Communicatieplan Integrale Accommodatieplannen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Communicatieplan Integrale Accommodatieplannen"

Transcriptie

1 - CONCEPT - Communicatieplan Integrale Accommodatieplannen Samengesteld door: Diana Pardijs Ella-Marie van Vijfeijken Communicatieadviseur Communicatieadviseur In overleg met: Jan Snelders Suzanne de Laat Projectleider IAP s Assistent-projectleider IAP s Oirschot, oktober 2008 Dit is een uitgave van de gemeente Oirschot Deken Frankenstraat 3, 5688 AK Oirschot Postbus 11, 5688 ZG Oirschot Telefoon (0499) Fax (0499) info@oirschot.nl Internet

2 Inhoudsopgave Inleiding 1. Doelstelling, Doelgroepen en strategie 2. Communicatiemiddelen 3. Taakverdeling in de communicatie 4. Planning en communicatiemomenten

3 Inleiding De uitwerking van de Integrale Accommodatie Plannen (IAP) is in volle gang. Het overkoepelende project IAP s bestaat uit een aantal deelprojecten. Dit zijn Korenbloem (Oirschot-kern), Paulusschool/Korein (Oirschot-kern), school en gymzaal De Halm (Oirschot-kern) en een Multifunctionele accommodatie in Spoordonk. Doel is om te komen tot accommodaties die voldoen aan de behoefte aan capaciteit en voorzieningen voor de betrokken organisaties, op een zo efficiënt mogelijke manier. Dit communicatieplan is een uitwerking van het Plan van aanpak voor het overkoepelende project IAP s en beschrijft de globale aanpak van communicatie rond de IAP s. Voor de deelprojecten stellen we aparte communicatieplannen op, toegespitst op de verschillende projecten.

4 1. Situatieschets In Spoordonk groeit gemeenschapshuis Den Deel uit haar voegen. Daarnaast heeft de St. Josefschool te maken met teruglopende leerlingenaantallen. Deze twee gegevens hebben geleid tot het plan om in Spoordonk een nieuw gebouw neer te zetten waarin school, gemeenschapshuis en gymzaal worden ondergebracht. Er is al geruime tijd gepraat over de invulling en plaats van de MFA, maar er heeft nog geen besluitvorming over plaatsgevonden. Ook is de MFA ter sprake gekomen bij het traject rond een Integraal DorpsontwikkelingsPlan (IDOP). Tijdens dat traject heeft een groep enthousiaste, betrokken inwoners zich verenigd tot het Dorpscafé Spoordonk. Deze club kan heel goed gesprekspartner/klankbord zijn voor het IAP-project. Sterker: Dorpscafé heeft veel draagvlak onder de bevolking en hen overslaan als gesprekspartner zou een averechts effect hebben. In Oirschot staan 3 projecten op stapel: Paulusschool/Korein: De Paulusschool heeft ruimte over. Korein zoekt een lokatie voor haar activiteiten op het gebied van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang. De oplossing wordt gezocht in verbouwing van de Paulusschool, zodanig dat er naast basisonderwijs ook kinderopvang, buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal een plek krijgen. De verbouwing betekent dat de leerlingen van de school tijdelijk elders gehuisvest worden. Korenbloem: De Korenbloem wordt verbouwd zodat ook kinderopvang en naschoolse opvang er een plek krijgen. Ook hier moeten leerlingen tijdelijk gehuisvest worden. De Halm: De gymzaal is aan (groot) onderhoud toe. Daarmee kunnen ook wensen van gebruikers meegenomen worden, uiteraard tot een bepaalde hoogte.

5 2. Doelgroepen, doelstelling en strategie Doelgroepen Het overkoepelende project IAP s bestaat uit een aantal deelprojecten en een bijbehorende projectstructuur. Gemeente Oirschot Stuurgroep - Portefeuillehouder Maatschappelijke ontwikkeling - Portefeuillehouder Ruimtelijke ontwikkeling - Afdelingshoofd Maatschappij - Directeur WBO - Projectleider IAP WBO Projectgroep - Projectleider IAP - Projectleiders afzonderlijke locaties Werkgroep De Halm - Pl. De Halm - Beleidsmedewerker - Externe partijen Werkgroep Korenbloem - Pl. Korenbloem - Beleidsmedewerker - RBOB - Externe partijen WerkgroepPaulus-school /Korein -Pl. Paulusschool -Beleidsmedewerker -SKOBOS, Korein & Dir.Paulusschool Werkgroep mfa Spoordonk - Pl. Spoordonk - Beleidsmedewerker - Dir.St Jozefschool, - Den Deel, SKOBOS, De communicatie tussen de werkgroepen, projectgroep en stuurgroep beschouwen we als lijncommunicatie, waar we slechts kort op in zullen gaan. Aangezien wethouders Ted van de Loo en Raf Daenen zitting hebben in de stuurgroep, is het logisch dat zij hun twee collega s uit het college regelmatig bijpraten. Dit hoeft niet geformaliseerd te worden. Hetzelfde geldt voor de communicatie richting managementteam. Het afdelingshoofd Maatschappij zal daar de terugkoppeling doen, indien nodig. Bovendien is het projectbureau Wel van belang is de communicatie richting gemeenteraad. Op gezette tijden zal zij op de hoogte moeten worden gesteld van de ontwikkelingen. Dat gebeurt via een tweemaandelijkse raadsinformatiebrief. Mocht er tussendoor van één van de projecten de noodzaak ontstaan de raad te informeren dan gebeurt dat tussendoor.

6

7 Andere doelgroepen van dit communicatieplan zijn externe: De pers De inwoners van de kernen Oirschot en Spoordonk Voor Oirschot: o De schoolbesturen (SKOBOS, RBOB), schooldirecties, de kinderen en ouders van de scholen en de kinderopvang o De gebruikers van De Halm De toekomstige gebruikers van de accommodatie in Spoordonk o Den Deel, bestuur en directie St. Josefschool, Boterbloem o Verenigingen o Dorpscaf o Verenigingen o Dorpscafé Doelstelling Externe communicatie moet zorgen voor het tijdig en volledig verstrekken van informatie over de IAP s aan de verschillende doelgroepen. Voor veel ontwikkelingen en besluiten is het goed om via communicatie draagvlak te creëren. De externe communicatie heeft hierdoor vooral een informerende rol. - College van burgemeester en wethouders: Het college van b&w is optimaal geïnformeerd over de stand van zaken IAP s. (verder uitwerken, in hoeverre is het college betrokken, afstemmen met projectleider) - Managementteam: Het managementteam is op hoofdlijnen betrokken bij de voortgang van het project. Zij moeten weten hoeveel formatie er uit de organisatie nodig is om het project tot een succes te brengen. (verder uitwerken: in hoeverre is het MT betrokken, afstemmen met projectleider). - Gemeenteraad: De gemeenteraad is op hoofdlijnen op de hoogte van de voortgang van het project. (evt. ook verder uitwerken: in hoeverre de raad informeren, betrekken, afstemmen met projectleider.) - Inwoners kern Oirschot en kern Spoordonk: De inwoners van de beide kernen zijn optimaal geïnformeerd over de IAP s. De inwoners voelen zich betrokken bij de realisatie van de IAP s. Het draagvlak is groot en de plannen in het kader van de IAP s worden als positief en belangrijk ervaren. De inwoners zetten zich actief in voor het welslagen van de IAP s. (evt. ook verder beschrijven, afstemmen met de projectleider). - Pers: de pers volgt het project op hoofdlijnen. Wanneer en belangrijke mijlpalen zijn behaald informeren we de pers tijdig (evt. verder afstemmen met projectleider in hoeverre we de pers betrekken).

8 Strategie Gezien de bestuurlijke belangstelling voor dit project, is het van belang dat maatwerk leveren in de communicatie. We stemmen de communicatie steeds af op moment, boodschap, doelgroep enz. Toch is er een aantal uitgangspunten te formuleren die als rode draad door het proces lopen: - Onze informatievoorziening is tijdig, volledig en regelmatig. - We zijn open en transparant. - Direct betrokkenen krijgen informatie uit eerste hand. - We zorgen dat informatie toegankelijk is. Het opstellen van de verschillende projecten (samengevoegd tot een masterplan) gebeurt in overleg met de betrokken gebruikers (schoolbesturen, opvangorganisaties, uitbater van Den Deel). Communicatie met bijvoorbeeld inwoners of de pers is daarbij minder aan de orde. Uiteraard zijn momenten van het afsluiten van een covenant of een samenwerkingsovereenkomst in de plan-fase wel prima momenten om aandacht te vragen voor het project. In IAP Oirschot gaat het om accommodaties die voor een speciale doelgroep gebouwd worden. Deze doelgroep is vertegenwoordigd binnen de projectorganisatie. De scholen en kinderopvangorganisatie in kwestie zijn zelf leidend in de communicatie richting ouders en leerlingen. We trekken daarbij wel samen op om bijvoorbeeld mijlpaalmomenten samen te communiceren. In Spoordonk gaat het om een multifunctionele accommodatie, iets waar de hele bevolking gebruik van zal/kan maken. Ook zal het gebouw beeldbepalend zijn in Spoordonk. Daarom wordt de bevolking er wat nauwer bij betrokken en vind er op meerdere momenten consultatie plaats. Belangengroep Dorpscafé zal daarbij worden ingezet als intermediair. Om de MFA echt iets van Spoordonk te maken worden inwoners goed geïnformeerd en waar mogelijk betrokken. Daarbij wordt goed afgestemd met het IDOP dat in Spoordonk loopt en waar de MFA ook onderwerp van gesprek is geweest. Strategie per fase: Programma van eisen en wensen: informerend/consulterend Partners communiceren naar hun eigen achterban. Eventueel trekken scholen en gemeente samen op om het uiteindelijke programma van wensen te communiceren richting ouders. In Spoordonk wordt het programma van wensen voorgelegd aan Dorpscafé, ter consultatie. Daar waar afspraken gemaakt worden voor tijdelijke huisvesting communiceren we dat duidelijk richting gebruikers. Uiteraard in samenwerking met onze partners. Projectplan: informerend Het projectplan wordt samen met de partners opgesteld. Als de plannen klaar zijn kan, via de pers, gecommuniceerd worden over de start en verwachte einde werkzaamheden.

9 Ontwerp: consulterend In de ontwerpfase is het belangrijk de toekomstige gebruikers te betrekken. Wat betreft de Oirschotse projecten is het aan de partners te bepalen hoe ver men daar in wil gaan. Wat betreft Spoordonk laten we inwoners wellicht meebeslissen over het uiteindelijke ontwerp. Na een voorselectie worden 2 of 3 ontwerpen gepresenteerd, waar de bevolking een voorkeur over kan uitspreken. Realisatie: informerend Tijdens de realisatiefase zullen betrokkenen regelmatig geïnformeerd worden over de voortgang. Als er mijlpalen behaald worden, vieren we die. Verder kunnen toekomstige gebruikers worden betrokken bij de uitvoering door hen mee te laten denken/ werken aan (kleinere) uitvoeringsaspecten: maken van de eerste steen, bedenken van een naam, inrichting van de tuin, officiële opening etc. Evaluatie: informerend Betrokkenen worden geïnformeerd over de uitkomsten van de evaluatie. Boodschap De centrale boodschap in de communicatie sluit aan bij het doel van het project: De gemeente realiseert accommodaties die tegemoetkomen aan de wensen van de gebruikers. We doen dat in nauw overleg met onze partners en zo efficiënt mogelijk. 3. Communicatiemiddelen Communicatiemiddelen voor het project IAP s - Oirschots Weekjournaal - Persberichten - Website - Raadsinformatiebrieven - Bijeenkomsten voor betrokkenen (in overleg met projectleider) - Nieuwsbrieven/nieuwsflitsen (waar nodig, in overleg met de projectleider) - Media gebruikt door de partners in het project: schoolkranten, websites van de organisaties etc. Het Oirschots weekjournaal is een prima medium voor globale informatievoorziening. Het wordt ingezet wanneer de grote mijlpalen worden bereikt, zaken die richting de hele bevolking gecommuniceerd worden. Persberichten gaan uit ook weer wanneer grote mijlpalen worden bereikt. Verder zetten we pers in om publiciteit te genereren voor bv. informatieavonden.

10 Op kan veel informatie worden geplaatst, zodat mensen die heel nauw betrokken zijn e.e.a. terug kunnen vinden. Raadsinformatiebrieven gaan uit op het moment dat er bestuurlijk iets speelt, bijvoorbeeld op het moment dat er belangrijke besluiten zijn genomen. Er worden bijeenkomsten georganiseerd op inspraakmomenten. Zoals gezegd zal dat bij de MFA Spoordonk frequenter het geval zijn dan bij de Oirschotse projecten. De media van de scholen/opvangorganisaties worden voornamelijk gebruikt voor communicatie richting leerlingen en ouders. De scholen zijn daarin leidend. De gemeente trekt wel samen op met de scholen en kan ondersteunen bij redactie, beeldmateriaal, verwijzing naar websites etc. 4. Taakverdeling in de communicatie Omdat er veel mensen bij betrokken zijn, is het handig afspraken te maken over de rolverdeling in de communicatie. Projectleider IAP s - De projectleider coördineert en plant de overkoepelende communicatieactiviteiten in samenspraak met de communicatieadviseur - Is verantwoordelijk voor het signaleren van een communicatiebehoefte binnen het project en voor het signaleren van de noodzaak voor informatieverstrekking of discussie op een bepaald onderwerp. - De projectleider en/of assistent-projectleider levert conceptteksten aan. Portefeuillehouder - Is het gezicht van het project, degene die de pers te woord staat en op de zeepkist klimt. - Stemt zijn boodschap af met (in ieder geval) de projectleider en (eventueel) de communicatieadviseur. Communicatieadviseur - Adviseert en ondersteunt de projectleider en portefeuillehouder. - Is verantwoordelijk voor de redactie en verspreiding van de communicatiemiddelen - Bewaakt gehele communicatie en evalueert regelmatig. - Signaleert gaten in de informatievoorziening en stuurt bij naar aanleiding van signalen vanuit de bevolking.

11 5. Planning en communicatiemomenten Algemeen: 1x per 2 maanden brengen we een raadsinformatiebrief IAP s uit. Hierin melden we de stand van zaken op de diverse projecten. De planning wordt verder uitgewerkt in de verschillende projectplannen. Globaal gezien zijn er de volgende communicatiemomenten: Paulusschool/Korein: Programma van eisen /plan van aanpak klaar. Aanbesteding/keuze bouwer. Verhuizing naar tijdelijke lokatie. Terugverhuizing / ingebruikname nieuwe gebouw. De communicatieadviseur sluit aan bij de projectgroep om samen met schooldirectie en schoolbestuur communicatiemomenten te bepalen en de taakverdeling te bespreken. De gemeente zal de feestjes meevieren, maar niet de regie op zich nemen. Korenbloem: Programma van eisen /plan van aanpak klaar. Aanbesteding/keuze bouwer. Verhuizing naar tijdelijke lokatie. Terugverhuizing / ingebruikname nieuwe gebouw. Ook hier zullen de partners leidend zijn, de gemeente volgt en ondersteunt. De Halm Programma van eisen klaar -> communicatie richting gebruikers. Start verbouwing. Verbouwing gereed. MFA Spoordonk Programma van eisen /plan van aanpak klaar. Aanbesteding/keuze bouwer. Wellicht interactief met de bevolking. Sloop oude gebouwen. Eerste steen of de eerste spade gaat de grond in. Hoogste punt. Opening nieuwe gebouw.

Plan van Aanpak. Hart voor Leefbaarheid

Plan van Aanpak. Hart voor Leefbaarheid Plan van Aanpak Hart voor Leefbaarheid Samengesteld door: Yolande de Leeuw Medewerker team Maatschappelijke ontwikkeling In overleg met: Ella-Marie van Vijfeijken Marlène van Leuken Miriam Meijers Dolf

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Hart voor Leefbaarheid

Plan van Aanpak. Hart voor Leefbaarheid Plan van Aanpak Hart voor Leefbaarheid Samengesteld door: Yolande de Leeuw Medewerker team Maatschappelijke ontwikkeling In overleg met: Ella-Marie van Vijfeijken Marlène van Leuken Miriam Meijers Dolf

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT 1. Algemeen Inleiding De gemeente Woensdrecht heeft ICS adviseurs opdracht gegeven om een integraal accommodatieplan te ontwikkelen in twee fasen.

Nadere informatie

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1 Communicatieplan Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden datum: 28-01-2015 Versie 1 0 Inleiding Het college van B&W van de gemeente Covorden heeft van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Nadere informatie

Vervolgwerkzaamheden. Concrete werkzaamheden

Vervolgwerkzaamheden. Concrete werkzaamheden Concept-projectplan brede school te Zuidwolde Locatie Schoolbrink Hier mee wordt de oriëntatiefase afgesloten, de voorbereidingsfase afgerond en de ontwerpfase gestart. Bijlage van het voorstel aan burgemeester

Nadere informatie

Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017.

Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017. Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017. Activiteit Wie Planning Actie Gemeentelijk projectplan Uitspreken intentie

Nadere informatie

Bredeschool Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471

Bredeschool Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471 Bredeschool Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471 Inleiding Uitgangspunt voor dit onderliggend strategisch communicatieplan is de realisatie van de Bredeschool in Hulsberg

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN BREDE SCHOOL LEUKEN FASE 1

COMMUNICATIEPLAN BREDE SCHOOL LEUKEN FASE 1 COMMUNICATIEPLAN BREDE SCHOOL LEUKEN FASE 1 24 februari 2012 Liset Spreuwenberg 1. Inleiding Weert heeft een onderwijsaanbod dat uitblinkt in kwaliteit en kwantiteit. De laatste tijd is er flink aan de

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

NIEUWE DORPSSCHOOL WESTWOUD COMMUNICATIEPLAN

NIEUWE DORPSSCHOOL WESTWOUD COMMUNICATIEPLAN NIEUWE DORPSSCHOOL WESTWOUD COMMUNICATIEPLAN 2015-2016 29 Mei 2015 Jos van Ewijk INHOUD. 1 Inleiding. pag. 2 2 Communicatiedoelen. pag. 3 3 Doelgroepen. pag. 3 4 Communicatiemiddelen. pag. 5 5 Projectfasen

Nadere informatie

Plan van aanpak implementatie WMO-dienstverlening gemeente Drimmelen

Plan van aanpak implementatie WMO-dienstverlening gemeente Drimmelen Plan van aanpak implementatie WMO-dienstverlening gemeente Drimmelen Auteur : drs. Natasja de Bruin Datum : Donderdag 16 februari 2006 Versie : 2.0 (definitief) LEGAL FINANCE PROCESS Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Bijlage 9 Communicatieplan uitvoering Wmo-beleidsplan: Communicatiedoel

Bijlage 9 Communicatieplan uitvoering Wmo-beleidsplan: Communicatiedoel Bijlage 9 Communicatieplan uitvoering Wmo-beleidsplan: Communicatiedoel De gemeente wil de eerder vastgestelde uitgangspunten van het Woensdrechtse Wmobeleid Bescherming, zelfredzaamheid, participatie,

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Restant boekwaarde Paulusschool en Korenbloem Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Communicatie en participatie

Communicatie en participatie Communicatie en participatie Beleid / project: Documentversie: WISH 1.0 / 4 oktober 2011 (definitief) Paragraaf 5.4 van het projectplan WISH (pagina 12) is gewijd aan Informatie en communicatie. Dit document

Nadere informatie

BRZO zowel BRZO als VT-CHEMIE. Provincie Provincie Provincie Totaal

BRZO zowel BRZO als VT-CHEMIE. Provincie Provincie Provincie Totaal PROJECTOPDRACHT Naam deelproject : VORMGEVING BRZO-RUD NOORD-NEDERLAND (LAT-RB) Opdrachtgever : Dick Bresser, namens de noordelijke regisseurs RUD Projectleider : Jan Smittenberg Organisatie : Provincie

Nadere informatie

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief. 2.1.7 Realiseren van een veilige schoolomgeving Synergieschool en Basisschool Neel 1 Dossier 384 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 384 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 14 juni 2016 Agendapunt 2.1.7

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Onderwerp Samenwerking SKOBOS-Korein in de Antoniusschool

Nadere informatie

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag plan gemeentelijke herindeling Bij Hoog en Laag Inleiding Op dit moment onderzoekt de provincie Gelderland in samenwerking met de gemeenten op verzoek van de raden wat de financiële gevolgen zijn van een

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 3 juli 2007 Vergaderdatum: 17 juli 2007 Uiterste datum collegebehandeling: 21 augustus 2007 Uiterste datum raad: 25 september 2007 Naam opsteller: Cornelie van Baar

Nadere informatie

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad BESTEMD VOOR BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad STATUS Openbaar DATUM BESTUURLIJKE Wethouder F. Strik OPDRACHTGEVER AMBTELIJKE OPDRACHTGEVER H. Damen hoofd Afdeling Beleid

Nadere informatie

Communicatie & Plan van aanpak 1.8 Veranderen met Visie. Fase 3 Augustus 2013/augustus 2016

Communicatie & Plan van aanpak 1.8 Veranderen met Visie. Fase 3 Augustus 2013/augustus 2016 Communicatie & Plan van aanpak 1.8 Veranderen met Visie Fase 3 Augustus /augustus 2016 Sjoerd Sol/Adrie Bolijn 4-2- 1. Inleiding Het communicatieplan beschrijft op hoofdlijnen de communicatiestrategie

Nadere informatie

Communicatie & Plan van aanpak Veranderen met Visie

Communicatie & Plan van aanpak Veranderen met Visie Communicatie & Plan van aanpak Veranderen met Visie Fase 2- januari/juli Versie 4 Sjoerd Sol/ Adrie Bolijn 5-2- 1. Inhoud. 1. Inhoud.... 1 2. Inleiding... 2 3. Tijdpad lange termijn 1 augustus 2016...

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten.

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten. Aan: de gemeenteraad Ons kenmerk 2584520 Bezoekadres Cranendonck 3-4 6027 RK Soerendonk Postadres Postbus 2090 6020 AB Budel www.cranendonck.nl Contactpersoon Ben Driessen T 0495-431241 E b.driessen@cranendonck.nl

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling plan Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471

Gebiedsontwikkeling plan Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471 Gebiedsontwikkeling plan Hulsberg Strategische communicatie & burgerparticipatie BJZ/2010/7471 Inleiding Op respectievelijk 2 en 22 juni 2009 heeft de gemeenteraad van Nuth besluiten genomen aangaande

Nadere informatie

Communicatieplan CO2. Inhoudsopgave. Versie: 1.0 Datum vrijgave: Geldigheidsduur: 1 jaar. Versie 1.0

Communicatieplan CO2. Inhoudsopgave. Versie: 1.0 Datum vrijgave: Geldigheidsduur: 1 jaar. Versie 1.0 Versie: 1.0 Datum vrijgave: 2-5-2016 Geldigheidsduur: 1 jaar Status: Concept Inhoudsopgave Communicatieplan CO2 Versie 1.0 Auteur(s) CO2-werkgroep Autorisatie Ir. H. Beerda Functie Algemeen directeur Datum

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 december 2016 2016.00095 22 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Onderwerp Programma Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

Nadere informatie

Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid

Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid INLEIDING De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert gaan het gemeentelijke subsidiebeleid herzien. Het subsidiebeleid wordt opnieuw bekeken en aangepast.

Nadere informatie

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland september 13 Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. (Albert Einstein, 1879-1955) M e r k c o a

Nadere informatie

Communicatie & Plan van aanpak 1.6 Veranderen met Visie. Fase 3 Augustus 2013/augustus 2016

Communicatie & Plan van aanpak 1.6 Veranderen met Visie. Fase 3 Augustus 2013/augustus 2016 Communicatie & Plan van aanpak 1.6 Veranderen met Visie Fase 3 Augustus /augustus 2016 Sjoerd Sol/Adrie Bolijn 30-10- 1. Inleiding Het communicatieplan beschrijft op hoofdlijnen de communicatiestrategie

Nadere informatie

Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan.

Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan. Projectplan Nadat je projectvoorstel goedgekeurd is, kun je je projectvoorstel uitwerken in een projectplan. Het is van belang dat de portefeuillehouder en de projectleider gedurende het gehele project

Nadere informatie

Bijlage 2. Communicatieplan bij het inspectieproject opslagtanks PGS29. Petra van Zijst, 24 september 2012. Aanleiding

Bijlage 2. Communicatieplan bij het inspectieproject opslagtanks PGS29. Petra van Zijst, 24 september 2012. Aanleiding Bijlage 2 Communicatieplan bij het opslagtanks PGS29 Petra van Zijst, 24 september 2012 Aanleiding Van augustus 2012 tot en met maart 2013 wordt het Inspectieproject Tankopslagbedrijven uitgevoerd. Hierin

Nadere informatie

De rol van de gemeente is het stellen van beleidskaders en het benoemen van de gewenste maatschappelijke effecten, welke de gemeenteraad vast stelt.

De rol van de gemeente is het stellen van beleidskaders en het benoemen van de gewenste maatschappelijke effecten, welke de gemeenteraad vast stelt. Voorsorteren op deel B Deel B van de woonvisie wordt gevormd door het uitvoeringsprogramma. De kaders en doelen worden hierin doorvertaald naar projecten en inspanningen opdat de doelen behaald worden.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

Plan van aanpak aanvulling Regionale bedrijventerreinenstrategie Holland Rijnland in verband met aansluiting gemeenten in de Rijnstreek

Plan van aanpak aanvulling Regionale bedrijventerreinenstrategie Holland Rijnland in verband met aansluiting gemeenten in de Rijnstreek Plan van aanpak aanvulling Regionale Holland Rijnland in verband met aansluiting gemeenten in de Rijnstreek Projectnaam/ onderwerp: Aanvulling Regionale Holland Rijnland met de Rijnstreekgemeenten Status:

Nadere informatie

Rapportage Integraal Accommodatieplan (IAP) Oirschot, onderdeel Korenbloem

Rapportage Integraal Accommodatieplan (IAP) Oirschot, onderdeel Korenbloem Rapportage Integraal Accommodatieplan (IAP) Oirschot, onderdeel Korenbloem I. Inleiding en aanleiding Als onderdeel van het integrale accommodatieplan Oirschot-kern is ook de huisvesting van basisschool

Nadere informatie

Communicatie-aanpak haalbaarheidsonderzoek Vijfheerenlanden Fase 0 en fase 1

Communicatie-aanpak haalbaarheidsonderzoek Vijfheerenlanden Fase 0 en fase 1 Communicatie-aanpak Vijfheerenlanden Fase 0 en fase 1 Aanleiding In 2014 hebben de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik een uitgebreide strategische verkenning naar een mogelijke bestuurlijke samenwerking

Nadere informatie

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding Omgevingsvisie Giessenlanden Plan van aanpak V1.3 Inleiding De omgevingsvisie van de gemeente Giessenlanden moet inspireren, ruimte bieden en uitnodigen. Een uitnodiging aan burgers, bedrijven en instellingen

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Realisatie Multifunctionele Accommodatie en brede dorpsontwikkelingen Westwoud Zaaknummer: 704833 RTG: 17 juni 2019 Raadsvoorstel: 24 juni 2019, nr. 2019-37 Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling B.V. maakt deel uit van Ballast Nedam Infra B.V.

Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling B.V. maakt deel uit van Ballast Nedam Infra B.V. Algemeen Bij het afsluiten van de Exploitatieovereenkomst moet een uitgewerkt communicatieplan gereed zijn van waaruit het Consortium gaat werken. Belangrijkste aandachtspunten van de gemeente zijn hierbij

Nadere informatie

Communicatieplan Ontwerpfase Haringbuys

Communicatieplan Ontwerpfase Haringbuys Communicatieplan Ontwerpfase Haringbuys Registratienummer: : 2010007031 Opdrachtgever: : Wethouder Tames Kokke Projectleider: : Michiel Schipper Communicatieadviseur : Margo van Staveren Budgetnummer :

Nadere informatie

Voorbeeld projectplan

Voorbeeld projectplan Voorbeeld projectplan Projectplan voor project < naam > Naam project Datum Naam projectleider Naam opdrachtgever Startdatum Einddatum Doorlooptijd in weken/ maanden Datum Versie Status Auteur(s) Maak een

Nadere informatie

Communicatiestrategie

Communicatiestrategie Communicatiestrategie Elst Noord Spoorkruisingen Inleiding Het project Spoorkruisingen Elst Noord omvat primair de spoorkruisingen Rijksweg Noord de 1 e Weteringswal. Daarnaast is de wens van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL GEMEENTERAAD MENAMERADIEL Menaam : 14 juni 2012 Portefeuillehouder : A. Dijkstra Punt : [07] Behandelend ambtenaar : Anja Buma / Gerard de Haan Doorkiesnummer : (0518) 452918 / (0518) 452964 Onderwerp

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS

COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS Inleiding Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Marum is na de zomer van 2015 gestart met een onderzoek binnen de gemeente naar mogelijk geschikte

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Wendy Hermans Monique Speelman Karin Stevens Inhoudsopgave 1 Meedoen in Alblasserdam... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Ontwikkelingen... 3 1.3

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr. 2012-049 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 21 augustus 2012 Opiniërende raad 11 september

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 63849 1 december 2017 Kunsteducatie 2017/2018 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN

Nadere informatie

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn 01. Communicatiemiddelen en wanneer en / of waarom. Communicatiemiddel Mondeling Bijeenkomst Wmo-raad Circa een keer per zes weken regulier overleg over zaken aangaande

Nadere informatie

Communicatieplan CJG Centra voor Jeugd en Gezin in Hilversum. Hilversum

Communicatieplan CJG Centra voor Jeugd en Gezin in Hilversum. Hilversum Communicatieplan CJG Centra voor Jeugd en Gezin in Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding blz.3 Hoofdstuk 2 Doel communicatieplan blz.3 Hoofdstuk 3 Verantwoordelijkheden blz.3 Hoofdstuk 4 Doelgroepen en doelstellingen

Nadere informatie

Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen

Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen Intentieverklaring project WOC Campus Nieuwleusen De Partijen: In het project WOC Campus Nieuwleusen participeren de volgende partijen: Landstede

Nadere informatie

Het Participatiebudget

Het Participatiebudget Het Participatiebudget Communicatieplan Het Participatiebudget: communiceren doen we zo! Gemeente Leeuwarden April 2009 Annette Geurden, invoering budget 1 INHOUDSOPGAVE 1. Aanleiding 3 2. Waarom een communicatieplan?

Nadere informatie

PROJECT VERENIGING VAN DE TOEKOMST KICK OFF MEETING 9 OKTOBER Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging

PROJECT VERENIGING VAN DE TOEKOMST KICK OFF MEETING 9 OKTOBER Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging PROJECT VERENIGING VAN DE TOEKOMST KICK OFF MEETING 9 OKTOBER 2017 ORGANISATIEPERSPECTIEF MJBP 2017-2020 EEN SAMENWERKINGS- EN RESULTAATGERICHTE VERENIGINGSSTRUCTUUR Lidmaatschap is geen automatisme meer

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Enquête Middelbeers. Ŵ Buurt ! : I. Gemaakt door Bart, Niek en Gijs Kempenhorst college Oirschot Klas 2Tb

Enquête Middelbeers. Ŵ Buurt ! : I. Gemaakt door Bart, Niek en Gijs Kempenhorst college Oirschot Klas 2Tb Enquête Middelbeers Ŵ Buurt \ í 7 7 : I' ì! : I Gemaakt door Bart, Niek en Gijs Kempenhorst college Oirschot Klas 2Tb 1 Enquête Middelbeers *?7 ei Wij hebben voor school een enquête gemaakt over de leefbaarheid

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2009 2010/2010 2011 Uitstroom en crebocode 90531 Toetsnaam en toetscode* Zet marketing en/of communicatieactiviteiten

Nadere informatie

Mevrouw J. Spoor De heer T.K.M. Koolen

Mevrouw J. Spoor De heer T.K.M. Koolen BESTUURSOPDRACHT (Project) naam: Realisatie gemeenschapshuis Asten Zaaknummer: 201834954 Besluit raad van 2 juli 2018 Bestuurlijke opdrachtgever Ambtelijk opdrachtgever Mevrouw J. Spoor De heer T.K.M.

Nadere informatie

Communicatieplan overdracht Veilig Thuis Midden Gelderland naar VGGM

Communicatieplan overdracht Veilig Thuis Midden Gelderland naar VGGM Communicatieplan overdracht Veilig Thuis Midden Gelderland naar VGGM Aan : Projectgroep Van :, adviseur VGGM Datum : September 2016 Kopie : - De 16 gemeenten van Gelderland-Midden maakten bekend dat zij

Nadere informatie

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 1 1. Inleiding Gemeente Bergen beschikt niet over een toeristische visie. Voor een gemeente waarvan het toerisme een grote economische peiler vormt,

Nadere informatie

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA)

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Inleiding In het integraal dorpsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

Implementatieplan interactief beleid

Implementatieplan interactief beleid Implementatieplan interactief beleid (juni 2010 t/m mei 2011) Gemeente Weert, 15 juli 2010 Portefeuillehouder interactief beleid: wethouder H. Litjens Regisseur wijkgericht werken: Marianne Schreuders

Nadere informatie

Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein

Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein We gaan doen wat nodig is. Niet meer, en niet minder. Geschreven door: Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein Bianca Groenewegen Karen Sonneveld Marjolein

Nadere informatie

Rekenkamercommissie. Onderzoeksvoorstel Communicatiebeleid Rekenkamercommissie Midden-Delfland

Rekenkamercommissie. Onderzoeksvoorstel Communicatiebeleid Rekenkamercommissie Midden-Delfland Onderzoeksvoorstel Communicatiebeleid Rekenkamercommissie Midden-Delfland 2 september 2009 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en achtergronden onderzoeksvraag... 3 2. Centrale vraagstelling... 3 3. Omschrijving

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Projectopdracht. Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties. Opgesteld door: M. van de Ven.

Projectopdracht. Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties. Opgesteld door: M. van de Ven. ` Projectopdracht Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties Opgesteld door: M. van de Ven. Ambtelijk opdrachtgever: T. Weekers. Bestuurlijk opdrachtgever:

Nadere informatie

Communicatieplan windenergie

Communicatieplan windenergie Communicatieplan windenergie 1. Inleiding De eigenaren van alle windturbines in Dongeradeel hebben de wens geuit om 23 turbines in Dongeradeel in te ruilen voor een cluster van maximaal 4 grote turbines.

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Plan van aanpak Wmo beleidsplan 2013-2017

Plan van aanpak Wmo beleidsplan 2013-2017 Plan van aanpak Wmo beleidsplan 2013-2017 Plan van aanpak September 2012 Gemeente Zuidhorn Opsteller: Sara Meijer Inhoudsopgave Plan van aanpak Wmo beleidsplan 2013-2017 1. Inleiding 3 2. Doel en resultaat

Nadere informatie

Programmaplan regionale werkgeversbenadering Haaglanden

Programmaplan regionale werkgeversbenadering Haaglanden Programmaplan regionale werkgeversbenadering Haaglanden Inleiding De gemeenten in de regio Haaglanden en het UWV hebben in 2011 een convenant gesloten over de wijze waarop zij gezamenlijk de werkgeversbenadering

Nadere informatie

Participatieplan afstoten gemeentehuizen

Participatieplan afstoten gemeentehuizen Participatieplan afstoten gemeentehuizen Herontwikkeling / nieuwe invulling gemeentehuis Muiden en Stadskantoor Naarden 1 Inleiding 1.1 Uitgangspunt Dit participatieplan hoort bij de Project Initiatief

Nadere informatie

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen:

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen: 59 9 COMMUNICATIEPLAN Op het moment dat een afdeling de beoordeling zwak of zeer zwak krijgt, komt er meteen veel op de schoolleiding af. Een zeer zwakke school heeft zes weken de tijd om een verbeterplan

Nadere informatie

AANPAK COMMUNICATIE MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE/ BREDE SCHOOL SCHOLENEILAND/ (MFA/ BSS) MONNICKENDAM.

AANPAK COMMUNICATIE MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE/ BREDE SCHOOL SCHOLENEILAND/ (MFA/ BSS) MONNICKENDAM. AANPAK COMMUNICATIE MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE/ BREDE SCHOOL SCHOLENEILAND/ (MFA/ BSS) MONNICKENDAM. INHOUD 1. Inleiding/analyse 2. Wat kan communicatie bijdragen? Wat is het doel van communicatie?

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

Plan van aanpak. Taskforce op zoek naar Evenwicht. Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei

Plan van aanpak. Taskforce op zoek naar Evenwicht. Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei Plan van aanpak Taskforce op zoek naar Evenwicht Achtergrond bij Agendapunt 3 van de AV van NOC*NSF op 18 mei Plan van aanpak; op zoek naar evenwicht Inleiding Na de vorige extra Algemene Vergadering van

Nadere informatie

Introductie. JH - d.d. 27-5-2014 O:\Marketing en PR\Communicatieplannen\CO2-prestatieladder.docx Pagina 2 van 6

Introductie. JH - d.d. 27-5-2014 O:\Marketing en PR\Communicatieplannen\CO2-prestatieladder.docx Pagina 2 van 6 Introductie Oosterhof Holman streeft naar een beter milieu en naar een transparante communicatie hierover met al haar in- en externe doelgroepen. Sinds december 2011 is Oosterhof Holman gecertificeerd

Nadere informatie

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1 Format Projectplan Onbeperkt Sportief biedt u een format voor het maken van een projectplan. Met zeven hoofdvragen krijgt u helder op papier wat uw project inhoudt. Het projectplan heeft als doel het stimuleren

Nadere informatie

De dienstverlening van gemeente Venlo aan Venrayse WWB-klanten is gestart op 1 januari 2013.

De dienstverlening van gemeente Venlo aan Venrayse WWB-klanten is gestart op 1 januari 2013. Naam Evaluatie samenwerking Werkplein Venlo - Venray Opdrachtgever Raad/college Venray Trekker Sanne Bloemen (Venray) - trekker, Kim Werner (Venlo) contactpersoon Datum 30 juni 2015 Inleiding Op 8 mei

Nadere informatie

Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender

Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender Voorbeeldprogramma - 1 Voorbeeldprogramma Voorbeeldprogramma werksessie communicatiekalender Hier vindt u een voorbeeldprogramma voor een werksessie/trainingsmodule communicatiekalender Factor C, met een

Nadere informatie

De Utrechtse Participatiestandaard

De Utrechtse Participatiestandaard De Utrechtse Participatiestandaard Participatie leidt tot betere projecten, betere afwegingen en besluitvorming en tot meer draagvlak. Bij ieder project is de vraag aan de orde wanneer en in welke mate

Nadere informatie

Projectplan Passend Onderwijs

Projectplan Passend Onderwijs Projectplan Passend Onderwijs Naam van het project Passend Onderwijs Opdrachtgever Bestuurlijk opdrachtgever: College van B&W Ambtelijk opdrachtgever: Klara Slijkhuis Primaat houdende afdeling Afdeling

Nadere informatie

Communicatieplan C02 Prestatieladder 2014

Communicatieplan C02 Prestatieladder 2014 koopmans TBI 1 juli 2015 Versie 2.0 1 van 10 Marssteden 66 7547 TD Enschede Postbus 461 7500 AL Enschede Communicatieplan C02 Prestatieladder 2014 Telefoon 053-460 06 00 Fax 053-460 06 24 1 juli 2015 Versie

Nadere informatie

Raadsvergadering 24 september Nr.: 9/12. AAN de gemeenteraad. Onderwerp: Plan van aanpak herindeling DAL-gemeenten.

Raadsvergadering 24 september Nr.: 9/12. AAN de gemeenteraad. Onderwerp: Plan van aanpak herindeling DAL-gemeenten. Raadsvergadering 24 september 2018 Nr.: 9/12 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Plan van aanpak herindeling DAL-gemeenten. Portefeuillehouder: Wethouder B. Schollema. Ter inzage liggende stukken: 1. Concept

Nadere informatie

Zorg goed voor elkaar Communicatieplan 3 decentralisaties

Zorg goed voor elkaar Communicatieplan 3 decentralisaties Zorg goed voor elkaar Communicatieplan 3 decentralisaties November 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Nieuwe taken gemeente...3 1.2 Doelstellingen...3 1.3 Projectdoelstellingen...3 2. Doelgroepen...4

Nadere informatie

BS Kerensheide

BS Kerensheide Algemeen Vragen informatieavond samenwerking OBS de Maaskei en BS Kerensheide 24.10.2017 ALG 1 - Wie zal er aanwezig zijn op de informatieavond in de Grous? Ook b.v. Kindante en vertegenwoordigers van

Nadere informatie

Procesnotitie Centrale Huisvesting

Procesnotitie Centrale Huisvesting Procesnotitie Centrale Huisvesting 1. Doel procesnotitie Het raadsbesluit van 14 december 2010 voor de locatiekeuze, was een eerste mijlpaal in de initiatieffase van het project Centrale Huisvesting. De

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp ICT samenwerking gemeenten Landerd, Oss en Uden Datum 17 maart 2015 Naam en telefoon F. van de Leur Afdeling BICT Portefeuillehouder W. Buijs-Glaudemans Wat adviseer je te besluiten? (=concept-besluit)

Nadere informatie

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Inleiding Dit plan bestaat uit vier delen: De voornemens van de Millenniumwerkgroep voor 2014 als overkoepelende werkgroep; Het activiteitenplan van de werkgroep

Nadere informatie

Convenant Wijk en Buurtgericht Werken in de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Convenant Wijk en Buurtgericht Werken in de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht Convenant Wijk en Buurtgericht Werken in de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht Partijen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, op grond van artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd door de portefeuillehouder

Nadere informatie

Procesvoorstel vervolg social impact contract Feyenoord City (SIC FC)

Procesvoorstel vervolg social impact contract Feyenoord City (SIC FC) Procesvoorstel vervolg social impact contract Feyenoord City (SIC FC) Projectorganisatie Opdrachtgeverschap - Coördinerend bestuurlijk opdrachtgever: wethouder FOHBS dhr. Adriaan Visser - Ambtelijk opdrachtgever:

Nadere informatie

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder

Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Documentnummer: Communicatieplan CO₂ Document: 2015-12 Communicatieplan CO₂-Prestatieladder Scope 1 en 2 Bedrijf: ToekomstGroep Gedeputeerde Laanweg 47 1619 PB Andijk Postbus 4 1619 ZG Andijk T 0228-594900

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst

Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst Inleiding Op de slotbijeenkomst is in de workshop Organisatiestructuur naar voren gekomen dat de taken en de verantwoordelijkheden van de deelnemers

Nadere informatie

Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot. Januari 2015

Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot. Januari 2015 Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot Januari 2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Onderzoeksverantwoording... 4 2.2 Hoe tevreden

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen 2011-2013

Voorschoolse voorzieningen 2011-2013 Voorschoolse voorzieningen 2011-2013 Reusel-De Mierden Presentatie aan ouders en belangstellenden Datum, titel presentatie, auteur 13 januari 2011 Programma 1. Welkomstwoord door wethouder Wouters 2. Presentatie

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Plan van aanpak OV-visie Holland Rijnland Midden Holland en wijze van uitvoering 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Projectvoorstellen maken

Projectvoorstellen maken Projectvoorstellen maken 1. Kader 1.1. Gebruiksaanwijzing 1.2. Wat zijn de eisen aan een projectvoorstel? 2. Inleiding 2.1 Signalering 2.2 Vooronderzoek 2.3 Probleemsituatie 3. Doelstellingen en randvoorwaarden

Nadere informatie