Verslag Startbijeenkomst Nationale Studenten Enquête oktober 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Startbijeenkomst Nationale Studenten Enquête 2013 4 oktober 2012"

Transcriptie

1 Verslag Startbijeenkomst Nationale Studenten Enquête oktober uur: Inloop met lunch uur: Welkom door Tom Dousma, directeur Studiekeuze uur: Toelichting traject NSE 2013 Bekijk de gepresenteerde toelichting traject NSE 2013 terug in de presentatie. Overige zaken die werden besproken zijn: In de planning staat nu opgenomen dat de overeenkomsten voor deelname 23 november retour moeten, maar dat de vragenlijst pas 26 november definitief wordt goedgekeurd. Tom Dousma geeft namens de werkgroep Vragenlijst aan dat de contactpersonen NSE al eerder in november op de hoogte zullen worden gebracht van hoe de vragenlijst eruit zal gaan zien. In de presentatie staat opgenomen dat het maximum aantal vragen dat een instelling mag toevoegen 5 minuten bedraagt. Dit aantal is een advies vanuit Studiekeuze123. Er wordt een discussie gevoerd over de duur dat de vragenlijst openstaat. Veel contactpersonen geven aan de duur van 10 weken te lang is. De duur zou wat betreft instellingen graag worden verkort en het aantal reminders mag worden teruggebracht. Studiekeuze123 staat hier niet onwelwillend tegenover en geeft aan dit jaar onderzoek te zullen doen naar wat de gevolgen zijn van het verkorten van het veldwerk. Er kan niet al worden beloofd dat dat nog voor NSE 2013 ingevoerd zal worden. In het studentgegevensbestand dat instellingen aanleveren is het label eerste jaars/oudere jaars opgenomen. Vanuit een instelling was het verzoek gekomen dit aan te passen naar 1 e, 2 e, 3 e, 4 e jaars, zodat van elk jaar duidelijk is wat is ingevuld. Hiermee wordt het bijvoorbeeld mogelijk om, op groepsniveau, de gegevens uit de NSE te vergelijken met die van de HBO Monitor. Nogmaals wordt gevraagd dit verzoek te honoreren. Studiekeuze123 geeft aan op dit moment niet op dit verzoek in te kunnen gaan in verband met privacy die dan bij kleinere opleidingen in het geding komt. De N wordt zodanig klein dat uitkomsten dan tot de persoon terug te herleiden zijn. Indien instellingen toch graag over deze gegevens willen beschikken kunnen zij deelnemen via teruglevering studentnummers. Punt van aandacht bij het versturen van de uitnodigingen aan de studenten is of de uitnodigingen echt aankomen bij de studenten. Aan instellingen waarbij in voorgaande jaren problemen zijn geweest met het versturen van de uitnodigingen wordt gevraagd even apart contact op te nemen hierover met Studiekeuze123. Intomart neemt met alle instellingen begin december contact op over het afstellen van de spamfilters.

2 Gevraagd wordt om bij levering van het codeboek ervoor te zorgen dat SPSS met het bestand kan omgaan. Studiekeuze123 levert een dummiebestand. Gevraagd wordt of er een voorbeeld geleverd kan worden hoe de instellingsvragen zijn opgenomen in het bestand. Het is wenselijk dat de instellingsvragen eerder teruggeleverd worden dan wat nu aangegeven staat in de planning. Vorig jaar zijn de instellingsvragen uiteindelijk ook eerder geleverd. Er zal worden gekeken of de vragen eerder teruggeleverd kunnen worden. Wanneer beide adressen worden aangeleverd (zowel van instelling als privé) worden beide adressen gebruikt. Er zal voordat de uitnodigingen worden verstuurd een overzicht worden gemaakt wanneer welke instelling precies g d wordt. De peildatum voor het leveren van de gegevens is 1 december. Dit is dezelfde datum die geldt voor de aanlevering van studentgegevens aan aan DUO. Graag willen de instellingen precies weten wat verschillen zijn op variabelen en label niveau wat betreft de veranderde vragenlijst uur: Pauze Themasessie: Responsverhoging : Introductie op het thema en op de feiten en cijfers rond respons Door Cynthia de Gans, voorzitter werkgroep kennisdeling Bekijk de gepresenteerde feiten en cijfers over respons terug in de presentatie. De werkgroep kennisdeling bespreekt thema s waarop uitwisseling tussen instellingen kan plaatsvinden en bereid hiervoor een inhoudelijke sessie voor zoals degene die vanmiddag plaatsvindt. Een thema dat voor volgende bijeenkomst bijvoorbeeld op de agenda staat is: ingaan op resultaten NSE, wat doen we hier mee en wat levert het op? Heeft u interessante thema s in gedachten die u graag met andere contactpersonen NSE zou bediscussiëren? Geef deze dan door via info@nse.nl. De resultaten van deze bijeenkomst zullen worden teruggekoppeld via de NSE Bijblijver en via Studiekeuzeinformatie.nl : Hogeschool van Arnhem en Nijmegen - toelichting op de NSE en het proces van de HAN. Door Koen Willems Bekijk de gepresenteerde maatregelen van de HAN voor responsverhoging terug in de presentatie.

3 Er wordt intern binnen de HAN veel belang gehecht aan kwaliteitszorg. De respons is de afgelopen jaren voor de HAN gestegen, maar er zijn wel grote verschillen tussen de faculteiten ( van 72% van een grote opleiding tot net boven het landelijk gemiddelde voor een kleine opleiding). Iedereen in de instelling wordt benaderd met een draaiboek en een communicatieplan. Communicatie over de NSE is gericht op studenten èn medewerkers. Er is een eigen helpdeskfunctie voor faculteits- en instituutsdirecteuren. Instituten worden van respons op de hoogte gehouden Centraal worden SLB-ers aangestuurd om studenten te wijzen op NSE, dit is decentraal opgevolgd. Resultaten worden aan studenten teruggekoppeld dmv lunches, groepsgesprekken; terugkoppeling gebeurt voorafgaand aan de enquête. Studenten worden hierbij ook op hun verantwoordelijkheid aangesproken om de enquête te vullen : Hanzehogeschool Groningen - toelichting op het communicatieproces rond de NSE. Door Pieneke Wiertz Bekijk de gepresenteerde maatregelen van de Hanzehogeschool voor responsverhoging terug in de presentatie. De Hanzehogeschool ziet de student als partner in kwaliteitszorg. Daarom is het belangrijk bewijs te leveren van wat met eerdere resultaten is gedaan. Welke punten zijn naar aanleiding van de resultaten opgepakt? De campagne voor de NSE start al in het najaar voorafgaand aan de NSE. Er wordt geïnventariseerd wat de verbeteringen zijn binnen schools en deze worden vervolgens zichtbaar gemaakt. Tussen schools is kennisdeling van resultaten en good practices. Verantwoordelijkheid wordt veelal decentraal neergelegd. Is spannend, maar blijkt te werken. Er zijn decentraal bijvoorbeeld filmpjes gemaakt ter promotie van de NSE. Voorafgaand aan NSE campagne met terugkoppeling resultaten en start twittercampagne (tweet what you see #hanzetip). Knelpunten waar Hanzehogeschool tegenaan loopt zijn: de startdatum, afnameperiode te lang, goede waardering is belangrijker dan hoge respons : Pauze en indeling discussiegroepen : Themadiscussie in groepen In vier verschillende discussiegroepen is gesproken over de volgende vragen:

4 - Wat doen instellingen nu aan responsverhogende maatregelen? Wat heeft meer/minder effect? - Welke brainstormideeën zijn er? - Wat zouden we met zijn allen ten minste moeten doen aan responsverhogende maatregelen. Uit de verschillende groepen kwamen de volgende antwoorden naar voren: Wat doen instellingen nu aan responsverhogende maatregelen? Wat heeft meer/minder effect? - Het terugcommuniceren van verbeteringen die nav de resultaten worden doorgevoerd - Het terugkoppelen van de resultaten (per soort student) - Snelle terugkoppeling van resultaten zowel aan student als aan docent - Betrokkenheid bij opleiding/instelling benadrukken - Persoonlijk contact/ aansporing - Brief ondertekenen op recordniveau - SMS naar student vanuit de instelling met vraag de enquête in te vullen - Betrekken van studieverenigingen in de communicatie over de NSE - Verantwoordelijkheid voor respons decentraal beleggen - Vooraankondiging versturen aan studenten - Centrale plek voor invullen NSE op intranet zetten - Popup bij inloggen pc/screensaver over NSE - Brede communicatie over NSE - Oproepen studenten door een vertrouwd persoon - Inroosteren - NSE afnemen in mentoruur - Decentraal contactpersonen NSE aanwijzen - Goed doel als incentive - Twee keer per jaar een werkconferentie met kwaliteitszorg, onderwijskundigen en adjuncten. - Lunch met CvB om NSE door te spreken als incentive - Incentives / geen incentives niet maatschappelijk verantwoord Negatieve punten: - Enquête te lang en te lang open - Jaarlijkse NSE zorgt voor vermoeidheid - Afrekenen docenten NEE; gesprek aangaan wel - Te veel reminders

5 Welke brainstormideeën zijn er? - Groepsuitnodigingen en groepsbeloningen invoeren - Opname NSE in managementcontracten (vraag: op welke wijze? Representativiteit?) - Studiepunt geven voor invullen - Verplichten? - Verzenden vanuit instelling - Duiden resultaten in de instituten - Speciale posterborden - Vroeg communiceren over NSE naar docenten (november) - Vul hem in want als studenten voor jou dat niet hadden gedaan had je niet zo n goede opleiding gehad. - NSE-logo prominent op belangrijke websites - Persoonlijk aanspreken - Serieuze benadering van studenten/ studenten serieus nemen - Terugkoppelen van resultaten - Respons aan studenten tonen (opleidingen naast elkaar zetten, wedstrijd van maken) - Enquête rechtstreeks vullen in blackboard zonder nogmaals te moeten inloggen (heb je al in bb gedaan) - Neutrale toon versus beïnvloeden van invulgedrag belangrijk om in de gaten te houden. - Gebruik maken van panels - Niet te veel extra - Communicatie uitbesteden naar decentraal - Terugcommuniceren van wat met resultaten gedaan wordt verbeteren - NSE-cafe (werkplekken) - Inzetten van medewerkers en docenten en studentenverenigingen - NSE app enquête toegankelijk maken voor smartphone - NSE Online nog gebruiksvriendelijker maken. - Bij introductie eerstejaarsstudenten NSE introduceren en uitleggen dat deze elk jaar terugkomt en belangrijk is te vullen ter verbetering kwaliteit onderwijs. Terugkoppeling dient hierbij geïntensiveerd te worden. Wat zouden we met zijn allen ten minste moeten doen aan responsverhogende maatregelen. - Persoonlijk terugkoppelen van de resultaten - Persoonlijk uitnodigen - Persoonlijk motiveren - Resultaten terugkoppelen aan studenten en breed terugkoppelen

6 - Verbeterplannen maken en uitvoeren nav resultaten en deze communiceren aan studenten en medewerkers/docenten - Wel lokalen beschikbaar stellen voor het vullen, maar geen toezicht houden tijdens vullen - Persoonlijk - Gebruikmaken van social media en intranet - Communiceren wat ga je met resultaten doen wat heb je met resultaten gedaan - Voorbeelden van vervolgacties toelichten - Rekening houden met interferenties andere onderzoeken : Terugkoppeling uitkomsten discussie door discussieleiders en aansluitend paneldiscussie over uitkomsten themadiscussie met studenten en Barry Schouten, expert op gebied van responsverhoging CBS Ondertekening het beste door een persoon die de student kent, afzender van de mail is bepalend voor het lezen van de mail. Dus naam van de instelling in de afzender. Studenten willen graag serieus aangesproken worden, geen popi-jopie taal, variërend per instelling, op een manier die student aanspreekt, als volwassene. Incentives: vooral veel kleine prijzen met grotere kans op winnen. Incentives hebben nauwelijks meerwaarde. Meerwaarde is wel: dat er wat met de resultaten gebeurt. Persoonlijk terugkoppelen van de gevolgen van de uitkomsten heeft zin. Studenten geven een voorkeur voor het gebruik van de instellingsmail,deze wordt toch al vaak doorgelinkt naar de eigen mail. Een idee is gebruik te maken van instellingscode. Studenten kunnen dan bijvoorbeeld wanneer ze in blackboard al zijn ingelogd rechtstreeks de enquête in zonder gebruik te hoeven maken van nog weer andere wachtwoorden. Vraag die men heeft is in hoeverre werving beïnvloedend is voor de manier van invullen van enquêtes. Maak NSE smartphone vriendelijk. Er is een verschil in benadering tussen hogescholen en universiteiten: binding is bij de laatste veel minder. Tip: lokalen reserveren voor invullen nse maar dit niet klassikaal doen. Constatering: mogelijke verzadiging van studenten die jaar na jaar NSE invullen. Lengte van periode is minder van invloed dan de periode waarin je aandacht schenkt aan NSE.

7 : Reflectie, ervaringen en aanbevelingen door Barry Schouten Bekijk de gepresenteerde opmerkingen, ervaringen en aanbevelingen terug in de presentatie. Goed om op zoek te gaan naar een alternatief voor het adres om studenten te kunnen bereiken. De boodschap moet wel aankomen. Ook rappel moet een alternatief hebben dan alles via mail. In de vooraankondiging laten weten dat het er toe doet, dat de student er zelf wat aan heeft. Wel gebruik maken van ervaringen en resultaten van voorgaande jaren. Terugkoppeling activiteiten is niet zonder meer sturend. Noem vooral algemene resultaten die zijn bereikt en minder de specifieke resultaten. Op die manier voorkom je beïnvloeding op invulgedrag. Je moet met de activiteiten die je onderneemt en de maatregelen die je aanpakt zover zien te komen dat de student bereid is uiteindelijk om de enquête te vullen uur: Borrel

Even voorstellen: Teamleden NSE 2014

Even voorstellen: Teamleden NSE 2014 Even voorstellen: Teamleden NSE 2014 Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2014 Lex Sijtsma Projectleider - Studiekeuze123 Projectleider NSE Peter van de Vijver Research Manager - GfK Intomart Verantwoordelijk

Nadere informatie

Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur. 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014

Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur. 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014 Gehouden te: SURF (VK 5a) Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014 Lex Sijtsma opent de bijeenkomst

Nadere informatie

Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2015

Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2015 Welkom op de Startbijeenkomst NSE 2015 Even voorstellen: Teamleden NSE 2015 Lex Sijtsma Projectleider - Studiekeuze123 Projectleider NSE Peter van de Vijver Research Manager - GfK Eindverantwoordelijk

Nadere informatie

1. Presentatie door Lex Sijtsma (Studiekeuze123) en Anita Kuijper (GfK) Proces van de NSE 2014

1. Presentatie door Lex Sijtsma (Studiekeuze123) en Anita Kuijper (GfK) Proces van de NSE 2014 Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. dinsdag 30 september 2014, van 12:00 16:00 uur Gehouden te: SURF (VK 5) 1. Presentatie door Lex Sijtsma (Studiekeuze123) en Anita Kuijper (GfK) Proces van

Nadere informatie

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2016

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2016 WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2016 2-10-2015 EVEN VOORSTELLEN: TEAMLEDEN NSE 2016 Lex Sijtsma Projectleider - Studiekeuze123 Projectleider NSE Peter van de Vijver Research Manager - GfK Eindverantwoordelijk

Nadere informatie

Verslag Slotbijeenkomst NSE 2015

Verslag Slotbijeenkomst NSE 2015 Verslag Slotbijeenkomst NSE 2015 Afronding veldwerk We hebben dit jaar een prachtige netto respons van 38,9% behaald (vorig jaar lag het rond de 33%). Dit jaar is ook het hoogste aantal studenten ooit

Nadere informatie

Verslag Informatiebijeenkomst JOB-monitor 2014 Utrecht, 24 september 2013

Verslag Informatiebijeenkomst JOB-monitor 2014 Utrecht, 24 september 2013 Verslag Informatiebijeenkomst JOB-monitor 2014 Utrecht, 24 september 2013 Agenda: 10.50-11.00 Inloop 11.00-11.20 Portefeuillehouder JOB-monitor (Martijn Grul) en projectmedewerker JOBmonitor (Jettie Lensen)

Nadere informatie

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren)

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Ga naar https://solis-ugids.uu.nl/enroll en registreer je mobiele telefoonnummer voor ontvangst van per SMS verstuurde wachtwoorden. Deze zijn nodig voor

Nadere informatie

Verslag Informatiebijeenkomst JOB-monitor 2016

Verslag Informatiebijeenkomst JOB-monitor 2016 Verslag Informatiebijeenkomst JOB-monitor 2016 Locatie: Huis Utrecht, Boorstraat 107 in Utrecht Datum: 22 september 2015 Agenda: 10.30-11.00 Inloop met koffie en thee 11.00-11.20 Portefeuillehouder (Fatima

Nadere informatie

Welkom op de Tussenbijeenkomst NSE 2015

Welkom op de Tussenbijeenkomst NSE 2015 Welkom op de Tussenbijeenkomst NSE 2015 Terugblik; verloop veldwerk NSE 2015 - Qua uitvoering naar tevredenheid verlopen - Beperkt aantal technische issues Respons NSE2015: flinke verbetering 2012 2013

Nadere informatie

Doel van het onderzoek

Doel van het onderzoek Op weg naar JOB-monitor 2016 JOB, de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs is de belangenbehartiger van een half miljoen mbostudenten. JOB voert in 2016 voor de negende keer onderzoek uit naar de tevredenheid

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

Verslag startbijeenkomst NSE 2019

Verslag startbijeenkomst NSE 2019 Verslag startbijeenkomst NSE 2019 Datum bijeenkomst: dinsdag 9 oktober 20181. WELKOM EN OPENING 1. WELKOM EN OPENING De NSE productmanager van Studiekeuze123 heet alle aanwezige contactpersonen van harte

Nadere informatie

Op weg naar de vernieuwde JOB-monitor 2020

Op weg naar de vernieuwde JOB-monitor 2020 Op weg naar de vernieuwde JOB-monitor 2020 JOB, de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs is de belangenbehartiger van een half miljoen mbo-studenten. JOB voert in 2020 voor de elfde keer onderzoek uit

Nadere informatie

VERSLAG WERKGROEP COMMUNICATIE ROND DE NSE

VERSLAG WERKGROEP COMMUNICATIE ROND DE NSE VERSLAG WERKGROEP COMMUNICATIE ROND DE NSE Dinsdag 31 mei 2016, 13:00 15:00 uur, Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht Aanwezig - Karin Minderhoud-Beenhouwer - HZ University

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1.

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1. U hebt de MVO-Stakeholderevaluatie aangeschaft, deze Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid van de organisatie beoordeeld wordt door medewerkers (inclusief

Nadere informatie

Verslag Evaluatiebijeenkomst NSE 2014, 26 juni 2014, van 15.00 uur tot 17.00 uur bij SURF, Graadt van Roggenweg 340 te Utrecht

Verslag Evaluatiebijeenkomst NSE 2014, 26 juni 2014, van 15.00 uur tot 17.00 uur bij SURF, Graadt van Roggenweg 340 te Utrecht Verslag Evaluatiebijeenkomst NSE 2014, 26 juni 2014, van 15.00 uur tot 17.00 uur bij SURF, Graadt van Roggenweg 340 te Utrecht Aanwezig: Anita Kuijpers (GfK), Cynthia de Gans (Inholland), Daphne Rijk (verslag,

Nadere informatie

Cursus VOSpiegel 30-10-2012

Cursus VOSpiegel 30-10-2012 Cursus VOSpiegel 30-10-2012 Korte introductie Wichert Duitman Beleidsmedewerker kwaliteitszorg Docent natuur- scheikunde en techniek Ervaring met onderzoek: Masteropleiding kwaliteitszorg Gebruik 5 jaar

Nadere informatie

Handleiding Docenten

Handleiding Docenten Handleiding Docenten In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor JOB klassikaal begeleidt. Algemene informatie:

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN Februari 2016 Opgesteld door: Jan-Willem Handleiding voor het maken van een online

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Bruto respons NSE 2017

Bruto respons NSE 2017 Aantal studenten per dag Bruto respons VERSLAG NSE SLOTBIJEENKOMST 6 JUNI 2017 WELKOM EN OPENING Lex Sijtsma van Studiekeuze123 heet alle aanwezigen (circa 15 personen) van harte welkom. Het is een druk

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN Januari 7 2014 Opgesteld door: Jan-Willem 1//2014 Handleiding voor het maken van een

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken

Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken Verkorte handleiding Tevredenheidsonderzoeken Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf de resultaten

Nadere informatie

Resultaten evaluatie contactpersonen NSE 2015

Resultaten evaluatie contactpersonen NSE 2015 Resultaten evaluatie contactpersonen NSE Ook in hebben we de NSE Contactpersonen gevraagd wat er goed ging tijdens de NSE en wat er beter kan. 4 van 88 benaderde contactpersonen hebben deze enquête (gedeeltelijk)

Nadere informatie

Resultaten evaluatie enquête NSE 2014

Resultaten evaluatie enquête NSE 2014 Resultaten evaluatie enquête NSE 2014 Vraag: Op welke instelling bent u contactpersoon voor de NSE? HBO: 29 WO: 12 Totaal: 41 Vraag: In hoeverre bent u tevreden met de volgende onderdelen van de informatievoorziening

Nadere informatie

Rector On Tour. Draaiboek. Universitaire Studentenraad Radboud Universiteit Nijmegen

Rector On Tour. Draaiboek. Universitaire Studentenraad Radboud Universiteit Nijmegen Rector On Tour Draaiboek Universitaire Studentenraad Radboud Universiteit Nijmegen 1. Doelstelling Het bevorderen van de voeling tussen studenten en de rector magnificus als voorman onderwijs en onderzoek

Nadere informatie

Centrum voor Onderwijsinnovatie en Onderzoek. Fontys Hogescholen. Ivonne Jürgens Click Coaching&Consult

Centrum voor Onderwijsinnovatie en Onderzoek. Fontys Hogescholen. Ivonne Jürgens Click Coaching&Consult Fontys Hogescholen Ivonne Jürgens Click Coaching&Consult Praktijkbeschrijving studiekeuzegesprekken DEEL 1 Context beschrijving DEEL 2 Redeneerketen op basis van het algemene onderzoeksmodel DEEL 3 Operationali

Nadere informatie

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE Studiekeuze123, GfK

WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE Studiekeuze123, GfK WELKOM OP DE STARTBIJEENKOMST NSE 2017 Studiekeuze123, GfK 27-09-2016 EVEN VOORSTELLEN: TEAMLEDEN NSE 2017 Lex Sijtsma Productmanager NSE - Studiekeuze123 Opdrachtgever Marij Tillmanns Research Manager

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Nationale Studentenenquête. Nota van Inlichtingen. 4 april # Document Pagina Vraag; opmerking Antwoorden.

Europese Aanbesteding Nationale Studentenenquête. Nota van Inlichtingen. 4 april # Document Pagina Vraag; opmerking Antwoorden. Europese Aanbesteding Nationale Studentenenquête Nota van Inlichtingen 4 april 2016 # Document Pagina Vraag; opmerking Antwoorden 1 Onderzoeks verantwoor ding 3.7 21 Er staat beschreven dat voor de NSE

Nadere informatie

HCC, de vereniging van computergebruikers telt momenteel zo n 75.000 leden.

HCC, de vereniging van computergebruikers telt momenteel zo n 75.000 leden. 1Welkom! HCC, de vereniging van computergebruikers telt momenteel zo n 75.000 leden. Veel van deze leden zijn actief in een regio en/of in één of meerdere interessegroepen. Om al onze leden te kunnen bereiken

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR HET AANLEVEREN VAN STUDENTGEGEVENS

INSTRUCTIE VOOR HET AANLEVEREN VAN STUDENTGEGEVENS INSTRUCTIE VOOR HET AANLEVEREN VAN STUDENTGEGEVENS WELKE STUDENTEN WORDEN AANGELEVERD? Alle studenten die geaccrediteerd onderwijs volgen moeten worden aangeleverd. Er zijn ook postmasteropleidingen die

Nadere informatie

Toelichting op de Vragenlijst NSE 2018

Toelichting op de Vragenlijst NSE 2018 Toelichting op de Vragenlijst NSE 2018 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Wijzigingen in de vragenlijst NSE 2018... 3 1.1 Aanpassing bestaande vragen... 3 1.2 Nieuwe vragen... 3 2. Wijzigingen

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 UPLOAD FACILITEIT NSE 2015 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit CampagneMakers is powered by Wat doen wij allemaal Wij zorgen voor een boodschap naar jouw klant die wij crossmediaal verpakken in diverse online

Nadere informatie

WELKOM!! Workshop Het vervolg van matching: doorstroom naar studieloopbaanbegeleiding. Indra Newton Willem Vrooland

WELKOM!! Workshop Het vervolg van matching: doorstroom naar studieloopbaanbegeleiding. Indra Newton Willem Vrooland WELKOM!! Workshop Het vervolg van matching: doorstroom naar studieloopbaanbegeleiding Indra Newton Willem Vrooland Tijdlijn Matching CompetentieTest + Reflectievragenlijst SLB-gesprek Studievoortgangsassessment

Nadere informatie

Hoe maak je een. profiel. aan?

Hoe maak je een. profiel. aan? Hoe maak je een aan? profiel Je hebt je aangemeld voor deze online training en m.b.v. de volgende video s gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Heb je deze nog niet aangemaakt? Dan biedt deze

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

EVALUATIE CONTACTPERSONEN NSE 2017

EVALUATIE CONTACTPERSONEN NSE 2017 EVALUATIE CONTACTPERSONEN NSE 2017 Inhoud Samenvatting... 4 Informatievoorziening... 7 Startbijeenkomst op 27 september 2016... 7 NSE Bijblijvers... 8 Mailverkeer via info@nse.nl (snelheid afhandelen vragen)...

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen

Internetpanel Dienst Regelingen Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 20: evaluatie panel December 2012 1. Inleiding Het Internetpanel Dienst Regelingen bestaat nu bijna vijf jaar. Dat vinden de opdrachtgever Dienst Regelingen

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

Verslag Tussenbijeenkomst NSE 2015

Verslag Tussenbijeenkomst NSE 2015 Verslag Tussenbijeenkomst NSE 2015 19 maart 2015 - Cursus- en vergadercentrum Domstad Stand van zaken rond de NSE Bekijk de PowerPoint presentatie. Over het algemeen is het veldwerk van de NSE 2015 naar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Inhoud 1 Eerste keer inloggen... 2 2 Inloggen... 3 3 Uitnodiging versturen... 4 3.1 Een uitnodiging versturen... 4 3.2 Meerdere uitnodigingen versturen... 4 4 Overzicht

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt:

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: 1 of 5 6/8/2016 13:28 Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: Je stuurt snelle tekstberichten, spraakberichten

Nadere informatie

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT

Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Handleiding ONS Medewerkersportaal DNZT Doelgroep Deze handleiding is voor medewerkers DNZT. Inleiding Bij deze ontvang je de handleiding die je kan gebruiken bij het werken met het medewerkersportaal

Nadere informatie

Les 4 ... E-mail, de elektronische brief. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Les 4 ... E-mail, de elektronische brief. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 4... E-mail, de elektronische brief Deze iconen tonen aan voor wie het document is WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht Waarom? Hoewel de opkomst

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2016

Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2016 Overeenkomst tot deelname aan de Nationale Studenten Enquête 2016 Stichting Studiekeuze123, gevestigd te Utrecht, vertegenwoordigd door mevrouw I. Kolkhuis Tanke-Prinsenberg in de functie van directeur,

Nadere informatie

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Versie augustus 11 Inhoudsopgave I. MyEUR p. 2 II. Osiris p. 4 A. Inschrijven voor cursussen en

Nadere informatie

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld: A. Basis computer en internet

Nadere informatie

Handleiding KiVa-voormeting

Handleiding KiVa-voormeting Handleiding KiVa-voormeting 2012 (Versie 1.1; 21 maart 2012) Stap 1: Coördinator van school Elke school krijgt één account om in meerdere klassen de KiVa-vragenlijsten af te nemen. Dit account wordt beheerd

Nadere informatie

Loil, 2 november 2015 Onderwerp: oudertevredenheidspeiling. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Loil, 2 november 2015 Onderwerp: oudertevredenheidspeiling. Beste ouder(s)/verzorger(s), Loil, 2 november 2015 Onderwerp: oudertevredenheidspeiling Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor ouders is een schoolorganisatie niet altijd eenvoudig te overzien. Enerzijds is er de school waarin wij als

Nadere informatie

Op weg naar JOB - Monitor 2014

Op weg naar JOB - Monitor 2014 Op weg naar JOB Monitor 2014 JOB, de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, belangenbehartiger van een half miljoen mbostudenten, voert voor de achtste keer onderzoek uit naar de tevredenheid van studenten

Nadere informatie

B. Basis sociale media. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

B. Basis sociale media. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld: B. Basis sociale media Vragenlijst

Nadere informatie

De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen. Arjan Doolaar, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Focusdag Academia, 17 juni 2014

De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen. Arjan Doolaar, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Focusdag Academia, 17 juni 2014 De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen Arjan Doolaar, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Focusdag Academia, 17 juni 2014 De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen

Nadere informatie

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 1

A. Basis computer en internet. Vragenlijst 1 Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld:... A. Basis computer en internet

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Een succesvolle peiling start met een goede voorbereiding. Door alle betrokkenen vooraf goed te informeren wordt draagvlak gecreëerd, dat komt de respons op

Nadere informatie

Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU

Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU Elly Langewis, december 2010 Inleiding In het kader van een SURF-project worden een aantal modules ontwikkeld voor docenten, onder andere over het gebruik van web

Nadere informatie

Programma informatiebijeenkomst JOB-monitor 2018

Programma informatiebijeenkomst JOB-monitor 2018 Programma informatiebijeenkomst JOB-monitor 2018 10.00-10.20: Introductie JOB en JOB-monitor 11.20-10.30: JOB-monitor 2018: - Veranderingen en planning 10.30-11.00: ResearchNed - Onderzoeksopzet 11.15

Nadere informatie

Ik Ben Bijzonder.nl. Het online lespakket voor Voortgezet Onderwijs en ROC. Organiseer met je klas een sportdag voor verstandelijk gehandicapten!

Ik Ben Bijzonder.nl. Het online lespakket voor Voortgezet Onderwijs en ROC. Organiseer met je klas een sportdag voor verstandelijk gehandicapten! Ik Ben Bijzonder.nl Het online lespakket voor Voortgezet Onderwijs en ROC Organiseer met je klas een sportdag voor verstandelijk gehandicapten! Waarom is dit online lespakket Ik Ben Bijzonder geschikt

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken. Informatie en stappenplan

Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken. Informatie en stappenplan Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken December 2012 Informatie en stappenplan Door Cliënten Bekeken voor tandartspraktijken is hét traject voor kwaliteitsverbetering van de mond zorg vanuit het

Nadere informatie

Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg

Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg Draaiboek voor het team Kwaliteit van verzorging en opvoeding in de residentiële jeugdzorg Marjan de Lange Cécile Chênevert Utrecht, september 2011 2011 Nederlands Jeugdinstituut Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Handleiding voor leerkrachten. Versie 4.2; 13 november Contact via:

Handleiding voor leerkrachten. Versie 4.2; 13 november Contact via: Handleiding voor leerkrachten Versie 4.2; 13 november 2012 Aanpassingen: 2.1 Mogelijkheid tot wijzigen wachtwoord 3.1 Nieuwe inlogprocedure 4.1 Nieuwe inlogprocedure: leerlingen loggen zelfstandig in 4.2

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Monitoren of dit wordt uitgevoerd

Monitoren of dit wordt uitgevoerd Protocol dataverzameling CQI Naasten op de Intensive Care schriftelijke en digitale versie Taken en verantwoordelijkheden onderzoeker/kwaliteitsmedewerker Versie voor CQI-vragenlijst 5.0 Oktober 2014 Taken

Nadere informatie

Het vertrouwen in Woonwaard

Het vertrouwen in Woonwaard Het vertrouwen in Woonwaard Achtste peiling Huurderspanel Woonwaard Woonwaard juli 2014 Inleiding Aanleiding en doel onderzoek Woonwaard peilt periodiek de mening van de huurders over uiteenlopende onderwerpen

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Hieronder kunt u de beschrijving van het werkproces en de werkinstructie lezen.

Hieronder kunt u de beschrijving van het werkproces en de werkinstructie lezen. Net Promoter Score (NPS): werkproces en werkinstructie Ieder VSV is verplicht om vanaf 2018 (geboortejaar kind) bij alle cliënten de cliëntervaring te meten middels de Net Promoter Score en het resultaat

Nadere informatie

Auteurs: Baarda e.a. isbn: 978-90-01-80771-9

Auteurs: Baarda e.a. isbn: 978-90-01-80771-9 Woord vooraf Het Basisboek Methoden en Technieken biedt je een handleiding voor het opzetten en uitvoeren van empirisch kwantitatief onderzoek. Je stelt door waarneming vast wat zich in de werkelijkheid

Nadere informatie

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement

PR-BEGELEIDING. Na initiatie van een evenement PR-BEGELEIDING Na initiatie van een evenement Voorwoord Jouw evenement gaat er komen bij SETUP! Naast de productie en inhoud is de PR & Communicatie van het evenement bij SETUP een belangrijk onderdeel.

Nadere informatie

Terugkoppeling bekostigingsgegevens. Inventarisatie behoefte mbo-instellingen

Terugkoppeling bekostigingsgegevens. Inventarisatie behoefte mbo-instellingen Terugkoppeling bekostigingsgegevens Inventarisatie behoefte mbo-instellingen V1.0, 30 oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Dit document... 3 1.2. Het vervolg... 3 2. Situatieschets... 4 2.1.

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

B. Basis sociale media. Vragenlijst 1. U gaat oefenen met de computer. De bibliotheek helpt u daar graag bij en wil dat graag zo goed mogelijk doen.

B. Basis sociale media. Vragenlijst 1. U gaat oefenen met de computer. De bibliotheek helpt u daar graag bij en wil dat graag zo goed mogelijk doen. Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld: B. Basis sociale media Vragenlijst

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

C. Basis computer, internet en sociale media. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

C. Basis computer, internet en sociale media. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met de computer. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Monitor digitale basisvaardigheden Versie: maart 2016 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging: Datum waarop vragenlijst is/wordt ingevuld: C. Basis computer, internet

Nadere informatie

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS 31/10/ 13 INTRODUCTIE Welkom! Vandaag gaan we gezamenlijk ervaringen delen over de vorige bijeenkomst. Jullie hebben in groepjes

Nadere informatie

Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16

Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16 Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16 Werken met Online behandeling Soort document : Instructie Bestemd voor : POH-GGZ Versienummer : 1.0 1. Inleiding In deze

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys Hoe WhatsApp de respons kan verhogen bij online surveys Eén van de grootste uitdagingen in survey-onderzoek is het doen van kwalitatief hoogwaardig onderzoek. Moeilijk te benaderen voor onderzoek Lage

Nadere informatie

Pilot 2: Vragen koppelen aan Weblecture

Pilot 2: Vragen koppelen aan Weblecture Pilot 2: Vragen koppelen aan Weblecture Pilot Naam Vragen koppelen aan weblecture Instelling UU-Biologie Vak naam Microbiologie (niveau 2) Studenten Aantal 18 (100% respons) Ronde 2 Datum uitvoering 7-2-2011

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys

Hoe WhatsApp de respons onder jongeren kan verhogen bij online surveys LEFT M RIGHT M Hoe WhatsApp de respons kan verhogen bij online surveys TNS 19 mei 01 Job van den Berg LEFT M RIGHT M Eén van de grootste uitdagingen in survey-onderzoek is het doen van kwalitatief hoogwaardig

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten.

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten. Praktijkwerkboek AKA Secretariaat 1 Inhoud In het onderdeel Secretariaat leer je uitgaande brieven en e-mails verzorgen en verschillende soorten kopieën maken. Je doet de opdrachten die hieronder vetgedrukt

Nadere informatie

Memo NSE resultaten 2018

Memo NSE resultaten 2018 Memo NSE resultaten 2018 Auteur: Olof Wiegert, Institutional Research Dienst O&O Datum: 22 juni 2018 In de periode 15 januari tot 11 maart 2018 is de Nationale Studenten Enquête (NSE) afgenomen. Van de

Nadere informatie

Doelgroep: Studenten, coaches, teamleiders, leidinggevenden en betrokkenen uit de regio.

Doelgroep: Studenten, coaches, teamleiders, leidinggevenden en betrokkenen uit de regio. Draaiboek kennisuitwisselingsdag Versie 2.0 Doelgroep: Studenten, coaches, teamleiders, leidinggevenden en betrokkenen uit de regio. Doel: In dit draaiboek staat beschreven welke stappen nodig zijn om

Nadere informatie