Teksten rouwkaarten voor kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teksten rouwkaarten voor kinderen"

Transcriptie

1 Teksten rouwkaarten voor kinderen Echter in moeders schoot was je met 35 weken dood. Het leven was je niet gegeven. Hopend dat je in het hiernamaals beter mag leven. Na drie jaar van vreugde en verdriet ben je van ons heengegaan. Je bent er niet meer,maar eens zullen wij samen spelen. Vreugde en verwachting zijn omgeslagen in verdriet en berusting. Een paar dagen voor de geboorte op 25 januari 1992 is onze lieve dochter... overleden. Lieve...,voor altijd blijf je ons eerste kindje.

2 Op 25 januari 1992 is te vroeg geboren... Al hoorde ik eerder van de weg die elk moet gaan, onvermijdelijk; gisteren had ik niet gedacht dat het vandaag al zijn zou. Samen gevochten en verloren Verslagen geven wij u kennis van het overlijden van...en... Zij waren zo gewild.... ons binnenkindje Voor ze werd geboren al overleden. Voor altijd onze eerste kleine

3 Graag hadden wij hem langer onze liefde gegeven dan de korte 27 weken dat hij bij ons was. Geboren en gestorven op 25 januari Met heel veel trots hebben we onze mooie dochter vastgehouden. Met heel veel verdriet hebben we afscheid moeten nemen van onze dochter en mijn zusje... Zij is overleden 2 dagen voor haar geboorte op 25 januari Bedroefd geven wij u kennis dat 11 dagen voor zijn geboorte is overleden... Hij zal altijd in gedachten bij ons zijn. En dan opeens,zomaar, na 9 mooie weken ben je weg,lieve druiloor we dragen je altijd bij ons diep in ons hart Mijn liefste zus en ons allerliefste kind.

4 Een ongelijke strijd gestreden. Op 25 januari 1992 is in het Vu-ziekenhuis te Amsterdam te vroeg geboren en kort daarna overleden onze zoon Een kussen vol tranen Plengen van verdriet Hem nog even bij ons wanen Waarna hij ons toch verliet. Een ongelijke strijd gestreden Duizend angsten uitgestaan Verdriet vervangt ons verlangen En heden ons verleden Maar niemand jou,... Nu samen verder gaan. Hij was zo welkom, maar kwam onverwacht en had, tot ons verdriet, niet de kracht om bij ons te blijven. Wij zullen je nooit vergeten.

5 Op dinsdag 25 januari 1992 werd ons zoontje en mijn broertje... geboren....kreeg geen eerlijke kans om te leven en is tijdens zijn geboorte overleden. Op 29 januari hebben we in intieme kring afscheid van hem genomen. Vogel,mag ik op je rug gaan we de wolken plukken Vogel,kom nou uit de lucht je moet even bukken wat heb je zachte veren zijn dat je mooiste kleren als ik zelf vliegen kon ging ik hoger dan de zon in de bochten niet zo snel verder durf ik alles wel. Je was als een vlinder in mijn buik, zo aanwezig en dichtbij. We genoten van dit samenzijn, plotseling ben je weggevlogen. Waar je ook bent gegaan, we zijn altijd met onze gedachten heel dicht bij je.

6 Na negen dagen vechten voor het leven heb jij je gewonnen moeten geven. Wij houden van je en wij zullen je nooit vergeten.... noemden we je toen je nog veilig in mama s buik zat.... werd je naam toen je op 22 januari 1992,kort na uur,ineens moest worden geboren. Veel te vroeg en nog veel te klein en broos. Je vocht nog wel voor je leventje,maar de strijd was o zo ongelijk. Op 24 januari,om uur, gaf je het op en ben je in onze armen weer van ons weggegaan. Lieve...,we zullen je nooit vergeten.... mijn binnenkindje ze kwam op 22 januari 1992 en ze is een dag bij ons gebleven.

7 op 22 januari 1992 is ons lieve ventje... geboren. Wij konden maar 10 dagen van hem genieten. Hierbij berichten wij u, dat op 22 januari 1992 ons dochterje en zusje... is geboren. Na enkele uren is zij overleden omdat zij te klein was om te kunnen leven. Wij hadden gehoopt in jou een nieuw kind te mogen hebben, maar helaas ben je te vroeg van ons heengegaan. Lieve kleine jongen, ondanks je dappere stijd heb je toch verloren. Na een veel te vroege geboorte op 22 januari 1992, is op 28 januari 1992 onze zoon... overleden. Lief klein meisje.

8 Na de blijdschap die wij hadden met jouw aanwezigheid en jouw groei, heb je gekozen om alleen verder te gaan... Goede reis verder gewenst: papa en mama 22 januari 1992 te vroeg geboren... even bij ons maar geen schijn van kans te bemind om ooit te vergeten. Hierbij berichten wij u, dat op 22 januari 1992 onze zoon en mijn broertje... levenloos is geboren. Wij hadden gehoopt in jouw een nieuw kind te mogen hebben, maar hebben alleen jouw levensteken mogen voelen.

9 Op 22 januari 1992 is onze dochter... geboren. Helaas hebben we haar niet mogen houden en in ons gezinnetje kunnen opnemen. Ons geluk kon niet op toen wij voor het eerst van jou vernamen. Zes maanden verliepen zo mooi, en wij genoten samen. Nog slechts 12 weken waren voor ons nog maar te gaan dat jij, onze kleine zou beginnen aan je bestaan. op werd je geboren, een jongetje zo lief en zo klein. Wat voor ons een feest had moeten zijn veranderde plotseling in verdriet en pijn.

10 Lieve jongen Na een korte en ongelijke strijd, hebben wij jou na zeven dagen moeten loslaten... Wij hebben in die dagen van je genoten. Je zult altijd in onze gedachten zijn. Te vroeg geboren om te leven. op...september...na 26 1/2 week zwangerschap is om uur in het...ziekenhuis te Amsterdam geboren en kort daarna van ons heengegaan onze zoon en broertje... Hij heeft maar kort bij ons mogen zijn maar tegelijkertijd blijft hij ons hele leven bij ons. Geen woord drukt uit de droefheid en niets geeft weer de pijn aan alles wat wij wensten en dat niet zo mocht zijn Toch heeft jouw tere leven ons in het diepst geraakt en daarom lief klein mensje ben jij voor ons volmaakt Gedichtjes voor een overleden kind Een droom ben je gebleven we hadden je alles willen geven je zoveel willen leren laten zien, voelen en genieten je alle liefde willen geven en ons geluk met je willen delen een droom ben je gebleven en als een wondermooie droom zul je met ons verder leven

11 Tranen van verdriet vullen onze ogen we kunnen het nog steeds niet geloven lief klein ventje, zo teer wat doet dit afscheid nemen zeer wat blijft is de herinnering maar zeker weten we één ding: jij zal voortleven in ons hart op een plekje heel apart Als een klein wit wolkje gedreven door de wind kwam je even bij ons even was je ons kind Ik kijk naar omhoog en zie als in een vlucht een klein wit wolkje gaan langs de helder blauwe lucht Als een klein wit wolkje gedreven door de wind kwam je even bij ons even was je ons kind Ik kijk naar omhoog en zie als in een vlucht een klein wit wolkje gaan langs de helder blauwe lucht Op een wolkje o zo hoog zit je lekker zacht Kijk je naar de regenboog de maan die naar je lacht Sterretjes blinken om je heen de zon verwarmt je huid Je bent daarboven niet alleen je bent ons vast vooruit Zo vol belofte van leven je schopte en trappelde fijn zo zonde dat jij juist geen kans had om voor ons een kindje te zijn Toch blijf je altijd onze eerste het mooiste kind dat er maar is een prachtige baby van buiten van binnen zo hopeloos mis Je was een gewone geboorte je was er te snel niet meer bij ons verdriet om jou wordt nooit vergeten al zijn we ooit nog eens zo blij Weet je wel kleine meid wat je met me hebt gedaan in die veel te korte tijd van jouw aardse bestaan? Jij hebt mij meer mens gemaakt ik sta nu dieper in het leven je hebt me in mijn hart geraakt je hebt me zoveel moois gegeven! Sinds het afscheid besef ik pas dat ondanks de grote pijn ik dankbaar ben dat jij er was en dat ik jouw mama mocht zijn!

12 Kindje van drie hoe had je er nu uitgezien? Kindje van drie had je al kunnen fietsen misschien? Kindje van drie zou je blonde haartjes hebben gekregen? Kindje van drie hoeveel had je nu moeten wegen? Kindje van drie we houden zoveel van jou Het doet dan ook verschrikkelijk veel pijn dat jij nooit een kindje van drie zult zijn Streep hun naam niet door al zijn zij tot stof vergaan Streep hun naam niet door alsof ze nooit hebben bestaan 't Liefste wat ik heb bezeten 't toekomstbeeld van mijn bestaan Vraag me niet om dat te vergeten en gewoon weer door te gaan Want ik wil weer verder leven maar ik weet niet hoe dat moet 'k Hoor bij hen die achterblijven overleven dat vergt veel moed Streep daarom hun naam niet door noem hun naam en laat me weten Dat ook jij niet zult vergeten Voor Natasja Je had reeds een plek in ons hart veroverd de gedachte aan jou had ons al maanden betoverd Ons geluk zou weldra compleet zijn met een mensje erbij, weer zo klein We zouden met z'n vieren een heerlijk leventje leiden is wat we vaak tegen elkaar zeiden Waarom duurde het zo even? Waarom mochten we je niet langer onze liefde geven? We blijven achter met mooie herinneringen en vragen Nu jij niet meer op deze wereld bent vraag ik me af hoe het jou vergaat hoe is het leven in de hemel ik neem maar aan dat deze bestaat Kun je daar jezelf ontplooien ben je daar gelukkig en vrij heb je vrienden en vriendinnetjes ben je daar nu ook zo blij? Wij die achterblijven zoeken een oplossing voor die vraag konden we je maar eens opzoeken o, wat willen we dat graag Zo kostbaar is het ongeboren kind

13 de tijd gaat door, we zullen dit moeten dragen In onze harten zul je altijd blijven voortleven al mochten we je bestaan nooit beleven Als een schat koester je het jonge leven Ontroostbaar ben je als het niet van de dood wint Je had het zo graag alles willen geven An angel in the book of life wrote down an infant's birth and mentioned as he closed the book... too beautiful for earth Onze grote droom zo welkom zo mooi zo bijzonder het heeft niet zo mogen zijn we moeten weer verder, zonder Lief mannetje, te teer voor het leven je lichtje is niet uitgegaan maar uit ons zicht gedreven Een klein kaartje Van groot verdriet Van klein geluk Dat ons verliet "Je mag geen bloesem plukken" Maar de wind kan niet lezen... zo alleen kan ik verder gaan In de tunnel van verdriet waar je licht noch toekomst ziet waar 't gemis je lichaam raakt waar je hete tranen laat tot in de ziel de leegte voelt Waarom ben jij uit ons leven? Waarom ben jij weggegleden? Waarom nou jij zo zonder reden We houden je vast in onze gedachten

14 daar is het leven onderkoeld afscheid nemen doet zo'n pijn en 't zal altijd bij me zijn blijven tot m'n laatste snik een kind verliezen blijft, weet ik al zullen we nooit zien hoe je naar ons lachte... Een leven nog zo klein en pril een leven nog zonder eigen wil Nog veilig geborgen in moeders schoot vond jij in rust een stille dood Negen maanden had je bijna volbracht maar we hebben tevergeefs gewacht Je was zo mooi, zo zacht, zo fijn heel even mochten we bij je zijn Hoeveel we van je zullen houden zul je nooit weten Lieve Sven we zullen je nooit vergeten Ons kind hij blijft met ons leven Ons kind hij is met ons verweven In liefde, in verhalen die wij zo graag verhalen In bloemengeuren, in een lied dat opklinkt uit verdriet Ons kind hij wordt niet vergeten Ons kind is in een ander weten In de hemel mag hij wonen daar waar geen pijn kan komen Ons kind is in het licht, is vrij Als een vlinder naar het licht ben je ons vooruit gevlogen Onbereikbaar ver en toch zo heel nabij Om voor eeuwig in Zijn huis te wonen waar geen pijn of verdriet meer zal zijn en waar God de tranen zal wissen van je ogen Dag ons lieve kleine meisje wij zijn nu hier om voor het laatst afscheid van jou te nemen Maar weet lieverd, dat jij voor altijd een plekje hebt in ons hart Midden in de nacht zagen wij jou stralen Hoog in de lucht kwam jouw schittering naar beneden dalen Een klein stipje, zo erg ver De mooiste ster die wij zagen staan Allemaal kleinere stipjes er omheen Maar jouw ster helder verlicht door de maan Wij kijken nu elke nacht naar boven, hoog in de lucht, dicht bij de maan Dan zullen we aan je denken Die ster is van een dapper ventje

15 We laten je gaan maar zullen jou in onze herinneringen koesteren Hij zal altijd voortbestaan Zo klein, zo kwetsbaar, zo van ons niet sterk genoeg voor een aards bestaan Maar wel uit liefde geboren en in liefde heengegaan Maar zo kort van je kunnen genieten Maar zo kort voor je kunnen zorgen Maar toch heel veel liefde gekregen We hebben je een naam gegeven omdat je voor ons hebt bestáán Hoewel je niet bij ons kon leven en we je moesten laten gaan Niemand lijkt te willen weten hoe jij voortleeft in ons hart Het makkelijkst lijkt het te vergeten te denken aan een nieuwe start Wij willen niet opnieuw beginnen vérder gaan, dat moeten wij En in ons hart, diep van binnen leeft onze Robert; zo heet jij Zonder jou Zonder jou zo verslagen Zonder jou zo voorgoed Zonder jou zo ineen gedoken Zonder jou weet ik niet wat ik moet Want zonder jou ben ik mezelf kwijt Geen dag en nacht en geen benul van tijd Het maakt voor mij geen enkel onderscheid Je was zo welkom... Kinderen zijn het licht in je leven Wouter is ons als stralende ster gegeven Eduard leeft voort in de maneschijn Daan mocht helaas niet ons zonnetje zijn Ondanks onze hoop op een wonder ging ons zonnetje veel te snel weer onder Daan, het is voor ons een kleine troost, lieve vent te weten dat je nu bij je broertje Eduard bent Je was er maar zo kort toch was het een heel leven We hadden allemaal zoveel aan jou te geven Heel onverwacht maar met alles erop en eraan ben je van ons heengegaan Je hebt dapper gevochten maar je kans was zo klein

16 Wij zijn toch heel erg trots dat we jouw papa en mama mogen zijn Een pas ontloken bloem die al geurt naar persoonlijkheid en plotseling wordt deze bloem ruw weggeplukt Een lege plek... tranen van verdriet wat hadden we jou graag zien open bloeien Nu volg jij je weg, aan ons zicht onttrokken een weg naar het licht! De zon gaat op, de zon gaat onder een nieuw leven is steeds een wonder voor ons bleef die zon onder zonder dat je het levenslicht hebt gezien moest je ons al verlaten hoe groot het verdriet, de pijn, de onmacht is is niet over te praten Maar één kind als jij zo prachtig van naam zo prachtig van ziel Mensenkind zo oorspronkelijk zo veelbetekenend Mensenkind die lacht en treurt die juicht en kreunt Mensenkind als een bloem zo fantastisch Iris om nooit te vergeten Bijna 7 maanden waren wij met z'n drieën bij elkaar maar een andere weg lag voor jou klaar Op zondag 28 juni zou je weer lekker gaan slapen maar daar mocht je niet meer uit ontwaken Je bent zo onverwacht en snel van ons heengegaan maar in onze gedachten blijf je altijd bovenaan Als een klein wit wolkje gedreven door de wind kwam je even bij ons, even was je ons kind Klein en nietig is de pasgeboren mens maar toch strijdt hij voor het leven voor jou begon die strijd te vroeg voor jou duurde die te lang die strijd is nu ten einde de rust is nu jouw deel

17 Een leven nog zo klein en pril, een leven nog zonder eigen wil. Nog veilig geborgen in moeders schoot vond jij in rust een stille dood. Negen maanden had je bijna volbracht, maar we hebben tevergeefs gewacht. Je was zo mooi, zo zacht, zo fijn, heel even mochten we bij je zijn. Hoe we van je houden zul je nooit weten, we zullen je nooit vergeten. Als een zuchtje in de wind op een stille zomernacht ben je van ons heengegaan niemand kon meer voor je zorgen. We hadden je graag op zien groeien, tot een levenslustig kind. Je zien spelen met vriendinnen maar je ging weg als een zuchtje wind., ons lief klein dapper meisje, het is nu voorbij jouw oneerlijke strijd. Je kwam bij ons aan, maar je bent verder gegaan. Maar jouw lieve ondeugende snoetje zal ons hele leven bij ons blijven. We sluiten jou voor altijd in ons hart. Grote Beer nam hem in zijn armen en wiegde hem zachtjes heen en weer. Kijk eens, zei Grote Beer. En kleine Beer keek. Kijk, ik heb de maan voor je gehaald. De maan en al die flonkerende sterren. Maar Kleine Beer hoorde hem niet meer. Hij was al in slaap gevallen, veilig in Grote Beers armen. De eekhoorn zette het lege kopje neer en zuchtte. Hij keek naar de sneeuw op de takken van de bomen, en naar de donkere wolken die door de lucht trokken. Daar zou ik ook wel eens mee willen praten. Maar nu niet. Nu ga ik slapen, dacht hij. Hij stapte in bed en viel in slaap. Ze is gekomen en ze is gegaan, toch zal ze altijd deel uitmaken van ons bestaan Dag kleine zon, je was zo klein. Dag kleine zon, je scheen zo fel Dag kleine zon, je verdween achter de wolken. Dag kleine zon, je bent nu een ster. Tot ziens mijn lieve.. Je naam is even mooi als jij Zo zul je voor ons blijven leven Een eindje vóór ons in de rij.

18 Een stille wens werd een verlangen naar jou, een klein meisje. Maar jij hebt de hoop op geluk door verdriet vervangen. Ons zoontje zeer gewenst zeer geliefd gegeven, afgenomen verdriet leegte onbegrip we houden van je Jouw leven eindigde waar het bijna begon Je kruipt niet langer op het land dansend gaan je vleugels je landt in bloemen en in licht je schittert wat een mooi gezicht een bloem boven de heuvels Als een vlinder uit zijn cocon ben je van ons weggevlogen, Je bent zo kort bij ons geweest; maar we hebben je voor altijd in ons hart gesloten We hadden naar jou uitgekeken, tot je hier bij ons zou zijn. Alles was voor jou in orde maar het heeft niet zo mogen zijn. We zullen je altijd blijven herinneren, als een bloem, te vroeg geplukt, die voor ons nooit zal verwelken, al ben je uit ons midden geplukt. Wij hebben je met vreugde verwacht In liefde ontvangen Maar jij hebt je bedacht We zullen je missen,lieve Op de voeten van mijn zoontje Ze zijn zo klein, ik kan ze allebei in de ovalen van mijn handen vatten, hoe moeilijk laat het zich soms denken dat een dag dit rooft van mij.

Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind

Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind Teksten om op rouwkaartjes te zetten na overlijden baby en kind Informatie voor rouwkaart / advertenties Ook wat rouwbrieven betreft geldt: eigen keuzes maken de rouwkaart persoonlijker. Natuurlijk is

Nadere informatie

Teksten om op rouwkaartjes te ze en na overlijden kind

Teksten om op rouwkaartjes te ze en na overlijden kind Teksten om op rouwkaartjes te ze en na overlijden kind Informa e voor rouwkaart / adverten es Ook wat rouwbrieven betre geldt: eigen keuzes maken de rouwkaart persoonlijker. Natuurlijk is het heel moeilijk

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Gedichten voor op een grafsteen Eijgelaar Natuursteen

Gedichten voor op een grafsteen Eijgelaar Natuursteen Gedichten voor op een grafsteen Eijgelaar Natuursteen Hieronder vindt u voorbeelden van gedichten voor op een grafsteen. Wij werken het gewenste gedicht eerst als voorbeeld voor u uit in een ontwerp van

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Na lang wachten. Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet *****

Na lang wachten. Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet ***** Na lang wachten Een kind nu niet beslis je wel Een kind nu wel beslis je niet Een langgekoesterde wens Voor ons wel heel bijzonder Naar jou, een heel klein mens Anouk, je bent een wonder! Soms wordt een

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Inleiding rouwbrief. 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn.

Inleiding rouwbrief. 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn. Inleiding rouwbrief Nummer Omschrijving 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn. 2 Zwevend over het strand één zijn met het zand één zijn met de zee weer één met z n

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven.

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. Beste Lezer Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. De flarden waren er al heel lang, maar ik kreeg het niet voor

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Inspiratieteksten voor uw monument

Inspiratieteksten voor uw monument Inspiratieteksten voor uw monument 1. Wie in gedachten leeft die is niet dood, dood is alleen die vergeten wordt 2. In stil verdriet, k vergeet je niet 3. Voor al de liefde en trouw die ik had van jou

Nadere informatie

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015 Gedicht: Kaarsenlicht Omdat ieder lichtje een verhaal is groter dan alle woorden van missen en dood van liefde levensgroot die we ooit spraken en hoorden

Nadere informatie

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem Gedichten voor de rouwkaart Uitvaart Zorgcentra Nederland Uitvaartcentrum Haarlem Onderdeel van 1 1. 't Verlies was er al voor het einde de rouw, voordat het afscheid kwam, toen die onzekere verwarring

Nadere informatie

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes.

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het als een moedig man gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen,

Nadere informatie

Zo ver weg, zo dichtbij

Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen

Nadere informatie

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt.

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij kunt geen mensen haten en doet geen ander zeer misschien ben jij het wapen waarmee ik liefde leer.

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Van Hove begrafenissen. Briefhoofding

Van Hove begrafenissen. Briefhoofding Briefhoofding briefhoofding - verzen Ik ben moe na de lange reis. Al wat ik vraag, is een rustige slaap en dromen over hen die ik liefhad. - 1 - Wij willen u rust geven al is vol droefheid ons hart je

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen,

Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen, Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen, stralend als de zon Ooit zal het zo zijn dat we leven

Nadere informatie

Nadieh Jolyn Siekmans

Nadieh Jolyn Siekmans Vlinder, fladderend in de lucht doe je hen de groeten in jouw vlucht als je ze boven de hoogste bomen wellicht zult tegenkomen Samenkomst voor het afscheid van Nadieh Jolyn Siekmans * 9 mei 1994 17 januari

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

Te vroeg geboren... *****

Te vroeg geboren... ***** Te vroeg geboren... Omdat je zo vroeg bent gekomen moet je nog een tijdje in een ander bedje dromen We moeten nu geduldig zijn maar je thuiskomst zal zeker een feestdag zijn Na spannende weken en heel

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Lied van de maand 2014-2015

Lied van de maand 2014-2015 Sept. God die alles maakte God die alles maakte de lucht en t zonlicht blij de hemel zee en aarde zorgt ook voor mij God die t gras gemaakt heeft de bloemen in de wei de bomen, vruchten, vogels zorgt ook

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Lieve kleine jongen van (naam ouders)

Lieve kleine jongen van (naam ouders) Lieve kleine jongen van (naam ouders) 19 maart 2008 - Verwelkoming - (Naam kind), jouw naam is vandaag het eerste woord, om jou zijn we hier samen : (Naam ouders), je mama en papa, je grootouders, je tante

Nadere informatie

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart 2012 Lieve familie en vrienden en vriendinnen We hebben de urn met de as van Hilde bij ons. om haar te gaan begraven zodat we een dierbaar plekje hebben.

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

ZIELEPIJN Als afscheid nemen van een geliefd dier pijn doet

ZIELEPIJN Als afscheid nemen van een geliefd dier pijn doet ZIELEPIJN Als afscheid nemen van een geliefd dier pijn doet Aan mijn zielekind Balou, een inspiratie met haar leven, een inspiratie met haar dood. Aan iedereen wiens zielekind deze aarde verliet, Je liefde

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen 1 Gedichten, geïnspireerd door bomen Geheimen In het donker huizen bomen die overdag gewoner zijn. Wij slaan de bochten van een pad mee om en gaan, ontkomen aan het licht af op geheimen.kleine geluiden

Nadere informatie

zondag 25 december 2016 Kerstmorgen

zondag 25 december 2016 Kerstmorgen zondag 25 december 2016 Kerstmorgen We zingen voor de dienst: 481 484 476 We ontsteken het licht terwijl we zingen: 501: 1 Stilte Bemoediging en drempelgebed Welkom Zingen Komt allen tezamen : 477: 1 en

Nadere informatie

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis.

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis. 1e Statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. De eerste plaats waar Jezus stil stond op de kruisweg, was het paleis van de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus. De joodse leiders wilden Jezus uit de weg ruimen.

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Via-Art. Door Shantella de Visser, Via-Art.nl

Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Via-Art. Door Shantella de Visser, Via-Art.nl Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Door Shantella de Visser,.nl Vooraf: Je kunt dit verhaal aan je kind voorlezen wanneer je zelf in staat bent om met de emoties

Nadere informatie

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan Wanneer ik voor de spiegel zit Dan denk ik: wat is dit? Is dit nou mijn lijf? Wie is die vrouw in 't spiegelglas? Dit is niet wat het was Is dit nou mijn lijf? De jaren zijn voorbij gegaan Ik zie mezelf

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet woensdag 23 maart 2016 8:45 uur 9:00 uur Openingslied: Het is Pasen Het is Pasen, laat het horen, het is Pasen, het is feest. Na het donker van de dood, nu

Nadere informatie

TOEN GOD ALLES MAAKTE

TOEN GOD ALLES MAAKTE Bijbel voor Kinderen presenteert TOEN GOD ALLES MAAKTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: Bob Davies en Tammy S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Geboortegedichten. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Geboortegedichten. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com Geboortegedichten 046-451 23 86 Zo klein, zo mooi, zo bijzonder Welkom in ons leven, groot wonder. 046-451 23 86 Hoera, het meisje/jongen

Nadere informatie

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl ROSANNE Rosanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn Elke keer weer een ander en mij doet 't pijn Want jou liefde waarmee jij mij soms verblijdt Wil ik liever, liever, liever, liever voor altijd Als ik

Nadere informatie

Medley 5: Liefde is over medley

Medley 5: Liefde is over medley Medley 5: Liefde is over medley Waarom krijg ik geen gehoor John Lamers Waarom krijg ik geen gehoor Als ik je bel Jij bent maar in gesprek Ik kreeg de kous op mijn kop Daarom bel ik op Ik wil je spreken

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Het Rouwende Kind. een handvat voor de volwassene

Het Rouwende Kind. een handvat voor de volwassene Het Rouwende Kind een handvat voor de volwassene Het Rouwende Kind een handvat voor de volwassene Nina José Verhoeven Elk kind dat oud genoeg is om van iemand te houden, is oud genoeg om te rouwen. Alan

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Herdenkingsviering overleden kinderen 2 februari 2016 UZ Gent

Herdenkingsviering overleden kinderen 2 februari 2016 UZ Gent Eendagsbloem in onze handen, jouw naam, een vingerafdruk in ons bestaan! Herdenkingsviering overleden kinderen 2 februari 2016 UZ Gent Morgenkind Eendagsbloem in onze handen, we zullen je telkens herkennen

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN 28. Onthoud uw eeuwig licht niet, God, aan deze mens. Hier is ons het lichaam nog gelaten, van haar/hem die wij hebben liefgehad, van wie wij de kracht hebben gekend,

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

2. Onze lieve zoon, broer, zwager, oom en vriend is niet meer bij ons

2. Onze lieve zoon, broer, zwager, oom en vriend is niet meer bij ons 1. Verdrietig, maar vol dankbaarheid voor alle goede zorgen en liefde die wij van hem mochten ontvangen, geven wij kennis van het overlijden van mijn maatje en onze lieve vader.. 2. Onze lieve zoon, broer,

Nadere informatie

Gedichtjes. T 010 418 23 33 (dag en nacht) uitvaartzorg@hess.nl www.hess.nl

Gedichtjes. T 010 418 23 33 (dag en nacht) uitvaartzorg@hess.nl www.hess.nl Gedichtjes T 010 418 23 33 (dag en nacht) uitvaartzorg@hess.nl www.hess.nl Inhoud Gedichtjes algemeen... 4-10 Gedichtjes Chr... 11-12 Gedicht: Adieu...13 Gedicht: Een droom...14 Gedicht: Zee...15 Gedicht:

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik weet niet of het u is opgevallen, maar het trof mij dat de lezingen van vandaag vol tegenstellingen zitten: het begint al bij Jesaja 41: mensen zijn

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik hoop voor u dat u ooit eens flink verliefd bent geweest. Niet zo n beetje van: die of die vind ik best aardig. Misschien wordt dat nog wel eens wat

Nadere informatie

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL Willem de Vink Wie ben jij? Mag de belangrijkste persoon die er bestaat dat zeggen? God de Vader ziet in jou zijn kind. Hij zegt dat jij net zo mooi, waardevol en geliefd bent als Jezus. Wow, zo ben jij!

Nadere informatie

Overlijden van een kindje

Overlijden van een kindje Overlijden van een kindje Geen woord drukt uit de droefheid en niets geeft weer de pijn aan alles wat wij wensten en dat niet zo mocht zijn Toch heeft jouw tere leven ons in het diepst geraakt en daarom

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Het leven krijgt weer kleur.

Het leven krijgt weer kleur. Het leven krijgt weer kleur. Geel van de zon, de warmte die je nodig hebt, het licht voor jou en mij: het donker gaat voorbij. Rood van de liefde, die mensen aan elkaar verbindt. Die is oneindig groot

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING

Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING Een reis naar binnen Foto s, schilderij en tekst: Gita Siebers, tenzij anders vermeld 1 juli 1997 Waarom voel ik me zo afgesneden van mezelf? Waarom ben ik niet

Nadere informatie

Hoe gewoon Bijzonder is. Monique Goemans

Hoe gewoon Bijzonder is. Monique Goemans Hoe gewoon Bijzonder is Monique Goemans Met dank aan alle mensen, ontmoetingen en ervaringen, die hebben bijgedragen aan wie ik ben Dit boek is voor jou, Mischa en voor alle mensen die los moeten laten

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

! " # $ % " # & " " ' & % # ( % " ' ) *+,( " $ )! # $! + ' $" " -." # # / + ' " 0 ( # " % % + ' % ) ) $*& 1 % + ) %

!  # $ %  # &   ' & % # ( %  ' ) *+,(  $ )! # $! + ' $  -. # # / + '  0 ( #  % % + ' % ) ) $*& 1 % + ) % ! " # $ % " # & " " ' & % # ( % " ' ) *+,( " $ )! # $! + ' $" " -." # # / + ' " 0 ( # " % % + ' % ) ) $*& 1 % + ) % % ) ' % & % # 2 2 2 3 4 # % 1 *+ % " % % & % & "! " + # " # $5 67 8 3 8 9% : 5 67 8 ;

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal" Dordrecht 1945

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal Dordrecht 1945 JAN STEVENS Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 r JAN STEVENS 4 Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 voor Minke « Die lentemorgen, vroeg - ben ik door de boomgaard gegaan en het was of

Nadere informatie

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen.

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen. 1 C JAAR PREEK ADVENT Vierde zondag van de Advent Zondag - Rorate Coeli Dauwt heemlen, wijkt vaneen Zondag 20 december 2015 EERSTE LEZING Micha 5, 1 3 GRADUALE Psalm 80, 1-8 TWEEDE LEZING Hebreeen 10,

Nadere informatie

INHOUD. 24 Zwanger worden 26 Leer van je baby! 28 Beloofd is beloofd 30 Vrouwen zijn bijzonder!

INHOUD. 24 Zwanger worden 26 Leer van je baby! 28 Beloofd is beloofd 30 Vrouwen zijn bijzonder! INHOUD 5 Voorwoord 8 Gods kind gedicht 10 Van de moederschoot af tekst 11 Zo is God gedicht 12 Laat de kinderen bij me komen tekst 13 Je bent van mij tekst 14 3x3 maanden gedicht naar Psalm 139 16 God

Nadere informatie

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014 Voorganger Organist Beamer ds Henk-Jan de Groot Cornelis Jacobi Welkom en mededelingen Zingen allemaal: - Goedemorgen welkom allemaal Goedemorgen,

Nadere informatie

GELOOFSVRAGEN EN LEVENSVRAGEN

GELOOFSVRAGEN EN LEVENSVRAGEN WAAROM??? DAAROM!!! Soms sta je met je mond vol tanden, wanneer je kind je met een vraag overvalt. "Waarom zijn de bomen groen?", "Waarom regent het vandaag?" Waarom... waarom..., steeds weer waarom. De

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie