Informatiebrochure SchoolChild Africa

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure SchoolChild Africa"

Transcriptie

1 Informatiebrochure SchoolChild Africa Vrijwilligersprojecten

2 Wat doet Schoolchild Africa? Stichting SchoolChild Africa zet zich in voor (wees)kinderen en weduwen in Zambia. Door lokale initiatieven te ondersteunen willen wij (wees)kinderen en weduwen hoop geven op een betere toekomst. Missie Voor de ontwikkeling van Afrika zijn lokale mensen de succesfactor. Zij weten wat hun behoeften, problemen en goede oplossingen zijn. Wij werken daarom alleen samen met kleine lokale organisaties die zich inzetten voor hun eigen community. Vanuit Nederland willen wij ze met kennis, expertise en middelen ondersteunen. Achtergrond Willeke Versluis reisde in maart 2005 naar Zambia om te wonen en werken in een township in Lusaka, Zambia.Hier raakte Willeke bijzonder onder de indruk van het leven in deze wijken. Het viel haar op dat de mensen hier zoveel goede ideeën hebben, maar dat men de ondersteuning mist om hun dromen en idealen te realiseren. Een goed voorbeeld hiervan zijn Ralph en Agnes Sebente, zij zetten zich in voor de (wees)kinderen in hun township (=krottenwijk). In mei 2005 hebben zij een stichting opgericht King World Missions en een basisschool geopend King WorlSchool. De school is te klein om onderdak te bieden aan alle kinderen en er zijn nu heel veel kinderen in deze wijk waar nu geen plaats voor is. De school is te klein om onderdak te bieden aan alle kinderen en er zijn nu heel veel kinderen in deze wijk waar nu geen plaats voor is. Daarnaast kunnen zij amper de hoge kosten het hoofd bieden en dreigt sluiting van de school! Zodoende hebben Ralph en Agnes de droom om hun eigen school te bouwen. Eenmaal terug gekomen in Nederland wilde Willeke King World Missions helpen om een nieuwe school te bouwen. Willeke vond twee andere enthousiaste vrijwilligers, Simon van der Veer en Ilse van der Veer, en samen richten zij SchoolChild Africa (Ku Sukulu Africa) op.

3 Bouw mee aan de toekomst van Afrika: Wat kun je als vrijwilliger betekenen? Word vrijwilliger in Zambia. Wil jij het echte Afrikaanse leven ervaren en bijdragen aan de toekomst van deze kinderen? Je kunt helpen op de huidige school of bouwen aan de nieuwe school. Onderstaand tref je informatie aan over de twee verschillende projecten waar je als vrijwilliger hulp aan kan bieden. Project I: King World School, Mutendere Ralph en Agnes Sebente wonen in de krottenwijk Kalingalinga en proberen zich in te zetten voor de kwetsbare (wees)kinderen. In mei 2005 openden zij, namens King World Missions, een basisschool in de krottenwijk Mutendere genaamd King World School. King World School herbergt op dit moment ruim 50 (wees)kinderen tussen de 3 en 7 jaar. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer dat zij een school van binnen zagen. Simpelweg omdat er niemand is die het schoolgeld kan betalen. Veel ouders kunnen het schoolgeld niet betalen en daarnaast willen wij de weeskinderen een betere toekomst bezorgen door ze de mogelijkheid tot onderwijs te bieden. Zodoende helpen wij King World School door (wees)kinderen te sponsoren, zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Daarnaast verzorgen wij kennisoverdracht aan King World Missions, opdat zij in de toekomst zelfstandig de school kunnen voortzetten. Project twee: een school bouwen in Kalingalinga King World School in Mutendere is te klein voor de ruim 50 kinderen, er zijn nu heel veel kinderen in de wijk waar geen plaats voor is. Daarnaast gaat de school gebukt onder hoge kosten (met name huur) en zodoende kan King World Missions amper het hoofd boven water houden. In de krottenwijk Kalingalinga willen Ralph en Agnes hun eigen school bouwen om de kwetsbare kinderen in hun wijk te helpen. Dit initiatief geeft de kinderen hoop op een betere toekomst. SchoolChild Africa ondersteunt King World Missions daarom met de bouw van de nieuwe basisschool. Om zo meer (wees)kinderen van de straat af te krijgen en in de schoolbanken. Onderwijs is immers de bouwsteen van ontwikkeling

4 Vrijwilligerswerk De procedure voor de selectie en aanname van vrijwilligers is als volgt: 1. De vrijwilliger ontvangt het informatiepakket en stuurt het aanmeldingsformulier en de vragenlijst ingevuld retour naar een van de coördinatoren in Nederland. 2. Naar aanleiding van de retour gezonden formulieren wordt de vrijwilliger uitgenodigd voor een intakegesprek met een van de coördinatoren. 3. Wanneer de vrijwilliger is aangenomen dienen de registratiekosten voldaan te worden aan een van de coördinatoren. Na ontvangst van de registratiekosten wordt de overeenkomst voor het vrijwilligerswerk opgemaakt. Onderstaand tref je allereerst de voorwaarden aan om te kunnen werken als vrijwilliger op een van onze projecten. Daarna volgt een overzicht van mogelijke werkzaamheden en activiteiten. Voorwaarden Als vrijwilliger is het van groot belang dat je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid, emotionele stabiliteit, aanpassingsvermogen, inlevingsvermogen en het vermogen jezelf te vermaken en initiatieven te nemen. Tijdens je werk als vrijwilliger blijf je, zowel tijdens als buiten werktijd, een van onze vrijwilligers. Dat houdt in dat wij van onze vrijwilligers verwachten dat zij zich aanpassen aan de omgeving en geen gedrag vertonen dat de goede reputatie van onze stichting op welke manier dan ook kan schaden. Niet alleen zul jij het grote cultuurverschil ervaren, maar zullen de lokale bewoners ook aan jou moeten wennen. We verwachten van je dat je je zoveel mogelijk aanpast aan de lokale gebruiken. 1. Minimum leeftijd is 18 jaar. 2. Respecteren van de Afrikaanse cultuur, normen en waarden. 3. Respecteren van de werkwijze en het beleid van King World Missions. 4. Volledige en enthousiaste inzet van de vrijwilliger. 5. Een werkweek bestaat uit het ondersteunen van de werkzaamheden van King World Missions. Enerzijds betekent dit activiteiten rondom King World School van hulp voorzien en anderzijds activiteiten met betrekking tot de bouw van de nieuwe King World School ondersteunen. Een werkweek bestaat uit 5 werkdagen en de werktijden zijn niet expliciet gedefinieerd, deze invulling is voor de verantwoordelijkheid van de vrijwilliger. In Afrika komt het aan op zelfstandigheid en pro-activiteit van de vrijwilliger. De lokale organisatie King World Missions stuurt namelijk niet op uren. Het is de vrijwilliger die zelf adequate invulling geeft aan de werkweek door zelfstandig activiteiten te initiëren. 6. Bij problemen kunnen zowel de projectleiders als de vrijwilliger de werkzaamheden voortijdig beëindigen.

5 7. De vrijwilliger betaalt qua kosten het minimale bedrag per maand van 350. Dit bedrag behelst verblijfs- ( 100) en projectkosten ( 250). De vrijwilliger voldoet het totale bedrag minimaal 6 weken voor aankomst in Zambia. De verblijfskosten zijn op basis van het verblijf bij een gastgezin (zie huisvesting, optie 1), als je voor andere opties kiest, komen deze kosten voor eigen rekening. 8. Reiskosten naar het project zijn voor rekening van de vrijwilliger. 9. De vrijwilliger beschikt over een ziekte- en ongevallenverzekering. 10. De vrijwilliger beschikt over de benodigde inentingen en gebruikt malaria preventie. 11. De vrijwilliger draagt zelf zorg voor een geldig visum en een eventuele verlenging daarvan. 12. Roken en alcohol gebruik is niet toegestaan tijdens het werk. 13. Drugsgebruik / bezit en bovenmatig drankgebruik zijn uit den boze. 14. De vrijwilliger draagt gepaste kleding tijdens het werk in de projecten. De volgende kleding is niet geschikt om te dragen tijdens het werk: rokken en korte broeken tot boven de knie, heupbroeken, strakke T-shirts, topjes met spaghettibandjes, shirts waarbij een gedeelte van de buik te zien is, shirts met een laag uitgesneden halslijn. Verzocht wordt om te dragen:rokken tot over de knie, Capri broeken, lange broeken, T- shirt of poloshirt (eventueel mouwloos) Vanwege de warmte is katoenen kleding het meest comfortabel. 15. Als de vrijwilliger tijdens zijn verblijf op vakantie wil, dan gaat onze voorkeur uit om dit te doen voor of na de werkperiode. Hier kan na zorgvuldig overleg vanaf geweken worden. Indien je denkt dat jij over deze eigenschappen beschikt schrijf dan eerst een brief en CV waaruit dit blijkt en stuur deze per naar info@schoolchildafrica.com Op basis van je brief en CV besluiten we of we je uitnodigen voor een gesprek

6 Praktische informatie Voor vertrek Voor dat je naar Zambia kan vertrekken is het nodig het een en ander te regelen. Algemene reis informatie Op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je informatie vinden over reizen in alle landen. Zie hiervoor reisadvies per land voor reisadviezen en landenoverzichten. Alfabetische lijst van landenpagina s. Buitenlandse ambassades in Nederland: Bijna alle landen hebben een vertegenwoordiging in Nederland. De meeste buitenlandse ambassades in Nederland bevinden zich in Den Haag. De adressen, telefoonnummers en openingstijden vind je op deze website. Nederlandse ambassades in het buitenland: Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft meer dan 150 ambassades, consulaten en permanente vertegenwoordigingen verspreid over de hele wereld. De adresgegevens en websites van de Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland vind je op deze website. Algemene informatie over Zambia Visum Wanneer je langer dan 3 maanden in Zambia zult verblijven, heb je een visum nodig. Voor alle informatie over benodigde documenten voor het reizen naar Zambia kunt je op de website van de ambassade van het koninkrijk der Nederlanden terecht. Let er op dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn na terugkomst in Nederland! Vraag je visum op tijd aan. Vaak gaat de aanvraag gepaard met een administratieve rompslomp en moet je rekenen dat je al met al tussen de 1 tot 3 maanden verder bent voor je je visum in huis hebt.

7 Inentingen Via de onderstaande link van de GGD kun je alle informatie over de benodigde inentingen vinden. Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen met de plaatselijke GGD. Voor een aantal inentingen is het van belang dat je ze 2 maanden voor vertrek krijgt, hou hier dus rekening mee! Malaria In Zambia is het gebruik van antimalaria middelen verplicht. Informatie hierover tref je ook aan op de bovenstaande website, De Travelclinic of bij je huisarts. Malaria preventie is niet goedkoop maar wel noodzakelijk. Er zijn meerdere malaria tabletten verkrijgbaar. Lariam en Malerone zijn twee bekende namen. Voor langdurig gebruik (vanaf 3 weken) kun je het beste Lariam gebruiken. Aangeraden wordt om hier drie weken voor vertrek naar Zambia mee te beginnen, ook om te zien of je de tabletten goed verdraagt. Daarnaast raadden we je sterk aan Antimuggen crème met minstens 40% DEET te gebruiken. Probeer je lichaam met name tijdens zonsopgang en zonsondergang te bedekken met kleding of de antimuggen crème. Ziekte- en ongevallenverzekering Zorg dat je ziektekosten- en reisverzekering in orde is. Dit kan onder andere via je eigen ziektekostenverzekeraar. Beurzen via je opleiding Wanneer je via een opleiding vrijwilligerswerk wilt doen in de vorm van een stage, raadpleeg dan eerst je onderwijsinstelling voor mogelijke beurzen. Via vind je informatie over mogelijke beurzen die je kunt aanvragen voor een stage voor het hoger onderwijs. Onderdeel van de Wilweg informatie is De Nuffic Beursopener ( welke is bedoeld voor studenten, onderzoekers en medewerkers die voor studie, stage of onderzoek naar het buitenland willen en voor de bekostiging daarvan beurzen en fondsen zoeken.

8 Lokale informatie Kleding In Zambia zijn de meeste mensen vrij traditioneel gekleed. De mannen in een lange broek (ook al is het warm) en een t-shirt of overhemd. De vrouwen dragen een rok met daarover een chitenga (Afrikaanse doek). Je ziet wel steeds meer Westerse kleding, vooral onder jongeren is kleding uit het Westen populair. Als vrijwilliger kun je je het beste aanpassen aan de lokale tradities. Geldzaken In Zambia is de munteenheid Kwacha. 1 euro = 4500 kwacha (okt 2006). De koers wisselt nogal eens, dus kijk op voor de juiste koers. In Zambia is er geen muntgeld, alleen briefjes van 50, 100, 500, 1000, 5000, 10000, en In het centrum van Lusaka kun je bij de Stanbic bank geld opnemen met je Mastercard (Rabobank, Abn Amro en Postbank). Als je gaat reizen is het verstandig om een VISA card aan te schaffen want daar kun je in de meeste plaatsen geld mee opnemen. Vervoer In Zambia reizen de meeste mensen per minibus. Dit zijn kleine busjes waar je dicht opelkaar zit met ong. 20 mensen. Gemiddeld kost een rit van de ene naar de andere wijk 1500/2000 kwacha. Vraag voordat je betaalt aan de lokale mensen wat de huidige tarieven zijn, aan blanken wil men nog wel eens meer vragen. Communicatie Mobiele telefoons; bijna iedereen heeft een mobiele telefoon aangezien er maar een beperkt aantal huizen toegang heeft tot een vaste lijn. De grootste provider is Celltel waar je een pre-paid card kunt kopen. Als je bereikbaar wilt zijn voor mensen in Nederland kun je het beste een (oude) telefoon meenemen en ter plaatse een pre-paid kaart aanschaffen. Zorg er wel voor dat je (oude) telefoon sim-lock vrij is! Internet; in het centrum van Lusaka zijn vele internetcafes. King World Missions werkt samen met een Finse organisatie waardoor zij gratis van computer- en internetfaciliteiten gebruik kunnen maken. Elektriciteit In Zambia gebruikt men dezelfde elektriciteit als in Nederland. Dit betekent dat elektrische apparaten uit Europa ook in Zambia werken. Elektriciteit valt wel regelmatig uit, dus het is altijd goed om een kaars bij je te hebben.

9 Aankomst en Begeleiding Onze lokale projectleiders zullen blij zijn je te ontvangen in Zambia. Wanneer je op het vliegveld aankomt zal er een transfer naar het centrum van Lusaka geregeld zijn. Eenmaal aangekomen in Lusaka, zal de lokale projectleider je introduceren bij je gastgezin dan wel naar het hostel brengen (afhankelijk van de vooraf gekozen optie. Zie hiervoor: Huisvesting). De lokale projectleider zal je gedurende een aantal dagen wegwijs maken in je nieuwe omgeving en een introductie geven en begeleiden in je werk. Vervolgens zul je met projectleider één keer per week een evaluatie houden. Je projectleider is tevens je contactpersoon voor vragen over praktische zaken en de omgeving. Huisvesting Om onze vrijwilligers een huisvesting te bieden waarin ze zichzelf prettig voelen bieden we meerdere mogelijkheden aan. 1. Gastgezin in Kalingalinga/Mutendere: Verblijf je bij een gastgezin dan betekent dit dat je ondergebracht wordt bij de lokale bevolking. Het voordeel van deze huisvesting is dat je leeft op de manier zoals de lokale bevolking leeft en hun gebruiken en cultuur goed leert kennen. Besef wel dat je waarschijnlijk de enige blanke persoon zult zijn in de wijk. Dit betekent dat er veel aandacht voor je is en mensen je overal aan zullen staren. Houdt er ook rekening mee dat deze lokale bevolking niet van alle gemakken voorzien is die wij gewend zijn. Wanneer je in een gastgezin verblijft zijn in principe de maaltijden inbegrepen. Dit betekent twee lokale maaltijden per dag. (Alle dranken en etenswaren buiten deze maaltijden om worden door de vrijwilliger zelf aangeschaft en bekostigd. De kosten voor het verblijf bij een gastgezin zijn 100 euro per maand. Houd er rekening mee dat dit voor de lokale bevolking een luxe is die zij zelf niet kunnen permitteren) Deze lokale maaltijden zullen behoorlijk afwijken van de maaltijden die je in Nederland gewend bent te eten. Als lid zijnde van een gezin wordt het erg op prijs gesteld wanneer jezelf het gezin ook af en toe van maaltijden voorziet. Het gastgezin neemt jou tijdelijk op als lid van het gezin waarin het een kwestie van geven en nemen is. Het vergt enige aanpassingen maar het is een ongelofelijke ervaring wanneer je het Afrika leven wilt leren kennen. 2. Hostel: Ben je iets minder avontuurlijk dan is de optie om in een hostel te verblijven waarschijnlijk aantrekkelijker voor jou. Hier krijg je een bed en ontmoet je waarschijnlijk andere westerse reizigers. Er zijn verschillende hostels in Lusaka, een aanrader is ChaChaCha Backpackers: De kosten voor een bed zijn ongeveer 10 dollar per dag. Dit houdt in dat het bedrag van 350 euro bij optie 1 niet toelatend is om het verblijf te bekostigen, immers 10 dollar per dag overschrijdt de 100 euro die voor het totale verblijf staan bij een gastgezin. Voor een langere periode kun je wel proberen te onderhandelen. Het is ook mogelijk om te kamperen, dat is goedkoper. 3. Kamer huren: Het is ook mogelijk om een kamer te huren in Lusaka. Wij kunnen je hierbij proberen te helpen. Reken op een huur van ongeveer 150 euro per maand (inclusief water en licht, exclusief maaltijden).

10 Werkzaamheden en activiteiten Als vrijwilliger ondersteun je de lokale organisatie King World Missions bij hun activiteiten. Je werkt aan verschillende projecten en bent flexibel inzetbaar voor meerdere werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan de volgende activiteiten: 1) Algemene ondersteuning van King World Missions en SchoolChild Africa - Communicatie met SchoolChild Africa, oa status rapport schrijven (wekelijks) en rapporteren over bouw school. - Bijwonen van vergaderingen van KWM en meehelpen bij het uitvoeren van acties. - KWM ondersteunen bij het schrijven van projectplannen, beleidsplannen en andere stukken. - Trainingen/workshops in projectmanagement verzorgen voor de lokale organisatie (van computercursus tot boekhouden) 2) King World School, Mutendere Er zijn een aantal werkzaamheden voor King World School waar je aan kunt bijdragen: - Lesgeven - Spelletjes organiseren - Leraren begeleiden - Ondersteunen van schoolmanagement 3) Bouw van nieuwe school Momenteel zijn we bezig met het bouwen van een school. Hiervoor hebben we een stuk land gekocht in de wijk Mass Media Center. Een school bouwen in Lusaka vergt organisatorisch veel tijd. Als vrijwilliger zou je met de volgende activiteiten kunnen bijdragen aan de bouw van de school: - Meehelpen met de bouw (fysiek) - Rapporteren over de voortgang 4) Ondersteunen bij inkomensgenererende activiteiten Voor de exploitatie van de school is het belangrijk dat er genoeg inkomsten gegenereerd worden. Hiervoor zetten we een aantal activiteiten op waarbij je kunt ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan het geven van workshops aan vrouwen, helpen bij het opstarten van kleine bedrijfjes etc. Belangrijk bij dergelijke activiteiten is voor ons dat er aandacht wordt gegeven aan eigen initiatieven en ideeën. We willen waar mogelijk zoveel mogelijk de mensen hun eigen ideeën en idealen laten realiseren.

11 Vrije tijd Natuurlijk heb je naast je werkzaamheden als vrijwilliger ook tijd om de omgeving te bekijken. Afhankelijk van het project waarop je actief bent heb je door de week verspreid of in het weekend vrije dagen om uitstapjes te doen. Wil je je vrijwilligersavontuur combineren met een langere reis dan raden we je aan dit voor of na de periode te doen waarin je vrijwilliger bent. Omdat het aanwezig zijn van vrijwilligers van de lokale bevolking ook aanpassingen vergt pleiten we voor continuïteit van je werkzaamheden. Hierdoor weten de lokale initiatiefnemers waar ze aan toe zijn en dat ze op je kunnen rekenen. De continuïteit in je werkzaamheden zorgt tevens voor motivatie en vertrouwen in het project. Reizen in Zambia Er is veel te zien in Zambia. Je kunt het beste een Lonely Planet of Bradt Travel Guide aanschaffen om je alvast te oriënteren. Daarnaast kun je ter plaatse naar de Chachacha Backpacker gaan waar veel jongeren/vrijwilligers elkaar ontmoeten. Aanraders: - Livingstone: Victoria Waterfalls - Kafue National Park: voor de Big 5.

12 Handige lijst met tips: om mee te nemen Grote rugzak Klein rugzakje Slaapzak en of lakenzak (2-persoons laken en kussensloop) Klamboe (beste geïmpregneerd) Touw en haakje om je klamboe op te hangen Kleding zoals eerder in brochure omschreven Schoenen en sandalen Handdoek Toiletartikelen Doosje natte doekjes (liefst met bacteriedodend middel erin) Tampons Zonnecrème met hoge beschermingsfactor Lippenbalsem (tegen zon beschermend) Aftersun Antimuggen crème met minstens 40% DEET Azaron Multivitaminen (weerstandsverhogend) Euchineaforce (ook weerstandsverhogend; schijnt de kans op malaria te verkleinen) Malariamedicatie Paracetamol Anti- diaree middel Desinfecteermiddel; het beste is betadinezalf en een flesje alcohol Pleisters en verbandmiddelen Steriel setje naalden (lijkt overbodig maar niet overal zijn privéklinieken in de buurt) Lenzenvloeistof en -reiniging Thermometer Waterfilter of water desinfecteerdruppels Waterfles WC rol Paspoort met visum + kopie Contant geld Travellercheques + kopie nummers Geldbuideltje Ticket + kopie +evt ISIC of ISTC jongerenpas Verzekeringspapieren + kopie Evt internationaal rijbewijs + kopie Vaccinatieboekje en bloedgroepgegevens Zaklamp (hoofdlamp is handig) Zakmes Fototoestel Evt mobiele telefoon + oplader Reiswekkertje Reisgids (Lonely Planet/Bradt Travel Guide) Woordenboekje Ned-Eng-Ned Evt leesboeken en/of spelletjes Foto's van je familie en plaatsen in Nederland Evt typisch Nederlandse dingen om als cadeautje weg te geven.

SchoolChild Africa. Jaarverslag 2006. Versie: 1.0. Bouwen aan de toekomst van kinderen in Afrika

SchoolChild Africa. Jaarverslag 2006. Versie: 1.0. Bouwen aan de toekomst van kinderen in Afrika SchoolChild Africa Bouwen aan de toekomst van kinderen in Afrika Jaarverslag 2006 Versie: 1.0 Colofon SchoolChild Africa zet zich in voor (wees)kinderen in Afrika. Door lokale initiatieven te ondersteunen

Nadere informatie

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Met EVS naar het buitenland Met deze factsheet willen wij je informeren voordat je met EVS naar het buitenland vertrekt. Er staat informatie

Nadere informatie

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Code 950060 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs cabins en lodges Zie www.yomads.com

Nadere informatie

Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of uitgehuwelijkt?

Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of uitgehuwelijkt? Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of uitgehuwelijkt? Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional! Bel (veilig en anoniem) de LoverALERT-lijn: 010-44 38 444

Nadere informatie

STUDEREN IN HET BUITENLAND. Whitepaper voor studenten met studie-ambities over de grens.

STUDEREN IN HET BUITENLAND. Whitepaper voor studenten met studie-ambities over de grens. STUDEREN IN HET BUITENLAND Whitepaper voor studenten met studie-ambities over de grens. november 2014 Inleiding Voor de één is het een lang gekoesterde wens, voor de ander een strategische stap op weg

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP)

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Benin Bouwproject & bezienswaardigheden (begeleide WEP-groep) - VRIJWILLIGERSWERK - VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Stichting SchoolChild Africa

Stichting SchoolChild Africa Stichting SchoolChild Africa Vrijwilligerswerk in Kenia Praktische informatie over aanmelding, selectie, verblijf, veiligheid en gezondheid Jouw talent inzetten voor Kenia? Regelmatig is Stichting SchoolChild

Nadere informatie

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016

Oeganda Butakoola Village. Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Leeftijd: 18+ Periode: 2 26 oktober 2016 Oeganda Butakoola Village Periode: 2 26 oktober 2016 Leeftijd: 18 + Aantal vrijwilligers: minimaal 2, maximaal 6 Project Een Community

Nadere informatie

BEDRIJFSSTAGE IN INDIA

BEDRIJFSSTAGE IN INDIA - WERKEN / STAGE / AU PAIR - BEDRIJFSSTAGE IN INDIA Grijp de kans om een bedrijfsstage te lopen in India. Beleef een ongelofelijk verrijkende ervaring in één van de sterkst groeiende industrielanden ter

Nadere informatie

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA - TAALREIS - VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA VERBLIJF IN EEN GEZIN IN DE USA - TAALREIS - Dit is een unieke gelegenheid om je Engels te verbeteren en van de Amerikaanse cultuur te proeven! Met dit programma

Nadere informatie

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË Home Werken / stage lopen / au pair zijn Engels Australië Jobs & Travel / Pack "Oz No Worries" Sydney - WERKEN / STAGE / AU PAIR - JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË - WERKEN / STAGE

Nadere informatie

Zuid Amerika. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat.

Zuid Amerika. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat. Zuid Amerika Argentinië Geldig paspoort: ja Visum: ja, als je langer dan 3 maanden wilt blijven. Je krijgt bij aankomst een toeristen kaart welke 3 maanden geldt. Deze kan verlengd worden voor nog 3 maanden.

Nadere informatie

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School

België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Europa / België Code OS125 outdoor school Niveau België - Weekendcursus Kaart en Kompas, 3 dagen De ideale voorbereiding om zelfstandig en vrij door de natuur te kunnen wandelen, Outdoor School Wil je

Nadere informatie

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË - WERKEN / STAGE / AU PAIR - JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË - WERKEN / STAGE / AU PAIR - Dankzij Jobs & Travel en het Working Holiday Visa kan je in Australië werken en reizen voor

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch HIGHLIGHTS Traditionele Engelse stad op het zuidelijk halfrond Universiteitsstad CHRISTCHURCH Engels leren in de meest Engelse stad van het zuidelijk halfrond. Hier

Nadere informatie

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË

JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË Home Werken / stage lopen / au pair zijn Engels Australië Jobs & Travel / Pack "Oz Good Day" Sydney - WERKEN / STAGE / AU PAIR - JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË JOBS & TRAVEL IN AUSTRALIË - WERKEN / STAGE /

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236118 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel De zuidkust van Sri Lanka kent talloze

Nadere informatie

LAAT AFRIKA JE INSPIREREN

LAAT AFRIKA JE INSPIREREN LAAT AFRIKA JE INSPIREREN E-BROCHURE BUITENLANDSTAGE KOM NAAR ONZE HARTVERWARMENDE PROJECTEN, LEER DE COMMUNITY KENNEN ALS EEN LOCAL EN ERVAAR DE MOOISTE PLEKKEN VAN HET LAND STAGE IN AFRIKA Welk project

Nadere informatie

Oceanië. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat.

Oceanië. Voor meer informatie over visa neem contact op met de ambassade of het consulaat. Oceanië Australië Geldig paspoort: ja Visum: ja, als je voor minder dan drie maanden gaat studeren in Australië is een toeristenvisum voldoende, hiermee mag je echter niet werken daar. Verder bestaat er

Nadere informatie

AU PAIR IN AUSTRALIË

AU PAIR IN AUSTRALIË Home Een professionele ervaring opdoen Engels Australië Au Pair - PROFESSIONELE ERVARING - AU PAIR IN AUSTRALIË AU PAIR IN AUSTRALIË - PROFESSIONELE ERVARING - Deel het leven van een Australisch gezin

Nadere informatie

FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30

FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30 FILIPIJNEN CABIOKID (LANG PROJECT) Periode: 27/9/2014 23/1/2014 Leeftijd: 21-30 Filipijnen Cabiokid (Lang Project) Ecologisch bouwen met en voor lokale bevolking, lesgeven aan kinderen Periode: 27/09/2014

Nadere informatie

Vrijwilligersformulier Stichting Jafet

Vrijwilligersformulier Stichting Jafet In te vullen door Stihcting fet Vrijwilligersformulier Stichting fet Gewenste bezoekperiode Brazilië Datum ontvangst vrijwilligersformulier Datum goedkeuring Stichting Timonis Datum goedkeuring Stichting

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Verblijf in een gezin & Community Service

Verblijf in een gezin & Community Service Verblijf in een gezin & Community Service Verblijf bij een Amerikaans gezin, dompel je onder in het leven van de lokale gemeenschap terwijl je hen een handje toesteekt! Duur:: 2-8 we(e)k(en) Vanaf: 2579

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

Programmaboekje Werkweek Londen 2014

Programmaboekje Werkweek Londen 2014 Programmaboekje Werkweek Londen 2014 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Regels en afspraken.4,5 Checklist...6,7 Klimaat en kleding. 8 Tijdverschil..8 Geld..8 Veiligheid en gezondheid..9 Bagage.9

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional!

Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional! Ben je bang dat je tijdens je vakantie wordt achtergelaten en/of gedwongen uitgehuwelijkt? Je staat er niet alleen voor: vraag hulp van een professional! Bel (veilig en anoniem) het Steunpunt Huiselijk

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236110 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Een van de mooiste stranden van

Nadere informatie

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND - TAALREIS - VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND - TAALREIS - Dit is een unieke gelegenheid om de Ierse cultuur te leren kennen. Met dit programma volg je geen taallessen,

Nadere informatie

Kroatië - Brezovica Tover een lach op het gezicht van meervoudig beperkte kinderen in Kroatië.

Kroatië - Brezovica Tover een lach op het gezicht van meervoudig beperkte kinderen in Kroatië. KROATIË BREZOVICA 1 Kroatië - Brezovica Tover een lach op het gezicht van meervoudig beperkte kinderen in Kroatië. Projectperiodes: Project 1: 10-23 juli 2017 Project 2: 24 juli - 6 augustus 2017 Project

Nadere informatie

Stage/studie buitenland. Verleg je grenzen, ga naar het buitenland!

Stage/studie buitenland. Verleg je grenzen, ga naar het buitenland! Stage/studie buitenland Verleg je grenzen, ga naar het buitenland! Inhoudsopgave 1. Waarom naar het buitenland? 3 2. Wat zijn de mogelijkheden in het buitenland? 5 3. Hoe krijg je toestemming om te gaan?

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Privé-taallessen bij de leraar - Dublin

Privé-taallessen bij de leraar - Dublin Privé-taallessen bij de leraar - Dublin Je volgt geen taallessen in een talenschool maar bij de leraar thuis zoals de naam al doet vermoeden! : 1-8 we(e)k(en) Vanaf: 1332 1269 Privé-taallessen bij de leraar

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur

Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur Ontwikkelingsstage Nepal, Jitpur 1. Informatie over Nepal en het Jitpur project Nepal Nepal, land met de hoogste sneeuwtoppen ter wereld, is gelegen tussen China en India en heeft een oppervlakte van 147.181

Nadere informatie

Bedrijfsstage. Bedrijfsstage. Heb je net je diploma hoger of universitair onderwijs op zak? IN EEN WAALS BEDRIJF. Duur:: 4-24 we(e)k(en) Vanaf: 905

Bedrijfsstage. Bedrijfsstage. Heb je net je diploma hoger of universitair onderwijs op zak? IN EEN WAALS BEDRIJF. Duur:: 4-24 we(e)k(en) Vanaf: 905 Heb je net je diploma hoger of universitair onderwijs op zak? Duur:: 4-24 we(e)k(en) Vanaf: 905 Dit programma biedt de gelegenheid aan pas afgestudeerden uit het hoger onderwijs om in het kader van hun

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

ROEMENIË PANCIU. Periode: 02/08-15/08 2015 Leeftijd: 18+

ROEMENIË PANCIU. Periode: 02/08-15/08 2015 Leeftijd: 18+ ROEMENIË PANCIU Periode: 02/08-15/08 2015 Leeftijd: 18+ Roemenië Panciu Multumesc Centrului Pinocchio Creatief werken aan kansen voor Roma-kinderen Periode: 02/08-15/08 Deelnemers: 6 vrijwilligers uit

Nadere informatie

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016

KAMEROEN BUEA. Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 KAMEROEN BUEA Leeftijd: 18+ Periode: 3-23 juli 2016 Kameroen Buea Periode: 3-23 juli 2016 Leeftijd: 18+ Naast deze vaste periode, verwelkomt het project in Buea ook vrijwilligers in de volgende periode:

Nadere informatie

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277330 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Prachtige verlenging vanuit Christchurch op het

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad HIGHLIGHTS KAAPSTAD Tafelberg Stranden Trendy clubs en restaurants Kaapstad ligt fantastisch tussen de Atlantische Oceaan, de wijnlanden en de bekende Tafelberg. Het is

Nadere informatie

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Europa / Zweden Code 430010 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Met een zelfgebouwd vlot van boomstammen, de kalme, breed stromende

Nadere informatie

Yomads - Sri Lanka, 13 dagen

Yomads - Sri Lanka, 13 dagen Rondreizen / Azië / Sri Lanka Yomads - Sri Lanka, 13 dagen Code 950071 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs hotels en guesthouses Zie www.yomads.com Unieke

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Victoria is de hoofdstad van British Columbia, de meest westelijke provincie van Canada en is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Victoria is de hoofdstad van British Columbia, de meest westelijke provincie van Canada en is zeker de moeite waard om te bezoeken! EASY LANGUAGES Werken in Canada Samenvatting van het programma: In Toronto en Victoria Vanaf 18 jaar Gemiddeld Engels niveau Maximaal 24 weken stage Stagevergoeding 24 weken intensief Engels Verblijf in

Nadere informatie

MAROKKO OULAD ABOU. Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: jaar

MAROKKO OULAD ABOU. Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: jaar MAROKKO OULAD ABOU Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: 18 30 jaar Marokko Oulad Abou Bouw mee aan een vrouwencentrum Periode: 1 15 juli 2017 Deelnemers: Max. 14 internationale deelnemers Leeftijd: 18 30

Nadere informatie

Introductie. Stichting Missahoe Wonder

Introductie. Stichting Missahoe Wonder Introductie Het Missahoe vrijwilligersproject is een vrijwilligersproject van Stichting Missahoe Wonder (SMW). Je kan werken als vrijwilliger in een weeshuis met kansarme, kwetsbare en weeskinderen én

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+

NEPAL KATHMANDU VALLEI. Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ NEPAL KATHMANDU VALLEI Periode: 2012 en 2013 Leeftijd: 18+ Children of the Universe Nepal Doel van het project In de heuvels rondom Kathmandu staat een weeshuis. In dit weeshuis wonen op dit moment 20

Nadere informatie

Sociaal project Draag je steentje bij aan projecten met minderbedeelde of mindervalide kinderen, in een school, in een bejaardentehuis...

Sociaal project Draag je steentje bij aan projecten met minderbedeelde of mindervalide kinderen, in een school, in een bejaardentehuis... Sociaal Project Draag je steentje bij als vrijwilliger in een sociaal project in Cuzco. Duur:: 2-12 we(e)k(en) Vanaf: 665 Sociaal Project Je neemt gedurende 2 tot 12 weken deel aan een vrijwilligersproject.

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 22 juni vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag!

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen zie jij het al helemaal voor je? Droom jij van je eigen bedrijf? Of heeft je moeder een bedrijf en wil je dat graag overnemen? Misschien

Nadere informatie

BEDRIJFSSTAGE BEDRIJFSSTAGE IN FRANKRIJK

BEDRIJFSSTAGE BEDRIJFSSTAGE IN FRANKRIJK - PROFESSIONELE ERVARING - BEDRIJFSSTAGE IN FRANKRIJK BEDRIJFSSTAGE IN FRANKRIJK - PROFESSIONELE ERVARING - Op zoek naar een leerrijke stage in het kader van je studies? Grijp de kans om een professionele

Nadere informatie

Stage 1. Klaar voor de start...

Stage 1. Klaar voor de start... Stage 1. Klaar voor de start... Jouw stage bij de gemeente Schijndel Welkom bij de gemeente Schijndel waar jouw stage gaat beginnen! Een stage bij de gemeente Schijndel geeft je de kans een kijkje te nemen

Nadere informatie

Taalreizen Engeland, Cambridge

Taalreizen Engeland, Cambridge Taalreizen Engeland, Cambridge HIGHLIGHTS CAMBRIDGE Knusse en vriendelijke stad Alle niveaus van de Cambridge cursus beschikbaar Veel georganiseerde activiteiten Cambridge is beroemd vanwege de prestigieuze

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

INDONESIE SUKARAJA. Periode: 6/11 /2016 7/1/2017. Leeftijd: 21-30 jaar. www.ibo-nederland.org. St. Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, tel.

INDONESIE SUKARAJA. Periode: 6/11 /2016 7/1/2017. Leeftijd: 21-30 jaar. www.ibo-nederland.org. St. Annastraat 174, 6524 GT Nijmegen, tel. INDONESIE SUKARAJA Periode: 6/11 /2016 7/1/2017 Leeftijd: 21-30 jaar 1 Indonesië Sukaraja Geef Engelse les en bouw mee aan een slaapzaal Periode: 6/11/2016 7/1/2017 Deelnemers: max. 7 vrijwilligers Leeftijd:

Nadere informatie

Bedankt voor je interesse om als vrijwilliger te gaan werken in het Happy Rock Center (HRC).

Bedankt voor je interesse om als vrijwilliger te gaan werken in het Happy Rock Center (HRC). Happy Rock Center P.O. Box 86997 Likoni, Mombasa-KENYA 00-254-727 649273 happyrockcenter@yahoo.co.uk www.happyrockcenter.com Beste vrijwilliger, Bedankt voor je interesse om als vrijwilliger te gaan werken

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma HIGHLIGHTS SEATTLE Talenschool op een universiteitscampus Volop buitensportmogelijkheden Excursiemogelijkheden naar Canada Welkom in Seattle, het thuis van de Space Needle,

Nadere informatie

Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder

Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder Kilometers van hier zijn ze soms mijlen verder Studie of stage in het buitenland? wilweg.nl Studie of stage in het buitenland? Wil jij je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Vrienden hebben

Nadere informatie

SNEEUWSCHOOL /02 01/03

SNEEUWSCHOOL /02 01/03 SNEEUWSCHOOL 2019 21/02 01/03 We zijn er bijna, we zijn er bijna Maar nog niet helemaal WE GAAN NAAR OOSTENRIJK! ZAVO - BERGLAND Naam leerling HAUSNR. 43 A-6642 Stanzach Östenreich PAS OP! De post is even

Nadere informatie

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ARGENTINIË

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ARGENTINIË Home Vrijwilligerswerk doen Spaans Argentinië Lessen & Sociaal Project / Cordoba - VRIJWILLIGERSWERK - LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ARGENTINIË LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ARGENTINIË - VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS205 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische cursus over de voorbereiding

Nadere informatie

Sri Lanka * Big Game Camp Wilpattu, 2 dagen, natuurverblijf vanuit een comfortabel safarikamp

Sri Lanka * Big Game Camp Wilpattu, 2 dagen, natuurverblijf vanuit een comfortabel safarikamp Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236113 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Big Game Camp Wilpattu, 2 dagen, natuurverblijf vanuit een comfortabel safarikamp Wilpattu is het grootste Nationale

Nadere informatie

Periodes: 24 juli 16 augustus 2017 en 5 november januari 2018 Leeftijd deelnemers: jaar

Periodes: 24 juli 16 augustus 2017 en 5 november januari 2018 Leeftijd deelnemers: jaar INDONESIE SUKARAJA Periodes: 24 juli 16 augustus 2017 en 5 november 2017 5 januari 2018 Leeftijd deelnemers: 21 30 jaar Indonesië Sukaraja Bouw mee aan een school en help kinderen Engels leren Periode:

Nadere informatie

MOET EEN WIT ACHTERGROND HEBBEN

MOET EEN WIT ACHTERGROND HEBBEN Beste klant, Traveldocs kan voor u de online aanvraagformulier voor China verzorgen. Om dit mogelijk te kunnen maken, dient u onderstaand vragenlijst volledig en naar waarheid in te vullen. Zodra u dit

Nadere informatie

Bedrijfsstage. Bedrijfsstage. Op zoek naar een leerrijke stage in een domein dat past bij je studies? IN EEN BEDRIJF IN FRANKRIJK

Bedrijfsstage. Bedrijfsstage. Op zoek naar een leerrijke stage in een domein dat past bij je studies? IN EEN BEDRIJF IN FRANKRIJK Op zoek naar een leerrijke stage in een domein dat past bij je studies? Duur:: 4-16 we(e)k(en) Vanaf: 905 Dit programma is bestemd voor jongeren in het hoger of universitair onderwijs die op zoek zijn

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester

Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt vlak in

Nadere informatie

Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school

Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school NEPAL PHARPU Nepal Pharpu Help de wederopbouw van het dorp en bouw mee aan een school Periode: 10 31 augustus 2017 Deelnemers: max. 8 internationale deelnemers Leeftijd: 21 30 jaar De eerste dag van de

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage Malawi

Ontwikkelingsstage Malawi Ontwikkelingsstage Malawi 1. Informatie over Malawi en het Community Health Department Malawi Malawi is een land met een oppervlakte van 118.484 km² gelegen tussen Tanzania, Mozambique en Zambia. De hoofdstad

Nadere informatie

een mogelijke beroepskeuze; een studie of; een maatschappelijk thema dat je na aan het hart ligt.

een mogelijke beroepskeuze; een studie of; een maatschappelijk thema dat je na aan het hart ligt. Internationale stage in klas 5. De internationale stage maakt deel uit van het bovenbouwprogramma tweetalig onderwijs. Dat betekent dat je als leerling van klas 5 op internationale stage gaat in een Engelstalig

Nadere informatie

taallessen bij Ierland

taallessen bij Ierland - TAALREIS - Verblijf en privétaallessen bij de leraar in Verblijf en privé Ierland taallessen bij de leraar in Ierland - TAALREIS - Privé-taallessen bij de leraar - Dublin Je volgt geen taallessen in

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië

CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië Informatie deelnemer CONTRACT BOS STUDIEREIS 2010 Slovenië Achternaam:.. Voornamen:... Roepnaam:. Adres: Postcode: Woonplaats:... Telefoonnummer:.. E-mail: Rekeningnummer:.. te:. Studentnummer: Wil je

Nadere informatie

Malaria. informatie over Malaria en andere vakantietips

Malaria. informatie over Malaria en andere vakantietips Malaria informatie over Malaria en andere vakantietips Wat is malaria? Malaria is een tropische infectieziekte die wordt veroorzaakt door een malariaparasiet. Er zijn vijf vormen van malaria. Malaria tropica

Nadere informatie

STAGE IN PERU SOCIALE OF MEDISCHE

STAGE IN PERU SOCIALE OF MEDISCHE Home Een professionele ervaring opdoen Spaans Peru Sociale of medische stage - PROFESSIONELE ERVARING - SOCIALE OF MEDISCHE STAGE IN PERU SOCIALE OF MEDISCHE STAGE IN PERU - PROFESSIONELE ERVARING - Doe

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Samengesteld team Elk jaar gaan en verschillende samengestelde teams naar Oeganda. Binnen Watoto noemen we deze groepen Visit Africa teams. Binnen een

Nadere informatie

BEDRIJFSSTAGE IN DE USA

BEDRIJFSSTAGE IN DE USA - PROFESSIONELE ERVARING - BEDRIJFSSTAGE IN DE USA Grijp je kans en doe een bedrijfsstage in de Verenigde Staten. Bedrijfsstage / Self placement Grijp je kans en neem deel aan een bedrijfsstage in de Verenigde

Nadere informatie

Malaria. informatie over Malaria en andere vakantietips. Gezond op reis. Gezond weer thuis.

Malaria. informatie over Malaria en andere vakantietips. Gezond op reis. Gezond weer thuis. Malaria informatie over Malaria en andere vakantietips Gezond op reis. Gezond weer thuis. Wat is malaria? Malaria is een tropische infectieziekte die wordt veroorzaakt door een malariaparasiet. Er zijn

Nadere informatie

Verblijf in een gezin

Verblijf in een gezin Verblijf in een gezin Dit is een unieke gelegenheid om de Franse cultuur van binnenuit te beleven! Duur:: 1-4 we(e)k(en) Vanaf: 648 Verblijf in een gezin Dit is de perfecte kans om Frans te leren en in

Nadere informatie

traveldocs Beste klant,

traveldocs Beste klant, Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Informatieblad. Werken in het buitenland. Veilig en gezond weken

Informatieblad. Werken in het buitenland. Veilig en gezond weken Informatieblad Werken in het buitenland Veilig en gezond weken Waar moet je aan denken? Imtech medewerkers worden steeds vaker ingezet op projecten in het buitenland. Medewerkers verblijven als groep of

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown HIGHLIGHTS Mekka voor adrenalinezoekers en backpackers Lord of the Rings QUEENSTOWN De stad heet Queenstown omdat het er zo mooi is dat een koningin er kan wonen. Maar

Nadere informatie

De reizen kunnen prive en als groepsreis (4 tot 12 personen) worden uitgevoerd. De reizen zijn inclusief 3 maaltijden per dag.

De reizen kunnen prive en als groepsreis (4 tot 12 personen) worden uitgevoerd. De reizen zijn inclusief 3 maaltijden per dag. Rondreis Zuid Afrika Algemeen Be aware! Brullende leeuwen, brutale apen, nieuwsgierige olifanten. Met deze rondreizen ga je ze zeker tegenkomen. Grote kans dat je The Big Five scoort op een gamedrive door

Nadere informatie

Gezond en veilig reizen. lyondellbasell.com

Gezond en veilig reizen. lyondellbasell.com Gezond en veilig reizen 1 Reis Gezondheid en Veiligheid De meesten van ons gaan op een gegeven moment op reis, voor werk of plezier. Als we elke reis goed voorbereiden middels een reis plan en dit plan

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht)

ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) ProCamp Voetbaldagen (Utrecht) Binnenkort gaan de voetbaldagen van start. En gelukkig maar, want je staat vast al te popelen om mee te doen. Vandaar dat we je met deze kampinformatie goed willen informeren

Nadere informatie

beoordeling kwaliteit buitenlandse stage

beoordeling kwaliteit buitenlandse stage beoordeling kwaliteit buitenlandse stage COSPA 11 maart 2013 Jetse Reijenga, TU/e definitie van kwaliteit voldoen aan de algemene leerdoelen van de onderwijsinstelling voldoen aan de persoonlijke leerdoelen

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst

Voorlichtingsbijeenkomst Het Indonesië van morgen een kans geven zich te ontplooien op het gebied van economie, onderwijs en welzijn, zodat ieder kind een gelijke kans gegeven is om aan de vicieuze cirkel van armoede te kunnen

Nadere informatie

Visum China Belangrijke informatie over het visum voor China

Visum China Belangrijke informatie over het visum voor China Reisinformatie China Visum China Belangrijke informatie over het visum voor China Op vakantie of zakenreis naar China? Dan moet u een visum aanvragen. Het visum China wordt voor vertrek aangebracht in

Nadere informatie

Bescherming van wilde dieren / Port Douglas

Bescherming van wilde dieren / Port Douglas Bescherming van wilde dieren / Port Douglas Vervoeg het team dat instaat voor de bescherming van wilde dieren afkomstig uit de tropische wouden van Australië. Duur: 4-8 we(e)k(en) Vanaf: 1517 Bescherming

Nadere informatie

1 ARDENNEN 4vwo 2015

1 ARDENNEN 4vwo 2015 1 ARDENNEN 4vwo 2015 2 Beste leerlingen en ouders, Van 5 oktober tot en met 8 oktober gaan we naar de Ardennen. In dit boekje staat allerlei informatie over deze mentoraatsweek. PBN Onze werkweek wordt

Nadere informatie

Bedrijfsstage (Charity)

Bedrijfsstage (Charity) Bedrijfsstage (Charity) Loop stage bij een erkende Canadese liefdadigheidsinstelling Duur:: 4-24 we(e)k(en) Vanaf: 912 Bedrijfsstage (Charity) Gedurende 4 tot 24 weken maak je deel uit van een Canadese

Nadere informatie

Welkom en voorstellen

Welkom en voorstellen 3 november 2015 Welkom en voorstellen Francine Nijkamp-Ririhena Pubers en geld Zakgeld, richtlijnen (bron: NIBUD) Leeftijd Bedrag per week in 12 tussen 3,00 en 4,60 (19,00/mnd) 13 tussen 3,50 en 4,60 (19,00/mnd)

Nadere informatie