Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t."

Transcriptie

1 Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 11 december 2008, aanvang uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (21) dhr. K.H. Antuma (CU) dhr. J. Bekkema (PvdA) dhr. T.O. Brinkman (FNP) dhr. M. Claus (CDA) dhr. S. Groenhof (FNP) dhr. M. de Haan (GBA) dhr. B. Helfrich (PvdA) dhr. S.J. Hoekstra (PvdA) dhr. H. de Jong (GBA) mw. A. Jongejan-Veenstra (PvdA) mw. T.J. Krol-Buma (CDA) dhr. J. Kronenburg (PvdA) dhr. S.O. Miedema (CDA) dhr. D. Pool (VVD) mw. G. Postma (PvdA) dhr. F. Roorda (CDA) mw. A. Sietzema-de Haan (FNP) dhr. M. van der Veen (FNP) dhr. S. van der Velde (CDA) dhr. J. Wolters (CDA) dhr. A. IJtsma (CU) Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t. (0) Voorzitter : T.J. van der Zwan Griffier: mr. R. van der Heide Algemeen 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om uur 2. Vaststelling agenda Er is een gewijzigde agenda verstuurd, waarbij de volgende punten zijn toegevoegd aan de agenda: Punt 14a: APV-wijzigingen 2009 Punt 18a: Eenmalige uitkering sociale minima De gewijzigde agenda wordt vastgesteld.

2 Mededelingen De voorzitter heet de volgende personen in deze vergadering een speciaal welkom. De heer P. Houtsma uit Harkema, mevrouw F. de Bruin uit Augustinusga, mevrouw A. Rippen en de heer J. van der Meulen uit Buitenpost, de heer F. Spinder uit Harkema en Aliene van der Veen uit Augustinusga, vertegenwoordiger uit de jongerenraad. Mevrouw A. Jongejan-Veenstra (PvdA) licht toe dat de werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing besloten heeft dat de raadsleden zo nu en dan speciale gasten kunnen uitnodigen voor het bijwonen van de raadsvergadering. Voorafgaand aan de vergadering wordt met deze gasten een gezamenlijke broodmaaltijd genuttigd, waarbij de agenda van de raadsvergadering alvast wordt doorgenomen. Rond negen uur zal de vergadering worden geschorst om de gasten de gelegenheid te geven de vergadering desgewenst te verlaten. Besluitvormend deel 4. Notulen vorige raadsvergadering d.d. 20 november 2008 De notulen van de openbare vergadering van 20 november 2008 worden overeenkomstig het ontwerp vastgesteld. 5. Stand van zaken financiële situatie muziekschool De Wâldsang De CDA fractie dient een amendement in tot wijziging van het voorstel, door de zinsnede In 2009 structureel beschikbaar te stellen... te wijziging in In 2009 éénmalig beschikbaar te stellen... Na onderbouwing van het collegevoorstel door de voorzitter, besluit de CDA fractie het amendement in te trekken. Vervolgens wordt zonder hoofdelijke stemming overeenkomstig het voorstel besloten in 2009 structureel beschikbaar te stellen voor het budget subsidie muziekschool en dit bedrag te dekken uit de structurele middelen onvoorzien. 6. Stedelijke visie stationsgebied Buitenpost Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten de gepresenteerde Stedelijke visie Stationsgebied Buitenpost vast te stellen en het college de opdracht te geven de variant waarin naast een overbrugging ook een tunnel wordt voorgesteld verder uit te werken. Voor het uitwerken van deze variant een voorbereidingskrediet van beschikbaar te stellen ten laste van het OFA. 7. Grondbeleid De FNP fractie dient twee amendementen in ter aanvulling op het voorstel, te weten: 7. It kolleezje fan B&W levert jierliks in aktuele mearjierreprognose fan it grûnbedriuw, wêrfan de ynhâld relatearre is oan de beliedsmjittige taljochting yn de jierrekken en de programmabegrutting. Tagelyk wurd dêrmei troch de ried jierlijks de útgongspunten ta it bepalen fan de grûnprizen (op e nij) fêststeld. 8.De ried steld op zyn minst ienris yn de 4 jier in nota grûnbelied fêst. De voorzitter brengt het eerste amendement (punt 7) in stemming. Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement aangenomen, met 20 stemmen voor een 1 stem tegen (VVD fractie)

3 - 3 - De voorzitter brengt het tweede amendement (punt 8) in stemming. Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement aangenomen. Vervolgens wordt zonder hoofdelijke stemming overeenkomstig het voorstel inclusief de aangenomen amendementen besloten : 1. De nota grondbeleid gemeente Achtkarspelen versie oktober 2008, en de daarin vermelde beslispunten, vast te stellen. 2. Te kiezen voor het voeren van een actief grondbeleid. 3. Het college van burgemeester en wethouders een mandaat te geven voor het doen van strategische (vastgoed) aankopen, onder de voorwaarde van verantwoording achter af. 4. Voor het doen van strategische aankopen het college een mandaat tot (ex btw) voor de eerst volgende strategische aankoop te verlenen. 5. Voor de uitvoer van het verleende mandaat een krediet van binnen het grondbedrijf beschikbaar te stellen ten laste van het begrotingscomplex Ruwe Gronden. 6. Een besluit te nemen over het volgende beschikbare mandaat en krediet bij iedere evaluatie. 8. Aankoop pastorie Voorstraat Buitenpost Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten: 1. een krediet van beschikbaar te stellen voor de aankoop van de pastoriewoning Voorstraat 28; 2. hiervoor financiële dekking te vinden door de pastoriewoning Voorstraat 28 exclusief een gedeelte van de achter gelegen tuin door te verkopen voor het bedrag dat genoemd is in de ter inzage liggende bijlage en voor het restant te financieren uit het begrotings complex Ruwe Gronden in het grondbedrijf. De voorzitter schorst de vergadering 10 minuten. 9. Bouw levensloopgeschikte huurwoningen in het plangebied Buitenpost Lutkepost De heer M. Claus heeft de vergadering verlaten tijdens de behandeling van dit agendapunt. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten de bevoegdheid tot het nemen van een projectbesluit voor de bouw van 16 levensloopgeschikte huurwoningen in het plangebied Buitenpost - Lutkepost te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. 10. Begrotingswijziging tweede Bestuursrapportage 2008 De voorzitter deelt mee dat het college van Burgemeesters en Wethouders heeft besloten dit agendapunt in te trekken. De FNP-fractie wijst er op dat er ten aanzien van de Bestuursrapportage nog onbeantwoorde vragen bij het college liggen. De voorzitter zegt toe dat deze vragen zullen worden beantwoord, voordat dit onderwerp opnieuw wordt geagendeerd.

4 Begrotingswijzigingen 11a: Zorg in natura Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten: 1. In te stemmen met het besluit van het College om deze herstelactie uit te voeren. 2. Hiervoor een bedrag van beschikbaar stellen en de dekking te regelen door dit bedrag ten laste te brengen van de eenmalige middelen voor onvoorzien. 11b: Kosten armoedebestrijding (Aboutaleb-gelden) In zijn vergadering van 25 september jl. heeft de Raad geld beschikbaar gesteld voor Armoede-bestrijding. In de 2 e berap 2008 wordt abusievelijk nogmaals eenzelfde bedrag opgevoerd. Voorgesteld wordt deze doublure door middel van deze begrotingswijziging te herstellen en de vrijvallende middelen in combinatie met punt b. van deze wijziging her te bestemmen. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten: 1. In te stemmen met het besluit van het College om deze herstelactie uit te voeren. 2. De vrijvallende middelen ad ten gunste te brengen van de eenmalige middelen voor onvoorzien. 11a. Toevoeging aan reserve overlopende posten Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten in het begrotingsjaar 2008 een bedrag maximaal groot ,- aan de reserve overlopende posten te doteren en dit bedrag in 2009 weer vrij te laten vallen. 12. Vaststellen belastingverordeningen en -tarieven 2009 Ten aanzien van de aanpassing van de tarieven voor leges, dient de FNP-fractie een amendement in, inhoudend : It jaan fan in uttreksel ut it befolkingsregister, foar safier bedoeld om beswier te meitsjen tsjin it elektroanysk pasjintedossier, is fergees. Dit amendement wordt overgenomen door het college en wordt, zonder in stemming te zijn gebracht, aangenomen. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel (inclusief het amendement) besloten 1. de percentages van de heffingsmaatstaf voor de onroerende zaakbelastingen vast te stellen voor: a. de gebruikersbelasting op 0,1447 % b. de eigenarenbelasting 1. voor onroerende zaken die in hoofdzaak tot woning dienen op 0,1162 % 2. voor onroerende zaken die niet in hoofdzaak tot woning dienen op 0,1800. % 2. de bovengrens voor de toepassing van automatische incasso van ozb, afvalstoffenheffing en rioolrechten te verruimen van 2.000,-- naar 3.000, de tarieven voor de afvalstoffen en reinigingsrechten vast te stellen conform de tarieventabel. 4. de tarieven voor de leges vast te stellen conform de tarieventabel. 5. de tarieven voor de forensenbelasting, marktgeld en havengelden te verhogen met ca. 2,75 % voor prijscompensatie.

5 de volgende (in ontwerp ter inzage gelegde) verordeningen vast te stellen: - verordening op de heffing en de invordering van de onroerend zaakbelastingen - verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffen en reinigingsrechten met de bijbehorende tarieventabel - verordening rioolrechten - verordening op de heffing en de invordering van leges met de bijbehorende tarieventabel - verordening op de heffing en de invordering van forensenbelasting - verordening op de heffing en de invordering van marktgeld - verordening op de heffing en de invordering van havengelden 13. Kostenverrekening uitvoeringskosten sociale zaken Achtkarspelen - Kollumerland Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten in te stemmen met het Voorstel verrekening kosten Achtkarspelen Kollumerland ivm samenwerking op het gebied van Sociale Zaken en daarom te betalen aan Kollumerland voor PC s en re-integratietrajecten (is reeds gebeurd) in rekening te brengen bij Kollumerland voor nog niet verrekende uitvoeringskosten over de periode in rekening te brengen bij Kollumerland voor frictiekosten over de periode te betalen aan Kollumerland voor compensatie van overhead over de periode de compensatie voor de overhead niet ten laste te brengen van Sociale Zaken, maar van de algemene middelen 7. met ingang van 2007 over te gaan op de nieuwe systematiek voor het verrekenen van kosten 8. voor de uitvoering van andere regelingen (o.a. Inburgering, schulddienstverlening en doorbelasting naar het Werkdeel) aansluiting te zoeken bij deze nieuwe systematiek 9. met ingang van 2007 voor alle samenwerkingsverbanden tussen de beide gemeenten voor overheadkosten de Handleiding overheidstarieven te volgen. 14. Wijziging brandbeveiligingsverordening Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten de brandbeveiligingsverordening vast te stellen. 14a. APV wijzigingen 2009 Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten de Verordening tot tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening vast te stellen.

6 Ingekomen stukken a) Brief d.d. 27 oktober 2008 (datumstempel: 30 oktober 2008) van Werkplein Noordoost Fryslân inzake ingebruikneming Werkplein Noordoost Fryslân Voorstel: Voor kennisgeving aannemen. b) Brief d.d. 7 november 2008 (datumstempel: 10 november 2008 / ) van mevrouw H. Vogel te Buitenpost inzake bestemmingswijziging van een recreatieve naar een permanente woonfunctie Voorstel: Het college vragen om op 15 januari 2009 met een besluitvormend raadsvoorstel te komen over het verzoek van mw. Vogel om het bestemmingsplan te wijzigen. c) Brief d.d. 11 november 2008 (datumstempel: 11 november 2008 / ) van Rekenkamercommissie Achtkarspelen, Dantumadeel en Dongeradeel inzake vertraging onderzoek Sardes Voorstel: Voor kennisgeving aannemen. d) Brief d.d. 20 november 2008 (datumstempel: 24 november 2008 / ) van Vrigo Vastgoed BV inzake verzoek wijziging bestemmingsplan van agrarisch naar woonbestemming t.b.v. ontwikkeling woningbouw op de Wide Pet-Harkema Toelichting: Bovengenoemde brief is een aanvulling op de brief van 9 september 2008 (datumstempel: 16 september 2008) welke op 9 oktober 2008 in de raad is behandeld. In de lijn van dat besluit wordt nu geadviseerd om ook deze brief te betrekken bij de behandeling van Structuurvisie in de raad. Voorstel: Brief betrekken bij behandeling Structuurvisie in de raad. e) d.d. 18 november 2008 (datumstempel: 18 november 2008 / ) van Willie van der West, Twijzelerheide inzake bouwvergunning buitengebied. Voorstel: Ter afdoening in handen stellen van het college. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig de voorstellen besloten. Opiniërend deel 16. Gemeentelijk Gezondheidsbeleid De raad heeft kennisgenomen van de vierjaarlijkse beleidsnotitie gemeentelijk gezondheidsbeleid voor de periode van De raad kan zich goed vinden in de maatregelen die in het rapport worden genoemd, waarvan de effecten goed kunnen worden gemeten. De nota zal in de toekomst ter besluitvorming worden aangeboden Informerend deel 17. Skriftlike fragen fan de FNP-fraksje oangeande ferkeap grûn oan It West bedoeld foar fêstiging sinees restaurant + beantwurding fan it kolleezje fan b. en w. De raad heeft kennis genomen van de beantwoording van de vragen door het college.

7 Ondernemersfonds De raad heeft kennis genomen van de stand van zaken van de mogelijkheden van een ondernemersfonds. 18a. Eenmalige uitkering sociale minima De gezamenlijke fracties van FNP, GBA, VVD, CDA en PvdA dienen de volgende motie in: Underwerp; Útkering fan de euro oan minsken mei in ynkommen oant 120% fan it minimum lean. Eftergûnen: - De ried yn novimer l.l. net op e hichte wie en ferteld is, dat de fermogenstoets net tapast hoecht te wurden; - Dat mooglik minsken mei in minimum ynkommen troch in pear extra sparsinten no bûten de boat falle; - It de gemeente sels ek nochris neat kostet; - Gâns minder ambtlike rompslomp en kosten by it net tapassen fan de fermogenstoets; - It al dan net tapassen fan de femogenstoets feitliken in beliedsaak is, dêr t de ried it foech hat. Te berikken doel: dat alle lju, dy t in ynkommen ha fan minder dan 120% fan it minimum lean de 50,00 euro takend wurd. Sprekt út dat de fermogenstoets net tapast wurdt en noeget ut kolleezje út dizze moasje út te fieren en giet oer ta de oarder fan de dei. De voorzitter brengt de motie in stemming. De motie wordt zonder hoofdelijke stemming aangenomen en zal aldus worden uitgevoerd. 19. Afspraken bij raadsvergaderingen t/m 20 november 2008 Punt 4 (De uitvoering van de WSW in de toekomst bij Caparis BV) De heer Groenhof (FNP-fractie vraagt of al iets meer bekend is over de stand van zaken. Wethouder Stellinga deelt mee nog geen actie te hebben ondernomen. Zal volgende maand worden Punt 8 (Ingekomen stuk -Bezwaarschrift Josper Bouwer te Augustinusga) Mevrouw Krol (CDA fractie) vraagt binnen welk termijn het bezwaarschrift wordt beantwoord. Wethouder Stellinga deelt mee dat de hoorzitting is geweest en de beantwoording binnenkort wordt verwacht. Punt 10 (Natuurgebied Alde Dyk); De heer De Haan (GBA fractie) vraagt naar de laatste stand van zaken. Wethouder Stellinga deelt mee dat de uitkomst één deze dagen wordt verwacht, waarna een advies aan het college zal volgen. 20. Periodieke informatieverstrekking NOFA De voorzitter deelt mee dat de NOFA aanvraag in het kader van Interegg een Europese subsidie is toegewezen in het traject Vital Rural Area. Dit is met name een succes van een ambtelijk team onder leiding van de gemeentesecretaris Eise van der Sluis. Mede namens de raad feliciteert hij hen met dit resultaat. De raad ziet de verdere uitwerking van harte tegemoet.

8 - 8 - Sluiting Dit was de laatste vergadering van het jaar 2008 Voordat de voorzitter de vergadering sluit, geeft hij het woord aan de nestor van de raad, de heer J. Kronenburg, Deze geeft een terugblik op de gebeurtenissen, ontwikkelingen, hoogtepunten en dieptepunten in dit afgelopen jaar. De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van 15 januari griffier, voorzitter, mw. mr. R. van der Tempel T.J. van der Zwan Bijlage: vragenhalfuurtje raadsvergadering van 11 december 2008.

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA) Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 25 september 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Er is een agendapunt 7a toegevoegd: Evaluatie Rekenkamercommissie

Er is een agendapunt 7a toegevoegd: Evaluatie Rekenkamercommissie Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 11 september 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord.

2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord. Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 augustus 2009, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 7 september 2006, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t.

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 24 mei 2007, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (21) dhr.

Nadere informatie

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 3 november 2011, aanvang 14.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Riedsútstel. Foech ried/kolleezje: De raad is bevoegd om de belastingtarieven vast te stellen.

Riedsútstel. Foech ried/kolleezje: De raad is bevoegd om de belastingtarieven vast te stellen. Riedsútstel Ried : 11 december 2014 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Informerend d.d. 27 november 2014 Agindapunt : niet invullen Portefúljehâlder : G. Postma Amtner : C. Dijkstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen belastingverordeningen

Onderwerp : Vaststellen belastingverordeningen Aan de Gemeenteraad Raad : 14 december 2006 Onderwerp : Vaststellen belastingverordeningen Status : Besluitvormend Punt no. : 20 Korte toelichting: Gelet op onze financiële situatie voor 2007 is rekening

Nadere informatie

Bericht van verhindering is ingekomen van de heer M. van der Veen (FNP) en de heer J. Bekkema (PvdA).

Bericht van verhindering is ingekomen van de heer M. van der Veen (FNP) en de heer J. Bekkema (PvdA). Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 maart 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (19)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Riedsútstel. Op besjen : -

Riedsútstel. Op besjen : - Riedsútstel Ried : 10 december 2015 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Informerend d.d. Agindapunt : niet invullen Portefúljehâlder : G. Postma Amtner : E. van der Zwaag Taheakke

Nadere informatie

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen.

Te nemen besluit: De verordeningen gemeentelijke belastingen en heffingen en de daarbij behorende tarieventabellen voor het jaar 2016 vaststellen. 10 Stiens, 13 oktober 2015 Raadsvergadering: 5 november 2015 Voorstelnummer: 2015/47 Portefeuillehouder: drs J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d. Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

Foech ried/kolleezje: De raad is bevoegd middelen beschikbaar te stellen voor de realisatie van plannen van het college.

Foech ried/kolleezje: De raad is bevoegd middelen beschikbaar te stellen voor de realisatie van plannen van het college. Riedsútstel Ried : 16 april 2014 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Informerend d.d. 3 april 2014 Agindapunt : 9 Portefúljehâlder : J. Lammers Amtner : T.A. Rijpkema Taheakke : -

Nadere informatie

Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8

Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8 Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 15 mei 2014, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: Raadsleden

Nadere informatie

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 september 2012, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 12 december 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Stiens, 19 november Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59

Stiens, 19 november Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59 18 Stiens, 19 november 2013 Raadsvergadering: 12 december 2013 Voorstelnummer: 2013/59 Portefeuillehouder: drs. J. R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Gemeenteraad Coevorden

Gemeenteraad Coevorden Gemeenteraad Coevorden Besluiten Gemeenteraad van 7 november 2017 (met algemene stemmen, tenzij anders vermeld) Aanwezig: mevrouw J. Streur, de heer D. ten Berge, de heer E. Holties, mevrouw B. Karsten,

Nadere informatie

Er is een afmelding binnengekomen van de heer H. de Jong (E&H) en de heer T.O. Brinkman (FNP).

Er is een afmelding binnengekomen van de heer H. de Jong (E&H) en de heer T.O. Brinkman (FNP). Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 12 december 2013, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 24 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Verzoekt het college: te onderzoeken of vrijstelling van OZB voor Algemene Nut Beogende Instellingen (ANBI) kan worden opgenomen in de verordening.

Verzoekt het college: te onderzoeken of vrijstelling van OZB voor Algemene Nut Beogende Instellingen (ANBI) kan worden opgenomen in de verordening. Datum: 16 juni 2015 Onderwerp: uitvoering motie ANBI Bijlage 1: de motie Bijlage 2: het raadsvoorstel Bijlage 3: antwoorden op de gestelde vragen nav informatie carrousel Inleiding; De gemeenteraad heeft

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december 2013

Gemeenteraad 19 december 2013 Gemeenteraad 19 december 2013 Aanvang: 14.00 uur Locatie: Gemeentehuis Raadhuisplein 1 (raadszaal), ingang Vreding 5 te Emmen A stukken Nr. 1 Opening en vaststelling agenda 2 Vragenhalfuur 3a RA13.0104

Nadere informatie

J. Goossens raad november 2013

J. Goossens raad november 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email J. Goossens 040 2083571 jgo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Programmabegroting 2014-2017. 13raad00542 7 november 2013

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie

GEMEENTE LITTENSERADIEL

GEMEENTE LITTENSERADIEL GEMEENTE LITTENSERADIEL Agendanummer 10 Raadsvoorstel Raadsvergadering : 17 november 2008 Onderwerp : Gemeentelijke belastingen en tarieven 2009 Portefeuillehouder : Burgemeester J. Liemburg Voorstel :

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 13 mei 2014. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Zaaknummer 13-12-2018 18-107 Onderwerp: Belastingverordeningen 2019 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 Gevraagde beslissing 1. Vast te stellen: f. De Legesverordening

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

13 Stiens, 15 november 2016

13 Stiens, 15 november 2016 13 Stiens, 15 november 2016 Raadsvergadering: 8 december 2016 Voorstelnummer: 2016/46 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: S. Vis E-mail: s.vis@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 24 juli 2012 Besluitenlijst van de paraafstukken

B&W-vergadering d.d. 24 juli 2012 Besluitenlijst van de paraafstukken B&W-vergadering d.d. 24 juli 2012 Besluitenlijst van de paraafstukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van17 juli 2012. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 6 november 2018 reg. nr. 18.21973 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 20 november 2017 Voorzitter: Griffier: dhr. S.W. van t Erve, burgemeester mw. M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

* * RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering van Stuk/nummer Agendapunt 10 december 2013 KNDK/2013/

* * RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering van Stuk/nummer Agendapunt 10 december 2013 KNDK/2013/ *0010100120132816* RAADSVOORSTEL Raadsvergadering van Stuk/nummer Agendapunt 10 december 2013 KNDK/2013/2816 9.12 Datum: 29 oktober 2013 Verzonden: 28 november 2013 Aan de gemeenteraad. Onderwerp: aanpassen

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018 Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 12 juli 2018 Voorzitter Aanwezig CDA PvdA FNP VVD GBTL GroenLinks ChristenUnie D66 Semplonius Afwezig : mw. M.A. Berndsen-Jansen : mw. G.W. Stegenga

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

Riedsútstel. Underwerp Hoogte overhead en productieve uren tarievenboek 2013

Riedsútstel. Underwerp Hoogte overhead en productieve uren tarievenboek 2013 Riedsútstel Ried : 11 oktober 2012 Status : Besluitvormend Agindapunt : 5 Portefúljehâlder : K. Antuma Amtner : E. Plantinga Taheakke : Bijlage 1 TB-M1 - PvdA motie overhead Bijlage 2 TB-M2 - PvdA motie

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 mei 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier en

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 27 november 2014, in het gemeentehuis.

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 27 november 2014, in het gemeentehuis. VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 27 november 2014, in het gemeentehuis. AANWEZIG: mevrouw J. Cuperus (PvdA) de heer K. de Jager (CU) mevrouw F. Grijpstra (CDA) de heer C.C. Fransooijs (CDA)

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Motie Onderwerp Stemming

Motie Onderwerp Stemming Programma 1 Samenleving Motie Onderwerp Stemming P1-M1 P1-M2 P1-M3 Accommodatiebeleid - CDA er tegengestelde zaken staan op blz. 10 ten opzichte van blz. 20 inzake multifunctionele accommodaties een pro-actieve

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom. Verslag vergadering Presidium 20 november 2014 Aanwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA), mevr. L. Kingma-Gardenier (VVD), T. Nicolai (PvdA), mevr. A.G.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Hoorn, gehouden op 9 december 2003 om 20.00 uur

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Hoorn, gehouden op 9 december 2003 om 20.00 uur Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad van de gemeente Hoorn, gehouden op 9 december 2003 om 20.00 uur Aanwezig 26 leden, te weten: de dames M.J.S. van Berkum-Schouten (CDA), L.J. van Diest

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

De voorzitter deelt mee dat er een afmelding van mevr. Kingma is binnengekomen.

De voorzitter deelt mee dat er een afmelding van mevr. Kingma is binnengekomen. Verslag vergadering Presidium 22 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA), T. Nicolai (PvdA), mevr. A.G. Zandbergen-Beishuizen

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen grenzen bebouwde kom

Onderwerp : Vaststellen grenzen bebouwde kom Aan de Gemeenteraad Raad Status 8 maart 2007 Besluitvormend Onderwerp Vaststellen grenzen bebouwde kom Punt no. 9 Korte toelichting Sinds 1 januari 1995 heeft de gemeenteraad de bevoegdheid de grenzen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 juli 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 1 november 2016

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 1 november 2016 B&W besluitenlijst vergadering d.d. 1 november 2016 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 25-10-2016; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 7 februari 2012

B&W-vergadering d.d. 7 februari 2012 B&W-vergadering d.d. 7 februari 2012 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 31 januari 2012. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Voorstel De 'Verordening voor de wijziging van de verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2014' vast te stellen.

Voorstel De 'Verordening voor de wijziging van de verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelastingen 2014' vast te stellen. m Datum vergadering Gemeenteraad 1 Voorstelnummer Agendapunt 21 januari 2014 RV/13/00392 6 Voorstel ingebracht door Begrotingsprogramma Portefeuillehouder Onderwerp R. Vergeer Algemene dekkingsmiddelen

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari 2017 Voorzitter: Wethouders: Dhr. Cornelisse Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: Afwezig:

Nadere informatie

6 november n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch

6 november n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 6 november 2017 10 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 3644-2017 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding.

Foech ried/kolleezje De raad stelt bestemmingsplannen vast. Het college is verantwoordelijk voor de voorbereiding. Riedsútstel Informatiecarrousel : 18 oktober 2012 Status : Informerend Agindapunt : 5 Portefúljehâlder : J. Lammers Amtner : mw. M. Streefkerk Taheakke : Bijlage 1 Procedurevarianten bestemmingsplannen

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control 2012 Datum: 26 november 2012 Portefeuillehouder: dhr. E. Goldsteen Decosnummer: 124 Informant: Jan van der

Nadere informatie

mw. A. Jongejan-Veenstra (PvdA), dhr. D. Pool (VVD), dhr. S. Hoekstra (PvdA)

mw. A. Jongejan-Veenstra (PvdA), dhr. D. Pool (VVD), dhr. S. Hoekstra (PvdA) Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 25 februari 2010, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: (18) Raadsleden

Nadere informatie

Overzicht moties bij programmabegroting 2014 - raad 7 november 2013. Programma 1 - Samenleving. Motie Fractie Onderwerp Stemming

Overzicht moties bij programmabegroting 2014 - raad 7 november 2013. Programma 1 - Samenleving. Motie Fractie Onderwerp Stemming Overzicht moties bij programmabegroting 2014 - raad 7 november 2013 Programma 1 - Samenleving P1-M1 CDA / Consultatiebureaus (motie) Er wederom door het college voorgesteld wordt om de consultatiebureaus

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

Gemeente Deift Gescand archief

Gemeente Deift Gescand archief Gemeente Deift Gescand archief Raadsvoorstel d a t u m Aan de gemeenteraad Van college van B&W Datum 25 oktober 2011 Pfh. dhr. L.P. Vokurka Steller mr. E.J. Wilhelmy Damsté tel.nr. 0152197441 e-mail edamste@delft.nl

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 19 december, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 19 december, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 19 december, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Judith Keijzers-Verschelling, voorzitter Paul

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie