VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL"

Transcriptie

1 VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Bloso Met de steun van de Vlaamse overheid VOORWAARDEN OM TE KUNNEN DEELNEMEN AAN HET EXAMEN VOOR EXAMINATOREN Om te worden aangesteld als examinator, moet de sportschutter voldoen aan volgende voorwaarden: 1 sportschutter zijn, en houder zijn van een sportschutterslicentie die minstens geldig is voor de wapencategorieën waarover hij bevoegd is de examens af te nemen; 2 minstens 5 jaar ervaring hebben met wapens uit de betrokken wapencategorie waarvoor hij bevoegd is de examens af te nemen. 3 gedurende tenminste 5 jaar zijn aangesloten bij de Federatie; 4 slagen voor een theoretische proef voor examinatoren. Deze proef bestaat uit 40 meerkeuzevragen die handelen over de regelgeving inzake wapens en het statuut van de sportschutter. Een juist antwoord levert één punt op, bij een fout antwoord wordt een punt afgetrokken. De kandidaat slaagt in de proef als hij minstens 32 punten op 40 haalt; 5 slagen voor een praktische en technische proef over de volgende onderdelen: - Veilig manipuleren van vuurwapens in de wapencategorieën waarvoor hij de proeven mag afnemen; - Velduiteenname van vuurwapens in de wapencategorieën waarvoor hij de proeven mag afnemen; - Praktische organisatie van een examen; - Nagaan van de vereisten opgesomd in artikel 13, 1 van dit reglement waaraan een kandidaat moet voldoen om te slagen voor de praktische proef; - Kennis van de interne procedures bij de Federatie. 6 instemmen met de door de Federatie opgestelde deontologische code voor examinatoren en deze deontologische code strikt naleven. Van de in 5 bedoelde praktische en technische proef zijn vrijgesteld: - de leden van de Raad van Bestuur van de Federatie; - de kandidaat-examinatoren die een diploma van trainer A of trainer B van de VTS hebben; - de ambtenaren die gemachtigd zijn door een politiedienst of een erkende politieschool om de praktische proef af te nemen zoals voorzien in artikel 9bis, 3, tweede lid van het KB van 20 september 1991 tot uitvoering van de wet van 3 januari 1933 op de vervaardiging van, de handel in en het dragen van wapens en op de handel in munitie en van de wapenwet Zijn onverenigbaar met de functie van examinator: -wapenhandelaars en hun vertegenwoordigers en/of aangestelde personeel - alle andere personen die een beroep uitoefenen dat het voorhanden hebben van vuurwapens impliceert met het oog tot het verhandelen van wapens.

2 Algemeen Het praktische gedeelte examen praktische schietproef voor examinatoren is een uitsluitend mondelinge proef en bevat twee delen. Zijnde de velduiteenname van één of meer wapens en het examineren van een kandidaat schutter. Velduiteenname De kandidaat examinator dient minimaal de uiteenname en werking van volgende vuurwapens te kennen : Type Revolver Pistool Soort of Merk 1. Single Action 2. Smith & Wesson 3. Colt Feinwerkbau AW Walther GSP Zwaar kaliber Geweer Getrokken loop GP 2. Glock 3. Sig Sauer 4. Colt Match geweer ( grendel ) Zwaar kaliber 1. Mauser Geweer Glad Loop 1. Tweeloop ( juxtaposé of superposé ) 2. Pomp action Zwart kruit 1. Zelfde type wapens als hierboven Met dien verstande dat een kandidaat examinator kan kiezen voor één of meerdere categorieën, wat impliceert dat hij dan enkel in de toekomst kan examineren voor de categorie waarvoor hij is geslaagd. Examineren kandidaat schutter De kandidaat - examinator dient het volgende reglement, toepasbaar voor het afnemen van de schietproeven, te kennen en in praktijk te brengen. De kandidaat examinator zal beoordeeld worden op de wijze van afnemen van de proef. Er zal worden nagegaan, doch niet uitsluitend, of de kandidaat adequaat reageert op niet correcte situaties

3 DE PRAKTISCHE SCHIETPROEF VOOR EXAMINATOREN HANDLEIDING Reglement praktische schietproeven 1 DE DOCUMENTEN 1.1 De kandidaat dient volgende documenten voor te leggen: Hij/zij is lid van een club aangesloten bij een erkende schietsportfederatie a Zijn/haar identiteitskaart b De aansluitingskaart bij een erkende schietsportfederatie c De voorlopige sportschutterslicentie of de sportschutterslicentie ( eventueel, is niet noodzakelijk ) Hij/zij is geen lid van een club aangesloten bij een erkende schietsportfederatie a Zijn/haar identiteitskaart b Het attest van slagen in de theoretische proef afgelegd bij de lokale politie dat tevens dienst doet als voorlopige vergunning c Een attest van de verzekering dat het schieten dekt 1.2 Indien de kandidaat de documenten voorzien in punt 1.1 niet kan voorleggen, kan hij/zij niet aan de proef deelnemen 1.3 De proef kan worden afgelegd met een wapen dat ter beschikking is gesteld door een andere schutter of door een schietclub. In voorkomend geval dienen volgende documenten te worden voorgelegd: a Indien het wapen behoort aan een fysiek persoon: de identiteitskaart b Het document model 9 (model 6) met de sportschutterslicentie of het jachtverlof van de eigenaar van het gebruikte wapen. c De vergunning tot het voorhanden hebben van een vergunningsplichtig vuurwapen (model 9 of model 4) 1.4 Indien de kandidaat de documenten voorzien in punt 1.3 niet kan voorleggen, kan hij/zij niet aan de proef deelnemen. 1.5 Het wapen waarmee de proef zal afgelegd worden, dient naar en van de schietstand vervoerd te worden volgens de voorwaarden voorzien in de wapenwet. Het wapen wordt slechts van zijn verpakking ontdaan in de schietbox. 1.6 Een van de examinatoren zal de overeenkomst van het nummer van het gebruikte wapen met de voorgelegde documenten nagaan. 1.7 Aan het afleggen van de schietproef is een administratieve vergoeding verbonden van 10 euro, ongeacht het aantal proeven dat wordt afgelegd. Deze vergoeding wordt betaald bij het inschrijven.

4 2 DE SCHIETPROEF 2.1 De schietproef laat de beoordeling van de schutter toe en bestaat uit: a. Het uitpakken van het wapen. b Het schieten van een reeks van vijf patronen met één of twee handensteun (naar keuze van de schutter) op 25m. Tijdens het verloop van deze reeks wordt de veiligheidsvoorziening in werking gesteld en dient de schutter hierop te reageren. Indien er geen visuele of auditieve veiligheidsvoorziening aanwezig is wordt een alternatief afgesproken tussen de hoofdexaminator en de schutter. Op aangeven van de examinator wordt de resterende munitie verschoten. c Het schieten van een reeks van tweemaal vijf patronen met één hand op 25m, herladen inbegrepen. d De velduiteenname. Gaat door in de schietbox e Het opbergen van het wapen. 2.2 Het verloop van de schietproef Het uitpakken en klaar leggen van het wapen. a Het wapen mag enkel worden neergelegd als het op een zichtbare manier ontladen is. (schuif of trommel open voor jachtwapens: gebroken) b De loop van het wapen dient in de richting van de doelen gericht te zijn Het schieten van de eerste reeks patronen. a Bevel van de examinator: is de schutter klaar? vullen met 5 patronen laden en maak u klaar vuur. b De loop van het wapen moet gedurende de ganse oefening in de richting van de doelen gericht blijven. c Nazicht door de examinator van het gebruik van de richtmiddelen en de beheersing van de schietrichting en de terugslag d 70 % van de kogels dienen de kaart te raken, alle kogels dienen minstens in de schietzone (kogelvanger) terecht te komen De auditieve of visuele alarmvoorziening. a Bij de inwerkingtreding van de alarmvoorziening (of op aangeven van de simulering ervan) dient de kandidaat Onmiddellijk het vuren te stoppen. De wijsvinger uit de trekkerbeugel te verwijderen Het wapen te ontwapenen Het wapen te ontladen Het wapen pas neer te leggen als het zichtbaar ontladen is, d.w.z. patronen uit de trommel of patronen uit de patroonhouder of patronen uit de kamer verwijderen. Het wapen neer te leggen met de loop in de richting van de doelen Het schieten van een tweede reeks van twee maal vijf patronen.

5 a Bevel van de examinator: is de schutter klaar? vullen met 5 patronen laden en maak u klaar vuur. b De loop van het wapen moet gedurende de ganse oefening in de richting van de doelen gericht blijven. c Nazicht door de examinator van het gebruik van de richtmiddelen en de beheersing van de schietrichting en de terugslag d 70 % van de kogels dienen de kaart te raken, alle kogels dienen minstens in de schietzone (kogelvanger) terecht te komen. e Er worden geen bevelen gegeven tussen de twee reeksen van vijf patronen. De kandidaat dient zelf te ontwapenen, te ontladen, te laden en verder te vuren. f Het wapen mag enkel neergelegd worden als het zichtbaar ontladen is De velduiteenname. De velduiteenname is beperkt tot het demonteren van het wapen - met het oog op het onderhoud - zonder gebruik te maken van hulpstukken. Deze handeling gebeurt in de schietbox nadat de veiligheidshandelingen zijn uitgevoerd. Daar voor het demonteren van de meeste wapens hulpstukken nodig zijn (een inbussleutel of een schroevendraaier) zal dit onderdeel zich meestal beperken tot de mondelinge uiteenzetting over hoe men het wapen verder demonteert. Voor sommige zal het echter nodig zijn de schuif te demonteren en de loop en voortbrengveer van elkaar te scheiden. Bij een jachtwapen bestaat in veel gevallen de mogelijkheid het voorhout van het wapen te scheiden en de lopen van de kolf af te nemen. 2.3 Incidenten De examinator zal de schietproef onmiddellijk stopzetten als de schutter a De bevelen van de examinator negeert b Buiten de schietzone schiet (wand, zoldering, vloer, tafel) c Verder blijft schieten na het inwerkingtreden van de alarmvoorziening of van de afgesproken simulatie De schutter wordt in voorkomend geval genoteerd als niet geslaagd 3 ADMINISTRATIE 3.1 Een examencentrum is het gedeelte van een erkende schietstand dat ter beschikking wordt gesteld om er de schietproef te laten doorgaan. De examencentra zullen zo gekozen worden dat elke schutter een minimale verplaatsing dient te maken om aan de proef te kunnen deelnemen.

6 3.2 Een examinatorenteam is een groep door de schietsportfederatie erkende schietmonitoren die aangewezen is om de schietproef af te nemen. Het team bestaat uit minimum drie examinatoren, waarvan één lid als hoofdexaminator optreedt. Deze hoofdexaminator is fysiek aanwezig bij het afnemen van een schietproef. Indien, door onvoorziene omstandigheden, er geen drie examinatoren aanwezig zijn, dan kan de schietproef toch doorgaan onder de voorwaarde dat de hoofdexaminator en de examinator aanwezig zijn bij het afnemen van alle schietproeven. 3.3 Voor het aanvangen van de schietproef wordt het verloop van de schietproef door de examinator aan de kandidaat uitgelegd. Deze verplichting kan vervangen worden door hem/haar een tekst met het verloop van de proef te overhandigen of deze tekst uit te hangen zodat de kandidaten er kennis kunnen van nemen. 3.4 Voor de administratie kunnen alleen de documenten worden gebruikt die door de examenorganisatie ter beschikking zijn gesteld. De administratieve gegevens worden in een softwareprogramma ingebracht dat ter beschikking wordt gesteld door de schietsportfederatie. Met dit programma worden twee documenten aangemaakt, nl. het attest en de verzamelstaat. 3.5 Na het beëindigen van de schietproef wordt aan de kandidaat een attest van slagen of een attest van niet-slagen overhandigd. Dit attest wordt getekend door de twee examinatoren samen met de hoofdexaminator. In het uitzonderingsgeval (zie 3.2) wordt het attest door één examinator getekend samen met de hoofdexaminator. 3.6 Na het beëindigen van de sessie wordt de verzamelstaat afgedrukt. Deze wordt getekend door de hoofdexaminator en door alle examinatoren. De staat wordt zonder uitstel, per post toegestuurd aan de schietsportfederatie. 3.6 De hoofdexaminator betaalt de vrijwilligersvergoeding aan de examinatoren met de ontvangen gelden. Indien hiervoor onvoldoende voorraad is worden de vergoedingen later door de schietsportfederatie uitbetaald op de rekening van de examinatoren. 3.7 De gegevens die door het softwareprogramma zijn gevat worden door de hoofdexaminator elektronisch overgemaakt aan de schietsportfederatie.

Vademecum en deontologische code voor Examinatoren Hanterings en Schietproeven.

Vademecum en deontologische code voor Examinatoren Hanterings en Schietproeven. Vademecum en deontologische code voor Examinatoren Hanterings en Schietproeven. Vlaamse Schietsportkoepel vzw 23/08/2018 Deze uitgave vervangt alle vorige Goedgekeurd Raad van Bestuur (elektronische beslissing

Nadere informatie

Vragenlijst theoretische proef geldig voor alle wapencategorieën

Vragenlijst theoretische proef geldig voor alle wapencategorieën Vragenlijst theoretische proef geldig voor alle wapencategorieën Voorbereiding Kandidaten kunnen zich voorbereiden door het document de sportschutterslicentie te raadplegen. Dit document kan geconsulteerd

Nadere informatie

Recreatieve- of Sportschutter worden via Sint-Barnabas Zwevegem

Recreatieve- of Sportschutter worden via Sint-Barnabas Zwevegem Recreatieve- of Sportschutter worden via Sint-Barnabas Zwevegem Inleiding De schutterssport kan in Vlaanderen beoefend worden door zowel recreatieve schutters als sportschutters. Vanaf de leeftijd van

Nadere informatie

Sportschutter worden in Vlaanderen

Sportschutter worden in Vlaanderen Sportschutter worden in Vlaanderen Hoe beginnen met de schietsport? De schietsport kan in Vlaanderen beoefend worden door zowel recreatieve schutters als ervaren sportschutters. Vanaf de leeftijd van ongeveer

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (invullen in drukletters aub) Naam:. Voornaam:.. Geboorteplaats en -datum:.. Nationaliteit: Rijksregisternummer:...

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (invullen in drukletters aub) Naam:. Voornaam:.. Geboorteplaats en -datum:.. Nationaliteit: Rijksregisternummer:...

Nadere informatie

11 MEI Decreet houdende het statuut van de sportschutter (1)

11 MEI Decreet houdende het statuut van de sportschutter (1) Publicatie : 2007-06-08 VLAAMSE OVERHEID 11 MEI 2007. - Decreet houdende het statuut van de sportschutter (1) Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt : decreet

Nadere informatie

FROS Amateursportfederatie vzw Huis van de Sport Boomgaardstraat 22 bus Berchem

FROS Amateursportfederatie vzw Huis van de Sport Boomgaardstraat 22 bus Berchem FROS Amateursportfederatie vzw Huis van de Sport Boomgaardstraat 22 bus 35 2600 Berchem Intern Reglement Sportschutterslicentie In uitvoering van artikel 13, 1, derde lid 2 van het sportschuttersdecreet

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWA PEN

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWA PEN AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWA PEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in vullen in drukletters aub) Naam:. Voornaam:.. Geboorteplaats en -datum:.. Nationaliteit: Rijksregisternummer:...

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN MONITEUR BELGE 08.06.2007 BELGISCH STAATSBLAD 31287 GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid. Decreet van 11 mei 2007 houdende het statuut van de sportschutter (B.S. 8.VI.2007, ed. 1) Gecoördineerd tot 10 juni 2016 Gewijzigd bij: Decreet van 4 juli 2008 houdende wijziging van het decreet van 11

Nadere informatie

Sportschutter worden in Vlaanderen

Sportschutter worden in Vlaanderen Sportschutter worden in Vlaanderen Hoe beginnen met de schietsport? FROS amateursportfederatie is in Vlaanderen één van de 4 erkende federaties die een volmacht ontvingen om sportschutterslicenties uit

Nadere informatie

Intern Reglement Sportschuttersverbond FROS. Deontologische code Sportschuttersverbond FROS

Intern Reglement Sportschuttersverbond FROS. Deontologische code Sportschuttersverbond FROS Intern Reglement Sportschuttersverbond FROS Deontologische code Sportschuttersverbond FROS Versie van 28-apr-2011 Blz: 1 Contents Inleiding:... 3 Deze deontologische code valt uiteen in de volgende delen:...

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Bloso Met de steun van de Vlaamse Overheid

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Bloso Met de steun van de Vlaamse Overheid VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Bloso Met de steun van de Vlaamse Overheid Gecoördineerd Intern Reglement Sportschutterslicentie In uitvoering van artikel 13, 1, derde

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Bloso Met de steun van de Vlaamse Overheid

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Bloso Met de steun van de Vlaamse Overheid VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Bloso Met de steun van de Vlaamse Overheid Gecoördineerd Intern Reglement Sportschutterslicentie In uitvoering van artikel 13, 1, derde

Nadere informatie

Intern Reglement Sportschutterslicentie - VlaS

Intern Reglement Sportschutterslicentie - VlaS Intern Reglement Sportschutterslicentie - VlaS HOOFDSTUK I. algemene bepalingen Art. 1. Voor de toepassing van dit intern reglement wordt verstaan onder: 1 Sportschuttersdecreet : het Decreet van 11 mei

Nadere informatie

Intern Reglement Sportschutterslicentie FROS Multisport Vlaanderen Boomgaardstraat 22 bus Berchem

Intern Reglement Sportschutterslicentie FROS Multisport Vlaanderen Boomgaardstraat 22 bus Berchem Intern Reglement Sportschutterslicentie FROS Multisport Vlaanderen Boomgaardstraat 22 bus 35 2600 Berchem In uitvoering van artikel 13, 1, derde lid 2 van het sportschuttersdecreet en artikel 14 van het

Nadere informatie

WAPENUNIE UNION ARMES

WAPENUNIE UNION ARMES WAPENUNIE UNION ARMES Nieuwe regeling uitlenen van vergunningsplichtige wapens KRACHTLIJNEN Vergunningsplichtige wapens kunnen worden uitgeleend aan wie deze wapens op basis van een sportschutterslicentie,

Nadere informatie

De Hantering- en Schietproef

De Hantering- en Schietproef De Hantering- en Schietproef (Provincie Antwerpen) uit folder V.S.K. (1999) 22/03/03 Hieronder een beschrijving van de manier waarop de door de V.S.K. (Vlaamse Schutters Konfederatie) in de provincie Antwerpen

Nadere informatie

THEORETISCHE PROEF INZAKE DE WAPENWETGEVING

THEORETISCHE PROEF INZAKE DE WAPENWETGEVING THEORETISCHE PROEF INZAKE DE WAPENWETGEVING VRAGEN 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 Koop en verkoop 1. Ik wil mijn jachtwapen verkopen aan een jager; welke formaliteiten moet ik vervullen? Nagaan of de koper ouder

Nadere informatie

P.R.K.G. Derby Schutters v.z.w. Veilig omgaan met wapens.

P.R.K.G. Derby Schutters v.z.w. Veilig omgaan met wapens. P.R.K.G. Derby Schutters v.z.w. Veilig omgaan met wapens. 1. Uitpakken van het wapen: Voorbereiding op de Schiet en hanteringsproef. Het uitpakken van het wapen gebeurt ALTIJD op het schietpunt. Wanneer

Nadere informatie

nr. 565 van ANKE VAN DERMEERSCH datum: 9 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sportschuttersverenigingen en -licenties - Stand van zaken

nr. 565 van ANKE VAN DERMEERSCH datum: 9 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Sportschuttersverenigingen en -licenties - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 565 van ANKE VAN DERMEERSCH datum: 9 juni 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sportschuttersverenigingen en -licenties - Stand van zaken

Nadere informatie

Vragenlijst theoretische proef

Vragenlijst theoretische proef UNION NATIONALE DE L'ARMURERIE, DE LA CHASSE ET DU TIR NATIONALE UNIE VAN DE WAPENMAKERIJ EN DER JACHT - EN SPORTSCHUTTERS Vragenlijst theoretische proef De FOD Justitie bezorgde aan de politiediensten

Nadere informatie

Theoretische proef inzake de wapenwetgeving

Theoretische proef inzake de wapenwetgeving Theoretische proef inzake de wapenwetgeving Vragen KOOP EN VERKOOP 1* 2* 3* 4* 5* 6* 1. Ik wil mijn jachtwapen verkopen aan een jager; welke formaliteiten moet ik vervullen? Nagaan of de koper ouder is

Nadere informatie

Wapenwet van 08 juni Informatieavond KGK vzw

Wapenwet van 08 juni Informatieavond KGK vzw Wapenwet van 08 juni 2006 Informatieavond KGK vzw Indeling van de wapens Vroeger Verboden wapens Verweerwapens Jacht- en sportwapens Oorlogswapens Vrije wapens Nu Verboden wapens Vergunningsplichtige wapens

Nadere informatie

Sportschutterslicentie

Sportschutterslicentie Vlaamse Schietsport Koepel Vragenlijst Sportschutterslicentie Inleiding regelgeving sportief- en recreatief schieten Praktische handleiding voor de schiet- en hanteringsproeven 2 Test uw kennis: 1. Bij

Nadere informatie

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub)

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Naam:... Voornaam:...

Nadere informatie

p r o v i n c i e L i m b u r g

p r o v i n c i e L i m b u r g p r o v i n c i e L i m b u r g 1 0 d e D i r e c t i e Federale Taken en Lokale Besturen AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN Algemene Zaken en Vergunningen A. Identiteit

Nadere informatie

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub)

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Naam:... Voornaam:...

Nadere informatie

Schietstand t Mikpunt 1 Theoretische vragenlijst licentie

Schietstand t Mikpunt 1 Theoretische vragenlijst licentie Schietstand t Mikpunt 1 1. Bij wie wordt de voorlopige sportschutterlicentie aangevraagd? A. bij de provinciegouverneur door bemiddeling van de lokale politie. B. bij de gemachtigde schietsportfederatie

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN F.O.D. Binnenlandse Zaken 1 AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Naam:. Voornaam:. Geboorteplaats en -datum:.. Nationaliteit:

Nadere informatie

Wapenwet van 08 juni Informatieavond Sint Hubertus

Wapenwet van 08 juni Informatieavond Sint Hubertus Wapenwet van 08 juni 2006 Informatieavond Sint Hubertus Indeling van de wapens Vroeger Verboden wapens Verweerwapens Jacht- en sportwapens Oorlogswapens Vrije wapens Nu Verboden wapens Vergunningsplichtige

Nadere informatie

Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein Leuven

Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein Leuven Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. Identiteit van de aanvrager (in drukletters a.u.b) Naam :... Voornaam

Nadere informatie

Vragenlijst ter voorbereiding van de theoretische proef

Vragenlijst ter voorbereiding van de theoretische proef Vragenlijst ter voorbereiding van de theoretische proef Deze vragenlijst is bestemd voor schutters die zich willen voorbereiden op hun theoretische proef bij een sportschutters federaties. Het document

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg Federale Taken Wapens AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. Identiteit van de aanvrager (in drukletters a.u.b.) Naam :... Voornaam :... Geboorteplaats

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg 10de Directie Federale Taken en Lokale Besturen Algemene Zaken en Vergunningen AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. Identiteit van de aanvrager

Nadere informatie

Schietstand t Mikpunt

Schietstand t Mikpunt Vragenlijst ter voorbereiding van de theoretische proef 1. Bij wie wordt de voorlopige sportschutterlicentie aangevraagd? A. bij de provinciegouverneur door bemiddeling van de lokale politie. B. bij de

Nadere informatie

MODEL. AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN De voetnoten verwijzen naar de verklarende nota die u als bijlage vindt

MODEL. AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN De voetnoten verwijzen naar de verklarende nota die u als bijlage vindt MODEL. AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN De voetnoten verwijzen naar de verklarende nota die u als bijlage vindt VAK I. - IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER Naam en voornamen...

Nadere informatie

VRAGENLIJST THEORETISCHE PROEF KANDIDAAT WAPENBEZITTERS

VRAGENLIJST THEORETISCHE PROEF KANDIDAAT WAPENBEZITTERS VRAGENLIJST THEORETISCHE PROEF KANDIDAAT WAPENBEZITTERS 1. ONDER WELKE VOORWAARDEN MAG MEN HET PARCOURSCHIETEN BEOEFENEN? Mits het bekomen van een draagvergunning. 2. WAT MOET ER GEBEUREN BIJ ERFENIS OF

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende het statuut van de sportschutter. Stuk 1174 ( ) - Nr. 1. Zitting

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende het statuut van de sportschutter. Stuk 1174 ( ) - Nr. 1. Zitting VLAAMS PARLEMENT Zitting 2006-2007 30 maart 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende het statuut van de sportschutter 2931 CUL INHOUD Blz. Memorie van toelichting 3 Voorontwerp van decreet 11 Kindeffectrapport

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN - PARTICULIER

AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN - PARTICULIER AANVRAAG (recto) - v16.2 VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN - PARTICULIER KONINKRIJK BELGIË - DE HOGE AMBTENAAR VAN DE BRUSSELSE AGGLOMERATIE De Lignestraat 40-1000 Brussel - Tel : 02/507.99.11 - Fax

Nadere informatie

1. De vergunning zonder munitie en de erfenis

1. De vergunning zonder munitie en de erfenis De gouverneur van de provincie West-Vlaanderen Federale administratie Dienst politionele veiligheid Publicatie wijziging wapenwet Op 22 augustus 2008 werd de wijziging van de wapenwet gepubliceerd in het

Nadere informatie

13 JULI Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden.

13 JULI Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden. 13 JULI 2000. - Koninklijk besluit tot bepaling van de erkenningsvoorwaarden van schietstanden. Artikel 1. 1. Dit besluit is van toepassing op de uitbating van schietinstallaties voor vuurwapens, al dan

Nadere informatie

Inhoudstafel Tekst Begin

Inhoudstafel Tekst Begin 20 SEPTEMBER 1991. - Koninklijk besluit tot uitvoering van [de wapenwet]. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies vanaf 04-02-1993 en tekstbijwerking

Nadere informatie

5. Rechten verbonden aan een vergunning

5. Rechten verbonden aan een vergunning Zij moeten dit gevaar concreet aanwijzen. Vage beweringen volstaan dus niet. Naar aanleiding van het beslag dienen zij een ontvangstbewijs af te leveren. De gouverneur moet dan binnen de drie maanden beslissen

Nadere informatie

Lijst wapens sportschutterslicentie gepubliceerd

Lijst wapens sportschutterslicentie gepubliceerd UNION NATIONALE DE L'ARMURERIE, DE LA CHASSE ET DU TIR NATIONALE UNIE VAN DE WAPENMAKERIJ EN DER JACHT - EN SPORTSCHUTTERS Lijst wapens sportschutterslicentie gepubliceerd Op 30 maart 2007 werd de lijst

Nadere informatie

ONTWERP SPORTSCHUTTERSLICENTIE INGEDIEND IN VLAAMS PARLEMENT

ONTWERP SPORTSCHUTTERSLICENTIE INGEDIEND IN VLAAMS PARLEMENT UNION NATIONALE DE L'ARMURERIE, DE LA CHASSE ET DU TIR NATIONALE UNIE VAN DE WAPENMAKERIJ EN DER JACHT - EN SPORTSCHUTTERS ONTWERP SPORTSCHUTTERSLICENTIE INGEDIEND IN VLAAMS PARLEMENT Zoals eerder aangekondigd,

Nadere informatie

Wapenwet vanuit het perspectief van de sportief- en recreatief schutter. Nico DEMEYERE, advocaat

Wapenwet vanuit het perspectief van de sportief- en recreatief schutter. Nico DEMEYERE, advocaat Wapenwet vanuit het perspectief van de sportief- en recreatief schutter Nico DEMEYERE, advocaat Overzicht Statuut van de sportschutter Wisselwerking federale wapenwet Knelpunten 2 Nico DEMEYERE Statuut

Nadere informatie

Bewijs. Ondergetekende geboren op. en wonende te. verklaart op de hoogte te zijn van de aanvraag ingediend door

Bewijs. Ondergetekende geboren op. en wonende te. verklaart op de hoogte te zijn van de aanvraag ingediend door Bewijs Ondergetekende geboren op en wonende te verklaart op de hoogte te zijn van de aanvraag ingediend door.. wonende op hetzelfde adres, in verband met een voorlopige of definitieve vergunning voor een

Nadere informatie

FROS opleiding sportschieten. Handleiding voor de opleiding van nieuwe schutters

FROS opleiding sportschieten. Handleiding voor de opleiding van nieuwe schutters FROS opleiding sportschieten Handleiding voor de opleiding van nieuwe schutters Doel van deze presentatie De werkgroep sportschieten van FROS heeft in samenspraak met een reeks verantwoordelijken van diverse

Nadere informatie

Opgelet : Indien u het aanvraagformulier niet volledig invult en de gevraagde stukken niet bijvoegt, kan uw aanvraag niet behandeld worden!

Opgelet : Indien u het aanvraagformulier niet volledig invult en de gevraagde stukken niet bijvoegt, kan uw aanvraag niet behandeld worden! Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN Opgelet : Indien u het aanvraagformulier niet volledig invult en de

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN - PARTICULIER

AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN - PARTICULIER AANVRAAG (recto) - v16.2 AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN - PARTICULIER KONINKRIJK BELGIË - DE HOGE AMBTENAAR VAN DE BRUSSELSE AGGLOMERATIE De Lignestraat

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) A.1. Natuurlijke persoon Naam:. Voornaam:. Geboorteplaats en datum:.. Nationaliteit:

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 APRIL 2017 TOT VASTSTELLING VAN DE PROEVEN

KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 APRIL 2017 TOT VASTSTELLING VAN DE PROEVEN KONINKLIJK BESLUIT VAN 26 APRIL 2017 TOT VASTSTELLING VAN DE PROEVEN WAARAAN DE VERSCHILLENDE WAPENS ONDERWORPEN ZIJN EN TOT WIJZIGING VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 30 JUNI 1924 TOT GOEDKEURING VAN HET

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Nummering en identificatie van vuurwapens... 38

Hoofdstuk 2: Nummering en identificatie van vuurwapens... 38 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 INHOUDSOPGAVE... 6 AFKORTINGEN... 12 Deel 1: Algemeen deel...15 Hoofdstuk 1: Indeling van de wapens... 17 1.Inleiding... 17 2. Verboden wapens... 20 3. Vrij verkrijgbare wapens...

Nadere informatie

AFKORTINGEN 13. I Algemeen deel 15

AFKORTINGEN 13. I Algemeen deel 15 Inhoud VOORWOORD 3 AFKORTINGEN 13 I Algemeen deel 15 Hoofdstuk I Indeling van de wapens 17 1. Inleiding 17 1.1 Wapens vs. vuurwapens 17 1.2. Legale vs. illegale wapens 18 1.3. Indeling van de wapens naargelang

Nadere informatie

De gewijzigde wapenwet van 2018

De gewijzigde wapenwet van 2018 De gewijzigde wapenwet van 2018 In januari 2018 werd de wapenwet van 2006 gewijzigd. 1 Deze brochure focust op twee belangrijke nieuwigheden: het einde van de vrije verkrijgbaarheid van laders voor vuurwapens

Nadere informatie

Regels voor de Baancommandant

Regels voor de Baancommandant Regels voor de Baancommandant Als er geen baancommandant in de accommodatie aanwezig is, mag er niet geschoten worden. Eventueel wordt er een nieuwe baancommandant aangewezen. De baancommandant mag tijdens

Nadere informatie

WAPENUNIE UNION ARMES

WAPENUNIE UNION ARMES WAPENUNIE UNION ARMES Aangepaste wapenwet Vereenvoudiging aanvraag wapenvergunningen KRACHTLIJNEN - De voorwaarden om een wapenvergunning te bekomen zijn niet gewijzigd; - De aangepaste wet bepaalt nu

Nadere informatie

Agentschap voor Natuur en Bos

Agentschap voor Natuur en Bos Agentschap voor Natuur en Bos Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 BRUSSEL Jachtexamencommissie van het Vlaamse Gewest Reglement van het praktisch jachtexamen voor het jaar 2014 Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA 1. Voor welke categorie?... 2 2. Wie kan deelnemen?... 3 3. Voor te leggen documenten... 3 3.1. Documenten van de begeleider... 4 3.2. Documenten

Nadere informatie

Schietstand 't Mikpunt.

Schietstand 't Mikpunt. Schietstand 't Mikpunt. Reglementen voor inwendige orde 1. Ieder nieuw lid is verplicht het inschrijvingsformulier in te vullen en verbindt Zich ertoe dit te zullen naleven. 2. Bewakingsagenten en particuliere

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE 1. Algemene gegevens... 3 a. Adres... 3 b. Openingsuren... 3 c. De voorzitter en verantwoordelijken... 3 d. Aansluitingsnummer en erkenningsnummer... 4 2. Schietstand...

Nadere informatie

Agentschap voor Natuur en Bos

Agentschap voor Natuur en Bos Agentschap voor Natuur en Bos Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 BRUSSEL Jachtexamencommissie van het Vlaamse Gewest Reglement van het praktische jachtexamen voor het jaar 2012 Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 (Beslissingen van de Raad van bestuur van 06.10.2004, aangepast op 04.03.2008, 11.3.2009, 23.02.2016 en 19.04.2016 en goedgekeurd door de Algemene vergaderingen van

Nadere informatie

Vraag: is model 12 (maatregelen te nemen bij de bewaring van een vuurwapen om diefstal en ongelukken te voorkomen) nog steeds geldig?

Vraag: is model 12 (maatregelen te nemen bij de bewaring van een vuurwapen om diefstal en ongelukken te voorkomen) nog steeds geldig? FAQ (veel gestelde vragen) Rubriek 1: algemeen A. Het uitlenen van wapens aan derden Vraag: de houders van een jachtverlof, van een sportschutterslicentie en van een Europese vuurwapenpas afgeleverd door

Nadere informatie

Fase systeem Vuurwapens

Fase systeem Vuurwapens Fase systeem Vuurwapens In de Circulaire wapens en munitie is een differentiatie in wapentypes opgenomen, al naar gelang de ervaring van sportschutters. Deze differentiatie heeft niet slechts betrekking

Nadere informatie

HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. CATEGORIEËN WAARVOOR AL DAN NIET EEN THEORETISCH EXAMEN IS VEREIST...2 II. WIE KAN DEELNEMEN AAN EEN THEORETISCH EXAMEN?...3 III. VOOR TE LEGGEN

Nadere informatie

THEORETISCHE PROEF INZAKE DE WAPENWETGEVING

THEORETISCHE PROEF INZAKE DE WAPENWETGEVING THEORETISCHE PROEF INZAKE DE WAPENWETGEVING VRAGEN 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 6 Koop en verkoop 1. Ik wil mijn jachtwapen verkopen aan een jager; welke formaliteiten moet ik vervullen? Nagaan of de koper ouder

Nadere informatie

VERKLARING OP EREWOORD. Ondergetekende (naam, voornaam, adres).. Vraag hierbij een vergunning zonder munitie aan voor (het) (de) navermelde wapen(s) :

VERKLARING OP EREWOORD. Ondergetekende (naam, voornaam, adres).. Vraag hierbij een vergunning zonder munitie aan voor (het) (de) navermelde wapen(s) : VERKLARING OP EREWOORD Ondergetekende (naam, voornaam, adres).. Vraag hierbij een vergunning zonder munitie aan voor (het) (de) navermelde wapen(s) :... Ik verklaar op de hoogte te zijn van het feit dat

Nadere informatie

I. Wapenwet. II. Benelux-Overeenkomst. III. Wetten. IV. Decreten. Vlaams Gewest... 57. Waals Gewest... 90. Duitstalige gemeenschap...

I. Wapenwet. II. Benelux-Overeenkomst. III. Wetten. IV. Decreten. Vlaams Gewest... 57. Waals Gewest... 90. Duitstalige gemeenschap... I. Wapenwet Wet van 8 juni 2006 houdende regeling met wapens (ook Wapenwet genoemd)........................ 3 II. Benelux-Overeenkomst Benelux-overeenkomst inzake Wapens en Munitie ondertekend op 9 december

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT KWALIFICERENDE OPLEIDINGEN - COMMUNICATIE

EXAMENREGLEMENT KWALIFICERENDE OPLEIDINGEN - COMMUNICATIE 1. Inschrijvingsmodaliteiten EXAMENREGLEMENT KWALIFICERENDE OPLEIDINGEN - COMMUNICATIE 1.1. De kandidaten dienen voor het afleggen van het examen zich in te schrijven met een Inschrijvingsformulier, waarop

Nadere informatie

Historische Wapens. S.V. de Treffers Lelystad

Historische Wapens. S.V. de Treffers Lelystad Historische Wapens S.V. de Treffers Lelystad Versie februari 2018 Pagina 1 van 5 Inhoud Het Schieten Met Historische Wapens... 2 Historie... 2 Buskruit... 2 Typen historische wapens... 2 Veiligheid...

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 24.11.2010 Ed. 2 MONITEUR BELGE 72765 72766 BELGISCH STAATSBLAD 24.11.2010 Ed. 2 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 24.11.2010 Ed. 2 MONITEUR BELGE 72767 72768 BELGISCH STAATSBLAD 24.11.2010

Nadere informatie

23 MAART 1998. - Koninklijk besluit betreffende het rijbewijs. Publicatie : 30-04-1998

23 MAART 1998. - Koninklijk besluit betreffende het rijbewijs. Publicatie : 30-04-1998 23 MAART 1998. - Koninklijk besluit betreffende het rijbewijs. Publicatie : 30-04-1998 HOOFDSTUK VIII. - Retributies Art. 61-63 HOOFDSTUK IX. - Inspectie en controle Art. 64 HOOFDSTUK X. [1 - Het rijbewijs

Nadere informatie

Koninklijke Schuttersgilde St.-Barbara Gullegem, vzw.

Koninklijke Schuttersgilde St.-Barbara Gullegem, vzw. Koninklijke Schuttersgilde St.-Barbara Gullegem, vzw. Ondernemingnr: 0467.684.609 Exploitant: VZW Koninklijke schuttersgilde St. Barbara Gullegem Schietstand gelegen te Hondschotestraat 2, 8560 Gullegem...

Nadere informatie

HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak

HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VERKRIJGEN / WEGLATEN VAN CODE 78 - AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK... 2 1. Definitie... 2 2. Verkrijgen van code 78... 2 2.1.

Nadere informatie

Reglement van het praktisch jachtexamen voor het jaar 2017

Reglement van het praktisch jachtexamen voor het jaar 2017 Agentschap voor Natuur en Bos Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 BRUSSEL Reglement van het praktisch jachtexamen voor het jaar 2017 Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1. 1. Dit reglement wordt bezorgd

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGLEMENT KNTS

VEILIGHEIDSREGLEMENT KNTS VEILIGHEIDSREGLEMENT KNTS Voor permanente schietlocaties In dit Veiligheidsreglement zijn de minimale voorwaarden beschreven, waaraan de vereniging moet voldoen, voor het organiseren van een schietwedstrijd

Nadere informatie

De praktische informatie betreffende de organisatie van het examen (adres, ) zal aan de deelnemers gecommuniceerd worden na hun inschrijving.

De praktische informatie betreffende de organisatie van het examen (adres, ) zal aan de deelnemers gecommuniceerd worden na hun inschrijving. Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing vanaf 1 oktober 2017 voor het centraal examen voor certificateurs georganiseerd door Leefmilieu Brussel. Het centraal examen is ingevoerd na

Nadere informatie

Handleiding opgelegd schieten met steun +56 jaar

Handleiding opgelegd schieten met steun +56 jaar VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 Handleiding opgelegd schieten met steun +56 jaar 2018 - versie 1 ISSF Reglementering Opgelegd schieten Hoe deze regels

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Winchester Club Vereniging voor sportschutters HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie 2016) 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Genomen in uitvoering van artikel 3,11 van het Koninklijk Besluit van 13 juli 2000 tot bepaling

Nadere informatie

wonende te 2170 Merksem M. de Swaenstraat 13 alwaar woonplaats wordt gekozen bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Sonja De Meyer tegen :

wonende te 2170 Merksem M. de Swaenstraat 13 alwaar woonplaats wordt gekozen bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Sonja De Meyer tegen : RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK VIIe KAMER A R R E S T nr. 215.411 van 29 september 2011 in de zaak A. 196.828/VII-38.093. In zake : Herman LEYSEN wonende te 2170 Merksem M. de Swaenstraat

Nadere informatie

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm).

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm). SERVICE PISTOL Afstand: 25 Meter, 20 Meter, 15 Meter en 10 Meter Proef schoten: 1 schijf/ 2 x 5 schoten. Wedstrijd Schoten: 8 schijven/ 5 schoten per schijf per serie Wapen:.22Lr pistool of revolver en

Nadere informatie

Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk

Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk 20-12-2014 Henk Peters Gebruikte afkortingen binnen de reglementen: KNSA: VGGF: VVF: VCF: CWM:.22LR VOG WM-3

Nadere informatie

Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 21/01/2013 Versie : 1.0.2 Inhoud 1. Structuur... 3 2. Voorwaarden... 3 3. Kennis en

Nadere informatie

Opleiding : Pistool /Revolver /Geweer.

Opleiding : Pistool /Revolver /Geweer. Opleiding : Pistool /Revolver /Geweer. ( Deze opleiding geeft de werkwijze weer van Creël Daniël door Sport-Vlaanderen gediplomeerd Initiator ) Eerste les Pistool: De voorkeur word gegeven aan het schieten

Nadere informatie

ADVIESNOTA Advies inzake het beperken van de veiligheidsrisico s verbonden aan de schietsport in Vlaanderen

ADVIESNOTA Advies inzake het beperken van de veiligheidsrisico s verbonden aan de schietsport in Vlaanderen ADVIESNOTA 08 11 2018 Advies inzake het beperken van de veiligheidsrisico s verbonden aan de schietsport in Vlaanderen 2 \ 23 Advies inzake het beperken van de veiligheidsrisico s verbonden aan de schietsport

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Schietclub SHOOTING CLUB BOOM vzw Erkenning Nummer: 13/1/2001/0002 Exploitant: Roger Aerts, wonende Steenberghoekstraat 2 bus 3 2840 Rumst Schietstand gelegen te 2850 BOOM Noeveren 186 Provincie Antwerpen

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT CENTRAAL EXAMEN ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A

EXAMENREGLEMENT CENTRAAL EXAMEN ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A / examenreglement EXAMENREGLEMENT CENTRAAL EXAMEN ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Toepassingsgebied Dit examenreglement is van toepassing op het centraal examen voor energiedeskundigen

Nadere informatie

Checklist voor de organisator

Checklist voor de organisator Checklist voor de organisator 1. Waarom een ruiterbrevetexamen organiseren? - Het geeft een bevestiging aan de ruiter over zijn vorderingen en over de ontwikkeling van zijn paardrijden in het western rijden;

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT CENTRAAL EXAMEN ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A

EXAMENREGLEMENT CENTRAAL EXAMEN ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A EXAMENREGLEMENT CENTRAAL EXAMEN ENERGIEDESKUNDIGE TYPE A Afdeling 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Toepassingsgebied Dit examenreglement is van toepassing op het centraal examen voor energiedeskundigen

Nadere informatie

Wapenunie Union Armes

Wapenunie Union Armes VIJFJAARLIJKSE CONTROLES OP WAPENBEZIT BEWIJS VAN DE WETTIGE REDEN RECREATIEF SCHIETEN Mr. DEMEYERE Nico, advocaat, ondervoorzitter Wapenunie Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Initiatief voor de controle...

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

Schietsport DE OLYMPISCHE. driemaandelijks tijdschrift van de Vlaamse Schietsportkoepel

Schietsport DE OLYMPISCHE. driemaandelijks tijdschrift van de Vlaamse Schietsportkoepel 2 ste kwartaal 2012 101 ste jaargang P106340 DE OLYMPISCHE driemaandelijks tijdschrift van de Vlaamse koepel Verantwoordelijke uitgever: Luc Brees Boomgaardstraat 22/7 2600 Berchem Raad van Bestuur VSK

Nadere informatie

Uitbater : VANDENHOVE Patrick, wonende 9200 Dendermonde, Koning Albertstraat 92

Uitbater : VANDENHOVE Patrick, wonende 9200 Dendermonde, Koning Albertstraat 92 Identificatiegegevens schietstand: SCHIETCLUB : Bayard Shooting Club. vzw. Erkenning nummer: 13/ 0014/ 2001 Uitbater : VANDENHOVE Patrick, wonende 9200 Dendermonde, Koning Albertstraat 92 Schietstand gelegen

Nadere informatie

De nieuwe wapenwet wat moet u doen om in orde te zijn? U bezit een verboden wapen. Het bezit van verboden wapens is voortaan strafbaar.

De nieuwe wapenwet wat moet u doen om in orde te zijn? U bezit een verboden wapen. Het bezit van verboden wapens is voortaan strafbaar. De nieuwe wapenwet wat moet u doen om in orde te zijn? U bezit een verboden wapen Het bezit van verboden wapens is voortaan strafbaar. Artikel 3 1er van de nieuwe wapenwet somt de verboden wapens op. Het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VOOR WELKE CATEGORIE?... 2 II. DEELNAME AAN HET EXAMEN... 3 1. Wie kan deelnemen?... 3 2. Voor te leggen

Nadere informatie