StudieLoopbaanbegeleiding B1-B2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "StudieLoopbaanbegeleiding B1-B2"

Transcriptie

1 StudieLoopbaanbegeleiding B1-B2 Opdracht 1 Stel voor het afronden van je Propedeuse een studieplan op, waarin je beschrijft hoe en wanneer je de resterende onderdelen van je eerstejaarsprogramma gaat aanpakken en afronden. Neem hierin op: een planning van de herstelmomenten die je geboden worden, en een planning van de werkzaamheden die je daarvoor moet ondernemen. Bespreek je studieplan met je SLB-er uiterlijk in week 2 van het eerste blok, B1. Dit vergt dus dat je in een vroeg stadium al een afspraak inplant met je SLB-er. Het vak Ontwerpmethoden in P2 heb ik vorig jaar niet gehaald in. Dit jaar zal het dus vallen in B2 op de volgende datum: B2: Ontwerpmethoden (assessment, 1 studiepunt) Aangezien het vak een training is geldt er een aanwezigheidsplicht. Omdat er een les hiervan plaatsvindt elke woensdag om 16:35 zorgt dit voor weinig belemmeringen bij mijn stage. Na mijn stage volgen er nog twee herkansingen; Constructieve sterkte (P3) en Bouwknopen (P4). Deze zullen nu op de volgende data vallen: B3: wk 14 Constructieve sterkte (tentamen, 2 studiepunten) B4: wk 25 Bouwknopen (assessment, 2 studiepunten) Het is voor mij noodzakelijk om deze vakken te halen aangezien ik mijn Propedeuse niet haal. Voor constructieve sterkte kan ik begeleiding krijgen van een peer tutor, wat mijn kansen sterk zal vergroten. Aandachtspunten: Planning strak volgen Op de hoogte zijn van wijzigingen in de lesstof Wanneer mogelijk lessen volgen Om feedback vragen Informeren naar bijlesmogelijkheden Docent informeren en vragen naar extra hulpmiddelen In de bijlagen is een uitgebreide planning van de herkansingen met assessments/tentamens en tussenopdrachten.

2 Opdracht 2 Jouw stagebedrijf 1. Organogram

3 2. Portret werknemer Hans van Schijndel (61) Hans van Schijndel is uitvoerder Gevels en Daken op bouwdeel P. Hij is ooit begonnen op de MTS waar hij de richting metaalbewerking volgde. Na zijn school heeft hij 6 jaar lang gewerkt bij de smederij die hij thuis had. Daarnaast werkt hij ook bij een andere smederij. In 1974 is Hans gestart bij Ballast Nedam. Hier vervulde hij de functie onderhoudsservicemonteur van bouwmaterieel. Hij voerde door het hele land reparaties uit aan bouwmaterieel. In die periode was er een tekort aan personeel in de bouw, van Schijndel sloot hier bij aan en werd in 1980 uitvoerder. In de jaren die daarop volgden deed hij diverse projecten, met name tunnelgietbouw in de woningbouw. Grote werken waren vertrekhal Schiphol, Westpoint Tilburg, Maasland Ziekenhuis Sittard, New Babylon Den Haag, Meander Medisch Centrum Amersfoort en als laatste nu OVT Breda. Door de jaren heen betrof het met name ruwbouw beton. Dit project is voor hem dus een uitzondering. Binnen Ballast Nedam heeft hij bij de afdelingen Regio Zuid, West en Oost en Speciale Projecten gewerkt. Als uitvoerder zijnde, zegt Hans, heb je kennis nodig in alle vakgebieden. Oog voor veiligheid is hierbij de belangrijkste. De omgang met andere personen en partijen moet ook goed zijn. Mensenkennis is zeer belangrijk, aangezien je met allerlei mensen te maken hebt. De strakke planning kan druk op het werk hebben, waarvoor je stressbestendig moet zijn. Een vaardigheid waar Hans op het begin wat moeite mee had was strenge en leidinggevende rol. Soms is het nodig om als uitvoerder streng te zijn om zaken klaar te krijgen. Voorheen als metaalbewerker had hans voornamelijk een informele en gelijkwaardige rol naar de personen om hem heen, wat nu heel anders is. Als hij met de kennis van achteraf dezelfde keuzes weer zou moeten maken, dan zou hij weer het zelfde gedaan hebben. Ambities heeft hij niet. Al bijna 40 jaar is hij werkzaam bij Ballast Nedam en is bijna klaar met zijn dienst. Daarbij heeft hij genoeg thuis te doen in zijn tuin en eigen werkplaats.

4 Bert de Wit (33) Bert de Wit is werkvoorbereider Gevels en Daken op bouwdeel P. Hij werkt in een team van zes man en een hoofd werkvoorbereider. Bert is begonnen op de HTS bij de opleiding Bouwkunde. Hier volgde hij de richting Bouwtechniek. Vervolgens is hij Universiteit gaan doen in de richting Bouwtechnisch Ontwerpen, wat hij na één jaar heeft afgebroken. Zijn carrière begon bij Ballast Nedam als roulant waarna hij assistent werkvoorbereider is geworden. Werkvoorbereider volgde al snel na deze functie. Nu is hij vanaf 2004 Senior Werkvoorbereider in de afdeling Speciale Projecten. Als werkvoorbereider is het volgens Bert de Wit belangrijk om communicatief te zijn. Je bent de schakel tussen Als Bert keuzes kon veranderen zou hij bij een kleinere aannemer zijn begonnen. Bij een bedrijf als Ballast Nedam, en met name SP, ben je als wvb lang bezig met hetzelfde onderdeel. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het belemmert je wel in kennis en ervaring. Over de toekomst maakt Bert de Wit zich niet druk. Een vanzelfsprekende volgende stap zou Hoofd Werkvoorbereider zijn, hoewel hij altijd een andere wens heeft. Het liefst zou hij dan bij een bouwtechnisch adviesbureau in een leidende rol. Voor de rest ziet Bert wel wat er op zijn pad komt, hij heeft het nu ook goed. Als tip zegt hij mij, dat het beter zou zijn om bij een kleine aannemer te beginnen. Vooral als je net van school komt is het belangrijk om, zoals hij zelf zegt, je rugzakje te vullen. Verder zegt hij dat het belangrijk is breed georiënteerd te blijven om kansen niet uit het zicht te verliezen. 3. Presentatie De presentatie is te vinden in de bijlagen.

5 Opdracht 3 Jouw werkzaamheden binnen de stage Deze opdracht kun je pas maken nadat je opdracht 2 uitgewerkt hebt, maar zorg er wel voor dat je deze opdracht maakt vóór het einde van deze periode B1. Beschrijf in een kort verslag: Wat ik tot nu toe heb geleerd op mijn stage Houdt altijd rekening met dilatatie Houdt rekening met stelruimte Houdt rekening met veiligheid, niet iedereen neemt het zo nauw met veiligheid. Gebruik wanneer mogelijk standaarden, om zo het goedkoop te houden en kansen op fouten te voorkomen Ik heb geleerd te plannen Plannen en organiseren Werkzaamheden die mij goed afgaan Offertes controleren Inkoopinfo opzetten, rekening gehouden met garanties en uitvoerbaarheid Werktekeningen controleren op basis van andere tekeningen en bestek Werkzaamheden die ik lastig vind Het opstellen van een inkoopinfo is lastig, aangezien er ook voorwaarden in moeten worden opgenomen die niet in de aangeleverde informatie staan. Gedeeltelijk kun je deze overnemen uit voorgaande inkoopinfo s, maar als je net bent begonnen met je stage dan is dat best lastig. Gedurende de weken begin je het door te hebben en verloopt het beter. Maken van een inkoopinfo Voor het aanvragen van een offerte is het nodig om alle voorwaarden en technische informatie te verschaffen. Vanuit de grote berg aan informatie van onder andere tekeningen en bestek moet deze worden opgesteld. Een inkoopinfo bestaat uit de volgende onderdelen: Omschrijving project Van toepassing zijnde gegevens en voorwaarden Omschrijving van de levering Aan te bieden prijs Genoemde aan te bieden prijs is inclusief Berekeningen, tekeningen en werkplan Planning Kwaliteit Garanties Veiligheid, gezondheid en milieu Voor het maken zijn de volgende competenties en vaardigheden benodigd: Omgaan met details Kritisch Vanuit allerlei partijen en documenten worden eisen gesteld. Zelfs de kleinste eisen (details) moeten worden meegenomen. Er kan altijd een fout opduiken in een aangeleverd document of tekening. Het is dus van belang hier kritisch naar te kijken.

6 Analyserend vermogen Verzamelen Samenvatten Uitleggen Calculeren Met betrekking op het vorige punt is een analyse dus vereist. Bovendien is het zaak om te weten wat je in wil kopen, anders maak je gauw fouten. Het verzamelen van de juiste documenten. Het samenvatten om een duidelijk beeld te krijgen voor de partij die onbekend is met de situatie. Het in begrijpbare taal formuleren. Onder andere oppervlaktes Wat kan er beter De volgende keer zou ik de inkoopinfo niet in één keer maken. Het is verstandiger om het even te laten liggen, om er vervolgens me verder te gaan. Hiermee creëer je wat meer rust in je hoofd en kom je tot meer ingevingen. Je maakt als het ware nieuwe revisies voor jezelf. Opdracht 1b Plan van Aanpak In het eerste blok had ik nog geen herkansingen, er is hiervan dus geen voortgang te melden. In het tweede blok heb ik wel een herkansing; namelijk Ontwerpmethoden. Aangezien dit een assessment is met nieuwe stof kon ik mij in de eerste periode hier niet op voorbereiden. In de eerder gemaakte planning is te zien hoe ik dit zal aanpakken.

7 Opdracht 4 Jouw ontwikkeling in de stage De competenties of vaardigheden die ter verbetering zijn in het rood weergeven. Werkvoorbereiding Inkoopinfo s maken Omgaan met details Kritisch Analyserend vermogen Bestellen Verzamelen Samenvatten Uitleggen Calculeren Controleren tekeningen Analyserend vermogen Probleemanalyse Assertiviteit Kritisch Doorgronden Waarschuwen Bewijzen Repareren Herontwerpen Visie Omgaan met details Inzicht in de omgeving Beslissen Vanuit allerlei partijen en documenten worden eisen gesteld. Zelfs de kleinste eisen (details) moeten worden meegenomen. Er kan altijd een fout opduiken in een aangeleverd document of tekening. Het is dus van belang hier kritisch naar te kijken. Met betrekking op het vorige punt is een analyse dus vereist. Bovendien is het zaak om te weten wat je in wil kopen, anders maak je gauw fouten. Het verzamelen van de juiste documenten. Het samenvatten om een duidelijk beeld te krijgen voor de partij die onbekend is met de situatie. Het in begrijpbare taal formuleren. Hoeveelheden met precisie uit kunnen rekenen. Het kunnen analyseren en begrijpen van tekeningen. Problemen kunnen herkennen en herleiden. Problemen of opmerkingen durven aan te geven. Altijd kritisch zijn op elk document. Zelfs na vele revisies kunnen tekeningen fouten bevatten. Het kunnen doorgronden en begrijpen waarover het gaat. Waarschuwen van partijen wanneer er fouten of conflicten zijn, ook wanneer dit niet in je voordeel is. Analyses moeten altijd gefundeerd zijn, bijv. d.m.v. bestek. Wanneer mogelijk andere oplossingen voorstellen. Rekening houden met ook kleine belangen. Inzicht hebben in de plaats/milieu waarin het zich bevindt om conflicten te voorkomen en uitvoerbaarheid te waarborgen.

8 Ontwerpen Vormgeven Oppervlaktes bepalen Accuratesse Calculeren Identificeren Van tekening naar aanvraag offerte Klantgerichtheid Organiseren Netwerkvaardigheid Formuleren Plannen Vergelijken offertes Sociabiliteit Analyserend vermogen Onderhandelen Gesprek voeren Selecteren Vertegenwoordigen Onderhandelen Rekening houden met esthetica. Bij het bepalen van kwantiteit is nauwkeurigheid van belang. Onderscheid tussen bijvoorbeeld type coatingen herkennen. Het uitgangspunt is altijd wat de opdrachtgever gevraagd heeft. Het naleven van de planning en voor maatregelen zorgen om de deadlines te halen Het kunnen bereiken van zo veel mogelijk en beste partijen. Juist formuleren conform karakter van een partij (formeel/informeel) Duidelijkheid van data voor zowel de onderaannemer als de hoofdaannemer is vereist. Een goede band zorgt voor een goede afloop. Het analyseren en begrijpen van offertes. Vechten voor een scherpe prijs. Voor vragen en toelichting van de partij is de communicatieve vaardigheid vereist. Het afwegen van de verschillen en overeenkomsten om een keuze te kunnen maken. Als werkvoorbereider ben je ook het visitekaartje van de hele aannemer. Hoe betere gang van zaken, hoe eerder de partij opnieuw zaken zal doen. Vechten voor een scherpe prijs.

9 Uitvoering Tekeningen uitwerken m.b.t. uitvoering Omgaan met details Inzicht in de omgeving Vertalen Keettekening maken Voorgangscontrole Luisteren Visualiseren VGM rapport maken Inzicht in de omgeving Confronteren Uitleggen Helpen Communiceren Herstellen Waarschuwen Inspecteren Bekisting maken Flexibel reageren Resultaatgericht werken Uitvoeren Ordenen Kelknaden dichten en storten Flexibel reageren Rekening houden met ook kleine belangen. Inzicht hebben in de plaats/milieu waarin het zich bevindt om conflicten te voorkomen en uitvoerbaarheid te waarborgen. Het kunnen vertalen van een globale tekening naar een uitvoerbare tekening. In het werk controle. Luisteren naar diverse wensen en ingevingen. Het visueel duidelijk maken van de indeling. Het begrijpen van de situatie (hoogte, ondergrond, weer, soort personeel, materieel, materiaal) Het kunnen voorleggen van de slechte actie/situatie bij de veroorzaker of verantwoordelijke. Het kunnen toelichten van de gevaarlijke situatie. Indien zelf in veiligheid, helpen naar de oplossing. Het juist communiceren naar de veroorzaker of verantwoordelijke. Het kunnen herstellen van de veiligheid, gezondheid of milieuvriendelijkheid. Het direct kunnen reageren op een noodsituatie. In elke afwijkende situatie een oplossing kunnen bedenken. Werken gericht op de uitwerking van het gevraagde product. Uitvoeren van instructies. Geordend te werk gaan voor een schone werkplaats. In elke afwijkende situatie een oplossing kunnen bedenken.

10 Resultaatgericht werken Uitvoeren Ordenen Begeleiden hijsen Uitdrukkingsvaardigheid Omgevingsbewustzijn Luisteren Besluitvaardigheid Commanderen Aanvoelen Waarschuwen Communiceren Werken gericht op de uitwerking van het gevraagde product. Uitvoeren van instructies. Geordend te werk gaan voor een schone werkplaats. Het mondeling duidelijk kunnen uitdrukken in instructies. Bewust zijn van locatiespecifieke omstandigheden die het hijsen beïnvloeden. Luisteren naar wat de machinist te zeggen heeft. Het abrupt kunnen beslissen. Anderen aansturen om handelingen te verrichten. Waarschuwen voor gevaren, jij ziet deze meestal beter dan de machinist. Duidelijk zijn in taal en een goede toon. Reactie: Opdracht 3 verbeterpunten De daarop volgende inkoopinfo s verliepen beter, mede doordat ik het steeds beter begreep. Bovendien werkte dat ook een stuk fijner, omdat je niet constant met één ding bezig bent. Naast mijn stage kan ik deze tactiek ook zeker toepassen. Een vereiste hiervoor is wel, dat ik ruim van te voren moet beginnen met een opdracht.

PRESENTATIE. Project Openbaar Vervoer Terminal Breda

PRESENTATIE. Project Openbaar Vervoer Terminal Breda PRESENTATIE Project Openbaar Vervoer Terminal Breda INHOUD Algemene informatie over het project Bouwdelen Cijfers op een rij Animatie Speciale aspecten Organogram Bouwdeel P Werkvoorbereiding Mijn bevindingen

Nadere informatie

Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden. Competentiesvoorbeelden.nl versie

Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden. Competentiesvoorbeelden.nl versie Persoonlijke vaardigheden / competenties 135 uitgewerkte voorbeelden Competentiesvoorbeelden.nl versie 5.0 2019-2020 2 INHOUD Competenties: een korte introductie 7 Wat is een competentie? 7 Waar kan ik

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.3. Jeffrey Duindam

Voortgangsverslag 1.3. Jeffrey Duindam Voortgangsverslag 1.3 Jeffrey Duindam 2 Voortgangsverslag 1.3 Jeffrey Duindam Studentennummer: 12068918 Opleiding: Associate Degree Installatietechniek 17-4-2013 Bedrijfsbegeleider: H. Zwaan Docent: M.n.m.

Nadere informatie

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Competentieprofiel kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Generieke Competenties... 2 Affiniteit met kaderlidmaatschap... 2 Sociale vaardigheden... 2 Communicatie... 2 Lerend vermogen... 3 Initiatiefrijk... 3

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

Praktijkwerkboek AKA. Kennismaken met het archief... 4 Je gaat kennismaken met een archief met papieren archiefstukken op het werk.

Praktijkwerkboek AKA. Kennismaken met het archief... 4 Je gaat kennismaken met een archief met papieren archiefstukken op het werk. Praktijkwerkboek AKA Archief 1 Inhoud In het onderdeel Archief ga je kennismaken met het archief van het bedrijf en zelf documenten archiveren. Je doet de opdrachten die hieronder vetgedrukt staan aangegeven.

Nadere informatie

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven.

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Kwaliteiten en Vaardigheden Voeg de uitwerkingen toe aan je portfolio. Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. In je leven

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter

Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter Persoonlijk Opleidings Plan (POP) R de Ruijter Persoonlijk Opleidings Plan (POP) Ronald de Ruijter Rijswijk 10-11-2015 Cofely west Services Inhoudsopgave -Titel Bladzijde 1 -Inhoudsopgave Bladzijde 2 -Inleiding

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

Persoonlijk Opleidings Plan. POP

Persoonlijk Opleidings Plan. POP Persoonlijk Opleidings Plan. POP Patrick v/d Vlist Krimpen a/d IJssel Oktober 2015 Inhoudsopgave 1: samenvatting 2: inleiding 3: algemeen 4: eerste studie jaar 5: tweede studie jaar 6: werken na mijn studie

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A

Individueel verslag Timo de Reus klas 4A Individueel verslag de Reus klas 4A Overzicht en tijdsbesteding van taken en activiteiten 3.2 Wanneer Planning: hoe zorg je ervoor dat het project binnen de beschikbare tijd wordt afgerond? Wat Wie Van

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Persoonlijk ontwikkelingsplan Persoonlijk ontwikkelingsplan Naam Danny Yang Studienummer 14131889 Datum 29-01-2015 Coach Van Tiel 1. Reflectie Wie ben ik? Persoon Ik ben Danny Yang geboren op 26-02-1996. Ik heb een havo diploma op

Nadere informatie

Intake assessment. Indra Newton Psycholoog/adviseur NOA. Masterclass Studiekeuzegesprekken 18 November 2010. www.noa-vu.nl

Intake assessment. Indra Newton Psycholoog/adviseur NOA. Masterclass Studiekeuzegesprekken 18 November 2010. www.noa-vu.nl Intake assessment Indra Newton Psycholoog/adviseur NOA Masterclass Studiekeuzegesprekken 18 November 2010 Wat doet NOA? Online tests en vragenlijsten Advies en productontwikkeling Training en coaching

Nadere informatie

Integraal Bouwen en Presenteren

Integraal Bouwen en Presenteren HOGESCHOOL ROTTERDAM Integraal Bouwen en Presenteren Opdracht 5 + 6 + 7 Gerben 0878919 Bou13-13A BOUIBP01t Dhr. S. Shavit Versie #1 2013-2014 Periode 1 Opdracht 5 Reflectie op de presentaties De beroepen

Nadere informatie

(PAP) Persoonlijk Activiteiten Plan

(PAP) Persoonlijk Activiteiten Plan (PAP) Persoonlijk Activiteiten Plan Naam: Steven Jonathan Geluk Klas: TP11 Studentnummer: 13062379 Opleiding: Projectleider techniek - Associate Degree Docent: M.N.M Kras Bedrijfsbegeleider: G. Settels

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN STUDIELOOPBAANBEGELEIDING DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN BUSINESS BENCHMARK COMMUNICATIEMIDDELEN INLEIDING COMMUNICATIE PROJECTMATIG WERKEN PRESENTEREN

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Voortgangsverslag 1.2

Voortgangsverslag 1.2 Voortgangsverslag 1.2 Robin van Heijningen Voortgangsverslag 1.2 Studieloopbaanbegeleiding Robin van Heijningen Hillegom 02-02-2013 Schoonderbeek Installatietechniek Voorwoord Je stelt halverwege de contractperiode

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool

POP. Persoonlijk Opleidings Plan. Tim Tegelaar. Lekkerkerk 07-10-2012. De Haagse Hogeschool POP Persoonlijk Opleidings Plan Tim Tegelaar Lekkerkerk 07-10-2012 De Haagse Hogeschool Naam Tim Tegelaar Studentnummer 12090948 origineel 07-10-2012 update - bedrijfsmentor Dhr. P. den Ouden bedrijfscoach

Nadere informatie

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord

Student : Lex Krijgsman maakt voortgangsverslag zoals omschreven in het voorwoord Voortgangsverslag blok 5 Naam : Lex Krijgsman Studentnummer : 11071060 Groep : TP29 datum : 10-08-2013 periode : Leerjaar 2 (Propedeuse ) september 2013 augustus 2014 Doel : Het voortgangsverslag is vooral

Nadere informatie

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 Tijdens elke BPV periode werk je aan 5 leerdoelen. 3 leerdoelen kies je uit een lijst met bestaande doelen die in het onderstaande kwalificatiedossier van Mediavormgever staan.

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Studentnummer: Naam aanmelder: Stap 1. Welkom heten en uitleggen wat het onderzoek inhoudt (Tijd: 5 minuten) Landelijk en bij de FEM is er sprake van een hoge

Nadere informatie

LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING

LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING Tijdens Tijdens elke elke BPV BPV periode periode werk werk je je aan aan 6 5.. 4 Minstens 3 kies je uit kies een je lijst uit met een bestaande lijst met bestaande doelen

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 15 april 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 15 april 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Sara Berger 15 april 2013 Zuid-Hollandlaan 7 2596 AL Den Haag T 070 361 17 60 I www.dynamischbureau.nl E info@dynamsichbureau.nl Inleiding De TMA Talentenanalyse

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels 360 feedback 3.1 Student: M. camp Studentnummer: 11099003 Klas: WDH31 Datum: 2-02-2014 Personen welke de formulieren hebben ingevuld: - M. Camp - Menno Lageweg - Ir. S.W.L. van Herk - D.J. Jager M. Camp

Nadere informatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie Persoonlijke ontwikkeling en socialisatie analyseren / plannen / creëren / representeren van jezelf (LOCO) 1. Eigenaarschap zelfstandigheid verantwoordelijkheid ondernemendheid zelfsturing en zelfregulatie

Nadere informatie

Voortgangsverslag Blok 1

Voortgangsverslag Blok 1 Voortgangsverslag Blok 1 Naam: Steven Jonathan Geluk Klas: TP11 Studentnummer: 13062379 Opleiding: Projectleider techniek - Associate Degree Docent: M.N.M Kras Bedrijfsbegeleider: G. Settels Datum: 3 november

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Werken als videoproducent

Werken als videoproducent 1 2 3 4 5 Werken als videoproducent AV Productie Video Editor Wat laat je zien? Je toont passie en inzet Je zet ideeën om in beelden Je zet je talenten in en kent je belemmeringen Je werkt resultaatgericht

Nadere informatie

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Naast de huidige in-house trainingen is er ook op individuele basis een aanbod van trainingen waaraan oio-medewerkers kunnen deelnemen. Deze trainingen zijn gericht op

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12

SLB eindverslag. Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 SLB eindverslag Rozemarijn van Dinten HDT.1-d 12053449 11-11-12 Eindverslag De afgelopen periode heb ik een aantal lessen SLB gehad. Hierover ga ik een eindverslag schrijven en vertellen hoe ik de lessen

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Cursus werkbegeleiding

Cursus werkbegeleiding Cursus werkbegeleiding Naam: Joyce Stuijt Studentnr: 500635116 Klas: 3IKZ1 Opleiding: 3 e jaar HBO-V Studiedeelnummer: 3512TRWBOP Studieonderdeel: Cursus werkbegeleiding Aantal woorden: 1800 Docent: Y.

Nadere informatie

Werken als productvormgever

Werken als productvormgever 08764 product Design 05-03-2009 08:23 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als productvormgever Product Design Wat laat je zien? Je brengt creatieve ideeën en technische mogelijkheden bij elkaar Je

Nadere informatie

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties Reader TOP-dagen 2014-2015 In het onderwijs is het steeds vanzelfsprekender dat je ieder jaar meer kunt en weet. Je bent druk bezig met het leren van de vakken. Maar je ontwikkelt ook competenties. In

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties

Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties Toelichting Je persoonlijke ontwikkeling is een onderdeel in de individuele werkplannen. Om een gewenste ontwikkeling concreet te maken

Nadere informatie

Organisatie van werkzaamheden

Organisatie van werkzaamheden Organisatie van werkzaamheden Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteurs: Rubus Opleidingspartners, Richard Prins Inhoudelijke redactie: Jessica Satink

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Ben v.d. Heijden Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 247958 8 Docentbegeleider: PKK Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Hans v.d. Dobbelsteen 8 Stageperiode:

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Kwaliteiten en Vaardigheden

Kwaliteiten en Vaardigheden Kwaliteiten en Vaardigheden Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Doel: Als je deze les hebt doorgewerkt: Kun je uitleggen

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

Checklist Ervaringsgerichte vragen per competentie

Checklist Ervaringsgerichte vragen per competentie Checklist Ervaringsgerichte vragen per competentie In een selectiegesprek moet de kandidaat laten zien dat hij over bepaalde eigenschappen, competenties en vaardigheden beschikt. Omdat 'gedrag in het verleden'

Nadere informatie

Kies Actief Rapportage van Femke Peeters

Kies Actief Rapportage van Femke Peeters Kies Actief Rapportage van Femke Peeters De huidige school van Femke Peeters Summa College Eindhoven Eindhoven Huidige opleiding: MBO, klas 3, richting Economie Kies Actief Geef richting aan je loopbaan!

Nadere informatie

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 4: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 12: Het vinden van werk c: Kiezen en solliciteren naar passende stageplek Thema 1 Introles De leerling oriënteert zich op

Nadere informatie

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri

PAP. Persoonlijk Activiteiten Plan. Opleiding : AD projectleider techniek. Blok : 4. Datum : 7 juni Naam student : Ramish Haideri PAP Persoonlijk Activiteiten Plan Opleiding : AD projectleider techniek Blok : 4 Datum : 7 juni 2013 Naam student : Ramish Haideri Studentnummer : 12105511 School: de Haagse hogeschool te Delft Werkgever:Boonstoppel

Nadere informatie

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Joe Jouw Ontwikkeling Eerst www.jouwontwikkelingeerst.nl - info@jouwontwikkelingeerst.nl - 06 46 13 63 21 Inleiding De TMA Talentenanalyse meet de drijfveren

Nadere informatie

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN?

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN? Hoofdstuk 1 Leerdoelen pg 17 Link tussen leerdoelen en toets stof 1.1 Juridisch medewerker Algemene vaardigheden besproken: Op de hoogte zijn (kennis) Informatie op papier kunnen zetten Goed kunnen lezen

Nadere informatie

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. alle personen

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. alle personen RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY alle personen INHOUDSOPGAVE inleiding pagina Management en leidinggeven pagina Ondernemen pagina Analyse en besluitvorming pagina Communicatie pagina Persoonlijkheid

Nadere informatie

Nulmeting. Roy Krabbenborg TP11 WSi-techniek

Nulmeting. Roy Krabbenborg TP11 WSi-techniek Nulmeting Student: Roy Krabbenborg Hogeschool: Haagse Hogeschool Opleiding: Ad Projectleider Techniek Klas: TP11 Document: Nulmeting Blok 1 Versie: 1.0 Achtergrond Mijn naam is Roy Krabbenborg, 20 jaar

Nadere informatie

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten

Pop- formulier. Circa. 30 tot 40 minuten Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Soumaya Slilem

Nadere informatie

COMPETENTIES EN TALENT. Iedereen is TALENTVOL

COMPETENTIES EN TALENT. Iedereen is TALENTVOL INZET OP MAAT Op zoek naar nieuw talent? Kijk eens om u heen! Headhunter?? Uw eigen organisatie Hoge investering geen garantie Lage investering hoge slagingskans COMPETENTIES EN TALENT Iedereen is TALENTVOL

Nadere informatie

20/9/2011 NULMETING COSTIAN. Leerjaar 2011 propedeuse blok 1.1 Costian de Jonge

20/9/2011 NULMETING COSTIAN. Leerjaar 2011 propedeuse blok 1.1 Costian de Jonge 20/9/2011 COSTIAN NULMETING Leerjaar 2011 propedeuse blok 1.1 Costian de Jonge Dit verslag heeft als functie de basiskennis van de startende student vastleggen, het moment van de meting is begin september

Nadere informatie

Onderzoek successen Succes Vriendin laten stoppen met roken wat deed ik waarom ik er trots op ben Vaardigheden/competenties

Onderzoek successen Succes Vriendin laten stoppen met roken wat deed ik waarom ik er trots op ben Vaardigheden/competenties Onderzoek successen Succes Vriendin laten stoppen met roken wat deed ik Moedigde haar aan om te stoppen en liet der merken dat ik het niet leuk vond. waarom ik er trots op ben Omdat ik er blij mee ben.

Nadere informatie

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. groepen onderling vergeleken

RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY. groepen onderling vergeleken RAPPORTAGE COMPETENTIEMETING BV DE DUMMY groepen onderling vergeleken INHOUDSOPGAVE inleiding Management en leidinggeven Leidinggeven Coachen Groepsgericht leidinggeven Delegeren Plannen en organiseren

Nadere informatie

Voorbereiding op de studiekeuzecheck 1. Lees aandachtig het meegezonden artikel. 2. Maak hiervan een samenvatting van 10 regels. 3.

Voorbereiding op de studiekeuzecheck 1. Lees aandachtig het meegezonden artikel. 2. Maak hiervan een samenvatting van 10 regels. 3. Welkom Voorbereiding op de studiekeuzecheck 1. Lees aandachtig het meegezonden artikel. 2. Maak hiervan een samenvatting van 10 regels. 3. Onderstreep de woorden waarvan je de betekenis niet weet en zoek

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten. De kern

Pagina 1 van 5. Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten. De kern Examenprogramma Profielvak: dienstverlening & producten De kern a. Algemene kennis en vaardigheden b. Professionele kennis en vaardigheden c. Loopbaanoriëntatie en -ontwikkeling De vier profielmodulen

Nadere informatie

360 graden feedback formulieren

360 graden feedback formulieren 360 graden feedback formulieren Propedeuse blok 3 360 graden feedback formulier Auteur: Wouter van Zoest Positief: 1. Initiatief Toont veel initiatief om dingen aan te pakken en heeft naar mijn mening

Nadere informatie

Werken als specialist in de mode

Werken als specialist in de mode 1 2 3 4 5 Werken als specialist in de mode Specialist mode/maatkleding Wat laat je zien? Je toont passie voor het maken van mode Je zet je talenten in en staat open voor reacties Je ontwikkelt een eigen

Nadere informatie

Competentiemeter Zelfsturing

Competentiemeter Zelfsturing Competentiemeter Zelfsturing Met het invullen van deze vragenlijst krijg je een beeld van je eigen bekwaamheden als zelfstuurder. Deze vragenlijst is in de eerste plaats bedoeld voor zelfanalyse. Je kunt

Nadere informatie

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld 3.2 Het Merk IK Les 12: Competenties Opdracht: Lees/bekijk eerst de les in de online omgeving. 1. Geef achter elke competentie eerst aan in percentages in welke mate deze competentie gewenst is met betrekking

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9c Competentiescan blz. 1 van 6 Vragen competentiescan POP Overige Functies Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

INtheMC. Niveau (NQF) Startdatum: Einddatum: 2 3 4. Aanvinken v=voldoende a = aanpassen 2=2e gelegenheid

INtheMC. Niveau (NQF) Startdatum: Einddatum: 2 3 4. Aanvinken v=voldoende a = aanpassen 2=2e gelegenheid Over internationalisering en I-BPV; student opdrachten INtheMC Opdracht/titel: 7 Werken in het buitenland De taal Naam student: Niveau (NQF) Startdatum: Einddatum: 2 3 4 Beoordeling: Aanvinken Inleverdatum

Nadere informatie

PVA Jaar 2. Stefan Timmer S1001410 Klas: CE 2b

PVA Jaar 2. Stefan Timmer S1001410 Klas: CE 2b PVA Jaar 2 Stefan Timmer S1001410 Klas: CE 2b Inhoudsopgave blz. Voorblad - Inhoudsopgave 2 Plan van aanpak tweede jaar 3-4 Bijlage 1: Algemene domeincompetenties 5-6 (wat heb ik geleerd) Bijlage 2: Belangrijkste

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Portfolio-opdracht 1 O 2 Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 2 Ondernemend gedrag Niveau 2-dossiers Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

Starter (leerjaar 1): Ontwikkelen naar: Gevorderde (leerjaar 4): Kenmerkend gedrag Kenmerkend gedrag Kenmerkend gedrag Ik: Ik: Ik: - werk vooral met korte opdrachten (10 minuten) - heb moeite om mijn aandacht

Nadere informatie

Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG

Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG 2015 Nul meting NEGEN COMPETENTIES PETER VERSTEEG Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om duidelijk te maken op welk niveau ik nu zit met de verschillende competenties die horen bij een projectleider.

Nadere informatie

Coalitielid met hart en ziel

Coalitielid met hart en ziel Coalitielid met hart en ziel Samenwerken vind ik belangrijk omdat... Peter Rooze 29 januari 2011 Teambuilding en samenwerking. Resultaten: 1. Kennismaking met - motieven van - collega s. 2. Betere samenwerking.

Nadere informatie

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT Jij en het hbo. een succesvolle combinatie? 1 UNIEKE KANS Jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Unieke kans..test jezelf voor het hbo! Krijg zicht op jezelf Ontdek je

Nadere informatie

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Robin Janssen

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen

Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen Hoofdstuk 4 - oefening 20 Extra Schrijfoefeningen Instructie U maakt 12 opdrachten waarbij u iets moet schrijven. Bij de opdracht staat precies wat u moet doen. Lees de opdracht goed door voordat u gaat

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Hoofdstuk 18 Extra informatie Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is bedoeld om een medewerker persoonlijk in de gelegenheid te stellen in eigen woorden te vertellen

Nadere informatie

Het werkveld. Kennis en vaardigheden

Het werkveld. Kennis en vaardigheden Eindkwalificatie propedeuse opleiding Communicatie Vanuit de visie van Biesta dient uitgebalanceerd onderwijs te leunen op drie pijlers, namelijk persoonlijke ontwikkeling, socialisatie en kwalificatie.

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling PAPI PAPI Coachingsrapport Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling Alle rechten voorbehouden Cubiks Intellectual Property Limited 2008. De inhoud van dit document is relevant op de afnamedatum en bevat

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie