CULT Aansluitschema PC Installateur applicatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CULT Aansluitschema PC Installateur applicatie"

Transcriptie

1 CULT Aansluitschema PC Installateur applicatie Fasttel België, Spieveldstraat 24, 9160 Lokeren Tel +32 (0) , Fasttel Nederland, Heiligenboom 3, 5066 CB Moergestel. Tel ,

2 1. algemeen principe PC Installateur applicatie Deze applicatie biedt de installateur de mogelijkheid om alle Cult video modules te configureren. De gebruiker krijgt de kans externe camera s, switches, Fasttel videofoons en Cult een naam te geven. Apparatuur kan ook verwijderd of toegevoegd worden. Deze handleiding bestaat uit een praktisch voorbeeld dat in zijn geheel uitgewerkt wordt zodat u een inzicht verkrijgt in de structuur van een typische Fasttel installatie. Indien u iets niet geheel duidelijk is lees dan toch verder tot het einde. De structuur zal u dan wel duidelijk worden. Wanneer de Cult uit de fabriek komt is deze niet geconfigureerd. Met deze software applicatie gaat u nu instellen wat iedere Cult mag doen en niet mag doen, welke camera s hij moet kunnen tonen en welke niet, welke relais hij mag schakelen en welke niet. De instellingen schrijft u via uw computer wanneer u klaar bent op de micro SD kaart van de Cult. U doet dit per Cult en brengt vervolgens de juiste SD kaart bij de daarvoor bestemde Cult in. De Cult zal telkens controleren of er nieuwe software op de SD kaart staat. Wanneer dit zo is zal hij deze automatisch en onmiddellijk inladen in zijn geheugen en is de configuratie voltooit. 2. overzicht Na het opstarten van de applicatie bekomt men volgend scherm. Dit bestaat bovenaan uit 5 menu s, 9 iconen (toolbar), 6 tabbladen en onderaan uit een statusbar. Camera s De applicatie toont een lijst camera s, hun type (analoog of IP) en hun naam. De naam kan worden gewijzigd, er kunnen camera s verwijderd of toegevoegd worden.

3 IO s Hier krijgt men een overzicht van alle inputs en outputs (relais) van de aangesloten switches die niet als camera gedefinieerd zijn. Switches FT8SW Dit tabblad toont een overzicht van de switches waarbij telkens de naam en de LON code vermeld worden. De namen kunnen worden aangepast. Switches kunnen worden verwijderd of toegevoegd. General Hier kan u 2 uit te voeren commando s ingeven (strings) die de Cult dient uit te voeren bij het schakelen tussen een telefoonoproep en een deuroproep en terug. Tevens kan u hier een quad beeld samenstellen. Buitenposten (Wizard Elite of Elegance) Een buitenpost heeft een naam, een LON adres en een aantal knoppen en een intern telefoonnummer. Buitenposten kunnen verwijderd of toegevoegd worden en hun aantal knoppen kan worden aangepast. De naam van de buitenpost kan gewijzigd worden en ook iedere knop afzonderlijk kan een naam krijgen. Aan iedere buitenpost kan een interne of externe camera toegewezen worden. De beelden van deze camera zullen op de videomodule getoond worden wanneer er aan de buitenpost aangebeld wordt. binnenposten (Cult) Iedere Cult heeft een naam, een LON adres en een video input, alsook een intern telefoonnummer. Cults kunnen worden toegevoegd of verwijderd. Hun naam kan worden aangepast en aan hun video input kan een analoge camera of een camera komende van een switch gekoppeld worden. Voor iedere Cult wordt ook een lijst beschikbare camera s voorzien. Dit zijn de camera s waarvan het beeld via het menu van de Cult kan worden opgevraagd. IP camera s kunnen ook aan deze lijst worden toegevoegd. Analoge camera s kunnen alleen toegevoegd worden, wanneer ze (al dan niet via een switch) aan de video input van de Cult gekoppeld zijn. Iedere Cult heeft ook een lijst belsignalen. Een belsignaal wordt gekoppeld aan een knop van een buitenpost en bestaat uit een geluidsbestand dat moet worden afgespeeld wanneer die knop wordt ingedrukt. Menu File: hiermee kan je een nieuwe configuratie starten, bewaren of de meest recentste openen. Menu Components: hiermee kan je nieuwe camera s, switches, buitenposten en Cults toevoegen. U kan dit ook met de gele icoontjes eronder. Menu Export: hiermee worden de instellingen gekopieerd naar de SD kaart van de Cult of naar HTML voor een duidelijk overzicht van wat u geprogrammeerd heeft. Menu View: hiermee kan je bepaalde bars uitschakelen. Menu Help: weergave van de softwareversie. Toolbar (iconen) : van links naar rechts ziet u Nieuw, Open, Opslaan, Voeg camera toe, Voeg Switch toe, Voeg buitenpost (wizard) toe, Voeg binnenpost (Cult) toe, Export naar SD card en export naar HTML. Tabbladen : hiermee verkrijgt u een duidelijk overzicht van de instellingen. Tevens is het mogelijk om van hieruit wijzigingen aan te brengen door te dubbel klikken op de naam van een camera, switch, buitenpost of binnenpost.

4 3. Configuratie Laten we voor de verdere uitleg van deze software uitgaan van een praktisch voorbeeld : Een publiciteitskantoor heeft aan zijn hekken een Wizard Elite uitgerust met camera en 2 oproepknoppen, genaamd bezoekers en privé. Rechts boven het hekken bevindt zich een externe IP camera. Aan de woning bevindt zich nog een tweede Wizard Elite met camera en één knop. Binnenhuis hebben we 1 Cult in de woonkamer. Verder is de sturing van het hekken uitgerust met een status indicatie van open/gesloten. Vervolgens zijn de deurtelefoons en Cult aangesloten aan de telefooncentrale met volgende interne oproepnummers : Wizard Elite hekken : 48 Wizard Elite Woning : 47 Cult woonkamer : 46 De configuratie bestaat uit 4 stappen : welke camera s zijn er aanwezig? wat ligt er aan de in en uitgangen van de switch? welke buitenposten (Wizards) heb ik? welke Cults heb ik? 3.1 Camera s In dit praktisch voorbeeld zijn er dus 3 camera s, namelijk : ingebouwde analoge camera aan het hekken. We noemen deze WizCam hekken. externe IP camera aan het hekken. We noemen deze ExtCam hekken. ingebouwde analoge camera aan de woning. We noemen deze WizCam woning. In de applicatie kunnen we deze camera s configureren via Componenten > voeg camera toe of via het icoontje met de camera in de toolbar. We bekomen dan onderstaand scherm : Selecteer analoge camera en klik op Volgende.

5 Geef de naam van de eerste camera in en klikken op Voltooien Hiermee is de eerste camera geconfigureerd. De zelfde procedure herhalen we voor de camera aan de woning. Voor de configuratie van de IP camera aan het hekken gaan we als volgt te werk :

6 Selecteer IP camera en klik op Volgende. Hier geven we naam, IPadres, username en password in van de IP camera en klikken op Voltooien.

7 Hierdoor zijn de 3 camera s aangemaakt. Bij het dubbelklikken op een camera kan je bepaalde parameters opnieuw wijzigen. Bij het drukken op de Delete toets van uw toetsenbord wordt deze camera verwijderd. 3.2 Switches De switch (ref FT8SW) zal gebruikt worden om de videosignalen te schakelen, het hekken te openen en om de status te weten van het hekken. (open of toe) ( zie ook figuur laatste pagina ). Het videosignaal van de deurpost van het hekken ligt verbonden aan de eerste uitgang van de switch, deze van de woning aan de tweede uitgang. De laatste uitgang (8) gebruiken we om het hekken te sturen. Tip: de 5 overige relais kunnen we gebruiken om bv lichtpunten en/of andere sturingen te gaan doen. Deze 5 uitgangen kunnen zo bv gekoppeld worden aan de inputs van eender welk domotica systeem. U kan zo verschillende switches parallel op de Lonbus plaatsen waardoor u er telkens 8 inputs en 8 outputs bijkrijgt. De eerste ingang wordt aangewend om de status te weten van het hekken. De IP camera aan het hekken gaat rechtstreeks naar de hub van het aanwezige netwerk. In de applicatie kunnen we deze configuren via Componenten > Voeg switch toe of via het icoontje in de toolbar. Hier geven we naam en Lon adres (default 0x01) in. Indien u meer dan 8 camera s of relais wenst te integreren of te sturen kunnen meerdere switches met telkens een verschillend Lon adres worden toegevoegd.

8 Output1 is van het type Analoge camera komende van het hekken Output 2 is van het type Analoge camera komende van de woning Output 8 is van het type Output Selecteer Naam en kies <nieuw> Geef een naam voor de sturing van het hekken en klik op Ok De vijf vrije outputs kunnen we vervolgens eveneens definiëren: Relais3: sfeer diner Relais4: sfeer TV Relais5: tuinverlichting Relais6: alarm aan Relais7: alarm af Tip: sla uw werk regelmatig op! Handig kan zijn dat u het bestand opslaat als naamklant_datum. Vervolgens bepalen we de inputs. In dit voorbeeld is dit de status van het hekken.

9 Selecteer Naam en kies <nieuw> Geef een naam voor de status van het hekken klik op Ok Klik op OK.

10 Selecteer het tabblad Switches en klik op + naast de naam Schakelmodule Er wordt nu een overzicht gegeven van wat aangemaakt is. Bij het dubbelklikken op de naam van de switch, kan je de parameters terug wijzigen. Bij het drukken op de Delete toets van uw toetsenbord wordt de switch verwijderd. Wanneer u dus meer dan 8 analoge camera s heeft of meer dan 8 sturingen wenst te realiseren heeft u een extra FT8SW nodig. U geeft deze dan een ander Lon adres. 3.3 Tabblad General Wanneer u met een Cult een telefoongesprek met de buitenwereld voert zal de Cult u bij aanbellen aan een Wizard deurtelefoon over de Lon bus u van de aanwezigheid van een bezoeker verwittigen. Om het telefoongesprek in wacht te zetten en de deuroproep over te nemen dient u normaliter een aantal handelingen (codes) uit te voeren. Deze codes verschillen voor iedere telefooncentrale. In dit tabblad kan u twee uit te voeren strings ingeven zodat dit over en weer schakelen met 1 druk op een toets kan gebeuren en de eindgebruiker zodoende de codes niet zelf hoeft te onthouden en uit te voeren. Onder «transfer code» geeft u de code in om een deuroproep over te nemen wanneer u met een buitenlijn bezig bent. Met de Siemens 1120 is dit *57. U geeft onder «information text» de tekst in die dit aangeeft bv «overname deuroproep». u kan indien gewenst nog meerdere uit te voeren strings ingeven. Deze komen dan allen in een uit te voeten lijst te staan. Onder «transfer return code» geeft u de code in om van uw Wizard buitenpost terug naar het telefoongesprek te keren. In de Siemens 1120 is dit *0. Let op : deze *57 en *0 zijn dus afhankelijk van de telefooncentrale.

11 U zal zien dat u in de praktijk 3 mogelijkheden heeft wanneer u met een buitenlijn belt en er dan een deuroproep binnen komt : 1. door op «weigeren» te drukken weigert u de deuroproep. 2. Door op «doorschakelen» te drukken krijgt u het keuzemenu om bv de deuroproep over te nemen of bv de deuroproep naar een antwoordapparaat door te schakelen. 3. Door op «Beëindig en wissel» te drukken beëindigt u het externe gesprek en wordt de parlofoon direct zelf terug opgebeld. 4. Verder kan u hier ook quad camera s definiëren uit de reeds aangemaakte analoge camera s. De switch waarop die camera s gedefinieerd zijn zal dan die overeenstemmende relais tegelijkertijd schakelen. U heeft dan wel een toestel nodig die deze relais dan inleest als inputs en tegelijk kan verwerken door deze als een quad beeld weer te geven. Bijvoorbeeld een quad switch of eerder een degelijk digitaal bewakingsapparaat (VCR). Contacteer Fasttel voor de juiste keuze hierin. De camera s dienen dan niet op de schakelmodule FT8Sw te worden aangesloten maar wel rechtstreeks op de Quad switch of VCR. De relais van de FT8SW dienen dan enkel als trigger naar dat apparaat toe waardoor deze het beeld via zijn uitgang terug stuurt naar de Cult. 3.4 Buitenposten (Wizard buitenposten) In de applicatie kunnen we deze configureren via Componenten > Voeg buitenpost toe of via het icoontje in de toolbar.

12 Geef een naam, LON adres, intern telefoonnummer en het aantal drukknoppen voor de deurtelefoon aan het hekken en klik op Volgende. Geef een naam aan iedere knop.

13 Wijs een camera toe aan de deurtelefoon ( = welk beeld moet er getoond worden bij het drukken) en klik op >. Voor het deurslot selecteer je één van de reeds aangemaakte outputs. Klik op voltooien. Doorslot code: wanneer de output die bij Doorslot switch geselecteerd is straks niet zal gekoppeld worden aan één van de 2 sneltoetsen rechts bovenaan een cult zal de tekst die u hier ingeeft toch op het scherm van die Cult verschijnen. Zo heeft de gebruiker toch zijn geheugensteun om onmiddellijk de juiste code in te geven tot het openen van de juiste deur. In de praktijk is dit steeds iets als #004 waardoor u de vierde relais van de switch FT8SW bedient met lonadres 0. U zal dit nodig hebben wanneer u: 1. geen switch FT8SW heeft. Vul hier dan 2 in want dat is de standaardcode voor het openen van de poort rechtstreeks via een Wizard. 2. Of wanneer U de 2 sneltoetsen van de Cult voor iets anders wenst te gebruiken dan het openen van de poort bij de Wizard die we nu aanmaken. Bv de poorten van 2 meer gebruikte Wizards of eender welke andere sturing die u belangrijker acht of meer gebruikt. 3. Indien geen van beide hierboven beschreven gevallen zich voordoet laat u dit veld gewoon leeg. Als geheugensteun zal dan automatisch het juiste relaissymbool van de desbetreffende sneltoets verschijnen( of. Dezelfde procedure wordt herhaald voor de deurtelefoon aan de woning. Hier is het belangrijk echter dat het Lon adres op 0x02 komt te staan. Verder wordt het intern telefoonnummer op 47 ingesteld en het aantal knoppen op 1. Een deurslot voor de woning is echter niet aanwezig. Selecteer vervolgens het tabblad buitenposten en klik op +.

14 Er wordt nu een overzicht gegeven van wat aangemaakt is. Bij het dubbelklikken op de geselecteerde buitenpost kan je bepaalde parameters wijzigen. Bij het drukken op de Delete toets van uw toetsenbord wordt deze verwijderd. Hiermee zijn de buitenposten gedefinieerd. Er rest ons nog de configuratie van de Cults. 3.5 Binnenposten (Cult) In de applicatie kunnen we deze configureren via Componenten > Voeg binnenpost toe of via het icoontje in de toolbar.

15 Geef een naam, LON adres, intern telefoonnummer en optioneel het Ipadres, subnetmask en Gateway aan de Cult en klik op Volgende. Het Netwerk gedeelte dient u enkel in te vullen wanneer u de Cult in het netwerk wenst te integreren. Hier moet dit wegens de aanwezigheid van een Ip camera. Opmerking : bij de configuratie van meerdere Cults dient het Lon adres en telefoonnummer steeds verschillend te zijn. In onderstaand venster bepalen welke camera s er kunnen bekeken worden via deze Cult via het menu camera s. Selecteer de bron van de analoge camera s via de Switch genaamd Schakelmodule. Indien u geen Schakelmodule heeft kiest u via analog camera de juiste camera. De Cult zal dan enkel beeld geven van die camera wanneer hij een oproep krijgt van de wizard waaraan deze camera gekoppeld is. De Cult ziet dit dan niet op basis van een Lon code maar wel op CLIP van die wizard. Selecteer vervolgens de gewenste camera s en klik telkens op >. In dit geval selecteren we alle camera s. Dit geeft volgend resultaat :

16 In het geval van analoge camera s kan er kabelcompensatie ingevoerd worden (vooral belangrijk bij kleurencamera s). Klik op Volgende. Rechts bovenaan de Cult zelf ziet u 2 relais symbolen staan. Door deze 2 seconden in te drukken kan de Cult twee relais van de schakelmodule FT8SW schakelen. Via Knoppen gaan we toewijzen welke uitgangen dit zijn. In ons voorbeeld betreft dit enkel het hekken. Kies de switch genaamd Schakelmodule en selecteer de output Poort hekken. Zoals reeds vermeld kan, indien uw poortsturing hiervoor voorzien is, de status dicht of open worden weergegeven. Deze relais icoontjes zullen dan ononderbroken knipperen. Via Leds gaan we bepalen welke ingang van de schakelmodule er wordt aan toegewezen.

17 Kies de switch genaamd Schakelmodule en selecteer de input Status hekken. Tip: de aandachtige lezer zal nu reeds doorhebben dat het opvragen van camera beelden via het menu van de Cult en het schakelen van de 2 relais via de 2 relais icoontjes rechts bovenaan de Cult in wezen op hetzelfde neerkomt: er wordt steeds een output van de schakelmodule FT8SW geactiveerd. Hetzelfde geldt hier voor de tabel Sturingen. Selecteer hier de outputs die u wenst te zien in het menu sturingen van de Cult. Enkel deze die u hier selecteert zullen zichtbaar en dus te gebruiken zijn. Voor deze Cult Woonkamer selecteert u alles. Wanneer er wordt gebeld aan uw Fasttel buitenpost kan er per buitenpost en per drukknop een standaard ringtoon of eender welke MP3 worden afgespeeld! Zo kan u indien gewenst een eigen gesproken boodschap afspelen bij aanbellen zodat u onmiddellijk weet welke deurpost en welke drukknop er gebruikt werd. Selecteer in de tabel Sturingen alle outputs. Selecteer in Ringtones onder Outpost de deurtelefoon, in knop de oproepknop en in Geluid het gewenste ringsignaal. Via < Browse> kan je een MP3 bestand selecteren. Rest nog de tweede knop van het hekken en de eerste knop van de inkom. Aldus bekomen we volgend scherm :

18 Klik op Voltooien. Hiermee is de Cult woonkamer gedefinieerd. Bij het dubbelklikken op de geselecteerde binnenpost kan je bepaalde parameters wijzigen. Bij het drukken op de Delete toets van uw toetsenbord wordt deze verwijderd. Bij het klikken op + zie je een overzicht van de parameters. Indien u meerdere Cults mocht hebben maak dan op dezelfde wijze deze aan en bepaal hier dus hoe deze zich zal gedragen en wat deze mag tonen.

19 Belangrijk: Klik nu éénmaal op de naam van de Cult namelijk woonkamer zodat deze blauw oplicht. Bij het klikken op het icoon Export naar SD card of via Export > Export naar SD card zoekt u de Micro SD kaart op en plaats de file op de root van de kaart. Wanneer u de micro SD kaart nu in de juiste Cult plaatst zal deze automatisch de file in zijn geheugen laden en is de Cult klaar voor gebruik. Indien u meerdere Cults heeft dient u dit dus per Cult te doen. Neem een backup van de file voor uzelf via Bestand > opslaan als en geef de file best de naam van uw klant en Cult met de datum erbij bv Obama_woonkamer_ Je kan ook de settings exporteren naar een HTML pagina via het icoon Export naar HTML of via Export > Export naar HTML voor een nog duidelijker totaaloverzicht. 3.6 Lon Codes Verder dienen er, voor een perfecte werking, bepaalde codes geprogrammeerd te worden in de deurtelefoons, switch en telefooncentrale. Het is wel belangrijk dat alles is aangesloten zoals te zien is in de figuur op de laatste pagina. Te programmeren in de deurtelefoons (raadpleeg oa de handleiding van de Wizard en de FT8SW): Wizard hekken: user code #21 (continu camera beeld) eenmalig in te geven tijdens gesprek met deze Wizard. programmeercodes ( na ingave *1996*): (bij indrukken eerste knop wordt er standaard niets geschakeld) (bij indrukken 2 de knop wordt er standaard niets geschakeld) 121 (wizard zendt ID codes uit over Lon bus) 8*00 (eenmalig, adres FT8SW is 0) 8#01 (adres van deze Wizard is 1) Wizard inkom: user code #21 (continu camera beeld) programmeercodes ( na ingave *1996*): (bij indrukken eerste knop wordt er standaard niets geschakeld) 121 (Wizard zendt ID codes uit) 8#02 (adres van deze Wizard is 2) Telefooncentrale : activeer CLIP op alle binnenlijnen. De Cults krijgen hun Lon adres toegewezen via de aangemaakte file waarin u zelf het Lon adres heeft ingegeven.

20 3.7 Aansluitingen Cult Van links naar rechts: o o o o o RING + TIP = naar telefoonlijn of telefooncentrale GND + LON = LON bekabeling: naar schakelmodule FT8SW of naar Wizard series. Ethernet verbinding. Enkel nodig wanneer u IP camera s wenst te bekijken en/of wanneer u de micro sd kaart van de Cult over het netwerk wenst te benaderen. Oranje wit Oranje Groen wit Groen 24Vdc = 15 tot 24V, geen polariteit Video+ en Video 3.8 schema

21 A B 230Vac 18Vac Transfo Externe camera Wizard Elite Hekken Wizard Elite Woning 230 Vac PABX IP SERVER Video - Video Vac 230Vac 18Vac 230Vac 18Vac Transfo Transfo A B IN 1 IN 2 IN 3 IN 4 IN 5 IN 6 IN 7 IN 8 GND GND GND GND PL1 gnd POW C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO C NC NO Hub Input status hekken Poort sturing hekken 1 orange-white 2 orange 4 green -white 6 green

22 Pagina 1 CULT Gebruikershandleiding Cult Fasttel België, Spieveldstraat 24, 9160 Lokeren Tel +32 (0) , info@fasttel.be Fasttel Nederland, Heiligenboom 3, 5066 CB Moergestel. Tel , info@fasttel.nl CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

23 Inhoud 1. Algemeen gebruik Navigeren gemiste gesprekken en deuroproepen relais sturen Micro SD Kaart Resetten Cult reinigen Contacten Aanmaken via de Cult handmatig aanmaken importeren vanuit Outlook Menu bezoekers Camera s Sturingen Muziek Fotoalbum Film Contacten telefoongesprekken Opties Audio Datum en tijd Schermbeveiliging Scherminstellingen Taal Fabrieksinstellingen Shutdown tijd Versie info en updaten Opties Pagina 2 CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

24 1. Algemeen gebruik Pagina Navigeren Het LCD scherm van de Cult is geen touch screen maar het komt u wel steeds tijdens iedere handeling vertellen welke touch knoppen u in het rechtergedeelte kunt gebruiken. Zo verloopt de bediening van de Cult erg makkelijk. Zo ziet u in het voorbeeld hierboven dat er momenteel een gesprek gaande is met deurpost Voordeur en dat er geduwd werd op knop Praktijk. Tegelijk komt er nu een tweede oproep binnen van Xavier. Wanneer u op 2 drukt zal de deur opengaan. De oproep van Xavier kan geweigerd worden door op te duwen. Het volume van het gesprek past u aan door en te bedienen. U kan de overige aangesloten camera s onmiddellijk raadplegen door in dit voorbeeld te kiezen. De deuroproep beëindigen en direct het gesprek met Xavier aannemen kan u hier door te kiezen. En zo zal de Cult u bij iedere stap tonen wat er op dat moment mogelijk is. Zo ook bv wanneer u met een buitenlijn aan het bellen bent en vervolgens wordt er aan een deurtelefoon aangebeld. U zal zien dat u dan 3 mogelijkheden heeft : 1. door op «wiegeren» te drukken weigert u de deuroproep. 2. Door op «doorschakelen» te drukken krijgt u het keuzemenu om bv de deuroproep over te nemen of bv de deuroproep naar een antwoordapparaat door te schakelen. 3. Door op «Beëindig en wissel» te drukken beëindigt u het externe gesprek en wordt de parlofoon direct zelf terug opgebeld. CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

25 1.2 gemiste gesprekken en deuroproepen Wanneer alle led s van de Cult continu aan en uit gaan dan vertelt de Cult u dat u een gesprek gemist heeft. U kan direct zien hoeveel gemiste telefoon en deurgesprekken er zijn. U kan deze nummers of contacten dan onmiddellijk gaan terugbellen en/of opslaan. De beelden van de deuroproep kan u ook direct afspelen. Pagina relais sturen Rechts bovenaan de Cult ziet u 2 relais symbolen staan ( en ). Door deze 2 seconden in te drukken zal de Cult 2 onafhankelijke relais van de optionele schakelmodule FT8SW schakelen. Hiermee kan u dan bv een poort en/of deur openen. Of een verlichting of alarm activeren. Indien uw poortsturing of alarm voorzien is van een terugmelding bij open of niet aan staan dan zullen deze relais icoontjes ononderbroken knipperen. Zo kan u bv voor het slapen gaan steeds controleren of uw poort wel gesloten is of uw alarm aan staat. Via het menu sturingen kan u trouwens nog veel meer relais schakelen dan deze Micro SD Kaart Aan het linkergedeelte van de Cult onder de luidspreker is een gleuf voorzien waar de micro SD geheugen kaart zit. Zonder deze kaart zal u enkel kunnen telefoneren met de Cult. Er dient dus steeds een kaart aanwezig te zijn. Op de kaart staan een aantal mappen die steeds aanwezigen moeten blijven en dus niet verwijderd kunnen worden. Verder leest uw wat u in die mappen kwijt kunt en voor wat ze dienen. De micro SD kaart verwijdert u best door er met uw nagel zachtjes op te duwen. De kaart zal vervolgens vanzelf uit zijn houder komen. Wees voorzichtig en forceer nooit. U steekt de kaart er terug in met de tekst naar boven. 1.5 Resetten U kan de Cult resetten door ofwel de stroom even af te halen ofwel links van de micro SD kaart met bv een hoek van diezelfde sd kaart op het rubbertje te duwen. Daaronder zit immers een micro switch verborgen die de spanning zal onderbreken. Wees voorzichtig dat u het glas niet beschadigd! 1.6 Cult reinigen CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

26 Het glas van de Cult kan u makkelijker reinigen wanneer de knoppen tijdelijk niet actief staan. U doet dit door 3 seconden in te duwen. U zal dan een balk zien verschijnen. U kan nu de Cult gedurende 1 minuut reinigen. Doe dit met een zachte doek en een beperkte hoeveelheid ruiten cleaner. Pagina 5 2. Contacten 2.1 Aanmaken via de Cult In het opstartscherm van de Cult kan u met uw contacten raadplegen. Een contact maakt u aan door eerst het volledige telefoonnummer in te geven. Vervolgens kiest u voeg toe met en geeft u een naam in. Eens een contact aangemaakt kan u de meest gebruikte instellen als speeddial. Deze staan steeds bovenaan de lijst contacten genummerd van 0 tem 9. Door de toetsen 0 tem 9 in te duwen in het opstartscherm kan u onmiddellijk de speeddial opbellen die daar achter geprogrammeerd staat. U merkt ook dat wanneer u in het opstartscherm een naam of nummer begint te typen de Cult de intelligentie heeft naar unieke verbanden te zoeken. Dit doet hij zowel op naam als op nummer. Voor dit laatste doet hij dit niet enkel voor het begin van het nummer maar ook in het nummer zelf. De verbanden die de Cult vindt worden geel gekleurd. U kan dan onmiddellijk met selecteren en opbellen. het contact 2.2 handmatig aanmaken Wanneer u veel contacten dient in te laden dan kan u dit sneller laten verlopen door de contacten in te typen in het bestand contacts dat u vindt op de micro sd kaart onder data. U geeft in: naam <tab> telefoonnummer <tab> speeddial nummer. Dit laatste van 0 tem 9 en slechts één keer te gebruiken. Dus voor maximaal 10 contacten. CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

27 In bovenstaan voorbeeld bijvoorbeeld zal de Cult John onder speeddial 0 plaatsen en Manu en Jerry onder 1 en 2. De rest zal hij alfabetisch gaan rangschikken. 2.3 importeren vanuit Outlook Pagina 6 U kan ook via een vanuit Outlook contactpersonen importeren. Ga in Outlook naar Contactpersonen en kies bovenaan in bestand voor Importeren en exporteren. Dan kiest u naar een bestand exporteren en Door tabs gescheiden waarden (windows). Vervolgens zoekt u de contactenmap die u wenst te exporteren en kies volgende. Als naam kiest u voor het bestand contacts en plaats dit in de data map van uw micro SD kaart. Overschrijf het bestaande contacts. Klik nu op aangepaste velden toewijzen en dan onderaan toewijzingen wissen. Vanuit het linker vak sleept u nu eerst het namen veld en dan het telefoonnummer veld dat u wenst in te exporteren. Dit mag van ieder maar 1 veld zijn, dus 2 in totaal. Meestal is dit Naam en bv telefoon op werk. Dan kiest u ok en voltooien. Open nu het bestand Contacts en haal de eerste regel weg. Ga naar het menu bewerken en daaronder vervangen. In het veld zoeken naar typt u en kies alles vervangen. Herhaal dit ook voor, zodat uit het bestand en, verdwijnen. U kan zo ook bv het begin van de telefoonnummers aanpassen (bv +32 vervangen door 0). U kan indien gewenst hier reeds de tien speeddials aanmaken (zie punt 2.2 hierboven). Kies vervolgens voor bestand en opslaan als en kies onderaan bij codering voor unicode. Sla op en u zal zien dat de Cult alle contacten mooi weergeeft. 3. Menu Onder menu vindt u zowat alle functies van de Cult weer. U kan met en naar een andere rubriek gaan maar u kan ook direct naar bv fotoalbum gaan door 4 te selecteren. 3.1 bezoekers In deze map slaat de Cult alle deuroproepen op. Bij het afspelen ziet u bovenaan welke Fasttel deurtelefoon en zelfs welke drukknop daarvan gebruikt werd. Uw installateur stelt dit in bij de installatie. U vindt de filmpjes in mpeg4 formaat weer op de micro SD kaart in de map visitors. 3.2 Camera s Hier ziet u de lijst van de door uw installateur geïnstalleerde en benoemde camera s. De Cult kan CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

28 zowel analoge als IP camera s weergeven. U kan een camera selecteren door de pijltjes te gebruiken of door direct het nummer te kiezen dat u voor de naam ziet. U kan ook voor slideshow kiezen en het interval instellen. Wanneer u een camera gekozen hebt kan u met de pijltjes een volgende of vorige camera kiezen. Wanneer u opnemen kiest ziet u bovenaan het rode opname symbool verschijnen. De beelden worden vanaf dat moment opgenomen op de SD kaart in de map visitors. Pagina Sturingen Via uw Cult kan u allerlei sturingen gaan doen zoals bv open van poorten of deuren, bedienen van lichtpunten en sferen, activeren alarm of tuinbesproeiing, enz Onder punt 1.3 kan u lezen dat rechts bovenaan de Cult 2 sneltoetsen voorzien zijn waarmee u direct 2 sturingen kunt doen ( en. Deze 2 icoontjes geven een terugmelding wanneer ze onophoudelijk knipperen. De overige relais kan u activeren door te gaan naar Menu sturingen. Raadpleeg uw installateur voor het correct koppelen van de relais en het geven van een logische naam hieraan. 3.4 Muziek De Cult is eveneens een heuse MP3 speler. Plaats uw MP3 s in de map Music op SD kaart. Gebruik submappen om uw muziek te ordenen. Wanneer er een nummer speelt kan u met de pijltjes het volume regelen en met * en # een vorig of volgend nummer kiezen. Wanneer u voor terug kiest kan u met de pijltjes door uw nummers bladeren terwijl het huidige nummer blijft spelen. Wanneer er wordt gebeld aan uw Fasttel deurtelefoon kan uw installateur als ringtone eender welke MP3 kiezen en dit per oproepknop! Zo kan u indien gewenst een eigen gesproken boodschap afspelen bij aanbellen zodat u onmiddellijk weet welke deurpost en welke drukknop er gebruikt werd. 3.5 Fotoalbum U kan van uw Cult een mooi fotoframe maken door uw foto s op de SD kaart te zetten in de map pictures. U kan in deze map submappen aanmaken om zo de foto s bv op datum of evenement te rangschikken. De Cult zal deze submappen ook weergeven. CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

29 Bij de software van de Cult wordt het gratis programma Irfanview geleverd. Hiermee kan u al uw foto s tegelijk omzetten naar het ideale formaat voor de Cult, namelijk JPG 320*240 pixels. Dit formaat is noodzakelijk voor een vlotte weergave. Open Irfanview en selecteer links bovenaan File Batch conversion. Pagina 8 In het rechterscherm bovenaan Look in : Selecteer hier de foto s die u wenst te converteren. Doe dit met de knoppen Add en/of Add all. De foto s komen telkens in het scherm rechts onderaan te staan. In het linker gedeelte: i. Selecteer batch conversion (of batch conversion Rename result files indien u de foto s een andere of meer logische naam wenst te geven) ii. Selecteer output format (as JPG) iii. Vink Use advanced options aan en klik op de knop Advanced. Vul aan zoals het scherm hier onder en klik op OK. CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

30 Pagina 9 Kies een output directory. Dit mag direct de pictures directory zijn op de micro SD kaart van de Cult. Klik op Start Batch en het converteren begint. 3.6 Film Filmpjes plaatst u op de SD kaart in de map movies. Ook hier kan u weer submappen aanmaken. In de map software op de micro SD kaart van de Cult wordt het gratis programma Winff geleverd. CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

31 Hiermee kan u al uw filmpjes makkelijk omzetten naar het ideale formaat voor de Cult, namelijk MPG 320x240 pixels. Dit formaat is noodzakelijk voor een vlotte weergave. Installeer Winff door Winff 1.1.setup uit te voeren. Na het opstarten kiest u bovenaan bestand importeer voorinstelling. U haalt Cult500 op in dezelfde map Winff. Met de knop toevoegen kunt u meerdere films tegelijk ophalen. Pagina 10 Bij converteer naar kiest u Fasttel en bij voorinstelling Fasttel device (320x k). Voor cartoon filmpjes neemt u best de andere van 200k. Bij doelmap selecteert u de map movie (en eventuele submap hierin) die u vindt op de micro SD kaart. 3.7 Contacten Hier kan u uw contacten wijzigen. U kan hier ook de 10 beschikbare speeddials aanmaken. Een speeddial kan enkel aangemaakt worden door een reeds bestaand contact up te graden naar een speeddial. Zie ook punt 2 Contacten van deze handleiding. 3.8 telefoongesprekken In deze map slaat de Cult uw telefoongesprekken op. U vindt de gesprekken in mp3 formaat weer op de micro SD kaart in de map calls. Standaard staat deze opname functie niet geactiveerd. U kan ze activeren door te gaan naar 8. Opties 1. Audio 7. Opslaan tel gesprek 2. Ja. 3.9 Opties Audio 1. Spraakvolume: stel hier het luidspreker volume van uw Cult in voor uw gesprekken en het afspelen van muziek. 2. Ringtones: stel hier de ringtone voor uw gewone inkomende telefoonoproepen in. U heeft de keuze uit enkele standaard ringtones of uit uw persoonlijke MP3 s die u kan toevoegen in de map Music op de SD kaart. Voor uw deuroproepen kan uw installateur per buitenpost en per drukknop een andere MP3 toewijzen. 3. Ringtone volume: stel het volume in van de hierboven gekozen ringtone. 4. Toetsgeluid: telkens u de Cult aanraakt zal deze het hier gekozen geluid afspelen. 5. Toetsvolume: stel het volume in van het hierboven gekozen toetsgeluid. 6. Deurbel: wanneer er wordt aangebeld aan uw Fasttel deurtelefoon kan uw installateur daarin bepalen hoeveel keer de telefoon, en dus ook de Cult, overgaat alvorens de oproep stopt. Met deze functie kan u evenwel kiezen dat de Cult bv slechts driemaal (keuze 4) overgaat en dan stopt met het afspelen van de ringtone door zijn luidspreker. De Cult blijft CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

32 evenwel online. Alleen speelt hij enkel de ringtone niet meer af. Deze functie is vooral handig wanneer u vaak uw deur opent zonder de oproep te beantwoorden. 7. Opslaan tel gesprek: kies hier of u uw normale telefoongesprekken op de SD kaart wenst op te nemen of niet. Uw gesprekspartner zal hiervan niets merken. Deuroproepen worden sowieso altijd opgenomen. Pagina Datum en tijd Stel hier de datum en tijd in. Doe dit met de pijltjes en bevestig telkens Schermbeveiliging 1. Wachttijd: stel hier de wachttijd in alvorens de Cult nadat u een laatste handeling gedaan hebt in schermbeveiliging gaat. De Cult zal niet in schermbeveiliging gaan wanneer hij muziek, foto s of filmpjes speelt. Evenmin wanneer hij een slide show van de camera s speelt. Dan geldt enkel de shut down tijd. 2. Opties: bepaal hier wat de Cult toont als schermbeveiliging. Bij keuze 1 bv zal de Cult direct in slaapstand gaan Scherminstellingen Stel hier de helderheid van het scherm in Taal Fabrieksinstellingen Wis alle instellingen alsof uw Cult nieuw uit de doos komt. Contacten worden niet gewist Shutdown tijd Hier stelt u in wanneer de Cult zijn scherm en led s uitschakelt. Door het simpel aantikken van eender welke toets wordt de Cult terug wakker Versie info en updaten CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

33 Hier ziet u over welke software versie de Cult beschikt. Wanneer uw Cult bv over minder menu s beschikt dan deze handleiding beschrijft dan heeft u mogelijk een update nodig. Surf daarom regelmatig eens naar waar u de laatste software vindt. Updaten gebeurt door de download software gewoon op de root van de SD kaart te zetten. Wanneer Windows vraagt om bepaalde files te overschrijven kies dan steeds Ja. De Cult zal geen gebruikergegevens, contacten of wat dan ook overschrijven. Wel interne software waarvoor de nieuwe software dient. Bij opnieuw plaatsen van de SD kaart zal de Cult zichzelf onmiddellijk en automatisch met de nieuwere versie updaten. Pagina Opties De basis module van de Cult (FTCULT) is gemaakt om op de muur gemonteerd te worden. Met de optionele kit FTCULTF kan u de Cult mits een inbouwbak en klemmensysteem in de muur plaatsen. Een rand in zwarte pianolak werkt het geheel prachtig af. De Cult is een handenvrije module maar met de FTCULTH kan u een prachtige hoorn in glazen uitvoering toevoegen. Wanneer u tijdens een handenvrij gesprek de hoorn afhaakt zal de Cult automatisch overschakelen naar de hoorn. De FTCULTDESK is een houten steun gemaakt van wengé hout. Hiermee kan u de Cult op een kast of bureau plaatsen. Deze steun is verstelbaar zodat u steeds de juiste hoek voor een ideale weergave van het display kan instellen. Voor een volledige beschrijving van dit alles zie CULT Gebruikershandleiding ed. 1.1

CULT. PC Installateur applicatie. Aansluitschema. PC Installateur applicatie. 1. algemeen principe. 2. overzicht

CULT. PC Installateur applicatie. Aansluitschema. PC Installateur applicatie. 1. algemeen principe. 2. overzicht 1. algemeen principe PC Installateur applicatie Deze applicatie biedt de installateur de mogelijkheid om alle Cult video modules te configureren. De gebruiker krijgt de kans externe camera s, switches,

Nadere informatie

Handleiding FT2100. Inhoud. 1. Doel... 3 2. Bekabeling... 3. 3. Programmatie... 4. 4. Inloggen MD s... 11

Handleiding FT2100. Inhoud. 1. Doel... 3 2. Bekabeling... 3. 3. Programmatie... 4. 4. Inloggen MD s... 11 Inhoud Handleiding FT2100 1. Doel... 3 2. Bekabeling... 3 2.1 Zonder Telefooncentrale (zie bijgevoegd schema achteraan handleiding)... 3 2.2 Met telefooncentrale (zie bijgevoegd schema achteraan handleiding)...

Nadere informatie

FT8SW. 1. Werking. Handleiding. De FT8SW is een IO stuurmodule met 8 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard

FT8SW. 1. Werking. Handleiding. De FT8SW is een IO stuurmodule met 8 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard Ed 1.8 Handleiding Handleiding FT8SW, ed1.8 2 FT8SW 1. Werking De FT8SW is een IO stuurmodule met 8 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard De IO module bevat 8 ingangen,8 relais uitgangen,een

Nadere informatie

FT4SW. 1. Werking. Handleiding. Figuur 1

FT4SW. 1. Werking. Handleiding. Figuur 1 Ed 1.3 Handleiding Handleiding FT4SW, ed13 2 FT4SW 1. Werking De FT4SW is een IO module stuurmodule met 4 relais die geactiveerd wordt door de deurtelefoon Wizard (NewClassic, Elegance of Elite serie).

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons:

Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Handleiding (Windows) Instellen Add-ons: Click-to-dial Click-to-dial outlook / Thunderbird Call pop-up applicatie PBXonline.be De add-ons Click-to-dial, Outlook/Thunderbird/contacts plugin en de Call pop-up

Nadere informatie

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG 1. Aansluiten Alle toestellen worden aangesloten op de bestaande bekabeling. De 2-draads interface wordt aangesloten op uw router met UTP kabel. Benodigde bedrading

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index 1 Inleiding 2 Opstarten MJK link 2.15 3 Keuze van Hardware 4 Set-up van een nieuw processcherm. 5 Instellen communicatie 6 Bestand openen 7 Verbinding maken met

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

HANDLEIDING EQOMMAND V3.2

HANDLEIDING EQOMMAND V3.2 HANDLEIDING EQOMMAND V3.2 Versie august 2018, KS Inhoudstafel 1. Activatie van de software p. 2 2. Aanmaken van groepen p. 8 3. Aanmaken van grondplannen p. 16 4. Aanmaken van lijsten p. 26 5. Grafieken

Nadere informatie

INTRATONE Gebruiksaanwijzing Digitale naamkeuze. Montage van de bellenpanelen. Muurbeugel Algemene omschrijving

INTRATONE Gebruiksaanwijzing Digitale naamkeuze. Montage van de bellenpanelen. Muurbeugel Algemene omschrijving Montage van de bellenpanelen INTRATONE Gebruiksaanwijzing Digitale naamkeuze Muurbeugel Algemene omschrijving The INTRATONE interface is een intercom systeem voor een telefoonsysteem (intern PABX of telefoonlijn).

Nadere informatie

Index My VoiceKingdom login Naam van een extensie/telefoontoestel Wachtmuziek Weekschema Failover...

Index My VoiceKingdom login Naam van een extensie/telefoontoestel Wachtmuziek Weekschema Failover... Handleiding Index Index... 1 My VoiceKingdom login... 2 Naam van een extensie/telefoontoestel... 3 Wachtmuziek... 4 Weekschema... 6 Failover... 8 Sneltoetsen of BLF (Busy Lamp Fields)... 10 Gesprekken

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Net2 Entry Premium monitor configureren

Net2 Entry Premium monitor configureren Net2 Entry Premium monitor configureren Overzicht De Net2 Entry Premium monitor is een audio/videomonitor die wordt gebruikt om te communiceren met bezoekers. De monitor wordt gevoed door middel van Power

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

De Wizard Elegance is een deurtelefoon die zich als een echte kameleon moeiteloos aanpast aan elke omgeving.

De Wizard Elegance is een deurtelefoon die zich als een echte kameleon moeiteloos aanpast aan elke omgeving. 17 De is een deurtelefoon die zich als een echte kameleon moeiteloos aanpast aan elke omgeving. Fasttel zal met deze deurtelefoon opnieuw trendsetter zijn. De Elegance pakt immers uit met een aantal eigenschappen

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE In deze handleiding beperken we ons tot de functionaliteiten zoals ze beschreven zijn op de website seniorenalarmen.be. Vooraleer

Nadere informatie

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek

11) Aanmaken Muziek Bibliotheek Pagina 1 van 6 ) Aanmaken Muziek Bibliotheek Deze uitleg is alleen nodig als u een muziek bibliotheek wenst te maken met de Windows MediaPlayer zoals besproken in hoofdstuk 9 voor het delen en aansturen

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons

INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons Algemene omschrijving The INTRATONE interface is een intercom systeem voor een telefoonsysteem (intern PABX of telefoonlijn). Het systeem

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Deze handleiding wil een summier overzicht geven van de installatieprocedure van het digitaal aanvraagformulier. De handleiding is bedoeld voor de al wat ervaren

Nadere informatie

DSR-X20. Gebruikers Handleiding

DSR-X20. Gebruikers Handleiding DSR-X20 DSR-X20 Gebruikers Handleiding DISCO Discosmash Vroegeinde 14, 2243 Pulle, België Tel.: +32 (0)3 4640909 - Fax: +32 (0)3 4640139 info@discosmash.com - www.discosmash.com Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

Flexitalk HANDLEIDING. Fasttel behoudt zich het recht om de inhoud te veranderen zonder voorafgaande waarschuwing.

Flexitalk HANDLEIDING. Fasttel behoudt zich het recht om de inhoud te veranderen zonder voorafgaande waarschuwing. HANDLEIDING Flexitalk Fasttel behoudt zich het recht om de inhoud te veranderen zonder voorafgaande waarschuwing. Fasttel België, Klipsenstraat 18A, 9160 Lokeren. Tel +32 (0)9 244 65 20, info@fasttel.be

Nadere informatie

Triggers en Acties gebruiken

Triggers en Acties gebruiken Net2 Triggers en Acties gebruiken Belangrijke opmerking De Net2 Servercomputer moet altijd draaien, anders kan Triggers en Acties niet correct werken. Triggers en Acties is een krachtige functie. Hij kan

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing M-70

Gebruiksaanwijzing M-70 Gebruiksaanwijzing M-70 344162 Uitgebreide gebruiksaanwijzing M-70 1) Als er aangebeld wordt, gaat de videofoon over, licht het scherm op en gaat de gesprekstoets groen knipperen. Let op, dat sommige camera

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

iphone app - Roll Call

iphone app - Roll Call iphone app - Roll Call Roll Call - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Beknopte handleiding SQ Vieuw software

Beknopte handleiding SQ Vieuw software Beknopte handleiding SQ Vieuw software Het startscherm met de verschillende opties: - Logger Set-up : het programmeren van de datalogger naar een gewenste configuratie - Download Data: het halen van data

Nadere informatie

HD IP Conferentie Toestel

HD IP Conferentie Toestel HD IP Conferentie Toestel CP860 Quick Start Handleiding Inhoud verpakking De volgende onderdelen zijn ingesloten in de verpakking. Indien een onderdeel niet aanwezig is, raadpleeg dan uw leverancier. Het

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Soms zijn er bijkomende functies op het volgende scherm. Gebruik dan de navigatortoets om naar het volgend/vorig scherm te gaan.

Soms zijn er bijkomende functies op het volgende scherm. Gebruik dan de navigatortoets om naar het volgend/vorig scherm te gaan. Allcatell OmniiPCX Enterpriise Advanced 4035 Dynamische schermtoetsen Onderaan het display van uw toestel vindt u 5 dynamische schermtoetsen. De functie van deze toetsen is afhankelijk van de status van

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 5.HET PLAATSEN OF

Nadere informatie

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop.

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop. Handleiding voor Windows. Installeer Signcall 1. Open www.signcall.nl/signcall-computer 2. Het bestand wordt automatisch gedownload. Mogelijk wordt u vooraf gevraagd de download te accepteren. 3. Open

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå jáíéä aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå De draadloze Mitel 5610-telefoon en IP DECT-standaard bieden functies voor de verwerking van 3300 ICP SIP-oproepen op een draadloos toestel De IP DECT-standaard biedt

Nadere informatie

Een Net2 Entry Monitor configureren

Een Net2 Entry Monitor configureren Een Entry Monitor configureren Overzicht De Entry monitor is een audio / videomonitor en wordt gebruikt om op afstand te communiceren met bezoekers. Het wordt gevoed door middel van Power over Ethernet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MxControlCenter

Gebruikershandleiding MxControlCenter Gebruikershandleiding MxControlCenter Handleiding voor het gebruik van Mxcontrolcenter In deze handleiding wordt er vanuit gegaan dat uw installateur het programma heeft geïnstalleerd en gereed heeft gemaakt

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie / 9 gebruik /

inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie / 9 gebruik / handleiding snom M3 Maak uw Snom M3 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

HIPPER Gebruikershandleiding

HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 2 Configuratie... 1 3 Instellingen bereikbaarheid... 2 3.1 Niet storen (oftewel Do not Disturb)... 2 3.2 Doorschakelen... 3 3.2.1 Altijd Doorschakelen...

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Verkorte Gebruiker Handleiding

Verkorte Gebruiker Handleiding Verkorte Gebruiker Handleiding Inhoud Algemeen... 3 Het keypad... 3 Functietoetsen... 4 Cijfertoetsen... 4 Navigatietoetsen... 4 LCD scherm... 4 Signalisatie LED s... 6 Noodtoetsen... 6 De verschillende

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding 1 Mediaplayer X9 XBMC / Kodi Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: A B Klik op de knop SettingsMbox

Nadere informatie

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App

Internet Video Deurbel. SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App Internet Video Deurbel SNELSTART Gebruikersopties Handleiding voor de App In deze handleiding worden alle functies uitgelegd om u wegwijs te maken van ons product. Door middel van foto s proberen we alles

Nadere informatie

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0 De Way Kit van Fermax is een Plug & Play kit. De huisstations zijn reeds voor geprogrammeerd op het deurstation. 1. Monitor onderdelen en functies: 2. Deurstation onderdelen en functies: - JP/LK : jumper

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com Bloggen jullie ook? 1. Wat is bloggen? Je maakt een weblog of plaats (overzicht) op het internet. Eigenlijk is het een eenvoudige eigen site op het internet in dagboekvorm. Het is niet moeilijk, je hebt

Nadere informatie

Windows Media Player:

Windows Media Player: Windows Media Player: Afspelen: 1) Map openen van wat je wil afspelen (USB, harde schijf, SD-kaart, ) 2) Dubbelklik op gekozen film (als WMP als standaard staat ingesteld start dit automatisch op). OF

Nadere informatie

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding 1. Bediening van de DVR 1.1 Bediening met de muis De muis moet aan de ACHTERKANT van de recorder worden aangesloten op de USB ingang. Als de muis actief is dan

Nadere informatie

Brink Technical Solutions BV

Brink Technical Solutions BV 1 2 2 Auteur: Eindredactie: Brink Technical Solutions BV Brink Technical Solutions BV Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2014. Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd binnen educatieve

Nadere informatie

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 5.HET PLAATSEN OF UITNEMEN

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

Handleiding draadloze videofoon met geheugen type RFMEMS5

Handleiding draadloze videofoon met geheugen type RFMEMS5 Handleiding draadloze videofoon met geheugen type RFMEMS5 Bedankt voor de aankoop van dit draadloos videofoon systeem. Alvorens over te gaan tot de installatie van dit product vragen we u om eerst deze

Nadere informatie

G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Aastra 6731i

G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g. Aastra 6731i G e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g Aastra 6731i Inhoud Toestel overzicht Basisfuncties Een oproep plaatsen Een oproep beantwoorden Een gesprek beëindigen Een nummer herhalen (redial) Een oproep

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

25/06/2012 GSMP100 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING

25/06/2012 GSMP100 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING 25/06/2012 GSMP100 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Specificaties Voedingsspanning 12 Vdc Nominaal stroomverbruik Maximum 250 ma, nominale 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900 of GSM 900/1800

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

U kan een nummer invoeren via de witte zoekbalk boven de contactpersonenlijst. Door op enter te drukken, belt u uit.

U kan een nummer invoeren via de witte zoekbalk boven de contactpersonenlijst. Door op enter te drukken, belt u uit. Korte handleiding Softphone Bellen met de softphone De softphone gebruiken om een gesprek op uw vast toestel of mobiel te starten Een gesprek aannemen Opties tijdens een gesprek Contactpersonen, oproepen,

Nadere informatie

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan.

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan. Inhoudsopgave 1. Belangrijke veiligheidsinstructies... 2 2. Mee geleverde producten voor de DVR... 2 3. Uitleg bedieningspaneel... 2 4. Uitleg afstandsbediening... 3 5. Aan de slag met de DVR... 3 5.1

Nadere informatie

inex Client Quicksheet

inex Client Quicksheet inex Client Quicksheet Installeren Klik op het icoon StandardSetup. Het volgende scherm verschijnt: Klik op Next. Selecteer Client en klik op Next. Kies eventueel in welke map inex geïnstalleerd mag worden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player Inleiding Stel de Sweex Black Onyx MP4 Player niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

Mijn Dreambox Als Multimedia Center

Mijn Dreambox Als Multimedia Center Mijn Dreambox Als Multimedia Center Een uitgebreide handleiding over hoe maak ik van mijn dreambox een multi media center. Dus we gaan ervan uit dat je jou dreambox wil gaan gebruiken voor de volgende

Nadere informatie

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

Beelden bekijken op Neptune DVR s

Beelden bekijken op Neptune DVR s Beelden bekijken op Neptune DVR s 1 Inhoudsopgave 1 OVERZICHT EN BEDIENING... 3 1.1 BEDIENING MET MUIS... 3 2 GEBRUIK VAN DE DVR... 3 2.1 INLOGGEN OP DE DVR... 3 2.2 GEBRUIKERSMENU BEELDEN LIVE BEKIJKEN...

Nadere informatie