Gemeenten krijgen de beschikking over mijn medische dossier.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenten krijgen de beschikking over mijn medische dossier."

Transcriptie

1 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. Deze taken worden verschoven van het Rijk en de provincie naar gemeenten. Dit wordt ook wel transities genoemd. Op deze plek informeren wij u elke week over een onderdeel van deze transities. Deze week het eerste misverstand over de Wmo Meer informatie over de transities vindt u op Of bel Misverstand #1 over de Wmo 2015 Gemeenten krijgen de beschikking over mijn medische dossier. Gemeenten krijgen geen medische dossiers te zien. De gemeente mag bijvoorbeeld alleen weten dat iemand een indicatie heeft voor de nieuwe Wet langdurige zorg. De gemeente krijgt niet te zien wat er in het dossier staat. De gemeente mag alleen gegevens bekijken als u daar toestemming voor geeft. En alleen als het voor uw aanvraag voor hulp belangrijk is. Bovendien hebben alle artsen, ook de huisarts, een medisch beroepsgeheim. De gemeente heeft gegevens gekregen van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) en van de zorgkantoren. Dat zijn gegevens van inwoners die nu ondersteuning vanuit de AWBZ ontvangen. Het gaat om een selectie van de indicatie- en declaratiegegevens. De gemeente heeft deze gegevens nodig om met u in gesprek te gaan over hoe u uw zorg wilt organiseren. Aanmelden voor een uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze digitaal aanvragen via de website van de gemeente Oosterhout onder inwoners\werk-en-inkomen\bijstandsuitkering\aanmelden voor een uitkering. Of u recht heeft op een (bijstands-)uitkering leest u ook op de website. U maakt daarin ook zelf een afspraak. De termijn waarop is afhankelijk van het aantal aanvragen op dat moment.

2 Droge voeten in de toekomst Eerste deel oostelijke persleiding eind dit jaar klaar Eind 2013 is de gemeente Oosterhout gestart met de aanleg van de oostelijke persleiding, een persleiding waarmee het rioolstelsel van Oosterhout aanzienlijk wordt verbeterd en waarmee wateroverlast in de toekomst zoveel mogelijk kan worden beperkt. De aanleg verloopt voorspoedig en het eerste deel van deze leiding is naar verwachting aan het eind van dit jaar klaar. De toenemende kans op hevige regenval zorgt voor steeds meer wateroverlast. Het huidige rioolstelsel in Oosterhout heeft niet voldoende afvoercapaciteit om bij die hevige regenval al het water te verwerken. Daardoor kan er wateroverlast en water op straat ontstaan en loopt vuil water over in oppervlaktewater. De aanleg van een nieuwe persleiding moet hier verandering in brengen. De oostelijke persleiding moet niet alleen zorgen voor minder wateroverlast en een betere kwaliteit van het oppervlaktewater. Met de aanleg van deze leiding wordt ook het huidige rioolstelsel ontlast en wordt er ingespeeld op de toekomstige uitbreiding van Oosterhout met woonwijken en bedrijventerreinen. Inspelen op toekomstige uitbreiding van Oosterhout Aan de westzijde van Oosterhout ligt de westelijke persleiding. Die loopt langs de Lage Molenpolderweg en de Weststadweg. De oostelijke leiding moet de westelijke persleiding en het centrum ontlasten. Met droog weer loost gemaal Paterserf namelijk op de westelijke persleiding en met regenachtig weer op het centrum, omdat de capaciteit van de westelijke persleiding beperkt is. Als de oostelijke persleiding is aangelegd gaat gemaal Paterserf op deze leiding lozen, zodat de westelijke persleiding en het centrum worden ontlast. Zo ontstaat er meer capaciteit in de westelijke persleiding, om water uit wijken die aan de westzijde van Oosterhout worden gerealiseerd te kunnen lozen. De Contreie en Zwaaikom bijvoorbeeld. Bedrijventerrein Everdenberg, de Molenbuurt en Oosteind lozen nu hun afvalwater in het stelsel van het centrum, maar worden hier straks van afgekoppeld en ook aangesloten op de oostelijke persleiding. Toekomstige ontwikkelingen aan de oostzijde van Oosterhout zoals Everdenberg 2 en mogelijk Oosterhout-oost en Willemspolder, kunnen straks ook worden aangesloten op de oostelijke persleiding.

3 8 kilometer lang De oostelijke persleiding die nu wordt aangelegd is ongeveer 8 kilometer lang en ligt aan de oostzijde van Oosterhout. De leiding loopt van Oosterhout Zuid (gemaal Paterserf), langs de A27, door de Oranjepolder naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het Waterschap Brabantse Delta aan de Statendamweg. Hiervoor is een 600 meter lange boring gemaakt onder de Bovensteweg. Bij de tracékeuze is rekening gehouden met allerlei aspecten in de openbare ruimte, zoals groen, verkeer, kabels en leidingen, grondeigendommen, milieu en archeologie. Maar dus ook met de toekomstige uitbreiding van Oosterhout met woonwijken en bedrijventerreinen. Tussengemaal De persleiding is te lang om het afvalwater in één keer vanaf gemaal Paterserf in het zuiden naar de waterzuivering in het noorden te pompen. Daarom wordt er halverwege een tussengemaal gebouwd, in het verlengde van de Leijsenstraat tegen de afrit van de Bovensteweg naar de A27. Die pompt het afvalwater door naar de zuivering in het noorden. De gemalen in de Molenbuurt en Oosteind worden hier met hun persleiding op aangesloten. Eerste deel bijna klaar De oostelijke persleiding wordt in twee fasen aangelegd. Eind 2013 werd gestart met de aanleg van het eerste deel: het noordelijk deel en de bouw van het tussengemaal halverwege. De aanleg van dit deel verloopt voorspoedig en is aan het eind van het jaar klaar. Halverwege 2015 wordt naar verwachting gestart met de aanleg van het zuidelijk deel, vanaf gemaal Paterserf naar het tussengemaal halverwege en het aansluiten van verschillende bemalingsgebieden op de persleiding. Ook voor voetgangers Dinsdag 21 oktober spoorwegovergang Wethouder van Dijklaan afgesloten ProRail vernieuwt de bovenleiding van het spoor tussen de Baarschotsestraat en de Vijf Eikenweg. Hierdoor is de overweg van de Wethouder van Dijklaan afgesloten voor alle verkeer, ook voor

4 voetgangers op dinsdag 21 oktober tussen en uur. ProRail is de beheerder van de railinfrastructuur in Nederland. De werkzaamheden aan het spoor beginnen op zaterdag 18 oktober uur en duren tot vrijdag 24 oktober 7.00 uur. Onderhoud en vernieuwing van het spoor Door het regelmatig inspecteren en het tijdig vervangen of vernieuwen van onderdelen blijft het spoor in goede conditie. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak s nachts en in het weekend, aangezien er dan minder of geen reizigerstreinen rijden. Dat is veiliger voor de spoorwerkers. Meer informatie over de werkzaamheden Voor meer informatie kijkt u op Ook kunt contact opnemen via telefoonnummer (Tussen uur en uur alleen voor ernstige overlast en veiligheidrisico's). Of u vult het contactformulier op de website in. Eenmalige uitkering minima 2014 Huishoudens met een inkomen van ten hoogste 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm (dus voor alleenstaande, alleenstaande met kinderen of gehuwden) hebben in 2014 éénmalig recht op een koopkrachttegemoetkoming van netto: 100 (echtpaar) 90 (alleenstaande ouder) 70 (alleenstaande) Huishoudens die op 1 september 2014 een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering ontvingen, krijgen automatisch bericht van de gemeente en hoeven dus niets te doen. Huishoudens met een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) ontvangen bericht van de Sociale Verzekeringsbank. Huishoudens die niet bekend zijn bij de gemeente maar wel aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnenkort een aanvraag indienen.

5 Zodra er meer bekend is over de uitvoering zoals hoe en wanneer u een aanvraag kunt indienen en bericht en betaling ontvangt, volgt nadere berichtgeving in dit weekblad en op de website van de gemeente. Op kunt u nu al testen of u mogelijk recht op een tegemoetkoming heeft. U kunt uw kinderen opgeven Zaterdag 25 oktober kindervrijmarkt op de Markt Op 25 oktober vindt er een kindervrijmarkt plaats op de Markt, naast de reguliere zaterdagmarkt. Ook staat er dan een draaimolen. Bij een kindervrijmarkt verkopen kinderen hun oude speelgoed en andere spullen. Deze worden voor weinig geld verkocht want kopen en verkopen gebeurt vooral voor het plezier. De kindervrijmarkt start om uur en duurt tot uur. (Uitpakken van de spullen kan vanaf uur). Spelregels deelname kindervrijmarkt In verband met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn een aantal spelregels vastgesteld: In het vrijmarktgebied mogen kinderen traditionele 2e handsspullen verkopen. Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkopen omdat dit aan strenge regels is gebonden. Er zal uitsluitend gebruik kunnen worden gemaakt van grondplaatsen (dus geen kramen), die worden aangewezen door de marktmeester. Na afloop van de kindervrijmarkt dienen de deelnemers van de vrijmarkt hun eigen restanten/afval mee te nemen. De kindervrijmarkt is niet bedoeld voor de verkoop van hele inboedels en ook niet voor nieuwe spullen. Kinderen kunnen/mogen begeleid worden door ouders.

6 Aanwijzingen van de marktmeester dienen meteen te worden opgevolgd. Opgeven deelname Om uw kind(eren) deel te laten nemen aan de kindervrijmarkt behoort u vóór 20 oktober een te sturen naar stadhuis@oosterhout.nl ter attentie van de heer H. Jansen, met hierin naam, adres, woonplaats, (mobiel)telefoonnummer en gewenste verkoopruimte. De plaatsen worden ingedeeld op binnenkomst van aanmelding en vol=vol. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij Henk Jansen, de marktmeester, op telefoonnummer of via adres stadhuis@oosterhout.nl. Kidzfun Indoor viert feest: 25 ste editie In de herfstvakantie viert Kidzfun haar 25 ste editie, dit wordt gevierd met feestelijke sport- en spelactiviteiten in het zwembad en de sporthal van Sportcentrum Arkendonk. KIDZFUN indoor is een leuk evenement voor de jeugd. Tijdens de herfstvakantie staat Sportcentrum Arkendonk vijf dagen lang in het teken van spelen, sporten en zwemmen. Van maandag tot en met vrijdag kunnen de kinderen van tot uur deelnemen aan Kidzfun Indoor. Op woensdagochtend en vrijdagochtend is er een speciale speelochtend voor de basisschoolgroepen 1 tot en met 3. Een middagentree Kidzfun kost 3,50 en passe-partout voor alle dagen kosten 10,- inclusief discozwemmen. Kidzfun mini kost 2,50. Kaarten zijn vanaf 1 oktober verkrijgbaar aan de kassa van Sportcentrum Arkendonk. Boarding Soccer Tournament Donderdag 24 oktober kan de jeugd deelnemen aan boarding soccer tournament toernooi, een indoor voetbaltoernooi. Het toernooi is georganiseerd voor de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs. Inschrijven kan via tot en met 19 oktober Inschrijfkosten zijn 25,00.

7 Kinderfeestje Vier je kinderfeestje tijdens Kidzfun Indoor. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes heerlijk spelen en daarna smullen van een kindermenu met frietjes. Een kinderfeestarrangement kost 7,50 inclusief dagentree en kindermenu. Meer informatie Meer informatie is te vinden op de website Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Oosterhout, Oosterhout in Beweging, Moonen attractieverhuur en programma Jong gemeente Oosterhout.

Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken!

Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken! Op 11 en 26 oktober ook praktijkdagen Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken! Op 21 september en 4 oktober vonden de eerste praktijkdagen plaats op het verkeersveiligheidsterrein

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkocht worden omdat dit aan strenge regels is gebonden.

Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkocht worden omdat dit aan strenge regels is gebonden. 26 oktober Kindervrijmarkt op de Markt Op 26 oktober vindt er een kindervrijmarkt plaats naast de reguliere zaterdagmarkt op de Markt. Bij een kindervrijmarkt verkopen kinderen hun oude speelgoed en andere

Nadere informatie

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Urgenda directeur Marjan Minnesma loopt van 1 tot en met 29 november meer dan 500 kilometer van Utrecht

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 14.0969 d.d. 28-10-2014 Onderwerp Beleidsregels koopkrachttegemoetkoming 2014 Besluiten: 1) De beleidsregels koopkrachttegemoetkoming lage inkomens 2014 vast te stellen en daarmee in te stemmen

Nadere informatie

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld:

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld: Op Koningsdag 26 april Kindervrijmarkt en zaterdagmarkt op Schapendries Schrijf uw kinderen nu in! Het Oranjecomité, de ondernemers van Schapendries en van de Weekmarkt organiseren op Koningsdag 26 april

Nadere informatie

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk?

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Per 1 januari 2015 gaat er veel veranderen. Gemeenten zijn dan verantwoordelijk voor jeugdhulp, ondersteuning bij zelfstandig wonen

Nadere informatie

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout.

Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout. Bent u al donor? JaofNee.nl Orgaandonatie is een actueel en belangrijk onderwerp. Er is namelijk een groot tekort aan organen. Hierdoor overlijden er jaarlijks tientallen patiënten die te lang op een donororgaan

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Rijk heeft een regeling vastgesteld om mensen met een minimum inkomen in 2014 tegemoet te komen. Dit is de zogenoemde koopkrachttegemoetkoming

Nadere informatie

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden.

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden. Aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen In februari 2013 wordt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen door de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verstuurd.

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente Diemen. We noemen dit koopkrachttegemoetkoming.

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Ook dit najaar is er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data open: Vrijdag

Nadere informatie

Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober 2011 Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout.

Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober 2011 Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout. Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober 2011 Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout. Sinds jaar en dag worden de textiel-, blik- en glascontainers

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen JANUARI, 2010 In deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over de volgende onderwerpen: de individuele bijzondere bijstand; de categoriale bijzondere bijstand;

Nadere informatie

Presentatie vergadering dorpsraad Gerwen 28 oktober 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities

Presentatie vergadering dorpsraad Gerwen 28 oktober 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities De drie transities Jeugdwet, Wmo 2015 en Participatiewet Presentatie vergadering dorpsraad Gerwen 28 oktober 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities Nieuwe verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS VASTGESTELDE BELEIDSREGELS Het college van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 28 oktober de navolgende beleidsregels vastgesteld: Beleidsregels Eenmalige koopkrachttegemoetkoming Haarlemmerliede

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk

Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk Aanvraagformulier Tegemoetkoming chronisch zieken en mensen met een beperking 2018 gemeente Harderwijk Wanneer heeft u recht op deze regeling? Met dit formulier kunt u bij Meerinzicht een tegemoetkoming

Nadere informatie

Presentatie Nuenense buurt- en wijkverenigingen 17 november 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities

Presentatie Nuenense buurt- en wijkverenigingen 17 november 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities De drie transities Jeugdwet, Wmo 2015 en Participatiewet Presentatie Nuenense buurt- en wijkverenigingen 17 november 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities Nieuwe verantwoordelijkheden

Nadere informatie

De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen!

De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen! NIEUWSBRIEF SOCIALE ZEKERHEID JANUARI 2007 De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar willen we graag beginnen door u alle geluk en gezondheid toe te wensen! In deze nieuwsbrief leest u eerst over de nieuwe

Nadere informatie

Algemene tegemoetkoming

Algemene tegemoetkoming INFORMATIE 2010 Algemene tegemoetkoming Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) CAK Sinds 2009 voert het CAK een aantal taken binnen de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTËN RAAD ALMËLO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2015 01-01-2015 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www. klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere

Nadere informatie

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere bijstand p.4 Langdurigheidstoeslag p.5 Minimaregeling/Almelo

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

Let op! Er zijn meer inkomsten die meetellen. Wilt u precies weten hoe het zit? Neem dan contact met ons op.

Let op! Er zijn meer inkomsten die meetellen. Wilt u precies weten hoe het zit? Neem dan contact met ons op. NIEUWSBRIEF IGSD september 2013 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Bijverdienen en een bijstandsuitkering 2. De hoogte van uw uitkering is veranderd per 1 juli

Nadere informatie

Denk mee over uw WOZ

Denk mee over uw WOZ Denk mee over uw WOZ De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) stelt o.a. in de gemeente Oosterhout de waarde vast van alle woningen. Dit is verplicht volgens de Wet waardering onroerende zaken (Wet

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTEN RAAD ALMELO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2016 uitgave 1 januari 2016 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl info@almelosociaal.nl 0546-45 69

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan kunt u dit jaar in aanmerking komen voor eenmalig extra geld van de

Nadere informatie

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014

COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen

Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen Bijna iedereen kent wel de lintjesregen, traditiegetrouw op de dag voor Koninginnedag. Dan krijgen mensen die iets betekenen voor Nederland of

Nadere informatie

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Extra geld voor mensen met een laag inkomen U dient dit formulier in te leveren vóór 15 december 2014 Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 110% van

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

NASCHOOLSE ACTIVITEITEN NASCHOOLSE ACTIVITEITEN In het schooljaar 2018-2019 biedt OBS De Fonkel weer naschoolse activiteiten aan. De naschoolse activiteiten worden aangeboden in verlenging van het aanbod binnenschools, met name

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie

De belangrijkste veranderingen in 2015 voor senioren op een rij INKOMEN

De belangrijkste veranderingen in 2015 voor senioren op een rij INKOMEN De belangrijkste veranderingen in 2015 voor senioren op een rij INKOMEN AOW De AOW-leeftijd stijgt verder. Wordt u vóór 1 oktober 2015 65 jaar, dan gaat uw AOW drie maanden na uw 65 e verjaardag in. 65

Nadere informatie

AALTEN ACTUEEL. Agenda IN HET KORT... Gewijzigde data afvalinzameling en openingstijden met de feestdagen OPENBARE BEKENDMAKINGEN.

AALTEN ACTUEEL. Agenda IN HET KORT... Gewijzigde data afvalinzameling en openingstijden met de feestdagen OPENBARE BEKENDMAKINGEN. Iedere week worden in Aalten Actueel de openbare bekendmakingen gepubliceerd. U kunt het actuele nieuws volgen op www.aalten.nl, facebook en twitter. 9 december 2014 Gewijzigde data afvalinzameling en

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Wonen in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl CAK

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Wijziging opvragen bouwvergunningen

Wijziging opvragen bouwvergunningen Wijziging opvragen bouwvergunningen Een deel van het gemeentelijk bouwarchief wordt op 5 maart overgebracht naar het Regionaal Archief Tilburg (RAT). Het gaat hier om de dossiers van 1947 tot en met 1990.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld NIEUWSBRIEF IGSD September 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

Wijzigingen Wet werk en bijstand per 1 januari 2012

Wijzigingen Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 Wijzigingen Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 In 2012 verandert de Wet werk en bijstand (WWB). Er gelden dan nieuwe regels voor mensen die een bijstandsuitkering aanvragen én voor mensen die al een

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27 N629 Oosterhout - Dongen Nieuwsbrief juli 2019 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en

Nadere informatie

Tynaarlo Versie 15, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt.

Tynaarlo Versie 15, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. Tynaarlo Versie 15, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl

Nadere informatie

Wijziging WWB en samenvoeging WIJ

Wijziging WWB en samenvoeging WIJ Wijziging WWB en samenvoeging WIJ Voorbeeldbrieven wijzigingen 2012 December 2011 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Wonen in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl Inhoud

Nadere informatie

Koninklijke onderscheiding mevrouw Jo Teunissen-Kempen

Koninklijke onderscheiding mevrouw Jo Teunissen-Kempen Koninklijke onderscheiding mevrouw Jo Teunissen-Kempen Zaterdag 25 oktober reikte burgemeester Sijbers onder grote belangstelling een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Jo Teunissen. Zij deed dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen

Nieuwsbrief. Tevredenheidsonderzoek. Beperkte dienstverlening tijdens feestdagen Nieuwsbrief DECEMBER 2016 Alle medewerkers van de IASZ wensen u prettige feestdagen en een goed 2017! Wijzigingen beleid bijzondere bijstand Tevredenheidsonderzoek In dit nummer: Collectieve zorgverzekering

Nadere informatie

Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind. Wat verandert er in 2015?

Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind. Wat verandert er in 2015? Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind Wat verandert er in 2015? Meestal kunt u op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden of buren uw leven prima organiseren. Maar soms

Nadere informatie

WAAR HEB IK RECHT OP? Aa en Hunze Versie 16, februari 2017

WAAR HEB IK RECHT OP? Aa en Hunze Versie 16, februari 2017 Aa en Hunze Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Medische zorg voor kinderen in het onderwijs

Medische zorg voor kinderen in het onderwijs Medische zorg voor kinderen in het onderwijs Jeugdwet en onderwijs Wet maatschappelijke ondersteuning en onderwijs Zorgverzekeringswet en onderwijs Wet langdurige zorg en onderwijs 1 2 Introductie Soms

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 815 Wijziging van de Wet werk en bijstand en samenvoeging van die wet met de Wet investeren in jongeren gericht op bevordering van deelname

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding Augustus 2018 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Gang naar Raad van State nog onzeker Aanbesteding verloopt volgens planning ProRail plaatst liggers over viaduct Even voorstellen:

Nadere informatie

Iedereen doet mee inspiratiebundel. Minimaregelingen

Iedereen doet mee inspiratiebundel. Minimaregelingen Iedereen doet mee inspiratiebundel Minimaregelingen Inhoudsopgave Minimaregelingen zijn regelingen voor mensen met een laag inkomen. Kijk voor de voorwaarden op www.geldermalsen.nl, zoek op minimaregelingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 17-10-2017 04 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Voorleeswedstrijd De voorleeswedstrijd is gewonnen door Tessa Schepen uit groep 7B, gefeliciteerd! Heel knap gedaan Tessa! Zij zal binnenkort gaan strijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sport - onderwijs. EDITIE 3 februari 2014

Nieuwsbrief. Sport - onderwijs. EDITIE 3 februari 2014 Nieuwsbrief Sport - onderwijs EDITIE 3 februari 2014 In deze editie: Buurtsport in de kerstvakantie geslaagd Sport4Kids gaat weer van start Sportgala Jeugd 2014 Buurtsport in de carnavalsvakantie Schoolzwemkampioenschap

Nadere informatie

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf INFORMATIE 2011 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf Voor wie is deze folder? Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Gemeente Oosterhout Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Netto oppervlakte: ca. 1.4 hectare Aantal bedrijven: 1 bedrijf Bereikbaarheid (wegen, spoor, water, openbaar vervoer): A27 en openbaar vervoer Type

Nadere informatie

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP?

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? Assen Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Hieronder geven wij de openingstijden aan van het stadhuis, de milieustraat, Recreatieoord De Warande, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) in Tilburg

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen

nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen Werkzaamheden oktober Stedenbouwkundige visie Spoorzone Rijen Vervolgstappen Oktober 2014 Nummer 3 nieuwsbrief 3 Geluidsmaatregelen aan het spoor in Rijen ProRail en de gemeente Gilze en Rijen willen de geluidsoverlast van het spoor in Rijen verminderen door middel van geluidsmaatregelen

Nadere informatie

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren.

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren. Weet u hoe u een bijdrage kunt krijgen voor de kosten die u maakt? Verschillende vergoedingen van de gemeente zijn mogelijk als de kosten voor u te hoog oplopen. Dat is mooi, maar tegelijkertijd lastig.

Nadere informatie

Informatieblad. Veelgestelde vragen over de veranderingen in de Wet werk en bijstand per 1 januari 2012

Informatieblad. Veelgestelde vragen over de veranderingen in de Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 Informatieblad Veelgestelde vragen over de veranderingen in de Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 De informatie in deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. U kunt aan

Nadere informatie

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Eigen bijdrage 2016 Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Deze folder gaat over de eigen bijdrage voor zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015?

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015? Ik heb hulp en ondersteuning thuis Wat verandert er in 2015? Meestal kunt u met hulp van familie of buren uw leven prima organiseren. Maar soms heeft u hulp nodig. Voor ondersteuning in de huishouding.

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1156 d.d. 17-12-2013 Onderwerp De beantwoording van schriftelijke vragen van het raadslid L. RADEMAKER (SP) inzake Uitkeringsgerechtigden moeten duidelijkheid krijgen over hoogte uitkering

Nadere informatie

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum.

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. Informatiekrant U ontvangt een uitkering van Orionis Walcheren. Tot en met mei 2018 was u van ons gewend dat wij elke maand een nieuwsbrief uitgaven. Door verschillende redenen is deze nieuwsbrief al een

Nadere informatie

Activiteitenladder sport

Activiteitenladder sport Emmerhout Voorjaar 2016 Activiteitenladder sport Emmerhout Activiteitenladder sport voorjaar 2016 Hallo allemaal! Voor jullie ligt de nieuwe sport activiteitenladder voorjaar 2016. In deze activiteitenladder

Nadere informatie

Klachtenfolder. Zorgkantoren Coöperatie VGZ

Klachtenfolder. Zorgkantoren Coöperatie VGZ Klachtenfolder Zorgkantoren Coöperatie VGZ Inhoud 1 Inleiding 3 2 Wat is een klacht en wat is niet een klacht? 5 3 Bij wie meldt u de klacht? 6 4 Klachten over zorg en/of zorgaanbieders 9 5 Indienen van

Nadere informatie

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Met ingang van 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk uw kind(eren) bij te laten schrijven in uw paspoort. Vanaf die datum heeft uw kind een eigen reisdocument

Nadere informatie

Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen

Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen ID-kaart 0-18 jaar gratis Kinderopvang & peuterspeelzaal gratis Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoeding Jeugdfonds cultuur max 450 vergoeding Jeugdfonds sport

Nadere informatie

Openingstijden en bereikbaarheid stadhuis 31 december + 5 januari

Openingstijden en bereikbaarheid stadhuis 31 december + 5 januari Openingstijden en bereikbaarheid stadhuis 31 december + 5 januari Woensdag 31 december Op 31 december is het stadhuis van Oosterhout, te Slotjesveld 1, geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Op deze dag kunt

Nadere informatie

Wat moet ik weten over BIJSTAND

Wat moet ik weten over BIJSTAND Wat moet ik weten over BIJSTAND 1 INHOUDSOPGAVE HOE VRAAGT U EEN UITKERING AAN? 3 WANNEER HEEFT U RECHT OP BIJSTAND? 3 HOE HOOG IS UW UITKERING? 3 WAT BEN IK VERPLICHT? 5 INLICHTINGENVERPLICHTING 7 DE

Nadere informatie

Februari Werk aan de stad in februari

Februari Werk aan de stad in februari Februari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Meer vóór mensen met minder

Meer vóór mensen met minder Meer vóór mensen met minder Iedereen zit wel eens krap bij kas. Maar wie al jarenlang een laag inkomen heeft, zit altijd krap. Door de steeds maar stijgende lasten, onverwachte uitgaven of bijzondere kosten

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016 Nieuwsbrief april 2016 In deze Nieuwsbrief: Werken in de Horeca, iets voor u? Het schildersvak, een vak met toekomst! Assistent Facilitaire dienstverlening en schoonmaak This is IT Heeft u recht op een

Nadere informatie

Tegemoetkoming meerkosten zorg 2019

Tegemoetkoming meerkosten zorg 2019 Tegemoetkoming meerkosten zorg 2019 Alleen voor inwoners van de gemeenten Woerden, Montfoort en Oudewater 1. Persoonsgegevens Cliëntnummer Aanvrager Partner Naam M / V M / V Adres Postcode en woonplaats

Nadere informatie

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015?

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015? Ik heb hulp en ondersteuning thuis Wat verandert er in 2015? Meestal kunt u met hulp van familie of buren uw leven prima organiseren. Maar soms heeft u hulp nodig. Voor ondersteuning in de huishouding.

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 2: Handhavingstabel Te handhaven activiteit Grondslag handhaving Op de kleedjesmarkt Kleedjesverkoop buiten toegestane

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 NIEUWSBRIEF Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 R.K. basisschool Paus Joannes De Weer 25 1504 AH Zaandam 075-2010114 www.paus-joannes.nl twitter.com/pausjoannes Kalender 22 maart Grote Rekendag. 23 maart

Nadere informatie

Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011

Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011 Werkzaamheden Statendamweg van mei tot augustus 2011 In de periode mei tot augustus 2011 vinden er verschillende werkzaamheden plaats aan de Statendamweg: reconstructie rotonde Statendamweg Oostpolderweg,

Nadere informatie

Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag

Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag Agendanr. : Doc.nr : B2003 14372 Afdeling: : Sociale Zaken en Werkgelegenheid B&W-VOORSTEL Onderwerp : Langdurigheidstoeslag 2003 Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag Algemeen:

Nadere informatie