Leverantie natuursteen ten behoeve van de herinrichting Boulevard Scheveningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leverantie natuursteen ten behoeve van de herinrichting Boulevard Scheveningen"

Transcriptie

1 ten behoeve van de herinrichting Boulevard Scheveningen Bestek Colofon Opdrachtgever Dienst Stadsbeheer Opdrachtgeving Opdrachtnummer Opsteller D. de Vries Status Definitief Datum 03 februari 2010

2 Bestek ten behoeve van de herinrichting Boulevard Scheveningen Definitief 03 februari 2010

3 Bladnr. 1 van TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST

4 PAR Bladnr. 2 van AANBESTEDENDE DIENST Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop en Aanbesteding Postbus DP Den Haag Telefoon (070) Fax (070) PROCEDURE 1. Europese aanbesteding volgens de openbare procedure overeenkomstig het ARW De inschrijver dient bij de inschrijving monsters aan te leveren van de te leveren materialen. Zie ook deel 2.1 par De aanbesteder bepaalt eerst of de monsters akkoord zijn, de overige documenten van de inschrijving worden in verzekerde bewaring gehouden. 4. De esthetica van de aangeleverde monsters moet overeenkomen met die van het referentiemateriaal. Er zal gekeurd worden op kleur en textuur. 5. Als de monsters voldoen, dan worden de inschrijvingen geopend gunningscriterium is de laagste prijs. De inschrijvingen waarvan de monsters niet voldoen, worden ongeopend retour gezonden. 6. Deze procedure wordt uitgevoerd onder notariële begeleiding. Afmetingen van de aan te leveren monsters niet kleiner dan: 120x180x20 mm niet groter dan: 160x240x40 mm (bxlxh) In afwijking tot het gestelde in NEN-EN 1341, NEN-EN 1342 en NEN-EN 1343 dient de inschrijver minimaal 3 monsters te leveren. deze dienen de bandbreedte weer te geven van kleur en textuur van de door de opdrachtnemer te leveren materialen. De aangeleverde monsters worden geacht representatief te zijn voor de gehele levering. De geleverde monsters zullen dienst doen als referentiemonsters voor de gehele levering. Daarnaast worden de bepalingen gesteld in deel 3 geacht van toepassing te zijn op de aan te leveren monsters INLICHTINGEN Inlichtingen worden namens de aanbesteder verstrekt door Ingenieursbureau Den Haag. Tijdstip, plaats en datum van de inlichtingen zijn vermeld in de aankondiging en op de website onder de rubriek Aanbestedingen door de Dienst Stadsbeheer, Prijsaanvragen en aanbestedingen, Leverantiebestek natuursteen tbv Boulevard Scheveningen. De nota van inlichtingen zal aan iedere bestekshouder worden toegezonden en ligt, na telefonische afspraak, ter inzage bij de in artikel 0.01 genoemde afdeling. De nota is eveneens te lezen op de web-site. Tijdstip, plaats en datum van de inzage zijn vermeld in de aankondiging en op de website onder de rubriek Aanbestedingen door de Dienst Stadsbeheer, Prijsaanvragen en aanbestedingen, Leverantiebestek natuursteen tbv Boulevard Scheveningen INSCHRIJVING 1. Verwezen wordt naar artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005). 2. Voor de juridische, economische, financiële, technische en procedurele informatie en eisen wordt verwezen naar de aankondiging en de website onder de rubriek Aanbestedingen door de Dienst Stadsbeheer, Prijsaanvragen en aanbestedingen, Leverantie bestek natuursteen tbv Boulevard Scheveningen.

5 PAR Bladnr. 3 van INSCHRIJVINGSSTAAT 1. Verwezen wordt naar artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005). 2. In afwijking van het bepaalde in artikel lid 02 en 03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005). moeten in de prijzen per eenheid alle kosten zijn begrepen als bedoeld in lid 02 en 03 van artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005). 3. Het bepaalde in artikel lid 04 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) is niet van toepassing AANBESTEDING De aanbesteding overeenkomstig de procedure als vermeld in paragraaf Tijdstip, plaats en datum van de aanbesteding zijn vermeld in de aankondiging en op de website onder de rubriek Aanbestedingen door de Dienst Stadsbeheer, Prijsaanvragen en aanbestedingen, Leverantiebestek natuursteen tbv Boulevard Scheveningen. In afwijking van artikel van het ARW 2005 gelden de navolgende bepalingen met betrekking tot het aanhangig maken van een geschil door een bij de aanbestedingsprocedure betrokkene: 1. degene die tegen het buiten beschouwing laten van diens aanbieding respectievelijk tegen de gunningsbeslissing in rechte wil opkomen, dient binnen 15 dagen na verzending van de gemotiveerde mededeling dat zijn aanbieding buiten beschouwing is gelaten respectievelijk de gunningsbeslissing, een kort geding aanhangig te hebben gemaakt. Degene die niet binnen deze termijn van 15 dagen een kort geding aanhangig heeft gemaakt, is niet ontvankelijk in enige vordering met de strekking dat de aanbesteder de bieding niet buiten beschouwing had mogen laten, of de opdracht niet had mogen gunnen. Degene die niet tijdig een dergelijk kort geding aanhangig heeft gemaakt, heeft terzake hiervan geen recht op schadevergoeding; 2. indien het kort geding zoals bedoeld in sub 1 aanhangig is gemaakt, zal de aanbesteder de andere bij de aanbestedingsprocedure betrokkenen hiervan zo spoedig mogelijk schriftelijk mededeling doen. Deze mededeling bevat een aanduiding van het onderwerp van het geschil en hetgeen wordt gevorderd. Degene die enig belang heeft bij voeging of tussenkomst in het aanhangig gemaakte kort geding zal de rechtbank deugdelijk met redenen omkleed verzoeken hem toe te staan zich in dat kort geding te voegen of tussen de komen. Degene die enig belang bij voeging of tussenkomst heeft gehad, maar daartoe niet tijdig een verzoek heeft gedaan, zal niet ontvankelijk zijn in hetgeen hij vordert, indien en voor zover hetgeen hij vordert bij wege van voeging of tussenkomst gevorderd had kunnen worden OPDRACHT Voor de juridische, economische, financiële, technische en procedurele informatie en eisen wordt verwezen naar de aankondiging en de website onder de rubriek Aanbestedingen door de Dienst Stadsbeheer, Prijsaanvragen en aanbestedingen, Leverantiebestek natuursteen tbv Boulevard Scheveningen.

6 Bladnr. 4 van ALGEMEEN

7 PAR Bladnr. 5 van OPDRACHTGEVER De opdrachtgevers zijn Hoogheemraadschap Delfland en de Gemeente Den Haag De Gemeente Den Haag is gedelegeerd opdrachtgever DIRECTIE De directie zal namens de opdrachtgever worden gevoerd door of namens het hoofd van Ingenieursbureau Den Haag. Postbus DP DEN HAAG Telefoon (070) Fax (070) LOCATIE De volgens dit bestek te leveren materialen dienen gedeeltelijk te worden afgeleverd op het opslag terrein op het voormalig Norfolk terrein te Scheveningen en een deel zal op de Strandweg tussen Scheveningseslag en het noordelijk havenhoofd te Scheveningen moeten worden afgeleverd ALGEMENE BESCHRIJVING De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het leveren van: a. natuursteen in diverse formaten in machinaal te verwerken pakketten. b. het lossen van bovengenoemde materialen 1.05 TIJDSBEPALING 1. Van oktober 2010 tot maart 2013 dienen de leveranties plaats te vinden zoals beschreven in deel 3, artikel Het werk: kustversterking en herinrichting Boulevard Scheveningen zal gefaseerd worden uitgevoerd volgens thans bekend schema zal het afroepen van de materialen plaats vinden in de volgende perioden: oktober 2010 tot april 2011 ca eenheden betreft deel A; oktober 2011 tot april 2012 ca eenheden betreft deel B; april 2012 tot november 2012 ca eenheden betreft deel D; november 2012 tot maart 2012 ca. 345 eenheden betreft deel C. 2. De korting wegens te late levering, als bedoeld in paragraaf 42 lid 2 van de U.A.V. 1989, bedraagt 500,00 per te late levering. 3. Vertragingen van de voortgang van de productie van te leveren materialen door onwerkbare dagen als bedoeld in paragraaf 42 lid3 van de U.A.V worden, ook als die vertragingen van ongewone duur zijn geweest, niet als overmacht aangemerkt ONDERHOUDSTERMIJN Niet van toepassing 1.07 VOERTAAL Voor alle vormen van overleg en correspondentie met betrekking tot deze levering is Nederlands de voertaal.

8 Bladnr. 6 van BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS

9 PAR Bladnr. 7 van TEKENINGEN Tot het werk behoren de navolgende tekeningen: Bestekstekeningen: , blad 01/03 Scheveningen Boulevard wijz. 0 d.d Trappen , blad 02/03 Scheveningen Boulevard wijz. 0 d.d Zitrand landmark , blad 03/03 Scheveningen Boulevard wijz. 0 d.d Keien en banden De volgende tekeningen die zijn gevoegd dienen ter informatie. Scheveningen Boulevard Definitief ontwerp Overzicht , blad 43 Scheveningen Boulevard wijz. 2 d.d Herinrichting Doorsnede trappen 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN Niet van toepassing 03 BIJLAGEN De volgende bijlagen behoren tot het bestek: Bijlage 1: ARW Model K - Verklaring bestuurder omtrent rechtmatigheid inschrijving Bijlage 2: Algemene Inkoopvoorwaarden gemeente Den Haag Bijlage 3: Bijlage 4: Model bankgarantie gemeente Den Haag Lokatie opslag terrein op het voormalig Norfolk terrein te Scheveningen Bijlage 5: Voorbeeld afroep formulier 04 TER INZAGE LIGGENDE DOCUMENTEN Tijdens de inlichtingenbijeenkomst worden de volgende documenten ter inzage gelegd: Gewaarmerkte monsters: - Graniet monster 1, afwerking bovenzijde gevlamd overige zijden gezaagd. - Graniet monster 2, bij ons bekend als "Multicolor red" afwerking bovenzijde gevlamd verticale zijden natuurlijk splijtvlak onderzijde behakt. - Graniet monster 3, bij ons bekend als "Paradiso" afwerking bovenzijde gevlamd verticale zijden natuurlijk splijtvlak onderzijde behakt. - Graniet monster 4, bij ons bekend als "Paradiso Bash" afwerking bovenzijde gevlamd verticale zijden natuurlijk splijtvlak onderzijde behakt. - Lavabasalt monster 5, afwerking rondom gezaagd.

10 Bladnr. 8 van NADERE BESCHRIJVING

11 PAR Bladnr. 9 van VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING Door een 'V' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 1 van de U.A.V Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 39 van de U.A.V met inachtneming van paragraaf van de Standaard Door een 'N' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een niet verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 2 van de U.A.V Door een 'A' is aangegeven dat de op de desbetreffende resultaatsverplichting betrekking hebbende hoeveelheden te accorderen hoeveelheden zijn als bedoeld in artikel van de Standaard Onder een te accorderen hoeveelheid wordt verstaan een hoeveelheid die nauwkeurig is te bepalen, door de aannemer is te controleren op basis van het bestek, de bij het bestek behorende documenten en eventueel door de opdrachtgever nader te verstrekken aanvullende gegevens en vervolgens in overleg tussen opdrachtgever en aannemer wordt vastgesteld. 03 HOEVEELHEID TER INLICHTING De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Wanneer deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voorzover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 GRENZEN VAN DE SITUERING De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de U.A.V

12 Bladnr. 10 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 1 NATUURSTEEN TRAPPEN Detail maatvoering volgens tekening Scheveningen Boulevard Trappen tekening nr GRANIETEN TRAPPEN 01 T/M 09 Materiaal volgens monster Levering granieten trap Levering granieten traptreden recht 01 A 1,76 st 3,00 N Betreft trap 01 deel A Afmetingen ca. 400 x 186 mm, lengte 1,76 m st 3,00 L Levering granieten traptreden recht 01 A 0,59 st 3,00 N Betreft trap 01 deel A Afmetingen ca. 400 x 186 mm, lengte 0,59 m st 3,00 L Levering granieten traptreden recht 01 B 1,76 st 23,00 N Betreft trap 01 deel B Afmetingen ca. 460 x 186 mm, lengte 1,76 m st 23,00 L Levering granieten traptreden recht 01 B 0.59 st 24,00 N Betreft trap 01 deel B Afmetingen ca. 460 x 186 mm, lengte 0,59 m st 24,00 L 1111 Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 02 A st 6,00 N Betreft trap 02 verticaal deel A Afmetingen ca x 737 mm, dikte 200 mm st 6,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 02 B st 6,00 N Betreft trap 02 verticaal deel B Afmetingen ca x 737 mm, dikte 200 mm st 6,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 02 C st 6,00 N Betreft trap 02 deel C Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 6,00 L Levering granieten traptreden recht 02 D 2,0 st 36,00 N Betreft trap 02 deel D Afmetingen ca. 398 x 168 mm, lengte 2,00 m st 36,00 L Levering granieten traptreden recht 02 D 1,0 st 24,00 N Betreft trap 02 deel D Afmetingen ca. 398 x 168 mm, lengte 1,00 m st 24,00 L 1112 Levering granieten trap 03 verticaal deel Levering granieten trap verticaal deel 03 A st 1,00 N Betreft trap 03 verticaal deel A Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 1,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 03 B st 2,00 N Betreft trap 03 verticaal deel B Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd

13 Bladnr. 11 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering granieten trap verticaal deel 03 C st 1,00 N Betreft trap 03 verticaal deel C Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 1,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 03 D st 1,00 N Betreft trap 03 verticaal deel D Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 1,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 03 E st 1,00 N Betreft trap 03 verticaal deel E Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 1,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 03 F st 1,00 N Betreft trap 03 verticaal deel F Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 1,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd 1113 Levering granieten trap 03 treden Levering granieten traptreden recht 03 G 2,0 st 38,00 N Betreft trap 03 deel G Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,00 m st 38,00 L Levering granieten traptreden recht 03 G 2,5 st 2,00 N Betreft trap 03 deel G Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,50 m st 2,00 L Levering granieten traptreden recht 03 H 2,0 st 138,00 N Betreft trap 03 deel H Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 138,00 L Levering granieten traptreden recht 03 H 2,5 st 16,00 N Betreft trap 03 deel H Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,50 m st 16,00 L 1114 Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 04 A st 4,00 N Betreft trap 04 verticaal deel A Afmetingen ca x 695 mm, dikte 200 mm st 4,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 04 B st 4,00 N Betreft trap 04 deel B Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,00 m st 4,00 L Levering granieten traptreden recht 04 C 2,0 st 8,00 N Betreft trap 04 deel C Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 8,00 L Levering granieten traptreden recht 04 C 1,0 st 8,00 N Betreft trap 04 deel C Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 1,00 m st 8,00 L 1115 Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 05 A st 4,00 N Betreft trap 05 verticaal deel A Afmetingen ca x 695 mm, dikte 200 mm st 4,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd

14 Bladnr. 12 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering granieten traptreden recht 05 B st 8,00 N Betreft trap 05 deel B Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,00 m st 8,00 L Levering granieten traptreden recht 05 C 2,0 st 16,00 N Betreft trap 05 deel C Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 16,00 L Levering granieten traptreden recht 05 C 1,0 st 6,00 N Betreft trap 05 deel C Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 1,00 m st 6,00 L Levering granieten traptreden recht 05 C 2,5 st 6,00 N Betreft trap 05 deel C Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,50 m st 6,00 L 1116 Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 06 A st 2,00 N Betreft trap 06 verticaal deel A Afmetingen ca x 695 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 06 B st 2,00 N Betreft trap 06 verticaal deel B Afmetingen ca x 695 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 06 C 2,0 st 6,00 N Betreft trap 06 deel C Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,00 m st 6,00 L Levering granieten traptreden recht 06 C 2,5 st 2,00 N Betreft trap 06 deel C Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,50 m st 2,00 L Levering granieten traptreden recht 06 C 1,0 st 2,00 N Betreft trap 06 deel C Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 1,00 m st 2,00 L Levering granieten traptreden recht 06 D 2,0 st 19,00 N Betreft trap 06 deel D Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 19,00 L Levering granieten traptreden recht 06 D 2,5 st 8,00 N Betreft trap 06 deel D Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,50 m st 8,00 L Levering granieten traptreden recht 06 D 1,5 st 6,00 N Betreft trap 06 deel D Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 1,50 m st 6,00 L 1117 Levering granieten trap Levering granieten trap horizontaal deel 07 A st 3,00 N Betreft trap 07 horizontaal deel A Afmetingen ca x 1200 mm, dikte 183 mm st 3,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 07 B 1,2 st 2,00 N Betreft trap 07 deel B Afmetingen ca. 599 x 183 mm, lengte 1,20 m st 2,00 L

15 Bladnr. 13 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering granieten traptreden recht 07 C 0,6 st 2,00 N Betreft trap 07 deel C Afmetingen ca. 699 x 183 mm, lengte 0,60 m st 2,00 L Levering granieten traptreden recht 07 C 1,2 st 22,00 N Betreft trap 07 deel C Afmetingen ca. 699 x 183 mm, lengte 1,20 m st 22,00 L Levering granieten traptreden recht 07 C 1,0 st 6,00 N Betreft trap 07 deel C Afmetingen ca. 699 x 183 mm, lengte 1,00 m st 6,00 L 1118 Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 08 A st 1,00 N Betreft trap 08 verticaal deel A Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 1,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 08 B st 1,00 N Betreft trap 08 verticaal deel B Afmetingen ca x 605 mm, dikte 200 mm st 1,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 08 C st 8,00 N Betreft trap 08 deel C Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,00 m st 8,00 L Levering granieten traptreden recht 08 D st 90,00 N Betreft trap 08 deel D Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 90,00 L 1119 Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 09 A st 2,00 N Betreft trap 09 verticaal deel A Afmetingen ca x 737 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 09 B st 2,00 N Betreft trap 09 verticaal deel B Afmetingen ca x 737 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel st 2,00 N Betreft trap 09 verticaal deel C Afmetingen ca x 737 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 09 D st 2,00 N Betreft trap 09 deel D Afmetingen ca. 348 x 178 mm, lengte 2,00 m st 2,00 L Levering granieten traptreden recht 09 E st 24,00 N Betreft trap 09 deel E Afmetingen ca. 398 x 178 mm, lengte 2,00 m st 24,00 L 112 GRANIETEN TRAPPEN 10 T/M 11 Materiaal volgens monster Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 10 A st 2,00 N Betreft trap 10 verticaal deel A Afmetingen ca x 695 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd

16 Bladnr. 14 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering granieten trap verticaal deel 10 B st 2,00 N Betreft trap 10 verticaal deel B Afmetingen ca x 695 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 10 C st 2,00 N Betreft trap 10 deel C Afmetingen ca. 298 x 168 mm, lengte 2,00 m st 2,00 L Levering granieten traptreden recht 10 D st 9,00 N Betreft trap 10 deel D Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 9,00 L 1121 Levering granieten trap Levering granieten trap verticaal deel 11 A st 2,00 N Betreft trap 11 verticaal deel A Afmetingen ca x 737 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten trap verticaal deel 11 B st 2,00 N Betreft trap 11 verticaal deel B Afmetingen ca x 737 mm, dikte 200 mm st 2,00 L Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd Levering granieten traptreden recht 11 C st 2,00 N Betreft trap 11 deel C Afmetingen ca. 348 x 168 mm, lengte 2,00 m st 2,00 L Levering granieten traptreden recht 11 D st 9,00 N Betreft trap 11 deel D Afmetingen ca. 398 x 168 mm, lengte 2,00 m st 9,00 L 113 GRANIETEN TRAP HORIZONTAAL DEEL Materiaal volgens monster Levering graniet trap horizontaal deel Levering graniet trap horizontaal deel m 180,00 N Betreft trap horizontale delen Afmetingen 300 x 200 mm, lengte min. 0,75 m m 180,00 L max. 1,50 m Afwerking rondom gezaagd, zichtzijde gevlamd 2 NATUURSTEEN LANDMARK EN BANDEN Detail maatvoering volgens tekening Scheveningen Boulevard Zitrand Landmark tekening nr en Detail maatvoering volgens tekening Scheveningen Boulevard Banden, keien, tegels en goten tekening nr GRANIETEN LANDMARK 1 TOT 5 Materiaal volgens monster 1 tekening nr Levering granieten zitrand landmark Levering granieten zitrand LM1 deel A st 2,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel A Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L

17 Bladnr. 15 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering granieten zitrand LM1 deel B st 2,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel B Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM1 deel C st 2,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel C Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM1 deel D st 3,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel D Afmetingen 380x500x650 mm st 3,00 L Levering granieten zitrand LM1 deel E st 1,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel E Afmetingen 380x787x650 mm st 1,00 L Levering granieten zitrand LM1 deel F st 3,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel F Afmetingen 380x500x650 mm st 3,00 L Levering granieten zitrand LM1 deel G st 1,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel G Afmetingen 380x500x1060 mm st 1,00 L Levering granieten zitrand LM1 deel H st 1,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel H Afmetingen 380x550x650 mm st 1,00 L Levering granieten zitrand LM1 deel I st 2,00 N Betreft zitrand landmark 1 deel I Afmetingen 600x1200x700 mm st 2,00 L 2111 Levering granieten zitrand landmark Levering granieten zitrand LM2 deel A st 2,00 N Betreft zitrand landmark 2 deel A Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM2 deel B st 2,00 N Betreft zitrand landmark 2 deel B Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM2 deel C st 2,00 N Betreft zitrand landmark 2 deel C Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM2 deel D st 4,00 N Betreft zitrand landmark 2 deel D Afmetingen 380x500x650 mm st 4,00 L Levering granieten zitrand LM2 deel E st 2,00 N Betreft zitrand landmark 2 deel E Afmetingen 380x500x650 mm st 2,00 L 2112 Levering granieten zitrand landmark Levering granieten zitrand LM3 deel A st 2,00 N Betreft zitrand landmark 3 deel A Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L

18 Bladnr. 16 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering granieten zitrand LM3 deel B st 2,00 N Betreft zitrand landmark 3 deel B Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM3 deel C st 2,00 N Betreft zitrand landmark 3 deel C Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM3 deel D st 3,00 N Betreft zitrand landmark 3 deel D Afmetingen 380x500x650 mm st 3,00 L Levering granieten zitrand LM2 deel E st 3,00 N Betreft zitrand landmark 3 deel E Afmetingen 380x500x650 mm st 3,00 L Levering granieten zitrand LM2 deel F st 1,00 N Betreft zitrand landmark 3 deel F Afmetingen 380x670x650 mm st 1,00 L Levering granieten zitrand LM3 deel G st 2,00 N Betreft zitrand landmark 3 deel G Afmetingen 600x1200x700 mm st 2,00 L 2113 Levering granieten zitrand landmark Levering granieten zitrand LM4 deel A st 2,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel A Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM4 deel B st 2,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel B Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM4 deel C st 2,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel C Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM4 deel D st 3,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel D Afmetingen 380x500x650 mm st 3,00 L Levering granieten zitrand LM4 deel E st 1,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel E Afmetingen 380x500x787 mm st 1,00 L Levering granieten zitrand LM4 deel F st 3,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel F Afmetingen 380x500x650 mm st 3,00 L Levering granieten zitrand LM4 deel G st 1,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel G Afmetingen 380x500x1060 mm st 1,00 L Levering granieten zitrand LM4 deel H st 1,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel H Afmetingen 380x455x650 mm st 1,00 L

19 Bladnr. 17 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering granieten zitrand LM4 deel I st 2,00 N Betreft zitrand landmark 4 deel I Afmetingen 600x1200x700 mm st 2,00 L 2114 Levering granieten zitrand landmark Levering granieten zitrand LM5 deel A st 2,00 N Betreft zitrand landmark 5 deel A Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM5 deel B st 2,00 N Betreft zitrand landmark 5 deel B Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM5 deel C st 2,00 N Betreft zitrand landmark 5 deel C Afmetingen 650x500x650 mm st 2,00 L Levering granieten zitrand LM5 deel D st 4,00 N Betreft zitrand landmark 5 deel D Afmetingen 380x500x650 mm st 4,00 L Levering granieten zitrand LM5 deel E st 2,00 N Betreft zitrand landmark 5 deel E Afmetingen 380x500x650 mm st 2,00 L 212 NATUURSTENEN BANDEN EN AANVERWANTE MATERIALEN tekening nr Levereing graniet band Materiaal volgens monster Levering graniet band breed 48 cm m 640,00 N Betreft graniet band breed 48 cm, werkend als m 640,00 L molgoot Afmetingen 480x150 mm lengte min. 750 mm, max mm Zeeg van de molgoot: 30 mm Levering graniet band breed 48 cm st 43,00 N Betreft granieten goottegel breed 48 cm st 43,00 L Afmetingen 480x480x150 mm Zeeg van de molgoot: 30 mm Voorzien van 5 gaten diam 30 mm plaats van de gaten volgens tekening Levering graniet band breed 60 cm m 250,00 N Betreft graniet band breed 60 cm m 250,00 L Afmetingen 600x250 mm lengte min. 750 mm, max mm Levering graniet deksloof breed 60 cm m 100,00 N Betreft graniet band breed 60 cm m 100,00 L Afmetingen 600 x 300 mm lengte min 750 mm, max 1,50 m Eenzijdig afgewerkt met een vellingkant afmetingen vellingkant 30 mm Levering graniet zitrand breed 60 cm st 100,00 N Betreft graniet band breed 60 cm st 100,00 L Afmetingen 600x600 mm lengte 1,0 m Tweezijdig afgewerkt met een afronding afm 30 mm.

20 Bladnr. 18 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering graniet band breed 20 cm met straal st 22,00 N Betreft opsluitband Afmetingen 200x250x1000 mm - R = 1045 mm, deel O 1, uitwendig st 2,00 L - R = 1590 mm, deel O 2, uitwendig st 4,00 L - R = 2450 mm, deel O 3, uitwendig st 4,00 L - R = 3890 mm, deel O 4, uitwendig st 4,00 L - R = 4645 mm, deel O 5, uitwendig st 4,00 L - R = 5310 mm, deel O 6, uitwendig st 4,00 L 2121 Levering Lava Basalt band Materiaal volgens monster Levering Lava basalt band breed 20 cm m 435,00 N Betreft opsluitband m 435,00 L Afmetingen 200x250 mm lengte min. 750 mm, max mm Afwerking: rondom gezaagd 3 NATUURSTEEN TEGELS Detail maatvoering volgens tekening Scheveningen Boulevard Banden, keien, tegels en goten tekening nr LAVABASALT TEGELS Materiaal volgens monster Levering Lava basalt tegel 80x50 cm st ,00 N Betreft Lava basalt tegel 80x50 cm st ,00 L Afmetingen 800x500x120 mm Afwerking: rondom gezaagd Levering Lava basalt tegel 50x25 cm st ,00 N Betreft Lava basalt tegel 50x25 cm st ,00 L Afmetingen 500x250x120 mm Afwerking: rondom gezaagd 4 GRANIET KEIEN Detail maatvoering volgens tekening Scheveningen Boulevard Banden, keien, tegels en goten tekening nr GRANIET KEIEN 1 Materiaal volgens monster 2 Bij ons bekend als "Multicolor red" Levering Graniet keien 1 lengte 27 cm st 1.125,00 N Betreft Graniet keien 1 lengte 27 cm Afmetingen 270x150x150 mm st 1.125,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd Levering Graniet keien 1 lengte 21 cm st 3.515,00 N Betreft Graniet keien 1 lengte 21 cm Afmetingen 210x150x150 mm st 3.515,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd

21 Bladnr. 19 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Levering Graniet keien 1 lengte 15 cm st 3.410,00 N Betreft Graniet keien 1 lengte 15 cm Afmetingen 150x150x150 mm st 3.410,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd 412 GRANIET KEIEN 2 Materiaal volgens monster 3 Bij ons bekend als "Paradiso" Levering Graniet keien 2 lengte 27 cm st 1.125,00 N Betreft Graniet keien 2 lengte 27 cm Afmetingen 270x150x150 mm st 1.125,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd Levering Graniet keien 2 lengte 21 cm st 3.515,00 N Betreft Graniet keien 2 lengte 21 cm Afmetingen 210x150x150 mm st 3.515,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd Levering Graniet keien 2 lengte 15 cm st 3.410,00 N Betreft Graniet keien 2 lengte 15 cm Afmetingen 150x150x150 mm st 3.410,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd 413 GRANIET KEIEN 3 Materiaal volgens monster 4 Bij ons bekend als "Paradiso Bash" Levering Graniet keien 3 lengte 27 cm st 570,00 N Betreft Graniet keien 3 lengte 27 cm Afmetingen 270x150x150 mm st 570,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd Levering Graniet keien 3 lengte 21 cm st 1.765,00 N Betreft Graniet keien 3 lengte 21 cm Afmetingen 210x150x150 mm st 1.765,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd Levering Graniet keien 3 lengte 15 cm st 1.720,00 N Betreft Graniet keien 3 lengte 15 cm Afmetingen 150x150x150 mm st 1.720,00 L Afwerking: - verticale zijden natuurlijk splijtvlak - onder zijde natuurlijk splijtvlak (grof behakt) - bovenzijde gezaagd en gevlamd 8 ALGEMEEN 811 KEURINGSRAPPORTAGE

22 Bladnr. 20 van 27 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Aanleveren keuringsrapportage natuursteenelementen EUR N Betreft keuringsrapportage, een schriftelijke verklaring van een certificatie-instelling Zie voor aanvullende informatie deel 3 bepaling , en Voor de volgende onderdelen wordt een keuringsrapportage verlangt: - Graniet volgens monster 1 (rapport 1) - Graniet volgens monster 2 (rapport 2) - Graniet volgens monster 3 (rapport 3) - Graniet volgens monster 4 (rapport 4) - Lavabasalt volgens monster 5 (rapport 5) Te keuren onderdelen zijn: - vorst- dooibestendigheid - breukkracht voor vorst- dooibestendigheidsproef - breukkracht na vorst- dooibestendigheidsproef Raporten aanleveren in 3 voud st 15,00 L

23 Bladnr. 21 van BEPALINGEN

24 HFD PAR ART LID Bladnr. 22 van ALGEMENE EN ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN ALGEMENE BEPALINGEN VAN TOEPASSING ZIJNDE BEPALINGEN 01 Op dit werk zijn van toepassing de Standaard RAW Bepalingen, zoals laatstelijk vastgesteld in oktober 2005, hierna te noemen 'Standaard 2005', uitgegeven door de Stichting CROW. 02 De Standaard 2005 is tegen betaling van EUR 75,- verkrijgbaar bij de Stichting CROW. Bestellingen schriftelijk aan postbus 37, 6710 BA Ede, per fax aan (0318) of via de shop op de CROW-website: 03 Op deze levering zijn van toepassing de Algemene Inkoopvoorwaarden van de gemeente Den Haag, welke zijn bijgevoegd als bijlage 2, voor zover daarvan in het bestek niet is afgeweken. 04 Bij strijd tussen het bestek en de Algemene Inkoopvoorwaarden, gaat het bestek voor BETALINGSREGELINGEN: AANNEMINGSSOM BETALING 01 In aanvulling op artikel lid 01 van de Standaard 2005 zal de betaling geschieden in termijnen op basis van verzamelfacturen per project. 02 In afwijking van paragraaf 40 lid 6 van de U.A.V zal betaling plaats vinden binnen 45 kalenderdagen nadat de declaratie in goede orde op het in artikel lid 01 genoemde adres is ingekomen BETALINGSREGELINGEN: DECLARATIES INDIENEN DECLARATIES 01 Declaraties met daarop aangegeven het ordernummer, besteknummer, dienstjaar, de omschrijving van het werk alsmede de desbetreffende afdeling in tweevoud indienen bij: Dienst Stadsbeheer Afdeling Financiën t.a.v. de Crediteurenadministratie Postbus DP DEN HAAG Een kopie van de declaratie dient te worden ingediend bij de directie van het werk kustversterking en herinrichting Boulevard Scheveningen 02 De zinsnede in paragraaf 45 lid 1 van de U.A.V "...met ingang van de dag, waarop de betaling uiterlijk had moeten geschieden." wordt vervangen door: "...nadat de opdrachtnemer de opdrachtgever schriftelijk in gebreke heeft gesteld.". 03 Declaraties van artikelen aangegeven in deel 2.2 kunnen worden ingediend zodra volledige levering van de afroeporder heeft plaatsgevonden. 04 Paragraaf 45 lid 2 van de U.A.V is niet van toepassing. 05 Een declaratie dient vergezeld te gaan van een termijnstaat inclusief de bij die termijnstaat behorende kopieën van de voor akkoord ondertekende vrachtbrieven. In verband met het in goede orde indienen van de declaratie wordt verwezen naar het artikel Bouwstoffen die voor 31 december van een jaar zijn

25 HFD PAR ART LID Bladnr. 23 van 27 geleverd dienen uiterlijk op 10 januari van het daarop volgend jaar te zijn gedeclareerd ZEKERHEIDSTELLING WAARDE EN VORM ZEKERHEIDSTELLING 01 Een zekerheidstelling moet worden opgesteld in de vorm van het bij dit bestek gevoegde model van een bankgarantie (zie bijlage Bankgarantie). 02 De zekerheid moet bij de aanbesteder zijn binnengekomen binnen 7 dagen na de datum van het daartoe door of vanwege de aanbesteder gedane verzoek. 03 In aanvulling op en in afwijking van artikel lid 04 van de Standaard 2005 worden de ten behoeve van de zekerheidstelling overgelegde bescheiden, na een verzoek van de opdrachtnemer, geretourneerd. Het verzoek dient schriftelijk te worden ingediend bij de opdrachtgever BIJDRAGEN BIJDRAGE RAW-SYSTEMATIEK 01 Een 'bijdrage RAW-systematiek met specificatie', als bedoeld in artikel van de Standaard 2005, wordt verlangd BOUWSTOFFEN KEURING VAN BOUWSTOFFEN 01 Voor de levering van natuursteen elementen is een geldig KOMO (attest-met-) productcertificaat (Een z.g. CE Markering zie ook en van dit bestek) vereist dan wel een schriftelijke verklaring van een certificatie-instelling die daartoe is geaccrediteerd door de nationale accreditatie-instelling (in Nederland: de Raad voor Accreditatie). Kosten komen voor rekening van de opdrachtnemer AAN TE LEVEREN KEURINGSRAPPORTAGE NA GUNNING 01 De opdrachtnemer levert uitterlijk 6 weken na gunning een keuringsrapportage aan waaruit kan worden opgemaakt of de natuursteen elementen (een getest monster van de door u aan te leveren materialen) vorst- dooibestendig zijn. De schriftelijke verklaring dient te zijn opgemaakt door een certificatie-instelling die daartoe is geaccrediteerd door de nationale accreditatie-instelling (in Nederland: de Raad voor Accreditatie). Kosten komen voor rekening van de opdrachtnemer VERZEKERINGEN GESCHILLEN BESLECHTING VAN GESCHILLEN 01 Het bepaalde in paragraaf 49 van de U.A.V vervalt en wordt vervangen door: Alle verschillen in verband met de overeenkomst of overeenkomsten die daarmee samenhangen worden beslecht door de bevoegde rechter in Den Haag. 02 Het bepaalde in lid 01 laat onverlet: a. de bevoegdheid van de opdrachtgever om voor beslechting van een geschil te kiezen voor de volgens de wet bevoegde rechter; 31 TECHNISCHE BEPALINGEN WEGVERHARDINGEN II BOUWSTOFFEN

26 HFD PAR ART LID Bladnr. 24 van EISEN NATUURSTEEN MATERIAAL 01 Tegels leveren volgens NEN-EN 1341 platen van natuursteen voor buitenbestratingen. - maattolerantie in hoogte volgens klasse 2 - maattolerantie van zichtvlakken volgens klasse 2 - vorst- dooibestendigheid volgens klasse 1 - breukkracht klasse 6 Het te leveren materiaal dient vrij te zijn van ijzeroxidatie. De gehele (deel)levering dien(t)(en) egaal van kleur te zijn. 02 Keien leveren volgens NEN-EN 1342 keien van natuursteen buitenbestrating. - maattolerantie in dikte volgens klasse 2 - vorst- dooibestendigheid volgens klasse 1 - breukkracht klasse 6 Haaksheid De zijvlakken mogen ten opzichte van het bovenvlak, gemeten op 20 mm vanaf de rand, maximaal een afwijking van -10 mm hebben. Het te leveren materiaal dient vrij te zijn van ijzeroxidatie. De gehele (deel)levering dien(t)(en) egaal van kleur te zijn. 03 Banden, randen, zitelementen en trapelementen leveren volgens NEN-EN 1343 banden van natuursteen voor buitenbestrating. - maattolerantie in hoogte volgens klasse 2 - maattolerantie van zichtvlakken volgens klasse 2 - vorst- dooibestendigheid volgens klasse 1 - breukkracht klasse 6 Het te leveren materiaal dient vrij te zijn van ijzeroxidatie. De gehele (deel)levering dien(t)(en) egaal van kleur te zijn. 81 LEVERANTIES BEGRIPPEN ALGEMEEN 01 Te verstaan onder: a. opdrachtnummer: een door de opdrachtgever aan een opdracht toegekend projectnummer; b. afroepen: door de opdrachtgever per fax en/of op schrift te geven opdrachten tot het afleveren van afgeroepen materialen; c. afroepnummer: een door of vanwege de opdrachtgever toe te kennen nummer aan een afroep; d. vrachtbriefnummer: een door of vanwege de opdrachtnemer toe te kennen nummer aan een bij een vracht ten behoeve van een aflevering behorende vrachtbrief; e. artikelcode: een door de opdrachtgever vastgestelde code gerelateerd aan de bestekspostnummers waarmee de dimensionering van een volgens deze overeenkomst te leveren artikel is vastgelegd; f. afleveringsbon: een door of vanwege de opdrachtnemer bij aflevering van materialen te overhandigen kopie van de vrachtbrief, waarop door of vanwege de opdrachtgever kan worden vermeld welke aantallen van die materialen ter ontvangst zijn geaccepteerd LEVERANTIE MATERIALEN, AANVOER

27 HFD PAR ART LID Bladnr. 25 van EISEN WIJZE VAN AANVOER 01 Materialen geleverd volgens bestek, dienen te worden geleverd in stevige houten kratten met plastic folie, op het werk of in een depot in Nederland. 02 Materialen zodanig aanleveren dat deze geschikt zijn voor machinale verwerking. Note materialen met de zichtzijde naar boven aanleveren. In het geval van te leveren keien vervalt dit lid. 03 De in lid 01 bepaalde kratten dienen maximaal 1500 kg te zijn. De kratten dienen stapelbaar zijn. De keien en banden en de verpakkingen mogen niet bedekt zijn met klei, leem of enig andere verontreiniging, welke niet tot de natuurlijke uiting behoort. 04 Materialen dienen gescheiden naar soort te worden aangevoerd en opgeslagen. Materialen voorzien van een markering zodat deze zijn te herleiden tot de besteksposten en tekeningen van dit bestek. E.a. op een zichtbare plaats op de materialen zelf niet op de krat. 05 Materialen voorzien van een label (CE-markering) zoals omschreven in de NEN-EN 1341, NEN-EN 1342 en NEN-EN Waarop is aangegeven - de bewerkingen die het materiaal heeft ondergaan - vorst- dooibestendigheid - breukkracht voor vorst-dooi proef - breukkracht na vorst-dooi proef - stuks conform de inschrijfstaat E.a. op een zichtbare plaats niet zijnde de zichtzijde AFLEVERINGEN AFLEVERINGEN 01 Iedere aflevering dient vergezeld te zijn van een vrachtbrief. Voorafgaand aan of gelijktijdig met de aflevering dient een kopie van de vrachtbrief te worden verzonden naar de directie van het werk kustversterking en herinrichting Boulevard Scheveningen. 02 Bij iedere termijnstaat dienen de kopieën van de goedgekeurde vrachtbrieven te worden toegevoegd welke betrekking hebben op de in die termijn bedoelde genoemde artikelen. 03 Een per project verkregen termijnstaat moet als basis dienen voor een in te dienen declaratie. 04 De declaratie van een termijn als bedoeld in paragraaf 40 lid 6 van de U.A.V wordt geacht niet in goede orde te zijn ingekomen als bij de indiening van de declaratie een kopie van de bijbehorende termijnstaat en de kopieën van de daarbij behorende vrachtbrieven ontbreekt RISICOVERDELING EN GARANTIES KEURING IN VERBAND MET LEVERANTIE MATERIALEN 01 De artikelen die volgens deze overeenkomst moeten worden geleverd, worden, onder voorbehoud van het hierna bepaalde, geacht te zijn gekeurd in de zin van paragraaf 18 van de U.A.V indien aan al hetgeen in dit bestek is vermeld is voldaan en de bouwstoffen door of vanwege de opdrachgever op de plaats van levering zijn geïnspecteerd. 02 Afgekeurde materialen worden inzake de afrekening als niet geleverd beschouwd. 03 In geval van afkeuring van de te leveren bouwstoffen zullen de door of vanwege de opdrachtgever te dragen kosten in verband met het keuren, de vervolgschade als

28 HFD PAR ART LID Bladnr. 26 van 27 gevolg van stagnatie van de terzake de bedoelde leverantie lopende werken en zo mogelijk de kosten van keuring van vervangende bouwstoffen, onverminderd de ingevolge deze overeenkomst op te leggen kortingen, bij de opdrachtnemer in rekening worden gebracht. 04 De directie behoudt zich het recht voor om uit voor haar geproduceerde partijen, zowel op het productieterrein als op de plaats van levering, steekproefsgewijs monsters te trekken en deze op een door haar gekozen locatie aan kwaliteitsproeven te onderwerpen. 05 In het geval bouwstoffen worden afgekeurd, zal de opdrachtnemer daarvan in kennis worden gesteld. Indien de grondslag van de afkeuring daartoe aanleiding geeft, zullen alle bouwstoffen behorende tot de partij waartoe de afgekeurde bouwstof behoorde worden afgekeurd. 06 Indien herkeuringen nodig zijn bij het niet voldoen van materialen aan de gestelde eisen zullen alle extra kosten die een eventuele herkeur met zich meebrengt aan de opdrachtnemer in rekening worden gebracht STAGNATIE IN DE LEVERING VAN MATERIALEN 01 De directie (opdrachtgever) behoudt zich het recht voor om bij stagnatie in de aflevering van volgens dit bestek te produceren en af te leveren materialen aan derden op te dragen. 02 Kosten in verband met het stopzetten van de productie bij de opdrachtnemer van de te produceren materialen ingevolge van afkeuring van te leveren of geleverde materialen zijn voor rekening van de opdrachtnemer en kunnen niet op of vanwege de opdrachtgever worden verhaald BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN LEVERANTIES AFLEVEREN VAN MATERIALEN 01 Tot het leveren van bouwstoffen behoort naast het produceren tevens het op afroep afleveren van die bouwstoffen op het opslag terrein of op aanwijzing van de directie, franco op middelen van vervoer, al dan niet geleverd in volle vrachten en naast de auto lossen. 02 Per afroep op maximaal 2 verschillende locaties lossen. Per afroep kan worden verlangd dat een incomplete vracht dient te worden geleverd. Rekening houden met 10 incomplete vrachten per jaar. Voor het zonodig afleveren in deel- c.q. incomplete vrachten en/of afleveren op verschillende locaties zal geen verrekening plaatsvinden. 03 Afleveringen dienen plaats te vinden tussen uur en uur, tenzij anders is overeengekomen. 04 Op de doordeweekse dagen maandag tot en met vrijdag kan de opdrachtgever eisen dat maximaal 5 vrachten om uur worden afgeleverd. Rekening houden dat dit 10 keer per jaar voorkomt. 05 Van ca. 1% van de opdracht zal de aflevering van de artikelen plaatsvinden in het weekend, dan wel in de avond- c.q. nachturen. 06 Indien inzake de opdracht de aflevering van volgens deze overeenkomst te leveren bouwstoffen in de avond- c.q. in de nachturen dan wel in het weekend dient plaats te vinden, dient dit, onverkort het bepaalde in de leden 01 t/m 04, te geschieden tegen de volgens dit bestek overeengekomen prijzen per eenheid en zal geen verrekening plaatsvinden, tenzij zulks tot onredelijkheid of onbillijkheid zou leiden. 07 De afleveringen van ingevolge de opdracht en/of afroep te

29 HFD PAR ART LID Bladnr. 27 van 27 leveren bouwstoffen in een periode van bedrijfssluiting als gevolg van de bouwvakvakantie, dan wel andere periodes van bedrijfssluiting die niet op erkende feestdagen vallen, dienen onverkort het bepaalde in de leden 01 t/m 05, zonder voorbehoud doorgang te vinden tegen de volgens dit bestek overeengekomen prijzen per eenheid en zullen niet voor verrekening in aanmerking komen. 08 Leveringen van de afroep dient binnen 24 uur na afroep, op een nader overeen te komen tijdstip(pen), plaats te vinden.

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40 BIJLAGE 1 MODEL BANKGARANTIE ======================= B A N K G A R A N T I E ======================= De ondergetekende... 1) verklaart zich onherroepelijk, zonder voorbehoud en onder afstand van voorrechten en excepties, ten behoeve van de gemeente Den Haag borg te staan voor:... 2) tot een bedrag van (in cijfers en letters):... op grond van de hoofdverbintenis ) Op de enkele schriftelijke mededeling van de gemeente dat degene voor wie ondergetekende borg staat, tekort is geschoten in de nakoming van verplichtingen welke voortkomen uit bovengenoemde hoofdverbintenis, zal ondergetekende op verzoek van de gemeente als eigen schuld onverwijld elk bedrag tot het maximum der borgsom, aan de gemeente voldoen. De borgtocht is van kracht totdat ondergetekende de beëindiging schriftelijk door de gemeente is gemeld ) 1) Naam en adres van de bank 2) Naam en adres van de aannemer/leverancier 3) Korte omschrijving van het werk en het nummer van de door de opdrachtgever verstrekte order 4) Plaats, datum, bankstempel en ondertekening

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Bladnr. 1 van 18 GEMEENTE VENLO Afdeling Openbare Werken team: Projecten Openbare Ruimte NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij besteknr. 265926 Door de inschrijver(s) zijn op TenderNed de volgende vragen

Nadere informatie

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever.

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van... (1) Verklaren: 1.... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2.... (4)

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE Hoofdstuk 70 Technische bepalingen voor contracten waarbij gebruik wordt gemaakt van de prestatie-eisen uit de CROW-kwaliteitscatalogus CROW Galvanistraat

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT Bladnr. 1 van 6 2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS Bladnr. 2 van 6 PAR 01 TEKENINGEN... 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN... 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Leveringen. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 1 MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 2 Artikel 1 Aanduidingen. Begripsbepalingen Dit reglement verstaat

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Tusschenwater BASISOVEREENKOMST Inrichten gebied Tusschenwater

Tusschenwater BASISOVEREENKOMST Inrichten gebied Tusschenwater BASISOVEREENKOMST Inrichten gebied Tusschenwater Opdrachtgever : Waterschap Hunze en Aa s Projectleider opdrachtgever : E. de Gries Projectnummer opdrachtgever : 253/10 Kenmerk contractstuk : Versie :

Nadere informatie

(concept) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005)

(concept) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) (concept) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) datum:.. BASISOVEREENKOMST Ondergetekenden: Gemeente Haarlemmermeer Cluster

Nadere informatie

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Bijlage 3 Overeenkomst Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Naam Opdrachtnemer Logo Opdrachtnemer DE ONDERGETEKENDEN: Veiligheidsregio Drenthe, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Afdeling Werkvoorbereiding

Nadere informatie

Uniforme Administratieve Voorwaarden (U.A.V. 1989) Meer / Minderwerk

Uniforme Administratieve Voorwaarden (U.A.V. 1989) Meer / Minderwerk Uniforme Administratieve Voorwaarden (U.A.V. 1989) Meer / Minderwerk 35. Verrekening van meer en minder werk 1. Verrekening van meer en minder werk vindt plaats: a. ingeval van bestekswijzigingen ( 36);

Nadere informatie

1.1.3 Opdrachtgever: De opdrachtgever is de (rechts)persoon of organisatie die bedrijfskado's van de Alternatieve Kadobon BV koopt.

1.1.3 Opdrachtgever: De opdrachtgever is de (rechts)persoon of organisatie die bedrijfskado's van de Alternatieve Kadobon BV koopt. Van toepassing zijn: Algemene voorwaarden Alternatieve Kadobon BV en de aanvullende voorwaarden voor kerstpakketten, relatiegeschenken en andere bedrijfskado's, zoals hieronder vermeld. Artikel 1. Algemeen

Nadere informatie

Artikel 5. Omschrijving Een openbare aanbesteding is een aanbesteding die algemeen bekend wordt gemaakt en waarbij een ieder kan inschrijven.

Artikel 5. Omschrijving Een openbare aanbesteding is een aanbesteding die algemeen bekend wordt gemaakt en waarbij een ieder kan inschrijven. UAR 2001 9 mei 2001/Nr. 450.2001.001241 Uit: Staatscourant 15 juni 2001, nr. 113 door RABC www.bestekkennis.nl omgebouwd naar euro versie Rijksgebouwendienst Coördinatie Bouwbeleid De Staatssecretaris

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013 Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups 14 februari 2013 Programma - Do s & dont s van de inschrijving - Actualiteiten aanbestedingsrecht 2 Do s & Dont s van de inschrijving 3 Aankondiging Onduidelijkheden

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen wijzigingen.

In Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST zijn geen wijzigingen. Bladnr. 1 van 18 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek en voorwaarden voor" Besteksnummer: 2012-05 NOTA VAN INLICHTINGEN d.d. 6 februari 2013 In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen

Nadere informatie

Strekking. Verplichtingen Stuifmeel Accountants

Strekking. Verplichtingen Stuifmeel Accountants ALGEMENE LEVERINGS-, BETALINGS- EN UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RECHTSVERHOUDING TUSSEN OPDRACHTGEVER EN Stuifmeel Accountants Algemeen Artikel 1 a. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing,

Nadere informatie

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Bladnr. 1 van 5 TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Sinds 1 juli 2008 is de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' ofwel de Grondroerdersregeling van kracht. Deze wet is bedoeld

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6)

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6) COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst zonder schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemeen Artikel 1

Algemene voorwaarden. Algemeen Artikel 1 Algemene voorwaarden ALGEMENE LEVERINGS-, BETALINGS- EN UITVOERINGSVOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE RECHTSVERHOUDING TUSSEN OPDRACHTGEVER EN ADMINISTRATIEKANTOOR KAANDORP & MOOIJ Algemeen Artikel 1 1.

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN DE ORGANISATIE VAN NEDERLANDSE TANDPROTHETICI

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN DE ORGANISATIE VAN NEDERLANDSE TANDPROTHETICI ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN DE ORGANISATIE VAN NEDERLANDSE TANDPROTHETICI 1. Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming, de inhoud en de nakoming

Nadere informatie

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten.

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. De complete algemene voorwaarden: Artikel 1 - Algemeen

Nadere informatie

HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM

HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER 2014448136 BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM Inhoud... 2 Art. 1 Rechtskarakter van de Overeenkomst, toepasselijke voorwaarden... 3 Art. 2 Opdracht,

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN VAN STICHTING IZORE en STICHTING PATHOLOGIE FRIESLAND Artikel 1 Definities In deze Algemene Inkoopvoorwaarden worden de hierna gebruikte begrippen als volgt gedefinieerd: Opdrachtgever

Nadere informatie

Condições. Invantive Estate. Condition Description Associate Indicator. Bedrijf Inkoop Algemene inkoopvoorwaarden bedrijf bubs_can_be_coupled_to_buy

Condições. Invantive Estate. Condition Description Associate Indicator. Bedrijf Inkoop Algemene inkoopvoorwaarden bedrijf bubs_can_be_coupled_to_buy Bedrijf Inkoop Algemene inkoopvoorwaarden bedrijf bubs_can_be_coupled_to_buy Page 1 / 11 Bedrijf Verkoop Algemene verkoopvoorwaarden bedrijf bubs_can_be_coupled_to_sell Page 2 / 11 Consument Inkoop Algemene

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING Onderaannemer Zonder Personeel/ZZP Contractnummer: A. Partijen Ondergetekenden: 1. naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: hierna te noemen: de aannemer;

Nadere informatie

R I J K S I N K O O P V O O R W A A R D E N

R I J K S I N K O O P V O O R W A A R D E N A L G E M E N E R I J K S I N K O O P V O O R W A A R D E N Vastgesteld bij besluit van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van 1 september 1993, nr. 93M005925 VERKORTE BENAMING: ARIV 1993

Nadere informatie

1. De offerte wordt schriftelijk uitgebracht behoudens in het geval van spoedeisende omstandigheden.

1. De offerte wordt schriftelijk uitgebracht behoudens in het geval van spoedeisende omstandigheden. Algemene voorwaarden Betonbouw Rooi BV Overeenkomst van aanneming van werk Artikel 1: offerte 1. De offerte wordt schriftelijk uitgebracht behoudens in het geval van spoedeisende omstandigheden. 2. In

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Definities Diensten: Opdrachtgever: Leverancier: Overeenkomst: De door Uitvaartenzo te verzorgen diensten ten behoeve van de uitvaart van een overledene, waaronder in elk

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan:...(3)

Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan:...(3) pagina: 1 BIJLAGE A, CONFORM UAV 2012 Volmacht De ondergetekende(n): (1)...(4) Aannemer(s) van: (2) Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan: (3) Die hem/hen* in alle opzichten vertegenwoordigt voor

Nadere informatie

Voeding, dranken en aanverwante producten

Voeding, dranken en aanverwante producten 2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Voeding, dranken en aanverwante producten Ten behoeve van Drenthe College Aanbestedingsnummer: 2013/S 102-174076 juni 2013, Ingenion Alle rechten

Nadere informatie

Verkoop- en leveringsvoorwaarden jaspers catering company

Verkoop- en leveringsvoorwaarden jaspers catering company Verkoop- en leveringsvoorwaarden jaspers catering company Verantwoordelijk voor deze algemene voorwaarden is: jaspers catering company Treubweg 33 1112 BA Diemen Amsterdam t: 088 37 45 220 e: info@jasperscc.nl

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat.

Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat. 2015-01 ALGEMENE VOORWAARDEN Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat. Artikel 1 Toepassingsgebied. 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE. te Andijk Generaal de Wetlaan 17

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE. te Andijk Generaal de Wetlaan 17 ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN AAA VERTAALBUREAU LA FRANCE te Andijk Generaal de Wetlaan 17 Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Algemeen Artikel 3 - Offertes, aanbiedingen Artikel 4 - Opdracht

Nadere informatie

Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005)

Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005) 2000,2004 CROW BASISOVEREENKOMST Ondergetekenden: Gemeente Boxtel, hierna te noemen:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Opdrachtgever: een rechtspersoon dan wel een natuurlijk persoon, dan wel een aantal gezamenlijk optredende personen al dan niet rechtspersoon, die aan webdevelopment opdraagt/opdragen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

2.4 De verplichtingen van Kamsteeg Budgetcoaching gaan nooit verder dan door Kamsteeg Budgetcoaching schriftelijk is bevestigd.

2.4 De verplichtingen van Kamsteeg Budgetcoaching gaan nooit verder dan door Kamsteeg Budgetcoaching schriftelijk is bevestigd. Versie 2 algemene voorwaarden Kamsteeg Budgetcoaching : 1-5-2018 ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Toepassing 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn, tenzij anders overeengekomen, van toepassing op alle

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

1. De offerte wordt schriftelijk uitgebracht behoudens in het geval van spoedeisende omstandigheden.

1. De offerte wordt schriftelijk uitgebracht behoudens in het geval van spoedeisende omstandigheden. Algemene voorwaarden Betonbouw Rooi BV Aanneming van werk in regie Artikel 1: offerte 1. De offerte wordt schriftelijk uitgebracht behoudens in het geval van spoedeisende omstandigheden. 2. In de schriftelijke

Nadere informatie

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen.

4. De toepasselijkheid van eventuele inkoop - of andere voorwaarden van opdrachtgever wordt nadrukkelijk van de hand gewezen. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Denker BV 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden te verrichten.

Nadere informatie

Transport van compost

Transport van compost Overeenkomst inzake Transport van compost tussen WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL en OPDRACHTNEMER LOGO OPDRACHTNEMER De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, Liemersweg 2, te dezen

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst Contractnummer:

Concept Raamovereenkomst Contractnummer: Concept Raamovereenkomst Contractnummer: 201600265.015.001 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door het ministerie van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden TU Delft

Algemene voorwaarden TU Delft Algemene voorwaarden TU Delft ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET UITVOEREN VAN OPDRACHTEN DOOR DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT Artikel 1: Begripsomschrijving In deze algemene voorwaarden voor opdrachten, verstrekt

Nadere informatie

Kvk #: Btw #: NL B01 Iban #: NL36 KNAB Paypal: 1. Algemene bepalingen P.

Kvk #: Btw #: NL B01 Iban #: NL36 KNAB Paypal: 1. Algemene bepalingen P. Algemene Voorwaarden Inhoud: 1. Algemene bepalingen P. 2 2. Offerte P. 3 3. Prijsindicatie; werkzaamheden op regiebasis P. 5 4. Totstandkoming van de overeenkomst P. 6 5. Uitvoering van de overeenkomst

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

UNIFORM AANBESTEDINGSREGLEMENT 1986

UNIFORM AANBESTEDINGSREGLEMENT 1986 UNIFORM AANBESTEDINGSREGLEMENT 1986 Stcrt. 1986, 118. HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1 Aanduidingen, begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: aanbesteder: degene die

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR AANNEMING VAN WERK VAN BvS BOUW VRIEZENVEEN B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR AANNEMING VAN WERK VAN BvS BOUW VRIEZENVEEN B.V. 1. Offertes 1.1. Offertes worden schriftelijk door BvS uitgebracht, tenzij sprake is van spoedeisende omstandigheden. De offerte vermeldt een omschrijving van het werk en de prijs van het werk. 1.2. Offertes

Nadere informatie

CONTRACT Voor het leveren van werken voor het project Stadswarmte Noord ISBL-AVR Isolatie werkzaamheden

CONTRACT Voor het leveren van werken voor het project Stadswarmte Noord ISBL-AVR Isolatie werkzaamheden CONTRACT Voor het leveren van werken voor het project Stadswarmte Noord ISBL-AVR Isolatie werkzaamheden Project: Stadswarmte Noord ISBL-AVR Projectnummer: 1301 Documentnummer: 140221-contract-LOT 3.1 Datum:

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

Basisovereenkomst. Zaaknummer:

Basisovereenkomst. Zaaknummer: Basisovereenkomst Verbeteren van de dijkbekleding ter plaatse van de Hollarepolder, Joanna- Mariapolder tussen dp 739 en dp 777 met bijkomende werken in de gemeente Tholen. Zaaknummer: 31052564 Colofon

Nadere informatie

Algemene Inkoopvoorwaarden Effort l FSR B.V. gedeponeerd bij KvK onder nummer

Algemene Inkoopvoorwaarden Effort l FSR B.V. gedeponeerd bij KvK onder nummer Algemene Inkoopvoorwaarden Effort l FSR B.V. gedeponeerd bij KvK onder nummer 32104291. 1. TOEPASSELIJKHEID 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten waarbij wij als koper fungeren. 2.

Nadere informatie

Partijen Shidoufit, vertegenwoordigd door N.A. Verhage, gevestigd te middelburg onder KvKnummer Voorbeeld: algemene leveringsvoorwaarden

Partijen Shidoufit, vertegenwoordigd door N.A. Verhage, gevestigd te middelburg onder KvKnummer Voorbeeld: algemene leveringsvoorwaarden Partijen Shidoufit, vertegenwoordigd door N.A. Verhage, gevestigd te middelburg onder KvKnummer 69094462. Voorbeeld: algemene leveringsvoorwaarden Cliënt, zoals vermeld in de NAW-gegevens die verstrekt

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP tussen Koraal Groep Valkstraat 14 Postbus 5109, 6130 PC SITTARD vertegenwoordigd door de heer mr. drs. R.W.M. Quik

Nadere informatie

2.2 De verplichtingen van ABC gaan nooit verder dan door ABC schriftelijk is bevestigd.

2.2 De verplichtingen van ABC gaan nooit verder dan door ABC schriftelijk is bevestigd. Algemene Voorwaarden Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Administratie- en Budgetcoaching

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Van de Ven Uitvaarten. A. Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon met wie Van de Ven Uitvaarten een Overeenkomst sluit.

Algemene Voorwaarden Van de Ven Uitvaarten. A. Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon met wie Van de Ven Uitvaarten een Overeenkomst sluit. Algemene Voorwaarden Van de Ven Uitvaarten Artikel 1 - Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: A. Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon met wie Van de Ven Uitvaarten een

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid

Verkoopvoorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid Verkoopvoorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van Filipucci Juweliers zijn bij uitsluiting van eventuele andere algemene voorwaarden deze algemene

Nadere informatie

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof Artikel 1. Toepassingsgebied 1. Onder deze leverings- en betalingsvoorwaarden wordt onder Opdrachtgever verstaan: De bij de overeenkomsten/opdrachten

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Opsterland Postbus 10000 9244 ZP Beetsterzwaag Internetadres(sen): http://wwwopsterlandnl Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Aertgeerts Bouw BV

Algemene voorwaarden Aertgeerts Bouw BV Algemene voorwaarden Aertgeerts Bouw BV Artikel 1: OFFERTE a. De aannemer zal zijn offerte gedurende 30 dagen gestand doen. b. De in de offerte opgegeven prijs is een vast bedrag, tenzij uit de toepasselijkheid

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2.

Algemene voorwaarden ALGEMEEN TOEPASSELIJKHEID. Artikel 1. Artikel 2. Algemene voorwaarden ALGEMEEN Artikel 1. Definities: 1. Opdrachtnemer: Jan de Jong Administratie en Advies 2. Opdrachtgever: Natuurlijke - of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht geeft om werkzaamheden

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN Ondergetekende, uitlener / verhuurder Naam instelling: Contactpersoon: Straat: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr.: Emailadres: Verklaart dat, gebruiker, Naam instelling: Contactpersoon:

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11 RAW0110-00159 Projectnummer 09-IB-032 "Rioolreiniging en inspectie 2009" Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT

Nadere informatie

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Opdrachtnemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul A. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten welke

Nadere informatie

Herinrichting Dorpshart Wekerom

Herinrichting Dorpshart Wekerom Basisovereenkomst met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV GC 2005) Herinrichting Dorpshart Wekerom 2000, 2005 CROW Definitief 29-02-2016 1 BASISOVEREENKOMST

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

ALGEMENE DIENSTVERLENINGSVOORWAARDEN D.D. 1 januari 2012.

ALGEMENE DIENSTVERLENINGSVOORWAARDEN D.D. 1 januari 2012. ALGEMENE DIENSTVERLENINGSVOORWAARDEN D.D. 1 januari 2012. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rijnland te Leiden onder nr. B 97.027 door: Cannoo & Partners B.V., belastingadviseurs,

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen:

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: RAW-systematiek In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: - wijziging van de bijlage Lijst met publicaties genoemd in deze Standaard van de Standaard RAW Bepalingen 2010; - wijziging van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van StudyRight. KvK-nummer: Algemene Voorwaarden - StudyRight

Algemene voorwaarden van StudyRight. KvK-nummer: Algemene Voorwaarden - StudyRight Algemene Voorwaarden - StudyRight Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Artikel 4 - De overeenkomst Artikel 5 - De prijzen en tarieven Artikel 6 - Betaling

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Zurreyl Service Utrecht kvk

Algemene voorwaarden van Zurreyl Service Utrecht kvk Algemene voorwaarden van Zurreyl Service Utrecht kvk 30220713 1. ALGEMEEN a. Deze voorwaarden zijn bij uitsluiting van eventueel door opdrachtgever gebruikte algemene voorwaarden van toepassing op al onze

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Noordoostpolder, Postbus 155, 8300 AD Emmeloord (NL). t.a.v.: College van burgemeester

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Postbus 94801, 1090 GV Amsterdam (NL). Contactpunt(en): Ingenieursbureau

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening door Knap Kindercoaching

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening door Knap Kindercoaching ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening door Knap Kindercoaching Artikel 1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn, tenzij anders is overeengekomen, van toepassing op alle offertes en overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden FotoXperience B.V. november Algemene voorwaarden fotoxperience B.V.

Algemene Voorwaarden FotoXperience B.V. november Algemene voorwaarden fotoxperience B.V. Algemene voorwaarden fotoxperience B.V. Algemene Voorwaarden FotoXperience B.V. november 2015 Artikel 1: Definities 1.1 fotoxperience: Opdrachtnemer, handelend onder de naam fotoxperience b.v. hierna genoemd

Nadere informatie