1/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015"

Transcriptie

1 1/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Caravan mover Het grote voordeel van een caravan mover, ook wel rangeersysteem genoemd, is natuurlijk dat u heel eenvoudig de caravan op die plaats kunt neerzetten waar u haar hebben wil. U hoeft niet moeilijk te manoeuvreren met de auto of te sjorren aan de caravan. Met de huidige grotere caravans lukt dat met twee mensen ook bijna niet meer. En veel mensen zijn niet in staat om met de auto de caravan exact op een plek te zetten waar ze haar willen hebben, zeker bij rugklachten kan dit een lastige opgave zijn. Gemak dient de mens Het gemak van een caravan mover ervaart u niet alleen op de camping, ook bij u thuis op de oprit of bij het aan- of afkoppelen. Zeker als de ondergrond bestaat uit; los zand, nat gras, modder, kuilen, oprit, of een helling. U hoeft ook geen snelheid meer te maken, of veel kracht te gebruiken bij het duwen, dit verkleint ook nog eens de kans op beschadigingen. Via de afstandsbediening stuurt u de caravan op de centimeter nauwkeurig daar waar u haar hebben wil, ook in het voor- of naseizoen heeft u dus geen hulp nodig! Tip! Waterpas zetten De mover is ook een ideale hulp bij het waterpas zetten van uw caravan. Leg een wig voor het laagste wiel en rijd eenvoudig uw caravan vooruit tot u het gewenste waterpas hebt bereikt. Vervolgens versteld u de hoogte van het neuswiel en u kunt de pootjes uitdraaien. Klaar!

2 2/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Werking mover Een caravan mover- of rangeersysteem bestaat uit 2 krachtige elektromotoren (1 per band), een accu, een acculader en een draadloze afstandsbediening. Hiervan worden de motoren aan het chassis van de caravan bevestigd, voor- of achter de band (afhankelijk van het chassis). Het accupakket (accu en lader) wordt in de caravan gemonteerd, meestal zo dicht mogelijk bij de as voor de beste gewichtsverdeling. De motoren kunnen handmatig op de band gezet worden (halfautomaat) of elektrisch via de afstandsbediening (volautomaat). Door bijvoorbeeld het linker wiel van de caravan naar voren aan te drijven, maakt de caravan een bocht naar rechts en vice versa. Door beide banden van de caravan gelijktijdig aan de sturen verplaatst de caravan zich in een rechte lijn vooruit, of omgekeerd, achteruit. Vergelijk het met de besturing van een rupsvoertuig. Soorten movers Wij hebben alle bekende merken movers in ons assortiment, de verschillen zijn vaak minimaal. Toch kunnen we de rangeersystemen in 2 groepen splitsen: Bij de halfautomaten, ook wel hand bediende movers genaamd, plaatst u zelf de motoren op de band door middel van een hendel of draaislinger, vaak dient u dit per band te doen. De volautomaat plaatst u op de band door simpelweg een knop op de afstandsbediening ingedrukt te houden, beide motoren worden elektrisch en gelijktijdig op de band gezet. Voordelen volautomaat. Met een volautomatische caravan mover plaatst u zonder enige inspanning beide motoren op de band. De mover neemt ook automatisch de optimale druk op de band aan, dit voorkomt slippen van de aandrijfrollen bijvoorbeeld bij modder of gladheid. Ook kunt u de caravan gerust dicht tegen een muurtje of heg plaatsen, u hoeft er immers niet meer bij te kunnen, de mover haalt u weer met een druk op de knop van beide banden.

3 3/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Gewicht mover Een mover weegt gemiddeld tussen de 29- en 35 kg, zonder accupakket. Het gewicht van een accupakket ligt tegenwoordig tussen de 4- en 26 kg, hier is dus veel te besparen. Houdt er rekening mee dat het gewicht van uw complete rangeersysteem ten koste gaat van het laadvermogen van uw caravan. Gelukkig is deze massa wel op de meest ideale plaats in de caravan verstouwd namelijk laag- en dicht bij de as. Het extra gewicht heeft daardoor relatief weinig invloed op de stabiliteit van de caravan. Tip! Bij aanschaf nieuwe caravan Als u een mover laat plaatsen onder uw nieuwe, nog te leveren, caravan informeer dan bij ons naar de mogelijkheden om het maximale gewicht van uw caravan meteen te laten verhogen, dit kan meestal voor een geringe meerprijs. Dan heeft de mover helemaal geen nadelige invloed op uw laadvermogen! Mover accu s De eerste accu s die vroeger gebruikt werden voor movers waren vooral groot, zwaar (30 kg), onderhoudsgevoelig en hadden een korte levensduur. Er werd ook vooral gesproken over hoeveel ampère per uur (Ah) een accu kon leveren. Gelukkig biedt de accutechniek van nu volop keuze. Ze zijn vooral krachtiger, lichter en onderhoudsvrij geworden. Met de komst van de AGM Accu s en spreken we niet meer over capaciteit maar over gewicht en rijtijd. Dit zijn accu s die in een korte tijd hoge stromen kunnen verwerken en ook weer snel geladen kunnen en mogen worden. Bijvoorbeeld: AGM 38 Ah ca 15 minuten rijtijd met een gewicht van ca 12 kilo AGM 55 Ah ca 25 minuten rijtijd met een gewicht van ca 20 kilo Met deze accu s bespaart u ca. 50 % of meer aan gewicht en omdat ze zo compact zijn, kunnen ze overal worden weggestopt waardoor ook de ruimte die u in de caravan al te kort komt gehandhaafd blijft. Hier volgen de 4 meest bekende soorten. Uiteraard bestaan er nog meer soorten accu s, maar dit zijn wel de meest voorkomende: Lood-water semi-tractie accu Lood-water accu s zijn de voordeligste accu s. Worden helaas nog steeds veel gebruikt bij vele verkoop punten (prijsstunters). Ze zijn laag in prijs maar onnodig zwaar en mits intensief onderhouden, geschikt voor movers. Wij hebben deze niet meer in het assortiment. Het nadeel van deze accu s is, dat zij water verbruiken in combinatie met elektromotoren, zodat men het waterpeil van de accu regelmatig moet controleren en zo nodig bijvullen. Als dit niet tijdig gebeurt, kan de accu droogkoken en kapot gaan. Ook is de ontladingstijd snel, vooral in de winter, waardoor vaak bijladen noodzakelijk is. Deze accu s moeten zijn voorzien van een gas-slangetje, dat eventuele dampen (knalgas) afvoert naar buiten. Lood-calcium semi-tractie accu

4 4/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Lood-calcium accu s zijn zeer geschikt voor elektromotoren. Ze zijn onderhoudsarm en hoeven niet bijgevuld te worden, daardoor leven ze langer. Ook is de ontladingstijd langer dan bij een lood-water accu. Daardoor is de accu geschikt om een aantal maanden in de caravan te blijven staan. Toch zal ook deze accu in de winterperiode om de paar maanden een dagje onder de lader gezet moeten worden. Dat is nodig om haar heel de winter door te krijgen. Ook deze accu adviseren wij niet meer, word vaak gebruikt om de prijs te drukken en is onnodig zwaar. AGM accu Absorbed Glassmat Technologie. Op dit moment is de AGM accu het meest populaire. Deze accu s maken gebruik van een nieuwe technologie. In een AGM accu wordt elektrolyt geabsorbeerd in een microvezel-glasmat, die tussen loden platen zit ingeklemd. De door ons toegepaste AGN accu s hebben een gewicht tussen 12- en 20 kilo. AGM accu s kunnen tweemaal zoveel lading/ontladingscycli bieden. Daarnaast zijn de accu s sneller op te laden en houden ze spanning langer vast, wat ook de levensduur verlengt. Ook hebben ze 30% meer capaciteit in vergelijking met de standaard loodzuur-accu s. AGM-accu s zijn volledig onderhoudsvrij en zijn bovendien heel veilig. Bij beschadiging zal geen loodzuur ontsnappen. Bijkomend voordeel is, dat met een kleinere AGM-accu dezelfde capaciteit wordt behaald als met een veel zwaardere loodzuur-accu. AGM-accu s kunnen tot min 40 graden Celsius gebruikt worden, waardoor zij nauwelijks ontladen worden in de wintermaanden. Lithium-Ion Accu (Li-ion accu) Het nieuwste type accu wat u al dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld in uw mobiele telefoon of ipad. Dit is een iets duurdere accu, maar biedt ook vele voordelen. Vooral het gewicht van ongeveer 4 kg, een besparing van ongeveer 20 kilo! Hoogste energiedichtheid, op de lithium-ion-polymeer-accu na. Geringe zelfontlading (alleen door geïntegreerd regelsysteem). Geen geheugeneffect (geen capaciteitsvermindering bij het laden van een niet-lege accu). Hoog vermogen (sterk afhankelijk van kathodemateriaal). Milieuvriendelijker dan andere batterijen. Lange levensduur. Deze zijn al leverbaar vanaf 4 kilo en u kunt daar ca 15- tot 20 minuten mee rijden. Lichtgewicht mover Aangezien er tussen de diverse mover niet veel gewichtsverschil zit kunt u daarmee niet veel gewicht besparen. Wel kunt u ruim 20 kg besparen door te kiezen voor een Li-ion accusysteem. Het enige nadeel is dat u deze accu niet als boordaccu kunt gebruiken.

5 5/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Boordaccu Als u de accu van uw caravan mover ook wenst te gebruiken als boordaccu dan adviseren wij onze AGM accu s. Deze kunnen prima dienst doen als stroomvoorziening van uw caravan, voor bijvoorbeeld verlichting en waterpompen, als u toevallig eens geen 230 volt aanvoer geniet, of gewoon lekker in het wild wenst te kamperen. Montage Alle bovengenoemde informatie dient ervoor u zo optimaal mogelijk te informeren. Maar het allerbelangrijkste onderdeel van uw movergeluk is de montage van het geheel. Montage door ons In 95% van de gevallen kiezen klanten ervoor om de montage door ons als mover-specialist te laten verzorgen. Wij beschikken immers over de benodigde kennis en ervaring, hefbrug, momentsleutels, en overige gereedschappen. Doe-het-zelf workshop Voor de doe-het-zelvers adviseren wij onze workshop. In een kleine groep van 2 personen monteert u zelf onder toeziend oog van een monteur uw caravan mover. U kunt hierbij gebruik maken van een hefbrug, momentsleutels, en overige gereedschappen. De monteur staat u met raad en daad bij! De workshops vinden plaats in de periode oktober tot en met maart. Het zelf thuis monteren ontraden wij sterk! Dit om alle bovengenoemde voordelen maar zeker ook dat u bij een eventuele fout het recht op garantie verliest Vaak worden wij geconfronteerd met verkeerde keuzes zoals: montage van goedkopere, lichtere accu s welke snel leeg zijn, of na een beperkt aantal ladingen al defect zijn, of in zijn geheel niet geschikt zijn voor langdurig gebruik (bv. startaccu s); goedkopere accu s monteren welke onderhoudsgevoelig zijn of gevaarlijke gassen produceren, misschien geen probleem in de auto maar wel als de accu onder uw hoofdkussen staat; goedkopere (druppel)laders monteren, misschien geschikt als lader van de accu van uw motorfiets, maar niet voor een caravanaccu. Deze laders krijgen naar verloop van tijd uw accu niet meer vol, of laden juist de accu stuk; snelle montage, waardoor de bedrading niet op een juiste wijze is gemonteerd, of nog veel erger, maar even snel met nietjes is vastgezet. Of het niet toepassen van een extra stopcontact bij de lader, of gewoon met een kroonsteentje aangesloten. Omdat een caravan vaak in beweging is kan dit kortsluiting tot gevolg hebben.

6 6/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Een caravanmover is een geweldig mooi stukje techniek waar u jarenlang heel veel plezier en gemak van zult hebben mits de juiste componenten met de beste zorg worden gemonteerd.

7 7/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Caravan Mover Lichtgewicht Accu ENDURO Li1220 Meerprijs 370,00 150,00 Aktie! Enduro EM-303+ Mover handmatig 1.329,00 Truma Mover GO2 handmatig 1.455,00

8 8/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Kronings Mover handmatig 1.475,00 Enduro EM-303A+ Mover Automaat 1.539,00

9 9/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Truma Mover SR2 handmatig 1.695,00 Enduro EM-305 Mover Automaat 1.699,00

10 10/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Enduro EM405smart mover Automaat 1.785,00

11 11/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Enduro EM505 Slimline mover Automaat 1.785,00

12 12/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 Kronings Mover KG2M Automaat 1.789,00 Truma Mover SE R Automaat 2.255, ,00 Aktie!

13 13/13 AL-KO Mammut Mover M - Automaat 27 december 2015 AL-KO Mammut Mover M Automaat 2.435,00

Caravanmovers. Reich EasyDriver Basic 1.8

Caravanmovers. Reich EasyDriver Basic 1.8 Reich EasyDriver Basic 1.8 Incl. montage Nu 1.495,-- Handmatig. Betrouwbare techniek. Aan en afkoppelen van de aandrijfrollen met de caravanslinger. SOFTSTART EN SOFTSTOP. De SAFETY CONTROL zorgt o.a.

Nadere informatie

Elektrische installatie 12 Volt Auto/caravan

Elektrische installatie 12 Volt Auto/caravan Elektrische installatie 12 Volt Auto/caravan Auto-aansluiting Door een stekkerverbinding naast de trekhaak wordt de spanning en de signalisatie overgebracht naar de caravan. Kip past het 13-polige systeem

Nadere informatie

PowrMovers. Vooruitgang in beweging

PowrMovers. Vooruitgang in beweging PowrMovers Vooruitgang Vooruitgang Geschiedenis PowrMovers: PowrMovers heeft ruim 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van kwaliteits rangeersystemen voor caravans en aanhangers. In de jaren 80 zijn we

Nadere informatie

Merk mover Specificatie Prijzen van de movers

Merk mover Specificatie Prijzen van de movers Warren Buffet Prijslijst caravanmovers VMT Mover Systems te Rhenen (T:0317-619 479) De prijzen zijn geldig vanaf 7 maart 2011 (de prijzen zijn 30 dagen geldig vanaf verzenddatum) BESCHRIJVING LEVERINGSPROGRAMMA

Nadere informatie

Chemische opslag van elektrische energie. Rudi Geerits ON7YT, Elien ON3EZ

Chemische opslag van elektrische energie. Rudi Geerits ON7YT, Elien ON3EZ Chemische opslag van elektrische energie Rudi Geerits ON7YT, Elien ON3EZ Historiek Zink koper + elektrolyt -> 1800 Loodaccu -> 1860 Droge cel zink koolstof cel -> 1880 Nikkel cadmium bat -> 1900 Alkaline

Nadere informatie

Slimme keuzes beter resultaat

Slimme keuzes beter resultaat Accu s Slimme keuzes beter resultaat Accu s voor elke uitdaging Passend bij elke behoefte en elk budget Veilig; geen ontgassing Onderhoudsvrij Makkelijk te installeren Altijd stroom over Mastervolt maakt

Nadere informatie

Informatiebrochure Rebelcell Angling

Informatiebrochure Rebelcell Angling Informatiebrochure Rebelcell Angling De ultieme li-ion accu s voor de Hengelsport Contact: www.rebel-cell.com info@rebel-cell.com +31 (071) 7107424 De nieuwe Rebelcell Een krachtige serie li-ion accu s

Nadere informatie

AL-KO MAMMUT AL-KO S INTELLIGENTE RANGEERSYSTEEM VOOR CARAVANS TOT 2,25 ton TOT OP DE CENTIMETER NAUWKEURIG MANOEUVREREN, ZELFS OP STEILE HELLINGEN

AL-KO MAMMUT AL-KO S INTELLIGENTE RANGEERSYSTEEM VOOR CARAVANS TOT 2,25 ton TOT OP DE CENTIMETER NAUWKEURIG MANOEUVREREN, ZELFS OP STEILE HELLINGEN ZO STERK ALS EEN MAMMOET AL-KO MAMMUT AL-KO S INTELLIGENTE RANGEERSYSTEEM VOOR CARAVANS TOT 2,25 ton TOT OP DE CENTIMETER NAUWKEURIG MANOEUVREREN, ZELFS OP STEILE HELLINGEN RANGEERSYSTEEM MAMMUT jaar garantie

Nadere informatie

NAUWKEURIG INPARKEREN?

NAUWKEURIG INPARKEREN? 51 40 N, 116 27 W NAUWKEURIG INPARKEREN? WAAR U MAAR WILT. Nu nieuw: Mover TE R4 Manoeuvreersystemen Truma Mover Gewoon meer ontspannen onderweg Met Truma wordt elke reis een vakantie Uitgerekend de mooiste

Nadere informatie

De (Lood-Zuur) batterij

De (Lood-Zuur) batterij De (Lood-Zuur) batterij Een batterij is eigenlijk niets meer dan een vat vol energie. Deze energievaten kun je gebruiken om energie uit te halen en ook om energie er in te stoppen. Er zijn zeer veel batterijtypes

Nadere informatie

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer aan de lader zet (binnen enkele uren). 2. Laat de accu nooit

Nadere informatie

Krachtige en efficiënte motor

Krachtige en efficiënte motor Inboard motoren 2.5 / 5.0 / 10.0 / hybrid 2017 Krachtige en efficiënte motor Eenvoudige en robuuste bediening De motor heeft een efficiency van meer dan 90%, dus bijna alle stroom komt ten goede aan uw

Nadere informatie

NIEUW UP4 - ELEKTRONISCH AFSTEUNSYSTEEM EEN STAP VOORUIT OP ELK VLAK

NIEUW UP4 - ELEKTRONISCH AFSTEUNSYSTEEM EEN STAP VOORUIT OP ELK VLAK NIEUW UP4 - ELEKTRONISCH AFSTEUNSYSTEEM EEN STAP VOORUIT OP ELK VLAK HET NIEUWE KAMPEREN Knielen op de grond, de slinger aanbrengen, draaien. En dat vier keer. Hoeveel zweetdruppels dat kan kosten, weet

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr

ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr ROAM Special Cycles B.V. Haarstraat 19b 5324 AM Ammerzoden Tel.nr. 073-5997042 Accu en oplader instructies: 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer

Nadere informatie

CaravanMoverShop. Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! Montage? Gewoon bij u thuis! ITY FOR LIFE

CaravanMoverShop. Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! Montage? Gewoon bij u thuis! ITY FOR LIFE ren CaravanMoverShop.nl 1 CaravanMoverShop In deze vakantie paste alles! Bezoek onze stand op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, HAL 10 - STANDNR. D024 op 21 t/m 25 oktober 2011 en win deze complete Mammut

Nadere informatie

E-Propulsion. Elektrisch varen volgens Mastervolt. Complete systemen, tot elk gewenst vermogen Eén leverancier Wereldwijde service

E-Propulsion. Elektrisch varen volgens Mastervolt. Complete systemen, tot elk gewenst vermogen Eén leverancier Wereldwijde service E-Propulsion Elektrisch varen volgens Mastervolt Complete systemen, tot elk gewenst vermogen Eén leverancier Wereldwijde service T H E P O W E R T O B E I N D E P E N D E N T Elektrische aandrijving op

Nadere informatie

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning Gebruikersinstructies Led Display, accu en lader V2.4 Double Performance BV Antwerpseweg 13/1 2803 PB Gouda Tel: 0182-573833 Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met

Nadere informatie

1 40 N 116 27 W. Manoeuvreersystemen. Truma Mover NAUWKEURIG INPARKEREN? WAAR U MAAR WILT. 11 jaar. Meer comfort voor onderweg.

1 40 N 116 27 W. Manoeuvreersystemen. Truma Mover NAUWKEURIG INPARKEREN? WAAR U MAAR WILT. 11 jaar. Meer comfort voor onderweg. 1 40 N 116 27 W NAUWKEURIG INPARKEREN? WAAR U MAAR WILT. Het origineel Gepatenteerde kwaliteit Veelvuldig onderscheiden 11 jaar Truma Mover Manoeuvreersystemen Truma Mover Meer comfort voor onderweg Truma

Nadere informatie

Rangeersysteem voor caravans

Rangeersysteem voor caravans QUALITY FOR LIFE AL-KO AMS Mammut Rangeersysteem voor caravans Nooit was manoeuvreren zo eenvoudig Wie een caravan met de auto precies wil inparkeren, moet beschikken over veel stuurvaardigheid en een

Nadere informatie

EENVOUDIG OVERAL ELEKTRICITEIT

EENVOUDIG OVERAL ELEKTRICITEIT EENVOUDIG OVERAL ELEKTRICITEIT Met een LPS hebt u altijd toegang tot 230V en 12V zonder de kosten en vervuiling van een draaiende motor. Clayton Power LITHIUM BATTERY ADAPTABLE POWER SYSTEMS TECHNOLOGY

Nadere informatie

LiFePO4 Recreatie Accu s

LiFePO4 Recreatie Accu s LiFePO4 Recreatie Accu s De PowerXtreme serie is ontworpen door experts gespecialiseerd in LiFePO4 energiesystemen, wij houden ons dagelijks bezig met het ontwikkelen van energiesystemen voor allerlei

Nadere informatie

Accu s voor elke uitdaging

Accu s voor elke uitdaging Accu s Accu s voor elke uitdaging Leverbaar in AGM, gel en Lithium Ion Veilig; geen ontgassing Onderhoudsvrij Mastervolt Exclusive supplier of batteries for CAMPER with Emirates Team New Zealand in the

Nadere informatie

Veilig - Performant - Duurzaam - LiFePO4

Veilig - Performant - Duurzaam - LiFePO4 Veilig - Performant - Duurzaam - LiFePO4 WARRANTY/GARANTIE YEARS/A NS/JA H R/JA AR Power Sports Toepassingen WARRANTY/GARANTIE YEARS/A NS/JA H R/JA AR Lithium Ferro Fosfaat Technologie Lithium accu's hebben

Nadere informatie

Uitleg omvormers & accu s:

Uitleg omvormers & accu s: Uitleg omvormers & accu s: Om er voor te zorgen dat de technische installatie goed werkt en blijft werken moet je op de hoogte zijn van hoe het allemaal werkt en wat je moet weten voordat u overgaat tot

Nadere informatie

Het is gemakkelijker dan je denkt om de verkeerde accu voor je motor of scooter te bestellen.

Het is gemakkelijker dan je denkt om de verkeerde accu voor je motor of scooter te bestellen. YUASA ACCU S MotoPort levert kwaliteitsaccu s van het merk YUASA*. Yuasa behoort tot de grootste fabrikanten van (motorfiets-)accu s ter wereld. Nagenoeg alle motorfietsen van de 4 grote motorfietsmerken

Nadere informatie

CaravanMoverShop.nl. CaravanMoverShop. Montage? Gewoon bij u thuis! Caravan movers, uw gemak is ons specialisme!

CaravanMoverShop.nl. CaravanMoverShop. Montage? Gewoon bij u thuis! Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! CaravanMoverShop.nl 1 CaravanMoverShop Montage? Gewoon bij u thuis! Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! 2 CaravanMoverShop.nl Wij verkopen caravan movers De naam CaravanMoverShop geeft duidelijk

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

CaravanMoverShop.nl. CaravanMoverShop. Montage? Gewoon bij u thuis! Caravan movers, uw gemak is ons specialisme!

CaravanMoverShop.nl. CaravanMoverShop. Montage? Gewoon bij u thuis! Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! CaravanMoverShop.nl 1 CaravanMoverShop Montage? Gewoon bij u thuis! Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! 2 CaravanMoverShop.nl CaravanMoverShop.nl 3 Wij verkopen caravan movers De naam CaravanMoverShop

Nadere informatie

PACO VOLAUTOMATISCHE 7-STAPPEN ACCULADER

PACO VOLAUTOMATISCHE 7-STAPPEN ACCULADER PACO VOLAUTOMATISCHE 7-STAPPEN ACCULADER 1. KENMERKEN 7-STAPPEN AUTOMATISCH OPLADER Gebruiksaanwijzing Dit is een volledig automatische acculader met zeven fasen. Zodra de eindspanning de ondergrens bereikt,

Nadere informatie

HANDLEIDING TEMPO / TEMPO+ TRANZX PST

HANDLEIDING TEMPO / TEMPO+ TRANZX PST HANDLEIDING TEMPO / TEMPO+ TRANZX PST INTRODUKTIE Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor de Puch Tempo / Tempo+, een fiets met trapondersteuning. Een nieuwe wereld zal voor u opengaan en u zult van het gemak

Nadere informatie

Batterijladers / starters & boosters

Batterijladers / starters & boosters Batterijladers / starters & boosters p r o e q u i p m e n t 2 LADERS C o m p l e e t a s s o r t i m e n t c h a r g e r s : 2 GYS F L A S H 4.12 GYS F L A S H 8.12 De GYSFLASH 4.12, speciaal ontworpen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

Toepassingen van een AxiWin onderhoudsvrije en gesloten accu:

Toepassingen van een AxiWin onderhoudsvrije en gesloten accu: AxiWin + De AxiWin accu is een absolute zorgenloze kwaliteitsaccu waaraan u geen onderhoud heeft. Deze accu s zijn geheel gesloten en onderhoudsvrij. U kunt de accu s na aanschaf direct aansluiten en gebruiken.

Nadere informatie

THE ULTIMATE POWER SOURCE LANDBOUW BOUWMACHINES GENERATOREN REDDINGSVOERTUIGEN

THE ULTIMATE POWER SOURCE LANDBOUW BOUWMACHINES GENERATOREN REDDINGSVOERTUIGEN THE ULTIMATE POWER SOURCE LANDBOUW BOUWMACHINES GENERATOREN REDDINGSVOERTUIGEN Tot drie keer sneller opladen Tot vijftien keer hogere schokvastheid DUAL-POWER BATTERIJEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK OPTIMA

Nadere informatie

THE ULTIMATE POWER SOURCE

THE ULTIMATE POWER SOURCE THE ULTIMATE POWER SOURCE CAR HIFI TUNING OFFROAD BOTEN Hogere geluidskwaliteit door lage inwendige weerstand Geen gasvorming, geen onaangename geuren, 100 % lekvrij OPTIMA YELLOWTOP : DE BATTERIJ VOOR

Nadere informatie

Onderhoud en controle:

Onderhoud en controle: Onderhoud en controle: Ook als u er weinig of geen verstand van hebt is het mogelijk om goed voor de accu te zorgen. Houdt u aan de volgende regels. Tussen haakjes staat het gevaar wat erin schuilt als

Nadere informatie

Accu s. Slimmere keuzes, betere resultaten

Accu s. Slimmere keuzes, betere resultaten Accu s Slimmere keuzes, betere resultaten Accu s voor elke uitdaging Bewezen technologie Passend bij elke behoefte en elk budget Veilig; geen ontgassing Onderhoudsvrij Makkelijk te installeren THE POWER

Nadere informatie

CaravanMoverShop.nl. CaravanMoverShop. Montage en levering in heel Nederland. Caravan movers, uw gemak is ons specialisme!

CaravanMoverShop.nl. CaravanMoverShop. Montage en levering in heel Nederland. Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! CaravanMoverShop.nl 1 CaravanMoverShop Montage en levering in heel Nederland Caravan movers, uw gemak is ons specialisme! Y FOR LIFE 2 CaravanMoverShop.nl CaravanMoverShop.nl 3 3 4 Wij verkopen alleen

Nadere informatie

Mass Combi. Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord

Mass Combi. Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord Mass Combi Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord Acculader en omvormer in één compact apparaat 12, 24 en 48 Volt versie MasterBus technologie Bijlever -functie T H E P O W E R T O B E I N D E P E N D

Nadere informatie

Optima YellowTop is een batterij die men installeert, en daarna gewoon vergeet. Ongeacht de omstandigheden, vocht, hitte, vuil, overmatige trillingen

Optima YellowTop is een batterij die men installeert, en daarna gewoon vergeet. Ongeacht de omstandigheden, vocht, hitte, vuil, overmatige trillingen Landbouw Bouwmachines GENERATOREN Reddingsvoertuigen SCHOONMAAKMACHINES OPTIMA YELLOWTOP Dual-power batterijen voor professioneel gebruik Tot drie keer sneller opladen Tot vijftien keer hogere schokvastheid

Nadere informatie

Vijf stappen voor een perfecte voeding

Vijf stappen voor een perfecte voeding pagina 1 van 7 Vijf stappen voor een perfecte voeding 26-08-2010 - Is uw energievoorraad onvoldoende? Misschien ligt de oorzaak in één van de volgende vijf punten. 1) Analyse van de behoefte Hoeveel verbruikers

Nadere informatie

Prijzen WW model Continu vermogen Voltage Prijs incl. BTW Opties Omschrijving Prijs incl. BTW Sentinel remote monitoring

Prijzen WW model Continu vermogen Voltage Prijs incl. BTW Opties Omschrijving Prijs incl. BTW Sentinel remote monitoring Inboard motoren 2.5 / 4.0 / 7.5 / 10.02018 Stil en schoon De WaterWorld motoren werken in alle stilte. Ze drijven de schroefas direct aan, zonder overbrengingen. Geniet van de rust die dat geeft, en van

Nadere informatie

Elektrische fiets Pedelec

Elektrische fiets Pedelec Versie 06/2010 Bestnr. 86 20 23 Elektrische fiets Pedelec Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

Snelstart gebruiksaanwijzing. Affinity 2017/18

Snelstart gebruiksaanwijzing. Affinity 2017/18 Snelstart gebruiksaanwijzing. Affinity 2017/18 Alko stabilisator handleiding Aankoppelen De ruimte in de koppeling voor de trekhaakbal wordt boven de trekhaakbal geplaatst. De hendel (fig. 1) moet omhoog

Nadere informatie

y Verwarming op brandstof 87

y Verwarming op brandstof 87 Klimat 5 1 y Verwarming op brandstof 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Benzine 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 excl. automaat Benzine 30618 095-1 Er is een nieuwe generatie verwarming geïntroduceerd

Nadere informatie

WAT U MOET WETEN OVER ACCU s EN LADERS

WAT U MOET WETEN OVER ACCU s EN LADERS WAT U MOET WETEN OVER ACCU s EN LADERS Een uitgave van mobilenergy.nl Versie 4 april 2012 1 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Accu s Introductie... 3 Accu s Introductie... 5 Hoe weet ik wanneer een accu leeg

Nadere informatie

MAMMUT CTRAIL HET RANGEERSYSTEEM VOOR BEDRIJFSAANHANGERS

MAMMUT CTRAIL HET RANGEERSYSTEEM VOOR BEDRIJFSAANHANGERS MAMMUT CTRAIL HET RANGEERSYSTEEM VOOR BEDRIJFSAANHANGERS MAMMUT CTRAIL Het intelligente rangeersysteem voor bedrijfsaanhangers Met het AL KO MAMMUT rangeersysteem kunt u met een paar duimbewegingen en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort Fun2Go Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 17.04 Positie zitting Om de positie van de stoel correct

Nadere informatie

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE 365 dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111

Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gebruikershandleiding Peugeot CE22, CE33, CE141, CE132, CE122, CE151, CE101, CE111 Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u meer mogelijkheden

Nadere informatie

SNEL STARTEN. STIL WERKEN. UITZONDERLIJK RESULTAAT.

SNEL STARTEN. STIL WERKEN. UITZONDERLIJK RESULTAAT. SNEL STARTEN. STIL WERKEN. UITZONDERLIJK RESULTAAT. HUSQVARNA ACCU-SERIE VOOR TUINGEREEDSCHAP 2016 ALLE KRACHT EN PRESTATIES DIE U MAG VERWACHTEN, IN EEN INTUÏTIEF DESIGN. Met de Husqvarna Accu-serie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing, waarschuwingen en veiligheidsvoorschriften voor gesloten batterijen met vast elektrolyt (AGM-technologie) voor motorfietsen.

Gebruiksaanwijzing, waarschuwingen en veiligheidsvoorschriften voor gesloten batterijen met vast elektrolyt (AGM-technologie) voor motorfietsen. Gebruiksaanwijzing, waarschuwingen en veiligheidsvoorschriften voor gesloten batterijen met vast elektrolyt (AGM-technologie) voor motorfietsen. Let op de aanwijzingen op de batterij, in de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Inhoud. viamobil V25. Overzicht 4. Product voordelen 5. Product opbouw 6. Opties 8. Technische data 9. Vernieuwingen 10.

Inhoud. viamobil V25. Overzicht 4. Product voordelen 5. Product opbouw 6. Opties 8. Technische data 9. Vernieuwingen 10. Product Informatie 2 Inhoud viamobil V25 Overzicht 4 Product voordelen 5 Product opbouw 6 Opties 8 Technische data 9 Vernieuwingen 10 viamobil V25 3 Overzicht Gevoed door accu technologie EXTREEM DUURZAAM

Nadere informatie

ULTIMATE POWER + BATTERY SEALED MAINTENANCE FREE Toepassingen van een AW Accu onderhoudsvrije en gesloten accu:

ULTIMATE POWER + BATTERY SEALED MAINTENANCE FREE  Toepassingen van een AW Accu onderhoudsvrije en gesloten accu: SEALED MAINTENANCE FREE WWW.AXIWIN.COM De AW Accu accu is een absolute kwaliteitsaccu en is geheel gesloten en onderhoudsvrij. U kunt de accu na aanschaf direct aansluiten en gebruiken. Buiten de noodzakelijke

Nadere informatie

1 Voor elke 25Kg waterverplaatsing is minimaal 1 Lbs (pond) stuwkracht nodig. Deel de maximale waterverplaatsing van uw boot (in Kg.

1 Voor elke 25Kg waterverplaatsing is minimaal 1 Lbs (pond) stuwkracht nodig. Deel de maximale waterverplaatsing van uw boot (in Kg. Gebruikshandleiding MinnKota Endura 1) Algemeen 2) Waarschuwingen 3) Technische specificaties 4) Installatie 5) Gebruik 6) Onderhoud 1) Algemeen De MinnKota Endura electrische buitenboordmotoren staan

Nadere informatie

Motor Accu Sensor Display. Waar moet je op letten bij aanschaf

Motor Accu Sensor Display. Waar moet je op letten bij aanschaf Motor Accu Sensor Display Waar moet je op letten bij aanschaf 1 Wat maakt een fiets een e-bike? E-Bike Fiets met elektrische trapondersteuning Dus: een fiets met een motor (maar spierkracht is noodzakelijk)

Nadere informatie

Handleiding Otter POD motor

Handleiding Otter POD motor Handleiding Otter POD motor Inhoud Veiligheidsvoorschriften... 2 Inleiding;... 2 POD motor... 3 Installatie en aansluiten;... 3 Varen met de OTTER... 4 Onderhoud... 5 Garantie... 5 Specificaties... 5 Waarschuwing;...

Nadere informatie

Complete set prijzen Elektrisch Varen +.

Complete set prijzen Elektrisch Varen +. Complete set prijzen Elektrisch Varen +. Op het gebied van elektrisch varen is Bellmarine inmiddels een toonaangevend begrip. De jarenlange ervaring, kwaliteit en duurzaamheid staan garant voor puur vaarplezier!

Nadere informatie

Cruise 2.0 /4.0 / T/R

Cruise 2.0 /4.0 / T/R 2017 Cruise 2.0 /4.0 /10.0 - T/R Cruise 2.0 /4.0 /10.0 - T/R Krachtig De Torqeedo Cruise serie is het schone en stille alternatief voor benzinemotoren tot 25 PK. Door het hoge koppel en de grote schroef

Nadere informatie

Hartelijk dank voor de aankoop van uw E-Kruiwagen.

Hartelijk dank voor de aankoop van uw E-Kruiwagen. HANDLEIDING Hartelijk dank voor de aankoop van uw E-Kruiwagen. Leverancier: DaviLot Weerdslag 18 7206 BR ZUTPHEN www.davilot.nl Garantie en Service aanvragen: 0575-775717 service@ekruiwagen.nl Producent:

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's vevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

ATTITUDE PURE VRIJHEID

ATTITUDE PURE VRIJHEID ATTITUDE PURE VRIJHEID WHAT S YOUR ATTITUDE? ERVAAR VRIJHEID ALS NOOIT TEVOREN MET DE NIEUWE QUICKI E ATTITUDE AANKOPPELFIETS. ATTITUDE Manual Of je nu wilt gaan sporten of je mobiliteit wilt vergroten,

Nadere informatie

Bedienungsanleitung. Bitte lesen diese Anleitung vor Inbetriebnahme genau durch und bewahren Sie diese für spätere Bezugnahme sorgfältig auf!

Bedienungsanleitung. Bitte lesen diese Anleitung vor Inbetriebnahme genau durch und bewahren Sie diese für spätere Bezugnahme sorgfältig auf! NL Art.-Nr. 16526 POWER PACK BULLY 1000 Ampere Starthilfe Bedienungsanleitung Bitte lesen diese Anleitung vor Inbetriebnahme genau durch und bewahren Sie diese für spätere Bezugnahme sorgfältig auf! 1

Nadere informatie

// PURE STIJL IN ELKE BOCHT

// PURE STIJL IN ELKE BOCHT What s your Ervaar vrijheid als nooit tevoren met de nieuwe Quicki e Attitude aankoppelfiets. Of je nu wilt gaan sporten of je mobiliteit wilt vergroten, er is altijd een Attitud e die perfect bij jou

Nadere informatie

Gebruikershandleiding kort

Gebruikershandleiding kort kort Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Positie zitting Om de positie van de stoel correct in te stellen zet de berijder een voet op het pedaal in de uiterste stand vanaf de berijder. Stel de

Nadere informatie

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B HANDLEIDING Inhoud 1. Batterijpakket... 4 1.1. Onderdelen... 4 1.2. Batterijpakket opladen... 5 2. Bediening... 7 2.1. Beveiliging... 7 2.2. Display... 7 2.3. Vullingsgraad... 7 2.4. Trapbekrachtiging...

Nadere informatie

max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel

max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel max-e de elektrische aandrijving voor uw manuele rolstoel geeft u een maximale mobiliteit www.aat-online.de Mobiliteit is synoniem van vrijheid. In een rolstoel betekent dit zich zowel binnen als buiten

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING voor 12V lood-zuur accu s van 1 tot 85Ah

GEBRUIKSAANWIJZING voor 12V lood-zuur accu s van 1 tot 85Ah GEBRUIKSAANWIJZING voor 12V lood-zuur accu s van 1 tot 85Ah NL HARTELIJK GEFELICITEERD MET DE AANKOOP VAN DEZE EXIDE TECHNOLOGIES ACCULADER Deze acculader stelt u in staat om uw accu steeds in een optimale

Nadere informatie

NIEUW ACCU ASSORTIMENT

NIEUW ACCU ASSORTIMENT NIEUW ACCU ASSORTIMENT NIEUW ACCU HEGGENSCHAAR Haarscherp nauwkeurig dankzij de lasergesneden, diamantgeslepen stalen messen met dubbele werking. 56V 61 cm lengte mes 22 mm max. diameter takken 4,05 Kg

Nadere informatie

Universele handleiding elektrisch rijdend speelgoed

Universele handleiding elektrisch rijdend speelgoed Universele handleiding elektrisch rijdend speelgoed (versie 3 februari 2017) Montage: 1. Controleer voordat u aan de slag gaat met de montage van uw kinderauto, quad of kindermotor of alle onderdelen volledig

Nadere informatie

CAR HIFI TUNING OFFROAD BOTEN

CAR HIFI TUNING OFFROAD BOTEN CAR HIFI TUNING OFFROAD BOTEN OPTIMA YELLOWTOP DE BATTERIJ VOOR EXTREME EISEN Hogere geluidskwaliteit door lage inwendige weerstand Geen gasvorming, geen onaangename geuren, 100 % lekvrij OPTIMA YellowTop

Nadere informatie

Handleiding energiebesparingen met universele tijdklokken en Walstroom energysaver

Handleiding energiebesparingen met universele tijdklokken en Walstroom energysaver Handleiding energiebesparingen met universele tijdklokken en Walstroom energysaver Pagina 1.1 Inleiding 2 1.2 In- en uitschakelen van de verwarming. 1.3 In -en uitschakelen van de elektrische warmwaterboiler.

Nadere informatie

De autoaccu. Create PDF with GO2PDF for free, if you wish to remove this line, click here to buy Virtual PDF Printer

De autoaccu. Create PDF with GO2PDF for free, if you wish to remove this line, click here to buy Virtual PDF Printer De autoaccu In dit hoofdstuk behandelen we de functie van de autoaccu, hoe de autoaccu werkt. Dus wat er allemaal gebeurt tijdens het laden en het ontladen van de batterij. Wanneer je dit onderdeel van

Nadere informatie

PAS NÉCESSAIRE. Los van de stroompaal. Voordeel is dat rustige plekjes beschikbaar zijn, omdat anderen graag aan de prik staan

PAS NÉCESSAIRE. Los van de stroompaal. Voordeel is dat rustige plekjes beschikbaar zijn, omdat anderen graag aan de prik staan TECHNIEK ENERGIE Los van de stroompaal PAS NÉCESSAIRE Wie niet aan de stroompaal wil staan, maar wel een paar dagen op dezelfde plek gebruik wil maken van elektrische apparatuur, moet op zoek naar manieren

Nadere informatie

Drukken, afname verhogen helemaal op gevoel.

Drukken, afname verhogen helemaal op gevoel. Drukken, afname verhogen helemaal op gevoel. De multischuurmachine PSM 10,8 LI met PowerAutomatic. NIEUW! De multischuurmachine PSM 10,8 LI. Hiermee schuurt u zonder snoer, praktisch en supercomfortabel.

Nadere informatie

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING [1] b c g d f e a [2] 0,5 1 2 NL Gebruiksaanwijzing ALCT 6/24-2 VOORWOORD Geachte klant, Dank u voor de aanschaf van de ANSM ANN lader ALC T 6-24/2. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Hybride voortstuwing sloep met ballen

Hybride voortstuwing sloep met ballen Hybride voortstuwing sloep met ballen Sloep met ballen is een overnaads geklonken aluminium reddingssloep van 8,25 m met een gewicht van circa 2500 kilo. Voor deze sloep ben ik op zoek naar een hybride

Nadere informatie

CEDEL SOLAR AUTONOOM. Informatie, specificaties en handleiding

CEDEL SOLAR AUTONOOM. Informatie, specificaties en handleiding CEDEL SOLAR AUTONOOM Informatie, specificaties en handleiding De Cedel Solar Autonoom systemen zijn door Cedel B.V. samengesteld. Kijk voor meer informatie op webshop.cedel.nl. Cedel B.V. Portugallaan

Nadere informatie

Elektrische fiets. Handleiding

Elektrische fiets. Handleiding Elektrische fiets Handleiding 6-7-2009 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...1 Display:...2 Openen van de Accubehuizing...3 Hoe de accu wordt opgeladen...3 U kunt de accu als volgt opladen:...3 Onderhoud van

Nadere informatie

Wilt u vrij zijn en genieten van electrisch comfort net als thuis?

Wilt u vrij zijn en genieten van electrisch comfort net als thuis? Wilt u vrij zijn en genieten van electrisch comfort net als thuis? EFOY COMFORT - 365 dagen stroom zonder stopcontact EFOY COMFORT. De volautomatische, stille energie leverancier werkt overal, in alle

Nadere informatie

3 Vaart u op open water, dan adviseren wij 10% extra stuwkracht (Als het totaal van regel 1 en 2 45 Lbs is, dan hiernaast 10% dus 4,5 Lbs invullen)

3 Vaart u op open water, dan adviseren wij 10% extra stuwkracht (Als het totaal van regel 1 en 2 45 Lbs is, dan hiernaast 10% dus 4,5 Lbs invullen) Gebruikshandleiding MinnKota Endura 1) Algemeen 2) Waarschuwingen 3) Technische specificaties 4) Installatie 5) Gebruik 6) Onderhoud 1) Algemeen De Minn Kota Endura elektrische buitenboordmotoren staan

Nadere informatie

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING!

Onderhoud aan accu's. Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! Algemene informatie over onderhoud aan accu's Algemene informatie over onderhoud aan accu's WAARSCHUWING! De accu's bevatten bijtend zuur. De werkzaamheden moeten daarom met de grootste zorg en met geschikte

Nadere informatie

Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen. Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel

Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen. Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Simpelweg mobiel. aankoppelbare elektrische hulpmotor voor rolstoelen Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Moeiteloos en vlot rijden met een rolstoel Quix, aankoppelbare elektrische hulpmotor voor

Nadere informatie

AL-KO AMS MAMMUT HET INTELLIGENTE RANGEERSYSTEEM VOOR CARAVANS SEIZOEN

AL-KO AMS MAMMUT HET INTELLIGENTE RANGEERSYSTEEM VOOR CARAVANS SEIZOEN AL-KO AMS MAMMUT HET INTELLIGENTE RANGEERSYSTEEM VOOR CARAVANS SEIZOEN 2016-2017 15264 ItalNed - AL-KO Caravan Mammut_2016.indd 1 02-02-16 09:31 MOEITELOOS MANOEUVREREN AMS MAMMUT-RANGEERSYSTEEM Wie een

Nadere informatie

Rolstoel Duwondersteuning Een eenvoudige, betrouwbare oplossing voor moeiteloze mobiliteit. TGA Powerpack

Rolstoel Duwondersteuning Een eenvoudige, betrouwbare oplossing voor moeiteloze mobiliteit. TGA Powerpack Rolstoel Duwondersteuning Een eenvoudige, betrouwbare oplossing voor moeiteloze mobiliteit. TGA Powerpack Enkel wiel De Powerpack enkel wiel wordt in letterlijk enkele seconden onder elke rolstoel gemonteerd

Nadere informatie

Veiligheidsymbolen... 4. Basissituaties... 5. Opvouwen in 3 stappen... 6. Fietsonderdelen... 7. Waarschuwing en aandacht... 8

Veiligheidsymbolen... 4. Basissituaties... 5. Opvouwen in 3 stappen... 6. Fietsonderdelen... 7. Waarschuwing en aandacht... 8 Inhoud Veiligheidsymbolen... 4 Basissituaties... 5 Opvouwen in 3 stappen... 6 Fietsonderdelen... 7 Waarschuwing en aandacht... 8 Elektrische fiets opstarten... 9 Opladen van de accu... 10 Instructies voor

Nadere informatie

Voor ontspannen reizen

Voor ontspannen reizen Voor ontspannen reizen Geldig vanaf augustus 2018 Truma manoeuvreersystemen Inhoud 4 Inleiding Manoeuvreersystemen 6 Truma Mover XT / XT2 / XT4 7 Truma Dynamic Move Technology 8 Truma Mover SX Accessoires

Nadere informatie

MEER KRACHT IN JE WIELEN

MEER KRACHT IN JE WIELEN MEER KRACHT IN JE WIELEN Simpelweg mobiel. MADE IN GERMANY 3 2 VERLEG JE GRENZEN. Vandaag de dag is er één ding enorm belangrijk geworden: mobiliteit. Daarom hebben we een transportmiddel nodig dat volledig

Nadere informatie

Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt.

Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt. Universele motor controller Voor elk type Boegschroef (12 of 24 Volt) Accu spanningen van 12 tot 48 Volt. 12 Volt tot 4,5 kw 24 Volt tot 9,0 kw Voordelen: Gebruik- Traploos in toeren regelbaar Softstart

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

LITHIUM ION TECHNOLOGIE

LITHIUM ION TECHNOLOGIE LITHIUM ION TECHNOLOGIE SNEL & TUSSENTIJDS LADEN Een Li-ion batterij kan worden opgeladen wanneer u maar wilt: tijdens elke lunchpauze, tussen twee handelingen, etc. Een snellader kan de batterij binnen

Nadere informatie

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN HANDLEIDING Espacio Derailleur 7 versnellingen De elektrische fiets met lage instap hoge actieradius voor een minimumprijs! INHOUDSOPGAVE 1. GEBRUIK TRAPONDERSTEUNING...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 8 2.3 Gashendel (Optioneel)... 10 3 Batterijpakket en lader...

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Producteigenschappen... 3. Veiligheidssymbolen... 4. Gebruikssituaties... 4. Fietsonderdelen... 6. Opvouwen in 5 stappen... 7

Producteigenschappen... 3. Veiligheidssymbolen... 4. Gebruikssituaties... 4. Fietsonderdelen... 6. Opvouwen in 5 stappen... 7 Inhoud Producteigenschappen... 3 Veiligheidssymbolen... 4 Gebruikssituaties... 4 Fietsonderdelen... 6 Opvouwen in 5 stappen... 7 Waarschuwing en aandacht... 8 Elektrische fiets opstarten... 9 Elektrische

Nadere informatie

TECHNOLOGY Het eerst batterij-aangedreven krimpgereedschap met de PowerSense technology.

TECHNOLOGY Het eerst batterij-aangedreven krimpgereedschap met de PowerSense technology. www.nussbaumer.be TECHNOLOGY Het eerst batterij-aangedreven krimpgereedschap met de PowerSense technology. Tijden veranderen. BATTERIJ-AANGEDREVEN KRIMPGEREEDSCHAP EK 50ML En dus ook de eisen. Snel, licht

Nadere informatie

Alles over accu's. Onderwerp: Accu Docutype: Alles over accu.doc Herzien:Februari 2007 blad 1 van 1

Alles over accu's. Onderwerp: Accu Docutype: Alles over accu.doc Herzien:Februari 2007 blad 1 van 1 Alles over accu's Gelukkig worden de accu's steeds beter en gaat de apparatuur steeds zuiniger om met stroom. Intussen worden we wel steeds afhankelijker van die accu. Als u geen stroom hebt, komt er geen

Nadere informatie

Boordaccu conditiemeter 12, 24 en 48V= Detectech bestelnummer: EAN-nummer:

Boordaccu conditiemeter 12, 24 en 48V= Detectech bestelnummer: EAN-nummer: Boordaccu conditiemeter 12, 24 en 48V= Detectech bestelnummer: 007-002-001-001 EAN-nummer: 7434031827818 1. Inleiding Inzicht in de spanning, stroom, gebruikt vermogen en opgenomen energie uit de boordaccu.

Nadere informatie

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE NIEUW De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom voor uw wensen het hele jaar

Nadere informatie