De Sloping Roof Buddy Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Sloping Roof Buddy Handleiding"

Transcriptie

1 De Sloping Roof Buddy Handleiding

2 (1) Inleiding De Sloping Roof Buddy is ontworpen en ontwikkeld om mee te werken op een schuin aflopend dak, het is tijd besparend en het helpt om het werk te doen met veiligheid in gedachten. Deze handleiding zal u laten zien hoe u het veilig in elkaar kunt zetten in ongeveer minuten. We kennen allen de risico s en het grote aantal mensen die van hoogtes vallen en we weten hoe snel dit kan gebeuren. The Sloping Roof Buddy zal u bij goed gebruik beschermen, zowel werkgever als werknemer.

3 (2) Inhoud 1. Veiligheids aspecten (3) 2. Onderdelen 1.1 Beschrijving van onderdelen van de Sloping Roof Buddy (27) 1.2 Gewicht van de onderdelen (28) 1.3 Constructie van de Sloping Roof Buddy (4-25) 1.4 Demonteren van de Sloping Roof Buddy (26) 3. Beschrijving en specificaties van het zelf aanpassende leuning systeem (23-25) 4. Specificatie gedeelte (27-46) 5. Contact informatie (47)

4 Veiligheids aspecten Risico raming 1. Controleer alle onderdelen op duidelijke tekenen van schade ELKE KEER voor gebruik. 2. Wees er zeker van dat de steiger(toren)correct is opgebouwd volgens de specificaties van de fabrikant en dat de afstand tussen de platforms maximaal 2.1 meter bedraagt. 3. Verzeker u ervan dat de steiger waterpas staat voordat u hem bevestigt aan de muur. Zie bladzijde (4) (5) (6) (7) en (8) 4. Pas op dat de windsterkte niet boven de aanbevolen kracht van windkracht 6 bedraagt als u het platform wilt gaan gebruiken. 5. Bij het vastmaken van de stalen bevestigingsbuis aan de steiger moet u er zeker van zijn dat de bevestigingsklemmen veilig en strak zijn bevestigd. 6. Verzeker u ervan de beide platform klemmen veilig bevestigd zijn aan het rode gedeelte van de verbindingsbalk voor gebruik. 7. Als u het platform gaat opbouwen of afbreken dient u dit altijd met minimaal twee personen te doen. Probeer dit nooit alleen te doen. 8. Pas op dat u nooit onderdelen van een hoogte laat vallen of neergooit, want hierdoor raken ze beschadigd. 9. Controleer voor gebruik altijd of de wielen genoeg luchtdruk bevatten en of er geen aanwijzingen van beschadiging of slijtage zijn. 10. Gebruik nooit een onderdeel waarvan u denkt dat het op enige manier beschadigd is. Als u twijfelt, neem dan contact op met de fabrikant voor advies, omdat veiligheid altijd voorop staat. (het adviesnummer van de fabrikant wordt vermeld op bladzijde 47). 11. Er mag nooit meer dan een persoon tegelijk op het steigerplatform aan het werk zijn. 12. Lees elke keer voor gebruik van het platform de handleiding door. 13. Het platform is getest met een gewicht van 300 kilogram. De veilige werkbelasting is 120 kilogram en mag nooit overschreden worden. 14. Bij een hoek van 45 heeft de met 30 vastgezette leuning een hoogte van 1120 mm. De verstelbare leuning heeft een hoogte van1170 mm. (3)

5 (4) 1. PPE ( Personal Protection Equipment, oftewel persoonlijke beschermings uitrusting) moet altijd worden gebruikt op een hoogte waar men een veiligheidsharnas moet dragen, zie voorbeeld (Fig 1 ) hieronder. Fig 1 2. Bij het gebruik van het platform moet de steiger worden vastgezet aan de muur op een zo groot mogelijke hoogte, waarbij gebruik wordt gemaakt van twee bevestigingspunten aan weerszijden van de steiger. Dit is te zien in (Fig 6 ). Dit voorkomt dat het platform de steiger van het gebouw afduwt. De maximale hoogte waarop de steigertoren kan worden gebruikt is 8 meter. Dus als de steiger zelf 4 meter hoog is moet deze aan de muur worden bevestigd op een hoogte van 4 meter, 6 meter of op een hoogte van 8 meter. Bij gebruik van het platform moeten altijd de steunpoten bevestigd worden. Bij gebruik lager dan 4 meter moet de steiger worden vastgemaakt aan de muur op 45/50 centimeter boven het wiel. Dit om te voorkomen dat de wielen door de neerwaartse kracht van het platform van de muur worden afgeduwd. 3. Het type bevestiging dat wij aanbevelen vindt u in de folders (Fig 3/ Fig 4 ) blz. (5) and (6).

6 (5) Fig (3)

7 (6) Fig (4)

8 (7) Fig 5. Gebruik om de plug waterdicht te maken alstublieft het waterdichte schroef afdekkapje MEA AK, zie (Fig 4 )

9 (8) 4. Het type aansluit bevestigingen die we aanbevelen ziet u op ( Fig 6 en 7 ). Dit zijn standaard steiger bevestigings vergrendelingen. Fig 6 Fig 7 Deze pluggen en de bevestigingsstangen zijn bedoeld om steigers en steigertorens te bevestigen aan de muur en zij kunnen tot 15.0 NM trekkracht houden. De pluggen kunnen na gebruik in de muur achterblijven voor verder onderhoud en zij beschadigen de muur niet. Boor in de muur en duw de plug in het gat, draai de schroef in de plug en bevestig dan de bevestigingsstang aan de schroef en de steiger, zie (Fig 6 en Fig 7).

10 (9) 5. Het platform kan worden gebruikt tot een hoek van 45 maar niet daarboven, zie (Fig 8). Fig 8

11 (10) 6. Bevestig de stalen buis die met rood en geel gemarkeerd is ( Fig 9 ) aan de zijkant van de steigertoren zoals getoond in (Fig 10 and Fig 11) Fig 9

12 (11) Fig 10 Fig 11 Deze bevestigingsbalk is 4 mm steigerbuis en heeft een afwijking van 13mm, belast in het midden. Zorg dat de klemmen veilig zijn bevestigd en volledig vastgedraaid zijn.

13 (12) 7. Geef het platform door tot de gebruikshoogte en schuif het naar de goede positie op het dak zie (Fig 12 ). Tijdens het doorgeven naar de steiger oppassen voor de windkracht. De kans is dat de wind, net als bij normale steigerplaten, probeert deze opzij te blazen. Fig Laat het platform het dak op glijden en klem het vast in het rode gedeelte van de bevestigingsbalk, zie (Fig 13 ).

14 Fig 13

15 9. Bevestig het koord van het veiligheidsvest aan de steigertoren, zie (Fig 14). Fig 14 (13) 10. Loop langzaam het platform op om te controleren dat er geen beweging in zit en dat het platform op de juiste wijze is bevestigd aan de bevestigingsbalk. 11. Loop het platform op met een van de leuningen en klik deze in de goede stand zie ( Fig 15 ) Wij adviseren dat u de leuning bevestigt aan de tegengestelde kant van het werkgebied als extra veiligheids voorzorg. Hiermee voorkomt u dat u naar beneden valt tijdens het bevestigen van het platform zie (Fig 15). Fig 15

16 (14) 12. Plaats de veiligheidspinnen in de daarvoor bestemde gaten aan de onderkant van de leuning om deze leuning vast te zetten aan het platform zie (Fig 16) voor de schroef en (Fig 17) voor de bevestigingsgaten. Fig Fig Bevestig daarna op dezelfde manier de leuning aan de andere kant van het platform. Vergeet niet aan beide zijden de 3 veiligheidspinnen te bevestigen. 15. Bevestig dan de eindleuning en maak deze met de veiligheidspinnen vast aan de zijleuningen zie (Fig 18 en Fig 19)

17 (15) Fig 18 Fig 19

18 (16) 16. Bevestig de veiligheidsklemmen onderaan de eindleuning op dezelfde manier als aan de zijleuningen zie (Fig 16). 17. Nu de leuningen zijn geplaatst en de veiligheidsklemmen bevestigd kan het voetbord worden geplaatst. Plaats het voetbord op het platform met de veiligheidsklemmen naar onder en schuif het in de juiste positie zie (Fig 20). Fig Plaats de kleinere veiligheidsklem in de daarvoor bestemde uitsparing in het platform en schuif het op slot zie (Fig 21). De grotere veiligheidsklem zal over het eind van het platform schuiven zodat het op de goede plaats vastzit. Fig 21

19 (17) Fig 22

20 (18) 19. Nu kan het hek geplaatst worden aan de hoofdzijde van het platform. Het hek heeft drukveren waardoor het achter u zal sluiten wanneer u het platform heeft betreden. De klemmen van het hek moeten aan de rechterkant van de leuning worden bevestigd zie (Fig 23) en (Fig 24). Fig 23 Fig 24

21 (19) 20. Bevestig de verbindingsbuis zie (Fig 25 ) aan de leuning en aan de andere kant aan de steigertoren. Dit geeft extra kracht aan de leuningen en voorkomt naar beneden vallen in het gat tussen de toren en het platform zie (Fig 26 ). Fig 25 Fig 26

22 (20) 21. Bevestig de andere verbindingsbuis aan de leuning aan de andere kant van de steigertoren. Dit geeft ook extra kracht aan de leuning en voorkomt een val tussen het platform en de steigertoren zie (Fig 27 ). Fig Het platform is nu klaar voor gebruik. 23. Het platform is ontworpen om te gebruiken tot windkracht 6, dus gebruik het niet bij een hogere windsnelheid. 24. Het platform is ontworpen om met optimale veiligheid te werken. Het is te alle tijden verboden om met meer dan een persoon het platform te gebruiken.

23 (21) 25. Het is verboden om het platform op enige andere manier te gebruiken dan is beschreven in deze handleiding. Misbruik van het platform is niet toegestaan. 26. Als er enige vraagtekens zijn over de veiligheid van het platform in een bepaalde situatie, moet het platform niet worden gebruikt voordat deze kwesties zijn opgelost door iemand die hiertoe bevoegd is, of voordat men contact heeft gehad met de fabrikant zodat het platform weer veilig gemaakt kan worden. 27. Als er vragen zijn of bepaalde onderwerpen niet duidelijk zijn neem dan contact op met de fabrikant, zodat u het antwoord heeft alvorens het platform in gebruik te nemen. 28. Normaal gesproken moet een laatste risico inschatting worden gemaakt voor het gebruik van het platform door iemand die hiervoor is gekwalificeerd. 29. Voorbeeld: U moet de windkracht in overweging nemen. Is de toren op de juiste wijze opgebouwd en staat deze waterpas. Is de bodem stevig genoeg om de toren te kunnen dragen of zijn er platen nodig. Is de steigertoren op de juiste manier aan de muur bevestigd. Is het dak in goede conditie en is het veilig om het gewicht van het platform te dragen. Is er genoeg personeel (minimaal twee personen) om het platform aan te geven op dakhoogte en het veilig te bevestigen.

24 (22) 30. Het platform is verkrijgbaar met twee verschillende soorten leuningen. De eerste is die met de vaste middenbuis die we al hebben getoond en de tweede is het zelf regelbare systeem. Beide leuningsystemen worden op dezelfde manier aan het platform bevestigd, waarbij ze vastklikken aan het platform en worden bevestigd met 3 veiligheidsklemmen, zie (Fig 15, 16, 17) Het enige verschil tussen de twee systemen is de middenbuis. Deze wordt bevestigd nadat de leuning is bevestigd en vastgezet aan het platform met de veiligheidsklemmen. Wanneer de juiste hoek is bepaald wordt de middenbuis bevestigd aan de leuning met de drie klemmen zoals in (Fig 30) blz. 25

25 (23) Zelf verstelbare leuning

26 (24) De middenbuis

27 (25) De middenbuis op de plaats bevestigd. Fig 30

28 (26) HET PLATFORM DEMONTEREN Verwijder de verbindingsbuizen van de steigertoren en de leuningen. Verwijder het hek door de klemmen los te maken en geeft het door naar beneden. Verwijder het schopbord en geef het door naar beneden. Verwijder de veiligheidspennen uit de onderkant van de eindleuning en schuif de leuning weg van de zijleuningen en het platform. Haal de veiligheidspinnen uit een van de leuningen, schuif het uit het platform en geeft de onderdelen door naar beneden. Leg ze uit de weg van de steigertoren om struikelen te voorkomen. Verwijder de laatste leuning en geef hem door naar beneden. Klik het platform dan los van de bevestigingsbuis en schuif het naar de steigertoren om het daarna door te geven naar beneden. Ontkoppel tenslotte de bevestigingsbuis van de steigertoren.

29 (27) Onderdelen Leuningen x 3 Een zelfsluitend hek x 1 Wielen x 2 Schopbord x 1 Bevestigingsklemmen x 9 Bevestigingsbuizen x 2 Steel fixing bar x 1 Muur bevestigingsbuizen x 2 Bevestigingsklemmen x 2 bevestigd aan de bevestigingsbuis (aan de steigertoren) (Fig 13) x 2 bevestigd aan het zelfsluitende hek (Fig 23) x 3 Bevestigd aan de verbindingsbuizen (van leuningen naar de steiger) (Fig 25) en (Fig 27) x 2 Bevestigd aan de muurbevestigingsbuizen (Fig 7)

30 (28) Gewicht van de onderdelen 1. Eindleuning 3 KG 2. Zijleuningen x 2 7 KG elk 3. Hek inclusief haken 3 KG 4. Voetbord (teen bescherming) 10 KG 5. Platform inclusief wielen 24 KG 6. Stalen verbindingsbuis 9 KG Totaal gewicht 63 KG

31 (29) Eind leuning De leuning is 71cm lang 110 cm hoog 46 cm tussen de bovenste en de middelste dwarsstang 46 cm van de middelste dwarsstang tot het platform Het is gemaakt van 50mm aluminium buis Het weegt 3 kg

32 (30) Zij leuning Beide zijleuningen zijn hetzelfde Gemaakt van 50mm aluminium buis bevestigd onder een hoek van30 Ze zijn 224 cm lang 110 hoog 106 cm van de eindbuizen tot de middelste buis 45 cm van de bovenste buis tot de middelste dwarsbuis 44 cm van de middelste buis tot het platform Ze wegen elk 7 kg De zelfstellende leuningen zijn gemaakt van 50mm aluminium buis. Ze zijn 250 cm lang 117 cm hoog cm van de eindstang tot de middenstang Wanneer de leuning geplaatst moet de middenstang 58.5 cm van de bovenkant van de leuning geplaatst zijn zie (Fig 30) blz (25)

33 (31) Platform basis Het platform is samengesteld uit 40 mm x 60 mm vierkante aluminium delen van 2.64 lang x 2 50mm aluminium buis voor de dwarse delen 56 cm lang x 4 aan elkaar gelast. Met geplaatste buizen om de plaats voor de leuning aan te geven en gaten om de leuning te vergrendelen, vergrendelbouten x 8 Met vier aan het uiteinde bij de wielen voor het einde van de leuning.

34 (32) Het volledige Platform Het platform frame is voorzien van 4mm anti slip ply board en is bevestigd in de aluminium anti slip geleidegleuven en vastgeschroefd aan het frame. Het is behandeld met twee lagen internationale anti slip dekkende verf zie blz (41). Twee bevestigingsklemmen zie (Fig 13) voor de stalen bevestigingsbuis. Het heeft voetsteunen gemaakt van aluminium rigged plating x3. De wielconstructie is bevestigd (zie wiel specificaties (36-40). Er is een gat aan een kant in de platformbodem om aan te geven waar het schopbord moet worden bevestigd) Het heeft een aluminium plaat voor extra sterkte dit is 8mm x 8mm en het centrum is 2.4mm x 5mm. Het platform is 2.77 meter lang (inclusief de wielen) Het is 74 cm breed Het platform weegt 24 kg

35 (33) Het plaatsingsgat in de bodem van het platform waarin het schopbord wordt vastgeklikt.

36 (34) Het zelfsluitende hek Het hek is gemaakt van 50 mm aluminium buis. Met twee verende bevestigingsklemmen. Het is 54.5 cm breed Het is 55 cm hoog Het heeft een plaatje van 4mm aluminium aan een kant om het hek tegen de leuning te houden. Het weegt 3 kg..

37 (35) Het voetbord. Het voetbord is gemaakt van 20mm x 15cm aluminium profiel. Het is 230 cm lang. Het is 60 cm breed. Met twee plaats bepalende uitstekende delen om het bord vast te zetten aan beide uiteinden van het platform. De eerste is 2mm x 4mm en past in een gleuf in het platform en de tweede is 2mm x 21mm om over het platform zelf te plaatsen. Het voetbord weegt 10 kg.

38

39

40

41 (39) Fig (3)

42 (40) Fig (4)

43 (41) De anti slip coating te gebruiken voor de platform bodem.

44 (42) De bevestigingsklemmen voor de verbindingsbuizen. Van de bevestigingsbouten in de muur naar de zijkant van de steigertoren (Fig 7) blz(8) Van de leuningen naar de toren (Fig 2) blz(19) en (Fig 27) blz (20)

45 (43)

46 (44) De stalen bevestigingsbuis. De stalen bevestigingsbuis is een steigerbuis van 4 mm staal. Deze buis heft twee bevestigingsklemmen blz(42) en blz(43). De bevestigingsbuis weegt 9 kg.

47 (45) De verbindingsbuis is een aluminium buis van 50mm met een gelaste aluminium haak die dient om steigers mee aan de muur te bevestigen zie (Fig 5) en (Fig 6) blz (7) en blz (8)

48 (46) De verbindingsbuizen van de leuning naar de steiger. Bevestigingsklemmen zie blz (19) en(20) (Fig 26) en(fig 27)

49 (47) Contact informatie Mr Graham Dale Spooner Spooner Safety Systems Dennenlaan XL Leimuiden Web: tel : (0172) mobiel :

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen normale gootkap Installatie instructies De nummer één veranda specialist in Nederland Goot profiel 100% Kwaliteits garantie Het hele jaar droog onder een aluminium

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING DAKSTEIGER

GEBRUIKERSHANDLEIDING DAKSTEIGER GEBRUIKERSHANDLEIDING DAKSTEIGER Artikelnr. 70801100 t/m 70801600 Inhoudsopgave Pag. 1: Maximale belasting Pag. 2: Samenstellingslijst Pag. 3: Beschrijving onderdelen Pag. 4, 5, 6: Opbouwinstructie Pag.

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2013 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

SCdefault. 900 Montagerichtlijn

SCdefault. 900 Montagerichtlijn SCdefault 900 Montagerichtlijn SITdefault Fietshouder, dak MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur LINO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur CILO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap

Aluminium Broeikas. extremshops.eu Grape 1.01 17-06-10. Model: Grape. Benodigd gereedschap Aluminium Broeikas Model: Grape Benodigd gereedschap extremshops.eu Grape.0 7-06-0 Instructies Voor het juiste gebruik, raden we u aan de opbouw van de structuur op basis van deze gids te maken en deze

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Rolgordijn

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Rolgordijn voor www.luxaflex.com NL Algemene informatie Het is van belang dat u onderstaande montage- en bedienings-instructies nauwgezet uitvoert. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor het niet of verkeerd

Nadere informatie

CUSTERS ALUMINIUM TRAPSTEIGER

CUSTERS ALUMINIUM TRAPSTEIGER OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS ALUMINIUM TRAPSTEIGER maximale belasting: 200 kg/m 2 (2 personen plus gereedschap) APRIL 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon :

Nadere informatie

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen.

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Woudloopsimulator bouwen MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Een orgineel. Boslooptrommel. Fotorolgordijn. Geuraggregaat. Standaard. Standaard Wandelement (multiplex,

Nadere informatie

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG INSTALLATIE HANDLEIDING Draaibare en kantelbare muurbeugel Waarschuwing! overschrijd nooit het maximale gewicht! Ernstig letsel kan hier tot gevolg van hebben. APM-70 35 KG VERSIE 1.0 JUL 2013 Lees eerst

Nadere informatie

Montage handleiding: DQ Hercules Flex

Montage handleiding: DQ Hercules Flex Montage handleiding: DQ Hercules Flex DQ Hercules Flex Lees deze handleiding goed door voor gebruik Geschikt voor 22 t/m 52 inch LCD-, Plasma- en LED- TV s Maximale belasting: 50 kg. Montage handleiding

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

Bouwbeschrijving deel A Bodemplaat inkorten

Bouwbeschrijving deel A Bodemplaat inkorten Bouwbeschrijving deel A Bodemplaat inkorten KS Motorsport Holland Ettensestraat 19 7061 AA Terborg Tel: 0315-340990 Email: info@ksmotorsportholland.nl Net: www.ksmotorsportholland.nl 1 De Basis Voor het

Nadere informatie

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje.

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje. MONTAGEHANDLEIDING Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen, normale gootkap 1 2 3 Breng de siliconenkit aan op de randen van het gootprofiel die met rood zijn aangegeven. Schroef de zijplaat van de

Nadere informatie

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies Contents Inhoud Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Zonwering 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

Carport met houten dak

Carport met houten dak Carport 300 x 500 Afmetingen: 300cm x 500cm x 251cm Carport met houten dak Voordat u aan de opbouw van uw carport begint, lees dan eerst aandachtig deze handleiding. Dit om problemen te voorkomen, en om

Nadere informatie

1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep

1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Inhoudts Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Uitvalscherm 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x Muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

handleiding douche kwartrond

handleiding douche kwartrond CILO handleiding douche kwartrond Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan dan contact contact op met op met uw Bruynzeeldealer.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MONTEREN, DEMONTEREN EN GEBRUIK

HANDLEIDING VOOR MONTEREN, DEMONTEREN EN GEBRUIK D040379A Route de la Limouzinière BP41 44310 Saint Philbert de Grand Lieu Tel :+33 (0)2 40 78 97 22 Fax : +33 (0)2 40 78 78 71 Conform decreet n 2004-924 van 01/09/2004 Conform normvereisten van NF EN

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2014.01 Multi Trampoline Lees voor het opzetten en gebruiken van het speeltoestel deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij het speeltoestel.

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Designsierpaneel BYCQ40EP BYCQ40EPB 4PNL9-.book Page Monday, January 7, 09 :07 PM c b a e b g a 4 4 4+ d f h g g 4 ~8 mm 4 7 4 4 9 8 8 4 4 0 BYCQ40EP Designsierpaneel BYCQ40EPB Installatiehandleiding

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

FICHE: Een trapleuning monteren

FICHE: Een trapleuning monteren FICHE: Een trapleuning monteren Daar sta je dan met je nieuw behangen trapgang naar je nieuwe kamers. Probleem is dat je geen trapleuning hebt om veilig boven en terug naar te beneden te raken. Geen nood

Nadere informatie

LINO. handleiding vijfhoek

LINO. handleiding vijfhoek LINO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Brighten Up Ø 25 cm (10 ) Ø 35 cm (14 ) Installatie instructie

Brighten Up Ø 25 cm (10 ) Ø 35 cm (14 ) Installatie instructie Brighten Up Ø 25 cm (10 ) Ø 35 cm (14 ) Installatie instructie TCL 09/10-04-1 ONDERDELENLIJST SOLATUBE Brighten Up Ø 25 cm (10 ) en Ø 35 cm (14 ) 1 2 3a 3b 4 5a 1. RayBender koepel 1 2. dakopstand 1 3.

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Ecoline Terrasoverkapping

Nadere informatie

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Welkomstgroet. Proficiat met de aankoop van een Mountain Buggy Reiswieg.

Welkomstgroet. Proficiat met de aankoop van een Mountain Buggy Reiswieg. Welkomstgroet Proficiat met de aankoop van een Mountain Buggy Reiswieg. We zijn er ons van bewust hoe dierbaar en inspirerend een nieuwe kleine persoon kan zijn in uw leven. Het is zo belangrijk om uw

Nadere informatie

CilO. handleiding vijfhoek

CilO. handleiding vijfhoek CilO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden

De handleiding wordt bij de afhaling / levering overlopen en besproken. Montage muurprofiel Goot voorbereiden - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen van de profielen, tijdens

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

fischer Solar-fix Montagehandleiding voor gebruik op golfplaten- en trapeziumdak

fischer Solar-fix Montagehandleiding voor gebruik op golfplaten- en trapeziumdak fischer Solar-fix Montagehandleiding voor gebruik op golfplaten- en trapeziumdak Versie 1.0 06/2013 Montagehandleiding Geachte klant, Deze handleiding bevat alle benodigde informatie om snel vertrouwd

Nadere informatie

Sky-Roof aluminium Daksteiger Gebruikershandleiding

Sky-Roof aluminium Daksteiger Gebruikershandleiding Sky-Roof aluminium Daksteiger V E I L I G W E R K E N O P H O O G N I V E A U Skyworks BV Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs Tel. 010-5140050 Fax 010-5140055 E-mail: info@skyworks.nl

Nadere informatie

Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de

Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de rand van het basisframe bevindt. Draai de bouten van de

Nadere informatie

Montage instructies PLOKK caliber1 versie 5.9

Montage instructies PLOKK caliber1 versie 5.9 Montage instructies PLOKK caliber1 versie 5.9 Benodigdheden voor de montage - 4 muntjes van 50 cent. -Keukenweegschaal om het gewicht van de fles met inhoud te bepalen. -Gewicht Voor het gewicht kan een

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

maximale belasting: 300 kg

maximale belasting: 300 kg OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS RAAMSTEIGER maximale belasting: 300 kg Maart 2015 9505.916.001NL CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Installatie van. Installatie:

Installatie van. Installatie: -2- Installatie van SIGMA-schottensystemen Het doel van deze instructies is de installateur een idee geven van de correcte techniek die moet worden gebruikt voor de installatie en assemblage van een typisch

Nadere informatie

handleiding douche hoekinstap

handleiding douche hoekinstap CILO handleiding douche hoekinstap Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING TOPLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Topline Terrasoverkapping

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex GordijnJaloezie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex GordijnJaloezie Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex GordijnJaloezie NL STANDAARDMONTAGE Bij de Luxaflex gordijnjaloezie worden 1 set bevestigingssteunen of voorsprongsteunen (indien extra besteld), verbindingskettinkjes

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BOUWPAKKET BEAR CHAIR BC201

GEBRUIKSAANWIJZING BOUWPAKKET BEAR CHAIR BC201 GEBRUIKSAANWIJZING BOUWPAKKET BEAR CHAIR BC201 Onderdelenlijst: NR. Onderdeel Aantal Poten, voorzijde stoel 2 2. Latten zitting 6 Armleuning ondersteuning voorzijde 2 Armleuning ondersteuning driehoekjes

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2012 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Rolsteigers Ladders Trappen

Rolsteigers Ladders Trappen ALU KLIMMATERIALEN Made in Holland Aluminium rolsteigers Klap- en vouwsteigers Ladders - trappen Constructies op maat Klasse A materiaal Alles gecertificeerd volgens de strengste euro-eisen Rolsteigers

Nadere informatie

Wandmontagekit. Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise. Installatie-Instructies en Onderhoud. Voor gebruik in NL (Nederland)

Wandmontagekit. Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise. Installatie-Instructies en Onderhoud. Voor gebruik in NL (Nederland) Wandmontagekit Voor gebruik met de vrijstaande serie kachels van Elise Installatie-Instructies en Onderhoud Voor gebruik in NL (Nederland) BELANGRIJK DE BEHUIZING, VOORZIJDE EN GLASPANEEL WORDEN EXTREEM

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Custers CAMINO SCHOORSTEENSTEIGER

Custers CAMINO SCHOORSTEENSTEIGER OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING Custers CAMINO SCHOORSTEENSTEIGER 9505.903.001 NL nov 2003 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Industrieterrein Smakterheide 1110 Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0)

Nadere informatie

Montagehandleiding. Knikarmscherm Lanzarote

Montagehandleiding. Knikarmscherm Lanzarote Montagehandleiding Knikarmscherm Lanzarote Dit knikarmscherm is uitsluitend te gebruiken als zonwering. Alleen montage tegen harde vaste muren wordt aanbevolen. Wij raden u aan dit knikarmscherm niet te

Nadere informatie

X-ROOF. Gebruikershandleiding 1.1. De veilige oplossing voor het creëren van een tijdelijk mobiel ankerpunt t.b.v. persoonlijke valbeveiliging.

X-ROOF. Gebruikershandleiding 1.1. De veilige oplossing voor het creëren van een tijdelijk mobiel ankerpunt t.b.v. persoonlijke valbeveiliging. X-ROOF Gebruikershandleiding 1.1 De veilige oplossing voor het creëren van een tijdelijk mobiel ankerpunt t.b.v. persoonlijke valbeveiliging. INHOUDSOPGAVE 1. Toepassen... 2 2. Het product; X-ROOF... 3

Nadere informatie

EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN

EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN EEN VOORTENT OPZETTEN IN 10 STAPPEN Een voortent opzetten is veel eenvoudiger dan het lijkt. Tenminste als je het op de juiste manier doet. In 10 stappen laten we zien hoe. STAP 1 1 Voorbereiding Stel

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructies Steigerverhuur Houten www.steigerverhuurhouten.nl Veiligheidsinstructies Lees vóór aanvang van de montage- en demontagewerkzaamheden eerst onderstaande veiligheidsinstructies en volg alle aanwijzingen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING IPSO BUISMOTOREN

MONTAGEHANDLEIDING IPSO BUISMOTOREN MONTAGEHANDLEIDING IPSO BUISMOTOREN INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de IPSO buismotoren. Lees de handleiding goed door, voordat u met de montage begint. Als u zich

Nadere informatie

Triple Solar PVT Paneel

Triple Solar PVT Paneel Triple Solar PVT Paneel Montagehandleiding bij pannendak Onderdelen Triple Solar PVT panelen RVS dakhaken (minimaal 1 dakhaak per meter) Triplex/multiplex planken (ter versteviging van het dakbeschot)

Nadere informatie

Accu ipod Classic Installatie handleiding

Accu ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

ConSole. Installatiehandleiding TUV

ConSole. Installatiehandleiding TUV Installatiehandleiding ConSole www.tuv.com ID : TUV Berlin 8011005400 Met de ConSole heeft u een uitstekend product in handen om uw zonnepanelen op platte daken te plaatsen. De installatie is snel en eenvoudig

Nadere informatie

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Climate Recovery kanaalsysteem Montagehandleiding

Climate Recovery kanaalsysteem Montagehandleiding kanaalsysteem Montagehandleiding Welkom Volg Ons Deze montagehandleiding laat je stap voor stap zien hoe je het beste kan werken met het geïsoleerde kanaalsysteem. Zowel met de individuele producten als

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Sierpaneel BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB PNL0-A.book Page Thursday, January 0, 09 :8 PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 8 8 0 BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB Sierpaneel Installatiehandleiding

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren )

Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren ) Montage handleiding Draaideur Enjoy (tussen 2 muren ) Maatbereik: 80: 76,5 80,5 cm 90: 86,5 90,5 cm 1.Voorbereiding voor installatie 1) Lees na het openen van de verpakking deze montagehandleiding aandachtig

Nadere informatie

Alprokon Aluminium Dakreling

Alprokon Aluminium Dakreling Al 26.981538 Alprokon aluminium Alprokon Aluminium Dakreling Handleiding voor opbouw en gebruik Dakrandvalbeveiliging EN-13374 A Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 2 3. Hoofdbestanddelen en

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Rechte dakrandbeveiliging

Gebruikshandleiding Rechte dakrandbeveiliging Gebruikshandleiding Rechte dakrandbeveiliging Conform NEN-EN 13374 Klasse A Deze handleiding is eigendom van: ASC Group Pottenbakkerstraat 32 4871 EP Etten-Leur Nederland Disclaimer Deze documentatie is

Nadere informatie

LINO. handleiding douche 3-delige schuifdeur

LINO. handleiding douche 3-delige schuifdeur LINO handleiding douche 3-delige schuifdeur Controleer Controleer vóór vóór montage montage of of het het product product compleet compleet en en vrij vrij van van beschadigingen beschadigingen is. is.

Nadere informatie

MODULAIRE TUINTREDE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modules

MODULAIRE TUINTREDE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen. Beschikbare modules Toepassingen Tuintrap Eigenschappen Modules om rechte en draaiende tuintrappen te bouwen Treden vervaardigd van met glasvezel versterkt polypropyleen Lichtgewicht modules Makkelijk en snel te plaatsen:

Nadere informatie

Asus F6A-X2 Speaker Replacement

Asus F6A-X2 Speaker Replacement Asus F6A-X2 Speaker Replacement Een stap-voor-stap handleiding over de luidsprekers van de laptop te vervangen. Geschreven door: Jonathan INTRODUCTIE Luidsprekers audio van uw laptop. Zorg ervoor dat u

Nadere informatie

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak

Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Lariks Douglas hout aanbouw met Polycarbonaatplaten dak Stappenplan voor Lariks Douglas houten aanbouw met Polycarbonaatplaten dak. Product: https://gadero.nl/aanbouw-veranda-hout-met-helder-polycarbonaat/

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers Handleiding voor gebruikers INHOUD Algemene informatie Gebruiksaanwijzing voor het materiaal Informatie m.b.t. onderhoud en garantie Algemene informatie Als u niet voor de gecertificeerde cursus heeft

Nadere informatie

Montagehandleiding Bonny-Clyde

Montagehandleiding Bonny-Clyde Montagehandleiding Bonny-Clyde Wat hebt u nodig? - meter en potlood - stukje schuurpapier (verwijderen splinters indien nog aanwezig) - dopsleutel nr 13 - (accu)-schroevendraaier met kruisbit (PZ2) - (accu)

Nadere informatie

TUINKASSEN OPTIMA en "3D" CONSTRUCTIE VAN GEGALVANISEERDE BUIZEN 20X20mm OM TE BEDEKKEN MET BIO-POLYCARBONAAT PRODUCTDETAILS

TUINKASSEN OPTIMA en 3D CONSTRUCTIE VAN GEGALVANISEERDE BUIZEN 20X20mm OM TE BEDEKKEN MET BIO-POLYCARBONAAT PRODUCTDETAILS TUINKASSEN OPTIMA en "3D" CONSTRUCTIE VAN GEGALVANISEERDE BUIZEN 20X20mm OM TE BEDEKKEN MET BIO-POLYCARBONAAT PRODUCTDETAILS U vindt ons op de volgende website: www.biotuinkassen.nl Beste koper, Hartelijk

Nadere informatie

1.1 De koffer is 78 cm lang, 47 cm breed en 53 cm hoog. Onderaan de koffer zijn wielen bevestigd met remmen op.

1.1 De koffer is 78 cm lang, 47 cm breed en 53 cm hoog. Onderaan de koffer zijn wielen bevestigd met remmen op. 1 De koffer en het basisluik Benodigdheden: een koffer, planken voor basisluik, latscharnier, houten pluggen, vijzen, schroevendraaiers, boor, zaag, wielen met remmen en een meter. 1.1 De koffer is 78

Nadere informatie

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem

MONTAGE HANDLEIDING : Sectionaalpoort Laag Systeem B.V.B.A. GARAGEPOORTEN AUTOMATISATIES Rue de l Atelier 31 Tel : 02/356.13.69 Website : www.destrijker.be 1480 TUBIZE Fax. 02/361.10.14 E-mail : info@destrijker.be BTW : BE 0413.948.587 MONTAGE HANDLEIDING

Nadere informatie

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium

Montagehandleiding Telescopisch raamframe in aluminium Beschrijving van de onderdelen Geleverde onderdelen 2 x korte binnenprofielen A1 en korte buitenprofielen B1 2 x lange binnenprofielen A1 en lange buitenprofielen B1 4 x hoekverbindingen C 2 x buighoeken

Nadere informatie

Handleiding Handleiding-Radiator-Rad-4-v1

Handleiding Handleiding-Radiator-Rad-4-v1 Handleiding Handleiding-Radiator-Rad-4-v1 Nancy Basic Natasha Basic Polar Basic #MAKEITHAPPEN Bewaar deze handleiding als naslag. Waarschuwing Volg deze handleiding nauwkeurig, om de radiator op de juiste

Nadere informatie

Trappenplan. Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1

Trappenplan. Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1 Trappenplan Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1 Trappenplan Het plaatsen van een trap in een paar stappen: verticaal bouwen. Organisatie

Nadere informatie

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

(INGROUND TRAMPOLINE)

(INGROUND TRAMPOLINE) GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGHEIDSNET (INGROUND TRAMPOLINE) Toezicht door volwassene: Montage door volwassene vereist. Toezicht door volwassene vereist op kinderen die het veiligheidsnet gebruiken. Bescherm

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Hudson, douchebrancard elektrisch in hoogte verstelbaar Installatiehandleiding Aangepast sanitair Populierenlaan 59, 1911 BK Telefoon (0251) 316482 Fax (0251) 314043 Website www.sanmedi.nl E-mail mail@sanmedi.nl

Nadere informatie

Montagehandleiding Nuage Classic en Actif. op Life&Mobility Canto NXT (met Aura)

Montagehandleiding Nuage Classic en Actif. op Life&Mobility Canto NXT (met Aura) Montagehandleiding Nuage Classic en Actif op Life&Mobility Canto NXT (met Aura) 1 Inleiding Deze handleiding is een toevoeging op de montage handleiding voor Nuage en specifiek voor de combinatie van Nuage

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Voor het afwerken van de kast: Schuurpapier (korrel 180 of hoger) Kit + kitpistool Verf & verfbenodigdheden Optioneel: plamuur & plamuurmessen

Voor het afwerken van de kast: Schuurpapier (korrel 180 of hoger) Kit + kitpistool Verf & verfbenodigdheden Optioneel: plamuur & plamuurmessen Benodigdheden Accuboormachine Waterpas Trapje Rolmaat Kleed of karton voor bescherming tegen krassen van het materiaal Schroevendraaier (kruiskop) Voor het afwerken van de kast: Schuurpapier (korrel 180

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem Pannendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 15:18 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u begint

Nadere informatie

TOP WAY VOORLOOPLEUNINGEN HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK

TOP WAY VOORLOOPLEUNINGEN HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK TOP WAY TOP WAY VOORLOOPLEUNINGEN HANDLEIDING VOOR OPBOUW EN GEBRUIK Aluminium voorloopleuning, types: Voorloopleuning, Voorloopleuning Light, Voorloopleuning XS, Voorloopleuning X-frame Versie 1.0 / 2018

Nadere informatie

Handleiding valbeveiliging

Handleiding valbeveiliging Handleiding valbeveiliging De volgende punten gaan u uitleg geven over de werking van valbeveiliging De valbeveiliging bestaat uit de volgende onderdelen: Ankerpunt met ankerlijn en openende handgreep.

Nadere informatie

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen

Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Ubbink indak bevestigingssysteem voor zonnepanelen Montagevoorschrift Met het universele indak bevestigingssysteem van Ubbink, kan men alle soorten zonnepanelen tussen de dakpannen aanbrengen. Het systeem

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

Faraone-Steigers. Gebruikershandleiding Rolsteiger

Faraone-Steigers. Gebruikershandleiding Rolsteiger Gebruikershandleiding Rolsteiger Vooraf: In deze handleiding wordt stapsgewijs uitgelegd hoe de Faraone rolsteiger veilig opgebouwd dient te worden. De stappen worden aan de hand van toelichtende foto

Nadere informatie

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden.

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden. DE POTEN AFSTELLEN Bij het installeren van de koelkast, of wanneer deze verplaatst wordt, moeten de poten afgesteld worden om te garanderen dat de deuren goed sluiten en dat de koelkast stabiel en waterpas

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

Samenstellingslijst enkele daksteiger (Aan één zijde van het dak) Samenstellingslijst dubbele daksteiger (Aan twee zijden van het dak)

Samenstellingslijst enkele daksteiger (Aan één zijde van het dak) Samenstellingslijst dubbele daksteiger (Aan twee zijden van het dak) Samenstellingslijst enkele daksteiger (Aan één zijde van het dak) SC Samenstellingslijst dubbele daksteiger (Aan twee zijden van het dak) SC * Afstand gemeten van nok tot begin van het platform 1 inclusief

Nadere informatie