Snap jij me nog wel? Ik niet namelijk..

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snap jij me nog wel? Ik niet namelijk.."

Transcriptie

1 G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 6 Snap jij me nog wel? Ik niet namelijk..

2 Basloopjes met je duim tokkelen dat je prima kunt spelen, bijvoorbeeld van het A Soms neemt het leven een loopje met je. Maar nu neem mineur akkoord via de B jij een loopje met je vingers! toon naar het C akkoord. Bas loopjes Ik speel de bas! Als je je zelf begeleidt en er zijn geen andere Maar ook van het E mineur akkoord via de F# toon naar het G akkoord. Jus of Haarlemmerolie Ik weet niet of je van jus bij de aardappelen houdt (jaren geleden dat ik dat at..) maar instrumenten aanwezig, is je kunt dit soort basloopjes het handig als je zelf de rol zien als de jus: zonder van bassist enigszins aardappelen moet je er niet bescheiden op je neemt. aan denken, maar als je dan toch aardappels eet, is de jus Overgangen Er is een aantal overgangen een geweldig bindmiddel. En dat zul je snel proeven. Ik KLINKT ALS JUS BIJ AARDAPPELEN :-( SPEEL DE BAS VAN AM AKKOORD.... V I A D E B TO O N.... N A A R C A K KO O R D!

3

4 Bekijk de video:

5 Overgang van tokkelen naar slagritme Afwisseling Aanslag hand klaar? Soms heb je het even niet voor het zeggen. Zit je in een tokkel cursus, moet je toch een gewone slag gaan spelen. Waarom? Omdat het MOOI kan zijn. Daarom! Wat je dan doet, is het volgende: je speelt van de laatste maat die je tokkelt, alleen de eerste 2 tellen. De derde en vierde tel heb je dan beschikbaar om de hand waar je eerst mee tokkelde, in de juiste positie te brengen om nu de akkoorden met een slagritme op je gitaar te gaan aanslaan. SLA DE MAAT DOOR MIDDEN! Een halve maat stilte Een maat heeft vier tellen. Dat zijn er 2x2. Je kunt hier met het tokkelen gebruik van maken, als je het intro van een nummer tokkelt en daarna moet overgaan op een slag ritme. HIT M UP! SL A DOORMIDDEN Van aanslag naar tokkel? Dan kun je 2 tellen van een maat aanslaan en de derde en vierde tel je hand klaarmaken om te tokkelen. 2 HELF TEN IS 4 TELL EN.. = 2 TELL EN OVERPA KTIJD

6

7 Bekijk de video:

8 Heen en weer tokkelen met een vier kwarts maat 4/4 Mooie tokkel aanslag! Ik weet zekerdat je deze gitaarles heel erg leuk gaat vinden! Maar in het begin zul je heel rustig moeten oefenen. Tokkelen met een vier kwarts maat (ook wel JE ZOU ER HET HEEN EN WEER VAN KRIJGEN! snaren aan. Maar dan gebeurt het onverwachte..... weer! Voordat je je slag af maakt, maken je vingers eerst nog een omweggetje. Ik kan over deze tokkel techniek schrijven wat ik wil, maar je moet de video waarin ik het uitleg maar goed bekijken en vooral veel oefenen. aangegeven als 4/4 maat). Mooie tokkel Heen.. en.. Het is sowieso een mooie techniek om op je gitaar mee te tokkelen. Bijna alle popmuziek kun je met deze tokkel mee spelen op je gitaar. Extra leuk is dat het Als je de vier kwarts maat gaat tokkelen, sla je eerst met je vingers van boven naar beneden je gitaar 4 / 4 TO K K EL HEEN EN.....WEER Ik zeg: Rustig aan! ZIE JE Z E VLIEG EN?

9

10 Bekijk de video:

11 Tokkel de melodie met je vingers Vrijheid in opvoeding Vingertje er bij doet Hoe vrijer je iemand laat, hoe meer creativiteit zich ontwikkelt. Als het maar binnen de juiste kaders is. wonderen! Vrije gitaar cursus Zo is het met gitaar spelen ROTZOOIEN MAG. ALS HET MAAR IN DE MAAT IS! wat mij betreft ook. Je bent vrij om te doen en laten wat je wilt. Probeer gerust van alles uit. En maak daar gerust een rotzooitje van. Als het maar in de maat is! Dat is mijn enige spelregel. Streng he?! ROT Z O O I Z E! Je zult versteld staan hoeveel melodie je opeens uit je gitaar tovert met deze kleine ingrepen. Een vinger erbij of een vinger eraf kan hele leuke nuances geven aan een nummer. PINK ERBIJ Melodie mee tokkelen Zo kun je ook een deel van een melodie mee tokkelen TERWIJL je gewoon aan het tokkelen bent! En geef je mensen alvast een voorproefje van wat je gaat zingen. Of je zingt niet en blijft de melodie spelen. VINGER ERAF Hee! Dat is dat nummer van De Dijk! BLIJF IN DE MAAT

12

13 Bekijk de video:

14 Verschil tussen tokkelen en finger picking Ik hou niet van ingewikkelde termen.vaak maskeren ze onzekerheid. Maar nu ga ik me op onzeker gebied begeven. Ik ga je namelijk het verschil uitleggen tussen tokkelen en finger picking. EEN WALVIS IS EEN VIS. OVERDUIDELIJK. MAAR EEN VIS IS NIET ALTIJD EEN WALVIS! (GOED PUNT) Grootste verschil Allereerst is het ene woord onvervalst Nederlands en het andere onvervalst Engels. Dat moge duidelijk zijn. Maar dan komen we in een vaag gebied. UHM??? Tokkelen = zonder melodie? Je zou kunnen zeggen dat je met tokkelen niet de melodie meespeelt. Maar tegelijkertijd leer ik je in allerlei lessen dat dat juist wel kan. ZO ZIT DAT.. Finger picking Dan zou je dus met finger picking wel de melodie meespelen maar dat doe je ook al. Dus is er geen verschil. Mmm... moeilijk! ZEKER WETEN.. Laten we het er maar ophouden dat het grootste Snap jij me nog wel? Ik niet namelijk.. DENK IK..

15 Bekijk de video:

16 Tokkelen op je gitaar met C akkoorden bovenste dikke snaar op je Het C akkoord is een veel gitaar, de A snaar. Je voorkomende open akkoord ringvinger staat op de 3e dat vaak gecombineerd met positie van je gitaar hals. A mineur of G akkoorden in Wie slaat hem aan? Je duim! Vingerzetting gitaar nummer voorkomt. Basis akkoord C AKKOORD Nadeel van het open C Bij het spelen van een C akkoord of een afgeleide daarvan, zoals C7 akkoord, TOKKEL VAN HET A EN C AKKOORD KOMEN OVEREEN bespelen de vingers van je tokkel hand de onderste akkoord is dat je er niet drie snaren van je gitaar, dus makkelijk een C mineur je Wijsvinger slaat de G akkoord van kunt maken, snaar aan, je Middelvinger dan moet je een barré greep slaat je B snaar aan en je op je gitaar aan slaan. Ringvinger slaat je hoge E snaar op je gitaar aan. Uitgangspositie Het C akkoord heeft als bas Klaar voor de start HET C AKKOORD DUIM OP DE A SN AAR of als basis toon de één na B ASTOON C OP A SNA AR

17

18 Bekijk de video:

19 Tokkelen op je gitaar met G akkoorden positie je middelvinger. Deze Het G akkoord is een zwaar toon sla je aan met je duim! Vingerzetting maar mooi akkoord. Het Zwaar akkoord G A K KO O R D klinkt vol doordat je op beide E snaren een G toon pakt. Daar kun je met tokkelen mooi gebruik van Bij het spelen van een G akkoord of een afgeleide daarvan, zoals een G7 akkoord, bespelen de vingers van je tokkel hand de onderste drie snaren van VOL AKKOORD MET MOOIE je gitaar, dus je Wijsvinger TOKKEL KLANK slaat de G snaar aan, je maken! Middelvinger slaat je B snaar aan en je Ringvinger slaat je Uitgangspositie hoge E snaar aan. Op die E Het G akkoord heeft als bas snaar staat je ringvinger van of als basis toon de laagste E je akkoord hand! snaar, dus de bovenste, Klaar voor de start dikste snaar op je gitaar. Daar zet je in de derde Zorg dat je ook hier weer G OP DE E-SNAAR G A K KO O R D DUIM OP E S NAAR SIERLIJKE AANSL AG ; -)

20

21 Bekijk de video:

22 tokkelen op je gitaar met barré akkoorden Mee Barré Akkoorden Als je nu echt alle populaire muziek wilt leren spelen, ontkom je haast niet aan Barré Akkoorden. Probeer de proefles eens als je die cursus nog niet gedaan hebt! Vingerzetting Bij het spelen van een Barré Akkoord met een A greep of een afgeleide daarvan, zoals een A mineur akkoord of het A7 akkoord, bespelen de vingers van je tokkel hand de onderste drie snaren van je gitaar, dus je MET BARRÉ AKKOORDEN Wijsvinger slaat de G snaar KUN JE ECHT ALLES SPELEN aan, je Middelvinger slaat je B snaar aan en je Ringvinger Uitgangspositie slaat je hoge E snaar aan. Als je een barré akkoord speelt met een A greep, dan Klaar voor de start bevindt de basis toon of de Dit is even lastiger als je nog bas zich altijd op de A snaar geen barré akkoorden op je gitaar. Niets nieuws beheerst. Focus is nu nodig onder de zon en.. the place op beide handen! Veel to be voor je duim dus! oefenen scheelt..! A B A RR É A G REEP B AKKOORD (A G REEP) C# MINEUR (A GREEP)

23

24 Bekijk de video:

25 Meespelen: Rolling Stones - As Tears Go By van anderen speelden. Toen sloot hun manager hun op Je bent een Beatles fan of een Stones fan. Natuurlijk is in de keuken en dwong ze dat onzin, maar veel mensen een eigen nummer te schrijven. As tears go by is denken toch dat je een dus echt een huis-tuin-enkeuze moet maken. Dat komt voornamelijk door de keuken hit! Stones zelf, die zich destijds Voorzichtig! Anti Beatles als de anti-beatles profileerden. Joke gaat koken.. Laatst zag ik een documentaire waarin Mick Jagger vertelde dat ze eerst EEN VLEES JURK IS WEER EENS WAT ANDERS alleen maar blues muziek Met gitaristen van de Stones wil het nog wel eens slecht aflopen. Ik heb je gewaarschuwd.. 4 AKKOORDEN.. Akkoorden Het nummer bevat een G, A, C en D akkoord. Tokkel DAT ZEG IK. 4. Je speelt de vierkwarts maat heen en weer tokkel 4 akkoorden dit keer.. Makkie! ROTZOOIEN!!

26 Meespelen: Rolling Stones - As Tears Go By Akkoorden De akkoorden die in dit nummer verwerkt zitten, zijn: Hier vind je het nummer op Ultimate Guitar.com 1) G 2) A 3) C 4) D ROTZOOI MAAR LEKKER WAT AAN. ;-) VEEL PLEZIER, MICHEL!

27

28 Meespelen: Rolling Stones - As Tears Go By G A C D7 It is the evening of the da-ay G A C D7 I sit and watch the children pla-ay C D7 G C Smiling faces I can see Em but not for me D7 I sit and watch as tears go by G A C D7 My richness can't buy everythi-ing G A C D7 I want to hear to children si-ing C D7 all I here is the sound G Em of rain falling on the ground C D7 I sit and watch as tears go by G A C D7 It is the evening of the da-ay G A C D7 I sit and watch the children pla-ay C D7 G C doing things I used to do Em thinking of you D7 I sit and watch as tears go by OUTRO ===== G A C D7 G Hmm Hmm Hmm Hmm Hmm Hmm Hmm Hmm (2x)

29 Bekijk de video: V i d e o o p Yo u t u b e : ( k l i k o p d e o n d e r s t r e e p t e t e k s t )

30 Meespelen: Bruce Springsteen - The River Bruce (the Boss) Bruce werd ontdekt door de man die ook Bob Dylan ontdekte. Zijn vader heeft Iers bloed, zijn moeder Italiaans en zelf werd hij in Amerika opgevoed. Een heel bijzondere combinatie, kun je dus gerust zeggen. Live het best? Als je The Boss niet live kunt bekijken, moet je hem zeker eens live beluisteren. De Youtube video op de EEN VLEES JURK IS WEER EENS WAT ANDERS volgende pagina bezorgt je zeker kippenvel! (zo n video zonder video maar wel met muziek ;-) 1, 2, 3 Mondharmonica? Het is wel heel stoer als je mondharmonica kunt spelen bij dit nummer. Maar dat is tegelijk knap lastig, want hoe hou je dat ding vast terwijl je speelt? Mij is het niet gelukt.. Tot groot vermaak van mijn schoonvader.. KLEINE MANNEN.. Akkoorden Het nummer bevat en Em, G, D, C en Am akkoord. Tokkel G ROT E S T E M M E N.. Je speelt de vierkwarts maat heen en weer tokkel. Zo n mondharmonica is geen lolletje zeg.. G ROT E A RT I E S T E N!!

31 Meespelen: Bruce Springsteen - The River Akkoorden De akkoorden die in dit nummer verwerkt zitten, zijn: Hier vind je het nummer op Ultimate Guitar.com 1) Em 2) G 3) D 4) C 5) Am JAMMER, IK BEN 1 METER 80. TE GROOT VOOR EEN ECHTE ARTIEST ;-) VEEL PLEZIER, MICHEL!

32

33 Meespelen: Bruce Springsteen - The River I [em]come from down in the [G]valley Where [D]mister when you're [C]young They [em]bring you up to [G]do [C]like your daddy [G]done Me and [C]Mary we met in high school When [G]she was just [D]seven[em]teen We'd [am]drive out of this valley down to [G]where the fields were [C]green We'd go [em]down to the [C]river And [D]into the river we'd [G]dive Oh [em]down to the [C]river we'd [D]ri[C]de Then [em]i got Mary [G]pregnant And [D]man that was all she [C]wrote And [em]for my nineteenth [G]birthday I got a union [C]card and a wedding [G]coat We [C]went down to the courthouse And the [G]judge put it [D]all to [em]rest No [Am]wedding day smiles, no walk down the aisle No [G]flowers, no wedding [C]dress That night we went [em]down to the [C]river And [D]into the river we'd [G]dive Oh [em]down to the [C]river we did [D]ri[C]de

34 Meespelen: Bruce Springsteen - The River {c:harmonica BREAK} [em].... [G].... [D].... [C].... [em].... [G].... [C].... [G].... [C] [G].. [D].. [em].... [am] [G].... [C].... I [Em]got a job working con[g]struction for the [D]Johnstown Compa[C]ny But [Em]lately there ain't been [G]much work on ac[c]count of the econo[g]my Now [C]all them things that seemed so important Well mister they [G]vanished right [D]into the [Em]air Now I just [Am]act like I don't remember Mary [G]acts like she don't [C]care But I re[em]member us riding in my [G]brother's car Her body [D]tan and wet down at the [C]reservoir At [Em]night on them banks I'd [G]lie awake And pull her [C]close just to feel each [G]breath she'd take Now those [C]memories come back to haunt me They [G]haunt me [D]like a [Em]curse Is a [Am]dream a lie if it don't come true Or [G]is it something [C]worse,

35 Meespelen: Bruce Springsteen - The River That sends me [Em]down to the [C]river Though I [D]know the river is [G]dry That sends me [Em]down to the [C]river to[d]ni[c]ght [em]down to the [C]river My [D]baby and [G]I Oh [Em]down to the [C]river we [D]ri[C]de {c:fade OUT} [em].... [C].... [D].... [G].... [em].... [C].... [D].... [C].... :

36 Bekijk de video: Even een zakdoekje pakken hoor.. (snif) V i d e o o p Yo u t u b e : ( k l i k o p d e o n d e r s t r e e p t e t e k s t )

Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum

Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 2 Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar Tip: met een plectrum Plectrum: de oplossing? Goede greep Er zijn mensen die zweren bij het gitaar spelen met een plectrum.

Nadere informatie

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar G I TA A R TO K K E L E N. N L P RO E F L E S 1 De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tip: Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste

Nadere informatie

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar GITAAR TOKKELEN.NL Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste methode, is alles aan te

Nadere informatie

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9 GITAARLES.NL - G I TA A R LES 9 G I TA A R L E S 9 VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 9 Nog maar 2 lessen te gaan en je hebt de basis van het gitaarspelen onder

Nadere informatie

Kun je nog tellen? Tel dan mee!

Kun je nog tellen? Tel dan mee! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 3 Kun je nog tellen? Tel dan mee! Tip: tweede en derde tel sla je met drie vingers de gitaar spelen? onderste drie gitaarsnaren Als je wilt leren tokkelen op aan. je

Nadere informatie

..diepe kras in mijn ziel..

..diepe kras in mijn ziel.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 8..diepe kras in mijn ziel.. Basloopjes met je duim tokkelen dat je prima kunt spelen, bijvoorbeeld van het A Soms neemt het leven een loopje met je. Maar nu neem mineur

Nadere informatie

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he?

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 5..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? Power hords spelen en tokkelen op gitaar Wat is een power chord? itaar akkoorden zijn soms

Nadere informatie

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN!

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 7 G I TA A R L E S 7 VANDAAG LEER JE OOK HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 7 Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! Ieders hart slaat op hol bij

Nadere informatie

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen..

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 4 Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. Langzame start waarmee je snel leert tokkelen Tip: op je gitaar Laag tempo - hoog niveau met je

Nadere informatie

GITAAR TOKKELEN.NL LES 10 Nu kun je het zelf!

GITAAR TOKKELEN.NL LES 10 Nu kun je het zelf! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 1 0 Nu kun je het zelf! Melodie Tokkel Simpel Kleine dingen maken soms een groot verschil. Met het tokkelen op je gitaar is dat niet anders. Een vinger weg laten of

Nadere informatie

..leve de MP3 speler..

..leve de MP3 speler.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 9..leve de MP3 speler.. e Bas Tokkel Zeldzaam e bas tokkel komt niet heel vaak voor. In ieder geval niet op een manier dat deze tokkel dominant is in het spelen. Let

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 SNIK, ALWEER JE LAATSTE LES Pop Het best verkochte album ooit is The Wall van Pink Floyd. Het bekendste nummer van dat album leer je in dit hoofdstuk meespelen.

Nadere informatie

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel!

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 1 0 G I TA A R L E S 1 0..EN ALWEER DE LAATSTE Gitaarles 10 Dit is je laatste basis gitaarles. Je gaat kennis maken met tokkelen en barré akkoorden. Dat zal absoluut een verrijking

Nadere informatie

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 1 GITAAR LES 1 KUN JE BARRÉ AKKOORDEN SPELEN, DAN KUN JE ECHT ALLE MUZIEK MEESPELEN Barré Akkoorden leren spelen in 10 lessen In

Nadere informatie

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come!

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come! INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 7 GITAAR LES 7 LATER ALS IK GROOT BEN.. Rock n Roll here we come! Misschien heb je er al eeuwen op zitten wachten. Gitaren = rock & roll. Of dacht je: hij houdt helemaal niet

Nadere informatie

Ik speel de bas, bas, bas!

Ik speel de bas, bas, bas! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 7 Ik speel de bas, bas, bas! Tip: Meezingen met behulp van een Capo d Astro Meezingbaar maken Misschien ken je het wel. Heb je net een nummer ingestudeerd, kun je het

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 Lekker los! HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Voordat we met Rock & Roll en Funk/Disco verder gaan, gaan we nog één

Nadere informatie

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden Gitaarakkoorden Ben je opzoek naar gitaarakkoorden? Wil je graag gitaarakkoorden leren spelen op de juiste manier? Op deze pagina vind je namelijk alle informatie over gitaarakkoorden. Om gitaar te leren

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4 Overpakken, F# en Ska Reggae HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Leren is repeteren! Niet alleen veel oefenen dus, maar

Nadere informatie

GITAAR LES 8. Nog een keertje..

GITAAR LES 8. Nog een keertje.. INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 8 GITAAR LES 8 VAN ALLES WAT Nog een keertje.. Je hebt van die zaken, die kosten je relatief weinig extra moeite om te doen, maar leveren je bijzonder veel extra op. En daar

Nadere informatie

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek!

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek! Deze les kon natuurlijk niet achterblijven met zo n enorme hit van Mariah arey! Hieronder vindt je de akkoorden! Het akkoord Het akkoord Het m akkoord Het Bm akkoord Het B akkoord Het D akkoord Het Em

Nadere informatie

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll!

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 6 G I TA A R L E S 6 MET EEN PLECTRUM SPELEN KOMT OOK GOED VAN PAS BIJ EEN ELEKTRISCHE GITAAR Gitaarles 6 Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

GITAAR LES 9. Disco en Funk

GITAAR LES 9. Disco en Funk INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 9 GITAAR LES 9 Disco en Funk EN NU BEN JE TOE AAN WAT ANDERS And now: Something Completely Different! Eind jaren 70 kwam de eerste echte disco door: veelal nummers met een

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video Hoofdstuk 7 1. Introductie video 2.Techniek vinger 4/ pinky! De pink is een best moeilijke vinger om noten/ tonen mee te spelen maar met frequent en structureel oefenen zal het snel makkelijker worden.

Nadere informatie

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg.

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg. Hallo, Leuk dat je er weer bent. Heb je het allemaal begrepen, de vorige lessen? En zit het goed in je vingers? Zo niet; uitleg over iets kan je altijd vragen op het forum, dat weet je he? Want we helpen

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3 Hoofdstuk 4 1. Introductie video 2. Techniek vinger 3 We zijn toe aan het leren spelen met onze 3e vinger, de ringvinger. De wijsvinger is nr. 1, de middelvinger krijgt nr. 2 dus de ringvinger nr. 3 :)

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2 HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! E grepen, A grepen, makkelijk overpakken In deze les zoemen we in op het verschil

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten!

Alles wat je wilt weten! WELKOM BIJ IN10LESSEN Alles wat je wilt weten! VOORDELEN 1. IN 10 LESSEN KUN JE 80% VAN DE MUZIEK SPELEN! 2. OEFENEN WANNEER HET JOU UITKOMT! 3. GEEN REISTIJD! 4. GEEN DURE LESSEN! 5. DUIDELIJKE UITLEG

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

Akkoorden (1) Lesweek 3:

Akkoorden (1) Lesweek 3: Lesweek 3: Akkoorden (1) Inleiding Deze week leert u de basisbeginselen van akkoorden. Wat is een akkoord, hoe wordt dit genoteerd en hoe kan ik het spelen? Bekijk eerst de video: Akkoorden Hoofdstuk 1

Nadere informatie

Dingeman Coumou www.coumou.nl

Dingeman Coumou www.coumou.nl Inleidende oefeningen voor klassiek gitaar Methode om in de eerste gitaarlessen de juiste houding van de linker en rechter hand te leren. Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl Ga er maar zo bij

Nadere informatie

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer:

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: COPYRIGHT Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: 66292492 Het is niet toegestaan om iets uit deze uitgave te verveelvoudigen,

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek HOOFDSTUK 3 1. Introductie video 2.Noten in muziek Muziek bestaat uit tonen. Een toon is een een geluid wat een bepaalde (klank) hoogte heeft. We hebben lage tonen en hoge tonen. In de westerse muziek,

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

Ik speel op mijn Gitaar

Ik speel op mijn Gitaar Ik speel op mijn Gitaar auurk ed. 07 by auurk vzw belgium - ISMN 7068 - Voorwoord Toen ik in 000 begon met gitaarles geven, ging ik op zoek naar een methode die start met tokkelen in plaats van met eenstemmig

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 2: Akkoordendiagram en A-mineur Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand HOOFDSTUK 2 1. Introductie video 2.Houding gitaarspelen linker hand Als we kijken naar de houding van de linkerhand kunnen we het beste er even een A4 papiertje bij pakken. Bij de basis houding voor je

Nadere informatie

Piano / Keyboardles deel 1

Piano / Keyboardles deel 1 Piano / Keyboardles deel 1 Les 1 Inleiding Welkom bij deze eerste les en leuk dat je je hebt aangemeld voor de cursus! We zullen in deze les een aantal basisvaardigheden trainen om te zorgen dat je zo

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar?

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar? ITAARLES.NL - I TA A R LES 4 I TA A R L E S 4 WE AAN PATRONEN OP EEN LEUKE MANIER INSLIJPEN. ZOAT JE SNEL ALS EEN HEL SPEELT! itaarles 4 Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 1.1: On my way Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: train, tram, bus, car, bike, plane, boat, underground, stop,

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 4.1: Sports and weather Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: tennis, football, goal, swimming pool, field, sun,

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Inhoudsopgave. onlinemuziekcursus.nl

Inhoudsopgave. onlinemuziekcursus.nl Inhoudsopgave Week 1 Onderdelen van de gitaar 2 Week 2 Speelhouding en speeltechiek: de basis 3 Week 3 Het -akkoord 5 Week 4 Het D-akkoord 6 Week 5 Het E-akkoord 7 Week 6 kkoordwisseling met, D en E 8

Nadere informatie

6,3. 2.1: Uitgeschreven tekst: Concertverslag door een scholier 1214 woorden 20 februari keer beoordeeld

6,3. 2.1: Uitgeschreven tekst: Concertverslag door een scholier 1214 woorden 20 februari keer beoordeeld Concertverslag door een scholier 1214 woorden 20 februari 2005 6,3 7 keer beoordeeld Vak Muziek T: Greg Camp / M: Greg Camp / A: Eric Valentine 1. Eerste indruk: waarom koos je dit werk? We hadden deze

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

The first line of the input contains an integer $t \in \mathbb{n}$. This is followed by $t$ lines of text. This text consists of:

The first line of the input contains an integer $t \in \mathbb{n}$. This is followed by $t$ lines of text. This text consists of: Document properties Most word processors show some properties of the text in a document, such as the number of words or the number of letters in that document. Write a program that can determine some of

Nadere informatie

Afstudeerproduct Spelen in een band

Afstudeerproduct Spelen in een band Afstudeerproduct Spelenineenband PhilippeThijs DoMuIV 2009 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Les1:Gewenning 6 Les2:Stopsencues 9 Les3:EenstapjeverderI 11 Les4:EenstapjeverderII 15 Les5:Uptempo 17 Les6:Fade

Nadere informatie

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 11 THE FUTURE PERFECT TENSE DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 11.1 FUTURE PERFECT The Future Perfect oftewel de Voltooid Tegenwoordig Toekomende Tijd bestaat uit "will" of "shall"

Nadere informatie

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 12 THE FUTURE PAST TENSE DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 12.1 FUTURE PAST Als je over het verleden praat, maar iets wilt vertellen over wat toen in de toekomst was, gebruik je ook de Future,

Nadere informatie

sample INLEIDING Beste gitarist,

sample INLEIDING Beste gitarist, Beste gitarist, INLEIDING Welkom op deze ontdekkingsreis! Om je wegwijs te maken, volgen hieronder enkele aanwijzingen. Het boekje start met het prille begin. e begint met de rechterhand en leert snaar

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 4: First Day of the Journey Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag

Nadere informatie

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren!

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 5 G I TA A R L E S 5 MET DE CAPO D ASTRO BREID JE JE MOGELIJKHEDEN ENORM UIT Gitaarles 5 Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 19.00 uur WIJ ZIJN BIJ ELKAAR EN ZINGEN DIT LIED Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied. Wij zingen een lied voor de Here. Wij zijn bij elkaar en prijzen Zijn

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

Hulpwerkwoorden (een selectie)

Hulpwerkwoorden (een selectie) Hulpwerkwoorden (een selectie) SirPalsrok @meestergijs Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon Ik ben in staat Ik wil heel graag Ik mag Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek Hoofdstuk 9 1. Introductie video 2. OCTAVEN Techniek Wat is de Octaven techniek? Met het spelen van octaven kun je een noot voller laten klinken. Je speelt 2 dezelfde noten maar op een verschillende toonhoogte,

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3 Slagritmes en Fies doen HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Nu begint het werk voor gevorderden! Barré Akkoorden stellen

Nadere informatie

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer.

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer. 1 GITAAR CURSUS De basis van het gitaar-spel steunt op akkoorden. Verschillende noten (minimum 3) die op een harmonische manier samenklinken vormen een akkoord. Deze akkoorden worden in één beweging met

Nadere informatie

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl E F G 3 Noten op de eerste snaar. Oefening 1: Toonladder Oefening 2 Oefening 3 Oefening 4 Oefening 5 B C D 3 Noten

Nadere informatie

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij 1 The secret key read Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij informatie over buslijnen een game een reclame flash info inside outside cross the road binnen(in) buiten steek

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag door een scholier 1009 woorden 24 maart 2015 5,4 21 keer beoordeeld Auteur Genre Lydia Rood Dagboek Eerste uitgave 2005 Vak Nederlands

Nadere informatie

Nieuw thema: Thema: Dieren. Van 14 februari tot 11 maart 2011. Week 7 maart- 11 maart:

Nieuw thema: Thema: Dieren. Van 14 februari tot 11 maart 2011. Week 7 maart- 11 maart: Nieuw thema: Thema: Dieren. Van 14 februari tot 11 maart 2011 Week 14 feb. 18 feb. : Week 21 feb. 25 feb.: Week 28 feb-4 maart: Week 7 maart- 11 maart: dieren op het land dieren in de lucht dieren in de

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek Hoofdstuk 8 1. Introductie video 2. SLIDE Techniek Wat is de Slide techniek? Met deze techniek schuif/ glijd (vandaar de naam Slide) je van de ene toon naar de andere. Deze tonen worden dus NIET afzonderlijk

Nadere informatie

Things to do before you re 11 3/4

Things to do before you re 11 3/4 Counting Crows 1 Things to do before you re 11 3/4 Lees de tekst en beantwoord de vragen. - Maak deze zin af: De schrijver van de tekst vindt dat kinderen - Welke dingen heb jij wel eens gedaan? Kruis

Nadere informatie

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten:

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten: Muziek Muziek Het volgende onderwerp dat we gaan bespreken is het keuzevak muziek. In de vierde klas krijg je vier uur per week muziek. Daarvan heb je twee uur praktijk- en twee uur theorieles. Ook geef

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op! Benodigdheden:!!

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op!  Benodigdheden:!! WildPeacockOmslagdoek VertalingdoorEerlijkeWol. Hetgarenvoorditpatroonisteverkrijgenopwww.eerlijkewol.nl Benodigdheden: 4strengenWildPeacockRecycledSilkYarn rondbreinaaldnr8(jekuntnatuurlijkookgewonebreinaaldengebruiken,maar

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text.

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. 9006625806_boek.indd 1 31/08/16 15:26 1 6 test This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. living room kitchen bedroom toilet

Nadere informatie

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen Muc 4 you 21 tutor voor gitaar Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO Rika Joris Francine Drijkoningen Photo-Muc International bvba www.photo-muc.be www.photo-muc.be/muc4you.html www.photo-muc.be/bestelling.html

Nadere informatie

voegwoorden

voegwoorden conjunctions SirPalsrok @meestergijs 1. Ik ga naar bed. Ik heb morgen school. 2. Hij is altijd laat, omdat hij slordig is. 3. Simon is nooit te laat. Hij heeft een wekker. 4. Ik heb een tv en een computer

Nadere informatie

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed!

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed! ENGLISH, WE WILL DO BETTER! LESSON EIGHT VOORZETSELS at three o'clock = om drie uur around three o'clock = rond drie uur by three o'clock = tegen drie uur before Saturday = voor zaterdag for a week = voor

Nadere informatie

Het is een nacht - Guus Meeuwis

Het is een nacht - Guus Meeuwis - Guus Meeuwis Je vraagt of ik zin heb in een sigaret Het is twee uur 's nachts We liggen op bed In een hotel in een stad Waar niemand ons hoort Waar niemand ons kent En niemand ons stoort Op de vloer

Nadere informatie

Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11)

Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11) STELLINGENSPEL - Bijlage 1: Liedjesteksten Lied 1: Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11) De wijk wordt gesaneerd en de huizen moeten plat En de mensen staan te kijken en ze zeggen: Zie je dat In die ouwe

Nadere informatie

Coldplay en pedaalgebruik

Coldplay en pedaalgebruik Lesweek 6: Coldplay en pedaalgebruik Inleiding Deze week gaat u weer een nieuw liedje leren spelen. Deze week leert u Clocks van Coldplay. Daarnaast leert u deze week voor het eerst uw pedaal te gebruiken.

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 5.1: Shopping, culture, friends Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: restaurant, cinema, book shop, music shop,

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

Oefeningen bij de harmonica lessen van Hans de Vries

Oefeningen bij de harmonica lessen van Hans de Vries Oefeningen bij de harmonica lessen van Hans de Vries Let op: Oefeningen 2 t/m 5 en 7 + 8 vind je uitgelegd en voorgespeeld op http://www.youtube.com/harmonicaworkshops 1/ Accoordenschema ( dit is alleen

Nadere informatie

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck Professionele Video Gitaar lessen Titel: Blues Scales Door Xander van Dijck 27-05- 2013 Deze e- reader maak onderdeel uit van de lessen van GitaartabsPlus http://www.gitaartabs.nl/plus Inhoud Blues scales...3

Nadere informatie

For us a child is born today Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, Nowell,

For us a child is born today Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, For us a child is born today Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, Nowell, SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN He, pas nu goed op, En huil niet zo dom, Pruilen is een flop, Ik zeg je waarom Hij maakt nu een lijst,

Nadere informatie

De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen.

De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen. Beste cursist, De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen. Aan het eind van de cursus ga je met je groep optreden voor familie en vrienden. Iedere

Nadere informatie

irregular verbs onregelmatige werkwoorden

irregular verbs onregelmatige werkwoorden SirPalsrok @meestergijs Wanneer je een zin maakt, zul je iets moeten doen met een werkwoord. Je kan tenslotte niet het hele werkwoord gebruiken bij elk onderwerp. Bijvoorbeeld: spelen Wij spelen volleybal.

Nadere informatie

In the classroom. Who is it? Worksheet

In the classroom. Who is it? Worksheet In the classroom 1 Lees wat de meester doet als hij s morgens op school komt. Lees ook wat een leerling doet. Wie van de twee doet het meest voordat de les begint? First, I go to my desk and take out my

Nadere informatie

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER 1 Power animals Lees de tekst hieronder en beantwoord de vraag. Animal symbol guide Which power animal do you need for help? Discover it in this animal symbol guide. LION BEAR ROOSTER When you are weak,

Nadere informatie

A2 Workshops Grammatica Heden

A2 Workshops Grammatica Heden Bestuderen Present Simple Normaal Hoe maak je de Present Simple? Kijk eerst maar even naar het volgende rijtje. I You He She It We You see see sees sees sees see see They see Je ziet dat het heel eenvoudig

Nadere informatie

Read this story in English. My personal story

Read this story in English. My personal story My personal story Netherlands 32 Female Primary Topic: SOCIETAL CONTEXT Topics: CHILDHOOD / FAMILY LIFE / RELATIONSHIPS IDENTITY Year: 1990 2010 marriage/co-habitation name/naming court/justice/legal rights

Nadere informatie