Startpagina. Inloggen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Startpagina. Inloggen"

Transcriptie

1 Handleiding gebruik Mira website Startpagina Als je naar de Mira website gaat ( zal je nergens een login-functie zien. Deze is bewust verborgen gehouden om geen inbrekers aan te lokken. Inloggen Om te kunnen inloggen moet je expliciet naar het web-adres gaan. Om in te loggen gebruik je je volledige naam ( Voornaam Naam ) en het je door de beheerders bezorgde paswoord. (Als je je paswoord vergeten bent, kan je een nieuw vragen, dit wordt je via een bezorgd.)

2 Ingelogd Eénmaal ingelogd, krijg je in het linkerpaneel van de site een aantal extra mogelijkheden: Direct na het inloggen zit je op de pagina Mijn Account'. Door Bewerken te kiezen (of Edit in 't Engels kan je enkele van je gegevens wijzigen ( adres, paswoord, voorkeurstaal). Je kan ook een foto van jezelf inladen, maar deze functie gebruiken we momenteel niet. Je hebt een link Uitloggen, die precies doet wat hij zegt... En natuurlijk de meest interessante link op deze pagina: Inhoud Aanmaken.

3 Inhoud aanmaken Dit is het hart van de website, via Inhoud Aanmaken kan je Artikels schrijven, Nieuwsberichten posten of Weblinks aanmaken. Het stramien is steeds hetzelfde: je vult een titel in, duidt een categorie aan en je kan beginnen typen. Normale webpagina's worden uitgeschreven in de pagina-opmaaktaal HTML, maar in dit systeem kan het op een iets veréénvoudigde manier: In normale HTML moet een paragraaf omringd worden door zogenaamde tags, elke paragraaf moet dan beginnen met <p> en afgesloten worden met </p>. In Drupal, het systeem dat de Mira-website gebruikt, hoef je die <p>blabla</p> niet te typen. Aan het einde van een paragraaf druk je gewoon op enter om een nieuwe paragraaf te beginnen. Dit betekent ook dat je je tekst gerust in een tekstverwerker kan intikken en dan via kopiëren en plakken hier kan invoegen. Titels en andere bijzondere tekst Er zijn echter een aantal uitzonderingen, waarbij het nog steeds nodig is de traditionele htmltags te gaan gebruiken: Titels, of Hoofdingen, moeten omringd worden met <hx> en </hx> tags. X moet hierbij een getal zijn van 1 tot 6, waarbij 1 het grootste model titel is, en 6 het kleinste model. De beginen eindtag van een titel moeten dezelfde zijn. <h2>dit is een goede titel</h2> is dus een goed voorbeeld, terwijl <h1>dit is een titel</h3> een fout voorbeeld is. Gebruik nooit <h1>, dit is het model gebruikt voor de paginatitel, begin je artikel-hoofdingen dus liefst met <h2>. Gebruik liefst ook niet te veel niveau's, dat werkt verwarrend voor de lezer. Voor een normaal artikel zou je met 2 niveau's (<h2> en <h3> moeten toekomen), een nieuwsbericht heeft liefst geen hoofdingen, maar enkel paragrafen. Buiten titels zijn er nog enkele andere bijzondere tekstsoorten die je kan & mag gebruiken: <em> staat voor emphasis en zal meestal als schuingedrukte tekst getoond worden. <strong> wordt meestal als vetgedrukte tekst getoond. <sup> en <sub> staan voor superscript en subscript (dus iets verhoogde of verlaagde tekst in een kleiner lettertype. Dit is bvb. nuttig voor chemische of wiskundige formule's) Vergeet ook niet om telkens je tag af te sluiten door de equivalente afsluittag te gebruiken (bvb. </em> aan het einde van een <em> volgt een</em>) <cite> geeft een citaat weer, en zal in veel browsers omringd worden door aanhalingstekens of schuingedrukt staan. <code> wordt verondersteld programmacode voor te stellen en zal in een monospace lettertype weergegeven worden. Lijsten Zeker in een artikel (minder in een nieuwsbericht) zal het soms nodig zijn om een lijst of een tabel te plaatsen. Lijsten en tabellen werken via een combinatie van tags en zijn daarom iets ingewikkelder (zeker de tabellen). Indien je er niet in slaagt deze goed te krijgen, schrijf er dan bij wat je

4 precies wil bereiken en laat de afwerking ervan over aan één van de meer ervaren websitebeheerders (vraag het aan één van hen via een mailtje, liefst met een link naar het artikel in kwestie erbij). Ben je toch dapper genoeg om het zelf te doen, lees dan vooral verder: Lijsten bestaan er in drie verschillende vormen, maar slechts twee ervan zijn echt nuttig in de meeste gevallen: de genummerde lijst en de ongenummerde lijst. Deze werken op dezelfde wijze: Begin een lijst met een openings-lijsttag, dit is <ol> voor een genummerde lijst ( ordered list ) en <ul> voor een ongenummerde lijst ( unordered list ). Aan het einde van de volledige lijst mag je niet vergeten af te sluiten met </ol> of </ul>. Let wel op de juiste eindtag te gebruiken! Een lijst bestaat uit lijst-elementen, of list-items. Elk lijst-element wordt omringd door een item-tag, deze is hetzelfde voor beide soorten lijsten, namelijk <li> (en </li> na het item). Een lijst ziet er dus als volgt uit: Genummerd: <ol> <li>eerste element</li> <li>tweede element</li> <li>derde element</li> </ol> Dit wordt dan door de webbrowser getoond als: 1. Eerste element 2. Tweede element 3. Derde element Ongenummerd <ul> <li>eerste element</li> <li>tweede element</li> <li>derde element</li> </ul> Dit wordt dan door de webbrowser getoond als: Eerste element Tweede element Derde element De derde soort lijst, de definitielijst gebruikt drie tags <dl>, <dt> en <dd> Waarbij <dl> de lijsttag is, en <dt> een lijst-item van type titel is en <dd> een lijst-item van type data. Als je wil weten hoe dit eruit ziet, probeer het dan gerust (je kan altijd de Voorbeeldweergave knop gebruiken om te zien hoe iets eruit ziet zonder daarmee het artikel te bewaren), maar dit soort lijst is slechts uiterst zelden nodig. Tabellen Tabellen zijn nog een pak ingewikkelder dan lijsten, en werken met een hele reeks tags die volgens bepaalde regels met mekaar gecombineerd moeten worden. We leggen dit kort uit,

5 met een voorbeeld, maar bij twijfel of vragen : contacteer één van de website-beheerders. Een tabel moet steeds met <table> tags omringd zijn. Binnen die <table> tags is er een eerste niveau van onderverdeling in <thead> en <tbody>, de eerste voor de hoofdingen (kolomtitels) en de tweede voor de gegevens. Binnen in <thead> en <tbody> wordt er in rijen gewerkt, <tr>, en binnen elke rij met cellen <td>. De feitelijke inhoud van de tabel moet steeds in de <td> staan, zowel in de hoofding als in de inhoud. Er is nog één speciale truuk die kan gebruikt worden op de Mira-website, het is namelijk mogelijk om afwisselende rijen van een tabel een andere kleur te geven. Dit gebeurt door de <tr> tag uit te breiden met een klasse op de volgende manier: <tr class= odd > of <tr class= even >. Let wel, dit alleen in de openingstag, de sluitingstag blijft steeds </tr> zonder meer!!!. Rijen van klasse odd krijgen een lichtblauwe kleur, terwijl rijen van klasse even een witte kleur hebben. Gebruik hiervan is niet verplicht, maar het kan sommige tabellen leesbaarder maken. Een voorbeeld-tabel: <table> <thead> <tr><td>naam</td><td>voornaam</td></tr> </thead> <tbody> <tr class= odd ><td>declercq</td><td>bart</td></tr> <tr class= even ><td>mollet</td><td>philippe</td></tr> </tbody> </table> Ziet er als volgt uit: (Nota : er zal nog voor gezorgd worden dat kolomhoofdingen automatisch vet gedrukt worden, gebruik dus geen <em> of <strong> om dit te bereiken.) Als dit enorm veel werk lijkt om een dergelijke tabel te bereiken, dan heb je gelijk, al kan het nog vrij goed meevallen door een beetje oordeelkundig gebruik te maken van knippen en plakken. Weblinks Zeer vaak zal het wenselijk zijn om een weblink of url in een artikel te plaatsen, zeker in de nieuwsartikels gebeurt dit veelvuldig om te verwijzen naar andere websites. Als je gewoon een webadres zou ingeven in de tekst, zal de bezoeker deze niet automatisch als een aanklikbare link terugvinden. Je moet expliciet een weblink gaan aanmaken.

6 Dit doe je met behulp van de <a> tag. De <a> tag wordt niet zonder meer gebruikt, je moet er extra informatie aan toevoegen voor die z'n werk kan doen. Een <a> tag bevat een aantal elementen. Neem als voorbeeld een link naar de Mira-website zelf: Dit is een <a href= target= _blank >link</a> naar Mira. Dit levert het volgende op: Dit is een link naar Mira. De <a> tag bevat twee extra parameters: href en target. href bevat de eigenlijke URL target is niet verplicht, maar door target= _blank te gebruiken verplichten we de browser van de gelinkte site in een nieuw venster te openen, net wat we willen als we de mensen naar een andere website dan de onze verwijzen. Als je naar een adres binnen de mira website verwijzen wil, kan je target= _blank gewoon weglaten. (Trouwens, als je dat doet kan je in je href gewoon alles tot en met gewoon weglaten. Linken naar de aktiviteitenpagina doe je niet met href= maar met href= /activiteiten. Afbeeldingen Er zijn in dit systeem twee manieren om naar een afbeelding te verwijzen, de HTML manier en de inline image methode. De standaard HTML manier is met een tag, genaamd <img>. Deze tag aanvaardt een parameter src, waarin je dan de URL naar het beeldje plaatst, en een parameter alt, met daarin een korte beschrijving van het beeld (dit laatste lijkt misschien overbodig, maar een blinde websurfer, en die bestaan, kan hiervan gebruik maken om een website beter te kunnen bezoeken, strikt volgens de webregels is de alt-parameter zelfs verplicht, al houden weinigen zich daaraan. Concreet voorbeeld : Een link naar het Mira-logo op de website: <img src="/sites/default/themes/mira/logo.png" alt="miralogo"/> Merk op dat de <img> tag altijd eindigt in />, niet gewoon in >. Dit is in feite een toegestane verkorte manier om niet <img></img> te hoeven schrijven De inline image methode is eigen aan het systeem waarmee wij werken. Naast artikels en nieuwsberichten kan je ook afbeeldingen aanmaken in dit systeem. Dit kan je afzonderlijk doen, maar meestal wil je dit doen in het kader van een artikel of een nieuwsbericht. Dit doe je door op de blauwe link Add Image onder de inhoud te klikken terwijl je een artikel schrijft:

7 Als je dat doet krijg je een nieuw venster te zien met een lijst van alle reeds beschikbare afbeeldingen: Hier kan je dan uit de bestaande beelden kiezen als dat zinvol is, maar je kan ook een nieuw beeld uploaden. Je moet het beeld dan een titel geven en via Browse op je lokale PC het beeld gaan afhalen. Zorg er eerst voor dat het bronbestand niet te groot is (maximum zo'n 100 kilobyte, gebruik jpg voor foto's, png of gif voor grafieken en logo's). Als je dan dat beeld indient krijg je de mogelijkheid een aantal gegevens in te stellen vooraleer je het op de pagina plaatst:

8 Belangrijkst in dit scherm zijn Size en Alignment. Bij Size heb je drie keuzemogelijkheden, thumbnail is een zeer kleine weergave van je beeld, preview een middelgrote en original het beeld zoals het opgeladen werd. Alignment bepaalt de positie van het beeld in de tekst. left, center en right zullen ervoor zorgen dat de tekst rond het beeld vloeit, met het beeld zelf respectievelijk links, centraal of rechts. none zorgt ervoor dat de tekst boven het beeld erboven blijft, en de tekst onder het beeld eronder, met het beeld gecentreerd ertussenin (maar dus zonder doorvloeiende tekst errond). none is meestal het meest praktische, want soms is dat doorvloeien niet erg voorspelbaar. Een uitzondering zijn nieuwsberichten, waar je het beeld best helemaal bovenaan de tekst plaatst en right gealigneerd. Als je dan op insert klikt, zal het systeem een eigen, speciale verwijzing naar het beeld in je tekst plaatsen, die er heel anders uitziet dan de standaard <img> tag. [img_assist nid=291 title=dit is de titel desc= link=none align=right width=150 height=200] Deze speciale verwijzing wordt door het systeem bij presentatie omgerekend naar een standaard <img> tag. Het systeem voegt deze [img_assist] regel in op de plaats in de tekst waar je stond toen je add image deed, maar je kan deze verplaatsen door het hele blok, van [ tot ] in zijn geheel te knippen en op een andere plaats te plakken. OPMERKING: er is een kleine bug in dit systeem, soms zal, zelfs als je als size original gekozen hebt, het systeem je image toch in preview of in thumbnail weergeven. Dit komt omdat het systeem soms een rekenfoutje maakt bij het bepalen van width en height in het [img_assist] blokje. Meestal volstaat het om het artikel even weer te bewerken en de width of de height één pixel groter te maken (in bovenstaand voorbeeld zou hij er bvb. height=199 van kunnen gemaakt hebben, wat fout is)

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Internet_html.doc 1/6

Internet_html.doc 1/6 Internet_html.doc 1/6 Internet html. HTML syntax en regels Een HTML-element is opgebouwd uit een startmarkering en een eindemarkering (behalve enkele speciale markeringen zoals bvb. , , ).

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Hier komt alle informatie over je webpagina, welke niet zichtbaar is op de webpagina zelf.

Hier komt alle informatie over je webpagina, welke niet zichtbaar is op de webpagina zelf. Elke website begint met een basisstructuur. Deze basisstructuur is opgebouwd uit drie tags. Je gebruikt eerst de - tag welke aangeeft wat voor type document het is. Dan de - tag. Hier komt

Nadere informatie

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Alfred Houdijk Webmaster 27-12-2012 Inhoud Inleiding... 2 Wie kan wat op de website... 3 Foto s en filmpjes plaatsen... 4 Copyright... 4 Schrijf een artikel... 5

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Introductie. Wat is HTML?

Introductie. Wat is HTML? Introductie Wat is HTML? Hypertext Markup Language (HTML) is de taal van het World Wide Web. Elk document op het web is geschreven in HTML en alle onderdelen - zoals de opmaak van documenten, koppelingen,

Nadere informatie

Pro templates. Copyright Starteenwinkel.nl

Pro templates. Copyright Starteenwinkel.nl Pro templates Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: 1. PRO templates; voor wie geschikt? 2. Aan de slag met een PRO template 3. Template Designer 4. Template Editor 5. Sliders aanpassen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Web building basis: HTML. Karel Nijs 2008/09

Web building basis: HTML. Karel Nijs 2008/09 Web building basis: HTML Karel Nijs 2008/09 Webbuilding basis vorige les HTML intro Browsers HTML elementen HTML basis tags HTML attributen HTML kleuren HTML formattering Extra: HTML entities Webbuilding

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

http://blog.seniorennet.be/seniorennet_blogs_tips_trucs Inhoud van dit lesje: 1.Plaatsen van foto of afbeelding van uw harde schijf.

http://blog.seniorennet.be/seniorennet_blogs_tips_trucs Inhoud van dit lesje: 1.Plaatsen van foto of afbeelding van uw harde schijf. Op het blog SeniorenNet Blogs Tips en Trucs vind je in de linkerkolom verschillende mogelijkheden voor Aanmaken van een Internetadres (URL) en Foto s Verkleinen met uitleg. http://blog.seniorennet.be/seniorennet_blogs_tips_trucs

Nadere informatie

Handleiding website Digitale Pioniers

Handleiding website Digitale Pioniers Keizersgracht 174 Postbus 2960 1000 CZ Amsterdam t +31 (0)20 575 67 20 f +31 (0)20 575 67 21 www.kennisland.nl Handleiding website Digitale Pioniers 1. Aanvraag account (geldt alleen voor rondes 1 t/m

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Voorstellingspagina s van 11.groepen op de subsite

Voorstellingspagina s van 11.groepen op de subsite Voorstellingspagina s van 11.groepen op de 11.11.11-subsite 1 INLEIDING 2 1.1 Doelpubliek 2 1.2 Opzet 2 1.3 Document status 2 1.4 Definities/Conventies 2 2 DE MOGELIJKHEDEN OP JE VOORSTELLINGSPAGINA 3

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord.

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord. Greet Verhelst 2011-2012 1 Registreren Surf naar http://www.wikispaces.com Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign In. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Een checklist invoegen in je pagina

Een checklist invoegen in je pagina Een checklist invoegen in je pagina Een checklist bestaat uit 2 onderdelen, een tabel en een checkbox. Als eerste moet er een tabel gemaakt worden zodat de checkbox in de tabel kan worden ingevoegd. Ook

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

HTML-EDITOR GEBRUIKEN

HTML-EDITOR GEBRUIKEN HTML-EDITOR GEBRUIKEN Over TinyMCE TinyMCE is een kleine What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) editor voor teksten. De bediening vindt plaats in de web browsers, zoals MSIE of Mozilla. Het werken met

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms.

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms. 1click updatemodule Introductie 1Click Light is wat men in de termen van het vak noemt een CMS of Content Management System. Wanneer we dit letterlijk vertalen betekent dit Inhoud Beheer Systeem. Kort

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Zelf een webpagina maken met HTML-code

Zelf een webpagina maken met HTML-code Zelf een webpagina maken met HTML-cde Stappenplan: 1. De brncde maken met Kladblk 2. Het resultaat bekijken met Internet Explrer 3. Een tweede webpagina maken en beide pagina s linken 4. De webpagina s

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website.

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Voor wie? U wilt uw bedrijf professioneel voor stellen? U wenst uw website graag zelf te onderhouden? U wenst het budget laag te houden? Wat?

Nadere informatie

Handleiding Tridion voor authors en editors

Handleiding Tridion voor authors en editors Handleiding Tridion voor authors en editors Wijzigen van items van vóór de herimplementatie (mei 2009) Telefoon helpdesk: 7500 E-mail: helpdesktridion@gmail.com. Juli 2009 Een bestaand item wijzigen Het

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen. Met linken interne,externe en naar een mail op naam

Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen. Met linken interne,externe en naar een mail op naam Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen Met linken interne,externe en naar een mail op naam Ga naar de edesk van uw trefpunt Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk Klik in de edesk op Nieuws

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Berichten plaatsen op de ALO site

Berichten plaatsen op de ALO site Berichten plaatsen op de ALO site Ieder lid van ALO is bevoegd om berichten te plaatsen in de Babalobox en de Kalvermarkt. Zit je in een team bij ALO, dan ben je ook bevoegd om berichten/verslagen te plaatsen

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen Uitleg site maken Hier vind je een uitleg hoe je bij Google een site kunt maken. Maak eerst een map bij je Favorieten en zet daar onderstaande sites in. Later zet je daar ook je eigen site in. Handig om

Nadere informatie

Welkom op de testsite van kunstcms!

Welkom op de testsite van kunstcms! Welkom op de testsite van kunstcms! Hieronder volgt een tutorial voor een aantal handelingen die u moet uitvoeren: maken van een nieuwe pagina afbeeldingen in een galerie toevoegen tekst maken Volg de

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

Handleiding aanpassen en verzenden adressen en nieuwsbrieven

Handleiding aanpassen en verzenden  adressen en nieuwsbrieven Handleiding aanpassen en verzenden Emailadressen en nieuwsbrieven Auteur: Richard Gankema Datum: 23-12-2012 Versie: 0.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4 3 Mutatie emailadressen bestand...5

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding voor het Huisstijlhandboek

Handleiding voor het Huisstijlhandboek Datum 23.03.11 pagina 1 / 21 Handleiding voor het Huisstijlhandboek Voor klanten van Dim is het mogelijk om een online huisstijlhandboek te realiseren. Dit huisstijlhandboek behelst alle uitingen van de

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. Zoals de term al zegt is het een "opmaak taal", dat wil zeggen het vertelt de browser door middel

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES wendy.dekeyzer@okra.be Opbouw trefpuntsite... 3 Startpagina... 3 Over OKRA... 7 Activiteiten... 8 Lid worden... 9 Contact... 10 Foto s... 11 Hoe starten?... 12

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie

Afbeeldingen of foto s uploaden voor een internetadres.

Afbeeldingen of foto s uploaden voor een internetadres. Afbeeldingen of foto s uploaden voor een internetadres. Dit kan bij plaatsjesupload.nl hiervoor dient u zich niet te registreren, maar de mogelijkheid bestaat wel en dit is aan te raden, als je geregistreerd

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Inhoudsopgave pag. 2

Inhoudsopgave pag. 2 www.hofdesign.nl 1 Inhoudsopgave pag. 2 Sblog: Beheerdersmenu pag. 3 Sblog: Berichten plaatsen pag. 4 Sblog: Berichten plaatsen (vervolg) pag. 5 Sblog: Afbeeldingen pag. 6 Sblog: Afbeeldingen (vervolg)

Nadere informatie

Online banner ontwerp via UBA website www.banners.uba.be

Online banner ontwerp via UBA website www.banners.uba.be Online banner ontwerp via UBA website www.banners.uba.be Banner Via www.banners.uba.be willen we de UBA secties de gelegenheid geven op een eenvoudige manier zelf een banner te ontwerpen en tegen een gunstige

Nadere informatie

Website De Stap: Berichtenbeheer

Website De Stap: Berichtenbeheer Klik op Login Er wordt je gevraagd een Login en een Paswoord op te geven. De Login is stapteam Het wachtwoord is stapteam Klik op OK Je bent ingelogd en komt op een beveiligd deel van de site, enkel toegankelijk

Nadere informatie

HTML BEGINNER Inhoudsopgave

HTML BEGINNER Inhoudsopgave Inhoudsopgave 6 7 8 9 0 Configuratie Een webpagina maken Een stijlbestand toevoegen Een lijst maken Afbeeldingen toevoegen Meer pagina's toevoegen Links maken Navigeren op je website Een menu maken Het

Nadere informatie

Werken met afbeeldingen in webpagina's

Werken met afbeeldingen in webpagina's Werken met afbeeldingen in webpagina's In webpagina's komen heel vaak afbeeldingen voor. Toch gaan webpagina's helemaal anders om met afbeeldingen dan bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie of een Word-document.

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Handleiding Vertalersbestand ELV Inhoud

Handleiding Vertalersbestand ELV Inhoud Inhoud ELV Vertalersbestand 2 Vóór het invullen van je profiel 2 Wachtwoord of e-mailadres wijzigen 2 Wachtwoord kwijt of vergeten? 3 Problemen of opmerkingen? 3 Het invullen van je profiel 4 Persoonsgegevens

Nadere informatie

Wat is een child-theme?

Wat is een child-theme? Child theme Waarschuwing 1. Het maken van een child theme is relatief eenvoudig, u hebt er wel FTP toegang voor nodig bij uw provider. 2. Het is soms lastig om precies uit te vinden welke css codes u moet

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

Handleiding Webwinkel

Handleiding Webwinkel Handleiding Webwinkel Inhoudsopgave Login... 2 Instellingen aanpassen... 3 Pagina beheer... 6 Producten beheer... 13 Bestellingen beheer... 18 Betalingen beheer... 21 Vervoerders beheer... 23 Bestands

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

De Teksteditor Hoe werkt het?

De Teksteditor Hoe werkt het? De Teksteditor Hoe werkt het? 19-4-2013 Sanne Wijgergangs Drie-O Automatisering B.V. Inhoud 1. Werken met de teksteditor... 3 1.1 De teksteditor... 3 1.2 Afbeeldingbeheer... 5 1.3 Hyperlink beheer... 7

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Handleiding redacteurs websites Gebruik van het CMS in DNN versie 8

Handleiding redacteurs websites Gebruik van het CMS in DNN versie 8 Handleiding redacteurs websites Gebruik van het CMS in DNN versie 8 Gery Spirinckx 17 januari 2017 VMSW.be INHOUD 1 Inloggen... 3 2 Overzicht van de menu s... 3 2.1 Modules 3 2.2 Pagina s 4 2.3 Pagina

Nadere informatie