Collectebeschrijvingen juli-augustus-begin september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Collectebeschrijvingen juli-augustus-begin september"

Transcriptie

1 Collectebeschrijvingen juli-augustus-begin september Zondag 17 juli, alle kerken 1e collecte: Kledingbank Wageningen. Stichting Kledingbank Wageningen is opgericht in 2010 en verstrekt o.a. kleding, schoenen, beddengoed en handdoeken aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf (momenteel) niet kunnen betalen. Mensen die in het bezit zijn van een voedselbankpas of met een doorverwijzing van een maatschappelijke organisatie kunnen bij ons terecht. De Kledingbank Wageningen is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers. 2e collecte: Onderhoud gebouwen. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het beheer en onderhoud van onze kerkgebouwen en pastorieën. 3e collecte: Bloemenfonds. De verzorging van de bloemen wordt door enkele vrijwilligers gedaan. Na afloop van de kerkdienst worden de bloemen gebracht naar een ziek gemeentelid, een huwelijksjubileum.

2 Zondag 24 juli, alle kerken 1e collecte: Stichting Leergeld te Arnhem. Het is helaas in steeds meer gezinnen niet haalbaar om de kinderen te laten meedoen bij een vereniging, sportclub of muziekles. Een beroep op de bijzondere bijstand of een andere voorziening is soms bovendien niet of niet tijdig mogelijk. In geheel Nederland gaat het om ongeveer kinderen. In Arnhem en omgeving praten we dan al gauw over meer dan 5000 kinderen. Voor die kinderen uit deze gezinnen is er de Stichting Leergeld Arnhem e.o. Deze stichting stelt zich ten doel om kinderen uit Arnhem en omgeving wel de mogelijkheid te bieden om mee te doen met sport, muziek of andere kunstzinnige vorming. Met de steun van Stichting Leergeld kunnen de kinderen ook deelnemen aan verschillende schoolactiviteiten en krijgen ze de mogelijkheid om als de meeste leerlingen met een fiets naar school te komen en het huiswerk op een computer te maken. 2e collecte: Kindernevendiensten. In en rond de kerkdiensten hebben kinderen hun eigen plaats. Voorlichtingsmateriaal en projectuitwerking brengen kosten met zich mee. 3e collecte: ZWO-collecte voor St. Kleine Arbeider in Bogotá, Colombia. Het doel is werkende kinderen in Bogotá weer naar school te krijgen. Als je door de sloppenwijken van Bogotá loopt, zie je talloze kinderen werken op de markt of in de vuilnis. Maar liefst 1,5 miljoen kinderen moeten werken in Colombia. Kinderen doen zwaar en gevaarlijk werk, maken lange dagen. Bovendien groeien ze vaak op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik. Stichting Kleine arbeider is een bevlogen organisatie die onderwijs biedt aan deze kinderen en hen weerbaar maakt om hun kansen op een betere toekomst te vergroten. 120 kinderen kunnen er een vaktraining krijgen. Ook ouders en vooral tienermoeders worden ondersteund.

3 Zondag 31 juli, alle kerken 1e collecte: St. Bio Vakantieoord Arnhem. Stichting Bio streeft ernaar om de beperking van kinderen met een handicap zo onbelangrijk mogelijk te maken zodat ook zij even onbeperkt kunnen genieten. Stichting Bio Vakantieoord is een volledig aangepast vakantiepark met vijftien zeer ruime vakantiebungalows, volledig aangepast voor kinderen met een complexe handicap en hun gezin, familie of groep. Een uniek vakantiepark waar werkelijk alle kinderen onbeperkt kunnen genieten en veilig kunnen spelen, waar ouders elkaar ontmoeten, lief en leed delen, waar vriendschappen ontstaan en waar niemand opvalt door zijn handicap. 2e collecte: Solidariteitskas. Er zijn kerkelijk gemeentes die het hoofd niet boven water kunnen houden. Zij worden door de PKN ondersteund vanuit de Solidariteitskas. Alle gemeentes dragen hieraan bij door een hoofdelijke omslag. 3e collecte: Gemeenteopbouw. Ter bevordering van het gemeente-zijn worden contactmomenten en diverse activiteiten georganiseerd waaraan, naast een eigen bijdrage, extra kosten verbonden zijn.

4 Zondag 7 augustus, alle kerken 1e collecte: Het Stoelenproject De Duif in Arnhem. Dit is een project voor een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen. Het project is in de winter, van medio oktober tot medio april, elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo'n 20 mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. 2e collecte: Jeugdwerk. De jeugd heeft de toekomst. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het club- en jongerenwerk, het jeugdkamp, de jeugddiensten en gespreksgroepen. 3e collecte: Stichting Timon. Een stichting voor hulpverlening en begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen. Men helpt vanuit een christelijke levensovertuiging, doet dit ongeacht de eigen geloofs- of levensovertuiging van de hulpvrager. OK/OHK (HA) 1e collecte: Voedselbank Steunpunt Neder-Veluwe. De grondgedachte is helpen van mensen in nood en tegengaan van verspilling van goed voedsel. 2e collecte: Jeugdwerk. De jeugd heeft de toekomst. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het club- en jongerenwerk, het jeugdkamp, de jeugddiensten en gespreksgroepen.

5 Zondag 14 augustus, alle kerken 1e collecte: Stichting Present Arnhem. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats of buurwoonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd. 2e collecte: Bloemenfonds. De verzorging van de bloemen wordt door enkele vrijwilligers gedaan. Na afloop van de kerkdienst worden de bloemen gebracht naar een ziek gemeentelid, een huwelijksjubileum. 3e collecte: Pastoraat. Pastoraat wordt verzorgd door predikanten, ouderlingen en sectiemedewerkers. Bij bijzondere gelegenheden wordt soms een attentie meegenomen.

6 Zondag 21 augustus, VBK 1e collecte: ZWO-collecte voor een nieuwe toekomst voor weduwen in Nigeria, een project van Kerk in Actie. Opvang en scholing van weduwen door vrouwenvereniging van Protestantse kerk. Weduwen in Nigeria behoren tot de allerarmsten van het land. Ze hebben niet alleen hun man verloren, maar ook bijna al hun eigendommen. Want die eigendommen komen, volgens het Nigeriaanse erfrecht, toe aan de familie van de overleden echtgenoot. De weduwen moeten het zien te redden zonder de steun van schoonfamilie en overheidsvoorzieningen. De meesten van hen hebben geen diploma s, zodat ze niet aan het werk komen. Hun armoede is vaak zo groot, dat ze hun kinderen van school moeten halen. Sommigen zien zich genoodzaakt als prostituee wat bij te verdienen. De vrouwenvereniging van de ERCC, de Protestantse kerk in Nigeria, zag de nood van deze vrouwen en besloot om hen te helpen. Zonder hulp van buitenaf hebben ze een opvanghuis gebouwd. Hier kunnen de weduwen tijdelijk wonen en een vak leren. Meestal is dat naaien of breien, maar sommigen krijgen ook computerles of leren voor secretaresse. Als de opleiding klaar is, krijgen ze een microkrediet om een eigen bedrijf te starten. Kerk in Actie ondersteunt dit programma met het verbeteren van leefomstandigheden van de vrouwen, en salariskosten voor hun docentes. 2e collecte: Studentenpastoraat Arnhem. De kerken rond en in Arnhem dragen bij aan de kosten van het Arnhemse studentenpastoraat. 3e collecte: Hospice Rozenheuvel in Rozendaal. Het hospice helpt mensen die medisch gezien zijn uitbehandeld. Zij hebben volgens de artsen nog een beperkte tijd te leven. In het hospice is men goed geïnformeerd over de mogelijkheden die tijdens een dergelijke moeilijke periode verlichting kunnen brengen.

7 Zondag 28 augustus, alle kerken 1e collecte: Hulpdienst voor Elkaar. Hulpdienst voor Elkaar is een stichting, werkzaam in de gemeente Renkum. Vrijwilligers van Hulpdienst Voor Elkaar verlenen hulp aan mensen die daar om vragen en geen andere mogelijkheden hebben. 2e collecte: Pastoraat. Pastoraat wordt verzorgd door predikanten, ouderlingen en sectiemedewerkers. Bij bijzondere gelegenheden wordt soms een attentie meegenomen. 3e collecte: Sectiewerk. Omzien naar elkaar en ontmoeting met buurtgenoten zijn belangrijk. De sectiekas helpt dit mogelijk te maken. Zondag 4 september, alle kerken 1e collecte: Stichting Oase. Vanuit een christelijke inspiratie biedt Oase Oosterbeek ruimte aan iedereen die een plek zoekt waar je zomaar binnen kunt lopen om tot jezelf te komen of om anderen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Oase Oosterbeek is een huis waar mensen die de balans in hun leven kwijt zijn, de ruimte vinden waarin ze nieuwe oriëntatie kunnen zoeken. 2e collecte: Catechese. Bij de uitleg van en de gesprekken over kerk en geloof worden hulpmiddelen en lesmateriaal gebruikt. Enig lesgeld is daarvoor nodig. 3e collecte: ZWO-collecte. Oeganda: geef straatkinderen uit Kampala een nieuwe toekomst. Een project van Kerk in Actie. In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze bedelen, hebben amper te eten en krijgen dagelijks te maken met geweld. Vijf partners van Kerk in Actie hebben de handen in één geslagen en werken samen met de kinderen aan een betere toekomst. Ze zoeken contact met hun familie, helpen kinderen aan een dak boven hun hoofd en begeleiden kinderen naar school. Want onderwijs kan de vicieuze cirkel van armoede doorbreken en het kind stabiliteit en toekomst bieden. beameraars: bij deze link staat ook een verwijzing naar een ppt. Onderstaande foto is daaruit. Misschien nog een foto gebruiken?

Zondag 6 maart, 4e zondag in de 40dagentijd, alle kerken

Zondag 6 maart, 4e zondag in de 40dagentijd, alle kerken Zondag 6 maart, 4 e zondag in de 40dagentijd, alle kerken 1e collecte: 40dagentijdcollecte van Kerk in Actie voor Syrische vluchtelingen in de regio. Miljoenen Syriërs zijn op drift. Het land is compleet

Nadere informatie

Goede vrijdag 2 april VBK, Marcuspassie, bij de uitgang een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

Goede vrijdag 2 april VBK, Marcuspassie, bij de uitgang een collecte voor de bestrijding van de onkosten. Donderdag 2 april, witte donderdag OK/OHK, HA 1 e collecte: Voedselbank. De grondgedachte is helpen van mensen in nood en tegengaan van verspilling van goed voedsel. 2 e collecte: Gemeenteopbouw. Ter bevordering

Nadere informatie

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een theologische universiteit in Zambia. De laatste jaren

Nadere informatie

Collectes mei-juni-juli

Collectes mei-juni-juli Collectes mei-juni-juli Zondag 22 mei, VBK 1e collecte: Hospice Rozenheuvel in Rozendaal. Het hospice helpt mensen die medisch gezien zijn uitbehandeld. Zij hebben volgens de artsen nog een beperkte tijd

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

Collecte zondag 2 december e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte

Collecte zondag 2 december e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte Collecte zondag 2 december 2018 1 e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte. DORCAS weet dat niet ieder mens dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. Daarom bieden wij hulp als de nood aan de man is.

Nadere informatie

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019 Collecte zondag 5 mei 2019; Bevrijdingsdag 1 e collecte is bestemd voor Kerk in Actie (Noodhulp) Kerk zijn in oorlogstijd, Syrië Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder

Nadere informatie

Meer dan een dak boven het hoofd

Meer dan een dak boven het hoofd Meer dan een dak boven het hoofd Welkom op de 121 e Landelijke Diaconale Dag Landelijke Diaconale Dag: een hoogtepunt! Meer dan een dak boven het hoofd. Geloven in delen. Als het diaconale werk in het

Nadere informatie

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Collecte zondag 3 maart 2019 1 e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Kiliba is een dorp in de Democratische Repbliek Congo. Hier wonen veel oorlogsweeskinderen, verkrachte vrouwen

Nadere informatie

mensen voor mensen Stichting Present Barendrecht Visie/ Beleidsplan 2017

mensen voor mensen Stichting Present Barendrecht Visie/ Beleidsplan 2017 Stichting Present Barendrecht Visie/ Beleidsplan 2017 mensen voor mensen Niets uit deze publicatie mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking

Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking De afkorting ZWO staat voor de drie werkvelden: Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking We geloven dat het onze taak is om te werken aan een wereld die voor iedereen leefbaar is. Wij geloven

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand mei Voedselbanken Stedendriehoek. 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum:

Inzamelingen in de maand mei Voedselbanken Stedendriehoek. 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum: Inzamelingen in de maand mei 2016. Datum 1e inzameling 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum: Vitamine G is een gemeenschap van mensen in Hilversum die zoeken naar geestelijke

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars

Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Zondagsbrief Zondag 23 december 2018 Kleur: paars Vierde zondag van Advent Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Saskia Ketelaar uit Lede, België Elly Tollenaar Joke

Nadere informatie

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw.

Historische ontwikkeling van de gemeente. Karakter en beeld van de gemeente. 1. Diakonie Beleidsplan Wijkgebouw. Beleidsplan Protestantse Gemeente Ransdorp-Holysloot 2013 2018 Inhoudsopgave P 2 I Proloog Historische ontwikkeling van de gemeente Karakter en beeld van de gemeente P 3 II Wie en wat willen wij zijn?

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn

Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn Oudshoorn / Ridderveld Wijkgemeente van Bijzondere Aard Oudshoornse Kerk Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn Vastgesteld

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Leergeld Westbetuwe. Blad 1 van 7

Jaarverslag Stichting Leergeld Westbetuwe. Blad 1 van 7 Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Westbetuwe Blad 1 van 7 Van de voorzitter Meedoen en niet buitengesloten voelen; dat is ons motto! In 2016 hebben de vrijwilligers van Leergeld West Betuwe weer meer

Nadere informatie

Stichting Bio Kinderrevalidatie

Stichting Bio Kinderrevalidatie Stichting Bio Kinderrevalidatie Sponsorproject Living Surface Arnhem, januari 2013 1 Stichting Bio Kinderrevalidatie Ieder kind heeft het recht om voluit te leven. Maar niet ieder kind heeft de mogelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Lichtbron-inspiratie In gesprek met de Vader Praten met de Vader die mijn leven doorademt, al voor ik er was van me hield, praten met de Vader hoeft

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere informatie.

Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere informatie. Jaarrekening Diaconie 2015 Financieel verslag over het jaar 2015 Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Visie en uitgangspunt Gereformeerde kerk Warten-Wergea-Warstiens 2015

Visie en uitgangspunt Gereformeerde kerk Warten-Wergea-Warstiens 2015 Visie en uitgangspunt Gereformeerde kerk Warten-Wergea-Warstiens 2015 De kerk anno 2015 heeft te maken met veel leegloop, en het moeilijk kunnen binden van jeugd, terwijl de mensen wel op zoek zijn naar

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2013 Inleiding Eén van de opdrachten die de Bijbel ons geeft, is dat we elkaar moeten dienen en dat we

Nadere informatie

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat.

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat. BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE VISIE Wij zien onze gemeente als een huis waarvan de deuren wijd open staan naar buiten toe. Het is ons streven om als gemeente in de wereld te staan

Nadere informatie

Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet

Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet 2014-2017 Ten geleide Voor het eerst in haar geschiedenis heeft de Ontmoetingskerk van Poortvliet zich ertoe gezet een beleidsplan op te stellen. In een relatief

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o.

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. Samenvatting Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. In dit plan wordt beschreven hoe er de komende jaren gewerkt kan worden aan de opbouw van de gemeente en op welke

Nadere informatie

Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen)

Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen) Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen) 1 e collecte is bestemd voor: JOP Op een zondagmiddag in Spijkenisse lopen een moeder en haar dochter schuchter de kerk binnen waar Kliederkerk plaatsvindt. Al snel

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer:

A. Algemene gegevens. Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Gereformeerde Kerk Almkerk, te Almkerk Telefoonnummer: 0183-401184 RSIN/Fiscaal nummer: 824104687 Website adres: www.gkalmkerk.nl E-mail: secr.diaconie.gka@gmail.com

Nadere informatie

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012 Terugblik en Toekomst 18 april 2012 De GEMEENTE van Wijhe Gemeente God, Jezus, HGeest, Bijbel Samenleving: dorp, verenigingen, werk, school, geboorte, dood, ziekte, feesten Kerntaken Gemeente Vieren Pastoraat

Nadere informatie

Jeugdwerkprogramma Protestantse Gemeente Tiel 2014-2015 Een folder speciaal voor iedereen van 0-21+ jaar en ouders

Jeugdwerkprogramma Protestantse Gemeente Tiel 2014-2015 Een folder speciaal voor iedereen van 0-21+ jaar en ouders Protestantse Gemeente Tiel Jeugdwerkprogramma Protestantse Gemeente Tiel 2014-2015 Een folder speciaal voor iedereen van 0-21+ jaar en ouders Rondom de zondag Oppasdienst Voor wie: kinderen 0-4 jaar Waar

Nadere informatie

Het Leger des. Spreekbeurt over het werk van het Leger des Heils

Het Leger des. Spreekbeurt over het werk van het Leger des Heils Het Leger des Hoi, ik ben Reddie van het Leger des Heils. Ik laat je zien waarom sommige mensen op straat hulp nodig hebben. Heils voor mensen van de straat Spreekbeurt over het werk van het Leger des

Nadere informatie

Wijkgemeente Emmen-Oost

Wijkgemeente Emmen-Oost Wijkgemeente Emmen-Oost Protestantse Kerk Emmen-Oost Agenda Financiële gemeenteavond 16 januari 2014, Schepershof, 19:30 uur Door: 1) Opening Petra ten Cate, voorzitter Kerkenraad 2) Uitleg avond Roelof

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2012 Inleiding Eén van de opdrachten die de Bijbel ons geeft, is dat we elkaar moeten dienen en dat we

Nadere informatie

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk.

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Kerk helpt bij armoede. Geloven is delen. Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Onze diaconie is aangesloten bij de Stichting Diaconale werkgroep solidair Skarsterlân. Uit

Nadere informatie

Begroting 2016 Protestantse Wijkgemeente Emmaüs BEGROTING BEGROTING WERKELIJK Uitgaven 2016 2015 2014 1. Predikanten, kerkelijk werkers, kosters en organisten 331.600 316.900 312.432 2. Gebouwen 109.000

Nadere informatie

Preventieve voorlichtingen. voor kerk & gemeente

Preventieve voorlichtingen. voor kerk & gemeente Preventieve voorlichtingen voor kerk & gemeente Inhoud Inleiding... 3 Als kerk ben je sterk, als je nadenkt over preventiewerk... 3 Het preventieplan voor de kerken... 4 De ambtsdragers... 4 Ouders en

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag van epifanie Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector: Organist : ds. L. Wüllschleger : mw. Gerdi

Nadere informatie

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O.

GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. GEMEENTESCHETS PROTESTANTSE GEMEENTE MUSSELKANAAL E.O. Geschiedenis PGMeo In samenhang met de aanleg van het kanaal van Bareveld naar Ter Apel is het gebied van Musselkanaal in de loop van de 19 e eeuw

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Leergeld Westbetuwe

Jaarverslag 2014. Stichting Leergeld Westbetuwe Jaarverslag 2014 Stichting Leergeld Westbetuwe Van de voorzitter Na onze Stichting Leergeld te hebben opgericht en koers te hebben gegeven, hebben de bestuursleden van het eerste uur, Willem-Jan Meulemans,

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen De Zorgzame Kerk Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost Concept Beleidsplan 2015-2019 November 2014 Bethelkerk Vlaardingen Beleid en plannen Beleid is het aangeven van een richting en het definiëren van

Nadere informatie

Collecte zondag 7 oktober 2018

Collecte zondag 7 oktober 2018 Collecte zondag 7 oktober 2018 1 e collecte is bestemd voor: Kerk en Israël Het gesprek houdt nooit op Voor de Protestantse Kerk is de relatie met Israël een essentieel element van de eigen identiteit.

Nadere informatie

Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS

Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS MIJN KERK INSPIREERT De kerk is een plek die inspireert. De boodschap, de sacramenten zoals de doop, de

Nadere informatie

Onze Hervormde Gemeente verbindt!

Onze Hervormde Gemeente verbindt! Actie Kerkbalans 2017 Onze Hervormde Gemeente verbindt! Hervormde Gemeente Elburg Actie kerkbalans 2017 De kerk is van groot belang: - De kerk, waar elke zondag de verkondiging van het Evangelie plaatsvindt

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Velp College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Protestantse gemeente te Velp College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters Conceptversie 20-11- 10:12 College van Kerkrentmeesters Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1 Begrote staat

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen De toelichting vind u op blz. V t/m VI I Protestantse Gemeente Beilen-Hijken

Nadere informatie

Werkplan College van diakenen PKN Hoorn Zwaag Blokker

Werkplan College van diakenen PKN Hoorn Zwaag Blokker Werkplan College van diakenen PKN Hoorn Zwaag Blokker College van diakenen 13-2-2017 Inleiding In 2012 werd de laatste Visie-Beleid-Werkplan van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Handboek. Bezoekwerk

Handboek. Bezoekwerk Handboek Bezoekwerk Inleiding. Ons beeld voor elke pastorale ontmoeting kun je zien als een muziekstuk dat samen uitgevoerd wordt. In een gesprek, een samenzang, een muziekuitvoering, een gebed, een schilderij

Nadere informatie

Hervormde gemeente te IJmuiden-West College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Hervormde gemeente te IJmuiden-West College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters Conceptversie 23-12- 08:52 College van Kerkrentmeesters Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1 Begrote staat

Nadere informatie

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Visie Wij willen een gemeente zijn waarin: we persoonlijk voelen hoe het evangelie van Jezus Christus ons bezielt in veelkleurigheid

Nadere informatie

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum Algemene gegevens ANBI De Protestantse gemeente te Castricum (College van Kerkrentmeesters en College van Diakenen) is een algemeen nut beogende instelling

Nadere informatie

Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort

Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort JAARVERSLAG 2018 1. De resultaten Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort Aantal toegekende en afgewezen aanvragen 2017 en 2018 Aantal 2018 Bedrag 2018 Aantal 2017 Bedrag 2017 Fietsen 135 24.800

Nadere informatie

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2018

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2018 Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp 2017 Collecten en giften 37.662 28.500 35.858 Opbrengst beleggingen en rente 3.687 3.700 3.886 Totaal baten 41.349 32.200 39.744 Diaconaal werk: in Leiderdorp

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Organisatie 2 Aandachtsgebieden 2 o St. Antonius Ziekenhuis

Nadere informatie

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 1. Inleiding De Stichting KombijMij is op 20 februari 2012 opgericht en geïnitieerd door Kees en Liesbeth van Bolhuis. De directie, Kees en Liesbeth van Bolhuis en het bestuur

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Streekgemeente Oost Groningen VOORWOORD De kerk bestaat in de huidige protestantse vorm al enkele honderden jaren. Jaren waarin de kerk het zonder beleidsplan kon stellen. Toch heeft

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Organisatie 2 Aandachtsgebieden 2 o St. Antonius Ziekenhuis

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne

Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne 2018-2022 Visie De kerk heeft de opdracht naar mensen om te zien, zowel pastoraal als diaconaal, aldus het beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Jaarplan Laarkerk

Jaarplan Laarkerk LAARKERK Zuidlaren (Protestantse gemeente i.w. Anloo-Zuidlaren) Scriba: Fer Harleman, Egge 4, 9472 VE Zuidlaren. Tel: 050-4095904. E-mail: laarkerk-scriba@pknanloozuidlaren.nl Jaarplan Laarkerk 2015 2016.

Nadere informatie

Stichting Present Woerden

Stichting Present Woerden Stichting Present Woerden Strategisch Meerjaren Beleidsplan 2015 2017 Present Woerden slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Inhoud 1. Voorwoord

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië BELEIDSPLAN 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië Inhoud: 1. Inleiding 1.1 Wat is Stichting Waarder helpt Roemenië? 1.2 De Visie 1.3 De Missie 2. Bestuur en taken 2.1 Het bestuur 2.2 De werkzaamheden

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018 Zondag 1e coll. 2 e coll. uitgang (schaal) 7 Januari gemeentediaconaat 1 14 Januari citypastoraat 1 21 Januari Perspectief 1 Oecumene / Zondag voor

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen. Begrotingen 2017

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen. Begrotingen 2017 Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Wijkgemeente Beilen Diaconie Wijkgemeente Hijken-Hooghalen I Protestantse Gemeente Beilen-Hijken Hijken-Hooghalen

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 12-12-2018, 3 e versie Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Vastgesteld 14-02-2019 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2018 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Wijngaarden College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Hervormde gemeente te Wijngaarden College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters Conceptversie 29-10- 01:17 College van Kerkrentmeesters Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1 Begrote staat

Nadere informatie

Verantwoording 2015 kerk

Verantwoording 2015 kerk Verantwoording 2015 kerk Ontvangsten Uitgaven BANKSALDO 01/01/2015 3.610,61 KOSTEN CONSULENTSCHAP 877,26 VRIJWILLIGE EIGEN BIJDRAGEN 29.109,59 PREEKVERGOEDINGEN 6.754,00 BIJDRAGE KERKVARIA 116,00 REISKOSTEN

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens:

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens: Jaarplan 2015 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas, Zandkasteel 152, 5658 BE in Eindhoven T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN:

Nadere informatie

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding:

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Voor u ligt het beleidsplan van TOV eten en Stichting Jij bent TOV! Dit plan beschrijft de doelstellingen en acties van de stichting voor de komende

Nadere informatie

...betrokken en gastvrij...

...betrokken en gastvrij... Beleidsplan Protestantse Gemeente te Bolnes 2018 2023...betrokken en gastvrij... Oktober 2018 De duif en de watergolven in het logo van onze Protestantse Gemeente te Bolnes vertellen hoe wij in het leven

Nadere informatie

MaS-vacaturebank. Protestante Gemeente Vaassen

MaS-vacaturebank. Protestante Gemeente Vaassen MaS-vacaturebank Protestante Gemeente Vaassen Inleiding Hieronder is de maatschappelijke stagevacaturebank te vinden van de Protestante Gemeente Vaassen. De kerk is een bijzondere plek om je maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Schoolreis. Gevonden voorwerpen. In dit nummer: 08 september 205 Nieuwsbrief In dit nummer: Schoolreis Op dinsdag 5 september a.s. zullen de groepen 3 t/m 8 op schoolreis naar de Efteling gaan. De kinderen worden om 08.30 uur in de klas verwacht, waarna

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Uitgave van het Diaconaal Team Protestantse gemeente Uden/Veghel Kerkelijk Centrum Schepenhoek 157, 5403 GA UDEN

Uitgave van het Diaconaal Team Protestantse gemeente Uden/Veghel Kerkelijk Centrum Schepenhoek 157, 5403 GA UDEN Uitgave van het Diaconaal Team Protestantse gemeente Uden/Veghel Kerkelijk Centrum Schepenhoek 157, 5403 GA UDEN Inhoudsopgave Inleiding jaarverslag 2017 1. Samenstelling Diaconaal team per 31 december

Nadere informatie

Bijlage 4 Werkwijze en uitkomsten enquête onder gemeenteleden PGU

Bijlage 4 Werkwijze en uitkomsten enquête onder gemeenteleden PGU Bijlage 4 Werkwijze en uitkomsten enquête onder gemeenteleden PGU Werkwijze Met hulp van de zogenaamde flapdialoog zijn verschillende vragen voorgelegd aan onderstaande groepen binnen de gemeente, daarnaast

Nadere informatie

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost

Pagina 1. Profielschets van de wijkgemeente Oost Profielschets van de wijkgemeente Oost 1. Kenmerken van de kerkelijk gemeente De Gereformeerde Kerk van Woerden en Zegveld is gesticht in 1887 en telt globaal 2.000 doop- en belijdende leden. Onze kerk

Nadere informatie

BEGROTING VAN DE HERVORMDE GEMEENTE VEENENDAAL

BEGROTING VAN DE HERVORMDE GEMEENTE VEENENDAAL BEGROTING VAN DE HERVORMDE GEMEENTE VEENENDAAL BOEKJAAR 2018 1 2 3 Toelichting Aan de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Veenendaal Waarde broeders, Bijgaand bieden wij u de begroting 2018 aan.

Nadere informatie

Daar kun je op verhaal komen

Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen De Protestantse Gemeente De Glind en Achterveld is een gemeente met een bijzonder verhaal. Dankzij ds. Rudolph is hier honderd jaar geleden een

Nadere informatie

Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam

Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam Deze vragenlijst is bedoeld om meer informatie te krijgen over of, hoe vaak en waarvoor u als gemeentelid of als andere belangstellende gebruik maakt van websites

Nadere informatie

Lesbrief voor het basisonderwijs Bovenbouw

Lesbrief voor het basisonderwijs Bovenbouw Lesbrief voor het basisonderwijs INFORMATIE VOOR LEERKRACHTEN Deze lesbrief hoort bij de Dorcas Voedselactie. Tijdens de Dorcas Voedselactie zamelt Dorcas in heel Nederland producten in voor de allerarmsten

Nadere informatie

Handboek. voor ouderlingen en oudsten. Peter van de Kamp (red.) Ad Heystek Willem van der Horst Sake Stoppels

Handboek. voor ouderlingen en oudsten. Peter van de Kamp (red.) Ad Heystek Willem van der Horst Sake Stoppels Handboek voor ouderlingen en oudsten Peter van de Kamp (red.) Ad Heystek Willem van der Horst Sake Stoppels Buijten & Schipperheijn Motief - Amsterdam Inhoud Inleiding 7 Deel 1: De basis 1 Waarom eigenlijk

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Zendingswerk? Lekker belangrijk! Driebergen, november 2015

Zending wereldwijd. Zendingswerk? Lekker belangrijk! Driebergen, november 2015 Zendingswerk? Lekker belangrijk! Vindt u dat je het Evangelie ook kunt doorgeven door er te zijn voor mensen in nood? En vindt u dat wij van christenen uit een andere cultuur kunnen leren? Deze en andere

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

DIACONIE VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE SCHAGEN

DIACONIE VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE SCHAGEN Resultaat De rekening van baten en lasten over 2015 sluit met een voordelig saldo van 32.730,- In vergelijking met het vorige verslagjaar kunnen de resultaten als volgt worden samengevat: 2016 (2015) Collecten

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Voorganger: Organist : Lector: Ontvangst pastor L. Kooiman Jan Zwart Jan Bruin Henk van Zanten Orgelspel Advent en aansteken

Nadere informatie