Leiden, november Nieuwsbrief 3 voor leerlingen en hun ouders/verzorgers van leerjaar 3. Van de locatiedirecteur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leiden, november Nieuwsbrief 3 voor leerlingen en hun ouders/verzorgers van leerjaar 3. Van de locatiedirecteur"

Transcriptie

1 Leiden, november 2016 Nieuwsbrief 3 voor leerlingen en hun ouders/verzorgers van leerjaar 3 Van de locatiedirecteur Vorige week dinsdag heb ik voor de eerste keer gesproken met de zogenaamde deelmedezeggenschapsraad (DMR). De DMR is het officiële medezeggenschapsorgaan van de school, waarin zowel leerlingen, ouders als personeel vertegenwoordigd zijn. De DMR was nog niet voltallig vanwege o.a. ziekte en omdat er nog twee leerlingen moeten worden gekozen, maar de sfeer was vanaf het begin af aan goed en we hebben veel zaken besproken. Een deel daarvan was praktisch van aard en ging bijvoorbeeld over de belasting van leerlingen in toetsweken en hoe de leerlingenparticipatie vorm wordt gegeven. Daarnaast is er gesproken over de basis van een nieuw onderwijskundig kader dat binnenkort in de teams wordt besproken, de huisvesting op het plein en de profilering van de mavo. Deze laatste twee onderwerpen licht ik graag hieronder nader toe. Huisvesting op het plein Vanwege een eerlijkere verdeling van de beschikbare vierkante meters tussen de verschillende scholen, hebben we sinds dit schooljaar niet meer de beschikking over de faciliteiten op de Anthonie Duycklaan. Wel hebben we in plaats van drie lokalen de beschikking gekregen over vijf lokalen op het schoolplein. Hoewel de twee bijkomende lokalen aan de wettelijke eisen voldeden, waren we zelf niet tevreden over de uitstraling en het binnenklimaat. In overleg met het bestuursbureau zijn plannen gemaakt om de lokalen te renoveren. In eerste instantie was het streven om de werkzaamheden na de herfstvakantie afgerond te hebben, maar dat bleek vooral voor de grotere en gezichtsbepalende werkzaamheden niet haalbaar. Wel is in het traject voor de herfstvakantie het een ander aangepakt (luchtbehandelingsinstallatie/airco, intensief reinigen van de vloerbedekking, sluiting van de deuren, begroeiing/bestrating rond het gebouw etc.). Onlangs heeft het College van Bestuur het plan van aanpak goedgekeurd, waardoor de uitstraling van de lokalen aan de buitenzijde conform dat van de andere lokalen op het plein wordt. Tevens worden deuren vernieuwd, alle klapramen aangepakt, wordt er een aparte werkruimte gecreëerd en komt er zonwering. In verband met de levertijd van de materialen is het nog niet exact bekend wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden, maar we zullend de werkzaamheden zo snel mogelijk afronden. Profilering van de Mavo Zoals u wellicht weet is het wat betreft de huisvesting van de Mavo op de Kagerstraat anders gelopen dan eerst de bedoeling was. Het is niet mogelijk gebleken om voor de Mavo-afdeling in lijn met de Anthonie Duycklaan een eigen volwaardige plek op de Kagerstraat te creëren. Dat was een tegenvaller voor de betrokken leerlingen, ouders en collega s en heeft de start van dit schooljaar niet makkelijker gemaakt.

2 Het bovenstaande betekent dat we met z n allen één school in één gebouw zijn geworden en dat alle leerlingen en collega s daarin een eigen plaats moeten gaan krijgen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat de school naar binnen en naar buiten toe eenheid uitstraalt en een duidelijke identiteit heeft. Met dat in het achterhoofd zijn we bezig geweest om een nieuw Mavo-profiel te formuleren. Dit profiel moet uiteraard passen bij de rest van de school: internationaal, kansrijk en uitdagend. We hebben gekozen voor het profiel Elos-Mavo (zie waarin we ons richten op de ambitieuze Mavo-leerling die internationale interesse heeft. Hieronder is middels een viertal dia s op hoofdlijnen beschreven wat dit betekent voor de Mavo-leerlingen die volgend schooljaar op het Visser gaan starten. De komende weken zullen we ons richten op de verdere invulling van het profiel, de consequenties die het heeft voor de Mavo-bovenbouw en de aansluiting op MBO en Havo. Met de DMR is afgesproken dat we het verder uitgewerkte profiel de volgende keer weer op de vergadering bespreken en dat we ondertussen de werving volgens het nieuwe profiel in gang zetten. Ron Onderwater

3 Leerlingenraad Alle klassen hebben 2 klassenvertegenwoordigers die een paar keer per jaar vergaderen met mij als teamleider. Afgelopen dinsdag was de eerste bijeenkomst. Natuurlijk stond de eerste keer in het teken van kennismaking, wie is wie, en wat zou je willen bereiken vanuit deze rol, voor jouw klas en het derde leerjaar. We hebben gesproken over de drukte tijdens de pauzes: de leerlingen ervaren de hal en de gangen als overvol, het kost tijd om bij je locker te komen, je spullen te pakken door de grote menigte heen en dan weer op tijd bij de les te zijn. In de gangen missen prullenbakken, waardoor afval soms in de stroom van leerlingen (verre van gewenst) op de grond gegooid wordt. De leerlingen ervaren de leskwaliteit van docenten als goed, als ze een aandachtspuntje zouden mogen meegeven dan is dat het feit dat we als docenten soms de hele klas aanspreken, waar het soms slechts om gedrag van 1 leerling gaat. Een eerste bijeenkomst, een constructief gesprek: wat kunnen ze dat goed! De volgende keer weten de leerlingen dat ze eerst met de klas vooraf praten over mogelijke gespreksonderwerpen en deze ook vooraf op de agenda kunnen laten plaatsen. Ik verheug me op de volgende keer! Mariëlle Rumph Gezinsuitbreiding Onze collega s mw. Baardman (Chinees), mw. Barth (LO) en dhr. Ros (Wiskunde) hebben in de afgelopen periode een baby mogen verwelkomen in hun gezin. Wij feliciteren hen van harte. SCOL 170 jaar In november 1846 is in Leiden de Inrigting van Liefdadigheid opgericht. Zo werd 170 jaar geleden de basis gelegd voor de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden. SCOL, waar wij als VHL onderdeel van zijn, is een moderne stichting met een lange geschiedenis. Een jubileum is een goede gelegenheid om het heden met ons verleden te verbinden. We hebben elke dag de volle aandacht voor de actualiteit op zeven vestigingen voor voortgezet onderwijs en tien basisscholen van SCOL, en door de intensieve samenwerking tevens op de zeven basisscholen van PCSL.

4 Actiedag In de aanloop naar de actiedag, 10 februari 2017, gaan we een bijzonder digitaal project doen voor leerlingen in de hele school (bovenbouw en onderbouw). Er wordt een website gebouwd waarin alle mentoren van de school worden voorgesteld door een (digitaal) figuurtje. Leerlingen kunnen hun mentor gaan aankleden door kledingstukken te kopen. Het ingezamelde bedrag gaat naar de Stichting Goed voor Nood, waar onze oud-collega Fred Veldman bij betrokken is. De vraag is natuurlijk welke mentor het snelst wordt aangekleed. We proberen ook nog dat gekke kledingstukken meer kosten dan "gewone". Mavo 3 kamp Willen de leerlingen en ouders van Mavo 3 vast de data in hun agenda zetten? 14 juni tot en met 16 juni gaan we op kamp. De leerlingen ontwikkelen in samenwerking met de mentor een programma. Locatie, inhoud en kosten volgen. Mavo 3 en 6 jarig Havo traject In week 38 zijn wij gestart met het (les)programma voor leerlingen uit Mavo 3 die interesse hebben in Havo leren. Deze leerlingen hebben zich aan het begin van het jaar opgegeven. Gedurende dit schooljaar wordt het 6 jarig Havo traject in vier modules aangeboden. Voor elk van de modules is aanvullend lesmateriaal op havoniveau ontwikkeld. Per periode staat één van de drie kernvakken wiskunde, Nederlands of Engels centraal. periode1: Wiskunde deel A periode2: Nederlands (start 5-12) periode3: Engels (start 30-01) periode4: Wiskunde deel B (start 06-03). Per week zullen de leerlingen 1 à 2 u zelfstandig aan het zesjarige Havo traject moeten werken. Dit kan tijdens tussenuren op school of thuis. De desbetreffende vakdocenten (wiskunde, Nederlands en Engels) kunnen tijdens hun reguliere vaklessen helpen bij eventuele vragen over deze extra lesstof. Dhr. Hendriks (wiskunde) geeft daarnaast ook op vrijdag het 8e en 9e uur in T1 tekst en uitleg voor degene die daar behoefte aan hebben. Dit traject vergt veel zelfstudie en zelfwerkzaamheid. Hiervoor wordt er een beroep gedaan op vaardigheden als: zelfstandigheid, discipline en plannen. De studiewijzer 6 jarig Havo traject die de leerlingen hebben ontvangen, biedt hierbij houvast.

5 Mavo 3, bericht van de Decaan Zoals besproken tijdens de decanenavond zijn de leerlingen zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stage. Als dit problemen oplevert kunt u contact opnemen met de decaan via ven@vhl.nl De Koninklijke Marine biedt ook stages aan, echter hiervoor zijn vastgestelde data. Als uw kind daar stage wil lopen, is het fijn als u dit zo snel mogelijk doorgeeft zodat we kunnen bepalen wat een goede datum hiervoor is. Naast de beroepsstage is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een dag(deel) bij een bedrijf mee te lopen. Als er geen belangrijke schoolactiviteiten zijn gepland, kan een leerling hiervoor worden uitgeroosterd. Op 15, 16, 22 en 23 november worden de Leidse Voorlichtingsavonden georganiseerd. Voor klas 3 is het bijwonen van twee voorlichtingen van opleidingen verplicht, dit vormt een onderdeel van het PTA. Deze week krijgt u het boekje per mail toegezonden. Op deze site kunt u de laatste aanpassingen controleren nb. Als uw kind naar een voorlichting wil van defensie of verpleegkunde adviseer ik u vroeg aanwezig te zijn want deze voorlichtingen zijn vaak al vroeg vol. De meeste MBO-opleidingen organiseren open dagen, open avonden en proefstuderen. Veel van deze activiteiten starten in november. Informatie hierover kunt u vinden in de mail die u onlangs van de decaan heeft ontvangen en op de site van het betreffende MBO. Voor proefstuderen kan uw kind zich opgeven via de decaan. Attentie! hoofdluis Er bereiken ons berichten dat de hoofdluis weer is gesignaleerd. Wilt u uw zoon/dochter controleren en eventueel de noodzakelijke maatregelen treffen? Ouder resonansgroep Net als in voorgaande jaren zullen we in dit schooljaar driemaal samenkomen als ouderresonansgroep zodat u uw opvattingen en visies rondom het schoolgebeuren kunt geven. Het wordt ervaren als waardevolle bijeenkomsten en ik hoor graag van u wat goed is en wat beter kan. Er worden voor de bijeenkomsten geen aparte uitnodigingen verstuurd maar ik kondig steeds de eerstvolgende bijeenkomst in mijn nieuwsbrief aan en geef na afloop via hetzelfde medium een verslag. Om een inschatting te maken van het aantal ouders zou ik graag per mail van u horen of u zich hierbij aan wilt sluiten. Een aantal ouders heeft mij reeds per mail laten weten graag mee te denken. De ouderresonansgroep komt dit jaar bijeen op: - donderdag 17 november; - donderdag 16 maart; - donderdag 1 juni.

6 Belangrijke data: 17 november ouderresonansgroep uur 23 november organisatiedag, de leerlingen zijn vrij 9 december uitreiking rapport 12 en 13 december ouderavonden Vragen of op- en aanmerkingen? Neemt u dan vooral contact met mij op! Mariëlle Rumph rum@vhl.nl

Leiden, november Nieuwsbrief 3 voor leerlingen en hun ouders/verzorgers van Mavo 4. Van de locatiedirecteur

Leiden, november Nieuwsbrief 3 voor leerlingen en hun ouders/verzorgers van Mavo 4. Van de locatiedirecteur Leiden, november 2016 Nieuwsbrief 3 voor leerlingen en hun ouders/verzorgers van Mavo 4 Van de locatiedirecteur Vorige week dinsdag heb ik voor de eerste keer gesproken met de zogenaamde deelmedezeggenschapsraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers van leerlingen uit de brugklassen

Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers van leerlingen uit de brugklassen Nieuwsbrief nummer 3 BRUGKLASSEN november 2016 Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers van leerlingen uit de brugklassen Al hoewel de start voor de werving al in september was ingezet, zullen we vanaf deze

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 1. Verbreden zonder grenzen Op 27 september hebben we tijdens de informatieavond voor de Gymnasium-5 leerlingen en hun ouders de aftrap gegeven aan Verbreden zonder grenzen. Zoals

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Welkom Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Programma Opening (teamleider) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Keuzebegeleiding (decaan) Met mentoren naar een lokaal voor kennismaking Rondleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

Welkom op ouderavond klas 3

Welkom op ouderavond klas 3 Welkom op ouderavond klas 3 Voorstellen dhr. G. de Groot (mentor) dhr. M. Tange (teamleider) Programma Stofomschrijving mavo-3 Van mavo-3 naar mavo-4 Rekenexamen 2018 en 2019 Excursies en werkweek mavo-3

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn!

Personeel van school reageert snel op vragen die per mail gesteld worden. Fijn! Verslag bijeenkomst klassenouders d.d. 12 april 2016. Klas 1bk, 1km, 1mh, 1hv Kinderen gaan met plezier naar school! Huiswerk Ouders missen de papieren agenda. Telkens inloggen is niet handig. Hierdoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2015/2016 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 1. Constante evaluatie van de leerlingen Gedurende het schooljaar vindt een constante evaluatie van de leerlingen plaats. We monitoren door middel van (formatieve) toetsen, praktische opdrachten en presentaties.

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Studiewijzer. Klas10h4

Studiewijzer. Klas10h4 Studiewijzer Klas10h4 2016/2017 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 10 havo 4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Informatiemiddag overstappers

Informatiemiddag overstappers Informatiemiddag overstappers 4 MAVO 4 HAVO SCHOOLJAAR 2017-2018 Even voorstellen Mw. Rudolphij - teamleider 4 havo Mw. van der Laan - decaan mavo Mw. Bult - decaan havo Goed om te weten Zelfstandigheid

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G4

Nieuwsbrief voor ouders G4 Nieuws voor leerjaar 4 1. Met G4 naar De Nederlandsche Bank Dinsdag 11 juli zijn de leerlingen met een E&M-profiel op bezoek geweest bij De Nederlandsche Bank. In het mooie nieuwe bezoekerscentrum van

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer Klas 9th 2015/2016 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 9 th. Voor het eerst zal dit jaar ook in 9th voor een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3. Welkom 1 September 2014

Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3. Welkom 1 September 2014 Informatieavond OUTDOORKAMP (survival) 2013 leerjaar 3 Welkom 1 September 2014 Doelen van het kamp Van 16 september t/m 19 september 2014 Leuke start van het schooljaar Kennis maken met elkaar en de docenten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2017-2018 Aflevering 4 30 november 2017 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster december 1 en 4 dec Kl 1-2-3: leerlingen ontvangen CR 1 4, 6 en 7 dec Kl 1-2-3-4 ouderavond 21-dec

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS HAVO 5

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS HAVO 5 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS HAVO 5 2017 2018 Voorlichtingsavond 06 september 2017 PROGRAMMA 20.00 uur opening 20.10 uur inleiding door teamleider T. Visser 20.20 uur Havo 5 en dan? door de decaan, mevrouw

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Studiewijzer. Klas10h4

Studiewijzer. Klas10h4 Studiewijzer Klas10h4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 10 havo 4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD Algemene informatie over de Tweede Fase Examendossier Je examen bestaat uit twee delen, het schoolexamen en het centraal examen. Het schoolexamen begint al vanaf de vierde klas. Het schoolexamen bestaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 Inhoud nieuwsbrief 1. G5 aan de wandel in Amsterdam juli 2017: 1. G5 in Amsterdam G5 heeft in periode 4 voor Nederlands de literatuur van de 2. Voorstellen 18 e en 19 e eeuw bestudeerd

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5 Nieuws voor leerjaar 3 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2018-2019 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2018

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 19 september 2018

Kennismakingsavond. 19 september 2018 Kennismakingsavond Mavo 4 19 september 2018 Mentoren mavo 4 M4A Dhr. M. Fadaei M4B Dhr. J. Vermeeren M4C Dhr. K. Kilsdonk Team mavo bovenbouw Mw. K.C. Spigt Decaan Dhr. J.P. Brand Teamleider Onderdelen

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

Informatieavond havo WELKOM. Ontwikkel je talenten en leer voor het leven!

Informatieavond havo WELKOM. Ontwikkel je talenten en leer voor het leven! Informatieavond havo 5 2018-2019 WELKOM Ontwikkel je talenten en leer voor het leven! Aula Plenaire bijeenkomst - Algemeen W. Ruijsch - Informatie en communicatie - Leerlingenbegeleiding - Tijdpad decanaat

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Mavo-3

Voorlichtingsavond Mavo-3 Voorlichtingsavond Mavo-3 Wat wil ik met u bespreken? terugblik MBO-voorlichtingsavond testen interesse + beroep sectoren ná de Mavo vragen Terugblik MBO-voorlichting oriënteren kennis maken met... volgend

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Voor nu wens ik alle leerlingen (en hun ouders/verzorgers) veel succes met de voorbereidingen en een leerzame tijd op de stages voor klas 3.

Voor nu wens ik alle leerlingen (en hun ouders/verzorgers) veel succes met de voorbereidingen en een leerzame tijd op de stages voor klas 3. Nieuwsbrief voor de leerlingen & ouders/verzorgers uit mavo 3 en 4, maart 2018 Na een heerlijke, welverdiende vakantie met veel zon, lage temperaturen en hier en daar wat ijspret gaan we nu echt richting

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar 2016-2017: een verslag In beeld brengen van tevredenheid: niet alleen schriftelijk, ook in dialoog Ook dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Algemene Ouderavond. Agenda Atheneum 3. welkom wat is nieuw in de. Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen

Algemene Ouderavond. Agenda Atheneum 3. welkom wat is nieuw in de. Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen Algemene Ouderavond Agenda Atheneum 3 welkom wat is nieuw in de mentor bovenbouw? Zak slaag regeling Profielen Cup en KWT Tips bij het kiezen Programma Jaarplanning Kennismaking Mentor als coach Rol van

Nadere informatie

christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH

christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH Mavo Schiebroek Een kleine school met 325 leerlingen Mavo/mbo en pre-havo (mavo/havo) in de brugklas Duidelijke regels en afspraken Jezelf

Nadere informatie

Informatieavond klas 3 MAVO. Profiel & Vakkenpakket Keuze

Informatieavond klas 3 MAVO. Profiel & Vakkenpakket Keuze Informatieavond klas 3 MAVO Profiel & Vakkenpakket Keuze Programma: Welkom Algemene informatie door decaan Informatie ronde BGV Einde 19.30 uur 19.35 uur 20.15 uur 21.00 uur Welkom! Mentoren : Dhr. M.

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

Overgangsnormen leerjaar 2 en hoger

Overgangsnormen leerjaar 2 en hoger Overgangsnormen leerjaar 2 en hoger 2017-2018 Op onze site www.doultremontcollege.nl zijn de overgangsnormen digitaal terug te vinden. Mochten er naar aanleiding van de overgangsnormen vragen zijn, dan

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen!

Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Ouderavond 3 Mavo De start als bovenbouwleerling met het vizier op het examen! Programma: 1. LOB, Stage (MAS en BO) & MBO+ Spreker: dhr. Nevels 2. Mavo+ Spreker: dhr. Mulder 3. Decanaat Spreker: dhr. Cornet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

WELKOM. Op het Alfrinkcollege

WELKOM. Op het Alfrinkcollege WELKOM Op het Alfrinkcollege In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit Welkom 19.15-19.30 uur koffie/thee, balie aula Algemene informatie over leerjaar 3 door de schooldecaan, mevrouw Van Lieshout

Nadere informatie

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015

Informatieavond 2 e klas. 20 augustus 2015 Informatieavond 2 e klas 20 augustus 2015 Hartelijk welkom Mentorklas 2H Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Klas 2H1 Rapporten en informatie-avonden SOMtoday SWT Studiewijzers Informatie

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Bevorderings- en instroomrichtlijnen. Carmelcollege Gouda

Bevorderings- en instroomrichtlijnen. Carmelcollege Gouda Bevorderings- en instroomrichtlijnen Carmelcollege Gouda voor ouders, leerlingen en docenten Carmelcollege Gouda, versie 3.2 een bundel voor ouders, leerlingen en docenten Maart 2015 1 Inhoud 1 Bevorderingsrichtlijnen

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

De leerling is bevorderd naar een volgend jaar indien:

De leerling is bevorderd naar een volgend jaar indien: De leerling is bevorderd naar een volgend jaar indien: het gemiddelde van de niet-afgeronde eindcijfers is een 6,0 of hoger, waarbij geldt dat alle vakken gelijkelijk tellen; er maximaal drie tekortpunten

Nadere informatie

LOB in klas 3. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg. het decanaat

LOB in klas 3. Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding. Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg. het decanaat LOB in klas 3 Informatie over Loopbaan Oriëntatie en -Begeleiding Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg het decanaat 1 LOB klas 3 BL ORS Lek en Linge vestiging Lingeborgh 1516 Aan de ouders/verzorgers van

Nadere informatie

Ouderavond havo 4 woensdag 16 september 2015 aanvang uur WELKOM

Ouderavond havo 4 woensdag 16 september 2015 aanvang uur WELKOM Ouderavond havo 4 woensdag 16 september 2015 aanvang 20.00 uur WELKOM Programma Overzicht leerjaar havo 4 dhr. Marten Penning Uiteen in mentorgroepen vanaf 20.40 uur H4a Dhr. Stef Hakkenes A02 H4b Dhr.

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

4-12-2015. Bedoeling infoavond. Welkom INFORMATIEAVOND 3 vwo de Tweede Fase. Historische achtergronden. Tweede fase. Merkbare veranderingen

4-12-2015. Bedoeling infoavond. Welkom INFORMATIEAVOND 3 vwo de Tweede Fase. Historische achtergronden. Tweede fase. Merkbare veranderingen Bedoeling infoavond Na afloop heeft u een beeld van: Welkom INFORMATIEAVOND 3 vwo de Tweede Fase de Tweede Fase als onderwijssysteem het keuzeproces van uw zoon/dochter Tweede fase Voortgezet Onderwijs

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

Welkom op de. VOORLICHTINGSAVOND klas 2. Advisering en vervolgonderwijs. Dinsdag 14 maart 2017 OSG Sevenwolden

Welkom op de. VOORLICHTINGSAVOND klas 2. Advisering en vervolgonderwijs. Dinsdag 14 maart 2017 OSG Sevenwolden Welkom op de VOORLICHTINGSAVOND klas 2 Advisering en vervolgonderwijs Dinsdag 14 maart 2017 OSG Sevenwolden Je doet ertoe! ouders leerlingen 2D en 2E: Programma Advisering klas 3 Voorlichting over: Havo

Nadere informatie

Overgangsnormen per 1 oktober 2014

Overgangsnormen per 1 oktober 2014 Overgangsnormen per 1 oktober 2014 Uitgangspunten Bij de rapportage wordt voor alle vakken een voortschrijdend gemiddelde gegeven. Deze cijfers worden afgerond op gehele getallen. In de loop van het schooljaar

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo-4

Studiewijzer. 11havo-4 Studiewijzer 11havo-4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11 havo4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria Ivio studiedag 08-03 2019 Intro Belangrijke data 13-03 onderbouwfeest 14-03 15-03 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 studiedag Geef me

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 Nieuws voor leerjaar 2 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

Hartelijk welkom Algemene ouderavond 9 september Havo 3

Hartelijk welkom Algemene ouderavond 9 september Havo 3 Hartelijk welkom Algemene ouderavond 9 september Havo 3 Kennismaking Havo 3 Teamleider Havo Assistant Teamleider Havo Merle Thonnard Ivar Spee Mentoren: H3A H3B-T Judith Spijkers en Ivar Spee Femke Lenaers

Nadere informatie

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding:

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding: Ouderavond 4 havo Het Vlier 20 + 22 september 2016 4Hi tm4hn Teamleiders: Mw. C. Pape Mw. M. Salden Decanen: Dhr. M. Brevé Mw. D. Brattinga 4Ha t/m g 4Hi t/m n 4Ha t/m g 4Hi t/m n Coördinator leerlingbegeleiding:

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

A. Roland Holst College. Overgangsnormen

A. Roland Holst College. Overgangsnormen A. Roland Holst College Overgangsnormen 2017-2018 4-10-2017 Overgangsnormen ARHC 2017-2018 In dit document staan de overgangsnormen van het ARHC voor 2017-2018 vastgesteld door de schoolleiding en de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers,

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers, Nr 11, 22 februari 2016 Beste ouders/verzorgers, Op het moment dat ik deze Boemerang schrijf is het buiten kil en nat. Geen weer voor een Elfstedentocht, of een fijne winterwandeling. Herfstachtig weer,

Nadere informatie

Overgangsnormen ARHC per 1 oktober 2015

Overgangsnormen ARHC per 1 oktober 2015 Uitgangspunten Overgangsnormen ARHC per 1 oktober 2015 Bij de rapportage wordt voor alle vakken een voortschrijdend gemiddelde gegeven. Deze cijfers worden afgerond op gehele getallen. In de loop van het

Nadere informatie

VOORLICHTING LEERJAAR 3

VOORLICHTING LEERJAAR 3 VOORLICHTING LEERJAAR 3 Programma: Algemene informatie Kennismaking met de mentor Programma Dhr. Erens: teamleider bovenbouw Welkom Verschillen onderbouw en bovenbouw Examens Mevr. Rompen; decaan Keuzes

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 4 vwo. 4 oktober 2017

Welkom op de informatieavond 4 vwo. 4 oktober 2017 Welkom op de informatieavond 4 vwo 4 oktober 2017 Programma 19.30 Opening mevr. L. van de Kerke, afdelingsleider vwo 4 bovenbouw 19.35 Op naar de Top, Wereldburgerschap 19.45 Exameninformatie en Loopbaanoriëntatie

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie