nr. 807 van BERT MAERTENS datum: 1 juli 2015 aan LIESBETH HOMANS e-tendering - Gebruik door lokale besturen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nr. 807 van BERT MAERTENS datum: 1 juli 2015 aan LIESBETH HOMANS e-tendering - Gebruik door lokale besturen"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 807 van BERT MAERTENS datum: 1 juli 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING e-tendering - Gebruik door lokale besturen Sinds 2005 ontwikkelt en ondersteunt de federale overheidsdienst Personeel en Organisatie (FOD P&O) modules om overheidsopdrachten elektronisch te organiseren via internetapplicaties. Het e-procurement-project omvat vijf modules: - e-notification; - e-tendering; - e-catalogue; - e-awarding; - en e-auctions. De doelstellingen van die internetapplicaties zijn: - een grotere doeltreffendheid en efficiëntie van de aankoopprocedures; - administratieve vereenvoudiging; - transparantie van de procedures voor overheidsopdrachten; - een betere mededinging; - de verdere ontwikkeling van de stakeholders bij overheidsopdrachten. e-notification kan gebruikt worden voor het publiceren van de opdracht en de documenten. Het elektronisch indienen en openen van de offerte en het opmaken van het proces-verbaal van de opening gebeurt via e-tendering. Met de e-catalogue kunnen producten besteld worden via een elektronische catalogus. Met e-awarding worden de offertes elektronisch geëvalueerd en de opdracht gesloten. Met e-auctions kan een omgekeerde elektronische veiling georganiseerd worden. De Vlaamse overheid sloot met de federale overheid een samenwerkingsovereenkomst af voor e-procurement. Door die overeenkomst kunnen de federale applicaties door de Vlaamse overheid en de Vlaamse lokale besturen gebruikt worden. De modules zijn gratis beschikbaar. Op 20 mei 2011 besliste de Vlaamse Regering het gebruik van e-tendering bij de Vlaamse overheid op te leggen vanaf 1 januari Dat heeft voor gevolg dat de indiening van kandidaatstellingen en offertes voor overheidsopdrachten bij de Vlaamse overheid alleen nog digitaal via het onlineplatform van e-tendering kan gebeuren. Daarmee wil de Vlaamse overheid een belangrijke stap zetten naar een meer efficiënte overheid.

2 Op 22 juni 2012 gaf de Vlaamse overheid aan de diensten van de Vlaamse overheid en de Vlaamse instellingen de opdracht om offertes voor overheidsopdrachten alleen nog digitaal via het onlineplatform van e-tendering te laten gebeuren. Lokale besturen zijn niet verplicht e-tendering te gebruiken. Om de lokale besturen aan te sporen gebruik te maken van e-procurement, werd een themanummer van Binnenband (oktober 2011) aan e-tendering gewijd. Bovendien kunnen lokale besturen bij de invoering van e-tendering een beroep doen op ondersteuning van het departement Bestuurszaken. Dat departement organiseert ook geregeld opleidingen waaraan personeelsleden van de lokale besturen kunnen deelnemen. Alleen als alle bestuursniveaus e-tendering gebruiken, biedt dat voor de inschrijvers een belangrijke administratieve vereenvoudiging. Er is slechts efficiëntiewinst als de toepassing systematisch gebruikt wordt. 1. In welke mate maken lokale besturen (gemeenten, OCMW s en autonome gemeentebedrijven) gebruik van het e-tenderingsysteem bij opdrachten van werken, leveringen en diensten? Graag staving met de beschikbare cijfergegevens ter zake. 2. Is er een verschil in de mate waarin gemeenten en OCMW s gebruikmaken van e- Tendering? Is er daarbij een verschil waar te nemen tussen grotere en kleinere besturen? Zo ja, in welke mate? 3. Met welke stimulansen probeert de minister het gebruik van e-tendering bij de lokale besturen aan te moedigen? 4. Overweegt de minister om de lokale besturen te verplichten om voor opdrachten van werken, leveringen en diensten uitsluitend het e-tenderingsysteem te gebruiken?

3 LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING ANTWOORD op vraag nr. 807 van 1 juli 2015 van BERT MAERTENS Vooraf Er werd bij de federale dienst e-procurement (FOD P&O) data, m.b.t. de lokale overheden en het gebruik van de platformen, opgevraagd. Op basis van deze informatie kunnen volgende antwoorden geformuleerd worden. Er is informatie beschikbaar over gemeenten, OCMW s en provinciebesturen, en dit voor het jaar 2013, 2014 en 2015 (eerste jaarhelft). 1. Het gebruik van e-tendering door lokale overheden Het gebruik van de platformen wordt getoond in onderstaande tabel. Overheid Gemeenten en steden OCMW S Provincies Totaal We stellen vast dat, voor wat betreft de overheidsopdrachten die gepubliceerd worden, bij één op de vijf opdrachten, de elektronische indiening van offertes (etendering) mogelijk is bij de lokale en provinciale overheden. Uit de cijfers blijkt eveneens dat het gebruik van e-tendering bij steden, gemeenten en OCMW s een grote sprong maakte van 2013 naar Deze toename in het gebruik van e-tendering herhaalt zich niet naar Bij provinciebesturen is er elk jaar een toename. Bij deze provincies is de elektronische procedure nu bij 41% van de overheidsopdrachten mogelijk. Lokale overheden maken ook in 20% van hun dossiers nog steeds gebruik van de private toepassing publication online van EBP. Deze toepassing levert weliswaar het publicatiebericht aan het wettelijke e-notificationplatform maar laat geen gebruik van e-tendering toe. Zolang deze overheden dit platform blijven gebruiken zijn zij niet in staat elektronisch ingediende offertes te ontvangen. 2. Gebruik e-tendering in functie van de grootte en tussen gemeenten en OCMW s Het gebruik van e-tendering bij gemeenten en OCMW s kan worden afgelezen in onderstaande tabel.

4 Overheid Gemeenten en steden OCMW s totaal Hieruit blijkt dat er weinig verschil is tussen gemeenten én OCMW s in het gebruik van e-tendering. Aanvankelijk ( ) was het inderdaad zo dat enkele OCMW s het voortouw namen. Vandaag is dit niet meer het geval. Voor een verdere analyse van de gegevens in functie van de grootte van de gemeente, moeten we ons beperken tot de gepubliceerde dossiers, zonder de door EBP aangeleverde publicaties. Voor deze dossiers is immers deze nadere specificatie van de aanbestedende overheid niet beschikbaar. Als we onderscheid maken tussen centrumsteden en hun OCMW s en de andere gemeenten en hun OCMW s, dan blijkt het volgende. Overheid Centrumsteden OCMW s centrumsteden Totaal Andere OCMW s andere Totaal We stellen vast dat er een belangrijk verschil is in het gebruik van e-tendering tussen de centrumsteden en de kleinere steden en gemeenten. Dit verschil is niet zo duidelijk vast te stellen bij de OCMW s. Voor 2015 (eerste jaarhelft) zal bij 53% van de dossiers van de centrumsteden de elektronische indiening van offertes mogelijk zijn. Bij de kleine steden en gemeenten zal dit slechts voor 12% van de dossiers mogelijk zijn. 3. Stimulansen om het gebruik aan te moedigen Uit de ervaring bij de Vlaamse overheid blijkt dat een verplichting bijzonder stimulerend kan werken. De nieuwe Europese Richtlijn 2014/24/EU van het Europees Parlement en de Raad van 26 februari 2014 betreffende het plaatsen van overheidsopdrachten, legt het gebruik van e-tendering, bij overheidsopdrachten boven de Europese publicatiedrempel, ook op aan alle aanbestedende overheden. Voor lokale overheden gaat deze verplichting ten laatste in op 18 oktober De richtlijn laat uiteraard de overheden toe ambitieuzer te zijn dan de voorgestelde datum in de richtlijn. Voor de entiteiten van de Vlaamse overheid hebben we dit ook gedaan.

5 De federale wetgever bereidt actueel de omzetting van deze nieuwe richtlijn voor. Bij deze omzetting is de opportuniteit aanwezig om deze verplichting uit de richtlijn ook toe te passen voor de overheidsopdrachten onder de Europese publicatiedrempel. Vanuit de Vlaamse overheid volgen wij deze omzetting op in de Commissie voor de Overheidsopdrachten. In deze Commissie is het advies geformuleerd om de verplichting te veralgemenen naar overheidsopdrachten onder de Europese publicatiedrempel vanaf Hierbij zouden een aantal uitzonderingen behouden blijven voor kleinere opdrachten. In het verleden werden tal van initiatieven naar lokale overheden genomen om te sensibiliseren voor e-tendering: een studiedag, een artikel in Binnenband, een stuurgroep met vertegenwoordigers van lokale besturen die twee jaar operationeel was, opleidingen ter plaatse. Om de lokale overheden voor te bereiden zijn er tevens opleidingen van de private dienstverleners beschikbaar. Deze worden vermeld op 4. Verplichting Zoals hierboven vermeld is het aangewezen te wachten op de inwerkingtreding van de nieuwe Belgische regelgeving die de omzetting is van de nieuwe Europese richtlijn. Nadien kan overwogen worden of het aangewezen is een aanvullend Vlaams initiatief naar lokale overheden te nemen.

Elektronische overheidsopdrachten. [ snel ] [ eenvoudig ] [ toegankelijk ] [ gratis ] voor overheid en ondernemingen

Elektronische overheidsopdrachten. [ snel ] [ eenvoudig ] [ toegankelijk ] [ gratis ] voor overheid en ondernemingen Elektronische overheidsopdrachten [ snel ] [ eenvoudig ] [ toegankelijk ] [ gratis ] voor overheid en ondernemingen Uitgave 2013 Sinds 2005 ontwikkelt en ondersteunt de federale overheidsdienst Personeel

Nadere informatie

e-procurement voor bedrijven

e-procurement voor bedrijven Infosessie e-procurement voor bedrijven Federale dienst e-procurement Versie: 2017-100 Programma Programma Wat is e-procurement? Definitie en begrippen Waarom e-procurement? Wettelijk kader De voordelen

Nadere informatie

e-procurement voor bedrijven

e-procurement voor bedrijven Infosessie e-procurement voor bedrijven Federale dienst e-procurement Versie: 2015-201 Programma Programma Wat is e-procurement? Definitie en begrippen Waarom e-procurement? Wettelijk kader De voordelen

Nadere informatie

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck E-Procurement Federale Dienst e-procurement Waldo Van den Broeck Inhoud Huidige situatie Korte demonstratie e-notification e-tendering Principes uitrol Vlaamse Overheid Bespreking samenwerkingsakkoord

Nadere informatie

Betreft: De verdieping van het e-procurementprogramma.

Betreft: De verdieping van het e-procurementprogramma. CAG/13/21.02/DOC.012 Departement Bestuurszaken Nota aan de leden van CAG Afdeling Overheidsopdrachten Boudewijnlaan 30 bus 35, 1000 Brussel Tel. 02 553 76 57 - Fax 02 553 76 55 overheidsopdrachten@vlaanderen.be

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol voor het e- procurementprogramma tussen de Belgische Staat en de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest

Samenwerkingsprotocol voor het e- procurementprogramma tussen de Belgische Staat en de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest Samenwerkingsprotocol voor het e- procurementprogramma tussen de Belgische Staat en de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest Tussen: De Belgische Staat, vertegenwoordigd door de Federale Regering in

Nadere informatie

Voor opdrachten waarbij de wet Defensie en Veiligheid niet van toepassing is.

Voor opdrachten waarbij de wet Defensie en Veiligheid niet van toepassing is. Voor opdrachten waarbij de wet Defensie en Veiligheid niet van toepassing is. Houd indien nodig rekening met de overgangsmaatregelen : http://www.publicprocurement.be/nl/overgangsmaatregeleneproc Wat gedaan

Nadere informatie

nr. 444 van MARTINE TAELMAN datum: 5 februari 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Arbeidsongevallen

nr. 444 van MARTINE TAELMAN datum: 5 februari 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Arbeidsongevallen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 444 van MARTINE TAELMAN datum: 5 februari 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Omzendbrief FB 2017/1

Omzendbrief FB 2017/1 Omzendbrief FB 2017/1 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Omzendbrief Aan de colleges van

Nadere informatie

[ e-procurement ] [ Om de snelheid en kwaliteit van overheidsinvesteringen te verhogen ]

[ e-procurement ] [ Om de snelheid en kwaliteit van overheidsinvesteringen te verhogen ] [ e-procurement ] [ Om de snelheid en kwaliteit van overheidsinvesteringen te verhogen ] Overheidsopdrachten elektronisch: [ snel ] [ eenvoudig ] [ toegankelijk ] [ gratis ] zowel voor de overheid als

Nadere informatie

Ontwerp van gewestelijke omzendbrief e-procurement Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de entiteiten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Ontwerp van gewestelijke omzendbrief e-procurement Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de entiteiten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Ontwerp van gewestelijke omzendbrief e-procurement Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de entiteiten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Inhoud I. Inleiding 2 1 Algemeen en toepassingsgebied

Nadere informatie

Monitoring - Overheidsopdrachten Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de diensten van de federale Staat januari 2015 maart 2015

Monitoring - Overheidsopdrachten Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de diensten van de federale Staat januari 2015 maart 2015 Monitoring - Overheids Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de diensten van de federale Staat januari 2015 maart 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 4 Periode... 4 Overzicht

Nadere informatie

CONCEPTNOTA. Aanpak voor de aanpassing van de Vlaamse regelgeving aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) tegen uiterlijk 24 mei 2018

CONCEPTNOTA. Aanpak voor de aanpassing van de Vlaamse regelgeving aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) tegen uiterlijk 24 mei 2018 DE MINISTER PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR,

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS DE VICEMINISTER-PRESIDENT

Nadere informatie

Actuele en toekomstige nieuwigheden in de overheidsopdrachtenregelgeving

Actuele en toekomstige nieuwigheden in de overheidsopdrachtenregelgeving Actuele en toekomstige nieuwigheden in de overheidsopdrachtenregelgeving Bart Zoete Vlaamse overheid departement Bestuurszaken Afdeling Overheidsopdrachten Deel I: Het wettelijke kader 24 mei 2011 2 Europese

Nadere informatie

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord;

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord; Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, de Vlaamse overheid, het Waals Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap over de opstelling van een gemeenschappelijke lijst

Nadere informatie

E-invoicing. Efficiëntere verwerking van al uw binnenkomende facturen. Hans C. Arents

E-invoicing. Efficiëntere verwerking van al uw binnenkomende facturen. Hans C. Arents E-invoicing Efficiëntere verwerking van al uw binnenkomende facturen Hans C. Arents Senior adviseur e-government strategie & programma management Coördinatiecel Vlaams e-government (CORVE) - Departement

Nadere informatie

Inhoud. 1. Overheidsopdrachten. 2. E-procurement 2.1 enotification 2.2 etendering. 3. Info/contact

Inhoud. 1. Overheidsopdrachten. 2. E-procurement 2.1 enotification 2.2 etendering. 3. Info/contact Overheidsopdrachten Inhoud 1. Overheidsopdrachten 2. E-procurement 2.1 enotification 2.2 etendering 3. Info/contact 1. Overheidsopdrachten Wat is een overheidsopdracht? Een overheidsopdracht is een overeenkomst

Nadere informatie

Monitoring - Overheidsopdrachten Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de diensten van de federale Staat oktober 2015 december 2015

Monitoring - Overheidsopdrachten Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de diensten van de federale Staat oktober 2015 december 2015 Monitoring - Overheids Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de diensten van de federale Staat oktober 2015 december 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 4 Periode... 4 Overzicht

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële beslissing tot het afsluiten van een dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING. Stand van zaken over de rationalisering van de managementondersteunende

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING. Stand van zaken over de rationalisering van de managementondersteunende DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Stand

Nadere informatie

3. Kan de minister meedelen welk aandeel van de asielzoekers daadwerkelijk een taalcursus start?

3. Kan de minister meedelen welk aandeel van de asielzoekers daadwerkelijk een taalcursus start? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 387 van CHRIS JANSSENS datum: 23 februari 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

nr. 237 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 2 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS Lokale besturen - Financieringsmogelijkheden

nr. 237 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 2 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS Lokale besturen - Financieringsmogelijkheden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 237 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 2 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 4 Periode... 4 Overzicht voor de Federale-, Programmatorische overheidsdiensten, het Ministerie van

Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 4 Periode... 4 Overzicht voor de Federale-, Programmatorische overheidsdiensten, het Ministerie van Monitoring - Overheids Gebruik van de e-procurement-toepassingen door de diensten van de federale Staat juli 2013 september 2013 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 4 Periode... 4 Overzicht

Nadere informatie

nr. 274 van KURT DE LOOR datum: 17 december 2014 aan LIESBETH HOMANS Administratie Binnenlands Bestuur - Juridische adviezen

nr. 274 van KURT DE LOOR datum: 17 december 2014 aan LIESBETH HOMANS Administratie Binnenlands Bestuur - Juridische adviezen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 274 van KURT DE LOOR datum: 17 december 2014 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING VR 2016 2312 DOC.1539/1BIS DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006, wat betreft de overheveling van provinciepersoneel vanaf 1 januari 2018 in het kader van de afslanking

Nadere informatie

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: Regie der Gebouwen - Vlaanderen Regio Oost Universiteitslaan, 1B

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: Regie der Gebouwen - Vlaanderen Regio Oost Universiteitslaan, 1B 1/ 5 BE001 10/04/2017 - FM nummer: 2017-511074 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: Regie der Gebouwen - Vlaanderen Regio West Oude Gentweg, 75A

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: Regie der Gebouwen - Vlaanderen Regio West Oude Gentweg, 75A 1/ 5 BE001 19/05/2016 - FM nummer: 2016-515339 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten 1 / 6 BE001 31/07/2017 - BDA nummer: 2017-525001 Standaardformulier 21 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Beheer van Toegangsbeheerders Het beheer van Superusers

Beheer van Toegangsbeheerders Het beheer van Superusers Het beheer van Superusers CSAM streeft naar één gemeenschappelijke oplossing voor de toegang tot de onlinediensten van alle Belgische overheden Samenvoegen van bestaande oplossingen Meer informatie op

Nadere informatie

Ik zie dat we op een mooie opkomst kunnen rekenen. Ik wil. daarom Johann Leten en zijn team bedanken. Zij hebben

Ik zie dat we op een mooie opkomst kunnen rekenen. Ik wil. daarom Johann Leten en zijn team bedanken. Zij hebben Goede avond allemaal, Ik zie dat we op een mooie opkomst kunnen rekenen. Ik wil daarom Johann Leten en zijn team bedanken. Zij hebben immers, samen met enkele medewerkers van de FOD P&O, dat staat voor

Nadere informatie

1/ 5 BE001 04/05/ FM nummer: Standaardformulier 50 - NL Hasselt FOD Justitie Plaatsen van 3 destratificatie ventilatoren

1/ 5 BE001 04/05/ FM nummer: Standaardformulier 50 - NL Hasselt FOD Justitie Plaatsen van 3 destratificatie ventilatoren 1/ 5 BE001 04/05/2017 - FM nummer: 2017-513625 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN 30/06/2017 Federale dienst e-procurement GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten,

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING

MEDEDELING AAN DE VLAAMSE REGERING De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en armoedebestrijding

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN OONROEREND ERFGOED DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS DE VICEMINISTER-PRESIDENT

Nadere informatie

E-PROCUREMENTPROGRAMMA. Module e-tendering LEIDRAAD

E-PROCUREMENTPROGRAMMA. Module e-tendering LEIDRAAD E-PROCUREMENTPROGRAMMA Module e-tendering LEIDRAAD etendering-september2010.indd 1 8/09/2010 14:19:25 Gebruik van de leidraad Dit is de tweede versie van de leidraad. Naar aanleiding van vragen, meldingen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 23 december 2016 tot vaststelling van de regels inzake de werking en de verdeling van een Vlaams fonds voor de stimulering

Nadere informatie

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een:

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: 1/ 5 BE001 02/08/2016 - FM nummer: 2016-523401 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de werknemers van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel

Nadere informatie

DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING

DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING CONCEPTNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: integratie

Nadere informatie

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck. Christian Henrard

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck. Christian Henrard E-Procurement Federale Dienst e-procurement Waldo Van den Broeck Christian Henrard Startpagina e-tendering Via de portaalsite: www.publicprocurement.be Rechtstreeks: https://enten.publicprocurement.be

Nadere informatie

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN februari 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Vereisten... 4 2.1. Een computer uitgerust met :... 4 2.2. Voorzieningen voor het werken

Nadere informatie

DECREET. tot wijziging van artikel 92, 93, 95, 98 en 102bis van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode VERWIJZINGEN*

DECREET. tot wijziging van artikel 92, 93, 95, 98 en 102bis van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode VERWIJZINGEN* VR 2017 1003 DEC.0029 Vlaams ar emen DECREET tot wijziging van artikel 92, 93, 95, 98 en 102bis van het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode VERWIJZINGEN* Zitting 2016-2017 Document -

Nadere informatie

nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Tegemoetkomingen aan vakbonden

nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Tegemoetkomingen aan vakbonden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

Vereenvoudigde aankondiging van een opdracht Bericht van aankoop Bericht van verkoop Afdeling I: Aanbestedende overheid/aanbestedende instantie

Vereenvoudigde aankondiging van een opdracht Bericht van aankoop Bericht van verkoop Afdeling I: Aanbestedende overheid/aanbestedende instantie 1 / 6 BE001 05/09/2017 - BDA nummer: 2017-527391 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

VR DOC.1619/2

VR DOC.1619/2 VR 2018 2112 DOC.1619/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de werking van het Fonds ter bestrijding van de uithuiszettingen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot

Nadere informatie

1/ 5 BE001 27/06/ FM nummer: Standaardformulier 50 - NL A HR Business analist Stedelijk Onderwijs Antwerpen

1/ 5 BE001 27/06/ FM nummer: Standaardformulier 50 - NL A HR Business analist Stedelijk Onderwijs Antwerpen 1/ 5 BE001 27/06/2016 - FM nummer: 2016-519700 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

b) Hoeveel werkzoekenden werden in de periode 1/1/ /4/2017 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen?

b) Hoeveel werkzoekenden werden in de periode 1/1/ /4/2017 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 664 van ROB BEENDERS datum: 31 mei 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

nr. 674 van GWENNY DE VROE datum: 10 augustus 2016 aan LIESBETH HOMANS Renovatiepremie - Stand van zaken

nr. 674 van GWENNY DE VROE datum: 10 augustus 2016 aan LIESBETH HOMANS Renovatiepremie - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 674 van GWENNY DE VROE datum: 10 augustus 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: Regie der Gebouwen - Vlaanderen Regio Noord Italiëlei, 4 b15

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: Regie der Gebouwen - Vlaanderen Regio Noord Italiëlei, 4 b15 1/ 5 BE001 03/05/2017 - FM nummer: 2017-513440 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

De aanvrager van de renovatiepremie moet voldoen aan een aantal voorwaarden m.b.t.: - inkomen; - woning; - eigendom; - facturen; - aantal aanvragen.

De aanvrager van de renovatiepremie moet voldoen aan een aantal voorwaarden m.b.t.: - inkomen; - woning; - eigendom; - facturen; - aantal aanvragen. VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING Vraag

Nadere informatie

De dematerialisering in de nieuwe wet overheidsopdrachten. Inge Jalet Cel Aankoopbeleid en Advies

De dematerialisering in de nieuwe wet overheidsopdrachten. Inge Jalet Cel Aankoopbeleid en Advies De dematerialisering in de nieuwe wet overheidsopdrachten Inge Jalet Cel Aankoopbeleid en Advies Inhoudstafel Inleiding Voorrang van elektronische communicatiemiddelen op klassieke communicatiemiddelen

Nadere informatie

Advies. Aanpassing decreten aan Algemene Verordening Gegevensbescherming. Brussel, 12 februari 2018

Advies. Aanpassing decreten aan Algemene Verordening Gegevensbescherming. Brussel, 12 februari 2018 Advies Aanpassing decreten aan Algemene Verordening Gegevensbescherming Brussel, 12 februari 2018 SERV_20180212_algemene_verordening_gegevensbescherming_ADV Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat

Nadere informatie

e-procurement en de nieuwe wetgeving overheidsopdrachten: overgangsregeling voor het publiceren van aankondigingen

e-procurement en de nieuwe wetgeving overheidsopdrachten: overgangsregeling voor het publiceren van aankondigingen versie 1/06/2017 e-procurement en de nieuwe wetgeving overheidsopdrachten: overgangsregeling voor het publiceren van aankondigingen 1. Inleiding Op 30 juni 2017 treedt de nieuwe wetgeving overheidsopdrachten

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 december 2006 betreffende de uitvoering van het Vlaamse inburgeringsbeleid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 december 2006 betreffende de uitvoering van het Vlaamse inburgeringsbeleid; Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van diverse bepalingen van het decreet van 7 juni 2013 betreffende het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid wat betreft de participatieorganisatie en

Nadere informatie

CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES

CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES 1 Inleiding 2 Wat heb je nodig? 2.1 De minimale configuratie 2.2 De tussenoplossing (aangeraden) 2.3 De maximale configuratie 3 Een dossier voorbereiden 3.1 Parameters 3.2

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

E-Procurement Overheidsaanbestedingen via het web

E-Procurement Overheidsaanbestedingen via het web informeert - adviseert - stimuleert Agentschap Ondernemen informeert - adviseert - stimuleert E-Procurement Overheidsaanbestedingen via het web informeert - adviseert - stimuleert informeert - adviseert

Nadere informatie

Vereenvoudigde aankondiging van een opdracht Bericht van aankoop Bericht van verkoop Afdeling I: Aanbestedende overheid/aanbestedende instantie

Vereenvoudigde aankondiging van een opdracht Bericht van aankoop Bericht van verkoop Afdeling I: Aanbestedende overheid/aanbestedende instantie 1 / 6 BE001 19/01/2018 - BDA nummer: 2018-501548 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING VOORONTWERP VAN DECREET HOUDENDE INSTEMMING MET HET SAMENWERKINGSAKKOORD VAN (DATUM) TUSSEN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP, DE FRANSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMSSIE MET BETREKKING

Nadere informatie

Het principe van de sociale voorkeur

Het principe van de sociale voorkeur Vragen naar: Sébastien Pereau E-mail: Sebastien.Pereau@mi-is.be Tel : 02 508 86 81 Fax : 02 508 86 72 http://socialeconomy.fgov.be Ons kenmerk Datum laatste wijziging ESE/30/2 donderdag 24 mei 2007 Betreft:

Nadere informatie

Usergroup e-procurement. 22 november 2016

Usergroup e-procurement. 22 november 2016 Usergroup e-procurement 22 november 2016 1 Programma I. Nieuwe wetgeving: impact op e-procurement II. Aanpassingen e-tendering III. Aanpassingen e-catalogue pauze IV. Uniform Europees Aanbestedingsdocument

Nadere informatie

Overeenkomst over de afbetaling van de huurachterstal en de begeleiding van de huurder door het OCMW

Overeenkomst over de afbetaling van de huurachterstal en de begeleiding van de huurder door het OCMW Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van 3 mei 2019 tot instelling van een tegemoetkoming aan het OCMW ter bestrijding van uithuiszettingen Bijlage: typeovereenkomst tussen huurder, verhuurder

Nadere informatie

VR DOC.0254/2TER

VR DOC.0254/2TER VR 2018 3003 DOC.0254/2TER Voorontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 7 juni 2013 betreffende het Vlaamse integratie- en inburgeringsbeleid DE VLAAMSE REGERING, Op

Nadere informatie

1. Hoe en door wie worden inschakelingsbedrijven erkend na de overdracht van de federale bevoegdheden naar Vlaanderen?

1. Hoe en door wie worden inschakelingsbedrijven erkend na de overdracht van de federale bevoegdheden naar Vlaanderen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 370 van ROB BEENDERS datum: 3 januari 015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING & DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS & DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE

DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING & DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS & DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING & DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS & DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE & DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

Briefadvies. Decreet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Brussel, 23 februari 2018

Briefadvies. Decreet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Brussel, 23 februari 2018 Briefadvies Decreet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Brussel, 23 februari 2018 Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01 11 info@salv.be

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 1/ 5 BE001 12/06/2017 - BDA nummer: 2017-518231 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een:

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: 1/ 5 BE001 20/04/2015 - FM nummer: 2015-509735 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Richtlijn 2014/24/EU

Aankondiging van een opdracht Richtlijn 2014/24/EU 1 / 7 BE001 01/08/2017 - BDA nummer: 2017-525070 Standaardformulier 2 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

1/ 6 BE001 26/05/ BDA nummer: Standaardformulier 14 - NL GB 842/ Schoonmaak van gebouwen De Lijn entiteit Antwerpen

1/ 6 BE001 26/05/ BDA nummer: Standaardformulier 14 - NL GB 842/ Schoonmaak van gebouwen De Lijn entiteit Antwerpen 1/ 6 BE001 26/05/2016 - BDA nummer: 2016-516185 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006, wat betreft de overheveling van provinciepersoneel vanaf 1 januari 2018 in het kader van de afslanking

Nadere informatie

Hoe staan deze cijfers ten opzichte van de cijfers van vorige jaren? Wat is hier volgens de minister een mogelijke verklaring voor?

Hoe staan deze cijfers ten opzichte van de cijfers van vorige jaren? Wat is hier volgens de minister een mogelijke verklaring voor? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 222 van VALERIE TAELDEMAN datum: 6 januari 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België

UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België UITVOEREN VAN WERKEN IN BELGIE Contracteren met de overheid de overheidsopdracht in België NKVK 13 oktober 2015 Lore Derdeyn Overzicht A. Overheidsopdracht B. Toepasselijke reglementering C. Vindplaats

Nadere informatie

De viceminister president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand

De viceminister president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand De viceminister president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft : - Aangekondigde

Nadere informatie

Vereenvoudigde aankondiging van een opdracht Bericht van aankoop Bericht van verkoop Afdeling I: Aanbestedende overheid/aanbestedende instantie

Vereenvoudigde aankondiging van een opdracht Bericht van aankoop Bericht van verkoop Afdeling I: Aanbestedende overheid/aanbestedende instantie 1 / 6 BE001 14/07/2017 - BDA nummer: 2017-524092 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap".

COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling Vlaamse Gemeenschap. COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". Brussel, 5 mei 2017 PROTOCOL NR.. 13 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIEN EN ENERGIE EN DE VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp

Nadere informatie

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen?

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 315 van ROB BEENDERS datum: 20 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een:

Deze aankondiging heeft betrekking op de bekendmaking van een: 1/ 5 BE001 27/07/2015 - FM nummer: 2015-519352 Standaardformulier 50 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Aankondiging van een gegunde opdracht

Aankondiging van een gegunde opdracht 1 / 5 BE001 29/09/2017 - BDA nummer: 2017-529593 Standaardformulier 3 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

B-Brussel: Onderhoud van datanetwerkuitrusting 2012/S Aankondiging van een opdracht. Diensten

B-Brussel: Onderhoud van datanetwerkuitrusting 2012/S Aankondiging van een opdracht. Diensten 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:352393-2012:text:nl:html B-Brussel: Onderhoud van datanetwerkuitrusting 2012/S 213-352393 Aankondiging van een opdracht

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 1/ 5 BE001 25/05/2016 - BDA nummer: 2016-516005 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam Overzicht basisprincipes Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam De klant staat centraal in alles wat we doen. We zijn betrouwbaar voor

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED, DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING EN DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN,

Nadere informatie

nr. 636 van MERCEDES VAN VOLCEM datum: 20 juni 2016 aan LIESBETH HOMANS Sociale huurwoningen - Isolatie

nr. 636 van MERCEDES VAN VOLCEM datum: 20 juni 2016 aan LIESBETH HOMANS Sociale huurwoningen - Isolatie SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 636 van MERCEDES VAN VOLCEM datum: 20 juni 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

Bouwkroniek Premium is het nieuwe online platform voor een efficiënt beheer van al uw aanbestedingen.

Bouwkroniek Premium is het nieuwe online platform voor een efficiënt beheer van al uw aanbestedingen. Premium, ELKE DAG alle overheidsopdrachten in de bouwsector Premium is het nieuwe online platform voor een efficiënt beheer van al uw aanbestedingen. Inclusief de dagelijkse elektronische alert service

Nadere informatie

Aankondiging van een gegunde opdracht

Aankondiging van een gegunde opdracht 1 / 5 BE001 27/07/2017 - BDA nummer: 2017-524837 Standaardformulier 3 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Bulletin der Aanbestedingen. Bulletin des Adjudications. Bulletin No 2014-89 Du 30 mars 2014. Bulletin Nr 2014-89 Van 30 maart 2014

Bulletin der Aanbestedingen. Bulletin des Adjudications. Bulletin No 2014-89 Du 30 mars 2014. Bulletin Nr 2014-89 Van 30 maart 2014 Bulletin des Adjudications Publications du Service Fédéral e-procurement SPF P&O - 51, rue de la Loi - B-1040 Bruxelles Publicaties van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O - Wetstraat, 51 - B-1040

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 26 juni 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 26 juni 2017; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de delegatie van diverse bevoegdheden inzake de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen, de stadsdistrictsraadsverkiezingen, de verkiezingen van de raad voor

Nadere informatie

MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME

MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BUITENLANDS BELEID, MEDIA EN TOERISME VLAAMS MINISTER VAN FINANCIEN EN BEGROTING EN RUIMTELIJKE ORDENING NOTA AAN DE VLAAMSE

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpunt van

Nadere informatie

Kwaliteit binnen de VO en daarbuiten. Beleidsdomein- en bestuursniveauoverschrijdende initiatieven

Kwaliteit binnen de VO en daarbuiten. Beleidsdomein- en bestuursniveauoverschrijdende initiatieven Kwaliteit binnen de VO en daarbuiten Beleidsdomein- en bestuursniveauoverschrijdende initiatieven Coördinatie en vertegenwoordiging van het Vlaams niveau binnen bredere kwaliteitsnetwerk - BZ vertegenwoordigt

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen van de Wet van 15 mei 2014 in de Wet Overheidsopdrachten

Belangrijkste wijzigingen van de Wet van 15 mei 2014 in de Wet Overheidsopdrachten Belangrijkste wijzigingen van de Wet van 15 mei 2014 in de Wet Overheidsopdrachten Versie juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Nieuwe uitsluitingsgrond... 3 2 Energie-efficiëntieprestaties... 4 Belangrijkste

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Richtlijn 2014/24/EU

Aankondiging van een opdracht Richtlijn 2014/24/EU 1 / 6 BE001 29/11/2017 - BDA nummer: 2000-000000 Standaardformulier 2 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 64.474/3 van 19 november 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende het gebruik van open standaarden door de provinciale besturen en tot

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Richtlijn 2014/24/EU

Aankondiging van een opdracht Richtlijn 2014/24/EU 1 / 6 BE001 23/08/2017 - BDA nummer: 2017-526552 Standaardformulier 2 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie