Medezeggenschapsraad K.B.S. De Bolster p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Medezeggenschapsraad K.B.S. De Bolster p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze"

Transcriptie

1 Medezeggenschapsraad K.B.S. De Bolster p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze Notulen MR Aanwezigen: Jos Hermans (voorzitter), Cor Diepstraten, Michelle Willemse, Luc Bul, Jacco Graumans, Daniëlle Kloosterziel, Sabine Swaans en Vera Joosen 01. Opening Jos opent de vergadering om 19:30 uur. 02. Vaststellen van de agenda Status toehoorder gaat eraf, want anders hebben we deze vergadering te veel onderwerpen om te bespreken. Ook veiligheid op school gaat eraf, want hier is op dit moment niets over te melden. Misschien bespreken we het in één van de volgende vergaderingen. 03. Binnengekomen post en mededelingen Onze secretaris is niet aanwezig dus de post die er misschien is wordt bewaard voor de volgende vergadering. Cor: we hebben vandaag een studiedag gehad met het MT plus. De doelstelling was om te kijken waar we nu als school staan en waar we over een aantal jaren willen zijn in onze ontwikkeling. Er is hard gewerkt tijdens de bijeenkomst. Alle gebieden met betrekking tot het onderwijs zijn besproken. Het was een heel eensgezinde bijeenkomst. Cor zal ons blijven informeren over de vorderingen hierin. Op 2 december aanstaande bespreken we dit weer. 04. Verslag van de vorige vergadering De stukjes waarin de nieuwe stagiairs en stagiaires zichzelf voorstellen komen nog in het bolsterbericht. Het jaarverslag moet zo snel mogelijk gemaakt gaan worden. Verder moeten er enkele spellingfoutjes aangepast worden. 05. Het wel en wee op school Juf Elke heeft een kindje gekregen. Jos neemt komende donderdag afscheid, dan is er en receptie. Nathalie koopt het cadautje voor Jos. Als Nathalie met zwangerschapsverlof gaat koopt Daniëlle cadeautjes voor dit soort gelegenheden.

2 06. Schoolzaken - Passend onderwijs Er is een schoolondersteuningsprofiel opgesteld binnen het team van De Bolster. Op de andere scholen die bij Nuwelijn aangesloten zijn, is dat ook gebeurd. De scholen hebben in kaart gebracht wat er door leerkrachten en door het bestuur gedaan wordt in het kader van passend onderwijs. Er is dus nu in kaart gebracht waar de scholen van Nuwelijn staan. Dit is stap één in een proces dat nu gestart is om te komen tot een eindstadium dat nu nog niet bekend is. Het einddoel van het proces wordt pas in de loop van de tijd bekend, omdat passend onderwijs een ontzettend breed onderwerp is en de scholen eerst duidelijk moeten krijgen welke zaken er in het proces betrokken moeten worden. Er is een ondersteuningsplanraad op samenwerkingsniveau (Nuwelijn) opgericht die fungeert als klankbordgroep. Stap één is gezet: de globale zwart-wit fot ligt klaar. De kleurenfoto zal stukje bij beetje gevormd worden. Hoeveel tijd daarvoor nodig is, is nog niet bekend. Dat kan 4 jaar duren, maar ook 10 jaar. We staan nu helemaal aan het begin van een proces dat ingewikkeld wordt en waar gegarenadeerd veel tijd in beslag gaat nemen. Aan de MR van De Bolster nu de vraag om advies uit te brengen over stap één van een proces waarvan het verloop nog niet bekend is. Cor informeert ons als MR meteen als er vorderingen in het proces zijn. Jos: kan het dan zo zijn dat als er een leerling is die een bepaalde zorg vraagt, dat je dan gaat kijken welke school er bij dat kind past binnen Nuwelijn? Cor: kan. Of je koopt de zorg als school zelf in. Jos: er is geen sprake van een heel breed zorgaanbod op de bolster als ik het goed begrijp. Cor: nee, maar de vraag is of we dat willen. Met een breed zorgaanbod trek je vanzelfsprekenderwijs ook meer zorgvragende kinderen aan. Maar er gaat niet heel veel veranderen. Binnen de Nuwelijnscholen moet de zorg voor zorgvragende kinderen optimaal worden. Maar niet alle kinderen met een zorgvraag blijven op een reguliere school. We moeten vooral goed blijven communiceren met de ouders. Het staat voor De Bolster voorop om ouders goed te kunnen adviseren en als school de sterke en zwakke punten in kaart te hebben. Stappenplan: Cor gaat een tijdlijn voor ons maken. Dan weten wij als MR welke stappen er zijn en wanneer wij advies moeten uitbrengen. Met deeladviezen over elke stap zullen we dan uiteindelijk tot een eindadvies komen. Bij de scholen individueel liggen de schoolondersteuningsprofielen (stap één) voor 1 november klaar.

3 We besluiten in de MR het schoolondersteuningsprofieldocument per pagina te becommentariëren. Jos: over pagina 2: kengetallen. Er zijn toenamen, waarom? Cor: er lijkt een toename te zijn. Dat komt doordat er door de jaren heen méér kinderen geetiketteerd worden met bijvoorbeeld dyslectie. Dat komt omdat dyslectietesten nu door zorgverzekeraars worden vergoed. Het aantal gevallen van dyslectie is hetzelfde gebleven, alleen wordt het nu vaker geconstateerd dan een aantal jaren geleden. De bekostiging door dit soort zaken gaat in de toekomst vanuit het samenwerkingsverband verlopen, niet meer vanuit de verschillende directies. Dat is wel even een verandering. Op de volgende bladzijden van het document zijn de voorzienningen en werkwijzen van de school beoordeeld en is voor elke voorzienning/werkwijze ingevuld of er wel of geen plan is voor verbetering in de toekomst. Cor legt uit: als er een plan is dat op dit moment voldoet, dan is er geen plan voor de toekomst. Want we kunnen nu niet alles nu aanpakken, dat is onbegonnen werk. Sabine vindt dat er veel voldoendes gescoord worden en dat er maar weinig zaken met een goed worden bestempeld. Cor legt uit dat dit document door het team gezamenlijk is ingevuld en dat dit wel erg bescheiden is gedaan. Er zijn op de bolster heel veel vorzienningen en werkwijzen in ontwikkeling. Omdat in ontwikkeling wil zeggen dat je je einddoel nog niet bereikt hebt, hebben we met het team de zaken die in ontwikkeling zijn veelal met een voldoende of zelfs zwak aangegeven. Het is daarom jammer dat er geen ruimte is voor toelichting. Deze vragenlijst is ook sociaalwenselijk in de vullen, maar dat is niet de bedoeling. De ambitie blijft dat de school op alle punten een goed gaat scoren. Het schoolondersteuningsprofiel is ook alléén maar voor het samenwerkingsverband bedoeld, om te zien waar we staan, verder heeft niemand inzage in dit document. De ruimte om dingen toe te lichten komt nog wel in volgende stappen die gezet gaan worden. Op pagina 4 staat bij het onderdeel deskundigheid : de leraren werken continu aan het vergroten van deskundigheid, beoordeeld met een zwak. Cor kan ons niet vertellen waarom. Hij vermoedt dat dit een foutje is, want deze beoordeling is onterecht. Het hoort een goed te zijn en volgens de MR en volgens Cor is het dat ook. Cor zal dit uitzoeken. Wij stemmen na bespreking in met het profiel.

4 Het advies van de MR: we willen iets zeggen over het profiel zelf, over hoe we het hebben ingevuld en over het toekomsttraject. Het profiel zelf: - Onduidelijk (en enorm groot-> dat is gewoon een feit, maar wel een lastig punt) - Motivatie ontbreekt, dat willen wij graag. Jammer dat de school daar geen ruimte voor krijgt. Inhoudelijk: - Voorzichtige v-tjes, behoudend ingevuld. Dat gevoel hebben wij, daarom willlen we meer onderbouwing. Want de vragen sociaal wenselijk invullen is ook geen optie. Het format schiet tekort. We willen ambities ook met uitleg aangeven. - Wij hebben er twijfel over de z bij lerarenontwikkeling. Dat moet een g zijn en dat is het volgens ons ook. Toekomsstraject: - Verzoek voor duidelijke tijdlijn voor de komende jaren aan Cor als boodschapper. - We beseffen in de MR dat dit stap één is van een traject en dat we met deeladviezen over een langere tijd tot een eindadvies gaan komen. Cor geeft in de volgende vergadering uitleg over wat dit plan nu concreet betekent voor de groepen. - COA Cor heeft deze maand een afspraak met iemand van het COA. Via een heeft Cor al nagevraagd of de bewoners van het AZC in de avond van het terrein af mogen, dat was een vraag vanuit de MR. De bewoners van het AZC mogen in de avond wel van het terrein af. Of kinderen die in het AZC wonen mogen afspreken met vriendjes of vriendinnetjes is een verantwoordelijkheid voor ouders onderling, daar wil het COA niet tussen gaan zitten. Als er concrete vragen zijn vanuit de MR aan het COA, mail ze aan Cor. Dan kan hij ze in november op zijn afspraak meteen stellen. - voortgezet onderwijs Vorig jaar waren er al vergevorderde plannen gemaakt vanuit de school om een onderwijsmarkt voor ouders te organiseren, om hen op die manier te informeren over voortgezet onderwijs scholen. Uiteindelijk zijn deze plannen niet doorgegaan. Waarom eigenlijk niet? Cor gaat dit navragen aan Jac.

5 Verder heeft De Bolster de regel ingevoerd dat kinderen onder schooltijd geen meeloopmiddag kunnen doen op scholen voor voortgezet onderwijs. Dit kunnen de kinderen dus op een woensdagmiddag doen. Dit is niet duidelijk voor de ouders, dus dat moeten we beter duidelijk maken. Jacco merkt op dat hij merkt dat het gebruik van de agenda in de bovenbouwklassen verbeterd is. Wij vragen ons in de MR af of dit aan de specifieke leerkracht ligt waarbij zijn kind in de klas zit of dat er werkelijk een verbetering op De Bolster is. 07. MR - Jaarverslag Het jaarverslag moet zo snel mogelijk gemaakt gaan worden. Jos merkt op dat er niemand van de MR in de fondswervingcommissie zit. Dat is niet verplicht, maar het zou wel goed zijn als er iemand van de MR in zou zitten. Deze commissie ziet erop toe dat als er sponsors zijn voor de school, dat sponsoring correct gebeurd. Op De Bolster is de commissie actief aan de slag met acties, zoals de kaarsenactie. Je kunt dat ook aan een ouderraad overlaten of als school zelf een sponsorloop doen. Cor: we hebben ook een goededoelencommissie. En we doen mee aan de kinderpostzegels. De vraag is of de commissie voor fondswerving nog wel relevant is. Niemand van de MR wil in de fondswervingcommissie. 08. GMR Morgen is de GMR-vergadering. Dan vragen Michelle en Daniëlle na hoe het zit met het reglement van de GMR en van de MR. In de GMR wordt de planning voor passend onderwijs besproken. 09. Rondvraag Sabine vraagt of Michelle en Daniëlle in de GMR ook willen navragen of wij als MR zelf een huishoudelijk reglement mogen oppakken of dat we moeten wachten op de GMR. Dat wordt morgen nagevraagd. Er is onduidelijkheid over hoe lang sommige leden van de MR al in de MR zitten. In 2014 moeten er in ieder geval veel leden de MR verlaten. Het is verstandig nu al te beginnen met ledenwerving. 10. Sluiting Jos sluit de vergadering om 21:35 uur.

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken.

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken. MEDEZEGGENSCHAPSRAAD p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze Notulen MR 15-09-2014 Aanwezigen: Sabine Swaans (voorzitter), Cor Diepstraten, Michelle e-mail: mr@debolstergilze.nl Willemse, Jacco Graumans, Daniëlle

Nadere informatie

Sabine opent de vergadering om 19:30 uur. Hierbij verwelkomen we Bianca bij de

Sabine opent de vergadering om 19:30 uur. Hierbij verwelkomen we Bianca bij de MEDEZEGGENSCHAPSRAAD p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze e-mail: mr@debolstergilze.nl Notulen MR 07-04-2014 Aanwezigen: Sabine Swaans (voorzitter), Jos Hermans Cor Diepstraten, Michelle Willemse, Jacco Graumans,

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur Aanwezig: Maartje Oudbier, Maria Ramselaar, Sarah Reintjes, Pamela Hoogenveen, Babette Hofstede, Merel van Galen, Emmeline Bijlsma,

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Notulen MR vergadering maandag 16 december 2013 Plaats: Basisschool de 4 Heemskinderen.

Notulen MR vergadering maandag 16 december 2013 Plaats: Basisschool de 4 Heemskinderen. r.k. basisschool De 4 Heemskinderen Banakkerstraat 39 4873 AL ETTEN-LEUR tel: 076 50 125 70 fax: 076 50 159 26 Notulen MR vergadering maandag 16 december 2013 Plaats: Basisschool de 4 Heemskinderen. Aanwezig:

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 10 januari 2019 Tijd: 19:30 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Patrick Poelwijk (voorzitter), Kelly Engbrocks, Vissenberg (meerscholendirecteur)

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

OPENING: Peter opent de vergadering en heet iedereen welkom. NOTULEN: De notulen van de vergadering van 7 juni 2016 worden goedgekeurd.

OPENING: Peter opent de vergadering en heet iedereen welkom. NOTULEN: De notulen van de vergadering van 7 juni 2016 worden goedgekeurd. NOTULEN VERGADERING 6 SEPTEMBER 2016 MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE AANWEZIG: Chantal Wilting, Lucinda Klasen, Joko Potze, Henri Hooge, Karin Sobel (PG) Peter Koops, Bart Pronker, Michiel Smit, Jerney

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015

Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Notulen Ondersteuningsplanraad 2 juni 2015 Aanwezig: Jarl Baas (Haarlem Schoten), Andrea Koopmans (De School), Rik Landkroon (Dunamare), Carola van der Schrier (Spaarnesant vz) en Leonie Stoel (Spaarnesant).

Nadere informatie

home-page:

home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 e-mail: a.d.vet@debolstergilze.nl home-page: www.debolstergilze.nl Nieuwsbrief nr 6 04-10-2017 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Als u dit Bolsterbericht leest, zit ik

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit)

3. Concept verslag vergadering 14 maart 2016 vaststelling (in uw bezit) Gemeenteschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen vergadering GMR Maandag 25 april 2016 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson

Nadere informatie

Er komt een extra onderwijs assistent die op het gebied van lezen extra ondersteuning gaat leveren.

Er komt een extra onderwijs assistent die op het gebied van lezen extra ondersteuning gaat leveren. Kbs Kievitsloop - t Blok 175 4823JJ Breda 0765419404 www.kievitsloop.nl Notulen MR vergadering 16 november 2015 Aanvang: 19.30 uur Notulist: Michel Verhees 1. Opening Victor heet iedereen welkom. 2. Ingekomen

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school:

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school: Bladzijde 1 Geachte Ouders 28 mei 2014 Geachte Ouders Nieuwe leerlingen Verkiezingen Bladzijde 2 Verkiezingen Akkefietjes Avondvierdaagse Bladzijde 3 Fotograaf Verkeersdiploma Bladzijde 4 Verkeersdiploma

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

3. Vanuit de directie:

3. Vanuit de directie: Notulen MR- vergadering Datum: Dinsdag 12 januari 2016 Tijd: 19.30 21.45 uur Aanwezig: Barbara, Marc, Babs, Marijke, Ilse en Tess Aanwezig namens de directie: Ine en Bea Afwezig: Paul, Mar- Claire, Kim

Nadere informatie

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016

MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School. Jaarverslag Badhoevedorp, Oktober 2016 MedezeggenschapsRaad Burgemeester Amersfoordt School Jaarverslag 2015-2016 Badhoevedorp, Oktober 2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Burgemeester

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 12 01-03-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering woensdag 14 november 2018

Notulen MR-vergadering woensdag 14 november 2018 Notulen MR-vergadering woensdag 4 november 208 Locatie; Ichthusschool Tijd; 945 uur Woensdag 4 november 209 Besproken Actiepunt Opening door Ink God laat mij en ons niet in de steek (Stukje uit Jesaja)

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden

Vergadering nummer 3 Datum 18 november Boomgaarden R.K. Basisschool De Twaalfruiter De Tuinlanden: Kweektuinlaan 11, 3452 SR Vleuten De Boomgaarden: Doyennéperenlaan 1, 3452 EC Vleuten 030-666 8052 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 18 november

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs

Jaarverslag 2011 MR. Geloofwaardig én betrokken onderwijs Jaarverslag 2011 MR Geloofwaardig én betrokken onderwijs Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de Willem van Oranjeschool over het kalenderjaar 2011. Met dit verslag legt

Nadere informatie

Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool

Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool 2013-2014 Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool 2013-2014 1 / 6 Inhoud 1 Voorwoord... 3 2 Samenstelling MR... 3 3 Analyse Cito-toets... 3 4 Schoolondersteuningsprofiel...

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

Ondersteuningsplanraad

Ondersteuningsplanraad Ondersteuningsplanraad JAARVERSLAG 2017 2018 Vastgesteld op 10-10-2018 Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei Jaarverslag OPR 2017-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave: Voorwoord 3 1.De Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 23 november 2015 Tijd: 19:30 21.30 uur Voorzitter: Notulist: Aanwezig: Udo van der Groen Guido Crijns Udo van der Groen, Guido Crijns, Noortje Goemans, Jos de Doelder, Lotte

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Vastgesteld

Pagina 1 van 5. Vastgesteld Pagina 1 van 5 Vastgesteld Dunamare Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Locatie Ichthus Lyceum Driehuis Aanwezig GMR J. Kuin (voorzitter), J. Galesloot (secr.), R. de Groot, K. de Schipper, U. Wyder,

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * *

NIEUWSBRIEF. NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * * NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 18/19 NUMMER 5 Blauwe Hof 4003, 6602 WT Wijchen * 024-6416780 * Speelhoeve@kansenkleur.nl Vandaag ontvangt u nog een nieuwsbrief van ons. Zo op de valreep van de meivakantie

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen.

Actielijst. 3. Vaststellen notulen De Notulen zijn doorgenomen en aangepast. Nu goedgekeurd. Olga mag de notulen op de website plaatsen. KBS Crescendo MR Luitstraat 9 1312 LHAlmere Telefoon (036) 536 09 82 mr.crescendo@outlook.com www.kbscrescendo.nl Datum/tijd: Locatie de Luit, 19.30 21.30 uur Onderwerp: Notulen MR 29 september 2018 _

Nadere informatie

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er.

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er. Jaarplan 2016/2017 Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding en doelstellingen... 2 2. Organisatie... 2 3. Vergaderingen... 2 3.1. Agenda... 2 3.2. Data... 3 4.

Nadere informatie

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5.

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5. JAARPLAN 2015-2016 verbinden 3.0 Inhoudsopgave 1. inhoudsopgave 1 2. inleiding 2 3. visie en taakstelling 2 4. speerpunten 3 5. hoe te doen 3 6. jaarplan 5 Pagina - 1 - Inleiding Visie en taakstelling

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust (directeur), Perre van Beek, Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn (notulist),

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 29 januari 2018

Notulen MR De Caegh 29 januari 2018 Notulen MR De Caegh 29 januari 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Rina, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet een ieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later.

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later. MR AGENDA EN NOTULEN Datum: 21-01-13 Soort vergadering: MR Tijd: 20.00u-21.45u met uitloop tot 22.00u Nr. agendapunt status bijlagen Aandachtspunten Afspraken/besluiten 1 Welkom 2 Mededelingen informerend

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 10 maart 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Patrick van Maurik (voorzitter), Patrick Poelwijk, Laura van der Kemp,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 29 oktober 2013

Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 29 oktober 2013 Notulen MR-vergadering Lindenlommer d.d. 29 oktober 2013 Aanwezig: Marjon de Gronckel (directie), Peter Wapstra (voorzitter), Venneman (GMR en secretaris), Linda van Ginneken, Henriëtte van de Koedijk,

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Oecumenische Basisschool De Toermalijn Hoefsmidhof 4, 1445 KD Purmerend

Oecumenische Basisschool De Toermalijn Hoefsmidhof 4, 1445 KD Purmerend Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Oecumenische Basisschool De Toermalijn Hoefsmidhof 4, 1445 KD Purmerend - 0299-641699 www.basisschooldetoermalijn.nl Inhoud Voorwoord... 2 Visie... 3 Werkwijze...

Nadere informatie

Notulen MR OBS Waterland

Notulen MR OBS Waterland Notulen MR OBS Waterland Datum : 20 september 2018 Tijd : 19:30 21:00 uur Locatie : OBS Waterland, Den Haag Deelnemers (PMR) : Korver (secretaris), Zohra Moudian, Ruben Houtepen Deelnemers (OMR) : Bas

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

De MR van De Wilderen is bereid om het College en de Directeur hierbij verder te ondersteunen.

De MR van De Wilderen is bereid om het College en de Directeur hierbij verder te ondersteunen. Aan College van Bestuur SKOzoK, Waalre, 21 november 2013 Onderwerp: advies MR inzake Ondersteuningsprofiel(en) Geacht SKOzoK bestuur, Onze directeur Theo Houben heeft ons verzocht om een advies inzake

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie Notulen OR vergadering 22 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:40.

Nadere informatie

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3 Toelichting voor scholen bij het Schoolondersteuningsprofiel van Q3 December 2012 1 1 Vooraf Uw school gaat werken met het schoolondersteuningsprofiel van Q3. Deze toelichting geeft aan welke stappen de

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO

Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO Helmond, juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding 2 Samenstelling ondersteuningsplanraad 3 Enquête onder OPR-leden 4 Jaarverslag 7 1 Inleiding

Nadere informatie

Basisschool LeerRijk Notulen

Basisschool LeerRijk Notulen Basisschool LeerRijk Notulen 17.01.2017 MR Basisschool Leerrijk Ger Vranken Paula Verstappen Ans Schatorje Chantal Janssen Esther Smits Monique Debeij Anke Biesmans Oudergeleding - afwezig: ziek Oudergeleding

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen http://www.tuxx.nl/ Datum: 28-11-2016 Tijd: 20:00 21:50 uur Locatie: teamkamer Voorzitter: Onno Blok Secretaris: Isabella van de Pas Datum volgende vergadering:

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014 Datum: 20-05-2014 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Kerkstraat 79 te Wognum (Vrolijkzaal) Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink Y Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Danielle Lambour Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie

Werkplan Medezeggenschapsraad

Werkplan Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad De Cirkel ZML Stalkaarsen 17B 4205 PG Gorinchem 0183-649445 oudersmr.cirkel@stichting-logos.nl www.decirkelzml.nl Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Missie

Nadere informatie

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3

Toelichting voor scholen bij het. Schoolondersteuningsprofiel van Q3 Toelichting voor scholen bij het Schoolondersteuningsprofiel van Q3 Januari 2017 1 1 Vooraf Uw school gaat werken met het schoolondersteuningsprofiel van Q3. Deze toelichting geeft aan welke stappen de

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze (2014-2015) 4 4. Bezetting

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2017 / 2018 Zoetermeer, februari 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Aanwezig: Esmee Roost; Maartje Sak; Maarten Smeets; Monique Verhagen; Huub Compen; Marjo Cox, Roel Hoomans

Aanwezig: Esmee Roost; Maartje Sak; Maarten Smeets; Monique Verhagen; Huub Compen; Marjo Cox, Roel Hoomans Notulen MR vergadering maandag 19-06-2017 Aanwezig: Esmee Roost; Maartje Sak; Maarten Smeets; Monique Verhagen; Huub Compen; Marjo Cox, Roel Hoomans Notulant: Maartje Locatie: De Schatkist Presentatie

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2015-2016 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

I. Opening vergadering. Presentatie door Aart. Trends

I. Opening vergadering. Presentatie door Aart. Trends Datum : 20 december 2016 Tijd : 20:00-21:30 uur Locatie : Kaleidoscoop Aanwezig oudergeleding : Marco Smit, Jessica W0pereis Aanwezig teamgeleding : Jolanda van Duinkerken, Annette van den Heuvel. Afwezig

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

MR vergadering

MR vergadering MR vergadering 11-10-2017 1. Opening Ellen opent de vergadering en bedankt iedereen voor het meewerken aan het aanpassen van de tijd. Ellen heet Leonie van harte welkom. 2. Verslag vorige vergadering van

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie