Projectbureau Sol BV (onderdeel van SOL HOLDING)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectbureau Sol BV (onderdeel van SOL HOLDING)"

Transcriptie

1 Projectbureau Sol BV (onderdeel van SOL HOLDING) "Projectbureau Sol BV kenmerkt zich als een divers en gespecialiseerd bureau in bouwkundige begeleiding van karakteristieke gebouwen zoals monumenten, landgoederen, woonhuizen etc. De laatste tijd heeft het bureau haar werkveld aangevuld met (ver)nieuwbouw, renovatie en herbestemming. Als bureau hechten wij veel waarde aan een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat en aan behoud van de bestaande (monumentale) gebouwen. Betrokkenheid, enthousiasme en oog voor detail vinden wij dan ook zeer belangrijk. Bij ons bent u op het juiste adres voor de realisatie of beheer van uw onroerend goed van groot tot klein, van eigentijds tot exclusief en van nationaal tot internationaal." PROJECTBUREAU SOL BV Vossenweg KW Zwartebroek info@projectbureau-sol.nl ING. ROBERT SOL +31 (0) r.sol@projectbureau-sol.nl Projectbureau Sol BV is een onderdeel van SOL Holding BV

2 Restauratie s monumenten Restauratie vergt een specialistische aanpak door gecertificeerde restauratie deskundigen. Kennis van monumenten is een noodzakelijk iets en tevens de contacten met diverse restauratiebedrijven is een pre. Een vast netwerk van restauratiebedrijven is van groot belang bij de advisering en de uiteindelijke uitvoering van een monument. Projectbureau Sol is de partner in het restaureren van monumentale gebouwen. Dit betekent inventariseren van het bestaande gebouw, archiefonderzoek, opstellen van een restauratieplan, aanvraag monumentenvergunning met eventuele subsidies alsmede begeleiding van de restauratie. Restauratieprojecten vergen enorm veel tijd in de ontwerpfase i.v.m. de onderzoeken en overlegmomenten met monumentenzorg. Veelal kunnen er subsidies worden verleend voor het restaureren van een monumentaal gebouw. Om in aanmerking te komen voor subsidie s zullen er plannen gemaakt moeten worden en een kostenberekening opgesteld te worden. Architectenwerk Wanneer een architect te maken krijgt met een overvolle orderportefeuille en dit leidt tot een capaciteitsprobleem, kan uitbesteden een goede oplossing zijn. Projectbureau Sol biedt u de mogelijkheid dit probleem voor u op te vangen. Naast zorgvuldig tekenen kunnen wij met u meedenken over de constructieve uitvoering, de financiële haalbaarheid, eisen uit het Bouwbesluit, brandveiligheid etc. In nauw overleg met u kan besproken worden welke eisen u als architect aan het tekenwerk stelt. Wij kunnen overleg voeren met gemeenten en eventueel uw opdrachtgevers zonder dat u daar naar om hoeft te kijken. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de gang van zaken. Wij werken met de nieuwste versies van Autocad waardoor wij altijd up to date blijven. Uitwisselen van tekeningen kan tevens in Autocad-formaten als DWG en DXF. Tevens kunnen de bestanden omgezet worden naar een PDF-formaat. Projectontwikkeling Een projectontwikkelaar ziet nieuwe mogelijkheden in een bestaand object of perceel. Dit kunnen diverse plannen zijn zoals: wijzigingen voor een betere verhuurbaarheid braakliggend perceel voor bebouwing met woning- of utiliteitsbouw onderhoudsplannen voor onroerend goed in orderportefeuilles coördinatie onderhoudswerkzaamheden onroerende goederen zoeken naar beschikbare en interessante locatie s voor het gestelde doel. Onderzoek naar de mogelijkheden van een beschikbare locatie. Eventuele bestemmingswijzigingen onderzoeken. Onderhandeling & begeleiding van de aankoop. Graag denken wij met u mee over nieuwe ontwikkelingen en brengen dit voor u in kaart.

3 Makelaars Wanneer u als makelaar een opdracht krijgt om een woning of bedrijfspand te verkopen of te verhuren en er zijn onduidelijke kopieën of incomplete tekeningen aanwezig, bieden wij u de oplossing. Wij zorgen er voor dat de tekeningen gedigitaliseerd en aangepast worden aan de huidige situatie. U kunt de tekeningen gebruiken in uw verkoopbrochures of als PDF bestand op uw website vertonen. Deze tekeningen zien er niet alleen professioneel en verzorgd uit, maar zijn bovendien up to date. U kunt de tekeningen naar ons versturen of wij kunnen met u de situatie opnemen van het object. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om te bekijken wat eventueel interessante ideeën zijn om het object aan te passen of uit te breiden. Zo kunt u potentiële kopers overtuigen van de mogelijkheden die bepaalde objecten hebben binnen de mogelijkheden en gestelde randvoorwaarde s. Aannemers Wanneer u als aannemer uw relatie een totaalpakket wilt aanbieden staan wij u graag bij in het ontwikkelen van een plan. Dit kan vanaf het ontwerp, maar ook als er reeds een bouwplan aanwezig is, helpen wij u graag verder met technische ondersteuning. Wij kunnen u adviseren op het gebied van kosten, techniek en bouwkundige ondersteuning. Denkt u maar eens aan kostenbeheersing en een kwaliteitscontrole. Kortom wij kunnen u op diverse vlakken ondersteunen. Particuliere & zakelijke opdrachtgevers Het bouwen of verbouwen van een woning of bedrijfsgebouw verloopt veelal volgens een min of meer vast traject. Projectbureau Sol kan u hierin begeleiden vanaf het eerste ontwerp tot en met de oplevering. Wij hebben voor u het stappenplan uitgewerkt zodat u een goed overzicht krijgt van wat wij voor u kunnen betekenen. In iedere fase kunt u rekenen op de kennis en ervaring van ons bureau. 1e fase Inventarisatie 2e fase Haalbaarheidsonderzoek 3e fase Offerte 4e fase Voorlopig ontwerp 5e fase Definitief ontwerp 6e fase Bouwaanvraag 7e fase Bouwvoorbereiding 8e fase Bouwbegeleiding 9e fase Oplevering 1e fase Inventarisatie Allereerst willen wij graag persoonlijk in een vrijblijvend gesprek kennis met u maken. In dit gesprek zouden wij graag met u van gedachten wisselen omtrent uw plannen. Samen met u bekijken wij wat uw wensen en ideeën zijn met betrekking tot de nieuwof verbouw van uw woning of bedrijfsgebouw. De uitkomst van deze inventarisatie vormt het programma van eisen. Alle tips en adviezen die u in dit eerste gesprek krijgt zijn geheel gratis.

4 2e fase Haalbaarheidsonderzoek Als u na het eerste gesprek besluit voorlopig gebruik te maken van onze diensten, kunnen wij nog steeds vrijblijvend, voor u bekijken of uw plannen passen binnen het geldende bestemmingsplan van uw gemeente. Tevens kan bekeken worden of uw plannen financieel haalbaar zijn door middel van een kostenanalyse (elementenraming) 3e fase Offerte Als bekend is of uw programma van eisen haalbaar is of als bekend is welke aanpassingen moeten worden doorgevoerd, stellen wij een geheel vrijblijvende, gespecificeerde offerte voor u op. In deze offerte wordt het gehele traject aangeboden. Indien u gebruik wenst te maken van onze aanbieding en heeft aangegeven van welke diensten u gebruik wenst te maken gaan wij graag voor u en samen met u aan het werk. 4e fase Voorlopig ontwerp Aan de hand van uw programma van eisen bieden wij een voorlopig ontwerp. Voor het eerst ziet u al uw wensen en ideeën vertaald in een voorlopig ontwerp, ook wel schetsontwerp genoemd. Dit ontwerp is een goed praatstuk waarbij bekeken wordt of uw wensen en ideeën voldoen aan uw verwachtingen of dat het ontwerp nog aangepast moet worden. Aan deze fase besteden wij veel aandacht en zorg. Graag verrassen wij u met een ontwerp zonder u iets op te dringen. Uiteindelijk gaat het wat ons betreft om uw droomhuis of uw perfecte bedrijfsgebouw. 5e fase Definitief ontwerp Nadat wij met u bekeken hebben hoe het ontwerp er uiteindelijk moet gaan uitzien, hoe groot de nieuwbouw of uitbreiding moet worden en welke materialen we gaan gebruiken, ontstaat het definitieve ontwerp. Dit definitieve ontwerp wordt voorgelegd aan de welstandscommissie van uw gemeente. Wij presenteren het plan professioneel en overtuigend aan uw gemeente. Een plan dat netjes, duidelijk en volledig wordt aangeboden kan mede leiden tot een positief oordeel van de welstandscommissie. Mocht de commissie toch van oordeel zijn dat het plan op enkele punten aangepast zal moeten worden dan zal dit in overleg met u worden uitgevoerd. 6e fase Bouwaanvraag Nadat het ontwerp goedgekeurd is door de welstandscommissie kan het plan technisch worden uitgewerkt. De tekeningen zullen aangevuld worden met extra informatie omtrent de constructies. Zo ontstaat de bestektekening. Tevens zal het plan aangevuld worden met constructieve berekeningen. Deze berekeningen worden door een extern bureau uitgevoerd. Al deze gegevens gezamenlijk de bouwaanvraag. Met deze gegevens kan een aannemer in principe een prijsaanbieding opstellen al willen wij u er wel op wijzen dat bestektekeningen niet de specifieke informatie kunnen geven welke in een bouwbestek worden omschreven. Hierdoor zullen prijsaanbiedingen van verschillende aannemers onderling afwijken.

5 7e fase Bouwvoorbereiding Nu de bouwaanvraag is ingediend kunt u er voor kiezen om ons een bestek op te laten stellen. Een bestek is een uitvoerige omschrijving van de werkzaamheden, het gebruik van materialen, de garantievoorwaarden, de uitvoeringsduur etc. Het bestek is bedoeld om tot een goede prijsvorming te komen en discussie achteraf te voorkomen. Nadat het bestek is opgesteld kunnen wij samen met u bekijken welke aannemers worden uitnodigt om een prijsaanbieding op te stellen. Wij hebben een netwerk van kwalitatief goede aannemers om u goed van dienst te kunnen zijn. Tijdens het opstellen van de prijsaanbieding kunnen de geselecteerde aannemers een beroep doen op ons bureau met eventuele vragen over de tekeningen en het bestek. Vervolgens kunt u de prijsaanbieding op twee manieren uit laten voeren: 1. U kunt het werk aanbesteden. Dat wil zeggen: de aannemer met de laagste prijsaanbieding gaat het werk uitvoeren. 2. U kunt het werk gunnen. Dat wil zeggen: u ontvangt van de door u uitgenodigde aannemers een prijsaanbieding die u samen met ons vergelijkt. Uiteindelijk bepaalt u welke aannemer het werk gaat uitvoeren. Dit kan de aannemer zijn met de laagste prijsaanbieding maar het kan ook de aannemer zijn waarbij u het beste gevoel hebt. Uiteindelijk zal er een aannemingscontract opgesteld worden waarin alle afspraken nog eens schriftelijk worden vastgelegd. 8e fase Uitvoering Als uiteindelijk de bouwvergunning is verleend en de aannemer bekend is kan er in principe gestart worden met de bouw. Hiervoor worden werktekeningen opgesteld. Als basis worden hiervoor de tekeningen gebruikt waarmee ook de bouwvergunning aangevraagd is. Deze tekeningen worden voorzien van extra informatie en maatvoering. Hiermee legt u ook op tekening vast hoe het werk uiteindelijk uitgevoerd moet worden. Hierbij denken wij aan extra detailleringen, posities van deuren etc. 9e fase Bouwbegeleiding Tijdens de bouw kunnen wij meekijken of het werk daadwerkelijk uitgevoerd wordt volgens het bestek en de werktekeningen. Hiermee voorkomt u dat eventuele problemen tijdens de uitvoering niet geheel naar uw wens opgelost worden. Als de bouw uiteindelijk gereed is, volgt de oplevering. Samen met u doorlopen wij de woning of het bedrijfsgebouw en stellen vast welke zaken er eventueel niet naar behoren zijn uitgevoerd. Deze punten zullen schriftelijk worden vastgesteld. De aannemer krijgt vervolgens een vooraf afgesproken termijn waarbinnen de gebreken opgelost dienen te worden.

6 Digitaal tekenwerk Voor het tekenwerk dat wij produceren wordt er gebruik gemaakt van AutoCAD 2009 en 3D programmatuur ARC+. Hierdoor maken wij gebruik van de nieuwste mogelijkheden die AutoCAD heeft. Onze werkwijze maakt het mogelijk efficiënt te werken voor zowel kleinschalige bouwwerken als voor grote bouwprojecten. Het niveau van het tekenwerk is afhankelijk van uw vragen en wensen of doel van het tekenwerk. BPS kan zorgen voor het volgende tekenwerk: schetsontwerp haalbaarheidsstudie voorlopig ontwerp definitief ontwerp bestekfase bouwvergunningtekeningen verkooptekeningen werktekeningen & detailtekeningen splitsingstekeningen verkooptekeningen digitalisering oude tekeningen Uiteraard kunnen de bijbehorende bestekken en ramingen worden verzorgd. Met behulp van 3D-programma s kunnen wij eenvoudig visualisaties van het gebouw of woning laten zien. Door het toepassen van de daadwerkelijke toe te passen materialen ontstaat een realistisch beeld van het project. Wanneer dit beeld in foto s van de omgeving wordt gemonteerd ontstaat er een overtuigende visualisatie waarmee iedereen vroegtijdig kan zien hoe het eindbeeld eruit kan komen te zien. Bouwcoördinatie Bouwen en verbouwen betekend dat er veel geregeld dient te worden, zowel administratief als praktisch. Projectbureau Sol kan deze werkzaamheden voor u coördineren vanaf de opdrachtverstrekking tot aan de oplevering. Goede coördinatie en afstemming is zowel voor de opdrachtgever als de aannemer van groot belang, het voorkomt een hoop ergernis voor beide partijen. Projectbureau Sol houdt toezicht op voortgang, kwaliteit en kwantiteit van de uit te voeren werkzaamheden. Wij organiseren, afhankelijk van het soort werk, bouw- & werkvergaderingen. Deze verslagen behoren bij de contractstukken van de officiële opdracht. Tevens regelt Projectbureau Sol de financiele bewaking met onder andere de factuurstroom en het meer- & minderwerk.

7 Beheer en onderhoud Het beheren van gebouwen voor opdrachtgevers op technisch, functioneel en financieel gebied op basis van informatie zoals vast te leggen in meerjaren onderhoudsplannen, jaarplannen onderhoud en gebouwenboeken. Het opdracht geven tot en vervolgens bewaken van een efficiënte en effectieve inrichting en uitvoering van de werkzaamheden. Het adviseren van opdrachtgevers in onderhouds- en beheervraagstukken. Kortom, Projectbureau Sol kan het volledige onderhoudcyclus in beheer nemen. Goed onderhoud is immers het behoud van uw onroerend goed en verhoogd de verhuur- of verkoopbaarheid. Opleveringskeuring Mocht U ons inhuren om U te assisteren bij het opleveren van uw, net aangekocht, onroerend goed, dan krijgt U geheel uitleg over het object zelf. Wij assisteren U in geval van discussies over een bouwdeel en eventueel de aankoop. Ook kunnen wij u bijstaan bij het onderhandelen over de prijs, of het aangekochte meerwerk. U verkrijgt tijdens de rondgang in het onroerend goed een compleet advies over afwerking en onderhoud. Bouwtechnische keuringen Een bouwtechnische keuring bij aan- en verkoop geeft een duidelijk beeld van de staat en kwaliteit van de te kopen of te verkopen woning. Daarbij wordt een raming gemaakt van noodzakelijke verbeteringsmaatregelen op korte termijn. Het doel van de inspectie is het verkrijgen van inzicht in de onderhoudstoestand van het object en de eventuele voorkomende gebreken en/of tekortkomingen. Dit in relatie tot de in het bouwjaar geldende eisen, bouwaard en bouwwijze. Aankoopkeuring Stelt u zich eens voor. U heeft de woning van uw dromen gevonden. Betaalbaar en op een prachtige locatie. Goed onderhouden en op het oog gebrekenloos, tot op de dag dat u de sleutel overhandigd krijgt. U gaat aan de slag en dan blijkt dat er toch flinke gebreken zitten, waar u niets van af wist. Had u maar een aankoopkeuring laten doen. Met een aankoopkeuring weet u wat de bouwkundige staat van de woning is. Over eventuele gebreken wordt u gewaarschuwd en tevens, op verzoek, kan er een kostenraming gemaakt worden. Verkoopkeuring U bent eruit, u gaat verhuizen en uw oude huis verkopen, het liefst zo snel mogelijk. Een verkoopkeuring zou dit proces kunnen versnellen, omdat potentiele kopers kunnen vertrouwen op het, door een onafhankelijk keuringsbureau opgestelde rapport.

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten Werken met een Architect Jeroen de Vries Architecten WERKEN MET EEN ARCHITECT Je loopt rond met het idee je droomhuis te gaan bouwen of je huis te laten verbouwen, maar eigenlijk weet je niet precies hoe

Nadere informatie

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 0 T Inhoud 01 ouwmanagement 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 04 Initiatieffase bij nieuwbouw 05 Schetsfase bij verbouwing of nieuwbouw 06 Voorontwerp

Nadere informatie

Samenwerken met MMX architecten

Samenwerken met MMX architecten Samenwerken met MMX architecten 1: waarom eigenlijk een architect inschakelen? De architect zorgt voor een juiste vertaling van regelgeving en voorschriften zoals bouwbesluit, burgerlijk wetboek, plaatselijke

Nadere informatie

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw 2011 Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw Veelzijdigbouw Walnootstraat 26 2461 DV Ter Aar Telefoon 06-43822608 Fax 0847-593939 info@veelzijdigbouw.nl www.veelzijdigbouw.nl Het bouwproces volgens

Nadere informatie

UW DROOMWONING IN TIEN STAPPEN. Waar woonwensen werkelijkheid worden

UW DROOMWONING IN TIEN STAPPEN. Waar woonwensen werkelijkheid worden UW DROOMWONING IN TIEN STAPPEN Waar woonwensen werkelijkheid worden 1 2 DROOMPLEK GEVONDEN? OF ZOEKT U NOG? HOE WORDT UW DROOMWONING WERKELIJKHEID? Iedereen heeft dromen. Zeker als het om wonen gaat. Maar

Nadere informatie

Indicatief Stappenplan

Indicatief Stappenplan Indicatief Stappenplan In het stappenplan zijn globaal de per fase te verrichten werkzaamheden en producten voor de totstandkoming van een (interieur)project beschreven. Hoewel elke opdracht anders is

Nadere informatie

Prijsoverzicht uit te voeren werkzaamheden:

Prijsoverzicht uit te voeren werkzaamheden: B: & Zieuwentseweg 30a T: 0544-379 073 Lisztstraat 21 7131 LB Lichtenvoorde F: 0544-379 073 7131 GM Lichtenvoorde P: Postbus 51 E: info@marcvanooijen.nl Tel / fax: 0544-35 33 36 7130 AB Lichtenvoorde I:

Nadere informatie

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Bouwen en verbouwen zijn complexe processen. Een kleine verbouwing vraagt een andere aanpak dan een grote nieuwbouw. Bloem en Lemstra architecten heeft een stappenplan

Nadere informatie

Ambitieus & enthousiast!

Ambitieus & enthousiast! Ambitieus & enthousiast! Wij zijn een ambitieus en enthousiast bouwkundig advies bureau met vele jaren ervaring in de bouw. Met ons deskundig advies kunnen wij helpen met uw bouwplannen. Van ontwerp tot

Nadere informatie

[VER]BOUWwijzer. voor het particuliere woonhuis

[VER]BOUWwijzer. voor het particuliere woonhuis [VER]BOUWwijzer voor het particuliere woonhuis Zelf bouwen of verbouwen? Wij gaan [ver]bouwen!? Prologue HOME is graag uw partner in de verwezenlijking van uw nieuwe droom woning! Wij hebben onze diensten

Nadere informatie

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers ZELF (VER)BOUWEN? Zelf bouwen of verbouwen? JADE architecten biedt hiervoor reeds sinds 2010 een laagdrempelige service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel Bouwtechnisch Adviesburo Witte

Bedrijfsprofiel Bouwtechnisch Adviesburo Witte Bedrijfsprofiel Bouwtechnisch Adviesburo Witte is sinds 1996 actief op bouwtechnisch gebied en is inmiddels een allround adviesbureau dat zich uitstekend profileert binnen de bouwwereld. Waar het ooit

Nadere informatie

Presentatie tekeningen

Presentatie tekeningen Presentatie tekeningen Enkele voorbeelden van projecten gerealiseerd door en/of met medewerking van InterVis. InterVis Kabelweg 1c 1271 AN Huizen T (035) 799 09 41 F (035) 799 09 43 www.intervis.nl mail@intervis.nl

Nadere informatie

De werkzaamheden zullen hierna per fase worden toegelicht, in fig.1 is een globaal overzicht te zien van de werkzaamheden per fase.

De werkzaamheden zullen hierna per fase worden toegelicht, in fig.1 is een globaal overzicht te zien van de werkzaamheden per fase. Bijlage C: Fasering 1 Inleiding Het ontwerpproces kent een aantal fasen die elkaar opvolgen tot het moment dat daadwerkelijk wordt begonnen met de uitvoering van het ontwerp door een aannemer. Bij het

Nadere informatie

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Een verbouwing is een mooie stap naar een woning die beter past bij persoonlijke wensen en eisen. Maar de verbouwing kan ook een bron zijn van

Nadere informatie

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over.

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Introductie U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Het idee omzetten in werkelijkheid is voor velen een grote stap.

Nadere informatie

Zelf bouwen stappenplan

Zelf bouwen stappenplan Zelf bouwen stappenplan Net als u, koesteren veel mensen de wens om ooit hun eigen droomhuis te bouwen. Komt uw ideale woning niet voor in het bestaande- of het nieuwbouwaanbod? Dan biedt zelf bouwen een

Nadere informatie

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Vaardige en ervaren handen Onderhoud kasteel Huis Doorn Nieuwe houten kap grachtenpand Blaauwlakenblok, Amsterdam Antwoord op úw vraag

Nadere informatie

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Het bouwen van een nieuwbouwwoning is een complex proces. Bloem en Lemstra Architecten heeft een stappenplan opgesteld om u inzicht te geven in het traject van

Nadere informatie

Procedure ontwikkeling bouwkavels

Procedure ontwikkeling bouwkavels Procedure ontwikkeling bouwkavels In Maashaeghe Park heeft u de mogelijkheid om zelf uw eigen droomhuis te bouwen. Het zelf bouwen van een woning is voor de meeste mensen echter geen dagelijkse bezigheid.

Nadere informatie

Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan

Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan Herkent u dit? U, als architect, heeft inspirerende ideeën maar wilt technisch en procesmatig ondersteund worden. U, als opdrachtgever, wilt vroegtijdig weten wat

Nadere informatie

Bouw zelf je eigen droomhuis. Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen

Bouw zelf je eigen droomhuis. Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen Bouw zelf je eigen droomhuis Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen Inhoud 1. Inleiding 2. Van droom naar werkelijkheid: collectief particulier opdrachtgeverschap 3. Je eigen droomhuis

Nadere informatie

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n.

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n. Bouwkavels 530 m2 voor 148.500 v.o.n. Beste heer / mevrouw, Is een woning bouwen ook uw droom? In de prachtige nieuwe wijk Stadszicht II Tholen worden ruime kavels aangeboden. Op deze kavels kunt u uw

Nadere informatie

Bouwt mee aan uw rendement

Bouwt mee aan uw rendement Bouwt mee aan uw rendement 1 In de projectontwikkeling is het van belang de grote lijnen in het oog te houden. Een scherp oog voor details is echter ook onmisbaar. Want in elke fase van het bouwproces

Nadere informatie

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F 03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F Assisteren van de projectcoördinator bij de uitvoering van activiteiten binnen het gehele project. Voert assisterende werkzaamheden uit met betrekking tot logistiek, archiveren,

Nadere informatie

Een houten huis in 10 stappen

Een houten huis in 10 stappen Een houten huis in 10 stappen Om u te helpen met de plannen voor uw nieuw te bouwen houten huis heeft Finnlogs een handig stappenplan opgesteld: Een houten huis in 10 stappen. Deze stappen geven u inzicht

Nadere informatie

Een tevreden opdrachtgever staat gelijk aan een geslaagd project. Wij verwezenlijken graag samen met u uw dromen SPANJERS ARCHITECT

Een tevreden opdrachtgever staat gelijk aan een geslaagd project. Wij verwezenlijken graag samen met u uw dromen SPANJERS ARCHITECT Een tevreden opdrachtgever staat gelijk aan een geslaagd project Wij verwezenlijken graag samen met u uw dromen SPANJERS ARCHITECT SPANJERS ARCHITECT WERKT NIET VOLGENS EEN SPECIEFIEKE STIJL, WEL MET EEN

Nadere informatie

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning?

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning? 1 Inleiding Dit hoofdstuk bevat deel met een korte bespreking wat een omgevingsvergunning is en wat vergunningsvrij bouwen is. De achtergrond en doelstellingen van de belangrijkste regelingen (de Wet algemene

Nadere informatie

Een droom bouwen, kàn! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Welsum

Een droom bouwen, kàn! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Welsum Een droom bouwen, kàn! Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Welsum 4 september 2012 Hoe werkt een CPO? En welke stappen moet je nemen? Definitie CPO Particulieren organiseren zich in een rechtspersoon

Nadere informatie

AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1

AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1 AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1 Personalia Naam : Ivo Arentsen Telefoonnummer : 06 50 69 08 68 E-mail : ivoarentsen@hotmail.com Werkzaamheden / ervaring 2012: Eigenaar IVO bouwtechniek Onder de naam

Nadere informatie

WERKEN MET EEN ARCHITECT BOUWFASES. FASE 1 A. Het voorlopig ontwerp B. Het definitief ontwerp

WERKEN MET EEN ARCHITECT BOUWFASES. FASE 1 A. Het voorlopig ontwerp B. Het definitief ontwerp WERKEN MET EEN ARCHITECT Om uw bouwproject goed te laten verlopen is het inhuren van een architect verstandig zoniet onvermijdelijk. Met zijn inzicht en kennis in ontwerp en bouwzaken kan veel last van

Nadere informatie

Nieuwbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim

Nieuwbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim Nieuwbouw kosten procedure honorarium Lux Alma Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven www.architectenbureau-warmenhoven.nl versie: 01-03-2015 contactgegevens: Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven

Nadere informatie

Beijerstraat 8 te LEEUWARDEN

Beijerstraat 8 te LEEUWARDEN Beijerstraat 8 te LEEUWARDEN Omschrijving: Aan doorgaande fiets- en wandelroute gelegen mooie, goed onderhouden winkelruimte met eigen voorzieningen. De Beijerstraat is kenmerkt zich door kleine zelfstandigen

Nadere informatie

KOPERS INFORMATIE Procedure koperskeuze

KOPERS INFORMATIE Procedure koperskeuze KOPERS INFORMATIE Procedure koperskeuze Project : 25380 43 Nul-op-de-meter woningen Baanhoek-West te Sliedrecht Woningtypes : Alle koopwoningen Datum : 16 maart 2016 Ontwikkeling Aannemer : : BPD Ontwikkeling

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

ABELENSTRAAT 18 BEEGDEN

ABELENSTRAAT 18 BEEGDEN ABELENSTRAAT 18 BEEGDEN 149.000 K.K 1/7 Abelenstraat 18, 6099BP Beegden Limburg Perceelgrootte: 1300 m² - Garage - Perceeloppervlakte 1300m² - Bouwkavel - Voor bouw van vrijstaand woonhuis Soort: Type:

Nadere informatie

Onze inspiratie brochure. voor uw droomvilla

Onze inspiratie brochure. voor uw droomvilla Onze inspiratie brochure voor uw droomvilla Het is onze missie om inspirerende, hedendaagse ontwerpen te maken en te realiseren. U heeft een mooie kavel, een bouwbudget en vooral veel plannen en ideeën.

Nadere informatie

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Over BouwTeam Oost Sinds 1999 is BouwTeam Oost actief in de bouw sector als bouwbedrijf, en profileert zicht sindsdien als een traditionele kwaliteitsbouwer. Met

Nadere informatie

1.5 Bouwteams: wat en waarom - een introductie

1.5 Bouwteams: wat en waarom - een introductie 1.5 Bouwteams: wat en waarom - een introductie Bouwteam! Wat en waarom een introductie. Interactieve sessie / brainstorm met: Maurice Wielink - Ruim Omgevingsontwikkeling Rob Luiten CROW Sessie:1.5 (12:00

Nadere informatie

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering.

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering. Inmeting en Opname Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp (Bouw)vergunning aanvraag 2D, 3D en BIM tekenwerk Maatvoering Projectmanagement Wie zijn wij? Van Zaal Bouwtechniek is een onafhankelijk projectmanagementbureau

Nadere informatie

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed.

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed. Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed www.stevensvandijck.nl Van klaslokaal naar eigentijdse leeromgeving Benthem Crouwel Architekten, foto Jannes Linders. Wie zijn wij? Stevens

Nadere informatie

Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') WTB TR A/B. FASE DEFINITIEF ONTWERP X Definitief ontwerp

Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') WTB TR A/B. FASE DEFINITIEF ONTWERP X Definitief ontwerp Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') aanmaakdatum: 26-10-2016 Project: huisvesting De Nationale Ombudsman Proj.nr: 00.12027 Fase Voorontwerp X Voorontwerp Architectuur/bouwkunde

Nadere informatie

AGRARISCHE BOUW ONDERHOUD EN RENOVATIE UTILITEITS BOUW BETON BOUW WONING BOUW VERHUUR MATERIEEL

AGRARISCHE BOUW ONDERHOUD EN RENOVATIE UTILITEITS BOUW BETON BOUW WONING BOUW VERHUUR MATERIEEL AGRARISCHE UTILITEITS WONING BETON ONDERHOUD EN RENOVATIE VERHUUR MATERIEEL Het is de kunst om goed naar de wensen van de opdrachtgever te luisteren. En die wensen optimaal te vertalen. Melo Bouw doet

Nadere informatie

Proces Werktekening Thema 3

Proces Werktekening Thema 3 Proces Werktekening Thema 3 Voorwoord Zowel landelijke aanbestedingen als die in Europees verband krijgen steeds meer aandacht. De bestaande werkwijze van aanbesteden en de nieuwe werkwijze (innovatie)

Nadere informatie

Uweigenhuisbouwen. In5stappenvan kavelnaardroomhuis

Uweigenhuisbouwen. In5stappenvan kavelnaardroomhuis Uweigenhuisbouwen In5stappenvan kavelnaardroomhuis Vanaf het moment dat u een kavel koopt gaat u natuurlijk meteen aan de slag met het realiseren van uw woning. Een uitdaging die vooral leuk, maar ook

Nadere informatie

Restauratieplan woonboerderij Hoogcasteren tegenover nummer 17 Hoogeloon

Restauratieplan woonboerderij Hoogcasteren tegenover nummer 17 Hoogeloon Restauratieplan woonboerderij Hoogcasteren tegenover nummer 17 Hoogeloon Opdrachtgever: Dhr. W.F.P. van der Heijden Hoogcasteren 24 5528 NP HOOGELOON Datum: mei 2015 Inhoud 01 Programma van Eisen... 3

Nadere informatie

TE KOOP. Nieuwstraat 165, 7605 AD Almelo. Vraagprijs: ,= k.k.

TE KOOP. Nieuwstraat 165, 7605 AD Almelo. Vraagprijs: ,= k.k. .. TE KOOP Nieuwstraat 165, 7605 AD Almelo Vraagprijs: 135.000,= k.k... Omschrijving Object: Een winkel/bedrijfspand nabij het centrum van Almelo gelegen. Locatie: Gelegen op een goede zichtlocatie in

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

Aanbouw en verbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim

Aanbouw en verbouw. Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven. www.architectenbureau-warmenhoven.nl. Kerklaan 70, 2171 GD, Sassenheim Aanbouw en verbouw kosten procedure honorarium Lux Alma Architectenbureau Jos & Alexander Warmenhoven www.architectenbureau-warmenhoven.nl versie: 01-03-2015 contactgegevens: Architectenbureau Jos & Alexander

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Gebouwbeheer en Logistiek Functiecode: 0704

Functieprofiel: Medewerker Gebouwbeheer en Logistiek Functiecode: 0704 Functieprofiel: Logistiek Functiecode: 0704 Doel Beheren van (delen van) het gebouw, overleg voeren met gebruikers en dienstverleners, volgens geldende procedures, en contracten, teneinde gebruikers in

Nadere informatie

Hoe om te gaan met het onroerend goed van uw parochie WAT HANGT ER BOVEN UW HOOFD?

Hoe om te gaan met het onroerend goed van uw parochie WAT HANGT ER BOVEN UW HOOFD? Hoe om te gaan met het onroerend goed van uw parochie WAT HANGT ER BOVEN UW HOOFD? Bezoekadres: Parade 11 - s-hertogenbosch Postadres: Postbus 1070-5200 BC s-hertogenbosch Ir. Theo de Groot: tel. 073-5232003

Nadere informatie

j o r r i t s m a b o u w. n l

j o r r i t s m a b o u w. n l jorritsmabouw.nl Sinds 1880 de bouw meester Jorritsma Bouw is al vijf generaties een modern, vooruitstrevend familiebedrijf. De historie van ons bedrijf gaat terug tot 1880, toen Johannes Jorritsma zijn

Nadere informatie

DSL24 DUURZAAM WONEN IN HOOGRAVEN Bouwnummers 1 t/m 8

DSL24 DUURZAAM WONEN IN HOOGRAVEN Bouwnummers 1 t/m 8 DSL24 DUURZAAM WONEN IN HOOGRAVEN Bouwnummers 1 t/m 8 UITLEG KOPERSKEUZES EN KEUKENSHOWROOM GOED VOORBEREID OP WEG NAAR JE NIEUWE APPARTEMENT IN UTRECHT Inhoudsopgave 1. Goed voorbereid op weg naar je

Nadere informatie

G E E F T O N D E R N E M E R S D E R U I M T E. mtr. w I. M i. een overzicht van onze dienstverlening WALTMANN&Co. BEDRIJFSHUISVESTING

G E E F T O N D E R N E M E R S D E R U I M T E. mtr. w I. M i. een overzicht van onze dienstverlening WALTMANN&Co. BEDRIJFSHUISVESTING p WALTMANN&CO. Bedrijfshuisvesting G E E F T O N D E R N E M E R S D E R U I M T E M i mtr w I een overzicht van onze dienstverlening BEDRIJFSHUISVESTING Waltmann & Co. Makelaars: Een begrip in de Drechtsteden

Nadere informatie

Zorgen! Ontzorgen. wij. Het Professionele DESIGN & ADVIES BURO voor de gastronomie

Zorgen! Ontzorgen. wij. Het Professionele DESIGN & ADVIES BURO voor de gastronomie Zorgen! wij Ontzorgen Onze visie en missie In een persoonlijk gesprek kunt u aangeven wat wij voor u kunnen betekenen en van welke diensten u gebruik wenst te maken Wij vertalen uw organisatie cultuur

Nadere informatie

TE KOOP. Voortmansweg, 7524 Enschede. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Voortmansweg, 7524 Enschede. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP Voortmansweg, 7524 Vraagprijs 450.000,- k.k. Omschrijving In landgoederenzone "De Groene Scheg" op het landgoed 't Welna ligt deze unieke bouwkavel met een totaal oppervlakte van maximaal 9.000

Nadere informatie

Donderdag 30 maart Breda

Donderdag 30 maart Breda Donderdag 30 maart Breda Brandveiligheid Onderwijsgebouw Koninklijke Kentalis Inhoudsopgave Wie is Vrijborg? Aanleiding casus Rol Vrijborg Aanpak Fasering/ tijdspad Resultaat WIE IS VRIJBORG? Vrijborg

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN OP 3 VRIJE KAVELS TE AMEIDE

SAMEN BOUWEN OP 3 VRIJE KAVELS TE AMEIDE SAMEN BOUWEN OP 3 VRIJE KAVELS TE AMEIDE WWW.ZOUWEVELD.NL WELKOM IN AMEIDE Uw woning op maat gemaakt! In Ameide aan de Prinses Marijkeweg liggen een drietal unieke kavels (kavels worden aangeboden door

Nadere informatie

MONUMENTEN. UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen

MONUMENTEN. UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen MONUMENTEN UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen Slim investeren, uw monument in topconditie Monumenten Update: financiële ruimte om uw monument te verbouwen Door onderstaande deelnemende

Nadere informatie

Bedenken & Maken. Van kennismaking tot oplevering

Bedenken & Maken. Van kennismaking tot oplevering Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering LooHorst biedt het totaalpakket aan op het gebied van realisatie; grondwerk, techniek, waterbeheer en terreininrichting. Of dit nu onder de grond of boven

Nadere informatie

Achterhuis Boerderij. Kapellaan 8 Gassel. Marcel de Rooij Oostwijk 5 Postbus AM Uden

Achterhuis Boerderij. Kapellaan 8 Gassel. Marcel de Rooij Oostwijk 5 Postbus AM Uden Achterhuis Boerderij TE KOOP Kapellaan 8 Gassel Achterhuis van monumentale woonboerderij. Kavelgrootte is 1.500 m², meer grond mogelijk. 170.000,- K.K. MAKELAARDIJ Marcel de Rooij Oostwijk 5 Postbus 511

Nadere informatie

Op basis van de Venrayse Instandhoudingverordening Monumenten

Op basis van de Venrayse Instandhoudingverordening Monumenten Een subsidie voor de instandhouding van uw monument Op basis van de Venrayse Instandhoudingverordening Monumenten (de VIMC 2009) Uitleg regeling Aanvraagformulier Meldingsformulier aanvang werkzaamheden

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010 Steller : Joh. Werkman Telefoonnummer: 0343-565710 E-mailadres : johan.werkman@heuvelrug.nl Onderwerp : nieuwbouw gemeentekantoor Geachte leden van

Nadere informatie

Koopsom BOUWKAVEL 195.000,- kosten koper TE KOOP. Bouwkavel Weiver 111 Westzaan

Koopsom BOUWKAVEL 195.000,- kosten koper TE KOOP. Bouwkavel Weiver 111 Westzaan Koopsom BOUWKAVEL 195.000,- kosten koper TE KOOP Bouwkavel Weiver 111 Westzaan OMSCHRIJVING Ruime bouwkavel op een prachtige locatie! Het bouwplan Het Weiver Westzaan omvat 7 vrijstaande woningen in verschillende

Nadere informatie

MONUMENTEN UPDATE. Financiële ruimte om uw monument te verbouwen

MONUMENTEN UPDATE. Financiële ruimte om uw monument te verbouwen MONUMENTEN UPDATE Financiële ruimte om uw monument te verbouwen Slim investeren, uw monument in topconditie Monumenten Update: financiële ruimte om uw monument te verbouwen Door onderstaande deelnemende

Nadere informatie

loko architecten bouwen met een architect

loko architecten bouwen met een architect loko architecten smitjesland 5 6663 kh nijmegen 085 77 33 66 9 info@loko-architecten.nl www.loko-architecten.nl bouwen met een architect Steeds meer mensen doen het. Zelf een huis laten bouwen, samen met

Nadere informatie

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom

Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool. Welkom Nieuwbouwproject AMG Schmidtschool Welkom Partijen en betrokkenen project Het schoolbestuur De gemeente De schooldirectie Het schoolteam De kinderopvang De ouders De buurt Architect, adviseurs Kaders en

Nadere informatie

TE KOOP / TE HUUR. Oudendijk 42 Goudswaard. Vraagprijs ,- k.k. Huurprijs 895,-- p/m

TE KOOP / TE HUUR. Oudendijk 42 Goudswaard. Vraagprijs ,- k.k. Huurprijs 895,-- p/m Vraagprijs 299.000,- k.k. Huurprijs 895,-- p/m Een prachtige ligging, een ruim perceel, verrassende woning, een royale schuur... en een nog uit te voeren verbouwing c.q. renovatie zal dit object de afwerking

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen aanvragen Wilt u bouwen of verbouwen? Of iets veranderen aan uw perceel? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. U kunt via omgevingsloket.nl makkelijk zien of u een vergunning nodig heeft.

Nadere informatie

Zelf bouwen in Roosendaal

Zelf bouwen in Roosendaal Zelf bouwen in Roosendaal Inhoud Zelf bouwen in Roosendaal... 1 Zelf bouwen op t Zand... 1 De voordelen... 2 Hoe gaat dat in zijn werk?... 2 Oriënteren, wat wil ik eigenlijk en kan ik dat realiseren?...

Nadere informatie

Algemene informatie Restauratiefinanciering

Algemene informatie Restauratiefinanciering Informatiemap deel B Algemene informatie Restauratiefinanciering In dit deel B van de informatiemap wordt ingegaan op de algemene zaken die betrekking hebben op de financiering van restauratieprojecten

Nadere informatie

TE KOOP. Hollandscheveldse Opg 7-0 ONG te HOLLANDSCHEVELD

TE KOOP. Hollandscheveldse Opg 7-0 ONG te HOLLANDSCHEVELD Hollandscheveldse Opg 7-0 ONG te HOLLANDSCHEVELD TE KOOP BV Hentenaar Makelaardij Hoogeveen o.z. Alteveerstraat 2 7907 AA Hoogeveen Telefoon (0528) - 277001 Fax (0528) -279109 E-Mail:hoogeveen@hentenaarmakelaardij.nl

Nadere informatie

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML)

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) 1. Algemeen. Het doel van aanbesteden kan als volgt gedefinieerd worden: het op controleerbare wijze met in acht neming van wettelijke

Nadere informatie

TE KOOP. Zuideropgaande 158-ong te HOLLANDSCHEVELD

TE KOOP. Zuideropgaande 158-ong te HOLLANDSCHEVELD Zuideropgaande 158-ong te HOLLANDSCHEVELD TE KOOP BV Hentenaar Makelaardij Hoogeveen o.z. Alteveerstraat 2 7907 AA Hoogeveen Telefoon (0528) - 277001 Fax (0528) -279109 E-Mail:hoogeveen@hentenaarmakelaardij.nl

Nadere informatie

Bouwen met zorg. Mirjam den Hoed Projectleider Rijnland Ziekenhuis, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp

Bouwen met zorg. Mirjam den Hoed Projectleider Rijnland Ziekenhuis, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp + Bouwen met zorg Mirjam den Hoed Projectleider Rijnland Ziekenhuis, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp Ik kan Berndsen + Vriesema zeker aanraden. Ze hebben ervaring, ze staan open voor ideeën en ze communiceren

Nadere informatie

Bouw je eigen droomhuis. Particulier opdrachtgeverschap in t Duyfrak. www.tduyfrak.nl

Bouw je eigen droomhuis. Particulier opdrachtgeverschap in t Duyfrak. www.tduyfrak.nl Bouw je eigen droomhuis in t Duyfrak www.tduyfrak.nl juni 2013 t Duyfrak Veel mensen hebben al belangstelling getoond voor t Duyfrak. Niet alleen vanwege de centrale ligging van het plan, nabij de oude

Nadere informatie

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V.

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V. Van take off tot landing Begeleiding van A tot Z bij nieuwbouw, renovatie en restauratie Wie op zoek is naar het gemak van een en hetzelfde aanspreekpunt voor begeleiding bij alle disciplines in zowel

Nadere informatie

Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering

Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering Bedenken & Maken Van kennismaking tot oplevering LooHorst biedt het totaalpakket aan op het gebied van realisatie; grondwerk, techniek, waterbeheer en terreininrichting. Of dit nu onder de grond of boven

Nadere informatie

BOVENSTE STRAAT 2-B ECHT

BOVENSTE STRAAT 2-B ECHT BOVENSTE STRAAT 2-B ECHT 96.000 K.K 1/8 Bovenste straat 2-B, 6101EK Echt Limburg Woonoppervlakte: ca. 72 m². - Appartement - 2 slaapkamers - In het centrum - Ideaal voor starters Bijdrage VVE: 35,- p.m.

Nadere informatie

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond ZELF BOUWEN Wat kost dat? 1 Bouwgrond De prijzen per gemeente kunnen zeer kunnen variëren! Aankoop bouwgrond: goedkope bouwgrond kost ongeveer 200, p.m2 excl. BTW. Dichter bij steden kost bouwgrond al

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Repro Functiecode: 0703

Functieprofiel: Medewerker Repro Functiecode: 0703 Functieprofiel: Medewerker Repro Functiecode: 0703 Doel Voorbereiden, produceren en afwerken van reproproducten, binnen de technische mogelijkheden en conform de klantvraag, teneinde te voldoen aan de

Nadere informatie

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Samenvatting Van der Geest Oud Ade is een betrouwbaar en ervaren bouwbedrijf dat u volledig terzijde staat

Nadere informatie

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Artikel 1: Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. eigenaar: de natuurlijke of rechtspersoon die het recht heeft van

Nadere informatie

DE RAAD VAN TOEZICHT NOORD VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM.

DE RAAD VAN TOEZICHT NOORD VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM. DE RAAD VAN TOEZICHT NOORD VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS IN ONROERENDE GOEDEREN NVM. Klacht over eigen aankoopmakelaar: asbest in aangekochte woning. Bouwkundige keuring aangeraden. Klager

Nadere informatie

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015 BUREAUPRESENTATIE INHOUD 1. WIE IS MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... 2. WERKWIJZE... 3. VISIE... 2. REFERENTIESLIJST... 2. REFERENTIES... 3. WAAROM MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... WIE IS MARGREET

Nadere informatie

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 . Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 3 Hoe was het ook al weer vóór BIM: 2 1 / 18 3.1 Nadelen. 2 4 Hoe gaat samenwerken met

Nadere informatie

Te huur. ZIERIKZEE, Havenplein 2 5.000,- /maand

Te huur. ZIERIKZEE, Havenplein 2 5.000,- /maand Te huur Kerngegevens Te huur Hoofdkenmerken Huurprijs: Type: Winkelruimte Hoofdtype: Tussenwoning Bouwjaar: 1750 Omgeving: Gemeente Staat van het gebouw: Normaal Afmetingen Verhuurbare vloeroppervlakte:

Nadere informatie

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting

Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Voortgangsrapportage gemeentelijke huisvesting Registratienummer: : 2013011476 Opdrachtgever: : Tames Kokke/Ton van der Wees Opdrachtnemer(s) : Wim van der Vliet Budgetnummer : 000210013 Datum : 4 april

Nadere informatie

4. Waarom vind je dat werk het leukst? Omdat ik het leuk vind om dingen te ontwerpen. En mijn eigen ideeën daarbij gebruiken.

4. Waarom vind je dat werk het leukst? Omdat ik het leuk vind om dingen te ontwerpen. En mijn eigen ideeën daarbij gebruiken. Opdracht door een scholier 1607 woorden 23 november 2003 5,1 28 keer beoordeeld Vak Economie Vragen: 1. Wat is voor jou de belangrijkste reden om te werken? Ik vind werken leuk, vooral als het leuk werk

Nadere informatie

- het 8 stappenplan van - Ontwerp & bouw in 8 stappen jouw droomhuis!

- het 8 stappenplan van - Ontwerp & bouw in 8 stappen jouw droomhuis! - het 8 stappenplan van - Ontwerp & bouw in 8 stappen jouw droomhuis! Welkom Samen bouwen met Hegeman Bouwteam Je hebt interesse in het bouwen van een nieuwbouwhuis. Ons bouwteam biedt jou een zelfbouwoplossing.

Nadere informatie

Eén Blok Stad. hp architecten

Eén Blok Stad. hp architecten / Rotterdam kluswoning #1 opdrachtgever: Raffael en Stephanie ontwerp: 2010 / realisatie: 2011 interieur i.s.m. Merel Smit bouwer: VOF de Dochteronderneming Van aankoopadvies tot droomhuis In de wijk het

Nadere informatie

SPECIFIEK IN DE BOUWWERELD

SPECIFIEK IN DE BOUWWERELD TECHNICHE SPECIFIEK IN DE BOUWWERELD Pannenbier Werken aan het hoogst haalbare. Voor zakelijk succes is meer nodig dan alleen het koppelen van de juiste kandidaten aan uw bedrijf. Een bouwwerk is ook niet

Nadere informatie

Verantwoordelijkheidsmatrix Constructieve Veiligheid bij verschillende contractvormen

Verantwoordelijkheidsmatrix Constructieve Veiligheid bij verschillende contractvormen erantwoordelijkheidsmatrix Constructieve eiligheid bij verschillende contractvormen erklaring: = erantwoordelijk / volledig bevoegd () = erantwoordelijkheid ligt of bij de ene of bij de = andelingsbevoegd

Nadere informatie

Te huur. Zierikzee, Mol 15

Te huur. Zierikzee, Mol 15 Te huur Zierikzee, Mol 15 Kerngegevens Hoofdkenmerken Type: Winkelruimte Hoofdtype: Tussenwoning Bouwjaar: 1800 Omgeving: A-locatie, Winkelcentrum Staat van het gebouw: Luxe-afwerking Afmetingen Verhuurbare

Nadere informatie

DIENSTEN. Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. HERGEBRUIK

DIENSTEN. Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. HERGEBRUIK DIENSTEN Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. eco vriendelijk HERGEBRUIK gezond binnenmilieu GEBRUIK bio based OPLEVERING bio based gezonde

Nadere informatie

Bij het opstellen van een Plan van Aanpak (PvA) is het van belang te onderkennen dat:

Bij het opstellen van een Plan van Aanpak (PvA) is het van belang te onderkennen dat: Plan van Aanpak A. Inleiding Bij het opstellen van een Plan van Aanpak (PvA) is het van belang te onderkennen dat: ieder project uniek van karakter is en daarmee ook het op te stellen PvA; het PvA behoort

Nadere informatie

NIEUWENDIJK 9 STEVENSWEERT

NIEUWENDIJK 9 STEVENSWEERT NIEUWENDIJK 9 STEVENSWEERT 900 PER MAAND 1/8 Nieuwendijk 9, 6107AV Stevensweert Limburg Perceeloppervlakte: 307m². - Garage, oprit - 3 slaapkamers - Nabij vele voorzieningen - Te huur Inhoud: ca. 555m³.

Nadere informatie

Curriculum vitea N. van Harten

Curriculum vitea N. van Harten Curriculum vitea N. van Harten Naam : Nicolaas van Harten Roepnaam : Nico Geboren : 5 maart 1952 Burgerlijke staat : Gehuwd Adres : Sanatoriumlaan 18 7447PK Hellendoorn Tel. Privé : 0548-688042 Tel. Zakelijk

Nadere informatie

De Doorbraak. Twee bouwkavels aan de Doorbraak in Groot-Ammers

De Doorbraak. Twee bouwkavels aan de Doorbraak in Groot-Ammers De Doorbraak Twee bouwkavels aan de Doorbraak in Groot-Ammers Geachte lezer, Namens het ontwikkelteam wil ik u van harte bedanken voor uw interesse in het project De Doorbraak. Om u goed te infomeren over

Nadere informatie

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd 1. Gemeentewet 2. Algemene wet bestuursrecht 3. Algemene subsidieverordening

Nadere informatie