Commend GE 800 / GE 300 De nieuwe generatie IP-Intercomservers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Commend GE 800 / GE 300 De nieuwe generatie IP-Intercomservers"

Transcriptie

1 Commend GE 800 / GE 300 De nieuwe generatie IP-Intercomservers

2

3 Intercom 2.0 Server Welkom in een wereld vol nieuwe mogelijkheden In tegenstelling tot andere technologie voor dataverkeer heeft IP onze wereld veranderd: de manier waarop we informatie verkrijgen, maar vooral onze manier van communiceren. De nieuwste generatie datanetwerken omspant onze wereld, tot in bedrijfsgebouwen en woningen, als schakel tussen mens en machine. Intercom van Commend is al vele jaren perfect in deze systeemomgevingen geïntegreerd. Met Intercom over IP (IoIP ) hebben we een industriestandaard ontwikkeld die de voordelen van IP-dataverkeer met de hoge eisen aan moderne Intercomsystemen perfect combineert met voordelen als systeemveiligheid, uitstekende spraakkwaliteit, betrouwbaarheid en extra bedienings- en weergavefuncties. De introductie van de nieuwe generatie Intercom 2.0 is een belangrijke stap vooruit op de weg die de mens op het gebied van veiligheid en communicatie het beste biedt wat technisch mogelijk is. Op de volgende pagina's ontdekt u de vele voordelen die de technologie van de nieuwste Intercomserver u te bieden heeft.

4 Met Intercom 2.0 hebt u altijd een troef in handen Real-time communicatie via IP stelt altijd ongekend hoge eisen aan de hardware en software die ervoor wordt gebruikt. Daarom zal Commend geen bestaande hardware en protocollen gaan aanpassen, want dat leidt onvermijdelijk tot compromissen op het gebied van veiligheid en prestaties. Commend richt zich liever op een concept met meerdere intelligente kaarten. Krachtige processors op verschillende kaarten garanderen dat Commend Intercom steeds betrouwbaar werkt. Altijd en waar dan ook.

5

6 Intercom 2.0 Networking gemakkelijk gemaakt Alles dankzij IP-technologie. Zowel een lokaal netwerk met IP Intercom Servers in een rack als een wide area netwerk met sites is nu eenvoudiger dan ooit. Intercom 2.0-systemen zijn er in elke omvang en groeien mee met de eisen van operators en gebruikers.

7

8 IP-Intercomserver van een nieuwe generatie De IP-Intercomserver GE 800 en GE 300 Pure IP Integratie van SIP en VoIP Backward compatibel

9 16 khz Audiobandbreedte 99,999% beschikbaar Groen energiebeheer 19-inch technology Drievoudige technologie

10 Eenvoud samengesmeed met power GE 800/GE 300 Enorme voorsprong In de moderne wereld van intercom en beveiliging is multifunctionele IP-technologie al lang een praktijkstandaard, inclusief videobewaking, toegangscontrole en telefonie. De lijst met gewenste praktische functies wordt met de dag langer. Met de ontwikkeling van de GE 800-server is Commend nu al een stap vooruit en optimaal voorbereid op de toekomst. 100% DIGITAAL, 100% IP De IP-Intercomservers GE 800 en GE 300 stellen nieuwe normen. Met de concepten voor IP en de digitale bus en de enorme energiereserves van de digitale signaalprocessors (400 MIPS) zijn deze producten helemaal klaar voor de toekomst. 100% flexibel, 100% compatibel De IP Intercomservers pasen zich flexibel aan aan de specifieke eisen van uw project en zijn compatibel met eerdere systeemgeneraties. Alle IP-, digitale en analoge stations van Commend vanaf 1980 zijn aansluitbaar op de IP Intercomservers GE 800 en GE 300. Dat geldt ook voor SIP Servers en SIP- en analoge telefoons. Green IT De energievoorziening van de Intercomserver voldoet aan Green IT en staat dus voor een hoge efficiëntie en een optimale energiebalans. Ingebouwd spraakgeheugen Alle abonneekaarten hebben een ingebouwd spraakgeheugen. Die bieden een mogelijkheid tot het opslaan van berichten (wachtmelding, informatie- of alarmmeldingen) die op elk gewenst moment en overal in het systeem afspeelbaar zijn. Geïntegreerde spraakopname Zodra een bepaald volume wordt overschreden, start de functie Audio Monitoring automatisch een oproep, bijvoorbeeld als iemand luidkeels om hulp roept. De interne spraakopname bewaart geluiden voorafgaand aan het incident. Het afspelen daarvan geeft de oorzaken en omstandigheden die de aanleiding tot de oproep waren, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen. Geluid tot 16 khz Met de nieuwe audiostandaard van spraakverkeer tot 16 khz worden noodoproepen en mededelingen met nooit eerder gehoorde duidelijkheid doorgegeven. De nieuwe IP-Intercomservers voeren ook de taken van PA-servers uit, zodat nu één platform volstaat voor PA en intercom.

11 De volgende generatie IoIP Intercommeldkamer Alle soorten gegevens kunnen via datanetwerken worden verstuurd. Commend heeft vooral een eigen technologie ontwikkeld: IoIP ofwel Intercom over IP. Dat is de logische opvolger van VoIP, met een hogere spraakkwaliteit en betere databeveiliging. IoIP van Commend is het protocol voor de veilige en efficiënte verbinding tussen intercomtoestellen en netwerken met intercomservers, vooral in professionele beveiligings- en communicatiesystemen. Met IoIP werkt het datanetwerk als een intercomnetwerk. Call Center SIP * Router Router # SIP IoIP Intercomserver 0 VoIP Server Router SIP Configuratie en onderhoud van afstand via IP IP-NETWORK Router Intercomserver Intercomserver Router ET 901 PA Licentie voor functies IP IP-camera Doorgang met intercom Hulppunten Site 1 Configuratie en onderhoud van het intrcomsysteem zijn simpele taken in het eigen datanetwerk en via het Internet (beveiligd met wachtwoord). Het activeren/deactiveren van afzonderlijke functies en zelfs een update op het volledige besturingssysteem via IP zijn mogelijk. Hulppunten Site 2 Intercom toestellen Kaart automaat met intercom Site n Hulppunten Een licentiecode volstaat voor onmiddellijk activeren van extra functies of abonnees. Aanpassing van de hardware is overbodig en de activering kan lokaal of met onderhoud van afstand via IP worden uitgevoerd.

12 Eenvoud samengesmeed met power GE 800/GE 300 pure IP-intercompower GE 800 IP-intercomserver XXL-intercomoplossingen 112 IP-abonnees per behuizing 19-inch technology IP-intercomserver in 19-inch technologie voor maximaal abonnees in een lokaal netwerk. Geschikt voor IP-, 2-draads en 4-draads intercomtoestellen en SIP/VoIP-telefoons. In een stijlvol industrieel design van 3 inch hoog voor montage in 19-inch rack. Geïntegreerde functies voor deur- en poortbeheer, alarmfuncties, integratie van video, bedieningsconsoles, enz. De diverse netwerkconcepten maken beveiligings- en communicatiesystemen met maximaal gekoppelde intercomservers mogelijk. Binnen deze netwerken kunnen maximaal abonnees met elkaar communiceren. Het is ook mogelijk om gesprekken door te schakelen naar het openbare telefoonnetwerk, bijvoorbeeld met VoIP. GE 800 Rackbehuizing van 19 inch met 14 vrije sleuven voor Euro-kaarten plus 3 sleuven toegewezen aan de interne G8-GEP-processorkaart, G8-NET netwerkkaart en G8-GEN voedingskaart. Maximum aantal abonnees IP 112 Abonnees per behuizing 2-draads digitaal 56 Abonnees per behuizing 4-draads analoog 56 Abonnees per behuizing Serverlicenties L8-SUB-28C L8-SUB-28D L8-ICX L8-NETLAN4 L8-NETLAN8 L8-NETWAN4 L8-NETWAN8 Upgrade van 28 abonnees naar functieniveau C Upgrade van 28 abonnees naar functieniveau D Licentie voor 1 ICX-interface Netwerklicentie G8-NET met 4 extra LAN-aansluitingen Upgrade van netwerklicentie G8-NET naar 8 LAN-aansluitingen Netwerklicentie G8-NET met 4 extra WAN-aansluitingen Upgrade van netwerklicentie G8-NET naar 8 WAN-aansluitingen

13 GE 300 IP-intercomserver Compacte intercomoplossingen 80 IP-abonnees Behuizing voor wandmontage De IP-intercomserver GE 300 is ideaal voor kleine tot middelgrote zelfstandige intercomsystemen of als netwerkknooppunt in grote intercomnetwerken. Geschikt voor IP-, 2-draads en 4-draads intercomtoestellen en SIP- en VoIP-telefoons. De compacte behuizing is geschikt voor wantmontage. Geïntegreerde functies voor deur- en poortbeheer, alarmfuncties, integratie van video, bedieningsconsoles, enz. De diverse netwerkconcepten maken beveiligings- en communicatiesystemen met maximaal gekoppelde intercomservers mogelijk. Binnen deze netwerken kunnen maximaal abonnees met elkaar communiceren. GE 300 Basisbehuizing, inclusief voeding met vijf insteeksleuven. Maximum aantal abonnees IP 40 abonnees per behuizing 80 abonnees met uitbreidingsbehuizing GEZ draads digitaal 20 abonnees per basisbehuizing 40 abonnees met uitbreidingsbehuizing GEZ draads analoog 20 abonnees per basisbehuizing 40 abonnees met uitbreidingsbehuizing GEZ 300 Serverlicenties L3-SUB-20C Abonneelicentie voor upgrade van 20 abonnees naar functieniveau C L3-SUB-20D Abonneelicentie voor upgrade van 20 abonnees naar functieniveau D L3-ICX Licentie voor 1 ICX-interface (op de kaart) L3-LAN-4 Netwerklicentie voor 4 LAN-aansluitingen (op de kaart)

14 Eenvoud samengesmeed met power GE 800/GE 300 Systemen met een vrije opzet en omvang Insteekkaarten voor GE 800/GE 300 Abonneekaarten met spraakgeheugen G8 -IP / G3-IP IP-abonneekaart voor maximaal 8 IP-intercomtoestellen, basiskaart voor 4 abonnees met functieniveau B, upgrades naar 8 abonnees en functieniveau C, D of P kan met licentiecodes worden geactiveerd. G8 -GED / G3-GED G8-GET / G3-GET G8-TEL4 * Abonneekaart voor 4 digitale 2-draads intercomtoestellen, basiskaart met functieniveau B, upgrade naar functieniveau C, D of P kan met een licentiecode worden geactiveerd. Abonneekaart voor 4 analoge 4-draads intercomtoestellen, basiskaart met functieniveau B, upgrade naar functieniveau C, D of P kan met een licentiecode worden geactiveerd. Telefoonabonneekaart met 4 analoge FXS-poorten, bijvoorbeeld voor telefoons, kaart is verkrijgbaar in functieniveau C of D. I/O-kaarten G8-16A / G3-16A G8-16E / G3-16E G8-8E8A / G3-8E8A Interfacekaarten G8-V24 / G3-V24 G8-V24-PRO * G8-V24-PROIP * G8-TEL / G3-TEL G8-SELCALL * G8-AUD-2 * G8-AUD-4 * 16 uitgangen voor zwevende (spanningsloze) relaiscontacten. 16 ingangen voor zwevende (spanningsloze) contacten. 8 ingangen voor zwevende (spanningsloze) contacten en 8 zwevende (spanningsloze) relaiscontacten. V24-interface met twee RS232-interfaces, waarvan er één kan worden geconfigureerd als RS422. Programmeerbare V24-kaart met twee RS232-interfaces, waarvan er één kan worden geconfigureerd als RS422. IP-interfacekaart met programmeerbare protocolomzetter en extra RS232 (niet programmeerbaar). Telefooninterface met één FXO-poort, bijvoorbeeld voor aansluiting van een analoge abonnee van een telefoonsysteem of direct naar een standaard telefoonlijn. Radio-interface voor aansluiting van "selective-call" radiosystemen op intercomsystemen, geschikt voor kiestonen conform ZVEI (CCIR en andere systemen op aanvraag). Kaart voor digitale geluidsopname met 2 geluidskanalen (IN/OUT) en twee relaiscontacten, basiskaart in functieniveau B, upgrade naar functieniveau D kan met een licentiecode worden geactiveerd. Kaart voor digitale geluidsopname met 4 geluidskanalen (IN/OUT) en vier relaiscontacten, basiskaart in functieniveau B, upgrade naar functieniveau D kan met een licentiecode worden geactiveerd. * Voor gebruik in een GE 300 IP-intercomserver hebben deze kaarten de interfacebehuizing GEI 300 nodig

15 Q-Park Netwerkinsteekkaarten voor GE 800/GE 300 IP-netwerken G8-LAN GE 800 IP netwerkkaart voor Ethernet- verbindingen, tot 16 LAN-aansluitingen voor een netwerk met 120 intercomservers, bandbreedte voor 8 simultane gesprekken, muziek of radioweergave van topkwaliteit, basiskaart met 8 LAN-aansluitingen, upgrades naar 16 LAN-aansluitingen en functies voor een supraregionale WAN zijn te activeren met de juiste licentiecodes. G3-LAN HDSL-, ISDN- en multiplexer-netwerken G8-CNET-W * G8-CNET-E1 * G8-S0 / G3-S0-I * VoIP-interfacing G8-IAX G3-IAX G8-VOIPSERV * G8-IF G3-IF GE 300 IP netwerkkaart voor Ethernet- verbindingen, tot 8 LAN-aansluitingen, bandbreedte voor 8 simultane gesprekken, muziek of radioweergave van topkwaliteit. Snelle netwerkkaart voor 2-draads verbindingen (meerkanaals - HDSL) met een lengte tot 4 km, bandbreedte voor maximaal 12 gesprekken, muziekprogramma's of radiokanalen, maximaal vier Intercomservers in serie of 100 intercomservers in een boomstructuur. Netwerkkaart met hoge bitsnelheid voor datatransmissie via verbindingen die voldoen aan de norm E1, verbinding naar multiplexer of mediaconverter, bandbreedte voor maximaal 10 gesprekken, muziekprogramma's of radiokanalen, tot 4 servers in serie of 100 servers in een boomstructuur. Netwerkkaart voor verbindingen via de S0-interface van een ISDN-verbinding, bandbreedte voor twee gesprekken (G3-S0-I één gesprek) tussen twee servers in een netwerk via S0. Interfacekaart voor 8 stamverbindingen naar VoIP-servers, met ondersteuning van het IAX2-protocol, basiskaart met 4 aansluitingen en functieniveau B, upgrades naar 8 verbindingen en functieniveau C of D kan met de juiste licentiecodes worden geactiveerd. Interfacekaart voor 4 stamverbindingen naar VoIP-servers, met ondersteuning van het IAX2-protocol, basiskaart met 2 aansluitingen en functieniveau B, upgrades naar 4 verbindingen en functieniveau C of D kan met de juiste licentiecodes worden geactiveerd. Serverkaart voor stamverbindingen naar VoIP-servers met ondersteuning van het SIP-protocol, of directe aansluiting van SIP-telefoons als hoofd- of nevenintercomtoestel. Krachtige interfacekaart met tot 4 virtuele TCP/IP-interfaces en standaard Commend-Intercomprotocol voor aansluiting van externe systemen, basiskaart met 2 virtuele TCP/IP-interfaces, upgrade naar 4 TCP/IP-interfaces kan met de juiste licentiecodes worden geactiveerd. Krachtige interfacekaart met tot 2 virtuele TCP/IP-interfaces en standaard Commend-Intercomprotocol voor aansluiting van externe systemen. * Voor gebruik in een GE 300 IP-intercomserver hebben deze kaarten de interfacebehuizing GEI 300 nodig Uitgave V Deze brochure bevat uitsluitend informatie van algemene aard en kan geen onderdeel vormen van een overeenkomst. De verstrekte technische informatie kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Commend is een gedeponeerd handelsmerk van Commend Holding GmbH.

16 Commend Een krachtig Netwerk Wereldwijd Als elke seconde telt, hebben mensen een technologie nodig die niet alleen werkt, maar ook honderd procent betrouwbaar is, overal en op elk moment. Bij Commend zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid. De reden daarvoor is dat miljoenen mensen elke dag hun vertrouwen stellen in ons en in onze producten. In een metrostation in Londen, op een parkeerplaats in Frankrijk of in een ziekenhuis in de VS: omdat elk woord telt, spreekt alles in het voordeel van de oplossingen van Commend. Europa Amerika ZWITSERLAND Liechtenstein Commend AG Tel Verenigde Staten CANADA Latijns-Amerika Commend Inc. Tel.: FRANKRIJK Commend France S.A.S. Tel Azië Spanje Portugal ITALIË NEDERLAND BELGIË Commend Iberica S.L. Tel.: Commend Italia S.R.L. Tel.: Commend B.V. Tel CHINA MALEISIË Commend Business Hub China Isolectra China Tel.: Commend Business Hub Malaysia Isolectra (M) Sdn Bhd Tel.: OOSTENRIJK KROATIË SERVIË SLOVENIË RUSLAND Commend Österreich GmbH Tel Singapore Commend Business Hub Asia Isolectra Far East Pte. Ltd Tel.: Slowakije Tsjechië Verenigd Koninkrijk IERLAND Commend Slovakia spol. s r.o. Tel.: Commend UK Ltd Tel.: Nabije Oosten Israël Sberlophone Ltd Tel.: POLEN ZWEDEN NOORWEGEN FINLAND DENEMARKEN IJSLAND C&C Partners Telecom Sp.z o.o. Tel.: JNT Sound System AB Tel.: Oceanië AUSTRALIË NIUEW-ZEELAND Andere landen NIEUW-ZEELAND Tel.: DUITSLAND LUXEMBURG RUSLAND Schneider Intercom GmbH Tel.: Commend International GmbH Tel.:

Europese feestdagen 2019

Europese feestdagen 2019 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 01-02

Nadere informatie

Europese feestdagen 2018

Europese feestdagen 2018 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03

Nadere informatie

Europese feestdagen 2017

Europese feestdagen 2017 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03 Denemarken

Nadere informatie

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden door een scholier 1209 woorden 24 februari 2013 4,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde Terra Discovery 1: Noord- Europa IJsland

Nadere informatie

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli 2013 Je kan niet meer naar dit tariefplan overstappen. Nationaal Bellen in Nederland Prijs in Euro Duur * Vaste net Kruidvat Mobiel 0,05 Per minuut mobiel van andere

Nadere informatie

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal

Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli Nationaal Tariefplan: Kruidvat Mobiel voor 1 juli 2013 Je kan gratis naar dit tariefplan overstappen. Nationaal Bellen in Nederland Prijs in Euro Duur * Vaste net Kruidvat Mobiel 0,05 Per minuut mobiel van andere

Nadere informatie

INTERCOM OVER IP. by Commend. De laatste generatie intercomsystemen

INTERCOM OVER IP. by Commend. De laatste generatie intercomsystemen INTERCOM OVER IP by Commend De laatste generatie intercomsystemen De toekomst van intercom Intercom van de toekomst. Wat tot enkele jaren geleden eenvoudige intercomsystemen waren, zijn nu communicatieplatformen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan direct aan. Volume: 0-49 zendingen

Nadere informatie

Tariefplan: Kruidvat Helder * Nationaal

Tariefplan: Kruidvat Helder * Nationaal Tariefplan: Kruidvat Helder * Je kan je niet meer aanmelden voor dit tariefplan. * Het tariefplan: 'Kruidvat Helder' maakt gebruik van vier verschillende bundels. Namelijk: de 'Kruidvat Helder 200 Bundel',

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid juli - december Bij Apple nemen we onze inzet voor de privacy van onze klanten zeer serieus. We werken dan ook ontzettend hard om de veiligste

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 2016 Toerisme in Cijfers Tourism in Figures XL Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 Juli 2017 AANTAL AANKOMSTEN PER MAAND, 2016 Tabel P. Table NUMBER OF ARRIVALS BY MONTH,

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Fixed Phone Gebruikershandleiding

Fixed Phone Gebruikershandleiding Fixed Phone Gebruikershandleiding UG 70006 User Guide Fixed Phone_NL.indd 25/0/7 0:8 Inhoud Apparatuur en installatie 2.. Apparatuur 2.2. Installatiegids 3 2 Beschikbare diensten 5 2.. Standaarddiensten

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

Resultaten VVNH monitoring 2008

Resultaten VVNH monitoring 2008 Resultaten VVNH monitoring 2008 Resultaten totaal In totaal is er door de leden van de VVNH in 2008 iets minder dan 2,3 miljoen m 3 naaldhout, hardhout en plaatmateriaal door de respondenten geïmporteerd.

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (! Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!) cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, april 2017 1 ALGEMEEN OOST-

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen CBS April 2019 Inhoud Werkblad Inhoud Toelichting Toelichting bij de tabellen Tabel

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, januari 2017

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Bizz Flex en Bizz Flex+

Bizz Flex en Bizz Flex+ Vorige tarieven Bizz Flex en Bizz Flex+ Bizz Fusion Bizz Happy Work en Max Bizz Mobile, Bizz Mobile+ en Bizz Mobile XL Bizz Mobile No Limit Bizz Mobile Team, Bizz Mobile Team+ en Bizz Mobile Team XL Bizz

Nadere informatie

PT Marktbeeld Uien. Marktinformatie binnen- en buitenland

PT Marktbeeld Uien. Marktinformatie binnen- en buitenland Nummer 1, 12 februari 2010 Peter van der Salm 079-3470662 I. Beursprijzen PT Marktbeeld Uien Marktinformatie binnen- en buitenland Het jaar 2009 begon met lage uienprijzen, maar vanaf het voorjaar hebben

Nadere informatie

Bijlage B4. Werken aan de start. Freek Bucx

Bijlage B4. Werken aan de start. Freek Bucx Bijlage B4 Werken aan de start Freek Bucx Inhoud Tabel B4.1... 3 Tabel B4.2... 5 Tabel B4.3... 6 Tabel B4.4... 7 Tabel B4.5... 8 Tabel B4.6... 9 Tabel B4.7... 10 Tabel B4.8... 11 Tabel B4.9... 12 Tabel

Nadere informatie

Bijlage B4. Eerste treden op de arbeidsmarkt. Freek Bucx

Bijlage B4. Eerste treden op de arbeidsmarkt. Freek Bucx Bijlage B4 Eerste treden op de arbeidsmarkt Freek Bucx Inhoud Tabel B4.1... 3 Tabel B4.2... 4 Tabel B4.3... 5 Tabel B4.4... 6 Tabel B4.5... 7 Tabel B4.6... 8 Bijlage B4 Eerste treden op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

Nadere informatie

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Uw account activeren Mobile Broadband Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar Welkom bij HP Mobile Connect Pro De simkaart die u voor HP Mobile Connect Pro nodig hebt, is

Nadere informatie

The closest you can get to zero tolerance. FloorShaver. FloorShaver. Ultraflatfloor Associated Services

The closest you can get to zero tolerance. FloorShaver. FloorShaver. Ultraflatfloor Associated Services FloorShaver The closest you can get to zero tolerance FloorShaver Ultraflatfloor Associated Services FloorProfiler Meetapparatuur die zijn tijd vooruit is Om een optimaal rijgedrag van uw heftruckpark

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2013- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Naar aanleiding van een Europese maatregel, worden ook bij Orange vanaf 11 juni 2017 de kosten voor mobiele roaming in de EU afgeschaft. Dit betekent

Nadere informatie

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden.

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden. nl_print_file 9/9/02 11:43 am Page 1 Pneumatische Hoge nauwkeurigheid (+/-0,01 mm) en herhaalbaarheid (+/-0,03 mm) geven een precies grijpwerk. Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem

Nadere informatie

HIP Buitenlandse nummers

HIP Buitenlandse nummers HIP Buitenlandse nummers Dienstbeschrijving Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 6 Inhoud 1 Buitenlandse nummers... 3 1.1 Inkomende oproepen... 3 1.2 Uitgaande oproepen... 3 1.3 Belangrijk: Nooddiensten

Nadere informatie

Bijlage I. Lijst van nationaal goedgekeurde geneesmiddelen

Bijlage I. Lijst van nationaal goedgekeurde geneesmiddelen Bijlage I Lijst van nationaal goedgekeurde geneesmiddelen 1 België Pfizer S.A. (Belgium) Olu-Medrol S.A.B. (= Sine Alcohol Benzylicus) Methylprednisolon 40 mg België Pfizer S.A. (Belgium) Solu-Medrol S.A.B.

Nadere informatie

Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays

Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays De LED-matrix van dit grootformaatdisplay is met clustertechnologie gerealiseerd. Het display heeft een karakterhoogte van 350 of 700

Nadere informatie

EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016

EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016 EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016 Wat wilt u dit jaar bereiken met uw business? Wat zou u ervan vinden om in 2016 het Shoot

Nadere informatie

Rijverboden in Europa Mei 2018

Rijverboden in Europa Mei 2018 Rijverboden in Europa Mei 2018 Datum Land Beschrijving DI, 1-5-2018 Andorra dag van de Arbeid DI, 1-5-2018 Oostenrijk nationale feestdag DI, 1-5-2018 België dag van de Arbeid DI, 1-5-2018 Bulgarije dag

Nadere informatie

ANNEX BIJLAGE. bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

ANNEX BIJLAGE. bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 21.9.2018 COM(2018) 651 final ANNEX BIJLAGE bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over de werking van Richtlijn 2011/24/EU betreffende de toepassing

Nadere informatie

PLC GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN PID & PIDAT SNELLE START INSTRUCTIE

PLC GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN PID & PIDAT SNELLE START INSTRUCTIE PLC GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN PID & PIDAT SNELLE START INSTRUCTIE PNSPO 2010, OMRON ELECTRONICS B.V. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document is uitvoerig gecontroleerd. OMRON kan echter

Nadere informatie

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon biedt Internetten, Bellen en SMS- en exclusief voor klanten. Met Solcon Mobiel betaalt u alleen naar uw werkelijk verbruik. Bovendien heeft u uw mobiele kosten

Nadere informatie

Iedereen West-Vlaams!

Iedereen West-Vlaams! Iedereen West-Vlaams! / start: 2009 / West-Vlaamse identiteit + trots op eigen regio / - campagne met niet-west-vlamingen - verkiezing West-Vlaams woord en West-Vlaamse uitdrukking die niet mogen verdwijnen

Nadere informatie

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016

Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Tarieven Internationale registratie (Benelux basis) 2016 Nieuwe aanvrage tot registratie officiële taksen in totale kosten in * basisbedrag t/m 3 klassen 755 1055 toeslag merk in kleur 250 275 Vernieuwing

Nadere informatie

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2011

Presentatie van OPTA s jaarverslag 2011 Presentatie van OPTA s jaarverslag 211 1: 11: Opening door collegevoorzitter Chris Fonteijn Toelichting bij OPTA s jaarverslag door plaatsvervangend voorzitter Mark de Jong Presentatie van OPTA s marktmonitor

Nadere informatie

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM KAART VERENIGD KONINKRIJK

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM KAART VERENIGD KONINKRIJK HANDLEIDING VOICE/DATA SIM KAART VERENIGD KONINKRIJK Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2018 No. 28 Besluit van de 4 e juli 2018 tot afkondiging van de Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr. Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

Sysway prijslijst VoIP Excl. BTW 2015. Versie 2015-1.0. www.sysway.nl

Sysway prijslijst VoIP Excl. BTW 2015. Versie 2015-1.0. www.sysway.nl Sysway prijslijst VoIP Excl. BTW 2015 Versie 2015-1.0 www.sysway.nl Inhoud 1. Introductie... 3 2. VPBX (virtuele telefooncentrale)... 3 3. Belgroepen... 3 4. Extra lijnen (inkomend Nederland, uitgaand

Nadere informatie

Inloggen op het Eduroam wireless netwerk

Inloggen op het Eduroam wireless netwerk Inloggen op het Eduroam wireless netwerk Inhoud Wat is Eduroam?... 3 Internationaal... 3 Eduroam op Nyenrode... 4 Eduroam instellen op jouw apparaat... 5 IPhone (IOS7 en hoger)... 6 Ipad (IOS7 en hoger)...

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2014 Berekening zorgtoeslag 2014 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Albanië dubbele 14-12-2001 22-07-2004 15-11-2005 Trb.2004, 281 Argentinië dubbele 04-03-1994 27-12-1996

Nadere informatie

Jabra SPEAK 410. Gebruikershandleiding. www.jabra.com

Jabra SPEAK 410. Gebruikershandleiding. www.jabra.com Jabra SPEAK 410 Gebruikershandleiding www.jabra.com Inhoud WELKOM...3 Productoverzicht...3 Installatie...4 AANSLUITEN...4 INSTALLATIE...4 GESPREKSFUNCTIES...4 Hulp inschakelen...6 2 WELKOM Gefeliciteerd

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2015 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de standaardpremie de

Nadere informatie

Bizz Flex en Bizz Flex+

Bizz Flex en Bizz Flex+ Vorige tarieven Bizz Flex en Bizz Flex+ Bizz Fusion Bizz Happy Work en Max Bizz Mobile en Bizz Mobile+ Bizz Mobile No Limit Bizz Mobile Team en Bizz Mobile Team+ Bizz Pack Fusion Bizz Smart, Bizz Smart+

Nadere informatie

Digitale CCTV Nu binnen uw bereik

Digitale CCTV Nu binnen uw bereik Digitale CCTV Nu binnen uw bereik Divar, de meest veelzijdige one-box aanpak Beveiliging waar u op kunt vertrouwen. 2 Divar, de meest veelzijdige one-box aanpak Het hart van uw beveiligingssysteem Met

Nadere informatie

Zuivelproductie per land 2015 Dairy production by country

Zuivelproductie per land 2015 Dairy production by country Zuivelproductie per land 2015 Melkaanvoer en productie EU-28 2015 Milk deliveries and production EU-28 index: 2014=100 EU-28 jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec cumulatief index Melkaanvoer

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCORANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34529 22 juni 2018 Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË HANDLEIDING SIM KAART KROATIË Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie Raad van de Europese Unie Brussel, 23 mei 2017 (OR. en) 9601/17 ADD 4 JAI 537 ASIM 57 CO EUR-PREP 27 BEGELEIDENDE NOTA van: ingekomen: 17 mei 2017 aan: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 01 aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR LOGIESVORM,

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 10/11/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Land Botswana 03/07/09 Herziene

Nadere informatie

telecomnews Gratis Onbeperkt bellen tussen vast en mobiel 106,62 activering en installatie door een technicus

telecomnews Gratis Onbeperkt bellen tussen vast en mobiel 106,62 activering en installatie door een technicus telecomnews voor zelfstandigen en kleine ondernemingen April 2015 Onbeperkt bellen tussen vast en mobiel 106,62 Gratis activering en installatie door een technicus Zie p. 6 2 Bizz Mobile (Team) XL Samenwerken

Nadere informatie

Inloggen op het eduroam wireless netwerk

Inloggen op het eduroam wireless netwerk Inloggen op het eduroam wireless netwerk Inhoud Wat is eduroam?... 3 Internationaal... 3 Eduroam op Nyenrode... 4 Eduroam instellen op jouw apparaat... 5 IPhone (IOS7 en hoger)... 6 Ipad (IOS7 en hoger)...

Nadere informatie

BIJLAGE I LIJST MET NAMEN, FARMACEUTISCHE VORM, STERKTE VAN HET GENEESMIDDEL, TOEDIENINGSWEG, AANVRAGERS IN DE LIDSTATEN

BIJLAGE I LIJST MET NAMEN, FARMACEUTISCHE VORM, STERKTE VAN HET GENEESMIDDEL, TOEDIENINGSWEG, AANVRAGERS IN DE LIDSTATEN BIJLAGE I LIJST MET NAMEN, FARMACEUTISCHE VORM, STERKTE VAN HET GENEESMIDDEL, TOEDIENINGSWEG, AANVRAGERS IN DE LIDSTATEN 1 AT - Oostenrijk Flutiform 50 Mikrogramm/5 Mikrogramm pro Sprühstoß Druckgasinhalation

Nadere informatie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie

Tarieven. Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie Tarieven Internationale Merken Overeenkomst Van Madrid En Protocol o.b.v. een Benelux Registratie MERKDEPOT Depot van een merk voor 1 t/m 3 klassen voor een periode van 10 jaar: Basisbedrag (eenmalig bedrag)

Nadere informatie

ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen

ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen Alle ESPERA machines worden ontworpen en gebouwd met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van uitprijzen. In onze machines worden uitsluitend

Nadere informatie

Maak kennis met het nieuwe bellen!

Maak kennis met het nieuwe bellen! Maak kennis met het nieuwe bellen! Waar ik ook ben, je mag mij altijd storen voor echt belangrijk nieuws! U heeft de regie U heeft uw mobility zelf in de hand. Wij verzorgen het beheer voor u, zoals beveiligingsinstellingen,

Nadere informatie

Brochure geldige identiteitsdocumenten. Voor gebruik bij verkiezingen in het stemlokaal vanaf 2014

Brochure geldige identiteitsdocumenten. Voor gebruik bij verkiezingen in het stemlokaal vanaf 2014 Brochure geldige identiteitsdocumenten Voor gebruik bij verkiezingen in het stemlokaal vanaf 2014 Brochure geldige identiteitsdocumenten Voor gebruik bij verkiezingen in het stemlokaal vanaf 2014 1 Inleiding

Nadere informatie

SIM KAART USA UNLIMITED

SIM KAART USA UNLIMITED SIM KAART USA UNLIMITED Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

FloorProfiler. The measuring instrument that meets the highest standard. Ultraflatfloor Associated Services

FloorProfiler. The measuring instrument that meets the highest standard. Ultraflatfloor Associated Services FloorProfiler The measuring instrument that meets the highest standard FloorProfiler Ultraflatfloor Associated Services FloorProfiler meten = WETEN de FloorProfiler is een meettoestel dat door Alphaplan

Nadere informatie

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2018 no. 45 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA REGELING van de Minister van Buitenlandse Zaken van 14 juni 2018, nr Min-Buza.2018.1422-22, houdende bepalingen inzake vrijstelling van de visumplicht op grond van

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART CANADA

HANDLEIDING SIM KAART CANADA HANDLEIDING SIM KAART CANADA Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen ROESELARE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Roeselare Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Xerox Remote Services. ASR- Bestellen van verbruiksmaterialen automatiseren

Xerox Remote Services. ASR- Bestellen van verbruiksmaterialen automatiseren Xerox Remote Services ASR- Bestellen van verbruiksmaterialen automatiseren Voordelen van het gebruik van ASR Komt klanten tegemoet die kan zich bezig houden met zijn core business en niet het bestellen

Nadere informatie

IP TELEPHONY & UNIFIED COMMUNICATIONS

IP TELEPHONY & UNIFIED COMMUNICATIONS IP TELEPHONY & UNIFIED COMMUNICATIONS Nederlands GET IN TOUCH innovaphone AG Böblinger Str. 76 D-71065 Sindelfingen Tel. +49 7031 73009-0 Fax +49 7031 73009-9 info@innovaphone.com www.innovaphone.com UW

Nadere informatie

NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen. Connecting People

NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen. Connecting People Connecting People NEW! Nokia 5800 xpressmusic De eerste Nokia-gsm met touchscreen Blader gemakkelijk door het menu met uw vinger of stylus. Surf en e-mail via onze wifihotspots of mobiele breedband. Geniet

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen KORTEMARK Arrondissement Diksmuide HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 2012

Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 2012 Exportstatistiek Bloemkwekerijprodukten FEBRUARI 212 NA KRIMP IN FEBRUARI STOKT EXPORT BLOEMEN EN PLANTEN OP KRAPPE PLUS VAN 1% TOT 915 MILJOEN In februari is de exportwaarde van bloemen en planten vanuit

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen SPIERE-HELKIJN HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Kortrijk Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Nadere informatie

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen

Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE. Opsplitsing in nationaliteitsgroepen Fiche Kleurrijk West-Vlaanderen LANGEMARK-POELKAPELLE HUIDIGE NATIONALITEIT PG2 NATIONALITEIT BIJ GEBOORTE PG 3 HUISHOUDENS PG 4 WERKZOEKENDEN PG 5 NIEUWKOMERS PG 6 Arrondissement Ieper Opsplitsing in

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2018 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de standaardpremie de

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 14 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2013 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2013 Kennisbeheer u i 2014

Nadere informatie

Arbeidsmarkt allochtonen

Arbeidsmarkt allochtonen Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Kim Nevelsteen Arbeidsmarkt allochtonen Samenvatting 1.176 werkzoekende allochtone Kempenaren (2012) vaak man meestal

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/309 VAN DE COMMISSIE. van 23 februari 2017

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/309 VAN DE COMMISSIE. van 23 februari 2017 8..7 NL Publicatieblad van de Europese Unie L / II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 7/9 VAN DE COMMISSIE van februari 7 tot vaststelling van technische informatie

Nadere informatie

Berekening zorgtoeslag 2013

Berekening zorgtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl Berekening zorgtoeslag 2013 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN .. L 9/ II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) /97 VAN DE COMMISSIE van november tot vaststelling van technische informatie voor de berekening van de technische voorzieningen

Nadere informatie

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep.

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep. Meander Samenvatting groep 7 Thema 2 Om ons heen Samenvatting Landschappen Landschappen in Europa zijn heel verschillend. Nederland is een heel vlak land. Frankrijk is een land met heuvels en bergen. Zweden

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 toerisme in cijfers tourism in figures 2011 XL 15 Evolutie aankomsten inclusief huurlogies via verhuurkantoren aan de kust, 2007-2011 Trend arrivals, accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie