Welkom in de onderbouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in de onderbouw"

Transcriptie

1 Welkom in de onderbouw.

2 De start van de dag. De school begint om 8.45 uur; vanaf 8.30 uur gaat de deur open. Voor je kind is het prettig als je uiterlijk om 8.40 uur in de groep bent. Het is voor veel kinderen fijn als de ouders even samen met hen een boekje lezen. Vooral nieuwe kinderen kunnen op deze manier makkelijker afscheid nemen. Je kan als ouder ook het dagboek eens bekijken of zien wat er in de groepen gemaakt is. De jassen van de kinderen hangen aan de kapstok in de hal of de gang. Iedere groep heeft eigen kapstokken, ieder kind heeft een eigen haakje.

3 Waar ruimen we onze spullen op? De kinderen nemen een broodtrommel, één of twee bekers drinken en een bakje met geschild fruit mee. De tas waar de broodtrommel, beker en andere spullen in zitten, wordt in de bak onderin de kapstok gezet. Het is handig om alle spullen van naam te voorzien. De bekers met drinken worden op het aanrecht in de klas gezet. Het bakje met fruit kan op het aanrecht of in de eigen la. De eigen la is voor de broodtrommel en eigen werk. In de la kunnen bijvoorbeeld ook wanten, mutsen en sjaals. Het is handig om als ouder af en toe te kijken wat er in de la ligt. De kinderen moeten zèlf zorg leren dragen voor hun spullen; dus laat ze zelf de jas aan de kapstok hangen, broodtrommel in de la doen, beker en fruit wegzetten. Ook jassen aan- en uitdoen hoort hierbij. Speelgoed nemen we niet mee naar school, tenzij het meeneem-dag is. Wanneer dit is staat in de schoolagenda op de website

4 Kom op tijd We willen om 8.45 uur met de kring beginnen. Eén van de kinderen belt iets voor dit tijdstip, dit is het moment om afscheid te nemen van je kind. Om 8.45 uur gaat de deur van het lokaal dicht en begint de kring. Neem op tijd afscheid; veel kinderen willen nog even zwaaien en het is storend als dat nog moet gebeuren als de kring al begonnen is. Ben je per ongeluk toch te laat, neem dan buiten de klas afscheid van je kind. Het kind komt dan zachtjes met zijn spullen, alleen binnen. Als je te laat bent met je kind hou er dan óók rekening mee dat er s morgens soms activiteiten zijn in de hal, b.v. het lezen van groep 3/4..

5 Afscheid nemen van je kind De kring is voor de kinderen. Ouders zijn zoals gezegd van harte welkom in de groep om even naar werkjes te kijken, in het tekstboek van je kind te kijken of een boekje voor te lezen. Doe dit niet ín de kring, maar aan een tafeltje of op een stoeltje erbuiten. Als het belletje gaat, dan gaan de ouders het lokaal uit. Hiermee is het tijd voor een laatste knuffel en blijven de kinderen in de klas. Onze ervaring leert dat steeds opnieuw afscheid nemen, het voor kinderen niet makkelijker maakt. Sommige nieuwe kinderen willen hun knuffel nog meenemen. Na de eerste weken is het goed om dit af te bouwen. Doe dit in overleg met de leerkracht.

6 We starten in de kring

7 We kijken in de kring welke dag het is en wat we gaan doen

8 We kiezen de voorzitter Alle kinderen worden in de loop van de tijd een keer voorzitter van de dag. Deze voorzitter heeft verschillende taakjes, zoals: - voorzitten in de kring (beurten geven, vragen wie er wat wil vertellen) - bellen na het buiten spelen - het dagboek van de dag maken - de deurtaak (roepen van kinderen die naar huis mogen)

9 Na de kring gaan we spelen De kinderen kiezen waar ze gaan spelen. Ze kunnen naar de rode, gele of blauwe klas, de hal of naar het speellokaal. Wanneer het mooier weer wordt kunnen ze ook voor buiten spelen kiezen.

10 In de rode klas:

11

12 . In de gele klas:

13 In de hal: Kinderen bouwen bijvoorbeeld met kleine blokjes, maken een schaduwspel bij de diaprojector, wegen en meten of maken een schimmenspel. Vaak mogen ze het werk hier laten staan, dus kom na schooltijd gerust een keertje kijken!

14 In de blauwe klas:

15 In de speelzaal:

16 Andere activiteiten in de speelzaal In de speelzaal wordt naast het spelen ook af en toe een les gegeven door een vakleerkracht. Bijvoorbeeld een dramales, of een dansles. Eén keer in de week kunnen de kinderen een ochtend klimmen & klauteren in de speelzaal. Er wordt aan het begin van het schooljaar meegedeeld welke dag dat is. Het is prettig om je kind op deze dag iets makkelijks aan te trekken zodat ze zich zoveel mogelijk zélf kunnen uit- en aankleden.

17 Eten en drinken Halverwege de ochtend klinkt het belletje en weten de kinderen dat zij naar hun eigen groep gaan om fruit te eten en drinken. Kinderen drinken uit hun beker en doen het fruit op bordjes; we delen al het fruit met elkaar! De tweede keer dat ze gaan eten is na het buitenspelen van de overblijf. De kinderen eten nu hun brood. Kinderen mogen geen snoep of koek meenemen.

18 Opruimen Aan het eind van de ochtend klinkt het lied laat al je vingers zien. Het liedje waarmee de kinderen weten dat de speeltijd is afgelopen en samen opgeruimd gaat worden.

19 Overblijven Om uur start de overblijf. Bij de overblijf zijn een aantal vaste medewerkers van school en een aantal vrijwilligers die alleen de overblijf op onze school doen. De kinderen gaan met de overblijfkracht naar het schoolplein, of naar het speelterrein aan de Mulderstraat ( de Mulder ). Ze mogen dit zelf kiezen. Om uur zijn de kinderen weer terug naar de eigen groep. De overblijfkracht blijft dan even helpen. Ze eten hun meegebrachte brood en drinken uit hun beker. Wat de kinderen meekrijgen naar school moet in principe ook op. Geef ze dus niet teveel mee! De kinderen hebben een kwartiertje maar we geven de kleuters vaak wel iets meer tijd om alles op te kunnen eten.

20 Overblijf

21 Verder in de middag s Middags na de overblijf zijn de kinderen terug in hun eigen groep. Er wordt bijvoorbeeld voorgelezen, een gezamenlijk spel gespeeld of er worden liedjes gezongen. De middag is ook een moment om bijvoorbeeld de kalender of het dagboek te maken en verjaardagen te vieren. Verder kunnen de kinderen kiezen uit ontwikkelingsmateriaal, puzzels, tekenen, of tekenen in hun tekstboek. Soms gaan ze in de middag naar het speellokaal voor dans, drama of doen ze er spelletjes met klein materiaal zoals ballen, pittenzakken of hoepels. We werken in de middag vaak ook aan een project. Dat kan over van alles gaan. In de groep is een kijktafel waar je kunt zien wat de kinderen hebben meegenomen voor het project. Ook de prikborden hangen vol met werk van het project.

22 Dagelijks gaan we naar buiten. Bij koud en nat weer voor een korte tijd, bij droog en mooi weer spelen we langer buiten. De karren en de steppen worden uit de schuur gehaald. Bij mooi weer gaan de zandbakken open.

23 Logeren.. In elke groep is een knuffel die met een kind mee kan logeren. Het is de bedoeling dat deze knuffel met zijn/haar dagboek met een kind mee naar huis gaat. In het boek tekenen de kinderen en vertellen de kinderen dan wat ze met de knuffel hebben gedaan tijdens het logeren. Dat kan met behulp van foto s en tekeningen. Na ongeveer 2 of 3 dagen neemt het kind de knuffel en het dagboek weer mee naar school. Het dagboek wordt in de middagkring voorgelezen en bekeken. Het blijkt vaak een leuke manier om elkaar beter te leren kennen!

24 Naar huis of naar de buitenschoolse opvang Iedere dag sluiten we de dag af in de kring. We proberen elke dag iets in ons dagboek te maken en schrijven. Het dagboek ligt/staat op een vaste plek in de klas. Aan het eind van de dag bespreken we ook de dingen van de volgende dag; moeten we iets meenemen, krijgen we bezoek, is er iets anders.enz. Tot slot zeggen we elkaar gedag en gaat de voorzitter bij de buitendeur staan. Hij/zij roept één voor één de kinderen van wie de ouder buiten staat. Als de ouders er nog niet zijn blijven de kinderen in de kring wachten. De kinderen die op de BSO zitten worden in de klas opgehaald. Na school kun je gerust even in de klas komen kijken, iets vragen of het dagboek lezen. Het is wel fijn als je even wacht met naar binnen komen tot alle kinderen uit de klas zijn.

25 De buitenschoolse opvang In ons gebouw is de BSO van Partou gehuisvest. Kinderen uit de onderbouw 1-2 die naar Partou gaan worden om uur door een begeleider in de groep opgehaald. Met andere BSO-organisaties hebben we verschillende afspraken over het ophalen. Geef aan de leerkracht duidelijk door op welke dagen en naar welke opvang je kind gaat.

26 Informatie van en over school Aan het begin van het jaar krijgen alle gezinnen het boekje open. Elk schooljaar heeft zijn eigen kleur. Dit is een boekje over school met belangrijke informatie erin. In dit boekje kun je data vinden van vakanties, studiedagen, vrije dagen of halve dagen i.v.m. vieringen. Je vindt hier ook alle adressen van de kinderen, mailadressen van de leerkrachten, informatie over de B.S.O, feesten, uitstapjes, ouderbijdrage enz. Op de website van de school is deze informatie óók te vinden. Hier vind je ook de digitale schoolagenda welke regelmatig wordt bijgewerkt. Op deze site zijn ook de foto s te vinden van speciale vieringen zoals de sportdag, Kinderboekenweek, of kerst. De school mailt elke twee weken een nieuwsbrief. Hier staat allerlei actuele informatie in. Ontvangt u de Nieuwsbrief niet stuur dan een mailtje naar Else: nieuwsbrief@nieuweregentesseschool.nl.

27 De verschillende contactmomenten De ouders van kleuters krijgen op school na ongeveer 4 weken een welkomstgesprek. Hiervoor ontvangen ouders een formulier dat ze digitaal invullen en retourneren. Daarna wordt er een afspraak gemaakt om dit te bespreken. Aan het begin van het schooljaar, krijgen alle ouders een startgesprek. Dit gesprek is gericht op wat de ontwikkelingspunten kunnen zijn voor het schooljaar. Hiervoor ontvangen ouders digitaal een formulier wat ze invullen. Naar aanleiding van dit formulier volgt het gesprek. Als je deze mail niet krijgt betekent het dat je kind nog géén startgesprek krijgt. In februari krijgen de kinderen een rapport mee. Voor groep 2 is dit het meest uitgebreide rapport van het jaar. Groep 1 krijgt een eenvoudiger rapport. Na het ontvangen van deze rapporten volgen de10-minuten gesprekken. Hiervoor ontvangen de ouders een uitnodiging om zich in te schrijven op de prikborden in de hal. In juni volgt er nog een laatste rapport en een 10-minuten-gesprek. Mochten deze contactmomenten niet voldoende zijn dan kan je altijd de leerkracht aanspreken om een afspraak te maken.

28 Vieringen Er zijn op school verschillende vieringen. Sommige vieren we met de hele school, zoals de sportdag aan het begin van het jaar. Verder zijn er vieringen zoals de Kinderboekenweek, Sinterklaas, kerst, lente en de Hobby-Dobby-Dag. We sluiten elk jaar af met het afscheid van de kinderen uit groep 8. Deze kinderen gaan dan onder de poortjes door; een bekend begrip bij ons op school!

29 Sommige vieringen doen we alleen met de kleuters; zoals bijvoorbeeld de juffendag of het uitje van groep1/2. Sommige vieringen doen we met de onderbouw, dat zijn de groepen 1 t/m 4

30 verjaardagen De verjaardagen van de kinderen vieren we in de eigen groep. De verjaardag van kinderen die net op school zijn vieren we echter niet. Vaak is het voor de nieuwe kinderen té spannend. Als je kind jarig is willen we graag dat je overlegd wanneer je de verjaardag wil vieren op school. Soms zijn er activiteiten op school, waardoor een verjaardag in de verdrukking kan komen en we willen alle tijd nemen voor een feestje! De kinderen mogen op die dag op een verjaardags-stoel in de kring zitten, de klas wordt versierd en het kind krijgt een feestmuts. In de middag vieren we de verjaardag met kaarsjes en allerlei rituelen. Daarna trakteert het kind in de klas. Aan het eind van de middag mogen de kinderen nog rond gaan naar de andere leerkrachten van de onderbouw en evt. naar de klas van een broer of zus. Op de juffendag vieren we symbolisch dat de juffen ook jarig zijn geweest. Hiervoor maken de leerkrachten een speciaal programma wat ze altijd op tijd via de mail laten weten.

31 Contact Vóór schooltijd kun je een korte boodschap aan de leerkracht kwijt in een speciaal daarvoor bestemd schrift. Dit schrift ligt in/bij iedere groep. Dit is alléén voor mededelingen van praktische aard. (wanneer iemand anders ophaalt, tandartsafspraken, een ander telefoonnummer etc.) Elke groep heeft 2 contactouders. Deze ouders worden meestal tijdens de ouderavond aan het begin van het jaar gevraagd. De contactouder houdt contact met de leerkracht en helpt bij het organiseren van verschillende activiteiten in de groep en soms op school. Zij zullen regelmatig de andere ouders vragen zich in te zetten bij bijvoorbeeld vieringen, projecten, schoolreisje, schoonmaken en klusjes in de klas. Bij de contactouders kan je ook altijd met vragen terecht. Op de website staan de namen van de contactouders per groep vermeld.

32 Gezondheid Kinderen eten en drinken op school. Als je als ouder vragen hierover hebt of je maakt je zorgen (b.v. omdat niet al het eten wat je meegeeft op is) overleg dan met de leerkracht. Eens in de zoveel tijd is er op school in de klassen een luizencontrole. Mocht jouw kind luizen hebben dan zal er contact opgenomen worden om te vragen je kind te behandelen. Het luizenpluizen is voor de kinderen heel normaal. Er zijn geen kinderen die daar vreemd van opkijken of er nare opmerkingen over maken. Op hele zonnige dagen zal er bij de kleuters met zonnebrandcrème gesmeerd worden. Wij gaan er echter van uit dat ouders zèlf al insmeren voordat de kinderen op school komen! Als er sprake is van een allergie, geef dan je kind crème mee. Ouders van kinderen met een allergie melden dat op school bij de leerkracht. Zo kan de leerkracht er rekening mee houden met traktaties tijdens vieringen. Bij traktaties van kinderen is dit vaak lastiger. Laat ons weten hoe we met de allergie en traktaties het beste om kunnen gaan. Zeker als je kind een bepaalde crème gebruikt. Mocht je kind medicijnen nodig hebben of sporadisch medicijnen meenemen (b.v. bij een verkoudheid) geef dit altijd door aan de leerkracht en geef ook het medicijn aan de leerkracht. We willen niet dat het bij andere kinderen terecht kan komen!

33 Gevonden voorwerpen Mis je spullen van je kind? Kijk eerst op de plank boven de kapstok of in het laatje van je kind. In de gang bij het plein staat de gevonden-voorwerpen-kist, wanneer het hier niet ligt vraag het dan even aan de leerkracht. Alles uit de kist wordt eens in de zoveel tijd in de hal op een tafel gelegd. Daarna gaat alles wat niet opgehaald is naar een goed doel.

34 Fijne tijd op de NRS!

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Januari Welkom op de Van Harte School!

Januari Welkom op de Van Harte School! Januari 2018 Welkom op de Van Harte School! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat praktische informatie voor u op een rijtje gezet over

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Zo gaat het......in de onderbouw van de Eerste Westlandse Montessorischool

Zo gaat het......in de onderbouw van de Eerste Westlandse Montessorischool Zo gaat het......in de onderbouw van de Eerste Westlandse Montessorischool 1 Welkom op de Eerste Westlandse Montessorischool. In het begin is het voor uw kind dat nieuw is op school best even wennen. Het

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2016-2017 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Adressenlijst. Bewaren van werkjes. Boekenkring. Brengen en halen van kleuters

Adressenlijst. Bewaren van werkjes. Boekenkring. Brengen en halen van kleuters Beste ouder(s), verzorger(s), Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school in groep 1/2. In deze folder vindt u allerlei nuttige informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze school in

Nadere informatie

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Informatieboekje voor groep 1 en 2 Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool Sint Jozef Bandkeramiekersstraat 8 6181 CL Elsloo Tel: 046-4360852 www.bsstjozef-elsloo.nl Welkom op onze school! Speciaal voor jou dit boekje met handige weetjes. Bewaar het goed, dan heb

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Meidoorn

Christelijke Basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool de Meidoorn Meidoornstraat 20 8091 JX Wezep 038 376 3535 www.meidoornschool.nl info@meidoornschool.nl Christelijke Basisschool De Meidoorn Hoe heet het allemaal? Als je 4 jaar

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS

INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS O.B.S. De Pijlstaart Beste ouders, verzorgers, In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Dit is een spannende en ook erg leuke tijd.

Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Dit is een spannende en ook erg leuke tijd. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom op de Delteykschool! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Dit is een spannende en ook erg leuke tijd. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat

Nadere informatie

Informatieboekje voor nieuwe ouders

Informatieboekje voor nieuwe ouders Informatieboekje voor nieuwe ouders Welkom op basisschool de Cirkel! Wat leuk dat uw kind bij ons op school komt. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wilt weten hoe het gaat in de klas, wat u kunt verwachten

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Zo gaat het......in de onderbouw van de Eerste Westlandse Montessorischool

Zo gaat het......in de onderbouw van de Eerste Westlandse Montessorischool Zo gaat het......in de onderbouw van de Eerste Westlandse Montessorischool 1 Welkom op de Eerste Westlandse Montessorischool. In het begin is het voor uw kind dat nieuw is op school best even wennen. Het

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Welkom op De Beiaard.

Welkom op De Beiaard. Welkom op De Beiaard. Het is zo ver. Uw kind gaat nu echt naar school! We hopen dat u en uw kind een fijne tijd hebben op De Beiaard. Om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij voor u

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar

Groep 1 en 2 Schooljaar Groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 In dit boekje hebben wij de praktische zaken, waar u als ouder van uw kleuter mee te maken krijgt, toegelicht. Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de gang

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Katholieke Jenaplanschool Gabriël

Katholieke Jenaplanschool Gabriël Katholieke Jenaplanschool Gabriël Informatieboekje Onderbouw Kelnarij Kelnarijstraat 40 3881 CC Putten 0341 351 959 info@gabriel-school.nl Bijstergoed Jan Nijenhuissstraat 77 3882 HS Putten 0341 351 959

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Welkom bij Voorschool De Vijf Sterren. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Wij vragen vriendelijk doch dringend niet voor de ramen te gaan zwaaien, daar dit storend is voor de kring.

Wij vragen vriendelijk doch dringend niet voor de ramen te gaan zwaaien, daar dit storend is voor de kring. Welkom op De Beiaard. Het is zo ver. Uw kind gaat nu echt naar school! We hopen dat u en uw kind een fijne tijd hebben op De Beiaard. Om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij voor u

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Daltonschool de Klipper Berkel en Rodenrijs Schooljaar 2016-2017 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt.

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Welkom Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Verreweg de meeste informatie over de visie, het onderwijs, de samenstelling

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

LOKAAL 2 De kinderen zitten in lokaal 2. U vindt het lokaal naast de peuterspeelzaal.

LOKAAL 2 De kinderen zitten in lokaal 2. U vindt het lokaal naast de peuterspeelzaal. NAAR GROEP 2 Dit schooljaar zit uw kind in groep 2. Sommige ouders hebben al eerder een kind in groep 2 gehad, maar voor u is het wellicht een nieuwe stap. Wie is de juf, wat doet uw kind de hele dag en

Nadere informatie

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein. Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 of 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.nl Kleuterinformatie 2 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz.

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz. Inhoudsopgave Welkom op Basisschool Op Dreef blz. 2 De eerste paar keer op school blz. 3 De kleutergroep blz. 5 Basisontwikkeling blz. 6 Hoe ziet een schooldag er uit? blz. 8 Buitenschoolse Opvang blz.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge De Nobelaer Julianastraat 13 Oude-Tonge Welkom! U brengt uw kind voor het eerst naar de basisschool. Een belangrijk moment voor uw kind en voor uzelf! De meeste kinderen vinden het een geweldige uitdaging

Nadere informatie

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge De Nobelaer Julianastraat 13 Oude-Tonge Welkom! U brengt uw kind voor het eerst naar de basisschool. Een belangrijk moment voor uw kind en voor uzelf! De meeste kinderen vinden het een geweldige uitdaging

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie