Politiezone 5389 Hageland Zonaal veiligheidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Politiezone 5389 Hageland Zonaal veiligheidsplan 2009-2012"

Transcriptie

1 BIJLAGE 6 : Cijfergegevens Verkeer VERKEER 2005 Ongevallen Ongevallen Licht Zwaar Doden lichamelijk letsel stoffelijke schade gekwetsten gekwetsten Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt Winge Totaal Ongevallen Ongevallen Licht Zwaar Doden lichamelijk letsel stoffelijke schade gekwetsten gekwetsten Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt Winge Totaal Ongevallen Ongevallen Licht Zwaar Doden lichamelijk letsel stoffelijke schade gekwetsten gekwetsten Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt Winge Totaal Cijfergegevens eigen tellingen 99.

2 BIJLAGE 7 : Cijfergegevens Intrafamiliaal Geweld IFG (IntraFamiliaal Geweld) 2005 Belaging/ stalking Familiale twist/ Onenigheid verwondingen bij familiale moeilijkheden verwondingen partner Bedreigingen verwondingen aan ouders Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt-Winge Totaal Belaging/ stalking Familiale twist/ Onenigheid verwondingen bij familiale moeilijkheden verwondingen partner Bedreigingen verwondingen aan ouders Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt-Winge Totaal Belaging/ stalking Familiale twist/ Onenigheid verwondingen bij familiale moeilijkheden verwondingen partner Bedreigingen verwondingen aan ouders Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt-Winge Totaal Cijfergegevens eigen tellingen 100.

3 BIJLAGE 8 : Cijfergegevens Drugs Drugs 2005 Verkoop In- en Hulp bij Gebruik Fabricatie Bezit uitvoer gebruik Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt Winge Totaal Verkoop In- en Hulp bij Gebruik Fabricatie Bezit uitvoer gebruik Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt Winge Totaal Verkoop In- en Hulp bij Gebruik Fabricatie Bezit uitvoer gebruik Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt Winge Totaal Cijfergegevens eigen tellingen 101.

4 BIJLAGE 9 : Cijfergegevens Gouden Kruispunt GOUDEN KRUISPUNT Verkeer Diefstallen Andere Ongeval Inbreuk Met Winkel Gauw braak Cijfergegevens eigen tellingen 102.

5 BIJLAGE 10 : Bevolkingsenquête Enquêteformulier over de werking van de lokale politie in de politiezone 5389 Hageland * Invulinstructie : Gelieve iedere rubriek met JA of NEEN aan te kruisen, gebruik hiervoor een X. A. (HER)KENBAARHEID ZICHTBAARHEID VAN DE LOKALE JA NEEN POLITIE 1. Ik weet waar het commissariaat van de lokale politie gelegen is in onze gemeente. 2. Is het commissariaat goed bereikbaar? 3. Ik ken de openingsuren van het commissariaat. 4. Ik ken het telefoonnummer van de lokale politie van de zone 5389 Hageland (genoteerd in notaboekje, telefoonboek, ). 5. Ik ken het adres van de lokale politie. 6. Ik ken de wijkinspecteur, die dienst doet in mijn buurt. 7. Bent u van mening dat er in uw gemeente, sinds de politiehervorming, meer BLAUW is op straat? 8. De lokale politie is voldoende aanspreekbaar in mijn buurt (komen uit hun voertuig, patrouilleren te voet, ). 9. De lokale politie komt snel ter plaatse als je ze nodig hebt of roept. VOORMIDDAG NAMIDDAG GANSE DAG s NACHTS 10. Wanneer bent u gewoonlijk thuis in de week? B. ONTHAAL BIJ DE LOKALE POLITIE JA NEEN 11. Bent u in de loop van de laatste 12 maanden aanwezig geweest in het Wijkkantoor Bekkevoort. Wijkkantoor Geetbets. Wijkkantoor Glabbeek. Wijkkantoor Kortenaken. Wijkkantoor Tielt-Winge. Zonecommissariaat Kersbeek-Dorp (Kortenaken). HELEMAAL AKKOORD DEELS AKKOORD MINDER AKKOORD NIET AKKOORD 12. ZO JA, kruis in elke rubriek de mate van akkoord aan, welke voor u van toepassing is : Ik werd snel ontvangen en bediend. Ik werd vriendelijk ontvangen. Zij maakten tijd vrij voor mij. Ik kreeg de gewenste informatie. Mijn zaak werd correct en deskundig afgehandeld. C. OPTREDEN TUSSENKOMST VAN DE LOKALE POLITIE JA NEEN 13 a. Bent u in de loop van de laatste 12 maanden op de openbare weg of thuis in contact geweest met de lokale politie van de zone 5389 Hageland? 13b. ZO JA, hoeveel maal? HOEVEEL * Invulinstructie : Kruis de reden(en) aan van uw laatste contact. 103.

6 Klacht tegen mij Tussenkomst op mijn vraag Verkeerscontrole (geen alcoholcontrole) Familiale problemen Alcoholcontrole Betrokken in een ongeval Jeugd Andere (gewoon babbeltje op straat, info, ) * Invulinstructie : Kruis in elke rubriek de mate van akkoord aan welke voor u van toepassing was bij dit laatste contact. HELEMAAL AKKOORD DEELS AKKOORD MINDER AKKOORD NIET AKKOORD 14. ZO JA op vraag 13 a, welke vermeldingen hieronder, waren van toepassing tijdens uw laatste contact? De lokale politie was beleefd en vriendelijk. De lokale politie was begrijpend. De lokale politie was behulpzaam. De lokale politie handelde mijn zaak correct af. De lokale politie hield mij niet langer op dan nodig. D. Onderstaande onderwerpen handelen over uw ALGEMENE TEVREDENHEID over de lokale politie van de zone 5389 Hageland. Het betreft uw algemene indruk inzake de totale werking van deze dienst (t.t.z. een globale indruk van bereikbaarheid (her)kenbaarheid optreden zichtbaarheid). 15. Uw algemene tevredenheid over de lokale politie van de zone 5389 Hageland? Opmerkingen/suggesties ZEER TEVREDEN TEVREDEN MINDER TEVREDEN NIET TEVREDEN Bekkevoort / Geetbets / Glabbeek / Kortenaken / Tielt-Winge, 2006 Hoe terug bezorgen? Gelieve deze enquête in te vullen en ons terug te bezorgen. U kunt de ingevulde vragenlijst voor 20 december 2006 via de post toesturen aan de korpschef van de lokale politie. Politiezone 5389 Hageland t.a.v. Hoofdcommissaris Luc Liboton Kersbeek-Dorp Kortenaken of afgeven in : - het hoofdgebouw, Kersbeek-Dorp Kortenaken - het wijkkantoor Bekkevoort, Eugeen Coolsstraat Bekkevoort 104.

7 - het wijkkantoor Geetbets, Dorpsstraat Geetbets - het wijkkantoor Glabbeek, Grotestraat Glabbeek - het wijkkantoor Kortenaken, Dorpsplein Kortenaken - het wijkkantoor Tielt-Winge, Kruisstraat Tielt-Winge Om het even welke manier u gebruikt om de vragenlijst aan de politie terug te bezorgen, u mag er van overtuigd zijn dat uw antwoord anoniem en discreet verwerkt zal worden. Wat en waarom? De enquête bevat vragen die ons, de lokale politie, moet toelaten ons een idee te vormen over uw tevredenheid over onze dienstverlening en optreden. De bekomen gegevens zullen nauwgezet bestudeerd worden en zullen aanleiding kunnen geven tot bepaalde bijsturingen; Wij hopen van harte dat u massaal de vragenlijst zult invullen en ons terug bezorgen Verslag bevolkingsenquête Op initiatief van de korpschef besliste het politiecollege in zitting van 26 september 2006 een enquête te laten verschijnen in de gemeentelijke informatiebladen. Het doel was bij de bevolking te peilen naar haar opinie over de werking van de politie in de zone Hageland. Een eerste deel stelde de zichtbaarheid (bereikbaarheid) van de lokale politie met de nadruk op de wijkagenten in vraag. Het tweede deel beoogde de tevredenheid van het onthaal, voornamelijk in de wijkkantoren. In het derde deel werden het optreden en de tussenkomst van de politie in vraag gesteld. In het laatste deel werd gevraagd naar de algemene tevredenheid en werd er plaats gelaten voor opmerkingen en suggesties. In vier gemeenten (Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek en Tielt-Winge) verscheen de enquête in het gemeentelijk informatieblad. In Kortenaken werd de enquête apart huis aan huis bedeeld. Tot onze spijt moeten we vaststellen dat de respons zeer klein was. Slechts 1,05 % van de totale bevolking van de zone beantwoordde de enquête. Bekkevoort Geetbets Glabbeek Kortenaken Tielt-Winge Aantal woningen Ingevulde formulieren Opvallend is Kortenaken. Hier kan het relatief hoge antwoordpercentage verklaard worden door de aparte huis aan huis bedeling. Uit de verkregen antwoorden leren we het volgende. Bijna iedereen weet waar het wijkkantoor gevestigd is (94 %) en vindt het goed bereikbaar (93 %). Bijna één op de drie (31 %) kent de openingsuren, bijna de helft (45 %) kent het telefoonnummer en slechts een zeer klein percentage (4 %) kent ook het adres. 31 % kent zijn wijkagent. Op de vraag of men van mening is dat er in zijn gemeente, sinds de politiehervorming, meer blauw op straat is, antwoordde 34 % positief. 34 % vindt ook dat de lokale politie voldoende aanspreekbaar is in zijn buurt en 49 % zegt dat de politie snel ter plaatse is als men ze nodig heeft. Aan de kenbaarheid van de wijkkantoren en de wijkagenten kan, wat betreft de openingsuren en de bereikbaarheid (telefoonnummer, adres), nog verbetering worden aangebracht. 105.

8 Voor wat betreft de website van de zone zijn wij afhankelijk van de vaste commissie van de lokale politie. Het uitgeven van een folder met alle nuttige/nodige informatie over de zone in het algemeen en de wijkkantoren in het bijzonder, is gepland voor na de verhuis naar het nieuw centraal politiegebouw. Meer dan de helft van de mensen (62 %) zijn meestal s nachts thuis, een kleine helft (41 %) is de ganse dag thuis, 20 % enkel in de namiddag en 18 % enkel in de voormiddag. Bijna de helft van de bevolking (47 %) is in de loop van de laatste 12 maanden in het wijkkantoor geweest en slechts 18 % is ook in het hoofdcommissariaat in Kersbeek-Miskom geweest. Een zeer kleine minderheid zegt niet snel te zijn ontvangen (11 %) of niet vriendelijk te zijn ontvangen (7 %). Een vergelijkbare minderheid beweert dat er geen tijd voor hen werd vrijgemaakt (2 %) en dat zij niet de gewenste informatie kregen (15 %). 19 % verklaart dat zijn zaak niet correct of deskundig werd afgehandeld. Hieruit kunnen we concluderen dat een overgrote meerderheid van de bevolking tevreden tot zelfs zeer tevreden is over het onthaal in het wijkkantoor en in het hoofdcommissariaat. Een kleine minderheid (41 %) is in de loop van de laatste 12 maanden op de openbare weg of thuis in contact geweest met de lokale politie. 1 keer 2 keer 3 keer 4 keer 5 keer 6 keer 7 keer 8 keer 9 keer 10 keer en meer 46 % 33 % 6 % 2 % 2 % 0 % 0 % 2 % 0 % 16 % De reden van het contact : Klacht tegen mij Tussenkomst op mijn vraag Verkeerscontrole (geen alcoholcontrole) Familial e problem en Alcoho l- control e Betrokk en in een ongeval Jeug d Andere (gewoon babbeltje op straat, info, ) 6 % 37 % 68 % 8 % 10 % 25 % 11 % 51 % De helft (51 %) van de contacten zijn het gevolg van een spontane ontmoeting met de politie. Het blauw op de straat is dus wel degelijk aanwezig. Een overgrote meerderheid is tevreden tot zelfs zeer tevreden over de beleefdheid en vriendelijkheid van de politie evenals over de begrijpende houding en de behulpzaamheid. De overgrote meerderheid zegt ook dat hun zaak correct werd afgehandeld en zij niet langer dan nodig werden opgehouden door de politie. De algemene tevredenheid over de lokale politie : Zeer tevreden Tevreden Minder tevreden Niet tevreden 44 % 53 % 9 % 7 % Bij de vrij in te vullen opmerkingen en/of suggesties viel het volgende op. Meerdere malen werd gevraagd om meer snelheidscontroles, controles bij de fietsers, controle op het GSM-gebruik, controle op de gordeldracht en controles op vuurtje stook. 106.

9 Op regelmatige tijdstippen worden er snelheidcontroles uitgevoerd en dagelijks (op het laten opladen van de batterijen na) hangen er vijf snelheidsinformatieborden verspreid over het ganse grondgebied van de zone. Op het probleem van het verbranden van afval wordt nauwlettend toegekeken. Bij overtredingen worden ook fietsers aangepakt. Bij verkeerscontroles (op regelmatige basis) wordt steeds aandacht besteed aan het GSM-gebruik en de gordeldracht. Er werd ook gewezen op de noodzaak van schooltoezicht, nachtelijke controles en aanwezigheid van politiemensen bij evenementen. Het schooltoezicht wordt dagelijks alternerend uitgevoerd aan alle scholen in de zone. Regelmatig zijn er nachtelijke acties en op evenementen met een grote volkstoeloop of risicohoudende gebeurtenissen is steeds politiecontrole. Enkelingen hadden het over de naleving op de wet op de dierenbescherming, het ontbreken van een brievenbus aan het wijkkantoor van Kortenaken, loslopende honden en zo meer. Het probleem van de brievenbus zal opgelost worden. Verder kregen we de algemeen gangbare opmerkingen te horen zoals pak eerst de grote dieven, de politie is corrupt enz. Er werd ook gevraagd dat de politie zou optreden zonder dat er een klacht was, wat natuurlijk steeds gebeurt. Bij het vaststellen van een overtreding wordt altijd opgetreden. Sommigen klaagden over een gebrek aan beleefdheid bij de politiemensen, vonden dat er teveel jonge agenten waren en wilden meer zichtbaarheid op straat. Anderen zegden de demotivatie van de politie te begrijpen en vroegen om ingrijpen van de overheid. De nieuwe wapenwet werd meerdere keren in vraag gesteld. Ook het sluikstorten werd aangehaald. Hierop wordt in de mate van het mogelijk streng toegekeken. Aan de vraag naar meer informatie over de wijken zal spoedig worden voldaan (zie hierboven). De vraag naar betere signalisatie is voor een groot gedeelte de verantwoordelijkheid van de respectievelijke gemeenten. Opvallend is de veelvuldig terugkerende opmerking over het parkeren van vrachtwagens op straat en dit dan vooral s nachts. Alle opmerkingen hierover kwamen van de gemeente Kortenaken. Het tijdstip van het verspreiden van de enquête viel samen met een dodelijk ongeval (het inrijden op een geparkeerde vrachtwagen s avonds). Dit toont aan dat zulke gebeurtenissen zwaar doorwegen bij de bevolking. En het bewijst ook dat het invullen van zo n vragenlijst vooral een momentopname is. Algemene conclusie Representatief mogen we de enquête niet beschouwen. Hiervoor zijn er te weinig formulieren toegekomen. (zie inleiding) 107.

10 Maar over het algemeen mogen we toch wel stellen dat de bevolking tevreden, tot zelfs zeer tevreden, is over de werking van de lokale politie. Zeer te betreuren is natuurlijk de kleine respons. Misschien mogen we hieruit echter concluderen dat de mistevredenheid zeer gering is. Waarschijnlijk waren bij een grote ontevredenheid de antwoorden veel talrijker geweest. Een belangrijk gegeven is de vraag naar meer informatie over de politie. Zoals eerder aangehaald zal hieraan in de zeer nabije toekomst beantwoord worden. Gelet op het zeer geringe aantal ingevulde vragenlijsten werd geen vermelding gemaakt van de afzonderlijke percentages per gemeente. Dit zou immers een zeer vertekend beeld geven. De gemeente Glabbeek telt voor 100 % (slecht 1 formulier). Daarom werden telkens de percentages van de hele zone vermeld. Bovendien zijn de meningen in de verschillende gemeenten gelijklopend en zijn er nergens geen opmerkelijke verschillen te bemerken. 108.

11 BIJLAGE 11 : Bevraging sleutelfiguren Enquêteformulier en verslag van de bevraging van de sleutelfiguren. Vragenlijst DOELGROEP : Kan u aangeven in welke mate u het eens bent met volgende uitspraken over de algemene werking van de lokale politie Hageland Ik ben tevreden met het resultaat van de Mee eens Minder mee eens Niet mee eens Niet van toepassing Geen mening politietussenkomsten Ik ben tevreden met de beschikbaarheid en de bereikbaarheid van onze politiedienst(en) Ik ben tevreden over de houding en het gedrag van onze politiedienst Onze lokale politie levert goed werk Onze lokale politie werkt professioneel Onze lokale politie wordt goed geleid Onze lokale politie beschikt over voldoende middelen De leden van onze lokale politie staan ten dienste van de inwoners De leden van onze lokale politie leggen goede contacten met de inwoners Enquêteformulier bevraging sleutelfiguren Politiezone 5389 Hageland Verslag bevraging sleutelfiguren Een vragenlijst met betrekking tot de algemene werking van de lokale politie Hageland werd naar volgende doelgroepen gestuurd : 1. de politieraadsleden (17 raadsleden) 2. de gemeentesecretarissen van de 5 gemeenten ressorterend onder de zone Hageland 3. de scholen (één per gemeente) 4. de dokters (één per gemeente) 5. de brandweeroversten van de korpsen waarmee we samenwerken 109.

12 Er werd gepeild naar de tevredenheid met het resultaat van de politietussenkomsten, de tevredenheid over de beschikbaarheid en bereikbaarheid van onze politiediensten en over de houding en het gedrag van onze politiediensten. Verder werd gevraagd naar de graad van instemming met de stellingen : onze lokale politie levert goed werk, werkt professioneel, wordt goed geleid en beschikt over voldoende middelen. Tot slot werd gepolst naar de mening omtrent de ten dienstestelling van de inwoners en het leggen van goede contacten met de inwoners. Respons van de 17 politieraadsleden (94 %), 2. drie van de vijf gemeentesecretarissen (60 %), 3. alle scholen (100 %), 4. vier van de vijf dokters (80 %) 5. en twee van de drie brandweerkorpsen (67 %). Doelgroep 1 : politieraadsleden Alle politieraadsleden (100 %) vinden dat onze lokale politie goed wordt geleid. 94 % is tevreden met het resultaat van de politietussenkomsten en over de houding en het gedrag van onze politiediensten; vindt dat de politie goed werk levert en professioneel werkt. 88 % is tevreden met de beschik- en de bereikbaarheid van onze politiediensten; 81 % vindt dat de leden van onze lokale politie ten dienste staan van de inwoners en 69 % denkt dat wij over voldoende middelen beschikken en goede contacten leggen met de inwoners. Slechts een klein percentage is het met sommige stellingen minder tot niet eens (25 % minder eens met het leggen van goede contacten en 19 % met de voldoende middelen en het ten dienste staan van de inwoners; 6 % niet eens met het professionele werk en de voldoende middelen). Als bijkomende opmerking stelt er iemand dat we soms te professioneel werken ( volgens het boekje ). Doelgroep 2 : gemeentesecretarissen Alle secretarissen (100 %) zijn tevreden over de beschik- en bereikbaarheid, over de voldoende middelen en over het ten dienste staan van de inwoners. Twee zijn tevreden met het resultaat van de politietussenkomsten en de houding en het gedrag van onze politiediensten en vinden dat de politie goed wordt geleid en goede contacten legt met de inwoners. Eén vindt dat we professioneel werken en goed werk leveren. Met dit laatste zijn er twee het minder eens. Eén is ook minder tevreden over het resultaat van de politietussenkomsten, de houding en het gedrag van onze politiediensten en is het minder eens met de goede leiding en de goede contacten met de inwoners. Als bijkomende opmerkingen noteren we van één secretaris kritiek op het functioneren van de wijkwerking (het systeem van de wijkantennes leunt te veel aan bij het cliëntelisme van vroeger werkt te bemiddelend). Doelgroep 3 : scholen Elke schooldirectie (100 %) is tevreden met de beschik- en bereikbaarheid en over de houding en het gedrag van onze politiediensten, vindt dat we goed werk leveren, professioneel werken en ten dienste staan van de inwoners. Vier scholen zijn tevreden met het resultaat van de politietussenkomsten en vinden dat we goede contacten leggen met de inwoners. Drie zijn het eens met de goede leiding en twee vinden dat we over voldoende middelen beschikken. Slechts één school is niet tevreden met het resultaat van de politietussenkomsten en de overige hebben geen mening of vinden de vraag niet van toepassing op hun doelgroep. Als bijkomende opmerkingen vermeldt een school het telkens krijgen van goede raad en hulp bij oproepen en een andere school had graag meer politie-interventies aan de schoolpoort. Doelgroep 4 : dokters Elke geënquêteerde dokter (100 %) is tevreden met het resultaat van de politietussenkomsten en de houding en het gedrag van onze politiediensten, vindt dat we goed werk leveren, professioneel werken, goed worden geleid, ten dienste staan van de inwoners en goede contacten leggen met de inwoners. Drie dokters zijn tevreden met de beschik- en bereikbaarheid (één minder eens). Eén dokter vindt dat we beschikken over voldoende middelen, één is het hier minder mee eens en de overige hebben hier geen mening over. Bijkomende opmerking : soms onverantwoord lang wachten bij dringende oproepen waarbij politiehulp nodig is. Doelgroep 5 : brandweer 110.

13 Ieder van de brandweeroversten(100 %) is tevreden met het resultaat van de tussenkomsten, met de beschiken bereikbaarheid en over de houding en het gedrag van onze politiediensten, vindt dat we goed werk leveren, professioneel werken, goed geleid worden en ten dienste staan van de inwoners. Één korps is het minder eens met de stelling dat we over voldoende middelen beschikken en één heeft hierover geen mening. De vraag over het leggen van goede contacten met de inwoners vindt geen van allen van toepassing op het doelgroep. Er werden geen bijkomende opmerkingen geformuleerd. Algemene conclusie We kunnen stellen dat de tevredenheid over het resultaat van de politietussenkomsten, over de beschik- en bereikbaarheid van onze politiedienst(en) en over de houding en het gedrag van onze politiediensten hoog tot vrij hoog ligt. Met de stellingen dat onze lokale politie goed werk levert, professioneel werkt en goed wordt geleid zijn de meeste het eens. Een kleine meerderheid van de bevraagden denkt dat we over voldoende middelen beschikken. Een overgroot gedeelte vindt dat we ten dienste staan van en goede contacten leggen met de inwoners. Uit dit alles mogen we concluderen dat de tevredenheid over de algemene werking van de lokale politie Hageland goed tot zeer goed is. In de mate van het mogelijke zal met de individueel geformuleerde opmerkingen rekening gehouden worden en zullen de nodige aanpassingen/bijsturingen uitgevoerd worden. 111.

14 BIJLAGE 12 : Beleidsplannen gemeenten Uit de beleidsplannen van de gemeenten hebben we de items met betrekking op de politie uitgefilterd. BEKKEVOORT Verkeersveiligheid en Mobiliteit Het intensieve snelheidscontrolebeleid dat de politiezone Hageland voert, toegespitst op de risicopunten, willen we verder zetten, zodat de bestaande reglementering beter toegepast wordt. Het verder doorvoeren van maatregelen om te komen tot een aangepaste snelheid in functie van de plaatselijke omgeving. Het plaatsen van flitspalen op risicopunten langs gemeentewegen zal ook als mogelijke maatregel geëvalueerd worden. Veilig in je eigen huis Veiligheid voor mensen en huizen, dat is één van de basisvoorzieningen in de gemeente. Daar moet je dus niet op beknibbelen. Met de politiehervorming heeft de Federale overheid de voorbije jaren meerkosten naar de gemeenten geschoven. Die middelen willen we zo goed mogelijk laten renderen door de uitbouw van een efficiënte en klantvriendelijke politiewerking in de politiezone Hageland, waarvan wij deel uitmaken. De wijkagenten blijven de dienstverlening in onze eigen gemeente garanderen. GEETBETS Veiligheid De veiligheid van de inwoners kan verhoogd worden door diverse maatregelen, zoals - het plaatsen van snelheidsinformatieborden en het houden van snelheidscontroles - de verdere uitbouw van veiligheidscampagnes (diefstal, inbraak, brand, CO² -vergiftiging,..). GLABBEEK Onderwijs Glabbeek is bekommerd om de veiligheid aan de schoolpoorten. Zone 30 is al van kracht aan alle scholen. Ook de regelmatige aanwezigheid van de politie aan de schoolpoorten blijft verzekerd. Mobiliteit en Veiligheid De snelheid binnen gans de gemeente werd al teruggebracht tot 70, 50 en in de schoolomgevingen 30 km. per uur. Het voeren van een consequent handhavingsbeleid gebeurt in samenwerking met de politiediensten. Het regelmatig plaatsen van snelheidsinformatieborden, gevolgd door snelheidscontroles moet helpen een mentaliteitsverandering te bekomen bij de weggebruikers. Politie De taken van de politie en de aanpak binnen de gemeente hebben de laatste jaren belangrijke organisatorische wijzigingen ondergaan onder invloed van de politiehervorming. De oprichting van een zonale veiligheidsraad en de uitwerking van zonale veiligheidsplannen zijn hier concrete resultaten van. Aan de hand van geformuleerde doelstellingen en evaluaties worden hier accenten gelegd en toekomstige acties gepland. Preventieve acties zullen behouden blijven en verder uitgebouwd worden. Ze worden geïntegreerd in dagelijkse werking. Denken we aan: MEGA project in samenwerking met de scholen en jeugddienst. Toezicht aan de scholen Vakantietoezicht aan de woningen 112.

15 Inbraakpreventie Advies op vlak van inbraakbeveiliging bij winkels en bedrijven Artikels in het infoblad over actuele zaken of specifieke plaatselijke problemen Het snelheidsinformatiebord zal op zoveel mogelijk plaatsen de bestuurders op hun rijgedrag wijzen. De wijkpolitie blijft het aanspreekpunt van de bevolking bij allerhande problemen. Deze moet gemakkelijk bereikbaar zijn en voldoende rechtstreeks toegankelijk voor het publiek. De bemiddelingsfunctie is een belangrijke opdracht. Bij infrastructurele ingrepen op de wegen wordt het advies van de politie gevraagd. Handhavingsbeleid door middel van regelmatige snelheidscontroles blijft een belangrijke maatregel om de snelheid op onze wegen onder controle te houden. De politie blijft vertegenwoordigd in de verkeersraad en zal advies uitbrengen of bijkomende onderzoeken uitvoeren in afspraak met de leden van de verkeersraad. Specifiek naar de scholen toe wordt de politie actief betrokken bij de organisatie van de verkeersdagen in de scholen en de verkeersproeven op het einde van het schooljaar. Het verkeerspark op het vroegere militair domein staat ter beschikking van alle scholen en verenigingen. Verder verwijzen we naar het beleidsplan van de politiezone Hageland. Financiën Glabbeek wenst veel te realiseren, maar met de nodige voorzichtigheid op financieel vlak: nieuwe investeringen zijn nodig en dus moet de gemeente beschikken over voldoende financiële middelen. Dit moet mogelijk zijn zonder belastingverhogingen ondanks we geconfronteerd worden met een reeks onbekenden. De politiehervorming met haar nieuw gebouwencomplex, liberalisering energiesector, brandweer, huisvuilproblematiek, rioleringen en sanering vervuilde gronden, enz. blijven onbekenden met negatieve financiële gevolgen. KORTENAKEN Samen werken aan een veilige gemeente Wij verwachten een optimale dienstverlening van de politie. Daarom willen we een blijvende inzet tegen diefstallen, aandacht voor diefstalpreventie, vakantietoezicht,. De wijkagenten zijn het eerste aanspreekpunt. Ze moeten zichtbaar in het straatbeeld aanwezig zijn en de buurtbewoners leren kennen. Investeren in veilige wegen en verfraaiing dorpen De verkeersveiligheid van onze wegen verhogen wordt ook een van de basistaken van onze politie. Veilige wegen Onze eerste bekommernis is de te hoge snelheid van wagens en vrachtwagens op onze wegen. Daarom volgende voorstellen: In overleg met de politie zal het aantal controles opgevoerd worden. Jong zijn in Kortenaken Er zal ook, in samenwerking met de politie, aandacht besteedt worden aan een verkeersveilige schoolomgeving.(zie verkeer) Uitbouw van een sterk sociaal beleid. Het OCMW als volwaardige partner. Bij het OCMW en het privé-initiatief bestaat er in onze gemeente een uitgebreide thuiszorg. Een goed werkende sociale dienst van maatschappelijk werkers staat mensen bij die in de problemen geraakt zijn. En toch verzeilen sommige mensen in een moeilijke situatie zonder dat de omgeving er iets van beseft: validiteitsproblemen bij hoogbejaarden, verwardheid, mensen in revalidatie na een zware operatie, mensen zonder de nodige nutsvoorzieningen, situaties van verwaarlozing, vereenzaming. Om zulke verborgen problemen in de toekomst op te sporen willen wij een netwerk tot stand brengen tussen gemeente, OCMW, 113.

16 politie, post, parochies, vrijwilligers, welzijns- en gezondheidswerkers. Ook willen wij het aan huis bezoeken van bejaarden door een ambulante ambtenaar of maatschappelijk werker realiseren. TIELT-WINGE Algemene wettelijke/decretale bevoegdheden burgemeester (burgerlijke stand, politie en veiligheid) en archief De burgemeester zal bij uitstek die taken vervullen die de Nieuwe Gemeentewet en het Gemeentedecreet haar al of niet bij voorrang toewijzen. We denken dan voornamelijk aan de bevoegdheden van bevolking en burgerlijke stand, politie en veiligheid. Bovendien zal zij vooral als voorzitter van gemeenteraad en college telkens optreden op een coördinerende sturende wijze op alle beleidsdomeinen. Zij coördineert de politieke werking. Wat politie betreft, zal zij naast haar wettelijke rol vooral oog hebben voor de huisvesting in de nieuwe lokalen die vanaf 2008 een aanzienlijke stijging der gemeentelijke toelage zal genereren. De burgemeester waakt er over dat de lokale antenne in het gemeentehuis voor alle partijen een meerwaarde biedt, en dat respect voor de verkeersreglementering door politioneel optreden afgedwongen wordt. 114.

Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012)

Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012) 1 Bijlage 3: Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012) 1.Inleiding In het kader van het zonaal veiligheidsplan 2014-2016 heeft de politiezone

Nadere informatie

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad.

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad. Uw mening telt! - Resultaten lokale veiligheidsbevraging De lokale politie Demerdal-DSZ legt haar beleidslijnen en prioritaire actieterreinen voor de komende jaren vast in het zonaal veiligheidsplan 2013-2016.

Nadere informatie

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 Lokale veiligheidsbevraging 2011 Synthese van het tabellenrapport Pz Blankenberge - Zuienkerke Inleiding De lokale veiligheidsbevraging 2011 is een bevolkingsenquête

Nadere informatie

LOKALE POLITIE & STAD LIER

LOKALE POLITIE & STAD LIER LOKALE POLITIE & STAD LIER 20 september 2010 PERSTEKST Resultaten van de tussentijdse leefbaarheids- en veiligheidsenquête juni 2010 Perstekst Resultaten van de tussentijdse veiligheids- en leefbaarheidsenquête

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Bevolkingstevredenheidsonderzoek

Bevolkingstevredenheidsonderzoek Bevolkingstevredenheidsonderzoek Lokale Politie Politiezone Erpe-Mere/Lede Korpsleiding Administratief Centrum 2 9340 Lede T +32 53 60 64 64 1 Inleiding Met het oog op de gemeenschapsgerichte politiezorg

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Criteriummatrix criminaliteit

Criteriummatrix criminaliteit Criteriummatrix criminaliteit Fenomeen Objectieve bronnen Subjectieve bronnen Totaal Objectieve cijfers Wijkbevraging Bevraging leden politieraad Bevraging medewerkers 7 4 3 3 CRIMINALITEIT Inbraken woningen,

Nadere informatie

TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK. Lokale politie Klein-Brabant

TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK. Lokale politie Klein-Brabant TEVREDENHEIDS- ONDERZOEK Lokale politie Klein-Brabant Inleiding Dit onderzoek werd gevoerd om zicht te krijgen op de mate van tevredenheid van de burger inzake de werking en de dienstverlening bij hun

Nadere informatie

P O L I T I E Z O N E

P O L I T I E Z O N E P O L I T I E Z O N E Z O T T E G E M / H E R Z E L E / S I N T - L I E V E N S - H O U T E M ( P Z 5 4 2 9 ) Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 INHOUD INLEIDING... 2 MISSIE - VISIE - WAARDEN... 3 Missie

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL ONGEVALLEN MET LICHAMELIJK LETSEL DAALT OP N33 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07

Nadere informatie

Deel 10 : Beleid en strategie

Deel 10 : Beleid en strategie Deel 10 : Beleid en strategie Beleid en strategie De zonale veiligheidsraad De zonale veiligheidsraad (ZVR) is een wettelijk orgaan dat het veiligheidsbeleid van een politiezone mee bepaalt, door het opstellen

Nadere informatie

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen Verkeersveilige Week Bijwonen controle - PZ Het Houtsche Maandag 20 februari 2017 Geachte burgemeesters Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche Beste aanwezigen van de pers Ik ben verheugd

Nadere informatie

Rapport van de Lokale Veiligheidsbevraging. Samenvatting

Rapport van de Lokale Veiligheidsbevraging. Samenvatting Rapport van de Lokale Veiligheidsbevraging 2011 Samenvatting 1 Voorwoord Geachte lezer, Voor u liggen de resultaten van een bevolkingsenquête die eind 2011 werd uitgevoerd binnen de drie gemeenten van

Nadere informatie

Tevredenheids navraag

Tevredenheids navraag Tevredenheids navraag uw advies interesseert ons Uw behandeling in het Hyperbaar Centrum loopt ten einde. Maar zou u zo vriendelijk willen zijn uw ervaringen met ons te delen door deze vragenlijst nog

Nadere informatie

Eindversie 04 april 2013

Eindversie 04 april 2013 PZ Het Houtsche Veiligheidsbeeld verkeer 29 212 Eindversie 4 april 213 Auteurs: Patrick Provoost Marnix Snauwaert Eva De Gersem Inhoud Inleiding... 2 Deel 1 : Verkeersinbreuken... 3 1. Snelheid... 5 1.1.

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

U bent cliënt bij de poetsdienst van het OCMW. Uw OCMW maakt deel uit van de regionale dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg van SOCiAL.

U bent cliënt bij de poetsdienst van het OCMW. Uw OCMW maakt deel uit van de regionale dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg van SOCiAL. S O C i A L «vereniging onderworpen aan het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn» Beste, U bent cliënt bij de poetsdienst van het

Nadere informatie

Enquête Telefonische dienstverlening

Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Colofon Titel:Enquête Enquete Telefonische dienstverlening Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Politiezone Hageland (5389) Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Tielt-Winge. Zonaal Veiligheidsplan

Politiezone Hageland (5389) Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Tielt-Winge. Zonaal Veiligheidsplan Politiezone Hageland (5389) Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Tielt-Winge Zonaal Veiligheidsplan 2009-2012 Colofon Voor de opmaak van het Zonaal Veiligheidsplan 2009-2012 werd samengewerkt met

Nadere informatie

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Persnota Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Verlaag je snelheid, verhoog de veiligheid. 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Kortrijk was een verkeersonveilige stad Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten

Nadere informatie

Uitvoering ZVP 2012 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen

Uitvoering ZVP 2012 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen Uitvoering ZVP 212 Inbraak in gebouwen De eerste prioriteit in het zonaal veiligheidsplan is de inbraak in gebouwen. Dit omhelst zowel de woningen als de andere gebouwen. In het actieplan wordt aandacht

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Gemeenschapswacht Gemeenschapswachten C1-C3 Administratief 2. DOEL VAN DE FUNCTIE Uitvoeren van

Nadere informatie

Politie en Beleidsevaluatie

Politie en Beleidsevaluatie Politie en Beleidsevaluatie Enkele beschouwingen vanuit de politiepraktijk 9 juni 2006 Federale politie 1 1. Politie 2. Politie en veiligheid 3. Veiligheid en beleid 4. Beleid en evaluatie 9 juni 2006

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5346) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Niels Jacques. Bevraging politieraad

Niels Jacques. Bevraging politieraad Bevraging politieraad 1 1. Inleiding.. 3 2. Antwoorden politieraad..4 2.1 Vraag 1: Welke onveiligheidsproblemen moeten volgens u de komende vier jaar door de politie aangepakt worden?...4 2.2 Vraag 2:

Nadere informatie

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken.

We stellen voor deze vragenlijst één maal per jaar te gebruiken. Vragenlijst Lokaal Drugoverleg Inleiding Binnen de alcohol- en drugpreventiesector weten we dat een dynamisch lokaal drugoverleg een belangrijke basis en voorwaarde vormt om binnen de gemeente een werkbaar

Nadere informatie

Ouders over tevredenheidmetingen.

Ouders over tevredenheidmetingen. Vzw Roppov Martelaarslaan 212 9000 Gent tel 09/224.09.15 fax 09/233.35.89 e-mail info@roppov.be web www.roppov.be Mei 2009 december 2010 Ouders over tevredenheidmetingen. Dit is een bundeling van bemerkingen

Nadere informatie

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen Van goed naar beter 23-11-2015 Inhoudsopgave Werkwijze 3 Resultaten huurderstevredenheidonderzoek per kern 4 - Over de respondent

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE INRICHTING VAN SPEELSTRATEN

REGLEMENT VOOR DE INRICHTING VAN SPEELSTRATEN Mei 2017 REGLEMENT VOOR DE INRICHTING VAN SPEELSTRATEN Inhoudstafel Artikel 1: Doel Artikel 2: Definities Artikel 3: Doelgroep en toepassingsgebied Artikel 4: Regels Artikel 5: Sancties Artikel 6: Non-discriminatieclausule

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGENLIJST BEVRAGING VOORZITTERS LOKALE OUDERENADVIESRADEN

SCHRIFTELIJKE VRAGENLIJST BEVRAGING VOORZITTERS LOKALE OUDERENADVIESRADEN SCHRIFTELIJKE VRAGENLIJST BEVRAGING VOORZITTERS LOKALE OUDERENADVIESRADEN Januari 2010 Els Messelis & Gaby Jennes GEMEENTE:........................... PROVINCIE:........................... Inleiding en

Nadere informatie

Politiezone Gent: resultaten controleacties november 2016

Politiezone Gent: resultaten controleacties november 2016 Politiezone Gent: resultaten controleacties november 2016 In de loop van de maand november 2016 organiseerde de Politie Gent 37 verkeerscontroles. In totaal werden 1.646 overtredingen vastgesteld. Hieronder

Nadere informatie

OUDERTEVREDENHEID SCHOLENGEMEENSCHAP EENSCHAP DE KRAAL SCHOOLJAAR 2007-2008

OUDERTEVREDENHEID SCHOLENGEMEENSCHAP EENSCHAP DE KRAAL SCHOOLJAAR 2007-2008 Scholengemeenschap DE KRAAL nr. Kleuteronderwijs en lager onderwijs nr. 120766 vzw Katholiek Onderwijs De Kraal /RPR Leuven 436.607.391 Van Bladelstraat 25 3020 Herent www.kraal.be OUDERTEVREDENHEID SCHOLENGEMEENSCHAP

Nadere informatie

De vragenlijst kent 14 hoofdvragen. Gemiddeld duurt het 10 minuten om de enquête te vullen.

De vragenlijst kent 14 hoofdvragen. Gemiddeld duurt het 10 minuten om de enquête te vullen. 1 VIVIS Clienttevredenheidsmeting Revalidatie volwassenen na afsluiting van traject Welkom bij het tevredenheidsonderzoek van streeft naar optimale dienstverlening en daarbij is uw mening belangrijk. Wij

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Fries burgerpanel. Fries Burgerpanel over veiligheid in Fryslân. februari 2014

Fries burgerpanel. Fries Burgerpanel over veiligheid in Fryslân. februari 2014 Fries burgerpanel Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven. Fryslân inzicht Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven.

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 3 gekwetsten licht gewond 7 gekwetsten

Nadere informatie

Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s)

Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s) Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) Den Haag, augustus 2014 Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s) 1 Het onderzoek In opdracht van de Stichting Maatschappij

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

POLITIERAAD. LoWaZoNe. NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 7 februari 2018 te ZOMERGEM

POLITIERAAD. LoWaZoNe. NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 7 februari 2018 te ZOMERGEM POLITIERAAD LoWaZoNe Lovendegem Waarschoot Zomergem Nevele NOTULEN POLITIERAAD PZ LoWaZoNe 7 februari 2018 te ZOMERGEM OPENBARE ZITTING Bij aanvang van de zitting vraagt de voorzitter, Chris De Wispelaere,

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarlijkse verkeerslessen voor leerlingen laatste graad basisschool Project Veilig met de fiets in het verkeer De Grote Verkeersquiz Overzicht geplande controles

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5349) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

BEVRAGING OVER HET VEILIGHEIDSGEVOEL VAN KINDEREN OP DE WEG NAAR EN VAN DE SCHOOL

BEVRAGING OVER HET VEILIGHEIDSGEVOEL VAN KINDEREN OP DE WEG NAAR EN VAN DE SCHOOL BEVRAGING OVER HET VEILIGHEIDSGEVOEL VAN KINDEREN OP DE WEG NAAR EN VAN DE SCHOOL Hallo. Dit is een anonieme vragenlijst voor de leerlingen van het 6 e leerjaar, het 1 e, 2 e en 3 e secundair en hun ouder(s)

Nadere informatie

Analyse verkeersongevallen

Analyse verkeersongevallen Analyse verkeersongevallen Voorwoord De verkeerspolitie stemt haar verkeersveiligheidsbeleid al jaren af op basis van objectieve gegevens. Zij heeft hiervoor de beschikking over een jaarlijks groeiende

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg

Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg Verantwoordelijke uitgever : Philippe Pivin, Belgische Onafhankelijkheidslaan 72-1081 Koekelberg 2011 40 Gemeenschapswachten 2001 4 Stewards 2 Beste Koekelbergenaren, Veiligheid is een essentieel recht

Nadere informatie

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers)

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) Criminaliteit in Gent met 1,4% gedaald 16/03/2015 Na een spectaculaire daling van bijna

Nadere informatie

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek

Stadjers over fietsen in Groningen. Een Stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D Stadjers over fietsen in Groningen Een Stadspanelonderzoek Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling voor en uitvoering van beleidsgericht

Nadere informatie

[ENQUETE COMMUNICATIE]

[ENQUETE COMMUNICATIE] 13 [ENQUETE COMMUNICATIE] Enquête communicatie Brederode Wonen Inleiding Brederode Wonen zet zich in voor optimale communicatie met haar huurders en goede informatievoorziening voor een ieder die daar

Nadere informatie

7. Bekendheid van diensten en dienstverlening.

7. Bekendheid van diensten en dienstverlening. 48 7. Bekendheid van diensten en dienstverlening. 7.1 Het OCMW : 7.1.1 Welke diverse diensten van de Sociale dienstverlening kent men? De sociale dienstverlening van het OCMW: de 5 meest gekende. 140 129

Nadere informatie

De resultaten van het eindoordeel over de tevredenheidsonderzoek

De resultaten van het eindoordeel over de tevredenheidsonderzoek 4.2.2 Patiënttevredenheidsonderzoek Wij hebben in 2014 een patiënttevredenheidonderzoek uitgevoerd. Elke patiënt krijgt na behandeling een enquêteformulier. Van alle vragenlijsten hebben wij er 110 ingevuld

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5396) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Onderzoek naar patiënttevredenheid

Onderzoek naar patiënttevredenheid Onderzoek naar patiënttevredenheid Uitslag patiënten enquête 2012 Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek Oktober 2012 Introductie In dit rapport vindt u de resultaten van het onderzoek naar de tevredenheid

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Hoe vul ik een schadeaangifte in?

Hoe vul ik een schadeaangifte in? Hoe vul ik een schadeaangifte in? Inhoud Wat te doen bij een schadegeval?... 2 Algemene richtlijnen... 2 Aangifte doen bij KLJ Nationaal... 2 Richtlijnen van KBC-verzekeringen... 2 Enkele belangrijke tips...

Nadere informatie

25 juni 2013 Parochiehuis St-Bavo N-VA Asse

25 juni 2013 Parochiehuis St-Bavo N-VA Asse ZEBRA = ZEllik + Bekkerzeel +Relegem + Anders 25 juni 2013 Parochiehuis St-Bavo N-VA Asse UW WIJKAGENTEN Een POLITIEMAN belt aan hij spreekt FRANS hij kan zijn DIENSTKAART niet tonen hij draagt geen

Nadere informatie

VELD 2 : strategie & beleid

VELD 2 : strategie & beleid JAARVERSLAG 2017 VELD 1 : leiderschap Missie, visie en waarden Gemeenschapsgerichte politiezorg Bedrijfsvoering Organigram Werking directiecomité Interne en externe communicatie Gekozen leiderschapsstijl

Nadere informatie

Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden

Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden Richtlijnen voor het aanplakken van affiches en het plaatsen van publiciteitsborden Richtlijnen voor het gebruik van de gemeentelijke infoborden Meer info: Communicatiedienst L. Van der Looystraat 10 2890

Nadere informatie

Wat kunt u doen met een klacht?

Wat kunt u doen met een klacht? Wat kunt u doen met een klacht? Uw opmerkingen over VUmc. Alle medewerkers van VU medisch centrum (VUmc) zetten zich in om u als patiënt tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen en

Nadere informatie

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI)

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Minister van Binnenlandse Zaken Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Fritz Toussaintstr. 8 1050 Brussel Uitgiftenummer SSGPI-RIO-2012/2978 Tel 02 554 43 16 Uitgiftedatum 18-12-2012 Classificatiegraad

Nadere informatie

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN

Inhoud. Waarom snelheidshandhaving. Waarom snelheidshandhaving. Binnen welke context. Binnen welke context 26/09/2014 SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN SNELHEIDSHANDHAVING PZ LEUVEN Ludwig Hoeterickx Politie Leuven Inhoud Waarom snelheidshandhaving Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en referentiekader ZVP Personeelsinzet Onderzoek

Nadere informatie

Resultaten Bevraging. Pesten op school

Resultaten Bevraging. Pesten op school Resultaten Bevraging Pesten op school Een initiatief van de drie ouderkoepels (KOOGO, GO! Ouders en VCOV) in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten Samen tegen pesten: wie doet er mee? De cijfers Wanneer

Nadere informatie

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw,

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw, ieldrop-mierlo uw brief ons behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste mer, mevrouw, Momenteel onderzoeken wij de uitvoering en waardering

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek mei 2012. Bevraging van alle ouders

Tevredenheidsonderzoek mei 2012. Bevraging van alle ouders Tevredenheidsonderzoek mei 2012 Bevraging van alle ouders Uitgewerkt door de Schoolraad, zomer 2012 Dit rapport is tot stand gekomen met de hulp van velen. Dank aan allen die hebben bijgedragen tot dit

Nadere informatie

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid.

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid. Gemeente Gefdermafsen Veiligheid 2015 Respons 147 Respondenten 147 respondenten (270Zo). De respons is iets lager dan in 2013 (340Zo). De gemiddelde leeftijd van panelleden is 53 jaar. Mannen (5107o) B

Nadere informatie

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS 2011 Klanttevredenheid Vereenzaming Ouderen Soest VOS Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 035 60 23 681 info@swos.nl www.swos.nl KvK 41189365 Klanttevredenheidsonderzoek Vereenzaming

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

Resultaten enquête. Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders

Resultaten enquête. Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders Resultaten enquête Schriftelijke en mondelinge communicatie van Basisschool de Gansbeek naar ouders 1. Inleiding Naar aanleiding van de enquête die is gehouden onder de ouders van Basisschool de Gansbeek

Nadere informatie

Voormeting kandidaat

Voormeting kandidaat K1 Voormeting kandidaat Beste kandidaat, Het CBR is aan het onderzoeken of het nieuwe faalangstexamen voldoet aan de verwachtingen en aan de eisen van de minister van Verkeer en Waterstaat. Dit onderzoek

Nadere informatie

VNG-Ledenpeiling Uitkomst bevraging december 2010

VNG-Ledenpeiling Uitkomst bevraging december 2010 VNG-Ledenpeiling Uitkomst bevraging december 2010 onderwerp: Teambuilding in een versplinterd politiek landschap uitgevoerd door Congres- en Studiecentrum VNG 10 januari 2011 Inhoud Inleiding... 2 Respons...

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst Buurtbemiddeling Harderwijk De enquête is in december 2011 verstuurd naar 125 adressen De respons was 26 %

Resultaten Vragenlijst Buurtbemiddeling Harderwijk De enquête is in december 2011 verstuurd naar 125 adressen De respons was 26 % Resultaten Vragenlijst Buurtbemiddeling Harderwijk De enquête is in december 2011 verstuurd naar 125 adressen De respons was 26 % Algemene gegevens 1. Leeftijd Resultaat in procenten 15 24 jaar 3 25 44

Nadere informatie

Evaluatie van het project Mantelluisteren academiejaar 2012-2013

Evaluatie van het project Mantelluisteren academiejaar 2012-2013 Evaluatie van het project Mantelluisteren academiejaar 212-21 In academiejaar 212-21 namen 5 mantelzorgers en 5 studenten 1 ste bachelor verpleegkunde (Howest, Brugge) deel aan het project Mantelluisten.

Nadere informatie

BUURTONDERZOEK BP. BP Buurtonderzoek 2014

BUURTONDERZOEK BP. BP Buurtonderzoek 2014 BUURTONDERZOEK BP 2014 1 INHOUDSTAFEL Inleiding Doelstelling Methodologie Bespreking resultaten Besluit Aanbevelingen 2 INLEIDING 2 à 3 jaarlijks onderzoek Veiligheid- en communicatiebeleid 600 enquêtes

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Een actieplan is een stappenplan dat de verschillende tactische en operationele activiteiten omschrijft om de strategische doelstellingen in het zonale veiligheidsplan

Nadere informatie

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL LETSELONGEVALLEN DAALT OP N50 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07 Fax 050 40.74.00

Nadere informatie

Aanvraagformulier & reglement speelstraten

Aanvraagformulier & reglement speelstraten Aanvraagformulier & reglement speelstraten REGLEMENT SPEELSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel Besluit

Nadere informatie

Rookmelders Omnibusonderzoek 2011

Rookmelders Omnibusonderzoek 2011 Omnibusonderzoek 2011 Onderzoekskader Omnibusonderzoeken 2011 Opdrachtgever Brandweer en rampenbestrijding (Marry Borst) Uitvoering Gemeente Alkmaar, Concerncontrol, Team Onderzoek en Statistiek (Aad Baltus)

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Reacties van de voorbije jaren

Reacties van de voorbije jaren Reacties van de voorbije jaren Na de speelstraatweken kenden wij al onze buren. Een traditie die we zeker willen verder zetten! Supertof! Jammer dat dit maar twee weken per jaar kan. De laatste dag van

Nadere informatie

DE KIBBELHOF Aangepast Vakantieverblijf

DE KIBBELHOF Aangepast Vakantieverblijf Klanten enquete Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, uw beoordelingen worden anoniem verwerkt. Met u antwoorden kunnen wij onze dienstverlening aan u nog verbeteren.

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem!

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! VERSLAG VAN EEN BEWONERS EN SP-ONDERZOEK KLACHTEN OVER WATEROVERLAST BEWONERS VAN DE

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking Gemeentebestuur Pittem Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Gemeentelijke tienerwerking Huishoudelijk Reglement Tienerwerking V. U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport POLITIEZONE TYPOLOGIE 5 ELLEN VAN

Nadere informatie

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :...

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :... BENAMING VAN DE FUNCTIE : GRAAD : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Administratief Medewerker Administratief Medewerker C C1-C3 AFDELING : Secretariaat DIENST : Secretariaat Kennisname : Datum : Functionaris

Nadere informatie

Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester

Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester Wat voor burgemeester wilt u? Resultaten inwonersenquête profielschets nieuwe burgemeester April 2007 Colofon uitgave Afdeling Bestuursinformatie Sector Bestuurs- en Concernzaken Gemeente Utrecht Postbus

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Meer Lauwe on Light?

Meer Lauwe on Light? Onderzoeksrapport studenten ; Meer? Rapport gemaakt door : Marvin van Dinteren Erik de Veer Jelle Schenkels Freek Hogenkamp 4 september 2008 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Werkwijze blz. 3 Verwerking blz.

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

Wat betekent de politie inzake verkeer. Louis Buelens Verkeersconsulent PZ Leuven

Wat betekent de politie inzake verkeer. Louis Buelens Verkeersconsulent PZ Leuven Wat betekent de politie inzake verkeer Louis Buelens Verkeersconsulent PZ Leuven Algemeen kader 1 De Lokale Politie is één van de twee pijlers van de Belgische politie sedert de Wet van 07/12/1998 tot

Nadere informatie

Inhoud Hoofdstuk 1 Situering van de politiezone...

Inhoud Hoofdstuk 1 Situering van de politiezone... Inhoud Hoofdstuk 1 Situering van de politiezone... 13 1.1 Historiek politiehervorming... 13 1.2 Een geïntegreerde politie op 2 niveaus... 14 1.2.1 Wat zijn de kenmerken van de geïntegreerde politie?...

Nadere informatie

WINTELRE ZORG WONEN WELZIJN 2010-2012

WINTELRE ZORG WONEN WELZIJN 2010-2012 WINTELRE ZORG WONEN WELZIJN 2010-2012 RAPPORTAGE ENQUÊTE 2010 Leefbaar Wintelre Werkgroep Sociaal Klimaat en Zorg G. Schenning W. ten Boske, M. Geven, E. Leermakers, R. Reniers, T. Spanjers 2 Inhoud 1.

Nadere informatie