UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING"

Transcriptie

1 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, schepenen, R. Buys, toegevoegd schepen, D. Stallaert, F. Suys, G. Vermeiren, P. Claeys, J. Stevens, S. Creyelman, L. Moortgat, R. De Maeyer, L. Steps, J. Van Dooren, S. Bogaerts, S. Bertier, M. De Batselier, D. Van der Jeugt, raadsleden, B. Biesemans, secretaris 22. Retributiereglement voor de gemeentelijke infrastructuur DE GEMEENTERAAD, Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Overwegende dat het gemeentebestuur de sport- en cultuurinfrastructuur van De Pit aanbiedt aan geïnteresseerden; Overwegende dat het opportuun is om een regeling te treffen voor de verhuur van opslagruimtes en de aparte verhuur van het podium van De Pit; Overwegende dat het door de nakende ingebruikname van de Orangerie noodzakelijk is om een retributiereglement voor deze bijkomende infrastructuur goed te keuren; Overwegende dat het opportuun is om de diverse retributiereglementen te coördineren, zodat er een globaal overzicht op het reglement blijft bestaan; Overwegende dat het aangewezen is om ook de retributie voor de verhuur van zalen van de gemeentelijke scholen in hetzelfde reglement te regelen; Gelet op het advies van de gemeenschappelijke raad van beheer van de bib en het gemeenschapscentrum De Pit van 5 december 2012; Gelet op het advies van de cultuurraad van 4 december 2012; Gelet op het advies van de sportraad van 3 december 2012; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met 14 stemmen voor en 7 stemmen tegen: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, G. Vermeiren, J. Stevens, L. Moortgat, J. Van Dooren, S. Bogaerts, M. De Batselier en D. Van der Jeugt en het niet-akkoord van D. Stallaert, F. Suys, P. Claeys, S. Creyelman, R. De Maeyer, L. Steps en S. Bertier; BESLUIT:

2 Artikel 1. Er wordt voor een termijn startend van 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2019 een gemeentelijke retributie gevestigd op: - de cultuurinfrastructuur; - de infrastructuur gemeentescholen; - de sportinfrastructuur. - de infrastructuur Het Paleis Art. 2. De retributie is verschuldigd door de persoon, vereniging of school die toelating van de verantwoordelijke bekomt voor het gebruik van bovenvermelde infrastructuur. Art. 3. De huurders dienen zich te schikken naar het huishoudelijk reglement van op de desbetreffende infrastructuur. Art. 4. Het bedrag van de retributie wordt als volgt aangerekend: - Gemeentehuis: geen; - Gemeentescholen: achteraf, via factuur; - Instructiezwembad: maandelijks via factuur; - Sportcentrum De Pit : maandelijks via factuur; - Gemeenschapscentrum De Pit - Eenmalige evenementen: Afrekening na het evenement via factuur; - Regelmatig gebruik: maandelijks via factuur. Art. 5. De door gemeentelijke adviesraden erkende verenigingen van de gemeente Londerzeel, de therapeutische instellingen die op het grondgebied van de gemeente Londerzeel zijn gevestigd en de Londerzeelse gemeentelijke diensten zullen dezelfde tarieven genieten als de Buggenhoutse erkende verenigingen tot zolang dat de desbetreffende overeenkomst met de gemeente Londerzeel van blijft. Art. 6. Bij gebrek aan betaling in der minne zullen de retributies worden ingevorderd volgens de modaliteiten van artikel 94, 2 tweede lid van het gemeentedecreet. In geval van betwistingen zijn de rechtbanken van Dendermonde bevoegd. Art. 7. Deze verordening wordt onverwijld aan de toezichthoudende overheid overgemaakt. Hoofdstuk 1. RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE CULTUURINFRASTRUCTUUR Art. 8. Onderwerp De retributie heeft betrekking op alle cultuurinfrastructuur van het gemeenschapscentrum De Pit: Multifunctioneel centrum De Pit, gelegen te Platteput 16, 9255 Buggenhout, met voor cultureel gebruik: Een theaterzaal met 330 zitplaatsen, een vast podium, technische en scenografische uitrusting; Een foyer - ontmoetingsruimte, grenzend aan de theaterzaal; De Orangerie, gelegen te Vekenstraat 3, 9255 Buggenhout (Opdorp), met voor cultureel gebruik: een grote zaal; een cafetaria-ruimte; een vergaderzaal; een crearuimte, bestaande uit een gelijkvloers met opslagruimte en een eerste verdiep; verhuurbare opslagruimtes al dan niet met verdiep; De Patattenmolensite, gelegen te Krapstraat 161, 9255 Buggenhout (Opstal), met voor cultureel gebruik:

3 een polyvalente zaal De Molenaarswoning ; verhuurbare opslagruimtes; In het gerenoveerde gemeentehuis van Opdorp, gelegen te Dries 70, 9255 Buggenhout (Opdorp), met voor cultureel gebruik: één lokaal (bestaande uit 2 deeltjes) voor cultureel gebruik; zolderverdieping voor cultureel gebruik; Schoolgebouw Briel, gelegen te Brielstraat 29, 9255 Buggenhout (Briel): lokaal voor cultureel gebruik; opslagruimtes; Gewezen magazijn, gelegen te Bovendonkstraat 29, 9255 Buggenhout: lokaal voor cultureel gebruik; opslagruimtes; Art. 9. Soorten tarieven Tarief A (0-tarief): - Gemeentediensten. - Door de gemeente erkende adviesraden. Tarief B (verlaagd tarief): - Buggenhoutse scholen en therapeutische instellingen tijdens schooluren. Tarief B plus (forfaitair tarief): - Alle door de gemeentelijke adviesraden erkende verenigingen die kiezen voor het forfait (veertig dagen op vast uur), en die een gebruikersovereenkomst met de cultuurdienst tekenen Tarief C (basistarief): - Alle door de gemeentelijke adviesraden erkende verenigingen. - Buggenhoutse scholen en therapeutische instellingen buiten schooluren. Tarief D (verhoogd tarief): - Niet erkende niet-commerciële verenigingen. - Privépersonen wat de theaterzaal van De Pit betreft ( 1 ). Tarief E (hoog tarief) ( 1 ): - Commerciële verenigingen / bedrijven - Privépersonen wat de overige zalen betreft ( 1 ). ( 1 ) De Orangerie, Patattenmolensite en het gemeentehuis Opdorp kunnen enkel door privépersonen of voor commerciële doeleinden worden gehuurd, indien het college van burgemeester en schepenen hiervoor de toestemming geeft. Aanvragen door deze gebruikersgroepen zullen door de cultuurdienst aan het college worden voorgelegd. Art. 10. Prijstabellen: In euro per dagdeel: - De huurprijzen worden berekend per dagdeel, tenzij anders vermeld. - Er zijn drie dagdelen: uur uur; uur uur; uur uur. - Voor het multifunctioneel centrum: De huurder wordt gevraagd rekening te houden met de pauzes van de theatertechnici (12.00 uur uur en uur uur)

4 Multifunctioneel centrum DE PIT Zaal Tarief A Tarief B Tarief Tarief C Tarief D Tarief E ( 3 ) Theaterzaal: Zonder inkom 0,00 62,50 125,00 250,00 625,00 Met inkom 0,00 125,00 250,00 ( 2 ) 500, ,00 Repetities, op- en afbouw: 0,00 20,00 12,00 37, ,00 Technieken: ( 4 ) Extra theatertechnicus/uur 0,00 30,00 30,00 30,00 60,00 60,00 Late technische eisen 125,00 125,00 125,00 125,00 125,00 125,00 Piano: Huur voor een opvoering 0,00 62,50 125,00 125,00 250,00 250,00 Huur voor een repetitie 0,00 12,50 25,00 25,00 50,00 100,00 stembeurt 0,00 75,00 75,00 75,00 75,00 75,00 Polyvalente ruimte van de sporthal in combinatie met theaterzaal: Andere activiteit 0,00 30,00 60,00 60,00 75,00 ( 2 ) De scène van De Pit kan apart van de rest van de zaal gehuurd worden voor de prijs van 150 euro per dagdeel voor een opvoering met inkom, mits aan volgende criteria wordt voldaan: - de huurder is een Buggenhoutse vereniging die erkend is door een adviesraad - de scène wordt gehuurd in januari, juni of september - de scène wordt maximaal 8 maanden voor de huurdatum gereserveerd. ( 3 ) Tarief 15-30: speciaal tarief voor wie van tarief C kan genieten op voorwaarde dat: - het aantal repetities tussen de 15 en 30 dagdelen zit - de repetities doorgaan op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of zondagvoormiddag. - de repetities flexibel zijn: o De repetities worden 10 maanden op voorhand in de verhuurkalender ingepast, rekening houdend met de activiteiten die al gepland zijn. o Indien de zaal verhuurd kan worden voor een voorstelling, op een reeds gepland repetitiemoment, dan verschuift de geplande repetitie dit kan tot 2 maand vóór de geplande repetitie dit kan voor maximaal 30% van de geplande repetities - de voorstelling zelf ook in de Pit gebeurt - er tijdens de repetities enkel basis lichtinstallatie wordt gebruikt - er geen technicus van de zaal aanwezig moet zijn - de scène na elke repetitie telkens opnieuw wordt vrijgemaakt - er geen publiek aanwezig is tijdens deze repetities ( 4 ) inbegrepen in de huurprijs van de zaal: voor een repetitie: - zaalwachter - basis klank- en lichtinstallatie voor een voorstelling én voor één algemene repetitie: - één technicus die ofwel instaat voor de bediening van de basis klank- en lichtinstallatie ofwel instaat voor de realisatie van een uitgebreider lichtplan of een uitgebreidere geluidsmix.

5 Indien er extra technieken nodig zijn, dient een extra technicus van de zaal ingehuurd te worden, tenzij anders toegestaan door de zaalverantwoordelijke. Wat verstaan we onder basis klankinstallatie: - 1 micro (bv. voor een toespraak) - mogelijkheid om een CD af te spelen. Wat verstaan we onder basis lichtinstallatie: - algemene verlichting van de theatervloer d.m.v. TL-lampen - algemene regelbare verlichting van de theatervloer met behulp van een beperkte mengtafel van op de scène. De technische wensen dienen minimaal één maand vóór de eerste activiteit op de cultuurdienst toe te komen. Indien dit niet het geval is, kunnen we enkel instaan voor de basis klank- en lichtinstallatie, tenzij er een supplement van 100 euro wordt betaald. Zaal Tarief A Tarief B Tarief B+ Tarief C Tarief D Tarief E ORANGERIE: Grote zaal 0,00 12,00 480,00 24,00 36,00 80,00 Cafetaria-ruimte 0,00 6,00 240,00 12,00 18,00 50,00 Vergaderzaal 0,00 2,00 4,00 8,00 20,00 Crearuimte (eenmalig) (eenmalig gebruik oven) 0,00 0,00 12,00 30,00 PATATTENMOLEN: Molenaarswoning 0,00 6,00 240,00 12,00 18,00 50,00 GEMEENTEHUIS OPDORP: Vergaderzaal 1 ste verdiep 0,00 4,00 8,00 16,00 50,00 Zolder 0,00 2,00 4,00 8,00 Art. 11. Huur van opslagruimte en crearuimte vaste gebruikers - Huurprijs bij normaal energieverbruik: 6,25 euro per vierkante meter per jaar. - Huurprijs bij hoog stroomverbruik (gebruik van drijfkracht): 15 euro per vierkante meter per jaar. Art. 12. Korting voor activiteiten ten voordele van het goede doel Bij de huur van de culturele infrastructuur in het multifunctioneel centrum De Pit wordt een korting van 25 % toegestaan op het tarief waarvoor de huurder in aanmerking komt, wanneer het een activiteit betreft waarvan de volledige winst gaat naar een op voorhand omschreven maatschappelijk relevant doel. Bijkomende voorwaarden: - De activiteit moet de reguliere werking van de vereniging overstijgen of los staan van deze werking. - De huurder moet aantonen dat de volledige winst naar het goede doel gaat, door het voorleggen van een financieel overzicht. - De huurder is de organisator van de activiteit en moet in Buggenhout wonen of gevestigd zijn. - Op het promotiemateriaal dat wordt gebruikt voor de bekendmaking van de activiteit moet de steun van de gemeente vermeld worden, a.d.h.v. het logo. De huurder moet dit aantonen door het voorleggen van affiches, flyers, uitnodigingen, - De activiteit moet voor iedereen toegankelijk zijn.

6 RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INFRASTRUCTUUR GEMEENTESCHOLEN Tarieven: Tarief A (0-tarief): Gemeentediensten. Gemeentescholen. Door de gemeente erkende adviesraden. Tarief B (verlaagd tarief): Niet-gemeentelijke scholen en therapeutische instellingen 1 in Buggenhout gevestigd. Alle door de gemeentelijke adviesraden erkende verenigingen. Tarief C (basistarief): Niet erkende niet-commerciële verenigingen. Scholen van buiten Buggenhout Tarief D (verhoogd tarief): Commerciële verenigingen. Privé-personen. In euro per uur: Zaal Oppervlakte Tarief A Tarief B Tarief C Tarief D Turnzaal lager onderwijs 1/1 0,00 6,00 12,00 24,00 centrum Turnzaal lager onderwijs 1/1 0, ,00 18,00 Opdorp Refter lager onderwijs 1/1 0,00 4,50 9,00 18,00 Opdorp Repetitiezaal G.A.M.W.D. 1/1 0,00 4,50 9,00 18,00 RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INFRASTRUCTUUR HET PALEIS Prijs in euro per dag: Dit zijn dienstverleningscentra voor personen met een handicap

7 RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTINFRASTRUCTUUR Sportcentrum De Pit. 1. Tarieven: Tarief A (O-tarief): - Gemeentediensten. - Door de gemeente erkende adviesraden. Tarief B (verlaagd tarief): - Buggenhoutse scholen en therapeutische instellingen tijdens school uren. - Verenigingen die gekozen hebben voor het tarief B plus, en als uitbreiding voor het vast jaaruur zonder boeking (last minute-reservatie). Tarief B plus (forfaitair tarief): - Alle door de gemeentelijke adviesraden erkende verenigingen die kiezen voor het forfait en die een gebruikersovereenkomst met de sportdienst tekenen. Tarief C (basistarief): - Alle door de gemeentelijke adviesraden erkende verenigingen. - Buggenhoutse scholen buiten school uren. - Scholen buiten Buggenhout Tarief D (verhoogd tarief): - Niet erkende niet-commerciële verenigingen. - Privépersonen voor niet-commerciële doeleinden. Tarief E (enkel geldig voor instructiebad!): - Commerciële verenigingen 2. Prijstabellen: In euro per dagdeel: Zaal Opper vlakte Tarief A Tarief B Tarief B plus¹ Tarief C Tarief D Sporthal (*) Sportactiviteit 1/3 0,00 4,00 160,00 7,50 10,00 2/3 0,00 5,50 220,00 11,00 14,00 3/3 0,00 7,50 300,00 15,00 (1) 19,00 (2) 1/2 0,00 5,00 200,00 10,00 11,50 Andere activiteit 1/1 0,00 50,00 100,00 120,00 Polyvalente zaal (*) Sportactiviteit 1/3 0,00 2,50 100,00 5,00 6,50 2/3 0,00 4,00 160,00 7,50 9,50 3/3 0,00 5,00 200,00 10,00 (3) 13,00 Andere activiteit 1/1 0,00 30,00 60,00 80,00 Andere activiteit 1/1 0,00 30,00 per dagdeel (4) (5) 60,00 80,00 Turnzaal (*) Sportactiviteit 1/1 0,00 7,50 300,00 15,00 19,00 Gevechtsportenzaal (*) Sportactiviteit 1/1 0,00 5,00 200,00 10,00 13,00 Kleedruimtes & douches Kleedruimtes & douches 1/1 0,00 2,50 100,00 5,00 10,00

8 Vergaderzaal Vergadering per dagdeel (4) 1/1 0,00 2,50 Bijzonder tarief tarief B scholen : Zaal Oppervlakte Tarief B scholen (6) Sporthal 1/3 5,00 Polyvalente zaal 3/3 5,00 Turnzaal 1/1 5,00 Gevechtsportzaal 1/1 5,00 (*) gebruik van een kleedkamer en verlichting inbegrepen (1) maximum van 100,00 voor een ganse dag voor sportactiviteiten (2) maximum van 150,00 voor een ganse dag voor sportactiviteiten (3) niet sportactiviteiten voor uitzonderlijk gebruik door tarief B gebruikers voor eigen leden en zonder winstoogmerk (4) dagdelen: 7.00 u u. / u u. / u u. (ganse dag = meer dan 6 opeenvolgende uren) (5) enkel in combinatie met het huren van de theaterzaal De Pit (6) enkel van voor scholen met een minimale bezetting van 30 weken op jaarbasis. Kunstgrasveld Sportactiviteit 1/1 0,00 6,50 Extra verlichting 1/1 0,00 2,50 Beachterrein Sportactiviteit 1/1 0,00 2,50 Sportactiviteit voor jeugd (5) 1/2 0,00 1,50 1/1 0,00 0,00 Extra verlichting 1/1 0,00 2,50 13,00 (1) 17,00 (2) 5,00 (3) 8,00 (4) 3,00 5,00 0,00 0,00 Combiterrein Sportactiviteit (6) 1/1 0,00 2,50 Zonder reservatie 1/1 0,00 0,00 0,00 0,00 Extra verlichting 1/1 0,00 2,50 Finse Piste Sportactiviteit 1/1 0,00 0,00 0,00 0,00 Kleedruimtes & douches Voor groepen per 1/1 0,00 2,50 dagdeel (7) 5,00 10,00 Individueel 1/1 10 beurtenkaart aan 7,00 (1) maximum van 100,00 voor een ganse dag voor sportactiviteiten (2) maximum van 150,00 voor een ganse dag voor sportactiviteiten

9 (3) maximum van 45,00 voor een ganse dag voor sportactiviteiten (4) maximum van 70,00 voor een ganse dag voor sportactiviteiten (5) elke dag tussen 9u 19u voor jongeren tot 18 jaar, steeds onder begeleiding van een volwassen trainer/begeleider/verantwoordelijke (6) reserveringen hebben voorrang op vrij gebruik (7) dagdelen: 7.00 u u. / u u. / u u. Instructie Opper Tarief B Tarief A Tarief B zwembad vlakte plus Tarief C Tarief D Tarief E Met eigen Vlarem II redder 1/1 0,00 6,50 260,00 NVT NVT NVT Met redder 1/1 0,00 20,00 800,00 30,00 60,00 100,00 Schoolzwemmen (1) 1/1 NVT 0,50 NVT 1,00 NVT NVT (1) Tarief schoolzwemmen wordt gerekend per zwemmer en per zwembeurt

Overwegende dat het gemeentebestuur de sport- en cultuurinfrastructuur van De Pit aanbiedt aan geïnteresseerden;

Overwegende dat het gemeentebestuur de sport- en cultuurinfrastructuur van De Pit aanbiedt aan geïnteresseerden; VT 01 - Retributiereglement voor de gemeentelijke infrastructuur DE GEMEENTERAAD, Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Overwegende dat het gemeentebestuur de sport- en cultuurinfrastructuur

Nadere informatie

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 24 april 2008 houdende goedkeuring van het retributiereglement voor de gemeentelijke infrastructuur;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 24 april 2008 houdende goedkeuring van het retributiereglement voor de gemeentelijke infrastructuur; 1 Retributiereglement voor de gemeentelijke infrastructuur De gemeenteraad, Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 24 april 2008 houdende goedkeuring van

Nadere informatie

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 18 oktober 2007 houdende aanpassing van het retributiereglement cultuurinfrastructuur De Pit;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 18 oktober 2007 houdende aanpassing van het retributiereglement cultuurinfrastructuur De Pit; RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR 1 De gemeenteraad, Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 23 september 2004 houdende goedkeuring

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 24 JANUARI 2013 OPENBARE VERGADERING

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 24 JANUARI 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 1. Kennisname ontslag mevrouw Rosette Buys als lid van de gemeenteraad en vervanging door haar opvolger, de heer Marino De Batselier DE GEMEENTERAAD, Gelet op het

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, T.

Nadere informatie

INFOBROCHURE CULTUURINFRASTRUCTUUR GEMEENSCHAPSCENTRUM

INFOBROCHURE CULTUURINFRASTRUCTUUR GEMEENSCHAPSCENTRUM INFOBROCHURE CULTUURINFRASTRUCTUUR GEMEENSCHAPSCENTRUM GEMEENTE BUGGENHOUT Cultuurdienst Gemeenschapscentrum De Pit Platteput 16-9255 Buggenhout Tel.: 052 33 84 50 E-mail: depit@buggenhout.be www.gcdepit.be

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTACCOMMODATIES 2015 2019 Dit reglement werd verlengd voor de periode van 1 januari 2019 tot 31 december 2019 in de gemeenteraad van Sint-Amands op 12 december 2019 Art. 1. Met ingang

Nadere informatie

Overwegende dat het sportcentrum recent is uitgebreid, waardoor het noodzakelijk wordt geacht om het retributiereglement aan te passen;

Overwegende dat het sportcentrum recent is uitgebreid, waardoor het noodzakelijk wordt geacht om het retributiereglement aan te passen; De gemeenteraad in openbare vergadering; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 16 december 2013 houdende vaststelling van een retributiereglement

Nadere informatie

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud

Dit gemeenteraadsbesluit behandelt de volgende onderwerpen: Inhoud Retributiereglement van de gemeentelijke sporthal en kantine te Sint-, de gemeentelijke sporthal te Watervliet, het multifunctioneel buitensportterrein te Sint- en de deelname aan sportieve organisatie

Nadere informatie

Retributiereglement gemeenschapscentra Staden, vergaderlokalen

Retributiereglement gemeenschapscentra Staden, vergaderlokalen Retributiereglement gemeenschapscentra Staden, vergaderlokalen GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD 28 JUNI 2018 1 Inhoud Artikel 1 Tarieven... 2 Artikel 2 Uitzonderingen... 2 Artikel 3 Borgsom... 3 Artikel

Nadere informatie

Retributie op gebruik gemeentelokalen, 2015-2019

Retributie op gebruik gemeentelokalen, 2015-2019 gemeenteraad Retributie op gebruik gemeentelokalen, 2015-2019 goedgekeurd door de gemeenteraad van 15 december 2014 gepubliceerd op website gemeente op 5 januari 2014 Artikel 1A Vanaf 1 januari 2015 zal

Nadere informatie

Retributiereglement gemeentelijke infrastructuur

Retributiereglement gemeentelijke infrastructuur Retributiereglement gemeentelijke infrastructuur Artikel 1 Toepassingsgebied en definities Artikel 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: - Gebruiker: adviesraad, vereniging, organisatie of particulier

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Aanpassing tarieven verhuur vergaderzalen Artikel 2 2. 2 Wijziging Artikel 2 1. afstemmen categorisatie en terminologie op gebruik

Nadere informatie

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 september 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Ontmoetingscentrum Kasterlee Binnenpad 2 bus 1 2460 Kasterlee ockasterlee@kasterlee.be Lokaal

Nadere informatie

Retributiereglement van 25 maart 2014 voor het gebruik van sport- en andere zalen

Retributiereglement van 25 maart 2014 voor het gebruik van sport- en andere zalen Retributiereglement van 25 maart 2014 voor het gebruik van sport- en andere zalen Artikel 1 Het door de gemeenteraad van 24 september 2013 vastgesteld retributiereglement voor het gebruik van de sport-

Nadere informatie

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES ONTMOETINGSCENTRUM KASTERLEE Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Ontmoetingscentrum Kasterlee Binnenpad 2 bus 1 2460 Kasterlee ockasterlee@kasterlee.be Lokaal / verdieping

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR pagina 1 van 5 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR ARTIKEL 1 Met ingang van 01 september 2016 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie

Nadere informatie

Artikel 1. Het gemeentelijk retributiereglement sportaccommodatie vast te stellen als volgt: Retributiereglement sportaccommodatie

Artikel 1. Het gemeentelijk retributiereglement sportaccommodatie vast te stellen als volgt: Retributiereglement sportaccommodatie GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM RETRIBUTIEREGLEMENT SPORT (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. Het gemeentelijk retributiereglement sportaccommodatie vast te stellen als

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE CULTURELE INFRASTRUCTUUR EN DE DIENSTVERLENING VAN CULTUURCENTRUM TER VESTEN & KASTEEL CORTEWALLE

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE CULTURELE INFRASTRUCTUUR EN DE DIENSTVERLENING VAN CULTUURCENTRUM TER VESTEN & KASTEEL CORTEWALLE RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN DE CULTURELE INFRASTRUCTUUR EN DE DIENSTVERLENING VAN CULTUURCENTRUM TER VESTEN & KASTEEL CORTEWALLE Goedgekeurd door de Gemeenteraad van Beveren in zitting van

Nadere informatie

Retributiereglement Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Retributiereglement Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD Retributiereglement Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 algemene bepalingen 1. toepassingsgebied Dit retributiereglement is van toepassing

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE

RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE BEKENDMAKING BESLUIT Ingevolge artikel 186 van het decreet RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE DATUM BESLISSING SSING 28 september 2017 DATUM BEKENDMAK KENDMAKING 29 september 2017 Artikel

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN

RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN Voor de berekening van de retributies wordt rekening gehouden met de categorie van de gebruiker(s). 1. Toepassing Vanaf 1/1/2014 en voor een termijn eindigend

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 NOVEMBER 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

Retributiereglement voor het gebruik van het auditorium en de tentoonstellingsruimten

Retributiereglement voor het gebruik van het auditorium en de tentoonstellingsruimten Retributiereglement voor het gebruik van het auditorium en de tentoonstellingsruimten Gemeenteraadsbesluit van 18 december 2001 Gewijzigd bij Besluit van 20 oktober 2008 Artikel 1 : grondslag Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Reglement. Retributiereglement sporthal MEOS. Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni Bekendgemaakt op

Reglement. Retributiereglement sporthal MEOS. Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni Bekendgemaakt op Reglement Retributiereglement sporthal MEOS Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni 2017 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 14 juli 2017 Artikel 1 Algemene bepalingen 1 Toepassingsgebied Dit retributiereglement

Nadere informatie

HERVASTSTELLING TARIEFREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTACCOMODATIE

HERVASTSTELLING TARIEFREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTACCOMODATIE A V E L G E M HERVASTSTELLING TARIEFREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTACCOMODATIE Artikel 1: categorieën en definities Categorieën categorie A categorie B categorie C Avelgemse onderwijsinstellingen en hun

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 JUNI 2014 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE ZALEN VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM.

BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 JUNI 2014 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE ZALEN VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM. BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 JUNI 2014 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE ZALEN VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM. Artikel 1 Algemene bepalingen 1 Toepassingsgebied Dit retributiereglement is

Nadere informatie

Retributiereglement op het gebruik van de culturele infrastructuur van het gemeenschapscentrum Den Boomgaard

Retributiereglement op het gebruik van de culturele infrastructuur van het gemeenschapscentrum Den Boomgaard Retributiereglement op het gebruik van de culturele infrastructuur van het gemeenschapscentrum Den Boomgaard Titel I: De culturele infrastructuur van het gemeenschapscentrum Art. 1: Het gemeenschapscentrum

Nadere informatie

Retributiereglement op het gebruik van het cultureel centrum en de schouwburg DE RAAD:

Retributiereglement op het gebruik van het cultureel centrum en de schouwburg DE RAAD: retributiereglement Retributiereglement op het gebruik van het cultureel centrum en de schouwburg 2008-2013. DE RAAD: Gelet op de financiële toestand van de gemeente Maasmechelen; Gelet op de geldende

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2015 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, T.

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

Retributiereglement GC den egger.

Retributiereglement GC den egger. Retributiereglement GC den egger. Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Deel 1 Algemeen Vanaf 01.01.2018 wordt een retributie geheven op het gebruik van GC den

Nadere informatie

Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur

Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur 1. De tarieven Zwembaden (individuelen aan kassa) Sauna 18,00 10,50 10,80 7,00 2,10 Sauna 11-beurtenkaart (1 jaar geldig) 180,00 105,00 108,00 70,00 21,00 Whirlpool

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEER D 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Aanpassing tarieven verhuur vergaderzalen Artikel 2 2. 2 Wijziging Artikel 2 1. afstemmen categorisatie en terminologie op gebruik

Nadere informatie

EVENEMENT/VOORSTELLING:..

EVENEMENT/VOORSTELLING:.. PRAKTISCHE INFORMATIEFICHE Gelieve deze formulieren zo volledig mogelijk ingevuld ten laatste één maand vóór de eerste huurdag persoonlijk te bezorgen aan de (hoofd)technieker van de cultuurdienst, na

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef retributiereglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEER D 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Aanpassing tarieven verhuur vergaderzalen Artikel 2 2. 2 Wijziging Artikel 2 1. afstemmen categorisatie en terminologie op gebruik

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING BESLUIT GEMEENTERAAD Ingevolge artikel 186 van het decreet RETRIBUTIEREGLEMENT SPORTHALLEN KAPRIJKE LEMBEKE DATUM BESLISSING: 26 februari 2015 DATUM BEKENDMAKING: 2 maart 2015 Artikel 1: Sportief

Nadere informatie

RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Erfgoedhuis Tielen Tielendorp 2460 Tielen tel. reservaties 014 85 99 22 (cultuurdienst)

Nadere informatie

Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur

Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur Tarievenlijst stedelijke sportinfrastructuur 1. De tarieven Zwembaden (individuelen aan kassa) Sauna 18,00 10,50 10,80 7,00 2,10 Sauna 11-beurtenkaart (1 jaar geldig) 180,00 105,00 108,00 70,00 21,00 Whirlpool

Nadere informatie

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader.

4.2. De gebruikers zijn gehouden de lokalen, meubilering en apparatuur te beheren als een goede huisvader. GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR ter advies goedgekeurd door de gemeentelijke Sportraad op 07/10/08 goedgekeurd door de Gemeenteraad op 1. Bedoeling: Dit reglement heeft de bedoeling

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE INFRASTRUCTUUR

BESCHRIJVING VAN DE INFRASTRUCTUUR BESCHRIJVING VAN DE INFRASTRUCTUUR Laatst bijgewerkt 18-03-2011 Studio M is opgedeeld in 3 delen: de grote polyvalente zaal met kleedkamers, een keuken met eetplaats, en de foyer met bar. Deze zijn samen

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Reglement gebruik gemeentelijke lokalen

Reglement gebruik gemeentelijke lokalen DIENST PATRIMONIUM Markt 1, 9340 LEDE tel. (053)60 68 50 fax (053)80 33 09 e-mail: lokalenverhuur@lede.be Gemeenteraad: zitting van 21 juni 2007 Wijziging gemeenteraad: zitting van 19 juni 2008 Aanvulling

Nadere informatie

RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Erfgoedhuis Tielen Tielendorp 2460 Tielen tel. reservaties 014 85 99 22 (cultuurdienst)

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2013

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2013 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2013 OPENBARE VERGADERING 1. Kennisname ontslag mevrouw Rosette Buys als lid van de gemeenteraad en vervanging door haar opvolger, de heer Marino De

Nadere informatie

SAMENVATTING TARIEVEN GEMEENTE + AGB OUD-TURNHOUT * * voor de volledige reglementen van gemeente en AGB: zie verder in dit document SPORTHAL (AGB)

SAMENVATTING TARIEVEN GEMEENTE + AGB OUD-TURNHOUT * * voor de volledige reglementen van gemeente en AGB: zie verder in dit document SPORTHAL (AGB) SAMENVATTING TARIEVEN GEMEENTE + AGB OUD-TURNHOUT * * voor de volledige reglementen van gemeente en AGB: zie verder in dit document Onderstaande retributies zijn inclusief BTW. per half uur; gebruikers

Nadere informatie

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR INHOUDSTAFEL INLEIDING Deel 1: Opsomming van de ter beschikking staande lokalen en terreinen Deel 2: Algemene voorwaarden

Nadere informatie

STAD MECHELEN. Vergadering Gemeenteraad van 27 januari 2015

STAD MECHELEN. Vergadering Gemeenteraad van 27 januari 2015 STAD MECHELEN Vergadering Gemeenteraad van 27 januari 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT FEESTMATERIAAL EN EVENEMENTEN. Gelet op de bepalingen van het Gemeentedecreet; Gelet op het feit dat de stadsdiensten feestmateriaal

Nadere informatie

Retributiereglement op het gebruik van de zalen van het gemeenschapscentrum

Retributiereglement op het gebruik van de zalen van het gemeenschapscentrum Reglement Retributiereglement op het gebruik van de zalen van het gemeenschapscentrum Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 juni 2017, gewijzigd door de gemeenteraad op 31 mei 2018 Bekendgemaakt op www.maldegem.be

Nadere informatie

Gebruiksreglement - Sport

Gebruiksreglement - Sport - 1 - Gemeente Buggenhout Sportcentrum Gebruiksreglement - Sport ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle bezoekers van het sportcentrum (verder genaamd centrum ) zijn onderworpen aan dit gebruiksreglement en

Nadere informatie

RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019

RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 RETRIBUTIES GEMEENTELIJKE CULTURELE INFRASTRUCTUUR KLT Geldig van 1 mei 2017 tot en met 31 december 2019 1. Lokalen Erfgoedhuis Tielen Tielendorp 2460 Tielen tel. reservaties 014 85 99 22 (cultuurdienst)

Nadere informatie

Tarieven S&R Tarieven TMVW

Tarieven S&R Tarieven TMVW Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen op 22 mei 2014 Bekendgemaakt op 5 juni 2014 Tarieven S&R Tarieven TMVW 1. Prijscategorieën 1.1. Tarieven individueel - Categorie A geldt voor

Nadere informatie

retributiereglement gemeentelijke culturele zalen 2013

retributiereglement gemeentelijke culturele zalen 2013 retributiereglement gemeentelijke culturele zalen 2013 Artikel 1. Algemeen Dit tariefreglement is van toepassing op de gemeentelijke cultuurzalen. Het tariefreglement sluit aan bij het goedgekeurde huishoudelijk

Nadere informatie

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Dienst patrimonium p/a Markt 1 9340 LEDE lokalenverhuur@lede.be 053 60 68 50 REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Artikel 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die

Nadere informatie

2. De gebruikers onderschrijven het gebruiksreglement zoals vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen.

2. De gebruikers onderschrijven het gebruiksreglement zoals vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen. I. ALGEMEEN TARIEFREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE SOCIO-CULTURELE INFRASTRUCTUUR Artikel.1.- 1. Dit reglement bepaalt de tarieven van de gemeentelijke socio-culturele infrastructuur. 2. De gebruikers onderschrijven

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke lokalen

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke lokalen Reglement op het gebruik van de gemeentelijke lokalen Zitting van 22 november 2012. Gewijzigd in zitting van 12 december 2013, 23 januari 2014, 20 februari 2014, 15 mei 2014, 16 april 2015, 17 december

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik diverse gemeentelijke lokalen goedgekeurd gemeenteraad 07/07/2010, aangepast in gemeenteraad van 06/07/2011

Reglement verhuur gebruik diverse gemeentelijke lokalen goedgekeurd gemeenteraad 07/07/2010, aangepast in gemeenteraad van 06/07/2011 Reglement verhuur gebruik diverse gemeentelijke lokalen goedgekeurd gemeenteraad 07/07/2010, aangepast in gemeenteraad van 06/07/2011 Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van lokalen in

Nadere informatie

Provincie LIMBURG Arrondissement HASSELT Stadsbestuur GENK Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad

Provincie LIMBURG Arrondissement HASSELT Stadsbestuur GENK Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad Provincie LIMBURG Arrondissement HASSELT Stadsbestuur GENK Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de gemeenteraad Vergadering van 16 oktober 2014 Aanwezig: de heren Dullers, voorzitter; Dries,

Nadere informatie

REGLEMENT VERHURING GEMEENTELOKALEN

REGLEMENT VERHURING GEMEENTELOKALEN REGLEMENT VERHURING GEMEENTELOKALEN 1.Bepaling Artikel 1: Door het gemeentebestuur van Londerzeel wordt aan de plaatselijke, feitelijke verenigingen, VZW s en gelegenheidsgroeperingen, de mogelijkheid

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR SPORT

GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR SPORT De Raad, Aanleiding Naar aanleiding van het herwerken van een van de gemeentelijke verhuurreglementen werd duidelijk dat de verschillende verhuurreglementen beter op elkaar konden worden afgestemd, waaronder

Nadere informatie

Vaststelling van het retributiereglement voor het gebruik van gemeentelijke infrastructuur en aanverwante dienstverlening

Vaststelling van het retributiereglement voor het gebruik van gemeentelijke infrastructuur en aanverwante dienstverlening Vaststelling van het retributiereglement voor het gebruik van gemeentelijke infrastructuur en aanverwante dienstverlening Artikel 1 Vaststelling van de retributie Er wordt een gemeentelijke retributie

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

het lokaal bestuur scholen, gevestigd in Duffel verenigingen, erkend door het gemeentebestuur, voor publieksactiviteiten

het lokaal bestuur scholen, gevestigd in Duffel verenigingen, erkend door het gemeentebestuur, voor publieksactiviteiten Cultuurcentrum Cinema Plaza: sreglement Het AGB Duffel stelt ruimtes van Cinema Plaza ter beschikking voor de organisatie van allerlei activiteiten. Dit reglement regelt het gebruik van de infrastructuur.

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef. Retributiereglement voor zaalverhuur VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef. Retributiereglement voor zaalverhuur VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef Retributiereglement voor zaalverhuur VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Aanpassing tarieven verhuur vergaderzalen Artikel 2 2.

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 1. Goedkeuring van de aanpassing van het meerjarenplan 2014-2019, nr. 6 DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, inzonderheid

Nadere informatie

VASTSTELLEN GEBRUIKSREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST

VASTSTELLEN GEBRUIKSREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Roeselare Gemeente 8880 LEDEGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 4 MEI 2009 AANWEZIG : Bart Dochy, Burgemeester-Voorzitter

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD IEPER.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD IEPER. UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD IEPER. ZITTING VAN 2 DECEMBER 2013. Waren aanwezig : Yves Leterme, voorzitter; Stefan Depraetere, secretaris; Jan Durnez,

Nadere informatie

Reglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen

Reglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen Reglement voor het gebruik van de gemeentelijke lokalen Laatste wijziging gepubliceerd op 1 maart 2014. Artikel één. 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die kunnen ter beschikking

Nadere informatie

Retributiereglement voor de terbeschikkingstelling van zalen en locaties in (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en bibliotheken

Retributiereglement voor de terbeschikkingstelling van zalen en locaties in (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en bibliotheken Retributiereglement voor de terbeschikkingstelling van zalen en locaties in (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en bibliotheken Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: J.-P. Willems, voorzitter, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert,

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN

RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN RETRIBUTIEREGLEMENT CULTUURCENTRUM T SCHALIKEN Voor de berekening van de retributies wordt rekening gehouden met de categorie van de gebruiker(s). 1. Toepassing Vanaf 1/9/2017 en voor een termijn eindigend

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE SPORTINFRASTRUCTUUR

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE SPORTINFRASTRUCTUUR TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE SPORTINFRASTRUCTUUR COLOFON Uitgave AGB Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sportdienst en Cultuurdienst stad Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad

Nadere informatie

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg Tarieven zalen Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurplein 1 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg INHOUDSOPGAVE Tarieven------------------------------------------------------------------------------------------------p.

Nadere informatie

Schepen L. Van Rode geeft ook aan dat de WiFi-vergoeding nodig is om technische redenen.

Schepen L. Van Rode geeft ook aan dat de WiFi-vergoeding nodig is om technische redenen. UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad zitting van 17 november 2014 Aanwezig : Hermans Ludo, voorzitter ; Wouters Luc, burgemeester ; Luyten Betty, Van Rode Lars, Vangeel Wim, Vrancken Mario, Snyers

Nadere informatie

PRIJSLIJST (incl. BTW) GEBRUIK SPORTACCOMMODATIE (geldig vanaf 01/01/2016)

PRIJSLIJST (incl. BTW) GEBRUIK SPORTACCOMMODATIE (geldig vanaf 01/01/2016) A. ZWEMBAD Tarief Ternat/Liedekerke Tarief niet-inwoners Individueel zwemmen - volwassenen vanaf 12 jaar 3,00 4,00 - kinderen < 12 jaar 1,50 2,00 - mindervalide 1,50 2,00 - schoolzwemmen (per ll) 1,50

Nadere informatie

ZALENVERHUURREGLEMENT. (goedgekeurd in GR van 29.04.2014)

ZALENVERHUURREGLEMENT. (goedgekeurd in GR van 29.04.2014) ZALENVERHUURREGLEMENT (goedgekeurd in GR van 29.04.2014) Artikel 1.- Zalen die worden ter beschikking gesteld: Concertzaal CC t Vondel, J. Possozplein 40, 1500 Halle Vergaderzaal 1 (blauw met symbool vierkant),

Nadere informatie

Gemeentelijke wijkcentra Maasmechelen

Gemeentelijke wijkcentra Maasmechelen Gemeentelijke wijkcentra Maasmechelen RETRIBUTIEREGLEMENT (Bijlage 2 aan de gemeenteraadsbeslissing van 12 september 2017 houdende wijziging van het huishoudelijk- en retributiereglement gemeentelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER Uit in Lier Verhuur infrastructuur & sport Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 29 NOVEMBER 2016

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 29 NOVEMBER 2016 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 29 NOVEMBER 2016 Aanwezig : Verontschuldigd : Ludo Van Paepegem,Voorzitter Pierre Deneyer, Burgemeester Patrick Decat, Armand Biesemans, Ludo

Nadere informatie

Gemeentelijke wijkcentra Maasmechelen

Gemeentelijke wijkcentra Maasmechelen Gemeentelijke wijkcentra Maasmechelen RETRIBUTIEREGLEMENT (Bijlage 2 aan de gemeenteraadsbeslissing van 24 november 2015 houdende wijziging van het huishoudelijk- en retributiereglement gemeentelijke wijkcentra,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent het college van

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES, VOOR DEELNAME AAN SPORTPROMOTIEACTIVITEITEN EN VERHUUR VAN MATERIALEN.

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES, VOOR DEELNAME AAN SPORTPROMOTIEACTIVITEITEN EN VERHUUR VAN MATERIALEN. dienst sport R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 Aanpassing tarieven zwembad - Gemeenteraad van 17-12- 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES, VOOR DEELNAME

Nadere informatie

Jeugd (tot 12 jaar) 15,00 n.v.t.(*) Volwassenen 30,00 n.v.t.(*)

Jeugd (tot 12 jaar) 15,00 n.v.t.(*) Volwassenen 30,00 n.v.t.(*) GEMEENTE GRIMBERGEN UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 APRIL 2008 ONDERWERP: Retributiereglement inzake het ter beschikking stellen van de gemeentelijke sportinfrastructuur

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 22 MEI 2017

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 22 MEI 2017 UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 22 MEI 2017 Aanwezig de dames en de heren: J. Creemers, Burgemeester, M. Giebens, Y. Van Dooren, K. Drees, D. Verlaak, G. Haeldermans,

Nadere informatie

Retributiereglement vergadercentrum Den Bell

Retributiereglement vergadercentrum Den Bell Retributiereglement vergadercentrum Den Bell Artikel 1 Geldigheid Met ingang vanaf 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie gevestigd voor de terbeschikkingstelling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gemeenschapscentrum De Pit

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gemeenschapscentrum De Pit HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gemeenschapscentrum De Pit TITEL 1 ALGEMEEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle zalen en ruimten van het gemeenschapscentrum De

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement socio-culturele infrastructuur

Verhuur- en retributiereglement socio-culturele infrastructuur 1 Verhuur- en retributiereglement socio-culturele infrastructuur Goedgekeurd op 4 juli 2016 en aangepast op 7 november 2016,6 november 2017 en 23 april 2018. Gecoördineerde versie. Hoofdstuk 1: Algemene

Nadere informatie

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel 1. Algemeen OCMW Lubbeek is eigenaar van zalen die zij ter beschikking stelt van verenigingen, scholen en bedrijven die de ruimte en materialen kunnen

Nadere informatie

Reglement van interne orde.

Reglement van interne orde. Reglement van interne orde. Tijdens de gemeenteraadszitting van 29 juni werd het reglement van interne orde goedgekeurd. De huurders van de zaal dienen zich te houden aan dit reglement: Artikel 1 Beschrijving

Nadere informatie

Retributiereglement voor de terbeschikkingstelling van zalen en locaties in (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en

Retributiereglement voor de terbeschikkingstelling van zalen en locaties in (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en Artikel 1 Retributiereglement voor de terbeschikkingstelling van zalen en locaties in (culturele) ontmoetingscentra, cultuurcentra en bibliotheken Met ingang van 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend

Nadere informatie

beleidsitem kostenplaats actie bedrag

beleidsitem kostenplaats actie bedrag Financiën - Retributiereglement verhuur gemeentelijke en OCMW accommodaties De gemeenteraad beslist op basis van het volgende Wettelijk kader - artikel 42 en 94 van het gemeentedecreet Aanleiding - in

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 Gemeente Grimbergen Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 (22 e en 23 e zaak) Gemeentelijk retributiereglement op het ter beschikking stellen van sportinfrastructuur

Nadere informatie

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A.

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A. Uit in Lier Verhuur - Infrastructuur Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin Wijkhuis Herderin,

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT ACCOMMODATIE CC DE STEIGER

GEBRUIKSREGLEMENT ACCOMMODATIE CC DE STEIGER GEBRUIKSREGLEMENT ACCOMMODATIE CC DE STEIGER Artikel 1 Voorwerp van het gebruik 1.1 De Studio CC De Steiger Menen beschikt over een zaal voor kleinere voorstellingen met 128 genummerde zitplaatsen in tribunevorm.

Nadere informatie