Voorzetsels. Beste clubgenoten,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorzetsels. Beste clubgenoten,"

Transcriptie

1 nr. 3 Voorzetsels Beste clubgenoten, Alweer de derde Houtwerk van het nieuwe seizoen en we hebben onze nieuwe website. Kijk op Inmiddels heeft u allemaal een brief ontvangen met daarin een lidnummer en wachtwoord. Het is van belang dat u ervoor zorgt dat uw gegevens juist zijn dus log in en pas daar waar nodig uw gegevens aan. Ook de locator, die default nog uit staat, is bijvoorbeeld makkelijk om te kijken welke hockeyers bij u in de buurt wonen. Het leuke is nu al te zien dat velen direct aan de slag zijn gegaan, foto s hebben toegevoegd en gegevens hebben aangevuld. Ook kun je van je eigen team, maar ook van andere teams, de poule, uitslagen en standen vinden. Het wordt steeds leuker. Ga allemaal inloggen en kijken en laat ons weten wat u er van vindt. Het is een hele klus geweest om de website door de zomer heen af te krijgen. Afgezien van het vele voorwerk, bijna een half jaar kijken, uitzoeken, onderhandelen en het samenstellen van een webcommissie die bekeken heeft wat voor HC Houten goed zou werken is in de zomerstop hard gewerkt om de website te krijgen tot wat deze nu is. Hiervoor heeft onze secretaris, samen met Jan Hans Diemel, Jeroen Kuijpers en Erwin van Wezel veel vrije tijd vrijgemaakt en ik moet zeggen dat het resultaat er naar is. Ik wil langs deze weg iedereen die heeft meegewerkt, aan het tot stand komen van deze nieuwe website en de invulling ervan van harte danken voor het geweldige resultaat. Tot ziens, Peter van Oort Zoals de voorzitter hierboven al schrijft, is de nieuwe website er een met heel veel mogelijkheden, maar ook met verantwoordelijkheden. Zorg dat je adres upto-date is. Deze mailadressen worden gebruikt om jullie te informeren over diverse zaken. Wanneer moet je fluiten. Zijn er evenementen waarvoor je je kan inschrijven en actuele nieuwsberichten. Als het goed is heeft ieder lid en iedere vrijwilliger afgelopen weekend een login voor de website ontvangen. Heb je geen brief gekregen? Stuur dan een aan info@hchouten.nl en je ontvangt je login per .

2

3 Voor wie? Wanneer? Hoe laat? Van tot Waar? HC Houten Kosten? 2,50 Alle Frockeys, benjamini s, en E6-tallen. Vrijdag 29 September. Kaartverkoop: Via de mail!! In het mailtje moeten de volgende dingen staan: Voor- en achternaam. Leeftijd. Team. Wat je op de instuif wilt eten (als je niets opgeeft, krijg je een tosti). Je kunt een naam opgeven, van iemand waarbij je in het groepje wilt. Ophaaldag: Zaterdag 23 September: van 9.30 tot Eventueel op 29 September, maar dan voor 5,- (We maken vooraf een indeling en willen daarom van te voren weten wie er komen). Op 29 September hangen de indelingen van de groepen op het raam van het clubhuis. Kijk dan zelf in welke groep je zit. Als het nummer van jou groep omgeroepen wordt, dan kan je met de begeleider naar het eerst spel. Groetjes van Ties, Sophie en Claudia.

4

5 Wedstrijdverslag Heren 1 10 september Lieve Marianne, Dinsdag 5 september We gaan niet lopen, maar we gaan direct lekker hockeyen. Plotseling heb ik weer helemaal zin in het hockey. Wat is het toch een leuke sport, lekker rennen, balletje aannemen, iemand passeren en in de kist rammen. Er staat altijd zo n figuur met spullen aan in die goal, maar niemand weet eigenlijk wat hij doet. Ik scoor bijna altijd, tenzij ik de bal tegen hem aansla. Je moet überhaupt gestoord zijn om in die goal te gaan staan. Als je af en toe ziet hoe hard ik sla, dan snap ik niet dat mensen voor hun plezier daar gaan staan. Maar ik vind het wel leuk dat die mensen er zijn, je moet toch bij iemand scoren? Ik verlies het partijtje, maar dat lag natuurlijk niet aan mij. Ik had er ook vrede mee. Mijn medeteamgenoten waren gewoon niet zo goed vandaag. Kan een keer gebeuren zou je zeggen. Zolang het maar niet aan mij ligt, toch? Ik was wel weer erg goed vandaag. Vrijdag 8 september Weer een lekkere hockeytraining. We zijn niet te stoppen, we trainen zo verschrikkelijk goed. We zijn gewoon onverslaanbaar. Vianen kan het zondag wel vergeten. Zondag 10 september. Vianen. We starten zeer goed. Een counter, strafcorner en onze veteraan sleept de eerste corner in de touwen. Dat is lekker, we zijn ook echt gewoon te goed voor deze klasse. Oeps! 1-1. Ene mythische figuur maakt een mooie actie en het is een goal. Hoe kan dat nou, wij zijn toch onverslaanbaar? In de rust zegt onze coach dat we rustig moeten blijven. Goed hockeyen is het devies. Hij heeft ook gelijk, gewoon rustig Vianen wegtikken. Oeps! Strafcorner tegen, 2-1 achter. We kakken behoorlijk in, maar komen met wat counters er (uiteraard) zeer gevaarlijk uit. We krijgen zelfs een strafbal. En dat is wel het raarste wat ik deze week meemaak. Komt die veteraan van ons met zijn grote mond: die neem ik wel. De keeper heeft niet eens iets moeten doen. Hij pusht gewoon over. Hoe moeilijk kan dat nou toch zijn? Push die bal hard tussen twee palen en een lat. Dan zit ie toch gewoon? Dinsdag ga ik er wat van zeggen. Veteranen moeten op zondag om 10:30 spelen en niet om 14:30. We spelen niet echt goed en Vianen maakt weer een goal 3-1. Nu zakt het een beetje in onze schoenen. Toch kort daarna maakt Tim Thunissen een prachtige soloactie. Gewoon een leuke spitsenactie en dan natuurlijk niet afspelen, maar zelf scoren. Wat een topper. Wat ik wel vreemd vond, hij was er helemaal niet blij mee. Als ik scoor spring ik een gat in de lucht. Rare jongen die Tim, hij lacht helemaal niet. Piiiiieeeeeep!!! De scheidsrechter sommeert onze aanvoerder te komen. Onze bus met supporters is teveel aanwezig en de scheidsrechters voelt zich bedreigd. Lees verder op de volgende pagina.

6 De stadionspeaker komt in actie en gelukkig komen onze fans tot rust. Wij zijn nog steeds niet in goeden doen en we gaan wat meer druk zetten. Vianen counter handig en scoort wederom 4-2. Nu worden we een beetje geïrriteerd. Gelukkig gaan onze fans achter ons staan en het gehele stadion wordt helemaal gek. Kort daarna forceren we weer een strafcorner. Onze veteraan Frank legt weer aan en scoort 3-4. Nu wordt het echt spannend, want met 5 minuutjes te spelen kunnen we er misschien nog een gelijkspel uit halen. We creëren nog een paar kansen, maar geen goal. Uiteindelijk dus gewoon een rotdag. Hoe konden we nou verliezen? Hockey is niets aan als ik verlies. Maar wij zijn toch de beste, dat hadden we toch tegen elkaar gezegd. Als die strafbal op goal was geweest hadden we gewoon gewonnen. Ik ga er dinsdag wat van zeggen. Hoe kan die veteraan nou bij ons spelen? Als we sprinten, dan loop ik een rondje om hem heen en nog win ik de sprint over 30 meter. Tja hij kan een beetje pushen, maar dat zegt meer over de keepers dan over hem. Ik kan dat toch ook. Ja, dinsdag ga ik het echt zeggen. Ik ben toch ook een van de spelers? Ja, dinsdag dan hoort hij het wel. Ik zal volgende vertellen hoe het gegaan is. Tot volgende week. Uw altijd reële Heren 1. Wedstrijdverslag Dames 4 10 september Als regerend kampioen hebben wij natuurlijk onze eer hoog te houden. Omdat onze tactiek voor de zomer uitstekende resultaten opbracht, gaan wij gewoon op dezelfde voet verder. Waarom strategie wijzigen wanneer deze uiterst doeltreffend is gebleken? Wij zijn alweer begonnen met het vieren van ons kampioenschap! Onze eerste wedstrijd werd op Phoenix gespeeld, waar tijdens onze aanwezigheid altijd een feestje lijkt te zijn! Het tijdstip was tragisch, 17.30, (alhoewel het voor een enkele (hockey)feest ganger een uitkomst was..) de hitte moordend. Maar wij klagen niet: voor een kampioenschap moet wel gewerkt worden. Om een lang verhaal in te korten. Onze eerste 3 puntjes zijn weer binnen! Het was een krappe overwinning, 2-1 en stuk gegaan zijn we zeker. Maar we hebben deze keer geen enkels gebroken en geen verlies geleden. Progressie!

7 Slim transferbeleid Heren 2 Voorspelt goed seizoen Al voor aanvang van het seizoen werd een drietal jongelingen vastgelegd. Met aanvaller Nils Beemer hoopt Heren 2 het doelsaldo positief te beïnvloeden. De twee middenvelders Sybren den Besten en Mathijs Valster zullen hierbij ook een rol van betekenis kunnen spelen. De drie nieuwelingen uit eigen jeugd verklaarden verheugd te zijn met een plek in de selectie en beloofden de fans alles te geven. Alledrie dienden zij een aflopend contract uit. Heren 2 betaalde slechts tekengeld voor de drie nieuwbakken senioren. Na een korte periode van stilte, bewoog Heren 2 zich weer op de transfermarkt. Aanvallende middenvelder Jeroen Kuijpers werd gecontracteerd. Kuijpers meldde op de eerste persconferentie al blij te zijn het tricot van Heren 2 aan te mogen trekken en liet zijn klasse in de voorbereiding al enkele malen zien. Heren 2 sloeg vlak voor het sluiten van de transfermarkt zijn slag en legde Sjoerd Beelen vast. Na HDM en Bloemendaal gediend te hebben, vond vedette Beelen het tijd voor een nieuwe uitdaging. Op aanraden van Veeninga werd Beelen voor een nog onbekend bedrag aangetrokken. Ook over zijn salaris wilde coach Den Besten geen mededelingen doen. De absolute topaankoop is ervan overtuigd dat hij zijn klasse en raffinement tentoon zal spreiden en vertelde de toegestroomde pers dat de fans zich geen zorgen hoeven te maken. Beelen, die op meerdere posities uit de voeten kan, heeft naar eigen zeggen geen moeite zich aan te passen aan een nieuwe spelersgroep. Alle nieuwe aankopen trainen al geruime tijd mee. Heren 2 verdient eerste drie punten in doelpuntenfestijn Het was een ideale zondag om de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen. Terwijl vorig seizoen nog een nipte 1-2 zege geboekt werd op het natte gras van Shinty, was Heren 2 erop gebrand dit jaar een grotere marge te realiseren. Met enkele nieuwe aanwinsten in de gelederen startte Houten voortvarend aan de wedstrijd. Na slechts enkele minuten wist debutant Jeroen Kuijpers de bal achter de grabbelende doelverdediger van Shinty te leggen. Nauwelijks bekomen van het eerste tegendoelpunt, mocht de Driebergse formatie wederom de bal uit het doel vissen. Evenals ervoor was het Kuijpers die na een scrimmage de bal van dichtbij in het dak wist te poeieren, op een wijze die hem typeert. Na de flitsende start wist Houten de voorsprong behendig te verdedigen en na enkele aanvallen van Shinty succesvol af te hebben geslagen was het Nick Suurmond die de 0-3 binnen prikte. Shinty drong echter wel aan en uiteindelijk in de tweede helft rolde een strafcorner langs Peter Reinink. Echter, niet van plan zijnde toe te geven aan het demotiverende spel van Shinty deed uw Heren 2 er een schepje bovenop. Nadat het spel enigszins op en neer golfde, Lees verder op de volgende pagina.

8 wist Jelle Veeninga de bal te onderscheppen en na enkele meters te hebben afgelegd produceerde de vedette een steekpass richting Jorrit den Besten die de bal behendig langs de doelverdediger schoof. Shinty liet duidelijk blijken niet gerekend te hebben op een pak slaag en probeerde vergeefs wat het kon. Het mocht echter niet baten. De eveneens debuterende Nils Beemer wist de keeper aan Driebergse zijde te verschalken, waarna de gemoederen hoog opliepen. Nadat Shinty een laatste speldenprik uitdeelde en de bal nogmaals achter de Houtense doelman wisten te pruttelen, bereikte de wedstrijd het kookpunt toen de thuisploeg een strafbal claimde. De scheidsrechter wilde daarentegen van niets weten, waarna enkele spelers van Shinty hun concurrenten van Houten belaagden. Het eindsignaal maakte een eind aan de afstraffing die Shinty onderging. Met een 2-5 overwinning verliet de Houtense formatie het Driebergse bos. Eervolle vermelding verdiende Martijn Eshuis, die zijn eerste meters na een langdurige kwetsuur maakte.

9 Wedstrijdverslag Heren 1 17 september Lieve Marianne, Dinsdag 12 september Ik heb het tegen hem gezegd hoor. Die veteraan moet eens rustig aan doen en die strafbal gewoon aan mensen overlaten die dat wel kunnen. Ik zelf bijvoorbeeld, ik ben dan wel twintig, maar ik kan meer dan hij denkt. Hoe moeilijk kan het overigens zijn om een strafbal in de goal te pushen. De training was geweldig, wel heel zwaar. Onze trainer had een loopoefening bedacht in hockeyvorm, echt super. Iedereen echt helemaal stuk, geen mogelijkheid om je te drukken. Het was echt helemaal top. Had ik al gezegd dat we een topcoach hebben? Die veteraan hing overigens kotsend over de reling, wanneer wordt hij nou eens vervangen? Vrijdag 15 september Gewoon een leuke training en ik win weer het partijtje. Dat was voorspelbaar he? Zondag 17 september Gouda kwam met goede ideeën naar Houten toe, echter het moment dat een aantal spelers van heren 4 gingen zingen kon je niet meer spreken over een serieuze hockeywedstrijd. Dat kattengejank, het is echt verschrikkelijk. De tekst is overigens af en toe wel aardig, maar veel verder dan de vriendin van Erik Bok kwamen ze ook niet. Ik heb begrepen dat een aantal spelers van Heren 4 zich willen opgeven voor Idols. Ik zou zeggen: doen! Dan hebben wij ook weer wat om te lachen. Je weet wel, die dvd met slechtste momenten van Idols die iedere jaar uitkomt. Dat is altijd lachen geblazen en deze jongens komen er 100% zeker in voor. We moeten eigenlijk eens een specialist hiernaar laten kijken en hun een beoordeling laten geven, voordat ze hun kunde aan heel Nederland laten horen/zien. We hebben wel een speler in ons team die vast wel een goed advies kan geven. Het gaf overigens wel bijzonder veel sfeer en ik heb er rijkelijk om gelachen. We hebben dan ook met maar liefst 7-3 gewonnen. Het was eigenlijk wel te verwachten. Wij zijn de promovendi en zij waren de degradant van de 1e klasse. Maar eigenlijk horen wij 1e klasse te spelen, wij zijn namelijk veel te goed voor dit niveau. Maar ja, de KNHB wil niet echt meewerken. Deze overwinning moest uiteraard gevierd worden. Het gehele team gaat mee naar de Monza, helaas lieten een paar teamleden het afweten, die gaan vroeg naar bed. Wat een kansloze gasten, dat kan toch niet. We zijn een team, dus als er gewonnen wordt moet er wat gedronken worden. De een heeft morgen niets te doen en de ander moet om 6 uur op, zegt hij Lees verder op de volgende pagina.

10 Ik denk er het mijne van. Ik ga lekker naar de Monza en zoek een lekker chiq uit en neem haar mee naar huis. Wat een topavond, wat is hockey toch leuk als je wint. Wij zijn gewoon de beste, de stoerste, de knapste en iedereen die naar huis ging zijn lozers. Tot volgende week. Uw altijd reële Heren 1. (met dank aan Peter Heerschop, 538) Heeren IV slecht uit de startblokken Omdat wij vorige week spelers moesten afstaan aan de vertegenwoordigende elftallen van Atjeh, Hongkong en Suriname begon voor ons de competitie een week later dan voor de andere teams. Met onze internationals weer terug en onze twee nieuwe aanwinsten in de gelederen waren de verwachtingen hooggespannen tegen de jeugdige doch talentvolle ploeg van Almere. Helaas moest Bok aan zijn modellencarrière werken en bleek Flip zich deze zomer niet helemaal aan zijn trainingsschema te hebben gehouden. Ook is de vacature in het doel nog steeds niet vervuld; de afgelopen weken hadden wij de keeper van IJsselmeervogels 1 op proef. Naar alle waarschijnlijkheid leidt deze stage tot een contract; helaas zal onze beoogde nieuwe sluitpost (die ook naar de naam Cas luistert) dit jaar niet speelgerechtigd zijn in Europa. Hoe dan ook: na een lange zomer bleken onze patronen er toch een stuk minder in te zitten dan wij dachten. Bovendien hebben wij niet zo n goede looptrainer als onze vrinden van Heren 1. In combinatie met de fitheid en gedrevenheid van onze tegenstanders alsmede een dubieus tegendoelpunt (dat nota bene werd toegekend door een Vriend van Heeren IV) leidde dit tot een 6-3 nederlaag. De zes tegendoelpunten zullen u nauwelijks verbazen; onze drie treffers des te meer. Deze komen geheel op het conto van onze inval-webmaster, die drie knappe voorbereidende acties succesvol wist te implementeren om ze vervolgens tot doelpunt te muteren. Dat deze whizzkid ook nog voor open doel verzuimde te scoren (en dat uit de hierop volgende tegenaanval de beslissende 2-4 viel) bedekken wij dan ook met de mantel der liefde. Verder complimenten voor D1 en H1, die beiden de eerste winstpunten van het nieuwe seizoen pakten. Wij hopen er ook dit jaar weer (op onze manier) aan te mogen bijdragen dat er voor de bezoekende ploegen niets te halen valt in de door ons uitgeroepen Hel van HCH. Good old Jantje van Halst kan hier inmiddels over meepraten. Bij de uitwedstrijd van Vianen (eigen vervoer) zijn enkele van ons tifosi in aanraking gekomen met het lokale gezag; op last van een stadionverbod is de beladen uitwedstrijd in Zwijndrecht komende zondag alleen te bezoeken middels de verplichte combiregeling. Meer informatie over de reis (incl. broodje bal in de bus) is te verkrijgen bij Guido de Sain. Tot aan de bar! GZG, Heeren IV

11 Wedstrijdverslag Dames 4 17 september Afgelopen zondag drong het ineens tot ons door. Het hele jaar zijn we al onverslagen! Ook deze keer gingen we met de 3 punten aan de haal door te winnen met 3-1 van onze vriendinnen van USHC. Wel een beetje geholpen door een eigen goal van de tegenstander, but who cares?! We zijn meteen met stip gestegen naar een comfortabele 14e positie in de clubcompetitie Ik heb zo even eens de memoires van een altijd reële heren 1 speler gelezen. Dat niet iedereen het met hem eens is betreffende de mannen van Heeren 4 en hun talent, dat moge duidelijk zijn. De volgende opmerking vond ik merkwaardiger. (Ik citeer:) " zoek een lekker chiq uit en neem haar mee naar huis." Nu zou ik graag willen weten of er überhaupt zogenaamde chiq's gevonden zijn en of ze lekker zijn mee te nemen naar huis. En wat dan? Natuurlijk hebben ook wij ons toekomstig kampioenschap gevierd tot in de kleine uurtjes. Zonder chiq's, maar wel met rijkelijk vloeiend bier. De dag van vandaag begon dan ook ietwat stroperig, maar na een overdosis vitaminepillen en een paar bakken koffie kon ik zowaar de letters op mijn scherm weer scherp zien. Ook op ons niveau is hockey een topsport Meiden met een missie! Na een goede voorbereiding met wedstrijden tegen Den Bosch C1, Kampong C1 en Montfoort C1 speelt Houten meisjes C1 dit jaar in de topklasse. Met geduchte tegenstanders zal het geen gemakkelijke opgave worden om bij de eerste vier te eindigen. Dat is namelijk wat de meiden willen bereiken. Daarvoor willen ze en moeten ze hard trainen. Met de steun van onze sponsor Ernst&Young en het publiek gaan de meiden er hard aan werken. De meiden met een missie zijn: Eefje, Melanie, Annette, Kirsten, Roos, Daphne, Nicoline, Anouk, Merel, Sophie, Karolien, Esmee, Colette. De meiden worden tijdens hun missie ondersteund door: trainer/coach Roeland van Dijk, coach Maurice Damen en trainers: Lieke Knaapen en Floor Oosterlee. Meisjes C1 heeft in EMMA een teamprofiel met een hele leuke foto. Kom een keer kijken naar de meiden met een missie... Roeland en Maurice

12 Scheidsrechterscursussen seizoen 2006/2007 Zoals jullie van vorig jaar nog wel weten, heeft de hockeybond in haar beleidsplan vastgelegd dat de spelregelkennis bij de actieve hockeyers gegarandeerd dient te worden door het behalen van de scheidsrechterskaart. Nu het nieuwe seizoen weer is begonnen starten we bij HCHouten ook weer met onze cursussen als voorbereiding op het scheidsrechtersexamen. De bond heeft in het najaar 2 examens georganiseerd, te weten op 13 oktober en op 24 november. We zullen dan ook in dit najaar 2 cursussen houden op Houten. Deze zullen nu, met de nieuwe uitbreiding van ons clubhuis, gelukkig op onze eigen club plaatsvinden. De eerste cursus vindt plaats op 18/9, 25/9 en 9/10 van tot Hij zal worden gegeven door Nanning van de Hoop (garantie voor een hoog slagingspercentage dus). Deze eerste cursus is voor MB1 en MB2 aangevuld met dames en heren uit de A die nog niet de beschikking hebben over een kaart, en enkele senioren. In oktober en november volgt er weer een cursus van 3 avonden voor de heren van B1 en B2 die nog geen kaart hebben, aangevuld met de overige dames uit de A. In het voorjaar volgt dan nog een cursus van 3 avonden voor MB3 en MB4. Tevens organiseren we in het voorjaar een 1-dags crash -cursus voor senioren zonder kaart die dezelfde dag afgesloten zal worden met een examen. Op de cursus zal aan iedere deelnemer een Werkboek Opleiding Clubscheidsrechter en een Spelreglement Veldhockey worden uitgereikt. Voor de huidige scheidsrechters die hun spelregelkennis willen opfrissen zijn ook een aantal exemplaren beschikbaar, stuur mij hiervoor even een mailtje. Vast veel succes, Henk van der Rijst Henk.van.der.Rijst@planet.nl Training Het komt nogal eens voor dat er tijdens de trainingen ook door anderen op de velden gehockeyd wordt. Natuurlijk is het leuk en belangrijk om zoveel mogelijk te oefenen, maar toch vragen we je niet op de velden te komen als daar getraind wordt. Bedankt voor jullie medewerking!

13

14 Wedstrijdschema senioren 24 september Kijk op voor de eventuele wijzigingen. 24 september Senioren Team Wedstrijdnummer Tegen Reistijd Verz Spel Loc H1 259 Derby H :30 14:30 uit KG Semi H Nieuwegein H :35 11:30 uit KG Semi H SCHC H15 12:30 13:00 Veld 2 Fluiten: Arne Mook en Roderick Muller auf der Heijde H Kampong H21 14:00 14:30 Veld 2 Fluiten: André Flapper en Jasper van der Mars H Voordaan HSV1 15 n.n.b n.n.b uit KG Zand HVETA 7574 Voordaan HB 12:30 13:00 Veld 1 Fluiten: Jan-Willem Heukels en Jan Knaapen HVETB 4007 Loenen HC 30 13:00 14:30 uit KG Semi Let op: Uittenue mee! HVETVL 4132 SCHC HVL1 14:00 14:30 Veld 3 Fluiten: Henny van Zijl en Jaap Wijnker D IJsseloever D :15 12:45 uit KG Zand D Schaerweijde D :15 11:00 uit KG Zand D Weesp D4 14:00 14:30 Veld 1 Fluiten: Maarten Mellink en Jasper Snippe D Kampong D :15 11:00 uit KG Semi Scheidsrechters: controleer je adres in EMMA. Klopt deze niet dan kun je deze zelf aanpassen door in te loggen in EMMA en te kiezen voor de optie instellingen. EMMA stuurt je namelijk een met wanneer je moet fluiten. Kijk ook bij het wedstrijdschema van de junioren. Enkele senioren staan opgesteld om een wedstrijd op zaterdag te fluiten. Het wedstrijdschema voor oktober komt binnenkort op de site te staan. Kijk dus regelmatig op de site en check wanneer je moet fluiten. Ben je ingedeeld en kun je niet? Regel dan een andere scheidsrechter en geef dit door aan Theo Peters. Kom je niet opdagen om te fluiten dan heeft dit consequenties. Coaches / begeleiders: Willen jullie, voor zo ver je dit nog niet hebt gedaan, de verzameltijd doorgeven aan info@hchouten.nl of webmaster@hchouten.nl? In EMMA worden ook de verzameltijden weergegeven. Standaard staat deze tijd op 30 minuten. Er kan slechts 1 tijd worden aangegeven. De verzameltijd voor uitwedstrijden is als volgt: verzameltijd thuiswedstrijd + reistijd=verzameltijd uitwedstrijd.

15

16 Wedstrijdschema junioren 23 september Kijk op voor de eventuele wijzigingen. 23 september Junioren Team Wedstrijdnummer Tegen Reistijd Spel Loc JA Leusden JA1 14:45 Veld 1 JA Schaerweijde JA3 15 n.n.b uit KG Semi JB Doorn JB :30 uit KG Semi JB Phoenix JB2 17:30 Veld 3 Fluiten: Floris Vogelaar en Jorrit den Besten JB Huizen JB3 14:30 Veld 3 Fluiten: Arne Mook en Paul Dijxhoorn JC Schaerweijde JC1 15 n.n.b uit KG Zand JC Spandersbosch JC :00 uit KG Zand JC Loenen JC :30 uit KG Zand Let op: Uittenue mee! JC Almere JC5 11:30 Veld 3 Fluiten: Marjolein Meijdam en Jesminne Bruins Slot JC Voordaan JC3 10:30 Veld 1 Fluiten: Phillipine Jenster en Cecile Krijnen JD Voordaan JD1 13:00 Fluiten: Steven van Battum en Jaap Sikkenk Wedstrijd wordt gespeeld op de velden van USHC (de Uithof) JD Soest JD1 13:00 Fluiten: Lisanne Bos en Irene Berends Wedstrijd wordt gespeeld op de velden van USHC (de Uithof) JD Barneveld JD :30 uit KG Zand JD Holestick JD :45 uit KG Zand MA SCHC MA :00 uit KG Zand MA Phoenix MA1 17:45 Veld 1 Fluiten: Arnoud Kosten en Olivier Jans MA Laren MA5 15:45 Veld 2 Fluiten: Jelmer Dijxhoorn en Nicole Delmee MB Schaerweijde MB1 13:00 Veld 1 Fluiten: Mark Heukels en Philippe Spigt MB Huizen MB2 30 n.n.b uit KG Semi MB Doorn MB :30 uit KG Semi MB Dorsteti MB2 17:15 Veld 2 Fluiten: Diederik Uijterwaal en Stijn Werner Vervolg op de volgende pagina

17 MC Schaerweijde MC1 16:15 Veld 1 Fluiten: Mark Moons en Jort Rupert MC Baarn MC2 30 n.n.b uit KG Semi MC Spitsbergen MC1 13:00 Veld 3 Fluiten: Charlotte Kosten en Saskia van Hienen MC Dorsteti MC3 16:00 Veld 3 Fluiten: Anne-marie Koop en Fenna Cerutti MC Lelystad MC :30 uit KG Zand MD Baarn MD1 30 n.n.b uit KG Zand MD Spandersbosch MD :00 uit KG Zand MD Montfoort MD1 14:15 Veld 2 Fluiten: Florine Hibbel en Sophie van Tongeren MD Fletiomare MD6 11:15 Veld 2 Fluiten: Sjoerd Evertsen en Inge Reinink MD Dorsteti MD2 12:45 Veld 2 Fluiten: Bjorn van den Ham en Martin van Splunter Scheidsrechters: controleer je adres in EMMA. Klopt deze niet dan kun je deze zelf aanpassen door in te loggen in EMMA en te kiezen voor de optie instellingen. EMMA stuurt je namelijk een met wanneer je moet fluiten. Het wedstrijdschema voor oktober komt binnenkort op de site te staan. Kijk dus regelmatig op de site en check wanneer je moet fluiten. Ben je ingedeeld en kun je niet? Regel dan een andere scheidsrechter en geef dit door aan Theo Peters. Kom je niet opdagen om te fluiten dan heeft dit consequenties. Coaches / begeleiders: Willen jullie, voor zo ver je dit nog niet hebt gedaan, de verzameltijd doorgeven aan info@hchouten.nl of webmaster@hchouten.nl? In EMMA worden ook de verzameltijden weergegeven. Standaard staat deze tijd op 30 minuten. Er kan slechts 1 tijd worden aangegeven. De verzameltijd voor uitwedstrijden is als volgt: verzameltijd thuiswedstrijd + reistijd=verzameltijd uitwedstrijd. Houd je agenda vrij voor de RABO-herfst-week!! In de herfstvakantie wordt voor de A-B-C-D-jeugd de RABO-herfst-week georganiseerd. Reserveer alvast in je agenda: Donderdag 26 oktober, Vrijdag 27 oktober (keepers) en Zaterdag 28 oktober Aan de invulling van deze dagen wordt nog hard gewerkt. Meer details over het programma en hoe je op te geven worden binnenkort via de coaches en de website bekend gemaakt. De Jeugdcommissie

18 Huiswerk Begeleiding Bijles o.a. in: Houten Utrecht Amsterdam Te koop aangeboden: Rood hockeybroekje, maat M, prijs 5,00, telefoon: Bel: Bij inschrijving: gratis huiswerk analyse

19

20 Verslag van de 2 e handsbeurs voor hockeykleding en hockeyspullen Op woensdag 6 september was er de mogelijkheid om 2 e hands hockeyspullen te verkopen en kopen. Tevens werden de op de club gevonden voorwerpen verkocht door Wilma de Waal. Dit keer was er minder tweedehands aanbod van schoenen en kleding. Wel hadden veel mensen kledingstukken verloren op de vereniging. Een redelijk deel heeft een nieuwe eigenaar gevonden. De omzet was ongeveer 200,- euro. Er zijn nog mensen die geld of spullen op moeten komen halen. Graag voor het einde van de maand langs komen daarna gaat alles naar de vereniging. Susan Hartman De jaaragenda 2006 september 29 vr 16:00-18:00 Hockeyinstuif E6 / Benjamini's / Frockey oktober 21/29 Herfstvakantie 26/28 do/za Raboweek november 2 do 20:00-22:00 Algemene Ledenvergadering HCH 10 vr 16:00-18:00 Hockeyinstuif E8/D 17 vr 16:00-18:00 Hockeyinstuif E6/Benjamini s/frockey s december 2 za Sinterklaas 16 za 20:30-01:30 Hockeyfeest

21 Wedstrijdschema jongste jeugd 23 september Kijk op voor de eventuele wijzigingen. 23 september Jongste Jeugd Team Wedstrijdnummer Tegen Reistijd Verz Spel Loc J8E Huizen J8E :15 09:15 uit KG Zand J8E Naarden J8E1 09:15 09:45 Veld 3 J8E SCHC J8E3 09:15 09:45 Veld 3 J8E SCHC J8E :45 09:30 uit KG Zand J6E Huizen JE1 08:30 09:00 Veld 2 J6E Spitsbergen JE2 08:30 09:00 Veld 2 J6E Phoenix JE :45 09:30 uit KG Zand J6E Loenen JE :45 09:30 uit KG Zand Let op: Uittenue mee! M8E Almere M8E1 08:30 09:00 Veld 1 M8E Spandersbosch M8E3 08:30 09:00 Veld 1 M8E Huizen M8E6 09:30 10:00 Veld 2 M6E Baarn ME4 08:30 09:00 Veld 2 M6E Amersfoort ME7 08:30 09:00 Veld 2 M6E Woerden ME6 09:30 10:00 Veld 2 M6E SCHC ME :45 09:30 uit KG Zand Coaches / begeleiders: Willen jullie, voor zo ver je dit nog niet hebt gedaan, de verzameltijd doorgeven aan info@hchouten.nl of webmaster@hchouten.nl? In EMMA worden ook de verzameltijden weergegeven. Standaard staat deze tijd op 30 minuten. Er kan slechts 1 tijd worden aangegeven. De verzameltijd voor uitwedstrijden is als volgt: verzameltijd thuiswedstrijd + reistijd=verzameltijd uitwedstrijd.

22 Voor wie? Wanneer? Hoe laat? Van tot Waar? HC Houten Kosten? 2,50 Alle Frockeys, benjamini s, en E6-tallen. Vrijdag 29 September. Kaartverkoop: Via de mail!! In het mailtje moeten de volgende dingen staan: Voor- en achternaam. Leeftijd. Team. Wat je op de instuif wilt eten (als je niets opgeeft, krijg je een tosti). Je kunt een naam opgeven, van iemand waarbij je in het groepje wilt. Ophaaldag: Zaterdag 23 September: van 9.30 tot Eventueel op 29 September, maar dan voor 5,- (We maken vooraf een indeling en willen daarom van te voren weten wie er komen). Op 29 September hangen de indelingen van de groepen op het raam van het clubhuis. Kijk dan zelf in welke groep je zit. Als het nummer van jou groep omgeroepen wordt, dan kan je met de begeleider naar het eerst spel. Groetjes van Ties, Sophie en Claudia.

23

24 Wie is wie Bestuur telefoon Voorzitter Peter van Oort Penningmeester Willem Bakker Secretaris Youandi Beeris Accommodatie Wim Pondman Organisatie Yvonne Muller auf der Heijde Hockeyzaken Maurice Damen Verenigingsmanager telefoon Verenigingsmanager Lilian Oosterlee Wedstrijden telefoon Wedstrijdsecretaris Senioren Saskia van Hienen Wedstrijdsecretaris Junioren Anneke Dubbink Wedstrijdsecretaris Mini s Dick van der Land wedjongstejeugd@hchouten.nl Scheidsrechterscommissie Theo Peters thpeters@thpeters.nl - Begeleiding Bram Struimans bramstruikmans1@hotmail.com - Opleiding Henk van der Rijst henk.van.der.rijst@planet.nl Contactpersonen telefoon Heren 1 t/m 5 & Jongens A/B Liesbeth Dijxhoorn ljdijxhoorn@hotmail.com Heren veteranen & semivet. Arnoud Backers arnoud@backers.biz Dames 1 & 2, Meisjes A/B Eric Gielisse egielisse@planet.nl Dames 3 t/m 5 Sandra Hermus s.m.a.hermus@freeler.nl Jongens C/D Chantal van Battum chantal.vanbattum@hccnet.nl Meisjes C/D Anitha Winters anitha_marc@winschaf.demon.nl Meisjes E Jan Sikkenk jan.sikkenk@planet.nl Jongens E Mariëtte den Bandt m.den.bandt@casema.nl Benjamini s / Frockey s Margriet Staffhorst margriet.staffhorst@planet.nl Trimhockey Theo Peters thpeters@thpeters.nl Voorzitter jeugdcommissie Henk Faber Keepers Mario Raimondi mario.raimondi@nike.com Overig telefoon Zaalhockeycommissie Ronald Verheugd zaalhockey@hchouten.nl Materiaal Rob Meijer r.meijer@tpgpost.nl Peter Vos m.vos-broers@hetnet.nl Trainingszaken Verenigingsmanager verenigingsmanager@hchouten.nl Tuchtcommissie Barbeheer coördinator Louk Muller a/d Heijde Gevonden voorwerpen Wilma de Waal Per Bezorging Houtwerk Angela Bodewes bodewes@xs4all.nl Redactie Houtwerk houtwerk@hchouten.nl Sponsorcommissie Prisca v/d Hoeven sponsorcie@hchouten.nl Ledenadministratie Petra Schuurman ledenadministratie@hchouten.nl Bankrelatie ABN AMRO Rek.nr t.n.v. Hockey Club Houten Postadres Postbus DA Houten Complex Clubhuis Sportpark Stenen Poort Warinenpoort 5 7 Website info@hchouten.nl

Voorzetsels. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Beste clubgenoten, 02-10-2006 nr. 4 Voorzetsels Beste clubgenoten, In deze Voorzetsels vindt u informatie terug met betrekking tot de aanstaande ledenvergadering. Wij hopen dit jaar op een grote opkomst. Uiteindelijk heeft

Nadere informatie

Voorzetsels. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Beste clubgenoten, 19-03-2007 nr.10 Voorzetsels Beste clubgenoten, Weer een Houtwerk, voor velen een moment om weer eens te gaan lezen hoe het met onze vereniging gaat. Het gaat goed, we groeien, met name op de wachtlijst.

Nadere informatie

Voorzetsels. Nieuwe werktijden verenigingsmanager. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Nieuwe werktijden verenigingsmanager. Beste clubgenoten, 30-10-2006 nr.6 Voorzetsels Beste clubgenoten, De herfstvakantie zit er weer op, de trainingen zijn weer gestart en de wedstrijden gaan weer beginnen. Dit weekend al voor de senioren, de anderen volgen.

Nadere informatie

Voorzetsels. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Beste clubgenoten, 13-11-2006 nr.7 Voorzetsels Beste clubgenoten, In de herfstvakantie is door een groot aantal jeugdleden de RABO-week meegedaan: op donderdag en vrijdag met clinics en zaterdag in onderlinge wedstrijden.

Nadere informatie

Voorzetsels. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Beste clubgenoten, 26-02-2007 nr.9 Voorzetsels Beste clubgenoten, Het is al weer enige tijd geleden dat er een Houtwerk is verschenen. Voor degenen die het nog niet via de website of tijdens de gezellige DUW-bijeenkomst

Nadere informatie

Voorzetsels. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Beste clubgenoten, 9-04-2007 nr.11 Voorzetsels Beste clubgenoten, Weer een Houtwerk, zo vlak na de Pasen en het zoeken van de paaseieren weer even aandacht voor onze vereniging. Afgelopen dinsdag was een dag voor de 60-plus

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

Voorzetsels. Oproep: Houtwerkbezorgers gezocht. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Oproep: Houtwerkbezorgers gezocht. Beste clubgenoten, 04-09-2006 nr. 2 Voorzetsels Beste clubgenoten, Na een week alweer een nieuwe Houtwerk? Jazeker, volgende week is de start van de competitie en zult u ook in deze Houtwerk weer allerlei nuttige informatie

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Voorzetsels. Beste clubgenoten,

Voorzetsels. Beste clubgenoten, 07-05-20 nr Voorzetsels Beste clubgenoten, Deze Houtwerk is weer voorzien van informatie met betrekking tot de voorjaars-alv op 16 mei aanstaande. Op de website hebben we zijn de diverse stukken daar na

Nadere informatie

Afspraken m.b.t. aflasten van trainingen en wedstrijden

Afspraken m.b.t. aflasten van trainingen en wedstrijden Afspraken m.b.t. aflasten van trainingen en wedstrijden Trainingen: Omschrijving Actie Aandachtspunt Verantwoordelijk commissielid Trainingen aflasten Trainers informeren. Leden worden geïnformeerd door

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Ring Pass MB4 versus Victoria MB2 2-2

Ring Pass MB4 versus Victoria MB2 2-2 Na de wedstrijd tegen nummer twee Souburgh (1-0 winst dus ) was het zaak om geen fouten meer te maken. Men had alles in eigen hand en de volgende tegenstander was op 23 april tegen het altijd lastige LOHC.

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - HDM JA1 0-7 Top JB1 - Ring Pass JB2 2-2 1 e klasse JC1 - Rotterdamjc1 JC1 2-5 Top JC2 - Westland 2-6 1 e klasse JD1 - Ring Pass JD1 3-12

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 27 2421 AB Nieuwkoop 14 mei 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9 DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 9 Zaalclinic C/D Jeugd Leonidas Heren1 P.2 Zaalclinic C/D jeugd door Leonidas H1 P.3 Weer 28 geslaagden voor scheidsrechtersexamen P.4 Mini s van de week genieten

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

HOUTEN HOCKEY CLUB. Alle belangrijke informatie voor de begeleiders / coaches van de jeugdzaalhockeyteams

HOUTEN HOCKEY CLUB. Alle belangrijke informatie voor de begeleiders / coaches van de jeugdzaalhockeyteams I N H O U D S O P G A V E HOCKEY CLUB HOUTEN Pagina 9 Informatie Voor de coaches Alle belangrijke informatie voor de begeleiders / coaches van de jeugdzaalhockeyteams Pagina 16 Briefing KNHB Arbitrage

Nadere informatie

Zaalhockeyseizoen 2006/2007

Zaalhockeyseizoen 2006/2007 Zaalhockeyseizoen 2006/2007 Inhoudsopgave Van het bestuur 2 Zaalhockeycommissie 2 Instructies spelers 3 Instructies begeleiders/coaches 3 Instructies scheidsrechters 3 Spelreglement zaalhockey 4 Poule-indeling

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Wedstrijdfolder 12 april SBHC Xenios

Wedstrijdfolder 12 april SBHC Xenios Wedstrijdfolder 12 april SBHC Xenios Voorwoord Voorwoord Na een weekend rust gaan alle teams er weer tegenaan. Helaas spelen Heren 1 en Dames 1 de komende weken niet parallel uit en thuis. Dames 1 ontvangt

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie

ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November Introductie ZAALHOCKEY 2017/ 2018 Informatieavond 20 November 2017 Introductie Agenda PW-site Hockey->Zaalhockey Opzet van de competities (KNHB en TVO Regio) Tips voor de scheidsrechter Zaalleiding Uitrusting spelers

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle Gebruikershandleiding EMMA Mixed Hockeyclub Goirle Oktober 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Leden Informatie Systeem 2 De Website 2 Het ledengedeelte (EMMA) 2 Individuele instellingen 3 BAS 3 MATS 3

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Namens het bestuur, Jessica. Wedstrijdsecretariaat jeugd: Veld : Kevin van Zeeland 06 16244466 Zaal :

Namens het bestuur, Jessica. Wedstrijdsecretariaat jeugd: Veld : Kevin van Zeeland 06 16244466 Zaal : V. VLUG EN VAARDIG Het Vierde Vak nr. :3 Datum : 15 september 2015 Voorzitter : Jan Slinger 020-6340316 Secretaris : Jessica van der Vecht 020-2218066 Penningmeester : Andre Schuringa 020-4001196 Clubhuis

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG 2017 STREPEN STERREN STIPPEN 17 JUNI VMHC POLLUX Belangrijk om te weten! Voor ieder team is er een biertafel met 2 banken en een plaid beschikbaar De tafel en

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

Info avond Coaches,Managers A/B en C/D. 5 en 6 september 2016

Info avond Coaches,Managers A/B en C/D. 5 en 6 september 2016 Info avond Coaches,Managers A/B en C/D 5 en 6 september 2016 Organisatie Jaap Derk Buma Bestuurslid tophockey Sandra Witkamp Bestuurslid jeugd Technische Commissie (selectie teams) Norbert Nederlof Technisch

Nadere informatie

E-TOP. Toernooi. 9 tegen

E-TOP. Toernooi. 9 tegen E-TOP Toernooi Maart 2013 9 tegen 9 WELKOM OP SPORTPARK DE WOLFSKAMER NAMENS ONZE SPONSOREN VAN DE JEUGD: HOOFDSPONSOR: Subsponsors: Beste voetballiefhebber, Namens HSV De Zuidvogels heet ik iedereen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd Van de redactie: VVW DS1 Olympia DS1 12-02, 13:00 Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden

Nadere informatie

Verslagen oktober en 4-5 november

Verslagen oktober en 4-5 november Verslagen 28-29 oktober en 4-5 november 28 oktober Blerick MB1- Deurne MB1 0-0 Deurne begon de wedstrijd gelijk sterk. Na een schot op goal waren wij wakker en zetten wij goed druk. De eerste helft werd

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Van E naar D Informatieavond ouders 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Doel van de avond / Agenda Wat er verandert voor jullie kinderen Hoe de teamindeling tot stand komt Aangepast technisch beleid

Nadere informatie

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING 1 Weekbrief No 37 Seizoen 2009 2010 24-05-2010 Secretariaat: Estria.jeugdsecretariaat@planet.nl SENIORENAFDELING Uitslagen Zaterdag 22 mei Estria vet. St. Hubert Vet. 1-2 INFORMATIE JEUGDAFDELING Mededelingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

5DE UPWARD. augustus 2017 BASECAMP JB1 MC2 MA1 MB1 MD2 MD1 JD1 MD3 MC1 JD2 JC1 MB2 PROGRAMMABOEKJE. JA1

5DE UPWARD. augustus 2017 BASECAMP JB1 MC2 MA1 MB1 MD2 MD1 JD1 MD3 MC1 JD2 JC1 MB2 PROGRAMMABOEKJE. JA1 5DE UPWARD augustus 2017 BASECAMP MA1 JB1 MC2 MD1 MB1 MD2 MD3 MC1 JD1 JC1 JD2 PROGRAMMABOEKJE MB2 JA1 basecamp@upward.nl VOORWOORD 5 de UPWARD BASECAMP 2017 Upward is met meer dan 1.000 leden één van de

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis!

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis! Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 5 2421 AB Nieuwkoop 1 oktober 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

zaterdag 23 augustus 2014 Z.S.V. Schaerweijde Zeist

zaterdag 23 augustus 2014 Z.S.V. Schaerweijde Zeist zaterdag 23 augustus 2014 Z.S.V. Schaerweijde Zeist 1 mede mogelijk gemaakt door: s p o r t s p e c i a l i s t zeist www.sunnycamp.nl Schaerweijde Horeca Redactie: Opmaak/drukwerk: Commissie Valkentoernooi

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Ouderavond Jongste Jeugd. 29 augustus 2016

Ouderavond Jongste Jeugd. 29 augustus 2016 Ouderavond Jongste Jeugd 29 augustus 2016 Agenda 1. Over MHC Woerden 2. Introductie Jongste Jeugd Commissie 3. MHCwoerden.nl en app 4. Hockey bij de Jongste Jeugd 5. Hockey academie 6. Rol van ouders 7.

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Jeugdkrantje AKC Nr

Jeugdkrantje AKC Nr Jeugdkrantje AKC Nr.19 1501 2016-2017 Programma Dag Datum Thuis Uit Aanvang Aanwezig/ vertrek Locatie Zaterdag 21 januari Juventa A1 AKC A1 16.15 15.15 Hardenberg Zaterdag 21 januari Achilles B1 AKC B1

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

Arbitrage Beleidsplan

Arbitrage Beleidsplan Arbitrage Beleidsplan 2006 -.. Inleiding Gedurende de laatste maanden heeft de scheidsrechters-commissie van HCN een voorstel voor beleid rondom de arbitrage geformuleerd. Dit voorstel is in dit discussiestuk

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs de Cup met de kleine oren De is in het seizoen 20122013 gewonnen door: Soccer Boys voor C junioren en D, E en F pupillen Sportvereniging T.O.G.B. Voetbalvereniging C.V.V. Berkel Sportpark Het Hoge Land

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie.

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie. Flyer nr. 18 1 13 e Jaargang nummer 18 Verschijnt 2x per maand 24-04-2015 Voorzitter: Gert van Kalsbeek Tel: 5282065 e-mail: gertvankalsbeek@gmail.com Penningmeester en Secretariaat: Rene Akerboom Tel:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1 Witterooksessie Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 1 Introductie Verloop van het seizoen Organisatie rondom het team Myra Hockey Academy & selectie Tips voor volgend jaar Vragen 2 Hoe verloopt

Nadere informatie

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon:

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: Het BFC toernooi Zondag 29 mei 2016 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648 Email: toernooienbfc@live.nl Bussum, mei 2016 Beste sportvrienden, Namens BFC van harte welkom op ons sportcomplex.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen PROGRAMMA Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen Inhoudsopgave Dit programmaboekje bevat alle informatie over het

Nadere informatie

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht 1 Aftrap 14 nov. nr: 13 Seizoen 2016-2017 r Voetbalvereniging v.v.w Opgericht 8 mei 1928 Kantine 581846 Redactie Aftrap: Joke Karsten-Slaman Europasingel 72 E-mail:karst40@ziggo.nl Telefoon: 0228-582175

Nadere informatie

NMHC Nijmegen TRAININGSCHEMA M A A N D A G

NMHC Nijmegen TRAININGSCHEMA M A A N D A G M A A N D A G versie 17-09-2018 M A A N D A G M8E1 & M8E4 M8E5 & M8E6 & M8E7 HOCKEY ACADEMIE D - Jeugd HOCKEY ACADEMIE C-jeugd JD1: 16.30-17.00 MD1: 18:15-18.45 Looptraining (3 sept) JD1 Marit JA2 J8E1

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie