de oksel van de Wijchense weg met de A73 (aan de linkerkant staduitwaarts) zijn er kansen voor de ontwikkeling van kantoren op een zichtlokatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de oksel van de Wijchense weg met de A73 (aan de linkerkant staduitwaarts) zijn er kansen voor de ontwikkeling van kantoren op een zichtlokatie."

Transcriptie

1 Knoop Brabantse Poort Brabantse Poort is een knoop met veel dynamiek; met winkels, kantoren, voorzieningen, openbaar vervoer en wonen. Veel bedrijvigheid is gericht op de zakelijke dienstverlening. De knoop ligt ten zuiden van de Wijchenseweg en loopt als het ware in een punt richting het stadscentrum. Knoop Brabantse Poort heeft een belangrijke winkelfunctie voor Dukenburg en Lindenholt (stadsdeelcentrum Dukenburg), en kent ook voorzieningen die voor de hele stad en regio van belang zijn (zoals de ijsbaan Triavium, discotheek The Matrixx, woonboulevard, treinstation Dukenburg). Vlak ten noorden van de Brabantse Poort ligt het bedrijventerrein Kerkenbos. Brabantse Poort ligt aan één van de belangrijke entrees van Nijmegen. Met station Dukenburg is het een mogelijke plek voor een toekomstig transferium. Afgelopen jaren is het winkelcentrum van Dukenburg opgeknapt. De komende jaren staat in het teken van consolidatie en goed beheer. Er zullen waarschijnlijk geen grote ontwikkelingen plaats vinden, de knoop is min of meer af. Wel wordt in de komende jaren het station opgeknapt door Prorail. In de oksel van de Wijchense weg met de A73 (aan de linkerkant staduitwaarts) zijn er kansen voor de ontwikkeling van kantoren op een zichtlokatie.

2 Knoop Centraal Station Het Centraal Station is als belangrijke stedelijke entree van grote betekenis voor de uitstraling van de stad. Ook is het stationsgebied, als belangrijkste openbaar vervoersknooppunt, een scharnierpunt voor vele verkeersbewegingen. Op dit moment heeft het stationsgebied nog niet de uitstraling die het als belangrijke entree van de stad verdient. De gemeente wil daarom de omgeving van het Centraal Station omvormen tot visitekaartje van de stad en een betere verbinding tot stand brengen tussen de gebieden aan weerskanten van het spoor, vanaf de Hezelpoort tot aan de Graafseweg. Doel is om twee aantrekkelijke voorkanten van het station te ontwikkelen met veel functies en levendigheid, een prettig verblijfsklimaat en een aantrekkelijke route richting het stadscentrum. Ook belangrijk zijn levendige plinten, interessante functies op de begane grond van gebouwen. Functiemenging zoals kantoren en wonen voor specifieke doelgroepen (zoals studenten) en het versterken van de economische en culturele ontwikkeling is een belangrijke doelstelling. Het gebied rondom het Centraal Station biedt kansen voor vestingen van nieuwe kantoren en hotels.. De komende jaren wordt gewerkt aan o.a de herontwikkeling van de TPG locatie (nieuwbouw Doornroosje, appartementen en studentenhuisvesting) en de Van Schaeck Mathonsingel (ondergronds parkeren en duizenden fietsklemmen, esplanade richting centrum). Aan de centrumkant van het station wordt daarnaast ook gewerkt aan ontwikkeling van nieuwe gebouwen en een verblijfsomgeving die beter is afgestemd op de maat en schaal van de voetganger (Metterswane, overbouwing Tunnelweg, ontwikkeling Spoorstraat). Aan de westzijde van het station is de belangrijkste opgave om de relatie van het station met Nijmegen-West en de oostzijde van het spoor te versterken. De bestaande achterkantsituatie moet veranderd worden in een aantrekkelijke stedelijke locatie met een goede verbinding naar het stadscentrum.

3 Knoop Heijendaal Knoop Heijendaal is grofweg het gebied tussen de St. Annastraat, de spoorlijn naar Venlo en tussen Kapittelweg en Houtlaan. Op Heijendaal komen diverse functies samen. Het Universitair Medisch Centrum St. Radboud, de Radboud universiteit, ROC, De Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Mercator Technology & Science Park en studentenhuisvesting Nijmegen zijn belangrijke functies. Maar het is ook een vervoerspunt met een trein- en busstation en een toekomstige halte voor het HOV-route richting centrum en Waalsprong. Heijendaal is een van de economische motoren van Nijmegen. Het is de grootste werklocatie in de stad, vooral voor kennisintensieve werkgelegenheid. Daarnaast is het ook de plek waar studenten opgeleid worden. Als oud landgoed is het ook een groene plek. De groene campus van de universiteit ( studeren onder de bomen ) en het park Brakkenstein met rijksmonument-status, zijn daar voorbeelden van. We zien Heijendaal, net als Winkelsteeg als een locatie voor kennisintensieve en innovatieve bedrijvigheid en activiteit in de stad. De hoofdfuncties op Heijendaal zijn onderwijs, onderzoek en zorg. Bedrijven gekoppeld aan kennisinstellingen of andere bedrijven in de stad en ondernemingen actief op het terrein van Health Valley kunnen op deze locaties terecht, in een parkachtige setting. Met het Rondje Heijendaal en de Heijendaal-shuttle, die dagelijks veel reizigers vervoerd vanaf station Heijendaal, is de bereikbaarheid al verbeterd. En met de komst van de HOV halte Heijendaal, wordt daaraan verder gewerkt. De komende jaren wordt ook dede verkeersafwikkeling van de wegen rondom Heijendaal (o.a Kapittelweg-Heijendaalseweg) aangepakt. De laatste jaren zijn diverse renovatie en nieuwbouwprojecten (zoals Huygensgebouw, en het Gymnasion) voltooid op Heijendaal. Recent zijn nieuwe studentenwoningen gebouwd en is het Technovium in ontwikkeling.

4 Knoop Lent Knoop Lent is (net als de toekomstige Knoop Ressen) een belangrijke plek in de nieuwe route vanuit het noorden. Nabij het te verplaatsen station Lent wordt de komende jaren gewerkt aan de relatie met het nieuwe (winkel)hart voor Nijmegen Noord, de Hof van Holland (onderdeel van Nijmegen omarmt de Waal). Knoop Lent grenst aan de Hof van Holland en beslaat naast het te verplaatsen station Lent ook de westzijde (Lentse zijde) van het station. Knoop Lent moet in de toekomst de verbinding maken tussen de het centrumgebied en de wijken in Nijmegen Noord, maar ook tussen het centrumgebied en de kern Lent. In deze knoop, waar ook de Prins Mauritssingel aantakt op de nieuwe stadsbrug zullen diverse functies bij elkaar komen (werken, winkelen, recreëren en wonen voor specifieke doelgroepen). Met recht is het daarmee een dynamische knoop. In dit gebied komt een relatie met nieuwe winkels voor de dagelijkse boodschappen, maar er zijn ook kansen voor grootschalige detailhandel. Ook worden er kantoren gebouwd, met name langs de nieuwe Graaf Allardsingel en rondom het station. Verder wordt gedacht aan vestiging van voorzieningen als bibliotheek en voorzieningenhart. Naast de dynamische functies spelen verkeerstromen een grote rol. Knoop Lent is de locatie waar het verkeer vanuit het noorden wordt verdeeld over de oude Waalbrug en de nieuwe Stadsbrug. Maar het is ook de plek waar het fietsverkeer aankomt via de Snelbinder en aantakt op de nieuwe snelfietsroute richting Elst en Arnhem. En tenslotte zal de HOV-route via knoop Lent lopen. Kortom een plek waar mobiliteit moet samengaan met een aantrekkelijk en prettig verblijfsgebied voor de bezoekers. Net als bij het Centraal Station is ook hier de opgave om 2 voorkanten te creëren. Zowel aan de Lentste zijde als aan de zijde van Hof van Holland moet een aantrekkelijk gebied ontstaan met een prettige, veilige openbare ruimte en bijpassende architectuur en voorzieningen. Het is belangrijk om de aansluiting met het oude Lent zo goed mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door hoge eisen te stellen aan toegankelijkheid en gemakkelijke looproutes.

5 Toekomstige knoop Ressen De toekomstige knoop Ressen is direct gelegen aan de A325 en nabij de A15. Het gaat hier om een lokatie die direct gelegen is nabij woongebieden en een recreatiegebieden (de nog aan te leggen Landschapzone en Park Lingezegen). De positionering ten opzichte van het landelijke, regionale en stedelijke wegennet is goed en wordt verder verbeterd door de komst van de nieuwe stadsbrug. Knoop Ressen wordt op termijn ook voor openbaar vervoer goed ontsloten met een HOV-halte en wellicht met een regiorailstation. Dit alles maakt de locatie uitermate interessant voor de combinatie van perifere en grootschalige winkels rond het thema wonen en vrije tijd. Naast Knoop Ressen is de Landschapszone gelegen. Daar komen naast recreatieplassen functies als zwembad, sauna, fitness, hotel, restaurant en kleinschalig evenemententerrein. De situering van de Knoop Ressen, direct aan waterplassen en voorzieningen van de Landschapszone, biedt unieke kansen voor de combinatie van detailhandelsfuncties wonen en vrije tijd. Daarnaast zijn er kansen voor nieuwe kantoren, omdat het hier om een zichtlocatie gaat. Momenteel is op Ressen een tijdelijk transferium ingericht, van waaruit de Waalsprinter de file op de Waalbrug omzeilt.

6 Knoop Winkelsteeg Knoop Winkelsteeg (grofweg tussen Wijchenseweg - nieuwe Dukenburgseweg en Neerbosschweg) moet de economische hot spot in Oost Nederland worden. Een publiekprivaat initiatief met Europese uitstraling dat zal bijdragen aan het versterken van de kennisintensieve productieomgeving. De ontwikkeling wordt op gang gebracht door twee economische dragers. Enerzijds de ontwikkeling van de Novio Tech Campus en anderzijds het Topsport- en Innovatiepark. Winkelsteeg vormt dan samen met het stadscentrum en het nabijgelegen Heijendaal het kloppende hart van de Nijmeegse economie. De opening van het Business & Innovation Center FiftyTwoDegrees was een waardevolle impuls voor het gebied. Op de knoop wordt de komende jaren de verbinding gelegd tussen gezondheidszorg en technologie. Het bedrijventerrein (met een rijke geschiedenis in ICT en microelektronica) wordt de komende jaren opgewaardeerd naar een stedelijke knoop met kennisintensieve en innovatieve bedrijvigheid onder de naam Novio Tech Campus. Daar staat innovatie en samenwerking tussen de halfgeleiderindustrie en medische technologie centraal. Novio Tech Campus richt zich vooral op bedrijven die zich bezighouden met zogenaamde toegepaste innovatie: ontwikkeling en productie. Door de nabijheid van universiteitscampus Heijendaal, het Business & Innovation Center Fifty Two Degrees en het al aanwezige bedrijfsleven in de halfgeleiderindustrie (waaronder NXP) is Winkelsteeg daarvoor dé plek. Bestaande functies in het gebied worden verder ontwikkeld en aangevuld met stedelijke functies (wonen, leisure, winkels). Daardoor worden de economische kracht en de ruimtelijke kwaliteit sterk vergroot. Om de knoop Winkelsteeg/De Goffert beter bereikbaar te maken staat de realisatie van een nieuw NS- wordt station (Goffert) op deze locatie gepland. Hiermee Winkelsteeg een multimodaal knooppunt. Winkelsteeg ligt naast het Goffertpark, waar het NEC-stadion gevestigd is. Dit is een van de locaties die onderzocht wordt om de kennis en (praktijk)ervaring van topsportclubs te koppelen aan die van medische en kennisinstellingen en innovatieve bedrijven. De andere locatie in onderzoek is de locatie waarop momenteel Stadsbedrijven van gemeente Nijmegen gehuisvest

7 is. Door samen te werken in het nieuw te ontwikkelen Topsport- en Innovatiepark (TIP) Nijmegen ontstaan innovatieve technieken, methoden en producten. Bij het TIP ligt de focus op het samenbrengen van sport, kennis en technologie in een inspirerende omgeving.

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone. Stationsomgeving ca 1900

Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone. Stationsomgeving ca 1900 Raad 25.05.11 Raad 25.05.11 Historische analyse Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone Stationsomgeving ca 1900 Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone Wederopbouw Spoorzone als stedelijke ontwikkelingszone

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen

Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Toelichting over de presentatie: Stedenbouwkundige ontwikkelvisie Centraal Station Nijmegen Burgerronde 1 februari 2012, 18.00-19.00 uur Traianuskamer Doel: Toelichting: Informeren Presentatie Stedenbouwkundige

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Zienswijzennota. ontwerp bestemmingsplan Nijmegen Centrum- Stationsomgeving

Zienswijzennota. ontwerp bestemmingsplan Nijmegen Centrum- Stationsomgeving Zienswijzennota ontwerp bestemmingsplan Nijmegen Centrum- Stationsomgeving Gemeente Nijmegen Afdeling Stadsontwikkeling November 2012 1 Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Nijmegen Centrum-Stationsomgeving

Nadere informatie

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Koppeling Houten Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten de Koppeling Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs belangrijkste weg

Nadere informatie

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Molenzoom Kantoorlocaties in centrum van Houten Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Molenzoom Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs spoorlijn Nabij centrumvoorzieningen op het

Nadere informatie

NOVIO TECH CAMPUS EN STATION GOFFERT NIJMEGEN

NOVIO TECH CAMPUS EN STATION GOFFERT NIJMEGEN NOVIO TECH CAMPUS EN STATION GOFFERT NIJMEGEN Buitenruimte met markant Pixel patroon Het buitenterrein van de Novio Technum Campus en het nieuwe Station Nijmegen Goffert is op basis van een gedetailleerd

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue)

Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue) Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue) Nota Ruimte budget 75 miljoen euro voor Brainport Eindhoven en 6,8 miljoen voor ontwikkeling A2-zone Planoppervlak 3250 hectare (Brainport Eindhoven) Trekker

Nadere informatie

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag

Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Vervoersknooppunt voor 110.000 reizigers per dag Een aantrekkelijk gebied, met een uitgebreid aanbod aan werkgelegenheid Onder de noemer Arnhem Centraal ondergaan station Arnhem en zijn directe omgeving

Nadere informatie

De gewijzigde planexploitatie wordt ter vaststelling aan de Raad voorgelegd.

De gewijzigde planexploitatie wordt ter vaststelling aan de Raad voorgelegd. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Planexploitatie "Knoop Winkelsteeg" Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 Economie & Toersimae / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst/ B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Bijlage 3 Concept regionale ontwikkelingsstrategie knooppunten

Bijlage 3 Concept regionale ontwikkelingsstrategie knooppunten Bijlage 3 Concept regionale ontwikkelingsstrategie knooppunten De regionale ontwikkelingsstrategie geeft concreet uitwerking aan het schaalniveau kiezen tussen knooppunten in de corridor en aan andere

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Stationsgebied Hilversum. Hilversum. De groene loper naar de mediastad Stationsgebied

Stationsgebied Hilversum. Hilversum. De groene loper naar de mediastad Stationsgebied Stationsgebied Hilversum Hilversum De groene loper naar de mediastad 28.02.2019 Stationsgebied 02.10.2018 De pijlers voor een nieuw stationsgebied Warm thuiskomen in een levendig centrum Het kloppende

Nadere informatie

Welcome. the future. Future Center Wageningen

Welcome. the future. Future Center Wageningen Welcome to the future Future Center Wageningen Welcome to the Future Op een historische plek in Nederland, het voormalig stadion De Wageningse Berg, wordt gewerkt aan een uniek concept. Een concept dat

Nadere informatie

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West 2030 Station Nieuwe Meer is niet alleen een nieuwe metrostation verbonden met Schiphol, Hoofddorp, Zuidas en de Amsterdamse

Nadere informatie

Noordgebouw Stationsgebied Utrecht

Noordgebouw Stationsgebied Utrecht Noordgebouw Stationsgebied Utrecht Marktconsultatie vastgoedontwikkeling voor een combinatie van commerciële functies In het stationsgebied van Utrecht wordt hard gewerkt aan de toekomst van onze stad.

Nadere informatie

Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen

Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen SMART CITY UTRECHT Healthy Urban Living Slim, Gezond en Groen Brigitte Hulscher Program Manager Smart Cities, Marketing & Innovation Utrecht Jong en hoog opgeleid 334.862 inwoners, 20 % < 17, 18% 18-26,

Nadere informatie

Bedrijfsruimte op hoog niveau

Bedrijfsruimte op hoog niveau Bedrijfsruimte op hoog niveau Mercator: interactie tussen universitair toptalent en innovatieve ondernemers Mercator Science Park is als publiek-privaat initiatief ontstaan in het midden van de jaren negentig.

Nadere informatie

Nijmegen Waalfront Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Nijmegen Waalfront Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Nota Ruimte budget 25 miljoen euro Planoppervlak 33 hectare Nijmegen Waalfront Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Synergie tussen stad en water De directe ligging

Nadere informatie

Novio Tech Campus - Nijmegen - Nijmegen

Novio Tech Campus - Nijmegen - Nijmegen Novio Tech Campus - Nijmegen - Nijmegen Contactpersoon Adresgegevens Van Dijen Transistorweg 5 0411 625 625 6534AT Nijmegen c.dijen@kadanssciencepartner Nederland.nl http://www.labforrent.nl/nl/ Bedrijfsinformatie

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Dordrecht e.o.

STEDENBAAN Station Dordrecht e.o. STEDENBAAN Station Dordrecht e.o. Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / februari 2006 Dordrecht west Op de kaart van ca 1850 zijn nog de resten van slenken

Nadere informatie

Bouwen. aan de campus

Bouwen. aan de campus Bouwen aan de campus Het ontwikkelingsplan De afgelopen tien jaar is hard gebouwd op de campus van de Radboud Universiteit en het UMC St Radboud. Met het Huygensgebouw, Sterrenbosch, het Gymnasion en de

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren 5 52 Verkeer 5.1 Autoverkeer Huidige situatie De verkeersstructuur van de Stationsbuurt en de Schilderswijk is historisch gegroeid, de wijken liggen ingeklemd tussen de historische grachten en het spoor.

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/08.0029483. Datum uw brief

Ons kenmerk L110/08.0029483. Datum uw brief Ingekomen stuk D3 (PA 17 december 2008) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 INHOUD PRESENTATIE Leidsche Rijn Centrum 1) Algemene toelichting aandeel ASR/Vesteda programma positionering/ambities palet aan functies (wonen/winkelen/werken/horeca/recreëren

Nadere informatie

2. De verkoop plaats te laten vinden conform de voorwaarden en bepalingen zoals zijn vastgelegd in bijgevoegde koopovereenkomst.

2. De verkoop plaats te laten vinden conform de voorwaarden en bepalingen zoals zijn vastgelegd in bijgevoegde koopovereenkomst. Embargo tot 18 april 2012 (11.00 uur) Onderwerp Verkoop van bouwterrein ten behoeve van een hotelontwikkeling, gelegen nabij de Prins Mauritssingel te Lent. Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer Openbaar Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting In 2010 is het besluit genomen tot aanleg van het RijnWaalpad,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bedrijventerrein Vlek 14 Ressen

Inhoudsopgave. Bedrijventerrein Vlek 14 Ressen Presentatie ambitiedocument februari 2013 Ontwikkellocatie Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Aanleiding voor gebiedsontwikkeling 3. Proces 4. Locatie 5. Argumenten retail Ressen 6. Doelgroepen en consumentengedrag

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie

Bedrijfsruimte op hoog niveau

Bedrijfsruimte op hoog niveau Bedrijfsruimte op hoog niveau Mercator: interactie tussen universitair toptalent en innovatieve ondernemers Mercator Science Park is als publiek-privaat initiatief ontstaan in het midden van de jaren negentig.

Nadere informatie

Notitie: Parkeren tijdens evenementen. 0. Inleiding. 1. Samenvatting en conclusie

Notitie: Parkeren tijdens evenementen. 0. Inleiding. 1. Samenvatting en conclusie Notitie: Parkeren tijdens evenementen 0. Inleiding Het concept ontwerp bestemmingsplan Ruimte voor de Waal is begin juli door de landsadvocaat beoordeeld. Zij heeft aangegeven dat het onderdeel parkeren

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op KantorenPark PODIUM 0 ong te Amersfoort 165 per vierkante meter per jaar

Huur kantoorruimte op KantorenPark PODIUM 0 ong te Amersfoort 165 per vierkante meter per jaar Huur kantoorruimte op KantorenPark PODIUM 0 ong te Amersfoort 165 per vierkante meter per jaar Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website:

Nadere informatie

Deventer - Stationsomgeving. herinrichting openbaar gebied, kantoren, onderwijs en stedelijke voorzieningen.

Deventer - Stationsomgeving. herinrichting openbaar gebied, kantoren, onderwijs en stedelijke voorzieningen. Deventer - Stationsomgeving herinrichting openbaar gebied, kantoren, onderwijs en stedelijke voorzieningen. Toekomstvisie; stip op de horizon De gemeente Deventer heeft de ambitie om het stationsgebied

Nadere informatie

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ambitiedocument Regio Rivierenland Wij, de tien samenwerkende gemeenten binnen Regio Rivierenland: delen de beleving van de verscheidenheid in ons gebied;

Nadere informatie

Directie Wijk & Stad Ingekomen stuk D9 (PA 13 april 2011) Datum uw brief

Directie Wijk & Stad Ingekomen stuk D9 (PA 13 april 2011) Datum uw brief Ingekomen stuk D9 (PA 13 april 2011) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) (024) 329 91 11 Telefax (024) 329 96 10 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus

Nadere informatie

figuur 1a Plankaart OOB

figuur 1a Plankaart OOB figuur 1a Plankaart OOB 12 2De opgave: Compact, Compleet en Comfortabel Mensen maken de stad. De afgelopen 25 jaar heeft het centrum van Nieuwegein zich ontwikkeld tot een prima winkellocatie en een aantrekkelijke

Nadere informatie

Hoe ziet u de toekomst van Emmen Centrum? Samen aan de slag!

Hoe ziet u de toekomst van Emmen Centrum? Samen aan de slag! Hoe ziet u de toekomst van Emmen Centrum? Samen aan de slag! Stedelijke voorzieningen Trots van Emmen De basis voor de toekomst Variatie Trots van Emmen De basis voor de toekomst Openbare ruimte Trots

Nadere informatie

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN 13 OKTOBER 2017 Status: Definitief Datum: 13 oktober 2017 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Bedrijventerrein Meerpaal. Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten

Bedrijventerrein Meerpaal. Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Bedrijventerrein Meerpaal Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Meerpaal Directe aansluiting op A27 Goede infrastructuur op het terrein Hoogwaardige

Nadere informatie

Gebiedsagenda s. voor de drie polen van het CID

Gebiedsagenda s. voor de drie polen van het CID Gebiedsagenda s voor de drie polen van het CID CID: hoofdknoop in de randstadmetropool Schaalsprong OV Verbetering aansluiting station en stad Intensivering rond OVknopen Groei universiteit CID-Den Haag:

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP Aan de leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone DATUM 6 december

Nadere informatie

Samen Werken aan Wonen 2019 t/m 2023

Samen Werken aan Wonen 2019 t/m 2023 Samen Werken aan Wonen 2019 t/m 2023 Inleiding 1. Voldoende betaalbare en beschikbare woningen 2. Verduurzaming van de woningvoorraad 3. Wonen en zorg 4. Kwaliteit van wonen en leven in de wijk 5. Huisvesting

Nadere informatie

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT GEBIEDSONTWIKKELING 3 DYNAMISCH IN BELEVINGEN

Nadere informatie

Aanbieden notitie A16 corridor en Rotterdam University Business District. De VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam verzoeken het college daarom:

Aanbieden notitie A16 corridor en Rotterdam University Business District. De VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam verzoeken het college daarom: Verzoek VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam Aanbieden notitie A16 corridor en Rotterdam University Business District De A16 is voor de Metropoolregio en de Randstad een belangrijke verbinding met Antwerpen,

Nadere informatie

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Adviesnota Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Datum: 7 april 2016 Versie: 3 Status: Definitief Revisie: Afdeling(en): Team(s): i.o.m.: Steller: Afdelingsmanager: Projectleider: Wethouder: Vastgoed en

Nadere informatie

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief

in opdracht van en Nota van Uitgangspunten Goudse Poort Samenvatting Definitief in opdracht van en Nota van Goudse Poort Samenvatting Definitief Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten Geeresteinselaan 57 Postbus 57 3930 EB Woudenberg Telefoon (033) 286 82 11 Fax (033) 286 82 00

Nadere informatie

Inspraaknota. voorontwerp bestemmingsplan Nijmegen Centrum- Stationsomgeving

Inspraaknota. voorontwerp bestemmingsplan Nijmegen Centrum- Stationsomgeving Inspraaknota voorontwerp bestemmingsplan Nijmegen Centrum- Stationsomgeving Gemeente Nijmegen Afdeling Stadsontwikkeling April 2012 1 Inleiding Tijdens een inspraakbijeenkomst op 21 juni 2011 is het voorontwerp

Nadere informatie

HOGER BOUWEN IN PURMEREND (1 e aanzet)

HOGER BOUWEN IN PURMEREND (1 e aanzet) Analyse HOGER BOUWEN IN PURMEREND (1 e aanzet) Versie: 07022017 Kenmerk: 1342412 AANLEIDING LADDER VAN DE DUURZAME VERSTEDELIJKING DRIE STRATEGIEEN VOOR RUIMTEWINST INTENSIVEREN: O.A. HOOGBOUW TRANSFORMEREN

Nadere informatie

Nieuwe Steen AJ Heerhugowaard

Nieuwe Steen AJ Heerhugowaard eaoi8o2«-4.^ Gemeente eerhugowaard.a.v. het ollege van Burgemeester en Wethouders.a.v. de gemeenteraad Postbus 390 Nieuwe Steen 40 1700 AJ eerhugowaard 1625 V oorn Per mail: post@heerhugowaard.nl; a.adams@heerhugowaard.nl

Nadere informatie

Onderzoek Digipanel: Structuurvisie

Onderzoek Digipanel: Structuurvisie Versie definitief Datum juli 9 () Onderzoek Digipanel: Structuurvisie Auteur Tineke Brouwers Het elfde onderzoek Op mei 9 kregen alle panelleden van dat moment ( personen) een e-mail met de vraag of zij

Nadere informatie

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland. Ben Brink, wethouder Dennis Kramer, adviseur Ruimte

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland. Ben Brink, wethouder Dennis Kramer, adviseur Ruimte Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ben Brink, wethouder Dennis Kramer, adviseur Ruimte Inleiding Doel vanavond: beeldvorming eerste reacties Reactiebrief Inleiding: ambitiedocument 3 speerpunten:

Nadere informatie

beschrijving plankaart.

beschrijving plankaart. 06. plan. "Op en langs het voormalige tracé van de A9 wordt de vrijkomende ruimte gebruikt om nieuwe hoogwaardige woongebieden te realiseren binnen de bebouwde kom van Badhoevedorp. Deze gebieden krijgen

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid

Gemeente Oosterhout. Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Gemeente Oosterhout Kantorenlocatie Beneluxweg- Zuid Netto oppervlakte: ca. 1.4 hectare Aantal bedrijven: 1 bedrijf Bereikbaarheid (wegen, spoor, water, openbaar vervoer): A27 en openbaar vervoer Type

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Jonkerbosplein 52 te Nijmegen 209 per maand

Huur kantoorpand op Jonkerbosplein 52 te Nijmegen 209 per maand Huur kantoorpand op Jonkerbosplein 52 te Nijmegen 209 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte te Huur in opvallende

Nadere informatie

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007)

Topografie Merwedezone (bron: Ontwerp Transformatievisie Merwedezone, 2007) Sliedrecht Sliedrecht Sliedrecht is een zelfstandige gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het dorp telt 24.000 inwoners en vormt met de plaatsen Alblasserdam, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

KANSENKAART. Kansenkaart 2020 Mogelijkheden voor bouwen in Leiden Inhoudsopgave Meer informatie. Toelichting. Meer info. Voorwoord.

KANSENKAART. Kansenkaart 2020 Mogelijkheden voor bouwen in Leiden Inhoudsopgave Meer informatie. Toelichting. Meer info. Voorwoord. Toelichting Kansenkaart Meer info Toelichting Meer info Voorwoord Toelichting Inhoudsopgave Voorwoord Inhoudsopgave Voorwoord Kansenkaart Meer info Toelichting Voorwoord Kansenkaart 2020 Mogelijkheden

Nadere informatie

In Den Vergulden Harinckton Prins Hendrikkade 14, Amsterdam

In Den Vergulden Harinckton Prins Hendrikkade 14, Amsterdam In Den Vergulden Harinckton Prins Hendrikkade 14, Amsterdam TE HUUR Kantoorpand van circa 775 m² Gerestaureerd rijksmonument Gesitueerd recht tegenover het Centraal Station In Den Vergulden Harinckton

Nadere informatie

shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl

shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl DE UNIQUE SELLING POINTS VAN LEVEL SHOPS OP EEN RIJ: ruim 37.500 passanten per dag overdekte passage perfect bereikbaar,

Nadere informatie

Factsheets. Factsheets RijnWaalpad

Factsheets. Factsheets RijnWaalpad Factsheets RijnWaalpad Informatie over het RijnWaalpad, snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. 12 factsheets met infor matie, kosten en planningen. 11 februari 2010 Factsheets Factsheets RijnWaalpad

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Eindverslag EFRO-programma GO 2007-2013 Portefeuillehouder: M. Scheffer Kerntaak/plandoel: Economie Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale

Nadere informatie

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM De stedenbouwkundige uitwerking voor het centrumgebied bestaat uit een korte ruimtelijke en functionele analyse en een kaartbeeld met stedenbouwkundige uitgangspunten. Deze

Nadere informatie

Bijlage 1 (bij: Kantorenstrategie Eindhoven, 2012 2020) Overzicht bestaande kantoorlocaties in Eindhoven

Bijlage 1 (bij: Kantorenstrategie Eindhoven, 2012 2020) Overzicht bestaande kantoorlocaties in Eindhoven Bijlage 1 (bij: Kantorenstrategie Eindhoven, 2012 2020) Overzicht bestaande kantoorlocaties in Eindhoven Uit: Bijlagenboek bij STEC rapportage Naar een sterke Eindhovense kantorenmarkt d.d. juni 2011 KANTOORLOCATIES

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost

Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost JaarbeursUtrecht Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost datum 25 juli 2012 betreft Ruimtelijke Onderbouwing Jaarbeurs Utrecht Entree Oost (artikel 3.2 lid a en lid b van de Ministeriele

Nadere informatie

BRAINPARK/ UNIVERSITY DISTRCT

BRAINPARK/ UNIVERSITY DISTRCT BRAINPARK/ UNIVERSITY DISTRCT 1. Centrale ligging in regio Rotterdam dankzij A16 2. Overzichtelijke, ruime en parkachtige opzet 3. Goed bereikbaar per auto en metro 4. Veel kleinere bedrijven aanwezig

Nadere informatie

Parkeervraagstuk Stationsomgeving Maastricht. Raadscommissie Stadsbeheer, Milieu en Mobiliteit 14-05-2012

Parkeervraagstuk Stationsomgeving Maastricht. Raadscommissie Stadsbeheer, Milieu en Mobiliteit 14-05-2012 Parkeervraagstuk Stationsomgeving Maastricht Raadscommissie Stadsbeheer, Milieu en Mobiliteit 14-05-2012 Functies stationsomgeving Tramverbinding / tramhalte Busstation (circa 12 halten + bufferfunctie)

Nadere informatie

Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Nijmegen. Nijmegen Goffert. knooppuntnotitie

Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Nijmegen. Nijmegen Goffert. knooppuntnotitie Stadsregio Arnhem Nijmegen Gemeente Nijmegen Nijmegen Goffert Nijmegen Goffert knooppuntnotitie 800m Voor u ligt de knooppuntnotitie Nijmegen Goffert. Deze discussienotitie is het resultaat van een verkenning

Nadere informatie

Noord/Zuidlijn. verbindt mensen, buurten en. Noord/Zuidlijn. identiteiten. Juli 2012

Noord/Zuidlijn. verbindt mensen, buurten en. Noord/Zuidlijn. identiteiten. Juli 2012 Noord/Zuidlijn verbindt mensen, buurten en Noord/Zuidlijn identiteiten Juli 2012 In opdracht van: Dienst Noord/Zuidlijn, gemeente Amsterdam door: Dienst Ruimtelijke Ordening, gemeente Amsterdam Aanleiding

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Een nieuwe ruimtelijke visie voor de regio Arnhem-Nijmegen?

Een nieuwe ruimtelijke visie voor de regio Arnhem-Nijmegen? Een nieuwe ruimtelijke visie voor de regio Arnhem-Nijmegen? Presentatie Ruimtelijke plannen voormalig Stadsregio Omgevingsvisie Gelderland Huidige situatie na opheffen stadsregio Doelstellingen Omgevingswet

Nadere informatie

05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied

05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied 05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied In dit hoofdstuk wordt de structuurvisie verdiept: wat betekent deze visie voor de kernen en het buitengebied? Het wordt in dit hoofdstuk allemaal

Nadere informatie

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria Jeff Gielen, 28 oktober 2014 www.biofacilities.nl Inhoud 1. Kadans Biofacilities 2. Expertise en support + services 3. Lessons

Nadere informatie

Amsterdam - Roeterseiland. Visie voor de herontwikkeling van de campus van de Universiteit van Amsterdam.

Amsterdam - Roeterseiland. Visie voor de herontwikkeling van de campus van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam - Roeterseiland Visie voor de herontwikkeling van de campus van de Universiteit van Amsterdam. Amsterdam - Roeterseiland Visie voor de herontwikkeling van de campus van de Universiteit van Amsterdam.

Nadere informatie

Organisatiebureau voor grootschalige publieksevenementen

Organisatiebureau voor grootschalige publieksevenementen Organisatiebureau voor grootschalige publieksevenementen Disciplines Food & Beverage (FAB) Paysystems Gigtech Eventmanagement Siteproductie Technische Productie Vergunningen, Veiligheid & Mobiliteit Events

Nadere informatie

Kleuring van Bedrijventerreinen

Kleuring van Bedrijventerreinen Kleuring van Bedrijventerreinen Bedrijventerreinen Hoofddorp-Noord Algemeen Segmentering Hoofdsecties Markt Ruimtelijke Structuur Ligging/ Positie en Expressie Interactie Ligging kern Hoofddorp Bestemmingsplan

Nadere informatie

Strategisch Thema. -Stad in de regio- Modules. Datum: februari Strategisch Thema -Stad in de regio- 0

Strategisch Thema. -Stad in de regio- Modules. Datum: februari Strategisch Thema -Stad in de regio- 0 Strategisch Thema -Stad in de regio- Modules Samenvatting 1 Regionale samenwerking 2 Regionale verwevenheid 3 Datum: februari 2016 Gemeente Nijmegen Onderzoek en Statistiek tel.: (024) 329 98 89 (O&S)

Nadere informatie

A. Het Stadshart en haar omgeving

A. Het Stadshart en haar omgeving A. Het Stadshart en haar omgeving Welke sfeer willen we in het Stadshart? Welke kwaliteit streven we na? Hoe kan het Stadshart goed worden ontsloten? Hoe sluit het winkelgebied aan op haar omgeving? Deelprocessen

Nadere informatie

SPOORZONE DELFT, NIEUWE RUIMTE IN EEN HISTORISCHE BINNENSTAD

SPOORZONE DELFT, NIEUWE RUIMTE IN EEN HISTORISCHE BINNENSTAD SPOORZONE DELFT, NIEUWE RUIMTE IN EEN HISTORISCHE BINNENSTAD Van een bovengrondse fietsenzee naar een ondergrondse stalling 98 Gebiedsontwikkeling Tot 2015 doorkliefde de spoorlijn het oude Delft en konden

Nadere informatie

Economische belang doortrekking A15

Economische belang doortrekking A15 Economische belang doortrekking A15 Drs. Paul Bleumink Managing Partner 6 september 2010 Buck Consultants International Postbus 1456 6501 BL Nijmegen Telnr : 024 379 02 22 Mobiel : 06 535 63 101 Fax :

Nadere informatie

Mobiliteit Ingekomen stuk D4 (PA 4 september 2013) Productmanagement en Beleid. Ons kenmerk MB10/13.0007255. Datum uw brief

Mobiliteit Ingekomen stuk D4 (PA 4 september 2013) Productmanagement en Beleid. Ons kenmerk MB10/13.0007255. Datum uw brief Mobiliteit Ingekomen stuk D4 (PA 4 september 2013) Productmanagement en Beleid Aan de Gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36 Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls 30-05-2018 12:36 Delft heeft de ambitie om tot 2040 maar liefst 15.000 woningen, 10.000 banen en bijbehorende voorzieningen aan de stad

Nadere informatie

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010

Spoorkruising en stationsomgeving. Marijke Terpstra, 31 maart 2010 Spoorkruising en stationsomgeving Marijke Terpstra, 31 maart 2010 1)Wijck 1: 1853-1856 2)Wijck 2: 1856-1884 3)Boschpoort: 1856-1861 4)Staatspoor: 1865-1914 5)Huidige station: 1914- Luchtfoto uit 1965:

Nadere informatie

Samenvatting workshop Transumo BrabantStad

Samenvatting workshop Transumo BrabantStad Samenvatting workshop Transumo BrabantStad 1 Inleiding Het Programmabureau BrabantStad participeert in het Transumo-project Stations, bereikbaarheid en vastgoedontwikkeling. Het gaat hierbij om drie deelprojecten:

Nadere informatie

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 Visie bedrijventerrein Kranenburg Groningen Dracht kranenburg - 1904-2016 VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 COLOFON Opdrachtgever: VBGW Groningen Door: Donkergroen Ontwerp & Advies Postbus 145 8600 AC Sneek

Nadere informatie

WELKOM Duurzaam bereikbaar Heijendaal Focusgroep Heijendaalseweg

WELKOM Duurzaam bereikbaar Heijendaal Focusgroep Heijendaalseweg WELKOM Duurzaam bereikbaar Heijendaal Focusgroep Heijendaalseweg Carlo Buise 4 april 2018 Duurzaam bereikbaar Heijendaal 45.000 studenten, 17.000 medewerkers + 5000 (polikliniek)bezoekers per dag Duurzaam

Nadere informatie

Werklandschap Meerpaal. Sport en werk centraal in Nederland. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten

Werklandschap Meerpaal. Sport en werk centraal in Nederland. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Werklandschap Meerpaal Sport en werk centraal in Nederland Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Werklandschap Directe aansluiting op A27 Gebiedsoppervlak van 10 ha Flexibele kavelgrootte

Nadere informatie

Intermezzo Centrumvisie Sassenheim. Thematiek en opgaven

Intermezzo Centrumvisie Sassenheim. Thematiek en opgaven Intermezzo Centrumvisie Sassenheim Thematiek en opgaven Inhoud Doel thematiek en opgaven Centrum en mogelijke ontwikkelingen Thematiek en opgaven Doel thematiek en opgaven Welke onderwerpen en thema s

Nadere informatie

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 LIGGING 1. 1 21. IMPRESSIE HUIDIGE SITUATIE ZONERING HUIDIGE FUNCTIES 1. 3 AMBITIE EN UITDAGING DYNAMISCHE EN LEVENDIGE BUURT DIVERSITEIT IN WONINGTYPEN

Nadere informatie

DIVERSITEIT ALS TROEF REGIONAAL OMGEVINGSBEELD REGIO ALKMAAR

DIVERSITEIT ALS TROEF REGIONAAL OMGEVINGSBEELD REGIO ALKMAAR DIVERSITEIT ALS TROEF REGIONAAL OMGEVINGSBEELD REGIO ALKMAAR REGIONALE RAADSAVOND 5 april 2017 AGENDA Oogst van de ronde door de regio Lezing van de regio Het Omgevingsbeeld voor de regio Alkmaar 2 OMGEVINGSBEELD

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over herinrichting stationsgebied Nijmegen. Met bijgaande brief beantwoorden wij die vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over herinrichting stationsgebied Nijmegen. Met bijgaande brief beantwoorden wij die vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 over herinrichting stationsgebied Nijmegen Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie

Nadere informatie

Trendbreuk? Netto kwantitatieve opgave 2023. Wonen 1.800 7.100. Bedrijventerreinen 18 (+30) ha 156 ha. (gemeentelijk + privaat) 248.000-323.

Trendbreuk? Netto kwantitatieve opgave 2023. Wonen 1.800 7.100. Bedrijventerreinen 18 (+30) ha 156 ha. (gemeentelijk + privaat) 248.000-323. Maastricht Maastricht 120.000 inwoners, stabilisatie Centrum van de regio (600.000-550.000) Universiteit Meer dan 20 miljoen bezoekers waarvan 2/3 uit Nederland, winkelen belangrijkste bezoekmotief Compacte

Nadere informatie