Inhoudsopgave Korfbalvereniging Omhoog De Organisatie Statuten De competitie Aanmelding en opzegging...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave Korfbalvereniging Omhoog De Organisatie Statuten De competitie Aanmelding en opzegging..."

Transcriptie

1 INFOBOEKJE 1

2 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 1 Korfbalvereniging Omhoog... 2 De Organisatie... 3 Statuten... 4 De competitie... 5 Aanmelding en opzegging... 6 De contributie... 6 Accommodatie... 7 Scheidsrechters. 7 Enkele regels voor trainingen en wedstrijden... 8 Training en begeleiding Spelregels Opleidingen Nevenactiviteiten Verhuizing

3 Welkom bij KORFBALVERENIGING OMHOOG. Graag willen wij u door middel van dit boekje wegwijs maken in onze korfbalvereniging. Korfbalvereniging Omhoog is opgericht op 4 mei 1943 midden in de oorlogsjaren. Door een stel enthousiaste meiden is vereniging Omhoog inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van ongeveer 50 leden. Omhoog is een sportieve gezellige vereniging, waarin veel aandacht wordt besteed aan zo goed mogelijk korfballen in wedstrijdverband, maar ook aan ontspanning tijdens nevenactiviteiten. Veel leden zijn dus niet alleen sportief bezig, maar ook actief als vrijwilliger Binnen de club, zoals b.v. begeleider, redactielid, bestuurslid. Onze vereniging is sinds 1 januari 1994 aangesloten bij de KNKV. Hier wordt zowel dames als gemengd korfbal gespeeld. De letters KNKV staan voor Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond. Deze is onderverdeeld in een aantal afdelingen. Onze vereniging hoort bij district Zuid. Wat doet de KNKV zoal: organiseren van veld- en zaalcompetitie verzorgen van uitslagenlijsten verzorgen van cursussen voor leid(st)ers, train(st)ers, scheidsrechters enz. ondersteunen van verenigingen bij het organiseren van b.v. toernooien verzorgen van het bondsblad en website. Op de website van de KNKV vind je een heleboel informatie over korfbal: In dit infoboekje tref je algemene informatie aan over onze vereniging. Mocht je toch nog vragen hebben of ergens mee zitten? Vraag het gewoon even aan een van de leden van Omhoog. De vereniging is ook per te bereiken: omhoog.borkelenschaft@knkv.nl Korfbal is een teamsport. Alleen samen kunnen we er een gezellig en sportief seizoen van maken.

4 3 DE ORGANISATIE K.V. Omhoog is gevestigd in Borkel en Schaft. OMHOOG staat voor: Onder Maria's Hoede Ons Oog Gericht. BESTUUR: Voorzitter : Willemien Louwers Secretaresse : Birgit Kwinten Penningmeester : Anita Intven Bestuursleden : Cis van Houts Margo de Jong Algemeen adres : omhoog.borkelenschaft@knkv.nl

5 4 TAAKVERDELING BESTUUR: Ledenadministratie, Wedstrijdsecretaris Aanspreekpunt voor alle leden Nevenactiviteiten Voorlichting, Pers en Propaganda(VPP), Sponsoring Kasactiviteiten Margo de Jong Anita Intven Cis van Houts Birgit Kwinten/Anita Intven Anita Intven NB. Verdere taakverdeling wordt nog binnen het bestuur bekeken. STATUTEN De vereniging en haar statuten hebben de Koninklijke Goedkeuring. Ook is ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In de statuten staan de belangrijkste regels van de vereniging over zaken als doelstelling, ledenvergadering, bestuursverkiezing enz. Maar ook de rechten en plichten van de leden staan hierin vermeld. De statuten van onze vereniging liggen ter inzage bij het bestuur.

6 DE COMPETITIE 5 Korfbal is een binnen- en buitensport. Dat betekent, dat we in het voor- en najaar (september-oktober en maart-mei) een veldcompetitie spelen en in de wintermaanden een zaalcompetitie(november-maart). De zaalcompetitie staat los van de veldcompetitie. In welk team je uitkomt, is voor de jeugdleden grotendeels afhankelijk van de leeftijd. Het is mogelijk, dat je in en hoger of lager team wordt ingedeeld als dat noodzakelijk is, omdat er niet voldoende leden zijn van jouw eigen leeftijd. De contributie wordt echter wel bepaald door je leeftijd en niet door het team waarvoor je uitkomt. - van 5 tot 7 jaar: welpen - van 8 t/m 11 jaar: pupillen - van 12 t/m 15 jaar: aspiranten - van 16 t/m 19 jaar: junioren - ouder dan 20 jaar: senioren Peildatum is 1 oktober. Deze indelingen zijn door de KNKV vastgesteld.

7 AANMELDING EN OPZEGGING 6 AANMELDING: Je kunt op elk moment lid worden van Omhoog. Je mag vanaf 5 jaar altijd gratis meedoen aan 3 proeftrainingen. Als je het korfballen leuk vindt, kun je je aanmelden bij de wedstrijdsecretaresse. Aanmeldingsformulieren zijn te verkrijgen bij de trainer en de jeugdcoördinator. OPZEGGING: Dit dient te geschieden bij de wedstrijdsecretaresse voor 1 mei van het daarop volgend verenigingsjaar. Dit in verband met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Opzeggen na 1 mei wil dus zeggen dat je nog 1 jaar contributie moet betalen aan de vereniging!!! CONTRIBUTIE Deze wordt 1x per jaar geïnd, nl. begin september. Dit voorloopt per automatisch incasso. Er kan voor gekozen worden de contributie niet via automatische incasso te laten verlopen. Dan wordt er een nota gestuurd. De contributie bedraagt dit seizoen: Senioren 105,- senioren(deelname zaal- of veldcompetitie) 85,- senioren, die alleen trainingen volgen* 60,- junioren 85,- asp/pup/welpen 70,- welpen, die alleen trainingen volgen* 45,- rustende leden 30,- Bankrekeningnummer: NL03 RABO *Als iemand in de loop van het seizoen toch gaat spelen, wordt dit bedrag verhoogd naar gelang de nog te spelen wedstrijden.

8 7 ACCOMODATIE De thuiswedstrijden worden gespeeld op het korfbalveld van Sportpark "De Brug" te Borkel en Schaft. Na de wedstrijd is er gelegenheid om te douchen. Hetzelfde geldt voor de trainingen. De zaalcompetitie en de trainingen (welke plaatsvindt gedurende de wintermaanden) wordt in verschillende sporthallen gespeeld. De aanvangstijden van de wedstrijden zijn verschillend. SCHEIDSRECHTERS De teams worden door leden van de eigen vereniging gefloten, de uitwedstrijden door de tegenstander, de thuiswedstrijden door eigen leden. Vanwege het grote tekort aan scheidsrechters is besloten om alle spelende seniorenleden en alle juniorenleden vanaf 16 jaar op toerbeurt een wedstrijd te laten fluiten. Wanneer iemand niet kan, wordt verzocht onderling te ruilen. Van speelsters en publiek wordt verwacht dat zij respect hebben voor de scheidsrechter, ook al worden er in haar/zijn ogen onjuiste beslissingen genomen.

9 ENKELE REGELS VOOR TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN THUISWEDSTRIJDEN: 8 De thuiswedstrijden op zondag beginnen om uur. De midweek speelt op woensdag om uur. De jeugd speelt altijd op zaterdag (9.30) en de senioren altijd op zondag. De aanvangstijden voor de wedstrijden in de zaal kunnen erg verschillend zijn. Bij een thuiswedstrijd zorgt ieder team er zelf voor, dat de velden op een goede manier worden uitgelegd en na afloop ook weer worden opgeruimd. Tijdens de rust moet er voor drinken gezorgd worden en achteraf moeten de kleedlokalen worden schoongemaakt. Iedereen zorgt ervoor dat zij een half uur voor aanvang van de wedstrijd op het korfbalveld aanwezig is. Diegenen, die aan de beurt is om het veld klaar te leggen, dient een uur van tevoren aanwezig te zijn. UITWEDSTRIJDEN: De tijden zijn afhankelijk van de tegenpartij. Wanneer er een uitwedstrijd is, is het vertrekpunt altijd het kiosk. Ieder team regelt onderling het vervoer. Hiervoor worden ouders per toerbeurt ingeschakeld. Iemand, die verhinderd is, moet proberen ZELF voor vervanging te zorgen of te ruilen met een andere ouder. VERVOER Tijdens het vervoer van kinderen mogen er niet meer dan 3 kinderen op de achterbank, gordel is verplicht. Kinderen tussen 3 en 12 jaar en onder de 1.40m. mogen alleen voor als zij op een stoelverhoger zitten, waardoor de gordel goed past. Eigen kinderen, kleiner dan 1.40m moeten ook op de achterbank op een goedgekeurde stoelverhoger. 9

10 VERZEKERING De vereniging is in principe niet verantwoordelijk voor het vervoer van en naar trainingen, wedstrijden, toernooien enz. De chauffeur is verantwoordelijk voor de inzittenden. Een inzittendenverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Wanneer leden op de fiets naar een wedstrijd gaan, zijn zij zelf verantwoordelijk (en/of de ouders). De vereniging heeft wel een vrijwilligersverzekering, die de vrijwilligers verzekert, inclusief de vervoersouders die op toerbeurt zijn ingedeeld. Schade en/of ongevallen tijdens trainingen, wedstrijden of nevenactiviteiten kunt U binnen 24 uur melden bij Miranda van de Gevel, tel: BEGELEIDING JEUGDWEDSTRIJDEN Alle wedstrijden gespeeld door welpen en pupillen worden in principe begeleid door de ouders. Bij uitwedstrijden zorgen zij voor het aan/uitkleden van de speelsters, het invullen van het wedstrijdformulier, het coachen tijdens de wedstrijd en het terugbrengen van de sporttas met alle materialen. Bij thuiswedstrijden komt ook het uitleggen en opruimen van het veld erbij en het zorgen voor thee of ranja in de rust. Tijdens de thuiswedstrijden is er altijd een scheidsrechter (iemand van de vereniging) aanwezig, mocht U problemen ondervinden. Alle ouders worden op toerbeurt ingeschakeld. Wanneer U om een of andere reden niet kunt, wilt U dan zelf onderling ruilen. DOUCHEN Na iedere training of wedstrijd is er gelegenheid om te douchen. In de ledenvergadering van mei 1999 is in principe afgesproken dat iedere speelster zich na de wedstrijd gaat douchen. Dit is beter voor de spieren en veel hygiënischer. Van iedere speelster wordt dus verwacht dat zij een handdoek, zeep en evt. badslippers bij zich heeft. LEGITIMATIEBEWIJS: Voor zowel de veld- als de zaalcompetitie moet ieder lid een legitimatiebewijs hebben van de KNKV. Nieuwe leden moeten daarvoor 1 pasfoto inleveren bij de wedstrijdsecretaresse. De andere leden krijgen bericht, wanneer zij weer nieuwe pasfoto's moeten inleveren. BLESSURES De vereniging is niet aansprakelijk voor blessures opgelopen op het sportveld, alleen wanneer zij nalatig is geweest.

11 10 KLEDING TIJDENS DE WEDSTRIJD: Hiervoor is alleen het dragen van een officieel uniform toegestaan en voetbalschoenen. (binnen zaalschoenen met witte zool) Het officiële uniform ziet er als volgt uit: - shirt: is oranje en wordt door de vereniging verzorgd. Je krijgt het voor de wedstrijd. Na de wedstrijd lever je het in bij de leidster, waarna het door de vereniging wordt gewassen. - rok: is groen. Je krijgt van de vereniging een "eigen" rok tegen een vergoeding van 30,- - sokken: oranje (zijn te verkrijgen bij de vereniging vanaf maat 31 voor 5,25 of bij Jekusport in Hapert) - schoenen: buiten voetbalschoenen en binnen zaalschoenen met WITTE zool. (zelf aanschaffen) KLEDING TRAINING: Makkelijk zittende sportkleding (dus geen strakke broeken e.d.) Voor buiten voetbalschoenen en voor binnen zaalschoenen met witte zool. Zorg voor goed schoeisel, dit voorkomt blessures. AFMELDEN TRAINING/WEDSTRIJD: Zowel voor de wedstrijden als voor de training dient men zich zo spoedig mogelijk af te melden bij de leiding. SIERADEN: Bij zowel trainingen als wedstrijden is het dragen van sieraden niet toegestaan. Laat deze daarom thuis, dit om verlies of diefstal te voorkomen.

12 11 TRAINING EN BEGELEIDING: Trainingsavond: woensdagavond Veld: Zaal: (onder voorbehoud) senioren senioren Iedereen probeert een kwartier voor de aanvangstijd van de training aanwezig te zijn, zodat je je vooraf kunt omkleden. Ook kan in die tijd het materiaal klaargezet worden, zodat de trainingen op tijd kunnen beginnen. Na afloop van de training moet het materiaal gezamenlijk worden opgeruimd. Probeer evt. huiswerk zo te plannen, dat je zo veel mogelijk bij de training aanwezig kunt zijn. Dit is een stuk prettiger werken voor de train(st)ers, die er toch behoorlijk wat vrije tijd insteken. Senioren Trainer: Guus de Jong Begeleiding Omhoog 1: Begeleiding Midweek: Karien Ronkes Laura Intven

13 12 SPELREGELS: Spelregels leer je vooral op de training en in de wedstrijd. Hieronder volgen alvast enkele belangrijke spelregels. Elk team bestaat uit 8 speelsters, waarvan 4 aanvallers en 4 verdedigers. Een veld bestaat uit 2 vakken en in elk vak staan 8 speelsters, van elk team 4. Niet lopen of stuiten met de bal in de hand. (Je moet dus overgooien) Niet schoppen of slaan naar de bal. Bij vrije worp of ingooibal mag je de bal niet langer dan 4 seconden bij je houden. Je mag je tegenstandster niet wegduwen of blokkeren. Als je tegenstandster met de hand boven de bal staat, is de bal verdedigd en mag je niet doelen. Een doelpunt geldt alleen als de bal aan de bovenkant in de korf gaat. Bij twee doelpunten wordt er van vak en functie gewisseld bij de aspiranten, junioren en senioren. Bij de welpen, pupillen wordt alleen in de rust gewisseld.

14 13 OPLEIDINGEN Vanuit de vereniging bestaat de mogelijkheid om verschillende cursussen (b.v. scheidsrechterscursus of cursus jeugdleidster) te volgen, die nuttig kunnen zijn voor het werk, dat men binnen de club verricht. De kosten worden dan doorgaans door de vereniging vergoed. Mocht je hiervoor interesse hebben, dan kun je dit doorgeven bij het bestuur. NEVENACTIVITEITEN De jaarlijks terugkerende activiteiten voor het aanvullen van het financiële potje zijn o.a: - rommelmarkt, - grote clubactie (september/oktober) Soms zijn er bovendien nog andere initiatiefneemsters, die iets organiseren. VERHUIZINGEN Indien je gaat verhuizen of een ander telefoonnummer krijgt, wil je dit dan doorgeven aan Margo de Jong. omhoog.borkelenschaft@knkv.nl

15

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING 1 Inhoudsopgave Voorwoord Algemene korfbalinformatie 1. Bestuur blz. 3 2. Competitiezaken van onze vereniging blz. 4 3. Accommodatie blz. 4 4. Teamindeling blz. 4 5.

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING BLAUW WIT

KORFBALVERENIGING BLAUW WIT KORFBALVERENIGING BLAUW WIT INFORMATIE VOOR OUDERS SEIZOEN 2014-2015 INHOUDSOPGAVE 1. Welkom bij korfbalvereniging Blauw- Wit... 3 2. Wat is korfbal?... 3 3. Algemene informatie E- jeugd / Welpen... 3

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Informatieboekje VIOS

Informatieboekje VIOS Informatieboekje VIOS Beste ouders en korfballers, Voor jullie ligt het informatieboekje van VIOS. Dit boekje is bedoeld voor spelers en ouders maar ook om trainers en bestuur van VIOS een houvast te geven

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS Korfbalvereniging De Maaskanters Wij zijn erg blij dat je interesse hebt in onze vereniging. Dit boekje geeft je een eerste indruk van de sport korfbal

Nadere informatie

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld!

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld! 1 2 Voorwoord Korfbal is een teamsport. In het korfbal sta je er niet alleen voor. Vanaf nu speel je in een team. Vaak eerst eenvakskorfbal en daarna tweevakskorfbal. Teamsport betekent: je samen inzetten,

Nadere informatie

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V.

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. INFORMATIEBOEKJE WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. Onlangs ben je lid geworden of je denkt erover om lid te worden van D.K.V. In dit boekje tref je de eerste algemene informatie aan om je wegwijs te

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalclub J.E.S

Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jong en Sportief Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jeugdteams We vinden het leuk dat je lid bent of graag wilt worden van onze vereniging. In dit boekje hebben we voor U de belangrijkste informatie op een rijtje

Nadere informatie

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 -

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 - Informatiebrochure Auteur: Bestuur K.V. Elko Datum van uitgifte: November 2013 Informatiebrochure 2013-1 - Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...2 Inleiding:...3 De besturen:...5 Bestuur:...5 Technische Commissie:...6

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI Deze folder geeft informatie over AVANTI, een dynamische korfbalvereniging die voor alle leeftijdsgroepen en niveaus mogelijkheden biedt. Voorwoord Dit is de informatiefolder

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

HET BESTUUR Het bestuur bestaat uit:

HET BESTUUR Het bestuur bestaat uit: Voorwoord, Dit boekje is speciaal gemaakt voor alle nieuwe leden van de korfbalvereniging DES (Door Eendracht Sterk). Hier kan je informatie over onze vereniging in vinden. Sinds de oprichting in 1958

Nadere informatie

K.V. Revival. Kom bij de leukste club van Nederland! Welkom bij. Praktische info voor ouders

K.V. Revival. Kom bij de leukste club van Nederland! Welkom bij. Praktische info voor ouders Welkom bij K.V. Revival Praktische info voor ouders Broekje/rokje Als je een wedstrijd moet spelen, dan wordt er van je verwacht dat je de volgende kleding aan hebt: Een wit shirt en een bordeauxrood broekje/rokje.

Nadere informatie

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Opgericht 6 juni 1953 Sportcomplex MOLENZICHT Gr. v Prinstererstraat, Alblasserdam 078-6915988 Website: www.ckc-kinderdijk.nl Via dit schrijven willen wij je graag

Nadere informatie

Informatieboekje. K.V. Leonidas

Informatieboekje. K.V. Leonidas Informatieboekje K.V. Leonidas 1 Voorwoord Beste lezer, Hartelijk welkom bij korfbalvereniging Leonidas uit Noordwolde! Korfbalvereniging Leonidas is opgericht op 29 mei 1942 en nog altijd springlevend!

Nadere informatie

WELKOM BIJ s.k.v. NEXUS

WELKOM BIJ s.k.v. NEXUS WELKOM BIJ s.k.v. NEXUS INFORMATIEBOEKJE + AANMELDINGSFORMULIER (2017/2018) HOE HET BEGON De Schiedamse KorfbalVereniging NEXUS (Latijn voor verbinding) is het resultaat van een fusie tussen s.s.c. Harga

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Infoboekje LKV HET BOSCH

Infoboekje LKV HET BOSCH Infoboekje LKV HET BOSCH Meer dan korfbal alleen! Waarom dit boekje? Dit infoboekje is bedoeld om je nader kennis te laten maken en te informeren over onze korfbalvereniging L.K.V. Het Bosch. Wat leuk

Nadere informatie

Korfbal is een gemengde sport voor jongens en meisjes. Ons clubhuis is dan ook een sociale ontmoetingsplaats waar vele vriendschappen zijn begonnen.

Korfbal is een gemengde sport voor jongens en meisjes. Ons clubhuis is dan ook een sociale ontmoetingsplaats waar vele vriendschappen zijn begonnen. Welkom bij NKV! NKV is opgericht in 1963 en sindsdien dé korfbalclub van Nuenen. De laatste jaren groeit de vereniging weer behoorlijk met name door een toenemend aantal jeugdleden. NKV is een sportieve

Nadere informatie

Informatiebrochure. Seizoen Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November Informatiebrochure

Informatiebrochure. Seizoen Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November Informatiebrochure Informatiebrochure Seizoen 2011 2012 Auteur: Bestuur K.V. Elko Datum van uitgifte: November 2011 Informatiebrochure 2011-1 - Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Inleiding:... 3 De besturen:... 5 Bestuur:...

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

Welkom bij Ready 60. Beste lezer,

Welkom bij Ready 60. Beste lezer, Informatieboekje Welkom bij Ready 60. Beste lezer, Je hebt het informatieboekje van Ready 60 in je handen. Of je nu lid bent, of misschien lid wilt worden van onze vereniging, dit boekje is bedoeld om

Nadere informatie

Informatieboekje. K.V. Leonidas

Informatieboekje. K.V. Leonidas Informatieboekje K.V. Leonidas 1 Voorwoord Beste lezer, Hartelijk welkom bij korfbalvereniging Leonidas uit Noordwolde! Korfbalvereniging Leonidas is opgericht op 29 mei 1942 en nog altijd springlevend!

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging CKV AVANTI

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging CKV AVANTI INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging CKV AVANTI Deze folder geeft informatie over AVANTI, een dynamische korfbalvereniging die voor alle leeftijdsgroepen en niveaus mogelijkheden biedt. Voorwoord Dit is

Nadere informatie

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen In de eerste plaats wil de jeugdcommissie de nieuwe vrijwilligers en al onze nieuwe jeugdleden van harte welkom heten bij de jeugdafdeling van Festilent. Wij hopen dat jullie het komende seizoen met veel

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni.

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni. BLAUW-WIT WELKOM! Onderwerpen Trainingen Korfbal competitie Wedstrijdkleding Wat vinden wij belangrijk? Wat verwachten wij van ouders? Communicatie Wat doen we verder nog voor leuks? TRAININGEN - Elk team

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

Hengelosche Korfbalclub H.K.C.

Hengelosche Korfbalclub H.K.C. Infoboekje (2016) De Hengelosche Korfbalclub HKC is opgericht op 4 mei 1913 te Hengelo Koninklijk goedgekeurd 20 december 1961 Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning 4 mei 2013 Voorwoord In dit bewaar-boekje

Nadere informatie

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden...

1. Aanmelden Wedstrijdprogramma Thuiswedstrijden Uitwedstrijden Afgelaste wedstrijden Afmelden... JEUGD INFOBOEKJE Inhoud 1. Aanmelden... 3 2. Wedstrijdprogramma... 3 3. Thuiswedstrijden... 3 4. Uitwedstrijden... 4 5. Afgelaste wedstrijden... 4 6. Afmelden... 5 7. Verjaardagen... 5 8. Speciale activiteiten...

Nadere informatie

VOETBAL- EN KORFBALVERENIGING

VOETBAL- EN KORFBALVERENIGING VOETBAL- EN KORFBALVERENIGING OPGERICHT 31 AUGUSTUS 1939 Informatieboekje JEUGD www.dawschaijk.nl VOORWOORD Hoi, Leuk dat je wil gaan voetballen of korfballen! Bij deze heten we je van harte welkom bij

Nadere informatie

WELKOM BIJ s.k.v. NEXUS

WELKOM BIJ s.k.v. NEXUS WELKOM BIJ s.k.v. NEXUS INFORMATIEBOEKJE (2015/2016) HOE HET BEGON De Schiedamse KorfbalVereniging NEXUS (Latijn voor verbinding) is het resultaat van een fusie tussen s.s.c. Harga en c.k.v. ODI. Tot deze

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

JEUGDBELEID. KORFBALVERENIGING ONA Overasselt

JEUGDBELEID. KORFBALVERENIGING ONA Overasselt JEUGDBELEID KORFBALVERENIGING ONA Overasselt Augustus 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Samenstelling jeugdcommissie... 4 2. Doelstelling jeugdcommissie... 4 3. Aanspreekpunt... 5 4. Indeling teams...

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalvereniging ARENA!

Welkom bij Korfbalvereniging ARENA! Welkom bij Korfbalvereniging ARENA! Leuk dat je lid bent geworden van onze vereniging. Op dit formulier vind je onder andere informatie over het trainen en spelen van wedstrijden bij onze vereniging. Als

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE PEELKORF

WELKOM BIJ DE PEELKORF WELKOM BIJ DE PEELKORF SV Ysselsteyn is een fusievereniging met voetbal-korfbal. Zij heeft een eigen dagelijks bestuur. Daarnaast heeft afd.voetbal en afd. korfbal ieder een eigen bestuur. De Peelkorf

Nadere informatie

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: )

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: ) Infobulletin Jeugd (Seizoen: 2014-2015) opgericht: 29 augustus 1982 www. revoc.nl Aanmelden Een nieuw jeugdlid kan aangemeld worden bij één van de train(st)ers. De eerste 3 trainingen zijn gratis. Als

Nadere informatie

bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd

bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd bij Tornado Laren Informatie over het volleyballen bij de jeugd Inhoud 1. Welkom bij Tornado Laren... 3 2. Tornado Laren... 3 2.1. Het bestuur... 4 2.2. De jeugdcommissie... 4 3. Volleyballen bij Tornado

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER voor nieuwe korfballeden

AANMELDINGSFORMULIER voor nieuwe korfballeden Rabobankrek. 1235.60.179 AANMELDINGSFORMULIER voor nieuwe korfballeden Datum van aanmelding... Voornaam... Achternaam... Adres... Postcode en woonplaats... Geboortedatum... Telefoonnummer (vast en mob)...

Nadere informatie

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta Informatie brochure Informatie brochure volleybalvereniging Dosko/Acta. Volleybal vereniging Dosko/Acta is de volleybal vereniging voor Franeker en omstreken en is opgericht in 2006. Dosko/Acta is ontstaan

Nadere informatie

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden

WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016. Informatie voor leden Informatie voor leden WELKOM BIJ VV RHELICO 2015-2016 In dit boekje tref je, als nieuw lid van de voetbalvereniging Rhelico, de eerste algemene informatie aan om je een beetje wegwijs te maken. Het is

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Gegevens Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Informatieboekje Korfbalvereniging ADOS

Informatieboekje Korfbalvereniging ADOS Informatieboekje Korfbalvereniging ADOS Inhoudsopgave Welkom De vereniging ADOS Het ontstaan van korfbal Spelregels in het kort Wetenswaardigheden binnen de vereniging Commissies binnen ADOS Huisregels

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave:

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1 Informatie voor aspirant leden van R.k.s.v. BSC Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1. Verenigingsdoelstelling 2. Aanmelden en opzeggen bij BSC 3. Contributie 4. Verenigingsinformatie

Nadere informatie

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel E-mail adres(sen)***

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

S.C. Elshout Handbal. Info. Boekje

S.C. Elshout Handbal. Info. Boekje S.C. Elshout Handbal Info Boekje 1 Inhoud Intro... 3 Samenstelling bestuur.... 4 Coaches zaalseizoen.... 5 Trainingsdagen zaalseizoen.... 5 Trainingsdagen veldseizoen.... 5 Vervoer.... 6 Nieuwe leden....

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2017

Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2017 Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2017 Datum: woensdagmiddag 11 oktober Aanvang: 14:30 uur Locatie: het korfbalveld op Sportpark Jaspers, Jaspersweg 9 in Winterswijk Organisatie: korfbalvereniging

Nadere informatie

INFORMATIE G.K.V. ONS CLUBJE VOOR OUDERS & NIEUWE JEUGDLEDEN

INFORMATIE G.K.V. ONS CLUBJE VOOR OUDERS & NIEUWE JEUGDLEDEN versie 1 (1 Febr. 2010) INFORMATIE G.K.V. ONS CLUBJE VOOR OUDERS & NIEUWE JEUGDLEDEN Voorwoord Nieuwe leden, en hun ouders, van harte welkom bij G.K.V. Ons Clubje. Wij hopen dat u zich thuis zult voelen

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Jeugd aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Welkom bij Quick-Up!

Welkom bij Quick-Up! Inhoudsopgave Welkom bij Quick-Up! pag. 3 De organisatie van Quick-Up pag. 4 Lidmaatschap pag. 5 Privacy pag. 5 Informatie over de teams pag. 6 Teamindeling pag. 7 Trainingen en wedstrijden pag. 7 Spelerskaarten

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Welkom bij ZAP handbal Informatie voor nieuwe leden

Welkom bij ZAP handbal Informatie voor nieuwe leden Welkom bij ZAP handbal Informatie voor nieuwe leden ZAP handbal Ceresplein 1 1764HD Breezand E-mail: zap@handbal.nl 0223-521962 Welkom bij ZAP! U hebt er voor gekozen om uw dochter of zoon bij sportvereniging

Nadere informatie

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN Verenigingsinformatie vv WDS Vereniging De voetbalvereniging WDS is een amateurvereniging en is opgericht 2 april 1948. De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: Herensenioren op zaterdag Jeugdvoetbal

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Kennismaken met KV Diderna/Visser Sloopwerken... 1. 2. Korfballen bij KV Diderna/Visser Sloopwerken... 2. 3. Het sporttenue...

INHOUDSOPGAVE. 1. Kennismaken met KV Diderna/Visser Sloopwerken... 1. 2. Korfballen bij KV Diderna/Visser Sloopwerken... 2. 3. Het sporttenue... Informatieboekje KV Diderna/Visser Sloopwerken - informatieboekje INHOUDSOPGAVE 1. Kennismaken met KV Diderna/Visser Sloopwerken... 1 2. Korfballen bij KV Diderna/Visser Sloopwerken... 2 3. Het sporttenue...

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Wil je korfballen op topniveau? Of ben je alleen op zoek naar gezelligheid? Of wil je het beste van beide combineren? Kom dan naar V.E.O.

Wil je korfballen op topniveau? Of ben je alleen op zoek naar gezelligheid? Of wil je het beste van beide combineren? Kom dan naar V.E.O. Wil je korfballen op topniveau? Of ben je alleen op zoek naar gezelligheid? Of wil je het beste van beide combineren? Kom dan naar V.E.O. Pagina 2 WWW.VEOKORFBAL.NL Pagina 3 I N H O U D S O P G AV E Historie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen

Welkom bij BAS basketbal seizoen Welkom bij BAS basketbal seizoen 2016 2017 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET FC LEO

INFORMATIEPAKKET FC LEO INFORMATIEPAKKET FC LEO Versie: 21-09-2015 - Wijzigingen en typefouten onder voorbehoud Van harte welkom bij FC LEO Namens de gehele club willen we je van harte welkom heten bij de voetbalclub van de Marne,

Nadere informatie

Informatiebulletin: Accommodatie: Sportpark Het Veer Het Veer DH Avenhorn T

Informatiebulletin: Accommodatie: Sportpark Het Veer Het Veer DH Avenhorn T Informatiebulletin: Bij Kwiek 78 voetballen is leuk voor jong en oud. Het is een vereniging waar sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Met trots noemen wij ons het sportieve hart van

Nadere informatie

Welkom bij BAS Basketbal seizoen

Welkom bij BAS Basketbal seizoen Welkom bij BAS Basketbal seizoen 2017-2018 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalvereniging ARENA!

Welkom bij Korfbalvereniging ARENA! Welkom bij Korfbalvereniging ARENA! Leuk dat je lid bent geworden van onze vereniging. Op dit formulier vind je onder andere informatie over het trainen en spelen van wedstrijden bij onze vereniging. Als

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

Aandachtspunten nieuwe leden:

Aandachtspunten nieuwe leden: Aandachtspunten nieuwe leden: Welkom bij Smash, Met elkaar proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan het volleyballen. Daar heb je natuurlijk niet alleen een team voor nodig dat zowel in als buiten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964 Huishoudelijk Reglement van Volleybalvereniging DYNAMO Opgericht 1 september 1964 Het Huishoudelijk Reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2009 Inhoudsopgave: Art. 1 Art.

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

Handleiding voor nieuwe leden en teams (jeugd/dames/heren) van ZvWeert

Handleiding voor nieuwe leden en teams (jeugd/dames/heren) van ZvWeert Handleiding voor nieuwe leden en teams (jeugd/dames/heren) van ZvWeert 1. Aanmelding - Iedere speler van het team dient aangemeld te worden middels een aanmeldingsformulier. Dit aanmeldingsformulier is

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING AANMELDINGSFORMULIER 2016/2017 Versie Pagina 1 van 5

LEUSDER HANDBAL VERENIGING AANMELDINGSFORMULIER 2016/2017 Versie Pagina 1 van 5 Versie 01-10-2016 Pagina 1 van 5 Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente digitale pasfoto (pasfoto via e-mail versturen aan ledenadministratie),

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2017 2018 REGIO EMMEN E.O. / REGIO ASSEN E.O. Algemene bepalingen en de belangrijke spelregels ALGEMENE BEPALINGEN Organisatie De wedstrijden worden gespeeld onder auspiciën

Nadere informatie

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers Wat u moet weten over basketbalvereniging De Hoppers Versie: 28 augustus 2008 Inhoudsopgave blz Leeftijdsgroepen.. 3 Trainingen 3 sporthal trainingstijden aantal trainingen looptijd van een seizoen teambegeleiding

Nadere informatie

Welkom bij ZAP handbal Informatie voor nieuwe leden. ZAP handbal Ceresplein HD Breezand

Welkom bij ZAP handbal Informatie voor nieuwe leden. ZAP handbal Ceresplein HD Breezand Welkom bij ZAP handbal Informatie voor nieuwe leden ZAP handbal Ceresplein 1 1764HD Breezand E-mail: zap@handbal.nl 0223-521962 Welkom bij ZAP! U hebt er voor gekozen om uw dochter of zoon bij sportvereniging

Nadere informatie

Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2016

Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2016 Programmaboekje Skopein Schoolkorfbaltoernooi 2016 Datum: woensdagmiddag 12 oktober Aanvang: 14:30 uur Locatie: het korfbalveld op Sportpark Jaspers, Jaspersweg 9 in Winterswijk Organisatie: korfbalvereniging

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalvereniging ARENA!

Welkom bij Korfbalvereniging ARENA! Welkom bij Korfbalvereniging ARENA! Leuk dat je lid bent geworden van onze vereniging. Op dit formulier vind je onder andere informatie over het trainen en spelen van wedstrijden bij onze vereniging. Als

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/Rinsma Fashion (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn

Nadere informatie