Ottawa Door: Noortje van der Drift

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ottawa Door: Noortje van der Drift"

Transcriptie

1 Ottawa 2015 Door: Noortje van der Drift

2 Vrijdag ochtend 24 juni zat ik in mijn mooie oranje polo met mijn ouders en zus in de auto op weg naar Schiphol. Ik had nog geen idee wat ik kon verwachten, het enige wat ik wist waren de namen van mijn gastfamilies en dat ze me op zouden komen halen van het vliegveld in Ottawa, Canada. Het was de eerste keer dat ik buiten Europa reisde. Op het vliegveld ging alles heel snel en voor ik het wist, had ik afscheid genomen van mijn familie en liep ik met mijn rugzak en rolkoffertje alleen naar de gate. Voor ik bij de gate aankwam, zag ik door het raam mijn vliegtuig al klaar staan, Canada Airlines. Vanaf Toronto stapte ik over op de vlucht naar Ottawa, waar ik mijn eerste gast gezin en Roxanne Backes zou treffen. In Ottawa aangekomen haastte ik me uit enthousiasme naar de bagage band. Door een klein misverstandje duurde het een tijdje voordat ik mijn gastgezin op het vliegveld gevonden had, maar eenmaal daar werd ik hartelijk begroet en stelden ze zich aan me voor. Mijn eerste gastgezin bestond uit Francine en Ed Duncan met hun twee dochters Megan en Martine. Ik voelde me gelijk thuis in het huis maar toch was het wel heel anders dan in Nederland. Het huis had boven een gigantische tv die klein leek vergeleken met de tv die in de kelder stond. De kelder was helemaal ingericht met spullen van hun favoriete ijshockey team en in de tuin was een mooi zwembad met tuinhuisje en ligstoelen. De week bij de Duncans ging snel voorbij en ik heb super leuke dingen met hen gedaan. Zo zijn we de eerste dag gaan varen en naar het Shania Twain concert geweest. Maandag gingen we naar het nature museum in Ottawa en wat watervallen in de stad. Ik vond het een erg mooi museum, vooral de edelstenen afdeling vond ik erg gaaf. Na het museum gingen naar twee verschillende watervallen, de een aan de ene kant van de stad en de ander in een park aan de andere kant. Ik vond de waterval in het park het mooist omdat dit een waterval was op een heel bijzondere plek, midden in de stad in een soort oase, heel erg mooi! Woensdag was het Canada Day. Canada Day is de geboortedag van Canada en dus haar verjaardag. We zouden die dag naar een groot terrein in South Mountain gaan waar de lokale Lions club een feest had georganiseerd. Jammer genoeg regende het pijpenstelen en was het grasveld veranderd in een modderpoel. Gelukkig was er ook een grote party tent neergezet zodat het feest s avonds

3 gewoon door kon gaan. Ambush en nog een paar andere bandjes kwamen optreden, met name country music, en iedereen dansten op de muziek. Na het optreden van Ambush was er vuurwerk. Ik verwachtte gewoon een kleine vuurwerkshow, want South Mountain is maar een klein dorp, maar het was daarentegen een heel spektakel. Er was heel groot vuurwerk en er was goed over de show nagedacht, vooral de finale was prachtig. Na de vuurwerk show mocht ik backstage met Ambush en ben ik met hen op de foto geweest. De dagen daarna gingen heel snel voorbij. Donderdag ging ik voor het eerst naar Tim Hortons, een begrip in Canada, het lijkt op een Starbucks maar dan veel goedkoper. Tim Hortons is bekend geworden dankzij zijn donuts en Timbits (donut bolletjes in allerlei smaken). Meghan grapte dat als er geen Tim Hortons meer zouden zijn, Canada in elkaar zou storten omdat geen enkele Canadees meer zou kunnen functioneren. Zaterdag maakten we een boottocht naar de Thousant Islands en die avond gingen we uit eten, omdat het mijn laatste avond was bij de familie Duncan. Zondag, mijn laatste dag bij de Duncans, gingen we nog een dagje naar de markt in Ottawa en die middag shoppen in het Rideau Center. Het was een erg gezellig laatste dagje dat we afsloten met een grote pizza als avondeten nadat ik mijn koffer weer had ingepakt. Na het eten kwamen Natasha en Jordan Hodge me ophalen samen met hun kinderen Hailey (10), Jake (5) en Amelia (+/- 1) en reden we naar hun huis, waar ik de volgende 10 dagen zou slapen. De eerste dag was erg wennen omdat ik niet gewend was met kleine kinderen in een huis te wonen, maar al snel veranderde dat en voelde ik me helemaal thuis. In de dagen dat ik bij Natasha en Jordan was, hebben we heel erg veel gedaan. Zo zijn we naar Watsons Mill geweest, naar het War museum in Ottawa, naar 3 baseball wedstrijden, de kaasfabriek in St. Albert, bioscoop en naar het strand.

4 De moeder van Natasha is Nederlandse en is als klein kindje naar Canada verhuist. Ze kan zich niet meer zo veel van Nederland herinneren maar spreekt de taal nog wel. Vrijdag ging ik met haar naar de kaasfabriek en naar de nagelsalon. Ik vond het erg leuk om samen met haar een dagje op pad te zijn omdat ik aan haar de vragen kon stellen die ik moeilijk vond om in het Engels te stellen. Het hoogte punten van mijn tijd bij Natasha en Jordan was de licht show bij de het parlement en een vliegtuigvluchtje met de vader van Natasha. Tijdens de lichtshow op parlement hill zaten we, samen met honderden andere mensen, met een opklap stoeltje op het grote grasveld voor het parlement. De lichtshow liet de geschiedenis van Canada in het kort zien, van de ontdekking van Canada tot aan het eind van de tweede wereld oorlog. Heel mooi vond ik dat Nederland er ook een beetje in voor kwam, doormiddel van een oranje tulp op de toren. Toen de show was afgelopen werd de toren belicht met de Canadese vlag en werd het volkslied gezongen, het hele veld zong mee.

5 De laatste dag bij Natasha en Jordan mocht ik s ochtends vliegen in één van de sportvliegtuigjes van Natasha s vader. Het was een gammel vliegtuigje waarin je alle bewegingen voelde. Ik heb hoogtevrees dus was dit een hele uitdaging. Bij het opstijgen klopte mijn hart in mijn keel, maar eenmaal in de lucht ging het iets beter. Na ongeveer een kwartiertje gevlogen te hebben vroeg Natasha s vader of ik wilde sturen. Doodsbang zei ik ja omdat ik het toch een keer wilde meemaken om een vliegtuig te besturen, want zo n kans krijg je maar één keer. Ik vond het sturen super leuk maar ook echt super eng. Elke beweging die ik met het stuur maakte, maakte het vliegtuigje ook. Na 5 minuten gevlogen te hebben gaf ik het stuur weer terug omdat de lucht onrustiger werd. Na ongeveer drie kwartier vliegen over het Canadese landschap landden we weer waar we ook waren opgestegen. Tijdens de landing maakte het vliegtuig een harde klap tegen de grond en kwamen we langzaam tot stilstand. Ik vond het een hele coole ervaring en het heeft me geholpen een stukje van mijn hoogte vrees te overwinnen.

6 Die avond ging ik naar het kamp waar ik 10 dagen met Maìra en Guiditta in een caravan zou slapen. Het was al gelijk gezellig ondanks de taalbarrière. Deze 10 dagen gingen super snel voorbij terwijl we samen superleuke dingen deden. Roxanne Backes had alle dagen voor ons vol gepland met verschillende activiteiten. Elke lunch en avond aten we met een verschillende Lionsclub uit de buurt. We werden steeds super gastvriendelijk ontvangen en kregen allerlei leuke cadeautjes en mooie pins. Ik heb nu een hele rugzak vol pins waar ik erg trots op ben.

7 Naast het bezoeken van de Lionsclubs hebben we ook super leuke activiteiten gedaan. Zo hebben we het parlement bezocht, de wissel van de wacht gezien, hebben we gezipplined in Quebec, zijn we naar Calypso geweest (een groot water park) en zijn we bijvoorbeeld gaan golfen. Wat ik het leukste vond was de rondleiding op het parlement, de wissel van de wacht, het zippinen, het Calypso waterpark en de avonden met Guiditta en Maíra in de Caravan waar we spelletjes deden en films keken. Tijdens de rondleiding op het parlement hadden we een hele enthousiaste gids en kwamen we op alle mooie plekjes van het parlement. We hebben bijvoorbeeld de bibliotheek gezien en hebben boven op de toren gestaan met prachtig uitzicht over Ottawa en de Ottawa River. De wissel van de wacht was ook heel spectaculair, ik denk dat het te vergelijken is met die van Engeland.

8 Tijdens het ziplinen deed Roxanne ook mee wat ik heel knap vond, want het was fysiek best zwaar. Eerst deden we een laag parcours in de bomen wat steeds hoger werd, naar mate we aan het einde kwamen werden de zipline stukken steeds langer met als finale een lange over een meer, super gaaf! Na dit lange stuk moesten we via een rotswand weer naar het land klimmen.

9 Wat ook heel bijzonder was is dat we werden gevraagd voor een interview in de krant. We spraken af met de interviewster in een restaurantje om het interview te doen en hierna werden er in het parkje om de hoek foto s van ons gemaakt. De volgende week woensdag zou het in de krant staan, dus konden we het nog net meenemen als souvenir naar huis. Dezelfde week hadden we ook onze landen presentatie. Ik had hem gelukkig in Nederland al voorbereid en was trots op het resultaat. Wel was het erg spannend omdat er heel veel mensen kwamen kijken. Alle Lions clubs waarbij we hadden gegeten waren uitgenodigd en al onze gastgezinnen waren ook aanwezig. De landen presentaties werden afgesloten met een lekkere maaltijd en ik vond het heel leuk om Megan en Martine weer even te zien. De laatste avond was er een afscheids bbq voor ons georganiseerd. Iedereen was er en het was erg gezellig. Het werd gegeven op een groot landgoed waar één van de Lions leden woonde. Op het landgoed stond ook een manage, was er een zwembad en het had een hele grote tuin. Als verrassing mochten we paardrijden. Aan het eind van de bbq hielden we een speech om de Lionsclubs, Roxanne Backes en de gastgezinnen te bedanken voor deze mooie ervaring.

10 Ik heb heel erg genoten van mijn tijd in Canada en er veel van geleerd. Mijn Engels is heel erg verbeterd en ik vond het super interessant en leuk om vrienden te maken uit verschillende landen met verschillende culturen. Ik ben de Lions club heel erg dankbaar dat ik aan het programma mocht deelnemen en dat ik dankzij de Lions Club zoveel leuke mensen heb ontmoet en vrienden voor het leven heb gemaakt.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt.

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt. Yucatan s wonders Ik ben Sammie ik ben 19 jaar oud en heb mee gedaan met de YEC 2016. Ik ben in de zomervakantie 3 weken in Mexico geweest. De eerste twee weken verbleef in het kamp en de laatste week

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar)

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar) Comenius project Spanje Eerst zijn we met Jaspers vader naar Schiphol gereden. Toen gingen we opzoek naar incheckbalie, daar gingen we onze koffers wegen. Daarna moesten we door de douane. Als we hogen

Nadere informatie

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot En toen was het opeens 1 juli. De eerste dag van mijn schoolvakantie en ik ging meteen naar Italië. Ik had nog nooit in een vliegtuig gezeten en was heel nerveus. Toch kwam het goed en kwam ik aan in Bologna

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen Noorwegen Gemaakt door: Merel Hamoen Inhoud Hoofdstuk 1: Dag 1 de aankomst Hoofdstuk 2: Dag 2 Hoofdstuk 3: Dag 3 Hoofdstuk 4: Dag 4 Hoofdstuk 5: Dag 5 de terugreis Hoofdstuk 6: Het gastgezin Hoofdstuk

Nadere informatie

Uitwisseling met Italië

Uitwisseling met Italië Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal

HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal HARTELIJK BEDANKT: SCHRIJVER: Racheal Brief schrijven, HELP IK KAN HET NIET ALLEEN. En toen kwamen de acties opgang. Een PowerPoint in de klas, oproep door Jennifer (mijn coach) van Kienhuis Hoving, een

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo.

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo. En ook dit jaar hoorde ik weer op mijn verjaardag naar welk land ik op uitwisseling zou gaan. Na een fantastisch avontuur in Canada (2010), zag ik er ook weer erg naar uit om naar Turkije te gaan :) Op

Nadere informatie

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus.

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus. onderhands maar bovenhands, anders kennen ze niet en je krijgt om de haverklap een hand) en een knuffel, ik vond m n gastgezin direct geweldig. Het was erg ver rijden vanaf Skopje naar het huis van mijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Lyrath Estate Hotel Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Inleiding: Mijn naam is Maud van Overdijk en ik zit in mijn eerste jaar op Europrof Horeca opleidingen in

Nadere informatie

De vliegtuigen die er stonden, en het waren er aardig wat, werden door Glenn en Brian uitgebreid bewonderd, honderd en één vragen werden er gesteld.

De vliegtuigen die er stonden, en het waren er aardig wat, werden door Glenn en Brian uitgebreid bewonderd, honderd en één vragen werden er gesteld. 27 september; Brian en Glenn bij de Zwaluwse Modelvliegclub. Onze beide zoons, Brian en Glenn, waren opgegeven als Hoogvliegers voor 12 september op Rotterdam Airport. Eenmaal op het platform durfden de

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Aftellen - december/januari 2018

Aftellen - december/januari 2018 Aftellen - december/januari 2018 Het heeft wat extra tijd en moeite gekost, maar gisteren werden we gebeld door de Zuid-Afrikaanse ambassade dat onze visa aanvragen zijn goedgekeurd! Dat betekent dat het

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van ongeveer 4 uur. Toen we aankwamen in Serafina Corrêa,

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Kids Nieuwsbrief oktober 2015

Kids Nieuwsbrief oktober 2015 Kids Nieuwsbrief oktober 2015 schoolreisje Duinoord Dit jaar zijn we met schoolreisje naar Duinoord geweest. Het was een zeer geslaagde dag. En daarom kwamen er veel meer scholen. De kinderen hadden het

Nadere informatie

Uitwisseling Tsjechië t/m

Uitwisseling Tsjechië t/m Uitwisseling Tsjechië 7-4-2019 t/m 13-4-2019 Maandag (Door Linda Langereis & Esmée Vlaar, 2mh) We moesten om 9 uur op school zijn en daar gingen we elkaar leren kennen door een soort bingo te doen en je

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij!

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij! DE LUSTRUM-FEESTWEEK Lustrum-flits 2 juni 2019 De Vlashof 50 jaar Alle dagen op een rij: Maandag 10 juni 2019 2e Pinksterdag: school gesloten! Dinsdag 11 juni 2019 Studiedag: alle leerlingen vrij! Woensdag

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Reisverslag Canada 2014

Reisverslag Canada 2014 Reisverslag Canada 2014 Door: Kim Ik kreeg te horen dat ik naar Canada mocht. Wauw! dacht ik eerst. Maar wat moet ik hier nou eigenlijk van verwachten? Ik had absoluut geen idee. Ik besloot daarom ook

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport Californië 2009 Na maandenlang wachten was het dan eindelijk zover, op zaterdag 11 juli vertrok ik samen met reismaatje Carlos de Vries vanaf Schiphol om ons koude kikkerlandje voor 5 weken te verruilen

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Boekverslag Engels Dead man's island door John Escott

Boekverslag Engels Dead man's island door John Escott Boekverslag Engels Dead man's island door John Escott Boekverslag door een scholier 2316 woorden 27 oktober 2008 7,1 66 keer beoordeeld Auteur John Escott Eerste uitgave 2000 Vak Engels Mijn mening: Ik

Nadere informatie

Programma Bezoek Canadezen aan Canisius 10 t/m 17 november 2013

Programma Bezoek Canadezen aan Canisius 10 t/m 17 november 2013 Programma Bezoek Canadezen aan Canisius 10 t/m 17 november 2013 Voorwoord Van zondag 10 t/m zondag 17 november zullen 30 leerlingen en 5 docenten uit Canada een bezoek brengen aan onze school. Deze Canadese

Nadere informatie

Reisverslag Lions Youth Exchange Zuid- Afrika 2015

Reisverslag Lions Youth Exchange Zuid- Afrika 2015 Reisverslag Lions Youth Exchange Zuid- Afrika 2015 Hallo! Ik ben Maartje, en ik ben afgelopen zomer op uitwisseling geweest naar Zuid- Afrika. Nadat het een lange periode onzeker was of ik kon gaan, kreeg

Nadere informatie

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 POLSBROEK, donderdag 5 januari. Nadat ook Gerrit in de kantine van de plaatselijke voetbalclub is gearriveerd kan de selectie, zoals gepland,

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 7 juni Schoolreisje groep

Weekmail obs Hagen 7 juni Schoolreisje groep Weekmail obs Hagen 7 juni 2019 Schoolreisje groep 1-2-3-4 Op maandag 24 juni gaan de kinderen van groep 1 t/m 4 op schoolreisje. We gaan dit jaar samen naar het Land van Jan Klaassen in Braamt. De kinderen

Nadere informatie

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomer 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Week 1 4 Maandag 13 juli 4 Dinsdag 14 juli 4 Woensdag 15 juli 4 Donderdag 16 juli 4 Vrijdag 17 juli 4 Week 2 5 Maandag

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!!

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!! Op 18, 19 en 20 juni gingen we op kamp. Maandag regende het heel hard. Eenmaal toen we aankwamen deden we onze schoenen en jassen uiten gingen we naar de eetzaal om te lunchen. Om 13:00 was er vossenjachten

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Hi allemaal, Mijn naam is Caroline en ik ben deze zomer via de Lionsclub Hattem naar Brazilië geweest. Brazilië was niet mijn eerste

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

Highlights. Beauty night. Huifkartocht. Kano afzaktocht

Highlights. Beauty night. Huifkartocht. Kano afzaktocht Beauty night Huifkartocht Maandag 26 augustus Laat vanavond je haren invlechten! Prijzen verschillend! Betaling kan contant & met de pin! Vanaf 18:30 uur in de Happy Fun Beach! Geef je op bij de Funbrigade

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2017 en Schoolreisje 2017 Voorwoord Hier is hij dan weer; de jaarlijkse schoolkranteditie over het schoolkamp en het schoolreisje. Dit jaar zijn de kleuters naar de

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 32 05 tot en met 11 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!!

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!! Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 5 Nummer 13 13 juli 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont

Nick: Omdat mijn vriendin Tanja in Abcoude woont Werkbezoek aan Creative Studio of Irina Pushkareva in Minsk, Belarus (Wit-Rusland) 31 maart 4 april 2017 Hans Salemink, coördinator van Kazou en Nick Ruhe*) *) Nick is een van de vaste acteurs van de theatergroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Maandag 21 oktober Poppenkast! uur! Kom gezellig naar onze poppenkast naast onze Happy Fun Beach voor een gaaf avontuur! Leeftijd: 4-10 jaar!

Maandag 21 oktober Poppenkast! uur! Kom gezellig naar onze poppenkast naast onze Happy Fun Beach voor een gaaf avontuur! Leeftijd: 4-10 jaar! Poppenkast Huifkartocht Maandag 21 oktober Poppenkast! 16.30 uur! Kom gezellig naar onze poppenkast naast onze Happy Fun Beach voor een gaaf avontuur! Leeftijd: 4-10 jaar! Geef je op bij de Funbrigade

Nadere informatie

Reisverslag David van der Meijdn

Reisverslag David van der Meijdn Reisverslag David van der Meijdn Zaterdag 07 juli Vandaag ben ik met het vliegtuig naar Treviso Airport gegaan. Om half 2 was ik klaar met de bagage en had ik mijn gastmoeder gevonden voor deze eerste

Nadere informatie

Vakantie week tot en met 28 juli. Woensdag 26 juli. Maandag 24 juli. Donderdag 27 juli. Dinsdag 25 juli. Vrijdag 28 juli

Vakantie week tot en met 28 juli. Woensdag 26 juli. Maandag 24 juli. Donderdag 27 juli. Dinsdag 25 juli. Vrijdag 28 juli Vakantie week 1 24 tot en met 28 juli Woensdag 26 juli Sushi Heb je wel eens sushi gegeten? We gaan onze eigen sushi maken en proeven. Als er wat over is mogen jullie dit mee naar huis nemen. Laten we

Nadere informatie

Nummer 18: 30 mei 2013

Nummer 18: 30 mei 2013 Nummer 18: 30 mei 2013 Agenda: Dag Activiteit Vrijdag 31-5 Afscheid Willy Zaterdag 1-6 Schoolkorfbal groep 3 en 4 Dinsdag 4-6 Studiedag (kinderen vrij) Woensdag 5-6 Podium Woensdag 5-6 Irene en Ingrid

Nadere informatie

Reisverslag Lions Youth Exchange Macedonia 2017 Tim Holthuijsen

Reisverslag Lions Youth Exchange Macedonia 2017 Tim Holthuijsen Reisverslag Lions Youth Exchange Macedonia 2017 Tim Holthuijsen Ik zou letterlijk een boek kunnen schrijven over wat er allemaal is gebeurd op mijn Lions exchange, het waren de interessantste en misschien

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag door J. 1301 woorden 29 oktober 2016 5,2 31 keer beoordeeld Auteur Genre Maren Stoffels Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands

Nadere informatie

Bijeenkomst 1 Zet je eigen Jong ontmoet oud op! Tijdens deze bijeenkomst ontdekken de leerlingen hoe je van de activiteit een succes maakt.

Bijeenkomst 1 Zet je eigen Jong ontmoet oud op! Tijdens deze bijeenkomst ontdekken de leerlingen hoe je van de activiteit een succes maakt. Lesmateriaal: jong ontmoet oud In een lessenreeks van vier bijeenkomsten bereidt u de leerlingen voor op het project Jong Ontmoet Oud: een activiteit dat jong en oud met elkaar in contact brengt. Tijdens

Nadere informatie

19.30 uur STRATENCOMPETITIE.

19.30 uur STRATENCOMPETITIE. MAANDAG 26 AUGUSTUS 9.45 uur OPENING SPORT- EN SPELWEEK Na de opening beginnen we met het maken van de groepjes. Bij alle kleuren is er één persoon van de hoofdleiding aanwezig die helpt bij het maken

Nadere informatie

Reisverslag Comeniusuitwisseling mavo Turkije 1 t/m 7 juni 2013

Reisverslag Comeniusuitwisseling mavo Turkije 1 t/m 7 juni 2013 Reisverslag Comeniusuitwisseling mavo Turkije 1 t/m 7 juni 2013 Zaterdag 1 juni Zaterdag 1juni was het eindelijk zo ver. We gingen naar Turkije. Bij de koffers inleveren was er wel wat gedoe met een ticket

Nadere informatie

Bij de muur van de school

Bij de muur van de school Door Vanya Manten. Inleiding: Hoofdstuk 1 Op naar Cyprus! Hoofdstuk 2 Het gastgezin. Hoofdstuk 3 De dagen in Cyprus Hoofdstuk 4 Terug naar huis. Hoofdstuk 5 Wat heb ik geleerd. Bij de muur van de school

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van Dit boek is van Dit ben ik Zo zie ik eruit (mijn foto of tekening) Hoe gebruik ik dit boekje? Dit is mijn dagboek. Ik schrijf of teken erin wat ik wil. Uiteraard mag mijn mama, mijn papa of mijn opvanggezin

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van januari 2013

Nieuwsbrief van januari 2013 Nieuwsbrief van januari 2013 Meer over en andere activiteiten op: www.kottenparkmodelbouwclub.com Voor u ligt de Nieuwsbrief van januari 2013 Met de clubdagen van 3 en 4 januari 3013 De clubdagen De clubdagen

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 lgemeen nieuws Rode loper Volgende week is het de School!Week in het openbaar onderwijs Het motto voor deze campagneweek is Ik ben welkom! Daarom leggen alle Librijn

Nadere informatie

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv,

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv, Bijlagen Feest 1 Post 2 Taart 3 Spelletjes 4 Slingers 5 Cadeautjes 6 Feestjurk 7 8 9 10 11 Knipkaart 1 Voorbereidende opdracht museum 12 Binnenkort is nijntje jarig. Dat vindt zij erg leuk. Zij gaat dit

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Klassennieuws van groep 1/2 C

Klassennieuws van groep 1/2 C Klassennieuws van groep 1/2 C Koninklijke week In de week van 22 april t/m 27 april kleurde de Vlieberg Koninklijk rood, wit en blauw. Deze week stond geheel in het teken van de inhuldiging van Koning

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie