In dit programma komen zeven vaardigheden aan bod die horen bij het omgaan met emoties:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit programma komen zeven vaardigheden aan bod die horen bij het omgaan met emoties:"

Transcriptie

1 Schoolnieuws PBS Bij PBS staan de lessen uit het programma Sociaal gedrag, elke dag! op het programma. We oefenen in de dagelijkse onderwijspraktijk om de sociale vaardigheden van de leerlingen te vergroten. Kinderen leren van elkaar en door na te doen; hoe meer oefenmogelijkheden ze hebben, hoe eerder ze de vaardigheid onder de knie zullen hebben. Het programma Sociaal gedrag, elke dag! bestaat uit een viertal programma s: 1 Leren omgaan met emoties 2 Leren samenspelen 3 Leren samenwerken 4 Leren probleem oplossen In dit programma komen zeven vaardigheden aan bod die horen bij het omgaan met emoties: 1 Gevoelens herkennen en benoemen 2 Prettige gevoelens herkennen 3 Onprettige gevoelens herkennen 4 Luisteren naar de ander 5 De G-reeks herkennen 6 De verschillende fasen van boosheid herkennen7 Rustig blijven De vaardigheid waarmee die week wordt geoefend, hangt op een duidelijk zichtbare plek in de klas en in de school op de prikborden. De vaardigheden die de kinderen al geleerd hebben hangen ook in de klas. Zo bent u ook op de hoogte wat uw kind al geleerd heeft. We oefenen deze week: Luisteren naar de ander Wacht op een goed moment (de ander is niet bezig en niet in gesprek) Sta / zit stevig Kijk de ander aan Toon interesse Stel vragen

2 Het rapport en de rapportbespreking U heeft een uitnodiging gekregen voor de bespreking van het rapport. Mocht u op dat tijdstip niet kunnen, kunt u dat aangeven bij de leerkracht van uw kind. De spreekavonden en middag zijn op 14, 15 en 16 februari. Het gaat dit jaar anders dan vorige jaren. We sluiten aan bij het startgesprek waarbij de leerling het gesprek voerde met de leerkracht en u als ouder toehoorder was. Bij de rapportgesprekken gaat uw zoon / dochter het rapport aan u presenteren en overhandigen. U krijgt het rapport dus op die avond, niet van te voren. De leerkracht bereidt het gesprek voor met de leerlingen. Op de spreekavond vertelt uw zoon / dochter over het rapport. De leerkracht stelt de vragen en vult aan als dat nodig is aan. U als ouder mag natuurlijk ook vragen stellen. Net zoals bij het startgesprek wordt er nu ook een verslag gemaakt door de leerkracht. Nu kan het voorkomen dat u bepaalde zaken wilt bespreken met de leerkracht, zonder uw zoon / dochter. Dit kunt u aangeven aan het eind van het gesprek. Ieder gesprek wordt afgesloten met het maken van een vervolgafspraak en het vastleggen van gemaakte afspraken. We feliciteren de jarigen: Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening, foto, puzzel of tekst. De (Bijbel)- verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt Trefwoord verschillende thema s uit de leefwereld van de kinderen, de samenleving en de Bijbel aan de orde. De kleurenposter geeft telkens aan welk thema in een bepaalde periode actueel is. In week 2 en week 3 is het thema: Waar ben je mee bezig? (week 4 t/m 6) Inhoud: Over bezigheden die vragen oproepen en verbazing. Over de zin en onzin van wat mensen doen. Bijbel: Maria en Martha (Lucas 10); De Barmhartige Samaritaan (Lucas 10); De schat in de akker en de parel van de koopman (Matteüs 13).

3 Schoolkorfbal Ook dit jaar organiseert Exakwa Lelystad weer het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi. Dit jaar zal dit zijn: 15, 16 en 17 mei 2017 Bij Exakwa merkten dat het verdedigen bij de jongste kinderen erg moeilijk was, en dat scoren het meeste plezier gaf. Zodoende hebben we het verdedigen afgeschaft bij de groepen 3/4. Op deze manier hopen we dat iedereen kan schieten en dus scoren. Wel mogen de verdedigers het de aanvallers moeilijk maken om tot scoren te komen. En wordt er niet gefloten voor het verdedigen Bij de groepen 5/6 willen we het spel sneller maken. Geen wachten meer tot de bal eindelijk in je eigen vak is. Maar we spelen het spel op 1 veld. Net als bij de groepen 3/4. Bij de groepen 5/6 wordt er wel verdedigd om het spel wat moeilijker te maken. Dus zal hier wel voor gefloten worden Wij willen graag meedoen en hebben uw hulp daarbij nodig, We hebben mensen nodig die een team willen begeleiden, die willen zorgen voor iets te drinken, die de kinderen komen aanmoedigen, die kinderen willen vervoeren enzovoort. Mocht u in de gelegenheid zijn te helpen, geef het dan door aan de klassenouder of aan de leerkracht van uw kind.

4 Tafels oefenen Tafels oefenen is niet altijd leuk. Het is wel heel erg belangrijk om te tafels te kennen. Misschien zit er een website tussen die het tafels leren leuk maakt. Edu-Curator: 25+ Websites waar leerlingen - thuis of op school - 'tafels' kunnen oefenen/automatiseren Aanvullingen kalendertje De TOLK bijeenkomsten zijn op: 27 februari en 12 juni. Er is nog 1 extra studiedag voor groep 1 en 2 gepland, de leerlingen van groep 1 en 2 zijn dan vrij. De datum is: donderdag 29 juni. JINC Bliksemstage groep 7 en 8 Dinsdag 21 maart Maandag 29 mei De week van 27 februari tot en met 2 maart staat in het teken van bewegen en gezonde voeding. We werken samen met de Waterbever. Het rapport wordt door uw zoon / dochter aan u gepresenteerd en overhandigd op de spreekmiddag avond in februari. (14, 15 en 16 februari) Sparen voor school Afgelopen week zijn de spullen binnengekomen, die we konden bestellen van de spaaractie. Dank je wel ouders voor het sparen. Dank juf Mickey voor al het werk. Er zijn muziekinstrumenten en er is spelmateriaal aangeschaft. De biebmoeders hebben de instrumenten in ieder geval goedgekeurd

5 Plustijd Brand!! We hebben het in de plustijd lessen al gehad over de politie die bouwt aan onze veiligheid, maar niet alleen de politie werkt daar aan mee. Ook de brandweer doet een hoop om onze omgeving veilig te houden en weer veilig te krijgen als het mis is gegaan. De afgelopen weken zijn we bezig geweest over de brandweer. We leerden in de les wat brand en vuur is en welke dingen je nodig hebt om vuur te maken, maar belangrijker nog wat je moet doen om vuur of brand uit te schakelen. Ook leerden we wat de brandweer allemaal doet en wat je moet weten als je zelf bij de brandweer wilt werken. Dit alles mochten we in het echt gaan bekijken toen we een bezoek brachten aan de brandweerkazerne. Daar hebben we een hoop gedaan. Eerst kregen we een les over brandveiligheid en de taken van de brandweer. Dat was erg leerzaam. We hebben geleerd dat we een vluchtroute moeten bedenken in huis en hoe we dat kunnen oefenen. Ook hebben we geleerd wat we moeten doen als er brand in huis komt of in de keuken. Na de les gingen we de brandweerkazerne in waar we de pakken van de brandweermannen en vrouwen mochten bekijken en alle verschillende brandweerauto s. Dat zijn er nog een boel! Zo is er een schuimblusser, een duikauto, een boot, een hoogwerker en een blusauto. Al die auto s mochten we van binnen bekijken. Wat een spullen zitten daar in! Als laatste gingen we naar de oefentoren en de oefenruimte waar de brandweer de conditie test en een echte situatie naspeelt. Het was een leuke en leerzame middag! Jeugdcultuurfonds en jeugdsportfonds. Vanaf 1 januari 2017 is er ook een jeugdsportfonds, mocht u gebruik willen maken van of het sport- of het cultuurfonds dan kunt u bij mij een aanvraagformulier halen. Ik ben namens Driestromenland intermediair en kan de aanvraag indienen bij het betreffende fonds.

6 Gevonden voorwerpen Tijdens de spreekmiddagen- en avonden liggen de gevonden voorwerpen in de middenruimte op tafel. Mochten er spullen tussen liggen die van uw kind zijn neem ze mee. Aan het eind van de week gaan de overgebleven spullen naar de kringloopwinkel. Deze poster kwam ik ergens tegen, ik vond het wel duidelijk. Het is belangrijk dat uw kind leert zelf problemen op te lossen. U kunt uw kind daarin begeleiden. Deze poster geeft mooie handvatten.

7 Op woensdagmorgen 1 februari waren er door onze hele school kinderen te vinden op kussentjes en ondertussen werden zij voorgelezen. De kinderen van groep 6,7 & 8 gingen voorlezen bij de peuters en de kleuters. De biebmoeders hadden een andere taak op deze woensdagmorgen, dit keer geen boeken-uitleen, maar gezellig in de klassen of een ander rustig plekje, om in kleine groepen voor te lezen. We willen alle mensen, die hebben voorgelezen heel erg bedanken!! Nadat alle kinderen weer in hun eigen klassen waren gekomen, moest er ook nog worden gewerkt. Dat was nog maar eventjes en toen begon de pauze al. Om half 12 hebben we in de middenruimte van juf Mickey gehoord, wat er gespaard is met de Jumbowaardepunten-actie, dat heeft heel wat moois opgeleverd. Nieuwe muziekinstrumenten en grote gezelschapsspelen. De hele biebtafel stond vol!! Voordat het boekje De kleine walvis werd voorgelezen, vertelden eerst Juf Sharon, Meester Erik en juf Marga over hun vondst. De kinderen mochten kiezen of het verhaal wat zij vertelden waar of niet waar was. Bij waar gingen de kinderen staan. Juf Sharon vertelde dat ze vet hard kon zwemmen en haar verloren ring zag glinsteren op de bodem van het zwembad. Meester Erik vertelde, dat er landen waren waar ze wormen frituren èn opeten. Juf Marga vertelde, dat ze in een storm gered was door de vader van Pippi Langkous. Daarna luisterden we naar het verhaal van de kleine walvis, die op het land was gespoeld en Boy hem had meegenomen om hem thuis in bad te leggen, want een walvis zonder water, dat loopt nooit goed af. Alle kinderen kunnen de uitgedeelde kleurplaat, netjes inkleuren en meedoen aan een kleurwedstrijd, dan moet je de kleurplaat zelf inleveren bij BRUNA in de Gordiaan. Daar heb je de tijd voor tot 19 februari. We wensen jullie allemaal heel veel kleurplezier!

8 Vragen / opmerkingen? Voor vragen of opmerkingen over schoolzaken kunt u altijd contact met mij opnemen. Wilt u iets bespreken over uw kind dan neemt u contact op met de leerkracht van uw zoon / dochter. Met vriendelijke groet, Roelie van Bruggen ( , directie@driestromenland.nl) Even binnenlopen mag ook.

9

10

In dit programma komen zeven vaardigheden aan bod die horen bij het omgaan met emoties:

In dit programma komen zeven vaardigheden aan bod die horen bij het omgaan met emoties: Schoolnieuws 23-01-2017 PBS Afgelopen week is er gestart met het programma Sociaal gedrag, elke dag! Een programma dat gebruikmaakt van de dagelijkse onderwijspraktijk om de sociale vaardigheden van uw

Nadere informatie

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen Schoolnieuws 16-12-2016 PBS De afgelopen weken hebben we in alle klassen lessen gegeven rond het thema sociale veiligheid. Het gaat er om dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school, waarbij

Nadere informatie

Schoolnieuws PBS

Schoolnieuws PBS Schoolnieuws 07-11-2016 PBS De afspraken die we gemaakt hebben, zijn op papier duidelijk en vanzelfsprekend. We hebben de afgelopen weken gemerkt dat de uitvoering in de praktijk lastiger is. In alle groepen

Nadere informatie

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Nieuwsbrief Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Trefwoord: Ouderbrief bij Trefwoord, jaargang 22, aflevering 2 Aan de ouders/verzorgers, Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief 11 12 maart 2018 Schoolagenda Dinsdag 13 maart Vrijdag 16 maart Maandag 26 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Maandag 2 april 14.00-17.30 uur en 19.00-20.30 uur Open

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Nr. 9 - do. 19 jan Schooljaar

Nr. 9 - do. 19 jan Schooljaar Nr. 9 - do. 19 jan. 2017 - Schooljaar 2016-2017 CBS De Fontein Westrupstraat 10 7841 AZ Sleen info@fonteinsleen.nl Tel.: 0591-361910 www.fonteinsleen.nl DATA: 21 jan. oud papier ophalen 25 jan. voorleesontbijt

Nadere informatie

19 september. Trefwoord. No 3 19 september

19 september. Trefwoord. No 3 19 september No 3 19 september C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 19 september In de afgelopen weken zijn in alle groepen informatieavonden

Nadere informatie

Watergeklater December 2016

Watergeklater December 2016 Watergeklater December 2016 www.pcb-ichthus.nl Inhoud van de maandbrief Vanuit het kamertje Trefwoord Vaderavond Enquête Vanuit Bubbels Het Wijkteam Vanuit het kamertje Belangrijke data Kerstvakantie 23

Nadere informatie

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Welkom nieuwe leerlingen > Letterdiploma groep 3 > Werkbezoek juffen en meesters uit Turkije > Toetsweken

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief AGENDA Dinsdag 18 juli Woensdag 19 juli Donderdag 20 juli Nieuwsbrief 2017-07-13 13.45 uur Afscheid juf Greetje en meester Joric 14.10 uur Rode loper leerlingen groep 8 en juf Greetje en meester Joric

Nadere informatie

PBS les van de week. Toiletten

PBS les van de week. Toiletten Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 08 dec 2017. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf 4 december

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 27 januari 2017 weeknieuws 19 Peutergym vrijdag 3 februari om 11.00 uur Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Agenda. Klik hier om deze in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt

Agenda. Klik hier om deze  in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 9-4 november Met deze week: Portfoliogesprekken- Ouderavond lezen- Wijziging Spreker PCBO Academy- Dag van Techniek- Leuk informatie - Gymschoenen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 10 31 E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

Nr. 8. Nieuws uit het kantoortje Door ziekte is deze nieuwsbrief een paar dagen later dan u gewend bent, excuses hiervoor.

Nr. 8. Nieuws uit het kantoortje Door ziekte is deze nieuwsbrief een paar dagen later dan u gewend bent, excuses hiervoor. Nr. 8 12 december 2016 Nieuws uit het kantoortje Door ziekte is deze nieuwsbrief een paar dagen later dan u gewend bent, excuses hiervoor. In de school heerst al een fijne kerststemming. Er klinkt muziek,

Nadere informatie

Werkblad: Vind me dan

Werkblad: Vind me dan Werkblad: Vind me dan Stap 1 Stap 2 Wat is het probleem? Vraag het de natuur! Hoe lost de natuur dit probleem op? Hoe zorgen planten en dieren ervoor dat ze niet opvallen? Kennen jullie voorbeelden? Schrijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018

Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Nieuwsbrief 8 15 januari 2018 Schoolagenda Donderdag 18 januari Ma 22 januari t/m vrij 2 februari Donderdag 1 februari 19.00 uur Schoonmaakavond Cito toetsweken alle groepen 15.30 uur Leerlingenarena Nieuws

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni Beste ouders,

Nieuwsbrief juni Beste ouders, Nieuwsbrief juni 2018 Beste ouders, Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Volgende maand komt de schoolkrant nog uit en dat is het laatste van dit jaar. We hebben nog veel te doen voor de komende

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2017-12-14 AGENDA Donderdag 21 december Zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018 Zaterdag 13 januari 2018 18.30 uur Kerstviering Kerstvakantie Oud papier ophalen (zie website voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

14 december 2016 Trefwoord Kinderen van goede wil (week 49 t/m 51; kerstthema) Afscheid juf Liesbeth

14 december 2016 Trefwoord Kinderen van goede wil (week 49 t/m 51; kerstthema) Afscheid juf Liesbeth 14 december 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening,

Nadere informatie

Ook in de klassen sluiten we aan bij dit thema. Samen spreken we bijvoorbeeld regels af, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt.

Ook in de klassen sluiten we aan bij dit thema. Samen spreken we bijvoorbeeld regels af, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt. NIEUWS UIT DE KRING 2 Apeldoorn, 17 september 2018 Dit is de tweede editie van Nieuws uit De Kring van het schooljaar 2018-2019. Mochten er naar aanleiding van de nieuwsbrief vragen zijn, dan horen wij

Nadere informatie

In stap fierder mei de Stapstien

In stap fierder mei de Stapstien februari 2017 Trefwoord De Bijbelverhalen gaan in de komende weken over de volgende thema s: Waar ben je mee bezig? Week 4, 5, 6 Inhoud: Over bezigheden die vragen oproepen en verbazing. Over de zin en

Nadere informatie

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school Samen zijn we SBO Horizon Hoe we omgaan met elkaar op school 2 3 Fijn dat u dit leest. In dit boekje vertellen we hoe we met elkaar omgaan op SBO Horizon. Samen zijn we SBO Horizon Bij ons op school hebben

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 17 april 2019 (4 blz.) Inhoud: kinderen op De Heerdstee, jaarplanning, Klasbordapp, OR (Avondvierdaagse), MR (besproken punten), gratis kinderfiets laten maken, ouders gevraagd wijkvernieuwing, uitnodiging

Nadere informatie

Onderwijsprijs Ouderbijdrage

Onderwijsprijs Ouderbijdrage November 2018 Onderwijsprijs U kon er al eerder over lezen dat we reusachtig trots zijn op onze nominatie voor de Onderwijsprijs. Als de Reiger staan we voor vooruitstrevend onderwijs met een grote betrokkenheid

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

3 april. Trefwoord. No 15 3 april

3 april. Trefwoord. No 15 3 april No 15 3 april C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 3 april In alle groepen werken we naar het paasfeest toe. Pasen is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 07-04-2016 AGENDA Dinsdag 12 april Woensdag 20 april Vrijdag 22 april Zaterdag 23 april t/m zondag 8 mei Ouderavond Groep 1 en 2 vrij Groep 1 en 2 naar school: KONINGSSPELEN Meivakantie ALGEMEEN

Nadere informatie

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018 September 2018 nieuwsbrief 3 september 12 september Contactavond Stakingsdag 16 september Openingsdienst Ontmoetingskerk 9.30 uur 25 september Schoolfotograaf 26 september Start Kinderpostzegelactie 1

Nadere informatie

Kind op Maandag. Afscheid. Pensioen

Kind op Maandag. Afscheid. Pensioen Kind op Maandag. Ik zie meer. Jezus vertelt over het koninkrijk van de hemel. Het lijkt op een mosterdzaadje, op een schat in een akker, op een kostbare parel. Bijbelrooster: Het mosterdzaadje, Matteüs

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52).

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52). No 12 13 februari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 13 februari Morgen 14 februari is het Valentijnsdag. Juf Agnes van

Nadere informatie

Zien (week 5 t/m 7) Inhoud: Over kijken en zien en over zien en er iets mee doen. Over de vraag hoe mensen naar elkaar kunnen omzien.

Zien (week 5 t/m 7) Inhoud: Over kijken en zien en over zien en er iets mee doen. Over de vraag hoe mensen naar elkaar kunnen omzien. No 11 31 januari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 31 januari Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke vorming van uw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016

Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 4, vrijdag 7 oktober 2016 Agenda 5 oktober start kinderboeken week 6 oktober oud papier container 15 tot 23 oktober herfstvakantie 24 oktober luizencontrole 14 november 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

De Keyzer draait door Inhoudsopgave

De Keyzer draait door Inhoudsopgave De Keyzer draait door Inhoudsopgave Van de redactie Het laatste nieuws Puzzel Gedicht Overzicht vrije dagen en feest dagen Interview leerling Interview leerkracht De knutseltip Kleurplaat Afsluiting/Groet

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie

Nieuwsflits 04- november 2016

Nieuwsflits 04- november 2016 Geachte ouders, verzorgers en leerlingen van De Delftse Daltonschool, Op dinsdag 1 november is er een studiedag. Deze studiedag gebruiken we om op bezoek te gaan bij andere daltonscholen. Zo gaan er diverse

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 15-12-2016 AGENDA Donderdag 15 december 17.00 20.00 uur Team en MR over nieuwbouw Dinsdag 20 december 8.10 8.25 uur Inloop groep 3 t/m 8 Donderdag 22 december Kerstoptocht Zaterdag 24 december

Nadere informatie

Theresia School Nieuws

Theresia School Nieuws Theresiaschool Braakven 19 5258 AG Berlicum 073-5037117 Theresia School Nieuws 16 e jaargang nummer 1, 25 augustus 2011 * Welkom in het nieuwe schooljaar 2011-2012 Het begin is gemaakt. Hopelijk heeft

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA :

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA : CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.nl 14 november 28 november 2018 jaargang 19 nr. 5 Jarig maandag 26 nov. Cas

Nadere informatie

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus No 1 30 augustus C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Extra nieuwsbrief Vandaag ontvangt u een extra nieuwsbrief. Na een

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief AGENDA Nieuwsbrief 2017-11-02 Zaterdag 4 november Fietsverlichtingsactie (zie gedeelte Van buiten de school ) Woensdag 8 november Leerlingenraad Zaterdag 11 november Oud papier ophalen Kunt u niet zelf

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen.

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen. Weekmail obs Hagen 17 november 2017 Sinterklaas op school Hagen. Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in ons land. Een gezellige tijd thuis en op school. Hij heeft beloofd om op dinsdag 5 december

Nadere informatie

t Kapelke Nieuwsbrief

t Kapelke Nieuwsbrief t Kapelke Nieuwsbrief schooljaar 2015-2016 12 april nummer 7 Beste ouders, U ontvangt hierbij de 7de nieuwsbrief van dit schooljaar. Studiedag 26 mei. Op donderdag 26 mei is ere en studiemiddag gepland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nummer 9-2016/2017 AGENDA 15 december Wibo Challenge 16 december Kindersjoelen t Spectrum 19 december Toneelvoorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 26 augustus 2016, nummer 1 Inhoud 1. Start schooljaar 2. Studiedagen 3. Omgaan met elkaar 4. Ouder-kind-school 5. Contact ouders en school 6. TSO 7. leerlingenraad 8. Koken

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Paasviering Ouderhulp. Nieuws uit de kleutergroepen. Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Paasviering Ouderhulp. Nieuws uit de kleutergroepen. Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019 Weekbrief 29 maart t/m 5 april 2019 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbenardusschool.nl T: 071 54 21 600 Koningsspelen Op vrijdag 12 april is het zover: de Koningsspelen! Op deze

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK 't S c h a k e l t j e 25 sept. 2017 no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Groep 1/2 In het nieuwe schooljaar willen we meer de nadruk leggen op het goed opruimen van de spullen die je gebruikt en

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

Waar je beleeft wat je leert! 9 maart 2018

Waar je beleeft wat je leert! 9 maart 2018 Digi Info 12 Waar je beleeft wat je leert! 9 maart 2018 Welkom We heten Maxime van harte welkom in groep 1-2 en wensen hem een fijne en leerzame tijd toe. Van Harte! Komende weken zijn de volgende leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site 05-07-2019 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site www.kompasassen.nl. Nieuws uit het kindcentrum Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M TAAL THUIS Kleurplaat Voorlichtingsuurtje Oudermorgen Spelinloop Computeren gr.2

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2B

Nieuwsbrief groep 1/2B Nieuwsbrief groep 1/2B Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2B voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Marlous en Wendy Juf Wendy Ik heb de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6 1 Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3 Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4 Dagprogramma Pagina 5 Klassenregels Pagina 6 Schooltijden Pagina 6 Met welke mensen krijg je te maken Pagina 6 Gedragsondersteuning

Nadere informatie

Wij gaan voor even uit elkaar, En delen nu het licht. Dat licht verteld ons iets van God. Op Hem zijn wij gericht.

Wij gaan voor even uit elkaar, En delen nu het licht. Dat licht verteld ons iets van God. Op Hem zijn wij gericht. Wij gaan voor even uit elkaar, En delen nu het licht. Dat licht verteld ons iets van God. Op Hem zijn wij gericht. Wij geven Gods verhalen door, En wie zich open stelt, Ervaart misschien een beetje licht,

Nadere informatie

Vrijdag 22 november 2013 Nummer 4

Vrijdag 22 november 2013 Nummer 4 P.C. Basisschool Driestromenland Voorstraat 336 8226 KA Lelystad tel.: 0320-251393 school@driestromenland.nl Vrijdag 22 november 2013 Nummer 4 Ouderbijdrage Aan het begin van ieder schooljaar krijgt u

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Beste ouders/verzorger(s), Met een mooie groep belangstellenden vierden we afgelopen donderdag het paasfeest. Het was mooi om dit met jullie samen te

Nadere informatie

De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 5 15 november 2012. In deze Kloostertuinier informatie over:

De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 5 15 november 2012. In deze Kloostertuinier informatie over: www.dekloostertuin.nl De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 5 15 november 2012 In deze Kloostertuinier informatie over: 1. Sinterklaas 2. Kerstviering 3.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari CBS De Hoeksteen Siersteenlaan EZ Groningen

Nieuwsbrief Januari CBS De Hoeksteen Siersteenlaan EZ Groningen Nieuwsbrief Januari 2017 www.dehoeksteen.nl info@dehoeksteen.nl CBS De Hoeksteen Siersteenlaan 480-1 9743 EZ Groningen 050-5791550 Wij wensen jullie een goed en gezegend 2017! De bijbelteksten waar we

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 14-10-2015 Nummer 4 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag Beste ouders, Wat staat onze school toch op een prachtig plekje! Vorige week zagen we dat maar weer eens toen Juf Ilse met Unit 2 ijsbellen ging blazen op de bevroren tennistafel op ons plein en de zon

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site 15-03-2019 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site www.kompasassen.nl. Nieuws uit het kindcentrum Beste ouders, Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Beste ouder(s) / verzorger(s), 28september 2018 1 3 Hazerswoudestraat 250 2729 CN Zoetermeer tel: 079-3315022 Directie: Annette Mulder & Lianne Leukfeldt Email: directie@floris.unicoz.nl Website: www.floris.unicoz.nl Beste ouder(s)

Nadere informatie

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA :

Jarig. CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ EE ERICA : CBS Willem-Alexander Verlengde Vaart NZ 37 7887 EE ERICA 0591-301623 : willemalexander@viviani.nl www.willem-alexander-erica.nl 10 mei 24 mei 2017 jaargang 17 nr. 17 Jarig woensdag 17 mei Danique gr. 8

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 november 2018

Nieuwsbrief 30 november 2018 Denk als een wereldburger en gedraag je als een goede buur Nieuwsbrief 30 november 2018 Beste ouders, Het jaar 2018 is al weer bijna ten einde. Nog 3 drukke weken met het sinterklaas- en kerstfeest en

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

PAD informatie voor ouders

PAD informatie voor ouders PAD informatie voor ouders De Kiem Roelofarendsveen, januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Hierbij willen we u graag informeren over het PAD leerplan, dat bij ons op de Kiem gebruikt wordt om het sociaal

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie