Toelichting op de aanvraag (milieuneutrale) omgevingsvergunning Wabo Transportband

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting op de aanvraag (milieuneutrale) omgevingsvergunning Wabo Transportband"

Transcriptie

1 Opdrachtgever: Cargill B.V. locatie Multiseed Project: Milieuneutrale vergunning Wabo - en Toelichting op de aanvraag (milieuneutrale) omgevingsvergunning Wabo Tebodin Tebodin Netherlands B.V. Keizer Karel V Singel NM Eindhoven Postbus JP Eindhoven Auteur: S. Broux - Telefoon: s.broux@tebodin.com

2 Pagina 2 / Aanvraag omgevingsvergunning milieuneutraal - transportband S. Broux W. Tichelman Rev. Datum Omschrijving Opsteller Gecontroleerd Copyright Tebodin Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie of op welke andere wijze ook zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

3 Pagina 3 / 13 Inhoudsopgave 1 Inleiding Algemene gegevens aanvrager Aard van het bedrijf Situering van de inrichting Eerder verstrekte vergunningen Aanleiding aanvraag Milieu neutrale vergunning Wabo Machtiging OLO Besluit Milieueffectenrapportage 5 2 Beschrijving huidige proces en inrichting Beschrijving productieproces 6 3 Beschrijving voorgenomen wijzigingen Beschrijving locatie 7 4 Mogelijke gevolgen van de wijzigingen voor het milieu Inleiding Lucht Bodem Geluid Afvalwater Energie Geur Externe veiligheid en brandveiligheid 10 5 Milieu neutrale vergunning 11 Bijlage 1 Kadastrale kaart 12 Bijlage 2 Machtiging OLO 13

4 Pagina 4 / 13 1 Inleiding 1.1 Algemene gegevens aanvrager Naam van de inrichting : Cargill B.V.: locatie Multiseed Adres : Oceanenweg 19 Postcode en plaats : 1047 BA AMSTERDAM Registratienummer KvK : Vestigingsnummer : Contactpersoon : Mevrouw H. van Dasselaar Telefoonnummer : +31 (0) Aard van het bedrijf Cargill B.V. locatie Multiseed (verder Cargill Multiseed genoemd) is een inrichting voor de verwerking van oliehoudende zaden, met name zonnebloem- en raapzaad tot ruwe en/of geraffineerde olie en meel al dan niet in de vorm van pellets. De geraffineerde plantaardige olie wordt hoofdzakelijk in de voedingsmiddelenindustrie afgezet. De pellets worden voornamelijk afgezet in de veevoederindustrie. 1.3 Situering van de inrichting De inrichting is gelegen op het industrieterrein Amerikahaven, aan de Oceanenweg 19 te Amsterdam, kadastraal bekend bij de gemeente Sloten (N.H.), sectie K, nummers 2371 en De situering van het terrein is te vinden op de kadastrale kaart in bijlage Eerder verstrekte vergunningen In onderstaande tabel is een overzicht opgenomen van de aan Cargill Multiseed verleende vergunningen. Tabel 1: Overzicht vergunningen Naam Omschrijving Verleend op [datum] Kenmerk Revisievergunning Revisie van de bestaande vergunning 08 september WVO vergunning Wet verontreiniging oppervlakte water 4 september 2008 WSV 2008/ Aanleiding aanvraag Milieu neutrale vergunning Wabo Cargill Multiseed is voornemens een gesloten transportband aan te leggen lopende van de CWT plant, deels over het terrein van Cargill Multiseed, naar de naastgelegen IGMA plant. De transportband zal worden gebruikt voor het transporteren van zonnebloemzaden van CWT naar IGMA. De transportband wordt aangelegd voor een periode van 8 maanden. De Provincie Noord-Holland heeft aangegeven dat de wijziging middels een melding milieu-neutrale wijziging dient te worden geformaliseerd en dient te worden ingediend via het Omgevings Loket Online (OLO). Cargill Multiseed vraagt hierbij voor de realisatie van de transportbanden een milieu neutrale vergunning aan ingevolge de Wabo voor een periode van 8 maanden. De omgevingsvergunning wordt aangevraagd met betrekking tot het veranderen van de inrichting zoals bedoeld in artikel 3.10 lid 3 van de Wabo.

5 Pagina 5 / 13 Met deze verandering wordt de aard van de vigerende vergunning niet veranderd en zullen de milieuaspecten op een gelijkwaardige en eventueel verbeterd plaatsvinden. De aanvraag wordt ingediend via het Omgevingsloket (OLO). Het bevoegd gezag inzake de vergunningverlening is de provincie Noord-Holland. 1.6 Machtiging OLO Cargill heeft machtiging gegeven aan Tebodin Netherlands B.V. voor het invullen van informatie betreffende de vergunningsaanvraag via het Omgevingsloket (OLO). Deze machtiging is toegevoegd in de bijlage Besluit Milieueffectenrapportage In het Besluit milieueffectrapportage (Besluit MER) is vastgelegd in welke gevallen een inrichting verplicht is tot het opstellen van een MER of een MER beoordeling. Voor een inrichting bestemd voor het vervaardigen, bewerken of verwerken van dierlijke of plantaardige oliën of vetten, waarvan de productiecapaciteit toeneemt met ton per jaar of meer geldt een MER beoordelingsplicht. Deze activiteit wordt vermeld in de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage 1994, onderdeel D, categorie 35. Dit betekent dat het bevoegd gezag een besluit moet nemen of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport moet worden gemaakt (artikel 7.4 van de Wet milieubeheer). Cargill Multiseed zal haar productie capaciteit niet uitbreiden, er zullen enkel 2 transportbanden over het terrein lopen, waarbij de periode van gebruik is beperkt tot 8 maanden. Gezien het voornoemde zijn wij van mening dat in deze situatie er geen verplichting is ten aanzien van het opstellen van een MER, een MER-beoordeling of een vormvrije MER.

6 Pagina 6 / 13 2 Beschrijving huidige proces en inrichting Onderstaand wordt een kort overzicht gegeven van de inrichting en van het proces zoals dat bij Cargill Multiseed plaatsvindt. Voor een uitgebreide beschrijving wordt verwezen naar de eerder ingediende revisievergunningsaanvraag, verleend op 8 september Beschrijving productieproces De algemene processtappen bij Cargill zijn onder te verdelen in: Aanvoer/ opslag; Preparatie zonnebloem-/ raapzaad; Extractie en meelproductie; Raffinage ruwe zonnebloem-/ raapolie; Verlading olie en meel; Opslag/afvoer. De volgende standaard (bij)producten worden geproduceerd: Ruwe en deels of volledig geraffineerde plantaardige olie; Meel en pellets; Plantaardige vetzuren; Reststromen uit de raffinaderij. 3 Beschrijving voorgenomen wijzigingen Om zeker te zijn van de beschikbaarheid van zonnebloemzaden voor de eigen productie van Cargill Multiseed worden de meeste zaden gedurende de oogst periode gekocht Hierdoor creëert Cargill Multiseed zekerheid dat ze deze zaden kunnen blijven crushen en dat ze de raffinaderij kunnen voorzien van een eigen productie olie. De zaden kunnen tot verwerking opgeslagen worden in de oorsprong landen of in Amsterdam. Tot op heden zijn deze opgeslagen in de oorsprong landen, dit oogstjaar wordt voor de eerste maal gebruik gemaakt van opslag in Amsterdam bij CWT. Het oogstjaar 2015/2016 dient als proef t.b.v. het opslaan van grotere hoeveelheden zonnebloemzaden in Amsterdam, vervolgens zal geëvalueerd worden of het opslaan in Amsterdam gunstiger is dan het opslaan van de zonnebloemzaden in de oorsprong landen. Huidige methode van lossing van zonnebloemzaden uit zeeschip in de opslag loods CWT De zeeschepen worden gelost via een kraan bij de USA terminal en vervolgens met trucks de CWT opslag loods ingereden. Wanneer de zaden er weer uitgehaald moeten worden, gaat dit via een kraan in een opslaglichter, die vervolgens omvaart naar Cargill, waar de zaden vervolgens weer gelost worden via een kraan/weegtoren combinatie. Tot slot gaan ze richting de opslagloods en worden daar verder opgeslagen voor gebruik in de productie. Dit betekent dat deze zaden dus 3 x met een kraan overgeslagen worden met eventueel mogelijke gevolgen voor het milieu (stofbelasting, energiegebruik, emissies) en voor de zonnepitten kwaliteit. Nieuwe methode lossen via banden systeem naar Cargill Wanneer de zonnepitten met een gesloten band systeem kunnen getransporteerd worden van de CWT opslag loods naar IGMA, betekent dit dat de zaden niet meer via kraan/weegtoren combinatie getransporteerd worden. Hierdoor wordt de milieubelasting gereduceerd.

7 Pagina 7 / 13 Minder stofbelasting, energiegebruik en emissies door minder handelingen uit te voeren met de grondstoffen en minder kans dat stof het oppervlaktewater kan vervuilen, de transportroute is immers volledig gesloten. Cargill vraagt hierbij voor de realisatie van de transportbanden een milieu neutrale vergunning aan ingevolge de Wabo voor een periode van 8 maanden. De omgevingsvergunning wordt aangevraagd met betrekking tot het veranderen van de inrichting zoals bedoeld in artikel 3.10 lid 3 van de Wabo. De aanvraag wordt hierbij ingediend via het Omgevingsloket (OLO). Het bevoegd gezag inzake de vergunningverlening is de provincie Noord-Holland. 3.1 Beschrijving locatie Op onderstaande tekeningen zijn de huidige en nieuwe situatie aangegeven. Huidige situatie waarbij de boot om de locatie vaart om de zaden te lossen.

8 Pagina 8 / 13 Nieuwe situatie waarbij de zaden via gesloten transportbanden (zie gele banden) worden vervoerd.

9 Pagina 9 / 13 4 Mogelijke gevolgen van de wijzigingen voor het milieu 4.1 Inleiding In dit hoofdstuk zal worden aangegeven wat de te verwachten milieu impact is als gevolg van het gebruik van de transportbanden in plaats van de huidige lossing van de zaden. Tevens zal worden aangegeven hoe wordt voldoen aan de vigerende milieuvoorschriften. Daarbij zal worden gekeken naar de milieu impact van deze wijziging. In de periode van 8 maanden wordt een doorloop van 100, ,000 MT verwacht. 4.2 Lucht In januari 2015 heeft ECN in opdracht van het havenbedrijf een kengetal (12 gr/ton) vastgesteld voor de fijn stof emissie van de lossing van S3 stortgoed van een zeeschip via een kraan/weegtoren naar een binnenvaartschip. Uitgaande van een verhouding grof stof/fijn stof van 85/15, kan de grof stofbijdrage geschat worden op 12 x 85/15 = 68 gr/ton. Dit geeft een totale stofemissie van = 80 gr/ton. Wanneer de CWT loods leeg gemaakt wordt door middel van een gesloten transportbanden systeem, betekent dit voor de 100kmt zonnebloemzaden (2x handeling uit de silo in de barge/uit de barge in de opslag loods minder ) dat een stofemissie reductie kan gegeneerd worden van: Grofstof mt x 68 gr/mt Fijnstof mt x 12 gr/mt Verder zal het gebruik van de kraan/weegtoren afnemen en daarmee ook het gebruik van diesel voor de motoren van de kraan wat zal resulteren in een reductie in NOx uitstoot voor de drijvende installatie en het verhalen van duwbakken. De transportbanden zullen bovendien gesloten uitgevoerd worden waardoor emissie van stof door verwaaiing tot een minimum worden beperkt. De voorgenomen wijzigingen leiden dus niet tot de toename van de luchtemissies ten aanzien van de huidig vergunde situatie. Er is zelfs een reductie van emissies te verwachten. Deze reductie betreft de totale operatie van CWT-IGMA, waarbij Cargill Multiseed de banden over haar terrein laat lopen. 4.3 Bodem In de Wet bodembescherming is een algemene zorgplicht opgenomen (artikel 13). Op basis van dit artikel moet een ieder die handelingen verricht waardoor de bodem kan worden aangetast of verontreinigd, die maatregelen treffen die noodzakelijk zijn om deze aantasting of verontreiniging te voorkomen, dan wel zoveel mogelijk te beperken. Aan deze zorgplicht voldoet de inrichting, doordat bodem beschermende maatregelen genomen worden die leiden tot een verwaarloosbaar bodemrisico zoals gedefinieerd in de Nederlandse richtlijn bodembescherming (NRB). In de vigerende vergunning is aangegeven dat voor de activiteiten van Cargill Multiseed moet worden voldaan aan verwaarloosbaar of aanvaardbaar bodemrisico. Daar waar noodzakelijk zullen de nodige maatregelen getroffen worden om te komen tot een verwaarloosbaar bodemrisico.

10 Pagina 10 / Geluid De geluidsbelasting ten gevolge van de voorgenomen wijziging zal geen nadelige invloed hebben op het huidige geluidsmodel. De te verwachten geluidsemissies van het gebruik van de transportbanden zullen bij IGMA en CWT in kaart gebracht worden. Cargill Multiseed stelt enkel haar terrein ter beschikking. Aangezien er geen schip meer nodig is voor het transporteren van de grondstoffen zal de totale geluidsbelasting van de site lager worden. De verwachte geluidsemissies zullen de eerder vergunde waarden niet overschrijden. 4.5 Afvalwater De geplande plaatsing van de transportbanden zal geen invloed op het vlak van afvalwater met zich meebrengen. De geloosde hoeveelheid en samenstelling zal de vergunde waarden niet overschrijden. 4.6 Energie De plaatsing van de nieuwe transportbanden zal minimale gevolgen hebben op vlak van energie. 4.7 Grond- en hulpstoffen en eindproducten Bij Cargill Multiseed worden diverse grondstoffen gebruikt. De hoofdgrondstoffen zijn plantaardige oliehoudende zaden onder andere: Zonnebloemzaad Raapzaad Zonnebloem olie Raapolie De aard, samenstelling noch de hoeveelheid grond- en hulpstoffen zullen wijzigingen als gevolg van de plaatsing van de transportbanden. De vergunde waarden zullen daarom niet overschreden worden. 4.8 Geur Uit een eerder uitgevoerd geur onderzoek is gebleken dat de geurbelasting van Cargill Multiseed het gevolg is van het productieproces. Aangezien deze aanvraag geen betrekking heef top een wijziging in het productieproces kan geconcludeerd worden dat de voorgenomen wijziging de geuremissie niet verandert. De waardes blijven binnen de vergunde grenzen. 4.9 Afval De voorgenomen wijziging, zal de hoeveelheid afval (zowel gevaarlijk als niet gevaarlijk) niet wijzigen en niet boven de vergunde hoeveelheden komen Externe veiligheid en brandveiligheid De voorgenomen wijziging heeft geen invloed op de externe veiligheid.

11 Pagina 11 / 13 5 Milieu neutrale vergunning Cargill B.V. locatie Multiseed is van mening dat voor haar inrichting aan de Oceanenweg 19 te Amsterdam, gelet op de bovenstaande toelichting van de beperkte gewijzigde situatie en de invloed op de milieuaspecten hiervan, de bestaande voorschriften uit de vigerende milieuvergunning niet zullen worden overschreden. Dat is mede de reden waarom Cargill Multiseed denkt te kunnen volstaan met het doen van een aanvraag om milieu neutrale vergunning Wabo milieu conform artikel 3.10 lid 3 van de Wabo. Beoordeling hiervan is aan het bevoegd gezag.

12 Pagina 12 / 13 Bijlage 1 Kadastrale kaart

13 Pagina 13 / 13 Bijlage 2 Machtiging OLO

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Berger Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan: Salt voor: solid soda dosering activiteiten: milieuneutraal veranderen (fase 1) locatie: Oosterhorn 4, Farmsum kenmerk bevoegd gezag: GR-VERG-2018-000460 kenmerk

Nadere informatie

Omgevingsdienst Regio Nijmegen OMGEVINGSVERGUNNING. Aanvrager Datum besluit Onderwerp

Omgevingsdienst Regio Nijmegen OMGEVINGSVERGUNNING. Aanvrager Datum besluit Onderwerp Omgevingsdienst Regio Nijmegen D161392657 D161392657 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager Datum besluit Onderwerp Gemeente / locatie OLO-nummer Zaaknummer Activiteit ARN B.V. 25 augustus 2016 Verwerking luiers,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2017-206587 Kenmerk: 2018/2142 d.d. 11 januari 2018

Nadere informatie

Pagina 1 van 14 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 14 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 13 oktober 2016 bij hen ingekomen aanvraag van Suez Water NV te Venlo, om

Nadere informatie

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving FUIV[b Afvalverwerkingsinrichting Skinkeskans V.O.F./ TOP Leeuwarden T.a.v. de heer van Smaalen Postbus 6 9843 ZG GRIJPSKERK Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT 2015 Ons kenmerk : 201 5-FUMO-0003748 Afdeling

Nadere informatie

Aanmeldnotitie Besluit Mer

Aanmeldnotitie Besluit Mer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Aanmeldnotitie Besluit Mer Geerlings Metaalrecycling BV te Venlo Zaaknummer 2012-0164 d.d. 5 april 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 4 2.1

Nadere informatie

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld.

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld. Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 28 november 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het milieuneutraal veranderen van de uitbreiding

Nadere informatie

Toelichting milieuneutrale verandering Abbott Healthcare Products B.V.

Toelichting milieuneutrale verandering Abbott Healthcare Products B.V. REPORT Weesp, The Netherlands Health, Safety & Environment Issue Date: 19 mei 2016 Toelichting milieuneutrale verandering Abbott Healthcare Products B.V. COPYRIGHT AND PROPERTY ABBOTT HEALTHCARE PRODUCTS

Nadere informatie

Besluit op aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling. Provincie Gelderland datum: 23 december 2015 Nummer: OW2015EAM0003

Besluit op aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling. Provincie Gelderland datum: 23 december 2015 Nummer: OW2015EAM0003 Besluit op aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Provincie Gelderland datum: 23 december 2015 Nummer: OW2015EAM0003 1. AANLEIDING Op 19 oktober 2015 hebben wij van Coops Mengvoeders BV te Halle (hierna

Nadere informatie

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat

tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat tômgevingsd/msŕ jc Midden- ca Wts-t-Brabaat Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant c2ļ2223073472392 Van Gansewinkel Milieutechniek BV, Middenweg 15 te Moerdijk. t9mgevingsdí'm.sŕÿ Midden-

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Plaatsen kantoorunit. Componenta B.V. te Weert. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Plaatsen kantoorunit Componenta B.V. te Weert Zaaknummer: 2013-0353 Kenmerk: 2013/37607 d.d. 27 juni 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D162524783* D162524783 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Combinatie Boskalis - Van de Wetering Datum besluit : 2 december 2016 Onderwerp : milieu neutrale verandering Installatie Millingen Gemeente / locatie

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Industrieweg 16 te Noordhorn. datum besluit: 13 oktober 2017

OMGEVINGSVERGUNNING. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Industrieweg 16 te Noordhorn. datum besluit: 13 oktober 2017 OMGEVINGSVERGUNNING voor: het wijzigen van een inrichting bedoeld voor het op- en overslaan en bewerken van afvalstoffen van derden en op- en overslaan van gevaarlijke afvalstoffen van meer dan 50 ton.

Nadere informatie

ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING, ONDERDEEL MILIEU

ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING, ONDERDEEL MILIEU *D152097259* D152097259 ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING, ONDERDEEL MILIEU Aanvrager : P.C. van Tuijl Kesteren b.v. Datum besluit : Onderwerp : uitbreiding bedrijfsgebouw Van Tuijl Marsdijk Lienden Gemeente

Nadere informatie

Pagina 1 van 50 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 50 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Ontwerpbeschikking van Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende op de op 11 augustus 2016 bij hen ingekomen aanvraag van Melkveebedrijf

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Kenmerk: 2015/50286 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1 Vergunningensituatie...

Nadere informatie

Pagina 1 van 49 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 49 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Ontwerpbeschikking van Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende op de op 11 juli 2016 bij hen ingekomen aanvraag van J.P. Hendriks te

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Zaaknummer: 2015-0968 Kenmerk: 2015/48998 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1

Nadere informatie

Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.2 van de Wabo.

Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf 3.2 van de Wabo. BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING MILIEUNEUTRAAL VERANDEREN Onderwerp Wij hebben op 17 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen van de inrichting ontvangen van

Nadere informatie

Watervergunning RWS-2015/284

Watervergunning RWS-2015/284 Watervergunning Onderwerp Besluit op aanvraag om wijziging van de vergunning met kenmerk WSV 2008/3708 als bedoeld in artikel 6.26, tweede lid Waterwet van: Cargill B.V. locatie Multiseed Oceanenweg 19

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2140613/3540209 op aanvraag om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van Van Gansewinkel

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : IJsbeer Energie Steenwijk B.V. Aangevraagde activiteiten : Gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning voor wat

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutraal veranderen. MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit milieuneutraal veranderen. MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutraal veranderen MGG Netherlands BV te Tegelen gemeente Venlo Zaaknummer: 2017-200673 Kenmerk: 2017/18405 d.d.

Nadere informatie

Bijlage 1 Toelichting aanvraag milieuneutrale verandering RAI Amsterdam B.V.

Bijlage 1 Toelichting aanvraag milieuneutrale verandering RAI Amsterdam B.V. Notitie Contactpersoon Rosalie Geerlinks Datum 16 november 2015 Kenmerk N001-1232547RGE-los-V01-NL Bijlage 1 Toelichting aanvraag milieuneutrale verandering RAI Amsterdam B.V. In deze notitie wordt de

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Van Gansewinkel B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Van Gansewinkel B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg Omgevingsvergunning Van Gansewinkel B.V. te Venlo Zaaknummer: 2014-0777 Kenmerk: 2014/51651 d.d. 25 september 2014 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure

Nadere informatie

De bijlage bij dit bericht bevat een overzicht van alle bestanden die klaarstaan.

De bijlage bij dit bericht bevat een overzicht van alle bestanden die klaarstaan. Van: Witkam P.M. (Pepijn) namens Omgevingsloket Aan: RMWmail Onderwerp: FW: Dossier Wijzingsvergunning opslag slak - 324101 staat klaar voor archivering Datum: vrijdag 17 februari 2012 15:25:11 Bijlagen:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. uitbreiding met parelmolen ten behoeve van het fijnmalen van magnesiumhydroxide

OMGEVINGSVERGUNNING. uitbreiding met parelmolen ten behoeve van het fijnmalen van magnesiumhydroxide OMGEVINGSVERGUNNING voor: uitbreiding met parelmolen ten behoeve van het fijnmalen van magnesiumhydroxide activiteit: het milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Nedmag bv locatie: Billitonweg

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 Registratienummer Z.62657/D

Pagina 1 van 8 Registratienummer Z.62657/D Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 9 januari 2017 door Gebr. Aldenzee Deurne B.V. te Deurne ingediende aanvraag, om vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Beelen Amsterdam B.V. t.a.v. Dhr. Sijtsma Postbus NP HEERHUGOWAARD. Betreft: Besluit op aanvraag Omgevingsvergunning

Beelen Amsterdam B.V. t.a.v. Dhr. Sijtsma Postbus NP HEERHUGOWAARD. Betreft: Besluit op aanvraag Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Beelen Amsterdam B.V. t.a.v. Dhr. Sijtsma Postbus 20624 1001NP HEERHUGOWAARD Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Besluit op aanvraag Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding huur Lestrade hal 3. Rockwool te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding huur Lestrade hal 3. Rockwool te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Melding huur Lestrade hal 3 Rockwool te Roermond Zaaknummer 2012-0269 d.d. 3 mei 2012. Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 5

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering.

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Bos Recycling B.V. ten behoeve van het overslaan van bouw- en sloopafval en onverwerkte slakken voor metaal verwijdering. de locatie: Rouaanstraat 43 te Groningen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Lubrizol Advanced Materials Resin BV

OMGEVINGSVERGUNNING. Lubrizol Advanced Materials Resin BV OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Lubrizol Advanced Materials Resin BV ten behoeve van de activiteit: een milleuneutrale verandering van de inrichting; "het verhogen van de jaarlijkse productiecapaciteit"

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan BioMCN ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting "lozen van bronneringswater" (locatie: Oosterhorn 10 te Farmsum, gemeente Delfzip)

Nadere informatie

M.E.R. beoordelingsbesluit

M.E.R. beoordelingsbesluit 1 1 NOV 1014 r. OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK M.E.R. beoordelingsbesluit Schenk Recycling B.V. Bolderweg 22, 1332 AV Almere rd" 11111. OMGEVINGSDIENST FLrvoLArmo 6 GOOI EN Vr.-. TTTTTT

Nadere informatie

Aanvraag milieuneutrale verandering Aviko. Milieuneutrale wijziging weeg- en verdeelruimte Aviko fabriek Steenderen 5. Aviko B.V.

Aanvraag milieuneutrale verandering Aviko. Milieuneutrale wijziging weeg- en verdeelruimte Aviko fabriek Steenderen 5. Aviko B.V. Aanvraag milieuneutrale verandering Aviko Milieuneutrale wijziging weeg- en verdeelruimte Aviko fabriek Steenderen 5 Aviko B.V. 25 april 2016 Project Aanvraag milieuneutrale verandering Aviko Document

Nadere informatie

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN BESCHIKKING D.D. 4 DECEMBER 2009 TEERDE STATEN VAN GELDERLAND - NR. MPM18173/2009-015262 VAN GEDEPU- Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN Onderwerp aanvraag Op 10 augustus 2009 hebben wij een

Nadere informatie

Notitie. Toelichting aanvraag milieuneutrale wijziging vergunning Telegraaf Media Groep verkoop van gebouwen Holland en Koetshuis.

Notitie. Toelichting aanvraag milieuneutrale wijziging vergunning Telegraaf Media Groep verkoop van gebouwen Holland en Koetshuis. Notitie Contactpersoon Jeroen de Groot Datum 26 april 2016 Kenmerk N002-1228052JEG-nij-V01-NL Toelichting aanvraag milieuneutrale wijziging vergunning Telegraaf Media Groep verkoop van gebouwen Holland

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN

OMGEVINGSVERGUNNING. BioMCN OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan BioMCN ten behoeve van het milieuneutraal plaatsen van een container voor de opslag van glycerolmonsters en tijdelijke voorzieningen voor het verpompen van glycerine (locatie:

Nadere informatie

Telegraaf Media Groep N.V. J. Kunst Basisweg AP Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Telegraaf Media Groep N.V. J. Kunst Basisweg AP Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Telegraaf Media Groep N.V. J. Kunst Basisweg 30 1043 AP Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 12 mei 2016

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieuneutraal veranderen inrichting) Datum: 25 april 2016 Gemeente Bronckhorst Zaaknummer:

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieuneutraal veranderen inrichting) Datum: 25 april 2016 Gemeente Bronckhorst Zaaknummer: BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieuneutraal veranderen inrichting) Datum: 25 april 2016 Gemeente Bronckhorst Zaaknummer: 2016-0542 Aanvraag Wij hebben op 11 maart 2016 een aanvraag voor een vergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Schipper Recycling B.V. ten behoeve van de activiteit: een milieuneutrale verandering van de inrichting; "het innemen, opslaan, verwerken, keuren en uitzetten van afvalstoffen

Nadere informatie

OIVIGEVINGSVERGUNNING. Gasunie Transport Services (GTS)

OIVIGEVINGSVERGUNNING. Gasunie Transport Services (GTS) OIVIGEVINGSVERGUNNING verleend aan Gasunie Transport Services (GTS) ten behoeve van de activiteit milieuneutraal veranderen "aanpassingen aan het brandstofgassysteem" (Locatie: Vierhuizerweg 1 te Eemshaven)

Nadere informatie

Besluit Milieuneutraal veranderen. Hoogweg Luttelgeest B.V., Nieuwlandseweg 9 Luttelgeest

Besluit Milieuneutraal veranderen. Hoogweg Luttelgeest B.V., Nieuwlandseweg 9 Luttelgeest Besluit Milieuneutraal veranderen Hoogweg Luttelgeest B.V., Nieuwlandseweg 9 Luttelgeest Aanvraag: OLO-nummer 3312345 Gemachtigde: AAB NL Jupiter 420 2675 LX HONSELERSDIJK Locatie: Nieuwlandseweg 9 8315

Nadere informatie

Omgevingsdienst Brabant Noord

Omgevingsdienst Brabant Noord ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING WIJZIGEN Omgevingsdienst Brabant Noord Onderwerp Gemeente Uden heeft op 16 december 216 een verzoek ontvangen van de Provincie Noord-Brabant (hierna de provincie) voor

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Van Gansewinkel Nederland B.V.( regio Zuid-West) Vergunningverlening Datum: 16 december 2014 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning UV

Ontwerp omgevingsvergunning UV Ontwerp omgevingsvergunning UV 20150044 Aanvraag Op 13 april 2015 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen van een rundveehouderij op het adres Stokershorst 5 te Nederweert-Eind.

Nadere informatie

Agruniek Rijnvallei Holding B.V. De heer M.G. van de Vendel Postbus AP WAGENINGEN. Geachte heer Van de Vendel,

Agruniek Rijnvallei Holding B.V. De heer M.G. van de Vendel Postbus AP WAGENINGEN. Geachte heer Van de Vendel, Agruniek Rijnvallei Holding B.V. De heer M.G. van de Vendel Postbus 610 6700 AP WAGENINGEN Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Van de Vendel, Op 2 augustus 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Postbus

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering

Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit milieuneutrale verandering Milieu Service Zuid B.V. te Maasbracht Zaaknummer 2012-0105 d.d. 8 maart 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Pagina 1 van 10 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 10 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 6 juli 2017 bij hen ingekomen aanvraag van Van Gansewinkel Nederland B.V.

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2037810/2791301 op de op 24 juni 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Brabant Alucast The Netherlands - site Oss, om

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieuneutrale wijziging) datum: 31 augustus 2016 Gemeente Bronckhorst nr. 2016W0138

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieuneutrale wijziging) datum: 31 augustus 2016 Gemeente Bronckhorst nr. 2016W0138 BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieuneutrale wijziging) datum: 31 augustus 2016 Gemeente Bronckhorst nr. 2016W0138 Onderwerp Wij hebben op 14 juli 2016 een aanvraag ontvangen om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Toelichting milieuneutrale melding actief koolfilter FrieslandCampina Butter & Milkpowder Lochem

Toelichting milieuneutrale melding actief koolfilter FrieslandCampina Butter & Milkpowder Lochem Notitie Contactpersoon Jeroen de Groot Datum 23 december 2015 Kenmerk N001-1235623JEG-beb-V01-NL Toelichting milieuneutrale melding actief koolfilter FrieslandCampina Butter & Milkpowder Lochem 1 Inleiding

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D

OMGEVINGSVERGUNNING *D * D *D170252216* D170252216 OMGEVINGSVERGUNNING Aanvrager : Tapijtfabriek Intercarpet BV Datum besluit : 24 mei 2017 Onderwerp : aanpassen vergunning Locatie : Tweede Broekdijk 1 te Aalten OLO-nummer : 2807768

Nadere informatie

omgevingsdienst Ondertekening Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, voor dezen.

omgevingsdienst Ondertekening Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, voor dezen. omgevingsdienst H A A G L A N D E N SezoekaCes Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag Zaaknummer 00516338 T (070) 2i 899 02 Ons Kenmerk : ODH-2018-00089144 fs'olt

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2058712/2918394 op de op 14 december 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Gemeente Waalwijk, om vergunning krachtens

Nadere informatie

R01. Recycling Van Werven BV in Hattemerbroek M03 Beschrijving wijziging. datum: 12 oktober 2015

R01. Recycling Van Werven BV in Hattemerbroek M03 Beschrijving wijziging. datum: 12 oktober 2015 21520126.R01 Recycling Van Werven BV in Hattemerbroek M03 Beschrijving wijziging datum: 12 oktober 2015 m i l i e u g e l u i d b o u w a d v i e s b r a n d v e i l i g h e i d r u i m t e l i j k e o

Nadere informatie

Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Suiker Unie Vierverlaten. ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen

Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Suiker Unie Vierverlaten. ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie Vierverlaten ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen voor het plaatsen van een noodwaterbuffertank (locatie: Fabriekslaan

Nadere informatie

Datum: 3 maart Risico s beperken, leefbaarheid vergroten.

Datum: 3 maart Risico s beperken, leefbaarheid vergroten. Besluit omgevingsvergunning 299900 Aanvraagnummer OLO-2133017 BP Europa SE - BP Nederland Hornweg 10 1045AR, Amsterdam Locatie: BP Amsterdam Terminal Hornweg 10, 1045 AR, Amsterdam Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Bij de installatie worden ook de volgende ondersteunende installaties geplaatst:

Bij de installatie worden ook de volgende ondersteunende installaties geplaatst: Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. Bouw en in gebruikname

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Tieleman Transport BV Postbus 26 4587 ZG Kloosterzande Kenmerk: W-AOV150541/ 00115717 Afdeling: Vergunningverlening Datum: 15 februari 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode 21700/3208. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Uw referentiecode 21700/3208. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 3008525 Aanvraagnaam 21700 Teva Pharmachemie Uw referentiecode 21700/3208

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie (locatie Vierverlaten)

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie (locatie Vierverlaten) OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie (locatie Vierverlaten) ten behoeve van de activiteit: een milieuneutrale verandering van de inrichting; "het plaatsen van een aggregaat" (Locatie: Fabriekslaan

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2024428/2752304 op de op 26 april 2011 bij hen ingekomen aanvraag van FrieslandCampina Consumer Products, om vergunning

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING AVEBE U.A.

OMGEVINGSVERGUNNING AVEBE U.A. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AVEBE U.A. ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting "oplos en pasteurisatie-installatie" (locatie: M. en 0.-weg 11 te Ter Apelkanaal)

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo) datum: 15 september 2017 Provincie Gelderland nr. 2017W0091

OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo) datum: 15 september 2017 Provincie Gelderland nr. 2017W0091 OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo) datum: 15 september 2017 Provincie Gelderland nr. 2017W0091 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1 BESLUIT 1.1 Onderwerp Op 14 juli 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning activiteit milieu-neutraal veranderen. Recyclingmaatschappij Vijfhoek Flevoland B.V. Pontonweg 10 Almere

Omgevingsvergunning activiteit milieu-neutraal veranderen. Recyclingmaatschappij Vijfhoek Flevoland B.V. Pontonweg 10 Almere Omgevingsvergunning activiteit milieu-neutraal veranderen Recyclingmaatschappij Vijfhoek Flevoland B.V. Pontonweg 10 Almere Aanvraagnummer: OLO 3419693 Recyclingmaatschappij Vijfhoek Flevoland B.V. Pontonweg

Nadere informatie

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3)

Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. De volgende afvalwaterstromen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. AkzoNobel Membraanelectrolysebedrijf. Betreft: bedindiging optionele chloorlossing

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. AkzoNobel Membraanelectrolysebedrijf. Betreft: bedindiging optionele chloorlossing OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AkzoNobel Membraanelectrolysebedrijf Ten behoeve van de activiteit milieuneutraal, Betreft: bedindiging optionele chloorlossing (locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum) Groningen,

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Procedurele Overwegingen Aanvrager : Bel Leerdammer B.V. Aangevraagde activiteiten : Plaatsen van een sprinklerbuffertank en bijbehorend pomphuis Locatie : Rondweg

Nadere informatie

Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) Postbus 63 fax: (0342) AB BARNEVELD

Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) Postbus 63 fax: (0342) AB BARNEVELD Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) 495 402 Postbus 63 fax: (0342) 495 376 3770 AB BARNEVELD e-mail: gembar@barneveld.nl Ontwerpbeschikking Datum aanvraag 20 juli 2009 Nummer 46/2009 Betreft

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND. Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan INVISTA Polyester B.V.

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND. Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan INVISTA Polyester B.V. Provincie Zeeland BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: INVISTA Polyester B.V. Post bus 408 4380 AK Vlissingen Kenmerk: Afdeling: Datum: 12026111 Milieuhygiëne 2 november 2012 Bijlagen:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie Vierverlaten

OMGEVINGSVERGUNNING. Suiker Unie Vierverlaten OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie Vierverlaten ten behoeve van het plaatsen van een voorraad ijzerchloride bij de waterzuivering (locatie: Fabriekslaan 12, Hoogkerk) Groningen, 21 november 2012

Nadere informatie

Besluit. Wabo, Milieuneutraal veranderen. Eerste Lelystadse Schroothandel BV, Staalstraat 19, Lelystad

Besluit. Wabo, Milieuneutraal veranderen. Eerste Lelystadse Schroothandel BV, Staalstraat 19, Lelystad Besluit Wabo, Milieuneutraal veranderen Eerste Lelystadse Schroothandel BV, Staalstraat 19, Lelystad Aanvrager: Eerste Lelystadse Schroothandel BV Staalstraat 19 8211 AH LELYSTAD Locatie: Staalstraat 19

Nadere informatie

ADVIES VOOR DE M.E.R.-BEOORDELING OVER DE PRODUCTIE VAN PRIMAIR ALUMINIUM BIJ ALUMINIUM DELFZIJL 28 MEI 2001 INHOUDSOPGAVE

ADVIES VOOR DE M.E.R.-BEOORDELING OVER DE PRODUCTIE VAN PRIMAIR ALUMINIUM BIJ ALUMINIUM DELFZIJL 28 MEI 2001 INHOUDSOPGAVE ADVIES VOOR DE M.E.R.-BEOORDELING OVER DE PRODUCTIE VAN PRIMAIR ALUMINIUM BIJ ALUMINIUM DELFZIJL 28 MEI 2001 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...1 2. ADVIES VAN DE COMMISSIE OVER DE M.E.R.-BEOORDELING...2 2.1

Nadere informatie

Pagina 1 van 11 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 11 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 19 december 2016 bij hen ingekomen aanvraag van Varkensbedrijf Rijnen Oirschot

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V. ten behoeve van de activiteit milieuneutrale verandering "vervanging monster en chemicallen opslag" (locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum)

Nadere informatie

1. Grotere maximale hoeveelheid kunststofafval die binnen de inrichting mag worden opgeslagen (maximale opslagcapaciteit).

1. Grotere maximale hoeveelheid kunststofafval die binnen de inrichting mag worden opgeslagen (maximale opslagcapaciteit). Milieuneutrale wijziging van de (werking van de) inrichting (Wabo art 2.1 lid 1 onder e en art 3.10 lid 3) 1 Veranderingen Beschrijf de voorgenomen veranderingen van de inrichting. 1. Grotere maximale

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : FrieslandCampina Cheese & Butter B.V. Aangevraagde activiteiten : Milieuneutraal veranderen en bouwen Locatie : Coevorderweg

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr. 2017-2414 Aanvraag Op 13 november 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Enzerink B.V. Het

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2074245/3047984 op de op 26 april 2012 bij hen ingekomen aanvraag van Vlisco Netherlands BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

DEFINITIEVE VERGUNNING. EEW Energy from Waste Delfzijl BV

DEFINITIEVE VERGUNNING. EEW Energy from Waste Delfzijl BV DEFINITIEVE VERGUNNING verleend aan EEW Energy from Waste Delfzijl BV ten behoeve van de activiteit het wijzigen van de verwerkingscapaciteit (locatie: Oosterhorn 38, 9936 HD te Farmsum) Groningen, 17

Nadere informatie

Besluit Milieuneutraal veranderen. Vecozuivel B.V., Werktuigenweg 37 Zeewolde

Besluit Milieuneutraal veranderen. Vecozuivel B.V., Werktuigenweg 37 Zeewolde Milieuneutraal veranderen Vecozuivel B.V., Werktuigenweg 37 Zeewolde Gemachtigde: Bk Bouw- & Milieuadvies B.V. Dokweg 17a 1976 CA IJMUIDEN Correspondentieadres: Vecozuivel B.V. Werktuigweg 37 3899 AN ZEEWOLDE

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

22 april /MPM19769

22 april /MPM19769 Gedeputeerde Staten Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Damen Dredging Equipment Postbus 1021 3860 BA NIJKERK telefoonnummer (026) 359 91 11 telefaxnummer

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V.

OMGEVINGSVERGUNNING. LUMARO Beheer B.V. OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan LUMARO Beheer B.V. ten behoeve van de activiteit het milieuneutraal veranderen van de inrichting "opslag van afgewerkte olie in een tank en opslag van diesel in IBC's "

Nadere informatie

M.E.R.-BEOORDELINGSBESLUIT

M.E.R.-BEOORDELINGSBESLUIT *D190185934* D190185934 M.E.R.-BEOORDELINGSBESLUIT Aanvrager : Sachem Europe B.V. Datum besluit : 27 maart 2019 Onderwerp : Aanpassen van de productie installatie Gemeente / locatie : Zaltbommel/ Van Voordenpark

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Dow Benelux B.V. Herbert H. Dowweg 5 4542 NM Hoek Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 11 april 2016 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Ensartech NL-1

OMGEVINGSVERGUNNING. Ensartech NL-1 OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Ensartech NL-1 ten behoeve van de activiteit milieuneutraal veranderen van een afvalsmeltinstallatie (locatie: Valgenweg 5, 9936 HV te Farmsum) Groningen, 28 november 2013

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2151470/3659194 op de op 2 juni 2014 ingekomen aanvraag om een vergunning krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ex

Nadere informatie

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten.

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten. Besluit omgevingsvergunning wijzigen inrichtingsgrens Stortplaats Hollandse Brug Aanvraagnummer OLO-2244761 Zaaknummer 692202 Afvalzorg Deponie BV Postbus 2 1566 ZG Assendelft Locatie: Stortplaats Hollandse

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Opmerking. Gefaseerd

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Opmerking. Gefaseerd Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie 2012.02 Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 750251 Aanvraagnaam Harten melding Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Van Gansewinkel Vlissingen T.a.v. de heer Van Veldhuizen Rijksweg-Zuid 91 4715 TA RUCPHEN W-AOV140337/00073368 Vergunningverlening

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2099897/3326515 Op 2 november 2012 bij hen ingekomen aanvraag van SABIC Innovative Plastics BV voor een milieuneutrale

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Martens Havenontvangstinstallatie Vlissingen B.V. Spanjeweg 2 4455 TW NIEUWDORP Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 21 december 2015 Onderwerp:

Nadere informatie