ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen. AR nr Rep. nr. OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIEËNTWINTIG APRIL TWEEDUIZEND EN NEGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen. AR nr Rep. nr. OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIEËNTWINTIG APRIL TWEEDUIZEND EN NEGEN"

Transcriptie

1 ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN afdeling Antwerpen ARREST Rep. nr. zesde kamer eindarrest op tegenspraak mindervaliden AR nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIEËNTWINTIG APRIL TWEEDUIZEND EN NEGEN In de zaak: L.C., wonende te, appellant, verschijnend bij mr. T. Romain loco mr. D. Jacobs, advocaat te Mechelen, tegen: DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID, waarvan de burelen gevestigd zijn te 1000 Brussel, aan de Zwarte Lievevrouwstraat 3 C, geïntimeerde, verschijnend bij mr. G. Bervoets, advocaat te Mechelen. Na over de zaak beraadslaagd te hebben, wijst het arbeidshof te Antwerpen, afdeling Antwerpen, het hiernavolgende arrest. Gelet op de processen-verbaal van de openbare terechtzittingen d.d. 11 september 2008 en 12 maart 2009.

2 AR bladzijde 2 Gelet op de stukken van de rechtspleging, onder meer: - het inleidend verzoekschrift uitgaande van L.C., aangetekend verzonden en ontvangen ter griffie van de arbeidsrechtbank te Mechelen op 7 december 2006; - het op tegenspraak gewezen tussenvonnis van de arbeidsrechtbank te Mechelen van 8 juni 2007, waarbij een geneesheer-deskundige werd aangesteld, nl. dr. R. Mathys; - het deskundig verslag van dr. R. Mathys, neergelegd op de griffie van de arbeidsrechtbank te Mechelen op 7 februari 2008; - het op tegenspraak gewezen eindvonnis van de arbeidsrechtbank te Mechelen d.d. 9 mei 2008, betekend aan de FOD Sociale zekerheid en aan L.C. op 15 mei 2008 overeenkomstig artikel 792, 2 de lid van het Gerechtelijk Wetboek; - het verzoekschrift tot hoger beroep uitgaande van L.C., neergelegd op de griffie van dit hof op 13 juni Gelet op de regelmatige oproeping van partijen voor de openbare terechtzitting van 12 maart 2009 overeenkomstig artikel 747 van het Gerechtelijk Wetboek. De partijen werden gehoord in hun middelen en besluiten op de openbare terechtzitting van 12 maart 2009, waarna de debatten werden gesloten. Mevrouw R. Van Strydonck, eerste advocaat-generaal, werd gehoord in haar mondeling advies, waarop partijen niet repliceerden en het hof de zaak in beraad nam. 1. Ontvankelijkheid. Het hoger beroep werd naar termijn en vorm regelmatig ingesteld en de ontvankelijkheid ervan wordt niet betwist. Het hoger beroep is dan ook ontvankelijk. 2. Feiten en voorgaanden. L.C. diende op 18 januari 2005 een aanvraag in tot het bekomen van een inkomensvervangende tegemoetkoming en een integratietegemoetkoming bij de diensten van huidig geïntimeerde. Hij lijdt aan diabetes mellitus type 2, heeft hart- en vaatproblemen en heeft vooral een belangrijke bilaterale aantasting van het gezichtsvermogen. Bij administratieve beslissing d.d. 18 september 2006 werd aan L.C. het volgende meegedeeld: Alhoewel U voldoet aan de medische voorwaarden worden met ingang van 1 februari 2005 de inkomensvervangende tegemoetkoming geweigerd of afgeschaft aangezien het bedrag van de in aanmerking te nemen inkomsten, het bedrag van de wettelijke voorziene tegemoetkoming te boven gaat (wet van 27 februari 1987 betreffende de tegemoetkomingen aan gehandicapten.)

3 AR bladzijde 3 Er wordt u een integratietegemoetkoming ten bedrage van 995,89 EUR per jaar toegekend met ingang van 1 februari Op 17 oktober 2005 werd aan L.C. een Algemeen Attest afgeleverd, met als datum van de kennisgeving 17 oktober 2005, waarin de FOD Sociale Zekerheid erkent dat de heer Claes vanaf 1 februari 2005 en voor onbepaalde duur getroffen is door: - Een vermindering van het verdienvermogen tot een derde of minder. Deze vermindering van verdienvermogen stemt overeen met een ongeschiktheid van ten minste 66%. - Een vermindering van zelfredzaamheid van 13 punten. Deze vermindering stemt overeen met een ongeschiktheid van ten minste 80%; - Een vermindering van de zelfredzaamheid inzake het criterium verplaatsingsmogelijkheden ten belope van 2 punten. Anderzijds vermeldt dit Algemeen Attest dat L.C. niet getroffen is door: - Volledige blindheid. - Een blijvende invaliditeit die rechtstreeks toe te schrijven is aan de onderste ledematen en ten minste 50% bedraagt. - Een volledige verlamming of amputatie van de bovenste ledematen. Bijgevolg voldeed L.C. aan de medische voorwaarden (op 1 februari 2005 en voor onbepaalde duur) om de volgende voordelen aan te vragen: - een vermindering van het belastbaar inkomen; - een vermindering van de onroerende voorheffing; - het sociaal telefoontarief; - een parkeerkaart voor personen met een handicap; - de forfaitaire toelage voor chronisch zieken; - vrijstelling van de radio- en TV-taks. Hij voldeed echter NIET aan de medische of administratieve voorwaarden om de vrijstelling van de belastingen op autovoertuigen: BTW bij aankoop, belasting op de inverkeerstelling en de jaarlijkse verkeersbelasting aan te vragen. L.C. kon zich hierin niet vinden en tekende op 7 december 2006 beroep aan tegen de voormelde administratieve beslissing en het Algemeen Attest bij de arbeidsrechtbank te Mechelen. Hij meende aanspraak te kunnen maken op 15 punten of categorie 4 voor de graad van zelfredzaamheid. Hij steunde zich hierbij op het advies van zijn behandelend arts, dr. G. Verhaegen. De eerste rechters stelden met tussenvonnis van 8 juni 2007 dr. R. Mathys aan als deskundige met de opdracht een advies te geven over de juiste graad van gebrek aan of vermindering van de zelfredzaamheid van L.C. vanaf 1 februari Dr. R. Mathys diende op 7 februari 2008 zijn verslag in ter griffie van de arbeidsrechtbank te Mechelen waarin hij de zaak als volgt besprak:

4 AR bladzijde 4 De heer Claes vertoont voorgaanden van medische aandoeningen die een weerslag kunnen hebben op zijn zelfredzaamheid. Wij verwijzen naar de diabetes mellitus type 2, de vasculaire antecedenten en vooral de bilaterale aantasting van het gezichtsvermogen. Het is vooral dit laatste dat zeer negatief inwerkt op zijn zelfredzaamheid. Op basis van het klinisch onderzoek en de uitslag van de technische gegevens kan volgend advies worden gegeven met betrekking tot de zelfredzaamheid: 1. Verplaatsing: Door Dr. Sollie waren 2 punten voorzien. Dr. Verhaegen had 3 punten voorzien. De heer Claes is aangewezen op het gebruik van de wettelijk toegelaten witte stok als herkenningsteken. Hij voelt zich zeer onzeker buitenshuis. Binnenshuis kan hij zich zelfstandig verplaatsen. Buitenshuis is hij steeds vergezeld van zijn echtgenote. Hij kan zich enkel oriënteren in de gekende omgeving. Hij durft niet alleen de straat oversteken. Hij kan zich alleen verplaatsen zolang hij de straat niet moet oversteken. In dit geval zou hij zelfstandig kunnen gaan tot de dichtst bijgelegen halte van de bus. Hij kan ook naar de winkel gaan. Globaal genomen zijn er grote moeilijkheden zonder hulp van derden. Hiervoor worden 2 punten toegekend. 2. Voeding: Door Dr. Sollie werden 2 punten toegekend. Door Dr. Verhaegen werden 3 punten toegekend. Er zijn inderdaad moeilijkheden om de voedingsmiddelen aan te halen. Er zijn beperkingen bij het bereiden van de maaltijden, doch dit is niet volledig onmogelijk. Zijn echtgenote staat in voor het bereiden van de maaltijden. Hij kan gebruik maken van mes, vork en lepel. Hij kan het vlees snijden. Er zijn geen slik- en kauwmoeilijkheden. Betrokkene morst wel meer dan normaal. Globaal genomen betekent dit grote moeilijkheden zonder hulp van derden. Hiervoor worden 2 punten toegekend. 3. Persoonlijke hygiëne: Door Dr. Sollie waren 2 punten voorzien. Dr. Verhaegen had één punt voorzien. Betrokkene is beperkt bij zijn persoonlijke hygiëne. Hij heeft meer tijd nodig dan normaal. Hij heeft moeilijk zicht op hetgeen nog vuil is. De kledij wordt door de echtgenote gekozen. Hij staat in voor zichzelf wanneer hij naar het toilet is geweest. Hij kan geen wasmachine bedienen en kan niet strijken.

5 AR bladzijde 5 Dit betekent grote moeilijkheden zonder hulp van derden. Hiervoor worden 2 punten toegekend. 4. Onderhoud van de woning: Dr. Sollie had 3 punten voorzien zoals ook Dr. Verhaegen. Betrokkene is inderdaad niet in staat tot het normaal onderhoud van de woning. Hij kan geen klusjes opknappen. Er is onmogelijkheid zonder hulp van derden zodat 3 punten worden toegekend. 5. Toezicht: Zowel Dr. Sollie als Dr. Verhaegen hadden 2 punten toegekend. Gezien de visusstoornissen is een vorm van toezicht zeker aangewezen. Er is ook de negatieve invloed van de vasculaire toestand op het verplaatsingsvermogen. Dit betekent grote moeilijkheden zonder hulp van derden zodat 2 punten worden toegekend. 6. Sociale contacten: Dr. Sollie had 2 punten voorzien en Dr. Verhaegen had 3 punten voorzien. Men kan echter niet spreken van onmogelijkheid zonder hulp van derden. Betrokkene vertoont geen cognitieve stoornissen. Verbaal is vlot contact mogelijk. Hij kan gebruik maken van een aangepaste pc. Mits hulpmiddelen kan hij de krant lezen. Globaal betekent dit grote moeilijkheden zonder hulp van derden zodat 2 punten worden toegekend. Dit maakt een totaal van 13 op 18. Hij besluit dan ook: Vanaf vertoont betrokkene een verminderde zelfredzaamheid, en dit in de zin van: - artikel 2 van de wet van betreffende de tegemoetkomingen aan gehandicapten, - artikel 1 van het MB van tot vaststelling van de categorieën, - en van de handleiding voor de evaluatie van de graad van zelfredzaamheid.

6 AR bladzijde 6 Meer bepaald behaalt hij 13 punten voor de verminderde zelfredzaamheid op een totaal van 18 met het oog op het onderzoek naar het recht op de integratietegemoetkoming. Met eindvonnis van 9 mei 2008 sloten de eerste rechters zich aan bij de bevindingen van de gerechtsdeskundige en verklaarden de vordering van L.C. ongegrond, bevestigden de bestreden beslissing d.d. 18 september 2006 en verwezen geïntimeerde in de kosten van het geding. Bij verzoekschrift, neergelegd ter griffie van dit hof op 13 juni 2008, tekende L.C. hoger beroep aan. 3. Eisen in hoger beroep: - L.C., appellant, vordert zijn hoger beroep ontvankelijk en gegrond te verklaren, vervolgens het bestreden vonnis te vernietigen en opnieuw rechtsprekend, de bestreden beslissing d.d. 18 september 2006 te vernietigen en te zeggen voor recht dat hij met ingang van 1 februari 2005 in aanmerking komt voor een inkomensvervangende tegemoetkoming en een integratietegemoetkoming categorie 4. Te zeggen voor recht dat hij vanaf 1 februari 2005 getroffen is door een volledige blindheid en dat geïntimeerde ertoe gehouden is de desbetreffende uitkeringen te doen, vermeerderd met de intresten. In ondergeschikte orde vordert appellant, gelet op de medische betwistingen, een geneesheer-deskundige aan te stellen. - De FOD Sociale Zekerheid, geïntimeerde, legde geen conclusie neer maar de raadsman van geïntimeerde argumenteert op de openbare terechtzitting d.d. 12 maart 2009 dat de graad van zelfredzaamheid niet ernstig wordt betwist door appellant, zodat het deskundig verslag van dr. R. Mathys dient bevestigd te worden. Wat het Algemeen Attest d.d. 17 oktober 2005 betreft, gedraagt geïntimeerde zich inzake de problematiek van de volledige blindheid naar de wijsheid van het hof. 4. Beoordeling. Het hof dient te oordelen: - welke enerzijds de graad van zelfredzaamheid is van L.C. vanaf 1 februari 2005 met het oog op de toekenning van de integratietegemoetkoming in het kader van de administratieve beslissing van de FOD Sociale Zekerheid d.d. 18 september 2006; - of anderzijds L.C. getroffen is door een volledige blindheid vanaf 1 februari 2005 in het kader van het Algemeen Attest d.d. 17 oktober 2005 inzake sociale en fiscale voordelen.

7 AR bladzijde 7 De eerste rechters hebben daartoe een geneesheer-deskundige aangesteld, met name dr. R. Mathys, die de graad van zelfredzaamheid van appellant evalueerde op een totaal van 13 punten, zijnde evenveel punten als de geneesheer-expert van geïntimeerde, dr. T. Sollie, weerhield; dit stemt overeen met een integratietegemoetkoming categorie 3. Het hof stelt vast dat het deskundig verslag van dr. R. Mathys volledig en nauwgezet werd opgesteld en omstandig gemotiveerd werd en sluit zich, zoals de eerste rechters, integraal aan bij zijn medische bevindingen. Naar aanleiding van de procedure in hoger beroep worden door appellant geen ernstige argumenten aangebracht, noch nieuwe medische gegevens waaruit zou kunnen blijken dat hij aanspraak zou kunnen maken op een integratietegemoetkoming categorie 4 vanaf 1 februari Het hof bevestigt dan ook, zoals de eerste rechters, de bestreden administratieve beslissing d.d. 18 september Appellant voert tevens aan dat hij getroffen is door een volledige blindheid. Op de openbare terechtzitting van 12 maart 2009 legde de raadsman van appellant een schrijven neer van dr. R. Mathys d.d. 21 januari 2008 waaruit blijkt dat naar aanleiding van de expertise in eerste aanleg de opdracht op verzoek van partijen werd uitgebreid naar de vraag of L.C. vanaf 1 februari 2005 al dan niet getroffen is door een volledige blindheid. De gerechtsdeskundige schrijft in verband met deze problematiek het volgende: Ik verwijs andermaal naar de beschikbare medische verslagen opgesteld door Prof. Dr. Zeyen verbonden aan de Universitaire Ziekenhuizen te Leuven. Hieruit blijkt dat er sedert verschillende jaren een practisch volledige blindheid bestaat. Aan rechteroog is er enkel lichtperceptie. Aan linkeroog kunnen vingers gezien worden op 1 meter afstand. Aan rechteroog betekent dat er geen gezichtsscherpte aanwezig is. Aan linkeroog is dit beperkt tot 1/60. Tevens bestaat er aan het linkeroog een volledige homonieme horizontale bovenste hemianopsie. Praktisch gezien betekent dit inderdaad een volledige en blijvende blindheid voor de heer Claes en dit vanaf Aan de zijde van geïntimeerde werden hierop geen opmerkingen geformuleerd. Het hof sluit zich aan bij de bevindingen van dr. Mathys, die trouwens niet worden tegengesproken door geïntimeerde, en besluit dat L.C. getroffen is door een volledige blindheid vanaf 1 februari 2005 en voor onbepaalde duur. Het Algemeen Attest d.d. 17 oktober 2005 dient op dit punt te worden aangepast. Gelet op wat voorafgaat, komt het hoger beroep gedeeltelijk gegrond voor. OP DIE GRONDEN,

8 AR bladzijde 8 HET HOF, Gelet op de bepalingen van de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken. Gehoord mevrouw R. VAN STRYDONCK, eerste advocaat-generaal, in haar éénsluidend mondeling advies, gegeven op de openbare terechtzitting van 12 maart 2009, waarna partijen niet repliceerden. Na beraadslaging, rechtsprekend op tegenspraak. Verklaart het hoger beroep ontvankelijk en gedeeltelijk gegrond. Bevestigt het bestreden vonnis van de arbeidsrechtbank te Mechelen d.d. 9 mei 2008 (AR 07/90885/A). Voegt hieraan het volgende toe: Zegt voor recht dat het Algemeen Attest van 17 oktober 2005 dient aangepast te worden in die zin dat L.C. WEL getroffen is door volledige blindheid op 1 februari 2005 en voor onbepaalde duur. Bevestigt het Algemeen Attest voor het overige. Verwijst geïntimeerde in de kosten van het hoger beroep met toepassing van artikel 1017, tweede lid van het Gerechtelijk Wetboek. Vereffent deze kosten aan de zijde van appellante op 145,78 EUR rechtsplegingsvergoeding met toepassing van artikel 4 van het K.B. van 26 oktober Laat de kosten aan de zijde van geïntimeerde onvereffend bij gebrek aan neergelegde kostenbegroting. Aldus gewezen door: M. ZEGERS, raadsheer, voorzitter van de kamer, J. DE BOECK, raadsheer in sociale zaken als zelfstandige, R. DE SCHUTTER, raadsheer in sociale zaken als werknemer, bijgestaan door de heer P. DEVOCHT, griffier, en uitgesproken door voormelde voorzitter van de zesde kamer van het arbeidshof te Antwerpen, afdeling Antwerpen, zitting houdend in openbare

9 AR bladzijde 9 terechtzitting van 23 april P. DEVOCHT R. DE SCHUTTER J. DE BOECK M. ZEGERS

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2010/AA/356. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2010/AA/356. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak. ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2010/AA/356 Eindarrest op tegenspraak. Vierde Kamer. Ziekteverzekering. OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIERENTWINTIG JANUARI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2007/AA/582. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2007/AA/582. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak. ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2007/AA/582 Eindarrest op tegenspraak. Vierde kamer. Ziekteverzekering OPENBARE TERECHTZITTING VAN VEERTIEN DECEMBER TWEEDUIZEND EN TIEN

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF ANTWERPEN

ARBEIDSHOF ANTWERPEN ARBEIDSHOF ANTWERPEN Afdeling Antwerpen Arrest 6 november 2013 Kamer 10 Algemeen rolnummer 2012/AA/862 Repertoriumnummer 2013/1776 D.K.M., met als raadsman mr. V.R.A., advocaat te A, tegen: ACERTA KINDERBIJSLAGFONDS

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2013. 5DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren In de zaak

Nadere informatie

ARBEIDSHOF ANTWERPEN

ARBEIDSHOF ANTWERPEN ARBEIDSHOF ANTWERPEN Afdeling Antwerpen Arrest 21 januari 2014 Kamer 10 Algemeen rolnummer 2013/AA/318 Repertoriumnummer Arrest bij verstek t.a.v / SECUREX KINDERBIJSLAGFONDS V.Z.W., met maatschappelijke

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1 7e ----,1 /J.. A.R. nr. 2010/AB/132 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van:

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van: Nummer: Rep. nr.: 2009/ Zitting van: 18 maart 2009 Eindarrest 2008/PR/10 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST \ A.R. nr. 2009/AB/52395 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 03 december2012 5 e KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief ln de zaak: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.: 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 J.UARI 2013 11e KAMER COLLECTIEVE SCHULDENREGELING - vorderingen collectieve schuldenregeling verstek van de verzoeker

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST. Rep. Nr. A.R OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN DECEMBER TWEE- DUIZEND EN NEGEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST. Rep. Nr. A.R OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN DECEMBER TWEE- DUIZEND EN NEGEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2080085 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Maatschappelijke dienstverlening OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN DECEMBER TWEE- DUIZEND

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ',,",.'"' '."".;,'. ',t)." rep.nr.louf AR nr. 2009/AB/52766 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - pensioenen tegensprekelijk

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 A.R. 2060328 Eindarrest op tegenspraak ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST VAN 25 JUNI 2008 CENTRUM VOOR GELIJKHEID VAN KANSEN EN VOOR RACISMEBESTRIJDING, met maatschappelijke zetel te 1000

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 4 juni 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/557 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/557 p. 2 OCMW - maatschappelijke

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

In zake: 2009/AR/3461

In zake: 2009/AR/3461 Nummer: Rep.: 2011/ Zitting van: 30 mei 2011 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdende te ANTWERPEN, ZEVENDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest uitgesproken: Eindarrest In zake:

Nadere informatie

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R.

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R. Rep. nr.... Eindarrest op tegenspraak Tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2000753 OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIE JUNI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2011/AA/126. Rep. Nr. Vierde kamer

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2011/AA/126. Rep. Nr. Vierde kamer ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2011/AA/126 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Maatschappelijke dienstverlening OPENBARE TERECHTZITTING VAN ELF JANUARI TWEEDUI- ZEND

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2532 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/695 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

In de zaak: Mevrouw V. B. C., Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid:

In de zaak: Mevrouw V. B. C., Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid: 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL BESCHIKKING UITGESPROKEN IN RAADKAMER OP 7 NOVEMBER 2011. 11de KAMER Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief + verzending

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Antwerpen Onderwerp Arbeidsreglementering. Havenarbeid. Principe. Havenarbeid door erkende havenarbeiders. Vordering tot nietigverklaring van de intrekking van de vergunning van

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/BB/35 Arbeidshof te Brussel elfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/BB/35 p. 2 COLLECTIEVE

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 NOVEMBER 2011 7e KAMER OCMW - gewaarborgde gezinsbijslag tegensprekelijk definitief kennisgeving (art. 580, 2, Ger. W.) in de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ". A.R. nr. 2011/AB/637 1e blad. rep.nr. 2012/.A4 ::t A ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - ziekteverzekering tegensprekelijk

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen. Arrest

Hof van beroep Antwerpen. Arrest Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 april 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/1196 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER 2012. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel In de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 11 februari 2016 Rolnummer op JGR 2014/AB/881 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/881 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

, weduwe van de heer. wonende te Zele, te Zele, wettelijke erfgenaam van de. heer, wonende te ZeleJ

, weduwe van de heer. wonende te Zele, te Zele, wettelijke erfgenaam van de. heer, wonende te ZeleJ Repertorium nummer 2015 / 31- ) Datum vr.n uitspraak Uitgereikt aan Uitgereikt aar. 03 MAART 2015 Rol nummer 13/865/A op op op.r. "' J D Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste aanleg

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

IV. Arbeidshof Antwerpen, afdeling Antwerpen, 25 april 2017

IV. Arbeidshof Antwerpen, afdeling Antwerpen, 25 april 2017 51 IV. Arbeidshof Antwerpen, afdeling Antwerpen, 25 april 2017 Artikel 100, 1 van de gecoördineerde wet van 14 juli 1994 Evaluatie arbeidsongeschiktheid Ongeschoolde arbeider Middelzware of lichte arbeid

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART 2011. 5DE KAMER Not. 582 1 Ger. W. Tegemoetkomingen mindervaliden Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: HET VLAAMS

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5951 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2739 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.: 2013/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 SEPTEMBER 2013 7e KAMER OCMW - maatschappelijke integratie tegensprekelijk definitief kennisgeving per gerechtsbrief (art.

Nadere informatie

In de zaak : 1. De Heer R. F, 2. Mevrouw H. P.,, 61,

In de zaak : 1. De Heer R. F, 2. Mevrouw H. P.,, 61, 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 11de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 20 DECEMBER 2010. Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief Op tegenspraak t.a.v.

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3,

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3, A.R.Nr. 2009/AB/51524 '. le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI 2010. Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief In de zaak: MULTIPAINT BVBA, met zetel

Nadere informatie

appellante, ter zitting vertegenwoordigd door , wonende te 2100 Deurne, Van Haverlei 18,

appellante, ter zitting vertegenwoordigd door , wonende te 2100 Deurne, Van Haverlei 18, ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr. ARREST A.R. 2010/AA/560 Eindarrest op tegenspraak Vierde kamer BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN TWEEËNTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN ELF Leefloon In de zaak:

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 MAART 2015 C.13.0358.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0358.F MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL, Mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen M. S.,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen AR 970860 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER MEI TWEEDUIZEND EN ZEVEN. In de zaak: M.D.C.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen AR 970860 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER MEI TWEEDUIZEND EN ZEVEN. In de zaak: M.D.C. ARBEIDSHOF TE afdeling Antwerpen ARREST Rep. nr.... AR 970860 vijfde kamer eindarrest bij verstek t.a.v. appellant bijdragen zelfstandigen OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER MEI TWEEDUIZEND EN ZEVEN In de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. not. 580, 8, Ger. W.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. not. 580, 8, Ger. W. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. not. 580, 8, Ger. W. maatschappelijke integratie tegenspraak gedeeltelijk definitief

Nadere informatie

2) Mevrouw M. K, - geïntimeerde sub 2 - in persoon aanwezig

2) Mevrouw M. K, - geïntimeerde sub 2 - in persoon aanwezig Nr. arrest: 2011/ Rep.nr.: 2011/ Zitting van: 07 november 2011 EINDARREST PG JEUGD 2011/BC11/524-2011/3895 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, ZESTIENDE BIS KAMER, recht doende in burgerlijke

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 19 mei 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/606 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/606 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art. 747 1 G.W. Definitief In de zaak: Tegen: N.V. KINNARPS, met

Nadere informatie

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL , rep.nr.: 201V}() b 1e blad..,"'.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREst..le KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 SEPTEMBER 2012 SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk - definitief kennisgeving

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout I Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2016/ 3 Datum van u'rtspraak 04.01.2016 op op op Rolnummer 10-1864-A ' t/ Vlaams Gewest Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - ziekteverzekering tegensprekelijk definitief ln de zaak: LANDSBOND VAN DE ONAFHANKELlJKE

Nadere informatie

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT

Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Arbeidshof te Antwerpen AFDELING HASSELT ARREST Rep. Nr Tweede Kamer Tegensprekelijk tussenarrest toestaan van kantonnement (arbeidsovereenkomst voor bedienden) A.R. 2011/AH/298

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/ JURIDAT Nummer : Rep. : 2010/ Zitting van : 10 maart 2010 Eindarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANT- WERPEN, 3e KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen : In zake

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/3315 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 JANUARI 2017 C.16.0217.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.16.0217.N ADVOCATENKANTOOR ANN HERREMAN bvba, met zetel te 1790 Affligem, Calloystraat 2, in haar hoedanigheid van syndicus van de

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer 2013 / Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Datum van uitspraak 25 februari 2013 Rolnummer 2011/AR/2083 op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVENENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN ELF. In de zaak: J.F.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. afdeling Antwerpen BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVENENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND EN ELF. In de zaak: J.F. ARBEIDSHOF TE afdeling Antwerpen ARREST Rep. nr.... AR 2010/AA/272 vijfde kamer eindarrest op tegenspraak bijdragen zelfstandigen BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVENENTWINTIG JUNI TWEEDUIZEND

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 DECEMBER 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: B. M., appellant,

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS A.R. M12-5-0321 Beslissing van 9 januari 2014 De vijfde kamer van de Commissie, samengesteld uit:

Nadere informatie

Rolnummer Arrest nr. 84/2007 van 7 juni 2007 A R R E S T

Rolnummer Arrest nr. 84/2007 van 7 juni 2007 A R R E S T Rolnummer 4100 Arrest nr. 84/2007 van 7 juni 2007 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag betreffende de artikelen 12, 1, en 253 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, gesteld door het Hof

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 DECEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: F.L., wonende

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2006 C.05.0190.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0190.N B.J., eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050 Brussel,

Nadere informatie

A.R.Nr.2010/AB/00561 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI Appellant, vertegenwoordigd door Mter A.-M. Sobrie, advocaat te 3012 Wilsele;

A.R.Nr.2010/AB/00561 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI Appellant, vertegenwoordigd door Mter A.-M. Sobrie, advocaat te 3012 Wilsele; 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 9 DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 JUNI 2011.. Pensioenen Zelfstandigen Tegensprekelijk Definitief Not. Art. 581, 2 G.W. In de zaak : Tegen : HET RIJKSINSTITUUT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Bewijs van eigendomsrecht op basis van dertigjarige verjaring wegens dertig jaar deugdelijk bezit. Bewijslast (artikel 1315 BW en artikel 870 Ger. W.). Dubbelzinnig

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 OKTOBER In de zaak :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 OKTOBER In de zaak : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 11de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 OKTOBER 2010. Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief Op tegenspraak t.a.v.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 JANUARI 2006 C.04.0201.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0201.N V. A., Mr. Cécile Draps, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen D. P. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 OKTOBER 2003 C.01.0365.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.01.0365.N M.T. eiser, vertegenwoordigd door Mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014

ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014 A. R. Nr. 13/469/A ARBEIDSRECHTBANK TE ANTWERPEN VAN 8 MEI 2014 INZAKE : V. D. E. MARC, wonende te 2060-Antwerpen, ( ). EISENDE PARTIJ, vertegenwoordigd door Mr. L. D. M., advocaat, 2000- Antwerpen, (

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Brussel Onderwerp Dagvaarding van een tijdelijke vereniging/vennootschap. Ontbreken van rechtspersoonlijkheid Datum 26 oktober 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 SEPTEMBER 2010 S.09.0039.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0039.N D.A., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Antwerpen Onderwerp Gerechtelijk recht. Gerechtskosten. RPV. Curator met bijstand van advocaat zelfde advocatenassociatie Datum 27 februari 2012 Copyright and disclaimer De inhoud

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/11205 Datum van uitspraak 24 december 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2011/AR/752 Niet

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. Rep.Nr. OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFTIEN JANUARI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7 de KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. Rep.Nr. OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFTIEN JANUARI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7 de KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIJFTIEN JANUARI TWEEDUIZEND EN NEGEN 7 de KAMER Not. 580, 2 G.W. Kinderbijslag Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen :

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Ontslag. Afstand concurrentiebeding door werkgever. Vormvoorwaarden Datum 11 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie