Probeert U AUB om alle vragen te beantwoorden; er zijn geen juiste of onjuiste antwoorden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Probeert U AUB om alle vragen te beantwoorden; er zijn geen juiste of onjuiste antwoorden."

Transcriptie

1 Deze vragenlijst is er voor U als familielid/mantelzorger, om over Uw eigen omstandigheden en behoeften te praten en over de persoon voor wie U zorgt. We erkennen dat de noden van familieleden dicht aansluiten bij die van de zorgontvangers, maar deze vragenlijst werd ontworpen om inzicht te krijgen in UW levensomstandigheden en in UW behoeften. Alle resultaten zullen geanalyseerd worden met het doel een beter inzicht te krijgen in de behoeften van mensen die zorg dragen voor personen met geestelijke gezondheidsproblemen. Hij zal eveneens een leidraad zijn voor EUFAMI bij het opstellen van prioriteiten VOOR TOEKOMSTIGE INITIATIEVEN TER ONDERSTEUNING VAN DEZE MANTELZORGERS. Deze vragenlijst kan ingevuld worden door eenieder die een rol speelt in de zorg voor iemand met een geestelijk gezondheidsprobleem. Het is noodzakelijk dat U de voornaamste mantelzorger bent of dat U samenwoont met die persoon. Probeert U AUB om alle vragen te beantwoorden; er zijn geen juiste of onjuiste antwoorden. We kunnen ons inbeelden dat sommige mensen zorg dragen voor meer dan één persoon. Gelieve voor elke vraag één antwoord te kiezen dat het best Uw verantwoordelijkheden als mantelzorger in zijn geheel weergeeft. Laat AUB geen vragen onbeantwoord, vermits dit de vragenlijst minder bruikbaar maakt. Mocht U vragen hebben over deze vragenlijst, gelieve dan de familievereniging, die om Uw samenwerking vroeg, te contacteren. Zij zullen U verder op weg helpen. Sommige onderdelen van de vragenlijst vragen naar Uw zijn gedurende de 4 voorbije weken. We erkennen dat dit juist een ongewone periode voor U kan geweest zijn. vragen we specifiek naar Uw bevinden gedurende de voorbije 4 weken. Indien U ons wenst te verklaren waarom deze periode juist een ongewone tijd voor U was, dan is daar ruimte voor aan het einde van de vragenlijst. Aan het einde van deze vragenlijst vindt U vragen over algemene demografische gegevens. Het is noodzakelijk hierop te antwoorden zodat wij ons een idee kunnen vormen over de algemene respons op dit onderzoek. Alle informatie die U ons verstrekt zal geheel anoniem geanalyseerd worden. Enkel de personen die aan dit onderzoek meewerken krijgen toegang tot de gedetailleerde antwoorden. De resultaten zullen worden samengevoegd en geanalyseerd waarna de conclusies zullen geformuleerd worden op het niveau van groepen en subgroepen van familieleden. Wij danken U voor Uw waardevolle medewerking.

2 2 A.Welzijn De vragen in Deel A hebben betrekking op Uw algemeen zijn. Alle vragen hebben betrekking op uw toestand gedurende de voorbije vier weken. We erkennen dat sommige personen zorg dragen voor meer dan één persoon. Gelieve voor elk antwoord één vakje op elke lijn aan te kruisen, dat het best Uw verantwoordelijkheden als zorgdrager in het algemeen weergeeft. AUB schrijf hier de datum van vandaag : Uw rol als familielid/mantelzorger De eerste reeks vragen heeft betrekking op uw rol als zorgdrager. (AUB kruis één vakje op elke lijn aan) Gedurende de voorbije 4 weken, hoe bezorgd was U over 1. te weinig tijd voor U zelf te hebben 2. de behoeften van de patiënt voor te laten gaan op Uw eigen behoeften? 3. in staat te zijn om even afstand te nemen van de zorgtaak? 4. geen toekomstplannen te kunnen maken? 5. in staat te zijn om de zorgtaak te blijven uitvoeren wegens omstandigheden buiten Uw wil om (bvb. Zelf ziek zijnde of de zorg voor heel jonge kinderen te moeten opnemen)? Uw relatie met de persoon voor wie U zorg draagt De volgende vragen hebben betrekking op uw relatie met de persoon voor wie U zorg draagt. ( AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije 4 weken, hoe bezorgd was U over 6. spanningen in uw relatie met de persoon waarvoor U zorg draagt? 7. de op dit moment te grote afhankelijkheid van de persoon voor wie U zorg draagt? 8. de toekomstige te grote afhankelijkheid van de persoon voor wie U zorg draagt? 9. dat de persoon voor wie U zorg draagt U van streek brengt? 10. Uw eigen prikkelbaarheid ten overstaan van de persoon voor wie U zorg draagt? 11. de mogelijkheid van een breekpunt, waarop U voelt dat U langer door kan gaan met de dingen zoals ze nu zijn?

3 3 Uw relaties met familie en vrienden (AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije vier weken, hoe bezorgd was U over 12. spanningen in uw relaties met familie en vrienden, omwille van uw verantwoordelijkheden als zorgdrager? 13. vervreemding van familie en vrienden, omdat de tijd die U aan hen kan besteden, beperkt wordt door Uw verantwoordelijkheden als zorgdrager? 14. zichzelf geïsoleerd en eenzaam voelen omwille van de levenssituatie waarin U verkeert? 15. het verkrijgen van de nodige steun van familieleden en vrienden? Uw financiële toestand ( AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije vier weken, hoe bezorgd was U over 16. Uw eigen financiële situatie? 17. de financiële situatie van de persoon waarvoor U zorgt? 18. extra verzorgingskosten te hebben (bvb. huishoudhulp, vervoer naar ziekenhuis)? Uw fysieke gezondheid (AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije vier weken, hoe bezorgd was U over Uw emotioneel zijn (AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije vier weken, hoe bezorgd was U over 21. de voortdurende angstgevoelens omwille van de zorg aan te kunnen? 19. uw eigen gezondheid? 20. het achteruit gaan van Uw gezondheid, omwille van de zorgtaak? 22. depressieve gevoelens hebben?

4 4 23. geen enkel positief aspect in Uw leven te zien? 24. een slaaptekort te wijten aan bezorgdheid of stress? 25. een slaaptekort veroorzaakt door de persoon waarvoor U zorg draagt? 26. zich zo uitgeput te voelen dat U meer normaal kunt functioneren? Stigma en Discriminatie (AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije vier weken, hoe bezorgd was U over 27. mensen die U anders bejegenen omwille van de ziekte/aandoening van de persoon waar U zorg voor draagt? Omdat ik in contact kwam met professionele hulpverleners voor de persoon waar ik voor zorg oneens Eerder oneens Noch eens noch oneens Eerder eens eens 28. begon ik me minderwaardig te voelen 29. voelde ik me soms nutteloos 30. begon ik me minder bekwaam te voelen 31. begon ik te twijfelen aan mezelf 32. schaam ik me soms hiervoor Uw eigen veiligheid (AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije vier weken, hoe bezorgd was U dat de persoon waar U voor zorgt 33. per ongeluk iets zou doen dat Uzelf in gevaar brengt (bvb. de gaskraan open laten)? 34. agressief of bedreigend zou zijn tegenover Uzelf (bvb. verbale bedreigingen, seksuele agressie of fysieke intimidatie)?

5 5 De veiligheid van de persoon waar U zorg voor draagt (AUB kruis één vakje op iedere regel aan.) Gedurende de voorbije vier weken, hoe bezorgd was U dat de persoon waar U voor zorgt 35. zichzelf zou verwonden. 36. in gevaarlijke situaties zou verzeild geraken? 37. zou hervallen of achteruit gaan, zodat zijn veiligheid in het gedrang komt? Ervaring van Zorgdragen De volgende bladzijden bevatten een aantal beweringen die doorgaans van toepassing zijn op personen die zorg dragen voor familieleden of vrienden met een psychische kwetsbaarheid. We zouden het op prijs stellen als U elk van deze beweringen zou lezen en oordelen hoe vaak ze op U van toepassing waren gedurende de voorbije maand. Vul in door het vakje onder de juiste hoofding aan te kruisen; bvb indien het nooit gebeurde, kruis het vakje onder Nooit aan, indien het zelden gebeurde, kruis het vakje onder Zelden aan,indien het af en toe gebeurde, kruis het vakje Af en toe aan, indien het Dikwijls gebeurde, kruis het vakje Dikwijls aan en tenslotte, indien het leek dat het bijna altijd gebeurde, kruis het vakje Bijna altijd aan. Het is belangrijk te weten dat er geen juiste of onjuiste antwoorden zijn. Daarom is het beter te veel tijd aan elk van de beweringen te besteden. Meestal levert Uw eerste reactie het beste antwoord op. Alhoe er tal van beweringen zijn, zal U beseffen dat het slechts een korte tijd vraagt om elk van hen te beantwoorden. Gedurende de voorbije maand, hoe vaak heeft U gedacht over 38. Ik heb meer over mezelf geleerd 39. Ik heb er toe bijgedragen dat anderen de ziekte beter begrijpen 40. Ik heb bijgedragen tot zijn/haar zijn 41. Hij/zij levert een waardevolle bijdrage aan het huishouden 42. Hij/zij heeft weerbaarheid getoond in het omgaan met zijn/haar ziekte 43. Ik heb meer vertrouwen in de omgang met anderen 44. Hij/zij is aangenaam gezelschap Gedurende de voorbije maand, hoe vaak heeft U gedacht over 45. Ik kan meer begrip opbrengen voor anderen met problemen 46. Ik heb een hechtere band met sommige leden van mijn familie Nooit Zelden Soms Dikwijls Bijna altijd Nooit Zelden Soms Dikwijls Bijna altijd

6 6 47.Ik heb een hechtere band met vrienden 48. Ik deel sommige van zijn/haar interesses 49.Ik voel me nuttig in mijn relatie met hem/haar 50. Ik heb hulpvaardige mensen ontmoet 51. Ik heb krachten in mezelf ontdekt B. Steun De vragen in deel B gaan na hoe U bent, in het algemeen, over de steun die U zou kunnen krijgen voor Uw rol als zorgdrager. Steun kan gegeven worden door mensen die werken als vrijwilliger of tewerkgesteld zijn in de privé- of statutaire sector, zoals b.v.b.huisartsen, maatschappelijk werkers, thuishulp, maatschappelijk psychiatrische verpleegkundigen, zorgverstrekkers, psychologen, psychiaters, diensten ter ondersteuning van zorgdragers of groepen geleid door de vrijwilligerssector. AUB kruis op iedere regel, het vakje aan dat het best Uw graad van heid weergeeft met de steun die U krijgt in het algemeen. Informatie en advies voor familieleden/mantelzorgers De volgende vragen gaan na hoe U bent met de informatie en het advies voor zorgdragers. (AUB kruis op iedere regel één vakje aan.) In het algemeen, hoe bent U on on Noch noch on Heel 1. dat U over voldoende informatie beschikt over de aandoening/ziekte van de persoon waar U voor zorgt om zelfverzekerd de zorgtaak te kunnen opnemen? 2. dat U over voldoende informatie beschikt over de evolutie op lange termijn van de aandoening/ziekte van de persoon waar U voor zorgt?

7 7 3. dat U eender ke informatie en op het tijdstip dat U die nodig heeft, zou kunnen verkrijgen (bvb via Uw dokter of door Uzelf) 4. hoe gemakkelijk het is om de verkregen informatie te begrijpen? 5. met hoeveel advies voorhanden is (bvb van gezondheidszorgwerkers of andere zorgdragers)? 6. over de duidelijkheid tot wie U zich moet wenden voor informatie en het advies dat U nodig heeft? 7. over de duidelijkheid omtrent wie te contacteren bij een noodsituatie waarbij U onmiddellijk hulp nodig heeft? 8. over de duidelijkheid omtrent wie te contacteren voor een routinevraag? Uw betrokkenheid bij de behandeling en het zorgplan (AUB kruis één vakje per regel aan) In het algemeen, hoe bent U over on on Noch noch on 9. uw betrokkenheid bij belangrijke beslissingen (bvb medicatie, ziekenhuisopname)? 10. uw bekwaamheid om belangrijke beslissingen te beïnvloeden? Steun door medische en/of verzorgende staf De volgende vragen gaan over de steun die U zou verkrijgen van de medische en/of verzorgingsstaf - Dat zijn de mensen die behandeling en zorg verstrekken aan de persoon voor wie U zorg draagt (bvb huisartsen, maatschappelijk werkers, thuishulp, maatschappelijk psychiatrische verpleegkundigen, vrijwilligerswerkers, psychologen and psychiaters). (Kruis aub één vakje per regel aan)

8 8 In het algemeen, hoe bent U over on on Noch noch on 11. hoe gemakkelijk het is om hulp en steun te krijgen van de staf voor de persoon waar U voor zorgt (b.v.b. om een terugval te vermijden)? 12. hoe gemakkelijk het is om hulp en steun te verkrijgen van de staf, voor Uzelf (b.v.b. advies over hoe met sommige gedragingen om te gaan) 13. de kwaliteit van de hulp en steun vanwege de staf voor de persoon waarvoor U zorgt? 14. Uw relaties met de belangrijkste stafleden die de persoon waarvoor U zorgt ondersteunen? 15. hoe goed de onderlinge communicatie verloopt tussen de stafleden waarmee U contact hebt (b.v.b. dat ze belangrijke informatie mededelen) 16. hoe ernstig de staf hetgeen U hen mededeelt opneemt? 17. hoe groot de mate van begrip is van de staf, over hoe het is om in Uw omstandigheden te leven? In het algemeen, hoe bent U met de steun die U krijgt vanwege on on Noch noch on Artsen Verpleegkundigen Patiënten- en andere zorgverlenende organisaties Verzekeringsmaatschappij

9 9 Maatschappelijk werkers Werkvloer Farmaceutische bedrijven ( = industrie?) C. Uw Behoeften De vragen in deel C gaan over Uw behoeften aan steun als hulp in Uw rol van familielid/mantelzorger 1. Zou U meer steun willen als hulp in Uw rol van zorgdrager? Neen, helemaal Ja, een Ja, veel meer 2. EUFAMI, en verenigingen van familieleden, ondernemen verschillende initiatieven ten behoeve van familieleden die zorg dragen voor personen met een psychische aandoening. Welk soort steun zou U willen vanwege deze verenigingen? (Meerdere antwoorden zijn mogelijk) Zou U willen dat EUFAMI en de familieverenigingen Neen familieleden vertegenwoordigen op politiek niveau de bewustwording van het publiek vergroten over de impact van een psychische aandoening individuele emotionele steun bieden individuele financiële steun bieden individuele informatie verstrekken praktische steun verlenen zorgonderbreking bieden de mogelijkheid bieden om andere familieleden en informele zorgdragers te ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen de mogelijkheid bieden om professionele zorgdragers te ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen (bvb voorddrachten, lezingen) Andere, met name Ja

10 10 De volgende informatie zal ons toelaten om Uw situatie als familielid/mantelzorger te begrijpen en Uw antwoorden effectiever te interpreteren. Over Uzelf D. Achtergrondinformatie 1. Uw geboortedatum 2. Uw geslacht Vrouw Man 3. Uw nationaliteit? 4. Land van verblijf? 5. Uw omgeving Landelijk Half-stedelijk Stedelijk 6. In ke mate komt U rond met Uw totale maandelijkse inkomen? Heel moeilijk Moeilijk Noch moeilijk noch gemakkelijk Gemakkelijk Heel gemakkelijk 7. In ke mate heeft het feit dat U een familielid/mantelzorger bent invloed gehad op Uw maandelijks inkomen? geen wat Veel 8. Uw tewerkstellingstatus Voltijds werkend Deeltijds werkend Zelfstandig Werkloos Gepensioneerd Student Niet in de mogelijkheid te werken omwille van de verantwoordelijkheden als zorgdrager Werkongeschikt wegens ziekte/handicap Andere (specifiëren Aub) 9. Voor hoeveel personen met een geestelijk gezondheidsprobleem zorgt U momenteel? 1 persoon 2 personen 3+ personen

11 11 De volgende vragen hebben betrekking op alle personen waar U zorg voor draagt, die een probleem met hun geestelijke gezondheid hebben 10. AUB, schat naar best vermogen het aantal uren in dat U, tijdens de voorbije week, hebt vrij genomen van betaald werk om te zorgen voor een persoon met een probleem van geestelijke gezondheid? Ik schat in dat dit.uren waren 11. Gelieve naar best vermogen in te schatten hoeveel uren u tijdens de voorbije week heeft gespendeerd aan zorg dragen voor een persoon met een probleem van geestelijke gezondheid? Ik schat in dat dit... uren waren 12. In k jaar bent U voor het eerst begonnen met zorgen voor iemand met een probleem van geestelijke gezondheid? (Als U zich het exacte jaartal meer herinnert, geef dan AUB een schatting van dat jaar.)

12 Over de persoon of personen waar U zorg voor draagt Het volgende deel bevat vragen over de persoon of personen met een probleem van geestelijke gezondheid waar u voor zorgt. Gelieve te antwoorden over de persoon waar u zorg voor draagt door vakjes aan te vinken in de eerste kolom (persoon 1). Indien U zorg draagt voor meer dan 1 persoon met een probleem van geestelijke gezondheid, gelieve de desbetreffende vakjes in de twee overige kolommen (personen 2 en 3) eveneens aan te vinken. Er is ruimte aan het einde van de vragenlijst indien u meer wenst te vertellen over uw overige verantwoordelijkheden als zorgdrager. 13. Voor wie zorgt U? Persoon 1 Persoon 2 Persoon 3 Mijn zoon/dochter Mijn partner/echtgenote Mijn broer/zus Mijn ouder Mijn vriend Andere (specifiëer aub onder het vakje) 14. Wat is hun ziekte/aandoening? Persoon 1 Persoon 2 Persoon 3 Psychose/schizofrenie Bipolaire stoornis/manische depressie Depressie Angststoornis Ander probleem van geestelijke gezondheid (specifiëer aub, onder het vakje) 15. Woont U op dit ogenblik samen met die persoon Persoon 1 Persoon 2 Persoon 3 Ja Gedeeltelijk Neen

13 13 Indien neen, waar wonen zij momenteel Eigen/gehuurde woonplaats Ondersteunde woonplaats Met ander familielid/vriend Verzorgingsinstelling Ziekenhuis Andere (specifiëer aub onder het vakje) 16. Welke van de volgende verklaringen omschrijft het best Uw rol als familielid/mantelzorger op dit moment? Persoon 1 Persoon 2 Persoon 3 Ik ben de enige die hem/haar verzorgt Ik deel de zorgverantwoordelijkheden met anderen, maar ben de voornaamste zorgdrager Ik deel de zorgverantwoordelijkheden evenredig met anderen Ik deel de zorgverantwoordelijkheden, maar iemand anders is de voornaamste zorgdrager Andere (specifiëer aub onder het vakje) pauze inlassen 17. Welk van de volgende soorten steun, als die er zijn, gebruikt U om een zorgonderbreking te nemen? (Indien nodig, kruis meer dan één vakje aan) Vrienden/familie die tijdelijk overnemen Betaalde zorgverleners die aan huis komen Betaalde zorgverleners die buitenshuis zorg verstrekken Andere mogelijkheden (aub hieronder specifiëren) Ondersteunde activiteiten buitenshuis, Voor de persoon waar U zorg voor draagt Ondersteunde activiteiten buitenshuis, Voor U en voorde persoon waar U zorg voor draagt Ik kan geen zorgonderbreking inlassen Ik heb geen steun nodig om een zorgonderbreking in te lassen IK heb geen nood aan zorgonderbreking

VRAGENLIJST. Mantelzorger

VRAGENLIJST. Mantelzorger VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als mantelzorger zijn waardevol U zorgt voor uw partner, een familielid, een vriend of andere naaste. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Mantelzorger, baseline en vervolgmeting

VRAGENLIJST. Mantelzorger, baseline en vervolgmeting 2017 VRAGENLIJST, baseline en vervolgmeting pagina 2 Uw ervaringen als mantelzorger zijn waardevol U zorgt voor uw partner, een familielid, een vriend of andere naaste. In deze lijst staan vragen over

Nadere informatie

Vragenlijst voor patiënt en mantelzorger

Vragenlijst voor patiënt en mantelzorger Vragenlijst voor patiënt en mantelzorger 1. Waar verblijft u momenteel? 2. Waar zou u momenteel willen verblijven? 3. Wie van de volgende mensen heeft vorige week aan u hulp, verzorging of een behandeling

Nadere informatie

Heeft u één of meerdere langdurige of chronische ziektes (bijvoorbeeld suikerziekte, hoge bloeddruk, reuma, longziekte of kanker)?

Heeft u één of meerdere langdurige of chronische ziektes (bijvoorbeeld suikerziekte, hoge bloeddruk, reuma, longziekte of kanker)? Vragenlijst Gezondheid gaat over lichamelijk maar ook psychisch en sociaal welbevinden. Deze vragenlijst is bedoeld om een beeld te krijgen van uw behoefte aan zorg op psychisch, lichamelijk en sociaal

Nadere informatie

Recent onderzoek in Vlaanderen en Nederland: wat zijn de noden van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten na de behandeling?

Recent onderzoek in Vlaanderen en Nederland: wat zijn de noden van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten na de behandeling? Recent onderzoek in Vlaanderen en Nederland: wat zijn de noden van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten na de behandeling? Hans Neefs Kennis en beleid, Vlaamse Liga tegen Kanker Vragen 1.Welke noden en

Nadere informatie

Vragenlijst mantelzorg

Vragenlijst mantelzorg Vragenlijst mantelzorg Aanwijzingen bij de vragenlijst Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer twintig minuten Als u leest uw naaste, dan gaat de vraag over de persoon voor wie u mantelzorger bent.

Nadere informatie

Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter)

Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter) Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter) De diagnose kanker kan grote impact op u en uw naaste(n) hebben. De ziekte en de behandeling kunnen niet alleen lichamelijke klachten met zich meebrengen,

Nadere informatie

Tevredenheids navraag

Tevredenheids navraag Tevredenheids navraag uw advies interesseert ons Uw behandeling in het Hyperbaar Centrum loopt ten einde. Maar zou u zo vriendelijk willen zijn uw ervaringen met ons te delen door deze vragenlijst nog

Nadere informatie

De Lastmeter. Hoeveel last heeft u van problemen, klachten en zorgen? Oncologie

De Lastmeter. Hoeveel last heeft u van problemen, klachten en zorgen? Oncologie 00 De Lastmeter Hoeveel last heeft u van problemen, klachten en zorgen? Oncologie 1 Kanker is een ziekte die uw leven ingrijpend kan verstoren. De ziekte en behandeling kunnen niet alleen lichamelijke

Nadere informatie

Achtergrondvragen voor studies op het gebied van seksuele en psychische gezondheid

Achtergrondvragen voor studies op het gebied van seksuele en psychische gezondheid Achtergrondvragen voor studies op het gebied van seksuele en psychische gezondheid We nodigen je uit om mee te werken aan dit onderzoeksproject. Vooraleer je beslist mee te werken is het van belang dat

Nadere informatie

Identificatie van de cliënt :

Identificatie van de cliënt : Deel A : Vragenlijst voor de cliënt Identificatie van de cliënt : Deel A heeft tot doel het inventariseren van alle professionele diensten die u regelmatig gebruikt (het tweede deel is voor de mantelzorger

Nadere informatie

Flanders ISSP 2002 Family and Changing Gender Roles III Questionnaire

Flanders ISSP 2002 Family and Changing Gender Roles III Questionnaire Flanders ISSP 2002 Family and Changing Gender Roles III Questionnaire 1 RESPONDENTNUMMER In te vullen door de interviewer. Dit nummer wordt alleen gebruikt om de gegevens uit deze vragenlijst samen te

Nadere informatie

"50+ in Europa" Onderzoek naar Gezondheid, Ouder worden en Pensionering in Europa

50+ in Europa Onderzoek naar Gezondheid, Ouder worden en Pensionering in Europa Household- ID Person- ID 2 4 0 4 2 Interview Datum: Interviewer ID: Voornaam Respondent: "50+ in Europa" nderzoek naar Gezondheid, uder worden en Pensionering in Europa 2006 Zelf in te vullen vragenlijst

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Mantelzorger, baseline en vervolgmeting

VRAGENLIJST. Mantelzorger, baseline en vervolgmeting 2019 VRAGENLIJST, baseline en vervolgmeting pagina 2 Uw ervaringen als mantelzorger zijn waardevol U zorgt voor of biedt ondersteuning aan uw partner, een familielid, een vriend of bekende die hulp nodig

Nadere informatie

Lastmeter Radboud universitair medisch centrum

Lastmeter Radboud universitair medisch centrum Lastmeter Kanker is een ziekte die uw leven ingrijpend kan verstoren. De ziekte en de behandeling kunnen niet alleen lichamelijke klachten met zich meebrengen, maar ook psychische, praktische of sociale.

Nadere informatie

Bijlage 5-1/9. Invulformulier patiënt opvolging. Geboortedatum: Adres: Controlemoment. 3 maanden 6 maanden 9 maanden 12 maanden

Bijlage 5-1/9. Invulformulier patiënt opvolging. Geboortedatum: Adres: Controlemoment. 3 maanden 6 maanden 9 maanden 12 maanden Bijlage 5-1/9 Invulformulier patiënt opvolging Patiënt: Code: Geboortedatum: Adres: Controlemoment 3 maanden 6 maanden 9 maanden 12 maanden 15 maanden 18 maanden 21 maanden 24 maanden (afsluiten) Sportactiviteit

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Tevredenheidsenquête

Tevredenheidsenquête Tevredenheidsenquête Geachte heer/mevrouw, Gegevens over uw ervaringen tijdens uw verblijf, kunnen ons helpen bij het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. Mogen wij u vragen deze vragenlijst in

Nadere informatie

21 augustus 2015. Onderzoek: Een naaste met dementie

21 augustus 2015. Onderzoek: Een naaste met dementie 21 augustus 2015 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de

Nadere informatie

Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter)

Ondersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter) ndersteuning bij de diagnose kanker (de lastmeter) De diagnose kanker kan grote impact op u en uw naaste(n) hebben. De ziekte en de behandeling kunnen niet alleen lichamelijke klachten met zich meebrengen,

Nadere informatie

Acute verwardheid. Informatie voor familie en betrokkenen

Acute verwardheid. Informatie voor familie en betrokkenen HHZH_INF_114.01(0315) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Informatie voor familie en betrokkenen Acute verwardheid Voorwoord Uw partner,

Nadere informatie

OMGAAN MET DE DIAGNOSE EN DE BEHANDELING HOE MOET HET NU VERDER?

OMGAAN MET DE DIAGNOSE EN DE BEHANDELING HOE MOET HET NU VERDER? OMGAAN MET DE DIAGNOSE EN DE BEHANDELING HOE MOET HET NU VERDER? KANKERCENTRUM UZ GENT Onco_alg_009 INHOUDSTAFEL 01 Inleiding 3 02 Moet ik veel weten over de behandeling? 3 03 Hoe kan ik goed voor mezelf

Nadere informatie

Doelgroep VoZs. 8 regio s. Screening. Cijfers niet veralgemenen naar alle ouderen! Studiedag SWVG Leuven, 2 december 2010

Doelgroep VoZs. 8 regio s. Screening. Cijfers niet veralgemenen naar alle ouderen! Studiedag SWVG Leuven, 2 december 2010 Doelgroep VoZs VoZs bevraagt kwetsbare ouderen die thuiszorg gebruiken Vlaamse Ouderen Zorg Studie Bram Vermeulen Bert Emmers Prof. dr. Anja Declercq Zorgen voor, door de ogen van de mantelzorger Studiedag

Nadere informatie

Familietevredenheidsonderzoek op de Intensive Care: FS-ICU 24R

Familietevredenheidsonderzoek op de Intensive Care: FS-ICU 24R Familieheidsonderzoek op de Intensive Care: FS-ICU 24R Wat vindt u van ons? Wij horen graag uw mening over de opname van uw naaste op de Intensive Care (IC) Uw familielid, gezinslid, partner of naaste

Nadere informatie

Informatiebrochure voor familie & betrokkenen

Informatiebrochure voor familie & betrokkenen HHZH_INF_114.03(0418) Informatiebrochure voor familie & betrokkenen Acute verwardheid een hart voor zorg Voorwoord Jouw partner, familielid, vriend of kennis is opgenomen in het H.-Hartziekenhuis Lier.

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland Indien percentages vetgedrukt zijn betekent het dat ze significant afwijken van het percentage waarmee ze vergeleken

Nadere informatie

Zet een kruis in het hokje van uw keuze of maak het hokje zwart

Zet een kruis in het hokje van uw keuze of maak het hokje zwart Vragenlijst DALEZ (concept Profielen + GFI 2015) Deze vragenlijst bestaat uit 24 vragen. Er wordt gevraagd naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid en ziekte,

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 51,6 35,9 43,1 29,5 39,6 42,1 30,5 47,4 38,3 37,4 33,6 35,5 41,5 33,3 30,6 38,5 Gehuwd/samenwonend 47,7 63,5

Nadere informatie

INSCHATTING VAN RELATIECONFLICTEN 1

INSCHATTING VAN RELATIECONFLICTEN 1 INSCHATTING VAN RELATIECONFLICTEN 1 Doel Doel is om bij de start van relatiebegeleiding deze vragenlijst af te nemen om een zicht te krijgen over waar de conflicten zitten maar ook om partnergeweld te

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Centrum Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 54,2 25,6 28,8 30,1 Gehuwd/samenwonend 45,3 71,4 71,6 69,9 Herkomst Inwoners met een niet-westerse

Nadere informatie

18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% jaar jaar jaar 65+ Man Vrouw Ja Nee. Deventer gemiddelde

18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% jaar jaar jaar 65+ Man Vrouw Ja Nee. Deventer gemiddelde Bewonersonderzoek Deventer 2009: onderdeel mantelzorg Met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in 2007 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. Mantelzorgers

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 6S+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR 6S+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland GEZONDHEIDSMONITOR 6S+ jaar 2016 (Algemene kenmerken Burgerlijke staat Respons = 55,2% Respons = 58 f9% Respons = 58 f0% Respons = 52 f3% «Vb o/o o/o o/o Eenpersoonshuishouden 29,4 28,9 33,8 Gehuwd/samenwonend

Nadere informatie

VLAAMSE PATIËNTEN PEILING PEDIATRIE- Ouders 0.1

VLAAMSE PATIËNTEN PEILING PEDIATRIE- Ouders 0.1 VLAAMSE PATIËNTEN PEILING PEDIATRIE- Ouders 0.1 In te vullen door een medewerker van het ziekenhuis Naam ziekenhuis: Code vragenlijst: Kenletter: E Kindergeneeskunde N* Niet-intensieve neonatologie NIC

Nadere informatie

Datum: VRAGENLIJSTEN (1) Naam: Geboortedatum: www.upckuleuven.be info@upckuleuven.be

Datum: VRAGENLIJSTEN (1) Naam: Geboortedatum: www.upckuleuven.be info@upckuleuven.be Datum: VRAGENLIJSTEN (1) Naam: Geboortedatum: www.upckuleuven.be info@upckuleuven.be campus Kortenberg Leuvensesteenweg 517 3070 Kortenberg T +32 2 758 05 11 campus Gasthuisberg Herestraat 49 3000 Leuven

Nadere informatie

Psychosociale begeleiding

Psychosociale begeleiding Borstkliniek Voorkempen Psychosociale begeleiding Borstkliniek Voorkempen Sofie Eelen psychologe AZ St Jozef Malle 9-12-2008 1 Diagnose van kanker Schokkende gebeurtenis Roept verschillende gevoelens en

Nadere informatie

Depressie bij ouderen

Depressie bij ouderen Depressie bij ouderen 2 Depressie bij ouderen komt vaak voor, maar is soms moeilijk te herkennen. Deze folder geeft informatie over de kenmerken en de behandeling van een depressie bij ouderen. Wat is

Nadere informatie

Naam vrijwillige huisbezoeker Naam respondent. Postcode huisbezoek. 1. Wat is uw geboortedatum? (Vul in a.u.b.) 2. Geslacht? (Vul in a.u.b.

Naam vrijwillige huisbezoeker Naam respondent. Postcode huisbezoek. 1. Wat is uw geboortedatum? (Vul in a.u.b.) 2. Geslacht? (Vul in a.u.b. Naam vrijwillige huisbezoeker Naam respondent Datum huisbezoek Postcode huisbezoek..../... /... (DD/MM/JJJJ) 1. Wat is uw geboortedatum? (Vul in a.u.b.)... DD/MM/JJJJ 2. Geslacht? (Vul in a.u.b.) Man Vrouw

Nadere informatie

Vragenlijst Eigen Regie - versie voor mantelzorgers/ouders -

Vragenlijst Eigen Regie - versie voor mantelzorgers/ouders - Kenmerk bewoner:.. Datum: Vragenlijst Eigen Regie - versie voor mantelzorgers/ouders - De vragen in deze vragenlijst gaan over de eigen regie uw kind/naaste. Met eigen regie bedoelen we: het zoveel mogelijk

Nadere informatie

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening.

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening. Cliënt tevredenheidsonderzoek 2014-2015 Inleiding en samenvatting 1 In het kader van een cliënt tevredenheidsonderzoek heeft Olcea een vragenlijst samengesteld. Deze vragenlijst is bedoeld voor thuiswonenden

Nadere informatie

BIOGRAFISCHE VRAGENLIJST

BIOGRAFISCHE VRAGENLIJST Breda BIOGRAFISCHE VRAGENLIJST Toelichting op de vragenlijst: Ter voorbereiding op uw eerste gesprek bij onze praktijk ontvangt u hierbij een vragenlijst. Sommige vragen kunt u beantwoorden door het omcirkelen

Nadere informatie

HOE U DE SAMENWERKING MET THUISZORGMEDEWERKERS VERBETERT

HOE U DE SAMENWERKING MET THUISZORGMEDEWERKERS VERBETERT HOE U DE SAMENWERKING MET THUISZORGMEDEWERKERS VERBETERT Tips voor mantelzorgers die voor thuiswonende ouderen zorgen ZORGNETWERK VAN EEN KWETSBARE OUDERE Team van verpleegkundigen en verzorgenden Partner

Nadere informatie

Opvang van ouderen met een psychiatrische problematiek binnen de WZC.

Opvang van ouderen met een psychiatrische problematiek binnen de WZC. LimeService - Your online survey service - Opvang van ouderen met een psychiatrische p... Page 1 of 15 Opvang van ouderen met een psychiatrische problematiek binnen de WZC. Het Vlaams Onderzoeks en Kenniscentrum

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 9,0 12,7 15,6 Gehuwd/samenwonend 75,3 70,6 66,4 Huishoudsamenstelling Eenoudergezin 9,2 7,6 7,4 Huishoudens met thuiswonende kinderen jonger dan

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2018

Training & themabijeenkomsten 2018 Training & themabijeenkomsten 2018 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 9 11 11 Trainingen en themabijeenkomsten - Het hoe en waarom Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland 1 Algemene kenmerken 1 Burgerlijke staat 0/b 0/b 0/b Eenpersoonshuishouden 12,0 12,4 15,6 Gehuwd/samenwonend 72,4 70,4 66,4 Huishoudsa menstelling Eenoudergezin 5,8 8,0 7,4 Huishoudens met thuiswonende

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Tabel 1. indicatoren gemeente en kernen Noord Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 8,5 10,8 9,0 Gehuwd/samenwonend 75,9 73,4 75,3 Huishoudsamenstelling Eenoudergezin 9,5 8,1 9,2 Huishoudens

Nadere informatie

Vragenlijsten. Instructies: De volgende 11 vragen gaan over uw standpunten t.a.v. uw algemene gezondheid.

Vragenlijsten. Instructies: De volgende 11 vragen gaan over uw standpunten t.a.v. uw algemene gezondheid. Vragenlijsten VIPER-nummer: Geboortedatum: d d m m m j j j j Datum van vandaag: d d m m j j j j Postcode: (alleen cijfers) Geslacht: Vrouw/Man Instructies: De volgende 11 vragen gaan over uw standpunten

Nadere informatie

HOE U DE SAMENWERKING MET MANTELZORGERS VERBETERT

HOE U DE SAMENWERKING MET MANTELZORGERS VERBETERT HOE U DE SAMENWERKING MET MANTELZORGERS VERBETERT Tips voor professionals die voor thuiswonende ouderen zorgen ZORGNETWERK VAN EEN KWETSBARE OUDERE Team van verpleegkundigen en verzorgenden Partner 1 2

Nadere informatie

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek Ziekenhuis Gelderse Vallei Instructie U bent verwezen naar de hoofdpijnpolikliniek van de neurologie van Ziekenhuis Gelderse vallei in Ede. Om uw afspraak op de polikliniek

Nadere informatie

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS Instructie voor het invullen van de vragenlijst: Deze vragenlijst bestaat uit vijf modules: Module 1: De samenwerking tussen medewerkers en collega s binnen het eigen team

Nadere informatie

Dementiepoli. Ouderen

Dementiepoli. Ouderen Dementiepoli Ouderen Dementiepoli Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Met deze folder willen we u en uw familieleden en/of verzorgers graag informeren over de gang van zaken bij de dementiepoli.

Nadere informatie

Familie begeleiding op de IC Nazorgtraject de rol van naasten. Marijke van der Steen, Internist Intensivist ZGV 22 januari 2013

Familie begeleiding op de IC Nazorgtraject de rol van naasten. Marijke van der Steen, Internist Intensivist ZGV 22 januari 2013 Familie begeleiding op de IC Nazorgtraject de rol van naasten Marijke van der Steen, Internist Intensivist ZGV 22 januari 2013 Problematiek Emotionele achtbaan Belasting fysiek en mentaal Financieel Sociaal

Nadere informatie

Alvast bedankt voor het invullen!

Alvast bedankt voor het invullen! Deze vragenlijst gaat over jongeren die steun of hulp geven aan een familielid. Wij zijn erg benieuwd hoeveel jongeren er binnen onze school steun of hulp geven en hoe zij dit ervaren. De vragenlijst is

Nadere informatie

28 november Onderzoek: Mantelzorgen

28 november Onderzoek: Mantelzorgen 28 november 2014 Onderzoek: Mantelzorgen 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag

Nadere informatie

EORTC QLQ-C30 (version 3)

EORTC QLQ-C30 (version 3) DUTCH EORTC QLQ-C30 (version 3) Wij zijn geïnteresseerd in bepaalde dingen over u en uw gezondheid. Wilt u alle vragen zelf beantwoorden door het getal te omcirkelen dat het meest op u van toepassing is.

Nadere informatie

Vragenlijst maatschappelijke participatie 50 plussers

Vragenlijst maatschappelijke participatie 50 plussers With support from the European Union Vragenlijst maatschappelijke participatie 50 plussers De gemeente Amsterdam werkt mee aan een onderzoek van de Europese Unie naar de gevolgen van vergrijzing. Een van

Nadere informatie

Het verpleegkundig spreekuur Borstkliniek

Het verpleegkundig spreekuur Borstkliniek Het verpleegkundig spreekuur Borstkliniek 1. De borstverpleegkundigen: wie zijn we? De borstverpleegkundigen organiseren het verpleegkundig spreekuur in de Borstkliniek. We werken nauw samen met de artsen,

Nadere informatie

Opinieonderzoek Rondom Tien

Opinieonderzoek Rondom Tien q01: Heeft u het afgelopen half jaar in de media iets gelezen en/of gehoord over ouderen die levensmoe zijn en langer door willen leven? ( /wil Ja, in een krant 35% 28% 34% 42% 38% 32% 29% 27% 45% 45%

Nadere informatie

Dementie Inzicht. Omgaan met de veranderingen bij mensen met dementie

Dementie Inzicht. Omgaan met de veranderingen bij mensen met dementie Dementie Inzicht Omgaan met de veranderingen bij mensen met dementie Colofon 2015 SAAM Uitgeverij, Hillegom Auteurs M. A. van der Ploeg A. J. de Mooij Illustraties E. E. ten Haaf Vormgeving Design4Media,

Nadere informatie

NAC trial. Vragenlijst Evaluatie bij 3-6 maanden. Voor ouders/verzorgers van patiënten van jaar. Patiënt Studie Nummer: Ο 3 maanden (T3)

NAC trial. Vragenlijst Evaluatie bij 3-6 maanden. Voor ouders/verzorgers van patiënten van jaar. Patiënt Studie Nummer: Ο 3 maanden (T3) NAC trial Vragenlijst Evaluatie bij 3-6 maanden Voor ouders/verzorgers van patiënten van 12-18 jaar Invullen door onderzoeker Patiënt Studie Nummer: Geboortejaar Patiënt: Datum aan patiënt gegeven: - -

Nadere informatie

Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie

Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie 1. De verpleegkundig consulenten pelviene oncologie: wie zijn we? De verpleegkundig consulenten organiseren het verpleegkundig spreekuur in de multidisciplinaire

Nadere informatie

Patient. CQ-index (1x per 2 jaar)

Patient. CQ-index (1x per 2 jaar) Patient. CQ-index (1x per 2 jaar) CQ-index Ziekte van Parkinson Versie 1.0 TOELICHTING OP DE VRAGENLIJST Voor u ligt een vragenlijst waarin uw ervaringen met de zorg rondom de ziekte van Parkinson centraal

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V.

Mantelzorgbeleid AYA Thuiszorg B.V. 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Visie op werken met mantelzorgers Hoofdstuk 2 : Wat kunnen mantelzorgers doen bij AYA Thuiszorg? Hoofdstuk 3 : Ondersteuning van mantelzorgers Hoofdstuk 4 : Mantelzorg en

Nadere informatie

Hoe kunt u voor uw bijzondere kleinkind zorgen? Tips voor opa s en oma s. Foto Britt Straatemeier. Deze brochure werd mogelijk gemaakt door:

Hoe kunt u voor uw bijzondere kleinkind zorgen? Tips voor opa s en oma s. Foto Britt Straatemeier. Deze brochure werd mogelijk gemaakt door: Hoe kunt u voor uw bijzondere kleinkind zorgen? Tips voor opa s en oma s Foto Britt Straatemeier Deze brochure werd mogelijk gemaakt door: Tips voor grootouders Foto Susanne Reuling Als in het gezin van

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR WERKDRUK EN STRESS IN VLAAMSE HOGESCHOLEN VRAGENLIJST ATP, OHP EN CONTRACTUELE BEDIENDEN

ONDERZOEK NAAR WERKDRUK EN STRESS IN VLAAMSE HOGESCHOLEN VRAGENLIJST ATP, OHP EN CONTRACTUELE BEDIENDEN ONDERZOEK NAAR WERKDRUK EN STRESS IN VLAAMSE HOGESCHOLEN VRAGENLIJST ATP, OHP EN CONTRACTUELE BEDIENDEN A.Vragen over uw loopbaan en werk 1. Werkt u? o voltijds o deeltijds % 2. Hoeveel jaar werkt u al

Nadere informatie

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel

Pijncentrum AZ Klina. Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Dr. M. Dingens Dr. B. Ickx Dr. K. Lauwers Dr. L. Van Gestel Pijncentrum AZ Klina Augustijnslei 100 2930 Brasschaat Secretariaat: 03/650.51.10, 9u-13u en 14u-17u Woensdag 9u-13u en Vrijdag 9u-15u secretariaatpijncentrum@klina.be

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia Datum aanmaak rapport:20-03-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 29-9-2015 tot 25-2-2016

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Zorgvrager, vervolgmeting

VRAGENLIJST. Zorgvrager, vervolgmeting VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als zorgvrager zijn waardevol U ontvangt zorg. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als zorgvrager. Uw antwoorden worden gebruikt in onderzoek

Nadere informatie

Vragenlijst patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen Zwangerschap en Geboorte Meetmoment 4: 6 weken na de bevalling

Vragenlijst patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen Zwangerschap en Geboorte Meetmoment 4: 6 weken na de bevalling Vragenlijst patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen Zwangerschap en Geboorte Meetmoment 4: 6 weken na de bevalling De volgende vragen gaan over uw gezondheid over het algemeen 1. Hoe vindt u over

Nadere informatie

Meetinstrument Samen Werken

Meetinstrument Samen Werken TNO Arbeid TNO-vragenlijst 01830254/V0210190 Meetinstrument Samen Werken Polarisavenue 151 Postbus 718 2130 AS Hoofddorp www.arbeid.tno.nl T 023 554 93 93 F 023 554 93 94 Datum December 2002 Auteurs Geertje

Nadere informatie

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en Uitkomst Patiëntenoordeel Huisarts GezondheidsCentrum Beverwaard Onderstaande vragenlijst weerspiegelt de prioriteiten van patiënten en huisartsen, is gevalideerd en toepasbaar gebleken. De uitkomst is

Nadere informatie

PAGINA BESTEMD VOOR DE INTERVIEWER. Interviewernummer : INTCODE. Module INTIMITEIT. (bij de vragenlijst volwassene lente 2002)

PAGINA BESTEMD VOOR DE INTERVIEWER. Interviewernummer : INTCODE. Module INTIMITEIT. (bij de vragenlijst volwassene lente 2002) PAGINA BESTEMD VOOR DE INTERVIEWER Interviewernummer : INTCODE WZARCH INDID Module INTIMITEIT (bij de vragenlijst volwassene lente 2002) Personen geboren vóór 1986. Betreft persoonnummer : P09PLINE (zie

Nadere informatie

INCH trial Onderzoek naar Littekenbreukcorrecties

INCH trial Onderzoek naar Littekenbreukcorrecties Naam: Geb datum: INCH trial Onderzoek naar Littekenbreukcorrecties Onderzoek naar het verschil in effectiviteit tussen open en laparoscopische littekenbreukcorrecties. Patiënten Dagboek In te vullen vanaf

Nadere informatie

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek Instructie U bent verwezen naar de hoofdpijnpolikliniek van de neurologie van Ziekenhuis Gelderse vallei in Ede. Om uw afspraak op de polikliniek zo soepel mogelijk te

Nadere informatie

Algemeen Lastmeter Signaleren van problemen bij mensen met een kwaadaardige ziekte

Algemeen Lastmeter Signaleren van problemen bij mensen met een kwaadaardige ziekte Algemeen Lastmeter Signaleren van problemen bij mensen met een kwaadaardige ziekte Inleiding Kanker is een ziekte die uw leven ingrijpend kan verstoren. De ziekte en de behandeling kunnen niet alleen lichamelijke

Nadere informatie

Uitstekend... 1. Zeer goed... 2. Goed... 3. Matig... 4. Slecht... 5

Uitstekend... 1. Zeer goed... 2. Goed... 3. Matig... 4. Slecht... 5 SF-36 GEZONDHEIDSTOESTAND VRAGENLIJST INSTRUCTIE: Deze vragenlijst gaat over uw standpunten t.a.v. uw gezondheid. Met behulp van deze gegevens kan worden bijgehouden hoe u zich voelt en hoe goed u in staat

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Knijnenburg

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Knijnenburg Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Knijnenburg Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017 tot 1-7-2017

Nadere informatie

Mastocytose klachten lijst

Mastocytose klachten lijst Datum:.. /.. /.... Studie nr Mastocytose klachten lijst In de tabel hieronder kunt u aankruisen hoe vaak u last heeft van bepaalde mastocytose klachten, bij 0 zijn de klachten afwezig en bij vakje 10 zijn

Nadere informatie

MANTELZORG IN VLAANDEREN

MANTELZORG IN VLAANDEREN MANTELZORG IN VLAANDEREN CBGS Vlaamse wetenschappelijke instelling Markiesstraat 1 1000 Brussel In de loop van 2003 organiseerde het Centrum voor Bevolkings- en Gezinsstudie een onderzoek rond het thema

Nadere informatie

Hoe moet deze vragenlijst ingevuld worden? Hieronder staan een aantal stellingen opgesomd. Lees

Hoe moet deze vragenlijst ingevuld worden? Hieronder staan een aantal stellingen opgesomd. Lees Nummer:.. Datum:. Geslacht: M/V Leeftijd:. EQ Baron-Cohen, S., & Wheelwright, S. (2004) Nederlandse Vertaling door De Corte, K.,Uzieblo, K., Buysse, A., & Crombez, G. (2006) Hoe moet deze vragenlijst ingevuld

Nadere informatie

SCREENING VAN AFHANKELIJKHEID

SCREENING VAN AFHANKELIJKHEID SCREENING VAN AFHANKELIJKHEID INSTRUMENT M EEN BEELD TE VRMEN VAN DE MATE VAN AFHANKELIJKHEID VAN DE CLIËNT (MATERIEEL, SCIAAL, AFFECTIEF, SYMBLISCH). 1 Doel Het doel van dit instrument is te achterhalen

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 1116, Huisartspraktijk Smits, Oude Doesburgseweg 57 ZEVENAAR Datum aanmaak rapport: 19-12-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3) Datum aanmaak rapport:24-03-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 10-12-2016

Nadere informatie

Short Form Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: VRAGENLIJST. Zorgvrager

Short Form Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: VRAGENLIJST. Zorgvrager Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: VRAGENLIJST Zorgvrager 1 UW ERVARINGEN ZIJN WAARDEVOL In deze lijst staan vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en kwaliteit van leven. Uw antwoorden

Nadere informatie

MASTERPROEF. Bereidheid van 55-plussers tot deelname aan valpreventie

MASTERPROEF. Bereidheid van 55-plussers tot deelname aan valpreventie MASTERPROEF Geachte collega Bereidheid van 55-plussers tot deelname aan valpreventie Mijn naam is Martine Agten en ik ben werkzaam als huisarts-in-opleiding in de praktijk van dr. Carlier, dr. Schreurs,

Nadere informatie

We gebruiken in deze vragenlijst de term psychische klachten. Maar neem gerust een andere term in gedachten als je die beter vindt.

We gebruiken in deze vragenlijst de term psychische klachten. Maar neem gerust een andere term in gedachten als je die beter vindt. Een stigma kan gezien worden als een stempel met negatieve lading dat mensen met psychische aandoeningen opgedrukt krijgen door de omgeving of maatschappij. Dit wordt door velen zo ervaren. Wat ook voorkomt

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Psychosociale zorg. voor mensen met kanker

PATIËNTEN INFORMATIE. Psychosociale zorg. voor mensen met kanker PATIËNTEN INFORMATIE Psychosociale zorg voor mensen met kanker 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil het Maasstad Ziekenhuis u informeren over psychosociale zorg voor mensen met

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

TOPICS Short Form Follow-up - versie juni Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: Naam zorgverlener: VRAGENLIJST.

TOPICS Short Form Follow-up - versie juni Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: Naam zorgverlener: VRAGENLIJST. Project - ziekenhuis ID: Volgnummer: Naam zorgverlener: VRAGENLIJST Zorgvrager 1 UW ERVARINGEN ZIJN WAARDEVOL In deze lijst staan vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en kwaliteit van

Nadere informatie

CALM: MANAGING CANCER AND LIVING MEANINGFULLY FROUKJE DE VRIES EMMA HAFKAMP

CALM: MANAGING CANCER AND LIVING MEANINGFULLY FROUKJE DE VRIES EMMA HAFKAMP CALM: MANAGING CANCER AND LIVING MEANINGFULLY FROUKJE DE VRIES EMMA HAFKAMP WAAROM CALM? Ongeveer 25% van de oncologische patiënten in de palliatieve fase ontwikkelt een depressie of aanpassingsstoornis.

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Vragenlijst patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen Zwangerschap en Geboorte Meetmoment 2: rond de 28 e week van de zwangerschap

Vragenlijst patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen Zwangerschap en Geboorte Meetmoment 2: rond de 28 e week van de zwangerschap Vragenlijst patiëntgerapporteerde uitkomsten en ervaringen Zwangerschap en Geboorte Meetmoment 2: rond de 28 e week van de zwangerschap De volgende vragen gaan over uw gezondheid over het algemeen 1. Hoe

Nadere informatie

Mantelzorgcompliment 2015

Mantelzorgcompliment 2015 Mantelzorgcompliment 2015 Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling WS / 39121 Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl Ondergetekende zorgvrager verzoekt door middel

Nadere informatie

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis

Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis Vragenlijst Hoofdpijnpolikliniek TweeSteden ziekenhuis Instructie U bent verwezen naar de hoofdpijnpolikliniek van de neurologie van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Om uw afspraak op de polikliniek

Nadere informatie

START. Via een serie vragen wordt uw mening en uw professionele handelen rond de patiënt geïnventariseerd.

START. Via een serie vragen wordt uw mening en uw professionele handelen rond de patiënt geïnventariseerd. KEHR-Suïcide vragenlijst versie 9.0 * De KEHR-Suïcide vragenlijst gaat over uw handelen rond een (suïcidale) cliënt. * De lijst is bedoeld voor professionals die betrokken waren bij de zorg voor een cliënt

Nadere informatie

"50+ in Europe" Enquête onderzoek naar de leefsituatie van 50-plussers in Europa. Zelf in te vullen vragenlijst

50+ in Europe Enquête onderzoek naar de leefsituatie van 50-plussers in Europa. Zelf in te vullen vragenlijst Huishouden ID 1 4 0 0 Persoon ID Datum interview : Interviewer ID: Voornaam respondent: Volgnummer: "50+ in Europe" Enquête onderzoek naar de leefsituatie van 50-plussers in Europa 2006 Zelf in te vullen

Nadere informatie

Samenvatting. april 2006

Samenvatting. april 2006 Samenvatting Alzheimer Nederland spant zich in om de zorg voor mensen met dementie en hun familieleden te verbeteren. Het streven is de zorg in de regio beter af te stemmen op mensen met dementie en degenen

Nadere informatie

Agressief gedrag. Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Agressief gedrag samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken.

Agressief gedrag. Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Agressief gedrag samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken. Agressief gedrag Samenvatting Hieronder hebben we de inhoud van de aflevering Agressief gedrag samengevat. Gemakkelijk om er nog eens bij te pakken. Wat is agressief gedrag? Dementie kan ervoor zorgen

Nadere informatie