Corridor2 FAQ. Frequently Asked Questions, geactualiseerd in augustus 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Corridor2 FAQ. Frequently Asked Questions, geactualiseerd in augustus 2013"

Transcriptie

1 Corridor2 FAQ Frequently Asked Questions, geactualiseerd in augustus 2013 Achtergrond Wat is TEN-T? Wat zijn Europese corridornetwerken? Wat is een corridor? Welk budget is beschikbaar voor realisatie van de corridornetwerken? Welke rol speelt de TEN-T Executive Agency? Welk gebied behelst Corridor2? Welke verkeersmodaliteiten heeft Corridor2? Wat zijn de doelen op de lange termijn van het Corridor2-initiatief? Wat zijn de doelen op de korte termijn van het Corridor2-initiatief? Kan ik / mijn organisatie meedoen? Wie is er verantwoordelijk, wie kan ik vragen voor meer informatie? Waar kan ik op internet meer informatie vinden? Corridor2-initiatief Wat is het idee achter het Corridor2-initiatief? Wie is betrokken bij het initiatief? Worden binnen het initiatief infrastructuurprojecten gepland en gerealiseerd? Welke subsidiemogelijkheden bestaan er voor Corridor2-activiteiten? Cohesiefonds Interreg V CEF (Connecting Europe Facility) Horizon 2020 Praktische realisatie Hoe is de samenwerking opgebouwd? Hoe wordt het project gestructureerd? Welk rollen nemen de partners in? Hoe wordt de financiering van het project gewaarborgd? EU-aangelegenheden achtergrond Wat zijn de actuele ontwikkelingen van het Europese meerjarige financiële kader, in het bij zonder bij verkeer en infrastructuur? Welke aspecten van de Europa 2020-Strategie zijn van belang voor transport en infrastructuur? Wat is een EGST en op welke wijze kan dit instrument nuttig zijn voor het Corridor2-initiatief? Wat zijn PPP s en welk nut hebben ze voor Europese projecten? Hoe werkt het instrument van de project bonds?

2 Achtergrond a. Wat is TEN-T? De trans-europese Transportnetwerken (TEN-T) zijn de geplande transportnetten over de weg, het water, het spoor en door de lucht in Europa. De TEN-T netwerken vormen een onderdeel van het algemene trans-europese netwerk. Hiervan maken ook de telecommunicatie- en energienetten deel uit. Een effectief trans-europees transportnetwerk stimuleert een efficiënt en duurzaam transport en versterkt de economische en sociale cohesie in Europa. b. Wat zijn Europese corridornetwerken? Siim Kallas, vicepresident van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor transport zegt hierover: Transport is fundamenteel voor een efficiënte economie in de EU, maar bij belangrijke verbindingen bestaan er nog hiaten. Om deze hiaten ook daadwerkelijk te kunnen vinden en wegnemen, heeft de Europese Unie het trans-europese Transportnetwerk geïdentificeerd. Dit netwerk bestaat uit twee lagen: een kernnetwerk, dat uiterlijk 2030 volledig aangelegd moet zijn, en een onderliggend, meer omvattend netwerk, dat voor 2050 gerealiseerd moet zijn. Het omvattende netwerk moet zorgen voor de complete aansluiting en bereikbaarheid van alle regio s. Het kernnetwerk rangschikt de belangrijkste verbindingen en knooppunten van TEN-T; het bestaat uit negen kerncorridors. De nieuwe North Sea Baltic Corridor (bestaand uit de voormalige Baltic Corridor en de nieuwe Corridor2) is één van deze corridors. c. Wat is een corridor? Ter realisatie van het kernnetwerk heeft de Europese Commissie het concept van de multimodale kernnet(werk)corridors ontwikkeld. De negen kernnetwerkcorridors, die in het trans-europese Transportnetwerk (TEN-T) worden beschreven, volgen hoofdtransport- en verkeersaders in de Europese Unie. In plaats van nieuwe belangrijke Europese transportstromen vast te leggen, heeft de Europese Commissie al bestaande hoofdaders aangewezen en gekeken naar een ontwikkeling met de grootste meerwaarde voor de inter-europese handel. Corridors omvatten, in het algemeen, twee verkeerstypes, drie lidstaten en twee grensgebieden. Grensgebieden en intermodale verkeersknooppunten krijgen bij het identificeren van prioritaire projecten voorrang. Dit vanwege hun grote belang voor het gehele netwerk. d. Welk budget is beschikbaar voor realisatie van de corridornetwerken? De Europese Commissie schat de kosten voor de uitbreiding van de Europese infrastructuur op basis van de eisen van de toekomstige transportvolumes op meer dan 1,5 biljoen euro voor de periode van 2010 tot De volledige aanleg van het TEN-T netwerk vraagt een investering van ca. 550 miljard euro tot 2020, waarvan ongeveer 215 miljard om bottlenecks weg te nemen. Het in het kader van de Connecting Europe Facilty (CEF) van het meerjarige financiële kader ter beschikking gestelde geld, zal in de praktijk als startkapitaal ter stimulatie van meer investeringen in de lidstaten dienen; om grensoverschrijdende verbindingen te realiseren, die anders waarschijnlijk niet aangelegd zouden worden.

3 Actueel wordt een budget van miljoen voor transport voorgesteld, waarvan miljoen euro uit het cohesiefonds moet komen. Dit deel zou dan in overeenstemming met de CEF bepalingen in landen worden uitgegeven, die ook volgens de regels van het cohesiefonds subsidiabel zijn. De subsidiepercentages in de CEF-structuur zouden dan max. 50% van de directe (en subsidiabele) kosten bedragen, met de mogelijkheid van een flatrate van max. 7% van de directe kosten in te zetten voor de indirecte kosten. Voor lidstaten die door het cohesiefonds kunnen worden ondersteund, bedraagt het subsidiepercentage max. 85%, afhankelijk van het type project. De TEN-T-subsidie kan een groot effect hebben. De EU verwacht dat iedere miljoen euro die op Europees niveau wordt uitgegeven, investeringen ter hoogte van 5 miljoen euro van de lidstaten en 20 miljoen euro uit de private sector zal genereren. Naast dit gegenereerde bedrag bestaan er andere financieringsvormen door de private sector, bv. project bonds (zie 4e). (zie: ; e. Welke rol speelt de TEN-T Executive Agency? De TEN-T Executive Agency (TEN-T EA) werd in 2006 door de Europese Commissie in het leven geroepen. Het bureau is verantwoordelijk voor de technische en financiële realisatie van het TEN-Tprogramma. De taken van de TEN-T EA zijn: - Realisatie van het TEN-T-programma namens de Europese Commissie - Efficiënt management van de gehele projectcyclus, inclusief

4 > de organisatie van de calls evenals de evaluatie > de ondersteuning van de lidstaten - Voorbereiding van financiële besluitvorming - Feedback geven aan de Europese Commissie f. Welk gebied behelst Corridor2? De Europese Commissie heeft recent besloten om enkele corridors samen te voegen. Wat eerder bekend was als Corridor2 (van Warschau naar de Midlands) werd gecombineerd met de Baltische staten / Finland. De nieuwe North Sea Baltic Corridor beïnhoudt nu ook de Duitse noordzeehavens Hamburg en Bremerhaven, de Belgische havens Antwerp en Zeebrugge, en de binnenhaven Duisburg (Duitsland). Aan de andere kant maakt Groot-Brittannië niet meer deel uit van het corridor. Het is nu angesloten bij de Mediterranean Corridor. De North Sea Baltic Corridor is nog steeds de tweede corridor in het netwerk, volgens de Commissie. g. Welke verkeersmodaliteiten heeft Corridor2? In het algemeen omvatten de negen kerncorridors alle modaliteiten, m.a.w. wegen, spoorwegen, luchthavens en waterwegen. Scheepvaart behelst zowel korte verbindingen over zee (short sea shipping, bv. Dover-Calais) alsook binnenscheepvaart. In verband met de Europa 2020-strategie voor de verlaging van de uitstoot van broeikasgassen en voor de bevordering van duurzaamheid, wordt vooral groen transport ondersteund. (zie h. Wat zijn de doelen op de lange termijn van het Corridor2-initiatief? Het Corridor2-initiatief wil de passagiers- en vrachtstromen van oost naar west (en omgekeerd) verbeteren. Conform de Europa 2020-strategie wordt waarde gehecht aan milieuvriendelijke en duurzame oplossingen. Het doel van de Europese Unie is om de kerncorridors voor 2030 te realiseren, Corridor2 wil bijdragen aan deze ontwikkeling. Het bottom-up-concept waarborgt dat rekening gehouden wordt met de belangen en eisen van de lokale en regionale partners op nationaal en Europees niveau. De grassrootsaanpak zorgt verder voor actieve inbreng van partners uit de corridor op verschillend terrein: technologie, economie, politiek en kennis- en onderzoeksinstellingen (triple helix cooperation). i. Wat zijn de doelen op korte termijn van het Corridor2- initiatief? Om tot een sterke en duurzame samenwerking te komen is het van belang dat de partners van het initiatief in de komende maanden routine krijgen in de samenwerking en uitwisseling. Verder staat het werken aan de feitelijke inhoud van de samenwerking op de voorgrond, d.w.z. dat er intensieve planningsprocessen moeten plaatsvinden. Door de focus op beide aspecten, het formuleren van de workpackages en het vastleggen van de rollen en procedures, kan de basis gelegd worden voor een succesvolle samenwerking langs de corridor in de toekomst.

5 j. Kan ik / mijn organisatie deelnemen? In principe kan iedere instelling, organisatie, overheid of onderneming uit de corridor deelnemen aan het initiatief. Het is voor ons van belang om de zienswijzen en eisen van belanghebbenden uit de transport- en logistieke sector van alle vier landen te vertegenwoordigen. Indien mogelijk dienen alle niveaus en sectoren vertegenwoordigd te zijn, zodat er een effectieve Public Private Partnership ontstaat. Wanneer u belangstelling heeft om actief mee te werken in ons initiatief en bij wilt dragen aan de ontwikkeling van Corridor2, meldt u zich dan bij ons. k. Wie is er verantwoordelijk, wie kan ik vragen voor meer informatie? Momenteel heeft de grensoverschrijdende Nederlands-Duitse organisatie EUREGIO de taak van administratieve leiding van het initiatief op zich genomen (zie contact). Voor inhoudelijke aspecten kunt u zich wenden aan dhr. Gerard Jilleba van de Gemeente Hengelo (g.jilleba@hengelo.nl). l. Waar kan ik op internet meer informatie vinden? Relevante sites met meer informatie: Corridor2-initiatief a. Wat is het idee achter het Corridor2-initiatief? Het Corridor2-initiatief is een bottom-up-concept met de doelstelling om deze vitale oost-west verbinding verder te ontwikkelen. Het belang van de corridor wordt in gelijke mate door de Europese Unie en stakeholders uit verschillende sectoren gezien. De route van oost naar west (en omgekeerd) is één van de meest gebruikte routes in Europa voor personen- en vrachtverkeer. De verbetering van deze route, d.w.z. het wegnemen van bottlenecks en de stimulatie van efficiëntere en duurzamere mogelijkheden van transport, biedt voordelen voor de regionale, nationale en Europese economie. Dit kan helpen de negatieve gevolgen van het transport voor het milieu te verminderen en zal landelijke, suburbane en stedelijke gebieden en knooppunten beter met elkaar verbinden. De Corridor2- infrastructuur (dus de multimodale verbindingen tussen de aangrenzende landen, regio s en steden) moet verbeterd worden om tegemoet te komen aan de toekomstige uitdagingen, zoals het groeiende personen- en vrachtverkeer en de vraag naar CO2-neutraliteit. De discrepantie tussen een stijgende vraag naar transport en de capaciteit van de bestaande infrastructuur maakt de Corridor2 gevoelig. Er wordt een duurzame inzet gevraagd om de concurrentiepositie van de regio s langs de corridor op peil te houden ten opzichte van andere regio s en steden. Het initiatief is opgebouwd als onderzoeksproject dat input moet leveren aan het zogeheten corridorprogramma. De realisatie van dit corridorprogramma is gepland voor Het onderzoeksproject zal worden uitgevoerd in

6 b. Wie is betrokken bij het initiatief? Momenteel hebben meer dan 20 partners uit meerdere landen en verschillende sectoren te kennen gegeven deel te willen nemen aan de samenwerking. Partners zijn organisaties als districten, regio s, provincies, universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen, private ondernemingen en kvk s. Neem contact op voor een gedetailleerde lijst van de partners. c. Worden binnen het initiatief infrastructuurprojecten gepland en gerealiseerd? Gelet op het beperkte budget en de aanpak, bottom-up, is de aandacht met name gericht op het stimuleren van innovatieve, multimodale en milieuvriendelijke oplossingen, die moeten bijdragen aan de volledige realisatie van de Corridor2 tot Hiertoe is gepland om vooronderzoek naar verschillende aspecten van transport langs de corridor op te zetten en uit te voeren. Dit wordt als input voor het corridorprogramma gebruikt. Bv. houdt één van de activiteiten zich bezig met het aanwijzen van bottlenecks en ontbrekende verbindingen voor de binnenscheepvaart van de corridor. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen andere partijen (lidstaten, EU) op dit gebied beter plannen en investeren. Andere activiteiten behelzen de ontwikkeling van intelligente e-oplossingen ter bevordering van multimodaliteit. Een online-instrument voor planning van vrachtverkeer van oost naar west, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende factoren, als duur, emissies en kosten, zou aan een beter gebruik van de huidige infrastructuur kunnen bijdragen en helpen om oplossingen te vinden de CO2-uitstoot te reduceren. d. Welke subsidiemogelijkheden bestaan er voor Corridor2-activiteiten? Er zijn meerdere mogelijkheden om voor activiteiten binnen het initiatief een EU-subsidie aan te vragen in het kader van de komende Europese budgetperiode ( ). Cohesiefonds Interreg V Het INTERREG-programma wordt met de Europese richtlijn voor territoriale samenwerking vastgelegd. Voorgesteld werd om de programma s een sterkere focus te geven en beter aan te passen aan de Europa2020-strategie. De richtlijn stelt een lijst van elf thema s voor, waarvan ieder transnationaal of grensoverschrijdend programmagebeid er vier als zwaartepunt opneemt. Dit om de focus te verscherpen, betere resultaten te bereiken en meerwaarde te maximaliseren: 1. Versterking van onderzoek, ontwikkeling en innovatie 2. Uitbreiding van de toegang tot en gebruik van ICT 3. Versterking van de concurrentiekracht van het MKB 4. Ondersteuning van de overgang naar een CO2-arme economie in alle sectoren 5. Bevordering van de aanpassing aan de klimatologische veranderingen en preventie van risico s 6. Bescherming van het milieu en duurzaam gebruik van bronnen 7. Bevordering van het transport en het verkeer en wegnemen van hiaten in kernnetten 8. Bevordering van werkgelegenheid en arbeidsmobiliteit 9. Bevordering van sociale integratie en bestrijding van armoede 10. Investeren in scholing, competenties en levenslang leren

7 11. Uitbreiding van de institutionele capaciteiten en een efficiënt bestuur CEF ( Connecting Europe Facility) De Connecting Europe Facility is het nieuwe, geïntegreerde subsidie-instrument voor Europese subsidiemiddelen voor verkeer, energie en digitale netwerken. Het is de opvolger van TEN-E (Trans- Europees Energienet), TEN-T / TEN-V (Trans-Europees Verkeersnet) en INFSO. CEF maakt de voorbereiding en realisatie van projecten met gezamenlijke belangen binnen deze drie sectoren mogelijk. Het doel van de richtlijn is een bijdrage te leveren aan intelligent, duurzaam en inclusieve groei door uitbreiding van moderne en sterke trans-europese netten. CEF moet een bijdrage leveren aan het doel van 20% verlaging van de CO2-uitstoot, van 20% hogere energie-efficiënte en 20% duurzame energie in 2020, zoals in de Europa2020 strategie beschreven wordt. CEF moet ook de territoriale en sociale cohesie van de EU versterken. Op verkeersgebied worden de volgende zwaartepunten gestimuleerd: - Wegnemen van bottlenecks en hiaten op verkeerswegen, in het bijzonder in grensregio s - Duurzaam waarborgen van duurzaam en efficiënt verkeer - Optimalisatie van integratie en verbinding van de transportknooppunten en bevordering van de inter-operationaliteit van het verkeer - Bevordering van de uitbreiding van Europese netten Horizon 2020 Om het Innovation-Union-flagship-Initiative van de Commissie te ondersteunen, treedt het nieuwe kaderprogramma voor onderzoek en innovatie, Horizon 2020, op 1 januari 2014 in werking. De voorgestelde structuur omvat drie basisprogramma s: Excellente Science, Industrial Leadership en Societal Challenges. Binnen het Societal Challenges -programma wordt vooral aandacht geschonken aan het intelligente, groene en integrale verkeer. De geplande activiteiten binnen dit onderthema omvatten de stimulatie van: - energiezuinig verkeer, rekening houdend met het milieu, - betere mobiliteit, minder files, meer bescherming en veiligheid, - globale leidende positie voor de Europese transportindustrie, en - sociaal-economisch onderzoek en anticiperende activiteiten in de politiek. Het voorstel van de Europese Commissie voor het budget van Horizon 2020 bedraagt in totaal miljoen, waarvan miljoen gereserveerd is voor onderzoek en innovatie op het terrein van het intelligente, groene en integrale verkeer. De Europese Raad heeft nog geen cijfers gespecificeerd voor de afzonderlijke programma s, maar heeft te kennen gegeven dat de financiële middelen voor Horizon 2020 en Erasmus for All substantieel zullen stijgen ten opzichte van de actuele ( ) programma s. Toch stelt de Raad een lager budget voor dan de Commissie. De Europese Commissie beschrijft in een fact sheet, dat de EU-subsidie voor R&D-projecten tot 100% van de totale subsidiabele kosten, en bij projecten die dichter bij de markt staan, max. 70% [kan bedragen]. In beide gevallen worden indirecte kosten met een flatrate van 20% van de directe kosten gedekt. (eigen vertaling, Engels origineel)

8 ( 3. Praktische realisatie a. Hoe is de samenwerking opgebouwd? Op dit moment bestaat de samenwerking uit los met elkaar verbonden partners met hetzelfde doel, de intelligente, groene en integrale uitbreiding van de oost-west verbinding. Omdat het initiatief in de Nederlands-Duitse regio ontstaan is, is de grensoverschrijdende organisatie EUREGIO de administratieve penvoerder, terwijl de partners de samenwerking met leven moeten vullen (inhoud). In de nabije toekomst is gepland om de samenwerking te institutionaliseren en een intentieverklaring te ondertekenen, waarmee de partners hun actieve deelname aan het Corridor2-project te kennen geven. Een van de activiteiten binnen de nu ontwikkelde werkpakketten is het onderzoek naar de optimale en duurzame administratieve structuur van de samenwerking; een mogelijkheid hiervoor is de oprichting van een EGTS (Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking) (zie ook vraag 4c). b. Hoe wordt het project gestructureerd? Het project, ook wel Corridor2-studieprogramma genoemd, vraagt om een zorgvuldig management van de afzonderlijke activiteiten. Een politieke stuurgroep met vertegenwoordigers van alle partners zal het gehele project begeleiden, de strategie, gezamenlijke doelen en wegen vastleggen. De realisatie van de gezamenlijke strategie is de taak van een uitvoerend orgaan, dat ook de administratie zal verzorgen. Dit orgaan verzorgt bovendien de contacten met de externe partners, bv. het Directoraat-generaal Mobiliteit en Vervoer (MOVE), de TEN-T Executive Agency en anderen, evenals de horizontale uitwisseling tussen de workpackages en tussen de regio s. Momenteel is gepland dat de EUREGIO leiding gaat geven aan dit uitvoerende orgaan om de communicatie tussen de partners te waarborgen, de bijeenkomsten van de stuurgroep voor te bereiden en de realisatie van het project te begeleiden. De afzonderlijke activiteiten zijn onderverdeeld in verschillende workpackages met verschillende thema s. Per workpackage wordt een reeks van onderzoeksprojecten geformuleerd, die gecombineerd worden met pilotprojecten, c.q. haalbaarheidsonderzoeken. Momenteel zijn de volgende workpackages gepland: 1. Ontwikkeling van het vrije verkeer van personen en goederen 2. Ontwikkeling van de groene Corridor2 3. Ontwikkeling van de Corridor2-identiteit en het profiel 4. Ontwikkeling van de economisch en sociaal gezonde Corridor2 Iedere workpackage wordt door een coördinerende partner geleid, die de uitwisseling van informatie, kennis en resultaten tussen de activiteiten ondersteunt, maar ook de communicatie in de richting van het uitvoerende orgaan, de stuurgroep en de andere workpackages waarborgt. De activiteiten zelf worden door de desbetreffende (hoofd-)partners gecoördineerd en gerealiseerd, waarbij echter de deelname en de uitwisseling met de andere partners uitdrukkelijk gewenst is en ondersteund wordt.

9 De structuur geeft iedere partner de gelijke invloed bij besluiten, terwijl het uitvoerings- en administratiemanagement door een kleiner aantal partijen aan efficiëntie wint. De volgende afbeelding verduidelijkt de werkstructuur: c. Welke rollen nemen de partners in? Iedere deelnemer kan verschillende rollen hebben in het initiatief. Binnen de huidige losse netwerkstructuur moeten verschillende taken worden gerealiseerd. In het kader van de inhoudelijke aspecten houdt een kleine groep van auteurs zich bezig met de bundeling en afstemming van de verschillende voorgestelde activiteiten, om uiteindelijk een uniform studiepakket te kunnen schrijven. Iedere partner kan een eigen activiteit voorstellen of zich aansluiten bij een andere activiteit. Om de kwaliteit van het studieprogramma te waarborgen, houdt een groep van first readers nauw contact met de schrijvende groep en geeft commentaar op de conceptversies. De workpackage-coördinatoren zijn ook partners van het gehele project. Partners die zich met een activiteit bezighouden, kunnen dan ook de leiding van een workpackage op zich nemen. Op vergelijkbare wijze neemt de partner die een bepaalde activiteit initieert, de leidende functie bij de realisatie op zich. In het geval van belangstelling voor een andere activiteit, kan direct contact worden opgenomen met de desbetreffende verantwoordelijke partner. d. Hoe wordt de financiering van het project gewaarborgd? Iedere partner verplicht zich een bijdrage te leveren aan het gehele budget van het programma. Gelet op de grote verschillen tussen de partners (qua grootte van de organisatie, de geografische omvang en de financiële mogelijkheden), zullen de bijdragen van geval tot geval verschillend zijn. In een concept met meerdere aanvragers betekent dit dat het projectbudget door de partners gezamenlijk ter beschikking gesteld wordt, en afhankelijk van Europese programma s gesubsidieerd kan worden (bv. tot 50% binnen TEN-T, tot 100% in Horizon 2020). De partners accepteren dat het niet via subsidiegelden ter beschikking staande budgetdeel gezamenlijk gefinancierd wordt. Coördinatie- en administratiekosten worden eveneens door alle partners gedragen.

10 4. EU-aangelegenheden achtergrond a. Wat zijn de actuele ontwikkelingen van het Europese meerjarige financiële kader, in het bijzonder bij verkeer en infrastructuur? De onderhandelnde partners hebben recent een akkoord over het MFF bereikd. In het algemeen werden de budgetten van het voorstel van het Europese Raad van februari besloten. Verder zijn ook de eisen van het Europees Parlement opgenomen. Kijk op voor meer informatie. b. Welke aspecten van de Europa 2020-Strategie zijn van belang voor het transport en de infrastructuur? De Europa 2020-Strategie heeft enkele verwijzingen die verband houden met transport en infrastructuur. In de eerste plaats hebben de principes van het intelligente, duurzame en integrale groei zeker ook betrekking op de ontwikkeling van de infrastructuur en daarmee ook de interne markt. Economie en infrastructuur zijn niet alleen wat dit betreft nauw met elkaar verweven, dit geldt ook voor het algemene doel van duurzaamheid, de reductie van de uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van groene vormen van energie. Een ander belangrijk thema in de Europa 2020-Strategie is het doel om voor 2020 het aandeel van duurzame brandstoffen te verhogen tot 20%. Ook de energie-efficiënte moet met 20% worden verhoogd. Het beleid van de EU, vormgegeven door het vastleggen van milieudoelstellingen (m.b.t. lawaai, lucht, etc.), heeft een grote invloed op het gehele terrein van transport en infrastructuur. De transportsector is voor 96% afhankelijk van fossiele brandstoffen en het is dan ook logisch dat dit een aandachtspunt is voor het bereiken van deze doelen. Ruimtelijke planning 3.0 biedt nog meer mogelijkheden voor oplossingen. Maar het Corridor2-initiatief richt zich ook op kennisclusters en sterkere verbindingen tussen opleiding, economie en R&D. Iets dat ook als doel in de Strategie genoemd wordt. Over het geheel gezien heeft het Corridor2-initiatief een duidelijke Europese (meer)waarde door de ondersteuning bij de praktische realisatie van de principes van een intelligente, duurzame en integrale groei. c. Wat is een EGTS en op welke wijze kan dit instrument nuttig zijn voor het Corridor2- initiatief? De afkorting EGTS staat voor Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking. Door dit instrument kunnen publieke instellingen van verschillende lidstaten samenwerken en een nieuwe instelling met volledige rechtspersoonlijkheid oprichten. De EGTS als coördinatieplatform is één van de mogelijkheden voor de toekomst van het Corridor2-initiatief. Meer informatie over dit instrument vindt u op de EU-website van de EGTS. (Engels) ( d. Wat zijn PPP s en welk nut hebben ze voor Europese projecten? Public-private partnerships (PPP) ontwikkelen zich tot een belangrijk financieringsinstrument voor grote infrastructuurprojecten. Door de geringe publieke financiële armslag voor investeringen in de

11 infrastructuur, hebben de projectpartners steeds meer problemen om de TEN-T-projecten geheel te realiseren. Door de private sector te betrekken bij de financiering van deze projecten en door instrumenten als PPP, kunnen de tekortschietende budgetten worden vergroot. Een PPP is een langdurige overeenkomst tussen de publieke en private sector voor levering van een project of een dienst, die gewoonlijk door de publieke sector ter beschikking gesteld wordt. PPP s kunnen de toegang tot financiële middelen verbeteren en beloven een betere efficiëntie en kwaliteitsborging bij de realisatie. De publieke sector profiteert van een verschuiving van risico s naar de private sector. De private sector op zijn beurt, krijgt een grote mate van waarborg voor een langdurige en stabiele opbrengst door samenwerking. PPP s vragen om een gedegen voorbereiding, planning, adequaat design en om een risicomanagement. (zie: e. Hoe werkt het instrument van de project bonds? Volgens de Europese Commissie vragen de Europese energie-, verkeers- en IT-netten om grote investeringen tot Door de grote schulden van de overheden wil de Commissie zich meer inspanningen getroosten om private investeerders te betrekken bij de financiering van infrastructuur. Private of publiek-private projectondernemingen bieden op de financiële markten leningen aan om de financiering veilig te stellen (project bonds). Beperkte betalingsgaranties of kredieten van de Europese Centrale Bank moeten de private investeerders motiveren om project bonds te kopen. (zie Hengelo / Gronau augustus 2013

Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG-programma s 2014-2020

Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG-programma s 2014-2020 Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG-programma s 2014-2020 1 INTERREG Wat is INTERREG? INTERREG-programma s zijn subsidieprogramma s die sinds 1990 de samenwerking stimuleren tussen regio s uit

Nadere informatie

TEN-T/CEF transport. Informatiebijeenkomst DKTI-transport. Vervoer over water, spoor, weg en door de lucht voor een sterk EUROPA

TEN-T/CEF transport. Informatiebijeenkomst DKTI-transport. Vervoer over water, spoor, weg en door de lucht voor een sterk EUROPA Vervoer over water, spoor, weg en door de lucht voor een sterk EUROPA TEN-T/CEF transport Informatiebijeenkomst DKTI-transport Financiering van duurzame mobiliteit projecten Wim Vergeer, 5 september 2017

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 21 501-33 Raad voor Vervoer, Telecommunicatie en Energie Nr. 362 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

e) Nr. impact assessment Commissie en Opinie Raad voor Regelgevingstoetsing N.v.t.

e) Nr. impact assessment Commissie en Opinie Raad voor Regelgevingstoetsing N.v.t. Fiche 1: Wijziging van de Noordzee Middellandse Zee corridor na de Brexit 1. Algemene gegevens a) Titel voorstel Voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad tot wijziging van Verordening

Nadere informatie

TenT corridors. Adriaan Roest Crollius 22 januari 2014

TenT corridors. Adriaan Roest Crollius 22 januari 2014 TenT corridors Adriaan Roest Crollius 22 januari 2014 Panteia NEA, EIM, RVB, Stratus Transport onderzoek & advies (spoor/wegtransport, binnenvaart) Beleidsvragen/kosten/CBA,s/research Een van de grootste

Nadere informatie

Europese programma s in Nederland

Europese programma s in Nederland Het cohesiebeleid van de Europese Commissie Europese programma s 2014-2020 in Nederland Vincent Ketelaars ERAC B.V. 28 mei 2013 Neth-ER 01 Inhoud van presentatie Indeling 01 Inhoud van presentatie 02 Introductie

Nadere informatie

vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Het Cohesie Fonds Financieringsinstrumenten

vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Het Cohesie Fonds Financieringsinstrumenten vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Het Cohesie Fonds 2 medegefinancierd door het Cohesie Fonds zijn een duurzame en efficiënte manier om te investeren in het versterken van economische,

Nadere informatie

COHESIEBELEID 2014-2020

COHESIEBELEID 2014-2020 GEÏNTEGREERDE TERRITORIALE INVESTERING COHESIEBELEID 2014-2020 De nieuwe wet- en regelgeving voor de volgende investeringsronde van het EU-cohesiebeleid voor 2014-2020 is in december 2013 formeel goedgekeurd

Nadere informatie

Investeren in klimaatactie, investeren in LIFE

Investeren in klimaatactie, investeren in LIFE istock Investeren in klimaatactie, investeren in LIFE Overzicht van het nieuwe LIFE-subprogramma Klimaatactie 2014-2020 Klimaat Wat is het nieuwe LIFE-subprogramma Klimaatactie? De Europese staatshoofden

Nadere informatie

EU subsidies voor KRW opgaven

EU subsidies voor KRW opgaven EU subsidies voor KRW opgaven Themabijeenkomst op 26 november 2015 Govert Kamperman en Wimjan van der Heijden Waar staan we bij stil Kerndoelstellingen Europa Europa 2020-strategie EU subsidies, waar begint

Nadere informatie

25-3-2013. 01 Inhoud van presentatie. Het subsidiebeleid van de toekomst Europese programma s 2014 2020 in Nederland. Vincent Ketelaars ERAC B.V.

25-3-2013. 01 Inhoud van presentatie. Het subsidiebeleid van de toekomst Europese programma s 2014 2020 in Nederland. Vincent Ketelaars ERAC B.V. Het subsidiebeleid van de toekomst se programma s 2014 2020 in Nederland Vincent Ketelaars ERAC B.V. 11 april 2013 Elsevier subsidiecongres 01 Inhoud van presentatie Indeling 01 Inhoud van presentatie

Nadere informatie

Interreg Vlaanderen-Nederland. Projectmogelijkheden onder Interreg V

Interreg Vlaanderen-Nederland. Projectmogelijkheden onder Interreg V Interreg Vlaanderen-Nederland Projectmogelijkheden onder Interreg V 2014-2020 EU 2020-strategie De EU 2020-strategie: Inhoudelijke richting voor de Europese fondsen 2014 2020 Meer inhoudelijke focus in

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 10/1 Europa. Beheers- en uitvoeringsovereenkomst Samenwerkingsprogramma

Nadere informatie

Logistieke uitdagingen en kansen binnen Horizon 2020

Logistieke uitdagingen en kansen binnen Horizon 2020 Logistieke uitdagingen en kansen binnen Horizon 2020 Martin Bakker, november 2013 Samenvatting Het nieuwe kaderprogramma voor onderzoek & innovatie van de Europese Unie, Horizon 2020, geeft een breed scala

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 11.3.2014 C(2014) 1410 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE van 11.3.2014 tot aanvulling van Verordening (EU) nr. 1301/2013 van het Europees Parlement

Nadere informatie

Noordzee Baltics corridor

Noordzee Baltics corridor Noordzee Baltics corridor Datum RVO.nl infodag CEF/TEN-T 29 oktober 2014 TEN-T corridors 9 corridors: 1. Balt-Adriatic 2. Northsea-Baltic 3. Mediterranean 4. Orient/east-med 5. Scandinavian-mediterranean

Nadere informatie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0389/2. Amendement. Dominique Bilde namens de ENF-Fractie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0389/2. Amendement. Dominique Bilde namens de ENF-Fractie 25.1.2017 A8-0389/2 2 Visum 18 gezien de verklaring over de bevordering van burgerschap en de gemeenschappelijke waarden vrijheid, tolerantie en non-discriminatie door middel van onderwijs (Verklaring

Nadere informatie

COHESIEBELEID

COHESIEBELEID FINANCIERINGSINSTRUMENTEN BINNEN HET COHESIEBELEID 2014-2020 COHESIEBELEID 2014-2020 De nieuwe wet- en regelgeving voor de volgende investeringsronde van het EU-cohesiebeleid voor 2014-2020 is in december

Nadere informatie

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland MEMO/08/76 Brussel, 7 februari 2008 Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland 1. Operationeel programma voor

Nadere informatie

Intentieverklaring ter verbetering van de bereikbaarheid (MONT-topoverleg op )

Intentieverklaring ter verbetering van de bereikbaarheid (MONT-topoverleg op ) LETTER OF INTENT Enschede, 13 november 2017 STADTEDREIECK mont ) EUREGIO Intentieverklaring ter verbetering van de bereikbaarheid (MONT-topoverleg op 13-11-2017) Partners: stedennetwerk MONT en de EUREGIO

Nadere informatie

WEBINAR 9 oktober Kennismaking INTERREG voor nieuwkomers INTERREG >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen

WEBINAR 9 oktober Kennismaking INTERREG voor nieuwkomers INTERREG >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen WEBINAR 9 oktober 2015 Kennismaking INTERREG voor nieuwkomers INTERREG 2014-2020 >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen Introductie amenwerking ver de grens > Gé Huismans > Lidwien

Nadere informatie

Europese Structuurfondsen Betty De Wachter

Europese Structuurfondsen Betty De Wachter Europese Structuurfondsen Betty De Wachter Politieke Academie 2013 Europese cohesiebeleid Doel: economische, sociale en territoriale samenhang of cohesie in de Europese Unie Principes: ontwikkeling herverdeling

Nadere informatie

INTERREG V Deutschland Nederland. 2 oktober 2014 Peter Paul Knol Gemeenschappelijk INTERREG-Secretariaat

INTERREG V Deutschland Nederland. 2 oktober 2014 Peter Paul Knol Gemeenschappelijk INTERREG-Secretariaat INTERREG V Deutschland Nederland 2 oktober 2014 Peter Paul Knol Gemeenschappelijk INTERREG-Secretariaat Kader Europa 2020 Strategie Slimme groei Duurzame groei Inclusieve groei Europese Verordeningen Structuurfondsen

Nadere informatie

INTERREG V A 2014 2020

INTERREG V A 2014 2020 INTERREG V A 2014 2020 Doelen en subsidieinstrumenten van de EU Slimme groei Duurzame groei Inclusieve groei Structuurfondsen Doelstelling 1 Convergentie (Regio s met BBP/inw. < 75% van het Europese gemiddelde)

Nadere informatie

Infosessie Zorg 29 april 2014 Europese subsidieprogramma s 2014-2020

Infosessie Zorg 29 april 2014 Europese subsidieprogramma s 2014-2020 Infosessie Zorg 29 april 2014 Europese subsidieprogramma s 2014-2020 Europa 2020 SLIMME GROEI DUURZAME GROEI INCLUSIEVE GROEI De uitdagingen Groei en banen scheppen Klimaatverandering en Energieafhankelijkheid

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland Samenvatting Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland 2014-2020 Inzet op innovatie en een koolstofarme economie In het Europa van 2020 wil Noord-Nederland zich ontwikkelen en profileren als een regio

Nadere informatie

Tussenstand OP EFRO Noord-Nederland 2014 2020. SNN PS bijeenkomst 25 juni Yvonne van Mastrigt

Tussenstand OP EFRO Noord-Nederland 2014 2020. SNN PS bijeenkomst 25 juni Yvonne van Mastrigt Tussenstand OP EFRO Noord-Nederland 2014 2020 SNN PS bijeenkomst 25 juni Yvonne van Mastrigt Noordelijke specialisatie in beeld Samengestelde behoeften Samengestelde oplossingen Achtertuin als proeftuin/

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Commissie regionaal beleid, vervoer en toerisme. Voorstel voor een besluit (COM(2001) 94 C5-0087/2001 2001/0053(COD))

EUROPEES PARLEMENT. Commissie regionaal beleid, vervoer en toerisme. Voorstel voor een besluit (COM(2001) 94 C5-0087/2001 2001/0053(COD)) EUROPEES PARLEMENT 1999 2004 Commissie regionaal beleid, vervoer en toerisme 9 oktober 2001 PE 301.826/comp.1 COMPROMISAMENDEMENT 1 Ontwerpadvies (PE 301.826) Pierre Jonckheer over het meerjarenkaderprogramma

Nadere informatie

AMENDEMENTEN NL In verscheidenheid verenigd NL 2011/0275(COD) Ontwerpverslag Jan Olbrycht (PE v01-00)

AMENDEMENTEN NL In verscheidenheid verenigd NL 2011/0275(COD) Ontwerpverslag Jan Olbrycht (PE v01-00) EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie regionale ontwikkeling 11.6.2012 2011/0275(COD) AMENDEMENTEN 791-830 Ontwerpverslag Jan Olbrycht (PE487.951v01-00) Specifieke bepalingen met betrekking tot het Europees

Nadere informatie

In deze brief licht ik het voornemen tot oprichting van deze rechtspersoon nader toe.

In deze brief licht ik het voornemen tot oprichting van deze rechtspersoon nader toe. > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Bestuur, Democratie & Financiën Europa en Binnenlands Bestuur Schedeldoekshaven 200 2511 EZ Den Haag Postbus

Nadere informatie

Infrabel in het hart van de Europese goederencorridors // 1

Infrabel in het hart van de Europese goederencorridors // 1 Infrabel in het hart van de Europese goederencorridors // 1 Europese corridors voor een concurrerend en betrouwbaar goederenvervoer De Europese Unie heeft op haar grondgebied verschillende goederencorridors

Nadere informatie

Peiling over Europa en EDIC

Peiling over Europa en EDIC Peiling over Europa en EDIC Peiling over Europa en EDIC Datum: september 2013 Colofon Gemeente Nijmegen Onderzoek en Statistiek contactpersoon: Ad Manders tel.: (024) 329 98 89 emailadres: onderzoek.statistiek@nijmegen.nl

Nadere informatie

Energiedossiers tijdens het Oostenrijkse voorzitterschap

Energiedossiers tijdens het Oostenrijkse voorzitterschap Energiedossiers tijdens het Oostenrijkse voorzitterschap 3 juli 2018 Vleva en Minaraad Jan Haers attaché Energie Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering bij de EU Realisaties van het Bulgaarse voorzitterschap

Nadere informatie

EFRO 2014 2020. Ed Meijerink

EFRO 2014 2020. Ed Meijerink EFRO 2014 2020 Ed Meijerink EFRO 2014-2020: waar staan we? OP EFRO RIS3 Noord-Nederland (4 maatschappelijke opgaven, living lab, geïntegreerde projecten) Focus op inzet MKB Innovatie Koolstofarm Beschikbare

Nadere informatie

Europese Groepering voor Territoriale samenwerking. Jody van Diemen VNG Amersfoort, 30 september 2014

Europese Groepering voor Territoriale samenwerking. Jody van Diemen VNG Amersfoort, 30 september 2014 Europese Groepering voor Territoriale samenwerking Jody van Diemen VNG Amersfoort, 30 september 2014 Inhoud Aanleiding EGTS Voordelen Nadelen Aandachtspunten Aanbevelingen & conclusies Aanleiding Meer

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 november 2009 (OR. en) 15137/09 CRIMORG 164 ENFOPOL 271

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 november 2009 (OR. en) 15137/09 CRIMORG 164 ENFOPOL 271 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 24 november 2009 (OR. en) 15137/09 CRIMORG 164 ENFOPOL 271 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de oprichting van een Europees

Nadere informatie

Ondernemingen kunnen tot 70% van hun investering terugkrijgen onder de vorm van subsidies.

Ondernemingen kunnen tot 70% van hun investering terugkrijgen onder de vorm van subsidies. Roemenië: Europese Structuurfondsen en Cohesiefonds 2007-2013 subsidies Roemenië) In Roemenië genieten buitenlandse investeerders dezelfde behandeling als Roemeense. De regering stelt zich ten doel buitenlandse

Nadere informatie

Subsidies in de regio

Subsidies in de regio Subsidies in de regio Noord Nederland Subsidies in de regio -- Noord-Nederland Om bepaalde regio s binnen Nederland direct of indirect te versterken zijn er verschillende regionale, nationale en Europese

Nadere informatie

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020 OP EFRO OOST-NEDERLAND 2014-2020PRESENTATIE KENNISPARK, 23 APRIL 2014 JOLANDA VROLIJK, PROGRAMMAMANAGER EFRO OP EFRO Oost-Nederland 2014-2020 Inhoud presentatie 1. Inleiding Europese Fondsen: cohesie beleid

Nadere informatie

EVALUATIE VAN DE AANGENOMEN PARTNERSCHAPSOVEREENKOMSTEN

EVALUATIE VAN DE AANGENOMEN PARTNERSCHAPSOVEREENKOMSTEN DIRECTORAAT-GENERAAL INTERN BELEID BELEIDSONDERSTEUNENDE AFDELING B: STRUCTUURBELEID EN COHESIE REGIONALE ONTWIKKELING EVALUATIE VAN DE AANGENOMEN PARTNERSCHAPSOVEREENKOMSTEN SAMENVATTING Inhoud Deze studie

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van A van Ooijen Woerden B.V. Auteur(s): Mevr. G.A.W. Mielke-van

Nadere informatie

PROTOCOL 3. Instelling en werkwijze van het Europees Comité voor de opstelling van standaarden voor de binnenvaart CESNI. Besluit

PROTOCOL 3. Instelling en werkwijze van het Europees Comité voor de opstelling van standaarden voor de binnenvaart CESNI. Besluit PROTOCOL 3 Instelling en werkwijze van het Europees Comité voor de opstelling van standaarden voor de binnenvaart CESNI Besluit De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR), gezien het belang dat zij

Nadere informatie

Nederland: de Maritieme Wereldtop

Nederland: de Maritieme Wereldtop 1 Nederland: de Maritieme Wereldtop Veilig, duurzaam en economisch sterk Maritiem Cluster in de Topsector Water: Innovatiecontract en Topconsortium Kennis en Innovatie V2.0, Samenvatting, 23 december 2011

Nadere informatie

Commissie economische ontwikkeling, financiën en handel ONTWERPVERSLAG

Commissie economische ontwikkeling, financiën en handel ONTWERPVERSLAG PARITAIRE PARLEMENTAIRE VERGADERING ACS-EU Commissie economische ontwikkeling, financiën en handel ACP-UE/101.868/B 19.3.2015 ONTWERPVERSLAG over de financiering van de investeringen en de handel, met

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 2 maart 2015 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 2 maart 2015 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 2 maart 2015 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2015/0051 (NLE) 6144/15 VOORSTEL van: ingekomen: 3 maart 2015 aan: Nr. Comdoc.: Betreft: SOC 70 EMPL 31 ECOFIN 97 EDUC

Nadere informatie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0341/45. Amendement. Roger Helmer, David Coburn namens de EFDD-Fractie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0341/45. Amendement. Roger Helmer, David Coburn namens de EFDD-Fractie 9.12.2015 A8-0341/45 45 Overweging H H. overwegende dat klimaatverandering, niet-concurrerende energieprijzen en de bijzonder grote afhankelijkheid van onbetrouwbare leveranciers uit derde landen een bedreiging

Nadere informatie

Kunstlaan 47-49, 1000 BRUSSEL Eric AERDEN Vooruitgangsstraat 56, 1210 BRUSSEL T GSM Persbericht

Kunstlaan 47-49, 1000 BRUSSEL Eric AERDEN Vooruitgangsstraat 56, 1210 BRUSSEL T GSM Persbericht Cel Externe Communicatie Kunstlaan 47-49, 1000 BRUSSEL Eric AERDEN Vooruitgangsstraat 56, 1210 BRUSSEL T. 02-2773408 GSM 0473-916424 Persbericht Datum: 26 november 2007 Betreft: Bijna 200 indicatoren geven

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

De EUREGIO Meerwaarde voor de aangesloten gemeente.

De EUREGIO Meerwaarde voor de aangesloten gemeente. De EUREGIO Meerwaarde voor de aangesloten gemeente www.euregio.eu 129 aangesloten gemeenten Foto vom Rat in Enschede Foto von der Maut Sociaal-culturele samenwerking Grensoverschrijdende arbeidsmarkt 2014

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

AL IN JANUARI 2007 BEREIKTEN WE MET HET MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN (EZ) VOLLEDIGE INSTEMMING OVER DE INHOUD VAN HET NIEUWE PROGRAMMA VOOR

AL IN JANUARI 2007 BEREIKTEN WE MET HET MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN (EZ) VOLLEDIGE INSTEMMING OVER DE INHOUD VAN HET NIEUWE PROGRAMMA VOOR 20 AL IN JANUARI 2007 BEREIKTEN WE MET HET MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN (EZ) VOLLEDIGE INSTEMMING OVER DE INHOUD VAN HET NIEUWE PROGRAMMA VOOR ECONOMISCHE STRUCTUURVERSTERKING KOERS NOORD: OP WEG NAAR

Nadere informatie

ONTWERP VAN GEWIJZIGDE BEGROTING Nr. 2 BIJ DE ALGEMENE BEGROTING 2019

ONTWERP VAN GEWIJZIGDE BEGROTING Nr. 2 BIJ DE ALGEMENE BEGROTING 2019 EUROPESE COMMISSIE Brussel, 15.5.2019 COM(2019) 320 final ONTWERP VAN GEWIJZIGDE BEGROTING Nr. 2 BIJ DE ALGEMENE BEGROTING 2019 Meer middelen voor essentiële programma's voor het concurrentievermogen van

Nadere informatie

De definitieve opzet van Horizon 2020

De definitieve opzet van Horizon 2020 De definitieve opzet van Horizon 2020 11 december 2013 Auteur: Martin Bakker (onder verantwoordelijkheid van Davy Pieters) INLEIDING Sinds 2 december 2013 is het wetgevingstraject van Horizon 2020 afgerond.

Nadere informatie

Consultatie Cohesiebeleid

Consultatie Cohesiebeleid Consultatie Cohesiebeleid Verslag, 5 oktober 2018 Departement Buitenlandse Zaken www.fdfa.be INHOUD 1 ACHTERGROND... 1 2 ALGEMEEN... 1 2.1 OPPORTUNITEITEN EN POSITIEVE ELEMENTEN IN DE VOORSTELLEN... 1

Nadere informatie

Economie, innovatie en duurzaamheid zijn van

Economie, innovatie en duurzaamheid zijn van Inter-Steunpunten Transitieplatform Economie, innovatie en duurzaamheid zijn van belang in transport Hilde Meersman, Cathy Macharis, a Christa Sys, Eddy Van de Voorde, Thierry Vanelslander, Ann Verhetsel

Nadere informatie

Nv De Scheepvaart 25 juni 2012 Symposium: Het Albertkanaal heeft Europese ambities!

Nv De Scheepvaart 25 juni 2012 Symposium: Het Albertkanaal heeft Europese ambities! Nv De Scheepvaart 25 juni 2012 Symposium: Het Albertkanaal heeft Europese ambities! Presentatie door Pieter De Meyer, DG MOVE, B3 (Ports and Inland Navigation) De Europese visie op het waterwegennet Inleiding

Nadere informatie

DE EUROPESE INVESTERINGSBANK

DE EUROPESE INVESTERINGSBANK DE EUROPESE INVESTERINGSBANK De Europese Investeringsbank (EIB) bevordert de doelstellingen van de Europese Unie door projectfinanciering op de lange termijn, garanties en advies beschikbaar te stellen.

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR

HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR essc-sport project www.eose.org 1 De uitdagingen van de Sport- en Beweeg sector De Sport en

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 21 november 2012 (27.11) (OR. en) 16320/12 ENFOCUSTOM 127 COSI 117

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 21 november 2012 (27.11) (OR. en) 16320/12 ENFOCUSTOM 127 COSI 117 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 21 november 2012 (27.11) (OR. en) 16320/12 ENFOCUSTOM 127 COSI 117 NOTA I/A-PUNT van: het secretariaat-generaal aan: het Coreper / de Raad nr. vorig doc.: 12712/3/12

Nadere informatie

Samenvatting van de partnerschapsovereenkomst voor Nederland, 2014-2020

Samenvatting van de partnerschapsovereenkomst voor Nederland, 2014-2020 EUROPESE COMMISSIE Samenvatting van de partnerschapsovereenkomst voor Nederland, 2014-2020 Algemene informatie De partnerschapsovereenkomst (PO) van Nederland is het overkoepelende strategische document

Nadere informatie

Stimulering Europees Onderzoek

Stimulering Europees Onderzoek Call for proposals Stimulering Europees Onderzoek 2015 Den Haag, juli 2015 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud 1 Inleiding 1 1.1 Achtergrond 1 1.2 Beschikbaar budget 1 1.3 Geldigheidsduur

Nadere informatie

(Wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 15.12.2017 L 335/1 I (Wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) 2017/2305 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 12 december 2017 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1303/2013 wat betreft

Nadere informatie

24/02/2012. VITO ICT-strategie. MOVI studieavond 16 februari 2012

24/02/2012. VITO ICT-strategie. MOVI studieavond 16 februari 2012 24/02/2012 VITO ICT-strategie MOVI studieavond 16 februari 2012 Onderzoeksorganisatie Onafhankelijk Klantgericht RTO cf. IMEC, VIB, IBBT, TNO, Fraunhofer, VTT, Complementair aan universiteiten en industrie

Nadere informatie

BIJLAGE EEN CONCEPT VOOR DUURZAME STEDELIJKE MOBILITEITSPLANNING. bij de

BIJLAGE EEN CONCEPT VOOR DUURZAME STEDELIJKE MOBILITEITSPLANNING. bij de EUROPESE COMMISSIE Brussel, 17.12.2013 COM(2013) 913 final ANNEX 1 BIJLAGE EEN CONCEPT VOOR DUURZAME STEDELIJKE MOBILITEITSPLANNING bij de MEDEDELING VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT, DE RAAD,

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van A van Ooijen Woerden B.V. Auteur(s): Mevr. G.A.W. Mielke-van

Nadere informatie

Creatief Europa. programma

Creatief Europa. programma Creatief Europa programma Introductie Kaderprogramma voor culturele en creatieve sectoren Budgetvoorstel 1.8 miljard (2014-2020) 37% toename vergeleken met huidige situatie 3 bestaande programma s (Cultuur

Nadere informatie

Creëren van een innovatief Europa Verslag van de Onafhankelijke Expertengroep inzake O&O en innovatie, aangesteld na de top van Hampton Court

Creëren van een innovatief Europa Verslag van de Onafhankelijke Expertengroep inzake O&O en innovatie, aangesteld na de top van Hampton Court Creëren van een innovatief Europa Verslag van de Onafhankelijke Expertengroep inzake O&O en innovatie, aangesteld na de top van Hampton Court SAMENVATTING Januari 2006 Het volledige verslag is beschikbaar

Nadere informatie

14129/15 gys/gra/hw 1 DG B 3A

14129/15 gys/gra/hw 1 DG B 3A Raad van de Europese Unie Brussel, 20 november 2015 14129/15 SOC 668 EMPL 438 ECOFIN 853 POLGEN 166 NOTA van: het secretariaat-generaal van de Raad aan: het Comité van permanente vertegenwoordigers (1e

Nadere informatie

-2- Opleiding, opleidingen en onderwijs aan de universiteiten

-2- Opleiding, opleidingen en onderwijs aan de universiteiten Verklaring van Münster omtrent de onderlinge relaties op het gebied van hoger onderwijs, wetenschap en onderzoek tussen Nederland, de Vlaamse Gemeenschap van België, het Groothertogdom Luxemburg, Nederland

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie Nr. 1811 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Nadere informatie

Koolstofarme economie Link met andere EU- subsidieprogramma s. 25 april 2014

Koolstofarme economie Link met andere EU- subsidieprogramma s. 25 april 2014 Gerichte infosessie Interreg: Noordzee Regio en Noordwest Europa 2014-2020 Koolstofarme economie Link met andere EU- subsidieprogramma s 25 april 2014 Vlaams- Europees verbindingsagentschap Joke Hofmans

Nadere informatie

Europese subsidies voor de Sociale Economie

Europese subsidies voor de Sociale Economie Europese subsidies voor de Sociale Economie Kader en functioneren van Europese subsidies Hoe werken EU subsidies? 1 EU BELEIDSKADER BEPALEND VOOR DE INHOUD SUBSIDIEPROGRAMMA S (1) Europa 2020 doelstellingen

Nadere informatie

ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA

ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA ENERGIEPRIORITEITEN VOOR EUROPA Presentatie door de heer J.M. Barroso, Voorzitter van de Europese Commissie, voor de Europese Raad van 4 februari 2011 Inhoud 1 I. Waarom energiebeleid ertoe doet II. Waarom

Nadere informatie

Evenement Water en Klimaatadaptatie

Evenement Water en Klimaatadaptatie Evenement Water en Klimaatadaptatie Door: Silvester Botman National Contact Point RVO In deze presentatie 1. INTERREG NSR; een introductie 2. Aanvraagprocedure 3. Overzicht van de eerste twee calls 4.

Nadere informatie

INTERREG NOORDWEST-EUROPA Overzichtstabel van de assen, doelstellingen en soorten acties

INTERREG NOORDWEST-EUROPA Overzichtstabel van de assen, doelstellingen en soorten acties INTERREG NOORDWEST-EUROPA Overzichtstabel van de assen, doelstellingen en soorten acties Elke as streeft één of meerdere specifieke doelstellingen na, elk onderverdeeld in soorten acties. De aangehaalde

Nadere informatie

Stimulering Europees Onderzoek

Stimulering Europees Onderzoek Call for proposals Stimulering Europees Onderzoek 2016 Den Haag, oktober 2016 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud 1 Inleiding 1 1.1 Achtergrond 1 1.2 Beschikbaar budget 1 1.3

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 4.3.2019 C(2019) 1616 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 4.3.2019 tot wijziging van de bijlagen VIII en IX bij Richtlijn 2012/27/EU wat betreft de

Nadere informatie

Doorgestuurde documenten door de Europese Unie aan de nationale parlementen en Europese actualiteit vanaf 16 tot 31 december 2017.

Doorgestuurde documenten door de Europese Unie aan de nationale parlementen en Europese actualiteit vanaf 16 tot 31 december 2017. vanaf 16 tot 31 december 2017. Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot intrekking van Verordening (EU) nr. 256/2014 van het Europees Parlement en de Raad inzake de mededeling

Nadere informatie

Meerjarig Financieel Kader (MFK) Connecting Europe Facility Energie. VLEVA 4 oktober Jan Hensmans Adviseur-Diensthoofd FOD Economie AD Energie

Meerjarig Financieel Kader (MFK) Connecting Europe Facility Energie. VLEVA 4 oktober Jan Hensmans Adviseur-Diensthoofd FOD Economie AD Energie Meerjarig Financieel Kader (MFK) Connecting Europe Facility Energie VLEVA 4 oktober 2018 Jan Hensmans Adviseur-Diensthoofd FOD Economie AD Energie Achtergrond en historiek Christophersen Group Trans Europese

Nadere informatie

vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Financieringsinstrumenten

vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Financieringsinstrumenten vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling medegefinancierd door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling zijn een duurzame

Nadere informatie

ENTANGLE - Nieuwsbrief

ENTANGLE - Nieuwsbrief INHOUD Projectachtergrond 1 Projectomschrijving 2 Partners 3 Kick ck-off meeting in Brussel 4 Rethinking Education 4 Contactgegevens en LLP 5 ENTANGLE vindt zijn oorsprong in de dagelijkse praktijk binnen

Nadere informatie

Hieronder vindt u een samenvatting van de onderwerpen van de Transportraad van 12 december 2011.

Hieronder vindt u een samenvatting van de onderwerpen van de Transportraad van 12 december 2011. GEANNOTEERDE AGENDA EU TRANSPORTRAAD 12 DECEMBER 2011 Hieronder vindt u een samenvatting van de onderwerpen van de Transportraad van 12 december 2011. Het Pools voorzitterschap streeft naar het aannemen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst over 3e call Interreg Vlaanderen-Nederland. 20 oktober 2016

Informatiebijeenkomst over 3e call Interreg Vlaanderen-Nederland. 20 oktober 2016 Informatiebijeenkomst over 3e call Interreg Vlaanderen-Nederland 20 oktober 2016 Programma 07:45-08:10 uur Inloop 08:10-08:15 uur Welkom 08:15-08:30 uur Algemene info over de subsidiemogelijkheden en focus

Nadere informatie

"Efficiënt gebruik van hulpbronnen in Europa" Enquête onder de lokale en regionale overheden Samenvatting van de resultaten

Efficiënt gebruik van hulpbronnen in Europa Enquête onder de lokale en regionale overheden Samenvatting van de resultaten "Efficiënt gebruik van hulpbronnen in Europa" Enquête onder de lokale en regionale overheden Samenvatting van de resultaten Deze conclusies zijn gebaseerd op het verslag: "Beoordeling van het vlaggenschipinitiatief

Nadere informatie

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad *P DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum 4 december 2012 Begrotingsprogramma

Nadere informatie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie Vlaamse regering Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 juni 1985 op de

Nadere informatie

Commissie interne markt en consumentenbescherming. van de Commissie interne markt en consumentenbescherming

Commissie interne markt en consumentenbescherming. van de Commissie interne markt en consumentenbescherming EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie interne markt en consumentenbescherming 29.5.2012 2011/0299(COD) ONTWERPADVIES van de Commissie interne markt en consumentenbescherming aan de Commissie industrie,

Nadere informatie

Belangrijke informatie: de Gemeenschappelijke Prioriteit met het Frans-Engelse Kanaal programma

Belangrijke informatie: de Gemeenschappelijke Prioriteit met het Frans-Engelse Kanaal programma Belangrijke informatie: de Gemeenschappelijke Prioriteit met het Frans-Engelse Kanaal programma 1. Uittreksel uit het 2 Zeeën Operationeel Programma, Prioriteit 4 : Gemeenschappelijke Prioriteit met het

Nadere informatie

Europa wil slim, duurzaam en inclusief

Europa wil slim, duurzaam en inclusief Europa wil slim, duurzaam en inclusief Noord-Nederland bereidt zich intensief voor op de Europese programma s in de periode 2014 2020. Het SNN biedt u met dit bericht inzicht in voortgang en verwachtingen.

Nadere informatie

Horizon 2020 Kansen voor Hogescholen

Horizon 2020 Kansen voor Hogescholen Horizon 2020 Kansen voor Hogescholen DG Onderzoek en Innovatie mei 2013 Inhoud presentatie Opzet toekomstig Europees R&I beleid Hoofdlijnen Horizon 2020 Waar staan we nu? Kansen voor hogescholen in Horizon

Nadere informatie

Mogelijkheden MKB in EFRO en INTERREG

Mogelijkheden MKB in EFRO en INTERREG Mogelijkheden MKB in EFRO en INTERREG www.food-future.eu Innovatie steun voor MKB in food sector in D en NL Yvette Lammers EZ Coördinatieteam Structuurfondsen EFRO EFRO: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kaderstelling Europabeleid door Provinciale Staten Inleiding Op 11 juni 2007 jl. is door de commissie FEPO de werkgroep Europa ingesteld.

Nadere informatie

CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART RV (14) 11 RV/G (14) 26 JWG (14) 22 14 februari 2014 Or. en fr/de/nl/en. Uniforme technische standaarden

CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART RV (14) 11 RV/G (14) 26 JWG (14) 22 14 februari 2014 Or. en fr/de/nl/en. Uniforme technische standaarden CENTRALE COMMISSIE VOOR DE RIJNVAART RV (14) 11 RV/G (14) 26 JWG (14) 22 14 februari 2014 Or. en fr/de/nl/en COMITÉ REGLEMENT VAN ONDERZOEK WERKGROEP REGLEMENT VAN ONDERZOEK GEMEENSCHAPPELIJKE WERKGROEP

Nadere informatie

De nieuwe energie-efficiëntierichtlijn - Uitdagingen & oplossingen -

De nieuwe energie-efficiëntierichtlijn - Uitdagingen & oplossingen - De nieuwe energie-efficiëntierichtlijn l - Uitdagingen & oplossingen - DG Energie 22 juni 2011 ENERGIEVOORZIENING NOG AFHANKELIJKER VAN IMPORT Te verwachten scenario gebaseerd op cijfers in 2009 in % OLIE

Nadere informatie

EIR 2019: Selectie van de belangrijkste feiten over de stand van de uitvoering van de milieuwetgeving in Europa

EIR 2019: Selectie van de belangrijkste feiten over de stand van de uitvoering van de milieuwetgeving in Europa EIR 2019: Selectie van de belangrijkste feiten over de stand van de uitvoering van de milieuwetgeving in Europa DEFINITIE, DOELSTELLINGEN EN VOORDELEN VAN EIR De Evaluatie uitvoering milieubeleid (EIR)

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 21 501-33 Raad voor Vervoer, Telecommunicatie en Energie Nr. 663 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo

Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo DE EUROPESE STRUCTUUR- EN INVESTERINGSFONDSEN (ESI-FONDSEN) EN HET EUROPEES FONDS VOOR STRATEGISCHE INVESTERINGEN (EFSI) HET VERZEKEREN VAN COÖRDINATIE, SYNERGIEËN

Nadere informatie

Bundeling goederenstromen in de Extended Gateway Antwerpen/Rotterdam met een focus op de binnenvaart

Bundeling goederenstromen in de Extended Gateway Antwerpen/Rotterdam met een focus op de binnenvaart Impactproject Bundeling goederenstromen in de Extended Gateway Antwerpen/Rotterdam met een focus op de binnenvaart Slotbijeenkomst Maastricht 3-12-2014 A. Verhoeven KvK Nederland Projectpartners Impactproject:

Nadere informatie

Interreg A Euregio Maas-Rijn

Interreg A Euregio Maas-Rijn Interreg A Euregio Maas-Rijn Growing Together EU 2020 strategie limburg.be EU 2020 strategie limburg.be Inhoud van het Interregprogramma As 1 As 2 As 3 As 4 Innovatie 2020 Economie 2020 Sociale inclusie

Nadere informatie