AutoDome modulair camerasysteem Referentiegids

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AutoDome modulair camerasysteem Referentiegids"

Transcriptie

1 AutoDome modulair camerasysteem Referentiegids

2 2 AutoDome modulair camerasysteem Inhoud Inleiding Een AutoDome selecteren Moduleopties Welke AutoDome is geschikt voor u? Een AutoDome-kit bestellen Optionele accessoires AutoDome-componenten Systeemconfiguratie Systeemafmetingen Woordenlijst

3 3

4 4 Introductie van het AutoDome modulaire camerasysteem Als baanbrekende en wereldwijd toonaangevende fabrikant van video-observatiesystemen loopt Bosch voorop bij de ontwikkeling van snelle geïntegreerde draai/kantel-domecamera's. Met de introductie van het AutoDome modulaire camerasysteem definieert Bosch hoogwaardige technologieën opnieuw. AutoDome is een revolutionaire nieuwe domecamera die rondom een systeem van intelligente, verwisselbare modules is gebouwd waarmee de camerafunctionaliteit snel en voordelig kan worden bijgewerkt. AutoDome modulaire camerasystemen zijn ontworpen om aan uw beveiligingsbehoeften te voldoen nu en in de toekomst. Met behulp van de gebruikelijke onderdelen kunt u vandaag een vast of standaard camerasysteem installeren en morgen geavanceerde functies toevoegen zonder dat u het volledige dome-systeem hoeft te vervangen. AutoDome ondersteunt bovendien hybride connectiviteit en biedt een simultane analoge en TCP/IP-modus. AutoDome is eenvoudig te integreren in de complete productlijn van Bosch, waaronder Allegiant-matrixswitchers, Divar en DiBos digitale recorders en IP-netwerk video-oplossingen zoals het VIDOS videomanagementsysteem. Het innovatieve AutoDome-ontwerp zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen. Verwisselbare modules vereenvoudigen het onderhoud van de camera, het uitvoeren van upgrades en zelfs de migratie van analoge naar IP-video. Afstandsbediening, configuratie en updates kunnen via de videokabel (coax of passieve UTP) of via het netwerk (met de optionele TCP/IP-communicatiemodule) worden uitgevoerd. De Bosch belofte tot ondersteuning van topniveau begint met een garantieperiode van drie jaar en technische ondersteuning. Op onze internationale verkoopkantoren staan we klaar voor al uw vragen. Meer keuze, superieure kwaliteit, betere ondersteuning Alleen bij Bosch.

5 5 Opties voor AutoDome Waar u aan moet denken als u uw AutoDome kiest. Bij het kiezen van een AutoDome die het beste aansluit bij uw beveiligingstoepassing, hoeft u slechts te bepalen welk type camera u nodig hebt voor de betreffende lichtsterkte, of u PTZ-besturing nodig hebt, welke montageoptie en behuizing geschikt is voor de betreffende locatie, en welke eisen gelden voor communicatie en voeding. In de volgende paragrafen worden de belangrijkste keuzemogelijkheden voor het AutoDome modulaire camerasysteem beschreven.

6 6 Een AutoDome selecteren Vaste of PTZ-camera? Vaste PTZ 100-serie Kleur of Dag/Nacht? Kleur Dag/Nacht 200-serie Geavanceerde intelligentie? Nee Ja 300-serie 500i-serie Elke AutoDome kan gebruik maken van een conventionele analoge coax/utp- of TCP/IP-communicatiemodule. Verwisselbare modules een toekomstgerichte investering Bosch levert ongeëvenaarde flexibiliteit. Vervang een van de verwisselbare modules van AutoDome en ga snel van vast naar PTZ, van kleur naar Dag/Nacht of voeg beeldstabilisatie en bewegingsregistratie toe. Welke modules heb ik nodig? Dankzij het modulaire ontwerp van Bosch kunt u in vijf stappen eenvoudig de juiste AutoDome-camera voor uw specifieke toepassing selecteren: CPU camera behuizing communicatie voeding

7 7 CPU-moduleopties De CPU-module die u kiest bepaalt of uw AutoDome als een vaste of PTZ-dome werkt evenals het aantal en het type geavanceerde functies zoals privacymaskering, bewegingsdetectie en bewegingsregistratie. Er zijn vier CPU-moduleopties: 100-serie biedt vaste camerafunctionaliteit, het vervangen van de camera zonder onderbreking van het systeem ( hot swap ), insteekbare communicatiemodules en ingebouwde overspanningsbeveiliging. 200-serie levert draaien/kantelen/zoom-snelheden van 360 per seconde, het vervangen van de camera zonder onderbreking van het systeem ( hot swap ), insteekbare communicatiemodules voor upgrades, ingebouwde overspanningsbeveiliging, geavanceerde diagnose en meertalige displays. 300-serie beschikt over alle kenmerken van de 200-serie plus extra voorinstellingen en bewakingsrondes, kabelcompensatie voor langere kabellengtes en ondersteuning van protocollen van derden. De 300-serie ondersteunt tevens privacymaskering en geavanceerde alarmfuncties via een ingebouwde engine. 500i-serie beschikt over alle kenmerken van de 300-serie plus AutoTrack IIbewegingsregistratie, digitale beeldstabilisatie en videobewegingsdetectie.

8 8 Opties voor de cameramodule Lichtsterkte en montagelocaties (bijvoorbeeld binnenshuis of buitenshuis) bepalen welke AutoDome-cameramodule u selecteert. De PTZ-cameramodules bevatten bovendien elektronica voor de driver van de ontvanger voor draaien/kantelen/zoomen.* Kleurencameramodule kleurencamera's zijn erg populair voor standaardlichtcondities binnenshuis. AutoDome is leverbaar met verschillende varifocale vaste camera's of PTZ-kleurencamera's met hoge snelheid. Met resoluties van maximaal 540 beeldlijnen bieden AutoDome-kleurencamera's hoge resolutie en hoge gevoeligheid om fantastische kleurenbeelden voor alle typen beveiligingstoepassingen te produceren. Dag/Nacht-cameramodule Dag/Nacht-camera's bieden het beste uit beide werelden. Ze leveren hoogwaardige kleurenbeelden bij hoge lichtinval. 's Nachts of bij weinig licht schakelen deze camera's naar monochroom en verwijderen automatisch het infraroodfilter voor een hogere IR-gevoeligheid. AutoDome is leverbaar met verschillende varifocale vaste camera's of Dag/Nacht-camera's met hogesnelheids-positionering (PTZ) en resoluties tot 540 beeldlijnen. * U heeft een 200-, 300- of 500i-CPU-module en PTZ-cameramodule nodig om draaien/kantelen/ zoom-functies aan een domecamera van de AutoDome 100-serie toe te voegen.

9 Zoombereik het zoombereik bepaalt hoe dicht u bij het voorwerp kunt komen. Vaste AutoDome-camera's bieden een keuze uit 5x en 10x zoomfuncties voor zowel kleuren- als Dag/Nacht-camera's. PTZ-camera's zijn leverbaar met diverse 18x, 26x of zelfs 36x optisch zoomobjectief. Een 18x optische zoom is ideaal voor algemene weergave binnens- of buitenshuis, terwijl u met een 26x of 36x optische zoom een gedetailleerder beeld krijgt met behoud van de beeldhelderheid. Geselecteerde PTZ-cameramodules bieden ook 12x digitale zoom om het bereik van de camera te vergroten. 9

10 10 Opties van de behuizingsmodule Bosch biedt behuizingsopties voor toepassing binnens- en buitenshuis. Alle behuizingen hebben een volledig nieuw ontwerp en zijn nu 15% kleiner dan de behuizingen van de vorige generatie AutoDomes. Banden zijn vervangen door scharnieren waardoor de installatie eenvoudiger en veiliger is geworden. Voedings-, data- en video-ingangen zijn beveiligd door de ingebouwde overspanningsbeveiliging. Bovendien bieden alle boogbehuizingen, binnen- en buitengebruik, IP66/NEMA 4X-bescherming. De nieuwe EnviroDome-behuizing voor gebruik buitenshuis is gemaakt van gegoten aluminium en biedt hierdoor superieure roestbestendigheid. Dankzij een ingebouwde verwarming/blower levert de EnviroDome altijd topprestaties, wat voor weer het ook is. De optionele XT-kit voor extreme temperaturen breidt het werkbereik van de EnviroDome uit tot maar liefst -60 C.

11 11 Alle behuizingen beschikken over verzonken schroeven en vergrendelingen voor een betere bestendigheid tegen sabotage. Alle AutoDome-modellen zijn nu ook uitgerust met een schokbestendige polycarbonaatkoepel om uw camera tegen vandalisme te beschermen. De polycarbonaatkoepel voldoet aan strenge krachteisen en is bestand tegen een kracht vergelijkbaar met een gewicht van 4,5 kilogram dat van 3 meter hoogte valt. In dit ontwerp zijn geen concessies gedaan aan de optische helderheid van de koepel. AutoDome-units zijn verkrijgbaar met een doorzichtige of getinte koepel naar keuze. Een koepel met doorzichtig venster laat meer licht door waardoor de lichtgevoeligheid maximaal is. Een koepel met een getint venster is minder transparant waardoor de kijkrichting van de camera niet goed zichtbaar is van buitenaf.

12 12 Opties voor de communicatiemodule De communicatiemodule bepaalt de manier waarop informatie over video, data en alarmen van de camera naar het videobedieningssysteem (bijv. matrixswitch, DVR- of IP-videomanagementsysteem) wordt gecommuniceerd. AutoDome heeft twee opties voor de communicatiemodule.

13 13 Analoge module ondersteunt de transmissie van analoge signalen via coax of UTP media. Dankzij de ingebouwde UTP-ondersteuning (unshielded twisted pair) kunt u kabelafstanden vergroten, de installatie vergemakkelijken en de kosten verlagen. De optische kabel is de beste dataverkeermethode voor overbrugging van lange afstanden in omgevingen met sterke elektromagnetische velden, zoals industriële fabrieken, metroen treinstations. AutoDome modulaire camerasystemen zijn verkrijgbaar met een optionele bi-directionele analoge glasvezeltransceiver, waarmee analoge video- en besturingssignalen via een enkele glasvezelkabel kunnen worden verzonden. De voedingseenheden van Bosch zijn beschikbaar met en zonder een geïntegreerde glasvezelmodule. Zorg dat u een geschikte voedingseenheid kiest voor uw specifieke toepassing. Afstandsbediening, configuratie en upgrades kunnen direct via de videokabel worden uitgevoerd (coax, passieve UTP of glasvezel) als u Bilinx bi-directionele communicatietechnologie van Bosch gebruikt. TCP/IP-module ondersteunt het gelijktijdig streamen van IP-videobeelden in een LAN of WAN-netwerk en CVBS-videobeelden via coaxkabels ter ondersteuning van bestaande analoge apparatuur. De AutoDome TCP/IP-communicatiemodule maakt volledige camerabesturing, alarmtransmissie en cameraconfiguratie en upgrades via het netwerk mogelijk met behulp van een standaard webbrowser. Zowel bij analoge coax/utp/glasvezel of TCP/IP-communicatie is slechts één kabel nodig voor besturing van de weergave, alarmtransmissie en configuratie van elke willekeurige AutoDome-camera.

14 14 Voedingsmodule en montageopties AutoDome biedt een aantal flexibele voedings- en montageopties om aan uw specifieke installatievereisten te voldoen. Geïntegreerde voedingseenheden De geïntegreerde voedingseenheden van Bosch worden gemonteerd in een IP66/NEMA 4X-behuizing geleverd en zijn geschikt voor gebruik binnenshuis en buitenshuis. Boogarm voeding en geïntegreerde pendelarmmontage voor gebruik bij wand-, mast en hoekmontage. Beschikbaar in 120 en 230 VAC-uitvoeringen. Externe voedingseenheid stand-alone voedingseenheid voor gebruik bij daken buismontage. Beschikbaar in 120 en 230 VAC-uitvoeringen. Optionele voedingseenheden G3A-PSU1-(X) zijn optionele voedingseenheden voor gebruik binnenshuis voor het aansluiten van meerdere domes. Ze zijn beschikbaar in 4, 8 en 16 domeversies. Conversie van 120 VAC in 28 VAC waardoor langere afstanden kunnen worden overbrugd dan bij voedingseenheden van 24 VAC.

15 15 Binnenshuis Buiten adapter voor Buismontage dakmontage Hoekmontage Mastmontage Wandmontage Buismontage plafond inbouw Wandmontage Montageopties op de volgende foto's worden de montagemethoden getoond voor AutoDome-systemen voor gebruik binnens- en buitenshuis. Welke montageoptie kan worden gebruikt wordt aangegeven in het ordernummer voor elk afzonderlijk AutoDome modulair camerasysteem.

16 16 Welke AutoDome is geschikt voor u? AutoDome 100-serie Camerasysteem met vaste dome Standaardfuncties Verwisselbare CPU-, camera- en communicatiemodules Ja Bedrijfstemperatuur: Behuizing voor gebruik binnenshuis -10 C tot 50 C EnviroDome-behuizing voor gebruik buitenshuis -55 C tot 50 C Ondersteuning van protocollen Besturing/configuratie via bestaande kabels Privacymaskering/sectorblindering Geprogrammeerde posities Bewakingsronde Snelle adressering op afstand AutoPivot en AutoScaling Kabelcompensatie Alarmingangen/relaisuitgangen Garantie CPU s Camera s Resolutie Gevoeligheid kleurenmodus (30 IRE) Gevoeligheid nachtstand (30 IRE) Dag/Nacht Objectief Optische zoom Digitale zoom Behuizingen Binnenshuis Buiten Bescherming tegen het binnendringen van stoffen en materialen Communicatie Coax/UTP Ethernet (TCP/IP) optioneel N.v.t. Ja, Bilinx Nee N.v.t. N.v.t. N.v.t. N.v.t. Nee N.v.t. 3 jaar Verwisselbare modules: Insteekbare upgrade naar CPU van 200-, 300- of 500i-serie Vervangen van camera s of upgrades mogelijk zonder uitschakeling van het systeem ( hot-swap ) Insteekbare communicatiemodules Ingebouwde overspanningsbeveiliging 540 beeldlijnen Dag/Nacht: 0,29 lux F1,4, sluitertijd 1/60 (1/50), max AGC Dag/Nacht: 0,12 lux F1,4, sluitertijd 1/60 (1/50), max AGC Ja 2,7 mm tot 13,5 mm, f/1,2 5 mm tot 50 mm, f/1,4 5x (Varifocal) 10x (Varifocal) Nee Plafondmontage, niet-inbouw Niet-inbouw IP66/NEMA 4X (niet-inbouwbehuizingen) IP54 (behuizingen voor plafondmontage) Bilinx, UTP, Coax Cat5/Cat6 (UTP) Voedingseenheden/montagesteunen Voedingseenheden: 24 VAC Ja 120 V, 230 VAC Ja Montagebeugels voor binnenshuis Wandmontage, buismontage, plafondmontage Montagebeugels voor buitenshuis Wandmontage, hoekmontage, mastmontage, buismontage, plat dak, dak (dakrand) Glasvezelkabel Optionele bi-directionele analoge glasvezelzendontvanger (video en besturing via een enkele glasvezel) Ja * Met optionele XT-kit voor zeer koude weersomstandigheden

17 17 AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem AutoDome 300-serie Geavanceerd PTZ-camerasysteem AutoDome 500i-series Intelligent PTZ-camerasysteem Ja Ja Ja -10 C tot 50 C -10 C tot 50 C -10 C tot 40 C -60 C tot 50 C -60 C tot 50 C* -60 C tot 50 C* Bosch BiPhase, RS232 en 485, Pelco P of D Bosch BiPhase, RS232 en 485, Pelco P of D Bosch BiPhase, RS232 en 485, Pelco P of D Ja, Bilinx Ja, Bilinx Ja, Bilinx Nee Ja Ja geprogrammeerde ronde 2 geprogrammeerde ronden; 2 opgenomen ronden 2 geprogrammeerde ronden; 2 opgenomen ronden Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nee Ja Ja N.v.t. 7/4 7/4 3 jaar 3 jaar 3 jaar Verwisselbare modules Hoge draai/kantel-snelheden van 360 per seconde Geavanceerde probleemoplossing en diagnose Diagnostische LED s Diagnostische indicaties op scherm Ingebouwde overspanningsbeveiliging beschikt over alle kenmerken van de 200-serie plus: Superieure privacymaskering: 24 maskers Tot 8 maskers per scène Alarmfuncties via engine voor regels Heeft alle geavanceerde functies van de 300-serie plus: AutoTrack II Videobewegingsdetectie Technologie voor virtuele blindering Digitale beeldstabilisatie 470 beeldlijnen tot 540 beeldlijnen tot 540 beeldlijnen 18x kleur: 0,5 lux F1,4, sluitertijd 1/60 (1/50), max AGC N.v.t. 26x Dag/Nacht: 0,5 lux F1,4, sluitertijd 1/60 (1/50), max AGC 26x Dag/Nacht: 0,1 lux F1,4, sluitertijd 1/60 (1/50), max AGC Nee Ja Ja 4,1 mm tot 73,8 mm, f/1,4 18x 4,1 mm tot 73,8 mm, f/1,4 3,5 mm tot 91,0 mm, f/1,6 3,4 mm tot 122,4 mm, f/1,6 18x 26x 36x Nee 12x 12x 36x Dag/Nacht: 0,6 lux F1,6, sluitertijd 1/60 (1/50), max AGC 36x Dag/Nacht: 0,16 lux F1,6, sluitertijd 1/60 (1/50), max AGC 4,1 mm tot 73,8 mm, f/1,4 3,5 mm tot 91,0 mm, f/1,6 3,4 mm tot 122,4 mm, f/1,6 18x 26x 36x Plafondmontage, niet-inbouw Plafondmontage, niet-inbouw Plafondmontage, niet-inbouw Niet-inbouw Niet-inbouw Niet-inbouw IP66/NEMA 4X (niet-inbouwbehuizingen) IP54 (behuizingen voor plafondmontage) IP66/NEMA 4X (niet-inbouwbehuizingen) IP54 (behuizingen voor plafondmontage) IP66/NEMA 4X (niet-inbouwbehuizingen) IP54 (behuizingen voor plafondmontage) Bilinx, UTP, Coax Bilinx, UTP, Coax Bilinx, UTP, Coax Cat5/Cat6 (UTP) Cat5/Cat6 (UTP) Cat5/Cat6 (UTP) Ja Ja Ja Ja Ja Ja Wandmontage, buismontage, plafondmontage Wandmontage, buismontage, plafondmontage Wandmontage, buismontage, plafondmontage Wandmontage, hoekmontage, mastmontage, buismontage, plat dak, dak (dakrand) Wandmontage, hoekmontage, mastmontage, buismontage, plat dak, dak (dakrand) Wandmontage, hoekmontage, mastmontage, buismontage, plat dak, dak (dakrand) Ja Ja Ja

18 18 Een AutoDome-kit bestellen Gebruik de schema's op de pagina's hierna om bestelnummers te creëren zoals wordt weergegeven in de voorbeelden. Voorbeeld AutoDome 100-serie: VG P C 0 0 P AutoDome 100-serie CPU Dag/Nacht, 2,7-13,5 mm, vaste NTSC-camera Niet-inbouwbehuizing/doorzichtige koepel Coax/UTP-communicatie Buismontage 24 VAC 60Hz (geen glasvezelkabels) Toepassingsinformatie: W M 5 C P 0 C R 6 E E P VG P C 0 0 P Videonorm 5 = PAL 6 = NTSC 100-serie Cameratype 1 = Kleur (2,7-13,5 mm) 2 = Dag/Nacht (2,7-13,5 mm) 3 = Kleur (5-50 mm) 4 = Dag/Nacht (5-50 mm) Behuizing C = Inbouw in plafond P = Niet-inbouw voor binnen E = Niet-inbouw voor buiten Koepel C = Inbouw in plafond T = Niet-bouw voor binnen Communicatie S = Standaard (Coax/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) C T Voeding4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC = Geen voeding (gebruikt voor plafondmontagebehuizingen) Montage 4 W = Wand M = Mast C = Hoek R = Dak 5 P = Buis Glasvezelkabel 3,4 = Geen glasvezelkabel F = Glasvezelkabel 2 F 1) Exclusief transformator. Klant moet beschikken over 24 VAC, 75 W transformator (VG4-A-PSU of gelijkwaardig). 2) Optie voor optische kabel alleen aanwezig bij niet-inbouwbehuizingen. Voor behuizingen voor plafondmontage kan een LTC 4628 worden gebruikt. Voor elke optische-kabelkit is een LTC 4629 voor de head-end vereist. 3) De optie voor de optische kabel is alleen mogelijk bij dome-camera's met coax/utp-communicatiemodules. 4) Sets met voeding, montagesteun of optische kabel zijn alleen van toepassing op niet-inbouwbehuizingen. 5) Dakmontage aan verticale rand. Voor installatie op een plat dak dient u de LTC 9230/01 platdak-adapterplaat te bestellen.

19 19 Voorbeeld AutoDome 200-serie: VG C T E AutoDome 200-serie CPU 18x kleur PTZ PAL-camera Behuizing voor inbouwmontage/getinte koepel Ethernet-communicatiemodule 1 2 VG serie 1 C P E S E C T E C T W M C R P F Toepassingsinformatie: Videonorm 1 = PAL 2 = NTSC Cameratype 1 18x kleur, PTZ Behuizing C = Inbouw in plafond P = Niet-inbouw voor binnen E = Niet-inbouw voor buiten Koepel C = Inbouw in plafond T = Niet-bouw voor binnen Communicatie S = Standaard (Coax/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) Voeding 4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC = Geen voeding (gebruikt voor plafondmontagebehuizingen) Montage 4 W = Wand M = Mast C = Hoek R = Dak 5 P = Buis Glasvezelkabel 3,4 = Geen glasvezelkabel F = Glasvezelkabel 2 1) Exclusief transformator. Klant moet beschikken over 24 VAC, 75 W transformator (VG4-A-PSU of gelijkwaardig). 2) Optie voor optische kabel alleen aanwezig bij niet-inbouwbehuizingen. Voor behuizingen voor plafondmontage kan een LTC 4628 worden gebruikt. Voor elke optische-kabelkit is een LTC 4629 voor de head-end vereist. 3) De optie voor de optische kabel is alleen mogelijk bij dome-camera's met coax/utp-communicatiemodules. 4) Sets met voeding, montagesteun of optische kabel zijn alleen van toepassing op niet-inbouwbehuizingen. 5) Dakmontage aan verticale rand. Voor installatie op een plat dak dient u de LTC 9230/01 platdak-adapterplaat te bestellen.

20 20 Een AutoDome-kit bestellen Voorbeeld AutoDome 300-serie: VG E C S 1 W F AutoDome 300-serie CPU Dag/Nacht 18x PTZ NTSC-camera EnviroDome-behuizing/doorzichtige koepel Coax/UTP-communicatie Adapter voor wandmontage 120 VAC 60 Hz/geïntegreerde glasvezelmodule 1 2 VG serie W M C P S C R E E P E C S 1 W F C T F Videonorm 1 = PAL 2 = NTSC Cameratype 2 = 18x Dag/Nacht PTZ 3 = 26x Dag/Nacht PTZ 4 = 36x Dag/Nacht PTZ Behuizing C = Inbouw in plafond P = Niet-inbouw voor binnen E = Niet-inbouw voor buiten Koepel C = Inbouw in plafond T = Niet-bouw voor binnen Communicatie S = Standaard (Coax/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) Voeding 4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC Montage 4 W = Wand M = Mast C = Hoek R = Dak 5 P = Buis _ = Geen montagebeugel (gebruikt voor behuizingen voor pafondmontage) Glasvezelkabel 3,4 = Geen glasvezelkabel F = Glasvezelkabel 2 Toepassingsinformatie: 1) Exclusief transformator. Klant moet beschikken over 24 VAC, 75 W transformator (VG4-A-PSU of gelijkwaardig). 2) Optie voor optische kabel alleen aanwezig bij niet-inbouwbehuizingen. Voor behuizingen voor plafondmontage kan een LTC 4628 worden gebruikt. Voor elke optische-kabelkit is een LTC 4629 voor de head-end vereist. 3) De optie voor de optische kabel is alleen mogelijk bij dome-camera's met coax/utp-communicatiemodules. 4) Sets met voeding, montagesteun of optische kabel zijn alleen van toepassing op niet-inbouwbehuizingen. 5) Dakmontage aan verticale rand. Voor installatie op een plat dak dient u de LTC 9230/01 platdak-adapterplaat te bestellen.

21 21 Voorbeeld AutoDome 500i-serie: VG P T E 1 P AutoDome 500i-serie CPU Kleur/Nacht 36x PTZ NTSC-camera Niet-inbouwbehuizing/getinte koepel Ethernet-communicatiemodule Adapter voor buismontage 120 VAC 60 Hz (geen glasvezelkabels) 1 2 VG i-serie W M C P S C R E E P P T E 0 P C T F Videoformaat 1 = PAL 2 = NTSC Cameratype 2 = 18x Dag/Nacht PTZ 3 = 26x Dag/Nacht PTZ 4 = 36x Dag/Nacht PTZ Behuizing C = Inbouw in plafond P = Niet-inbouw voor binnen E = Niet-inbouw voor buiten Koepel C = Inbouw in plafond T = Niet-bouw voor binnen Communicatie S = Standaard (Coax/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) Voeding 4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC Montage 4 W = Wand M = Mast C = Hoek R = Dak 5 P = Buis _ = Geen montagebeugel (gebruikt voor plafondmontage- behuizingen) Glasvezelkabel 3,4 = Geen glasvezelkabel F = Glasvezelkabel 2 Toepassingsinformatie: 1) Exclusief transformator. Klant moet beschikken over 24 VAC, 75 W transformator (VG4-A-PSU of gelijkwaardig). 2) Optie voor optische kabel alleen aanwezig bij niet-inbouwbehuizingen. Voor behuizingen voor plafondmontage kan een LTC 4628 worden gebruikt. Voor elke optische-kabelkit is een LTC 4629 voor de head-end vereist. 3) De optie voor de optische kabel is alleen mogelijk bij dome-camera's met coax/utp-communicatiemodules. 4) Sets met voeding, montagesteun of optische kabel zijn alleen van toepassing op niet-inbouwbehuizingen. 5) Dakmontage aan verticale rand. Voor installatie op een plat dak dient u de LTC 9230/01 platdak-adapterplaat te bestellen.

22 22 Optionele accessoires Voeding A. Een Geïntegreerde voedingseenheden Boogarm Geen optische kabels Met optische kabels VG4-A-PA1 (120 VAC) VG4-A-PA1F (120 VAC) VG4-A-PA2 (230 VAC) VG4-A-PA2F (230 VAC) VG4-A-PA0 VG4-A-PA0F (24 VAC geen transformator) (24 VAC geen transformator) Externe voedingseenheid Geen optische kabels VG4-A-PSU1 (120 VAC) VG4-A-PSU2 (230 VAC) Met optische kabels VG4-A-PSU1F (120 VAC) VG4-A-PSU2F (230 VAC) VG4-A-PSU0F (24 VAC geen transformator) B. Optionele voedingseenheden G3A-PSU1(X): optionele voeding voor gebruik binnenshuis voor het aansluiten van meerdere domes. Wordt geleverd in 4, 8 of 16 domeversies. Voeding converteert 120 VAC naar 28 VAC, waardoor langere afstanden kunnen worden overbrugd dan bij voedingen van 24 VAC. Model G3A-PSU1-4 G3A-PSU1-8 G3A-PSU1-16 Omschrijving ondersteunt maximaal (4) AutoDomes ondersteunt maximaal (8) AutoDomes ondersteunt maximaal (16) AutoDomes CTFID-configuratieprogramma met Bilinx Hiermee kan het bedieningspaneel worden bediend en de configuratie en updates worden uitgevoerd via de videokabel (versie 3.0 of hoger vereist). Model VP-USB VP-CFGSFT Omschrijving USB-configuratieprogramma USB-configuratieprogramma met Bilinx-software-cd

23 23 Montageopties A. Een Mast- (stijl)montage (voor gebruik bij pendelarmmontage) LTC 9541/01 B. Hulpstuk voor hoekmontage (voor gebruik bij pendelarmmontage) LTC 9542/01 C. Dak-(rand-)montage VG4-A-9230 D. Platdak-adapterplaat LTC 9230/01 (voor gebruik bij VG4-A-9230 montage) E. bijv. Buismontage VG4-A-9543 Accessoires voor koepels Bestel via de volgende onderdeelnummers vervangende koepels voor uw AutoDome. Vervangende koepels VG4-SBUB-CCL Doorzichtige koepel voor plafondmontage VG4-SBUB-PCL Doorzichtige koepel voor niet-inbouwmontage VG4-SBUB-CTI Getinte koepel voor plafondmontage VG4-SBUB-PTI Getinte koepel voor niet-inbouwmontage Alle koepels zijn voorzien van een sierring. Modellen voor plafondmontage zijn uitgerust met zowel een witte als een antracietkleurige ring. plafond inbouw plafond inbouw Niet-inbouw Getint Wit Antraciet Wissen Wit Antraciet Wissen Getint

24 24 AutoDome-componenten Met behulp van onderstaande tabel kan worden vastgesteld uit welke componenten de kit van uw AutoDome modulaire camerasysteem bestaat. Camerasamenstelling Voeding- en montagekit VG4 CPU Beschrijving Module Onderdeelnr serie controller (CPU) VG4-MCPU serie controller (CPU) VG4-MCPU serie controller (CPU) VG4-MCPU i-serie controller (CPU) VG4-MCPU-500 Camera Opties Beschrijving Module Onderdeelnr x PTZ kleurencamera (PAL) VG4-MCAM x PTZ kleurencamera (NTSC) VG4-MCAM x PTZ-Dag/Nacht-camera (PAL) VG4-MCAM x PTZ-Dag/Nacht-camera (NTSC) VG4-MCAM x PTZ-Dag/Nacht-camera (PAL) VG4-MCAM x PTZ-Dag/Nacht-camera (NTSC) VG4-MCAM x PTZ-Dag/Nacht-camera (PAL) VG4-MCAM x PTZ-Dag/Nacht-camera (NTSC) VG4-MCAM ,7-13,5 mm vaste kleurencamera (PAL) VG4-MCAM ,7-13,5 mm vaste kleurencamera (NTSC) VG4-MCAM ,7-13,5 mm vaste Dag/Nacht-camera (PAL) VG4-MCAM ,7-13,5 mm vaste Dag/Nacht-camera (NTSC) VG4-MCAM mm vaste kleurencamera (PAL) VG4-MCAM mm vaste kleurencamera (NTSC) VG4-MCAM mm vaste Dag/Nacht-camera (PAL) VG4-MCAM mm vaste Dag/Nacht-camera (NTSC) VG4-MCAM-64 Opties voor de behuizing Beschrijving Module Onderdeelnr. C C Behuizing voor plafondmontage met doorzichtige koepel VG4-MHSG-CC C T Behuizing voor plafondmontage met getinte koepel VG4-MHSG-CT P C Niet-inbouwbehuizing voor binnenshuis met doorzichtige koepel VG4-MHSG-PC P T Niet-inbouwbehuizing voor binnenshuis met getinte koepel VG4-MHSG-PT E C Niet-inbouwbehuizing voor buitenshuis met doorzichtige koepel VG4-MHSG-EC E T Niet-inbouwbehuizing voor buitenshuis met getinte koepel VG4-MHSG-ET Camerasamenstelling Camerasamen- Communicatieopties Beschrijving Module Onderdeelnr. 0 Communicatie via vaste kabel VG4-MTRN-0 (uitsluitend voor gebruik met CPU 100-serie) S Standaard (coax/utp)-communicatie VG4-MTRN-S E Communicatie via Ethernet (TCP/IP) VG4-MTRN-E Voedings- en montagesets voor niet-inbouwmontage Opties voor voeding/ Beschrijving Module Onderdeelnr. montage 24 VAC plafondmontage 1 (geen extra module nodig) 0 W 24 VAC boogarm (wandmontage) 1 VG4-A-PA0 0 M 24 VAC boogarm (mastmontage) 1 VG4-A-PA0 + LTC 9541/01 (maststeun voor adapter) 0 C 24 VAC boogarm (hoekmontage) 1 VG4-A-PA0 + LTC 9542/01 (hoeksteun voor adapter) 0 R 24 VAC dakmontage, niet-inbouw 1 VG4-A P 24 VAC buismontage, niet-inbouw 1 VG4-A W 120 VAC boogarm (wandmontage) VG4-A-PA1 1 M 120 VAC boogarm (mastmontage) VG4-A-PA1 + LTC 9541/01 (maststeun voor adapter) 1 C 120 VAC boogarm (hoekmontage) VG4-A-PA1 + LTC 9542/01 (hoeksteun voor adapter) 1 R 120 VAC niet-inbouw, dakmontage VG4-A-PSU1 + VG4-A P 120 VAC niet-inbouw, buismontage VG4-A-PSU1 + VG4-A W 230 VAC boogarm (wandmontage) VG4-A-PA2 2 M 230 VAC boogarm (mastmontage) VG4-A-PA2 + LTC 9541/01 (maststeun voor adapter) 2 C 230 VAC boogarm (hoekmontage) VG4-A-PA2 + LTC 9542/01 (hoeksteun voor adapter) 2 R 230 VAC niet-inbouw, dakmontage VG4-A-PSU2 + VG4-A P 230 VAC niet-inbouw, buismontage VG4-A-PSU2 + VG4-A-9543 Glasvezel Opties Beschrijving Module Onderdeelnr. Geen glasvezelkabel (geen extra module nodig) F Met glasvezelkabel 2,3 Plaats een F achter het onderdeelnummer van de voeding 1 24 VAC kits bevatten geen voedingstransformator. Klant moet beschikken over 24 VAC, 75 W transformator (VG2-A-PSU of gelijkwaardig). 2 Optie voor glasvezelkabel alleen beschikbaar op domes die zijn uitgerust met Coax/UTP-communicatiemodule. 3 Glasvezelmodule is alleen beschikbaar voor niet-inbouwbehuizingen. Voor behuizingen voor plafondmontage kan een LTC 4628 worden gebruikt.

25 25 Systeemconfiguratie Standaard digitaal systeem voor de DiBos-recorder AutoDome IP-PTZ-camera AutoDome PTZ-camera Dinion Analoge camera's AutoDome IP-PTZ-camera's Dinion-IP Netwerk-camera's DiBos Digitale recorder NETWERK RAID-5 Disk-array Lokale analoge monitor VIP-serie Decoders DiBos IP-recorder RAID-5 Disk-array DiBos Werkstation ontvanger Analoge monitoren DiBos hybride harddisk-recorder DiBos ondersteunt de weergave en opname van analoge camera's en MPEG-4-streams van IP-videoproducten van Bosch, waaronder VIP-encoders, Dinion IP-camera's en AutoDome-camera's. DiBos is voorzien van geïntegreerde Bilinx-ondersteuning, gecentraliseerd gebruikersbeheer en connectiviteit voor meerdere locaties en de schaalbaarheid van het systeem is hierdoor bijna onbeperkt.

26 26 Systeemconfiguratie Standaard videosysteem voor IP-netwerk voor AutoDome IP-PTZ-camera's AutoDome IP-PTZ-camera's VideoJet-encoder met lokale opnamen NETWERK Netwerk-videorecorder (NVR) met VIDOS-NVR-software VIP-serie Decoders Analoge Monitoren RAID-5 Disk-array VIDOS Videomanagement Werkstation Video-oplossing van Bosch voor IP-netwerk AutoDome-camera's kunnen zijn uitgerust met een TCP/IPcommunicatiemodule. Hierdoor kan tegelijkertijd IP- en analoge communicatie plaatsvinden. AutoDome biedt u niet alleen de flexibiliteit en schaalbaarheid van op IP gebaseerde systemen, maar ook compatibiliteit met bestaande CTV-systemen. Met IPvideoproducten van Bosch kunt u camera's via uw netwerk vanaf elke locatie ter wereld configureren, weergeven en besturen.

27 27 Systeemconfiguratie Standaard matrixsysteem Allegiant (LTC 8600)-switcher AutoDome PTZ-camera's Analoge monitoren Allegiant-matrixswitcher Intuikey digitaal bedieningspaneel Vaste camera's Allegiant-videomatrix De Allegiant-matrixswitcher is de oplossing voor al uw controlecentrumwensen van acht camera's met twee monitoren tot camera's met 512 monitoren. Met de Allegiant kunt u de volledige AutoDome-lijn met het universele toetsenbord besturen.

28 28 Afmetingen buitensysteem Wandmontage Buismontage 549,6 21,64 22,9 0,90 235,8 9,28 86,7 3,42 1,5 INCH BUIS MET NPT SCHROEFDRAAD AAN BEIDE EINDEN (NIET MEEGELEVERD) (2) 3/4 INCH BUISOPENINGEN 299,4 11,79 224,0 8,82 Zijkant met voeding en afdekplaat 88,9 3,50 188,0 7,40 224,0 8,82 Mastmontage 58 2,3 88,9 3,50 10,2 (4) MONTAGE- 0,40 GATEN 374,8 14, ,9 76,6 3,01 R 193 7,6 Voorkant met voeding en afdekplaat 134,6 5,30 (4) 11,0 0,43 MONTAGEGATEN Hulpstuk voor hoekmontage ALTERNATIEVE 3/4 INCH BUIS- OPENINGEN 160,0 6,30 133,4 5, ,5 133,4 5,25 184,0 7, ,0 Achterkant met voeding en afdekplaat 203 8, ,3 219,1 8,63 mm in

29 29 Dakmontage Einddop 152,4 6,0 1-1/2 inch NPT-draad x 5/16 Cilinderkopschroef Roestvast staal (1 meegeleverd) 69,9 2, ,8 46,88 Buisarm Montage Beugel ,25 3/8-18 x 3/4 Zeskantige kopbout Roestvast staal (3 meegeleverd) 101,6 Typ 4,0 346,2 13,63 10,4 8 x 0,41 Montage Opbouw 114,3 4,50 Typ. 976,1 38,43 228,6 9,0 88,1 3,47 279,4 11,0 1022,4 40,25 Adapter voor dakmontage Voeding voor buis- en dakmontages 6,35 Typ 0,25 MONTAGEGATEN (4) 11,0 04,3 170,0 6,69 134,6 5,30 diam. 10,4 0, Typ 4,37 16,0 Typ 0,63 279,4 11, ,00 Vierkant Gatenpatroon moet overeenkomen met Wandmontage, LTC 9230/00 216,4 8,52 1/2 INCH BUISOPENINGEN 3/4 INCH BUISOPENINGEN 160,0 6,30 50,8 2, ,88 6,35 0,25 in mm 105,0 4,13

30 30 Afmetingen voor systeem binnenshuis Wandmontage Buismontage 469,1 18,47 22,6 0,90 201,2 7,92 216,4 8,52 86,7 3,42 1-1,5 INCH BUIS MET NPT SCHROEFDRAAD AAN BEIDE EINDEN (NIET MEEGELEVERD) 88,9 3,50 299,4 11,79 Zijkant met verwijderde voeding en afdekplaat 188,8 7,40 188,9 7,44 76,6 3,01 R 88,9 3,50 10,2 (4) MONTAGEGATEN 0,40 374,8 14,75 76,6 3,01 R Voorkant met voeding en afdekplaat 134,6 5,30 11,0 0,43 (4) Ø MONTAGEGATEN ALTERNATIEVE 3/4-INCH BUIS- OPENINGEN 160,0 6,30 184,0 7,25 Achterkant met voeding en afdekplaat

31 31 Montage in plafond 3/4-INCH BUISOPENING 201,8 7,94 1,90 0,75 94,1 3,70 204,3 8,04 77,0 3,03 R Voorkant 176,0 6,93 Zijkant ALTERNATIEVE 3/4-INCH BUISOPENING Top

32 32 Woordenlijst met AutoDome-termen Adres Elke AutoDome heeft een numeriek adres in het besturingssysteem waarin het zich bevindt. Dit adres wordt gebruikt om de juiste dome aan te sturen. Het adres kan ter plaatse worden ingesteld met behulp van het Bilinx-configuratieprogramma voor beeldbewerkingsapparaten (CTFID), of op afstand met behulp van de functie Fast Address (zie Fast Address). Alarmregel AutoDome-subsysteem voor alarmbeheer dat gebruik maakt van regels Als dit gebeurt, gaat u als volgt te werk om bepaalde acties uit te voeren als een gebeurtenis zich voordoet. Auto Focus De focus van het objectief wordt voortdurend automatisch aangepast voor weergave van de scherpst mogelijke afbeelding. AutoBlack Een techniek om het niveau van het beeldsignaal te versterken om zo een videosignaal met volledige amplitude te produceren, zelfs als het scènecontrast minder is dan de complete reeks (bijv. verblindend licht, nevel, mist, etc.). Het donkerste deel van het signaal is op zwart ingesteld en het lichtste deel op wit waardoor het contrast wordt vergroot. AutoDome Volledig geïntegreerde high-speed, camera met draaien/kantelen/zoom-functie ingebouwd in een beschermende koepel met traploos 360 -bereik van de scène. AutoIris De diafragmaopening van het objectief wordt automatisch aangepast voor de juiste belichting van de camerasensor. Automatische versterking Het elektronische systeem dat de versterking van het videosignaal regelt. Automatische witbalans Met deze functie kan een kleurencamera automatisch de uitgangskleur instellen, zodat de beelden onafhankelijk van de gebruikte verlichting een natuurlijke kleur hebben. AutoPan De camera draait voortdurend horizontaal van de maximuminstelling voor rechts naar de maximuminstelling voor links. AutoPivot De camera kantelt verticaal en maakt tegelijk een roterende beweging teneinde de juiste beeldoriëntatie te genereren. AutoPlayback Met deze functie wordt de volgorde van de bewegingen van de AutoDome PTZ vastgelegd zodat deze later kunnen worden afgespeeld volgens een vast patroon dat telkens automatisch wordt herhaald. Deze functie wordt ook wel bewakingsronde genoemd. AutoScaling Terwijl de camera inzoomt om de objecten op het monitorscherm te vergroten, worden de draai- en kantel-snelheden verlaagd zodat de relatieve snelheid op het scherm constant blijft voor gelijke door joystick bestuurde posities. AutoTrack Deze gepatenteerde technologie zorgt voor de integratie van bewegingsdetectie in de camera, waarbij een object kan worden gevolgd en in kan worden gezoomd voor optimale grootte en perspectief. Balun (gebalanceerd en niet-gebalanceerd) Een apparaat dat een gebalanceerde videosignaalkabel (zoals bijvoorbeeld gebruikt bij twisted pair) naar een ongebalanceerd signaal converteert (zoals bijvoorbeeld gebruikt bij coaxkabels). In een gebalanceerde kabel, zoals twisted pair, zijn beide draden elektrisch identiek. In een ongebalanceerde kabel, zoals een coaxkabel, heeft de ene draad andere elektrische eigenschappen dan de andere. Beeldstabilisatie Een algoritme dat camerabeweging in zowel verticale als horizontale assen nagenoeg uitsluit, wat resulteert in uitzonderlijke beeldkwaliteit.

33 33 Bewakingsronde Hiermee kunnen rondes met een totale duur van 15 minuten worden opgenomen. Opgenomen rondes bestaan uit besturingsopdrachten en kunnen wanneer nodig worden teruggespeeld. Alle informatie met betrekking tot de camerapositie wordt voor maximale flexibiliteit opgeslagen (zoals draaien/ kantelen/zoomen). Bilinx Een communicatieformaat waarmee u apparatuur op afstand kunt bedienen, configureren en bijwerken via de videokabel (coax of passieve UTP). BiPhase PTZ-protocol voor Bosch-producten. bps (beelden per seconde) Een maateenheid voor de snelheid waarmee beelden worden weergegeven om een videostream te creëren. Een snelheid van 25 bps (PAL) of 30 bps (NTSC) wordt gewoonlijk beschouwd als fullmotion-video. Brandpuntafstand De afstand van het optische centrum van het objectief tot het beeld van een object dat zich op een oneindige afstand van het objectief bevindt. Grote brandpuntsafstanden geven een klein gezichtsveld (bijv. telefoto-effect), terwijl kleine brandpuntsafstanden een grote beeldhoek geven. CCD-formaat Geeft de grootte van de gebruikte camerasensor aan. In het algemeen geldt dat hoe groter de sensor is, hoe gevoeliger de camera en hoe beter de beeldkwaliteit is. Het formaat wordt aangegeven in inches, bijv. 1/4 of 1/3. Charge Coupled Device (CCD) De meest gebruikte potentiaalvrije beeldsensor in CCTV-camera s. De sensor converteert lichtenergie naar elektrische signalen. Dag/Nacht (infraroodgevoelig) Optie voor een AutoDome met een normale kleuruitvoering in situaties waarbij voldoende lichtinval is (overdag) maar waarbij de gevoeligheid kan worden verhoogd wanneer onvoldoende licht aanwezig is ( s nachts). Dit wordt bereikt door het infraroodsperfilter voor effectieve weergave van kleuren te verwijderen. De gevoeligheid kan verder worden verbeterd door een aantal kaders te integreren zodat het signaal voor de geluidsratio van de camera wordt verbeterd. Detectiegebied Het vaststellen van een bepaald gebied binnen een scène dat door de bewegingsdetectiealgoritme wordt gebruikt om uitsluitend in dit gebied naar beweging te zoeken. Digitale beeldstabilisatie Zie beeldstabilisatie. Draaien Beweging van de camera in horizontale richting. Dynamische ruisonderdrukking Een digitale videoverwerkingstechnologie die de ruis (beeldmisvorming) in het beeld meet en automatisch reduceert. EnviroDome AutoDome met omgevingsbestendigheid, zodat het zelfs onder de meest gure weersomstandigheden kan worden gebruikt. Ethernet De meest gebruikte methode om toegang te verkrijgen tot het Local Area Network. Ethernet voldoet aan de IEEE norm. De Ethernet-norm ondersteunt transmissiesnelheden voor gegevens van 10 Mbps, 100 Mbps en 1000 Mbps (gigabit). Fast Address Dit is een systeem voor het op afstand instellen van het adres van de AutoDome vanaf het besturingssysteem. F-nummer De standaardmaat van de objectiefopening, de diameter van het diafragma, gedeeld door de brandpuntsafstand van het objectief. Hoe kleiner de maximale opening (of het F-nummer), hoe meer licht door het objectief gaat. F-stop Zie F-nummer.

34 34 Woordenlijst met AutoDome-termen Geavanceerde alarmbesturing (AAC) Het flexibele en geavanceerde AutoDome-subsysteem voor alarmbeheer waarmee regels kunnen worden gecreëerd die bepalen welke ingang(en) één of meer uitgangen activeren (zie Alarmregel). In zijn eenvoudigste vorm definieert een regel welke ingang(en) welke uitgang(en) moet(en) moeten activeren. In een complexere vorm kan een regel worden geprogrammeerd voor een bepaald bedieningspaneelcommando (bestaand of niet) en voor het uitvoeren van een domefunctie, of een combinatie hiervan. Geavanceerde diagnose De combinatie van Bosch van ingebouwde schermweergave (OSD) en status- LED s die worden gebruikt voor het controleren van kritische cameraparameters zoals interne temperatuur, niveau ingangsspanning en netwerkaansluitingen. Hierdoor kan een technicus snel vaststellen wat de oorzaak van de problemen is en ervoor zorgen dat de dome onder de juiste bedrijfsomstandigheden functioneert. Gecomprimeerde behuizing van droge stikstof Behuizing voor buitentoepassingen met bescherming tegen smog, vochtigheid, vuil en stof. Gevoeligheid Een maat voor de hoeveelheid licht die nodig is om een standaard videosignaal te leveren. Gevoeligheidswaarden worden gegeven in lux of candela. Hybride streaming De mogelijkheid om gelijktijdig IP-videobeelden in een LAN of WAN-netwerk en CVBSvideobeelden via coaxkabels of glasvezelkabels te streamen. Infraroodbelichting Elektromagnetische straling (licht) met een grotere golflengte dan zichtbaar is met het blote oog. Infraroodbelichting is belangrijk bij de schemering en zonsopgang en in halogeenlampen. Infraroodbelichting wordt geleverd als lampen met bijbehorende filters, LED s of lasers. CCD-sensoren zijn minder gevoelig voor infraroodlicht dan voor zichtbaar licht, maar infrarood licht kan het totale belichtingsniveau vergroten, wat een veel beter beeld oplevert bij lage lichtniveau s. IP 66 De IP-code (Ingress Protection) geeft de mate van bescherming weer van de ombouw van de elektrische apparatuur. Het eerste cijfer staat voor de mate van bescherming van interne apparatuur tegen schade door externe vaste objecten. Het tweede cijfer staat voor de mate van bescherming van interne apparatuur tegen de schadelijke gevolgen van water. Hoe hoger de cijfers, des te groter de mate van bescherming. Zie ook: NEMA-waarden. IP-adres Het adres van een apparaat dat op een IP-netwerk is aangesloten. Elk apparaat op een IPnetwerk moet een uniek adres gebruiken. Elk IP-gegevenspakket bevat een bronadres (zender) en een doeladres (ontvanger). Elk IP-adres bestaat uit 32 bits die zijn verdeeld in 4 achttallen van 8 bits (x.x.x.x). IP-adressen lopen van tot IRE (Institute of Radio Engineers) Een maaeenheid voor de videoamplitude die het gebied van het laagste synchronisatieniveau tot het hoogste witniveau in 140 gelijke eenheden verdeelt. 140 IRE is gelijk aan 1 Vtt. Het bereik van actieve videobeelden is 100 IRE. Kabelcategorie Toepassing en waarderingssysteem van de bandbreedte voor UTP-bekabeling. Categorieën 1 tot en met 6 zijn gebaseerd op EIA/TIA-568-B-normen. Categorie wordt in het algemeen afgekort met CAT. UTP-categorie 5, 5e en 6 worden gebruikt voor toepassingen van kabels voor ethernetdata. De ethernet-bekabeling kan maximaal 100 m lang zijn bij gebruik van UTP-bekabeling. Kabelcompensatie Deze techniek voorkomt verlies aan beeldkwaliteit die anders wordt veroorzaakt door signaalverliezen bij de overdracht van video in lange kabels. Kantelen Beweging van de camera in verticale richting.

35 35 Kleurtemperatuur Een maat voor de relatieve kleur van de belichting. Meestal gebruikt om het automatische correctiebereik van een kleurencamera te specificeren. Lux De internationale (SI) eenheid voor het meten van de intensiteit van het licht. Dit is gelijk aan de belichting van een oppervlak op één meter afstand van een enkele kaars. MJPEG Motion JPEG is een standaard voor codering van digitale video waarbij elk videoframe apart in een JPEG-afbeelding wordt gecomprimeerd. Modale dispersie (ook wel intermodale dispersie genoemd) Het breder worden van een golfvorm over lange afstanden. Modale dispersie treedt op bij multimode-glasvezel, omdat licht via verschillende reflectiepaden (bijv. modi) in de kabel wordt verplaatst. Als de afstand groter wordt, begint het pad (de modus) zich te verspreiden en gaat de aankomsttijd voor de verschillende lichtstralen variëren. Veel variatie (dispersie) vergroot de kans dat de optische ontvanger de inkomende signalen verkeerd interpreteert. Modale dispersie is een groot probleem bij multimode-glasvezel. MPEG-4 Een standaard voor codering en compressie van digitale video die gebruik maakt van interframecodering om de grootte van de verzonden videostream aanzienlijk te verminderen. Bij interframecodering bestaat een videosequentie uit keyframes die het hele beeld bevatten. Tussen de keyframes bevinden zich deltaframes. Deze zijn uitsluitend gecodeerd met de incrementele verschillen. Dit zorgt vaak voor substantiële compressie, omdat in veel bewegingssequenties slechts een kleine percentage van de pixels echt per frame verschilt. Multimode-glasvezel Een optische kabel met een grotere kern (in het algemeen 50 of 62,5 micron) dan singlemode-glasvezel. De kern kan uit kunststof of glasvezel bestaan en is de meest gebruikte kabel voor korte afstanden zoals LAN s. De naam multimode komt voort uit het feit dat lichtstralen zich via meerdere reflectiepaden (modi) in de kabel verplaatsen. Hierdoor kan het licht vanuit verschillende hoeken de kern binnentreden, waardoor grotere lichtbronnen zoals LED s (lichtgevende diodes) eenvoudiger kunnen worden aangesloten. Interfaces voor kunststofvezelkabels en op multimode-glasvezel gebaseerde transmissiesystemen zijn goedkoper dan systemen die op singlemode-glasvezels zijn gebaseerd. Het gebruik van meerdere reflectiepaden (modi) vergroot echter de modale dispersie (zie Modale dispersie) en vermindert de afstanden die dit soort systemen voor transmissie via glasvezelkabels kan overbruggen. NEMA-waarde (National Electrical Manufacturers Association) Specificatienormen met betrekking tot de functionele omgeving van verschillende elektrische apparaten. NightSense Een methode om de gevoeligheid van hoge resolutie Dinion kleurencamera s met 9 db (factor 3) te versterken door het signaal van het kleurenbeeld in één enkel zwart-witbeeld te combineren. NPT (National Pipe Thread) Amerikaanse norm voor tapse draden. NPT-afmetingen meten de nominale binnendiameter van de buis. NPT-draden vormen een afdichting doordat de draden tegen elkaar worden gedrukt. Opening De grootte van de opening in de iris. Met deze opening wordt de hoeveelheid licht geregeld die de CCD-sensor bereikt. Hoe hoger de f-stopwaarden, hoe minder licht de sensor bereikt. Pixel (afkorting van picture element ) De kleinste adresseerbare eenheid op een weergavescherm of bitmapped beeld. Privacymaskering Dit is de mogelijkheid om een bepaald gebied te verbergen, zodat het niet kan worden bekeken. Resolutie De mate van fijne details die in een beeld zichtbaar zijn. Bij analoge systemen wordt dit doorgaans gemeten bij televisielijnen of beeldlijnen. Hoe hoger de TVL-waarde, hoe hoger de resolutie. RS232/485 Een communicatie-interface voor besturingstoepassingen van derden en firmware-upgrades voor de AutoDome-producten.

36 36 Woordenlijst met AutoDome-termen Scène Een maat voor het zichtbare gedeelte binnen het gezichtsveld van de camera. Hoe groter de brandpuntsafstand, hoe kleiner het gezichtsveld. Hoe kleiner de brandpuntsafstand, hoe groter het gezichtsveld. Sectorblindering Dit is de mogelijkheid om het beeld in een van de 16 draaisectoren te blinderen. SensUp Vergroot de gevoeligheid van de camera door de integratietijd op de CCD te verhogen. Dit wordt bereikt door het signaal van een aantal opeenvolgende videoframes te integreren om de signaalruis te verminderen. Singlemode-glasvezel Een glasvezelkabel met een silica-kern (bijv. glas) met een diameter van minder dan 10 micron. Gebruikt voor zeer snelle transmissie over lange afstanden. De kabel biedt grotere bandbreedte dan multimode-kabels, maar de lichtbron kan door de kleinere kern moeilijker worden gekoppeld. Systemen voor transmissie via singlemode-glasvezelkabels maken gebruik van duurdere op laser gebaseerde lichtbronnen. Spot Focus Hiermee wordt Auto Focus uitgevoerd gedurende drie seconden na het bewegen van de camera. Standaardsluiter Met deze functie kan de sluitersnelheid op een hoge snelheid worden ingesteld om te voorkomen dat het beeld door beweging onduidelijk wordt en om te zorgen voor een gedetailleerd en duidelijk beeld van snel bewegende objecten zolang er voldoende licht is. Als het donkerder wordt en andere aanpassingen niet meer van toepassing zijn, keert de sluitersnelheid terug naar de standaardinstelling zodat de gevoeligheid van de camera behouden blijft. Subnetmasker Subnetting is een methode waarmee één groot netwerk in meerdere kleinere netwerken kan worden opgedeeld. Afhankelijk van de netwerkklasse (A, B, of C) zijn een aantal IP-adresbits gereserveerd voor het netwerkadres (subnet) en een aantal voor het host-adres. Klasse A-adressen gebruiken bijvoorbeeld 8 bits voor het subnetadres en 24 bits voor het hostgedeelte van het adres. Klasse A-subnetmaskers worden aangegeven door Klasse B-adressen (16 bits voor zowel het subnetadres als het host-adres) gebruiken een subnetmasker. Klasse C-adressen (8 bits voor het subnetadres en 24 bits voor het host-adres) gebruiken een subnetmasker van TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Een communicatieprotocol dat twee datatransportmethoden biedt. TCP is een connectie-gebaseerd protocol dat ervoor zorgt dat gegevens intact en volledig aankomen. UDP is een verbindingsloos protocol van optimale kwaliteit dat gewoon pakketten verstuurt. UDP wordt vooral gebruikt voor het streamen van media, terwijl TCP wordt gebruikt als foutloze aflevering vereist is. Tegenlichtcompensatie (BLC) Versterkt selectief delen van het beeld om grote contrastverschillen te compenseren als slechts een gedeelte van het beeld sterk is verlicht (bijv. een persoon in een door de zon verlichte deuropening). Transmissie via glasvezelkabels Heeft betrekking op de transmissie van video en/of data via glasvezelkabels. Glasvezelkabels zijn dunne geleiders van glas die bedoeld zijn voor de transmissie van lichtgolven. Videobeelden en gegevens worden gedigitaliseerd en getransformeerd in een serie lichtpulsen. Het gebruik van optische kabels voor video- en gegevenstransmissie biedt verschillende voordelen boven het versturen van elektrische signalen via koperdraden. Ten eerste worden lichtpulsen niet beïnvloed door willekeurige straling in de omgeving, waardoor er veel minder fouten worden gemaakt. Optische kabels kunnen veel grotere afstanden overbruggen zonder dat er versterkers of signaalregeneratoren nodig zijn, en zij zijn veel veiliger doordat zij moeilijk kunnen worden doorboord, en doorboring van de kabel kan worden gedetecteerd. Optische kabels leveren daarnaast enorme bandbreedtes: elke glasvezel kan biljoenen bits per seconde verzenden.

37 37 De twee belangrijkste types optische kabels zijn singlemode en multimode. Singlemode-glasvezel wordt gebruikt als lange afstanden moeten worden overbrugd, doorgaans meer dan 2 km (zie Singlemode). Multimode wordt in het algemeen gebruikt om kleinere afstanden te overbruggen, zoals binnen in gebouwen of op kleine campussen (zie Multimode). Tri-streaming Een coderingstechnologie van Bosch waarbij gelijktijdig twee afzonderlijke MPEG-4- videostreams en één MJPEG stream worden gegenereerd. Dankzij deze geavanceerde streaming-functie kan de gebruiker het weergeven en opnemen van livebeelden onafhankelijk afstemmen op de specifieke vereisten van de locatie en het bedrijf. UTP (Unshielded Twisted Pair) De UTP-kabel is een variant van de twisted pair-kabel en is niet afgeschermd. De draden in een twisted pair-kabel zijn om elkaar gevlochten om interferentie met de andere twisted pairs in de kabel te voorkomen. UTP is het belangrijkste type kabel voor gebruik bij telefoons en de meest gebruikte netwerkkabel. Verschillende protocollen Een protocol is een conventie of standaard die de verbinding, communicatie en gegevenstransmissie tussen twee apparaten regelt of mogelijk maakt. In PTZ-camera s zoals de AutoDome heeft het protocol betrekking op de standaard die wordt gebruikt om de draai-, kantel- en zoomwerking (PTZ) van de camera te regelen. Aangezien de PTZ-protocollen van elke fabrikant van dome-camera s uniek zijn, is ondersteuning van verschillende protocollen nodig om domesystemen van derden te ondersteunen. AutoDome-camera s ondersteunen de protocollen D en P van Pelco en het eigen BiPhase-protocol (zie BiPhase). Virtuele maskering Een unieke technologie van Bosch waarmee onzichtbare gebieden voor maskering van bewegingen kunnen worden gecreëerd. Deze onzichtbare maskers zijn vergelijkbaar met privacyzones, maar alleen de AutoTrack II van de AutoDome en de videobewegingsdetectie-algoritmen kunnen ze waarnemen. Hierdoor kan de AutoDome gebieden met ongewenste bewegingen negeren. VMD (Video Motion Detection) Een algoritme voor bewegingsdetectie waarin de camera het huidige beeld met een referentiebeeld vergelijkt en het aantal pixels telt (zie Pixel) dat tussen de twee beelden is gewijzigd. Er wordt een alarm geactiveerd als het aantal pixelwijzigingen een door de gebruiker geconfigureerde drempel overschrijdt. Voorgeprogrammeerde Een combinatie van een reeks vooraf ingestelde opnamen zodat een voorgeprogrammeerde ronde van het surveillancegebied van een AutoDome-camera kan worden gemaakt. Voorinstelling Een vooraf ingestelde en opgeslagen combinatie van de PTZ-posities die kan worden gebruikt om een bepaalde scène opnieuw op te roepen. Deze optie wordt ook wel Preset Shot genoemd. XF-Dynamic Een zeer nauwkeurige 15-bits digitale signaalbewerkingstechnologie van Bosch als uitbreiding van de dynamische reeks DinionXF-camera s om details in de gedeelten van de scène waar veel of weinig licht is, optimaal vast te leggen. Hierdoor wordt de zichtbare informatie in het beeld gemaximaliseerd. Zoom Wijziging van de effectieve brandpuntsafstand teneinde het beeldgebied te vullen met verschillende scènes. U kunt optisch zoomen, waarbij het objectief wordt aangepast, of digitaal zoomen, waarbij een deel van de geselecteerde weergave elektronisch wordt vergroot.

AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem

AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem CCTV AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem AutoDome 200-serie PTZ-camerasysteem Voordelige, snelle PTZ-dome Volledig vervangbare CPU's, camera's, behuizingen, communicatie en montagesteunen 18x kleurencamera

Nadere informatie

AUTODOME Serie montagesteunen en accessoires

AUTODOME Serie montagesteunen en accessoires Video AUTODOME Serie montagesteunen en accessoires AUTODOME Serie montagesteunen en accessoires www.boschsecurity.nl u u 24 VAC, 120 VAC en 230 VAC voedingskasten Wand-, hoek-, mast-, dak- en buismontagesteunen

Nadere informatie

AutoDome 500i-serie Intelligent PTZcamerasysteem

AutoDome 500i-serie Intelligent PTZcamerasysteem CCTV AutoDome 500i-serie Intelligent PTZ-camerasysteem AutoDome 500i-serie Intelligent PTZcamerasysteem Volledig verwisselbare CPU's, camera's, behuizingen, communicatie en montagesteunen Keuze uit 540

Nadere informatie

AutoDome modulair camerasysteem. Het enige camerasysteem dat ook naar de toekomst kijkt

AutoDome modulair camerasysteem. Het enige camerasysteem dat ook naar de toekomst kijkt modulair camerasysteem Het enige camerasysteem dat ook naar de toekomst kijkt Het modulaire camerasysteem De wereld van CCTV zal nooit meer hetzelfde zijn Stelt u zich eens een CCTV-systeem voor dat nooit

Nadere informatie

AutoDome Referentiehandleiding

AutoDome Referentiehandleiding AutoDome Referentiehandleiding Beveiliging waar u op kunt vertrouwen 01 Inhoudsopgave 02 03-04 05-06 07-08 09-10 11-16 17-20 21-22 23-24 27 Inleiding Aandachtspunten Welke AutoDome is geschikt voor uw

Nadere informatie

Bosch High Speed Positioning System Van 0 naar 100 o in 1 seconde! Alles haarscherp in beeld, onder alle omstandigheden

Bosch High Speed Positioning System Van 0 naar 100 o in 1 seconde! Alles haarscherp in beeld, onder alle omstandigheden Bosch High Speed Positioning System Van 0 naar 100 o in 1 seconde! Alles haarscherp in beeld, onder alle omstandigheden High-Speed Positioning System Van 0 naar 100º in 1 seconde! Iedere toepassing stelt

Nadere informatie

AutoDome 600 Serie Analoge PTZ-camera

AutoDome 600 Serie Analoge PTZ-camera Video AutoDome 600 Serie Analoge PTZ-camera AutoDome 600 Serie Analoge PTZ-camera www.boschsecurity.nl De AutoDome 600 Serie is een eenvoudig te installeren PTZ-camera voor binnens- en buitenshuis met

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

GUARDVIEW. professional security equipment

GUARDVIEW. professional security equipment GUARDVIEW professional security equipment GUARDVIEW product functies Functies die bepalend zijn voor een goed beeldresultaat Ultra HD defi nitie 4K is een HD standaard met een resolutie van 3840*2160 pixels.

Nadere informatie

CCTV Infrastructuur. Bekabeling oplossingen Closed-Circuit Television

CCTV Infrastructuur. Bekabeling oplossingen Closed-Circuit Television White Paper CCTV Infrastructuur Bekabeling oplossingen Closed-Circuit Television September 2005 Astronaut 28, 3824 MJ, Amersfoort, Holland, Tel 033-4508686 Jean Monnetlaan Z/N 1804 Vilvoorde, België/Belgique,

Nadere informatie

Wegwijs in Cameratechnologie. Aspecten om rekening mee te houden bij de selectie van videobewakingscamera's

Wegwijs in Cameratechnologie. Aspecten om rekening mee te houden bij de selectie van videobewakingscamera's Wegwijs in Cameratechnologie Aspecten om rekening mee te houden bij de selectie van videobewakingscamera's Inleiding Investeren in een videobewakingssysteem van goede kwaliteit is een verstandige zet.

Nadere informatie

AutoDome modules en accessoires

AutoDome modules en accessoires CCTV AutoDome modules en accessoires AutoDome modules en accessoires Verwisselbare centrale verwerkingseenheid (CPU), camera, en communicatiemodules Analoge en hybride (analoog/ip) communicatiemoduleopties

Nadere informatie

1/5 5MP IP CAMERA VANDALDOME, ZOOM MM CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM185B

1/5 5MP IP CAMERA VANDALDOME, ZOOM MM CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM185B 1/5 OVERVIEW IP mini-dome dag/nacht camera, kleur, gemotoriseerde varifocal lens van 3,6-10 mm met autofocus, resolutie 5MP@30 ips, vandalismebestendige, waterdichte IP66 behuizing, 6 infrarood IR-III

Nadere informatie

NV-2040-EU. 4 kanalen NAS - NVR NV-4080-EU. 8 kanalen NAS - NVR. Eigenschappen

NV-2040-EU. 4 kanalen NAS - NVR NV-4080-EU. 8 kanalen NAS - NVR. Eigenschappen NV-2040-EU NV-4080-EU NV-2040-EU 4 kanalen NAS - NVR NV-4080-EU 8 kanalen NAS - NVR Eigenschappen Linux Embedded Vrij van PC instabiliteit en virus aanvallen Server Cliënt architectuur Web gebaseerd Netwerk

Nadere informatie

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst

SEFICA camerabewaking. Voor een beter zicht op uw toekomst SEFICA camerabewaking Voor een beter zicht op uw toekomst Sefica, een professioneel en Belgisch kwaliteitsmerk De producten van Sefica zijn aanwezig in verschillende productlijnen (camerabewaking, inbraakdetectie,

Nadere informatie

1/5 IP MINI-DOME CAMERA 5MP,3.6-10MM,IR 30M,IP66 OVERVIEW IPCAM769ZA

1/5 IP MINI-DOME CAMERA 5MP,3.6-10MM,IR 30M,IP66 OVERVIEW IPCAM769ZA 1/5 OVERVIEW Mini-dome IP dag/nacht kleurencamera, optische gemotoriseerde varifocal van 3.6-10 mm met functie Smart Focus, resolutie 5 MegaPixel bij 15 ips, waterproof IP66 behuizing, 28 infrarood LED

Nadere informatie

XYCLOP RECORDERS EN CAMERA S

XYCLOP RECORDERS EN CAMERA S In alle opzichten scherp XYCLOP RECORDERS EN CAMERA S 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB Inclusief GRATIS Xyclop software 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag XC-8CH-NVR-2TB Inclusief GRATIS Xyclop

Nadere informatie

1/5 IP VANDALDOME CAMERA 4K, 3-10MM, SMART IR CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM184KA

1/5 IP VANDALDOME CAMERA 4K, 3-10MM, SMART IR CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM184KA 1/5 OVERVIEW Mini-dome IP dag/nacht kleurencamera, optische gemotoriseerde varifocal van 3 10 mm met functie autofocus, resolutie 8MP bij 30 ips, waterproof IP66 behuizing die bestand is tegen vandalisme,

Nadere informatie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van camerabewaking en daarom is het soms erg lastig om te weten waardoor er verschillen in kwaliteit en prijs ontstaan.

Nadere informatie

Informatie over Lenzen

Informatie over Lenzen Informatie over Lenzen Camera CCD Sensor: De grootte van de camerabeeld sensor (CCD) beïnvloed ook de kijkhoek, waarbij de kleinere beeldsensoren een smallere kijkhoek creëren wanneer gebruikt met eenzelfde

Nadere informatie

LTC 46xx- en LTC 47xx-serie transmissieunits met glasvezelkabels

LTC 46xx- en LTC 47xx-serie transmissieunits met glasvezelkabels CCTV LTC 46xx- en LTC 47xx-serie transmissie-units met glasvezelkabels LTC 46xx- en LTC 47xx-serie transmissieunits met glasvezelkabels Beschikbaar als video- en datamodel Geen instellingen vereist Lange

Nadere informatie

Digitale CCTV Nu binnen uw bereik

Digitale CCTV Nu binnen uw bereik Digitale CCTV Nu binnen uw bereik Divar, de meest veelzijdige one-box aanpak Beveiliging waar u op kunt vertrouwen. 2 Divar, de meest veelzijdige one-box aanpak Het hart van uw beveiligingssysteem Met

Nadere informatie

1/5 4MP IP BALL-CAMERA, GEMOTOR, ZOOM, MM CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM174A

1/5 4MP IP BALL-CAMERA, GEMOTOR, ZOOM, MM CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM174A 1/5 OVERVIEW Mini-dome IP dag/nacht kleur camera, optische gemotoriseerde varifocal van 2.8-12 mm met autofocus-functie, resolutie 4MP bij 30 ips, waterproof IP66 behuizing, 2 IR-III infrarood LED's met

Nadere informatie

VIDEOCONTROLE 2-DRAADS

VIDEOCONTROLE 2-DRAADS VIDEOCONTROLE -DRAADS NIEUW MINIDOME VANDALISMEBESTENDIG Camera met coax aansluiting EXTERNE CAMERA -DRAADS Kleurencamera -draads met directe bus aansluiting 388 INHOUD Algemene kenmerken 393 Camera s

Nadere informatie

DOME Camera EC5447 5MP H.265 IR Dome IP Camera Functies gemotoriseerde lens ONVIF standaard ondersteund: van f2.8 ~ 12mm 3-axis

DOME Camera EC5447 5MP H.265 IR Dome IP Camera Functies gemotoriseerde lens ONVIF standaard ondersteund: van f2.8 ~ 12mm 3-axis DOME Camera EC5447 5MP H.265 WDR PoE Lijn in/uit IK10 Gemotoriseerde Lens 3-Axis Push Video EaZy Networking Extern I/O MicroSD kaart Mobile Surveillance 5MP H.265 IR Dome IP Camera Functies Uitgerust met

Nadere informatie

Video. We make it work.

Video. We make it work. Video We make it work. INHOUD CCTV ANALOGE CAMERA'S ANALOGE PTZ CAMERA'S VARIFOCALE LENZEN AUTO-IRIS VARIFOCALE LENZEN AUTO-IRIS VOOR DAG/NACHT CAMERA S 960H DVR TURBO HD HD IP CAMERA'S IP PTZ TOEBEHOREN

Nadere informatie

1/5 IP ALL-IN-ONE CAM. 5MP,3.6-10MM,IR 40M,IP66 OVERVIEW IPCAM755ZA

1/5 IP ALL-IN-ONE CAM. 5MP,3.6-10MM,IR 40M,IP66 OVERVIEW IPCAM755ZA 1/5 OVERVIEW All-in-one IP dag/nacht kleurencamera, optische gemotoriseerde varifocal van 3.6-10 mm met functie Smart Focus, resolutie 5 MegaPixel bij 15 ips, waterproof IP66 behuizing, 35 infrarood LED

Nadere informatie

Wat is HDBaseT? Breid meer uit met HDBaseT. HDMI over CAT5 HDBase T Verlenger - RS232 - IR - Ultra HD 4K - 100m. StarTech ID: ST121UTPHD2

Wat is HDBaseT? Breid meer uit met HDBaseT. HDMI over CAT5 HDBase T Verlenger - RS232 - IR - Ultra HD 4K - 100m. StarTech ID: ST121UTPHD2 HDMI over CAT5 HDBase T Verlenger - RS232 - IR - Ultra HD 4K - 100m StarTech ID: ST121UTPHD2 De StarTech.com HDBaseT extenderset breidt HDMI uit tot 100 meter via één CAT5e- of CAT6-kabel. De extender

Nadere informatie

EYEBALL Camera EC2543

EYEBALL Camera EC2543 EYEBALL Camera EC2543 HD 1080P Mobile Surveillance Lijn in/uit EaZy Networking WDR PoE Gemotoriseerde Lens 2MP IR EYEBALL IP Camera Functies Uitgerust met een gemotoriseerde varifocale lens van f2.8 ~

Nadere informatie

1/5 4MP IP VDOME CAM. 2,8-12MM,H265,DWDR,AIF,TF CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM1848A

1/5 4MP IP VDOME CAM. 2,8-12MM,H265,DWDR,AIF,TF CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM1848A 1/5 OVERVIEW IP minidome dag/nacht camera, kleur, gemotoriseerde varifocal lens van 2,8-12 mm met autofocus, resolutie 4MP@30 ips, waterdichte, vandalismebestendige IP66 behuizing, 3 assen verstelbare

Nadere informatie

Divar. Toepassingshandleiding. Divar application guide

Divar. Toepassingshandleiding. Divar application guide Divar Toepassingshandleiding Divar application de veelzijdige guide digitale recorder van Bosch Divar de veelzijdige digitale recorder van Bosch Divar is de veelzijdige digitale recorder die digitale CCTV

Nadere informatie

VG4 Serie overdrukbehuizing

VG4 Serie overdrukbehuizing CCTV VG4 Serie overdrukbehuizing VG4 Serie overdrukbehuizing Maximale bescherming tegen stof, smog, zouthoudende lucht en vocht. Conform IP67 en NEMA 4X Handhaaft een droge, schone atmosfeer voor camera,

Nadere informatie

AutoTrack. start de camera met opnemen, zodat alle activiteiten op tape worden vastgelegd.

AutoTrack. start de camera met opnemen, zodat alle activiteiten op tape worden vastgelegd. 04 Security Systems AutoDome Camera Systems AutoTrack Veel meer dan bewegingsdetectie De Bosch AutoDome-camera's met AutoTrack detecteren niet alleen bewegingen en activeren vervolgens een alarm, ze zoomen

Nadere informatie

LTC 8782 Codeomvormer

LTC 8782 Codeomvormer CCTV LTC 8782 Codeomvormer LTC 8782 Codeomvormer Ondersteunt protocollen van een groot aantal CCTVfabrikanten Biedt volledige omvormingen van PTZ-codes Voorzien van diagnostische indicatoren op het frontpaneel

Nadere informatie

XYCLOP NVR. 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag. 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB XC-8CH-NVR-2TB

XYCLOP NVR. 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag. 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB XC-8CH-NVR-2TB In alle opzichten scherp XYCLOP NVR 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CH-NVR-1TB 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag XC-8CH-NVR-2TB Inclusief GRATIS Xyclop software Inclusief GRATIS Xyclop software Super

Nadere informatie

SECURITY. Niets ontgaat u nog 2 0 1 3 CATALOGUE NL 01

SECURITY. Niets ontgaat u nog 2 0 1 3 CATALOGUE NL 01 SECURITY Niets ontgaat u nog 2 0 1 3 CATALOGUE NL 01 2 Do it yourself kit s Videobewakingsset H.264, VGA 4-kanaals recorder 2 kleurencameras (TVCCD-150SET) Zonder ventilator (stiller) DMR-1840SET 499 1

Nadere informatie

Bosch Video Management System Klaar voor de toekomst met IP

Bosch Video Management System Klaar voor de toekomst met IP Bosch Video Management System Klaar voor de toekomst met IP Videobeveiliging via IP Waar alles samenkomt Bosch Video Management System (VMS) beheert al uw digitale video, audio en beveiligingsgegevens

Nadere informatie

CCTV WD HARDE SCHIJVEN HIKVISION TURBO HD. HD 500GB 117,43 Western Digital Green Line 500GB. HD 1TB 127,70 Western Digital Purple Line 1TB

CCTV WD HARDE SCHIJVEN HIKVISION TURBO HD. HD 500GB 117,43 Western Digital Green Line 500GB. HD 1TB 127,70 Western Digital Purple Line 1TB WD HARDE SCHIJVEN HD 500GB 117,43 Western Digital Green Line 500GB WAREEVER HD 1TB 127,70 Western Digital Purple Line 1TB WAREEVER HD 2TB 184,75 Western Digital Purple Line 2TB WAREEVER HD 4TB 330,00 Western

Nadere informatie

MAXPRO VMS VIDEOBEHEER SYSTEEM. Het enige beveiligingsintegratie platform dat u nodig hebt

MAXPRO VMS VIDEOBEHEER SYSTEEM. Het enige beveiligingsintegratie platform dat u nodig hebt MAXPRO VMS VIDEOBEHEER SYSTEEM Het enige beveiligingsintegratie platform dat u nodig hebt We hebben onze rijke kennis van, en vertrouwde ervaring in, beveiligingssystemen samengevoegd in een krachtige

Nadere informatie

BULLET Camera - EC5547

BULLET Camera - EC5547 BULLET Camera - EC5547 5MP H.265 WDR PoE Lijn in/uit Ext. I/O Mobile Surveillance Push Video EaZy Networking MicroSD kaart Gemotoriseerde Lens 5MP H.265 IR Bullet IP Camera Functies Uitgerust met een gemotoriseerde

Nadere informatie

Bosch FlexiDome-oplossingen met Dinion-cameraprestaties. FlexiDome-camera's Perfecte beelden bij elke toepassing

Bosch FlexiDome-oplossingen met Dinion-cameraprestaties. FlexiDome-camera's Perfecte beelden bij elke toepassing Bosch FlexiDome-oplossingen met Dinion-cameraprestaties FlexiDome-camera's Perfecte beelden bij elke toepassing Geen enkele toepassing is te zwaar Denkt u dat uw toepassing te veeleisend is voor een domecamera?

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 28/10/2014 Ins-30201-NL Net2 Entry - Paneel Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) Documentatie

Nadere informatie

AN0034-NL. Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10. Overzicht

AN0034-NL. Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10. Overzicht Hoe voeg ik een camera toe aan Paxton10 Overzicht Het instellen van Paxton10 als videomanagementsysteem is eenvoudig. Hiermee kunt u Paxton10 gebruiken om uw videobeelden en toegangscontrole gebeurtenissen

Nadere informatie

EYEBALL Camera EC2323

EYEBALL Camera EC2323 EYEBALL Camera EC2323 HD 1080P Varifocale Lens H.265 EaZy DWDR PoE Mobile Networking Surveillance 2MP H.265 IR Varifocale IR EYEBALL IP Camera Functies Uitgerust met een vari-focale lens van f2.8 ~ 12

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaargang 2 - Editie 4. In alle opzichten scherp

MAGAZINE. Jaargang 2 - Editie 4. In alle opzichten scherp MAGAZINE Jaargang 2 - Editie 4 In alle opzichten scherp XYCLOP RECORDERS EN CAMERA S 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CHV2-NVR-1TB Inclusief GRATIS Xyclop software & HDMI kabel 8 kanaals PoE NVR met

Nadere informatie

1/6 EXTRA DEURSTATION VOOR VISTO KIT2 AWARDS AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW VISTO2

1/6 EXTRA DEURSTATION VOOR VISTO KIT2 AWARDS AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW VISTO2 1/6 OVERVIEW Italiaans ontworpen smart deurbel die audio/video-communicatie mogelijk maakt van de deur naar de smartphone/tablet, ideaal voor situaties waarin de Wi-Fi-dekking te zwak is. Visto2 is via

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Externe camera 1220 00

Bedieningshandleiding. Externe camera 1220 00 Bedieningshandleiding Externe camera 1220 00 Inhoudsopgave Apparaatbeschrijving... 3 Montage... 4 Kabelinvoer... 4 Montage voorbereiden... 4 Bodemplaat monteren... 5 Cameramodule aanbrengen... 5 Koepel

Nadere informatie

Camera Referentiegids

Camera Referentiegids Camera Referentiegids Inhoud Keuzetabellen 4 FlexiDome I en II camera's 10 FlexiDome VF Varifocale beveiligingscamera's 12 FlexiDome XT+ & XF slagvaste beveiligingscamera's 14 FlexiDome 2X slagvaste beveiligingscamera's

Nadere informatie

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig!

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! 2 Complete Security BVBA Radio & Security Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! De meest gebruikte frequentie voor SRD (Short Range Device) is 433 MHz. Naast alarmsystemen wordt deze frequentie

Nadere informatie

Elektronische sluitertijd 1/50 tot 1/100000 auto dubbel pyroelektrisch element

Elektronische sluitertijd 1/50 tot 1/100000 auto dubbel pyroelektrisch element Z/W CCD PIR CAMERA SPECIFICATIES Opneem element 1/3" SONY CCD beeldsensor Aantal pixels 500(H) x 582(V) Resolutie 400 TV lijnen Min. illuminantie 0.1 Lux / F2.0 S/R-verhouding meer dan 48dB Elektronische

Nadere informatie

Alarm- en Videobewakingstechniek

Alarm- en Videobewakingstechniek Alarm- en Videobewakingstechniek Voor u veiligheid Draadloos alarmsysteem Secvest 2WAY Bij inbraak, brand, water en noodoproep Actieve inbraakbescherming dankzij Mechatronica Elegant design met statusverlichting

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

Beste in Klasse Kleurencamera s. www.vantage.eu.com

Beste in Klasse Kleurencamera s. www.vantage.eu.com Beste in Klasse Kleurencamera s www.vantage.eu.com KLEUREN DOME CAMERA - VAEDRSTPV VAEDRSTPV is een Vaste Compacte Kleuren Dome Camera in stijlvol gebroken wit. Het kan eenvoudig op het oppervlak van plafonds

Nadere informatie

1/6 3ONE6 SENSE - DIGITAAL RVS A/V DEURSTATION - S2 3ONE6 AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW 3451S

1/6 3ONE6 SENSE - DIGITAAL RVS A/V DEURSTATION - S2 3ONE6 AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW 3451S 1/6 OVERVIEW SENSE - DIGITAAL RVS A/V DEURSTATION - S2 Roestvast stalen deurstation voor inbouw van 3 mm roestvast staal AISI 316. Met IK08-certificaat. Compleet met grafisch display 128x64 pixels met

Nadere informatie

VRW04 Digitale videorecorder

VRW04 Digitale videorecorder VRW04 Digitale videorecorder 4 kanalen H.264 DVR met reclame weergave mogelijkheid. Real time, 4 kanalen audio. Uit te breiden tot 128 camera s, analoog en HD. Groene energie eigenschappen. Eigenschappen

Nadere informatie

MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN.

MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. Met de EZVIZ C3W 1080P heeft u altijd een gerust gevoel. De C3W 1080P is een buitencamera met wifi voor het beveiligen van uw kantoor, winkel, parkeerterrein

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

1/5 IP ALL-IN-ONE CAMERA 4K, 3-10MM, SMART IR CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM164KA

1/5 IP ALL-IN-ONE CAMERA 4K, 3-10MM, SMART IR CAMERA'S CAMERABEWAKING OVERVIEW IPCAM164KA 1/5 OVERVIEW All-in-one IP dag/nacht camera, optische gemotoriseerde varifocal van 3 10 mm met functie autofocus, resolutie 8MP bij 30 ips, waterproof IP66 behuizing, 2 infrarood LED array met bereik van

Nadere informatie

In alle opzichten scherp.

In alle opzichten scherp. In alle opzichten scherp www.aras.nl www.aras.be RECORDERS 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CHV2-NVR-1TB Inclusief GRATIS Xyclop software & HDMI kabel 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag XC-8CHV2-NVR-2TB

Nadere informatie

Bestnr X4-TECH Mobiele monitor NOVA 8 VGA

Bestnr X4-TECH Mobiele monitor NOVA 8 VGA Bestnr. 37 00 57 X4-TECH Mobiele monitor NOVA 8 VGA Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

1/5 DVR 4-HYBRID, 4 FULL-HD ING., 100 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR742B

1/5 DVR 4-HYBRID, 4 FULL-HD ING., 100 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR742B 1/5 OVERVIEW Digitale stand-alone videorecorder met 4 ingangen (AHD - TVI 1080p/720p - CVBS 960H - IP max 2MP x 1 kanaal). Resolutie van FULL-HD Opname Dual Streaming Smart zoeken van de opgenomen beelden

Nadere informatie

Dockingstation, PoE switches, HDMI oplossingen

Dockingstation, PoE switches, HDMI oplossingen Dockingstation PoE switches HDMI oplossingen Eminent levert in haar lijn Business oplossingen die speciaal geschikt zijn voor het gebruik binnen een MKB / KMO omgeving. Continuity betrouwbaarheid, service

Nadere informatie

Eigenschappen. Basic-reeks. Comfort-reeks

Eigenschappen. Basic-reeks. Comfort-reeks Bewegingsmelders IP55 IP55 bewegingsmelder: geschikt voor binnen- en buitengebruik Alleen energie gebruiken wanneer nodig. Dat kan met bewegingsmelders van Hager. Comfortabel en energiezuinig verlichting

Nadere informatie

Jaargang 2 - Editie 4

Jaargang 2 - Editie 4 MAGAZINE Jaargang 2 - Editie 4 In alle opzichten scherp Xyclop recorders EN camera s 4 kanaa78 p9e NVr met 1TB 9A87ag XC-4CHV2-NVR-1TB 8 kanaa78 p9e NVr met 2TB 9A87ag XC-8CHV2-NVR-2TB 16 kanaa78 p9e NVr

Nadere informatie

1/5 IP ALL-IN-ONE CAMERA 3MP, 3.7MM, IR 25M, IP67 OVERVIEW IPCAM703A

1/5 IP ALL-IN-ONE CAMERA 3MP, 3.7MM, IR 25M, IP67 OVERVIEW IPCAM703A 1/5 OVERVIEW All-in-one IP dag/nacht camera, kleur, vaste lens van 3.7 mm, resolutie 3MP bij 30 ips, waterproof IP67 behuizing, 24 infrarood LED's met bereik van 25 meter, compatibel met ONVIF 2.4. - Sensor

Nadere informatie

Hogere netwerksnelheid

Hogere netwerksnelheid PCI Express 10 gigabit Ethernet glasvezelnetwerkkaart met open SFP+ - PCIe x4 10 Gb NIC SFP+ adapter StarTech ID: PEX10000SFP De PEX10000SFP 10 gigabit glasvezelnetwerkkaart is een voordelige oplossing

Nadere informatie

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017

INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING. Camera 2-draads besturingsmodule. Versie 2.0 April 2017 INSTALLATIE EN GEBRUIKERS HANDLEIDING Camera 2-draads besturingsmodule Versie 2.0 April 2017 Voorwoord Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw camera besturingsmodule. Deze handleiding is opgesteld

Nadere informatie

EYEBALL Camera EC5406

EYEBALL Camera EC5406 EYEBALL Camera EC5406 5MP H.265 EaZy WDR PoE Mobile Networking Surveillance Functies 5MP H.265 IR EYEBALL IP Camera Gratis P2P Cloud EaZy networking Cloud EaZy-networking, in 3 stappen automatisch internet

Nadere informatie

1/5 DVR 4-HYBRID,16 FULL-HD ING., 240 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR762B

1/5 DVR 4-HYBRID,16 FULL-HD ING., 240 IPS, HDD 1TB OVERVIEW AHDVR762B 1/5 OVERVIEW Digitale stand-alone videorecorder met 16 ingangen (AHD - TVI 1080p/720p - CVBS 960H - IP max 2MP x 4 kanalen). Resolutie van FULL-HD Opname Dual Streaming Smart zoeken van de opgenomen beelden

Nadere informatie

1/6 3ONE6 SENSE DIGITAAL RVS DEURSTATION A/V, SBC 3ONE6 AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW 3451S

1/6 3ONE6 SENSE DIGITAAL RVS DEURSTATION A/V, SBC 3ONE6 AUDIO- EN VIDEODEURINTERCOM OVERVIEW 3451S 1/6 OVERVIEW Roestvast stalen deurstation voor inbouw van 3 mm roestvast staal AISI 316. Met IK08-certificaat. Compleet met grafisch display 128x64 pixels met achtergrondverlichting. Alfanumeriek toetsenbord

Nadere informatie

VOOR URENLANG PLEZIER IN UW BADKAMER

VOOR URENLANG PLEZIER IN UW BADKAMER BN SERIE EVERVUE WATERDICHTE HDTV VOOR URENLANG PLEZIER IN UW BADKAMER De Evervue RVS BN HDTV is volledig waterdicht (IPX5), gemakkelijk te installeren en voldoet aan alle badkamer veiligheidsnormen. Verkrijgbaar

Nadere informatie

World Trade Company B.V.

World Trade Company B.V. LED verlichting In ons assortiment hebben we diverse soorten verlichting op basis van LED, rechtstreeks van de fabrikant en direct naar de afnemer. Vooral bij deze producten wordt in de tussenhandel veel

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaargang 2 - Editie 3. In alle opzichten scherp. 16 kanaalsrecorder (inclusief software) 6MP dome en 3 IR leds

MAGAZINE. Jaargang 2 - Editie 3. In alle opzichten scherp. 16 kanaalsrecorder (inclusief software) 6MP dome en 3 IR leds MAGAZINE Jaargang 2 - Editie 3 16 kanaalsrecorder (inclusief software) 6MP dome - 360 en 3 IR leds IP dome met 2.8 tot 12 mm varifocale lens In alle opzichten scherp Xyclop recorders en camera s 4 kanaals

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Hieronder vindt u een opsomming van de vragen die ons de afgelopen tijd gesteld zijn: Uit welke modules bestaat het systeem? Hoe is de werking van het systeem

Nadere informatie

PACK TYXIA 541 et 546

PACK TYXIA 541 et 546 PACK 54 et 546 FR EN Notice d installation Installation instructions PL Instrukcja instalacji Installatie-instructies Inhoud van packs Inhoudsopgave Set 54 7 Set 546 7 6 5630 5730 / Installatie van de

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

SFERA. Nieuwe. 2-draads. audio video

SFERA. Nieuwe. 2-draads. audio video SFERA audio video Nieuwe Buitenposten 2-draads audio video 2-draads SFERA twee gezichten één uniek elektronisch hart design 2 Flexibiliteit 4 onbeperkt aantal combinaties 6 Technologie, kwaliteit en stevigheid

Nadere informatie

AutoDome 300 serie PTZ-camerasysteem

AutoDome 300 serie PTZ-camerasysteem CCTV AutoDome 300 serie PTZ-camerasysteem AutoDome 300 serie PTZ-camerasysteem Snelle PTZ-dome Volledig vervangbare CPU's, camera's, behuizingen, communicatie en montagesteunen Keuze uit 540 beeldlijnen

Nadere informatie

DOME Camera - EC542J. Functies. 2MP IR Dome IP Camera IK10 HD Solid Light WDR PoE Lijn in/uit. 3-Axis. Extern I/O.

DOME Camera - EC542J. Functies. 2MP IR Dome IP Camera IK10 HD Solid Light WDR PoE Lijn in/uit. 3-Axis. Extern I/O. DOME Camera - EC542J HD 1080 Solid Light WDR PoE Lijn in/uit IK10 3-Axis Push Video EaZy Networking Extern I/O MicroSD kaart Mobile Surveillance 2MP IR Dome IP Camera Functies Uitgerust met een vari-focale

Nadere informatie

Hogere netwerksnelheid

Hogere netwerksnelheid PCI Express 10 gigabit Ethernet glasvezelnetwerkkaart met open SFP+ - PCIe x4 10 Gb NIC SFP+ adapter StarTech ID: PEX10000SFP De PEX10000SFP 10 gigabit glasvezelnetwerkkaart is een voordelige oplossing

Nadere informatie

In alle opzichten scherp

In alle opzichten scherp www.aras.nl www.aras.be In alle opzichten scherp RECORDERS 4 kanaals PoE NVR met 1TB opslag XC-4CHV2-NVR-1TB Inclusief GRATIS Xyclop software & HDMI kabel 8 kanaals PoE NVR met 2TB opslag XC-8CHV2-NVR-2TB

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Video endoscoop FVE 100

Gebruikershandleiding. Video endoscoop FVE 100 Gebruikershandleiding Video endoscoop FVE 100 SET BESTAAT UIT: FVE 100 (Artikelnr. 999420) Video-endoscoop, zwanenhals 100 cm, Video-kabel, USB kabel, Li-Ion-batterijen, oplader, (hulpsetje; magneet, haak,

Nadere informatie

ACUIX IP PTZ-dome camera

ACUIX IP PTZ-dome camera EQUIP SERIES DIGITALE NETWERK SPEED DOME CAMERA SYSTEEM De EQUIP -serie van Honeywell is een verzameling IP-producten die zijn voorzien van een openarchitectuurplatform en gebruikmaken van één API (Application

Nadere informatie

Access Professional Edition Het flexibele toegangscontrolesysteem dat meegroeit met uw bedrijf

Access Professional Edition Het flexibele toegangscontrolesysteem dat meegroeit met uw bedrijf Access Professional Edition Het flexibele toegangscontrolesysteem dat meegroeit met uw bedrijf 2 Access Professional Edition: het ideale toegangscontrolesysteem voor het midden- en kleinbedrijf Een flexibele

Nadere informatie

Thunderbolt docking station - HDMI of Mini DisplayPort, USB 3.0, GbE, met Thunderbolt-kabel

Thunderbolt docking station - HDMI of Mini DisplayPort, USB 3.0, GbE, met Thunderbolt-kabel Thunderbolt docking station - HDMI of Mini DisplayPort, USB 3.0, GbE, met Thunderbolt-kabel StarTech ID: TBDOCKHDPBC Het TBDOCKHDPBC Thunderbolt docking station biedt u één aansluitpunt voor uw werkstation

Nadere informatie

HDMI Over CAT5 HDBaseT extender - Power Over Cable - IR - RS232-10/100 Ethernet - Ultra HD 4K - 100m

HDMI Over CAT5 HDBaseT extender - Power Over Cable - IR - RS232-10/100 Ethernet - Ultra HD 4K - 100m HDMI Over CAT5 HDBaseT extender - Power Over Cable - IR - RS232-10/100 Ethernet - Ultra HD 4K - 100m StarTech ID: ST121HDBT5 De StarTech.com HDBaseT extenderset breidt HDMI uit tot 100 meter via één CAT5e-

Nadere informatie

21 x 16 / 0,4 m 38 x 28 / 0,3 m (optioneel verkrijgbaar) 11 x 8,5 / 1,2 m (optioneel verkrijgbaar)

21 x 16 / 0,4 m 38 x 28 / 0,3 m (optioneel verkrijgbaar) 11 x 8,5 / 1,2 m (optioneel verkrijgbaar) Warmtebeeldcamera PCE-TC 9 warmtebeeldcamera met autofocus / 384 x 288 pixels / IP 50 behuizing / realtime overdracht van de warmtebeeldcamera naar de PC / digitale camera met 3.0 megapixels / vídeo-uitgang

Nadere informatie

NR..TD Serie. actief infrarood beveiliging. Zowel voor binnen- als buitengebruik. >> Instelbare onderbrekingstijd.

NR..TD Serie. actief infrarood beveiliging. Zowel voor binnen- als buitengebruik. >> Instelbare onderbrekingstijd. NR..TD Serie 2-Straals actief infrarood melder in 3 verschillende uitvoeringen Bereik buiten: 30m/ 60m/ 90m. Instelbare onderbrekingstijd. Zowel voor binnen- als buitengebruik. Spiegeloptiek, 3 LED indicatie

Nadere informatie

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Live Streaming (LEGRIA HF R48 en LEGRIA HF R46) De nieuwe LEGRIA HF R-serie stelt gebruikers in staat hun video-opnamen

Nadere informatie

EM6053 Video Balun Set

EM6053 Video Balun Set EM6053 Video Balun Set 2 NEDERLANDS EM6053 Video Balun Set Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Functies en kenmerken...2 1.2 Inhoud van de verpakking...3 2.0 Wat heb je nodig?...3 2.1 Voor je gaat beginnen...3

Nadere informatie

RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output

RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output RGB wand bedieningspaneel DMX sturing en PWM output Mooi afgewerkt wandpaneel voor de bediening van RGB led strips Touch bediening 2 opties: rechtstreekse bediening + aansturing of bediening via het DMX-512

Nadere informatie

Husky Air MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN.

Husky Air MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. Husky Air MAAK NAADLOOS VERBINDING MET UW EIGENDOMMEN BUITEN. Met de EZVIZ Husky Air heeft u altijd een gerust gevoel. De Husky Air is een buitencamera met wifi voor het beveiligen van uw kantoor, winkel,

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 12/06/2014 Ins-30202-NL Net2 Entry - Monitor Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

Nadere informatie

MOEITELOOS VERBONDEN MET JE BINNEN- OF BUITENOMGEVING

MOEITELOOS VERBONDEN MET JE BINNEN- OF BUITENOMGEVING MOEITELOOS VERBONDEN MET JE BINNEN- OF BUITENOMGEVING Met de C4S kan je op beide oren slapen. De C4S is een wifi-camera voor binnen en buiten. Check de deuren of ramen van je huis, je winkel, je kantoor,...

Nadere informatie

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding

JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding JVC CAM Control (voor Windows) Handleiding Nederlands Dit is de handleiding voor de software (voor Windows) voor LiveStreaming Camera GV-LS2/GV-LS1 gemaakt door JVC KENWOOD Onderneming. Windows 7 is het

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus 2018 Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen Catalogus Deurintercom systeem is een deurintercom systeem wat volledig stand-alone kan werken of onderdeel kan uitmaken van het online

Nadere informatie