Wij feliciteren nogmaals de Westlandse Tuin en de Lange s Versplein met het winnen van de watermeloenboxen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij feliciteren nogmaals de Westlandse Tuin en de Lange s Versplein met het winnen van de watermeloenboxen!"

Transcriptie

1 Gelukkig nieuwjaar! Gevoelsmatig zal het bij veel mensen zo leven. De vakantieperiode is er een van afsluiten en opnieuw beginnen. Natuurlijk weten we dat we dat pas op januari vieren, maar als je even nadenkt is het zo rond die vakantie ook best wel logisch. Naast alle schoolgaande mensen, kinderen en volwassenen is de vakantie periode er een van uitrusten en weer opladen voor een nieuwe periode. Het zou best wel goed zijn dat we elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen op het moment dat we uitgerust en vol energie weer aan de slag gaan. De consument die zo met de start van het schoolseizoen de inkopen gaat doen, zal ook anders gaan inkopen dan in de vakantie periode. Uit school en na een dag werken is een normale Hollandse maaltijd weer aan de orde, dus zal dat de manier van inkopen ook beïnvloeden. En we weten, slechts in het Noorden van het land is na de school vakantie voorbij, de andere regio s zullen spoedig volgen en je bent nooit te vroeg ergens op voorbereid.. Voor de verzamelaar: Ter ere van de zomeroogst lanceerde Amerika's postdienst een reeks nieuwe postzegels. De afbeeldingen tonen watermeloen, zoete mais, Cantaloupe meloen en tomaten op bijna vierkante zegels, wat doet denken aan etiketten op groentekratten uit het verleden. De illustraties op de Summer Harvest zegels zijn gecreëerd door Michael Doret, die samenwerkte met USPS art director Antonio Alcala. Doret is een grafisch kunstenaar en typograaf wiens werk verscheen op albumhoezen van de legendarische rock band Kiss en op covers stond van tijdschriften zoals Time en TV Guide.

2 Facebookactie trekt duizenden bezoekers Facebook is tegenwoordig hét platform voor het promoten van uw producten/acties. Een kleine 0 jaar geleden werden acties voornamelijk gepromoot op posters, terwijl er de laatste jaren steeds meer gebruik wordt gemaakt van social media. Deze verplaatsing lijkt zijn vruchten af te werpen. Met het plaatsen van een vrij standaard bericht bereik je al snel zo n 00 personen en als een bericht goed in de smaak valt is het niet uitzonderlijk om duizenden personen te bereiken. Het grotere publiek bereikt u door bijvoorbeeld een spraakmakende winactie te plaatsen, mits dit op de juiste wijze gebeurt. Vorige week dinsdag hebben wij een actie met watermeloenen op facebook gepost. Binnen een week was de post ruim 4500 keer bekeken, 87 keer gedeeld en 58 keer geliked (zie de foto), wat wij zien als een geslaagde publiciteitsactie. Nog belangrijker, wij hebben veel extra likes op onze pagina. Wat betekent dat meer mensen ons actief volgen. Met het meedoen aan de actie konden detaillisten een tweetal watermeloenboxen winnen. Deze waren te winnen door het gewicht van een watermeloenbox te raden, wat heeft geleid tot veel reacties.

3 Hoe zorgt u ervoor dat uw facebook leidt tot een marketing succes? Heeft u al eens een poging gedaan om publiciteit te trekken aan de hand van Facebook en heeft dit toen niet voor het gewenste resultaat gezorgd? Zorg er dan voor dat je de post de volgende keer op de juiste wijze opstelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zogenoemde deel- like- en winactie, waarbij bezoekers het bericht dienen te delen en uw pagina te liken voordat er iets gewonnen kan worden. Het delen van de post zorgt ervoor dat de post nog vaker bekeken zal worden. Stel dat een van uw klanten met een vriendenaantal van 300 uw Facebookbericht deelt. Uw bericht zal dan op de tijdlijn van deze 300 vrienden weergegeven worden, en zo gaat het balletje automatisch rollen. Om u een idee te geven: het weggeven van een fruitschaal aan de hand van een deel- like- en winactie kan leiden tot een flinke publiciteits boost. Maak hier als ondernemer gebruik van! Wij feliciteren nogmaals de Westlandse Tuin en de Lange s Versplein met het winnen van de watermeloenboxen!

4 Prijsvergelijking tussen Albert Heijn en Jumbo Deze prijsvergelijking is bedoeld om inzicht te geven in de prijzen van de supermarkt. Prijzen Albert Heijn Prijzen Jumbo Datum 4 augustus 205 Datum 4 augustus 205 ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS Bloemkool Per stuk,49 Bloemkool Per stuk,49 Bleekselderij Per stuk,39 Bleekselderij Per stuk,29 Broccoli Bonus (v.a. maandag) 500 gram 0,49 0,79 Broccoli 500 gram 0,69 Komkommer Per stuk 0,69 Komkommer Per stuk 0,69 Courgette Per stuk 0,49 Courgette Per stuk 0,49 Champignons 250 gram 0,79 Champignons 250 gram 0,75 Sperziebonen Bonus (tot maandag) 500 gram 0,49 0,99 Sperziebonen 500 gram,9 Sla Per krop 0,75 Sla Per krop 0,69 IJsbergsla Per krop 0,69 IJsbergsla Per krop 0,59 Bospeen Per bos,9 Bospeen Per bos,9 Witlof Kilo,98 Witlof Kilo,78 Perzik 3 stuks,39 Perzik 500 gram,49 Jonagold Kilo,59 Jonagold Kilo,59 Conference Kilo,85 Conference Kilo,79 Nectarines 500 gram 2,99 Nectarines Kilo 2,98 Chiquita bananen Kilo,89 Dôle bananen Kilo 0,99 Kiwi groen Kilo 3,96 Kiwi groen Kilo 3,49 Aardbeien 500 gram 2,99 Aardbeien 500 gram 2,99 Druiven wit Bonus (v.a. maandag) 500 gram,69 2,59 Druiven wit Aanbieding (t/m dinsdag) 500 gram 0,99,49 (pitloos) (met pit) Druiven blauw Bonus (tot maandag) 500 gram,99 2,89 Druiven blauw 500 gram 2,89 Galia meloen Per stuk,49 Galia meloen Per stuk,29 Cantaloupe Per stuk,99 Cantaloupe Per stuk,99

5 IS ER VERSCHIL TUSSEN ACTIE EN ACTUEEL? Iedere week ontvang je een stapel met actiefolders en/of zit je mailbox vol met kortingen op diverse producten. Ik vraag mij wel eens of het nu actie is om wat op een folder te zetten of dat het actueel is. Als voorbeeld zie je week in week uit aanbiedingen met bier, toiletpapier en damesgeurtjes. Van verschillende winkels krijg je iedere week zowat dezelfde folders. Zit dan de kracht in herhaling of heb je een andere doelstelling. In de foodbranche (met name agf) zijn prijzen afhankelijk van diverse factoren zoals aanbod, temperatuur. Hierbij kan het zijn dat je een actie doet tegen kostprijs of daaronder maar dat de handel totaal niet actueel is. Een lage prijs garandeert dus niet dat iets veel gaat verkopen. Voor ons geldt dat acties actueel moeten zijn. Als je kiest voor een product die laag geprijsd is maar uit de mond is dan wordt het erg moeilijk om er gang mee te maken. Neem het voorbeeld van perziken. Er zijn een paar klanten voor maar je kunt ze moeilijk extra verkopen. Daar tegenover staat dat je een leuke geprijsde en lekkere nectarine veel kunt verkopen. Met warm weer en volop zomerfruit verkoop je weinig extra bananen, welke prijs je ook vraagt. Loop eens door een winkelstraat en kijk welke acties bij een kledingzaak of drogisterijketen actueel zijn. Soms staat er groot aangeplakt van actie en als je in de winkel komt dan valt het tegen. Het is uitverkocht, je maat is niet voorradig, vracht is niet binnen gekomen of andere excuses. In supermarkten zie je soms een aantal dagen geen aardbeien of een ander actueel product. Het is natuurlijk moeilijk om winkels iedere dag te voorzien van actuele handel en acties. Hier ligt onze kracht. U krijgt dagelijks uitgeleverd en wij zijn continue op zoek naar leuke actuele handel. De afgelopen weken hebben we constant gezocht naar leuke partijen zomerfruit en de beste Zeeuwse aardappelen. Deze week hebben wij diverse rassen Hollandse pruimen, dit is actueel dus actie. Een primeur zoals Hollandse Galia meloenen en de eerste nieuwe oogst Hollande appelen is actueel en kan zorgen voor actie in uw zaak. Zorg ervoor dat uw primeurs over het digitale web verspreid worden. Wij sturen regelmatig berichten die u kunt doorsturen via Facebook of Twitter. Veel succes! Team Postuma OVERDENKERTJE VAN DE WEEK: Als je winkel actueel is, heb je altijd actie. OMZETINDEX Week 34, de meeste scholen beginnen weer en de klanten zijn grotendeels weer terug, dus weer een positieve omzetimpuls. We zetten in op 05-0 punten.

6 Acties van de week! Voor de Dorst! Gewoon dagelijks schoolfruit, werkfruit of snoepfruit, een appel gaat er altijd in! Voor deze week hebben we lekkere sappige zoete knapperige Fuji s voor u uit Brazilië, en dat tegen een heel schappelijk prijs. Eigenlijk zijn we er zelf een beetje verbaasd over dat we deze lekkere appelen u zo voordelig kunnen aanbieden. Dus profiteer van dit aanbod en laat uw klant gewoon weer hun voorraad opbouwen. Om de prijs hoeft niemand het te laten! De hele week: FUJI uit Brazilië, maat 00/0/20, ca 8 kilo zolang de voorraad strekt Frieslanders!! Aardappelen is het basis product van de Hollandse maaltijd. De Frieslanders zijn nu klaar om geoogst te worden in Flevoland, bij onze vaste telers, bij u wel bekend. Stabiele en beste kwaliteit, dat is het motto en we gaan er lekker scherp uit, dus plan uw actie maar! De hele week: FRIESLANDERS 0 kilo uit de Flevopolder 3 kg stropzak ( 6x3 kg) in eps Ananas/Kerrie salade met Pomodori tomaat en appeltjes 2500 cc 250 cc (per 6 bakjes in fust) 375 cc (per 6 bakjes in fust) Spaanse rijstschotel met kip en mango 2500 gr 500 gr (per 4 bakjes in fust) 700 gr (per 4 bakjes in fust) Kippensoep 500 cc (per 6 bekers in fust) 000 cc (per 6 bekers in fust) Vers gewassen SPINAZIE 300 gram - Diverse soorten roerbakgroenten - Nieuwe oogst, ZEEUWSE geschrapte kriel - Snijboontjes, lekker mals! - Diverse gewassen slasoorten - Diverse slaschotels

Profiteer daarom deze week extra van onze weekaanbieding, want dat is een druiven ras dat nog wel zoet en goed van smaak is.

Profiteer daarom deze week extra van onze weekaanbieding, want dat is een druiven ras dat nog wel zoet en goed van smaak is. Seizoenswisseling bij de druiven. Het zuidelijk halfrond is nu klaar met de druiven, de aanvoer is voorbij en de pech wil dat het noordelijk halfrond nog niet klaar is om te oogsten. Met name uit Egypte

Nadere informatie

We hopen op een mooie zomerseizoen en we wensen u veel plezier. Met leuk extra werk, of, een fijne vakantie!

We hopen op een mooie zomerseizoen en we wensen u veel plezier. Met leuk extra werk, of, een fijne vakantie! Top drukte in de vakantietijd! Voor de een is de vakantietijd een rustige periode en voor de ander een drukke. Enkele handelaren sluiten zelfs de zaak voor een of meer weken, terwijl anderen zich klaar

Nadere informatie

Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren!

Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren! Week 43/205 Herfstvakantie.. De zomer is nog maar amper voorbij en de herfstvakantie is al weer een feit. Een week die zich kenmerkt als rustig, zo leert de ervaring. Ook uw klant heeft, als ze niet op

Nadere informatie

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet.

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Vakanties voor de deur Na weken van topdrukte merkten we afgelopen week voor het eerst dat de vakantietijd voor de deur staat. Waar er in week 27 door menig winkelier nog topomzetten werden gedraaid, zien

Nadere informatie

De besteltijden en levertijden blijven hetzelfde, ook factureren wij het biologische assortiment gewoon.

De besteltijden en levertijden blijven hetzelfde, ook factureren wij het biologische assortiment gewoon. Never a dull moment.. Vorig jaar schreven we in week 30 over het einde van een kort maar krachtig Opal seizoen waarin we in week 30 de laatste veiling verwachten. Dit jaar zijn we eigenlijk pas net begonnen

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 51 Feestelijke week! Of een stressvolle week? Wat zal het worden? Nog niemand kan het zeggen. Qua producten lijkt het op weinig stress, maar ook dat zal in de loop van de week wel duidelijk worden.

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 1 2017 Op het moment dat u dit weekbericht ontvangt is het nog 2016, maar op het moment dat u aan het werk gaat met de dingen die u hier leest, is het 2017! Het volledige team van Postuma wenst u

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Emmeren. Dat lijkt soms op zeuren, mauwen om niets, maar dat bedoelen we niet. We bedoelen dat u de piepers van deze week uitstekend kunt emmeren, emmers vullen met deze goedkope actie aardappelen. Dit

Nadere informatie

De lagere temperaturen komen er aan Dit betekent dat we langzamerhand een verschuiving krijgen naar de producten die kenmerkend zijn voor het najaar.

De lagere temperaturen komen er aan Dit betekent dat we langzamerhand een verschuiving krijgen naar de producten die kenmerkend zijn voor het najaar. Bedankt! De ontwikkelingen gaan gewoon door. Vanaf a.s. maandag starten we een nieuwe route op, met een nieuwe auto (nr 4!). Dit hebben we niet alleen aan ons zelf te danken. Daarom willen we ook onze

Nadere informatie

Niet vergeten! Nieuw-Zeeland

Niet vergeten! Nieuw-Zeeland Niet vergeten! Zondag 0 mei a.s. is het weer moederdag. Natuurlijk bent u hiervan op de hoogte, maar onze vraag is: wat gaat u hiermee doen? Voor een verwenontbijt kun je denken aan aardbeien, vers geperste

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Aanloopje? Diverse nieuwe producten zijn met een aanloopje in het nieuwe seizoen terecht gekomen. Pas na een tijdje komt dit nieuwe seizoen echt op gang. Voorbeeld: de Hollandse appelen zijn er al best

Nadere informatie

Hoe, wat, waar en wanneer? Maandag 30 november 2015 Vertrek vanaf Schiphol, verzamelen om uur.

Hoe, wat, waar en wanneer? Maandag 30 november 2015 Vertrek vanaf Schiphol, verzamelen om uur. Week 44/205 NAJAAR In het midden en noorden zijn de vakanties voorbij en gaan we een back-to-school week in. Hier zal de nadruk liggen op aardappelen, Citrus en hardfruit. Deze week hebben we een heel

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 50 Onderscheidend! De komende weken staan in het teken van de komende feestdagen, daar komen we niet onderuit! Het is een periode waarin de consument op verschillende manieren gaat inkopen. Zo zullen

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 52 Kerst 2017 Vrede op aarde! Dat wensen we u deze dagen toe. Misschien realiseert u zich dat nog niet, als u dit leest in alle hectiek van de dag, maar mocht u nog even kunnen genieten van de rust

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 40 Spanje, onze fruit- en groentetuin! Nu het Hollandse groenteseizoen wat verder gevorderd is komen de Spaanse groenten weer duidelijker in beeld. Voor citrus geldt, wanneer de oogst op springen

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Nieuwe oogst! Het Hollandse hardfruit seizoen is weer in alle hevigheid losgebarsten! Een periode van, het ene ras komt en het andere ras gaat, is bezig en ook de lange termijn rassen zijn al weer beschikbaar.

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Na de Sint Nog twee normale weken te gaan dit jaar en twee bijzondere (de week voor en de week van de kerstdagen). Iedereen werkt nog gewoon, gaat naar school en daarom moeten we deze twee weken nog even

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 37 Veranderend seizoen De herfst komt er aan en dat merk je extra op een wat koudere of natte dag. Schijnt de zon volop, dan zit je zomaar weer in de zomer modus. Als je dat zelf al merkt, dan zal

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 45 Steeds dieper de herfst in. De dagen worden korter, de temperaturen langzaam lager, de behoefte aan vitamines groter! Dat is de herfst in november. Deze periode hebben we natuurlijk volop groenten

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week 52/

WEEKBERICHT Week 52/ Een weekbericht voor 2 weken! In dit weekbericht vindt u de informatie en aanbiedingen voor de komende twee weken en kunt u bestellen tot en met woensdag 30 december, voor uitlevering donderdag 31 december.

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Wij wensen u fijne feestdagen! Na een week hard lopen krijgt u de kans om er twee dagen lekker van te genieten. Hoe u die dagen invult is aan u zelf. Wij hopen dat het naar uw eigen wens ingevuld kan worden.

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 26 Op naar de vakanties!! Het jaar is weer op de helft aangekomen, de langste dag is al weer geweest. We maken ons op voor de schoolvakanties. Nog niet direct, maar ver weg is het ook niet meer. Voor

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Onderweg naar de herfst! Niet alleen het weer verandert. De seizoenen, maar ook het aanbod, het gevoel en de feiten veranderen. Aanstaande woensdag is het al 21 september, dus niet alleen meteorologen

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 27 Never change a winning.? Wat is er eigenlijk niet te koop? Ja, de asperges zijn op het eind van het seizoen, maar dan heb je de uitzondering eigenlijk al te pakken. Verder is er veel, heel veel

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Fresh!! Op de beurs in Madrid, maar overal in onze handel is de term vers o ewel Fresh op z n Engels (maar iedereen verstaat dat) een van de meest gesproken woorden. Het was een genot om op deze beurs

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week 16 2016

WEEKBERICHT Week 16 2016 Asperges! Een hype? Nee, daar kun je niet meer van spreken. Asperges zijn een serieus product in een korte periode. Het seizoen is officieel gestart op 16 April en velen zullen er de komende ca 10 weken

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Zinderende handel, wat een mooie tijd van het jaar! De consument heeft een gezonde belangstelling voor ons product. Het weer kan best wel een dag minder zijn maar knapt daarna ook snel weer op. Handel

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Vakantietijd Afgelopen weken hebben we het al gemerkt, maar aankomende week gaan we het nog meer tegenkomen: vakantietijd! De bouwvak gaat beginnen dus dat betekent dat er veel mensen weg zijn of in vakantiesferen

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 29 De eerste week van de zomervakantie zit er voor sommigen weer op. Voor anderen begint vandaag juist de zomervakantie en degenen in het Noorden van het land moeten nog een weekje wachten. Voor sommigen

Nadere informatie

Supermarkt prijsinformatie vanaf heden elke week in ons weekbericht

Supermarkt prijsinformatie vanaf heden elke week in ons weekbericht Zoete Aardappel Supermarkt prijsinformatie vanaf heden elke week in ons weekbericht Afgelopen week hebben we een oproep geplaatst voor u om u op te geven voor de pilot met contractprijzen van enkele standaard

Nadere informatie

Kasgroenten! WEEKBERICHT Week AGENDA. Groente op maat!

Kasgroenten! WEEKBERICHT Week AGENDA. Groente op maat! Kasgroenten! Ja ja, het seizoen is weer begonnen voor één van de meest bijzondere groenten van het voorjaar: de raapstelen! En dan niet zomaar raapstelen, maar de echte namenia van Peter Hollander! Wat

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week De oogst voorbij? De Hollandse hardfruit oogst is al weer klaar. De appelen en peren zitten in de koelhuizen, al dan niet met gecontroleerde atmosfeer en zullen gedoseerd op de markt komen. Dan zou je

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 38 Herfst in Nederland Het is jammer dat we dat de afgelopen week al duidelijk gemerkt hebben, want het weer liet zich niet van zijn beste kant zien. Niet alleen in Nederland, maar ook verderop in

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Kersentijd! Hoe verleid je je klant tot aankoop? Presentatie: breng het product mooi groots. Prijs: met een aantrekkelijke productprijs. Proeven: laat proeven, het spreekt voor zich. U kent deze 3P s allemaal,

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Actualiteit Actueel zijn dat is belangrijk. Maar ja, wat is actueel? Alleen naar het nieuws kijkend kom je niet veel verder dan alleen maar ellende. Kijk je op de kalender, dan kom je nu het sinterklaasfeest

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Flauwe Handel! In deze tijd van het jaar wordt het vaak wat rustiger. De dagen worden donkerder en korter en menigeen noemt dan ook (de) Sinterklaas(tijd) als oorzaak van de flauwe stemming die er in het

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 44 Traditioneel een week waarin veel vaste afspraken wisselen van wacht. Hollandse groente wordt vervangen door meestal Spaanse. Ook als je naar de betreffende producten kijkt zie je dat het er tijd

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 46 Door de bomen.. De Sint is in aantocht en deze titel zou kunnen verwijzen naar een van de liedjes, maar dat is niet echt de bedoeling. Ik wil het meer hebben over de appeltjes van oranje, maar

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week TOP WEKEN! Het mooie weer helpt zeker mee, het is dubbel genieten geblazen. De belangstelling van de consument is groot, dit weekend ook dankzij Moederdag, maar het aangename weer zorgt voor extra stimulans

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 41 De herfst slaat echt toe! WEEKBERICHT Week 41 2017 Guur, winderig en nat weer is de orde van de dag. Gelukkig is het niet iedere dag zo, maar voor het gevoel is de herfst wel echt begonnen! Vervelend?

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week We zagen het jaar doormidden! Overwegend een positief jaar te noemen met veel aandacht voor de vers specialisten in de media en in de algemene opinie. Dat is reclame waar je niets voor hoeft te doen..

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week 20 2016

WEEKBERICHT Week 20 2016 Asperges en Aardbeien! Wat zou er met deze producten gebeuren als er geen groente en fruit specialisten waren? Het zou er slecht uitzien, want laten we eerlijk zijn, wie kan de extra oogst piek voor deze

Nadere informatie

Dinsdag 5 mei 2015 wel

Dinsdag 5 mei 2015 wel Je kunt meedoen aan een tv-programma, maar je weet nooit hoe één en ander uit zal pakken. Je hebt niet alles in de hand. Maar een andere slimme ondernemer zorgt ervoor dat als er een hype gaande is, hij

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 23 Pinksteren Het belooft een mooi weekend te worden. Naast een extra vrije dag lijkt het best mooi weer te worden en dat belooft wat voor het consumptiegedrag van de consument. De BBQ zal veelvuldig

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week NIEUW Maandag beschikbaar, de eerste en lekkerste clementines met blad van Ros, onder het toplabel CIBEL. A.s. maandag verwachten we de eerste, gelegd in 40/60 doos met circa 6,5-7 kg, ongestookt fruit

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Hollandse groente! Ja hoor, het is er weer tijd voor! De aanvoer van de bekendere Hollandse groente komt weer goed op gang. Spinazie, andijvie, bloemkool, tomaten en paprika, aubergine en nog veel meer.

Nadere informatie

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen. januari 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Groente: Aardappelen, Knolselderij, Pastinaak, Paddenstoelen, Prei, Pompoen, Raap, Rode Biet, Rode Kool, Savooiekool,

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Pasen 2017 Nog een week, dan is het Pasen. Voor de één een feest met een diepere betekenis, voor de ander een teken van vernieuwing, van de lente. Weer een ander denkt alleen maar aan een extra vrije dag.

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week De week voor kerst! Dat is de week voor de commerciële kant van de mens. En wij gaan allemaal ons best doen om een land vol blije gezichten te zien, want een tevreden klant is een opmaat voor de toekomst.

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week 9 2016

WEEKBERICHT Week 9 2016 Groente op maat avond groot succes! Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover, de eerste presentatie van het concept Groente op Maat. De zaal bij Postuma was goed gevuld met ca. 60 AGF ondernemers

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Kwaliteit In 2016 hebben we al een heel stel gesprekken met onze belangrijkste telers gevoerd, om ook in dit jaar stappen te kunnen maken in kwaliteitsniveau, communicatie, verpakkingen, logistiek enzovoort.

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week De regelmaat keert terug! We hebben twee bijzondere weken achter de rug. De feestdagen en de bijbehorende vakantie hebben de regelmaat uit de handel gehaald. Maar nu is dat weer voorbij. De scholen zijn

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Pasen 2016 De wereld is de afgelopen week weer behoorlijk op z n kop gezet door alle gebeurtenissen in Turkije en België. De politiek is er in elk geval erg druk mee, wie is de schuldige, hoe gaan we het

Nadere informatie

Marktmonitor Groenten en Fruit Nederland 2012 Consument en supermarktverkoop

Marktmonitor Groenten en Fruit Nederland 2012 Consument en supermarktverkoop Marktmonitor Groenten en Fruit Nederland 2012 Consument en supermarktverkoop PT 2012-10 Maart 2012 Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Marktmonitor Groenten en Fruit Nederland

Nadere informatie

Pasen 2015 De Echte Hollander! Oud en nieuw Mandarijnen

Pasen 2015 De Echte Hollander! Oud en nieuw Mandarijnen Pasen 205 De week voor Pasen 205 zal in onze herinnering blijven bestaan. Storm en regen overheersen het weerbeeld en de handel is onrustig omtrent de te verwachten verkoop. De meest aantrekkelijke producten

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Kansen en bedreigingen! Tjonge jonge, wat gebeurt er in de handel! De problemen in Zuid-Europa bepalen voor een groot deel de gesprekken van de afgelopen week, en ook de komende weken zal er nog heel wat

Nadere informatie

Berlijn. WEEKBERICHT Week AGENDA.

Berlijn. WEEKBERICHT Week AGENDA. Berlijn Dé beurs, we schreven er vorige week al over, is alweer voorbij. Veel contacten mocht ik daar ontmoeten en spreken over de gang van zaken en de toekomstverwachtingen. Ook nieuwe mogelijkheden ben

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Moederdag! Het volgende weekend is het Moederdag! Niet vergeten dus, want dan zwaait er wat! Maar zover zal het niet komen, want de commercie zal het u laten weten. En wie zelf ook niet een beetje van

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Spanje! Het citrus seizoen is weer van start! De eerste Navelinas zijn de afgelopen week gearriveerd. Best wel vroeg, de kwaliteit is nog jong maar acceptabel, en het gebrek aan navelsinaasappelen zorgt

Nadere informatie

Let op! In veel bladen, recepten websites e.d. wordt veel aandacht besteedt aan dit product, waardoor het enorm wint aan populariteit.

Let op! In veel bladen, recepten websites e.d. wordt veel aandacht besteedt aan dit product, waardoor het enorm wint aan populariteit. De week voor Pasen. Altijd een spannende week De consument wil in zo n weekend graag iets bijzonders en u wilt als ondernemer graag iets extra s bieden, zodat naast uw vaste klantenkring ook de passant

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Groenten en fruit uit de supermarkt bevatten steeds minder landbouwgif Groenten en fruit uit de supermarkt bevatten steeds minder landbouwgif en dat is een goede zaak het is ook steeds beter mogelijk om

Nadere informatie

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN Vers Vers sinds vanochtend Zo vroeg mogelijk in de ochtend je ingrediënten in huis halen, direct verwerken en vasthouden aan ambachtelijke recepten maken onze salades, slamixen

Nadere informatie

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN Vers Vers sinds vanochtend Zo vroeg mogelijk in de ochtend je ingrediënten in huis halen, direct verwerken en vasthouden aan ambachtelijke recepten maken onze salades, slamixen

Nadere informatie

Waar blijft de tijd Plannen maar Wat wil de consument betalen? . geef ze waar voor hun geld

Waar blijft de tijd Plannen maar Wat wil de consument betalen? . geef ze waar voor hun geld Waar blijft de tijd Dat vraag je je wel eens af, zo vol in december. Het jaar is alweer bijna voorbij. Nog een paar weken en die zijn heel belangrijk. Dat weten we allemaal, want de consument gaat de komende

Nadere informatie

Aankoop en consumptie van groenten en fruit door Nederlandse consumenten

Aankoop en consumptie van groenten en fruit door Nederlandse consumenten Aankoop en consumptie van groenten en fruit door Nederlandse consumenten Inzichten vanuit marktonderzoek om de consumptie van groenten en fruit in Nederland te verhogen Augustus 2010/ Arjen Daane, Unitmanager

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Asperges en aardbeien! Wat zou er met deze producten gebeuren als er geen groente en fruit specialisten waren? Het zou er slecht uitzien, want laten we eerlijk zijn, wie kan de extra oogst piek voor deze

Nadere informatie

Kerst 2014 Bestelformulier

Kerst 2014 Bestelformulier Kerst 2014 Bestelformulier Verse Groente en Fruit uit de winkel Naam klant: Mobiel nr.: 06 Email adres: Ophaal datum: x x Maandag 22 december na 12.00 uur Dinsdag 23 december vanaf 9.00 uur Woensdag 24

Nadere informatie

Voedingswaarde per 100 gram

Voedingswaarde per 100 gram Voedingswaarde per 100 gram Olvarit groente en maaltijden Mijn eerste hapjes (125 gram) 4m90 Mijn eerste Hapjes 84 20 2,0 1,3 0,3 2,1 0,01 Bloemkool 4m91 Mijn eerste Hapjes Wortel 129 31 0,7 5,3 0,2 2,4

Nadere informatie

Assortimentslijst Olvarit Alles weten over eten: van eerste hapje tot 36 maanden

Assortimentslijst Olvarit Alles weten over eten: van eerste hapje tot 36 maanden Assortimentslijst Olvarit Alles weten over eten: van eerste hapje tot 36 maanden Gefeliciteerd, je kindje is toe aan zijn eerste hapjes! Misschien weet je nog niet zo goed wat je je kindje kunt geven.

Nadere informatie

De shopper's guide to Bestrijdingsmiddel

De shopper's guide to Bestrijdingsmiddel De shopper's guide to Bestrijdingsmiddel Wat is het verschil? Uit een studie van het Milieu-werkgroep EWG een simulatie van duizenden consumenten eten van hoge en lage pesticideninzet diëten blijkt dat

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Paaskriebels? Nu al zult u denken. Maar wij bespeuren ze links en rechts al wel. Misschien komt het omdat we met de paasdagen niets te kort willen komen. De vraag wordt vaak gesteld: wat denk je nodig

Nadere informatie

Directie en medewerkers van Postuma wensen u een gezond

Directie en medewerkers van Postuma wensen u een gezond Directie en medewerkers van Postuma wensen u een gezond Gezond Dat is een basisinstrument voor een goedlopende zaak. Want waar zou je zijn zonder gezondheid? Dus daar begint onze wens. Daarnaast wensen

Nadere informatie

workshop klimaat &energie elektrische boiler

workshop klimaat &energie elektrische boiler elektrische boiler 100L workshop i.s.m. Ecolife en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap elektrische kookplaten 5u/week workshop i.s.m. Ecolife en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap droogkast 3x/week

Nadere informatie

Koekoek 2 Postuma in samenwerking met SVO, 3 december 2014 aanstaande maandagmiddag 1 december

Koekoek 2 Postuma in samenwerking met SVO, 3 december 2014 aanstaande maandagmiddag 1 december Koekoek 2 Een man komt om drie uur 's nacht behoorlijk aangeschoten thuis. Hij hoort dat het drie uur is, want net op dat moment maakt de koekoeksklok drie keer zijn geluid. Plotseling krijgt de dronkenlap

Nadere informatie

Rol van de groentespeciaalzaak

Rol van de groentespeciaalzaak Rol van de groentespeciaalzaak Analyse van de huishoudelijke aankoop van groenten en fruit bij de groentespeciaalzaak PT 2010-20 Maart 2010 - Anne Marie Borgdorff Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie

Nadere informatie

2016 Beïnvloedbare consumenten

2016 Beïnvloedbare consumenten Komende week is er weer beurs in Berlijn, de grootste ter wereld. Vaak krijgen wij de vraag of deze beurs interessant genoeg is om te bezoeken. En afgezien van het feit dat het altijd leuk is om een uitsapje

Nadere informatie

Assortimentslijst Olvarit Alles weten over eten: van eerste hapje tot 36 maanden

Assortimentslijst Olvarit Alles weten over eten: van eerste hapje tot 36 maanden Assortimentslijst Olvarit Alles weten over eten: van eerste hapje tot 36 maanden 4m90 Mijn eerste hapjes Bloemkool 4m91 Mijn eerste hapjes Wortel 4m92 Mijn eerste hapjes Sperziebonen 4m93 Mijn eerste hapjes

Nadere informatie

De lente is begonnen! WEEKBERICHT Week 10 2016 AGENDA. www.postuma.nl

De lente is begonnen! WEEKBERICHT Week 10 2016 AGENDA. www.postuma.nl De lte is begonn! Voor het gewone volk gebeurt dat normaal gesprok op 21 maart, maar de meteorolog houd 1 maart aan. Dan blijft de vraag op: wat doet u er mee?. Straalt de lte al van uw zaak af of bt u

Nadere informatie

Kopieerblad 1. Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan. Appel Peer. Tomaat Sinaasappel. Wortel. Komkommer. Paprika

Kopieerblad 1. Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan. Appel Peer. Tomaat Sinaasappel. Wortel. Komkommer. Paprika Kopieerblad 1 Kleur de groenten en fruit in de juiste kleuren. Banaan Appel Peer Tomaat Sinaasappel Wortel Komkommer Paprika 22 Kopieerblad 2 Kleur de groenten en fruit waarvan je sap kunt maken. Druiven

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 9 Ontwikkelingen De tijd verstrijkt en de winter gaat langzaam maar zeker over in de lente. Steeds meer producten worden vervangen door Hollandse kasproducten of er komen gewoon weer producten bij

Nadere informatie

Wat weet je al over groenten en fruit? Test jezelf

Wat weet je al over groenten en fruit? Test jezelf Kopieerblad 1a Les 1 Wat weet je al over groenten en fruit? Test jezelf 1. Wat denk je? Waarom zou je nu eigenlijk groenten en fruit eten? Omdat het lekker is. Omdat ze mooie kleuren hebben. Omdat het

Nadere informatie

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders 1. Elke dag worden we overspoeld door reclame voor allerlei verschillende producten. Weten jullie waar al die producten vandaan komen? 2. Vul in de tabel

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week 12 2016

WEEKBERICHT Week 12 2016 Pas 2016 Vroege paasdag, dat zal als kmerk van ze paasdag blijv hang. Het weer zal mebepald zijn voor stemming in verkoop, maar we kunn al best wel e aantal ding voorspell. Zo zull product die als typische

Nadere informatie

In januari. winterpeen Elstar Cox Rubens Doyenne du Comice druiven, pruimen en abrikozen Boerenkool

In januari. winterpeen Elstar Cox Rubens Doyenne du Comice druiven, pruimen en abrikozen Boerenkool In januari. Deze maand hebben we vaak te maken met diverse veranderingen. Niet ernstig, maar toch noemen we u de meest opvallende, zodat u ook weet wat er zich afspeelt. We beginnen met de winterpeen,

Nadere informatie

aardbeien-115, bosbessen-95, frambozen-85, grapefruit-85, nectarine-90, netmeloen-115, perzik-75, papaja-85, watermeloen-75.

aardbeien-115, bosbessen-95, frambozen-85, grapefruit-85, nectarine-90, netmeloen-115, perzik-75, papaja-85, watermeloen-75. Vervangende voedingsmiddelentabel Fruit per 75 gram Abrikoos Ananas Appel Banaan Kiwi Mandarijn Peer Sinaasappel aardbeien-115, bosbessen-95, frambozen-85, grapefruit-85, nectarine-90, netmeloen-115, perzik-75,

Nadere informatie

Belgen eten thuis jaarlijks 82 kg vers fruit en 62 kg verse groenten.

Belgen eten thuis jaarlijks 82 kg vers fruit en 62 kg verse groenten. Belgen eten thuis jaarlijks 8 kg vers fruit en 6 kg verse groenten. De besteding van de Belgische gezinnen v.w.b verse groenten en fruit, geregistreerd door het GfK-panel, zit de laatste jaren in de lift.

Nadere informatie

Assortiment AGF de Groot Eindhoven: Panklare groente en fruit

Assortiment AGF de Groot Eindhoven: Panklare groente en fruit Assortiment AGF de Groot Eindhoven: Panklare groente en fruit 663 Citroen plakjes 664 Sinaasappel plakjes 795 Hollandse roerbak groente 796 Chinese roerbak groente 797 Indische roerbak groente 798 Italiaanse

Nadere informatie

Salades uit eigen keuken

Salades uit eigen keuken Salades uit eigen keuken Ambachtelijk slaatje Ambachtelijke koude schotel Asperge Ham salade (seizoensalade) Asperges, witte kool, gekookte ham Bieslook Uien salade Bleekselderij, mais, augurk, tomaat,

Nadere informatie

De aspergespecialist is de AGF specialist. Bekijk de asperges van o.a. de HEMA (LET OP LAND VAN HERKOMST!)

De aspergespecialist is de AGF specialist. Bekijk de asperges van o.a. de HEMA (LET OP LAND VAN HERKOMST!) Mei vakantie! Vaste prik tegenwoordig, de scholen zijn dicht en de kinderen vrij! Dat geeft vaak een iets veranderd eetgedrag. Goed om daar mee om te gaan en niet op de automatische piloot uw ding te doen.

Nadere informatie

Onze heerlijke CHILI CON CARNE. onze topper. tweede bak. Gratis

Onze heerlijke CHILI CON CARNE. onze topper. tweede bak. Gratis Onze heerlijke CHILI CON CARNE onze topper tweede bak met Stempelkaart: Onze heerlijke CHILI CON CARNE onze topper tweede bak HERKOMST: KLASSE: 1 Uit Eigen Keuken PLU: 630 "Uw Gemakkelijke Groenteman"

Nadere informatie

Rauwkosten & Salades

Rauwkosten & Salades landvers, eerlijke kost, alle boodschappen & Salades TotaalVERS Albrandswaardsedijk 177 3172 VA Poortugaal T 010 5013321 F 010 5014597 E info@totaalvers.nl I www.totaalvers.nl Amerikaanse Rauwkost Ingrediënten:

Nadere informatie

Groothandel in aardappelen, groenten en fruit

Groothandel in aardappelen, groenten en fruit IJSSELMUIDEN, Spoorstraat 47 Telefoon: 038-3370099 Telefax: 038-3322610 Groothandel in aardappelen, groenten en fruit Week 41 Rabobank rek.nr. 14.47.44.295 K.v.K. Zwolle, nr. 05019465 BTW nr. 002425130B01

Nadere informatie

Pagina Kcal Eiwitten Koolhydraten Vet Vezels , ,6 4, ,3 12,1 9,8 2

Pagina Kcal Eiwitten Koolhydraten Vet Vezels , ,6 4, ,3 12,1 9,8 2 Weekmenu 1 Week 1 ontbijt Kwark met granola en 5 aardbeien /frambozen/druiven 23 491 16,5 31 31,6 4,4 2 crackers (vezelrijk) 29 57 6,1 1,4 2,7 0,6 mager hartig beleg, 1 volkoren beschuit besmeerd met boter

Nadere informatie

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week Week 7 Een rustige week? In deze tijd van het jaar is het nooit bijzonder druk. En toch als de week weer voorbij is kom je erachter dat er weer heel wat gebeurd is. Zo is de afgelopen week de klantenavond

Nadere informatie

kokosnoot mirabellen appel ananas kers nectarine rabarber papaja vijgen pruim banaan bosbessen abrikoos perzik kiwi peer mandarijn rozijnen druiven

kokosnoot mirabellen appel ananas kers nectarine rabarber papaja vijgen pruim banaan bosbessen abrikoos perzik kiwi peer mandarijn rozijnen druiven kokosnoot mirabellen appel ananas kers nectarine rabarber papaja vijgen pruim banaan bosbessen abrikoos perzik kiwi peer mandarijn rozijnen druiven litchi ananas peer morellen kers meloen sinaasappel mango

Nadere informatie

PIET EN JANNY HAAKMEESTER

PIET EN JANNY HAAKMEESTER Iconen Als je heel lang mee loopt in deze branche en je laat je op een specifieke manier zien, dan loop je de kans om een soort van icoon te worden. Eén van die iconen heeft per januari 205 zijn activiteiten

Nadere informatie

Samen toveren we een glimlach op de mond van je klant! RECEPTEN OVERZICHT Lentekriebels AGF. Lentekriebels AGF 2017

Samen toveren we een glimlach op de mond van je klant! RECEPTEN OVERZICHT Lentekriebels AGF. Lentekriebels AGF 2017 2017 Lentekriebels AGF RECEPTEN OVERZICHT Samen toveren we een glimlach op de mond van je klant! Lentekriebels AGF 2017 Puur, Passie en Progressie Samen werken we aan heerlijke producten waar je blij van

Nadere informatie

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit Geef kanker minder kans eet volop groente en fruit Iedereen heeft zo zijn eetgewoonten. De één eet wat meer dan de ander. De één lust graag dit, de ander dat. Vaste eetgewoonten zijn er steeds minder.

Nadere informatie

Nieuwe oogst! Nieuwe teelt, nieuw ras Kasbonen

Nieuwe oogst! Nieuwe teelt, nieuw ras Kasbonen Nieuwe oogst! De activiteiten in ons eigen land nemen steeds meer toe. Op deze foto ziet u onze vaste broccoli teler Ruigewaard bezig met de eerste planting van deze prachtige groente! Deze eerste setten

Nadere informatie

Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011

Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 PT 2011-75 November 2011 - Peter van der Salm Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Marktmonitor Turkije groenten en fruit 2011 Auteur Peter van der Salm

Nadere informatie