BABBELBOX. Van BS Kameleon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BABBELBOX. Van BS Kameleon"

Transcriptie

1 BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 3 februari 2017 Peuterklas Wij hebben tijdens ons nieuwe thema Brrr Ik heb koud/winter vooral op een actieve en zelfontdekkende manier geleerd. Zo hebben we water laten bevriezen, en ontdekt dat het nadien ook weer kan smelten. We zijn zelf op zoek gegaan hoe we ijs sneller kunnen laten smelten enz. In de klas hebben we een ijsbak gemaakt. We hebben met verschillende gereedschappen en materialen geprobeerd om de ijsblok stuk te maken om zo een speelgoedje dat ingevroren zat, te bevrijden. Superleuk!

2 Thema: Dokter Jules / ziek zijn Vorige week maandag ontdekten onze kleuters dat Jules (de klaspop) ziek was. Hij had buikpijn, hoofdpijn en koorts. Later op de dag kreeg hij over zijn hele lichaam rode vlekjes. In onze klas is er een bedje, er zijn veel doktersspullen, er is een apotheek waar we medicijnen kunnen kopen enz. Onze kindjes vinden het heel fijn om elkaar te verzorgen! Ook de juf werd al erg goed verzorgd in de klas! 1 ste kleuterklas De kleuters van Juf Jasmine leerden wat bij over de ruimte, het was erg donker in de klas en overal zagen de kleuters sterren! We gingen aan de slag met waterverf, leerden moeilijke woorden als: een astronaut, een spaceshuttle, planeten en een UFO. Met onze zelf geknutselde spaceshuttles vlogen we door de klas en voelden we ons echt in de ruimte! Meer foto's vinden jullie terug op onze Facebookpagina van de school.

3 2 de kleuterklas Wij hebben deze week leren toveren! Geen echte magie, maar toch wel een knap tovertrucje hoor: Wanneer je bij het onderstaande versje kleuren mengt, krijg je ineens nieuwe kleuren... Proberen maar! Wist je dat onze jarigen steeds een mooie kroon en verjaardagsboek krijgen? De laatste jarigen te bewonderen op Facebook!

4 3 de kleuterklas Technische proef : hoe kunnen we ijs het snelst doen smelten? De kinderen van de 3 de kleuterklas onderzochten in kleine groepjes hoe zij het snelst hun ijsblok konden doen smelten. Op de tafels stonden allerlei hulpmiddelen die hen hierbij konden helpen zoals bv. zout, warm water, hamer, schroevendraaier, Maar natuurlijk ook valse hulpmiddelen die geen invloed hebben op het smeltproces zoals bv. koud water, suiker, koffie, De proef was afgelopen van zodra één groepje erin slaagde om heel hun ijsblok te doen smelten. Nadien zetten we onze bevindingen eens op een rijtje. Wat helpt om ijs te doen smelten en wat niet? Toch kwam niemand tot de oplossing om hun ijsblok gewoon op de verwarming te leggen. Thema winter/sneeuw De kinderen hebben het thema van de voorbije twee weken zelf mogen kiezen. Er kwamen heel wat leuke thema s naar boven. Sommige kinderen wilden graag leren over : paarden, poezen, Lamborghini s, prinsessen, K3, de kapper, schilderen, auto s, sneeuw, Na het kiezen van de thema s gingen we stemmen. Het thema met de meeste stemmen won en dat werd het thema sneeuw.

5 Kinderen nemen eens de plaats in van de juf Enkele vrijwilligers mochten plaatsnemen op de juffenstoel en het prentenboek (dat op een ander moment al eens was voorgelezen) nog een keer voorlezen aan de rest van de klasgroep.

6 1 ste leerjaar Tijdens de voorbije weken leerden we in de lessen WO veel over het thema water. De kinderen werkten in kleine groepjes en zochten samen alles wat met water te maken heeft. Heel het bord stond vol met staakwoorden! We gingen op zoek in de school waar we overal water terugvinden. De juf vertelde ook over Floepje en het water. Tijdens de muzische les maakten we er een tekening over. Er werden ook verschillende filmpjes bekeken. We leerden dat water uit de kraan goedkoop is, bij ons altijd aanwezig is en bovendien gezond is om te drinken. Binnenkort leren we nog de kringloop van het water kennen en we maken ook nog kennis met de thermometer. Tafels in het tweede leerjaar In het tweede leerjaar wordt hard gewerkt rond de maaltafels. We leren de tafels op een creatieve manier: met dopjes, met sprongenpuzzels, met lego,. en zelfs met een echt hinkelspel. We vinden de oplossingen al redelijk snel, maar een tof spelletje om nog eens extra te oefenen is altijd leuk! Nog even. en de maaltafels hebben voor ons klasje geen geheimen meer!

7 Journalisten in het 3 de leerjaar Vroeger verkondigde de bellenman in de stad het nieuws. Hij verzamelde dit door door de stad te trekken en naar de mensen te luisteren. Wij verzamelen met onze klas gedurende 2 weken het nieuws en maken daarmee een muurkrant. Het kan nieuws zijn uit onze klas of school, persoonlijk nieuws, sportnieuws of nieuws buiten de klas.

8 Dichterstalent in het vierde. Donderdag 26 januari was het gedichtendag. In het 4 de leerjaar leerden de leerlingen om een elfje te schrijven. Een elfje is een gedichtje met een speciale vorm en precies elf woorden. Sommige gedichtjes waren echt pareltjes!!!! Weekend Joepi spelen, lekker thuis luieren. Dag school, dag leren. Jahoo! (Seppe) Sneeuw, Zo wit In de winter Overal ligt het dan Sneeuwman (Seppe) Mama Is lief Zorgt voor me Ik hou van jou Echt (Nourya) Vrienden Lachen samen Voor het leven Doen alles met elkaar Vriendschap (Lotte)

9 5 de leerjaar Franse les: Je parle de mon animal favori Een spreekbeurt over je lievelingsdier geen probleem! Zelfs niet als het in t Frans moet! Alle leerlingen van het vijfde hebben hun uiterste best gedaan en stelden hun eigen lievelingsdier voor aan de medeleerlingen. Samah, Matthias en Shuéla brachten hun lievelingetjes zelfs mee naar de klas! American Games Maandag 23 januari om 9.00u geen tijd om nog rustig te bekomen van het weekend, want we vertrokken met het vijfde leerjaar al op de fiets naar de sporthal in het Stadspark! We beleefden er een leuke voormiddag waarin we konden kennismaken met allemaal Amerikaanse sporten en spelletjes. Dolle pret en veel actie, geen leukere manier om de week te starten!

10 6 de leerjaar Techniek In januari reden we drie weken op rij naar de Talentenschool om ons vogelhuisje verder af te werken. De eerste les zaagden we erop los, de tweede les moesten we onze plankjes goed bijvijlen, de laatste les zetten we allen in elkaar. Supertrots mogen we zijn met de mooie resultaten! Nu moet enkel nog het schilderwerk gebeuren Wiskanjers In onze klas werken we dit schooljaar voor wiskunde met de nieuwe methode wiskanjers. Hierbij mogen we veel doen! Zo ontdekten we zelf hoe we de omtrek van een cirkel kunnen berekenen. Ook werden er vorige week veel hoedjes gevouwen De reden daarvoor was een leuke les recht en omgekeerd evenredig. Bekijk zeker ook het filmpje!

11 Europa De geschiedenis van Europa is niet zo gemakkelijk. Deze maand trokken we naar de Warande om daar de uitleg over het ontstaan van de Europese Unie te horen te krijgen. Daarna mochten we minister zijn van een land naar keuze. We verdedigden onze mening over vluchtelingen in het Europese Parlement. Daarna mochten we ook nog budgetten verdelen. Vooral het milieu vinden we heel belangrijk. Er was ook nog een quiz. In de namiddag bezochten we een tentoonstelling in de Warande. Tot slot maakten we samen met de klas een eigen reddingsvest. Het werd een boeiende, leerrijke en leuke dag! Afval We merkten op dat er op onze school toch wel heel veel afval is. Tijd dus om er eens even bij stil te staan wat we eraan kunnen doen en hoe we beter kunnen sorteren. In kleine groepjes gingen we aan de slag. Samen dachten we na hoe we afval kunnen voorkomen. We sorteerden afval juist en leerden ook hoe het niet moet! De komende lessen gaan we nog posters maken voor de vuilbakken en leren we nog over groene energie.

12 Ben jij al ingeschreven voor ons ontbijt/brunch op zondag 12 februari? Misschien een leuk cadeau om je geliefden te verrassen? Inschrijven kan nog tot maandag. Snel beslissen dus! Datums op een rijtje Maandag 6 februari: laatste dag om in te schrijven voor ontbijt/brunch dinsdag 7 februari: zwemmen 1 en 4 zondag 12 februari: ontbijt/brunch maandag 13 februari: zwemmen K3 + oudervergadering om 18u30 over welke activiteiten kunnen we organiseren om de kostprijs van de boerderij- en bosklassen te verminderen? Iedereen welkom! dinsdag 14 februari: zwemmen 1 en 4 maandag 20 februari: start gekke carnavalsweek meer info volgt nog! dinsdag 21 februari: zwemmen 1 en 4 donderdag 23 februari: kijkdag voor nieuwe kleuters vrijdag 24 februari: start krokusvakantie Kennen jullie onze facebook-pagina al? Zoek BS Kameleon!

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 19 december 2014 Onze kleinste kapoenen bezoeken tuincentrum Pelckmans De kindjes van de eerste kleuterklas van juf Jasmine leerden over het thema kerst. Hun allereerste

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 28 februari 2014 MOS Kamiel openluchtklas Zaterdag 22 februari 2014 is de start gemaakt. Enkele enthousiaste leerlingen, ouders en leerkrachten werkten samen met 2 medewerkers

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 26 februari 2016 Nieuwe peuterklas Door de groei van onze eerste kleuterklas, werken we voortaan in 2 vaste groepen. Sinds vorige week maandag komt juf Kim het kleuterteam

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 23 december 2016 Peuterklas Sinterklaasbezoek op school Op 6 december 2016 vond het Sinterklaasfeest plaats. Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen op bezoek! Onze kleuters

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 5 juni tot vrijdag 9 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: De laatste maand van het schooljaar is van start gegaan en er staan nog heel wat leuke dingen

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 25 maart 2016 Pasen in de peuterklas Als voorbereiding op de komst van de paashaas verstopte de juf eitjes in de klas. Wij hielden onze oogjes toe en konden nadien samen

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 27 november 2015 Voorlezen in de 1 ste kleuterklas De hele school genoot deze week van verschillende heerlijke voorleesmomenten. Zo ook de kindjes van de eerste kleuterklas.

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we:

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we: Geike was deze week ons koorddanserresje! Na een korte kring op dinsdagochtend na het lange Pinksterweekend vertrokken we met de andere halve groep kleuters opnieuw naar het WZC terwijl de thuisblijvertjes

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 31 januari 2014 Nieuws van onze kleinste kapoentjes De kleuters van juf Jasmine en juf Liesje werkten vorige week rond het thema zintuigen. Het zintuig voelen mocht dan

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE.

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE. EINDE SCHOOLJAAR JUNI 2018 www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Na al dat zwoegen en zweten staat de vakantie voor de deur. Jullie kunnen nu genieten van welverdiende rust en ontspanning

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be

e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be Van Harte februari schooljaar 2010-2011 e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be Familiaal nieuws Gedenken wij in ons gebed: Katleen De Buyser, 37 jaar, doopmeter van Wannes

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE.   PASEN APRIL 2019 PASEN APRIL 2019 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer begin april en LEVEN DE LENTE! Ik denk spontaan aan volgende dingen : een voorjaarszonnetje,

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 19 juni tot vrijdag 23 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: We zomeren deze week nog even verder en gaan het vooral hebben over de vakantie die in zicht

Nadere informatie

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas.

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas. Week van 16 tot 20 januari 2017 Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas. - we bezoek kregen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 22 mei tot woensdag 24 mei Wat doen de kleuters deze week? Een dikke proficiat voor Ferre, Fien en Sepp! Zij vieren op 21 mei hun Lentefeest. Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Misschien

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 28 november 2014 Belletjes!!! De kleuters van onze eerste kleuterklas leerden over 'belletjes'. We zagen grote en kleine belletjes in verschillende kleurtjes. Natuurlijk

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 24 februari 2017 Peuterklas Thema: Jules maakt muziek / geluiden Onze kleuters hebben enorm genoten van de muzikale week in onze klasje. Jules (onze klaspop) had een grote

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 april 2016 Peuters Na de paasvakantie mochten wij 6 nieuwe peutertjes verwelkomen in ons klasje! Welkom nieuwe vriendjes! Wij vinden het superleuk dat jullie komen

Nadere informatie

Lesbrief groep 1 en 2 Winter

Lesbrief groep 1 en 2 Winter Lesbrief groep 1 en 2 Winter De vakantie ligt al weer een week achter ons en langzaam beginnen de kleuters alweer te wennen. Vorige week maandag zijn we begonnen in de kring en ze zaten vol verhalen over

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 26 maart 2012 Kalender Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 tot en met zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012 Projectweek van

Nadere informatie

Schooljaar JANUARI - FEBRUARI

Schooljaar JANUARI - FEBRUARI Schooljaar 2016-2017 JANUARI - FEBRUARI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan

Nadere informatie

Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar

Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar Op dinsdagnamiddag 25 september gingen we met de bus naar De Plas. We hadden die dag schitterend weer en alle kinderen hadden er zin in. Tijdens de lessen LO op school werd

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 13 september 2013 De eerste babbelbox! Hij is er weer onze eerste babbelbox van het nieuwe schooljaar. Via deze tweewekelijkse nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 2 december 2016 Peuterklas: Sprookje: Goudlokje en de drie beren De afgelopen 2 weken werkten we rond het sprookje: Goudlokje en de drie beren, naar aanleiding van het

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 oktober 2015 Herfst! Onze kindjes van de eerste kleuterklas genoten deze maand nog van een heerlijke herfstwandeling in onze schooltuin. Na al dat werken en spelen

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De leerlingen van de uilenklas zijn heel fier! Ze organiseerden een grote rommelmarkt op onze school ten voordele van de sportklassen. Deze rommelmarkt bracht 170 euro op!!! Wat een

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 2 oktober 2015 Verkeersles in de eerste kleuterklas Onze kleuters hebben hun eerste uitstapje van het schooljaar gemaakt! Zie je zie je zie je dat? Wit en zwart een zebrapad!?

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze Workshops Einde Bedankt... 22

Inhoudsopgave. Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze Workshops Einde Bedankt... 22 VERSLAG 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze... 17 Workshops... 18 Einde... 21 Bedankt... 22 3 Beste Kei-Jonger, Op zaterdag 28 april 2018 kwamen we met een hele groep Kei-Jongers

Nadere informatie

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Van 4 februari tot 8 februari 2013 Van 4 februari tot 8 februari 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie De laatste week voor de vakantie wordt een echte feestweek! Maandag: Hiep hiep hoera!

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 8 juni 2015 tot vrijdag 12 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week staat alles in het teken van de papa's, of toch bijna, want maandag starten

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Kerstvakantie. Instapdata nieuwe kleuters. Pedagogische studiedag. Rapport 3. Carnavalforum. Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32

Kerstvakantie. Instapdata nieuwe kleuters. Pedagogische studiedag. Rapport 3. Carnavalforum. Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 bs.menen@g-o.be Leefschool Kameleon december 2012 Kerstvakantie van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari 2013 Beste

Nadere informatie

- we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief.

- we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief. Week van 23 tot 27 januari 2017 Project: ridders en prinsessen - we maandag wel 4 kindjes minder hadden in de klas? - we maandag een jarige hadden? Proficiat Fien! We vierden met een heerlijk aperitief.

Nadere informatie

schooljaar Nieuwsbrief grootouderdag

schooljaar Nieuwsbrief grootouderdag 1 Super blij met zo n grootouders als jij! 2 Creatieve grootouders aan het werk in L6 In het zesde leerjaar hielpen de grootouders om nieuw leven te brengen in een oud voorwerp. De kinderen brachten allemaal

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 27 maart 2015 De eerste kleuterklas Op vrijdag 20 maart was het wereldwaterdag. We werkten in onze klas rond water. Op vrijdagnamiddag zijn we met al onze kleuters een

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Deze nieuwe activiteiten (derde blok periode) lopen van 29 februari t/m

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 4 september tot vrijdag 8 september 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo iedereen! Vrijdag konden we al even op verkenning in onze nieuwe pop-up klas.

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Wensen voor het nieuwe jaar!

Wensen voor het nieuwe jaar! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Wensen voor het nieuwe jaar! Beste ouders, Bij het begin van het nieuwe

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

We blikken nog even terug!

We blikken nog even terug! Maandbrief : december 2016 De laatste maand van het jaar staat alweer voor de deur maar is ook een ontzettend drukke periode! Denk maar aan de Sint die komt, kerstmarkt organiseren, nieuwjaarsbrieven aanleren,

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

Derde trimester 089/

Derde trimester 089/ Derde trimester De schoolborden worden voor de laatste keer afgeveegd. Alles wordt stilaan van de muren gehaald waardoor de klassen er kaal uit zien. De schoolpoort wordt weldra gesloten We kijken terug

Nadere informatie

Week van 26 tot 30 september 2016 Project:

Week van 26 tot 30 september 2016 Project: Week van 26 tot 30 september 2016 Project: - We maandag, tijdens het forum, uitleg kregen van Tilde (mama Suki) en Suki over het eerste goede doel ( Togozelles) van de reuzenrun. - we deze week allemaal

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Maandag 15 juni 2015 tot vrijdag 19 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Het begint te korten, de vakantie is in zicht en daar weet Jules alles van.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maart 2019

NIEUWSBRIEF maart 2019 NIEUWSBRIEF maart 2019 Lieve ouders, Na de vakantie schijnt het zonnetje s morgens al vaker. De lente lonkt. Een extra stimulans om vroeg uit de veren te kruipen. Ideaal om op tijd op school te geraken.

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!!

Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen thuis eens goed te controleren en te behandelen indien nodig!! Bedankt!!!!!! NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E LUIZEN Er zijn hier en daar weer luisjes gesignaleerd Gelieve je kinderen

Nadere informatie

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag:

Project: prinsessen. Week van 18 tot 22 mei Maandag: Week van 18 tot 22 mei 2015 Project: prinsessen Maandag: Deze morgen, na het forum, kwamen we in de kring. Enkele kinderen brachten spullen mee voor ons nieuw prinsessenproject. Maar eerst wilde ik nog

Nadere informatie

KLASNIEUWS 21. Welkom in onze klas. De week van ollemolletoppezot. Stippen tegen pesten. Confettimemory

KLASNIEUWS 21. Welkom in onze klas. De week van ollemolletoppezot. Stippen tegen pesten. Confettimemory KLASNIEUWS 21 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De week van ollemolletoppezot Deze week was het de week tegen pesten. Wij konden dit niet zomaar

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

Kanjertekening van groep 1/2a

Kanjertekening van groep 1/2a Kanjertekening van groep 1/2a Dit schooljaar hebben we elke donderdag les gehad in de kanjertraining. Naast het voorlezen van de kanjerverhalen hebben we ook veel leuke spelletjes gedaan, zodat we goed

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 21 Juli

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 21 Juli Recreatieprogramma Zomerweek 29 15 tot en met 21 Juli WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten geldt,

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kinderen,

Beste ouders, Beste kinderen, Beste ouders, Beste kinderen, Een nieuwe maand, een nieuwe nieuwsbrief Wegens technische en praktische problemen krijgt u deze samen met het eerste nummer. Intussen is het nieuwe gebouw al goed in gebruik

Nadere informatie

Tijdens onze vastenvoettocht stapten we voor TAPAS. Door 5 of 10 kilometer te stappe

Tijdens onze vastenvoettocht stapten we voor TAPAS. Door 5 of 10 kilometer te stappe 5115 keer bedankt! Tijdens onze vastenvoettocht stapten we voor TAPAS. Door 5 of 10 kilometer te stappen steunen we zo goede doelen in Polen, Nicaragua maar ook in België. Dankzij de steun die onze kinderen

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 16 januari tot vrijdag 20 januari WOENSDAG 18 januari = pedagogische studiedag en dus een extra dag vrij voor de kinderen. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Woensdag 9 december 2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Schaatsen op de Ieperse Grote Markt... met het 3de t.e.m. het 6de leerjaar. Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Tijdens de eindejaarsperiode gaan we schaatsen

Nadere informatie

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust contact op om een kijkje te komen nemen in de klas.

Nadere informatie

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Een helpende hand! Mos: Dikke truien. Actie: Wij komen op tijd. Blij dat je op tijd bent Activiteitenkalender kleuters - Woensdag 1 februari:

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 16 november tot vrijdag 20 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week staat alles in het teken van de grootouders. : De foto's van de oma

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: oktober

Nadere informatie

Fladderkrant november 2016

Fladderkrant november 2016 Fladderkrant november 2016 Beste ouders In t Schooltje willen we de kinderen, de ouders en het dorp een warm gevoel geven, een wij-gevoel, een sterke verbondenheid met elkaar. We willen een school zijn

Nadere informatie