RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN"

Transcriptie

1 OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 20 februari 2014 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 16 JANUARI 2014 OPENBAAR GEDEELTE Het verslag van de vorige vergadering d.d. 16 januari 2014, openbaar gedeelte, wordt met algemeenheid van stemmen goedgekeurd VERKOOP LANDBOUWGROND PRINCIPIEEL AKKOORD De raad voor maatschappelijk welzijn gaat principieel akkoord met de verkoop van 16,72 m² landbouwgrond in de Hutstraat te Veldegem, deel van perceel 1318a. De heer Dirk Van Buylaere, Commissaris van het Aankoopcomité te Brugge, wordt door de raad aangesteld als instrumenterend ambtenaar PROJECT VELDEGEM OVEREENKOMST ARCHITECTEN GOEDKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de overeenkomst goed met de burgerlijke vennootschap Haerynck Vanmeirhaeghe architecten uit Gent, voor het ontwerp van het project: de volledige studieopdracht voor de bouw van een lokaal dienstencentrum met integratie van gemeentelijke dienstverlening en woningen voor senioren te Veldegem ELEKTRONISCHE HANDTEKENING AANPASSING De raad voor maatschappelijk welzijn machtigt volgende personen om elektronisch te ondertekenen: - mevrouw Ann Devriendt, voorzitter bij afwezigheid: mevrouw Mauricette Cools, raadslid, of mevrouw Katrien Desendere, raadslid - de heer Luc Hongenaert, secretaris mevrouw Anja Bardyn, directeur sociale zaken, voor sociale aangelegenheden mevrouw Eva Dewinter, financieel beheerder, voor financiële aangelegenheden mevrouw Trui Vandecasteele, directeur personeelszaken, voor personeelsgebonden aangelegenheden mevrouw Kathleen De Preter, directeur residentiële ouderenzorg, voor aangelegenheden i.v.m. residentiële ouderenzorg mevrouw Melissa Herssens, directeur kinderzorg, voor aangelegenheden i.v.m. kinderzorg - mevrouw Eva Dewinter, financieel beheerder bij afwezigheid: mevrouw Katleen Lust, deskundige boekhouden 1.5. LOKALE DIENSTENECONOMIE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST AANPASSING Dit punt wordt behandeld in het besloten gedeelte van de raad.

2 1.6. VERSLAG VAN VERTEGENWOORDIGERS VAN HET OCMW IN EXTERNE ORGANISATIES Raadslid Gündi De Smedt is naar de centrumraad van het dienstencentrum geweest. Een verslag volgt. 2. SOCIALE ZAKEN 2.1. ACTIVITEITENVERSLAG SOCIALE, CULTURELE EN SPORTIEVE PARTICIPATIE - WERKJAAR AKTENEMING De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van het activiteitenverslag betreffende de tussenkomst in de kosten voor deelname aan sociale, culturele en sportieve activiteiten voor het werkjaar BAREMA ENERGIETOELAGE AANPASSING De raad voor maatschappelijk welzijn past de doelgroep voor de toekenning van een energietoelage als volgt aan : Er wordt gedurende het hele kalenderjaar maandelijks een energietoelage toegekend aan de personen die aan alle hieronder vermelde voorwaarden voldoen: gekend zijn in onze sociale dienst gezinsinkomen bestaat slechts uit (equivalent) leefloon of bedrag gelijk aan (equivalent) leefloon cfr. hun gezinssamenstelling. gezin bestaat uit maximaal 2 personen die recht hebben op (equivalent) leefloon of een inkomen gelijk aan het bedrag leefloon cfr. hun gezinssamenstelling. Er wordt geen energietoelage toegekend aan de leefloners waarbij een energieforfait inbegrepen is in de huurprijs, aangezien zijn recht hebben op een huurtoelage ten belope van maximaal 1/3 e van de huurprijs en dus op die manier reeds een tussenkomst in energieverbruik ontvangen hebben. Deze wijziging zal toegepast worden op alle aanvragen tot het bekomen van een energietoelage met ingang van 01/02/ BAREMA HUURTOELAGE AANPASSING De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om bij de toekenning van de huurtoelage steeds een wachttijd van 3 maanden te hanteren, wat betekent dat er ten vroegste recht kan zijn op een huurtoelage vanaf de 4 e maand (equivalent) leefloon. Deze wachttijd wordt enkel toegepast bij de rechthebbende op leefloon. Het barema dient als richtinggevend beschouwd te worden. Het sociaal onderzoek door de maatschappelijk werker is bepalend om een afwijking voor te stellen aan het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst Deze wijziging treedt in werking op 01/02/2014 en is van toepassingen op alle aanvragen tot het bekomen van een huurtoelage vanaf deze datum BEURTROL AANSTELLING RAADSMAN IN DOSSIERS SOCIALE DIENST GOEDKEURING PROCEDURE De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met het opmaken van een roterende lijst van advocaten uit Zedelgem door de sociale dienst. De raad laat de sociale dienst beslissen aan welke raadsman een zaak wordt toegekend ERKENDE DIENST VOOR SCHULDBEMIDDELING JAARVERSLAG EN REGISTRATIE 2013 GOEDKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn keurt het opgemaakte jaarverslag 2013 in het kader van de erkende dienst voor schuldbemiddeling goed, alsook het opgemaakte registratieformulier 2013 in het kader van de erkende dienst voor schuldbemiddeling.

3 Beide documenten worden overgemaakt aan de toezichthoudende overheid, ten laatste tegen 31/03/ ZORG VRIJ WONEN ZEDELGEM WERKJAAR 2013 AKTENEMING STAND VAN ZAKEN De raad voor maatschappelijk welzijn neemt akte van de stand van zaken in het projectdossier Zorg Vrij Wonen Zedelgem, op basis van het voortgangsrapport voor de periode van 1 mei 2013 tot en met 31 december DELEGATIE HANDTEKENBEVOEGDHEID LOKAAL DIENSTENCENTRUM DE BRAAMBEIER GOEDKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn verleent machtiging aan de secretaris, de heer Luc Hongenaert, om de handtekenbevoegdheid van een aantal documenten te delegeren aan mevrouw Charlotte Vranken, centrumleider. De raad verleent machtiging aan de secretaris om bij afwezigheid van mevrouw Charlotte Vranken, de handtekenbevoegdheid van deze documenten te delegeren aan mevrouw Anja Bardyn, directeur sociale zaken. Bij afwezigheid van mevrouw Charlotte Vranken en mevrouw Anja Bardyn wordt de handtekenbevoegdheid voor deze documenten niet verder gedelegeerd, maar wordt opnieuw ondertekend door de secretaris REKENING BUDGETBEHEER UITBREIDING VOLMACHT De raad voor maatschappelijk welzijn verleent goedkeuring aan de toevoeging van mevrouw Vancaillie Evelien aan de lijst van financieel beheerder en maatschappelijk werkers die gemachtigd zijn om bewerkingen en beheer uit te voeren op de rekening budgetbeheer en dit met ingang van 21 februari RESIDENTIËLE OUDERENZORG 3.1. BIJZONDER COMITÉ VOOR DE SOCIALE DIENST BEVOEGDHEDEN AANPASSING De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om met ingang van aanvragen vanaf 1 maart 2014 het bijzonder comité voor de sociale dienst te belasten met het afhandelen van volgende zaken: - alle beslissingen voor cliënten van de sociale dienst, voor zover het gaat over individuele tegemoetkomingen of vormen van dienstverlening ( o.a. leefloon, steun, budgetbegeleiding/-beheer, collectieve schuldenregeling, steun aan asielzoekers, huurwaarborgen, materiële opvang, ) - alle beslissingen voor cliënten van de dienst thuiszorg, voor zover het gaat over individuele tegemoetkomingen of vormen van dienstverlening ( o.a. toekennen van huishoudelijke hulp, warme maaltijden, ) ; - borgstellingen vreemde rusthuizen ; - toewijzing van woongelegenheden uit het eigen patrimonium en uit samenwerkingsovereenkomsten met derden aan personen uit onze doelgroepen; - bekrachtiging van de dringende beslissingen van de voorzitter i.v.m. bovenstaande zaken. De overdracht van bevoegdheden kan ten allen tijde herroepen worden OPRICHTING BIJZONDER COMITÉ VOOR DE RESIDENTIËLE OUDERENZORG BESLISSING De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om een bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg op te richten, voor alle aanvragen met ingang van 1 maart Het aantal leden van het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg wordt vastgesteld op zeven.

4 Het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg is belast met het afhandelen van alle beslissingen voor cliënten van de dienst residentiële ouderenzorg, voor zover het gaat over individuele tegemoetkomingen of vormen van dienstverlening ( o.a. inschrijving op de wachtlijst voor WZC Maartenshove, opname in de serviceflats, ), met uitzondering van borgstellingen vreemde rusthuizen. De overdracht van bevoegdheden kan ten allen tijde herroepen worden. Het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg blijft in functie tot de algehele vernieuwing van de raad voor maatschappelijk welzijn of tot de verhuis naar het nieuwe woonzorgcentrum van de vzw Zorg en Welzijn Zedelgem VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN HET BIJZONDER COMITÉ VOOR DE RESIDENTIËLE OUDERENZORG De heer Paul Braem, mevrouw Mauricette Cools, mevrouw Sabrina De Vos, mevrouw Ellen Goes, mevrouw An Noë en mevrouw Martine Vanhollebeke worden verkozen verklaard als lid van het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg. Behoudens in geval van ontslag of verlies van het mandaat van raadslid, blijven de leden aangeduid voor de bestaansduur van het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg BIJZONDER COMITÉ VOOR DE RESIDENTIËLE OUDERENZORG PLAATSVERVANGER BESLISSING De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om : - mevrouw Gündi De Smedt aan te duiden als plaatsvervangend lid van het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg, bij belet van mevrouw Mauricette Cools, mevrouw Sabrina De Vos, mevrouw Ellen Goes of mevrouw Martine Vanhollebeke. - de heer Jean-Pierre De Groodt aan te duiden als plaatsvervangend lid van het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg bij belet van mevrouw An Noë VERVANGING SECRETARIS VERGADERINGEN BIJZONDER COMITÉ VOOR DE RESIDENTIËLE OUDERENZORG AKTENEMING De raad voor maatschappelijk welzijn neemt akte van de beslissing van de secretaris, de heer Luc Hongenaert, om met ingang van 1 april 2014 mevrouw Kathleen De Preter, directeur residentiële ouderenzorg, aan te duiden om de vergaderingen van het bijzonder comité voor de residentiële ouderenzorg bij te wonen en de notulen hiervoor op te stellen, indien dit voor de secretaris niet mogelijk is DELEGATIE HANDTEKENBEVOEGDHEID RESIDENTIËLE OUDERENZORG GOEDKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn verleent machtiging aan de secretaris, de heer Luc Hongenaert, om de handtekenbevoegdheid van een aantal documenten te delegeren aan mevrouw Kathleen De Preter, directeur residentiële ouderenzorg. Bij afwezigheid van mevrouw Kathleen De Preter wordt de handtekenbevoegdheid voor bovenstaande documenten niet verder gedelegeerd, maar wordt opnieuw ondertekend door de secretaris SYSTEEM I-REKENING MAARTENSHOVE UITBREIDING VOLMACHT De raad voor maatschappelijk welzijn verleent goedkeuring aan de uitbreiding van de heer Jelle Demilde aan de lijst van gemachtigden om bewerkingen en beheer uit te voeren op de systeem i-rekening Maartenshove. Deze beslissing heeft uitvoering met onmiddellijke ingang ZAKGELD VOOR RUSTHUISBEWONERS PRINCIPIËLE BESLISSING Het zakgeld voor de rusthuisbewoners wordt vastgesteld door de overheid en wordt telkens aangepast cfr. de index.

5 Het bedrag van het zakgeld voor de bewoners van het WZC Maartenshove en de bewoners van derde rusthuizen met OCMW tussenkomst, wordt bijgevolg niet langer voorgelegd aan de raad voor maatschappelijk welzijn ter goedkeuring. Deze wijzing treedt in werking miv 01/03/ KINDERZORG 4.1. PRINCIPIEEL AKKOORD VOOR AANVRAAG UITBREIDING KINDERDAGVERBLIJVEN GOEDKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om: - een aanvraag in te dienen voor de uitbreiding van de capaciteit van kinderdagverblijf t Kaboutertje te Aartrijke voor 4 plaatsen, met een minimum van 3. - een aanvraag in te dienen voor de uitbreiding van de capaciteit van kinderdagverblijf t Lijsternestje te Zedelgem voor 7 plaatsen, met een minimum van PRINCIPIEEL AKKOORD VOOR AANVRAAG VERHOGING AANTAL VERGUNDE PLAATSEN KINDERDAGVERBLIJVEN GOEDKEURING De raad voor maatschappelijk welzijn beslist om: - een aanvraag in te dienen voor de verhoging van de vergunde capaciteit van kinderdagverblijf t Kaboutertje te Aartrijke met 4 plaatsen. - een aanvraag in te dienen voor de verhoging van de vergunde capaciteit van kinderdagverblijf t Lijsternestje te Zedelgem met 7 plaatsen. 5. PERSONEEL / 6. MEDEDELINGEN 6.1. Vzw Zorg en Welzijn Zedelgem stand van zaken 6.2. Vraag van Raadslid An Noë : Bestaan er cijfers over kinderarmoede en wordt er samengewerkt met scholen op het grondgebied om kinderarmoede te bestrijden? Er bestaan geen lokale cijfers over kinderarmoede in Zedelgem. Het bedrag dat door de overheid aan ons bestuur toegekend werd ter bestrijding van de kinderarmoede, is echter wel gebaseerd op het aantal leefloongerechtigden en mensen met een verhoogde tegemoetkoming. Dit zou dus een indicatie kunnen geven omtrent de risico s inzake kinderarmoede op ons grondgebied. Oostkamp is gelijkaardig qua aantal inwoners en krijgt vb 3.936,00, terwijl wij 4.425,00 van de pot krijgen. Vanuit het kinderarmoedefonds worden lokale besturen aangespoord om acties te ondernemen voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar, omdat ze vastgesteld hebben dat je dan het meeste kans hebt om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken en uitsluiting tegen te gaan. Een greep uit de zaken die wij momenteel doen vanuit de sociale dienst :

6 - Collectieve acties organiseren met middelen uit socupa Speelpleinwerking tijdens de schoolvakanties stimuleren ( integratie, tijdsbesteding, kwalitatieve opvang ) Gratis uitstap naar een pretpark ism de jeugddienst Bioscooptickets aanbieden - Individuele acties met de middelen uit socupa stimuleren bij de gekende cliënten - Studiereizen en schoolkampen worden steeds betaald vanuit de socupa - Gezinnen stimuleren om via de vakantieparticipatie er eventjes tussen uit te trekken - Indien Kind en Gezin vast stelt dat er bij een gezin mogelijke problemen zijn, dan wordt dit steeds aan ons doorgegeven. Aanvragen tot ten laste name van melkpoeder worden via hen aan ons doorgestuurd en worden steeds goedgekeurd. - Via de voedselbank worden pampers, verzorgingsproducten, melkpoeder gratis verdeeld. - Rond Pasen wordt een speelgoedbeurs georganiseerd in de voedselbank, waar mensen gratis speelgoed mogen komen ophalen. - Vorig jaar hebben wij voor ieder kind een educatief spelletje aangekocht als kerstgeschenk. - Voorrang opvang vragen voor kinderen van cliënten in onze kinderdagverblijven Een gestructureerde, officiële, samenwerking met alle scholen bestaat er momenteel niet. Er zijn echter wel een aantal scholen waarmee we, door de jaren heen, een goede samenwerking uitgebouwd hebben. Risicodossiers worden door hen steeds naar ons doorgestuurd. Het gaat hierbij niet enkel over dossiers met betalingsachterstallen, maar ook met problemen naar aanwezigheden, hygiëne, toe. Een paar keer werd dan een dossier opgestart om via de Stichting Pelicano ( van Prinses Astrid ) steun te krijgen. Aangezien de organisatie vanuit het LOKO nu onder de hoede van het OCMW valt, werd afgesproken met de Directeur Kinderzorg, dat in één van de volgende vergaderingen iemand vanuit de sociale dienst zal aanwezig zijn, met het oog op het uitwerken van een uniforme procedure met alle scholen Definitieve uittreding van Bejaardenzorg Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën vzw uit de vzw Zorg en Welzijn Zedelgem Met het schrijven van Zorg en Welzijn Zedelgem vzw d.d. 20/01/2014 werd de uittreding van Bejaardenzorg Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën definitief Vraag van Raadslid Ann Noé mbt besteding van belastingkrediet voor kinderlast : Ik heb informatie gevonden in een informatieve nota (20/02/2012) van de VVSG over het belastingkrediet voor kinderlast. Het belastingkrediet voor kinderen mag niet in rekening gebracht worden bij leefloon of steun. M.a.w. de wetgever heeft beslist dat dit een vrijgesteld inkomen moet zijn voor leefloongerechtigde cliënten. Voor steungerechtigde cliënten gelden in principe dezelfde regels. Personen die geen belastingen betalen (bv. LOI bewoners) kunnen ook een teruggave ontvangen. Door het systeem van het belastingkrediet te gebruiken, heeft de wetgever beslist dat iemand die geen belastingen betaalt, bepaalde fiscale voordelen toch volledig moet kunnen genieten door een terugbetaling te krijgen. Nu is de vraag of dat het aanvaardbaar is dat LOI-bewoners dit belastingkrediet ontvangen... Zij ontvangen materiële steun die hun menselijke waardigheid waarborgt, alsook zakgeld voor persoonlijke uitgaven (geen leefloon). Ze moeten dus geen huur, nutsvoorzieningen en andere kosten betalen. Het LOI betaalt de kosten en keert dus ook een beperkt in de Opvangwet voorzien zakgeld uit voor persoonlijke uitgaven. In de LOI-regeling worden bovendien heel wat meer kosten bijkomend ten laste genomen in vergelijking met de leefloon-of steungerechtigde cliënten.

7 Dat hangt samen met de aard van materiële hulp waarbij een veel grotere afhankelijkheid verondersteld wordt. Het is moeilijk om in het algemeen uitspraak te doen aangezien de invulling die OCMW's geven aan hun aanvullende steun voor leefloon-en steungerechtigde cliënten en aan de materiële opvang in een LOI sterk kan verschillen van OCMW tot OCMW. Ik had graag meer duidelijkheid over hoe het aangepakt wordt bij OCMW Zedelgem. Niets belet namelijk om als regel te hanteren dat bepaalde aan de aanwezigheid van kinderen gekoppelde extra's in het LOI niet toegekend worden wanneer de bewoners het belastingkrediet ontvangen hebben. Antwoord van Anja Bardyn, Directeur Sociale zaken : Bij ons wordt, cfr. de wetgeving, het belastingkrediet nooit in aanmerking genomen als inkomen bij steundossiers of leefloondossiers. Wat het belastingkrediet voor de LOI dossiers betreft : We hebben momenteel slechts één dossier in het LOI dat voor een dergelijk krediet in aanmerking komt. De regel die wij tot op heden steeds gehanteerd hebben is : het bedrag van het belastingkrediet wordt gestort op een rekening van de LOI bewoner, waar het OCMW volmacht op heeft en waar de bewoner zelf niet aan kan. Het bedrag wordt daar "gestockeerd" tot het moment dat ze het LOI verlaten. Dit bedrag kan dan door hen gebruikt worden om de nodige huurwaarborg, eerste maand huur of meubilair aan te kopen. Op die manier hoeft het OCMW geen enkele tussenkomst meer te doen n.a.v. het vertrek uit het LOI. We kozen voor die optie, ipv de optie die door Raadslid Noé voorgesteld wordt, omdat wij dan voor hen dezelfde regels kunnen blijven toepassen als in alle andere gezinnen. Tevens krijgen ze een beperkte interest op het bedrag dat op de rekening staat. Ik zie staan in onderstaande mail dat " de materiële opvang die aangeboden wordt door de LOI's sterk kan verschillen van OCMW tot OCMW". Dit is bij ons niet van toepassing. We beperken ons tot de minimumnormen die opgelegd worden door Fedasil en geven dus al geen extra's waarop we mogelijks zouden kunnen besnoeien Antwoord Kind & Gezin i.v.m. aanvraag uitbreiding voorschoolse kinderopvang De aanvraag van OCMW Zedelgem is onontvankelijk omdat het geen aanvraag betreft voor realisatie van plaatsen in één van de steden die in aanmerking komen, overeenkomstig de gekozen beleidsdoelstellingen beschreven in het beslissingskader.

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 20 maart 2014 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 20 FEBRUARI 2014 OPENBAAR

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 15 oktober 2009 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 16 juli 2015 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 22 JUNI 2015 OPENBAAR

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 21 april 2016 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 17 MAART 2016 OPENBAAR

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 17 oktober 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 12 SEPTEMBER 2013

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van maandag, 21 december 2009 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET VZW KOMPAS GOEDKEURING De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 19 april 2012 Lijst van de besluiten 1. SOCIALE DIENST OPENBAAR 1.1. ERKENNING ALS DIENST VOOR LOGISTIEKE HULP INDIENEN AANVRAAG

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 15 oktober 2015 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 17 SEPTEMBER 2015

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 19 juni 2014 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 15 MEI 2014 OPENBAAR

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 201X. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van woensdag, 15 december 2010 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT AKTENEMING De raad voor

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 16 december 2014 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. VERSLAG VERGADERING D.D. 20 NOVEMBER 2014 OPENBAAR GEDEELTE

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 4 juli 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 20 JUNI 2013 OPENBAAR

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

1 Goedkeuren van het verslag van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting

1 Goedkeuren van het verslag van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting Lijst met de ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 21 maart 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1 Goedkeuren van het verslag van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting Enig

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2016. Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van de participatie en sociale activering

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE PARTICIPATIE EN SOCIALE ACTIVERING COLOFON Uitgave OCMW Halen, Sportlaan 2B, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Sociale Dienst OCMW Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd.

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd. OCMW-raad maandag 18 januari 2016 Aanwezig: Herman Himpens, OCMW-voorzitter Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Carl Desaever, Els Sarazyn, Marie-Paule Somers, Lieven Vandenbroucke, Ester Vanparys, Filip

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 3 juli 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 3 juli 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 21 augustus 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Robin Declerck, Lode Degrieck, Jasper De Pestel, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens,

Nadere informatie

Netwerkdag Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Erkende vluchtelingen en huisvesting

Netwerkdag Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Erkende vluchtelingen en huisvesting Netwerkdag Vluchtelingenwerk Vlaanderen Erkende vluchtelingen en huisvesting Inhoud VVSG? Rol en opdracht OCMW Huurwaarborg Wie is dakloos? Installatiepremie Referentieadres Leefloon Vrijwilligers 2 -

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 4 september 2017 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Nadine Boekaerts, voorzitter; de heer Silvain Vertommen, raadslid; mevrouw Eliane Vingerhoets, raadslid;

Nadere informatie

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW.

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 21 juni 2017 Aanwezig: Simonne Blanckaert,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-03-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-10-2017 01-11-2017 OPNIEUW VASTGESTELD VASTSTELLING RMW GEPUBLICEERD 0 22-05-2018 18-06-2018 1 Wijziging Aanpassing tussenkomsten 25-09-2018 Artikel 1:

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Aanvullende steun VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-10-2017 Artikel 1 1 Dit reglement regelt de door het OCMW van Maldegem voorziene tussenkomsten inzake aanvullende financiële steun ten behoeve van inwoners.

Nadere informatie

11 JANUARI De eedaflegging werd bevestigd in de akte van eedaflegging van 27 december 2016.

11 JANUARI De eedaflegging werd bevestigd in de akte van eedaflegging van 27 december 2016. RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 JANUARI 2017 TOELICHTENDE NOTA AGENDA OPENBARE ZITTING 1. Kennisgeving van de aanstelling van mevrouw Ann Merlevede als werkend lid van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime Kaprijke, 9 maart 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

JURIDISCHE ZAKEN - WETSWIJZIGING VERVANGING VOORZITTER BIJZONDER COMITÉ VOOR

JURIDISCHE ZAKEN - WETSWIJZIGING VERVANGING VOORZITTER BIJZONDER COMITÉ VOOR Lijst van de besluiten van de raad voor maatschappelijk welzijn Vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 28 februari 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de besluiten van de

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014).

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014). Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2014 (aanvragen vanaf 17.04.2014). Het Koninklijk Besluit houdende maatregelen ter bevordering van

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

ZITTING VAN 2 JUNI 2014

ZITTING VAN 2 JUNI 2014 ZITTING VAN 2 JUNI 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 12); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien Debeuf,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 18 februari 2016 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 21 JANUARI 2016

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 oktober 2017 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 oktober 2017 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 21 november 2017 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement

Financiële tussenkomst voor vrijetijdsparticipatie reglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-06-2015 Artikel 1 Gemeente, OCMW, Welzijnsschakels en verenigingen die hieromtrent een afsprakennota getekend hebben creëren gezamenlijk een financiële

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage OCMW Waasmunster RD 2010/9 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 13 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) Zonder voorwerp 12. OPVANG

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014)

OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) OPNAMEPROCEDURE WOONZORGCENTRUM MAARTENSHOVE (laatste aanpassing goedgekeurd in Raad voor Maatschappelijk Welzijn dd. 07/08/2014) 1. De aanvraag Art.1. Elke aanvraag tot eventuele opname in het Woonzorgcentrum

Nadere informatie

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017.

Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017. Reglement voor de regeling van de tussenkomsten in het kader van de participatie en sociale activering 2017. Het Koninklijk Besluit van 10.01.2017 houdende maatregelen ter bevordering van de participatie

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 16 maart 2017 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 16 FEBRUARI 2017 OPENBAAR

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van dinsdag, 17 december 2013 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 21 NOVEMBER 2013 OPENBAAR

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 19 september 2017 Verslag HD 1 2017_RMW_00131 OCMW en instellingen - Afname raamovereenkomst VVSG "Postdiensten voor Vlaamse lokale besturen" - Delegatiebevoegdheid

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Notulen OCMW-raad dinsdag 3 juli 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 17 maart 2015 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 12 FEBRUARI 2015 OPENBAAR

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 23 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Roger Seys; mevrouw Sonja Surkyn; de heer Michel Schepens; de heer Tim Theunis; mevrouw

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

LOKALE SENIORENRAAD STABROEK

LOKALE SENIORENRAAD STABROEK LOKALE SENIORENRAAD STABROEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT DEFINITIES - Erkende Vereniging: vereniging die een actieve seniorenwerking kan aantonen van minstens 12 opeenvolgende maanden. - Senioren: inwoners

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 5 augustus 2010 Lijst van de besluiten 1. SOCIALE DIENST OPENBAAR 1.1. LEEFGELD MATERIËLE OPVANG AANPASSING De raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget.

Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget. Reglement voor de premie voor de ophaling van huisvuil van mensen met een beperkt leefbudget. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 april Bekendgemaakt op 30 april 2014 In werking getreden op 1 mei 2014

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) PROJECT WZC DE LINDE - GROND SCHOOL

Nadere informatie

Onthaalbrochure vrijwilligers

Onthaalbrochure vrijwilligers Brugsestraat 3 8211 Aartrijke Onthaalbrochure vrijwilligers Vrijwilligerscoach: Elke Vancaillie Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050 25 22 43 Fax. 050 25 22 41 e-mail: elke.vancaillie@ocmwzedelgem.be

Nadere informatie

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2011/7 Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 1 OPENBARE ZITTING 10.1 Goedkeuring van de notulen van de Raad van 14 september 2011 - luik openbare

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: OCMW Spreker: Marianne Van Der Biest (OCMW Herzele) Wat is het OCMW? OCMW = Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn. OCMW = publieke instelling Welzijn = meer dan armoedebestrijding

Nadere informatie

Brandstoftoelage winterperiode

Brandstoftoelage winterperiode VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassingen aan het reglement die als effect zouden moeten hebben dat een grotere groep recht opent op de brandstoftoelage en dat

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 januari 2018 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden de heren:

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 26 april 2016 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest

SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest SCHRIFTELIJKE OPNAMEOVEREENKOMST Woonzorgcentrum Ter Biest Tussen de ondergetekenden: 1. vertegenwoordigd door: en 2. Het OCMW van Grimbergen, vertegenwoordigd door mevrouw Trui Olbrechts, voorzitter en

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

20/04/ Inkomsten en uitgaven De OCMW-raad wordt gevraagd de voorgelegde inkomsten en de uitgaven goed te keuren.

20/04/ Inkomsten en uitgaven De OCMW-raad wordt gevraagd de voorgelegde inkomsten en de uitgaven goed te keuren. Verslag OCMW-raad 20/04/2016 1. Goedkeuring verslag vergadering 16/03/2016 openbaar gedeelte De OCMW-raad wordt gevraagd het verslag van de vergadering 16/03/2016 openbaar gedeelte goed te keuren. 2. Inkomsten

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008:

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Sels Ritta, Boeckxstaens Veerle, Van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 april 2016 Bekendgemaakt op 27 april 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2.

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn AGENDA. Openbare zitting. 2. Algemeen secretariaat - Notulen - Openbare zitting van 19 november 2015 - Besluit

Raad voor Maatschappelijk Welzijn AGENDA. Openbare zitting. 2. Algemeen secretariaat - Notulen - Openbare zitting van 19 november 2015 - Besluit Raad voor Maatschappelijk Welzijn AGENDA Zitting van donderdag 10 december 2015-18u00 Locatie Raadzaal, Jordaenslaan 34, 8370 Blankenberge Openbare zitting Bestuur 1. Algemeen secretariaat - Mededelingen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI uur RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI 2009 19.30 uur DAGORDE Openbare zitting De openbare vergadering zal plaatsvinden in de bolerozaal van het Centrum voor Welzijn Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen

Nadere informatie

Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting

Bondige toelichting voor het publiek bij de punten van de openbare zitting Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun OCMW Lede - Beleidsnota 2010 Deze beleidsnota hoort bij het budget 2010. Dit budget maakt deel uit van het financieel meerjarenplan 2008-2012. Het opgemaakte budget 2010 past binnen de opgemaakte meerjarenplanning

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

Vergadering van 18.01.16

Vergadering van 18.01.16 Vergadering van 18.01.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd,

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd, Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 19 september 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De

Nadere informatie