Aan de raad. No. 11. Wissenkerke, 30 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de raad. No. 11. Wissenkerke, 30 september 2014"

Transcriptie

1 Raadsvergadering d.d. 30 oktober 2014 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel (0113) Fax (0113) No. 11. Wissenkerke, 30 september 2014 Voorstel/alternatieven Aan u wordt geadviseerd om de beleidsnota Participatiewet Bevelanden en Tholen, de verordening re-integratie en tegenprestatie en de handhavings- en afstemmingsverordening vast te stellen ter voorbereiding op de uitvoering van de Participatiewet. (zie onder bestuur en organisatie; raadsstukken) Inhoud aanvraag/aanleiding ambtshalve besluit Hierbij treft u de beleidsnota Participatiewet Bevelanden en Tholen, de verordening reintegratie en tegenprestatie en de handhavings- en afstemmingsverordening aan. U wordt geadviseerd om deze stukken vast te stellen ter voorbereiding op de uitvoering van de Participatiewet per 1 januari Onder het kopje inhoud advies treft u een aantal hoofdlijnen van de Participatiewet aan en wordt ingegaan op de inhoud van de vast te stellen stukken. Deze stukken zijn gezamenlijk voorbereid door de gemeenten in de Bevelanden en Tholen. De stukken zijn aan de orde geweest in het managementoverleg sociale zaken Oosterschelderegio (MOSZ) en in het portefeuillehoudersoverleg sociale zaken Oosterschelderegio. Tenslotte zijn de stukken aan de orde geweest in de cliëntenraad WWB voor de Bevelanden. Het advies van de cliëntenraad en de concept-reactie daarop zijn integraal opgenomen in dit raadsvoorstel. Na besluitvorming over deze stukken wordt de cliëntenraad geïnformeerd. Wettelijke grondslag De artikelen 8a en 10b, vierde lid, van de Participatiewet bepalen dat de gemeenteraad in een verordening regels stelt ten aanzien van re-integratievoorzieningen, tegenprestatie en beschut werk (de verordening re-integratie en tegenprestatie).

2 artikel 8, eerste lid, onderdeel a en d en artikel 8b, van de Participatiewet alsmede artikel 35 eerste lid onderdeel b en artikel 38, twaalfde lid van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en artikel 35 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen bepalen dat de gemeenteraad in een verordening regels stelt ten aanzien van het opleggen van maatregelen. Inhoud (extern) advies Inleiding over Participatiewet Per 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Om die reden wordt u de beleidsnota Participatiewet Bevelanden en Tholen en de verordening re-integratie en tegenprestatie en handhavings- en afstemmingsverordening aangeboden. De verordeningen zijn aangepast aan de nieuwe wet- en regelgeving. De verordeningen zijn uniform opgesteld voor de Bevelanden en Tholen. Waar mogelijk, is het bestaande beleid overeind gebleven. Participatiewet Per 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Deze wet vervangt de Wet Werk en Bijstand (WWB). Aanleiding hiervoor was de behoefte aan één regeling voor de onderkant van de arbeidsmarkt. Onder "onderkant" wordt verstaan iedereen die werkzoekend is, eventueel een arbeidsbeperking heeft en geen aanspraak (meer) kan maken op een werknemersverzekering zoals de WW, WIA, WAO of Wajong van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). De wet is van toepassing op de mensen die voorheen in aanmerking kwamen voor een WWB-uitkering of voor een indicatie sociale werkvoorziening. Daarnaast is de wet van toepassing op jongeren met een arbeidsbeperking en arbeidsvermogen. Jongeren met een arbeidsbeperking die duurzaam geen arbeidsvermogen hebben, komen nog steeds in aanmerking voor een Wajong-uitkering van het UWV. Baanafspraken Het doel van de wet is mensen met een zwakke arbeidsmarktpositie te ondersteunen bij het vinden van werk. Hiertoe zijn er in het Sociaal Akkoord baanafspraken gemaakt met de sociale partners. Werkgevers in de markt en overheid staan met ingang van 2014 garant voor het in dienst nemen van een aantal mensen met een arbeidsbeperking. Voorwaarde is

3 dat deze mensen door hun beperking niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. Landelijk loopt het aantal banen op tot in totaal in Voor de Oosterschelderegio zijn dit circa banen. Wordt hier onvoldoende gevolg aan gegeven door de werkgevers, dan wordt dit alsnog verplicht gesteld in een quotum. Loonwaarde Het gevolg van een arbeidsbeperking kan zijn dat iemand een beperkt verdienvermogen heeft en daarom een verminderde loonwaarde. De gemeenten ontvangen middelen om de werkgever te compenseren voor de beperkte loonwaarde. Dat gebeurt met een loonkostensubsidie. Dit middel kan ingezet worden voor mensen met een loonwaarde tot maximaal 100% van het wettelijk minimumloon voor de gehele gemeentelijke reintegratiedoelgroep. De werkgever moet het meerdere betalen (het verschil tussen de loonkostensubsidie en de werkelijke kosten). Daarnaast ondersteunt de gemeente de werkgever bij de plaatsing, begeleiding en ziekteverzuim. Regionaal Werkbedrijf Gemeenten moeten verplicht samenwerken met andere gemeenten, het UWV, de sociale werkvoorziening, werkgevers en werknemersorganisaties binnen de arbeidsmarktregio (Zeeland) in een zogeheten Regionaal Werkbedrijf. Dit dwingt de deelnemers hun arbeidsmarktbeleid op elkaar af te stemmen en voorkomt dat partijen elkaar onderling beconcurreren ten koste van de werkzoekende en de economische groei. Het Regionaal Werkbedrijf wordt een bestuurlijk platform waar plaatsing- en begeleidingsafspraken worden vastgelegd in een arbeidsmarktagenda. Voor de provincie Zeeland komt er één Regionaal Werkbedrijf (netwerkstructuur). Binnen dit Werkbedrijf worden nadere afspraken gemaakt over ondermeer de garantiebanen, het in te zetten loonwaardeinstrument en de no-riskpolis. Sociale werkvoorziening De instroom in de sociale werkvoorziening (SW) stopt met ingang van 1 januari De mensen die nu al in de sociale werkvoorziening werken, behouden hun baan en pensioenrechten. De gemeente is verplicht deze voorziening in stand te houden, maar ontvangt daarvoor minder middelen. Daarnaast ontvangt de gemeente middelen voor het aanbieden van beschut werk met loonkostensubsidie aan de nieuwe instroom per 1 januari Naar verwachting zal een derde van de nieuwe instroom sociale werkvoorziening hiervoor in aanmerking komen. De doelgroep die voorheen in zou stromen in de sociale werkvoorziening en nu geen aanspraak kan maken op beschut werk, zal regulier aan het werk geholpen moeten worden met loonkostensubsidie (garantiebanen).

4 Het afsluiten van de WSW en de afname van het rijksbudget leidt ertoe dat de gemeentebesturen in de gemeenschappelijke regeling "De Betho" in 2015 een keuze moeten maken. Bepaald moet worden of en welke rol in de uitvoering "De Betho" in de toekomst gaat vervullen. Wajong Vanaf 1 januari 2015 komen jongeren met een arbeidsbeperking en arbeidsvermogen in aanmerking voor ondersteuning bij het vinden van werk en een inkomen op grond van de Participatiewet. Jongeren die duurzaam en volledig arbeidsongeschikt zijn kunnen, net als voorheen, een Wajong-uitkering aanvragen bij het UWV. Op grond van de Participatiewet kan de beperkte loonwaarde van jongeren met een arbeidsbeperking met loonkostensubsidie gecompenseerd worden. Daarnaast komen zij in aanmerking voor werkplekaanpassing en een individuele studietoeslag als ze studeren en studiefinanciering ontvangen. Voor deze jongeren is het immers lastiger om werk en studie te combineren. WWB-maatregelen Het motto van de Participatiewet is: Iedereen doet mee. Om dit te realiseren worden de arbeidsverplichtingen en maatregelen, die in het kader van de Wet werk en bijstand werden opgelegd, aangescherpt. Daarnaast zijn de mogelijkheden tot het verstrekken van categoriale bijzondere bijstand beperkt en wordt de uitkeringsnorm berekend op basis van het aantal mensen met wie de kosten binnen het huishouden gedeeld kunnen worden. Ook kan er van mensen een tegenprestatie gevraagd worden. De tegenprestatie houdt in dat men gedurende een afgebakende periode maatschappelijk nuttige werkzaamheden verricht. Beleidsnota Participatiewet Bevelanden en Tholen De beleidsnota geeft inzicht in wat er op de gemeenten afkomt bij het uitvoeren van de Participatiewet. De gemeenten hebben de verplichting om een Regionaal Werkbedrijf te realiseren in de arbeidsmarktregio. In Nederland zijn er 35 arbeidsmarkregio s en Zeeland wordt gezien als één arbeidsmarktregio. Het begrip Regionaal Werkbedrijf is verwarrend aangezien het in Zeeland niet om een bedrijf gaat maar om een netwerkstructuur. In de beleidsnota wordt geconstateerd dat de feitelijke uitvoering van de werkgeversbenadering op subregionaal niveau plaatsvindt. De Oosterschelderegio, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen hebben immers allen hun eigen uitvoeringsstructuren die wezenlijk verschillend van elkaar zijn (denk aan Orionis).

5 De verschillende regio s gaan met elkaar samenwerken door bijvoorbeeld de werkgeversvoorzieningen op elkaar af te stemmen, gezamenlijk invulling te geven aan de garantiebanen en te komen met één marktbewerkingsplan voor Zeeland in het kader van de werkgeversbenadering; dat gebeurt in overleg en in afstemming met UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijs. Duidelijk is dat de gemeenten de Participatiewet moeten uitvoeren met aanzienlijk minder middelen. Op het klassieke re-integratiebudget wordt circa 11% bezuinigd. Het budget voor de nieuwe doelgroep, jonggehandicapten met verdiencapaciteit, is niet bijster groot ( ,- voor de Bevelanden), terwijl het gaat om een doelgroep die veel begeleiding nodig heeft (arbeidsintensief). Daar komt nog bij dat ook op de budgetten sociale werkvoorziening behoorlijk wordt bezuinigd. Hierdoor zijn de gemeenten genoodzaakt om creatief maar ook selectief om te gaan met de beschikbare middelen. Door de stop op de instroom in de sociale werkvoorziening en door de bezuinigingen zijn de gemeenten genoodzaakt om zich te heroriënteren op de toekomst van het sociaal werkvoorzieningsbedrijf (in ons geval de Betho). Tijdens de informatiebijeenkomst Participatiewet van 30 juni 2014 zijn vier ontwikkelingsrichtingen voor de Betho genoemd, namelijk afbouw, status quo, uitbreiden met re-integratie en uitbreiden met participatie. Er is gekozen om in 2015 door te gaan met de bestaande activiteiten, dat wil zeggen de uitvoering van sociale werkvoorziening en beschut werken en B-flex (werkervaring met behoud van uitkering voor WWB-ers). Deze status quo geeft de tijd om een goed gefundeerde en weloverwogen keuze te maken voor het toekomstscenario voor de Betho. Planning is dat vóór 1 januari 2015 de scenario s van status quo en afbouw worden doorgerekend. De Betho heeft aangegeven de bezuinigingen op de Wsw tot 2020 op te kunnen vangen zonder een extra gemeentelijke bijdrage te vragen. Verordening re-integratie en tegenprestatie In de verordening re-integratie en tegenprestatie is vastgelegd welke voorzieningen de gemeente, in afstemming met de partners binnen het Werkbedrijf, tenminste in zal zetten om de doelgroep naar werk te begeleiden. De Participatiewet schrijft voor dat een aantal voorzieningen zoals scholing en opleiding en beschut werk moeten worden opgenomen in de verordening. Om de werkgever te ontzorgen kan een no-riskpolis afgesloten worden of een loonkostensubsidie worden verstrekt. Nieuwe voorzieningen zijn beschut werk en de no-riskpolis. Al deze voorzieningen zijn gericht op het ontzorgen van de werkgever.

6 Beschut werk is bedoeld voor mensen met een beperkte loonwaarde van wie is vastgesteld dat de begeleidingsbehoefte zodanig is dat niet van een reguliere werkgever verwacht kan worden dat hij diegene in dienst neemt. Voor deze doelgroep fungeert de overheid als werkgever. Dit is de doelgroep die door De Betho groepsgewijs dan wel individueel bediend wordt. Vergoeding van de no-riskpolis voor de doelgroep verkleint eveneens het ondernemersrisico en vergroot daarmee de kans op werk van de doelgroep. Het inzetten van een re-integratievoorziening is individueel maatwerk. Een belangrijk aandachtspunt in deze is verdringing. Voorkomen moet worden dat werkaanvaarding van de één leidt tot het ontslag van de ander. Onderdeel van de verordening is het vragen van een tegenprestatie. Er is nadrukkelijk voor gekozen om de tegenprestatie te integreren in het re-integratiebeleid. Zo ontstaat een breed aanbod aan mogelijkheden van re-integratie, sociale activering, vrijwilligerswerk en mantelzorg met behoud van uitkering en tegenprestatie. Belangrijk in het beleid m.b.t. de tegenprestatie is dat de uitkeringsgerechtigde zelf wordt gevraagd om actie te ondernemen en zelf iets te zoeken; pas als dat niet lukt, gaat de gemeente een invulling geven. In de verordening re-integratie en tegenprestatie is nog geen concrete invulling gegeven aan het loonwaarde-instrument en aan de no-risk-polis; de invulling daarvan wordt in het kader van de arbeidsmarktregio (Zeeland) voorbereid en daar zijn nog geen definitieve keuzes gemaakt. Deze onderdelen komen terug in een specifieke verordening die uiterlijk in december moet zijn vastgesteld. Er is voor gekozen om hier niet op te wachten om zodoende geen vertraging op te lopen in het vaststellen van het voorliggende beleid. Handhavings- en afstemmingsverordening In de handhavings- en afstemmingsverordening is opgenomen welke korting er plaatsvindt op de uitkering als iemand zich niet houdt aan de verplichtingen om werk te vinden of te behouden. Nieuw in deze verordening is dat er ook een maatregel wordt opgelegd als iemand niet meewerkt aan de tegenprestatie. Er is een beperkte beleidsvrijheid. Voor een deel bepaalt de wetgever de hoogte van de maatregelen, namelijk bij het niet nakomen van de zogeheten geüniformeerde arbeidsverplichtingen. Voor het overige bepaalt de gemeente de hoogte van de maatregelen en daarbij is zo veel mogelijk aangesloten bij het bestaande beleid. Bedoeling van de maatregelen is dat ze leiden tot een gedragsverandering (zich wel aan de regels houden).

7 Resultaat horen Op 22 september 2014 heeft de cliëntenraad WWB de Bevelanden onderstaand advies uitgebracht naar aanleiding van de bespreking van de stukken in de vergadering van de cliëntenraad van 10 september De cliëntenraden WWB van bovengenoemde gemeenten hebben in een gezamenlijke vergadering de volgende stukken besproken: A: Kadernota Participatiewet (Bevelanden/Tholen). B: Conceptverordening re-integratie. C: Conceptverordening handhaving en afstemming. D: Concept beleidsregels re-integratie. Na bestudering waarbij gebruik is gemaakt van modelverordeningen VNG, commentaren Landelijke Cliëntenraad en verordeningen van andere gemeenten zijn we tot de conclusie gekomen dat bovengenoemde regelingen de toets der kritiek kunnen doorstaan. Echter het is ons niet gelukt tot een eensluidend advies te komen. Het regeringsbeleid omtrent de Participatiewet is hiervan de oorzaak. Dit betekent het volgende: De cliëntenraad van de gemeente Kapelle/Reimerswaal onthoudt zich van advisering om de volgende reden: 'Het stemt heel triest dat de overheid zo omgaat met de burgers die van de overheid afhankelijk zijn. De cliëntenraad Kapelle/Reimerswaal wenst op geen enkele wijze medeverantwoordelijk te zijn voor bovengenoemde nota s.' De cliëntenraden van Borsele en Goes/Noord-Beveland kunnen hiervoor begrip opbrengen. Zij zijn echter van mening dat door het aanvaarden van de Participatiewet de democratische weg is bewandeld en zij in het belang van hun cliënten wel een advies uit moeten brengen. Aanbevelingen: Kadernota Participatiewet De cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland adviseren positief over deze kadernota. Hierbij plaatsen de cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland de kanttekening dat de theorie kan afwijken van de praktijk. Onze grootste zorgen gaan hierbij dan ook uit naar de uitvoering van deze kadernota. De cliëntenraden Borsele en Goes/ Noord-Beveland vrezen dat er niet genoeg arbeidsplaatsen zijn voor de aankomende Wajongers, goedgekeurde WSW-ers en beschut werkers. Daarbij hebben deze groepen bij re-integratie voorrang op de WWB-ers. De cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland willen dat de gemeenten bij het zorgvuldig helpen aan werk van bovenstaande groepen ook oog hebben voor mogelijke verdringing. De cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland maken zich zorgen over de plaatsen beschut werken die de gemeenten bij het bedrijfsleven willen creëren. In het bijzonder over de match tussen de gecreëerde werkplekken en de beperkingen van deze groep. Het zou kunnen voorkomen dat sommige mensen uit deze groep geen plek kunnen krijgen omdat hun beperkingen en de mogelijke aanpassingen niet aansluiten op de banen die er zijn.

8 De cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland willen dat de gemeenten hier scherp op letten. Dientengevolge vragen de cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland zich af hoe de gemeenten omgaan met de mensen uit de groep beschut werken waarvoor geen werk beschikbaar is, vooral omdat gemeenten de plicht hebben deze mensen aan het werk te helpen. Tot slot vragen de cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland de gemeenten om vanwege het gebrek aan middelen vooral in te zetten op creativiteit, en daartoe een open houding te hebben naar ideeën van buitenaf. Conceptverordening re-integratie Participatiewet Door het algemene karakter van deze verordening, die benodigd is vanwege het richten op maatwerk door gemeenten, hangt ook bij dit stuk veel af van de uitvoering. De cliëntenraden Borsele en Goes/ Noord-Beveland gaan ervan uit dat de gemeenten hierin zorgvuldig te werk gaan, en zijn blij met de milde invulling van deze verordening in vergelijking met de aanbevelingen van de VNG. In deze verordening wordt gezegd dat geen tegenprestatie zal worden gevraagd aan diegenen die genoodzaakt zijn tot mantelzorg. Voor de definitie van mantelzorg wordt aansluiting gezocht bij het protocol Gebruikelijke Zorg van het Centrum Indicatiestelling Zorg. Dit protocol maakt onderscheid in wat gebruikelijke zorg is, en wat onder de AWBZ valt. Door het grotendeels overhevelen van AWBZ-taken naar gemeenten en het vervangen van een CIZ-indicatie door een keukentafelgesprek zal dit protocol ook veranderen. De cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland vragen zich af hoe de gemeenten haar definitie van mantelzorg hierop gaan afstemmen. De cliëntenraden Borsele en Goes/ Noord-Beveland vinden het curieus dat de participatieplaats niet in het nieuwe re-integratiebeleid wordt opgenomen, vooral gezien het feit dat dit een regeling is waarbij cliënten recht hebben op een premie, en vragen hierover opheldering. Conceptverordening handhaving en afstemming De nieuwe wetgeving biedt gemeenten weinig ruimte voor eigen beleid. De cliëntenraden Borsele en Goes/Noord-Beveland vinden het prettig te zien dat de gemeentelijke beleidsvrijheid die er binnen dit stuk wetgeving wel is relatief mild is ingevuld, en hebben hier verder geen opmerkingen over. Concept beleidsregels re-integratie Omdat het hierbij gaat om landelijke beleidsregels en er geen ruimte is voor veranderingen nemen de Cliëntenraden Goes en Noord-Beveland en Borsele deze regels over.

9 Belangenafweging De voorgestelde reactie op het advies van de cliëntenraad is als volgt. Allereerst stellen we het op prijs dat de cliëntenraad in korte tijd heeft kennis genomen van een aanzienlijke hoeveelheid stukken en binnen korte tijd is gekomen tot advisering. Wij bedanken daarbij de cliëntenraad voor zijn positief-kritische opstelling. Inhoudelijk is de reactie als volgt. Wij delen de zorgen van de cliëntenraad ten aanzien van het beschikbaar komen van voldoende arbeidsplaatsen voor kwetsbare doelgroepen. Er bestaat inderdaad een risico op verdringing bij de invulling van garantiebanen in de zin dat arbeidsgehandicapten voorrang krijgen op andere groepen vanwege de baanafspraken en een dreigende Quotumwet. Wij zullen hierop alert zijn in onze werkgeversbenadering en daarin aandacht besteden aan een evenwichtige verdeling van de aandacht over de verschillende doelgroepen. Overigens is het wel de werkgever die de selectie maakt en uiteindelijk beslist over het wel of niet aannemen van een kandidaat. Wat betreft beschut werken gaan we er van uit dat de Betho dit voor de gemeenten in de Bevelanden gaat uitvoeren. De Betho heeft ruime ervaring met het plaatsen van een (zeer) kwetsbare doelgroep op arbeidsplaatsen en wij hebben er dus vertrouwen in dat de Betho beschut werken op een zorgvuldige en adequate wijze zal uitvoeren. We gaan ervan uit dat degenen die in aanmerking komen voor beschut werken voor het overgrote deel een arbeidsplaats via de Betho krijgen. Mocht de match echt niet mogelijk zijn, dan zullen we kijken naar alternatieven in de zin van een zinvolle dagbesteding (met behoud van uitkering). Wij zijn inderdaad vanwege de beperkte middelen genoodzaakt om creatief maar ook selectief om te gaan met de beschikbare middelen. Bij de inzet van middelen zal nadrukkelijk worden gekeken naar de effectiviteit. Wij staan daarbij zeker open voor ideeën van buitenaf en nodigen partijen ook uit om met ons mee te denken. Wat betreft de tegenprestatie en mantelzorg is de verwachting dat de definitie van mantelzorg zoals opgenomen in de toelichting op de verordening re-integratie en tegenprestatie overeind zal blijven. Het gaat immers om de omschrijving van het begrip gebruikelijke zorg en de verwachting is dat deze ook in 2015 en verder kan worden gehanteerd.

10 Mochten de gemeenten overgaan tot een wezenlijk andere invulling van het begrip gebruikelijke zorg, dan moet de toelichting op dit punt worden gewijzigd. Er is een duidelijke reden waarom de participatieplaats niet is opgenomen in de verordening re-integratie en tegenprestatie. De belangrijkste motivering is dat deze voorziening geen toegevoegde waarde heeft ten opzichte van alle reeds beschikbare voorzieningen in de verordening; met name de werkervaringsplaats zoals beschreven in artikel 5 van de verordening biedt de doelgroep voldoende mogelijkheden om werkervaring op te doen met behoud van uitkering; daar voegt een participatieplaats niets aan toe. Verder is overwogen dat het verstrekken van een premie voor deelname aan een re-integratievoorziening niet gewenst is. Deze overweging is medio 2012 ook al gemaakt bij de aanpassing van het reintegratiebeleid en staat nog steeds overeind. Belangrijkste redenen zijn dat een premie nauwelijks een rol speelt bij het komen tot werkaanvaarding, dat het gaat om gedragingen die een uitkeringsgerechtigde op grond van de wet verplicht is om te doen en die ook van hem of haar mogen worden verwacht (zonder geldelijke beloning) en het feit dat de reintegratiemiddelen schaars zijn. Motivering Aan u wordt geadviseerd om de beleidsnota Participatiewet Bevelanden en Tholen, de verordening re-integratie en tegenprestatie en de handhavings- en afstemmingsverordening vast te stellen ter voorbereiding op de uitvoering van de Participatiewet. Financiële gevolgen In de beleidsnota Participatiewet Bevelanden en Tholen zijn indicaties gegeven van de beschikbare middelen voor re-integratie en sociale werkvoorziening. Er zal nog een uitvoeringsplan 2015 worden opgesteld voor WIZ de Bevelanden waarin de inkomsten en uitgaven op het gebied van werkdeel, inkomensdeel en sociale werkvoorziening zijn opgenomen. Aanbieding van het uitvoeringsplan is voorzien in december Mogelijke risico s Het grootste risico van uitvoering van de Participatiewet zijn de beperkte budgetten. De dienstverlening kan hierdoor onder druk komen te staan en dat kan gevolgen hebben voor de in- en uitstroom op het gebied van uitkeringen en de uitgaven aan uitkeringen.

11 Een ander risico is dat er onvoldoende banen beschikbaar komen voor de doelgroepen en dat concurrentie tussen doelgroepen een negatief effect heeft op het beschikbaar stellen van de banen. Voor een groot deel zijn de gemeenten daarin afhankelijk van werkgevers. De gemeenten kunnen de werkgevers in hun werkgeversbenadering positief stimuleren en verder ook zelf het goede voorbeeld geven ten aanzien van werkgelegenheid voor gemeentelijke doelgroepen. Verder is een goede samenwerking tussen de betrokken partijen (zoals UWV) belangrijk waarin partijen transparant zijn in hun acties en activiteiten en elkaar ook iets gunnen in plaats van elkaar te beconcurreren. Behandeld in informatieve raadsvergadering d.d. 16 oktober 2014.

Steller: F.W.F. Tierie Datum: 30 september akkoord opmerking Portefeuillehouder: wethouder Slenter

Steller: F.W.F. Tierie Datum: 30 september akkoord opmerking Portefeuillehouder: wethouder Slenter Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 Advies B&W Onderwerp: Aanbieden beleidsnota Participatiewet, verordening re-integratie en tegenprestatie

Nadere informatie

Aan de raad. No. 5 en 5A Wissenkerke, 5 januari 2015

Aan de raad. No. 5 en 5A Wissenkerke, 5 januari 2015 Raadsvergadering d.d. 15 januari 2015 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel (0113) 377377 Fax (0113) 377300 No. 5 en 5A Wissenkerke, 5 januari 2015 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen

Raadsvoorstel gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen *Z0137D8911F* Raadsvoorstel gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen Onderwerp: Verordeningen Participatiewet. Datum raadsvergadering Registratienummer Rs14.00553 Datum IJmond-commissie 23-9-2014

Nadere informatie

Participatiewet. Veranderingen voor de Oosterschelderegio. 2 juni 2014 Door: Jaap Schipper.

Participatiewet. Veranderingen voor de Oosterschelderegio. 2 juni 2014 Door: Jaap Schipper. Participatiewet Veranderingen voor de Oosterschelderegio 2 juni 2014 Door: Jaap Schipper www.goes.nl Inhoud Huidige situatie Wwb, Wsw en Wajong Veranderingen Participatiewet Wet maatregelen Wwb Regionale

Nadere informatie

Informerende bijeenkomst Participatiewet. voor gemeenteraadsleden West-Friesland. Woensdag 14 mei 2014 Maandag 26 mei 2014

Informerende bijeenkomst Participatiewet. voor gemeenteraadsleden West-Friesland. Woensdag 14 mei 2014 Maandag 26 mei 2014 Informerende bijeenkomst Participatiewet voor gemeenteraadsleden West-Friesland Woensdag 14 mei 2014 Maandag 26 mei 2014 Inleiding 3 decentralisaties Voorgeschiedenis participatiewet Stand van zaken wetgeving

Nadere informatie

Een nieuwe taak voor gemeenten

Een nieuwe taak voor gemeenten Een nieuwe taak voor gemeenten Vanaf 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen. De gemeente

Nadere informatie

Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld.

Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld. Nummer : 10-01.2015 Onderwerp : Verordeningen Participatiewet Korte inhoud : De verordeningen Participatiewet dienen door de gemeenteraad te worden vastgesteld. Uithuizen, 18 december 2014. AAN DE RAAD.

Nadere informatie

Participatiewet. 1 januari 2015

Participatiewet. 1 januari 2015 Participatiewet 1 januari 2015 Agenda Uitgangspunten Participatiewet - Sjak Vrieswijk De WVK-groep - Gerard van Beek De ISD/Werkplein de Kempen - Sjak Vrieswijk Kempenplus - Gerard van Beek Het regionaal

Nadere informatie

Participatiewet. Wetgeving

Participatiewet. Wetgeving Participatiewet Gemeenteraad 9 december 2014 Wetgeving Wet maatregelen WWB Wet hervorming kindregelingen Invoeringswet Participatiewet december 14 Participatiewet 2 1 Inhoud presentatie Huidige situatie

Nadere informatie

Beleidskader en verordeningen Participatiewet Eddy van der Spek Eva Mercks

Beleidskader en verordeningen Participatiewet Eddy van der Spek Eva Mercks Beleidskader en verordeningen Participatiewet 2015 Eddy van der Spek Eva Mercks Inhoud Proces van totstandkoming Participatiewet Wat blijft hetzelfde Wat verandert er Dienstverleningsarrangementen werkzoekenden

Nadere informatie

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen?

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? Programma Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? De Participatiewet Op 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht Van werkgevers wordt nu verwacht om werkzoekenden met een arbeidsbeperking

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar J. van Bragt, 0595-750306 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.van Bragt)

Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar J. van Bragt, 0595-750306 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.van Bragt) Vergadering: 27 januari 2015 Agendanummer: 14 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar J. van Bragt, 0595-750306 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.van Bragt) Aan

Nadere informatie

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014 Factsheet Participatiewet Informatie voor de werkgever, juli 2014 In deze factsheet voor de UMC s over de Participatiewet wordt op een rij gezet waar deze wetgeving over gaat, over wie het gaat en wat

Nadere informatie

Notitie beschut werk Inleiding Achtergronden bij de wetgeving Inhoud van de wetgeving

Notitie beschut werk Inleiding Achtergronden bij de wetgeving Inhoud van de wetgeving Notitie beschut werk Inleiding Inmiddels is er ingestemd met het wettelijk verplicht stellen van beschut werk per 1-1-2017. Hiervoor is een wijziging van de Participatiewet vastgesteld. Daarmee zijn de

Nadere informatie

Toelichting Participatiewet Raadsbijeenkomst

Toelichting Participatiewet Raadsbijeenkomst Toelichting Participatiewet Raadsbijeenkomst 25-08- Inleiding Met de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor alle burgers met arbeidsvermogen die ondersteuning

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan Onderwerp: Regelingen regionaal Participatiewet Oostzaan Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: 14/84 Beleidsveld: Werk en inkomen Datum: 26 november 2014 Portefeuillehouder: M. Olij Contactpersoon: Corina

Nadere informatie

Beleidsnota Participatiewet WIZ de Bevelanden en gemeente Tholen UITGANGSPUNTEN WERKBEDRIJF VANUIT ZEEUWSE GEMEENTEN

Beleidsnota Participatiewet WIZ de Bevelanden en gemeente Tholen UITGANGSPUNTEN WERKBEDRIJF VANUIT ZEEUWSE GEMEENTEN Beleidsnota Participatiewet WIZ de Bevelanden en gemeente Tholen UITGANGSPUNTEN WERKBEDRIJF VANUIT ZEEUWSE GEMEENTEN Het bestuurlijk 3O-overleg heeft op 22 mei 2014 ingestemd met de onderstaande kaders,

Nadere informatie

Transitie Participatiewet: Regionale Stellingen

Transitie Participatiewet: Regionale Stellingen Transitie Participatiewet: Regionale Stellingen Huidige Visie CGM Kadernota Participatie Land van Cuijk van uw raad uit dec. 2011. Inwoners economisch zelfredzaam = Schadelastbeperken = Verminderen van

Nadere informatie

Van Ferdinand Tierie Afdeling WIZ Datum 22 juni 2017 Aan Bevelandse gemeenten

Van Ferdinand Tierie Afdeling WIZ Datum 22 juni 2017 Aan Bevelandse gemeenten 17.0002203 gemeenschappelijke regeling DE BEVELANDEN Van Ferdinand Tierie Afdeling WIZ Datum 22 juni 2017 Aan Bevelandse gemeenten Onderwerp Notitie beschut werk Notitie beschut werk Inleiding Inmiddels

Nadere informatie

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening Aan de raad. Participatiewet Beslispunten *Z00288A120 E* 1. Vast te stellen de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Uw mening? Zijn alle werkzaamheden geschikt voor de doelgroep? NEEN! Zijn

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg min i in ii in i ii ii ii BM1402174 Raadsvergadering 18 december 2014 Agendanummer Onderwerp Verordeningen Participatiewet

Nadere informatie

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Citeertitel: Re-integratieverordening 2015 De raad van de gemeente Borsele, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet (3D) Gemeenteraden West-Brabant Programma op 19 november 2014 1.

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad Samenvatting: Inleiding

Voorstel aan de Raad Samenvatting: Inleiding Voorstel aan de Raad Onderwerp: Invoeringswet Participatiewet Raadsvergadering: 17 december 2014 Besluitnummer: 2014-117 Portefeuillehouder: L.G.M. van der Beek Datum: 11 november 2014 Beslispunt(en):

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 161 Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten en enige andere

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zeewolde

Raadsvoorstel Zeewolde Datum Agendapunt Documentnummer 14 R06S008 Onderwerp Verordeningen Participatiewet Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De gemeente heeft een verantwoordelijkheid met betrekking tot de invulling van de

Nadere informatie

Participatiewet. 9 september 2014. raadscommissie EM - 1 -

Participatiewet. 9 september 2014. raadscommissie EM - 1 - Participatiewet raadscommissie EM 9 september 2014-1 - Inhoud achtergrond wijzigingen sociale zekerheid hoofdlijnen Participatiewet 1 januari 2015 financiering Rijk wetswijzigingen WWB 1 januari 2015 voorbereidingen

Nadere informatie

Agendapunt. Registratienummer Kopie aan afdeling Akkoord Bespreken Kopie Openbaar. Burgemeester

Agendapunt. Registratienummer Kopie aan afdeling Akkoord Bespreken Kopie Openbaar. Burgemeester B&W voorstel Agendapunt Nummer Onderwerp Verordeningen Re- integratie, Loonkostensubsidie en Individuele Studietoelage Ambtenaar Carina Neijgh van Lier Afdeling Economie en Werk Paraaf afdelingsmanager

Nadere informatie

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 22 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22 Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 T

Nadere informatie

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven De Participatiewet Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013 Edith van Ruijven De participatiewet Naar een inclusieve arbeidsmarkt jobcoach No risk polis Compensatie lagere productiviteit (loonkostensubsidie)

Nadere informatie

Dag van de uitvoering 14 oktober Danielle Snoep/gemeente s-hertogenbosch

Dag van de uitvoering 14 oktober Danielle Snoep/gemeente s-hertogenbosch Dag van de uitvoering 14 oktober 2014 Danielle Snoep/gemeente s-hertogenbosch Wijziging van de personenkring Invoering loonkostensubsidie Tegenprestatie als uitgangspunt Aanscherpen maatregelen bijstand

Nadere informatie

De decentralisatie van arbeidsparticipatie. Louis Polstra

De decentralisatie van arbeidsparticipatie. Louis Polstra De decentralisatie van arbeidsparticipatie Louis Polstra Activerende verzorgingsstaat Burger wordt aangesproken wat hij voor de samenleving terug kan doen. Terug te zien in o.a.: - Welzijn nieuwe stijl

Nadere informatie

Ontwikkelingen wet- en regelgeving bij arbeidsintegratie. November 2013 Neeltje Huvenaars

Ontwikkelingen wet- en regelgeving bij arbeidsintegratie. November 2013 Neeltje Huvenaars Ontwikkelingen wet- en regelgeving bij arbeidsintegratie November 2013 Neeltje Huvenaars Uitstroommogelijkheden 2013/2014 Vervolgopleiding Werk Voorzieningen UWV Aangepast werk via Wsw Evt tijdelijk inkomen

Nadere informatie

Wie ben ik? Turgut Hefti Arbeidsdeskundige en jurist UWV, Achmea DossierMeester

Wie ben ik? Turgut Hefti Arbeidsdeskundige en jurist UWV, Achmea DossierMeester De Participatiewet Wie ben ik? Turgut Hefti Arbeidsdeskundige en jurist UWV, Achmea DossierMeester Wat komt aan bod? Ontwikkelingen Participatiewet Rol arbeidsdeskundige Ontwikkelingen Van verzorgingsstaat

Nadere informatie

Verordeningen Participatiewet

Verordeningen Participatiewet Verordeningen Participatiewet Persbericht van 11 mei jl. 935 extra banen in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe In de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe is afgesproken dat er tot

Nadere informatie

Raadsvoorstel Nummer: 237826

Raadsvoorstel Nummer: 237826 Raadsvoorstel Nummer: 237826 Datum: 4 november 2014 Hoort bij collegeadviesnummer: 237824 Datum raadsvergadering: 18 december 2014 Portefeuillehouder: A. Dragt Onderwerp Vaststellen verordeningen participatiewet

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Noordoostpolder Nr. 11290 18 januari 2018 Beleidsregels Participatie Noordoostpolder 2018 Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder overwegende

Nadere informatie

Raadsvoorstel Openbare Raadsvergadering CONCEPT

Raadsvoorstel Openbare Raadsvergadering CONCEPT Raadsvoorstel Openbare Raadsvergadering CONCEPT Datum 30 juni 2015 Agendapunt 10 Onderwerp Verordeningen Participatiewet Portefeuillehouder(s) wethouder J.M.M. van den Beuken Inhoudelijk voorstel Per 1

Nadere informatie

Wet werken naar vermogen. perspectieven voor cliënten en gemeente?

Wet werken naar vermogen. perspectieven voor cliënten en gemeente? Wet werken naar vermogen perspectieven voor cliënten en gemeente? Branko Hagen/Else Roetering, LCR, 29-03-2012 Agenda Wwnv onder de loep Gevolg cliënten en gemeenten Wat / Hoe dan wel? Wwnv Kern: Ieder

Nadere informatie

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8 Beleidsplan Participatiewet Berkelland 1 2 0 1 5-2 0 1 8 Meer doen met minder geld 2 Dienstverlening van binnen naar buiten 1. Eigen kracht (sociaal netwerk) 2. Algemene voorzieningen 3. Maatwerkvoorzieningen

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet 2015, gemeente Zundert

Re-integratieverordening Participatiewet 2015, gemeente Zundert CVDR Officiële uitgave van Zundert. Nr. CVDR347843_1 14 november 2017 Re-integratieverordening Participatiewet 2015, gemeente Zundert De raad van de gemeente Zundert; Gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Presentatie Participatiewet & Wijzigingen Wwb. Commissie Samenleving Brielle

Presentatie Participatiewet & Wijzigingen Wwb. Commissie Samenleving Brielle Presentatie & Wijzigingen Wwb Commissie Samenleving Brielle Inhoud Presentatie Doelen participatiewet Uitgangspunten participatiewet Samenwerking Consequenties invoering participatiewet Wijzigingen Wwb

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d., nummer:. ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d., nummer:. ; Raadsbesluit De raad van de gemeente Coevorden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d., nummer:. ; gelet op het bepaalde in artikel 8a, eerste lid, onderdeel b van de Participatiewet,

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 ================================================================================== De raad van de gemeente (naam gemeente) ; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/4 Voor raadsvergadering d.d.: 13-01-2015 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl

Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl Bram is niet alleen. Hoe komen deze jongeren op een duurzame werkplek? Uitstroommogelijkheden:

Nadere informatie

Aan de raad. Brielle, 3 oktober Beslispunt: Instemmen met de Kadernota Participatiewet 2015.

Aan de raad. Brielle, 3 oktober Beslispunt: Instemmen met de Kadernota Participatiewet 2015. Aan de raad. Agendanummer : 7 Volgnummer : 51 Raadsvergadering : 14 oktober 2014 Kenmerk : sector samenleving Onderwerp : Kadernota Participatiewet 2015 Brielle, 3 oktober 2014 Beslispunt: Instemmen met

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014 ONDERWERP Beleidskadernota Participatiewet 2015 SAMENVATTING Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen. Het voorstel ligt nu bij de Eerste Kamer en als deze

Nadere informatie

Participatiewet. Gezamenlijke Raadsbijeenkomst, 14 en 26 mei 2014

Participatiewet. Gezamenlijke Raadsbijeenkomst, 14 en 26 mei 2014 Participatiewet Gezamenlijke Raadsbijeenkomst, 14 en 26 mei 2014 Kenmerken Participatiewet Iedereen met arbeidsvermogen naar (regulier) werk Werk boven uitkering en werken naar vermogen Eigen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014, nummer: 14/987;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014, nummer: 14/987; De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.18 november 2014, nummer: 14/987; gelet op het bepaalde in artikel 8, eerste lid, onderdeel b van de Participatiewet,

Nadere informatie

naast of in aanvulling op reguliere arbeid en die niet leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt.

naast of in aanvulling op reguliere arbeid en die niet leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt. Algemene toelichting Het college is bevoegd een belanghebbende te verplichten naar vermogen een tegenprestatie te verrichten. Een belanghebbende van achttien jaar of ouder doch jonger dan de pensioengerechtigde

Nadere informatie

arbeid / dagbesteding Participatiewet

arbeid / dagbesteding Participatiewet arbeid / dagbesteding Participatiewet Wat is de overheid van plan met de Participatiewet? Met de Participatiewet wil de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Gemeenten zijn

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Bijlage 1 : Beschut werk

Bijlage 1 : Beschut werk Bijlage 1 : Beschut werk Inleiding Met de inwerkingtreding van de Participatiewet vanaf 1 januari 2015 is instroom in Wet sociale werkvoorziening (Wsw) niet meer mogelijk. Doordat er geen nieuwe instroom

Nadere informatie

Participatiewet en Maatregelen WWB per 1 januari 2015

Participatiewet en Maatregelen WWB per 1 januari 2015 bij de invoering van de Participatiewet en Maatregelen WWB per 1 januari 2015 Juni / Juli 2014 Stimulansz-CliP in opdracht van de LCR 1 Participatiewet en Maatregelen WWB per 1 januari 2015 Presentatie

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Oen Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer derstaten-generaal ľ 5 ľ M 9 Binnenhof 22 Anna van Hannoverstraat 4 2513AA

Nadere informatie

1 van 5. Registratienummer: Bijlage(n) 2 Onderwerp. Beleidsplan Participatiewet. Middenbeemster, 30 september 2014. Aan de raad

1 van 5. Registratienummer: Bijlage(n) 2 Onderwerp. Beleidsplan Participatiewet. Middenbeemster, 30 september 2014. Aan de raad VERG AD ERING GEM EENT ER AAD 20 14 VOORST EL Registratienummer: 1150476 Bijlage(n) 2 Onderwerp Beleidsplan Participatiewet Aan de raad Middenbeemster, 30 september 2014 Inleiding en probleemstelling Gemeenten

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/004375/12040

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/004375/12040 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 9 oktober 2014 Onderwerp: Beleidsplan Participatiewet Aan de raad. Beslispunten 1. Ter uitvoering van de Participatiewet het Beleidsplan

Nadere informatie

Samenvatting Participatiewet

Samenvatting Participatiewet Samenvatting Participatiewet Officieel: vierde nota van wijziging op het wetsvoorstel Invoeringswet Wet werken naar vermogen Wijzigingen vanwege Sociaal Akkoord (april 2013) Naamgeving verandert in Participatiewet

Nadere informatie

Invoering Participatiewet. Raadscommissie Samenleving 8 oktober 2014

Invoering Participatiewet. Raadscommissie Samenleving 8 oktober 2014 Invoering Participatiewet Raadscommissie Samenleving 8 oktober 2014 Huidige situatie Wet werk en bijstand Wsw Wajong Gemeenten UWV Nieuwe situatie Participatiewet Iedereen met arbeidsvermogen Geen instroom

Nadere informatie

Doelgroep Voorziening Ondersteunende voorzieningen Loonwaarde 40-80% WML 2 en eventueel aangewezen op een Baanafspraakbaan

Doelgroep Voorziening Ondersteunende voorzieningen Loonwaarde 40-80% WML 2 en eventueel aangewezen op een Baanafspraakbaan Beleidsnotitie beschut werk Een beschut werkplek is een werkplek voor die personen die (nog) niet in een reguliere baan kunnen werken, uitsluitend onder aangepaste omstandigheden een mogelijkheid tot participatie

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR601394_1. Participatieverordening Meierijstad Hoofdstuk 1 Algemeen

CVDR. Nr. CVDR601394_1. Participatieverordening Meierijstad Hoofdstuk 1 Algemeen CVDR Officiële uitgave van Meierijstad. Nr. CVDR601394_1 23 januari 2017 Participatieverordening Meierijstad 2017 De raad van de gemeente Meierijstad, gelezen het voorstel van de Stuurgroep fusie Meierijstad;

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014 Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Harlingen Onderwerp: Participatiewet De raad van de gemeente Harlingen Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 28 oktober 2014 gelet op gelet

Nadere informatie

De Onderwijsspecialisten. Participatiewet. Hoe en wat? Richard Brenkman & Frans van der Ven. Zutphen, februari 2016

De Onderwijsspecialisten. Participatiewet. Hoe en wat? Richard Brenkman & Frans van der Ven. Zutphen, februari 2016 Participatiewet Hoe en wat? Richard Brenkman & Frans van der Ven Zutphen, februari 2016 Doel van de Participatiewet Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, via betaald

Nadere informatie

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 76798 24 december 2014 Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken Sinds 2015 zijn er vier nieuwe wetten: 1. De Wet langdurige zorg (Wlz) 2. De nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 3. De Participatiewet

Nadere informatie

Participatiewet. Beide medewerkers van Het Plein (Lochem en Zutphen)

Participatiewet. Beide medewerkers van Het Plein (Lochem en Zutphen) Participatiewet De wet en de verordeningen Dinsdag 4 november 2014, Bartho van Wel>Presentatie Participatiewet Bert van der Laan> gespreksleider en Vitale Sportvereniging Beide medewerkers van Het Plein

Nadere informatie

Visie en uitgangspunten (1)

Visie en uitgangspunten (1) Visie en uitgangspunten (1) Iedereen moet kunnen meedoen als volwaardig burger en bijdragen aan de samenleving. Participatiewet streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt, voor jong en oud, en voor mensen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1147928 Datum: Behandeld door: 4 september 2014 M.V. Raam-AI-Bazy Afdeling / Team: MO/BMO Onderwerp: Beleidsplan Participatiewet Samenvatting: Per

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; Versie: 03-12-2014 De Raad van de gemeente Littenseradiel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Verordening tegenprestatie Participatiewet 2015 Kenmerk: 183277 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; gelet op artikel 8a, eerste lid,

Nadere informatie

VERORDENING LOONKOSTENSUBSIDIE PARTICIPATIEWET 2015

VERORDENING LOONKOSTENSUBSIDIE PARTICIPATIEWET 2015 VERORDENING LOONKOSTENSUBSIDIE PARTICIPATIEWET 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE Ten Boer; (nr. 7); gelezen het voorstel het college van 7 april 2015; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

2014D34450 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D34450 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D34450 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben enkele fracties de behoefte enkele vragen en opmerkingen voor te leggen aan

Nadere informatie

Realiseren Afspraak(banen)

Realiseren Afspraak(banen) Realiseren Afspraak(banen) Sociaal akkoord: extra banen voor mensen met een beperking Tot 2027 extra banen voor 125.000 mensen met een arbeidsbeperking. Regionaal Werkbedrijf Werk in Zicht Afspraken in

Nadere informatie

Participatiewet. Figuur 2: Personen met bijstandsuitkering: verdeling naar leeftijd januari 2015 december % 80% 49% 54% 60% 40% 42% 37% 20%

Participatiewet. Figuur 2: Personen met bijstandsuitkering: verdeling naar leeftijd januari 2015 december % 80% 49% 54% 60% 40% 42% 37% 20% Participatiewet Sinds 1 januari 215 is de Participatiewet van kracht. Deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Loonwaarde en loonkostensubsidie

Hoofdstuk 2. Loonwaarde en loonkostensubsidie De raad van de gemeente gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van.; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; besluit vast te stellen de gemeente.. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Wajong en Participatiewet

Wajong en Participatiewet Inovat 5 maart 2015 Wajong en Participatiewet Harm Rademaekers Centraal Expertise Centrum UWV Inovat 5 maart 2015 2 Waarom Participatiewet? Meer kansen creëren om mensen aan werk te helpen Minder regelingen

Nadere informatie

Beleidsregels Tegenprestatie in de Participatiewet ingaande 1 januari 2015 concept

Beleidsregels Tegenprestatie in de Participatiewet ingaande 1 januari 2015 concept Beleidsregels Tegenprestatie in de Participatiewet ingaande 1 januari 2015 concept Sinds 1 januari 2012 beschikken gemeenten op basis van art.9, lid 1 sub c van de WWB over de mogelijkheid om een Tegenprestatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aanleiding. Datum

Raadsvoorstel. Aanleiding. Datum Raadsvoorstel Datum 10 december 2014 Agenda nr.: (in te vullen door griffie) raadsvergadering: Portefeuillehouder: Hans Verbraak Registratiecode: (in te vullen door griffie) Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

Participatiewet en Quotumheffing White Paper

Participatiewet en Quotumheffing White Paper Participatiewet en Quotumheffing White Paper 6 oktober 2015 Participatiewet Wat is de Participatiewet? Heeft uw onderneming meer dan 25 werknemers, dan moet u aan de slag met de Participatiewet. Deze wet

Nadere informatie

1 notitie beleidskeuzes participatiewet, mei 2014. Notitie beleidskeuzes participatiewet

1 notitie beleidskeuzes participatiewet, mei 2014. Notitie beleidskeuzes participatiewet 1 notitie beleidskeuzes participatiewet, mei 2014 Notitie beleidskeuzes participatiewet Introductie Op 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. De Participatiewet is een bundeling van drie

Nadere informatie

Verordeningen Participatiewet 1-1-2015

Verordeningen Participatiewet 1-1-2015 Verordeningen Participatiewet 1-1-2015 Programma Wat is er al: Visienota werken naar vermogen in Midden Limburg (2012) Uitgangspuntennotitie Participatiewet (30 oktober 2014) Wat komt er nu aan: Vijf verordeningen

Nadere informatie

Arbeidsparticipatie naar vermogen

Arbeidsparticipatie naar vermogen Arbeidsparticipatie naar vermogen Driemaal is scheepsrecht - Wet Werken naar Vermogen - Participatiewet - Sociaal akkoord Wanneer duidelijkheid? Derde wetsvoorstel over onderwerp: onderkant van de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota. Samenvatting

Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota. Samenvatting Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota Samenvatting Aanpak Pagina 2 Doelstelling Vergelijking van keuzes: Doorgaan met huidige uitvoering óf Opzetten van een gezamenlijk uitvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 30 april Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 30 april Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 5I00048 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE BOB 14/006 Aan de raad, BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE Voorgeschiedenis / aanleiding Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen.

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oud-Beijerland Nr. 157294 14 september 2017 Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Voorstel van het college tot vaststelling van de Verordening tot wijziging van de Reintegratieverordening

Voorstel van het college tot vaststelling van de Verordening tot wijziging van de Reintegratieverordening Datum 4 juli 2017 Registratienummer RIS297403 Voorstel van het college tot vaststelling van de Verordening tot wijziging van de Reintegratieverordening Participatiewet Den Haag 2015 Toelichting Wijziging

Nadere informatie

VERORDENING TEGENPRESTATIE PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015

VERORDENING TEGENPRESTATIE PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015 VERORDENING TEGENPRESTATIE PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015 Wetstechnische informatie 1. Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Officiële naam regeling Verordening tegenprestatie participatiewet

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet 2015 Dienst SoZaWe Nw. Fryslân

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet 2015 Dienst SoZaWe Nw. Fryslân Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; besluit vast te stellen de Verordening loonkostensubsidie

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein gemeente Eindhoven 15R6303 Raadsnummer Inboeknummer 15BST00555 Beslisdatum B&W 12 mei 2015 Dossiernummer 15.20.251 12 mei 2015 Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein Inleiding In het Raadsvoorstel

Nadere informatie

VERORDENING TEGENPRESENTATIE PARTICIPATIEWET, IOAW EN IOAZ 2015

VERORDENING TEGENPRESENTATIE PARTICIPATIEWET, IOAW EN IOAZ 2015 VERORDENING TEGENPRESENTATIE PARTICIPATIEWET, IOAW EN IOAZ 2015 Artikel 1. Begrippen In deze verordening wordt verstaan onder: a) uitkeringsgerechtigden: personen die een uitkering ontvangen op grond van

Nadere informatie

Toelichting Verordening individuele studietoeslag gemeente Heerenveen

Toelichting Verordening individuele studietoeslag gemeente Heerenveen Toelichting Verordening individuele studietoeslag gemeente Heerenveen Algemeen De Invoeringswet Participatiewet introduceert een studieregeling in de Participatiewet: de individuele studietoeslag. Deze

Nadere informatie

Beleidsplan Participatiewet

Beleidsplan Participatiewet Beleidsplan Participatiewet M.b.t. dit beleidsplan maakt de Cliëntenraad Wwb Purmerend de volgende opmerkingen en stelt hierbij de volgende vragen. Bladzijde 1; De Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale

Nadere informatie

Agendapuntnr.: Renswoude, 27 oktober Nr.: Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening Tegenprestatie Renswoude 2015

Agendapuntnr.: Renswoude, 27 oktober Nr.: Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening Tegenprestatie Renswoude 2015 Agendapuntnr.: Nr.: 149997 Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening Tegenprestatie Renswoude 2015 Renswoude, 27 oktober 2015 Aan de gemeenteraad Geachte raad, Inleiding Sinds 2012 beschikken

Nadere informatie

Van school en dan? Veranderingen in zorg, werk en inkomen en de gevolgen voor uw kind. Maart 2015 Neeltje Huvenaars

Van school en dan? Veranderingen in zorg, werk en inkomen en de gevolgen voor uw kind. Maart 2015 Neeltje Huvenaars Van school en dan? Veranderingen in zorg, werk en inkomen en de gevolgen voor uw kind Maart 2015 Neeltje Huvenaars Mogelijkheden na school tot nu toe Vervolgopleiding Werk Baan bij werkgever Baan via sociale

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke zorg en welzijn Naam regeling: Re-integratieverordening Participatiewet 2015, gemeente Zundert Citeertitel: Re-integratieverordening

Nadere informatie

Deelplan Participatiewet Beleidsplan sociaal domein 2015-2018

Deelplan Participatiewet Beleidsplan sociaal domein 2015-2018 Deelplan Participatiewet Beleidsplan sociaal domein 2015-2018 Gemeente Noordoostpolder 19 augustus 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. groep... 4 3. en en uitgangspunten... 5 3.1.

Nadere informatie