Reglement Thuisdiensten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement Thuisdiensten"

Transcriptie

1 Reglement Thuisdiensten Doelstelling / doelpubliek / aanvragen en toekenning Doelstelling Art. 1 De thuisdiensten van het OCMW hebben tot doel de gebruikers van de dienst zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving te laten verblijven door ondersteuning te bieden op diverse vlakken in de thuisomgeving. Art. 2 De thuisdiensten omvatten volgende vormen van dienstverlening : poetshulp gezinszorg Daarnaast worden via de thuisdiensten van OCMW Zwijndrecht ook thuisbedeelde maaltijden, klusjeshulp en thuisopvang zieke kinderen aangeboden. Deze vormen van dienstverlening vallen onder een afzonderlijke regeling waarover steeds informatie gevraagd kan worden bij de thuisdiensten. Doelpubliek Art. 3 Aanvragers moeten inwoner zijn van de gemeente Zwijndrecht. Art. 4 De thuisdiensten zijn bestemd voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen instaan voor het onderhoud van de woning of de huishoudelijke taken, ingevolge hoge leeftijd, ziekte, beperkte fysische of psychische mogelijkheden of uitzonderlijke sociale of financiële omstandigheden. Meer bepaald betreft het -ouderen vanaf 65 jaar -personen met een vastgestelde invaliditeit van 66% of meer -langdurig zieken -personen die een OMNIO of WIGW statuut en/of een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering genieten -cliënten uit andere OCMW-diensten op aangeven van de dienst in kwestie Ook personen die niet tot één van bovenstaande categorieën behoren maar die voldoen aan de voorwaarde van beperkte draagkracht om sociale, lichamelijke, psychische of financiële redenen kunnen aanspraak maken op deze dienstverlening.

2 Art. 5 Indien er meer aanvragers zijn dan de dienst kan verder helpen wordt voorrang verleend, in deze volgorde : -personen met een complexe zorgsituatie en/of zeer hoge graad van zorgbehoefte -inwoners van de serviceflats uitgebaat door het OCMW van Zwijndrecht -personen met een laag inkomen -in chronologische volgorde op basis van de datum van aanvraag Aanvragen en toekenningen Art. 6 Het aanvragen voor het bekomen van de bovenstaande dienstverlening gebeurt bij de dienstverantwoordelijken van de thuisdiensten. De aangevraagde dienstverlening wordt door de dienstverantwoordelijken toegekend of geweigerd, al naargelang de aanvrager voldoet aan de bepalingen van dit reglement. Als de aanvrager niet akkoord gaat of indien er een uitzondering wordt gevraagd op dit reglement, kan via de dienst een afwijking worden gevraagd aan het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW. Werkregeling Art. 7 De dienstverlening wordt verstrekt van maandag tot donderdag in voor- of namiddag en op vrijdag enkel in de voormiddag. Het juiste tijdstip van aanvang en einde dienstverlening wordt in onderling akkoord tussen klant en dienst afgesproken. Art. 8 Bij de aanvang van de dienstverlening wordt door de dienst en de klant een datum of een schema voor de dienstverlening afgesproken. Bij het opstellen van de datum of het schema wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de klant alsook met de beschikbaarheid van het personeel van de dienst. Art.8.1. Afwijkingen datum of schema dienstverlening door de klant De gebruiker kan de geplande zorg annuleren tot uiterlijk de werkdag voordien voor 15 uur. Bij een latere annulering en als geen overmacht wordt aangetoond, kan een vergoeding gevraagd worden die gelijk is aan de gebruikersbijdrage die voor de geplande zorg betaald zou worden.

3 Art Afwijkingen datum of schema dienstverlening door de dienst Afwijkingen van de datum of het schema dienstverlening door de dienst (bijv. : gezinshelpster is ziek) zullen zo snel mogelijk telefonisch worden meegedeeld aan de klant. De dienst zal steeds trachten om in de mate van het mogelijke een vervanging te voorzien. Deze vervanging kan echter niet altijd worden gegarandeerd. Bij een vervanging kan het zijn dat een wijziging van de uren optreedt ten aanzien van de uren in het schema dienstverlening, de dienstverantwoordelijke zal dan samen met de klant een passend ogenblik zoeken. Art. 9 De personeelsleden van de thuisdiensten hebben een werkrooster bij dat de klant na de prestaties moet ondertekenen. De klant moet controleren of het juiste begin- en einduur staat vermeld, zoniet moet het correcte begin- en einduur eigenhandig worden aangepast. Als het personeelslid te laat is of niet komt opdagen moet de dienst verwittigd worden en zal uitgekeken worden naar een gepaste oplossing. Art. 10 Aan de klant wordt gevraagd om indien mogelijk één keer per dagdeel een korte pauze (dwz maximaal 15 minuten) te gunnen. In geval van uitzonderlijke hitte wordt eveneens gevraagd hiervoor het nodige begrip te hebben en eventueel enkele korte extra pauzes in te lassen. Veiligheid / hygiëne / roken Art. 11 De personeelsleden van de thuisdiensten moeten in hygiënische en veilige omstandigheden kunnen werken. In geval van werkelijk onveilige of onhygiënische situaties dient het personeelslid de dienstverantwoordelijke te contacteren. De dienstverantwoordelijke zal in dit geval met de klant overleggen om een oplossing te vinden. Bij zeer ernstige en/of aanhoudende problemen op vlak van hygiëne en/of veiligheid kan de dienstverantwoordelijke de dienstverlening tijdelijk schorsen of definitief intrekken. Art. 12 Indien de klant over een potentieel gevaarlijk huisdier beschikt wordt gevraagd het huisdier tijdens de dienstverlening in een aparte ruimte te laten. Art. 13 In geval van besmettelijke ziektes dient de klant de dienst hiervan in te lichten. Art. 14 In het belang van de gezondheid van de personeelsleden wordt uitdrukkelijk gevraagd om niet te roken in aanwezigheid van de personeelsleden. De personeelsleden mogen zelf eveneens niet roken in de woon- en leefruimten van de klant.

4 Algemene afspraken Art. 15 Het is verboden de personeelsleden te belonen met fooien, geschenken of giften. Het is verboden alcoholische dranken aan te bieden. Art.16 De klant stelt de nodige werkmiddelen ter beschikking. Deze middelen dienen van goede kwaliteit en in goede staat te zijn. Art. 17 OCMW Zwijndrecht is voor de werknemers verzekerd voor arbeidsongevallen tijdens het werk en op de weg van en naar het werk. Er werd eveneens een polis Burgerlijke Aansprakelijkheid afgesloten voor eventuele schade die zou worden berokkend door de personeelsleden in uitoefening van hun functie. Wanneer er een schadegeval is, dient dit te worden gemeld aan de dienstverantwoordelijke. Art. 18 De aanwezigheid van de klant is vereist tijdens de volledige duur van de dienstverlening. Indien de klant onmogelijk aanwezig kan zijn en de dienstverlening moet doorgaan, dient vooraf een oplossing te worden afgesproken met de dienst. Financieel Art. 19 De bijdrage voor de dienstverlening verschilt naargelang de geboden hulp (poetshulp of gezinszorg). Voor meer informatie wordt verwezen naar de fiches per hulpvorm in bijlage aan dit reglement. Van de algemene bijdrageregeling kan in bijzondere gevallen worden afgeweken mits een gemotiveerde verslaggeving en aanvraag van de dienst bij het bijzonder Comité Sociale Dienst. Art. 20 De klant ontvangt maandelijks een factuur voor de prestaties van de voorafgaande maand. Voor klusjeshulp wordt gefactureerd na afronding van het werk. De facturen zijn betaalbaar door middel van de aangehechte overschrijvingsstrook of door een domiciliëring bij de bankinstelling. Art. 21 De facturen dienen binnen de 30 dagen te worden betaald. Bij eventuele moeilijkheden om de facturen (tijdig) te betalen kan via de financiële dienst van het OCMW Zwijndrecht om afbetalingsfaciliteiten gevraagd worden. Indien de facturen onbetaald blijven ondanks aanmaningen om te betalen, kan de dienstverlening geschorst worden. In geval de facturen na aanmaningen en ingebrekestelling onbetaald blijft kan het OCMW beslissen een gerechtelijke procedure op te starten tot invordering.

5 Klachten, opmerkingen, problemen, vragen Art.22 Klachten, vragen, opmerkingen zijn altijd welkom bij de dienstverantwoordelijke. Dankzij deze klachten en opmerkingen kunnen wij onze dienstverlening doorlopend verbeteren en aanpassen. Er bestaat ook een formulier specifiek voor klachtenbehandeling, kopij en gebruiksaanwijzing bevindt zich in bijlage aan dit reglement. Art. 23 Met anonieme klachten wordt geen rekening gehouden. Elke andere klacht zal echter binnen de 30 dagen na ontvangst beantwoord worden. De strikt vertrouwelijke behandeling van uw klachten / opmerkingen wordt gegarandeerd. Art. 24 Klachten over personeelsleden zullen door de dienstverantwoordelijke met betrokken personeelslid worden besproken. Voor klachten die binnen de bevoegdheid van de dienstverantwoordelijke vallen zal deze trachten een oplossing voor te stellen. Art. 25 Zeer ernstige klachten, klachten die buiten de bevoegdheid van de dienstverantwoordelijke vallen, klachten over zaken die blijven voortduren ondanks eerdere melding bij de dienstverantwoordelijke of structurele klachten kunnen eveneens worden gemeld aan voorzitter en secretaris van het OCMW. Privacy Art. 26 De wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens verplicht ons u in kennis te stellen van het feit dat het OCMW Zwijndrecht een aantal van uw persoonsgegevens registreert. De registratie van deze gegevens (identificatiegegevens, financiële, medische en sociale gegevens) is noodzakelijk om de door u aangevraagde dienstverlening te kunnen organiseren. U heeft het recht toegang te krijgen tot deze gegevens alsook een recht op verbetering van foutieve gegevens. De wijze waarop deze rechten kunnen worden uitgeoefend zijn opgenomen in een afzonderlijk reglement dat bij raadsbesluit wordt vastgesteld. Stopzetting dienstverlening Art. 27 De dienstverlening kan te allen tijde door beide partijen worden opgezegd door een schriftelijke kennisgeving van de opzeg en het respecteren van een minimale opzegtermijn van 30 dagen ingaand op datum van de verzending van de opzeg. De dienstverlening kan bovendien onmiddellijk en zonder opzegperiode worden stopgezet naar aanleiding van ernstige inbreuken op het reglement of omwille van zwaarwichtige redenen die een verdere samenwerking onmogelijk maken. De dienstverlening neemt van ambtswege een einde door opname of overlijden van de cliënt of indien dienstverlening om redenen van heirkracht onmogelijk wordt.

6 Bereikbaarheid van de dienst Voor inlichtingen kan u steeds terecht op het algemeen nummer van het OCMW: 03/ Alle werkdagen van tot 12.00u en van tot 16.00u - dinsdagavond van tot 19.00u - vrijdagnamiddag gesloten Het mailadres van de dienst is: thuisdiensten@zwijndrecht.be. Ondertekening reglement Ondergetekende, dhr. / mevr... Verklaart kennis te hebben genomen van de inhoud van onderhavig reglement en verklaart zich akkoord de bepalingen erin te zullen naleven. Hij / zij verklaart tevens een afschrift van dit reglement te hebben ontvangen alsook een formulier voor het melden van problemen of klachten. Namens de klant, Namens het OCMW,....

7 Reglement Thuisdiensten : Bijlage 1. GEZINSZORG Taakomschrijving gezinszorg De werkzaamheden van de gezinszorg bestaan uit persoonsverzorging, huishoudelijke hulp en schoonmaakhulp, alsook de daarmee verband houdende algemene psychosociale en pedagogische ondersteuning en begeleiding. De gezinszorg kan zowel een preventief als een herstellend, verzorgend of palliatief karakter hebben. Ze kan ondersteunend, aanvullend of vervangend zijn. Het aandeel schoonmaakhulp in de dienstverlening dient zoveel mogelijk verwezen te worden naar de dienst poetshulp. Indien nodig zal vanuit de dienst voor gezinszorg voor deze taken een dienst poetshulp worden ingeschakeld. In geval van twijfel of bij vragen voor andere taken dient de dienstverantwoordelijke voorafgaand te worden gecontacteerd. Bijdragebepaling gezinszorg Bepaling bijdrage De bepaling van de bijdrage die de klant voor de dienstverlening dient te betalen gebeurt door het BCSD. Bij de bepaling van deze bijdrage wordt rekening gehouden met het inkomen, alsook met andere factoren (bv inwonende personen met eigen inkomsten of personen ten laste). De barema s waarop de te betalen bijdrage wordt gebaseerd worden door de Vlaamse Gemeenschap bepaald. Om de juiste bijdrage te berekenen worden bij de start van de dienstverlening de inkomstengegevens van de klant opgevraagd door de dienstverantwoordelijke. Indien de klant zijn/haar inkomstengegevens niet kenbaar wenst te maken wordt de maximumprijs aangerekend. Herziening bijdrage De individuele bijdrage voor elke klant wordt elk jaar herzien door het BCSD. Een medewerker zal voor elke herziening een huisbezoek afleggen bij de klant. De klant dient voor elke herziening de nodige gegevens met betrekking tot het inkomen door te geven. De klant dient ook steeds uit eigen beweging elke wijziging inzake gezinstoestand en inkomen mee te delen aan de dienst. De klant wordt schriftelijk verwittigd van elke herziening in de bijdrage. Wanneer de klant weigert de gevraagde gegevens binnen te brengen voor de periodieke herziening, of wanneer de klant ondanks aanmaning dit niet tijdig doet, kan de maximumbijdrage worden aangerekend zolang de gevraagde gegevens niet zijn binnengebracht.

8 Reglement Thuisdiensten : Bijlage 2. POETSHULP Taakomschrijving poetshulp De werkzaamheden van de poetshulp bestaan uitsluitend uit het normaal onderhoud van de woning. Andere huishoudelijke taken zoals strijken, wassen, boodschappen, behoren niet tot het normale takenpakket van de poetsdienst. Indien het echter zeer beperkte of sporadische taken betreft kan door de verantwoordelijke van de poetsdienst een afwijking worden toegestaan mits een duidelijke en gedetailleerde vermelding van de aard, de omvang en de frequentie van de taak in kwestie. Indien er geen voorafgaand akkoord is van de verantwoordelijke mag de taak in elk geval niet door de poetsvrouw uitgevoerd worden. Taken in verband met verzorging of oppas van personen die zorg of toezicht vereisen behoren niet tot de taken van de poetsdienst. Indien nodig kan voor deze taken gezinshulp worden ingeschakeld. Poetsen buiten de woonst (bv vegen koer, ramen kuisen) is toegestaan, indien de weersomstandigheden dit toelaten (bv niet bij hevige regen of vrieskou). Ook de grote schoonmaak (uitgezonderd jaarlijks onderhoud van de kasten) behoort niet tot de taken van de poetsdienst. In geval van twijfel of bij vragen voor andere taken dan het gebruikelijke onderhoud van de woning dient de dienstverantwoordelijke van de poetsdienst voorafgaand te worden gecontacteerd.

9 Bijdragebepaling poetshulp Bepaling bijdrage De bepaling van de bijdrage die de cliënt voor de poetshulp dient te betalen gebeurt door het BCSD. Bij de bepaling van deze bijdrage wordt rekening gehouden met het inkomen van de klant, alsook met andere factoren (bv inwonende personen met eigen inkomsten of personen ten laste). De door de Vlaamse Gemeenschap bepaalde bijdrageschalen voor de diensten voor gezinszorg worden door het OCMW van Zwijndrecht ook gebruikt als basis voor de bijdragebepaling voor de poetsdienst. Op de basisbijdrage wordt een toeslag geheven van 25%. Herziening bijdrage De individuele bijdrage voor elke klant wordt elk jaar herzien door het BCSD. De klant dient voor elke herziening de nodige gegevens met betrekking tot het inkomen door te geven. De klant dient ook steeds uit eigen beweging elke wijziging inzake gezinstoestand en inkomen mee te delen aan de dienstverantwoordelijke. De klant wordt schriftelijk verwittigd van elke herziening in de bijdrage. Een medewerker zal voor het sociaal onderzoek tweejaarlijks een huisbezoek doen bij de klant. Wanneer de klant weigert de gevraagde gegevens binnen te brengen voor de periodieke herziening, of wanneer de klant ondanks aanmaning dit niet tijdig doet, kan de maximumbijdrage worden aangerekend zolang de gevraagde gegevens niet zijn binnengebracht.

10 Reglement Thuisdiensten : Bijlage 3. KLUSJESHULP Doelpubliek De klusjeshulp is een tweedelijns dienst dit wil zeggen dat u beroep kan doen op onze klusjeshulp wanneer u reeds gebruik maakt van andere vormen van dienstverlening binnen het OCMW. In bepaalde behartenswaardige situaties, kan hierop een uitzondering gevraagd worden. De dienst zal dan mits motivatie, een afwijking vragen aan het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW. Taakomschrijving klusjeshulp Algemeen *De klusjesdienst voert enkel sporadische werken uit die van korte duur zijn (max. 3 werkdagen), en praktisch en technisch met de middelen van de dienst uitvoerbaar zijn. *De klusjesdienst kan en mag niet in de plaats treden van bestaande professionele hulp. Er wordt uitsluitend gewerkt voor mensen die geen beroep kunnen doen op een vakman omdat het klusje te gering of te duur is. *De klusjesdienst voert enkel werken uit die geen of weinig specifieke vakkennis vereisen geen gespecialiseerd gereedschap of materiaal vereisen geen abnormaal veiligheidsrisico inhouden noodzakelijk zijn om de kwaliteit van de leefomgeving van de aanvrager op een aanvaardbaar peil te brengen of te houden geen concurrentie betekenen voor de dienstverlenende privé sector Voorbeelden : vervangen en herstellen van deursloten vervangen en herstellen van rolluiklinten vastleggen van losgekomen tegels herstellen van klemmende deuren ophangen decoratie verplaatsing meubels vervangen van lampen ophangen van armaturen en luchters vastzetten stopcontacten of schakelaars ontstoppen afvoer, lavabo, douche herstellen spoelbak WC enzovoort

11 Schilderen en behangen Deze klussen worden enkel uitgevoerd naargelang de beschikbaarheid van de dienst (andere klussen gaan voor). Bovendien mag de te schilderen of behangen oppervlakte maximaal 80m² bedragen en moet het leefruimten betreffen. Verboden taken herstellingen op hoogte van meer dan 5 meter herstellingen aan huurwoningen die ten laste zijn van de eigenaar herstellingen die ten laste vallen van een verzekering gevaarlijke werken of werken waarvoor de klusjesman niet is uitgerust of opgeleid opruimen van zolders en garages laswerken beerputten ruimen werken aan gasleidingen, gastoestellen, nutsvoorzieningen etc. De dienstverantwoordelijke kan buiten deze lijst steeds taken weigeren indien deze ingaan tegen de veiligheid of de goede werking van de dienst of indien de dienst ze om welke reden dan ook niet naar behoren kan uitvoeren. Uitvoering van de werken De aanvragen worden in principe chronologisch afgewerkt en volgens de beschikbaarheid van de klusjesman. Voor hoogdringende gevallen waarbij elke vertraging onherroepelijke schade of gevaar kan meebrengen voor de aanvrager en/of de omwonenden kan door de dienstverantwoordelijke in samenspraak met de OCMW-secretaris besloten worden voorrang te verlenen. De dienst zal voorafgaand afspraken maken met de aanvrager over het tijdstip waarop de klus zal worden uitgevoerd. De klusjesman mag enkel die klusjes uitvoeren waarvoor een aanvraag en toekenning is gebeurd door de dienstverantwoordelijke. Er mogen geen andere of bijkomende klussen worden gevraagd aan of via de klusjesman zelf, alle aanvragen worden rechtstreeks aan de dienstverantwoordelijke gericht. Als de klusjesman vaststelt dat het opgedragen werk een onvoorzien of abnormaal veiligheidsrisico inhoudt is hij verplicht dit aan de dienstverantwoordelijke te melden en kan de klus desgevallend geweigerd worden of afhankelijk gesteld van het wegwerken van het veiligheidsrisico. Hetzelfde geldt wanneer de te gebruiken materialen of producten onvoldoende veiligheids- of kwaliteitsgarantie kunnen bieden. Gebruik van gereedschappen en materialen De klusjesman gebruikt in principe het gereedschap van de dienst. Gereedschappen waarover de dienst niet zelf beschikt maar die toch nodig zijn voor het uitvoeren van een opdracht worden door de klant ter beschikking gesteld. De klusjesman weigert het gebruik van dit gereedschap indien het vermoedelijk of klaarblijkelijk onveilig is.

12 De nodige materialen zoals verf, behangpapier, dienen door de begunstigde ter beschikking te worden gesteld. Als de klant onmogelijk zelf het nodige kan doen kan de klusjesman dit (bij voorkeur samen met de klant) gaan aankopen. De vergoeding voor de uren en verplaatsingen in dit kader worden aangerekend zoals hieronder beschreven. Bij het meegeven van contant geld (een bankkaart is niet toegestaan!) aan de klusjesman voor de aankoop van materiaal zal door de klant en de klusjesman een bewijsstuk hiervoor worden ondertekend. Prijs van de dienstverlening Tarieven en kosten De basis kostprijs voor de klusjeshulp bedraagt 20 euro per uur. Er kan eveneens een sociaal tarief aangevraagd worden, dit bedraagt 9 euro per uur. Dit sociaal tarief geldt voor personen met een WIGW of Omnio-statuut, personen met een gewaarborgd inkomen voor bejaarden en voor cliënten die financiële steunverlening genieten via het OCMW. Indien iemand niet tot de hierboven genoemde doelgroep behoort maar toch meent aanspraak te moeten kunnen maken op het sociaal tarief, zal door de dienstverantwoordelijke steeds een aanvraag tot afwijking worden gericht aan het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW, na een sociaal en financieel onderzoek. Als voor de opdracht verplaatsingen voor rekening van de klant moeten worden gemaakt, worden deze verplaatsingen aangerekend conform het door de Vlaamse Gemeenschap vastgestelde geldende bedrag voor kilometervergoeding voor dienstreizen. De geleverde prestaties worden bewezen aan de hand van een prestatieblad dat door de klant voor akkoord wordt ondertekend. Dit blad bevat alle gegevens ivm begin-en einduur van de klus en eventuele bijkomende zaken (kilometervergoeding, materiaal etc.). Klusjeshulp wordt gefactureerd na afronding van het werk. De facturen zijn betaalbaar door middel van de aangehechte overschrijvingsstrook of door een domiciliëring bij de bankinstelling. De facturen dienen binnen de 30 dagen te worden betaald. Bij eventuele moeilijkheden om de facturen (tijdig) te betalen kan via de financiële dienst van het OCMW Zwijndrecht om afbetalingsfaciliteiten gevraagd worden. Indien de facturen onbetaald blijven ondanks aanmaningen om te betalen, kan de dienstverlening geschorst worden. In geval de facturen na aanmaningen en ingebrekestelling onbetaald blijft kan het OCMW beslissen een gerechtelijke procedure op te starten tot invordering. Minimumtarief Het minimumtarief voor een klus is steeds de prijs voor één volledig uur. Daarna wordt gefactureerd per begonnen half uur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST DOELSTELLING Art. 1: De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst

Huishoudelijk reglement klusjesdienst Huishoudelijk reglement klusjesdienst Doelstelling Artikel 1 De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Reglement klusjesdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement klusjesdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement klusjesdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De klusjesman helpt bij kleine en/of dringende onderhouds- en herstellingswerken bij bejaarden, mindervaliden en langdurige zieken. Deze dienst wordt

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST

REGLEMENT KLUSJESDIENST REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZONNEBEKE Goedgekeurd in Raadszitting dd. 26/04/2010, Herzien in Raadszitting dd. 23/05/2011 en 15/04/2013 Wordt toegepast m.i.v. 01/07/2013 1. Doel Het doel van de klusjesdienst

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING Poetshulp De dienst thuishulp heeft tot doel hulp te verstrekken aan gezinnen, bejaarden, zieken en/of personen met een handicap, die voor een kortere of langere periode niet meer in staat zijn in te staan

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag karweidienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag van 8.30 uur

Nadere informatie

KLUSJESDIENST : Reglement voor de aanvrager

KLUSJESDIENST : Reglement voor de aanvrager OCMW LICHTERVELDE KLUSJESDIENST : Reglement voor de aanvrager Art 1. Doel van de klusjesdienst De klusjesdienst heeft tot doel om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren door het uitvoeren van kleine

Nadere informatie

KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE

KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE HOOFDSTUK I DOEL Artikel 1 De klusjesdienst verstrekt hulp aan gezinnen, alleenstaanden, bejaarden en mindervaliden bij het uitvoeren van allerlei klusjes en herstelwerken

Nadere informatie

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De poetsdienst van het OCMW staat hoofdzakelijk ter beschikking van bejaarden die omwille van gezondheidsproblemen of bijzondere sociale omstandigheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst. dienstjaar 2019

Huishoudelijk reglement klusjesdienst. dienstjaar 2019 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassing gebruikerstarief 22-11-2016 01-01-2017 2 Prijsverhoging met het btw-percentage van 21% 21-02-2017 01-03-2017 3 Nieuwe vaststelling

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 Bekendmaking website: 03.02.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT De poetsdienst is een thuiszorgdienst die wordt uitgebaat door OCMW Herenthout, Bouwelse Steenweg 52, 2270 Herenthout DOEL Art. 1: De poetsdienst heeft tot doel om

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE VASTSTELLING VAN DE BIJDRAGE VAN DE CLIËNT VOOR HULP VAN DE THUISDIENSTEN

REGLEMENT BETREFFENDE DE VASTSTELLING VAN DE BIJDRAGE VAN DE CLIËNT VOOR HULP VAN DE THUISDIENSTEN 3118 ROTSELAAR, Werchterplein 23 Tel (016)60 61 61 Fax (016)60 46 80 BELFIUS BE25 0910 0089 KBO 0212166120 www.ocmwrotselaar.be info@ocmwrotselaar.be REGLEMENT BETREFFENDE DE VASTSTELLING VAN DE BIJDRAGE

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP 1 REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen aan iedereen

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW Lendelede Dorpsplein 8-8860 Lendelede Tel 051/30 31 31 REGLEMENT KLUSJESDIENST 01.07.2019 1.1 DOELGROEP EN VOORWAARDEN De klusjesdienst van het OCMW van Lendelede staat in voor het uitvoeren van klusjes

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.03.2015 Bekendmaking website: 27.03.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

Klussendienst Huishoudelijk reglement

Klussendienst Huishoudelijk reglement Klussendienst Huishoudelijk reglement Het OCMW start vanaf 01-01-2008 een samenwerking met natuur en landschapsbeheer Limburg (NL Limburg) om de klussendienst in de gemeente Zutendaal uit te bouwen en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Onze dienst gezinszorg biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en mindervaliden die hulpbehoevend zijn en het huishoudelijk werk tijdelijk of blijvend

Nadere informatie

OCMW TONGEREN 012/

OCMW TONGEREN 012/ OCMW TONGEREN 012/24 24 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KLUSJESDIENST HET KERWEI Wie kan beroep doen op de klusjesdienst? Elke inwoner van Tongeren : die 65 jaar ouder is die cliënt van het OCMW is (na

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE INKOMENSGERELATEERDE POETSDIENST. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:.

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE INKOMENSGERELATEERDE POETSDIENST. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE INKOMENSGERELATEERDE POETSDIENST Overeenkomst gesloten tussen: Naam: Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. hierna genoemd de klant en OCMW GALMAARDEN,

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST

REGLEMENT POETSDIENST 1 REGLEMENT POETSDIENST 1. Doel De poetsdienst van het OCMW heeft tot doel de leefomgeving van cliënten te verbeteren door het verlenen van hulp onder de vorm van al dan niet tijdelijk wekelijkse schoonmaak

Nadere informatie

O.C.M.W. DENTERGEM WAPENPLAATS 23, 8720 DENTERGEM TEL. 056/62.10.10 FAX. 056/61.49.88 E-mail : administratie@ocmwdentergem.be

O.C.M.W. DENTERGEM WAPENPLAATS 23, 8720 DENTERGEM TEL. 056/62.10.10 FAX. 056/61.49.88 E-mail : administratie@ocmwdentergem.be O.C.M.W. DENTERGEM WAPENPLAATS 23, 8720 DENTERGEM TEL. 056/62.10.10 FAX. 056/61.49.88 E-mail : administratie@ocmwdentergem.be 1. ALGEMENE INFORMATIE REGLEMENT KLUSJESDIENST Art. 1. Art. 2. Het doel van

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag poetsdienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag (uitgezonderd woensdag) van 8.30

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst. dienstjaar 2016 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016

Huishoudelijk reglement klusjesdienst. dienstjaar 2016 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 De opdracht van de klusjesdienst is karweitjes uitvoeren bij personen aan huis. HOOFDSTUK I. Doel van de klusjesdienst Artikel 1. De klusjesdienst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KLUSJESDIENST HET KERWEI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KLUSJESDIENST HET KERWEI OCMW TONGEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KLUSJESDIENST HET KERWEI Wie kan beroep doen op de klusjesdienst? Elke inwoner van Tongeren : die 65 jaar ouder is die cliënt van het OCMW is (na doorverwijzing

Nadere informatie

Zij is telefonisch bereikbaar en beschikbaar voor huisbezoeken : alle andere werkdagen, behalve op woensdagnamiddag en vrijdag.

Zij is telefonisch bereikbaar en beschikbaar voor huisbezoeken : alle andere werkdagen, behalve op woensdagnamiddag en vrijdag. Huishoudelijk reglement OCMW Sint-Katelijne-Waver Dienst thuiszorg POETSDIENST met dienstencheque Wilsonstraat 28 A 2860 Sint-Katelijne-Waver 015/31.31.35 015/30.69.67 1. Bereikbaarheid van de dienst Chris

Nadere informatie

Doelgroep Om gebruik te kunnen maken van deze dienstverlening geldt dat de aanvrager voldoet aan onderstaande criteria:

Doelgroep Om gebruik te kunnen maken van deze dienstverlening geldt dat de aanvrager voldoet aan onderstaande criteria: Reglement klusjesdienst Zorgnetwerk Zoë Doelstelling De klusjesdienst heeft tot doel de kwaliteit van de leefomgeving van de hulpvragers te verbeteren door diverse karweien in en rond de woning op te knappen

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES OCMW Lichtervelde Statiestraat 80 8810 Lichtervelde POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES 1 Alle aanvragen tot het verkrijgen van poetshulp dienen gericht te zijn, tot de Sociale

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn uittreksel zitting van 12 oktober 2016 GOEDGEKEURD OCMW - ZORGNETWERK Thuiszorg 6 2016_RMW_00055 reglement dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg - wijziging - goedkeuring

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VAN ORDE

POETSDIENST REGLEMENT VAN ORDE POETSDIENST REGLEMENT VAN ORDE HOOFDSTUK I DOEL Artikel 1 De poetsdienst verstrekt tijdelijke hulp aan gezinnen, alleenstaanden, bejaarden en minder-validen die moeilijkheden ondervinden bij het onderhoud

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:.

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES Overeenkomst gesloten tussen: Naam: Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. Klantsnummer Sodexho: hierna genoemd de

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 30/01/2014 Laatste aangepast in zitting van 20/12/2018

REGLEMENT KLUSJESDIENST. Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 30/01/2014 Laatste aangepast in zitting van 20/12/2018 REGLEMENT KLUSJESDIENST Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 30/01/2014 Laatste aangepast in zitting van 20/12/2018 ALGEMEEN U kan bij de klusjesdienst terecht voor kleine

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE. klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE. klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1 REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1 REGLEMENT BETREFFENDE DE WERKING EN DE BEREKENING VAN DE BIJDRAGEN GELDEND VOOR DE KLANTEN VAN DE

Nadere informatie

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel De poetsdienst van het OCMW van Nijlen wil bejaarden en gezinnen die, door leeftijd of ziekte niet meer in staat zijn om voor het normaal wekelijks onderhoud van de

Nadere informatie

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden 19 Thuiszorgdiensten Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden ANNAH VOOR WIE? Alle inwoners van Anzegem met een zorgvraag. WAT DOET ANNAH? Ondersteuning bieden door het aanbieden van beperkte en aanvullende

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: ONDERHOUD AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002. Aangepast bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 februari

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE DIENST KARWEIHULP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE DIENST KARWEIHULP OCMW DILBEEK SENIORENZORG Kenmerk : SEN2009-093 Datum : 21/08/2009 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE DIENST KARWEIHULP Artikel 1- Wie kan beroep doen op de dienst karweihulp? Elke inwoner van Dilbeek die

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW Vanaf 01.05.2014 zal OCMW Zwalm met een klusjesdienst starten in samenwerking met sociaal economie organisatie

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST Vanaf 1 januari 2016

REGLEMENT KLUSJESDIENST Vanaf 1 januari 2016 REGLEMENT KLUSJESDIENST Vanaf 1 januari 2016 Art. 1: Doelgroep. De klusjesdienst richt zich tot klanten die behoren tot één van de volgende categorieën: Cat. 1: Leefloners en personen die een financiële

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST

REGLEMENT KLUSJESDIENST REGLEMENT KLUSJESDIENST Goedgekeurd door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 30/01/2014 Aangepast op 01/04/2016 ingevolge verhoging bedragen leefloon (BCSD 21/03/2016) U kan bij de klusjesdienst

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENST THUISZORG

AANVULLENDE DIENST THUISZORG AANVULLENDE DIENST THUISZORG 1. ONTSTAAN De oprichting van een aanvullende dienst thuiszorg is ontstaan uit volgende vaststellingen: hulpbehoevenden hebben vaak te kampen met veel kleine praktische problemen,

Nadere informatie

Reglement Poetsdienst

Reglement Poetsdienst Reglement Poetsdienst OCMW Merelbeke Thuishulp de Regenboog Poetsdienst Poelstraat 37, 9820 MERELBEKE Tel. 09 210 71 35 Fax 09 210 71 11 E-mail: conny.debruyne@ocmwmerelbeke.be Toelichting Door het ondertekenen

Nadere informatie

2. Dienstenonderneming

2. Dienstenonderneming OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MORTSEL Meerminne 6 2640 Mortsel 03/443 94 00 Kaderreglement eglement van de Thuiszorgdiensten 1. Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszor huiszorg (DGAT)

Nadere informatie

Overeenkomst tussen klant en TEN DIENSTEN- Dienstenchequebedrijf voor thuishulp van huishoudelijke aard

Overeenkomst tussen klant en TEN DIENSTEN- Dienstenchequebedrijf voor thuishulp van huishoudelijke aard Overeenkomst tussen klant en TEN DIENSTEN- Dienstenchequebedrijf voor thuishulp van huishoudelijke aard Voor toepassing van deze overeenkomst wordt verstaan onder: Dienstenchequebedrijf: de onderneming

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

Reglement Minder Mobielen Centrale

Reglement Minder Mobielen Centrale Reglement Minder Mobielen Centrale De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het Welzijnshuis van Waregem. De dienst is te bereiken op : Schakelstraat 43 8790 Waregem Voor

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN

REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN I. VOORWAARDEN REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN 1. 65plussers die omwille van ouderdom, ziekte of sociale redenen niet meer alleen kunnen instaan voor het wekelijks onderhoud van de woning. 2. Meerderjarige

Nadere informatie

DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG

DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG Algemene voorwaarden Sociaal Huis Koksijde Ter Duinenlaan 34, 8670 Koksijde gezinszorg@sociaalhuiskoksijde.be 058 53 43 43 Voorstelling Iedereen die in Koksijde

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN

REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN OCMW GEETBETS REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van de dienst warme maaltijden is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. Op deze manier krijgen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT DOORGANGSWONINGEN OCMW GERAARDSBERGEN HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Art. 1 Het OCMW Geraardsbergen met administratieve zetel te 9500 Geraardsbergen, Kattestraat 27, kan overeenkomstig zijn

Nadere informatie

Reglement Dienstenchequeonderneming

Reglement Dienstenchequeonderneming Reglement Dienstenchequeonderneming OCMW Merelbeke Thuishulp de Regenboog Dienstenchequeonderneming Poelstraat 37, 9820 MERELBEKE Tel. 09 210 71 33 Fax 09 210 71 11 E-mail: Veronique.VanLancker@ocmwmerelbeke.be

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST OCMW ASSENEDE Hoogstraat 57 9960 Assenede Tel.: 09/341.72.72 Fax: 09/343.07.43 INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST Verantwoordelijke poetsdienst Luc De Groote: 09/341.72.76 Mevrouw, Mijnheer, Ter gelegenheid

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST

REGLEMENT KLUSJESDIENST 1 REGLEMENT KLUSJESDIENST 1. Doel De klusjesdienst van het OCMW heeft tot doel de leefomgeving van cliënten te verbeteren door het verlenen van hulp onder de vorm van het opknappen van diverse klusjes.

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Brochure Gezinszorg. S O C i AL. OCMW Kampenhout. Dienstverantwoordelijke: Natalie Hamilton. Tel.: 016/314 328

Brochure Gezinszorg. S O C i AL. OCMW Kampenhout. Dienstverantwoordelijke: Natalie Hamilton. Tel.: 016/314 328 S O C i AL «vereniging onderworpen aan het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn» Brochure Gezinszorg OCMW Kampenhout Dienstverantwoordelijke:

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSDIENST

REGLEMENT KLUSDIENST REGLEMENT KLUSDIENST COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

REGLEMENT POETSHULP HULP AAN HUIS

REGLEMENT POETSHULP HULP AAN HUIS REGLEMENT POETSHULP HULP AAN HUIS Onze thuiszorgdiensten hebben tot doel om gebruikers met een verminderde zelfredzaamheid op een menswaardige manier zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving te

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 01-09-2015

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 01-09-2015 Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Huishoudelijk reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-23-10-2008 1. Algemeen De Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg richt zich tot inwoners

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Inhoudsopgave 1. Minder Mobielen Centrale (MMC)... 2 a. Wat is de MMC?... 2 b. Gebruikers... 2 i. Doelgroep... 2

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn uittreksel zitting van 12 oktober 2016 GOEDGEKEURD OCMW - ZORGNETWERK Thuiszorg 5 2016_RMW_00054 reglement Klusjesdienst - wijziging - goedkeuring Samenstelling Aanwezig:

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: artikel 2: artikel 3: artikel 4: De dienst

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN DE GEBRUIKER EN HET DIENSTENCHEQUEBEDRIJF VAN DE HEIDE VZW

OVEREENKOMST TUSSEN DE GEBRUIKER EN HET DIENSTENCHEQUEBEDRIJF VAN DE HEIDE VZW OVEREENKOMST TUSSEN DE GEBRUIKER EN HET DIENSTENCHEQUEBEDRIJF VAN DE HEIDE VZW Voor toepassing van deze overeenkomst wordt verstaan onder: - Dienstenchequebedrijf: de onderneming of organisatie die erkend

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE POETSDIENST MET DIENSTENCHEQUES Overeenkomst gesloten tussen: hierna genoemd de klant en OCMW GALMAARDEN, gevestigd te 1570 Galmaarden, Marktplein 19, hier vertegenwoordigd

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke Kasteelstraat 1A 8755 Ruiselede Tel. 051/68.94.84 Fax. 051/68.63.80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle thuiszorgdiensten

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Volgende afspraken komen tot stand tussen: 1. De dienst voor gezinsopvang van het OCMW Zottegem met zetel te Deinsbekestraat 23, 9620 Zottegem,

Nadere informatie

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3 Thuisdiensten Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2 De Dinnerclub 3 Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Interesse? Als klant/gebruiker: Het OCMW Waasmunster biedt zelf geen poetsdienst

Nadere informatie

Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques

Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques Reglement huishoudelijke hulp dienstencheques 1. Algemeen Met de dienstencheques kunnen particulieren, met financiële tussenkomst van de overheid, beroep doen op huishoudelijke hulp. De dienstencheque

Nadere informatie

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang Betr vzw KINDEROPVANG t EEKHOORNTJE Infobrochure & huishoudelijk reglement Guldensporenlaan 65 3010 KESSEL-LO tel.: 016/ 25.12.77 fax: 016/ 25.20.32 e-mail: info@eekhoorntje.be INHOUD pagina 1. Medewerkers

Nadere informatie

OCMW Laarne poetsdienst Nerenweg Laarne tel: 09/ fax: 09/

OCMW Laarne poetsdienst Nerenweg Laarne tel: 09/ fax: 09/ OCMW Laarne poetsdienst Nerenweg 3 9270 Laarne tel: 09/365.46.90 fax: 09/366.50.43 GEBRUIKERSOVEREENKOMST - DIENST LOGISTIEKE HULP 1. Opdracht Het OCMW voorziet in een poetsdienst, die als doel heeft om

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT POETSDIENST OCMW LEDE. Karolien Meert, verantwoordelijke poetsdienst, is te bereiken op volgende telefoonnummers:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT POETSDIENST OCMW LEDE. Karolien Meert, verantwoordelijke poetsdienst, is te bereiken op volgende telefoonnummers: HUISHOUDELIJK REGLEMENT POETSDIENST OCMW LEDE Kasteeldreef 50 9340 Lede Tel. 053 80 20 22 Fax 053 80 78 08 e-mail: info@ocmw.lede.be website: www.ocmw.lede.be 1. Bereikbaarheid van de dienst Karolien Meert,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE Artikel 1 - Principe Binnen de perken van het goedgekeurde budget

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

4. Toestemming in iedere tussenkomst van de beroepsbeoefenaar

4. Toestemming in iedere tussenkomst van de beroepsbeoefenaar Welke zijn de rechten van de patiënt? De wet betreffende de rechten van de patiënt voorziet in: 1. Kwaliteitsvolle dienstverstrekking 2. De vrije keuze van een beroepsbeoefenaar 3. Informatie over de persoonlijke

Nadere informatie

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg Reglement voor gebruikers Goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d. 25/02/2013 Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Nadere informatie

Dienst Huishoudelijke Hulp

Dienst Huishoudelijke Hulp Dienst Huishoudelijke Hulp Reglement voor gebruikers Dienst Ouderen en Thuiszorg Dienst Huishoudelijke Hulp Binnenhof 2 3630 Maasmechelen Tel. 089 48 28 00 Fax. 089 76 79 10 info@ocmwmaasmechelen.be www.ocmwmaasmechelen.be

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG OCMW Meise Welzijnskoepel West-Brabant

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG OCMW Meise Welzijnskoepel West-Brabant HUISHOUDELIJK REGLEMENT DIENST GEZINSZORG EN AANVULLENDE THUISZORG OCMW Meise Welzijnskoepel West-Brabant ALGEMEEN Art. 1: Even voorstellen De dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg Welzijnskoepel

Nadere informatie

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem - intentieverklaring VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem - intentieverklaring VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-05-2014 Omschrijving Met het project Senioren onder de Toren brengt het OCMW de seniorenhuisvesting naar de verschillende woonkernen van de gemeente.

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleiders of de coördinator.

Bij vragen over deze inschrijving kan u steeds terecht bij de begeleiders of de coördinator. Inschrijvingsfiche buitenschoolse kinderopvang Houtekind Geachte ouders Hartelijk dank voor uw inschrijving in onze buitenschoolse kinderopvang. Om administratief in orde te zijn vragen wij u vriendelijk

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie

O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753

O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753 O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENCHEQUE ONDERNEMING 1. Algemeenheden Alle aanvragen tot het verkrijgen

Nadere informatie

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Het OCMW Tervuren wenst kinderen met een hoge zorgbehoefte bijkomend te ondersteunen. De gezinnen van deze kinderen worden geconfronteerd met hogere kosten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen IDENTIFICATIE AANVRAGER In geval van natuurlijke persoon: Naam:... Voornaam:... Adres:... Postcode:...Gemeente:... Btw-nummer:... Telefoon/gsm:...

Nadere informatie

! De gastouder mag het kind niet alleen laten. Ook mag het kind niet zonder toestemming van de ouder worden toevertrouwd aan iemand anders.

! De gastouder mag het kind niet alleen laten. Ook mag het kind niet zonder toestemming van de ouder worden toevertrouwd aan iemand anders. Reglement Algemeen! De opvang vindt plaats bij de gastouder thuis in een veilige, hygiënische en kindvriendelijke omgeving. Een kind wordt door de ouder gebracht en gehaald.! Een gastouder mag maximaal

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

2.1. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle aanbiedingen, werkzaamheden en overeenkomsten tussen All Individuals en deelnemer.

2.1. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle aanbiedingen, werkzaamheden en overeenkomsten tussen All Individuals en deelnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN All Individuals voor deelname aan een consult, workshop, cursus of lezing Artikel 1 Definities 1.1 Shelley de Bruin eigenaar van eenmanszaak All Individuals: de gebruiker van deze

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

Luik A: Identificatie van de gebruiker en contactpersoon of vertegenwoordiger. dag maand jaar

Luik A: Identificatie van de gebruiker en contactpersoon of vertegenwoordiger. dag maand jaar Huurovereenkomst mobiliteitshulpmiddel Vlaamse sociale bescherming /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Overeenkomst tussen gebruiker en OCMW Jabbeke betreffende huishoudelijke hulp in het kader van de dienstencheques

Overeenkomst tussen gebruiker en OCMW Jabbeke betreffende huishoudelijke hulp in het kader van de dienstencheques Overeenkomst tussen gebruiker en OCMW Jabbeke betreffende huishoudelijke hulp in het kader van de dienstencheques Voor de toepassing van deze overeenkomst wordt verstaan onder: OCMW: Gebruiker: Hulp van

Nadere informatie

Algemeen Waterverkoopreglement

Algemeen Waterverkoopreglement Algemeen Waterverkoopreglement Kris van den Belt Toezicht Drinkwater VMM toezichtdrinkwater@vmm.be AWVR Vastgelegd door de Vlaamse Regering Legt de rechten en plichten vast van de watermaatschappijen en

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE KLUSJESDIENST. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:.

OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE KLUSJESDIENST. Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. OVEREENKOMST TUSSEN KLANT EN OCMW VOOR DE KLUSJESDIENST Overeenkomst gesloten tussen: Naam: Straat, postcode en gemeente: Rijksregisternummer:. hierna genoemd de klant en OCMW GALMAARDEN, gevestigd te

Nadere informatie