Examenprocedures extra mogelijkheid Examinering NPZ NRZ & SB-opleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Examenprocedures extra mogelijkheid Examinering NPZ NRZ & SB-opleidingen"

Transcriptie

1 Examenprocedures extra mogelijkheid Examinering NPZ NRZ & SB-opleidingen Hieronder staan per Certificeerbare Eenheid (CE) de procedures beschreven die gehanteerd dienen te worden rondom de examinering bij ROC s als ze kiezen voor de extra mogelijkheid voor ROC s binnen het Examenreglement (september 2016). Na de specifieke procedures per CE is nog een toelichting gegeven op enkele organisatorische consequenties voor de aangepaste wijze van toezicht. CE1 Lifeguard met een voldoende (minimaal met een 6,0 beoordeeld) gemaakt te zijn alvorens hij of zij toegelaten kan worden tot het afsluitende examen (groepsgesprek). 2. Zwemmend Redden voor Zwembaden en EHBO De student dient vóór afronding van CE1 in bezit te zijn van zowel een geldig KNBRD-certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden als ook een geldig certificaat voor EHBO. 3. Groepsgesprek Iedere kandidaat neemt ter afronding van CE1 deel aan een groepsgesprek. De aanvraag van het groepsgesprek dient uiterlijk 6 weken vóór het groepsgesprek door het ROC middels het daarvoor bestemde digitale aanmeldingsformulier te gebeuren bij de NPZ NRZ via José Mocking (jmocking@npz-nrz.nl). Het groepsgesprek dient met minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers afgelegd te worden en duurt ten minste 60 minuten in aanwezigheid van 2 gelicentieerde assessoren. De beoordeling gebeurt door 2 gelicentieerde assessoren middels het reeds bestaande protocolformulier voor het groepsgesprek van CE1. De NPZ NRZ vaardigt bij ieder groepsgesprek een examenvoorzitter af. Deze voorzitter controleert op dezelfde wijze als dit voorheen gebeurde, te weten op volledigheid en correctheid van de dossiers (aanwezigheid van bewijsstukken als ID-bewijs, certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden, EHBOdiploma en de voorbereidingsopdrachten) en de gang van zaken rondom en de inhoud en het niveau van het groepsgesprek. De examenvoorzitter verwerkt na afloop van het examen de resultaten en reikt bij positief resultaat de certificaten ter plekke uit aan de kandidaten.

2 CE2 Begeleider Recreatieve Activiteiten met een voldoende (minimaal met een 6,0 beoordeeld) gemaakt te zijn alvorens hij of zij toegelaten kan worden tot het afsluitende praktijkexamen lesgeven (Kerntaak 1). 2. Praktijkexamen Begeleider Recreatieve Activiteiten Iedere kandidaat neemt ter afronding van CE2 deel aan twee praktijkexamens, te weten een praktijkexamen lesgeven en een praktijkexamen organiseren van een evenement. 2.1 Praktijkexamen Lesgeven Binnen het praktijkexamen lesgeven laat de kandidaat zien in staat te zijn om een lessenreeks van 4 lessen te verzorgen binnen eenzelfde recreatieve activiteit aan dezelfde deelnemersgroep. De aanvraag van het praktijkexamen dient uiterlijk 4 weken vóór de 4 e les van de lessenreeks door het ROC middels het Aanvraagformulier Praktijkexamen Lesgeven Begeleider Recreatieve Zwemactiviteit te gebeuren bij de NPZ NRZ via José Mocking. (jmocking@npz-nrz.nl) Het praktijkexamen wordt uitgevoerd conform de reeds bestaande examenprocedures van Kerntaak 1 In het planningsverslag toont de student aan dat hij of zij de lessenreeks op adequate wijze kan Tijdens de praktijkuitvoering voert de student de lessenreeks van 4 lessen uit op de BPV-locatie. Tijdens de vierde les van deze lessenreeks wordt de praktijkbeoordeling uitgevoerd. Na afloop van de laatste (vierde) les legt de student in het CGI verantwoording af voor de gemaakte keuzes in de voorbereiding op en tijdens de uitvoering van de lessenreeks en reflecteert de student op zijn of haar handelen. beoordelingsprotocollen van Kerntaak 1 Tijdens de laatste (vierde) les wordt de student middels de bestaande beoordelingsprotocollen beoordeeld door zowel een assessor van de BPV-locatie als door een zowel een assessor van de BPV-locatie als door een De NPZ NRZ vaardigt bij de deelnemende ROC s een examenvoorzitter af bij een deel van de praktijkexamens. Het percentage van de praktijkexamens waarnaar een examenvoorzitter afgevaardigd wordt ligt tussen de 20% (1 op 5) en 100% (1 op 1). De mate van toezicht wordt bepaald door de Examenraad op basis van resultaten en de verslagen tijdens voorgaande examens door de voorzitters. Zie hiervoor ook de bijlage Organisatorische consequenties aanpassingen examens CE2 en CE3 voor NPZ NRZ. bewijsstukken als ID-bewijs en de voorbereidingsopdrachten). Daarnaast controleert de examenvoorzitter de gang van zaken rondom de examinering (procedures) en de inhoud en het niveau van het praktijkexamen. Het ROC verwerkt na afloop van beide examens (zowel het praktijkexamen Lesgeven als het praktijkexamen Organiseren) de resultaten op een verzamellijst en stuurt deze naar de NPZ NRZ via José Mocking. (jmocking@npz-nrz.nl). Tezamen met de resultaten dienen de volgende bewijsstukken meegezonden te worden: een kopie van een geldig certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden en een kopie van een geldig (door de Examenraad erkend) EHBO-diploma.

3 2.2 Praktijkexamen Organiseren van een Evenement Binnen het praktijkexamen Organiseren van een Evenement laat de kandidaat zien in staat te zijn om een evenement binnen het zwembad te organiseren. De aanvraag van het praktijkexamen dient uiterlijk 4 weken vóór het evenement door het ROC middels het Aanvraagformulier Praktijkexamen Organiseren van een Zwemevenement te gebeuren bij de NPZ NRZ via José Mocking. (jmocking@npz-nrz.nl) Het praktijkexamen wordt uitgevoerd conform de reeds bestaande examenprocedures van Kerntaak 2 In het planningsverslag toont de student aan dat hij of zij het evenement op adequate wijze kan Tijdens de praktijkuitvoering voert de student het evenement uit op de BPV-locatie. Na afloop van het evenement legt de student in het CGI verantwoording af voor de gemaakte keuzes in de voorbereiding op en tijdens de uitvoering van het evenement en reflecteert de student op zijn of haar handelen. beoordelingsprotocollen van Kerntaak 2 Tijdens het evenement wordt de student middels de bestaande beoordelingsprotocollen beoordeeld door zowel een assessor van de BPV-locatie als door een zowel een assessor van de BPV-locatie als door een De NPZ NRZ vaardigt bij de deelnemende opleidingsinstituten een examenvoorzitter af bij een deel van de praktijkexamens. Het percentage van de praktijkexamens waarnaar een examenvoorzitter afgevaardigd wordt ligt tussen de 20% (1 op 5) en 100% (1 op 1). De mate van toezicht wordt bepaald door de Examenraad op basis van resultaten en verslagen tijdens voorgaande examens door de voorzitters. Zie hiervoor ook de bijlage Organisatorische consequenties aanpassingen examens CE2 en CE3 voor NPZ NRZ. bewijsstukken als ID-bewijs en de voorbereidingsopdrachten). Daarnaast controleert de examenvoorzitter de gang van zaken rondom de examinering (procedures) en de inhoud en het niveau van het praktijkexamen. Het ROC verwerkt na afloop van beide examens (zowel het praktijkexamen Lesgeven als het praktijkexamen Organiseren) de resultaten op een verzamellijst en stuurt deze per aan de NPZ NRZ via José Mocking. (jmocking@npz-nrz.nl). Tezamen met de resultaten dienen de volgende bewijsstukken meegezonden te worden: een kopie van een geldig certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden en een kopie van een geldig (door Examenraad erkend) EHBO-diploma.

4 CE3 Lesgever ZwemABC met een voldoende (minimaal met een 6,0) beoordeeld te zijn alvorens hij of zij toegelaten kan worden tot het afsluitende praktijkexamen lesgeven (Kerntaak 1). 2. C-diploma De student dient vóór start van het praktijkexamen van CE3 in het bezit te zijn van het C-diploma (niet ouder dan 2 jaar). 3. Praktijkexamen Lesgeven Zwem-ABC Iedere kandidaat neemt ter afronding van CE3 deel aan een praktijkexamen. Binnen het praktijkexamen laat de kandidaat zien in staat te zijn om een lessenreeks van 4 lessen te verzorgen aan dezelfde deelnemersgroep. De aanvraag van het praktijkexamen dient uiterlijk 4 weken vóór de 4 e les van de lessenreeks door het ROC middels het Aanvraagformulier Praktijkexamen Lesgeven Zwem-ABC te gebeuren bij de NPZ NRZ via José Mocking. (jmocking@npz-nrz.nl) Het praktijkexamen wordt uitgevoerd conform de reeds bestaande examenprocedures van Kerntaak 1 In het planningsverslag toont de student aan dat hij of zij de lessenreeks op adequate wijze kan Tijdens de praktijkuitvoering voert de student de lessenreeks van 4 lessen uit op de BPV-locatie. Na afloop van de laatste (vierde) les legt de student in het CGI verantwoording af voor de gemaakte keuzes in de voorbereiding op en tijdens de uitvoering van de lessenreeks en reflecteert de student op zijn of haar handelen. beoordelingsprotocollen van Kerntaak 1 Tijdens de laatste (vierde) les wordt de student middels de bestaande beoordelingsprotocollen beoordeeld door zowel een assessor van de BPV-locatie als door een zowel een assessor van de BPV-locatie als door een De NPZ NRZ vaardigt bij de deelnemende opleidingsinstituten een examenvoorzitter af bij een deel van de praktijkexamens. Het percentage van de praktijkexamens waarnaar een examenvoorzitter afgevaardigd wordt ligt tussen de 20% (1 op 5) en 100% (1 op 1). De mate van toezicht wordt bepaald door de Examenraad op basis van resultaten en verslagen tijdens voorgaande examens door de voorzitters. bewijsstukken als ID-bewijs, C-diploma en de voorbereidingsopdrachten). Daarnaast controleert de examenvoorzitter de gang van zaken rondom de examinering (procedures) en de inhoud en het niveau van het praktijkexamen. Het ROC verwerkt na afloop van het examen de resultaten op een verzamellijst en stuurt deze per aan de NPZ NRZ via José Mocking. (jmocking@npz-nrz.nl). Tezamen met de resultaten dienen de volgende bewijsstukken meegezonden te worden: een kopie van een geldig certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden, een kopie van een geldig (door de Examenraad erkend) EHBO-diploma en een kopie van het C-diploma.

5 Organisatorische consequenties aanpassingen examens CE 2 en CE 3 voor NPZ NRZ NPZ NRZ vaardigt niet meer naar alle examens van CE 2 en CE 3 een examenvoorzitter af, maar doet dat steekproefsgewijs. In overleg met de ROC s is er voor gekozen om daarbij gebruik te maken van een ballenbak met drie kleuren. Jaarlijks wordt ieder ROC ingedeeld in één van de ballenbakken aan de hand van de geleverde prestatie en de borging van de kwaliteit in de voorgaande periode. Deze indeling vormt het uitgangspunt voor de mate (frequentie) van het toezicht in het voorliggende jaar. We onderscheiden drie verschillende ballenbakken met elk een andere mate (frequentie) van toezicht voor CE 2 en CE 3 door examenvoorzitters: o Groen 20-25% van de examens wordt bezocht door een voorzitter Voldeed altijd aan het examenreglement en de examenprocedures o Geel 50% van de examens wordt bezocht door een voorzitter Er is bij een eerder examen een omissie vastgesteld of het ROC is op de weg terug vanuit de rode bak Een nieuw ROC dat zich aanmeldt en een voorlopige licentie heeft start in de gele bak Een ROC met licentie dat de laatste 12 maanden geen examen voor CE 2 of CE 3 heeft georganiseerd Een ROC dat niet voldoet aan meerdere eisen van de licentie kan ook in de gele bak worden geplaatst o Rood 100% van de examens wordt bezocht door een voorzitter ROC heeft geen grip op het proces en product of er wordt fraude bij het examen geconstateerd of procedures worden bij herhaling niet correct uitgevoerd Een ROC dat niet voldoet aan meerdere eisen van de licentie kan ook in de rode bak worden geplaatst Bij aanvang in september 2016 vormt wederzijds vertrouwen het uitgangspunt. De ROC s met de Licentie Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker worden daarom bij aanvang ingedeeld in de groene ballenbak. Het uitgangspunt wat betreft bezoek door een examenvoorzitter is 25% voor ieder ROC in het eerste studiejaar De Examenraad kan besluiten om gedurende het studiejaar de mate van toezicht (tijdelijk) te verhogen of te verlagen (minimaal 20%). Als de mate van toezicht wordt gewijzigd dan wordt het ROC daarvan schriftelijk op de hoogte gesteld. Aan het eind van het studiejaar (juni/juli) bundelt het examenbureau de verslagen van examenvoorzitters, zodat de Examenraad in augustus kan vaststellen in welke ballenbak ieder ROC voor het voorliggende studiejaar wordt ingedeeld. Het ROC wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht en kan indien gewenst bezwaar indienen binnen 4 weken bij de Examenraad. Eén keer per jaar (in mei 2017 voor het eerst) wordt door de Examenraad namens NPZ NRZ en Onderwijscluster S&B gereflecteerd op de kwaliteit van examinering en mate van toezicht. Daarbij wordt nagegaan hoe verbetering bij de ROC s met verhoogd toezicht kan worden gestimuleerd en of de relatief hoge mate van toezicht door examenvoorzitters en bijbehorende kosten nog in verhouding staan tot de bedragen die in rekening gebracht worden voor de branchecertificaten en -diploma. Daarbij wordt ook meegenomen of wat betreft kosten onderlinge solidariteit het uitgangspunt moet blijven, of dat in de toekomst ROC s waar meer toezicht nodig is ook meer kosten voor hun rekening nemen. Er wordt naar gestreefd dat ieder ROC zorgt dat een docent zich beschikbaar stelt om namens NPZ NRZ als examenvoorzitter op te treden. Deze examenvoorzitter kan dan namens NPZ NRZ worden afgevaardigd om bij examens van andere ROC s toezicht te houden.

Presentatie Nieuwe wijze van Examinering NPZ NRZ / SB-opleidingen

Presentatie Nieuwe wijze van Examinering NPZ NRZ / SB-opleidingen Presentatie Nieuwe wijze van Examinering NPZ NRZ / SB-opleidingen Partners in het project Eerste uur: NPZ NRZ ROC Mondriaan ROC Midden Nederland ROC van Amsterdam ROC Tilburg CIOS Goes Breda Later ingestapt:

Nadere informatie

Examenreglement. Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid

Examenreglement. Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid Examenreglement Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Nationale Raad Zwemveiligheid Nationale Raad Zwemveiligheid Postbus 357 6710 BJ EDE Tel. 0318-830250 info@nrz-nl.nl www.nrz-nl.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Examenreglement. beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid

Examenreglement. beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker. Nationale Raad Zwemveiligheid Examenreglement beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker Nationale Raad Zwemveiligheid Nationale Raad Zwemveiligheid Postbus 357 6710 BJ EDE Tel. 0318-830250 info@nrz-nl.nl www.nrz-nl.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nationaal Platform Zwembaden NRZ

Nationaal Platform Zwembaden NRZ Nationaal Platform Zwembaden NRZ Examenreglement Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Nationaal Platform Zwembaden NRZ Postbus 119 3970 AC Driebergen Tel (0343) 51 81 18 E-mail:

Nadere informatie

Nationaal Platform Zwembaden NRZ

Nationaal Platform Zwembaden NRZ Nationaal Platform Zwembaden NRZ Examenreglement Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Nationaal Platform Zwembaden NRZ Postbus 119 3970 AC Driebergen Tel (0343) 51 81 18 E-mail:

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie

BEROEPSOPLEIDING. ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER (aqua & leisure host) Algemene informatie 1 Brochure Voor je ligt de brochure van de beroepsopleiding allround zwembadmedewerker (aqua & leisure host) verzorgd

Nadere informatie

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE I. Opzet Basisberoepsopleiding 1 II. Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begrippen 3 III.Organisatie en Examencommissies 6 Artikel 2 De Raad voor het Quality Label van NBZ 6 Artikel 3 De Accountmanager

Nadere informatie

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student:

Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC. Naam student: Voorbereidingsopdrachten Keuzedeel Lesgever Zwem ABC CE3 van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker Naam student: Opdracht: 1 e kans 2 e kans Cijfer Cijfer 3A 3B 3C 3D NPZ Cijfer (gemiddelde van

Nadere informatie

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE

B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE B A S I S B E R O E P S O P L E I D I N G A L L R O U N D Z W E M B A D M E D E W E R K E R INHOUDSOPGAVE I. Opzet Basisberoepsopleiding 1 II. Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begrippen 3 III.Organisatie

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 2 en 3

Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 en 3 Certificeerbare eenheid 2 is de Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & leisure host) en certificeerbare eenheid 3 is de Lesgever Zwem-ABC (Water safety instructor).

Nadere informatie

Infosessie Keuzedelen in het mbo

Infosessie Keuzedelen in het mbo Infosessie Keuzedelen in het mbo VOLG JE ONS? CIOSGOES.NL Introductie Chantal Fellinger Projectmedewerker beroepsopleidingen Arnold de Waart, adewaart@scalda.nl CIOS Goes Verantwoordelijk voor het profiel

Nadere informatie

Nationale Raad Zwemveiligheid

Nationale Raad Zwemveiligheid Nationale Raad Zwemveiligheid Examenreglement Beroepsopleiding Zwembadtechniek Nationale Raad Zwemveiligheid Postbus 357 6710 BJ Ede Tel (0318) 83 02 50 E-mail: info@nrz-nl.nl Internet: www.nrz-nl.nl Ede,

Nadere informatie

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID INSTRUCTIE VOOR ASSESSOREN VAN HET PRAKTIJKEXAMEN

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID INSTRUCTIE VOOR ASSESSOREN VAN HET PRAKTIJKEXAMEN DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID INSTRUCTIE VOOR ASSESSOREN VAN HET PRAKTIJKEXAMEN Exameninstrumenten kwalificering Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatiedossier Helpende Zorg en Welzijn

Nadere informatie

Stappenplan: Borging praktijkexaminering

Stappenplan: Borging praktijkexaminering Stappenplan: Borging praktijkexaminering De teams die de examinering in de beroepspraktijk laten plaatsvinden dienen steekproefsgewijs bij de examens aanwezig te zijn om toe te zien op een correcte uitvoering

Nadere informatie

Informatie examinering voor de student. Examencommissie Cluster ECUV versie 3

Informatie examinering voor de student. Examencommissie Cluster ECUV versie 3 Informatie examinering voor de student Examencommissie Cluster ECUV 2015-2016 versie 3 Informatie examinering voor de student 2015, Rijn IJssel www.rijnijssel.nl Copyright bij de uitgever. Alle rechten

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT FITNESSTRAINER B

EXAMENREGLEMENT FITNESSTRAINER B [Kies de datum] [PROEVE VAN BEKWAAMHEID] EXAMENREGLEMENT FITNESSTRAINER B VOOR DE EXAMENKANDIDAAT 1 1.8 Examenreglement Fitnesstrainer A Fit!vak 1.0 Januari 2015 Examenreglement Examenbepalingen I. Algemene

Nadere informatie

Jaarverslag Inburgeringexamens ROC Rivor

Jaarverslag Inburgeringexamens ROC Rivor Jaarverslag Inburgeringexamens ROC Rivor 2012 Inhoud 1. Borging van het proces... 3 a. Afname van de examens... 3 b. Toelating tot de examens... 3 c. Deskundigheid van de examinatoren... 3 d. Het vaststellen

Nadere informatie

c. De deelnemer ontvangt een factuur op naam als hij besloten heeft deel te willen nemen aan het traject. Bedrijven ontvangen een totaalfactuur.

c. De deelnemer ontvangt een factuur op naam als hij besloten heeft deel te willen nemen aan het traject. Bedrijven ontvangen een totaalfactuur. Procedures EVC security. Bijbehorende documenten (via website): - Aanmeldingsformulier EVC traject - Flyer EVC security - Handboek EVC 1. Aanmelding en intake a. De deelnemer vult het aanmeldingsformulier

Nadere informatie

Jaarverslag Praktijk Examenbureau Inburgering

Jaarverslag Praktijk Examenbureau Inburgering Jaarverslag Praktijk Examenbureau Inburgering 1-7-2014 tot en met 31-12-2014 27-2-2015 Sagènn Educatie BV, Amsterdam versie 1.0 1 Inhoud Voorwoord... 3 1. Kwalitatieve gegevens... 4 1.1. Afname van de

Nadere informatie

Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (Zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden)

Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (Zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden) Certificeerbare eenheid 1 Lifeguard (Zwembadmedewerker met het accent op toezichthouden) Functie De Lifeguard draagt zorg voor de veiligheid van gasten, collega s en zichzelf. Hij houdt toezicht op de

Nadere informatie

2. Deelname aan het examen

2. Deelname aan het examen 1. Examenkandidaat Wil je toegang krijgen tot een examen, dan gelden daar voorwaarden voor. Je moet laten zien dat je klaar bent met het onderwijs. Voordat je wilt starten met je mbo-examens, beslis je

Nadere informatie

Steekproefsgewijs zicht op de examinering in de beroepspraktijk. Arnold Klunder: Aventus Detailhandel Annemarieke Broenink: Workshopbegeleider

Steekproefsgewijs zicht op de examinering in de beroepspraktijk. Arnold Klunder: Aventus Detailhandel Annemarieke Broenink: Workshopbegeleider Steekproefsgewijs zicht op de examinering in de beroepspraktijk Arnold Klunder: Aventus Detailhandel Annemarieke Broenink: Workshopbegeleider Programma Kennismaking Praktijkvoorbeeld Aventus Detailhandel:

Nadere informatie

Toelichting voor studenten bij het Centraal Examenreglement ROC WEST-BRABANT

Toelichting voor studenten bij het Centraal Examenreglement ROC WEST-BRABANT Toelichting voor studenten bij het Centraal Examenreglement ROC WEST-BRABANT Cohorten startend tussen 1 augustus 2014 1 augustus 2015 MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS Inleiding Voor je ligt de toelichting bij

Nadere informatie

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver.

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Commissie: AB Kenmerk: Lesplan zwemmend redden Datum: 2018-07-11 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT GROEPSLESINSTRUCTEUR

EXAMENREGLEMENT GROEPSLESINSTRUCTEUR [Kies de datum] [PROEVE VAN BEKWAAMHEID] EXAMENREGLEMENT GROEPSLESINSTRUCTEUR VOOR DE EXAMENKANDIDAAT 1 1.8 Examenreglement Groepslesinstructeur Fit!vak 1.0 November 2015 Examenreglement Examenbepalingen

Nadere informatie

Lifeguard Schipper RWC. Proeve van Bekwaamheid

Lifeguard Schipper RWC. Proeve van Bekwaamheid Lifeguard Schipper RWC Proeve van Bekwaamheid PvB Lifeguard Schipper RWC Juni 2018 Inleiding Om het door Reddingsbrigade Nederland erkende diploma Lifeguard Schipper RWC te behalen moeten de leerdoelen,

Nadere informatie

Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011

Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011 Beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker Seizoen 2010 / 2011 Parttime opleiding! Goed te combineren met gezin, baan of studie Lifeguard/ Toezichthouder Instructeur Doelgroepen Recreatie Zwemleider Erkend

Nadere informatie

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Bronnen: - Examenreglement ROC Menso Alting - Diplomamodel (Staatscourant 2012 nr. 10761, 4 juni 2012) 1. Organisatie van examens in de BPV 1.1 Het examen Een

Nadere informatie

Allround AV-medewerker Niveau 3

Allround AV-medewerker Niveau 3 Examinering Allround AV-medewerker Cohort 2005-2006 en 2006-2007 Informatie voor cursisten Inhoud: Hoofdstuk 1 Inleiding. 3 1.1. Inleiding. 3 Hoofdstuk 2 Het examendossier. 4 2.1. Inleiding. 4 2.2. Het

Nadere informatie

Examenvoorlichting (in 10 stappen)

Examenvoorlichting (in 10 stappen) Examenvoorlichting (in 10 stappen) 2017 2018 1. Examenkandidaat Wil je toegang krijgen tot een examen, dan gelden daar voorwaarden voor. Je moet laten zien dat je klaar bent met het onderwijs. Voordat

Nadere informatie

Handboek Examen Fitnesstrainer A examenreglement

Handboek Examen Fitnesstrainer A examenreglement [Kies de datum] [PROEVE VAN BEKWAAMHEID] Handboek Examen Fitnesstrainer A examenreglement Fit!Vak - Sport en Bewegen Basis Fitnessinstructeur Proeve van Bekwaamheid KT 1 1 Handboek Examen Fitnesstrainer

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 1

Toetsplan van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 1 Toetsplan van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 1 Algemene informatie voor de sportbond Om het door Stichting NSA en NOC*NSF erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 1 te kunnen

Nadere informatie

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College cohort 2012, 2013 en 2014 voor 2 de, 3de en 4de jaars Sport en Bewegen

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College cohort 2012, 2013 en 2014 voor 2 de, 3de en 4de jaars Sport en Bewegen Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College cohort 2012, 2013 en 2014 voor 2 de, 3de en 4de jaars Sport en Bewegen Afstuderen voor de zomervakantie 2015: Alles ingeleverd en goedgekeurd voor dinsdag 12

Nadere informatie

Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2015

Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2015 Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2015 Onderwijscluster: College Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Scalda Versie 1 januari 2016 1 Inhoudsopgave jaarverslag 1. Terugblik organisatieaspecten examencommissie...

Nadere informatie

Examineren & Diplomeren doe je zo

Examineren & Diplomeren doe je zo Examineren & Diplomeren doe je zo Brochure Examineren & Diplomeren School voor ZSW, alle opleidingen t/m cohort 2015 2016 Versie 1.2 Wat staat in deze brochure? In deze brochure lees je alles omtrent examineren

Nadere informatie

Examenreglement MBO Utrecht

Examenreglement MBO Utrecht Examenreglement MBO Utrecht 2014-2016 Colofon Examenreglement Vastgesteld door het Management Team op : 30 maart 2015 Definitief vastgesteld door het College van Bestuur op : 22 april 2015 Instemming Ondernemingsraad

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs

Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs Uitvoeringsregeling Vrijstellingen Brandweeronderwijs Instituut Fysieke Veiligheid Bureau Toezicht Examinering en Certificering Postbus 7010 6801 HA Arnhem Kemperbergerweg 783, Arnhem www.ifv.nl info@ifv.nl

Nadere informatie

DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE

DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE DEKRA Certification B.V. Theo Pijpker Certification Manager Explosion & Process Safety SHAPING THE FUTURE Inhoud presentatie 1. Enkele ongevallencijfers 2. Persoonscertificering: wat is het nut? 3. Competentie-eisen

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 2

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 2 Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 2 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Volleybaltrainer 2 Deelkwalificaties Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Kwalificatieniveau

Nadere informatie

Overzicht. Kenmerken kwalificatie. Naam van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 3

Overzicht. Kenmerken kwalificatie. Naam van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Deelkwalificaties Kwalificatiestructuur KSS 2012 Kwalificatielijn Kwalificatieniveau 3 3.1 Geven van lessen

Nadere informatie

Examenvoorlichting (in 10 stappen)

Examenvoorlichting (in 10 stappen) Examenvoorlichting (in 10 stappen) roctop.nl 1. Examenkandidaat Wil je toegang krijgen tot het examen, dan gelden daar voorwaarden voor: je moet laten zien dat je klaar bent met het onderwijs. Samen met

Nadere informatie

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College vanaf cohort 2012

Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College vanaf cohort 2012 Afstuderen Doe je Zo Niveau 4 SB ID College vanaf cohort 2012 Beste studenten, Gedurende de opleiding gaan jullie een Afstudeermap samenstellen waarin je alle bewijzen verzameld van de Kerntaakexamens,

Nadere informatie

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ...

nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie... ... nederlandse culturele sportbond Lesgever Zwem-ABC w e r k m a p naam cursist... naam vereniging /organiserende instantie...... 1 Controleformulier Naam cursist Organisatie / Vereniging In deze werkmap

Nadere informatie

Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2014

Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2014 Jaarverslag Examinering Verslagjaar: 2014 Onderwijscluster: College Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging Scalda Versie 1 maart 2015 1 Inhoudsopgave jaarverslag 1. Terugblik organisatieaspecten examencommissie...

Nadere informatie

Podiumtechnicus Niveau 3

Podiumtechnicus Niveau 3 Examinering Podiumtechnicus Cohort 2005-2006 en 2006-2007 Informatie voor cursisten Inhoud: Hoofdstuk 1 Inleiding. 3 1.1. Inleiding. 3 Hoofdstuk 2 Het examendossier. 4 2.1. Inleiding. 4 2.2. Het voorblad.

Nadere informatie

Examenreglement MBO Utrecht

Examenreglement MBO Utrecht Colofon Examenreglement Vastgesteld door de Examencommissie op : 5 september 2016 Definitief vastgesteld door het College van Bestuur op : 21 december 2016 Instemming Ondernemingsraad op : 20 december

Nadere informatie

Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan

Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Regeling van de examens Het examen Herkansen van examens

Nadere informatie

AQUA & LEISURE HOST AUGUSTUS

AQUA & LEISURE HOST AUGUSTUS BEROEPSOPLEIDING ALLROUND ZWEMBADMEDEWERKER AQUA & LEISURE HOST AUGUSTUS 2006 Inleiding In dit document wordt globaal de structuur van de opleiding tot Allround Zwembadmedewerker (Aqua & leisure host)

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Volleybaltrainer 3 Deelkwalificaties 3.1 Geven van trainingen 3.2 Coachen bij wedstrijden Kwalificatiestructuur

Nadere informatie

Vrijstellingsregeling

Vrijstellingsregeling Vrijstellingsregeling Deze vrijstellingsregeling is van toepassing op cohorten 2012 en verder. Voor aanvragen na 1 juni 2014 gelden aanvullende regels. De wijzigingen zijn gemarkeerd met een # 2014. Bij

Nadere informatie

1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan

1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan 1. Centraal Examenreglement Beroepsopleidingen ROC Mondriaan Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Regeling van de examens Het examen Herkansen van examens

Nadere informatie

Heb jij je diploma al?

Heb jij je diploma al? Heb jij je diploma al? 1 Haal nu je Er varingscertificaat (EVC) voor de zwembranche. Omdat jouw praktijker var ing veel waard is kun je met een EVCtraject in aanmerking komen voor een erkend branchediploma

Nadere informatie

cohort: 2016 crebo: 25491

cohort: 2016 crebo: 25491 Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BBL Start opleiding: september 2017 cohort: 2016 crebo: 25491 Bezoek door BPV docent : Tussenbeoordeling rond de 20 e week van de stage (vóór 8 februari 2019).

Nadere informatie

Besluit Directeur CASAS. Onderwerp: Examenreglement voor Luchtverkeersleiders en Grondwerktuigkundigen

Besluit Directeur CASAS. Onderwerp: Examenreglement voor Luchtverkeersleiders en Grondwerktuigkundigen Paramaribo, 8 October 2018 No. 2-2018 PEL Besluit Directeur CASAS Onderwerp: Examenreglement voor Luchtverkeersleiders en Grondwerktuigkundigen 1. ALGEMEEN Het Examenreglement voor Luchtverkeersleiders

Nadere informatie

Versie januari 2011. Waterhulpverlening

Versie januari 2011. Waterhulpverlening Waterhulpverlening Waarom omzetten De huidige KNBRD bonds(strandwacht)diploma s A en B en de varendredden lijn zijn al vanaf voor de jaren tachtig in gebruik binnen Reddingsbrigade Nederland, waardoor

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4

Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Toetsplan van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Beachvolleybaltrainer 4 Deelkwalificaties 4.1 Geven van trainingen (verplicht) 4.2 Coachen

Nadere informatie

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden.

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden. Samenwerking van Quasir en De Bureaus Reglement Examen Opleiding Herstelcoach d.d. 13 december 2016 Artikel 1. Begripsbepalingen Instelling : samenwerking van Quasir en De Bureaus Bevoegd gezag : directie

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep Proeve van Bekwaamheid kerntaak 2 Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep ROC van Amsterdam,augustus 2007 Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3

Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Toetsplan van de kwalificatie volleybaltrainer 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Volleybaltrainer 3 Deelkwalificaties Kwalificatiestructuur KSS 2017 Kwalificatielijn Kwalificatieniveau

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

Examenreglement Video-assessment MfN Registermediator

Examenreglement Video-assessment MfN Registermediator Examenreglement Video-assessment MfN Registermediator 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Mediatorsfederatie Nederland, hierna MfN, stelt zich ten doel examinering aan te bieden teneinde de kandidaat in staat

Nadere informatie

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2015 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3 - Kenmerken kwalificatie... - 3 - Kenmerken sportbond...

Nadere informatie

Examenplan Doktersassistente Overzicht

Examenplan Doktersassistente Overzicht Examenplan Doktersassistente 2016-2019 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Doktersassistente Niveau 4 3 jarig Crebocode: 25473 Dossiercode: Dossierjaar: 2016 Leerweg: BOL Cohort:

Nadere informatie

Algemeen 1 Het examen kan niet in delen worden afgelegd. 2 Dit reglement geldt voor alle door de Stichting afgenomen examens.

Algemeen 1 Het examen kan niet in delen worden afgelegd. 2 Dit reglement geldt voor alle door de Stichting afgenomen examens. EXAMENREGLEMENT Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Beroepscommissie een door het Bestuur benoemde commissie, bestaande uit drie ter zake deskundige onafhankelijke leden,

Nadere informatie

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen

De groepsgrootte: 8 minimaal en 15 maximaal aantal personen voor alle bovengenoemde opleidingen Wijnkoopsbaai 12 2904 BP Capelle a/d IJssel Telefoon: 010-2271834 Fax: 010-7853865 E-mail : info@ fellinco.nl Website: www.fellinco.nl Giro: 1463319 Rotterdam Sportsupport T.a.v. de heer M. Kaltenecker

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1 Kwalificatiestructuur Sport 2017 Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 Toetsplan van de kwalificatie jeugdcoach niveau 1 1 4 Algemene informatie voor de NGF 4 1.

Nadere informatie

Reglement Incompanyexamens Nederlandse Associatie voor Examinering

Reglement Incompanyexamens Nederlandse Associatie voor Examinering Reglement Incompanyexamens 2017-2018 Nederlandse Associatie voor Examinering Nederlandse Associatie voor Examinering v.2.0 1 Voorwoord Met opleiders die op hun eigen locatie een examen van de Associatie

Nadere informatie

Als er voor een examen vrijstelling is verleend: vermelding op basis waarvan.

Als er voor een examen vrijstelling is verleend: vermelding op basis waarvan. Aan : Alle belanghebbenden Van : Jan Boerman, secretaris CEC Betreft : Algemeen bindende aspecten uit examenregeling beroepsgericht 15-16 voor alle cohorten Datum : 10-05-2015 De centrale examencommissie

Nadere informatie

IFV Uitvoeringsregeling Fraude

IFV Uitvoeringsregeling Fraude IFV Uitvoeringsregeling Fraude Opgesteld door: Bureau Toezicht Examinering en Certificering Vastgesteld door: Het dagelijks bestuur van het IFV op 10 september 2014. Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Visitatie van examen in de BPV of simulatie op school

Visitatie van examen in de BPV of simulatie op school Visitatie van examen in de BPV of simulatie op school Volgens de richtlijnen van de inspectie is het de verantwoordelijkheid van de examencommissie van een onderwijsinstelling om zich te verzekeren van

Nadere informatie

EXAMENPLAN ZC_EXPLAN2016_25203_Pod.Event.Techn_N3_BOL 1. Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatie. Studiejaar diplomering

EXAMENPLAN ZC_EXPLAN2016_25203_Pod.Event.Techn_N3_BOL 1. Crebonr. Kwalificatiedossier. Naam kwalificatie. Studiejaar diplomering EXAMENPLAN 2018 Naam kwalificatie Crebonr. Kwalificatie Leerweg Cohort Startdatum Naam kwalificatiedossier Crebonr. Kwalificatiedossier Niveau Studiejaar diplomering Vaststellingsdatum examenplan Podium-

Nadere informatie

Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB)

Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB) Technisch Beheerder Mechanische Beveiliging (TBMB) Versie 1, januari 2016 Artikel 1. Begripsomschrijvingen CIBV De instelling die onder andere is belast met de voorbereiding, de organisatie en de administratieve

Nadere informatie

Jaarverslag Examenbureau Inburgering PIBLW-Reintegratie

Jaarverslag Examenbureau Inburgering PIBLW-Reintegratie Jaarverslag 2013 Examenbureau Inburgering PIBLW-Reintegratie Samenstelling jaarverslag: Joanna Mocko, Coördinator Examenbureau Inburgering Het verslag wordt openbaar gemaakt via publicatie op de website

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Fraude Brandweeronderwijs

Uitvoeringsregeling Fraude Brandweeronderwijs Uitvoeringsregeling Fraude Brandweeronderwijs Instituut Fysieke Veiligheid Bureau Toezicht Examinering en Certificering Postbus 7010 6801 HA Arnhem Kemperbergerweg 783, Arnhem www.ifv.nl info@ifv.nl 026

Nadere informatie

Examenreglement RAS-Examenbureau

Examenreglement RAS-Examenbureau RAS-Examenbureau RAS-Examenbureau 2016.01 Pagina 1 van 5 1 ALGEMEEN... 3 2 UITVOERING VAN HET EXAMEN... 3 2.1 Wijze en duur van de examens... 3 2.2 Legitimatie... 3 2.3 Het examen... 3 2.4 Locatie... 3

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Eventueel nog uit te voeren opdrachten:

Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Eventueel nog uit te voeren opdrachten: Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: 2016 crebo: 25491 Stageperiode: 36 weken stage van 3 dagen per week wo t/m vrijdag (POK graag zo snel mogelijk getekend inleveren bij het BPV bureau)

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG

EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG Dit examenreglement heeft betrekking op de examinering van de opleidingen: Leergang Compliance

Nadere informatie

Examenreglement MBO Utrecht

Examenreglement MBO Utrecht Examenreglement MBO Utrecht Colofon Definitief vastgesteld door het College van Bestuur op : 1 oktober 2018 Goedkeuring door MT op : 4 september 2018 Instemming Ondernemingsraad op : 27 september 2018

Nadere informatie

Gelders Opleidingsinstituut B.V.

Gelders Opleidingsinstituut B.V. Gelders Opleidingsinstituut B.V. Onderzoek bestuur en opleiding(en) Vierjaarlijks onderzoek Datum vaststelling: 28 november 2018 Samenvatting Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de onderwijsinspectie

Nadere informatie

Jaarverslag toetsing en examinering 2010 Cluster Zorg

Jaarverslag toetsing en examinering 2010 Cluster Zorg Jaarverslag toetsing en examinering 2010 Cluster Zorg Goes, Januari 2011 ROC Zeeland / cluster Zorg / 2010 (kenmerk: 1011 zorg exc 1997) Inhoud: 1. Voorwoord door de voorzitter van de examencommissie:

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT. Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving

EXAMENREGLEMENT. Examen Integraal Adviseren. Begripsomschrijving EXAMENREGLEMENT Examen Integraal Adviseren Begripsomschrijving Artikel 1 Assessor Beroepscommissie Bestuur Commissie Vakbekwaamheid Directeur Fraude Examengecommitteerde Kandidaat Toetstermen Reglement

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Inzage en bezwaar Brandweeronderwijs

Uitvoeringsregeling Inzage en bezwaar Brandweeronderwijs Uitvoeringsregeling Inzage en bezwaar Brandweeronderwijs Instituut Fysieke Veiligheid Bureau Toezicht Examinering en Certificering Postbus 7010 6801 HA Arnhem Kemperbergerweg 783, Arnhem www.ifv.nl info@ifv.nl

Nadere informatie

Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV

Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV Examenreglement Van de examendienst van IPC Groene Ruimte BV Inleiding Het examenreglement beschrijft regels, procedures en voorschriften die van toepassing zijn op de organisatie en beoordeling van examens.

Nadere informatie

2011 / 2012. Toetsplan. Voor de Middelbare Beroepsopleiding Tegelzetter

2011 / 2012. Toetsplan. Voor de Middelbare Beroepsopleiding Tegelzetter 2011 / 2012 Toetsplan Voor de Middelbare Beroepsopleiding Tegelzetter Naam kwalificatie: Tegelzetter Crebonummer: 93910 Behorende bij het kwalificatiedossier: Tegelzetter Crebonummer: 93910 Correcties

Nadere informatie

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID Onderwijseenheid en KSB-niveau Kerntaken 1,2 en 3 Werkprocessen 1.1, 1.5,2.1,2.2, 3.2,3.3 Niveau 2 Crebo 92640 Praktijkexamen Helpende Zorg en Welzijn

Nadere informatie

Examenreglement MBO. Pagina 1 van 12. Vastgesteld door CvB Instemming verleend door studentenraad op

Examenreglement MBO. Pagina 1 van 12. Vastgesteld door CvB Instemming verleend door studentenraad op Examenreglement MBO Vastgesteld door CvB 20-08-2019 Instemming verleend door studentenraad op 20-06-2019 Dit examenreglement is geldig vanaf 20-08-2019 Pagina 1 van 12 Inleiding... 3 Artikel 1 Examencommissie...

Nadere informatie

Jaarverslag Examencommissie cluster Welzijn

Jaarverslag Examencommissie cluster Welzijn Jaarverslag 2012 Examencommissie cluster Welzijn INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Examencommissie... 4 2.1 Samenstelling examencommissie... 4 2.2 Overzicht bijeenkomsten... 4 2.3 Vaststellingscommissie...

Nadere informatie

CONCEPT TOETSING EXAMENREGLEMENT BEWEGINGSDESKUNDIGE NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL (NAH)

CONCEPT TOETSING EXAMENREGLEMENT BEWEGINGSDESKUNDIGE NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL (NAH) CONCEPT TOETSING EXAMENREGLEMENT BEWEGINGSDESKUNDIGE NIET AANGEBOREN HERSENLETSEL (NAH) Oosterbeek, april 2014 Fit!vak, brancheorganisatie erkende sport- en bewegingscentra St. Bernulphusstraat 13h 6861

Nadere informatie

Startjaar: 2014-2015 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 3 Versie: 2014-2015 Vakbekwaam medewerker groenvoorziening Crebo-code: 97252

Startjaar: 2014-2015 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 3 Versie: 2014-2015 Vakbekwaam medewerker groenvoorziening Crebo-code: 97252 NIVEAU 3 TUIN, PARK & LANDSCHAP Startjaar: 2014-2015 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 3 Versie: 2014-2015 Naam uitstroom: Vakbekwaam medewerker groenvoorziening Crebo-code: 97252 BEROEPSGERICHTE

Nadere informatie

Examenreglement MBO. Pagina 1 van 12. Vastgesteld door CvB Instemming verleend door studentenraad op

Examenreglement MBO. Pagina 1 van 12. Vastgesteld door CvB Instemming verleend door studentenraad op Examenreglement MBO Vastgesteld door CvB 23-11-2018 Instemming verleend door studentenraad op 22-11-2018 Dit examenreglement is geldig vanaf 23-11-2018. Pagina 1 van 12 Inleiding... 3 Artikel 1 Examencommissie...

Nadere informatie

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a.

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Reglement Incompanyexamens 2016-2017 Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Nederlandse Associatie voor Examinering 1 Voorwoord Met opleiders die op hun eigen locatie een examen van de

Nadere informatie

Regeling Klachten, Bezwaar en Beroep Examinering

Regeling Klachten, Bezwaar en Beroep Examinering Regeling Klachten, Bezwaar en Beroep Examinering Voorgenomen besluit College van Bestuur d.d. 30 oktober 2012 Instemming Ondernemingsraad (WOR 27 lid 1j) d.d. 22 november 2012 Instemming Studentenraad

Nadere informatie

Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie Opleidingen KNKF PVB 3.1 Geven van lessen 9 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten 16

Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie Opleidingen KNKF PVB 3.1 Geven van lessen 9 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten 16 opdracht van NOC*NSF zijn aansluitend bij de Kwalificatiestructuur Sport 2012 (KSS 2012) toetsdocumenten ontwikkeld. Op 14 mei 2013 zijn de toetsdocumenten vastgesteld door de algemene vergadering van

Nadere informatie

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a.

Reglement Incompanyexamens Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Reglement Incompanyexamens 2017-2018 Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a. Nederlandse Associatie voor Examinering v.1.0 1 Voorwoord Met opleiders die op hun eigen locatie een examen

Nadere informatie

Examenreglement competentiegerichte opleidingen. Da Vinci College

Examenreglement competentiegerichte opleidingen. Da Vinci College Examenreglement competentiegerichte opleidingen van het Regionaal Opleidingencentrum Zuid-Holland Zuid Da Vinci College Dit examenreglement is een bijlage van de onderwijs- en examenregeling en is van

Nadere informatie

Reglement van Toelating

Reglement van Toelating Reglement van Toelating Begripsbepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: de Orde: de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors; het Bestuur: het bestuur van de Nederlandse

Nadere informatie

Afstemming examinering KNSB. 3 ROC s. kennisdelingsconferentie

Afstemming examinering KNSB. 3 ROC s. kennisdelingsconferentie Afstemming examinering KNSB & 3 ROC s kennisdelingsconferentie 27 november 2008 Hoe profiteren deelnemers aan de opleidingen sport & bewegen of aan KNSB opleidingen van onderlinge afstemmimg v.w.b. examinering?

Nadere informatie

Competentieprofiel Assessor/Praktijkbeoordelaar Kern competentie Toelichting Praktijkbeoordelaar Voorbereiding assessment

Competentieprofiel Assessor/Praktijkbeoordelaar Kern competentie Toelichting Praktijkbeoordelaar Voorbereiding assessment Competentieprofiel Assessor/Praktijkbeoordelaar Kern competentie Toelichting Praktijkbeoordelaar Voorbereiding assessment bereidt het assessment voor informeert kandidaat over de praktische kant van het

Nadere informatie