STATENVOORDRACHT. Haarlem,.. augustus Onderwerp:Wet op de Ondernemingsraden. Bijlagen : 2. 1.Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STATENVOORDRACHT. Haarlem,.. augustus Onderwerp:Wet op de Ondernemingsraden. Bijlagen : 2. 1.Inleiding"

Transcriptie

1 STATENVOORDRACHT Haarlem,.. augustus 1996 Onderwerp:Wet op de Ondernemingsraden Bijlagen : 2 1.Inleiding De Wet op de ondernemingsraden (WOR) is op 5 mei 1995 van kracht geworden voor de overheid. Er is een overgangstermijn van twee jaar. Dit betekent, dat op 5 mei 1997 bij alle overheden ondernemingsraden operationeel moeten zijn. Ter voorbereiding hebben wij een projectgroep ingesteld, bestaande uit een projectleider, een vertegenwoordiger van het georganiseerd overleg, een vertegenwoordiger van de MZC's en een vertegenwoordiger van het management. De projectgroep had als opdracht advies te leveren met name omtrent de in te voeren medezeggenschapsstructuur, het voorlopig reglement en de verhouding tussen het georganiseerd overleg en de ondernemingsraad (c.q. -raden). De projectgroep heeft zijn adviezen neergelegd in het rapport 'Een nieuwe weg naar overleg'. Het rapport gaat uiteraard nog uit van de huidige dienstenstructuur. De voorbereidingen van de projectgroep vormen evenwel voldoende basis om ook een op de nieuwe organisatie toegesneden medezeggenschapsstructuur conform de WOR in te voeren. Het rapport is voor commentaar voorgelegd aan het COD en de MZC's. Een aantal opmerkingen heeft tot wijzigingen in het voorstel van de projectgroep geleid. Wij hebben van de reacties kennis genomen. 2.De belangrijkste begrippen uit de WOR De WOR hanteert een aantal begrippen, die bepalend zijn voor de keuze van de medezeggenschapsstructuur. Is er sprake van een 'onderneming' in de zin van de WOR en heeft deze een bepaald minimum aantal werknemers, dan moet er een 'ondernemingsraad' worden ingesteld. Dit geschiedt door de 'ondernemer'. De ondernemingsraad voert het overleg met de 'bestuurder'. 2.1.Het begrip onderneming De WOR hanteert het begrip onderneming in een sociaal-organisatorische betekenis. Een onderneming is dan de zelfstandige arbeidsorganisatie: het gaat om het organisatorisch verband waarin mensen samenwerken. De omschrijving luidt als volgt: "elk in de maatschappij als zelfstandige eenheid optredend organisatorisch verband, waarin krachtens arbeidsovereenkomst of krachtens publiekrechtelijke aanstelling arbeid wordt verricht". Een onderneming in de zin van de WOR is dus, kort samengevat, een ten opzichte van de buitenwereld zelfstandig optredende organisatie, waarin arbeid in loondienst wordt verricht.

2 2.3.Het begrip ondernemer De 'ondernemer' is degene, die de onderneming in stand houdt, met andere woorden, degene die de materiële middelen verschaft om de onderneming in stand te houden. De WOR definieert het begrip ondernemer als 'de natuurlijke persoon of de rechtspersoon, die een onderneming in stand houdt'. 2.4.Het begrip bestuurder Het begrip bestuurder in de WOR heeft niets te maken met de politiek bestuurder bij de overheid. De 'bestuurder' van de WOR is degene, die namens de ondernemer het overleg voert met de ondernemingsraad. De wet omschrijft in artikel 1, lid 1, sub e het begrip als volgt: "hij, die alleen dan wel tezamen met anderen in een onderneming rechtstreeks de hoogste zeggenschap uitoefent bij de leiding van de arbeid". Artikel 46d, sub a, van de WOR sluit politieke bestuurders uitdrukkelijk uit. De bestuurder in de zin van de wet bij een overheidsonderneming is de hiërarchisch hoogste ambtenaar. 2.5.Het begrip ondernemingsraad Dit begrip wordt in de wet niet apart gedefinieerd. In een apart artikel legt de WOR de ondernemer de verplichting op om een ondernemingsraad in te stellen 'in het belang van het goed functioneren van de onderneming in al haar doelstellingen'. Zowel de sociale doelstellingen (zoals het verschaffen van werkgelegenheid en het bieden van goede arbeidsomstandigheden), als de economische doelstellingen van de onderneming (het voortbrengen van goederen en diensten) behoren tot het taakgebied van de ondernemingsraad. 3.Medezeggenschapsstructuur bij de provincie Noord-Holland Het is duidelijk, dat de ondernemer in de zin van de WOR de provincie Noord-Holland (de rechtspersoon) is. Provinciale staten zijn derhalve verantwoordelijk voor de instelling van de ondernemingsraad en voor de vaststelling van het voorlopig reglement (zie hierna onder 5.) Wij ondersteunen de conclusie van de projectgroep, dat als onderneming in de zin van de WOR eveneens de provincie Noord-Holland moet worden beschouwd. De provinciale organisatie omvat geen onderdelen, die een zelfstandige eenheid ten opzichte van de buitenwereld zijn. De nieuwe aan u ter besluitvorming voorgelegde organisatiestructuur, waarin meer integraal en als eenheid zal worden opgetreden, bevestigt dit beeld. Wij stellen dan ook voor om te besluiten tot het instellen van één ondernemingsraad. Wij realiseren ons, dat deze opvatting is gebaseerd op het organisatiemodel, dat thans bestaat en het model dat aan u is voorgesteld. Indien later wordt besloten tot instelling van een uitvoerende dienst op afstand dan dient daarbij te worden overwogen of zo'n dienst een eigen Ondernemingsraad dient te krijgen. De griffier dient als hoogste ambtenaar en als voorzitter van de directieraad namens de ondernemer het overleg te voeren met de ondernemingsraad en dus bestuurder in de zin van de WOR te zijn.

3 4.De verhouding tussen het georganiseerd overleg en de ondernemingsraad De WOR kent de ondernemingsraad twee belangrijke bevoegdheden toe, namelijk het instemmingsrecht en het adviesrecht. Het instemmingsrecht geldt ten aanzien van twaalf limitatief opgesomde onderwerpen op het terrein van de arbeidsvoorwaarden en het personeelsbeleid. Ten aanzien van tien limitatief opgesomde onderwerpen op financieel-economisch terrein geldt het adviesrecht. Omtrent arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid vindt evenwel ook overleg plaats met de vakorganisaties in het georganiseerd overleg. Dit brengt mee, dat er nadere afspraken moeten komen omtrent de terreinafbakening. Bij de provincies vindt het bedrijfstaksgewijze arbeidsvoorwaardenoverleg plaats op het niveau van de sector Provincies. Het sectorakkoord is gelijk te stellen met een CAO voor het bedrijfsleven. Een dergelijk akkoord gaat vóór op het lokaal georganiseerd overleg èn op het instemmingsrecht van de ondernemingsraad. Ook een akkoord met het georganiseerd overleg op het gebied van arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid is niet aan instemming van de ondernemingsraad onderhevig. Van belang is het, dat de juiste partijen met elkaar overleggen. In het algemeen zullen onderwerpen, die aan provinciale staten of aan gedeputeerde staten zijn voorbehouden in overleg met de vakorganisaties tot stand komen. Aangelegenheden, die zijn gemandateerd aan de griffier vormen dan onderwerp van overleg tussen de griffier en de ondernemingsraad. De projectgroep heeft een leidraad opgesteld voor de afbakening van de terreinen van het georganiseerd overleg en de ondernemingsraad. Wij zullen deze als uitgangspunt nemen. In de praktijk moet worden bezien in hoeverre één en ander bijstelling gebiedt. 5.Voorlopig reglement Artikel 8 van de WOR schept voor de ondernemingsraad de verplichting een reglement te maken 'waarin de onderwerpen worden geregeld, die bij of krachtens deze wet ter regeling aan de ondernemingsraad zijn opgedragen of overgelaten'. Een belangrijk onderdeel hiervan is de regeling van de verkiezingen (binnen de kaders, die de wet hiervoor stelt). Als er voor de eerste maal ondernemingsraadsverkiezingen plaatsvinden, moet de ondernemer een voorlopig reglement opstellen. Zodra de ondernemingsraad verkozen is, dient hij zelf een definitief reglement vast te stellen. Bijgaand treft u een concept-voorlopig reglement aan. Belangrijke onderdelen hiervan zijn: -de instelling van één ondernemingsraad, bestaande uit vijftien leden; -er wordt een lijstenstelsel gehanteerd: iedere kiesgerechtigde brengt één stem uit op de kandidaat van zijn voorkeur, voorkomend op één van de kandidatenlijsten (vakbondslijsten en vrije lijsten).

4 -de verkiezingen worden gehouden conform het zogenaamde integrale stelsel; dat wil zeggen dat de ondernemingsraad in zijn geheel gekozen wordt door alle in de onderneming werkzame personen. Alternatieve mogelijkheden zijn het personenstelsel en een kiesgroepenstelsel. Het lijstenstelsel is het meest voorkomende stelsel; ook bij de verkiezingen van de medezeggenschapscommissies werd dit stelsel gehanteerd. Een alternatief voor het integrale stelsel is het kiesgroepenstelsel. De werknemers worden dan ten behoeve van de ondernemingsraadsverkiezingen opgedeeld in een aantal kiesgroepen, bijvoorbeeld naar dienst. Mede gelet op de op handen zijnde organisatieverandering is het raadzaam om het integrale stelsel te hanteren. De ondernemingsraad kan zich in latere instantie, met het oog op volgende verkiezingen, beraden omtrent de wenselijkheid van een ander stelsel. Overigens dient de ondernemingsraad, alvorens zijn reglement vast te stellen, de ondernemer in de gelegenheid te stellen zijn standpunt kenbaar te maken. Andere zaken, die in het voorlopig reglement zijn geregeld zijn onder meer: de zittingsduur, de voorbereiding van de verkiezing, het actief en passief kiesrecht en de kandidaatstelling, de wijze van stemmen, de voorziening in tussentijdse vacatures in de ondernemingsraad, de werkwijze van de ondernemingsraad en het secretariaat. Bij de opstelling van het voorlopig reglement is gebruik gemaakt van het voorbeeld-reglement van de WOR-kamer. Dit is het adviesorgaan van de Minister van Binnenlandse Zaken. Het voorbeeld-reglement werd opgesteld met het oog op de invoering van de WOR bij de overheid ten dienste van overheidsondernemers en -ondernemingsraden. 6.Verdere medezeggenschap in de organisatie De WOR geeft de mogelijkheid om voor te onderscheiden onderdelen van de organisatie zogenaamde onderdeelcommissies in te stellen. Aan deze onderdeelcommissies kunnen de overleg-, de advies- en de instemmingsbevoegdheden van de ondernemingsraad voor het desbetreffende onderdeel worden overgedragen. Deze onderdeelcommissies kunnen ook rechtstreeks gekozen worden. Het is aan de ondernemingsraad om te besluiten onderdeelcommissies in te stellen door middel van speciale instellingsbesluiten als onderdeel van het reglement. Alvorens een dergelijk besluit te nemen, moet de ondernemer wel in de gelegenheid gesteld worden zijn standpunt te bepalen. In het voorlopig reglement zijn dergelijke besluiten niet opgenomen, nu de nieuwe structuur van de organisatie nog niet volledig uitgekristalliseerd is. Het is niet uitgesloten dat onderdeelcommissies in latere instantie zullen worden ingesteld. 7.Overgangsperiode Zodra het voorlopig reglement door u is vastgesteld, kan met de voorbereiding van de verkiezingen worden begonnen. De verkiezingen kunnen in november 1996 gehouden worden. Medio januari 1997 kan dan de nieuwe ondernemingsraad in functie treden. In de periode die ligt tussen de instelling van een directieraad en het functioneren van de

5 ondernemingsraad zal een oplossing gevonden worden door tijdelijk een centrale MZC in te stellen als overlegpartner van de voorzitter van de directieraad. 8.Advies Georganiseerd Overleg De aangelegenheid is besproken met het Georganiseerd Overleg in de vergadering van 14 mei De bonden gingen akkoord met de voorstellen onder het uitspreken van de wens voor het ledental van de OR het maximum aantal leden aan te wijzen dat op grond van de Wet op de Ondernemingsraden mogelijk is, namelijk 15. Indachtig de komende reorganisatie, de daaruit voortvloeiende tijdsdruk voor leden van de eerste OR en het vooralsnog niet instellen van Onderdeelcommissies hebben wij gevolg gegeven aan deze wens. 9.Advies Commissie Middelen De statenvoordracht is besproken in de vergadering van de statencommissie van 19 juni De commissie stemde in met de voorstellen (inclusief de uitbreiding van het ledental van de OR naar 15). Wij stellen u voor het bijgevoegde concept-besluit vast te stellen. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,..., voorzitter...., griffier.

6 ONTWERP-BESLUIT Nr. Provinciale Staten van Noord-Holland, gezien de voordracht van gedeputeerde staten betreffende de invoering van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) bij de provincie Noord-Holland; overwegende, dat op grond van de Wet op de ondernemingsraden, de medezeggenschapsstructuur bij de provincie Noord-Holland dient te worden herzien, gelet op de adviezen van de Commissie Middelen en de Centrale Commissie voor georganiseerd overleg Noord-Holland; 1.over te gaan tot het houden van verkiezingen van een ondernemingsraad voor de provincie Noord-Holland en daartoe het voorlopige reglement Ondernemingsraad Noord-Holland vast te stellen; 2.het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op te dragen voor de uitvoering van dit besluit zorg te dragen en alle nodige maatregelen en voorzieningen te treffen; 3.het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op te dragen na de verkiezingen namens de ondernemer een Ondernemingsraad in te stellen. Haarlem, Provinciale staten voornoemd,..., voorzitter..., griffier Titel:Ondernemingsraad: statenvoordracht Datum: Nummer: Documenttype:service

STATENVOORDRACHT 58. Haarlem, 9 juli Onderwerp:Wet op de ondernemingsraden. Bijlagen : 2. 1.Inleiding

STATENVOORDRACHT 58. Haarlem, 9 juli Onderwerp:Wet op de ondernemingsraden. Bijlagen : 2. 1.Inleiding STATENVOORDRACHT 58 Haarlem, 9 juli 1996 Onderwerp:Wet op de ondernemingsraden Bijlagen : 2 1.Inleiding De Wet op de ondernemingsraden (WOR) is op 5 mei 1995 van kracht geworden voor de overheid. Er is

Nadere informatie

VOORWOORD BEGRIPPEN. 1. WOR Wet op de ondernemingsraden.

VOORWOORD BEGRIPPEN. 1. WOR Wet op de ondernemingsraden. VOORWOORD Om het functioneren van een ondernemingsraad mogelijk te maken, zullen de ondernemer en de werknemers de nodige voorbereidende werkzaamheden moeten verrichten. Om overzichtelijk te maken hoe

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAP OR-REGLEMENT EN VERKIEZINGEN ORGANISEREN INCLUSIEF CHECKLIST MET TIJDPAD

MEDEZEGGENSCHAP OR-REGLEMENT EN VERKIEZINGEN ORGANISEREN INCLUSIEF CHECKLIST MET TIJDPAD MEDEZEGGENSCHAP OR-REGLEMENT EN VERKIEZINGEN ORGANISEREN INCLUSIEF CHECKLIST MET TIJDPAD 1. HET REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD Stap 1: Voorlopig reglement Wanneer voor het eerst een ondernemingsraad

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Werkgeversaspecten dualisering provinciebestuur. Statenvergadering: 2 oktober 2003 Agendapunt: 12 1. Wij stellen u voor: a. de thans geldende Collectieve arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Webinar Medezeggenschap 13 april 2015. Van Doorne Marjolijn Lips & Steven Sterk

Webinar Medezeggenschap 13 april 2015. Van Doorne Marjolijn Lips & Steven Sterk Webinar Medezeggenschap 13 april 2015 Van Doorne Marjolijn Lips & Steven Sterk Wanneer instellen OR? Artikel 2 WOR: Ondernemer Die een onderneming in stand houdt Met in de regel ten minste 50 werkzame

Nadere informatie

Zittingsduur Artikel 3 1. De leden van de ondernemingsraad treden om de jaar tegelijk af. 2. De aftredende leden zijn terstond herkiesbaar.

Zittingsduur Artikel 3 1. De leden van de ondernemingsraad treden om de jaar tegelijk af. 2. De aftredende leden zijn terstond herkiesbaar. Verkiezingsreglement Begripsbepalingen Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: b. de onderneming: c. de wet: de Wet op de ondernemingsraden (WOR); d. bedrijfscommissie: de bedrijfscommissie:

Nadere informatie

REGLEMENT, REGELENDE DE WERKWIJZE VAN DE EN ONDERDEELCOMMISSIES. conform artikel 14 van de Wet op de Ondernemingsraden

REGLEMENT, REGELENDE DE WERKWIJZE VAN DE EN ONDERDEELCOMMISSIES. conform artikel 14 van de Wet op de Ondernemingsraden voorlopig REGLEMENT, REGELENDE DE WERKWIJZE VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN ONDERDEELCOMMISSIES conform artikel 14 van de Wet op de Ondernemingsraden Juli 2010 1 INHOUDSOPGAVE pagina REGLEMENT ONDERNEMINGSRAAD

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. ondernemer: Stichting Hogeschool Leiden, gevestigd te Leiden; b. onderneming: Hogeschool

Nadere informatie

1. De leden van de ondernemingsraad treden om de 3 jaar tegelijk af. 2. De aftredende leden zijn terstond herkiesbaar.

1. De leden van de ondernemingsraad treden om de 3 jaar tegelijk af. 2. De aftredende leden zijn terstond herkiesbaar. IX.1 REGLEMENT ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE VOORST VERSIE JANUARI 1999 REGLEMENT ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE VOORST 1. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. ondernemer: de gemeente Voorst;

Nadere informatie

Reglement OR IWNH - Personenstelsel

Reglement OR IWNH - Personenstelsel Reglement OR IWNH - Personenstelsel Begripsbepalingen Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Stichting InstallatieWerk Noord-Holland; b. de onderneming: Stichting InstallatieWerk Noord-Holland;

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inhoudsopgave Begripsbepalingen... 3 Samenstelling en zittingsduur... 3 Voorbereiding van de verkiezing; actief en passief kiesrecht... 3

Nadere informatie

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 43180 1 maart 2018 Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD De ondernemingsraad van de

Nadere informatie

Arbeidsverhoudingen zijn ook in te delen naar het niveau waarop ze zich afspelen: a) Landelijk niveau b) Bedrijfstakniveau c) Ondernemingsniveau

Arbeidsverhoudingen zijn ook in te delen naar het niveau waarop ze zich afspelen: a) Landelijk niveau b) Bedrijfstakniveau c) Ondernemingsniveau Inleiding vormen dat deel van het maatschappelijke leven waarin de onderlinge betrekkingen tussen werkgevers en werknemers centraal staan. De overheid vormt binnen dat relatiepatroon een uiterst belangrijke

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT Medezeggenschapsreglement van Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Rotterdam ( het samenwerkingsverband ). Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Reglement voor de ondernemingsraad van de provincie Zeeland

Reglement voor de ondernemingsraad van de provincie Zeeland Reglement voor de ondernemingsraad van de provincie Zeeland 25 januari 1996 Vastgesteld in de vergadering van de ondernemingsraad van 25 januari 1996 en gewijzigd in de vergadering van 21 maart 1996, 18

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad. Vastgesteld 15 oktober 2015

Reglement Ondernemingsraad. Vastgesteld 15 oktober 2015 Reglement Ondernemingsraad Vastgesteld 15 oktober 2015 Inhoudsopgave: Begripsbepalingen 3 Samenstelling en zittingsduur 3 Voorbereiding van de verkiezing;actief en passief kiesrecht; kandidaatstelling

Nadere informatie

5 Modelbesluiten voor de instelling van commissies

5 Modelbesluiten voor de instelling van commissies 5 Modelbesluiten voor de instelling van commissies 5.1 Inleiding Ingevolge artikel 15 WOR kan de OR de commissies instellen die hij voor de vervulling van zijn taak redelijkerwijs nodig heeft. De OR dient

Nadere informatie

een faculteit of dienst. Bij een reorganisatie van de Universiteit Twente als geheel geldt de UT als eenheid.

een faculteit of dienst. Bij een reorganisatie van de Universiteit Twente als geheel geldt de UT als eenheid. óa REORGANISATIECODE peejs~!e~!sjea!un BEGRIPPENLIJST Werkgever: Beheerder: Eenheid: het College van Bestuur de decaan van een faculteit of de directeur van een dienst. Bij een reorganisatie van de Universiteit

Nadere informatie

Definitief reglement ondernemingsraad HMC (zie: WOR, artikel 8)

Definitief reglement ondernemingsraad HMC (zie: WOR, artikel 8) Definitief reglement ondernemingsraad HMC (zie: WOR, artikel 8) Inhoudsopgave pag. I Begripsbepalingen 1 Artikel 1 1 II Samenstelling en zittingsduur 2 Artikel 2 2 Artikel 3 2 III Voorbereiding van de

Nadere informatie

Beoordeeld: Werknemersoverleg Versie 1.11 Goedgekeurd Geldig vanaf:

Beoordeeld: Werknemersoverleg Versie 1.11 Goedgekeurd Geldig vanaf: Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a) de wet - de Wet op de ondernemingsraden (WOR) b) ondernemer - (directeur/bestuur Miks welzijn) c) onderneming - (Miks welzijn) d) bestuurder - degene,

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraden

Reglement ondernemingsraden Reglement ondernemingsraden 1.1 Begripsbepalingen Artikel 1 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer:... b. de onderneming:... c. de wet: de Wet op de ondernemingsraden. d. de bedrijfscommissie:

Nadere informatie

voorzitter, een secretaris en een plaatsvervangende secretaris.

voorzitter, een secretaris en een plaatsvervangende secretaris. 4.1 Personeelsbeleid: 1.5.4.1 Or reglement 1 van 7 Reglement ondernemingsraad Artikel 1 2.1 Begripsbepalingen 1 Dit reglement verstaat onder: a. De ondernemer: S. Romijn b. De ondernemingen: KDV De Drie

Nadere informatie

Kennedy Van der Laan. Geachte heer, mevrouw,

Kennedy Van der Laan. Geachte heer, mevrouw, Memo Kennedy Van der Laan aan Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen van Chris Nekeman en Inge de Laat inzake NVZ / advies WOR datum 29 september 2014 referentie 15123/CNE/cza/ 1340988/0.6 Geachte heer,

Nadere informatie

3 Modelreglementsbepalingen inzake kiesgroepen

3 Modelreglementsbepalingen inzake kiesgroepen 3 Modelreglementsbepalingen inzake kiesgroepen 3.1 Algemene toelichting Dit hoofdstuk van het Voorbeeldreglement ondernemingsraden is van belang indien in het reglement voor de OR het zogenoemde kiesgroepensysteem

Nadere informatie

Verkiezingen van de ondernemingsraden

Verkiezingen van de ondernemingsraden Verkiezingen van de ondernemingsraden 1. Verkiesbaar/kiesgerechtigd? De ondernemingsraad heeft in zijn reglement bepaald hoe lang medewerkers in de onderneming werkzaam moeten zijn geweest voordat zij

Nadere informatie

4 Modelreglement COR; Modelreglement GOR

4 Modelreglement COR; Modelreglement GOR 4 Modelreglement COR; Modelreglement GOR 4.1 Algemene toelichting aantekening 1 COR en GOR In het geval van een samenwerkingsverband van ondernemingen (door één ondernemer in stand gehouden of deel uitmakend

Nadere informatie

Verordening op de organisatie van de statengriffie Provincie Flevoland 2010'

Verordening op de organisatie van de statengriffie Provincie Flevoland 2010' PROVI NCI E FLEVOLAN D 2011/16 Nummer 1180975 Verordening op de organisatie van de statengriffie provincie Flevoland 2010 Gedeputeerde staten van Flevoland maken gelet op het bepaalde in artikel 136 van

Nadere informatie

De Rol van de Ondernemingsraad bij Pensioen. 1. Wettelijke bevoegdheid

De Rol van de Ondernemingsraad bij Pensioen. 1. Wettelijke bevoegdheid De Rol van de Ondernemingsraad bij Pensioen Wat zijn de rechten ( en plichten?) van de Ondernemingsraad als het om het pensioendossier gaat? Zodra het gaat om de collectieve pensioenregeling dan heeft

Nadere informatie

een faculteit of dienst. Bij een reorganisatie van de Universiteit Twente als geheel geldt de UT als eenheid.

een faculteit of dienst. Bij een reorganisatie van de Universiteit Twente als geheel geldt de UT als eenheid. REORGANISATIECODE BEGRIPPENLIJST Werkgever: Beheerder: Eenheid: OPUT: Lokaal overleg: Universiteitsraad: het College van Bestuur de decaan van een faculteit of de directeur van een dienst. Bij een reorganisatie

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraad Woonbedrijf ieder1

Reglement ondernemingsraad Woonbedrijf ieder1 Reglement ondernemingsraad Woonbedrijf ieder1 I. Begripsbepalingen en functie van de ondernemingsraad Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. de wet : De Wet op de ondernemingsraden (WOR) b.

Nadere informatie

Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer

Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 12 september 2016 Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer Bijlagen: - rapport Directeur of college, Advies over het bestuursmodel

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 81 Haarlem, 13 november 2001 Onderwerp: Reglement ambtelijke bijstand aan statenleden Bijlagen: ontwerpbesluit met toelichting Inleiding Artikel 33 van de

Nadere informatie

Reglement Dienstraden

Reglement Dienstraden Reglement Dienstraden Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Hoofdstuk 2: Samenstelling, zittingstermijn en verkiezing Hoofdstuk 3: Functie, taak en bevoegdheden van de Dienstraad Hoofdstuk 4: Werkwijze van

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad. Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Reglement Ondernemingsraad. Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Reglement Ondernemingsraad Zorggroep Oude en Nieuwe Land Opgesteld door Ondernemingsraad Zorggroep Oude en Nieuwe Land Goedgekeurd 6 december 2012 REGLEMENT ONDERNEMINGSRAAD Artikel 1 1. Dit reglement

Nadere informatie

Reglement OR IWNH- Personenstelsel

Reglement OR IWNH- Personenstelsel Reglement OR IWNH- Personenstelsel Begripsbepalingen Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Ronald Olij ; b. de onderneming (+vestigingsplaats): IW uit Heerhugowaard; c. de wet: de Wet

Nadere informatie

oaseo Reglement Oasen Algemene begripsbepalingen

oaseo Reglement Oasen Algemene begripsbepalingen Algemene begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. de vennootschap b. de ondernemer c. de onderneming d. de bestuurder e. In onderneming werkzame persoon f. de raad g. de commissie h.

Nadere informatie

VERKIEZINGEN LEAN & MEAN. Dr. mr. Steven Jellinghaus & mr. Karen Maessen De Voort Advocaten I Mediators

VERKIEZINGEN LEAN & MEAN. Dr. mr. Steven Jellinghaus & mr. Karen Maessen De Voort Advocaten I Mediators VERKIEZINGEN LEAN & MEAN Dr. mr. Steven Jellinghaus & mr. Karen Maessen De Voort Advocaten I Mediators POLLS Waar of niet? Verkiezingen duren 13 weken Toegestaan of niet toegestaan? Niet iedereen krijgt

Nadere informatie

Vastgesteld door het College van Bestuur op 26 juni 2013 na instemming van de Studentenraad.

Vastgesteld door het College van Bestuur op 26 juni 2013 na instemming van de Studentenraad. Reglement Studentenraad van Hogeschool Leiden Vastgesteld door het College van Bestuur op 26 juni 2013 na instemming van de Studentenraad. Datum van inwerkingtreding: 27 juni 2013. Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

1 dat op 5 mei 1995 in werking is getreden de Wet houdende regeling van de medezeggenschap van het overheidspersoneel (Staatsblad 1995, 231);

1 dat op 5 mei 1995 in werking is getreden de Wet houdende regeling van de medezeggenschap van het overheidspersoneel (Staatsblad 1995, 231); Convenant afstemming en afbakening taken en bevoegdheden medezeggenschap (de vijf sectorale Ondernemingsraden en de Groepsondernemingsraad) en georganiseerd overleg (de commissie voor Georganiseerd Overleg)

Nadere informatie

12 Overleg met organisaties van overheidspersoneel. Algemene bepalingen

12 Overleg met organisaties van overheidspersoneel. Algemene bepalingen 12 Overleg met organisaties van overheidspersoneel Algemene bepalingen Artikel 12:1 1 Voor de toepassing van dit hoofdstuk wordt verstaan onder: a de commissie: de in artikel 12:2 bedoelde commissie voor

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad. Vastgesteld februari 2016

Reglement Ondernemingsraad. Vastgesteld februari 2016 Reglement Ondernemingsraad Vastgesteld februari 2016 Inhoudsopgave: Begripsbepalingen Artikel 1 3 Samenstelling en zittingsduur 3 Voorbereiding van de verkiezing; actief en passief kiesrecht; kandidaatstelling

Nadere informatie

Voorbeeldreglement Ondernemingsraden

Voorbeeldreglement Ondernemingsraden Voorbeeldreglement Ondernemingsraden Een publikatie van het OR-Centrum van FNV Bondgenoten Met dit Voorbeeldreglement Ondernemingsraden kunt u het or-reglement opstellen dat specifiek voor uw onderneming

Nadere informatie

Format Reglement Ondernemingsraad

Format Reglement Ondernemingsraad Format Reglement Ondernemingsraad Format Reglement Ondernemingsraad I. Begripsbepaling 1 II. Samenstelling en zittingsduur 2 III. Voorbereiding van de verkiezing, actief en passief kiesrecht, kandidaatstelling

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD STROMENLAND. Toelichting vooraf

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD STROMENLAND. Toelichting vooraf REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD STROMENLAND Versie 0.5 juni 2018 Toelichting vooraf Dit reglement is gebaseerd op het door de PO-Raad, VO-raad en het steunpunt medezeggenschap passend onderwijs gepubliceerde

Nadere informatie

AFSPRAKEN TUSSEN DE ONDERNEMER FOM EN DE CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD FOM

AFSPRAKEN TUSSEN DE ONDERNEMER FOM EN DE CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD FOM AFSPRAKEN TUSSEN DE ONDERNEMER FOM EN DE CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD FOM Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Bevoegdheden Artikel 3 Kandidaatstelling Artikel 4 Voordracht tot Uitsluiting Artikel 5 Overleg vergadering

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad gemeente Heerenveen

Reglement Ondernemingsraad gemeente Heerenveen Bijlage 15. Reglement Ondernemingsraad gemeente Heerenveen Aldus vastgesteld door de ondernemingsraad 13 maart 2003. 1. Begripsbepalingen. Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: bedrijfscommissie de bedrijfscommissie

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraad gemeente Dronten III. VOORBEREIDING VAN DE VERKIEZING, ACTIEF EN PASSIEF KIESRECHT, KANDIDAAT- STELLING

Reglement ondernemingsraad gemeente Dronten III. VOORBEREIDING VAN DE VERKIEZING, ACTIEF EN PASSIEF KIESRECHT, KANDIDAAT- STELLING CVDR Officiële uitgave van Dronten. Nr. CVDR4054_1 30 januari 2018 Reglement ondernemingsraad gemeente Dronten I. BEGRIPSBEPALING Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: - ondernemer: de gemeente Dronten

Nadere informatie

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Rechtspositieregelingen Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Inhoud Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad... 3 Regeling Personele

Nadere informatie

De OR in 153 vragen en antwoorden

De OR in 153 vragen en antwoorden De OR in 153 vragen en antwoorden Wanne van den Bijllaardt Marjet van der Heijden Hans Hubregtse Niko Manshanden Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen INLEIDING OR-leden krijgen met de meest uiteenlopende

Nadere informatie

Afspraken tussen ondernemer en OR

Afspraken tussen ondernemer en OR Bijlage B Afspraken tussen ondernemer en OR Algemeen Afspraken tussen ondernemer en OR (GOR en COR daaronder ook begrepen) kunnen op verschillende manieren gestalte krijgen. Ze kunnen mondeling worden

Nadere informatie

HERZIENE VERSIE AUGUSTUS 2014 WAT ZIJN DECENTRALISATIETAKEN EN WAT ZIJN DE GEVOLGEN VOOR PERSONEEL? OR-VERKIEZINGEN 26 MAART 2014.

HERZIENE VERSIE AUGUSTUS 2014 WAT ZIJN DECENTRALISATIETAKEN EN WAT ZIJN DE GEVOLGEN VOOR PERSONEEL? OR-VERKIEZINGEN 26 MAART 2014. HERZIENE VERSIE AUGUSTUS 2014 WAT ZIJN DECENTRALISATIETAKEN EN WAT ZIJN DE GEVOLGEN VOOR PERSONEEL? OR-VERKIEZINGEN 26 MAART 2014 Vragenboek or-vragenboek landelijke or-verkiezingen 2014 VOORWOORD Hoe

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Stichting Leerlingzorg Almere voortgezet onderwijs

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Stichting Leerlingzorg Almere voortgezet onderwijs MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Stichting Leerlingzorg Almere voortgezet onderwijs Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om werkbare of lesweken,

Nadere informatie

De wettelijke regeling van de pvt

De wettelijke regeling van de pvt 3 De wettelijke regeling van de pvt De wettelijke regels over rechten, verplichtingen, faciliteiten en bevoegdheden van de pvt in de WOR zijn ingewikkeld. Dat komt omdat in de WOR alleen de taken en bevoegdheden

Nadere informatie

Centrale Medezeggenschapsraad De Medezeggenschapsraad zoals bedoeld in artikel en verder van de WHW.

Centrale Medezeggenschapsraad De Medezeggenschapsraad zoals bedoeld in artikel en verder van de WHW. CONCERNSTAF REGLEMENT INSPRAAKORGAAN DIENSTEN Inhoud: Titel 1 Titel 2 Titel 3 Titel 4 Titel 5 Titel 6 Titel 7 Algemeen Het Inspraakorgaan Verkiezingen Bevoegdheden en taken Inspraakorgaan Diensten Inrichting

Nadere informatie

OR-SYLLABUS. Praktische handleiding voor (aspirant) ondernemingsraadleden

OR-SYLLABUS. Praktische handleiding voor (aspirant) ondernemingsraadleden OR-SYLLABUS Praktische handleiding voor (aspirant) ondernemingsraadleden Voorwoord Met deze syllabus willen we je graag ter introductie een handreiking bieden om wegwijs te raken in de regelgeving over

Nadere informatie

- 1 - Voorbeeldreglement WOR-Kamer Zoals laatstelijk gewijzigd op 21 augustus 2014. Algemene toelichting

- 1 - Voorbeeldreglement WOR-Kamer Zoals laatstelijk gewijzigd op 21 augustus 2014. Algemene toelichting - 1 - Voorbeeldreglement WOR-Kamer Zoals laatstelijk gewijzigd op 21 augustus 2014 Algemene toelichting 1. Inleiding De Wet op de ondernemingsraden (WOR) schrijft in artikel 8 voor dat een OR een reglement

Nadere informatie

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen Algemeen Artikel 1 Begrippen Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Directie Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden b. de onderneming: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden c. de wet: de

Nadere informatie

Casus 13 Kom op voor je recht

Casus 13 Kom op voor je recht Casus 13 Kom op voor je recht Een werkgever kan tegenwoordig niet meer alle beslissingen nemen die hij noodzakelijk acht in het kader van zijn bedrijfsvoering. Naar de factor arbeid moet in een aantal

Nadere informatie

SSFG Symposium. Nieuwe kansen en mogelijkheden voor medezeggenschap. Het Lokaal Overleg Huisartsen als onderdeelcommissie.

SSFG Symposium. Nieuwe kansen en mogelijkheden voor medezeggenschap. Het Lokaal Overleg Huisartsen als onderdeelcommissie. SSFG Symposium Nieuwe kansen en mogelijkheden voor medezeggenschap Workshop 2b: Het Lokaal Overleg Huisartsen als onderdeelcommissie Wat staat er in de Cao? Wat staat er in de Cao? In het deel Huisartsen/AHG

Nadere informatie

Samenwerkingsverband passend onderwijs PO Helmond-Peelland

Samenwerkingsverband passend onderwijs PO Helmond-Peelland Samenwerkingsverband passend onderwijs PO Helmond-Peelland MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (PO) Gewijzigde versie: vastgesteld door bestuur op 3 september 2015 Toelichting vooraf Bij de

Nadere informatie

vast te stellen het Reglement ondernemingsraad gemeente Leek. I. Begripsbepalingen

vast te stellen het Reglement ondernemingsraad gemeente Leek. I. Begripsbepalingen CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR47204_1 1 juni 2016 Reglement ondernemingsraad gemeente Leek De ondernemingsraad van de gemeente Leek; B E S L U I T : vast te stellen het Reglement ondernemingsraad

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAP Voorbeeldreglement Ondernemingsraden

MEDEZEGGENSCHAP Voorbeeldreglement Ondernemingsraden MEDEZEGGENSCHAP Voorbeeldreglement Ondernemingsraden SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD Voorbeeldreglement Ondernemingsraden met toelichting en bijlagen FEBRUARI 2010 Sociaal-Economische Raad De Sociaal-Economische

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (Primair Onderwijs) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Noord Limburg Vastgesteld

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (Primair Onderwijs) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Noord Limburg Vastgesteld REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (Primair Onderwijs) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Noord Limburg Vastgesteld 25092013 Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds

Nadere informatie

OR en bestuurder Wat is overleg eigenlijk? Overleg buiten de gebaande paden, omzeil de WOR. 7 juni 2018 JOhan Berends, OR-coach

OR en bestuurder Wat is overleg eigenlijk? Overleg buiten de gebaande paden, omzeil de WOR. 7 juni 2018 JOhan Berends, OR-coach OR en bestuurder Overleg buiten de gebaande paden, omzeil de WOR 7 juni 2018 JOhan Berends, ORcoach Wat is overleg eigenlijk? Overleg is een term die aangeeft dat personen of groeperingen van gedachten

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814)

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814) MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen (Stb. 2006, 658); b. bestuur:

Nadere informatie

Reglement van de ondernemingsraad gemeente Nissewaard

Reglement van de ondernemingsraad gemeente Nissewaard CVDR Officiële uitgave van Nissewaard. Nr. CVDR379451_1 14 maart 2019 Reglement van de ondernemingsraad gemeente Nissewaard De ondernemingsraad van de gemeente Nissewaard; gelet op artikel 8 van de Wet

Nadere informatie

Reglement Centraal College van Deskundigen IKB Vleeskalveren 2008

Reglement Centraal College van Deskundigen IKB Vleeskalveren 2008 Reglement Centraal College van Deskundigen Besluit van het bestuur van de Stichting Brancheorganisatie Kalversector van 12 februari 2014 houdende de vaststelling van een reglement ter zake van het functioneren

Nadere informatie

Artikel 1. 3. Voor de toepassing van het bij of krachtens deze wet bepaalde wordt onder in de onderneming werkzame personen mede verstaan:

Artikel 1. 3. Voor de toepassing van het bij of krachtens deze wet bepaalde wordt onder in de onderneming werkzame personen mede verstaan: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 1. Voor de toepassing van het bij of krachtens deze wet bepaalde wordt verstaan onder: a. Onze Minister: Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; b.

Nadere informatie

in het geschil tussen: de medezeggenschapsraad van het A College te B, verzoeker, hierna te noemen de MR gemachtigde: mr. E.J.M.

in het geschil tussen: de medezeggenschapsraad van het A College te B, verzoeker, hierna te noemen de MR gemachtigde: mr. E.J.M. S AMENV ATTING 08.023 / 104010 Interpretatiegeschil VO - artikel 4 lid 3, artikel 21 lid 2 en artikel 2 jo 11 onder h WMS m.b.t. de medezeggenschapsstructuur, de procedure van vaststelling van medezeggenschapsdocumenten,

Nadere informatie

De begrippen onderneming en ondernemer

De begrippen onderneming en ondernemer Voorstel van wet houdende bepalingen over de medezeggenschap van werknemers (Wet medezeggenschap werknemers) Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen

Nadere informatie

Vastgesteld Oktober 2017 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD. Samenwerkingsverband passend onderwijs PO

Vastgesteld Oktober 2017 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD. Samenwerkingsverband passend onderwijs PO Vastgesteld Oktober 2017 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Samenwerkingsverband passend onderwijs 22.01 PO Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om

Nadere informatie

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd.

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd. GEWIJZIGD EXEMPLAAR Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 95/2008 15 mei 2008 SZW/BB 2008/84-84 Verordening Wsw-raad Aan de Raad der gemeente Haarlem Inhoud van het voorstel Per 1 januari

Nadere informatie

Dit hoofdstuk heeft betrekking op de in de bijlage van deze wet opgenomen hogescholen.

Dit hoofdstuk heeft betrekking op de in de bijlage van deze wet opgenomen hogescholen. Hoofdstuk 10. Het bestuur en de inrichting van de hogescholen Artikel 10.1. Reikwijdte Dit hoofdstuk heeft betrekking op de in de bijlage van deze wet opgenomen hogescholen. Titel 1. Het bestuur en de

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement van Stichting Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO te Groningen ( het samenwerkingsverband ).

Medezeggenschapsreglement van Stichting Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO te Groningen ( het samenwerkingsverband ). MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD VO Medezeggenschapsreglement van Stichting Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO 20.01 te Groningen ( het samenwerkingsverband ). Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Advies Reglementscommissie NADB. Inleiding

Advies Reglementscommissie NADB. Inleiding Advies Reglementscommissie NADB Inleiding Het bondsbestuur van de NADB heeft een vraag ontvangen van de VDN. De heer Kramer verzocht tijdens de de Bondsraadsvergadering van 28 juni 2015 om het antwoord

Nadere informatie

Inhoudsopgave 2. Hoofdstuk I. Begripsbepalingen 4. Hoofdstuk II. Samenstelling en zittingsduur 4. Hoofdstuk IV. Wijze van stemmen bij verkiezingen 7

Inhoudsopgave 2. Hoofdstuk I. Begripsbepalingen 4. Hoofdstuk II. Samenstelling en zittingsduur 4. Hoofdstuk IV. Wijze van stemmen bij verkiezingen 7 - 1 - Pagina Inhoudsopgave 2 Hoofdstuk I. Begripsbepalingen 4 Artikel 1. Definities Hoofdstuk II. Samenstelling en zittingsduur 4 Artikel 2. (integraal) Aantal leden; voorzitter, plaatsvervangend voorzitter,

Nadere informatie

Gelet op artikel 14 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer,

Gelet op artikel 14 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer, Voorstel aan Provinciale Staten Van Fractievoorzittersoverleg Vergadering Oktober 2016 Nummer 6943 Onderwerp Wijziging Verordening Programmaraad Randstedelijke Rekenkamer 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (PO) VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND SWV PO 20.01

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (PO) VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND SWV PO 20.01 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (PO) VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND SWV PO 20.01 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen

Nadere informatie

Meerwaarde van medezeggenschap Rol en rechten tijdens marktwerking in de zorg. in de WOR of in de war

Meerwaarde van medezeggenschap Rol en rechten tijdens marktwerking in de zorg. in de WOR of in de war Meerwaarde van medezeggenschap Rol en rechten tijdens marktwerking in de zorg. in de WOR of in de war Marco Sikkel Doelstellingen training U bent bekend met de plaats van de OR in de onderneming. U kent

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 17. Haarlem, 18 januari Onderwerp: Instelling Commissie regionaal overleg luchthaven Hilversum

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 17. Haarlem, 18 januari Onderwerp: Instelling Commissie regionaal overleg luchthaven Hilversum Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 17 Haarlem, 18 januari 2011 Onderwerp: Instelling Commissie regionaal overleg luchthaven Hilversum Bijlagen: ontwerpbesluit 1. Inleiding. Door een wijziging

Nadere informatie

Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen

Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen Bedrijfscommissiekamer voor de Overheid voor Lagere Publiekrechtelijke Lichamen ADVIES Rolnummer: LPL 99.057 DE BEDRIJFSCOMMISSIEKAMER VOOR DE OVERHEID VOOR LAGERE PUBLIEKRECHTELIJKE LICHAMEN, ADVISERENDE

Nadere informatie

Aan de Ondernemingsraden en Georganiseerde Overleggen van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Datum: 26 maart 2013

Aan de Ondernemingsraden en Georganiseerde Overleggen van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Datum: 26 maart 2013 Aan de Ondernemingsraden en Georganiseerde Overleggen van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Uw brief van: Uw kenmerk: Contactpersoon: H. van den Brule Bijlage(n): 4 Afdeling: BAR Onderwerp:

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek vast te stellen het Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek Hoofdstuk I.

Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek vast te stellen het Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek Hoofdstuk I. CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR311502_1 1 juni 2016 Reglement Ondernemingsraad Gemeente Leek 2013 De ondernemingsraad van de gemeente Leek; B E S L U I T: vast te stellen het Reglement Ondernemingsraad

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad Stadsregio Arnhem Nijmegen

Reglement Ondernemingsraad Stadsregio Arnhem Nijmegen Reglement Ondernemingsraad Stadsregio Arnhem Nijmegen 9 maart 2010 1 Begripsbepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen 1 Dit reglement verstaat onder: a Ondernemer: de Stadsregio Arnhem Nijmegen; b Onderneming:

Nadere informatie

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt:

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt: Voordracht aan Provinciale Staten GEWIJZIGD van Presidium Vergadering December 2014 Nummer 6740 Onderwerp Wijziging Reglement van orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, e.a. 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement van RSV Breda e.o. te Breda ( het samenwerkingsverband )

Medezeggenschapsreglement van RSV Breda e.o. te Breda ( het samenwerkingsverband ) Medezeggenschapsreglement van RSV Breda e.o. te Breda ( het samenwerkingsverband ) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen (Stb. 2006, 658);

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO te Apeldoorn

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO te Apeldoorn Versie 4 december 2014 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs 25.05 PO te Apeldoorn Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Wet van 28 januari 1971, houdende nieuwe regelen omtrent de medezeggenschap van de werknemers in de onderneming door middel van ondernemingsraden

Wet van 28 januari 1971, houdende nieuwe regelen omtrent de medezeggenschap van de werknemers in de onderneming door middel van ondernemingsraden (Tekst geldend op: 08-01-2015) Wet van 28 januari 1971, houdende nieuwe regelen omtrent de medezeggenschap van de werknemers in de onderneming door middel van ondernemingsraden Wij JULIANA, bij de gratie

Nadere informatie

Het medezeggenschapsreglement mag het aantal aaneengesloten zittingsperiodes in de MR niet beperken. UITSPRAAK

Het medezeggenschapsreglement mag het aantal aaneengesloten zittingsperiodes in de MR niet beperken. UITSPRAAK 107381 Het medezeggenschapsreglement mag het aantal aaneengesloten zittingsperiodes in de MR niet beperken. in het geding tussen: UITSPRAAK de medezeggenschapsraad van A, gevestigd te G, H en J, verzoeker,

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut Clusius College

Medezeggenschapsstatuut Clusius College Medezeggenschapsstatuut Clusius College Dit statuut is met instemming van de OR, de COR en de CSR vastgesteld door het College van Bestuur voor de periode van vier jaar en geldig tot 1 juni 2022. Inhoud

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Regeling ambtelijke organisatie Gelderland 2009 en Instructie secretaris provincie Gelderland 2009

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Regeling ambtelijke organisatie Gelderland 2009 en Instructie secretaris provincie Gelderland 2009 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Gelderland. Nr. 5267 23 september 2016 Wijziging Regeling ambtelijke organisatie Gelderland 2009 en Instructie secretaris provincie Gelderland 2009 Bekendmaking

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad Onderwerp Verordening Wsw-raad Nota van B&W Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. P. Haker Telefoon 5114039 E-mail: phaker@haarlem.nl Reg.nr. SZW/BB/2008/84084 Bijlage A B & W-vergadering van 13 mei

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting:

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting: Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Roosendaal Voorstel Samenvatting: Wij stellen u voor: 1 De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Roosendaal, laatstelijk gewijzigd d.d. 12 maart 2013 en alle

Nadere informatie

Artikel 1. De begrippen onderneming, ondernemer, bestuurder en werkzame personen

Artikel 1. De begrippen onderneming, ondernemer, bestuurder en werkzame personen Page 1 of 33 Home > Wetten en regels > WOR Zoek: >> Wetten en regels De Wet op de ondernemingsraden (WOR) Versie januari 2010. Aan de artikelen zijn titels toegevoegd. Lees ook de vrijwaringsverklaring.

Nadere informatie

memo De Clercq Advocaten Notariaat

memo De Clercq Advocaten Notariaat De Clercq Advocaten Notariaat Aan: Avalex: Jack Kuin, Teun van Genderen Van: Ernst van Win, Renée van der Zwan CC: Datum: 3/24/2017 Betreft: De positie en de bevoegdheden van de OR-bestuurder binnen Avalex

Nadere informatie

Reglement Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Het Stedelijk Lyceum Enschede 2015

Reglement Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Het Stedelijk Lyceum Enschede 2015 Reglement Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Het Stedelijk Lyceum Enschede 2015 Dit is het reglement van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de onder het bevoegd gezag staande scholen:

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Hefpunt, overwegende dat: - het in het kader van de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregeling Waterschapspersoneel

Nadere informatie