REGLEMENT OPPASDIENST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENT OPPASDIENST"

Transcriptie

1 OCMW GEETBETS REGLEMENT OPPASDIENST 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van de oppasdienst is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. De technisch beambte houdt de zieke/bejaarde/ gehandicapte gezelschap. Zo kunnen gewone zorgen toegediend worden ( medicatie nemen, drinken, naar het toilet gaan, ) en hoeft de bejaarde niet alleen te zijn. Het is niet de bedoeling dat er medische zorgen worden verstrekt. Het gewone lichte wekelijkse onderhoud ( stof afdoen, de afwas doen, was insteken, kleine strijkwerkjes ) is toegelaten. Art 2. Het OCMW biedt zonder politiek, filosofisch of godsdienstig onderscheid, oppashulp aan senioren (vanaf 60 jaar), gehandicapten, alleenstaanden en gezinnen vanaf tot ten laatste uur. Om de noodzaak van de hulp aan te tonen, kan gevraagd worden de bewijzen (vb. medisch attesten) voor te leggen voor er hulp geboden wordt. Voor jonge mensen die een beroep op de dienst willen doen, dient op het attest vermeld te worden of het een korte of langdurige ziekte betreft. Deze medische attesten dienen elke 3 maanden verlengd te worden.

2 Bij eventueel besmettingsgevaar kan de hulp geweigerd worden. De aanvragers moeten het grondgebied van de gemeente Geetbets bewonen en er gedomicilieerd zijn. Art 3. Alle aanvragen gebeuren bij mevrouw Martine Steenbergen (tel: 011/ ) of bij de maatschappelijk werksters Anne Winnen of Annelies Jans (tel: 011/ / 011/ ). De eerste contactname mag ook telefonisch gebeuren of via tussenpersonen. Voor er oppashulp geboden wordt, stelt het OCMW een sociaal onderzoek in en kan de sociaal assistente een huisbezoek brengen bij de aanvrager(s). Art 4. Indien wegens het grote aantal aanvragen niet alle gerechtigden kunnen bediend worden, worden de nieuwe aanvragen op een wachtlijst genoteerd. Zij komen in aanmerking in de (chronologische) volgorde waarop zij hun aanvraag deden. De behandeling gebeurt dus volgens de datum van de aanvraag. Alleen bij dringende gevallen, bijvoorbeeld wegens medische redenen, is hierop uitzondering mogelijk : ziekte met bedlegerigheid, ernstige verwonding, ongeval, ontslag uit ziekenhuis Een bewijs met attest is dan vereist. Wie vroeger ooit oppasdienst kreeg maar die zelf, of door een beslissing van de Raad van het O.C.M.W., stopzette, krijgt geen voorrang op de andere kandidaten van de wachtlijst en wordt terug achteraan op de wachtlijst geplaatst. Personen die om welke reden dan ook voor een bepaalde tijd geen hulp nodig hebben, worden achteraan op de wachtlijst geplaatst. Art 5. Alle personeelsleden van de oppasdienst ( technisch beambten, administratief medewerksters en maatschappelijk werkers) zijn gebonden door het beroepsgeheim. U kan haar/hem dus ook geen vragen stellen over andere hulpvragers. Zij mogen geen geld, zakgeld of geschenken aanvaarden, ook niet bij testament. Art 6. De technisch beambte mag geen bloed- of aanverwant tot in de tweede graad (ouders, schoonouders, broer of zus) zijn van de cliënt. De technisch beambte mag ook geen lid zijn van het gezin van de cliënt. Ze mag ook niet dezelfde verblijfplaats hebben als de cliënt. Deze maatregelen dienen om de professionele relatie tussen technisch beambte en cliënt te waarborgen. Art 7. Voor alle vragen en problemen dient contact opgenomen met het O.C.M.W. zelf : mevr. Martine Steenbergen of de maatschappelijk werksters, mevr. Anne Winnen/ Annelies Jans. De technisch beambten mogen daarvoor niet buiten hun diensturen lastig gevallen worden, niet bij hen thuis, noch telefonisch noch schriftelijk. Voor ernstige klachten, dient mevr. Martine Steenbergen of Annelies Jans gecontacteerd te worden.

3 Art 8. In verband met alle aangelegenheden van de oppasdienst dienen de cliënten het bezoek aan huis toe te staan van de maatschappelijk werkster en de verantwoordelijke van de dienst. Indien mogelijk en gewenst zullen zij hun bezoek vooraf aankondigen.

4 2. SPECIFIEKE INFORMATIE BETREFFENDE DE OPPASDIENST Art 9. De duur van de hulp per week wordt door de verantwoordelijke van de dienst bepaald en dit op maat van de aanvrager. De oppasbeurt kan van maandag tot vrijdag van tot uur. Bij de wekelijkse regeling bepaalt de verantwoordelijke de hulp afhankelijk van de beschikbare oppasuren. Uitzonderlijk kan een oppasbeurt door het O.C.M.W. ingekort worden vanwege een personeelsvergadering of een andere belangrijke reden. Als cliënt kan u geen beroep doen op de technisch beambte van uw keuze. De verantwoordelijke zal u een technisch beambte toekennen die op dat ogenblik beschikbaar is. Uren oppasdienst : alle dagen tussen en uur. De technisch beambten mogen niets op eigen initiatief veranderen aan hun werkschema zonder de toestemming van de dienstverantwoordelijke. Er worden ook geen overuren gevraagd van de technisch beambte. Op officiële verlofdagen wordt er niet gewerkt. Art 10. De oppasdienst bestaat voornamelijk uit gezelschap houden, gewone zorgen toedienen en licht gewoon huishoudelijke onderhoud van de woning ( stof afdoen, was insteken, kleine strijkwerkjes,. Het dringendste werk heeft hier de voorkeur. Er mogen geen taken gevraagd worden die voor haar enig gevaar inhouden. Voor het overige schikt de technisch beambte zich naar de normen van de cliënten. Art 11. We verwachten dat u het nodige gerief aanschaft om de taken te kunnen vervullen. U bent verplicht te zorgen dat de helpsters geen verwondingen oplopen noch gestoord worden door uw huisdieren. In principe moeten uw honden opgesloten worden. Wanneer een helpster door uw huisdier wordt verwond, bent u ( via uw familiale verzekering), financieel verantwoordelijk (medische kosten en kosten van werkverlet) voor de door uw huisdieren toegebrachte verwondingen. Art 12. We verzoeken ook tijdens deze actie geen waardevolle papieren, documenten, voorwerpen en geld te laten rondslingeren. Art 13. U wordt ervan verwittigd op welke dag u hulp zal krijgen. Deze regeling geldt tot tegenbericht. Wanneer u zelf een wijziging wil, moet u de dienst hiervan verwittigen ten laatste de woensdag voor de daaropvolgende week. Indien we het bericht niet tijdig ontvangen en we daardoor geen andere regeling voor de technisch beambte kunnen maken, worden deze uren u aangerekend. Art 14.

5 De technisch beambte laat u bij elke oppasbeurt een papier ondertekenen waarop het aantal gewerkte uren geschreven staat. Gelieve eerst de juistheid daarvan te controleren vooraleer u aftekent. Eens afgetekend worden geen klachten meer aanvaard. Indien u niet meer in de mogelijkheid bent om het aantal uren te ondertekenen, dient een familielid of mantelzorger die taak over te nemen. Indien de technisch beambte het werk voortijdig dient te beëindigen, dient u onmiddellijk het OCMW hiervan telefonisch op de hoogte te brengen. Art 15. Het OCMW probeert de beschikbare hulp zo goed mogelijk te verdelen. Indien de technisch beambte ziek is, verlof neemt enz verwittigt het OCMW u zo snel mogelijk. De verantwoordelijke van de dienst kan u niet altijd vervanging van de hulp garanderen. Vooral in de zomermaanden is het soms moeilijk om vervanging van de hulp aan te kunnen bieden. We hopen dat u hiervoor begrip kan opbrengen. 3. OVERZICHT TAKEN TECHNISCH BEAMBTE OPPASDIENST Art. 16. Art Waarbij kan de technisch beambte u helpen? - gezelschap houden - gewone zorgen: medicatie nemen wel op voorhand klaargezet door familie of verpleegkundige, eten en drinken geven, naar het toilet gaan. - Licht huishoudelijk werk : stof afnemen, afwassen, kleine strijkwerkjes, kamerplanten verzorgen - Boodschappen doen Art Wat u zeker niet mag verwachten: - Wekelijks groot onderhoud van kamers of ruimten - grote strijkwerken Met opmaak: opsommingstekens en nummering 4. IN AANMERKING TE NEMEN INKOMSTEN EN WIJZE VAN BEREKENEN Art.17. Aan de cliënten zal een bijdrage in de kosten van de oppasdienst aangerekend worden, vastgesteld volgens bijgevoegd barema. De bijdrage wordt minstens jaarlijks door de Raad aangepast, tenzij die daarover bij algemene regel anders beslist. Voor het bepalen van die bijdrage moeten alle inkomsten, zonder enige verzwijging, opgegeven worden. Daarenboven moet de cliënt toestaan dat gegevens in verband met gezinssamenstelling, inkomen en eigendommen bij de bevoegde diensten worden gecontroleerd. Er zal tevens gevraagd worden aan de cliënten een verklaring op eer te ondertekenen waarmee ze verklaren dat de aangegeven inkomsten aan de waarheid beantwoorden. Art. 18. Indien gegevens die het tarief helpen bepalen (inzonderheid: inkomen, bezit en gezinstoestand) wijzigen, wordt de bijdrage aangepast aan de nieuwe situatie. Als de

6 wijziging met sluitende bewijzen is aangetoond, gaat het nieuwe tarief in voege vanaf de maand van die wijziging. De rechthebbenden zijn er dan ook toe gehouden elke nuttige inlichting in verband met hun toestand bij de aanvraag te verstrekken en van elke wijziging het OCMW onmiddellijk ofwel schriftelijk ofwel persoonlijk in kennis te stellen. Zo dit niet gebeurt, dan kan het OCMW met terugwerkende kracht alle facturen wijzigen vanaf het ogenblik dat de verandering intrad. De (inkomens)bewijsstukken die de dienst vraagt, dient u zo snel mogelijk binnen te brengen op de dienst. Wanneer u dit nalaat, zal u een aangetekende brief met ontvangstbevestiging worden opgestuurd ter herinnering. Indien u na de opgegeven datum/termijn uw inkomstenbewijzen nog niet binnenbracht, zal u de maximumprijs worden aangerekend. Het niet-geïndexeerd kadastraal inkomen moet echter jaarlijks met de juiste bewijzen voorgelegd worden. Een weigering hiervan kan tot gevolg hebben dat de hulp niet wordt opgestart of dat de hulp wordt stopgezet. Art. 19. De factuur wordt u maandelijks toegezonden, gelieve deze zo snel mogelijk te betalen. Met ingang van 1 januari 2014 worden de kosten voor het verzenden van herinneringen en aangetekende zendingen verhaald op diegenen die laattijdig de door hun verschuldigde sommen betalen. De administratieve kosten worden vastgelegd als volgt : - voor de zending van een herinnering ( na eerst telfonisch contact te hebben opgenomen ): 5,00 EUR; - voor een aangetekende zending met ontvangstbewijs volgens kosten van verzending. De wettelijke nalatigheidinterest wordt aangerekend vanaf de eerste van de maand volgend op de maand waarin de achterstallen verschuldigd zijn. Bij gebrek aan betaling in der minne zullen de volgende stappen binnen de hierna bepaalde termijnen worden ondernomen: 1. De vordering wordt bepaald door de O.C.M.W.-Raad. Bij gebrek aan betaling binnen de dertig dagen na verzending van het invorderingsrecht zal een gewone herinnering worden verzonden. 2 Alle klachten met betrekking tot het invorderingsrecht dat vastgesteld werd door de O.C.M.W.-Raad, dienen uiterlijk binnen de 8 kalenderdagen na ontvangst van de factuur of het betalingsverzoek schriftelijk te worden meegedeeld aan de O.C.M.W.-Raad, Dienst Financiën, Dorpsstraat 1 te 3450 Geetbets. De betrokkene wordt na de beraadslaging van de O.C.M.W.-Raad in kennis gesteld van de beslissing betreffende de gegrondheid van de klacht. Bij gebrek aan betaling binnen de dertig dagen na verzending van de herinnering, zoals bepaald onder 1, zal een aangetekend schrijven met ontvangstbewijs worden verzonden. Bij gebreke aan betaling binnen de acht dagen na het verzenden van het aangetekend schrijven met ontvangstbewijs, zal het dossier aan een gerechtsdeurwaarder worden overgemaakt, teneinde het verschuldigde bedrag evenals de kosten en de intresten, burgerrechtelijk in te vorderen.

7 U kan uw factuur ook automatisch laten betalen via domiciliëring, hiervoor kan u steeds informatie verkrijgen bij het OCMW. Art. 20. De prijs van de hulp is afhankelijk van het gezinsinkomen met als maximumbedrag het bedrag van een dienstencheque.. Hulp verleend door het OCMW (hiermee wordt niet het leefloon bedoeld), kinderbijslag, onderhoudsgeld ontvangen voor een minderjarig kind ten laste, frontstrepen en gevangenschapsrenten, studietoelagen, toelagen ontvangen door tewerkstelling in het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap, premies en toelagen van de Gewesten voor verhuis, installatie en huur worden niet aanzien als inkomsten. Als inkomsten van het gezin worden in aanmerking genomen : pensioenen, lonen, werkloosheidsuitkeringen, ziekte/invaliditeitsuitkeringen, beroepsziekten, tegemoetkoming aan gehandicapten Hoe gebeurt de berekening? 1. de inkomsten van de begunstigde worden in rekening gebracht. Onder inkomsten wordt begrepen: het maandelijks inkomen, o.a.: pensioenen (evenals buitenlands pensioen) lonen ziekte-/invaliditeitsuitkering beroepsziekten tegemoetkoming hulp aan bejaarden, gehandicapten inkomsten van verhuurde eigendommen 1/12 van het jaarlijks vakantiegeld inkomsten van Fonds voor Arbeidsongevallen Naast bovengenoemde inkomsten dient tevens het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen binnengebracht te worden. Alle inkomsten worden samengeteld en via een bepaalde schaal wordt dan het tarief per uur oppashulp vastgesteld. 5. ANDERE INFORMATIE Art. 21. Gegevens verantwoordelijke oppasdienst en maatschappelijk werksters voor opmaken sociaal onderzoek: Martine Steenbergen : verantwoordelijke oppasdienst Tel : 011/ Spreekuren: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag : van 9u tot 12u. vrijdagvoormiddag : enkel op afspraak Anne Winnen / Annelies Jans: maatschappelijk werksters Tel: 011/ Spreekuren: - maandag, woensdag, donderdag : van 9u tot 12u./ dinsdagavond van 17 tot uur.

8 - dinsdagvoormiddag en vrijdagvoormiddag : enkel op afspraak Art.22 Klachten. Indien u klachten, opmerkingen of suggesties heeft over de hulpverlening, het werk of de houding van uw technisch beambte, gelieve deze dan eerst met de betrokkene zelf te bespreken. Indien u niet tot een oplossing kan komen, verwittig dan de verantwoordelijke van de oppasdienst, Martine Steenbergen (tel : 011/ ). We kunnen het probleem alleen oplossen wanneer we er van op de hoogte zijn! Uw ongenoegen vertellen aan familie of andere personen is dus geen oplossing. Laat ook geen waardevolle papieren, documenten, voorwerpen (juwelen ) of geld rondslingeren tijdens de oppasbeurt. Art.23. Verzekering. De technisch beambten zijn door de dienst verzekerd voor ongevallen waarbij zij gekwetst geraken en ook voor het geval dat zij u per ongeluk schade berokkenen. Dringende boodschappen voor u doen, zijn verzekerd. Wanneer er tijdens de uitvoering van de hulp iets stuk gaat, verwittigt u de verantwoordelijke (Martine Steenbergen: tel : 011/ ). U kan daarna de schade laten herstellen of indien dit onmogelijk is, een nieuwe aankoop doen. In elk geval bewaart u de stukken als bewijs tot dat de zaak volledig in orde is gebracht. De offerte/factuur stuurt u uiteraard zo snel mogelijk naar de dienst met vermelding van bankrekening waarop de schadevergoeding kan gestort worden. Indien u bang bent dat zeer waardevolle spullen stuk kunnen geraken, gelieve deze weg te bergen of niet te laten kuisen, om later eventuele problemen te vermijden. Art. 24. Maaltijden/werkkledij. De technisch beambte brengt zelf haar boterhammen mee. We verwachten wel dat u haar iets te drinken geeft. In de loop van vier werkuren heeft zij 15 minuten pauze. Art. 25. Houding t.o.v. de technisch beambte. De technisch beambte moet met het nodige respect en met beleefdheid behandeld worden. Ongewenste intimiteiten kunnen na een waarschuwing leiden tot een definitieve

9 Art. 26. stopzetting. De aanvrager van de hulp dient dit reglement te ondertekenen ten teken dat hij/zij akkoord gaat met de inhoud ervan. Bij niet-ondertekening van het reglement wordt de hulp geweigerd. Dit reglement gaat in voege op 01/01/2014 De gebruiker, Voor akkoord,

REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN

REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN OCMW GEETBETS REGLEMENT DIENST WARME MAALTIJDEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van de dienst warme maaltijden is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. Op deze manier krijgen

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST LOGISTIEKE HULP

REGLEMENT DIENST LOGISTIEKE HULP OCMW GEETBETS REGLEMENT DIENST LOGISTIEKE HULP 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van deze dienst is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. De technisch beambte helpt bejaarden,

Nadere informatie

OCMW GEETBETS REGLEMENT KLUSJESDIENST

OCMW GEETBETS REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW GEETBETS REGLEMENT KLUSJESDIENST 1. ALGEMENE INFORMATIE Art 1. Het doel van de klusjesdienst is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te houden. De klusjesmannen verrichten allerlei klussen

Nadere informatie

O.C.M.W. DENTERGEM WAPENPLAATS 23, 8720 DENTERGEM TEL. 056/62.10.10 FAX. 056/61.49.88 E-mail : administratie@ocmwdentergem.be

O.C.M.W. DENTERGEM WAPENPLAATS 23, 8720 DENTERGEM TEL. 056/62.10.10 FAX. 056/61.49.88 E-mail : administratie@ocmwdentergem.be O.C.M.W. DENTERGEM WAPENPLAATS 23, 8720 DENTERGEM TEL. 056/62.10.10 FAX. 056/61.49.88 E-mail : administratie@ocmwdentergem.be 1. ALGEMENE INFORMATIE REGLEMENT KLUSJESDIENST Art. 1. Art. 2. Het doel van

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag karweidienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag van 8.30 uur

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES OCMW Lichtervelde Statiestraat 80 8810 Lichtervelde POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES 1 Alle aanvragen tot het verkrijgen van poetshulp dienen gericht te zijn, tot de Sociale

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE POETSDIENST

REGLEMENT VAN DE POETSDIENST REGLEMENT VAN DE POETSDIENST Art 1 Het doel van de poetsdienst is de betrokkene zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te behouden. Art 2 De poetshulp wordt bij voorrang toegekend aan: Bejaarden (vanaf 65

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING Poetshulp De dienst thuishulp heeft tot doel hulp te verstrekken aan gezinnen, bejaarden, zieken en/of personen met een handicap, die voor een kortere of langere periode niet meer in staat zijn in te staan

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST ALGEMEEN REGLEMENT POETSDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag poetsdienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag (uitgezonderd woensdag) van 8.30

Nadere informatie

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP 1 REGLEMENT DIENST HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen aan iedereen

Nadere informatie

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen BUI TEN België

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen BUI TEN België Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT De poetsdienst is een thuiszorgdienst die wordt uitgebaat door OCMW Herenthout, Bouwelse Steenweg 52, 2270 Herenthout DOEL Art. 1: De poetsdienst heeft tot doel om

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Onze dienst gezinszorg biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en mindervaliden die hulpbehoevend zijn en het huishoudelijk werk tijdelijk of blijvend

Nadere informatie

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel De poetsdienst van het OCMW van Nijlen wil bejaarden en gezinnen die, door leeftijd of ziekte niet meer in staat zijn om voor het normaal wekelijks onderhoud van de

Nadere informatie

U woont alleen met de kinderen: uw belastbare beroepsinkomsten en/of uitkeringen mogen maximum 2309,58 EUR per maand bedragen.

U woont alleen met de kinderen: uw belastbare beroepsinkomsten en/of uitkeringen mogen maximum 2309,58 EUR per maand bedragen. MODEL S Stuur alle documenten ingevuld en ondertekend terug naar: Acerta Kinderbijslagfonds vzw, Groenenborgerlaan 16, B-2610 Wilrijk. Gelieve uw dossiernummer (ons kenmerk) of indien u het niet kent uw

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENST THUISZORG

AANVULLENDE DIENST THUISZORG AANVULLENDE DIENST THUISZORG 1. ONTSTAAN De oprichting van een aanvullende dienst thuiszorg is ontstaan uit volgende vaststellingen: hulpbehoevenden hebben vaak te kampen met veel kleine praktische problemen,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Toeslag op de kinderbijslag

Toeslag op de kinderbijslag Toeslag op de kinderbijslag De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze worden beschermd door de wet verwerking

Nadere informatie

Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een VOORLOPIGE toeslag op de kinderbijslag aanvragen als:

Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een VOORLOPIGE toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: Mevrouw Mijnheer Met dit formulier kunt u als u met uw gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: - Langdurig werkloze (tenminste 6 maanden) - Zieke (tenminste 6 maanden) - Bruggepensioneerde

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België MOD. 19_Fisc dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: De dienst huishoudelijke hulp van het OCMW van Grimbergen verbindt er zich toe huishoudelijke hulp te verlenen

Nadere informatie

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De poetsdienst van het OCMW staat hoofdzakelijk ter beschikking van bejaarden die omwille van gezondheidsproblemen of bijzondere sociale omstandigheden

Nadere informatie

Recht op een toeslag op de kinderbijslag. Mevrouw, mijnheer,

Recht op een toeslag op de kinderbijslag. Mevrouw, mijnheer, P19Fisc-B dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze worden

Nadere informatie

Recht op een toeslag op de kinderbijslag

Recht op een toeslag op de kinderbijslag Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging

Nadere informatie

Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België

Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging

Nadere informatie

P19Fisc-A. Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België. Mevrouw, mijnheer,

P19Fisc-A. Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België. Mevrouw, mijnheer, P19Fisc-A dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze worden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST DOELSTELLING Art. 1: De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België

Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België P19Fisc-A De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze worden beschermd door de wet verwerking persoonsgegevens

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Overeenkomst Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree 089 848556 - kinderdagverblijf@bree.be

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN. Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod:

MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN. Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod: MINDER MOBIELEN CENTRALE (MMC) TONGEREN Huishoudelijk Reglement Minder Mobielen Centrale (MMC) Artikel 1: Aanbod: De Minder Mobielen Centrale (MMC) biedt vervoer op oproep aan senioren en personen met

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDBEDELING AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDBEDELING AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDBEDELING AAN HUIS Onze thuiszorgdiensten hebben tot doel om gebruikers met een verminderde zelfredzaamheid op een menswaardige manier in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. Hulpbehoevenden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

Formulier 1 Overeenkomst

Formulier 1 Overeenkomst 1 Formulier 1 Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree Gegevens:

Nadere informatie

REGLEMENT LEVERING VAN WARME MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT LEVERING VAN WARME MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT LEVERING VAN WARME MAALTIJDEN AAN HUIS Onze thuiszorgdiensten hebben tot doel om gebruikers met een verminderde zelfredzaamheid op een menswaardige manier zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving

Nadere informatie

O.C.M.W. Langemark Poelkapelle erkende dienstenonderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENONDERNEMING

O.C.M.W. Langemark Poelkapelle erkende dienstenonderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENONDERNEMING O.C.M.W. Langemark Poelkapelle erkende dienstenonderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENONDERNEMING 1. Algemeenheden Alle aanvragen tot het verkrijgen van thuiszorg

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie Aanvraagformulier mantelzorgpremie NIEUWE AANVRAAG of X VERLENGING 2018 1. Gegevens van de zorgbehoevende aanvrager NAAM EN VOORNAAM: Vak voor administratie: Dossier ontvangen op: RIJKSREGISTERNUMMER :

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE. klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE. klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1 REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1 REGLEMENT BETREFFENDE DE WERKING EN DE BEREKENING VAN DE BIJDRAGEN GELDEND VOOR DE KLANTEN VAN DE

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: WARME MAALTIJDEN IN DE ASSISTENTIEWONINGEN Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst

Huishoudelijk reglement klusjesdienst Huishoudelijk reglement klusjesdienst Doelstelling Artikel 1 De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

AANVRAAG OM TOESLAG. KidsLife Vlaanderen, Sint-Clarastraat 48, 8000 Brugge T: M:

AANVRAAG OM TOESLAG. KidsLife Vlaanderen, Sint-Clarastraat 48, 8000 Brugge T: M: AANVRAAG OM TOESLAG Met het bijgevoegde formulier kun je aangeven dat je gezins onder de sgrens ligt voor een periode van minstens zes opeenvolgende maanden De periode die je aangeeft kan ten vroegste

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE Artikel 1 - Principe Binnen de perken van het goedgekeurde budget

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN

REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN I. VOORWAARDEN REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN 1. 65plussers die omwille van ouderdom, ziekte of sociale redenen niet meer alleen kunnen instaan voor het wekelijks onderhoud van de woning. 2. Meerderjarige

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: ONDERHOUD AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 28 maart 2002. Aangepast bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 februari

Nadere informatie

Betreft: Toeslag op de kinderbijslag. Mevrouw, mijnheer,

Betreft: Toeslag op de kinderbijslag. Mevrouw, mijnheer, dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax Betreft: Toeslag op de kinderbijslag Mevrouw, mijnheer, Werklozen, gepensioneerden, invaliden, gehandicapten, zieken en eenoudergezinnen kunnen recht

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON HET RECHT OP EEN LEEFLOON in twaalf stappen... Een leefloon, wat is dat? Wanneer krijg ik het leefloon? Waar moet ik het leefloon aanvragen? Wat zal er na de

Nadere informatie

REGLEMENT POETSHULP HULP AAN HUIS

REGLEMENT POETSHULP HULP AAN HUIS REGLEMENT POETSHULP HULP AAN HUIS Onze thuiszorgdiensten hebben tot doel om gebruikers met een verminderde zelfredzaamheid op een menswaardige manier zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving te

Nadere informatie

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als:

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: Model S Mevrouw Mijnheer Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: - langdurig werkloze (ten minste 6 maanden), - zieke (ten minste 6 maanden),

Nadere informatie

KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE

KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE KLUSJESDIENST REGLEMENT VAN ORDE HOOFDSTUK I DOEL Artikel 1 De klusjesdienst verstrekt hulp aan gezinnen, alleenstaanden, bejaarden en mindervaliden bij het uitvoeren van allerlei klusjes en herstelwerken

Nadere informatie

TOESLAG OP DE KINDERBIJSLAG

TOESLAG OP DE KINDERBIJSLAG P19Fisc A TOESLAG OP DE KINDERBIJSLAG dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag

Nadere informatie

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als:

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: Model S Mevrouw Mijnheer Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: - langdurig werkloze (ten minste 6 maanden), - zieke (ten minste 6 maanden),

Nadere informatie

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag

Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: langdurig werkloze (tenminste 6 maanden) zieke

Nadere informatie

ADMB KINDERBIJSLAGFONDS VZW, SINT-CLARASTRAAT 48, 8000 BRUGGE

ADMB KINDERBIJSLAGFONDS VZW, SINT-CLARASTRAAT 48, 8000 BRUGGE ADMB KINDERBIJSLAGFONDS VZW, SINT-CLARASTRAAT 48, 8000 BRUGGE Mevrouw, mijnheer, Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: langdurig werkloze

Nadere informatie

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als :

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als : Uw consulent: Tel.: Fax: aanvraag ontvangen op uw kenmerk ons kenmerk Betreft : Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag Mevrouw, Mijnheer Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP

REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) REGLEMENT VAN DE DIENST VOOR HUISHOUDELIJKE HULP Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied artikel 1: artikel 2: artikel 3: artikel 4: De dienst

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Art Elke vraag tot het bekomen van dienstverlening wordt ingediend op de sociale dienst van het OCMW.

Art Elke vraag tot het bekomen van dienstverlening wordt ingediend op de sociale dienst van het OCMW. (De volledige handleiding betreffende de thuisdiensten van het OCMW Zemst is te vinden in de hoofdrubriek van de thuiszorgdiensten. Hieronder vindt u enkel het hoofdstuk Personenalarmering van de dienst

Nadere informatie

Terug te sturen naar: PB ANDERLECHT Je rijksregisternummer: Ons kenmerk: Telefoon:

Terug te sturen naar: PB ANDERLECHT Je rijksregisternummer: Ons kenmerk: Telefoon: Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Je rijksregisternummer: Ons kenmerk: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag Beste Met

Nadere informatie

Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren

Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren FOD SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Personen met een handicap 1712 Voorbereiding van mijn aanvraag, Te bewaren Verklaring voor het verkrijgen van een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) Deze

Nadere informatie

Versie januari 2017 Zelfstandigen WEGWIJS VOOR. zelfstandigen in moeilijkheden

Versie januari 2017 Zelfstandigen WEGWIJS VOOR. zelfstandigen in moeilijkheden Versie januari 2017 Zelfstandigen WEGWIJS VOOR zelfstandigen in moeilijkheden Wegwijs voor zelfstandigen Woord vooraf Mensen met een zelfstandig beroep vinden moeilijk de weg naar het OCMW. Soms uit fierheid,

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 mail via info@cordium.be Openingsuren: Inschrijvingen: Elke werkdag van 08.30 u tot 12.00

Nadere informatie

FISC brief 1: provisionele ambtshalve beslissing tot toekenning

FISC brief 1: provisionele ambtshalve beslissing tot toekenning FISC brief 1: provisionele ambtshalve beslissing tot toekenning Volgens onze gegevens is X / bent u sinds... zes maanden werkloos / ziek. is X sinds... gepensioneerd. ontvangt X / u sinds... een overbruggingsuitkering

Nadere informatie

Reglement klusjesdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement klusjesdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement klusjesdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De klusjesman helpt bij kleine en/of dringende onderhouds- en herstellingswerken bij bejaarden, mindervaliden en langdurige zieken. Deze dienst wordt

Nadere informatie

Klussendienst Huishoudelijk reglement

Klussendienst Huishoudelijk reglement Klussendienst Huishoudelijk reglement Het OCMW start vanaf 01-01-2008 een samenwerking met natuur en landschapsbeheer Limburg (NL Limburg) om de klussendienst in de gemeente Zutendaal uit te bouwen en

Nadere informatie

Reglement van mantelzorgtoelage

Reglement van mantelzorgtoelage Reglement van mantelzorgtoelage 1. Doel Het doel van de mantelzorgtoelage is in de eerste plaats waardering tonen voor het werk van de mantelzorger, zodat de thuissituatie kan bestendigd worden. 2. Definities

Nadere informatie

Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013

Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013 Goedkeuring raad voor maatschappelijk welzijn van 17 december 2013 REGLEMENT AANVULLENDE FINANCIËLE STEUN Het hiernavolgende reglement voor aanvullende financiële steun wordt goedgekeurd : Artikel 1 -

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW Lendelede Dorpsplein 8-8860 Lendelede Tel 051/30 31 31 REGLEMENT KLUSJESDIENST 01.07.2019 1.1 DOELGROEP EN VOORWAARDEN De klusjesdienst van het OCMW van Lendelede staat in voor het uitvoeren van klusjes

Nadere informatie

Thuiszorg. informatiepunt

Thuiszorg. informatiepunt Thuiszorg 2 informatiepunt Inhoud 1 De Vlaamse Sociale bescherming... 4 1.1 Wat is de Vlaamse Sociale bescherming?... 4 1.2 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)... 4 1.2.1 Wat en voor wie?... 4

Nadere informatie

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als :

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als : Stuur alle documenten ingevuld en ondertekend terug naar: Infino, Groenenborgerlaan 16, B2610 Wilrijk Gelieve uw dossiernummer (ons kenmerk), of indien u dit niet kent, uw rijksregisternummer, hier in

Nadere informatie

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN Huishoudelijk reglement Enkele voorwaarden over de opvang bij jou thuis 1. Opvang voor zieke kindjes tot 12 jaar. Onze dienst organiseert opvang voor zieke kinderen tussen 0

Nadere informatie

IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS

IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS IK HEB EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA HAYS PROFICIAT! U HEBT ZOPAS EEN NIEUWE JOB GEVONDEN VIA DE GESPECIALISEERDE DIENSTEN VAN HAYS! hays.be Meteen willen wij u graag wat wegwijs maken in de wereld van de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding KSZ

Gebruikershandleiding KSZ Plan Gezondheidszorg en de OCMW s De praktijk Gebruikershandleiding KSZ Verloop van een aanvraag Onthaal afspraak met SA (sociaal assistent) Huisbezoek door SA Beslissing van VB en BCSD dienstverlening

Nadere informatie

Versie mei 2015 Sociaal onderzoek WEGWIJS IN. het sociaal onderzoek van het OCMW

Versie mei 2015 Sociaal onderzoek WEGWIJS IN. het sociaal onderzoek van het OCMW Versie mei 2015 Sociaal onderzoek WEGWIJS IN het sociaal onderzoek van het OCMW WEGWIJS IN HET SOCIAAL ONDERZOEK in negen stappen... Wat is het sociaal onderzoek? Waarom het sociaal onderzoek? Wie voert

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. t Wiekernestje,

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. t Wiekernestje, CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, 089/848556 - kinderdagverblijf@bree.be Ondernemingsnummer: 02 12293

Nadere informatie

Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen?

Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen? Infoblad - werknemers U wenst mantelzorg te verlenen? Waarover gaat dit infoblad? In dit infoblad wordt uitgelegd onder welke voorwaarden u een vrijstelling kunt krijgen om mantelzorg te verlenen. U kunt

Nadere informatie

Recht op een toeslag op de kinderbijslag

Recht op een toeslag op de kinderbijslag Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Je rijksregisternummer: Ons kenmerk: Telefggn: (02) 643 18 11 E-mail: infgkbaf@attentia.be De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hoeveel bedraagt uw uitkering na een tewerkstelling?

Infoblad - werknemers Hoeveel bedraagt uw uitkering na een tewerkstelling? Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening Voor meer inlichtingen neem contact op met de plaatselijke RVA (werkloosheidsbureau). De adressen kunt u vinden in het telefoonboek of op de site: www.rva.be Infoblad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw EVA Onsa De Pinte vzw Koning Albertlaan 1 Ondernemingsnummer: 0464 674 738 Inhoud Voorstelling organisator Voorstelling opvanglocaties - Gemeentelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement verhuren noodoproeptoestellen

Huishoudelijk reglement verhuren noodoproeptoestellen Huishoudelijk reglement verhuren noodoproeptoestellen Doelstelling Artikel 1 Een noodoproeptoestel zorgt ervoor dat de gebruiker zo lang mogelijk op een veilige manier in zijn thuismilieu kan verblijven.

Nadere informatie

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement

Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Premie voor zorgbehoevende kinderen Reglement Het OCMW Tervuren wenst kinderen met een hoge zorgbehoefte bijkomend te ondersteunen. De gezinnen van deze kinderen worden geconfronteerd met hogere kosten

Nadere informatie

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job.

Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Werk en studies : een prima huwelijk Hoofdstuk 2 Studenten combineren voor tal van redenen hun studies met een job. Het maakt niet uit of die beslissing een vrije keuze is of gebeurt om financiële redenen,

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM INFO KINDEROPVANG Organisator Naam: Adres: O.C.M.W. Dentergem Kasteeldreef 1, 8720 Dentergem (Wakken) Kinderopvanglocatie Naam: IBO Scoebidoe Markegem

Nadere informatie

Thuiszorg. informatiepunt

Thuiszorg. informatiepunt Thuiszorg 2 informatiepunt Inhoud 1 de vlaamse sociale bescherming... 4 1.1 Wat is de Vlaamse Sociale bescherming?... 4 1.2 Zorgbudget voor ouderen met een zorgnood.... 4 1.2.1 Wat en voor wie?... 4 1.2.2

Nadere informatie

O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753

O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753 O.C.M.W. Langemark-Poelkapelle erkende dienstencheque onderneming met nummer 02753 REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN THUISZORG IN DIENSTENCHEQUE ONDERNEMING 1. Algemeenheden Alle aanvragen tot het verkrijgen

Nadere informatie

WEGWIJS VOOR. zelfstandigen in moeilijkheden. WEGWIJS IN Een uitgave van POD Maatschappelijke Integratie. Versie mei 2014 Zelfstandigen

WEGWIJS VOOR. zelfstandigen in moeilijkheden. WEGWIJS IN Een uitgave van POD Maatschappelijke Integratie. Versie mei 2014 Zelfstandigen Versie mei 2014 Zelfstandigen WEGWIJS IN Een uitgave van POD Maatschappelijke Integratie De POD MI is een overheidsdienst die ernaar streeft een menswaardig bestaan te waarborgen aan alle personen. http://www.mi-is.be

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie november 2015 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als:

Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: Mevrouw, mijnheer, Met dit formulier kun je als je met je gezin in België woont een toeslag op de kinderbijslag aanvragen als: langdurig werkloze (tenminste 6 maanden) zieke (tenminste 6 maanden) bruggepensioneerde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer

WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer WZC Warmhof opnamereglement en wachtlijstbeheer VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 DEEL I. Aanvraag Artikel 1. Indienen van een aanvraag Een aanvraag tot opname op de wachtlijst

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie