Gelet op de aanvraag van de heer Dirk De Smet, Directeur-generaal van Bruggen en Wegen ontvangen op 29/07/2011;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gelet op de aanvraag van de heer Dirk De Smet, Directeur-generaal van Bruggen en Wegen ontvangen op 29/07/2011;"

Transcriptie

1 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2012 van 15 maart 2012 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens vanuit de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) naar de Directie Coördinatie Wegendistricten van het Departement Strategie Wegen van het Operationeel Directoraat-generaal Mobiliteit en Waterwegen van de Waalse Overheidsdienst (AF/MA/2011/105) Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid; Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, inzonderheid artikel 18; Gelet op de aanvraag van de heer Dirk De Smet, Directeur-generaal van Bruggen en Wegen ontvangen op 29/07/2011; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 16/02/2012; Gelet op het technisch en juridisch advies ontvangen op 08/03/2012; Gelet op het verslag van de Voorzitter; Beslist op 15 maart 2012, na beraadslaging, als volgt:

2 Beraadslaging FO 03 /2012-2/9 I. VOORWERP EN CONTEXT VAN DE AANVRAAG 1. De domaniale politieagenten van de Directie Coördinatie Wegendistricten van het Departement Strategie Wegen van het Operationeel Directoraat-generaal Mobiliteit en Waterwegen van de Waalse Overheidsdienst, zijn belast met de opsporing en vaststelling van de inbreuken bedoeld in het Decreet van 19 maart 2009 betreffende de instandhouding van het gewestelijke openbaar wegen- en waterwegendomein (onrechtmatige bezetting van het openbaar domein, niet toegelaten werken, diefstal van materialen, verlies van ladingen, overtollig gewicht op de wielstelling, inbreuk op een tijdelijk verkeersverbod, ) en het achterlaten van afval verboden door het Milieuwetboek 1. Deze ambtenaren hebben in het kader van de uitoefening van hun opdrachten de hoedanigheid van agent of officier van gerechtelijke politie. 2. De aanvrager wenst dat aan de Verantwoordelijke voor de omkadering van de domaniale politie van de Directie Coördinatie Wegendistricten, toegang wordt verleend tot het repertorium van de Directie voor inschrijving van voertuigen van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Verkeer (hierna DIV), zodat hij vervolgens de relevante informatie aan de domaniale politie kan verstrekken. De domaniale politieagenten moeten inderdaad binnen het kader van hun dagelijks werk en bij de uitvoering van controles en acties, zelf in staat zijn om mogelijke verdachten te identificeren. Deze identificatie kan op twee manieren gebeuren: - de domaniale politieagenten kennen de nummerplaat van het aanwezige voertuig ten tijde van de overtreding. Zij moeten dus op een legale wijze de houders van de nummerplaten kunnen identificeren zodat de bestuurder, de getuige of de auteur van de overtreding kan worden geïdentificeerd en dit met het oog op de voortgang van het onderzoek en de opmaak van een verwittiging, een voorstel tot minnelijke schikking of een proces-verbaal; - de domaniale politieagenten kennen de nummerplaat of de gehele nummerplaat niet, maar hebben informatie over de identiteit van de personen die ervan verdacht worden dergelijke overtredingen te hebben begaan. In dit geval moeten zij voorafgaandelijke over deze personen het nodige kunnen opzoeken zodat zij de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen kunnen identificeren en dus om een goed interventiedispositief te kunnen voorbereiden in het kader van een gerechtelijke procedure. 1 Decreet van 5 juni 2008 betreffende de opsporing, de vaststelling, de vervolging en de beteugeling van milieuovertredingen en de herstelmaatregelen inzake leefmilieu en het Besluit van de Waalse Regering van 5 december 2008 tot invoeging van een deel VIII in het regelgevende deel van Boek I van het Milieuwetboek.

3 Beraadslaging FO 03 /2012-3/9 3. Momenteel krijgen de domaniale politieagenten die informatie per fax of per gewone brief. Deze machtigingsaanvraag strekt ertoe om per een elektronische toegang te krijgen tot die informatie. 4. De aanvraag betreft eveneens de mogelijkheid om toegang te verlenen aan de gewestelijke, afgevaardigde sanctieambtenaar (en ook zijn adjunct) van het operationeel Directoraatgeneraal Mobiliteit en Waterwegen van de Waalse Overheidsdienst in het kader van de procedure voor administratieve boetes 2. II. ONDERZOEK VAN DE AANVRAAG A. ONTVANKELIJKHEID 5. Krachtens artikel 36bis van de WVP vereist elke elektronische mededeling van persoonsgegevens door een federale overheidsdienst of door een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid die onder de federale overheid ressorteert een principiële machtiging van (het bevoegde) sectoraal comité. 6. Dit Comité moet nagaan of deze mededeling enerzijds nodig is voor de implementatie van de opdrachten die toevertrouwd worden door of krachtens de wet aan de vragende federale overheid en anderzijds of deze mededeling in zijn diverse aspecten compatibel is met al de geldige normen inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer wat de verwerking van de persoonsgegevens betreft (Parl. Doc. 50, , 1940/004). 7. De DIV die behoort tot de FOD Mobiliteit en Verkeer zal via elektronische weg persoonsgegevens verzenden naar de aanvrager. Derhalve is het Comité bevoegd. B. TEN GRONDE 1. FINALITEITSBEGINSEL 8. Artikel 4, 1, 2 van de WVP staat uitsluitend een verwerking van persoonsgegevens toe voor welbepaalde, uitdrukkelijke omschreven en gerechtvaardigde doeleinden en bovendien kunnen die gegevens niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met die 2 Hoofdstuk VI van het Decreet van 19 maart 2009 betreffende de instandhouding van het gewestelijke openbaar wegen- en waterwegendomein en het Decreet van 5 juni 2008 betreffende de opsporing, de vaststelling, de vervolging en de beteugeling van milieuovertredingen en de herstelmaatregelen inzake leefmilieu en het Besluit van de Waalse Regering van 5 december 2008 tot invoeging van een deel VIII in het regelgevende deel van Boek I van het Milieuwetboek.

4 Beraadslaging FO 03 /2012-4/9 doeleinden. Het Comité onderzoekt hierna hof deze principes voor voorliggend geval werden geëerbiedigd. 9. Voor wat de vereiste betreft van verenigbaarheid met het initieel doeleinde, vestigt het Comité de aandacht op het feit dat de geplande verwerkingen, namelijk de DIV die bepaalde gegevens verstrekt aan de aanvrager, verdere gegevensverwerkingen zijn die oorspronkelijk werden verwerkt voor andere doeleinden. Of deze verdere verwerkingen nu rechtmatig zijn, is dus afhankelijk van het feit of ze verenigbaar zijn met de oorspronkelijke verwerking. Dit onderzoek naar de verenigbaarheid gebeurt in functie van de redelijke verwachtingen van de betrokken persoon en de toepasselijke, wettelijke en reglementaire bepalingen. 10. Aangaande de doeleinden waarvoor de DIV deze persoonsgegevens inwint en verwerkt, bepaalt het koninklijk besluit van 20 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen onder andere wat volgt 3 : Art. 6, 2. De doeleinden waarvoor de persoonsgegevens van het repertorium mogen worden verwerkt, zijn : 1 de strafrechtelijke opsporing en vervolging van misdaden, wanbedrijven en overtredingen. 11. Artikel 5.11 van de wet van 19 mei 2010 houdende oprichting van een Kruispuntbank der voertuigen bepaalt dat de doelstelling van de kruispuntbank erin bestaat ( ) het opleggen van administratieve sancties mogelijk te maken. Dit artikel is evenwel nog niet in werking getreden De domaniale politieagenten zijn belast met het opsporen en vaststellen van de overtredingen bedoeld in het decreet van 19 maart 2009 betreffende de instandhouding van het gewestelijke openbaar wegen- en waterwegendomeinwaterwegendomein (onrechtmatige bezetting van het openbaar domein, niet toegelaten werken, diefstal van materialen, verlies van ladingen, overtollig gewicht op de wielstelling, inbreuk op een tijdelijk verkeersverbod, ) en het achterlaten van afval verboden door het Milieuwetboek 5. 3 Het Comité stelt overigens ook vast dat de wet van 19 mei 2010 houdende oprichting van een Kruispuntbank der voertuigen (B.S. van 28 juni 2010) voorziet in gelijkaardige regels (zie artikel 5, 17 van deze wet). Die wet is echter nog niet in werking getreden (artikel 40). 4 Artikel 40 van deze wet verplicht de goedkeuring van een koninklijk besluit voor de inwerkingtreding van de bepalingen van de wet en dit besluit werd nog niet genomen. 5 Decreet van 5 juni 2008 betreffende de opsporing, de vaststelling, de vervolging en de beteugeling van milieuovertredingen en de herstelmaatregelen inzake leefmilieu en het Besluit van de Waalse Regering van 5 december 2008 tot invoeging van een deel VIII in het regelgevende deel van Boek I van het Milieuwetboek.

5 Beraadslaging FO 03 /2012-5/9 13. Het Comité noteert dat het artikel D.141, 4 de, Titel II, Deel VIII van het Boek 1 van het Milieuwetboek bepaalt dat, wanneer de agent in geval van flagrante overtreding van het verbod op het achterlaten van afval begaan op de openbare weg vanuit een motorvoertuig, niet de auteur van de feiten maar wel de nummerplaat van het voertuig heeft kunnen identificeren, verondersteld wordt dat de houder van de nummerplaat de auteur van de overtreding is, tenzij het tegendeel wordt bewezen. 14. Het Comité meent dat de gegevensmededeling aan de Verantwoordelijke voor de omkadering van de domaniale politie van de Directie Coördinatie Wegendistricten, in het kader van de opsporing en de vervolging van de overtredingen, omschreven onder punt 12 van deze beraadslaging, door de domaniale politieagenten, een rechtmatige verwerking is en verenigbaar met de verwerking die binnen de DIV wordt uitgevoerd. Het Comité herinnert eraan dat de gevraagde gegevens uitsluitend kunnen worden verwerkt om dit doeleinde te verwezenlijken. 15. De gegevens mogen overigens uitsluitend worden verkregen en gebruikt: a. Als er een concrete en gerechtvaardigde behoefte bestaat om een persoon aan de hand van zijn nummerplaat te identificeren of als het noodzakelijk is om de verschillende gegevens met elkaar te vergelijken en dit b. in het kader van de opdracht van de domaniale politieagenten dat erin bestaat overtredingen op te sporen en strafrechtelijk te vervolgen. 16. Het Comité is evenwel de mening toegedaan dat de gevraagde gegevensmededeling in het kader van de procedures voor administratieve boetes 6 ten behoeve van de gewestelijke afgevaardigde sanctieambtenaar (en ook zijn adjunct) van het Operationeel Directoraatgeneraal Mobiliteit en Waterwegen van de Waalse Overheidsdienst, momenteel niet kan worden beschouwd als rechtmatig en verenigbaar met de verwerking die de DIV verricht. Artikel 5.11 van de wet van 19 mei 2010 houdende oprichting van een Kruispuntbank der voertuigen, is immers nog niet in werking getreden en het koninklijk besluit van 20 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen, dat de toegang tot deze gegevens regelt, voorziet niet in een gebruik voor dergelijke doeleinden. 6 Hoofdstuk VI van het Decreet van 19 maart 2009 betreffende de instandhouding van het gewestelijke openbaar wegen- en waterwegendomein en het Decreet van 5 juni 2008 betreffende de opsporing, de vaststelling, de vervolging en de beteugeling van milieuovertredingen en de herstelmaatregelen inzake leefmilieu en het Besluit van de Waalse Regering van 5 december 2008 tot invoeging van een deel VIII in het regelgevende deel van Boek I van het Milieuwetboek.

6 Beraadslaging FO 03 /2012-6/9 2. PROPORTIONALITEITSBEGINSEL 2.1. Aard van de gegevens 17. Artikel 4, 1, 2 van de WVP staat uitsluitend een verwerking van persoonsgegevens toe voor welbepaalde, uitdrukkelijke omschreven en gerechtvaardigde doeleinden en bovendien kunnen die gegevens niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met die doeleinden. 18. Er wordt toegang gevraagd tot de volgende gegevens betreffende natuurlijke personen die houder zijn van een inschrijvingsbewijs: nominatieve gegevens (naam, voornaam en adres van de houder van de nummerplaat) datum en taal van het inschrijvingsbewijs 7 status van de nummerplaat (geregistreerd of geschrapt) 8 datum van de laatste update genre, merk, type, cilinder, vermogen, datum van de eerste inverkeerstelling, brandstof en kleur van het voertuig 9 chassisnummer 10 verzekeraar Gelet op de doeleinden omschreven onder punt 12, besluit het Comité dat de gegevens waartoe de aanvrager toegang zal hebben proportioneel zijn voor de verwezenlijking van de beschreven doeleinden. Het Comité vraagt zich evenwel af of het niet beter is om het gegeven adres op te vragen bij het Rijksregister aangezien dit register de authentieke bron ter zake is. 20. Het Comité vestigt bovendien de aandacht erop dat de ingezamelde gegevens moeten worden beschouwd als gerechtelijke gegevens, zoals bedoeld in de WVP, als zij werden ingewonnen of verzameld om een zaak voor het gerecht te brengen of als zij kunnen resulteren in een administratieve boete. 7 Via de datum kan worden uitgemaakt of het al dan niet een nieuw voertuig betreft en dus de vaststellingen van de verbalisant bevestigen of ontkrachten. De taal maakt het mogelijk om een brief te bezorgen in de taal van de overtreder. 8 Met de eventuele vermelding van de schrapping kan worden uitgemaakt of er gebruik werd gemaakt van een valse nummerplaat. 9 Met deze gegevens kunnen de vaststellingen van de verbalisant bevestigd of ontkracht worden. 10 Deze informatie is nuttig in het geval een voertuig op het openbaar domein achtergelaten wordt. 11 Deze informatie is nuttig wanneer er schade werd toegebracht aan het openbaar domein informatie

7 Beraadslaging FO 03 /2012-7/9 21. Het is dus aangewezen dat de aanvrager de bijzondere voorwaarden naleeft die verbonden zijn aan dit soort verwerking. Die voorwaarden staan vermeld in artikel 25 van het koninklijk besluit van 13 februari 2001 tot uitvoering van de WVP. Krachtens dit artikel moet de verantwoordelijke duidelijk de categorieën personen aanduiden die toegang zullen hebben tot de gegevens en hun functie nauwkeurig omschrijven. De lijst met categorieën van personen moet ter beschikking worden gehouden van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie). De verantwoordelijke moet er daarnaast over waken dat de aangeduide personen via een wettelijke, statutaire of contractuele verplichting, het vertrouwelijke karakter van de gegevens eerbiedigen Bewaartermijn van de gegevens 22. Aangaande de bewaartermijn van de gegevens, herinnert het Comité eraan dat de gegevens niet langer mogen worden bewaard dan de tijd die nodig is om het doeleinde te verwezenlijken waarvoor die gegevens werden ingewonnen (artikel 4, 1, 5 van de WVP). 23. Wat de bewaartermijn van de informatie betreft dat afkomstig is van de DIV, bevestigt de aanvrager dat hij die gegevens gedurende maximum 10 jaar zal bewaren nadat het dossier definitief werd afgesloten. 24. Het Comité is evenwel van mening dat er in de praktijk onderscheid moet worden gemaakt tussen verschillende bewaarwijzen. Voor de behandeling van een lopend dossier is het noodzakelijk dat de gegevens normaal toegankelijk zijn voor de ambtenaren die met het dossier belast zijn. Zodra een dossier geklasseerd wordt, kan gekozen worden voor een bewaarwijze waarbij de gegevens slechts beperkt beschikbaar en toegankelijk zijn. Deze bewaarwijze komt ook tegemoet aan andere mogelijke doeleinden van die bewaring, zoals de eerbiediging van de wettelijke bepalingen inzake verjaring of het uitvoeren van een administratieve controle. Zodra de bewaring niet langer nuttig is moeten de gegevens niet meer worden bewaard Frequentie van de toegang en duur van de machtiging 25. De domaniale politieagenten hebben de gevraagde gegevens van het DIV nodig telkens zij een onderzoek moeten voeren, een verwittiging, eenvoorstel tot minnelijke schikking of proces-verbaal moeten opmaken. Omdat zij zelf op ieder ogenblik moeten kunnen antwoorden op de vraag wie de eigenaar is van een bepaald voertuig of het voertuig van een geïdentificeerd persoon moeten kunnen bepalen, aanvaardt het Comité, gelet op artikel 4, 1, 3 van de WVP, dat een permanente toegang noodzakelijk en gepast is.

8 Beraadslaging FO 03 /2012-8/9 26. Er wordt eveneens toegang gevraagd voor onbeperkte duur. Inderdaad, in de regelgeving wordt de controle- en opsporingsbevoegdheid van de domaniale politie niet in de tijd beperkt. Het Comité is bijgevolg van oordeel dat de machtigingsaanvraag voor onbepaalde duur voor de verwezenlijking van de vermelde doeleinden gepast is (artikel 4, 1, 3 van de WVP) Ontvangers en/of derden aan wie de gegevens worden verstrekt 27. Er zou uitsluitend toegang worden verleend aan de verantwoordelijke voor de omkadering van de domaniale politie van de Directie Coördinatie Wegendistricten die vervolgens de relevante informatie doorgeeft aan de domaniale politieagenten. 28. De parketten en de gewestelijk, afgevaardigde sanctieambtenaren van het Operationeel Directoraat-generaal van Mobiliteit en Waterwegen, evenals zijn adjunct, zouden van de informatie die de DIV heeft doorgegeven kennis hebben bij het beren van hun dossiers. 29. Gelet op artikel 4, 1, 3 van de WVP heeft het Comité geen tegenwerpingen op het feit dat de verantwoordelijke voor de omkadering van de domaniale politie toegang heeft tot deze persoonsgegevens, en dat de andere personen er later kennis van hebben, op voorwaarde dat zij die toegang uitsluitend gebruiken binnen het kader van hun bevoegdheden die de regelgeving hen heeft toegekend. Er wordt eveneens gevraagd dat de nodige maatregelen worden genomen zodat alleen de verantwoordelijke voor de omkadering van de domaniale politie rechtstreeks toegang krijgt tot de DIV. Het Comité vestigt nogmaals de aandacht op de bijzondere voorwaarden, vermeld onder artikel 25 van het koninklijk besluit van 13 februari 2001 (zie hierboven punten 20-21). 3. TRANSPARANTIEBEGINSEL 30. Het Comité herinnert eraan dat een eerlijke gegevensverwerking een transparante verwerking is. De informatieverplichting bedoeld in artikel 9, 2 van de WVP is de hoeksteen voor een transparante verwerking. 31. In onderhavig geval zullen de geplande gegevensverwerkingen evenwel worden verricht in toepassing van de voorgeschreven bepalingen door of krachtens een wet, decreet of ordonnantie. Krachtens artikel 9, 2, 2 de lid, b) van de WVP is er in dergelijke situatie een vrijstelling van informatieplicht. Die vrijstelling neemt echter niet weg dat het Comité mag

9 Beraadslaging FO 03 /2012-9/9 nagaan of er gepaste waarborgen bestaan ter bescherming van de fundamentele rechten van de betrokken personen. 32. De aanvrager laat het Comité weten dat de betrokken personen via een vermelding in het proces-verbaal van de vaststelling zullen worden ingelicht over het feit dat de domaniale politie informatie heeft verkregen betreffende de nummerplaat. Bijgevolg is het Comité van oordeel dat de verwerkingen die de aanvrager heeft gepland, voldoende transparant zijn. 5. BEVEILIGING 5.1. op niveau van de Directie Coördinatie Wegendistricten van het Departement Strategie Wegen van het Operationeel Directoraat-generaal Mobiliteit en Waterwegen van de Waalse Overheidsdienst 33. Uit de documenten die de aanvrager verstrekte, blijkt dat hij over een consulent inzake informatiebeveiliging beschikt en over een beveiligingsplan. Het Comité neemt hiervan akte op niveau van de DIV 34. Uit de documenten die de DIV verstrekte, blijkt dat zij over een consulent inzake informatiebeveiliging beschikt en over een beveiligingsplan. Het Comité neemt hiervan akte OM DIE REDENEN, Het Comité Machtigt de aanvrager en de DIV om de verwerkingen bedoeld in de aanvraag uit te voeren op voorwaarde dat rekening wordt gehouden met de hierboven uiteengezette opmerkingen (inzonderheid de punten 14, 15, 16, 21, 23, 24 en 32). De Wnd. Administrateur, De Voorzitter, (get.) Patrick Van Wouwe (get.) Willem Debeuckelaere

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2014 van 10 juli 2014 Betreft: aanvraag tot machtiging van de gemeente Sint-Agatha-Berchem om via elektronische weg de persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 22/2012 van 20 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 14/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Evere om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 13/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Vorst om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 32/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Gemeente Geer (hierna de aanvrager ) ontvangen op 04/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Gemeente Geer (hierna de aanvrager ) ontvangen op 04/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 09/2015 van 19 maart 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van de Gemeente Geer om elektronisch persoonsgegevens te ontvangen van de Directie

Nadere informatie

personnes (SPW DTP) (Waalse overheidsdienst -Directie personenvervoer) om toegang te hebben

personnes (SPW DTP) (Waalse overheidsdienst -Directie personenvervoer) om toegang te hebben 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2013 van 29 maart 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction du Transport de personnes (SPW DTP)

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de stad Herstal (hierna de aanvrager), ontvangen op 16/03/2015;

Gelet op de aanvraag van de stad Herstal (hierna de aanvrager), ontvangen op 16/03/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2015 van 28 mei 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de stad Herstal om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de "DIV")

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 02/2011 van 17 februari 2011 Betreft: machtigingsaanvraag voor het verkrijgen van de contactgegevens van erkende dierenartsen en van erkende

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 30/2014 van 2 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Schaarbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2017 van 26 juli 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de onderneming Schouwingscentrum voor Auto's n.v. om bepaalde gegevens te kunnen

Nadere informatie

Fiscalité (SPW DGO7) (Waalse overheidsdienst Operationeel directotraat-generaal fiscaliteit) om

Fiscalité (SPW DGO7) (Waalse overheidsdienst Operationeel directotraat-generaal fiscaliteit) om 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2013 van 27 juni 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van de Service Public de Wallonie, Direction Opérationnelle de la Fiscalité (SPW

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2012 van 25 juli 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een eenmalige machtiging aan de TEC- ondernemingen om toegang

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 06/2015 van 19 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen ontvangen op 20/06/2013;

Gelet op de aanvraag van van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen ontvangen op 20/06/2013; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 28/2013 van 4 oktober 2013 Betreft: machtigingsaanvraag van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Mobiliteit, Directie Taxi s (hierna de aanvrager) ontvangen op 09/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Mobiliteit, Directie Taxi s (hierna de aanvrager) ontvangen op 09/09/2014; 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Directie Taxi s om elektronisch

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 27/09/2013; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 36/2013 van 14 november 2013 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 01/2012 van 9 februari 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie Inschrijving Voertuigen (DIV) van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 31/08/2009;

Gelet op de aanvraag van de Directie Inschrijving Voertuigen (DIV) van de FOD Mobiliteit en Vervoer ontvangen op 31/08/2009; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2009 van 1 oktober 2009 Betreft: Beraadslaging houdende de eenmalige machtiging voor toegang tot het repertorium van de DIV voor de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 35/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 13/2014 van 24 april 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Antwerpen voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 37/2013 van 14 november 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag voor toegang tot de Kruispuntbank van de voertuigen van de FOD Mobiliteit en

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010;

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 16/2010 van 4 oktober 2010 Betreft: machtigingsaanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) voor de mededeling van een

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2013 van 7 februari 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie met het oog op de elektronische mededeling

Nadere informatie

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag 1/7 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 25/2015 van 1 oktober 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van dee Société Wallonne du Crédit Social (Waalse Maatschappij voor Sociaal

Nadere informatie

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst

(SPW Département du logement Direction des Aides aux Particuliers (Waalse Overheidsdienst 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2013 van 4 oktober 2013 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens door de FOD Financiën naar Service Public de Wallonie (SPW Département

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11/2013 van 29 maart 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Agentschap Onroerend Erfgoed, Beleidsdomein RWO ( Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 13/2012 van 31 mei 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Algemene Directie Toezicht op de Sociale wetten van de FOD Werkgelegenheid,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2013 van 27 juni 2013 Betreft: machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Algemene Administratie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2016 van 17 november 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 11/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om toegang te verkrijgen tot

Nadere informatie

1/9. opdrachten die ) persoonlijke. Gelet op de 30/04/2015;

1/9. opdrachten die ) persoonlijke. Gelet op de 30/04/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 21/2015 van 9 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vast Comité van Toezicht opp de politiediensten om elektronisch mededeling

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 33/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten, de hulpverleningszones en de Civiele Bescherming

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 40/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van Waterwegen en Zeekanaal NV om toegang te krijgen tot gegevens die bij de FOD Mobiliteit

Nadere informatie

(SPW Département du logement Direction des Etudes et de la Qualité du Logement (Waalse

(SPW Département du logement Direction des Etudes et de la Qualité du Logement (Waalse 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 35/2013 van 14 november 2013 Betreft: doorgifte van persoonsgegevens door de FOD Financiën naar Service Public de Wallonie (SPW Département

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 08/2014 van 20 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Rijksdienst voor Pensioenen voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 40/2016 van 17 november 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de+ Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2016 van 12 mei 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het Rijksinstituut voor ziekte en invaliditeitsverzekering om bepaalde gegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 07/2013 van 7 maart 2013 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Service public de Wallonie (SPW) (Waalse Overheidsdienst) Département

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015;

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015; 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2015 van 19 maart 2015 Betreft: beraadslaging met betrekking tot de aanvraag van de Koninklijke Federatie van Belgische Notarissen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Direction générale Opérationnelle de la fiscalité du Service Public de Wallonie ontvangen op 22 februari 2017;

Gelet op de aanvraag van de Direction générale Opérationnelle de la fiscalité du Service Public de Wallonie ontvangen op 22 februari 2017; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 24/2017 van 24 augustus 2017 Betreft: Aanvraag tot uitbreiding van de machtigingen FO nr. 20/2013 en FO nr. 03/2016 van de Direction Générale

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister

Sectoraal comité van het Rijksregister 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 27/2009 van 18 mei 2009 Betreft: aanvraag van het Vlaams Parlement tot aanpassing en uitbreiding van beraadslaging nr. 08/2004 met het oog

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2012 van 29 maart 2012 Betreft: Beraadslaging houdende de eenmalige machtiging en tot wijziging, voor wat de private concessiehouders

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 25/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag voor het bekomen van een gegevensmededeling door de DIV in het raam van de

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 26 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycommission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 11/2016 van 2 maart 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van het Instituut van de accountants en de belastingconsulenten om toegang te krijgen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 15/2014 van 12 juni 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de verwerking van persoonsgegevens die

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 44/2009 van 15 juli 2009 Betreft: aanvraag van de FOD Binnenlandse Zaken om toegang te krijgen tot de foto, opgeslagen in het Register van

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007

BERAADSLAGING RR Nr 25 / 2007 VAN 18 JULI 2007 KONINKRIJK BELGIE KONINKRIJK BELGIE Brussel, Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Adres : Fax.: Hoogstraat, +32(0)2/213.85.65

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 32/2016 van 29 september 2016 Betreft: Machtigingsaanvraag met het oog op de elektronische mededeling door de FOD Financiën aan de POD

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2012 van 29 maart 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om persoonsgegevens te kunnen opvragen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel ontvangen op 08/07/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2015 van 2 september 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van de Directie Huisvesting van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel om toegang

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 10/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Rijksdienst voor

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 13/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 13/03/2012; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 08/2012 van 31 mei 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege ASTRID om gegevens te kunnen raadplegen die bij de Dienst Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

Emploi et Recherche (DG6) van de Service Public de Wallonie (SPW) (Directie Tewerkstelling en

Emploi et Recherche (DG6) van de Service Public de Wallonie (SPW) (Directie Tewerkstelling en 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 87/2012 van 17 oktober 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de Direction de l Emploi et de Permis de travail, DGO Economie, Emploi et Recherche

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016;

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 30/2016 van 29 september 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de "Direction Générale Transversale du Budget, de la Logistique et des

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2017 van 9 mei 2017 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Vlaams Departement Landbouw en Visserij om toegang te verkrijgen tot persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Brusselse Gewestelijke Overheidsdienst, Brussel Gewestelijke Coördinatie, Directie Huisvesting ontvangen op 24/12/2015;

Gelet op de aanvraag van Brusselse Gewestelijke Overheidsdienst, Brussel Gewestelijke Coördinatie, Directie Huisvesting ontvangen op 24/12/2015; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 13/2016 van 2 maart 2016 Betreft: aanvraag van de Brusselse Gewestelijke Overheidsdienst, Brussel Gewestelijke Coördinatie, Directie Huisvesting,

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2010 van 21 oktober 2010 Betreft: Beraadslaging houdende de eenmalige machtiging en tot wijziging, voor wat de private concessiehouders

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Military Police Group van het Ministerie van Landsverdediging ontvangen op 02/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Military Police Group van het Ministerie van Landsverdediging ontvangen op 02/03/2012; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 09/2012 van 31 mei 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Military Police Group van het Ministerie van Landsverdediging om toegang

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging nr. 20/2016 van 13 april 2016 Betreft: Aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Economie, Werk en Onderzoek, Departement

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO ontvangen op 12/09/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 63/2011 van 16 november 2011 Betreft: aanvraag van het Agentschap Inspectie RWO tot uitbreiding van beraadslaging RR nr. 23/2009 met het oog

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013 1/6 Advies nr 28/2013 van 17 juli 2013 Betreft: Adviesaanvraag van de Federale Overheidsdienst Economie (Beheersdienst Kruispuntbank van Ondernemingen) houdende het ontwerp van koninklijk besluit tot uitvoering

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 15/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 15/12/2015; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 48/2016 van 15 december 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Bijzondere

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "de VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: de VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 36/2011 van 16 november 2011 Betreft: Aanvraag tot uitbreiding van de machtiging 33/2011 van het Agentschap

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Sofico (hierna de aanvrager), ontvangen op 19 februari 2016; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 11/04/2016;

Gelet op de aanvraag van Sofico (hierna de aanvrager), ontvangen op 19 februari 2016; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 11/04/2016; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 15/2016 van 12 mei 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Société wallonne de Financement complémentaire des Infrastructures (Waalse

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid ontvangen op 24/01/2015;

Gelet op de aanvraag van de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid ontvangen op 24/01/2015; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 18/2015 van 25 maart 2015 Betreft: aanvraag ingediend door de Directie-generaal Personen met een handicap van de Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007 (RN-MA ) 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 70/2015 van 9 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn tot uitbreiding van de beraadslaging RR nr. 39/2007

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Dienst Inlichtingen en Veiligheid (hierna de aanvrager) ontvangen op 19/02/2015;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Dienst Inlichtingen en Veiligheid (hierna de aanvrager) ontvangen op 19/02/2015; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2015 van 23 april 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van de Algemene Dienst Inlichtingen en veiligheid ( ADIV ) om elektronisch persoonsgegevens

Nadere informatie

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007

BERAADSLAGING RR Nr 27 / 2007 van 12 september 2007 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hoogstraat, 139, B-1000 Brussel Tel.: +32(0)2/213.85.40 E-mail : commission@privacycommission.be Fax.: +32(0)2/213.85.65 http://www.privacycomission.be COMMISSIE VOOR

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, ontvangen op 11 juli 2016;

Gelet op de aanvraag van Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, ontvangen op 11 juli 2016; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2016 van 29 september 2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen om toegang te krijgen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 40/2013 van 12 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid voor

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2014 van 10 juli 2014 Betreft: Beraadslaging houdende aanvulling, wat Kind en Gezin betreft, van de beraadslaging FO nr. 18/2012 van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba ontvangen op 27/06/2011; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2011 van 21 september 2011 Betreft: Aanvraag van het Vlaams Woningfonds van de Grote Gezinnen cvba om toegang te krijgen tot het informatiegegeven

Nadere informatie

bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit en tot de hypothecaire openbaarmaking (CO-A-2014-005)

bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit en tot de hypothecaire openbaarmaking (CO-A-2014-005) 1/6 Advies nr 05/2014 van 5 februari 2014 Betreft: advies m.b.t. het koninklijk besluit houdende regeling van de aanbieding van akten van bepaalde instrumenterende ambtenaren tot de registratieformaliteit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014;

Gelet op de aanvraag van het Agentschap Ondernemen, ontvangen op 09/12/2014; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 04/2015 van 21 januari 2015 Betreft: aanvraag van het Agentschap Ondernemen om als rechtsopvolger van het Bestuur KMObeleid van de FOD Economie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011;

Gelet op de aanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi ontvangen op 17/07/2011; 1/10 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 79/2012 van 26 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag van de sociale huisvestingsmaatschappij - regio Bergen Toit et Moi om toegang

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 49/2016 van 15 december 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Administratie Brussel Fiscaliteit van de Gewestelijke Overheidsdienst

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2015 van 19 maart 2015 Betreft: Beraadslaging houdende de eenmalige machtiging om de gemeenten toegang te verlenen tot het repertorium

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 28/2012 van 6 december 2012 Betreft: machtigingsaanvraag voor mededeling aan het OCMW dat een sociaal tarief voor gaselektriciteit automatisch

Nadere informatie