Overdenking. Hoera 80 jaar! Voor in de agenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overdenking. Hoera 80 jaar! Voor in de agenda"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Februari 2017 Voor alle leden, ouders en verzorgers Welkom in deze nieuwsbrief, waarin wij u meenemen in het afgelopen scouting seizoen alsook het komende seizoen. Tevens vindt u hierin enkele bestuurszaken die van belang zijn en leuke feitjes. Overdenking Je haalt het beste uit anderen, niet door hen het vuur aan de schenen te leggen, maar door het vuur in hun binnenste aan te wakkeren. Hoera 80 jaar! In 2017 bestaat Scouting Hamaland 80 jaar! Ooit in 1937 opgericht als Nederlandsch-Padvindsters-Gilde Hamalandgroep. Toen nog allen voor meisjes. Oorlogsjaren, de fusie van Scouting Nederland, het nieuw clubhuis, een nieuwe speltak, een nieuwe spelvisie hebben de scouts doorgemaakt. Anno 2017 is Hamaland een springlevende groep met leuke jongens en meiden, om trots op te zijn. Dus dit jaar willen we vieren met extra feestelijkheden, natuurlijk een badge en mooie herinneringen om op terug te kijken. Voor in de agenda 11 februari Boerenkooltocht/BP-dag leden, leiding, bestuur, ouders en belangstellenden 13 t/m 25 collecte Jantje Beton leden, leiding, bestuur en ouders 11 maart NL Doet bestuur en vrijwilligers op inschrijving 25 maart Start Kies je Sport kinderen die met de sportpas kennismaken met Scouting 25 maart Reünie leiding, bestuur en oud leden/leiding

2 Jotihunt en 16 oktober was het weer zo ver. Het was weer tijd voor de jaarlijkse jotihunt. De jotihunt is een vossen jacht door heel Gelderland die 30 uur duurt en elk jaar rondom een thema wordt georganiseerd. Het doel is om met je scoutinggroep de meeste punten te halen. Deze punten worden verdiend door op het clubhuis opdrachten uit te voeren, vossen te gaan hunten, hints op te lossen en foto opdrachten uit te voeren en dat in heel Gelderland. Dit jaar was het thema Jotihunt goes Asian. Zaterdag begon het spel en er zijn weer heel wat verschillende opdrachten gedaan zoals dat we een kat van 3 meter hoog hebben gepionierd, we een Japanse thee ceremonie hebben gehouden en nog veel meer. Ook zijn er weer vele kilometers gereden om vossen te hunten. Als afsluiting was er zondag een prijsuitreiking is Arnhem. We zijn dit jaar 21e geworden. Helaas minder hoog dan de jaren er voor maar het was weer een geslaagd scouting weekend! ~Joanne (Explorers) Collecte Jantje Beton Opnieuw doen we dit jaar als Scouting Hamaland weer mee met de collecte van Jantje Beton. Hiermee kunnen we de contributie laag houden en extra spel activiteiten voor de leden organiseren. De centrale verdeling van de diverse straten komt van de coördinator voor Jantje Beton Doetinchem. Als een van de leden in een aan ons toegewezen straat woonachtig is zal hij of zij (of samen) een collecte bus mee naar huis krijgen. Er zijn bijna 2 weken waarin collecte gelopen mag worden. Maar dan is het toch veel eerder donker? Klopt. De zon gaat dan rond uur onder. We begrijpen dat dit vervelend is, vooral wanneer er ook kinderen collecteren. Daarom hopen we met een extra week de mogelijkheden voor alle collectanten om de straat op te gaan te vergroten. Tip: start op uur al met collecteren, of collecteer met een lampje. Een lampion of fietslampje aan elke jas is ook nog eens een leuk gezicht. De tussenliggende zaterdag 18 februari zullen veel speltakken gezamenlijk nog een collecte houden. Op zaterdag 25 februari kunnen alle collecte bussen weer op het clubhuis worden ingeleverd.

3 Code en Traditie Code en traditie: Dat is waar de C in de spelvisie SCOUTS voor staat. Een van die tradities is het vieren van BP-dag of ook wel World-Thinking day. Dit gebeurde in 1932 voor het eerst, ter ere van de verjaardag van Olave Baden-Powell. Het is dus een echt meisjes ding, vandaar dat we dit bij Scouting Hamaland altijd vieren. Maar het is du zo dat met alle meisjes groepen deze dag uitgebreid vieren en vanuit de WAGGGS is er zelf een spel voor deze dag gemaakt. Wij vieren het dit jaar 11 februari met onze (uitgestelde) Boerenkooltocht. Daar kunt u zich nog voor aanmelden. Want vriendschap staat centraal op Denkdag. Symbool voor de vriendschap, Scouting en Denkdag staan, de 3 sneeuwklokjes met het klimopblad. Klimop, gekozen om zijn naam, en de aanmoediging die daaruit spreekt. De klimop blijft altijd groen, ook in de winter, en de blaadjes groeien langs de rank los van elkaar om zo elkaar ruimte te geven. Op deze manier kunnen alle blaadjes tot hun recht komen. Sneeuwklokjes zijn de eerste bloempjes die in februari bloeien, erg dapper en ze zijn wit, dat staat voor eerlijkheid en zuiverheid. Het was tot de jaren 80 ook een traditie om met BP-dag een Denkdag-kwartje mee te brengen. Dit gebeurde ook over de hel wereld en zo had je een wereldwijde collecte die werd ingezet voor arme Scouting groepen ergens op de wereld. Dit jaar willen we de traditie weer in ere herstellen, want een van onze leden Linda Klein, gaat deze zomer naar Ghana. Scouting Nederland heeft hiervoor sinds maart 2010 een partnership met de Ghana Girl Guides Association (GGGA) en de Ghana Scout Association (GSA). SN begeleidt hier de Ghanese leiding om Scouting voor meisjes op te zetten. Daarom zal er tijdens de boerenkool maaltijd een melkbus staan voor het Denk-dag kwartje voor Ghana! Fun, Food en PJ s Scouting kampen, pionieren, tenten opzetten en hiken? Nee hoor! Bij ons hebben de Scouts middag een Fun, Food en PJ s weekend kamp gehad. Een relaxed kampje met leuke dingen maken voor aan de das, zelf boodschappen doen en koken. En ongegeneerd de hele avond in je pyjama Just Dance en Singstar spelen.

4 Vacature leiding bij scouting Hamaland Het avontuur ligt voor het oprapen Bent of kent u iemand die geschikt is als aanvulling op ons leidingteam? Laat dit dan weten of stuur een naar: info@hamaland.nl Stap in de wondere wereld van de bevers en welpen Maffiaspel Zo af en toe hebben ook de leiding en bestuur eens een leuk uitje met elkaar. Het was al weer even geleden dat er was gewerkt aan teambuilding en daarom werd het weer eens tijd voor iets gezelligs. Nadat de opkomsten allemaal waren gedraaid op 14 januari verzamelde leiding en bestuur zich bij restaurant Pibia. Nadat de kaart met leesbrillen was bestudeerd, vanwege de minimale verlichting, koos iedereen voor een pizza. Pizza s met mozzarella, pesto, salami, ham, tonijn, alleen groente, we hebben ze allemaal voorbij zien komen. Nu de buiken waren gevuld konden we in de binnenstad van Doetinchem gaan beginnen aan het echte programma. Er werden groepen gemaakt, waarvan 1 groep betiteld werd als gangsters. Via een app moesten de andere groepen, die uitkwamen als politieagenten, achter de gangsters aan. Voordat de gangsters uitgeschakeld konden worden, moesten de politieagenten kogels in de stad oprapen. De gangsters hadden op hun beurt voorwerpen nodig om misdaden te plegen in de stad. Het werd een ware klopjacht, waarbij de fanatiekelingen zich niet in konden houden. Uiteindelijk heeft de politie overwonnen, prettig dat het in het centrum van Doetinchem dus nu weer veilig vertoeven is. Om na deze inspanningen de dorst te lessen werd er nog lang na-geborreld en gepraat bij café Hendrixen. Voor de echte doorzetters was er zelfs nog een broodje döner bij de Metins te krijgen. We zijn blij dat we als leiding en bestuur zo n leuk en gezellig team van mensen hebben, iedereen bedankt!

5 Ghana - Linda De Ghana Experience 2017 Komende zomer organiseert Scouting Nederland voor de laatste keer een unieke reis naar Ghana: De Ghana Experience. Dit is een reis voor Explorers en wordt georganiseerd in het kader van het Partnership dat Scouting Nederland sinds 2010 met de Scouts en Guides uit Ghana heeft. Ik heb mij ingeschreven om deze geweldige ervaring zelf van dichtbij mee te kunnen maken. Deze reis duurt 3 weken en tijdens deze reis zullen wij verschillende plekken in Ghana bezoeken. De Ghana Experience is, naast een reis waar ruimte is voor toeristische uitstapjes, ook een project waarbij wij samen met lokale scoutinggroepen aan de slag gaan met verschillende projecten. Ook draaien wij samen met hen leuke programma s. Hiervoor moet natuurlijk nog wel even gespaard worden en daar ben ik dan ook hard mee bezig. Ik zal af en toe wat spulletjes (scouting gerelateerd natuurlijk) verkopen en misschien komen er nog wel meer acties voorbij. Ik zal jullie via de nieuwsbrief op de hoogte houden van alles wat ik mee ga maken en natuurlijk wat ik daar in Ghana nou allemaal ga doen, want ik weet het zelf ook nog niet precies. 18 februari heb ik mijn eerste informatie moment en vanaf dan gaat het echt beginnen. Vanaf dat moment kan ik nog meer vertellen over het Partnership en het programma tijdens de Ghana Experience en dat zal ik zeker doen! ~Linda (Explorer) Kies je Sport Ook dit jaar doet Scouting Hamaland weer mee aan Kies je Sport. Een project waar kinderen van alle basisscholen uit gemeente Doetinchem van 6 t/m 10 jaar aan mee kunnen doen. De kinderen kunnen met Kies je Sport een kijkje nemen bij verschillende verenigingen, om vervolgens te beslissen of ze misschien wel lid willen worden. Bij de welpen middag en scouts ochtend zijn er bij Scouting Hamaland weer kinderen welkom. Meiden van 6 t/m 10 jaar worden uitgenodigd voor de welpen middag groep en jongetjes en meisjes van 10 jaar oud kunnen een kijken nemen bij de scouts ochtend groep. Mocht jij een vriendje of vriendinnetje hebben die het misschien wel leuk vind 4 keer met ons mee te doen en wellicht daarna wel lid zou willen worden, laat weten dat we meedoen aan Kies je Sport!

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT 1 INHOUD Inleiding blz. 03 Scoutinggroep AROODA blz. 04 Contributie blz. 05 Bevers blz. 06 Welpen blz. 07 Scouts blz. 08 Explorers blz. 09 Roverscouts

Nadere informatie

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma!

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Scouting Titus Brandsma Scouting Titus Brandsma is een van de scoutinggroepen in Nederland. In Oss zijn er zelfs al vier scoutinggroepen!! Het komt voort

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. 12 maart 2015

Algemene ledenvergadering. 12 maart 2015 Algemene ledenvergadering 12 maart 2015 Agenda Opening Woordje van het bestuur Financieel overzicht Informatie uit de speltakken Vrijwilligers Rondvraag Wie zijn wij? Woordje van het bestuur Taken van

Nadere informatie

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Welkom Agenda: Waarom naar Euskirchen? Wat moet ik me voorstellen bij een gezamenlijk kamp? Voorbereidingen Euskirchen Waar ligt dat? Vervoer naar Euskirchen

Nadere informatie

Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap

Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap Inhoudsopgave 1 Geschiedenis... 3 2 Scouting Nederland... 4 3 Speltakken... 5 4 Contactgegevens... 6 5 Spelregels... 7 5.1 Huishoudelijk reglement...

Nadere informatie

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2 Infoboekje inhoud Inleiding Contact Scouting op internet Wat is scouting? Speltakken Het uniform Het plusscoutsseizoen Openingsactiviteit/ weekend Overvliegen winter- en zomerweekend Enkele activiteiten

Nadere informatie

Trainingen Regio Utrechtse Heuvelrug. Informatieboekje 2019/2020

Trainingen Regio Utrechtse Heuvelrug. Informatieboekje 2019/2020 Trainingen Regio Utrechtse Heuvelrug Informatieboekje 2019/2020 Beste leidinggevende, praktijkbegeleider, geïnteresseerde, In dit boekje kun je alle informatie vinden over de trainingen van Regio Utrechte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

RaRe Nieuws. Van het bestuur, Cees Versluis

RaRe Nieuws. Van het bestuur, Cees Versluis Maart 2015 RaRe Nieuws Van het bestuur, Cees Versluis We kunnen als bestuur goed nieuws melden. Na een periode van onderbezetting in het bestuur zijn alle stoelen weer bezet. Daar zijn we erg blij mee,

Nadere informatie

September - Oktober 2015

September - Oktober 2015 September - Oktober 2015 Beste Welpen en ouders/verzorgers, Jaja, het is bijna weer zover: een nieuw Scoutingseizoen. Dit nieuwe seizoen zal veel nieuws gaan brengen, met als grootste verandering een aantal

Nadere informatie

In het beleid staat beschreven waar Scouting Made voor staat. Het beleid dient als basis voor het huishoudelijk reglement en het meerjarenplan.

In het beleid staat beschreven waar Scouting Made voor staat. Het beleid dient als basis voor het huishoudelijk reglement en het meerjarenplan. 1. Inleiding In het beleid staat beschreven waar Scouting Made voor staat. Het beleid dient als basis voor het huishoudelijk reglement en het meerjarenplan. In het huishoudelijk reglement wordt het beleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Beste leden en ouders, En toen was het alweer bijna tijd voor de zomerkampen ook hoog tijd dus voor een nieuwe nieuwsbrief! Onderwerpen: Regionale activiteiten Cursussen voor leiding

Nadere informatie

SCOUTING OUD-BEIJERLAND

SCOUTING OUD-BEIJERLAND In deze nieuwsbrief: - Van het bestuur - Ledendienstbaarheid - Zomerkampen (Welpen, Scouts, Explorers, Stam) - Extra centje voor de club - Adoptiemonument Luchtoorlog - Overvliegen - Aanwezigheid tijdens

Nadere informatie

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ...

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ... Speltak gegevens Naam speltak... Naam leiding... Telefoon leiding... E-mail speltak... Informatieboekje Scouting Tarcisius Versie 2011-2012 www.tarcisius-ede.nl Welkom bij Scouting Tarcisius Scouting is

Nadere informatie

Insignewerk Welpen St. Jozef. Insigne 'Scouting'

Insignewerk Welpen St. Jozef. Insigne 'Scouting' Insignewerk Welpen St. Jozef Insigne 'Scouting' Dit programma is Gemaakt door Chil http://www.wek-site.com Pagina 1 van 12 Insignewerk wat is dat? Al spelend in de horde kom je vast wel eens iets tegen,

Nadere informatie

Methodieken en werkvormen Module 2: Scouting in de samenleving - Zweeds loopspel

Methodieken en werkvormen Module 2: Scouting in de samenleving - Zweeds loopspel Methodieken en werkvormen Module 2: Scouting in de samenleving - Zweeds loopspel Maker: Trainingsteam Scouting Overijssel Functie: Trainer Scouting Overijssel Datum van productie: 2 december 2014 Module

Nadere informatie

l aat je uitdagen! Ontdek Scouting Komen kijken Waar en wanneer?

l aat je uitdagen! Ontdek Scouting Komen kijken Waar en wanneer? ontdek een wereld vol avontuur! Samen met vriendjes, vriendinnetjes, Stuiter, Sterre en Steven Stroom en alle andere bewoners van Hotsjietonia beleven kinderen van 5 tot 7 jaar bij Scouting iedere week

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2019 Hoi allemaal! Het eerste deel van het jaar is weer voorbij. Dit programmaboekje is voor de maanden Januari t/m Juli 2019. Voordat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief Juli 2016 Nieuwsbrief Juli 2016 Agenda Zondag 24 Juli t/m zondag 4 september Zomervakantie, er zijn geen lessen. Maandag 5 september Alle lessen starten weer! 17 september t/m 25 september Nationale Sportweek Zondag

Nadere informatie

Methodieken en werkvormen Module 1: Spelvisie en spelaanbod - Spelvisie- en activiteitengebiedenboom

Methodieken en werkvormen Module 1: Spelvisie en spelaanbod - Spelvisie- en activiteitengebiedenboom Methodieken en werkvormen Module 1: Spelvisie en spelaanbod - Spelvisie- en activiteitengebiedenboom Maker: Trainingsteam Twenteland en West-Brabant Functie: Trainer Twenteland en West-Brabant Datum van

Nadere informatie

Scouting in Montfoort: Ook na 67 jaar vitaal!! Waar staan de S-C-O-U-T-S voor?

Scouting in Montfoort: Ook na 67 jaar vitaal!! Waar staan de S-C-O-U-T-S voor? Scouting in Montfoort: Ook na 67 jaar vitaal!! Waar staan de S-C-O-U-T-S voor? Samen - Code - Outdoor - Uitdaging - Team - Spel Samen: Staat voor de betrokkenheid die we als scouts hebben met elkaar en

Nadere informatie

Kampkrant. Regionale Scouting Wedstrijden 8 en 9 april 2016 bij Scouting van Brederode in Papendrecht. 1 e Editie

Kampkrant. Regionale Scouting Wedstrijden 8 en 9 april 2016 bij Scouting van Brederode in Papendrecht. 1 e Editie Kampkrant Regionale Scouting Wedstrijden 8 en 9 april 2016 bij Scouting van Brederode in Papendrecht 1 e Editie Deelnemende groepen: 1. SCOUTING TESRA De Zwaluwen 2. SCOUTING ALBLASSERDAM De Roboma s GIDSEN

Nadere informatie

Vanuit het Team: Afgelopen periode: Komende periode: Team: Teamleider: Jopie ten Cate Bultpark: 3 juni

Vanuit het Team: Afgelopen periode: Komende periode: Team: Teamleider: Jopie ten Cate Bultpark: 3 juni Email: Welpen@scoutingjfk.nl Facebook: www.facebook.com/ groups/welpenjfk Team: Teamleider: Jopie ten Cate 0321-333837 Leiding: Christiaan Baving Wouter Timmer Lauren de Bruin Lukas van Doordewaard Arian

Nadere informatie

Algemene informatie Scouting Tapawingo Eerbeek

Algemene informatie Scouting Tapawingo Eerbeek Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Na het inleveren van het inschrijfformulier wordt uw zoon/dochter lid van Scouting Tapawingo Eerbeek. Maar wat houdt dat naast de diverse opkomsten en kampen eigenlijk

Nadere informatie

Meer meiden in je groep: hoe pak je dat aan? Meiden in Scouting

Meer meiden in je groep: hoe pak je dat aan? Meiden in Scouting Meer meiden in je groep: hoe pak je dat aan? Meiden in Scouting Inhoudsopgave 1 Aanleiding 1.1 Aanleiding project Meiden in Scouting 1.2 Waarom moet jouw groep of regio hiermee aan de slag? 3 3 3 2 Stap

Nadere informatie

Scoutinggroep Waterland Monnickendam

Scoutinggroep Waterland Monnickendam Informatie Scoutinggroep Waterland Monnickendam Inhoud Introductie... 3 Over Scouting... 4 Over onze groep... 5 Organisatie... 5 Speltakken... 6 Welpen...7 Scouts...8 Explorers...9 Leiding en bestuur...

Nadere informatie

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben op dit document dan horen wij dit graag van u. Nout Sterk 06 83224590

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben op dit document dan horen wij dit graag van u. Nout Sterk 06 83224590 Regels en manier van draaien Tilburg, 17 september 2014 Beste Explorers, geachte ouders/verzorgers, Voor jullie liggen de regels en gedragslijnen die wij bij de speltak Explorers verwachten van de leden

Nadere informatie

MR

MR MR-2018-020 2019-12-21 Scouting De Mohicanen is een scoutinggroep in het westelijk deel van Den Haag. De thuisbasis, clubhuis De Wigwam, ligt in de Bosjes van Pex, een groengebied tussen de Vogelwijk en

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Trainingen Regio Utrechtse Heuvelrug

Trainingen Regio Utrechtse Heuvelrug Informatieboekje Bestuurscoaching Voor besturen is er een traject met bestuurcoaching. Dit zijn 4 avonden waarbij je met het hele bestuur van je groep aan slag gaat. Tijdens de avonden wordt er informatie

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s) en leden,

Beste ouder(s), verzorger(s) en leden, Beste ouder(s), verzorger(s) en leden, Alweer een Nieuwjaar en een jaar voorbij. We hopen dat iedereen hele fijne kerstdagen heeft gehad en goed is begonnen aan 2014. We willen iedereen dan ook het allerbeste

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Informatieblad voor ouders

Informatieblad voor ouders Informatieblad voor ouders Versie 110908 In dit informatieblad vind u informatie over: Uniform... 2 Installatie... 3 Wet en belofte per speltak... 4 Installatie eisen... 5 Scoutshop en Scoutkast... 6 1

Nadere informatie

April 2015 Hallo allemaal, Hier is weer een infobrief en wel een hele lange. Zodat jullie allemaal weer van alles op de hoogte zijn.

April 2015 Hallo allemaal, Hier is weer een infobrief en wel een hele lange. Zodat jullie allemaal weer van alles op de hoogte zijn. April 2015 Hallo allemaal, Hier is weer een infobrief en wel een hele lange. Zodat jullie allemaal weer van alles op de hoogte zijn. NLdoet: Goh, wat was het leuk op de NLdoet-dag. Wat hebben jullie goed

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Samenvatting van de statuten en Huishoudelijke Regelementen van Scouting Nederland en Scouting Polaris Heerenveen d.d

Samenvatting van de statuten en Huishoudelijke Regelementen van Scouting Nederland en Scouting Polaris Heerenveen d.d Samenvatting van de statuten en Huishoudelijke Regelementen van Scouting Nederland en Scouting Polaris Heerenveen d.d. 05-04-2017 Deze samenvatting is bedoeld voor leden en vrijwilligers, zodat niet alle

Nadere informatie

Bolsterbericht home-page:

Bolsterbericht   home-page: Kerkstraat 112 5126 GD Gilze Tel 0161-451541 Bolsterbericht e-mail: a.dvet@debolstergilze.nl home-page: www.debolstergilze.nl Nieuwsbrief nr. 7 03-10-2018 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

Scouting Sint Jorisgroep 5

Scouting Sint Jorisgroep 5 Scouting Sint Jorisgroep 5 Jaaroverzicht 2018 Maart 2019 Sint Jorisgroep 5 in getallen 2018 22 actieve vrijwilligers zette zich in voor uitdagende activiteiten Onze vrijwilligers zijn 137,280,- waard aan

Nadere informatie

13 maart 2015

13 maart 2015 1261 www.clarafabriciusschool.nl 13 maart 2015 16 maart 11.30 uur 13.00 uur Groep 3/4 tennisles op het tennisveld 17 maart 9.30 uur - Groep 3 excursie naar de Betuwe Express 18 maart Meester René geeft

Nadere informatie

Naast Facebook en houden wij je door middel van de nieuwsbrief graag uitgebreid op de hoogte.

Naast Facebook en  houden wij je door middel van de nieuwsbrief graag uitgebreid op de hoogte. VOORWOORD Voor jullie ligt nieuwsbrief nr. 2! De afgelopen maanden zijn er weer leuke activiteiten geweest met als hoogtepunten de viering van het 70-jarig jubileum en de JOTA, maar daar lees je op de

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 01 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent?

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? VRAGEN OVERZICHT Bent u momenteel bardienstlid? Ja 34 Nee 6 Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? 6 reacties Ivm werk; onregelmatige werktijden en niet op lange termijn vooruit

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij de Kazan de Wolfgroep Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Algemeen nieuws. Belangrijke data. Inschrijven op de Basisschool. Beste ouders/verzorgers,

Het Lepelaartje. Algemeen nieuws. Belangrijke data. Inschrijven op de Basisschool. Beste ouders/verzorgers, Algemeen nieuws Beste ouders/verzorgers, U heeft vast gemerkt dat wij druk bezig zijn met de voorbereiding voor volgend schooljaar. Intern wordt er het een en ander verhuisd en verplaatst zodat we volgend

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1.Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018 t Omlopertje jaargang 10 nummer 26 10 september 2018 Kind op Maandag Ik heb jou nodig! Exodus 3: 1-14, Exodus 3: 15-4: 21 en 27-31 God heeft Mozes nodig: Hij moet naar de farao van Egypte gaan om te zeggen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Scouting Oud-Beijerland

Nieuwsbrief van Scouting Oud-Beijerland Nieuwsbrief van Scouting Oud-Beijerland november 2016 Kompasonline.nl Activiteiten op de agenda: Welpen: 25-26 nov.: Zwarte Pietenkamp 17 dec: Kerstknutsel (laatste opkomst dit jaar) 7 jan.: Pyjamaloop

Nadere informatie

Afscheid van juf Liesbeth Natuurtoets groep 7 vrijdag 28 september Nieuwsbrief nr. 5

Afscheid van juf Liesbeth Natuurtoets groep 7 vrijdag 28 september Nieuwsbrief nr. 5 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 21 september Agenda 2018 Nummer 4 maandag 24 september Kennismakingsgesprekken

Nadere informatie

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Vakantieprogramma 2015 Chillen in ons ZOmerparadijs Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Zomer 2015 Inhoudsopgave Chillen in ons ZOmerparadijs 1 Week 1 2 Week 2 4 Week 3 5 Week 4 6 Week 5 7 Week 6 9 Zomer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april/mei 2019 Staat voor onderwijs dat meegroeit!

NIEUWSBRIEF april/mei 2019 Staat voor onderwijs dat meegroeit! Agenda april/mei 2019 Woensdag 10 april Vrijdag 12 april Schoonmaakavond (zie info) Ontbijt op school + Koningsspelen Dinsdag 16 april IEP eindtoets groep 8 Woensdag 17 april IEP eindtoets groep 8 Vrijdag

Nadere informatie

Jaarplan Scouting Borculo Cycloongroep

Jaarplan Scouting Borculo Cycloongroep Scouting Borculo Cycloongroep Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doel... 3 3 Speerpunten 2014... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2 Scoutingspel... 4 3.3 Vrijwilligers(beleid)... 5 3.4 Accommodaties en materiaal...

Nadere informatie

IJT-jubileum kamp krant

IJT-jubileum kamp krant IJT-jubileum kamp krant Nummer: 6 Algemeen Iedereen begon al moet te worden, maar na vandaag heeft iedereen weer wat meer energie. Alle speltakken gingen gisteravond laat naar bed: De welpen en kabouters

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2017 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep

Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep Notulen Groepsraad en ouderavond - Maandag 9 oktober 2017 0.Agenda 1. Opening a. Voorstellen bestuur 2. Vaststellen Agenda 3. Speltakken a. Bevers b. Welpen c. Scouts

Nadere informatie

Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma

Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma - In september, eind december en maart worden er programma s gemaakt. Wel worden weekenden en acties al vooruit gepland als dat

Nadere informatie

SCOUTING ST. JOZEF. Andries van Altenalaan BN Hooglanderveen

SCOUTING ST. JOZEF. Andries van Altenalaan BN Hooglanderveen SCOUTING ST. JOZEF Andries van Altenalaan 51 3829 BN Hooglanderveen 1 van 8 1. Geschiedenis en huidige situatie Scouting is in het begin van deze eeuw ontstaan. De grondlegger van de vereniging is Lord

Nadere informatie

Vakanties: In de grote vakantie zijn er geen opkomsten (behalve het kamp). Voor de overige vakanties geldt: raadpleeg de agenda op de website.

Vakanties: In de grote vakantie zijn er geen opkomsten (behalve het kamp). Voor de overige vakanties geldt: raadpleeg de agenda op de website. Seizoen 2015-2016 Beste ouders,verzorgers, Zoals u begrijpt zijn er binnen elke vereniging bepaalde afspraken. Veelal is dit allemaal vanzelfsprekend. Zelfs zo vanzelfsprekend dan men pas na langdurig

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

AGENDA. Eerste schooldag na de meivakantie. OR vergadering uur. Groep 5/6 op werkweek. Schooluitje groep 1/2. Praktisch Verkeersexamen

AGENDA. Eerste schooldag na de meivakantie. OR vergadering uur. Groep 5/6 op werkweek. Schooluitje groep 1/2. Praktisch Verkeersexamen 18 april 2019, nr 15 AGENDA Woe+do+vr Dinsdag Ma+di+woe 19 april 6 mei 13 mei 15, 16, 17 mei 16 mei 20 mei 21 mei 23 mei 30 mei 31 mei 3+4+5 juni 21 juni Start Meivakantie school gesloten t/m 5 mei Eerste

Nadere informatie

Missie, Visie en beleid. Scouting St. Michiel & Lioba Harlingen

Missie, Visie en beleid. Scouting St. Michiel & Lioba Harlingen Missie, Visie en beleid Scouting St. Michiel & Lioba Harlingen Inleiding en aanleiding Scouting St. Michiel & Lioba werkt niet met een beleid. Het bestuur is van mening dat een beleid, op basis van een

Nadere informatie

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Wat, Waar en voor wie? Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep bestaat alleen uit vrijwilligers die

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 Welkom allemaal, Graag laten we u kennis maken met de nieuwsbrief van BC Bever. De nieuwsbrief is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van activiteiten binnen onze club,

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-11 datum: 5 2-2018 februari 5 nieuwsbrief 11 mr vergadering 6 7 8 9 12 10 minutenlijsten hangen in de aula 13 14 Aanschuiftafel locatie Skitteljacht waarom moeilijk

Nadere informatie

Lamoraal van Egmondgroep

Lamoraal van Egmondgroep Lamoraal van Egmondgroep Bezoekadres: Doplaan 4 1442 XZ PURMEREND Postadres: Rietsingel 53 1441 NM PURMEREND Telefoon clubhuis: 0299-414322 email: info@scoutingpurmerend.nl Beste meneer,mevrouw, Onlangs

Nadere informatie

Wegwijzertje. Van de ooievaar

Wegwijzertje. Van de ooievaar Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 17 maart 2017 Nieuwsbrief nummer 13 Wegwijzertje Van de ooievaar Vroeger groeiden baby tjes Nog niet in mama s buik. Ze kwamen van de

Nadere informatie

Wij wensen jullie nu alvast veel leesplezier en gaan er vanuit jullie te zien op het jubileumfeest!

Wij wensen jullie nu alvast veel leesplezier en gaan er vanuit jullie te zien op het jubileumfeest! Hallo allemaal, Lewabo bestaat 50 jaar!!! Een jubileum dat we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Op 22 augustus 1968 is tennisvereniging Lewabo opgericht door een aantal enthousiastelingen en

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Welk spoor vind jij naar de Toekomst? Een toekomstvisie spel voor kaderleden

Welk spoor vind jij naar de Toekomst? Een toekomstvisie spel voor kaderleden Welk spoor vind jij naar de Toekomst? Een toekomstvisie spel voor kaderleden Doel van het spel: Dit spel is bedoeld om in groepje samen met kaderleden uit andere groepen de Toekomstvisie te verkennen.

Nadere informatie

Donderdag 22 augustus Geef je op bij de Funbrigade voor donderdag 14:00 uur! Kosten: 7,- p.p. Min. 20 opgaves Begintijd: 16:00 uur!

Donderdag 22 augustus Geef je op bij de Funbrigade voor donderdag 14:00 uur! Kosten: 7,- p.p. Min. 20 opgaves Begintijd: 16:00 uur! Huifkartocht Zondag 18 augstus Pub Quiz! 21:00 uur! Weet jij de juiste antwoorden op alle vragen? Doe gezellig mee! Dinsdag 20 augustus Geef je op bij de Funbrigade voor maandag 17.00 uur! Kosten: 4,50

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik. Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016. Jubileumjaar FH70

Scouting Frederik Hendrik. Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016. Jubileumjaar FH70 Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016 Jubileumjaar FH70 Hoi allemaal! Het tweede deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programmaboekje is voor januari 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee!

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Het Vakantiekamp Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Jeugdkamp Lutherse Kerk Den Haag Begin je zomervakantie goed en beleef een avontuurlijke

Nadere informatie

Het eerste sneeuwballen feest was een feit vorige week! Leuk om alle kinderen zo te zien genieten van het winterse weer!

Het eerste sneeuwballen feest was een feit vorige week! Leuk om alle kinderen zo te zien genieten van het winterse weer! Nieuwsbrief Jaargang15 Nummer 6 6-2- 2015 Het eerste sneeuwballen feest was een feit vorige week! Leuk om alle kinderen zo te zien genieten van het winterse weer! De maand januari stond in het teken van

Nadere informatie

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake!

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Vereniging Informatie voor nieuwe leden Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Scouting is een superleuke, actieve en uitdagende manier om vrije tijd

Nadere informatie

Maandag 22 juli Laat vanavond je haren invlechten! Prijzen verschillend! Betaling kan contant & met de pin! Vanaf 18:30 uur in de Happy Fun Beach!

Maandag 22 juli Laat vanavond je haren invlechten! Prijzen verschillend! Betaling kan contant & met de pin! Vanaf 18:30 uur in de Happy Fun Beach! Beauty night Huifkartocht Laat vanavond je haren invlechten! Prijzen verschillend! Betaling kan contant & met de pin! Vanaf 18:30 uur in de Happy Fun Dinsdag 23 juli maandag 17.00 uur! Kosten: 4,50 p.p.

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen.

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen. Inhoud Pagina 3 Voorwoord 4 Zeelandweekend 2014 5 Advertentie Beldert 5 Samenvatting paasduik 2014 6 Clubavonden 6 Duikcentrum Nijmegen 8 Agenda 9 kantduikmanagement 10 Colofon 11 Advertentie DCN 2 Voorwoord

Nadere informatie

Informatieboekje Scouting Pioniers oude Mijnstreek Landgraaf

Informatieboekje Scouting Pioniers oude Mijnstreek Landgraaf Informatieboekje Scouting Pioniers oude Mijnstreek Landgraaf Inhoud 1. Leuk kennis te maken. Ontdek Scouting. Over ons: Scouting Pioniers oude Mijnstreek. 2. Onze Speltakken. Bevers. Welpen. Scouts. Explorers.

Nadere informatie

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart.

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart. Zegveld, 13 maart 2018 Deze week is het biddag. Woensdagmiddag 14 maart is er een speciale dienst in de kerk waarin we God om een zegen mogen vragen. Alle kinderen en ouders zijn hier van harte welkom!

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter Scoutinggroep Brigitta Valentijn Wijndaelerweg 12 & Stokroosveld www.brigittavalentijn.nl bestuur@brigittavalentijn.nl Tel: 06-19791537 Maart 2016 Nieuwsbrief van scoutinggroep Brigitta/Valentijn Voorwoord

Nadere informatie

Algemeen 2010. Deelproject Spelvisie en -methode

Algemeen 2010. Deelproject Spelvisie en -methode Deze nieuwsbrief Scouting: project 2010 wordt gezonden naar alle groepsvoorzitters en groepssecretarissen en is bestemd voor alle kaderleden op groepsniveau Algemeen 2010 Deze tweede nieuwsbrief Scouting:

Nadere informatie

Thuisbasis Scouting De Mohicanen: Clubhuis De Wigwam

Thuisbasis Scouting De Mohicanen: Clubhuis De Wigwam Scouting De Mohicanen is een scoutinggroep in het westelijk deel van Den Haag. De thuisbasis, clubhuis De Wigwam, ligt in de Bosjes van Pex, een groengebied tussen de Vogelwijk en de Bloemenbuurt, nabij

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie