HOOFDSTUK I : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOOFDSTUK I : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN"

Transcriptie

1 BESTEK 2007/04/AO PROCEDURE VAN GUNNING VIA ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG ARBEIDSONGEVALLENVERZEKERING (CPC-classificatie 812) HOOFDSTUK I : ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN 1. Opdrachtgever Stad Antwerpen Grote Markt Antwerpen Tel : 03/ Fax : 03/ marc.vanistendael@stad.antwerpen.be 2. Consulent Vanbreda Risk & Benefits NV, met zetel te 2140 Antwerpen, Plantin en Moretuslei 297, RPR Antwerpen Ondernemingsnummer , is aangesteld door de opdrachtgever als consulent inzake deze procedure. Tijdens de volledige duur van de contracten zijn de dienstverleners verplicht aan de consulent alle informatie te geven alsof de opdrachtgever of de betrokken instelling zelf de vraag zou stellen, en zijn zij verplicht met de consulent samen te werken in het kader van de opdrachten die de opdrachtgever en de betrokken instelling aan de consulent hebben toevertrouwd. 3. Bijkomende inlichtingen Voor bijkomende informatie kunnen de inschrijvers contact opnemen met de opdrachtgever of de consulent. Zij dienen zich hiervoor te wenden tot : Stad Antwerpen, dhr Marc Vanistendael, tel 03/ , fax 03/ , marc.vanistendael@stad.antwerpen.be; Vanbreda Risk & Benefits NV, dhr Erik Blankaerts, tel 03/ , fax 03/ , erik.blankaerts@vanbreda.be. 4. Doelgroep Enkel rechtstreekse offertes van verzekeraars die over de nodige erkenningen beschikken om in België verzekeringen aan te bieden, cfr de wet van 25 juni 1992 (landverzekeringsovereenkomst), de wet van 03 juli 1967 (arbeidsongevallenverzekering voor overheidsdiensten) en de wet van 09 juli 1975 (controle der Verzekeringsondernemingen) zullen weerhouden worden. Offertes via tussenkomst van makelaars of consulenten worden niet weerhouden.

2 5. Voorwerp van de opdracht Het voorwerp van de opdracht bestaat in het verzekeren van het voltallige personeel van de Stad Antwerpen, waarvoor de Stad Antwerpen vergoedingsplichtige is in het kader van de wet van 3 juli 1967 en de verplichtingen die eventueel zouden voortspruiten uit alle latere besluiten tot wijziging van voornoemde wetgeving, uitvoeringsbesluiten en administratieve omzendbrieven en richtlijnen van de voornoemde wetgeving. Enerzijds wordt een verzekeringspolis afgesloten voor het Stadspersoneel, anderzijds wordt een polis afgesloten voor de Politiediensten. Eveneens omvat deze opdracht de verzekering lichamelijke ongevallen van niet-personeelsleden, zijnde : - burgemeester en schepenen - mandatarisissen, (districts)raadsleden, leden van adviesraden - alle onbezoldigde vrijwilligers, tewerkgesteld in opdracht van de stad, overeenstemmend de wetgeving terzake - personeel ter beschikking gesteld aan de lokale politie. Deze twee contracten vormen, inclusief de verzekering voor de niet-personeelsleden, één perceel en worden in totaliteit beoordeeld en gegund. 6. Wijze van gunning van de opdracht De opdracht behelst een aanneming van diensten op basis van een algemene offerteaanvraag. 7. Toepasselijke wetgeving - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en de latere wijzigingen - het Koninklijk Besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor de aanneming van werken, leveringen en diensten, en betreffende de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen - het Koninklijk Besluit van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor de aanneming van werken, leveringen en diensten, en betreffende de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen - de wet van 25 juni 1992 op de landverzekeringsovereenkomst - de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen. - wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens - alle andere besluiten en reglementen die terzake gelden, alsook alle wijzigingen, errata en aanvullingen, ook al zijn ze niet hierboven vermeld.

3 8. Wijze van prijsopgave De prijsopgave dient te gebeuren door middel van opgave van de premievoeten, toepasbaar op de begrensde loonmassa van de diverse beroepscategorieën. Deze premievoeten worden opgeven met 0 % commissieloon. Er zullen geen poliskosten aangerekend worden. Voor elke personeelscategorie worden afzonderlijke facturen opgemaakt. Voor de te verzekeren niet-personeelsleden wordt de premie bepaald door middel van een forfaitaire premie, uitgedrukt in EURO, zonder jaarlijkse regularisatie. Deze premies worden eveneens opgegeven met 0 % commissieloon en hiervoor worden eveneens geen poliskosten aangerekend. De bedoelde categorieën worden gemeld op bijgevoegde biedingbladen. Op basis van de beschikbare gegevens is de Stad Antwerpen geen verzekeringstaks verschuldigd. De prijzen bevatten alle taksen en lasten. Indien later toch zou blijken dat de opdrachtgever verzekeringtaksplichtig is, zal de kostprijs met deze taks verhoogd worden. Voor het opmaken van zijn voorstel maakt de inschrijver verplicht gebruik van de bij dit bestek horende biedingbladen. Deze documenten dienen te worden ondertekend, evenals alle doorhalingen, overschrijvingen, aanvullingen of wijzigingen in de inschrijvingen en te melden dat de offerte werd opgesteld, integraal conform de voorwaarden van dit lastenboek. Biedingblad 1 : offerte op de lonen, beperkt tot het wettelijk maximum, exclusief de tijdelijke arbeidsongeschiktheid, en de genoemde waarborgen voor de niet-personeelsleden Biedingblad 2 : offerte op de lonen, beperkt tot het wettelijk maximum, inclusief de tijdelijke arbeidsongeschiktheid, en de genoemde waarborgen voor de niet-personeelsleden Biedingblad 3 : offerte op de lonen, beperkt tot het wettelijk maximum, inclusief de tijdelijke arbeidsongeschiktheid conform de bepalingen die door de wetgeving voor de tijdelijke ongeschiktheid op de arbeidsongevallen zijn vastgesteld en de morele schadevergoeding van 25 EURO per dag als gevolg van een arbeidsongeval met een aansprakelijke derde. 9. Technische bepalingen De offertes moeten de bijgevoegde Technische Bepalingen overnemen. - de maatschappij moet beschikken, bij het indienen van de offerte, over bestaande middelen om onderstaand systeem mogelijk te maken: Stad Antwerpen werkt met een HR-systeem (HReM+). Het is een sterk gecustomiseerde versie van PeopleSoft Human Capital Management 8.8 (PeopleTools 8.45). In dit systeem worden de persoonsgegevens beheerd evenals informatie omtrent de loopbaan, het contract, vergoedingen, aan- en afwezigheden van de medewerkers enz. Tevens worden andere HR- domeinen beheerd via HReM+ o.a. arbeidsongevallen. Alle sturende elementen worden dus in dit systeem beheerd en de verzekeraar moet over een systeem beschikken dat de elektronische arbeidsongevallenaangifte vanuit HReM+ mogelijk

4 maakt en er eveneens voor zorgen dat terugkoppeling naar HReM+ plaatsvindt. 10. Taal Alle contacten moeten in de Nederlandse taal gebeuren. 11. Informatieplicht afleveren statistieken bescherming persoonlijke levenssfeer De verzekeraar aan wie de opdracht gegund wordt, is verplicht trimestrieel statistieken te bezorgen in ecxel formaat, die minimaal de volgende gegevens bevatten : - Voorvaljaar / aantal dossiers per personeelscategorie en waarborg / betalingen / reserves / verhaal / premie / resultaat; - detail van de omstandigheden van de ongevallen, percentages blijvende arbeidsongeschiktheid, dagen tijdelijke arbeidsongeschiktheid. De gegevens vermelden de reëel uitgekeerde of gereserveerde bedragen aan 100 %. De verzekeraar moet bovendien de briefwisseling tussen de verzekeraar en het slachtoffer, als gevolg van een ongeval ter beschikking stellen van de stad Antwerpen. De verzekeraar zal zich ertoe verbinden alle bepalingen van de wet van 8 december 1992 die van toepassing zijn op verwerkers van persoonsgegevens strikt na te leven en dienaangaande een overeenkomst met de opdrachtgever te sluiten. 12. Gunningcriteria De gunning geschiedt aan de inschrijver die de voordeligste regelmatige offerte heeft neergelegd, rekening houdend met de volgende gunningcriteria : 1. de prijs : 60 punten 2. de dienstverleningsvoorstellen, de klantenservice en bijstand vanwege de verzekeraar om een transparant beheer toe te laten, en de ervaring die de verzekeraar heeft bij het verzekeren van arbeidsongevallen voor de publieke sector. Onder bijstand wordt begrepen: intensieve bijstand betreffende preventie de verzekeraar zal het bewijs dienen te leveren dat zij in haar organisatie een aparte dienst heeft die effectief preventie ondersteuning kan bieden. Onder dienstverlening wordt o.a. nog verstaan : het ter beschikking stellen van middelen ter detectie van het ernstig arbeidsongeval, opleidingen, rapportering tools voor arbeidsongevallen, aangifte FAO, externe beschikbaarheid gegevens AO : 40 punten Het opdrachtgevend bestuur behoudt zich het recht voor de opdracht niet te gunnen. 13. Aanvang en duur van het verzekeringscontract De opdracht vangt aan op 01 januari 2008 om uur.

5 De duur bedraagt 3 jaar. Zij kan vervolgens stilzwijgend worden verlengd voor een periode van telkens 1 jaar, zonder enige formaliteit, onder dezelfde bepalingen en voorwaarden, behalve indien één van de partijen zich er tegen verzet door een aangetekend schrijven dat minstens 6 maanden voor de jaarlijkse vervaldag van de overeenkomst ter post is afgegeven. Noch de verzekeringsnemer, noch de verzekeraar beschikken over een tussentijdse mogelijkheid tot opzeg van de polis; ook niet na schade. 14. Indiening van het voorstel Offertes dienen, vóór de opening van de offertes, bij de opdrachtgever toe te komen in een definitief gesloten omslag, waarop de datum van de zitting waarop de offertes worden geopend en de verwijzing naar het bestek, worden vermeld. Bij inzending per post, als gewoon of als aangetekend stuk, moet deze gesloten omslag geschoven worden in een tweede omslag met de vermelding offerte verzekering arbeidsongevallen Stad Antwerpen, aanvang dienst 01 januari De offerte moet geadresseerd worden aan de Stad Antwerpen, Bedrijf Financiën, ter attentie van : Marc Vanistendael verzekeringsverantwoordelijke Hofstraat 17 te 2000 Antwerpen De kandidaten zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig aankomen van hun offerte en voor het leveren van het bewijs hiervan. Het voorstel moet ondertekend zijn door één of meer personen die bevoegd zijn om hun onderneming voor opdrachten van deze omvang te verbinden. De opening van de offertes vindt plaats bij de Stad Antwerpen, Hofstraat 17 te 2000 Antwerpen, op 20 augustus 2007, om u. Elke inschrijver die een offerte indient mag 2 personen afvaardigen om de opening bij te wonen. 15. Geldigheidstermijn van de offerte De inschrijvers blijven gebonden door hun voorstel tot en met 01 januari Slotbepalingen Afwijkingen op de hiervoor gestelde bepalingen worden onder geen enkele voorwaarde toegestaan. Bij te voegen documenten :

6 - RSZ-attest (origineel voorzien van de droogstempel van de RSZ aangifte tot en met het voorlaatste afgelopen kalenderkwartaal ten opzichte van de dag van de opening der offertes) - Behoorlijk ingevuld en ondertekende biedingsbladen. - Een ondertekende verklaring dat de maatschappij, bij het indienen van de offerte, beschikt over bestaande middelen om onderstaand systeem mogelijk te maken: Stad Antwerpen werkt met een HR-systeem (HReM+). Het is een sterk gecustomiseerde versie van PeopleSoft Human Capital Management 8.8 (PeopleTools 8.45). In dit systeem worden de persoonsgegevens beheerd evenals informatie omtrent de loopbaan, het contract, vergoedingen, aan- en afwezigheden van de medewerkers enz. Tevens worden andere HR- domeinen beheerd via HReM+ o.a. arbeidsongevallen. Alle sturende elementen worden dus in dit systeem beheerd en de verzekeraar moet over een systeem beschikken dat de elektronische arbeidsongevallenaangifte vanuit HReM+ mogelijk maakt en er eveneens voor zorgen dat terugkoppeling naar HReM+ plaatsvindt.

7 BESTEK 2007/04/AO PROCEDURE VAN GUNNING VIA ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG ARBEIDSONGEVALLENVERZEKERING (CPC-classificatie 812) HOOFDSTUK II : TECHNISCHE BEPALINGEN 17. Te verzekeren personeel De verzekering dient toepasselijk te zijn op het voltallig personeel van de Stad Antwerpen, waarvoor de Stad Antwerpen vergoedingsplichtig is in het kader van de wet van 03 juli 1967 en volgende uitvoeringsbesluiten, met inbegrip van de personen die onbezoldigd tewerkgesteld zijn. Enerzijds wordt een verzekeringspolis afgesloten voor het Stadspersoneel, anderzijds wordt een polis afgesloten voor de lokale politie. Eveneens dient de polis toepasselijk te zijn voor bepaalde, nader genoemde, categorieën van nietpersoneelsleden. Het te verzekeren personeel wordt gevormd door : - werkliedenpersoneel - bediendepersoneel - politiepersoneel - beroepsbrandweerlieden De te verzekeren niet-personeelsleden worden gevormd door : - burgemeester en schepenen - mandatarissen, (district)raadsleden, leden van adviesraden - alle onbezoldigde vrijwilligers, tewerkgesteld in opdracht van de stad, overeenstemmend de wetgeving terzake - personeel ter beschikking gesteld aan de lokale politie Deze twee contracten maken één perceel uit en worden in totaliteit beoordeeld en gegund. 18. Toepasselijke wetgeving - wet van 3 juli 1967 betreffende de schadevergoeding voor arbeidsongevallen en ongevallen op de weg van en naar het werk en voor beroepsziekten in de overheidssector, inzonderheid op artikel 1, gewijzigd bij de wetten van 12 juni 1972, 13 juli 1973, 31 juli 1991, 20 mei 1994, 20 december 1995, 29 april 1996, 20 mei 1997, 19 oktober 1998 en 22 maart Koninklijk Besluit van 13 juli 1970 betreffende de schadevergoeding ten gunste van sommige personeelsleden van provincies, gemeenten, vereniging van gemeenten, openbare centra voor maatschappelijk welzijn, diensten van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en openbare diensten van het College van de Franse Gemeenschapscommissie en openbare kassen van lening, voor arbeidsongevallen en voor ongevallen op de weg van en naar het werk, inzonderheid op artikel 1, gewijzigd door bij de

8 Koninklijke Besluiten van 1 maart 1974 en 19 april 1993 en op artikel 3, gewijzigd bij de Koninklijke Besluiten van 1 maart 1974, 2 april 1974, 27 januari 1988 en 19 april Alle latere besluiten tot wijziging van voornoemde wetgeving. 19. Te verlenen waarborgen a. Te verlenen waarborgen voor personeelsleden De verzekering dient de waarborgen te verlenen die voorzien zijn door de wet van 03 juli 1967 (KB van 13 juli 1970 en KB van 30 maart 2001 voor de verzekeringsnemer voortvloeien uit de bepalingen van de wet van 03 juli 1967; zijn eveneens verzekerd de verplichtingen die eventueel zouden voortspruiten uit alle latere besluiten tot wijziging van voornoemde wetgeving, exclusief de tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Het beroepsziekterisico wordt niet verzekerd. b. Te verlenen waarborgen voor niet-personeelsleden Te verlenen waarborgen voor de niet-personeelsleden: - Burgemeester of schepenen: de verzekeringsovereenkomst waarborgt de lichamelijke ongevallen van de burgemeester en schepenen tijdens de uitoefening van hun mandaat en de weg van en naar het mandaat, in analogie met de bepalingen van de arbeidsongevallenwet aangaande weg naar en van het werk. De volgende waarborgen zijn van toepassing: o bij overlijden : 5 maal de bruto jaarbezoldiging o bij algehele blijvende ongeschiktheid : 10 maal de bruto jaarbezoldiging o bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid : overeenkomstig de arbeidsongevallenwetgeving o medische kosten : gewaarborgd tot 25 % van de bruto jaarbezoldiging Het plafond van de mandaatbezoldiging is vastgesteld op ,00 EURO - Mandatarissen, (district)raadsleden, leden van adviesraden : de verzekeringsovereenkomst waarborgt de lichamelijke ongevallen tijdens de uitoefening van hun mandaat en de weg van en naar het mandaat, in analogie met de bepalingen van de arbeidsongevallenwet aangaande weg naar en van het werk. De volgende waarborgen zijn van toepassing : o bij overlijden : een kapitaal van ,00 EURO o bij blijvende ongeschiktheid ten belope van 100 % : een kapitaal van ,00 EURO o medische kosten : tot beloop van 2.500,00 EURO onder aftrek van de tussenkomst van de mutualiteit - Vrijwilligers : de vergoedingen door de verzekeringsovereenkomst, zullen vastgesteld worden op grond van een bezoldiging die overeenstemt met het wettelijk maximum basisjaarloon in arbeidsongevallen en schaderegeling conform de wet op arbeidsongevallen tijdens de uitoefening van hun taak als vrijwilliger en de weg van en naar het de plaats van tewerkstelling, in analogie met de bepalingen van de arbeidsongevallenwet aangaande weg naar en van het werk.

9 De waarborg tijdelijke arbeidsongeschiktheid wordt voor deze personeelscategorie niet gewaarborgd. - Personeel ter beschikking gesteld door de lokale politie : de verzekering dient de waarborgen te verlenen die voorzien zijn door de wet van 03 juli 1967 (KB van 13 juli 1970 en KB van 30 maart 2001 voor de verzekeringsnemer voortvloeien uit de bepalingen van de wet van 03 juli 1967; zijn eveneens verzekerd de verplichtingen die eventueel zouden voortspruiten uit alle latere besluiten tot wijziging van voornoemde wetgeving, exclusief de tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Het beroepsziekterisico wordt niet verzekerd. Tevens dienen volgende varianten getarifeerd te worden : 1. De verzekering dient de waarborgen te verlenen die voorzien zijn door de wet van 03 juli 1967 (KB van 13 juli 1970 en KB van 30 maart 2001 voor de verzekeringsnemer voortvloeien uit de bepalingen van de wet van 03 juli 1967; zijn eveneens verzekerd de verplichtingen die eventueel zouden voortspruiten uit alle latere besluiten tot wijziging van voornoemde wetgeving, inclusief de tijdelijke arbeidsongeschiktheid, conform de bepalingen die voor een tijdelijke ongeschiktheid door de wetgeving op de arbeidsongevallen zijn vastgesteld. 2. De verzekering dient de waarborgen te verlenen die voorzien zijn door de wet van 03 juli 1967 (KB van 13 juli 1970 en KB van 30 maart 2001 voor de verzekeringsnemer voortvloeien uit de bepalingen van de wet van 03 juli 1967; zijn eveneens verzekerd de verplichtingen die eventueel zouden voortspruiten uit alle latere besluiten tot wijziging van voornoemde wetgeving, inclusief de tijdelijke arbeidsongeschiktheid, conform de bepalingen die voor een tijdelijke ongeschiktheid door de wetgeving op de arbeidsongevallen zijn vastgesteld en een morele schadevergoeding ten belope van 25 EUR (geïndexeerd) per dag ongeschiktheid als gevolg van een arbeidsongeval met een aansprakelijke derde. Deze variante wordt enkel voorzien voor de Politiediensten. De verzekeraar dient over de nodige controlemiddelen te beschikken om de gegrondheid en de duur van de tijdelijke arbeidsongeschiktheid te verifiëren. Voor de politiediensten gebeurt deze controle in overleg met de provinciaal raadgevend geneesheer. 3. Indexering van de renten De renten worden vermeerderd of verminderd in overeenstemming met de wet van 1 maart 1977 houdende inrichting van een stelsel waarbij sommige uitgaven in de overheidssector aan het indexcijfer van de consumptieprijzen van het Rijk worden gekoppeld. 4. Behandelingskosten (art. 4 van K.B. van 13 juli 1970) De medische, heelkundige, farmaceutische, verpleging- prothese- en orthopedische kosten worden terugbetaald binnen de limieten van het door de Koning bepaalde tarief in uitvoering van de wet op de arbeidsongevallen of van elke andere wettelijke bepaling die deze wet zou wijzigen of vervangen. 5. Begrafeniskosten (art. 5 van het K.B. van 13 juli 1970)

10 De vergoeding van begrafeniskosten wordt toegekend volgens de in artikels 2 tot 6 van het KB van 21 december 1965 (BS van 19 januari 1966) vermelde modaliteiten of van elke andere wettelijke bepalingen die deze bepaling zou wijzigen of vervangen. 6. Bestendige invaliditeit Wanneer de graad van invaliditeit, vastgesteld door de medische dienst van de federale overheid verhoogd wordt krachtens een overeenkomst tussen de ondertekenaar en het slachtoffer in toepassing van artikel 9 van het KB van 13 juli 1970, is de verzekeraar nooit gehouden de uit deze verhoging voortvloeiende last te dragen. Deze bepaling is eveneens van toepassing wanneer de Stad Antwerpen wegens niet-uitvoering van de gesloten overeenkomst gedagvaard wordt door het slachtoffer wegens het niet naleven van de overeenkomst en veroordeeld wordt deze overeenkomst uit te voeren. 7. Geschillen De Stad Antwerpen, partij in een rechtsvordering krachtens artikel 19 van de wet van 03 juli 1967, of die overeenkomstig artikel 14, par. 3 van de wet van 03 juli 1967 een actie instelt tegenover een derde aansprakelijke, kan anderzijds met de Maatschappij overeenkomen de vrije keuze van advocaat te behouden, maar is ertoe gebonden aan deze laatste geen enkele richtlijn te geven waarvoor de Maatschappij haar voorafgaandelijk schriftelijke toestemming niet zou hebben gegeven. 8. Medische dienst Onder Medische dienst moet worden verstaan, de sociaal medische dienst van de federale overheid, belast met het erkennen van de ongeschiktheid die aan de werknemer een recht toekent van een definitief of tijdelijk vroegtijdig pensioen te genieten (art 3.3 van het KB van 13 juli 1970). De verzekeraar verbindt er zich toe de beslissingen van deze dienst steeds te aanvaarden en te volgen. 9. Maximumbezoldiging De jaarbezoldiging die tot grondslag dient voor de berekening van de bijdragen en de berekening van de vergoedingen bij ongeval, is bepaald volgens de wet inzake vergoeding van schade voortvloeiend uit arbeidsongevallen en ongevallen op de weg van het werk in de openbare sector, gelet op het wettelijk maximum. 10. Kennis van het risico De verzekeringsmaatschappij zal verklaren dat het risico op het ogenblik van het sluiten van de verzekering haar volkomen bekend is. 11. Kennisgeving of mededeling van stukken Wanneer de Stad Antwerpen, buiten alle grove nalatigheid, mocht verzuimen een kennisgeving of een mededeling van stukken te doen, zelfs wanneer daartoe een termijn is voorzien, zal de

11 verzekeraar geen sanctie toepassing, indien dat verzuim vrijwillig hersteld werd, of onmiddellijk na een waarschuwing van de verzekeraar. 12. Provisionele bijdrage De verzekeringsovereenkomsten voorzien in een provisionele bijdrage die gelijk is aan het bedrag van de bijdrage die bij schatting overeenstemt met die welke na verlopen termijn zal betaald worden. De definitieve bijdrage wordt, na aftrek van de provisionele bijdrage, op het eind van ieder verzekeringsjaar aangerekend op grond van de door de opdrachtgever opgegeven inlichtingen. Voor de niet-personeelsleden gebeurt de premiebepaling door middel van een forfaitaire premie, uitgedrukt in EURO, geldig voor alle verzekerde personen, zonder jaarlijkse premie regularisatie. Er wordt hiervoor bijgevolg geen provisionele bijdrage bepaald, noch een jaarlijkse opgave van het aantal verzekerde personen per categorie. 13. Bijlagen - Schadestatistiek voor de Stad Antwerpen over de laatste 5 jaren - Overzicht van de loonkost over de laatste 3 jaren, die de tijdelijke arbeidsongeschiktheid vertegenwoordigt van het Stadspersoneel - Overzicht van het aantal dagen arbeidsongeschiktheid en loonkost die deze vertegenwoordigt, voor ongevallen van de Politiediensten, met aansprakelijke derde Ter inzage: o Jaarverslagen van de Interne Dienst Preventie en Bescherming o uittreksel uit risico analyse? Voor bijkomende inlichtingen kan u terecht bij : Stad Antwerpen, dhr Marc Vanistendael, tel 03/ , fax 03/ , marc.vanistendael@stad.antwerpen.be; Vanbreda Risk & Benefits NV, dhr Erik Blankaerts, tel 03/ , fax 03/ , e- mail erik.blankaerts@vanbreda.be.

koninklijk besluit van 20 september 1998, wordt vervangen als volgt : «Artikel 1. De regeling ingesteld bij de wet van 3 juli 1967 betreffende de

koninklijk besluit van 20 september 1998, wordt vervangen als volgt : «Artikel 1. De regeling ingesteld bij de wet van 3 juli 1967 betreffende de JUNI 2007. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 januari 1969 betreffende de schadevergoeding ten gunste van personeelsleden van de overheidssector, voor arbeidsongevallen

Nadere informatie

Rolnummer 5855. Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T

Rolnummer 5855. Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T Rolnummer 5855 Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over artikel 13, tweede lid, van de wet van 3 juli 1967 betreffende preventie van of de schadevergoeding

Nadere informatie

Begindatum Einddatum Vervaldag Duur 01/01 1 jaar

Begindatum Einddatum Vervaldag Duur 01/01 1 jaar Polis 30 504 345 Bijzondere Voorwaarden : Verzekeringsnemer : Doel van de polis Het verzekeren van de doelgroep-medewerkers (hierna verzekerde(n) genoemd) die een individuele overeenkomst hebben ondertekend

Nadere informatie

Op deze verzekering zijn de hiernavolgende bijzondere en speciale voorwaarden alsmede de bijgevoegde algemene voorwaarden van toepassing

Op deze verzekering zijn de hiernavolgende bijzondere en speciale voorwaarden alsmede de bijgevoegde algemene voorwaarden van toepassing polis polis BIJZONDERE VOORWAARDEN Ethias Prins-Bisschopssingel 73, 3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20 Polis nr. 45.034.443 Ons kenmerk 2152-hb/mj-02/08 Op deze verzekering zijn de hiernavolgende

Nadere informatie

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006 (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels Aangevuld, gewijzigd of aangepast door: - de wet van 21 december 2007 houdende diverse bepalingen (I) (B.S. 31 december

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20 bijvoegsel 001 neemt en geeft akte van de wijzigingen aangebracht door dit bijvoegsel dat aan de bovenvermelde oorspronkelijke polis gehecht zal blijven om een enkel en zelfde verzekeringscontract te vormen

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 7 MAART 2016 S.15.0053.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.15.0053.N STAD AARSCHOT, vertegenwoordigd door haar college van burgemeester en schepenen, met zetel te 3200 Aarschot, Ten Drossaarde

Nadere informatie

LASTENBOEK VERZEKERINGEN

LASTENBOEK VERZEKERINGEN LASTENBOEK VERZEKERINGEN Onderhandelingsprocedure met Europese Bekendmaking VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE Voorbereid door Aon Belgium Public Sector juni 2012 Sub-Title of Report Document BERICHT AAN DE

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen Top-Hat Plus Plan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van

Nadere informatie

EEN WOORDJE UITLEG. Police n xx.xxx.xxx

EEN WOORDJE UITLEG. Police n xx.xxx.xxx EEN WOORDJE UITLEG verzekering burgerlijke en contractuele aansprakelijkheid en tegen brand van de organisators van diverse manifestaties in de gemeentelijke gebouwen toebehorend aan gemeente Merelbeke

Nadere informatie

Voorstel bedrijfspolis personeelsverzekeringen

Voorstel bedrijfspolis personeelsverzekeringen Voorstel bedrijfspolis personeelsverzekeringen Intentie: geen Trigoon nieuwe zaak vervangt polis nr.... bijvoegsel polis nr.... domiciliëring bemiddelaar naam en adres (of stempel)... Fidea-nummer CBFA-nummer

Nadere informatie

Ethias Gemeen Recht - Onderlinge verzekeringsvereniging, toegelaten onder nr. 0165, voor de volgende verzekeringsverrichtingen: ongevallen, ziekte,

Ethias Gemeen Recht - Onderlinge verzekeringsvereniging, toegelaten onder nr. 0165, voor de volgende verzekeringsverrichtingen: ongevallen, ziekte, EEN WOORDJE UITLEG verzekering burgerlijke en contractuele aansprakelijkheid en tegen brand van de organisators van diverse manifestaties in de gemeentelijke feestzaal «De Zwalmparel» toebehorend aan het

Nadere informatie

Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE

Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE Plotseling is het zover... U bent het slachtoffer van een arbeidsongeval of een arbeidswegongeval. Deze brochure wil u wegwijs

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ONMIDDELLIJKE RENTE OP ÉÉN HOOFD

ALGEMENE VOORWAARDEN ONMIDDELLIJKE RENTE OP ÉÉN HOOFD ALGEMENE VOORWAARDEN ONMIDDELLIJKE RENTE OP ÉÉN HOOFD Inhoudstafel Blz. Definities 5 Voorwerp van het contract 7 Artikel 1 : Aanvang van het contract 7 Artikel 2 : Duur van het contract 7 Artikel 3 : Eénmalige

Nadere informatie

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd...

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd... SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Voorwerp... 2 2 Werking in de tijd... 2 3 Aansluiting... 2 4 De solidariteitsinstelling

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 MAART 2011 S.09.0099.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0099.F BELGISCHE STAAT, minister van Financiën, Mr. François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen C. P. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

polis BIJZONDERE VOORWAARDEN

polis BIJZONDERE VOORWAARDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN Ons kenmerk 2152-pgg/ng/11/07 Op deze verzekering zijn de hiernavolgende bijzondere en speciale voorwaarden alsmede de bijgevoegde algemene voorwaarden van toepassing VERZEKERINGSNEMER

Nadere informatie

2. VOORWERP EN OMVANG VAN DE WAARBORGEN 2.1 Verplichte verzekering overeenkomstig de Arbeidsongevallenwet van 10 april 1971 (bezoldigd personeel).

2. VOORWERP EN OMVANG VAN DE WAARBORGEN 2.1 Verplichte verzekering overeenkomstig de Arbeidsongevallenwet van 10 april 1971 (bezoldigd personeel). - AD1074 1. ALGEMEEN 1.1 Welke waarborgen omvat deze verzekering Huispersoneel? 1.1.1 Het bezoldigd personeel (Artikel 2.1.). De verplichte verzekering Huispersoneel (bezoldigd personeel) waarborgt overeenkomstig

Nadere informatie

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een partner voor de installatie van een systeem van digitale signalisatie Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

BESTEK N 17/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 17/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 17/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een leverancier voor de installatie van een waterbehandelingssysteem Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

offerteformulier Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten

offerteformulier Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten offerteformulier Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten openbare aanbesteding Opdracht: Aanstellen van een aannemer voor de werken renovatie administratieve lokalen en kleutersanitair

Nadere informatie

Deel I Verplicht aan de cliënt te verstrekken informatie 1

Deel I Verplicht aan de cliënt te verstrekken informatie 1 Deel I Verplicht aan de cliënt te verstrekken informatie 1 1. Uw advocaat en zijn kantoor U vertrouwt u dossier toe aan mr. Jerry VANBELLEGHEM. Mr. Jerry VANBELLEGHEM is advocaat in België, en is ingeschreven

Nadere informatie

Polis /0800 POLIS VLAAMSE SPORTFEDERATIES. Bijzondere voorwaarden blz. 1 WAVERSEBAAN OUD-HEVERLEE

Polis /0800 POLIS VLAAMSE SPORTFEDERATIES. Bijzondere voorwaarden blz. 1 WAVERSEBAAN OUD-HEVERLEE Bijzondere voorwaarden blz. 1 Verzekeringnemer: LANDELIJKE RIJVERENIGINGEN VZW WAVERSEBAAN 99 3050 OUD-HEVERLEE Begindatum Vervaldag Duur 27/02/2009 01/01 1 jaar Jaarlijkse premiebetaling Het contract

Nadere informatie

Polis A9/ POLIS VERENIGINGSLEVEN. Bijzondere voorwaarden blz. 1 WAVERSEBAAN OUD-HEVERLEE

Polis A9/ POLIS VERENIGINGSLEVEN. Bijzondere voorwaarden blz. 1 WAVERSEBAAN OUD-HEVERLEE Bijzondere voorwaarden blz. 1 Verzekeringnemer: KLJ & GROENE KRING VZW WAVERSEBAAN 99 3050 OUD-HEVERLEE Begindatum Einddatum Vervaldag Duur 01/01/2013 01/01/2016 01/01 3 jaar Jaarlijkse premiebetaling

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.114.312 / A B.A. 1.114.313 / A R.B. 1.114.313/1 Niet-leden Polissen L.O. 1.114.312 / B B.A. 1.114.313 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE

Nadere informatie

Ethias Gemeen Recht - Onderlinge verzekeringsvereniging, toegelaten onder nr. 0165, voor de volgende verzekeringsverrichtingen: ongevallen, ziekte,

Ethias Gemeen Recht - Onderlinge verzekeringsvereniging, toegelaten onder nr. 0165, voor de volgende verzekeringsverrichtingen: ongevallen, ziekte, EEN WOORDJE UITLEG verzekering burgerlijke en contractuele aansprakelijkheid en tegen brand van de organisators van diverse manifestaties in de stadslokalen, andere dan onderwijs-, sport- en recreatie-instellingen

Nadere informatie

INHOUD INLEIDING 11 AFDELING 1 OP WIE IS DE ARBEIDSONGEVALLENWET VAN TOEPASSING? 13 1. ALGEMEEN 13

INHOUD INLEIDING 11 AFDELING 1 OP WIE IS DE ARBEIDSONGEVALLENWET VAN TOEPASSING? 13 1. ALGEMEEN 13 INHOUD INLEIDING 11 AFDELING 1 OP WIE IS DE ARBEIDSONGEVALLENWET VAN TOEPASSING? 13 1. ALGEMEEN 13 2. WERKNEMERS DIE ONDER DE TOEPASSING VALLEN VAN DE WET VAN 27 JUNI 1969 OP DE MAATSCHAP- PELIJKE ZEKERHEID

Nadere informatie

Verenigingen en VZW s Cover

Verenigingen en VZW s Cover Verzekeraar Verzekeringnemer Belfius Insurance NV VLAMO VZW 8 BIJLOKEKAAI 9000 GENT Belangrijke data Begindatum 01 januari 2015 Einddatum 31 december 2015 Jaarvervaldag 1 januari Duurtijd: De polis heeft

Nadere informatie

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE BEDIENDEN TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 220. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd...

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE BEDIENDEN TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 220. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd... Bijlage 4 SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE BEDIENDEN TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 220 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Voorwerp... 2 2 Werking in de tijd... 2 3 Aansluiting... 2 4 De solidariteitsinstelling

Nadere informatie

ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG aanstelling aannemer dakwerken, betonherstellingen en schrijnwerk - raamcontract

ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG aanstelling aannemer dakwerken, betonherstellingen en schrijnwerk - raamcontract AG VESPA autonoom gemeentebedrijf vastgoed en stadsprojecten Antwerpen Bestek: Opdracht voor aanneming van werken. ALGEMENE OFFERTEAANVRAAG aanstelling aannemer dakwerken, betonherstellingen en schrijnwerk

Nadere informatie

BESTEK N 18/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 18/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 18/01 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een leverancier voor de installatie van een inbraakdetectiesysteem Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20 Bijvoegsel nr. 001 neemt en geeft akte van de wijzigingen aangebracht door dit bijvoegsel dat aan de bovenvermelde oorspronkelijke polis gehecht zal blijven om een enkel en zelfde verzekeringscontract

Nadere informatie

A R E N A The Name in Sports Insurance

A R E N A The Name in Sports Insurance Verzekering Sportfederaties Leden Polissen Niet-leden Polissen L.O. 1.115.792 A B.A. 1.115.793 A R.B. 1.115.793/1 L.O. 1.115.792 B B.A. 1.115.793 B R.B. 1.115.793/1 BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL M.I.V.B. Speciale Studiedienst Koningsstraat 76 1000 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. MIVB/SSD/1400 RAAMOVEREENKOMST VOOR VERSTERKING VAN PERRONNEUZEN

Nadere informatie

Burgerlijke beroepsaansprakelijkheid van advocaten 2 e rangspolis. Orde van Vlaamse Balies. Polis :

Burgerlijke beroepsaansprakelijkheid van advocaten 2 e rangspolis. Orde van Vlaamse Balies. Polis : Burgerlijke beroepsaansprakelijkheid van advocaten 2 e rangspolis Orde van Vlaamse Balies Polis : 99.551.935 1 Burgerlijke beroepsaansprakelijkheid van advocaten Definities gemeen aan het geheel van de

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK LENING 2014A De Watergroep

BIJZONDER BESTEK LENING 2014A De Watergroep BIJZONDER BESTEK LENING 2014A De Watergroep 2014 DIRECTIE FINANCIËN&CONTROLLING AFDELING THESAURIE Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening CVBA Als bijlage vindt u: - Het oprichtingsdecreet van de Watergroep

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 21) Type levensverzekering Capiplan Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/010 BERAADSLAGING NR. 08/006 VAN 5 FEBRUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Fédération des ONG de coopération au développement. Samenaankoop verzekeringen

Fédération des ONG de coopération au développement. Samenaankoop verzekeringen Fédération des ONG de coopération au développement Samenaankoop verzekeringen Group Casier Opdracht tot samenaankoop verzekeringen Werkwijze en lastenboek Marktonderzoek Voordelen samenaankoop Voordelig

Nadere informatie

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID OVERZICHT en DOEL I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID De bijdrage voor deze verzekering zit inbegrepen in het lidgeld en is geldig voor alle clubs en leden welke aangesloten

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

1. Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing? 2. Wat is het voorwerp van de verzekering Reizen Gehele Wereld

1. Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing? 2. Wat is het voorwerp van de verzekering Reizen Gehele Wereld Beste bedevaarder, Voor de deelnemers aan onze bedevaart werd voor twee dagen een polis reizen gehele wereld afgesloten. We hebben schriftelijk bevestiging gekregen dat de polis voor ons traject geldig

Nadere informatie

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen Provinciaal Administratief Centrum "Het Zuid" directie Ruimte Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent Tel. 09-267 76 00 - fax 09-267 76 99 Offerte R03-LAF-2010-008 Lochristi Aanleg fietspad te Lochristi langs

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 (Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Mogelijkheid om te kiezen voor een formule waarbij dit met betrekking tot de winstdeelname

Nadere informatie

Gewaarborgd Inkomen Brochure

Gewaarborgd Inkomen Brochure Gewaarborgd Inkomen Brochure AMMA Verzekeringen o.v. Vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke bijdragen krachtens artikel 2, 2 van de wet van 25.06.1992 (B.S. 20.08.1992) toegelaten

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.116.925 / A B.A. 1.116.926 / A Niet-leden Polissen L.O. 1.116.925 / B B.A. 1.116.926 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer VLAAMSE BADMINTON LIGA

Nadere informatie

Rolnummer 3677. Arrest nr. 200/2005 van 21 december 2005 A R R E S T

Rolnummer 3677. Arrest nr. 200/2005 van 21 december 2005 A R R E S T Rolnummer 3677 Arrest nr. 200/2005 van 21 december 2005 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over artikel 14bis, 3, van de wet van 3 juli 1967 betreffende de preventie van of de schadevergoeding

Nadere informatie

Versie van DEEL VI Titel II Hoofdstuk VII Vergoeding voor de personeelsleden die het slachtoffer zijn van een opzettelijke gewelddaad

Versie van DEEL VI Titel II Hoofdstuk VII Vergoeding voor de personeelsleden die het slachtoffer zijn van een opzettelijke gewelddaad Versie van 10-03-2011 DEEL VI Titel II Hoofdstuk VII Vergoeding voor de personeelsleden die het slachtoffer zijn van een opzettelijke gewelddaad Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Begunstigden

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen Capiplan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van de totale

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet: EURO De ondergetekende : (Naam

Nadere informatie

II. Het stelsel voor werknemers C. Statistieken 5. Arbeidsongevallen (FAO)

II. Het stelsel voor werknemers C. Statistieken 5. Arbeidsongevallen (FAO) 5. Arbeidsongevallen 5.0 Methodologische nota De tak arbeidsongevallen omvat twee stelsels (van financiering): het kapitalisatiestelsel en het repartitiestelsel. Enkel het repartitiestelsel behoort tot

Nadere informatie

TITEL I Algemene bepalingen

TITEL I Algemene bepalingen ADMINISTRATIEVE SCHIKKING BETREFFENDE DE TOEPASSING VAN DE OVEREENKOMST BETREFFENDE DE SOCIALE ZEKERHEID TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË EN DE REPUBLIEK MOLDAVIË (Inwerkingtreding 01-01-2016, gepubliceerd

Nadere informatie

CAPIPLAN 1. Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen

CAPIPLAN 1. Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen CAPIPLAN 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen Hoofdwaarborg Bij leven van de verzekerde op de einddatum: Het contract waarborgt de betaling van de

Nadere informatie

LEVANTO VZW SELECTIELEIDRAAD. Voorwerp van de opdracht: Onderschrijven van verzekeringscontracten brand en auto voor de periode

LEVANTO VZW SELECTIELEIDRAAD. Voorwerp van de opdracht: Onderschrijven van verzekeringscontracten brand en auto voor de periode LEVANTO VZW SELECTIELEIDRAAD Voorwerp van de opdracht: Onderschrijven van verzekeringscontracten brand en auto voor de periode 2016-2019 Gunningswijze: Referentie opdracht: Indienen van de kandidaatstellingen:

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0888-1 IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: GEBOUW / LIGGING: PERCEEL: vzw Katholieke Scholen Groot-Bornem Driesstraat 10 2880 Bornem Verantwoordelijke inrichtende macht : dhr Frans De Laet

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

Betreft : ACTIE - Aanvraag van de incasso s 2012 en certificeringverslag welke uiterlijk op 30 juni 2013 aan de vzw TRIP moeten bezorgd worden.

Betreft : ACTIE - Aanvraag van de incasso s 2012 en certificeringverslag welke uiterlijk op 30 juni 2013 aan de vzw TRIP moeten bezorgd worden. Ter attentie van de leden van TRIP VZW TRIP de Meeûssquare 29 B- 1000 BRUSSEL Tel. +32 2 547 56 11 marc.dierckx@trip- vzw.be md 130410 Aanvraag premie-incasso 2012 en certificeringverslag Brussel, 10 april

Nadere informatie

Pensioenspaarcontract van het type Universal Life

Pensioenspaarcontract van het type Universal Life Pensioenspaarcontract van het type Universal Life Algemene voorwaarden Securex Leven - VOV - Maatschappelijke zetel: Tervurenlaan 43, 1040 Brussel Erkend bij KB van 5.1.1982 (B.S. 23.1.1982) onder nr.

Nadere informatie

Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel

Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 5.1 De overledene

Nadere informatie

In geval van een ongeval met een motorvoertuig : Aard v/h voertuig : Maximumsnelheid :

In geval van een ongeval met een motorvoertuig : Aard v/h voertuig : Maximumsnelheid : A ONGEVALAANGIFTE Verzekeringsnemer : Beroep : Nr POLIS Getroffene : Geboortedatum : Beroep : Wanneer werden de activiteiten onderbroken? Aangesloten bij een ziekenfonds? Ja - Gelieve het te verwittigen

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

verzekeringsvoorstel

verzekeringsvoorstel BA Gerechtelijke Mandatarissen (Handels- en/of burgerlijke rechtbanken) Minnelijke vereffenaars van vennootschappen Verzekering van de burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid Gerechtelijke Mandatarissen

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23 CAMELEON - CAMELEON Dynamico CAMELEON - CAMELEON Dynamico 1 TYPE LEVENSVERZEKERING Levensverzekering waarbij een gegarandeerd rendement (tak 21) gecombineerd wordt met een rendement dat gekoppeld is aan

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND TUSSEN: GEMEENTE MERKSPLAS, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen,

Nadere informatie

LEVERING VAN HANDELSGOEDEREN : VRIJETIJDS KINDER-, DAMES- EN HERENSCHOENEN

LEVERING VAN HANDELSGOEDEREN : VRIJETIJDS KINDER-, DAMES- EN HERENSCHOENEN Bijzonder bestek LEVERING VAN HANDELSGOEDEREN : VRIJETIJDS KINDER-, DAMES- EN HERENSCHOENEN ten behoeve van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol Aanbestedende overheid: Provinciaal Recreatiedomein

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

OCMW POPERINGE. Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag.

OCMW POPERINGE. Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag. OCMW POPERINGE BOUWEN SOCIAAL HUIS Deel 11 : Los Meubilair Algemene Offerteaanvraag. INSCHRIJVINGSBILJET / OFFERTE De ondergetekende: (naam en voornamen) Hoedanigheid of beroep:.. Nationaliteit:. Woonplaats

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 1431

BIJZONDER BESTEK NR. 1431 MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MIVB KONINGSTRAAT 76 1000 BRUSSEL (1) BIJZONDER BESTEK NR. 1431 Aanpassing van het bovengrondse net Kleine reparaties aan de halten en beddingen

Nadere informatie

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Geldig vanaf 6/2/2015 DL Strategy Type Levensverzekering Levensverzekering met intrestvoet gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij (Tak 21).

Nadere informatie

CAPI 23 1. Type levensverzekering. Waarborgen

CAPI 23 1. Type levensverzekering. Waarborgen CAPI 23 1 Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Met betrekking tot de winstdeelname wordt dit gecombineerd met een rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

Verzekering Gewaarborgd Inkomen 25u/24 voor zelfstandige journalisten

Verzekering Gewaarborgd Inkomen 25u/24 voor zelfstandige journalisten HR INSURANCE Verzekering Gewaarborgd Inkomen 25u/24 voor zelfstandige journalisten voor leden van VJV Een uitgebreide dekking tegen een aantrekkelijk tarief zodat u zich op financieel vlak geen zorgen

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 18 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Studie en Advies Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk

Nadere informatie

: Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest INSCHRIJVINGSBILJET

: Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest INSCHRIJVINGSBILJET 1 Opdrachtgever Aard van de opdracht : Intercommunale LEIEDAL : Groenonderhoud in bedrijventerrein Gullegem-Moorsele; uitbreiding noordwest Bestek nr. : H3 GM 54 40 INSCHRIJVINGSBILJET - De ondergetekende

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 10 juli

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 10 juli A D V I E S Nr. 1.410 ------------------------------ Zitting van woensdag 10 juli 2002 ---------------------------------------------- Outplacement - Uitvoering van de wet van 5 september 2001 tot verbetering

Nadere informatie

Contract van Adjunct- apotheker (Bepaalde duur)

Contract van Adjunct- apotheker (Bepaalde duur) Contract van Adjunct- apotheker (Bepaalde duur) Tussen enerzijds de heer/mevrouw... wonende te... en anderzijds de heer/mevrouw... apotheker, wonende te... wordt overeengekomen: Art. 1 - De eerste ondergetekende

Nadere informatie

Beroepsaansprakelijkheid Reisagentschap (wettelijke waarborgen):

Beroepsaansprakelijkheid Reisagentschap (wettelijke waarborgen): Verzekerde Kapitalen B.V. Uitbating: a. Lichamelijke schade: 2.500.000-EUR b. Stoffelijke schade: 250.000-EUR Beroepsaansprakelijkheid Reisagentschap (wettelijke waarborgen): a. Lichamelijke schade: 2.500.000-EUR

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING DE PROVINCIERAAD VAN WEST-VLAANDEREN Gelet op artikel 2 en artikel 42 van het Provinciedecreet; Overwegende

Nadere informatie

RECHTSBIJSTAND. Hoofdstuk 5. Art.21. Voorafgaandelijke bepaling

RECHTSBIJSTAND. Hoofdstuk 5. Art.21. Voorafgaandelijke bepaling Hoofdstuk 5 RECHTSBIJSTAND Voorafgaandelijke bepaling Gewaarborgd schadegeval Art.21 De bepalingen van de overige hoofdstukken van deze overeenkomst zijn van toepassing op Rechtsbijstand voor zover ze

Nadere informatie

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 579, 1, van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Bergen.

A R R E S T. In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 579, 1, van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Bergen. Rolnummer 5056 Arrest nr. 144/2011 van 22 september 2011 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende artikel 579, 1, van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Bergen. Het

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 21) Type levensverzekering Capiplan Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte

Nadere informatie

COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG TEN VOORDELE VAN DE PERSONEELSLEDEN VAN. PROVIDENTIA cv

COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG TEN VOORDELE VAN DE PERSONEELSLEDEN VAN. PROVIDENTIA cv COLLECTIEVE POLIS GEZONDHEIDSZORG TEN VOORDELE VAN DE PERSONEELSLEDEN VAN PROVIDENTIA cv Dienst polissen: 49@belins.be 02/286.65.75 Dienst schade: 491@ belins.be 02/286.60.30 Fax: 02/286.74.76 te Brussel

Nadere informatie

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010

BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 ONDERRICHTING AAN DE WERKGEVERS 2010-2 BETREFT: BRUGPENSIOEN BIJZONDERE WERKGEVERSBIJDRAGEN EN INHOUDINGEN RSZ VANAF 01/04/2010 Ingevolge het K.B. van 29/03/2010 B.S. 31/03/2010 tot uitvoering van het

Nadere informatie

WETTELIJKE INFORMATIE

WETTELIJKE INFORMATIE WETTELIJKE INFORMATIE Het Wetboek Economisch Recht legt de verplichting op bepaalde informatie te verstrekken. Wij verzoeken U uitdrukkelijk hiervan kennis te nemen en ook de andere pagina s van deze website

Nadere informatie

Verzekeringen gewaarborgd inkomen: verlenging van de looptijd omwille van de verlenging van de wettelijke pensioenleeftijd.

Verzekeringen gewaarborgd inkomen: verlenging van de looptijd omwille van de verlenging van de wettelijke pensioenleeftijd. MTH16064 Verzekeringen gewaarborgd inkomen: verlenging van de looptijd omwille van de verlenging van de wettelijke pensioenleeftijd Toelichting Gedragscode De wet van 10 augustus 2015 1 verhoogt de wettelijke

Nadere informatie

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV Blz. 1 van 5 OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV VERZEKERINGNEMER DOKTER JONGE VERZEKERDE DOKTER JONGE Geslacht : mannelijk Geboortedatum : 01/01/1989 Leeftijd : 25 jaar en 6 maand Sociaal Statuut : zelfstandige

Nadere informatie

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV

OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV Blz. 1 van 5 OFFERTE Aanvullend Pensioen - RIZIV VERZEKERINGNEMER DOKTER JONGE VERZEKERDE DOKTER JONGE Geslacht : mannelijk Geboortedatum : 01/01/1989 Leeftijd : 25 jaar en 6 maand Sociaal Statuut : zelfstandige

Nadere informatie

Veilig Gevoel Verzekeringsvoorstel

Veilig Gevoel Verzekeringsvoorstel Verzekeringsvoorstel Bemiddelaar Nr.... FSMA-nr.... Referentie... Naam... Telefoon... Verkoop op afstand Ja Neen Polisreferentie Nieuwe zaak Overname andere maatschappij, kopie andere polissen bijvoegen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/13/114 BERAADSLAGING NR. 13/050 VAN 7 MEI 2013 BETREFFENDE DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN HET

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 1.102.192 / A B.A. 1.102.193 / A C/39.000 Niet-leden Polissen L.O. 1.102.192 / B B.A. 1.102.193 / B BIJZONDERE VOORWAARDEN Verzekeringnemer REDFED - VLAAMSE

Nadere informatie

Versie DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel

Versie DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel Versie 11-09-2017 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 5.1 De overledene

Nadere informatie

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits -VOLULIFE De groepsverzekering van de nieuwe generatie AG Employee Benefits -VOLULIFE Omdat elke werkgever die denkt in het belang van zijn onderneming, ook aan de toekomst van zijn medewerkers denkt.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/13/177 BERAADSLAGING NR. 13/082 VAN 3 SEPTEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Ziekte of ongeval met lichamelijk letsel Aangifte

Ziekte of ongeval met lichamelijk letsel Aangifte Aangifte Ingevuld te bezorgen aan Baloise Insurance ter attentie van de raadgevende geneesheer, binnen 8 dagen te rekenen vanaf de dag van het ongeval. De getroffene moet een kopie bewaren. Gegevens over

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid SCSZG/18/127 BERAADSLAGING NR. 18/069 VAN 5 JUNI 2018 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR SIGEDIS AAN HET FEDERAAL

Nadere informatie

Overeenkomst ter vervanging

Overeenkomst ter vervanging Overeenkomst ter vervanging Tussen enerzijds de heer/mevrouw... wonende te... en anderzijds de heer/mevrouw... apotheker, wonende te... werd overeengekomen wat volgt : Art. 1. - De eerste ondergetekende

Nadere informatie

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk DEEL E. FERTEFORMULIER Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk Bestek: AGSTAN/OD/SP/HB/BE02 Programma Openbaar domein/strategische Projecten (natuurlijke

Nadere informatie