GMR VERGADERING 19 APRIL 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GMR VERGADERING 19 APRIL 2005"

Transcriptie

1 GMR VERGADERING 19 APRIL 2005 Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Apollo 11 Harry Boukes Ja Dr. Bosschool Veerle Pachen Ja De Cirkel Jasper Bunt Ja De Hoge Raven Souad el Mourabet Ja Jan Nieuwenhuyzen Rien van Keeken Ja Jenaplan Witte Vrouwen Kiki Poels Ja Janine Kerstholt Jules Verneschool Sonja Wierenga Ja Kees Valkensteinschool Marcel van Dijk Afgemeld De Kleine Dichter Vera Lettinck Nee De Klim Wytse de Jong Ja De Koekoek Jos Scheurink Ja Kohnstammschool Eric Heijs Ja Maaspleinschool Yadigar Yigit Ja De Meander Karin Tromp Ja Oog in Al Johan van der Pol Ja De Pantarijn Peter Kolmeijer Nee Parkwijck Fanny Groenendijk Ja Pr. Margrietschool Harke Hofman Afgemeld Rietendakschool Annelies Kampschuur Ja Tuindorpschool Jacqueline de Planque (o) Ja Ellen Meijer De Twijn Barend Sneller Ja SPO Thea Meijer Ja Eric van Dorp Notuliste Monique Hofland Ja Agendalid Anne Frank Dr. D. Herderscheeschool Luc Stevensschool Voordorp VERSLAG GMR VERGADERING D.D. 19 APRIL 2005

2 1. Opening Veerle opent de bijeenkomst en heet de aanwezigen welkom. Afmeldingen zijn ontvangen van Harke Hofman (Pr. Margrietschool) en Marcel van Dijk (Kees Valkensteinschool). In plaats van Ad van Tok is Karin Tromp aanwezig (De Meander). 2. Notulen (15 februari 2005) Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld. 3. Ingekomen stukken Er zijn geen ingekomen stukken. 4. Mededelingen DB a. Lustrum conferentie: de uitnodigingen voor de lustrum conferentie op 31 mei a.s. zijn verzonden naar de GMR-leden en de schooldirectie. De GMR-leden worden verzocht hun MRcollega s te informeren. b. Barend Sneller is bereid gevonden om met ingang van volgend schooljaar voorzitter van de GMR te zijn. c. In het kader van de verdere professionalring van medezeggenschap binnen de SPO heeft het GMR-db een presentatie gegeven aan het SPO-bestuur. Op basis van de evaluaties in de GMRvergaderingen en eigen indrukken is een aantal punten neergelegd bij de directie en het bestuur die bijzondere aandacht vragen. Dit zijn: medezeggenschap moet een onderdeel van het managementcontract van schooldirecteuren zijn (dit viel in goede aarde); gepleit is voor een digitaal beleidsarchief; gepleit is voor een regulier overleg tussen GMR-db en bestuur (wordt opgepakt); in het SPO-bestuur is namens de GMR een aantal bestuursleden benoemd. Van de 9 bestuurszetels mogen er 5 namens de GMR worden voorgedragen. Het contact met deze bestuursleden is er niet of nauwelijks. Gezocht gaat worden hoe een terugkoppeling vorm en inhoud kan krijgen. d. De meeste punten werden herkend door het bestuur. Het was een prettig gesprek met een goede dialoog. e. Adreslijst: svp goed checken. Op de adreslijst krijgt de bovenste vermelding de post.

3 SPO f. Een keer per twee jaar vindt een koersmiddag plaats. Hierbij zijn aanwezig GMR-db, directeuren en bestuur. De te bespreken onderwerpen zijn veelal een verkenning naar toekomst. In de onlangs gehouden koersmiddag is gesproken over de wijze van besturen (Policy Governance). g. De gemeente Utrecht is overgegaan tot de betaling van de voorzieningen van de scholen. De beginbalans 2004 kan nu gemaakt worden en vervolgens de jaarrekening. h. Eind april vindt overleg met de gemeente Utrecht plaats over de arbeidsondersteunende plaatsen (ID-ers). Hopelijk kunnen banen gecreëerd worden bij één van de andere bedrijven. i. Binnen de SPO is men druk bezig met de herplaatsingsprocedure. Dit is nodig omdat er minder formatie is dan vorig jaar. Voor personeel met een vaste benoeming kan een passende werkplek elders binnen de organisatie geboden worden. Dat geldt deels ook voor personeel met een tijdelijke aanstelling, echter niet alle tijdelijke aanstellingen kunnen gecontinueerd worden. j. Het Vervangingsfonds heeft financiële problemen. Maatregelen zijn getroffen. De vervangingspoule is bevroren en het Plustraject stopt. Tegen beide maatregelen is bezwaar gemaakt, overleg is nog gaande. De uitkomst daarvan bepaalt de eventueel aanvullend te creëren ruimte. MR-en k. De obs Parkwijck gaat eind april verhuizen naar een splinternieuw gebouw in Leidsche Rijn. 5. Zorgplan Het zorgplan wordt informatief behandeld. Op het meerjarenzorgplan is indertijd instemming gegeven. De jaarlijkse zorgplannen maken hier deel van uit. De titelpagina wekt verwarring hierover. Anneke Stokman licht het zorgplan toe. Een verklarende woordenlijst en leeswijzer zijn dit jaar bijgevoegd. De doelen van het zorgplan zijn gelijk aan die van het meerjarenzorgplan Voorts is er weinig veranderd. Nadat de scholen het eerste jaar met de rugzakjes gewerkt hebben, wordt nu de noodzaak duidelijk om er meer beleid op te maken. Wat kan een school aan en wat niet. Het gemeentelijke beleid is onzeker. Vanuit de gemeente is de nieuwe wet op de jeugdzorg gekomen. De gemeente neemt een deel van de taken van de provincie over. De zorgstructuren in de stad moeten veranderd worden. In Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern wordt een zorgloket/jeugdloket geopend. Voorts blijft de gemeente vasthouden aan wijkgericht-werken.

4 Voor de drie scholen uit Vleuten/De Meern die overgaan naar het samenwerkingsverband van de SPO is voorzien in een apart overleg na de zomervakantie met de ib-ers van deze scholen over de overgang. Het zorgplan wordt per hoofdstuk doorgenomen. Vragen worden beantwoord door Anneke Stokman. De kengetallen zijn m.n. voor ib-ers interessant. In het ib-netwerk worden deze getallen bestudeerd en wordt geconcludeerd wat voor verbetering vatbaar is. De systematiek rond de leerlingenzorg is niet geheel helder. De suggestie wordt gedaan om hier aandacht aan te besteden tijdens de MR-netwerk bijeenkomst (zorgstructuur, zorgplatform, PCL etc). Opgemerkt wordt dat het lastig is om conclusies te trekken. Anneke geeft aan dat er 31 scholen zijn aangesloten. De ene school heeft het beter voor elkaar dan de andere maar alle scholen zijn goed bezig. Er wordt goed ingespeeld op de individuele behoeftes van leerlingen. De inspectie hanteert een aantal indicatoren voor de zorg. Het is zaak om een verband te kunnen leggen tussen wat een kind presteert op een school en wat eventuele extra zorg hieraan bijdraagt. Aandacht is nodig voor de druk van de zorgkinderen binnen de scholen; deze mag niet te groot worden. Gevraagd wordt om bij een volgend zorgplan een korte samenvatting/conclusie toe te voegen. Het zorgplan voor de scholen is onderdeel van het schoolplan en soms een apart plan. Dit wordt voor de zomervakantie opgesteld. Als het goed is werkt iedere school met een schoolplan/activiteitenplan. Vanuit de MR kan gekeken worden of er nog specifieke zaken zijn wat betreft de leerlingenzorg die hierin opgenomen moeten worden. 6. Bestuursformatieplan Thea legt uit dat dit bestuursformatieplan qua beleid niet veel afwijkt van voorgaande jaren. Een balans is gevonden tussen de totale personele inkomsten en de zaken die bovenschools met elkaar geregeld worden. Een systematiek is ontwikkeld voor de toebedeling aan scholen. De onzekerheden zijn dit jaar groter dan ooit. Te denken valt aan veranderingen in het onderwijsachterstandenbeleid (geoormerkte middelen en bezuinigingen), LOA-gelden alleen nog in onderbouw inzetbaar, het instellen van schakelklassen voor taalopvang, aanpassing van gewichtenregeling. Vanwege alle onzekerheden is geen meerjarenbegroting opgesteld. Wel werkt de SPO aan het opstellen van een personele begroting. Dit bestuursformatieplan betreft het laatste plan voor de lump sum invoering. Het O&O budget is iets ruimer. Daarnaast is er de opdracht niet te veel nieuwe verplichtingen aan te gaan omdat met de LOA-bezuinigingen deze mogelijk geen vervolg kunnen krijgen. Het meest schrijnend zijn de CIO-ers die, vanwege de bezuinigingen, als laatste in aanmerking komen voor een vaste aanstelling.

5 De cursieve passages zijn nog onzeker. Zodra meer duidelijkheid is komt hier nog een apart stuk tekst over. Het bestuursformatieplan wordt per hoofdstuk doorgenomen. In het algemeen valt de toonzetting op. Thea licht toe dat deze voortvloeit uit de bezuinigingen die de SPO overkomt. Met name de scholen in de grote steden hebben te maken met een opeenstapeling van bezuinigingen. De toon is niet klaaglijk bedoeld. Thea geeft aan dat er is geaarzeld om mensen in het RDDF (risico dragend deel van de formatie) te plaatsen. Dit is het voorportaal voor mensen die je het jaar daarop wilt ontslaan. Plaatsing in het RDDF is mogelijk op grond van een gerede raming dat die medewerkers ontslagen moeten worden. Besloten is om dit niet te doen. De SPO loopt hiermee een risico. Als de bezuinigingen doorzetten kan het zijn dat de verplichtingen hoger zijn dan de middelen. Mocht het hier op uitdraaien dan kan een aannamestop van leerkrachten overwogen worden. Tot besluit wijst de voorzitter er op dat de directie het formatieplan van de school voor 1 juli a.s. aan de MR moet voorleggen. 7. Facilitering P(G)MR In de CAO is overeengekomen dat er extra geld beschikbaar is voor de (G)MRpersoneelsgeleding om zich te scholen in de lump sum systematiek. Dit geldt voor de schooljaren en Het is de keus aan de MR-en of zij dit voor hun eigen PMR aanwenden of dat zij dit budget overdragen (geheel of deels) aan de PGMR. Indien dit laatste het geval is, kan de GMR een scholingsaanbod verzorgen voor alle scholen hetgeen vermoedelijk voordeliger is. Het GMR-db stelt voor om de aan de PMR toegekende middelen deels over te dragen aan de PGMR. Van dit geld kan een extern adviseur aangetrokken worden die elke MR 2,5 uur ondersteuning geeft om samen de begroting 2006 te bekijken in relatie tot het voorgenomen beleid. Iedere PMR moet instemming geven wat betreft de besteding van deze middelen. Het betreft geoormerkt geld dat met terugwerkende kracht beschikbaar komt. Als er geen bestedingsplan wordt gemaakt, vloeien de gelden terug naar bestuur/management. Overhevelen naar volgend jaar is mogelijk mits een activiteitenplan is gemaakt. Afgesproken wordt dat de GMR-leden het voorstel voorleggen aan de PMR. De reacties worden besproken in de volgende GMR-vergadering. 8. Rondvraag

6 Barend Sneller informeert of de profielen van de locatieleiders identiek zijn. Thea legt uit dat het takenpakket van de locatieleiders binnen de SPO is vastgesteld en dus voor iedere school gelijk is. De profielen kunnen op detailniveau verschillen omdat scholen mogelijk bepaalde accenten anders leggen. Is het scholen toegestaan om een eigen overplaatsingsbeleid te hanteren van leerkrachten die over zijn? Bijvoorbeeld last in first out. Nee, aldus Thea. Er dient gekeken te worden wat er nodig is op een school aan leerkrachten en wie daar het beste in passen. Last in first out is niet wenselijk voor een stabiele situatie. Daarbij gaat het hier om overplaatsing. Afhankelijk van het probleem op een school, kan het criterium verschillen. Het criterium dat wordt gehanteerd, dient besproken te worden in de MR. De Tuindorpschool deelt 1 gymzaal met 3 scholen hetgeen behoorlijk krap is. De oorzaak is de slechte prognose van de gemeente. Dit komt herhaaldelijk voor. Wat kan de SPO hierin betekenen? Thea antwoordt dat indien een gymzaal niet toereikend is, gekeken wordt naar gymzalen in de buurt. De slechte prognoses zijn een gemeentelijk probleem. Trends die ooit zijn ingezet worden te lang aangehouden is de ervaring van het SPO-bestuur. De gemeente is onlangs overgestapt op een nieuwe systematiek. Ze hebben zich de kritiek van de scholen aangetrokken. Sonja Wierenga vraagt hoe lang de stukken van de Ouderraad bewaard moeten blijven. Dit is nergens vastgelegd. Vijf jaar lijkt een redelijke termijn. De geldstroom van de ouderraad wordt elders niet meer verantwoord. 9. Enquête over functioneren van de MR Op de vorige GMR-vergadering is gesproken over het speerpunt professionalisering van de MR-en. In klein verband is hierover nagedacht en om inzicht te krijgen in de situaties bij de MR-en wordt voorgesteld om een enquête te houden. Aan de hand van de uitslagen kan dan mogelijk op een bepaald thema nader worden ingegaan. Tevens dient deze enquête als een soort nul-meting. De GMR-leden wordt gevraagd of de enquête volledig en duidelijk is. De opmerkingen die volgen zullen worden verwerkt waarna de enquête zo spoedig mogelijk naar de voorzitters van de MR-en zal worden gestuurd. Voorts is ook gesproken over digitalisering van beleidsstukken. Dit is neergelegd bij het bestuur en de directie met de vraag hier vaart achter te zetten. Verder is ingegaan op welke wijze het Bestuur, de AD en de schooldirecteuren de professionalisering van de medezeggenschap kunnen faciliteren. Dit punt is ook aan de orde geweest in de presentatie van db-gmr aan het SPO-bestuur (zie agendapunt 4: mededelingen DB). De suggestie is gedaan om hier en daar een selectievere agenda te voeren om zo ruimte te creëren om bepaalde onderwerpen terug te laten komen. Het db denkt na hoe hieraan vorm kan worden gegeven. Tot slot dient bij de agendering van stukken voor de GMR bezien te worden wat de MR op schoolniveau hiermee kan.

7 Dit zijn de belangrijkste punten die uit de brainstorm in klein verband over de professionalisering van de MR-en naar voren zijn gekomen. 10. Besluitvorming agendapunt 6 Bestuursformatieplan De PGMR stemt unaniem in en de OGRM geeft unaniem positief advies. Volgende vergadering 14 juni 2005: op de Twijn of de Kaap Hoorndreef. De definitieve locatie wordt vermeld op de agenda van 14 juni.

GMR VERGADERING 15 FEBRUARI 2005

GMR VERGADERING 15 FEBRUARI 2005 GMR VERGADERING 15 FEBRUARI 2005 Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Apollo 11 Harry Boukes Afgemeld Dr. Bosschool Veerle Pachen Ja De Cirkel Fleur Bominaar Ja De Hoge

Nadere informatie

VERSLAG GMR VERGADERING STICHTING PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT

VERSLAG GMR VERGADERING STICHTING PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT VERSLAG GMR VERGADERING STICHTING PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT Datum 8 juni 2004 Aanwezig Peter Alderliesten (De Meander) Erik Heijs (Kohnstammschool) Harke Hofman (Pr. Margrietschool) Peter Kolmeijer(Pantarijn)

Nadere informatie

Marcel van Dijk (Kees Valkensteinschool) Annelies Kampschuur (Rietendakschool) Rien van Keeken (Jan Nieuwenhuyzen school)

Marcel van Dijk (Kees Valkensteinschool) Annelies Kampschuur (Rietendakschool) Rien van Keeken (Jan Nieuwenhuyzen school) VERSLAG GMR VERGADERING Datum: 18 november 2003 Aanwezig: Anita Aalpoel (Parkwijck) Peter Alderliesten (De Meander) Harry Bouwkes (Apollo 11) Erik van Dorp (SPO) Marcel van Dijk (Kees Valkensteinschool)

Nadere informatie

GMR VERGADERING 27 SEPTEMBER 2005

GMR VERGADERING 27 SEPTEMBER 2005 GMR VERGADERING 27 SEPTEMBER 2005 Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex van Casteelen Nee Apollo 11 Misja Heller Daniele van Essen Dr. Bosschool Rico van

Nadere informatie

VERSLAG GMR VERGADERING

VERSLAG GMR VERGADERING VERSLAG GMR VERGADERING Datum 13 april 2004 Aanwezig Peter Alderliesten (De Meander) Harry Boukes (Apollo 11) Annelies Kampschuur (Rietendakschool) Thea Meijer (SPO)Atie van Olst (De Klim) Veerle Pachen,

Nadere informatie

GMR VERGADERING 13 JUNI 2006. Locatie: SPO. Overzicht van aan- en afwezigen. School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Ja

GMR VERGADERING 13 JUNI 2006. Locatie: SPO. Overzicht van aan- en afwezigen. School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Ja GMR VERGADERING 13 JUNI 2006 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Apollo 11 Misja Heller Daniele van Essen Dr. Bosschool Rico van

Nadere informatie

GMR VERGADERING 17 OKTOBER 2006 Locatie: SPO

GMR VERGADERING 17 OKTOBER 2006 Locatie: SPO GMR VERGADERING 17 OKTOBER 2006 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Apollo 11 Misja Heller Daniele van Essen Afwezig Dr. Bosschool

Nadere informatie

GMR VERGADERING 19 februari Locatie: SPO. Overzicht van aan- en afwezigen

GMR VERGADERING 19 februari Locatie: SPO. Overzicht van aan- en afwezigen GMR VERGADERING 19 februari 2008 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Afwezig Apollo 11 Misja Heller Dr. Bosschool Daniele van Essen

Nadere informatie

GMR VERGADERING 8 JUNI 2010 Locatie: SPO

GMR VERGADERING 8 JUNI 2010 Locatie: SPO GMR VERGADERING 8 JUNI 2010 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Suus van Zorge Ja Apollo 11 Misja Heller Ja Dr. Bosschool Carolien van Eggermond

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR 2007 2008

JAARVERSLAG GMR 2007 2008 JAARVERSLAG GMR 2007 2008 Pagina 1 Jaarverslag GMR 2007-2008 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad in Utrecht. In dit jaarverslag wordt een verslag gegeven van

Nadere informatie

GMR VERGADERING 17 november 2009 Locatie: SPO

GMR VERGADERING 17 november 2009 Locatie: SPO GMR VERGADERING 17 november 2009 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank - - Apollo 11 Misja Heller Dr. Bosschool Olav Groenendijk Afgemeld De Cirkel

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

GMRvertegenwoordiger. Barbara Akdeniz

GMRvertegenwoordiger. Barbara Akdeniz GMR VERGADERING 12 april 2011 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMRvertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Suus van Zorge Afgemeld Apollo 11 Misja Heller Ja Dr. Bosschool Esther Bras Afwezig

Nadere informatie

Jeroen de Groot (oudergeleding Witte Vrouwen school) Rolf de Groot (oudergeleding Maasplein) Erik Heijs (oudergeling Kohnstammschool)

Jeroen de Groot (oudergeleding Witte Vrouwen school) Rolf de Groot (oudergeleding Maasplein) Erik Heijs (oudergeling Kohnstammschool) GMR PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT Datum: 26 september 2002 Aanwezig: Eric van Baarschot (BCPO) Jeroen de Groot (oudergeleding Witte Vrouwen school) Rolf de Groot (oudergeleding Maasplein) Erik Heijs

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

GMR / MR NETWERK BIJEENKOMST 23 NOVEMBER 2006 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig

GMR / MR NETWERK BIJEENKOMST 23 NOVEMBER 2006 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig GMR / MR NETWERK BIJEENKOMST 23 NOVEMBER 2006 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Michaela Grol Khaddouj el Abrahimi Apollo 11 Misja

Nadere informatie

GMR VERGADERING 24 juni 2008 Locatie: SPO

GMR VERGADERING 24 juni 2008 Locatie: SPO GMR VERGADERING 24 juni 2008 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Apollo 11 Misja Heller Daniele van Essen Afwezig Dr. Bosschool Olav

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS de Langereisschool Ursem Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie en uitgangspunten 4 3. Jaarplanning 5 4. Bezetting MR 6 5. Taakverdeling en aandachtsgebieden MR

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Wendy Klop. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 31-03-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel Oudergeleding:

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

GMR VERGADERING 3 februari 2009 Locatie: SPO

GMR VERGADERING 3 februari 2009 Locatie: SPO GMR VERGADERING 3 februari 2009 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Afwezig Apollo 11 Misja Heller Daniele van Essen Afgemeld Dr.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 februari 2015

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 februari 2015 GMR O2A5 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GMR OP 5 februari 2015 Aanwezig: Sjanie Versluis, Jolanda van Gelderen, Anouk Vonk, Karen Siebring, John Tromp, Toby Riksen, Liesbeth Bijleveld, Alcina Ho-Sam-Sooi,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Vergaderdatum Verslag door 16 maart 2015 Elma Koenders Aanwezig Thea van der Berg (TvdB ), Manon van Dinther (MvD),Tessa van Doorn (TvD), Berry Franssen (BF), Mieke van Goor(MvG),

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Ja Afwezig De Klim Arthur Ippel Afgemeld. Pieter-Jan Tacken. Ja Afgemeld De Meander Anne-Sophie Koch Ja. Anouk Visser

Ja Afwezig De Klim Arthur Ippel Afgemeld. Pieter-Jan Tacken. Ja Afgemeld De Meander Anne-Sophie Koch Ja. Anouk Visser GMR VERGADERING 14 juni 2016 Locatie: SPO Utrecht Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Marijn Macco Apollo 11 Jeroen Hoogerwerf De Cirkel Jolien Vonk De Hoge

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden. Maurice, Ellen, Karin, Carolien, Sandra, Merije, Jos, Spiros

Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden. Maurice, Ellen, Karin, Carolien, Sandra, Merije, Jos, Spiros R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 notulen MR-vergadering Vergadering nummer 07 Datum 10 mei 16 Locatie Teamkamer Tijd 19:30 22:00 Boomgaarden

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 6 oktober 2014

Notulen MR-vergadering 6 oktober 2014 Aanwezig: Raymond, Debbie, Ramona, Linda, Femke en Baukje Afwezig m.k.: OR-lid: Tojana 1. Opening en vaststelling van de agenda Raymond opent de vergadering om 20.01 uur en heet iedereen van harte welkom.

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

GMR VERGADERING 19 juni Locatie: SPO. Overzicht van aan- en afwezigen. School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Afgemeld

GMR VERGADERING 19 juni Locatie: SPO. Overzicht van aan- en afwezigen. School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Afgemeld GMR VERGADERING 19 juni 2007 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Lex Casteelen Afgemeld Apollo 11 Misja Heller Daniele van Essen Dr. Bosschool

Nadere informatie

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen

Passend onderwijs. Lid van het dagelijks bestuur, Liesbeth Verheggen Passend onderwijs De AOb heeft zich uitgesproken vóór het behouden van zoveel mogelijk leerlingen binnen het reguliere onderwijs. Maar de AOb voegde daar altijd aan toe dat passend onderwijs dan wel op

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : Janneke van den Berg, Janneke de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : Janneke van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Concept

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob, Geert van Stiphout

Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob, Geert van Stiphout Medezeggenschapsraad St. Antonius Abt Notulen 28 september 2015 Aanwezig: Louise van Buuringen, Ine Driessen, Erik Duin, Paul Manders, Arjen Obbema, Judith Peeters, Judith van Peperstraten en Hanneke Slob,

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

GMR VERGADERING 24 APRIL 2012 Locatie: SPO

GMR VERGADERING 24 APRIL 2012 Locatie: SPO GMR VERGADERING 24 APRIL 2012 Locatie: SPO Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Anne Frank Suus van Zorge Afwezig Apollo 11 Misja Heller Ja Dr. Bosschool Esther Bras Ja

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen CURSUSJAAR 2013-2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Formatiebeleid 3. Lenen en / of sparen 4. Reservering 5. Weer Samen Naar School / leerlingengebonden

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

MR 5 Arcade Verslag vergadering

MR 5 Arcade Verslag vergadering MR 5 Arcade Verslag vergadering Datum: 14 mei 2018 Plaats: Arcade, Pauwoogvlinder 12 te Utrecht Aanvang: 19.00 uur (start vergadering) Aanwezig: Anne (vz), Florinda (pers), Linda (ouder) Ouder: Erwin (toehoorder)

Nadere informatie

MR- jaarverslag

MR- jaarverslag MR- jaarverslag 2014-2015 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 3 Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 3 Taakverdeling... 4 Vergaderingen... 4 Vergaderfrequentie... 4 Speerpunten uit de vergaderingen...

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2013-2014

Jaarverslag MR 2013-2014 Jaarverslag MR 2013-2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool St. Antonius. In dit verslag legt de MR verantwoording af over de activiteiten

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie

Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering Wie Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Alinde,, Manon, Gepke Afwezig Janneke, Eva Datum 26-06-2018 Waar Tafelronde locatie Joris 19.30-21.30 (MT vanaf 20.15) Datum Actiepunt uit notulen d.d. vorige vergadering

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 1 april 2015 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

Notulen GMR vergadering d.d. donderdag 25 januari 2018 VASTGESTELD 20 MAART 2018

Notulen GMR vergadering d.d. donderdag 25 januari 2018 VASTGESTELD 20 MAART 2018 Notulen GMR vergadering d.d. donderdag 25 januari 2018 VASTGESTELD 20 MAART 2018 Aanwezig: Ouders: mw. P. Nieuwhuis, dhr. Bonte, mw. Velthuis en mw. E. van den Bos (voorzitter), Leerkrachten: mw. Van Lith,

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

: een 3-tal vaders van leerlingen uit groep 5 Valkenburg.

: een 3-tal vaders van leerlingen uit groep 5 Valkenburg. Overleg MR Datum: 24 april 2014 Tijd: 20.30 tot 21.30 uur Locatie: Genotuleerd door : Hanneke de Mooij Leden MR personeelsgelding : Corien van Poelgeest (CvP), Jeannette Roerig (JR), Marjon van der Mark

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Organisatie Contactgegevens: De missie van onze MR:

Organisatie Contactgegevens:    De missie van onze MR: 1 Organisatie: De medezeggenschap is geregeld conform de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) en de van kracht zijnde medezeggenschapsreglementen. Op schoolniveau is er een medezeggenschapsraad (MR), op

Nadere informatie

Notulen MR. 2. Mededelingen vaststellen agenda Er zijn geen mededelingen.

Notulen MR. 2. Mededelingen vaststellen agenda Er zijn geen mededelingen. Notulen MR Datum: 06-06-2011 Aanwezig oudergeleding: R. Bronsgeest, D. Theunissen, M. de Beer, M. Kikkert, N. van Balkom Aanwezig teamgeleding: B.v.d. Linde, K. v. Veldhuizen, L. Wouters Aanwezig van de

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december 2016 - locatie RAAM Voorbereidende vergadering (niet openbaar), 19:30 20:00 uur 0.1 Notulist: Jasper 0.2 Pilot werkdruk, reactie MR-Personeelsgeleding

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015.

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Wehl, 26 februari 2015 Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Algemene mededeling m.b.t. eventuele stemmingen tijdens

Nadere informatie

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: Tijd: Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Jacqueline Jacobs.

Notulen MR vergadering de Mijlpaal. Datum: Tijd: Locatie: Anderlechtlaan. Ad Schuffelen. Jacqueline Jacobs. Notulen MR vergadering de Mijlpaal Datum: 27-08-2015 Tijd: 19.30-21.30 Locatie: Anderlechtlaan Aanwezig: Leerkrachtgeleding: Franka Brink, Theo Combee, Annelien van den Berg, Joyce Pauel, Helene Steijn,

Nadere informatie

OBS t Schöppert. Daltonschool

OBS t Schöppert. Daltonschool OBS t Schöppert Daltonschool MR 2016-2017 Inhoud 1. Wie zijn we? 2. Missie & Visie 3. Werkwijze 4. Wettelijk kader 5. Vaste vergaderonderwerpen 6. Jaarlijks terugkerende onderwerpen 7. Wisselende onderwerpen,

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht,

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Notulen van de GMR-vergadering van 23-06-2016 Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Afwezig: Boeijen, Nicky van den Heuvel, Mariëtte

Nadere informatie

Frans van den Hoogen is een gedeelte van de vergadering aanwezig om punt 4, 5 en 6 toe te lichten.

Frans van den Hoogen is een gedeelte van de vergadering aanwezig om punt 4, 5 en 6 toe te lichten. Notulen van de GMR-vergadering van 24-03-2015 Aanwezig, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der Laan, Hans van

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

Notulen van de extra vergadering van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad gehouden op 7 juni 2016 in het bestuursbureau Kits Primair te Beilen

Notulen van de extra vergadering van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad gehouden op 7 juni 2016 in het bestuursbureau Kits Primair te Beilen Notulen van de extra vergadering van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad gehouden op 7 juni 2016 in het bestuursbureau Kits Primair te Beilen Aanwezig: Mirjan Pots, Marcel Tuik, Victor Jongman,

Nadere informatie

Jaarvergadering 2016

Jaarvergadering 2016 Jaarvergadering 2016 Hierbij ontvangt u alle stukken van de MR jaarvergadering 2015. Wij hopen u te zien op de MR jaarvergadering van maandag 19 september 2016. De vergadering wordt gehouden in de centrale

Nadere informatie

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team.

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team. Agenda MR-vergadering 16 mei 2017 1. Opening/mededelingen. Geen mededelingen. 2. Notulen vorige vergadering *Is er al een datum bekend voor de ouderavond workshop. Ja, deze is bekend het moet nog gecommuniceerd

Nadere informatie

1. Opening en agenda 27 november 2014 PB opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Bericht van verhindering is ontvangen van MW, LS en BvS.

1. Opening en agenda 27 november 2014 PB opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Bericht van verhindering is ontvangen van MW, LS en BvS. GMR-vergadering 27 november 2014 Aanwezig: Afwezig: Wubbo J. Wever (CvB), Patrick Bosman (voorzitter), Tine van Caspel, Chantal van Schuppen, Ruth Ubbink, Sake Timmermans, Mieneke Wobbes (P&O), Louis Seuntjens,

Nadere informatie

Notulen Schoolraad ISG Arcus

Notulen Schoolraad ISG Arcus Notulen Schoolraad ISG Arcus Datum: 20-09-2017 Tijd: 19.45 uur Locatie: ISG Arcus (1.81) 1 Opening over goed nieuws en wat dat met je doet. 2 Vaststelling c.q. wijziging van de agenda Mutatie examenreglement

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. Openbare Basisschool De Octopus

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. Openbare Basisschool De Octopus Jaarverslag 2014 2015 Medezeggenschapsraad Openbare Basisschool De Octopus 1 Inhoud Inhoud....2 Inleiding... 3 MR openbare basisschool De Octopus... 3 Schooljaar 2014-2015... 4 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014

Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Notulen MR vergadering d.d. 1 april 2014 Aanwezig: Paul de Haan (directeur) Joël Scherrenberg (OMR), voorzitter Martine Kramer (OMR), Rob van Maanenberg (OMR), Annemarieke van Vliet (PMR), Sarah Kortekaas

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2017 / 2018 Zoetermeer, februari 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie