Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei"

Transcriptie

1 Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei Julia Blokhorst 3T2 Mv. Scholten

2 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Het gouden ei B. Naam van de auteur Tim Krabbé C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. De naam van de uitgever: Ooievaar Amsterdam In 2001 verschenen 89 bladzijden 19 e druk 2. Samenvatting van het boek Rex Hofman en Saskia Ehlvest, rijden op 1 augustus richting Frankrijk om daar bij de Middellandse Zee hun vakantie van hun leven te hebben, ze stoppen bij een Total benzinetankstation om te tanken. Wanneer Saskia naar binnengaat om een blikje cola en een pilsje te halen blijft ze lang weg. Rex wordt ongerust en gaat kijken waar ze blijft, hij komt tot de ontdekking dat ze verdwenen is en een zoektocht brengt geen oplossing. Ramond Lemorne was altijd al een wat vreemde jongen. Al in zijn jeugd was hij ervan overtuigd dat een gedachte eigenlijk onvermijdelijk de daad inhield en dat een daad onvermijdelijk is, als je er aan gedacht hebt. Als man van middelbare leeftijd, gelukkig getrouwd met twee kinderen en de perfecte middenklasser, heeft hij plotseling de gedachte of hij in staat zou zijn om een misdaad te plegen. Hij kwam op die gedachte toen hij een kind redde die bijna was verdronkene. Hij dacht bij zichzelf zou ik een misdaad kunnen plegen? Hij verbouwde zijn vakantiehuisje en vanuit die basis ging hij experimenteren en repeteren. Elk onderdeel van de moord op een voor hem nog onbekend slachtoffer, elk detail van zijn idee, werkte hij precies uit. Hij reed vaak zijn route en ging vaak naar zijn vakantiehuis. Een keer stonden twee jongens bij zijn vakantiehuis, en schoot ze neer. Hij had een uitgestippeld welke route hij zal nemen. Hij ging langs een tankstation daar zocht hij een vrouw die zijn slachtoffer kon zijn. Om naar zijn auto te lokken en bewusteloos te maken door een middel van een chloroform zakdoek. Op 1 augustus reed Lemorne de route en ging lang het tankstation, daar zag hij Saskia. Acht jaar later tijdens een vakantie in Marina di Camerota in Italië vraagt Rex

3 Lieneke ten huwelijk. Later kwam het onderwerp Saskia naar boven en Rex zei dat als Saskia er nu bij was, hij bij Lieneke zou blijven, maar als hij terugkon naar het benzinestation, zou hij dat doen. 's Nachts merkte Lieneke dat Rex een nachtmerrie had over het gouden ei. Het gouden ei is saskia s naarste nachtmerrie/gedachte. Na die vakantie houdt Rex nogmaals een advertentiecampagne in de Franse kranten. Lemorne reageert hierop, hij doet Rex een voorstel om het mysterie op te lossen door hem hetzelfde te laten ondergaan, met de dood als gevolg. Rex stemt toe en na het drinken van een slaapmiddel bij het bewuste benzinestation, wordt hij wakker, opgesloten in een doodskist, hij is levend begraven. Later zocht Lieneke Rex maar hij was weg en werd nooit meer gevonden. Van Saskia en Rex werd nooit meer iets vernomen. Ik heb stukjes weggelaten, omdat ik vond dat het onbelangrijk was, of ik heb stukjes anders verwoord zodat het beter klinkt. Ik heb ook wat zinnen er bij toegevoegd zodat het duidelijker is. 3. Over de auteur Tim Krabbé is op 13 april 1943 in Amsterdam geboren. Hij is opgegroeid in een bekende creatieve familie. Hij studeerde even psychologie. Tim heeft ook een tijdje geacteerd. Hij schrijft nu boeken en naast schrijven schaakt hij ook veel. Hij heeft veel spannende boeken geschreven, vertraging, de grot, de debiele professor, Marte Jacobs. Hij heeft voor het gouden ei zelfs een diepzeeprijs en voor De grot een gouden kalf. 4. Over het boek A. Welke illustratie staat er op de voorkant van het boek? Je ziet vaag op de achtergrond een gezicht waarschijnlijk van een vrouw dit zou Saskia of Lieneke voor kunnen stellen. En duidelijker voor op staat een ei, het gouden ei. B. Is het boek aan iemand opgedragen? Het boek is aan niemand opgedragen. C. Wie is de hoofdpersoon/ wie zijn de hoofdpersonen? Waaraan merk je dit? Rex en lemorne zijn de hoofdpersonen, dat weet je omdat je hun gedachten en gevoelens leest. Rex: + vriendelijk, hij heeft veel voor een ander over.

4 + doorzetter, hij gaat door tot hij zijn eindpunt heeft bereikt. - machteloos, omdat hij niet weet wat er is gebeurt met zijn vriendin. - gesloten, hij vindt het moeilijk om over zijn vriendin te praten. Lemorne: + rustig, hij raakt niet snel in de stres. + slim, hij is hoog scheikundeleraar, en snapt snel dingen. - gewelddadig, hij heeft 4 mensen vermoord. - gemeen, hij vindt het fijn om anderen pijn te zien lijden. D. Beschrijf de plaatsen die voorkomen in het boek. Het verhaal speelt veel af in Frankrijk. Rex en Saskia gaan op vakantie in Frankrijk. Het verhaal van Lemorne speelt ook af in Frankrijk meestal in zijn vakantiehuis, in de auto en in zijn huis. Het speelt zich ook af in Frankrijk waar Rex en Lieneke op vakantie zijn. Het speelt zich ook nog in Nederland af in het gebouw waar Rex werkt. E. Staat het verhaal in een chronologische of niet-chronologische volgorde en wat maakt dit uit voor het verhaal? Het verhaal staat in een chronologische volgorde, dit maakt het verhaal duidelijker en makkelijker te begrijpen. Er is veel gebruikt gemaakt van spanning; informatievoorsprong- de lezer weet al wat er met Saskia is gebeurd, maar Rex nog niet. Gevaarlijke situatie- wanneer Rex het voorstel van Lemorne accepteert. Vermoedens- aan het begin hoofdstuk drie krijg je al het gevoel dat Lemorne met Saskia s verdwijning te maken heeft. F. Vanuit welk perspectief is het verhaal geschreven. Leg uit! Het verhaal wordt uit de personale vertelsituatie geschreven, er wordt door de hij- zij vorm verteld; ze wilde doorlopen, dat kan hij nooit vergeten. G. Heeft het verhaal een open of gesloten einde? Leg ook dit uit. Het verhaal heeft een gesloten einde want het mysterie is opgelost en een hoofdpersoon is dood. 5. Leeservaringen Onderwerp: Het leek me wel een spannend boek, maar het heeft me niet nieuwe kanten van het onderwerp laten zien. Het boek heeft me ook niet aan het denken gezet, het heeft me ook niet anders laten denken. Het boek ging anders dan ik had verwacht, onvoorspelbaar. Het onderwerp is uitvoerig besproken, het potje tennis werd te uitvoerig besproken. Dit is de eerste keer dat ik een boek lees dat over een ontvoering gaat, en waarschijnlijk ook laatste keer want ik vond het een te spannend, naar en eng verhaal.

5 Gebeurtenissen: Er gebeurde veel, dus bleef het je boeien. Er zit ook genoeg tempo in. In het boek gaat het vooral om de gebeurtenissen en niet zo zeer om de gedachten. De ontvoering en de moord hebben indruk op mij gemaakt, omdat het heftige gebeurtenissen zijn. Dit zou echt gebeurd kunnen zijn. Ik heb zelf nooit meegemaakt dat iemand die ik ken is ontvoert en hoop ook niet dat ik dit zelf ooit hoef mee te maken. Personages: De personen kunnen echt bestaan ik zie het zo voor me. Dat komt omdat de gebeurtenissen echt zouden kunnen zijn. Ik kan me goed verplaatsen in Rex maar niet in Lemorne dat komt omdat hij psychisch niet helemaal in orde is. Ik zie Lemorne dan ook zeker niet als held. Rex zou ik wel als een held kunnen zien, hij offert zijn leven op om Saskia te redden/vinden. Ik vind het gedrag van Lemorne fout en verkeerd, hij hoort in de gevangenis. Het gedrag van Lieneke en Saskia word niet uitgebreid besproken in het boek, maar dat is ook niet nodig. Rex zijn gedrag op het voorstel van Lemorne kan ik niet begrijpen, want hij weet dat hij dan dood gaat. Rex en Lemorne hun gedachten en gedrag word wel uitvoerig besproken maar dat is ook nodig anders begrijp je niet waarom ze bepaalde dingen doen. De personages veranderen niet door wat ze meemaken. Je krijgt ook genoeg over ze te weten over hun innerlijk. Bouw: De gebeurtenissen volgen logisch op elkaar. Er is veel spanning opgebouwd, dat is er vooral door dat je wilt weten wat er gaat gebeuren/ is gebeurt. De bouw is wel wat ingewikkeld, dat komt door dat er op de helft van het boek ineens een nieuw persoon, met een ander verhaal. De verhaallijnen lopen in elkaar over, het verhaal van Saskia die is ontvoerd en de ontvoerder lopen over. Er wordt gebruik gemaakt van tijdsprongen maar niet van terugblikken. Het heeft geen happy ending, het verhaal eindigt met Rex die levend is begraven en Lieneke die naar Rex zoekt. Taalgebruik: Het verhaal is goed te lezen maar het bevat wel wat moeilijke woorden, maar aan de hand van de zinnen kom je er wel uit. Er zitten een paar beschrijvingen in het verhaal maar niet veel, er wordt niet veel gedetailleerd. Zo blijft het makkelijk door te lezen. Er zitten weinig dialogen in het verhaal, dit vind ik juist wel fijn.

6 6. Recensie en eigen mening Het fascinerende aan dit boek is dat achter een eenvoudige gebeurtenis een sterke gedachtegang schuilt. De verschillende technieken die de Krabbé gebruikt zorgen voor optimale spanningsbogen. Vertraging, versnelling en de open plekken zijn een van deze onmisbare kenmerken in dit boek. Doordat Krabbé zijn personages geleidelijk aan introduceert en bij elke personage zijn/haar leven schets, worden de achterliggende gedachtes in de thematische laag van het verhaal goed naar voren gebracht. Wat niet onopgemerkt kon blijven is dat dit boek het niet moet hebben van zijn humoristische voorvallen en gezegdes. Het gaat bij dit boek namelijk echt om het uitermate sterke plot. Wat bij dit boek juist zo mooi is omdat het boek vrij beknopt is wat betreft het aantal bladzijdes. Het wachten op antwoorden hoeft zo niet al te lang te duren. Al met al een enorm goed boek, dat zijn faam vooral te danken heeft aan zijn uitermate sterke plot en de achterliggende gedachte aan een zo voor de handliggende gebeurtenis. Een boek dat zijn prijzen en verfilmingen meer dan waard is. Fascinerende: hoort er goed bij, het is een boeiend boek. Niet humoristisch: klopt, het boek bevat geen komedie. Beknopt: ik vind het woord kort er duidelijker bij staan. Goed: hoort er goed bij, ik vind het een goed boek. Uitermate sterke plot: dit is al een keer gebruikt voorde tweede keer vind ik vele intriges beter staan.

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 2587 woorden 14 juni 2018 6,5 1 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Klas: 3t1. Leraar: Owel

Klas: 3t1. Leraar: Owel Van: Xavier de Vries (xavierdevries@hotmail.com) Verzonden: vrijdag 17 januari 2014 22:18:22 Aan: Xavier de Vries (xavierdevries@hotmail.com) Mijn fictiedossier Naam: xavier de vries Klas: 3t1 Leraar:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1721 woorden 28 maart 2009 5,2 9 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Fictiedossier, Nederlands De eetclub

Fictiedossier, Nederlands De eetclub Fictiedossier, Nederlands De eetclub 27-9-2014 Julia Blokhorst 4T2 Mv. Owel 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek De eetclub B. Naam van de auteur Saskia Noort C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen

Nadere informatie

6,7. Boekverslag door een scholier 1776 woorden 6 maart keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

6,7. Boekverslag door een scholier 1776 woorden 6 maart keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 1776 woorden 6 maart 2001 6,7 134 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands A.

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel Mijn fictiedossier Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! Ontvoerd, Helen

Nadere informatie

Mijn eerste reactie Ik heb dit boek gekozen, op aanraden van een vriendin. Zij vertelde mij dat als ik een spannend boek zocht, ik deze moest lezen.

Mijn eerste reactie Ik heb dit boek gekozen, op aanraden van een vriendin. Zij vertelde mij dat als ik een spannend boek zocht, ik deze moest lezen. Boekverslag door een scholier 1811 woorden 16 januari 2002 7,3 907 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

-Korte motivatie voor de boekkeuze. -Eerste persoonlijke reactie. -Korte samenvatting van de inhoud

-Korte motivatie voor de boekkeuze. -Eerste persoonlijke reactie. -Korte samenvatting van de inhoud Boekverslag door een scholier 2025 woorden 15 mei 2001 7 394 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands 1. Beschrijvingsopdracht

Nadere informatie

Werkstuk Nederlands Het gouden ei

Werkstuk Nederlands Het gouden ei Werkstuk Nederlands Het gouden ei Werkstuk door Nienke 1630 woorden 31 oktober 2017 6,5 2 keer beoordeeld Vak Nederlands Werkbladen Het Gouden Ei Stanislascollege Pijnacker VWO 4 2016-2017 1. Zoek, tijdens

Nadere informatie

Hoofdpersonen: Rex, Saskia (de persoon die ontvoerd wordt), Lieneke (na Saskia de vriendin van Rex) en Lemorne (de ontvoerder)

Hoofdpersonen: Rex, Saskia (de persoon die ontvoerd wordt), Lieneke (na Saskia de vriendin van Rex) en Lemorne (de ontvoerder) Boekverslag door een scholier 2636 woorden 28 november 2006 6,6 45 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands

Nadere informatie

4,2. Boekverslag door J woorden 25 mei keer beoordeeld. Auteur: Tim Krabbé

4,2. Boekverslag door J woorden 25 mei keer beoordeeld. Auteur: Tim Krabbé Boekverslag door J. 2182 woorden 25 mei 2015 4,2 8 keer beoordeeld Auteur Tim Krabbé Genre Avonturenroman, Psychologische roman, Thriller & Detective Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1585 woorden 4 april 2001 5,4 12 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Algemene informatie Ik heb voor deze drie boeken gekozen, omdat de onderwerpen me erg aanspraken. Ik vond de inhoud van het boek interessant,

Algemene informatie Ik heb voor deze drie boeken gekozen, omdat de onderwerpen me erg aanspraken. Ik vond de inhoud van het boek interessant, Algemene informatie Ik heb voor deze drie boeken gekozen, omdat de onderwerpen me erg aanspraken. Ik vond de inhoud van het boek interessant, waardoor ik ben begonnen met het lezen van de boeken. Ik heb

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2666 woorden 9 november 2008 6,8 42 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door A. 2114 woorden 15 september 2014 3,7 10 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1531 woorden 22 juni 2001 6,7 28 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1938 woorden 2 januari 2012 4,3 7 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2562 woorden 10 april 2001 6,6 86 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 3359 woorden 5 oktober 2001 6,7 237 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

6,7. Boekverslag door een scholier 2560 woorden 10 april keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

6,7. Boekverslag door een scholier 2560 woorden 10 april keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 2560 woorden 10 april 2001 6,7 527 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands GENRE:

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

5,3. Boekverslag door een scholier 2624 woorden 10 januari keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

5,3. Boekverslag door een scholier 2624 woorden 10 januari keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 2624 woorden 10 januari 2002 5,3 51 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands Ik

Nadere informatie

5,9. Boekverslag door een scholier 3115 woorden 7 mei keer beoordeeld

5,9. Boekverslag door een scholier 3115 woorden 7 mei keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 3115 woorden 7 mei 2012 5,9 36 keer beoordeeld Auteur Tim Krabbé Genre Avonturenroman, Psychologische roman, Thriller & Detective Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands Titel:

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Corien Botman...blz 4 4. Over het boek. blz 4 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 3336 woorden 23 december 2001 7 147 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

6,7. Complete titelbeschrijving. Auteur. Motivatie van mijn boekkeuze. Verwachting vooraf. Samenvatting van de inhoud

6,7. Complete titelbeschrijving. Auteur. Motivatie van mijn boekkeuze. Verwachting vooraf. Samenvatting van de inhoud Boekverslag door een scholier 3594 woorden 29 januari 2002 6,7 172 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands Het gouden ei/the Vanishing

Filmverslag Nederlands Het gouden ei/the Vanishing Filmverslag Nederlands Het gouden ei/the Vanis Filmverslag door een scholier 1883 woorden 11 juni 2006 6,2 121 keer beoordeeld Vak Nederlands Film / boek verslag Uiterlijke kenmerken 1. Titel: the Vanis

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 3947 woorden 23 november 2003 6,4 79 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2300 woorden 28 april 2001 6,6 47 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

5,7. Boekverslag door R woorden. 15 keer beoordeeld 7 april 2016

5,7. Boekverslag door R woorden. 15 keer beoordeeld 7 april 2016 5,7 Boekverslag door R. 3858 woorden 15 keer beoordeeld 7 april 2016 Auteur Tim Krabbé Genre Avonturenroman, Psychologische roman, Thriller & Detective Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands Methode Laagland

Nadere informatie

Het Gouden Ei Prometheus 1 e Druk, 1984

Het Gouden Ei Prometheus 1 e Druk, 1984 1. Zakelijke gegevens Titel Uitgever Druk Aantal Bladzijden 97 Genre Auteur Ondertitel Motto Het Gouden Ei Prometheus 1 e Druk, 1984 Thriller Roman, Psychologische roman, Tim Krabbé Het boek heeft geen

Nadere informatie

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is een gang met gele deuren. Rom Molemaker is de auteur van het boek. De naam van de uitgever is Van Holkema & Warendorf, Unieboek BV, Houten. Het is uitgegeven

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

6.7. Boekverslag door een scholier 2112 woorden 2 juni keer beoordeeld. Nederlands. Inhoud

6.7. Boekverslag door een scholier 2112 woorden 2 juni keer beoordeeld. Nederlands. Inhoud Boekverslag door een scholier 2112 woorden 2 juni 2012 6.7 74 keer beoordeeld Vak Nederlands Inhoud Inleiding Personages Samenvatting Titelbeschrijving en verklaring Motto Thema Motieven Tijd Ruimte Perspectief

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2963 woorden 17 december 2001 6,2 117 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekvergelijking verslag

Boekvergelijking verslag Boekvergelijking verslag Isa Aanraad - H4F Inhoudsopgave - Samenvatting: Het gouden ei - Samenvatting: Het diner - De vergelijking van de boeken - Welk boek spreekt mij het meest aan? Samenvatting Het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Isabelle door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands Isabelle door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands Isabelle door Tessa de Loo Boekverslag door een scholier 3113 woorden 10 april 2001 6,3 91 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Novelle, Psychologische roman Eerste uitgave

Nadere informatie

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK Pagina 0 WOORD VOORAF Je zit nu in 3 VMBO en het eindexamen lijkt nog ver weg... Maar niets is minder waar. Dit jaar start je namelijk al volop met de voorbereidingen

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek.

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek. Zakelijke gegevens. A. De titel van het boek is Schaduw Spits. B. De naam van de auteur is Corien Botman. C. De naam van de uitgever is Noordhoff Uitgevers, dit boek is in 2011 verschenen en heeft 190

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door Jona 2848 woorden 10 oktober 2017 5,6 3 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag.

7,5. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands. Boekverslag. Boekverslag door Roos 1772 woorden 21 mei 2018 7,5 1 keer beoordeeld Auteur Jakob Arjouni Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands Methode Op niveau Boekverslag Happy love life https://www.scholieren.com/verslag/118189

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 3049 woorden 18 april keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

6,5. Boekverslag door een scholier 3049 woorden 18 april keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 3049 woorden 18 april 2001 6,5 134 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands Uitgeverij:

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

De Eetclub Saskia Noort

De Eetclub Saskia Noort De Eetclub Saskia Noort Gemaakt door: Carsten Bos Zakelijke gegevens De Naam van het boek is De Eetclub en het is geschreven door Saskia Noort. Het boek is verschenen in 2004 en ik kon geen druk vinden

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 3325 woorden 14 juni keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

Boekverslag door een scholier 3325 woorden 14 juni keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 3325 woorden 14 juni 2003 5 44 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands 1. Zakelijke

Nadere informatie

Boekverslag 1 Nederlands

Boekverslag 1 Nederlands Boekverslag 1 Nederlands 1. Zakelijke gegevens Titel: Een goede dag voor de ezel Naam van de auteur: Tim Krabbé Naam van de uitgever: Prometheus, Amsterdam Jaar van verschijnen: 2005 Aantal bladzijden:

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel 1 Inhoudsopgave: Blz. Zakelijke gegevens: 3 Samenvatting: 4 Over de auteur: 5 Over het boek: 6 Leeservaring: 8 Recensie en eigen

Nadere informatie

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk.

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Boy 7 Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Samenvatting: De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara,

Nadere informatie

8,9. Boekverslag door Lennart 2300 woorden 30 maart keer beoordeeld

8,9. Boekverslag door Lennart 2300 woorden 30 maart keer beoordeeld Boekverslag door Lennart 2300 woorden 30 maart 2018 8,9 6 keer beoordeeld Auteur Tim Krabbé Genre Avonturenroman, Psychologische roman, Thriller & Detective Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands Het Gouden

Nadere informatie

Fictie samengevat voor vwo+ ~ SKO

Fictie samengevat voor vwo+ ~ SKO Fictie samengevat voor vwo+ ~ SKO Inhoud Hoofdgenres:... 2 Tijd en opbouw... 3 Perspectief en vertelsituaties... 5 Spanning... 6 Personages... 7 Ruimte... 8 SKO vwo+ 1 Hoofdgenres: Proza epiek Poëzie lyriek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Inhoud Over de schrijfster... 3 Over het boek... 4 Verwerkingsopdracht leeservaringen... 5

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2148 woorden 30 november 2009 6,2 38 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Novelle Eerste uitgave 2009 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel Groeten uit Londen Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A De titel van het boek is Groeten uit Londen. Het boek is geschreven door Yoyce Pool.

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3 Groener Gras 1. Zakelijke gegevens A. De titel van boek is Groener Gras B. De naam van de auteur is Klaas Bond C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd

Het meisje in mijn hoofd Het meisje in mijn hoofd Auteur: Sofie van Gelder Uitgever: Mozaïek Junior (Zoetermeer) tweede druk 173 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof De vlucht Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Joost Heyink Uitgever: Van Holkema & warenhof Jaar ven verschijnen + bladzijden: 2009 en het heeft 159 bladzijden. 2. samenvatting Katja is 17 jaar en zit in

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan de Zanger Boekverslag door een scholier 1585 woorden 10 januari 2002 8,1 140 keer beoordeeld Auteur Genre Jan de Zanger Jeugdboek Eerste uitgave 1988

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek. Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in 2000. Het boek heeft 144 Bladzijden.

Nadere informatie

Samenvatting Nederlands Module 1 t/m 3

Samenvatting Nederlands Module 1 t/m 3 Samenvatting Nederlands Module 1 t/m 3 Samenvatting door een scholier 1502 woorden 16 december 2010 6 8 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Laagland Module 1 Motivaties Verschillende motivaties waardoor

Nadere informatie

Boek verslag Het gouden Ei

Boek verslag Het gouden Ei Boek verslag Het gouden Ei Auteur: Tim Krabbe' Titel: Het gouden ei, Uitgeverij Bert Bakker Blz: 98 blz. eerste druk: in juni 1984 Genre: Misdaadroman / Psychologische roman. Verwachting van het verhaal:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag door een scholier 1651 woorden 14 maart 2004 5,5 22 keer beoordeeld Auteur Genre Maarten 't Hart Novelle Eerste uitgave 2003 Vak

Nadere informatie

Samenvatting Nederlands Hoofdstuk 1 & 2

Samenvatting Nederlands Hoofdstuk 1 & 2 Samenvatting Nederlands Hoofdstuk 1 & 2 Samenvatting door een scholier 1434 woorden 13 januari 2004 6,5 58 keer beoordeeld Vak Nederlands Uittreksel Nederlands Manipulatie technieken: 1 een vooruitwijzing

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Het meisje in mijn hoofd. De schrijfster van het boek is Sofie van Gelder. De uitgever

Nadere informatie

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis.

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Moordmeiden Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Samenvatting van het boek. http://www.scholieren.com/boekverslag/68072 Anouk en Laura zijn al vanaf de zandbak elkaars beste vriendinnen. Laura

Nadere informatie

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Crisis Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Rom Molemaker Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2012 en 159 pagina s, eerste druk. 1 2. Samenvatting van het boek Maikel is net vrijgelaten

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 3459 woorden 28 oktober keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective

6,5. Boekverslag door een scholier 3459 woorden 28 oktober keer beoordeeld. Avonturenroman, Psychologische. roman, Thriller & Detective Boekverslag door een scholier 3459 woorden 28 oktober 2001 6,5 53 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman, Thriller & Detective Vak Nederlands A:

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten

Mijn fictiedossier. Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten Mijn fictiedossier Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten 1 1. Zakelijke gegevens A. De titel van het boek is Het Web. B. De naam van de auteur is Joost Heyink. C. Het boek heeft 169 bladzijdes.

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas Echte mannen eten geen kaas Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. Leraar: Owel. 1 Waaraan moet mijn verslag voldoen? Jouw verslagen bestaan telkens uit onderstaande onderdelen. Je moet deze onderdelen goed

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening.

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening. Door: Sanne Groothuis Klas: 4T2 Docent: Owel Datum: 16-10-2014 1 Inhoudsopgave Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening Bladzijde

Nadere informatie

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag door een scholier 1753 woorden 25 oktober 2003 6,4 10 keer beoordeeld Auteur Odo Hirsch Eerste uitgave 1999 Vak Engels A, zakelijke

Nadere informatie

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli 2016 0 keer beoordeeld Auteur Klaas Bond Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Boekverslag Geestesoog Boekverslag door: Sam Otten 1-7-2016 https://www.scholieren.com/verslag/97214

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo Boekverslag door een scholier 2637 woorden 5 april 2001 5,9 27 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman, Novelle Eerste uitgave

Nadere informatie