Vereniging van Eigenaren Landgoed Old Heino

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vereniging van Eigenaren Landgoed Old Heino"

Transcriptie

1 Vereniging van Eigenaren Landgoed Old Heino Gemeente Raalte T.a.v. College van B&W Postbus AC RAALTE Afschrift van deze brief aan de Raadsleden van de gemeente Raalte. * Heino, 17 januari '14 Betreft: wonen met een zorglndicatle op Park Landgoed Old Heino Samenvatting: Gevraagd wordt om tijdelijke gemeentelijke toestemming om mensen met een zorgindicatie te kunnen huisvesten en verzorgen in de aangepaste bungalows op Landgoed Old Heino. Geacht College, Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren en het Beheer van Landgoed Old Heino wil middels deze brief nogmaals uw aandacht vragen voorde aantrekkelijke mogelijkheden die ons park biedt voor mensen / ouderen met een zorgindicatie (zie ook bijgaande notitie van mei 2012). In de zomer van 2012 heeft wethouder Hiemstra samen met enkele ambtenaren van de gemeente Raalte een bezoek gebracht aan ons park. Eén van de gesprekonderwerpen was bijgaande notitie van onze Vereniging over langdurig (tijdelijk) verblijf voor mensen / ouderen met een zorgvraag. Afgelopen 4 december 2013 heeft een delegatie van de gemeenteraad eveneens een bezoek gebracht aan ons park, waarbij de aantrekkelijke mogelijkheden die ons park biedt aan mensen met een zorgindicatie wederom een gespreksthema was. Het actuele woonzorgbeleid van de overheid vraagt namelijk niet alleen om meer zorgverlening aan huis door thuiszorg en mantelzorg, maar vooral ook om servicewoningen die zijn ingericht om deze zorg ook gedurende langere tijd aan huis te kunnen verrichten.

2 * '.' ' ' ; In het gesprek met de gemeenteraadsleden kwam vooral ook aan de orde dat het van belang is dat Inwoners van Raalte in dit kader uit een gevarieerd woningaanbod kunnen kiezen, wil de gemeente Raalte voor hen als woongemeente aantrekkelijk blijven. Voor mensen óle graag in een beschermd woongebied wonen, maar ook de nodige vrijheid op prijs stellen, een tuin rond het huis, en de mogelijkheid gasten (kinderen / kleinkinderen) te ontvangen en te laten logeren, biedt Landgoed Old Heino een mooi en goed alternatief. We vragen het College op nieuw aandacht voor de goede mogelijkheden van ons park, omdat het gesprek met de raadsleden op 4 december jl. ons de informatie opleverde dat wij destijds wellicht onze concrete vraag aan het College van B&W niet helder genoeg hadden geformuleerd. Om die reden vragen wij aan het College van B&W zich nogmaals te vergewissen van de aantrekkelijke mogelijkheden die ons park biedt voor mensen met een langdurige zorgindicatie en ons antwoord te geven op de volgende vraag: Wil de aemeente Raalte toestemmina aeven om mensen met een zoraindicatie aedurende de zoraoeriode. dus desgewenst ook langer dan zes maanden, te verblijven op Landgoed Old Heino? Wat ons betreft zouden we dit eerst tijdens een proefperiode van bijvoorbeeld 2 a 3 jaren gestalte kunnen geven, en indien dit in een behoefte blijkt te voorzien, dit daarna zo nodig formaliseren. We hebben aan u eveneens het praktische verzoek aan ons door te geven wanneer deze brief als ingekomen stuk in de raad wordt behandeld. Bij voorbaat onze dank hiervoor, Erop vertrouwende in goede samenwerking gezamenlijk een bijdrage te leveren aan goede woonvoorzieningen in Raalte voor mensen met een zorgindicatie verblijven wij, Hoogachtend,^ fik Namens het bestuur van de V.v.E. Gert Siebert (Voorzitter) Bijlage: Notitie verblijf mensen / senioren met een langdurige zorgindicatie

3 ;.,.-.. ; :-;. ' ;'i ; : ;..- }. Vereniging van Eigenaren Landgoed Old Heino Aan College van B&W gemeente Raalte Voorstel overleg langdurig (tijdelijk) verblijf voor mensen / ouderen met een zorgvraag. Raalte, mei 2012 Geacht College van B&W, Het bestuur van de WE van Park Landgoed Old Heino ziet goede kansen met de woonvoorzieningen die er zijn op het park in te spelen op actuele trends, behoeften en ontwikkelingen in de economie en de woningmarkt en op ambities die de gemeente Raalte op dit gebied heeft uitgesproken. Dit vooral in relatie tot de vergrijzing van de bevolkingssamenstelling in Nederland «Het bestuur wil de gemeente Raalte dan ook graag uitnodigen met ons mee te denken over de voordelen van een gericht woonbeleid voor senioren in Raalte. Concreet willen we de gemeente interesseren voor Park Landgoed Old Heino als park waar het aantrekkelijk is voor ouderen om te wonen, cq langdurig te verblijven in een natuurlijke, gezonde en veilige omgeving. Overwegingen hierbij zijn: Een groeiende groep 65-plussers in Nederland wil huisvesting gelijkvloers, die (ook) geschikt is om hier te (blijven) wonen als er sprake is van lichamelijke beperkingen. Hoe intensief deze hulpvraag ook wordt (zo lang dit medisch verantwoord is) Cliënt wil wonen in een veilige omgeving. Cliënt heeft behoefte aan zorg in huis, ais dit gewenst is. De organisatie houdt rekening met de individuele wensen en respecteert de levenssfeer van de cliënt. Huisvesting in een flat met een slaapkamer en geen tuin is voor een belangrijk deel van deze groep geen optie. Het betreft een generatie die relatief veel te besteden heeft; interessant voor het park, een economische prikkel voor de plaatselijke middenstand, interessant voor de gemeente. Actueel hierbij is het gegeven dat een regeling voor het park die het mogelijk zou maken voor specifiek omschreven doelgroepen langdurig op het park te wonen, een impuls zal betekenen om de woningmarkt in Raalte in beweging te krijgen.

4 - v; :: - : \ Woon en zorgvoorzieningen voor ouderen op het Park Landgoed Old Heino: 1. Het merendeel van de woningen op het park zijn geheel gelijkvloers en geschikt gemaakt voor mensen (met een beperking) die minder goed mobiel zijn of gehandicapt zijn. 2. De beheerder van het park biedt in samenwerking met Stichting RAZ: service- en zorgdiensten aan cliënten zoals; gespecialiseerde thuiszorg catering, boodschappendiensten, tuinonderhoud, enz. (RAZ is een AWBZ-erkende zorgorganisatie en is verantwoordelijk voor de service en zorg op de ECR locaties. Ook is de organisatie ISO/ HKZ-gecertificeerd.) 3. Door de toepassing van moderne domotïca technieken is het merendeel van de ECR-appartementen van alle gemakken voorzien. Dit varieert van alarmeringssystemen en videobewaking, tot aan op afstand bedienbare zonwering, gordijnen en deuren. 4. Er is toezicht op het park door een beheerdersechtpaar en toegang tot het park is beveiligd middels een slagboom bij de ingang en middels camera's. Aanleiding Concrete aanleiding om juist nu met de gemeente in overleg te gaan is het besluit van de ministerraad op 27 januari jl. om het wetsvoorstel dat bewonersvergunningen zou regelen in te trekken. In plaats daarvan worden gemeenten aangespoord zelf een beleid te formuleren en voorwaarden vast te stellen voor het verlenen van vergunningen voor het bewonen van een recreatiewoning. De eerste gedachte van het bestuur van de WE gaat dan ook niet uit naar het herzien van het bestemmingsplan voor het Park, maar eerder naar gedoogregelingen voor specifieke doelgroepen op naam. Maar wellicht zijn er in overleg en met inbreng van deskundigheid van de gemeente Raalte meerdere opties wenselijk en denkbaar. /- ' "' Tevens sluiten wij graag aan op het schrijven dat de gemeente Raalte d.d. 12 april 2012 aan de WE "Landgoed Old Heino" richt. (Uw kenmerk ) Hierin geeft u aan dat de gemeente Raalte het concept wonen, zorg en welzijn dat wij hierboven hebben omschreven onder 1t/m4 onderkent en waardeert. Ambities van de gemeente verwoord in de Woonvisie Raalte De WE heeft zich in haar enthousiasme voor de gesignaleerde kansen eveneens laten inspireren door de ambities van de gemeente Raalte, zoals ze deze onder andere verwoordt in de Woonvisie Raalte : De gemeente Raalte wil beter inspelen op de wensen van senioren die nog niet direct een zorgwoning willen of nodig hebben. Dit vraagt om variatie in het aanbod van woonvoorzieningen met aandacht voor toegankelijkheid en aanpasbaarheid.

5 ^Z^:*0ÏÜ^;Ï0- swswwwwabg De gemeente Raalte wil de kansen vergroten voor mensen met een zorgvraag (een deel van de senioren en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking) die zelfstandig willen blijven wonen in een vertrouwde omgeving. Met het oog op de vergrijzing en extra muralisering vraagt dit om een uitbreiding van het aanbod geschikte woningen en het afstemmen daarop van (de organisatie van) welzijn en zorg. Samenwerking met partners is essentieel. De gemeente stuurt met visie en programma's en maakt afspraken met partners, De gemeente zet de instrumenten die ze ter beschikking heeft op het gebied van ruimtelijke ordening, grond en welzijn, gericht tn om de prioriteiten in het woonbeleid te verwezenlijken Raalte is en blijft een aantrekkelijke woongemeente! Dit heeft onder meer temaken met het dorpse karakter en de groene omgeving. Uitbreiding van de woningvoorraad is nodig om de huidige spanning op de woningmarkt aan te pakken en tegemoet te komen aan de groei van het aantal huishoudens (vanuit de eigen behoefte). Met de vergrijzing en extra muralisering neemt de vraag naar combinaties van wonen en zorg toe. De vraag komt niet alleen van senioren, maar ook van andere mensen met een functiebeperking. Voor deze groepen is de toegankelijkheid van de woning (alle relevante ruimten zo mogelijk op één woonlaag) en een woonomgeving met voldoende voorzieningen van groot befang. Op het moment dat zorg nodig is, zou die aan huis moeten kunnen worden geleverd, hetgeen ook eisen stelt aan de indeling van de woning. Heino (gemeente Raalte) het "Zorgdorp" in Overijssel Ook de provincie Overijssel heeft een aantal eisen geformuleerd waar de Woonvisies van de gemeenten aan worden getoetst. Aandacht voor het aspect wonen-zorg-welzijn is één van die eisen. Samen met het European Care Hotel zou het Park Landgoed Old Heino een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een goede score op deze eis. We stellen ons voor dat we een goede aanvulling vormen op het aanbod van het European Care Hotel in Heino. Zij bieden kamers aan met zorg, maar ook appartementen, met of zonder zorg. Voor mensen die liever wat meer vrijheid willen (en een stukje gras rond huis) is Landgoed Old Heino een mooi en goed alternatief. Heino zou op deze manier het "zorgdorp" in Overijssel kunnen worden. Contactadres: C w -_. w i, y.oiou" i-vüj^" v ->-'~- _,..

Onderwerp: Woonvisie Brielle en het onderzoek ontwikkeling woningvoorraad Brielle

Onderwerp: Woonvisie Brielle en het onderzoek ontwikkeling woningvoorraad Brielle Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Grondgebied/RO Wethouder Schoon Ter behandeling in de vergadering van: de commissie grondgebied d.d. 31 oktober 2017 de Raad d.d. 21 november 2017 Onderwerp: Woonvisie

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

Op 23 mei 2016 heeft u vragen gesteld ex art. 38 RvO inzake ouderen met een laag inkomen in een zorgwoning.

Op 23 mei 2016 heeft u vragen gesteld ex art. 38 RvO inzake ouderen met een laag inkomen in een zorgwoning. Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie Trots Haarlem t.a.v. dhr van den Raadt Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 5 juli 2016 2016/292376

Nadere informatie

Schouwen-Duiveland Levensloopbestendig? Eric Schellekens 26 mei

Schouwen-Duiveland Levensloopbestendig? Eric Schellekens 26 mei Schouwen-Duiveland Levensloopbestendig? Eric Schellekens 26 mei 2016 06-23169709 Inleiding Trends in de woningmarkt (m.n. voor senioren) Trends in de zorg Trends onder ouderen Levensloopbestendigheid??

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Rigtergroep

Raadsinformatiebrief Rigtergroep Embargo tot 5 september 2017, 17:45 uur Onderwerp Raadsinformatiebrief Rigtergroep Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 10 juli jl. is de gemeenteraad geïnformeerd

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. 2012 HK Haarlem. Betreft: beantwoording motie positie starters op de woningmarkt (M2-3/5-3-2-12) Geachte leden,

Gedeputeerde Staten. 2012 HK Haarlem. Betreft: beantwoording motie positie starters op de woningmarkt (M2-3/5-3-2-12) Geachte leden, Provinciale Staten van Noord-Holland door tussenkomst van de Statengriffier, mr. J.J.M. Vrijburg Florapark 6, kamer L-104 2012 HK Haarlem Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon J.J. Kluit BEL Doorkiesnummer

Nadere informatie

Grijs of groen Kadernotitie Woonvisie gemeente Dalfsen 2011 t/m 2015

Grijs of groen Kadernotitie Woonvisie gemeente Dalfsen 2011 t/m 2015 Grijs of groen Kadernotitie Woonvisie gemeente Dalfsen 2011 t/m 2015 1 Inleiding Ultimo 2010 eindigt de looptijd van het Geactualiseerd woonplan Dalfsen 2007-2011. De gemeente Dalfsen hecht aan een gefundeerd

Nadere informatie

Verslag Woonvisiebijeenkomst Vught 12 oktober 2015

Verslag Woonvisiebijeenkomst Vught 12 oktober 2015 Verslag Woonvisiebijeenkomst Vught 12 oktober 2015 Locatie: De Spie, gemeentekantoor Vught Tijd: 19.30 uur-22.00 uur 1. Inleiding Op maandagavond 12 oktober jl. vond de inwonersbijeenkomst plaats over

Nadere informatie

- 9 JULI I~~ Cj. De extramuralisering versnelt. De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer \dir/cb. Geachte heer, mevrouw,

- 9 JULI I~~ Cj. De extramuralisering versnelt. De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer \dir/cb. Geachte heer, mevrouw, De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 I~~ Cj Contactpersoon Martijn van der Linden,

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Provinciale Staten van Noord-Holland Door tussenkomst van de Statengriffier, mr. J.J.M. Vrijburg Florapark 6, kamer L-l 04 2012 HK Haarlem 2 2OKT. 2013

Nadere informatie

Visie op wonen. Open Huis 16 mei Gesprek raad en stakeholders

Visie op wonen. Open Huis 16 mei Gesprek raad en stakeholders Visie op wonen Open Huis 16 mei 2017 Gesprek raad en stakeholders Opzet - Proces - Korte schets woningmarkt - Vijf stellingen Proces 1 Kennis delen Gemeenteraad 8 september 2016 2 Beelden ophalen Bewoners

Nadere informatie

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Mw. mr. J. (Jelly) Beentjes Behandelende afdeling: Ruimte Datum: 22-03-2012

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Mw. mr. J. (Jelly) Beentjes Behandelende afdeling: Ruimte Datum: 22-03-2012 GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Mw. mr. J. (Jelly) Beentjes Behandelende afdeling: Ruimte Datum: 22-03-2012 NR. TITEL: (concept) Regionaal Actie Programma (RAP) KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Stichting SWOS Welzijn en ondersteuning

Stichting SWOS Welzijn en ondersteuning Stichting SWOS Welzijn en ondersteuning Oranjeplaats 45B 2871 TL Schoonhoven Activiteiten 0182 384550 Welzijnspunt 0182 381227 Mantelzorg 0182-381886 www.swoschoonhoven.nl e-mail: info@swoschoonhoven.nl

Nadere informatie

WESTFRIESLAND PACT DOOR!

WESTFRIESLAND PACT DOOR! WESTFRIESLAND PACT DOOR! Intentieverklaring Pact van Westfriesland 2.0 De colleges en de raden van de zeven Westfriese gemeenten: Hebben tot gezamenlijk doel dat: In 2022 de inwoners van Westfriesland

Nadere informatie

Regionale woonvisie Alblasserwaard - Vijfheerenlanden

Regionale woonvisie Alblasserwaard - Vijfheerenlanden Regionale woonvisie Alblasserwaard - Vijfheerenlanden Gemeenteraad Gorinchem toelichting op deel II van de visie Aanleiding - Uitwerking op Visie 2030 Open, voor elkaar - Oude visie is gedateerd - Provincie

Nadere informatie

N. Bink. wethouder Stolk. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 24 mei 2016

N. Bink. wethouder Stolk. Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A Datum: 24 mei 2016 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: R.C. Ouwerkerk Tel nr: 8856 Nummer: 16A.00507 Datum: 24 mei 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen

Woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen Woningmarkt- en bewonersonderzoek Noord- en Midden-Groningen Managementsamenvatting gemeente De Marne 12 maart 2018 19 oktober 2017 1e concept versie In deze samenvatting geven we de belangrijkste uitkomsten

Nadere informatie

de Woonvisie Ede 2030 vast te stellen; a. Groei wordt voornamelijk opgevangen in Ede Stad, dorpen groeien gematigd;

de Woonvisie Ede 2030 vast te stellen; a. Groei wordt voornamelijk opgevangen in Ede Stad, dorpen groeien gematigd; BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Notulen van burgemeester en wethouders Vergadering van 17-11-2015, 09:00 uur 39274 Wethouder Woonvisie Ede 2030 1. In te stemmen met de aangepaste Woonvisie Ede 2030; 2. het

Nadere informatie

WONEN IN NUNSPEET WOONVISIE SAMENVATTING

WONEN IN NUNSPEET WOONVISIE SAMENVATTING WONEN IN NUNSPEET WOONVISIE 2003-2015 SAMENVATTING SAMENVATTING WOONVISIE NUNSPEET 2003-2015 1 WONEN IN NUNSPEET = WONEN IN EEN VITALE GEMEENTE Nunspeet is een vitale gemeente en wil dat blijven. De Integrale

Nadere informatie

WESTFRIESLAND PACT DOOR!

WESTFRIESLAND PACT DOOR! WESTFRIESLAND PACT DOOR! Intentieverklaring Pact van Westfriesland 2.0 De colleges en de raden van de zeven Westfriese gemeenten: Hebben tot gezamenlijk doel om: De intensieve en constructieve samenwerking

Nadere informatie

Waarom dit onderzoek?

Waarom dit onderzoek? Waarom dit onderzoek? Een betere buurt in 2026! Woningstichting De Volmacht wil uw buurt vernieuwen en verbeteren en klaar maken voor de toekomst. Daarvoor is een allereerst goede analyse van uw buurt

Nadere informatie

Bouwen aan beloften. Woningbouwvereniging Alkemade. Bezoekadres De Lasso GV Roelofarendsveen. Postadres Postbus AD Roelofarendsveen

Bouwen aan beloften. Woningbouwvereniging Alkemade. Bezoekadres De Lasso GV Roelofarendsveen. Postadres Postbus AD Roelofarendsveen Bouwen aan beloften Woningbouwvereniging Alkemade Bezoekadres De Lasso 1 2371 GV Roelofarendsveen Postadres Postbus 150 2370 AD Roelofarendsveen T 071 331 50 00 F 071 331 71 44 www.wbv-alkemade.nl algemeen@wbv-alkemade.nl

Nadere informatie

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 29 mei 2014 heeft de fractie

Nadere informatie

Bijeenkomst Lang zult u wonen. 31 januari 2017

Bijeenkomst Lang zult u wonen. 31 januari 2017 Bijeenkomst Lang zult u wonen 31 januari 2017 Programma 15.20 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter, Jan Bart Wilschut 15.30 uur Opening door Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid

Nadere informatie

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016

Woonvisie. Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Woonvisie Gemeente Nuth Raadsbijeenkomst 12 april 2016 Aanleiding Verschuiving van de volkshuisvestelijke opgave Sociale huur: Woningwet 2015 redelijke bijdrage Langer zelfstandig wonen Lokaal beleid 2

Nadere informatie

portefeuillehouder ak e i e \* Secretaris akkoord

portefeuillehouder ak e i e \* Secretaris akkoord Gemeente Zandvoort B&W-ADVIES Verordening Nadere regels Beleidsnota Overig Na besluit (B&W/Raad): Uitgaande brief verzenden Stukken retour Publicatie Afdeling / werkeenheid: MD/BA Auteur : P. Haker Datum

Nadere informatie

Wat verandert er voor ouderen in het sociale domein?

Wat verandert er voor ouderen in het sociale domein? Wat verandert er voor ouderen in het sociale domein? 11 juni 2014 Bijeenkomst SBO provincie Utrecht NUZO Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen presentatie door Anneke van Heertum directeur Cosbo-Stad-Utrecht

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SOCIALE WONINGBOUW

BELEIDSREGEL SOCIALE WONINGBOUW BELEIDSREGEL SOCIALE WONINGBOUW Gemeente Zoeterwoude Vastgesteld door college: 28 maart 2017 Vastgesteld door gemeenteraad: Gemeente Zoeterwoude Beleidsregel sociale woningbouw 2 Aanleiding In 2010 heeft

Nadere informatie

Startnotitie Integraal beleidsplan sociaal domein

Startnotitie Integraal beleidsplan sociaal domein Startnotitie Integraal beleidsplan sociaal domein Voorwoord Versie: 27 januari 2017 In De kracht van Coevorden hebben we beschreven wat onze visie is op het Sociaal Domein en hoe het sociaal domein in

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de fractie van Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

*ZE9E061ECF3* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015

*ZE9E061ECF3* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 *ZE9E061ECF3* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-31083/DV.15-441, afdeling Ruimte. Onderwerp: Woonvisie 2014-2030 Sellingen, 12 februari 2015 Algemeen Deze Woonvisie

Nadere informatie

Voorwaardelijk: De woningen zijn zelfstandig te huur of te koop en hebben een eigen voordeur.

Voorwaardelijk: De woningen zijn zelfstandig te huur of te koop en hebben een eigen voordeur. Criteria label Corona Zorgeloos Wonen Er zijn 44 toetsingscriteria; er zijn 32 minimale criteria, 7 wenselijke criteria en 5 voorwaardelijke criteria geformuleerd. Voor het behalen van het Corona Zorgeloos

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

College bouw ziekenhuisvoorzieningen

College bouw ziekenhuisvoorzieningen College bouw ziekenhuisvoorzieningen Postbus 3056 3502 GB Utrecht T (030) 298 31 00 F (030) 298 32 99 E cbz@bouwcollege.nl I www.bouwcollege.nl SIGNALERINGSRAPPORT inzake WONEN EN ZORG OP MAAT Uitgebracht

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording en de RIB aanbieden aan de gemeenteraad

Advies: instemmen met de beantwoording en de RIB aanbieden aan de gemeenteraad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 16A.00158 Datum: 16 februari 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Lijst nog af te handelen ingekomen stukken. Raadsvergadering 29 november 2006

Lijst nog af te handelen ingekomen stukken. Raadsvergadering 29 november 2006 06it00763 Lijst nog af te handelen ingekomen stukken. Raadsvergadering 29 november 2006 Alle onderliggende stukken liggen ter inzage tenzij anders vermeld. 1. Schrijven d.d 12 september 2006 (06i0010401),

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen en kennisgeving

Nota van Zienswijzen en kennisgeving Nota van Zienswijzen en kennisgeving Augustus 2015 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1.1. Algemeen... 3 1.2. Zienswijzen... 3 1.2.1. Indiener 1 (Zaaknummer Z27761)... 3 Kennisgeving 6 1.3. Algemeen... 6 1.4.

Nadere informatie

THEMABIJEENKOMST WONEN. 29 juni 2015

THEMABIJEENKOMST WONEN. 29 juni 2015 THEMABIJEENKOMST WONEN 29 juni 2015 1. Opzet van de bijeenkomst Na een korte introductie van de voorzitter (wethouder Wolff) houdt woningcorporatie ZO Wonen een korte presentatie op hun visie en functie

Nadere informatie

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2009; gehoord hebbende de inspraakreactie in

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Afschrift van brief aan Hermes over herintroductie dalkaartje Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Bij de behandeling

Nadere informatie

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad Raadsinformatiebrief > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Betrokken, kleinschalig en met professionele aandacht

Betrokken, kleinschalig en met professionele aandacht Betrokken, kleinschalig en met professionele aandacht Beschermd wonen in een unieke omgeving Woonzorgvoorziening Sparrenheuvel, gelegen in het bosrijke Bosch en Duin in de gemeente Zeist, is opgericht

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

VOLKSHUISVESTING TOEN EN NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van sociale volkshuisvesting naar de woningcorporaties in 2014 is een grote stap.

VOLKSHUISVESTING TOEN EN NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van sociale volkshuisvesting naar de woningcorporaties in 2014 is een grote stap. Belanghoudersbijeenkomst 3 juni 2014 Blad 1. Op verzoek van Wonen Zuidwest Friesland aangaande een toelichting over de betaalbaarheid van het wonen willen wij dit toespitsen op onze corporaties en de veranderingen

Nadere informatie

Soort nota bespreekstuk In DT Nee. Dienst Stadsontwikkeling In college Telefoonnummer Voorstel in raad VROM

Soort nota bespreekstuk In DT Nee. Dienst Stadsontwikkeling In college Telefoonnummer Voorstel in raad VROM Collegenota Aan burgemeester en wethouders Reg.nr SO/WN/2004/30 Diensthoofd Paraaf Datum Datum 14 juni 2004 Vertrouwelijk nee Portefeuillehouder S. van Bodegraven Soort nota bespreekstuk In DT Nee Dienst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen Aanwezig: Voorzitter: mw. A.A. van der Stijl Locogriffier: mw. A.J. van Wees Leden: dhr. L.N. Vernie (CDA),

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven gemeente Eindhoven 15R6567 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01548 Beslisdatum B&W 10 november 2015 Dossiernummer 15.46.551 Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven Inleiding In januari 2014 heeft het

Nadere informatie

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons!

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! In 2019 woont of werkt u in. De nieuwe gemeente voor de inwoners van Onderbanken, Nuth en Schinnen. Een nieuwe

Nadere informatie

Planpresentatie Beschermd Wonen en Ontmoeten DGZ Molenstraat-Veldhuislocatie Apeldoorn 22 februari 2016, update d.d. 12 augustus i.s.m.

Planpresentatie Beschermd Wonen en Ontmoeten DGZ Molenstraat-Veldhuislocatie Apeldoorn 22 februari 2016, update d.d. 12 augustus i.s.m. Planpresentatie Beschermd Wonen en Ontmoeten DGZ Molenstraat-Veldhuislocatie Apeldoorn 22 februari 2016, update d.d. 12 augustus 2016 i.s.m. Inhoud - Aanleiding: Visie De Goede Zorg - PvE - Schetsplan

Nadere informatie

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Maatschappelijk beleidskader. Purmerend, 27 oktober Aan de gemeenteraad van Purmerend,

Agendanummer: Registratienummer: Onderwerp: Maatschappelijk beleidskader. Purmerend, 27 oktober Aan de gemeenteraad van Purmerend, Agendanummer: 11-72 Registratienummer: 636378 Purmerend, 27 oktober 2011 Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: In een snel veranderende wereld is de uitdaging dat iedereen mee

Nadere informatie

Wonen, Zorg en Maatschappelijk Vastgoed. Gerard Koster VNG

Wonen, Zorg en Maatschappelijk Vastgoed. Gerard Koster VNG Wonen, Zorg en Maatschappelijk Vastgoed Gerard Koster VNG Opbouw presentatie 1. Ontwikkelingen 2. Opgaven regionaal/lokaal 3. Samenwerking 4. Voorbeelden 5. Vragen aan u 1. Ontwikkelingen Extramuralisering:

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Woning huren U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Maar soms lukt dat niet meer of voelt u zich niet meer prettig of veilig in uw woning. In dat geval kan Marga

Nadere informatie

Startnotitie Actualisatie Woonvisie

Startnotitie Actualisatie Woonvisie Startnotitie Actualisatie Woonvisie April 2012: Sector Grondgebied 1 Inleiding De kwaliteit van het wonen in de gemeente Westvoorne is hoog. De natuurlijke woonomgeving en de kwaliteit van de woningen

Nadere informatie

Provinciaal beleid woningdelen

Provinciaal beleid woningdelen Provinciaal beleid woningdelen Infoavond Vlaamse Proefomgeving voor experimentele woonvormen, 1 juni 2017 Kathleen Van der Veken, dienst wonen Provinciaal beleid woningdelen 1. woningmarkt Vlaams- Brabant

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 INFORMATIEBLAD Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 Het hoe, wat en waarom van de woonruimteverdeling in 2019 Dit informatieblad is opgesteld als bijlage bij het voorstel over het vaststellen

Nadere informatie

Startdocument regionale prestatieafspraken Bijlage 9

Startdocument regionale prestatieafspraken Bijlage 9 Startdocument regionale prestatieafspraken 2020-2023 Bijlage 9 Concept 2 april 2019 In dit document worden de bestuurlijke opdrachten geformuleerd voor drie werkgroepen in het traject regionale prestatieafspraken

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING maandag 25 juni Het Zorgplan Marken is mede mogelijk gemaakt door:

OPENBARE VERGADERING maandag 25 juni Het Zorgplan Marken is mede mogelijk gemaakt door: OPENBARE VERGADERING maandag 25 juni 2018 Het Zorgplan Marken is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Een Dijk van een Kust (restant herdenking watersnood 1916: 2.250 euro) Coöperatie Windenergie Waterland

Nadere informatie

tijdelijke en betaalbare woonruimte voor mensen met een urgente woonvraag

tijdelijke en betaalbare woonruimte voor mensen met een urgente woonvraag tijdelijke en betaalbare woonruimte voor mensen met een urgente woonvraag 02 Visie Er is in Noord-Limburg nauwelijks geschikte tijdelijke en betaalbare woonruimte voor mensen met een urgente woonvraag.

Nadere informatie

Bespreken van de Concept- huisvestingverordening Gooi en Vechtstreek/ Bussum 2015

Bespreken van de Concept- huisvestingverordening Gooi en Vechtstreek/ Bussum 2015 Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 29 april 2015 AB15.00258 CN2015.002 Gemeente Bussum Bespreken van de Concept- huisvestingverordening Gooi

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording RIS.5791 Nota van beantwoording & overzicht van schriftelijke reacties op de concept woonvisie 2012-2017 Thuis in Emmen De volgende organisaties hebben schriftelijk gereageerd: 1. Domesta 2. Lefier 3.

Nadere informatie

Startnotitie woonvisie Wassenaar

Startnotitie woonvisie Wassenaar Startnotitie woonvisie 2014-2020 Wassenaar Documentbeheer DATUM AUTEURS VERSIE VERANDERING 18 september 2013 S. Bueving 1.1 24 september 2013 S. Bueving 1.2. Communicatieparagraaf 8 oktober 2013 S. Bueving

Nadere informatie

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Datum: donderdag 21 februari 2019 Tijd : Inloop 19.30 uur/ Start 20.00 uur Plaats : Bij Bomans

Nadere informatie

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19.

* * ADVIESNOTA AAN B&W. Postregistratienummer. Onderwerp en inhoud. Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland 19. ADVIESNOTA AAN B&W Onderwerp en inhoud Maatschappelijke opgaven Pact van West Friesland Postregistratienummer *19.0003788* 19.0003788 Vertrouwelijk Sector Afdeling Medewerk(st)er Grondgebiedzaken RO M.

Nadere informatie

DEELNOTA. Wet maatschappelijke ondersteuning. Leidraad werken aan wonen met welzijn en zorg. Leidraad werken aan wonen met welzijn en zorg

DEELNOTA. Wet maatschappelijke ondersteuning. Leidraad werken aan wonen met welzijn en zorg. Leidraad werken aan wonen met welzijn en zorg DEELNOTA Wet maatschappelijke ondersteuning Deelnota bij WMO-nota 2010-2014 De kracht van Almere 1 Inhoud Inleiding 3 Welke doelen willen we bereiken? 4 Wie zijn de spelers in dit proces? 5 Wat zijn de

Nadere informatie

1. De brief aan de raad over versnelling sociale woningbouw vast te stellen.

1. De brief aan de raad over versnelling sociale woningbouw vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Versnelling (tijdelijke) sociale woningbouw Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Het onderzoek naar de kansen voor versnelde tijdelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Actualisatie Woonvisie Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie Ernest Bressers J. de Dood. Actualisatie Woonvisie Oostzaan

Raadsvoorstel. Actualisatie Woonvisie Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie Ernest Bressers J. de Dood. Actualisatie Woonvisie Oostzaan Titel Nummer 13/20 Actualisatie Woonvisie Oostzaan Datum 14 maart 2013 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Actualisatie Woonvisie Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres

Nadere informatie

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR onderwerp Rn nummer 2016 Lokaal woonbeleid 5 collegevergadering d.d. 20 september 2016 raadsvergadering d.d. 12 oktober 2016 programma Wonen en Leefomgeving portefeuillehouder

Nadere informatie

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Beslissing op bezwaar afwijzing verzoek herziening bestemmingsplan Rekkense Binnenweg 3a in Eibergen Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp Dit voorstel gaat over de Woonvisie en het bijbehorende uitvoeringsprogramma.

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp Dit voorstel gaat over de Woonvisie en het bijbehorende uitvoeringsprogramma. Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 8 maart 2018 Commissievergadering d.d. : 21 februari 2018 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder T. van Rijnberk Programmaonderdeel

Nadere informatie

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving.

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. ouderen zorg Ouderenzorg Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. Dát is léven. De Baalderborg Groep ondersteunt u daarbij.

Nadere informatie

B&W d.d. 6 mei 2014

B&W d.d. 6 mei 2014 B&W 14.0403 d.d. 6 mei 2014 Onderwerp Zienswijze verkoop Rosenburch door Vestia Besluiten:Behoudens advies van de commissie gelet op het verzoek van Stichting Vestia bij brief van 20 maart 2014 om een

Nadere informatie

Ouder worden in Maassluis

Ouder worden in Maassluis Ouder worden in Maassluis Samenvatting discussiebijeenkomsten Ouderen ten behoeve van de Heroriëntatie van het ouderenbeleid in de gemeente Maassluis. Sector Welzijn Juli 2003 Voorwoord Nederland vergrijst

Nadere informatie

Analyse van de markt voor (bestaande) huurwoningen in de Gemeente Steenwijkerland

Analyse van de markt voor (bestaande) huurwoningen in de Gemeente Steenwijkerland Analyse van de markt voor (bestaande) huurwoningen in de Gemeente Steenwijkerland drs. J.E. den Ouden 1-11-2013 Bevolking De gemeente Steenwijkerland telt momenteel circa 43.400 inwoners. Het inwonertal

Nadere informatie

Notitie Blijverslening Inleiding

Notitie Blijverslening Inleiding Notitie Blijverslening 2017 1 Inleiding 1.1 Het speelveld Het aantal ouderen in Nederland neemt de komende jaren sterk toe. Het CBS verwacht dat in 2040 ruim een kwart van de bevolking ouder is dan 65

Nadere informatie

Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk

Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk Gemeenteraad december 2012 Fractie GroenLinks Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk 0. Inleiding Het college van Langedijk is in haar vergadering van januari 2012 akkoord gegaan

Nadere informatie

Aan de Vaste Kamercommissie van VWS T.a.v. de griffier dhr. T. Teunissen Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Vaste Kamercommissie van VWS T.a.v. de griffier dhr. T. Teunissen Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Aan de Vaste Kamercommissie van VWS T.a.v. de griffier dhr. T. Teunissen Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag 22 april 2014 Behandeling Wmo 2015 BL1404024 Liesbeth Boerwinkel

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

Wethouder Peter Bot. Aan de leden van de commissie RWN en de gemeenteraad. Startnotitie De Kegel/Nationaal Tenniscentrum. Geachte raadsleden,

Wethouder Peter Bot. Aan de leden van de commissie RWN en de gemeenteraad. Startnotitie De Kegel/Nationaal Tenniscentrum. Geachte raadsleden, Wethouder Peter Bot gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de commissie RWN en de gemeenteraad Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Vermeld bij reactie ons kenmerk en datum van deze brief Disclaimer: deze brief

Nadere informatie

DE TOEKOMST VERZILVEREN

DE TOEKOMST VERZILVEREN DE TOEKOMST VERZILVEREN Discussiestuk over ouderenbeleid in de gemeente Tynaarlo 1 Inleiding, voorgeschiedenis In 2007 werd binnen de PvdA Tynaarlo een werkgroep ouderenhuisvesting opgericht. Doel van

Nadere informatie

Inleiding. Vervolgens worden uitgangspunten geformuleerd die van belang zijn voor de regionale woonvisie.

Inleiding. Vervolgens worden uitgangspunten geformuleerd die van belang zijn voor de regionale woonvisie. notitie Wonen in Molenwaard april 2012 Inleiding De woningmarkt is de laatste jaren sterk aan veranderingen onderhevig. De economische situatie heeft grote gevolgen gehad voor de woningmarkt, evenals nieuwe

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK OUDERENZORG UW KLANTVRAAG IN BEELD.

MARKTONDERZOEK OUDERENZORG UW KLANTVRAAG IN BEELD. MARKTONDERZOEK OUDERENZORG UW KLANTVRAAG IN BEELD www.atosborne.nl AANLEIDING EN ACTUALITEIT Een reistijdenanalyse laat alle wijkverpleging klanten zien, die vanaf uw locatie binnen 15 minuten te bereiken

Nadere informatie

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regiopodium Uitnodigend Proces Dynamische Visie Planning mijlpalen Wonen in de regio Gooi en Vechtstreek Een regio met duidelijke karakterverschillen In stedelijkheid

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0986, d.d. 28 september 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbieding onderzoek Scheefwonen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. kennis te nemen van het onderzoeksrapport Scheefwonen

Nadere informatie

Beleidsregels. Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik. Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer

Beleidsregels. Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik. Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer Beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels... 3 1.2 Procedure

Nadere informatie

Raadsvergadering: 26 mei 2005 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp:

Raadsvergadering: 26 mei 2005 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Aan de Raad Made, 10 mei 2005 Raadsvergadering: 26 mei 2005 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Bijwonen / wonen op afstand ten behoeve van mantelzorg Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: F.J.M. Stoffels

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 6 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00750 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer HET COLLEGE

Nadere informatie

* 59% heeft een voorkeur voor een huurwoning; 50% gelijkvloers; 58% met 2 slaapkamers.

* 59% heeft een voorkeur voor een huurwoning; 50% gelijkvloers; 58% met 2 slaapkamers. Aan: de leden van de ouderenbonden in Castricum Betreft: Enquête woonwensen ouderen DD: Augustus 2015 Geachte leden, Onderstaand treft u de resultaten aan van de woonwensenenquête aan die onlangs onder

Nadere informatie

Woningmarktonderzoek Vught Isabella groep

Woningmarktonderzoek Vught Isabella groep MEMO 9 MEI 2016 Woningmarktonderzoek Vught Isabella groep INLEIDING In dit inventariserende onderzoek is de vraag naar vrije sector (zorg) appartementen voor 55+ers in de gemeente Vught bepaald. Alvorens

Nadere informatie

Wat is ComfiCare? ComfiCare is een product van Van Dorp zorg en welzijn

Wat is ComfiCare? ComfiCare is een product van Van Dorp zorg en welzijn Wie ben ik? Jan Pons (1959) HTS Chemie 10 jaar AutoCAD 15 jaar eigen online advertising bedrijf 14 maanden verantwoordelijk voor verkoop ComfiCare Ik ben géén techneut Ik heb géén achtergrond in de zorg

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Larixstraat 50. Zienswijzennota

Omgevingsvergunning Larixstraat 50. Zienswijzennota Omgevingsvergunning Larixstraat 50 Zienswijzennota Zienswijzennota Omgevingsvergunning Larixstraat 50 (Doc.nr. #5238116 v2) 2 INHOUD 1. INLEIDING 4 1.1. Status zienswijzennota 4 1.2. Procedure omgevingsvergunning

Nadere informatie

Dag van het wonen. 12 juni Woonvisie Achtkarspelen

Dag van het wonen. 12 juni Woonvisie Achtkarspelen Dag van het wonen 12 juni Woonvisie Achtkarspelen Programma 19:30 uur: Toelichting stand van zaken lokale woningmarkt 20:30 uur: pauze 20.45 uur: Geef uw input bij de posters 21:15 uur: Korte terugkoppeling

Nadere informatie

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers

Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten; woondroom voor betrokken burgers Providentia als nieuw dorp: Burgerschap voor cliënten woondroom voor betrokke Op Providentia in Sterksel wonen mensen

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Commissie notitie. Onderwerp: Nadere Regeling Tegenprestatie

Commissie notitie. Onderwerp: Nadere Regeling Tegenprestatie gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01198 B&W beslisdatum 29 augustus 2017 Dossiernummer 17.35.251 Commissie notitie Onderwerp: Nadere Regeling Tegenprestatie Inleiding Gemeente Eindhoven is door het

Nadere informatie

Wonen in t Nieuwe Kampje

Wonen in t Nieuwe Kampje Wonen in t Nieuwe Kampje Uitleg over de toewijzing van woningen in t Nieuwe Kampje januari 2018 Wonen in t Nieuwe Kampje De bewoners van t Nieuwe Kampje vormen samen met de bewoners van Ter Beekhof en

Nadere informatie

-1OKT2013 Nr. 101% LüSfa Afd. IA

-1OKT2013 Nr. 101% LüSfa Afd. IA Ingekomen; Routing -1OKT2013 Nr. 101% LüSfa Afd. IA Opbergen O 1PSE DE BRUGGEN Raad van Bestuur Postbus 7027 / Louis Braillelaan 42 2701 AAI 2719 EK Zoetermeer T: 088 967 50 22 E; rianne.verweij@ipsedebruggen.nl

Nadere informatie