Inventor Installatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inventor 511. 49 Installatie"

Transcriptie

1 Inventor Installatie

2 512

3 Inventor 49.1 Vooraf Vooraf Overwegingen Vaak wordt inventor verkeerd geinstalleerd, bijvoorbeeld met de instelling inches in plaats van mil li me ters of een bi - bliotheek van Japanse onderdelen in plaats van Nederland - se. Onder zoek wijst uit dat meer dan 30% van de gebruikers met de verkeerde instellingen werken. Als u de soft wa re al gein stal leerd heeft contro leer deze dan met de instruc ties van blad zij de 518. Installeer eventueel opnieuw. Werk niet verder met verkeer de instel ling en. Goed nieuws De instal la tie van Inven tor 2012 gaat tech nisch gezien makke lij ker dan voor gaan de versies. Het is nu niet meer nodig om de AutoDesk Data Manager Server te instal le ren. Deze ADMS server is afhank elijk van veel complexe soft wa - re, zoals een inter net ser ver en een SQL-server. Bijna alle proble men bij de instal la tie ontston den bij de installatie van de ADMS server. Dat lag niet aan de soft wa - re van AutoDesk, maar aan virus scan ners, fire walls en andere hulpprogramma s die de installatie blokkeerde. Voorgaande versies Het is moge lijk om Inven tor naast voor gaan de versies te instal le ren. U hoeft geen bijzon de re acties uit te voeren behalve als u ook ADMS Server 2012 gaat instal le ren. U hoeft ADMS server 2012 niet te instal le ren om alles te kunnen doen dat in dit boek beschre ven wordt. We raden af om de ADMS server te instal le ren op een compu ter waarop Inven tor staat. Als u deze wel instal leert wordt uw compu ter trager en heeft minder geheu gen vrij beschik baar.

4 514 Inventor 49 Installatie 49.2 Installatie Inventor Eenheden Norm Standaarddelen Serienummer Praktijk De be lang rijk ste keu zes die u moet ma ken tij dens de in - stal la tie zijn de een he den, de norm voor de tekenregels en de bibliotheken. De eenheden zijn millimeters. De tekenre - gels vol doen aan de ISO norm. U kunt de bibliotheek van standaardonderdelen het beste instel len op on der delen die in Neder land of België gebruikt worden. Als u niets instelt worden alle bibli o the ken geïnstalleerd, zelfs Japanse. De zoek tijd die nodig is om een on der deel te vinden loopt dan op tot minuten. U moet bij de instal la tie een serie num mer invul len. U kunt ook aang even dat u Inven tor als 30 dagen versie wilt gebrui ken. U kunt deze proef ver sie tot 30 dagen na de installatie gebrui ken. Setup Inventor Start het installatieprogramma voor Inventor. Er verschijnt een welkoms ven ster en daarna een venster met knoppen. Kies voor Install. Daarna volgt een scherm met licen tie - voor waar den. Als u deze heeft geac cep teerd verschijnt een scherm waarin u uw serie num mer moet intypen. Deze is door AutoDesk verstrekt. Voor studen ten staat dit nummer op desk.com. Naast het serienummer wordt het product num mer gevraagd. Dit is 208D1 voor Inven tor 2012 stan daard en 797D1 voor Inven tor 2012 Professional. Het hoofdscherm van de installatie verschijnt.

5 Inventor 49.2 Installatie Inventor 515 Klik op de knop om Inven tor in te stellen. De knop waarop u heeft geklikt klapt open. Millimeters ISO Kies milli me ters. Kies voor de teken re gels de ISO norm (International Standards Organisation). Zowel in Neder land als in België werken werken we met milli me ters en de teken norm lijkt het meest op de ISO-norm. Deze twee instel ling en zijn zeer belang rijk. Als u deze niet heeft ingesteld, dan moet u Inventor déin stal le ren en opnieuw instal le ren. [ Inventor Desktop Content] Als u de schuif bal ken gebruikt, dan verschijnt onderin de vraag over waar de bibli o the ken staan. Als u het boek gebruikt om te leren, dan kiest u voor Inven tor Desktop Content. Dat bete kent dat alles op uw compu ter staat. Sommige bedrij ven gebrui ken Vault. Als u de schuif bal ken nog verder naar beneden sleept verschijnt het scherm waarmee u kunt aang even dat u een service pack download. Sluit deze instel ling van Inven tor. U komt terug in het hoofd scherm van de instal la tie.

6 516 Inventor 49 Installatie Klik op de knop om de bibli o the ken en de norm de len in te stellen. In Europa gebruiken we voornamelijk de DIN normdelen (Deutsches Institut fur Normung), maar ook wel eens ISO normdelen. De knop waarop u geklikt heeft breidt zich naar onderen uit. DIN ISO [ Feature Generators ] [ Sheet Metal Standard Content Voor het leren omgaan van Inven tor en voor de normale prak tijk heeft u twee bibli o the ken nodig ISO en DIN. De Feature- en Sheetmetal bibli o theek kunnen handig zijn, maar zijn niet nodig. Meer bibli o the ken vertra gen uw systeem. U bent klaar met de instel ling en. U komt terug in het hoofd scherm van de instal la tie. Install Laat de instal la tie begin nen.

7 Inventor 49.3 Na de installatie Na de installatie Service Packs Als de installatie is gelukt, start u internet verkenner en gaat u naar de pagina. Op deze pagina staat een menu. Kies hieruit [Service Packs & Downloads > Inven tor > Update & Service Packs]. Als er een service pack is uitgeko men, dan staat de service pack op deze blad zij de. Contro leer eenmaal per kwar taal of er nieuwe service packs bij staan. De eerste wordt in Septem - ber verwacht. Grafische kaart Nadat de service packs gein stal leerd zijn contro leert u of er bijzon de re zaken te melden zijn over uw grafi sche kaart. Start daar voor Inven tor en acti veer uit het menu [ Help > Commu ni ty resour ces > Graphics Drivers]. Er verschijnt weer een inter net pagina. Zoek uw grafi sche kaart in de lijst van kaarten en volg de instruc ties die daarbij staan.

8 518 Inventor 49 Installatie 49.4 Controle Als u de installatie door een ander heeft laten uitvoeren, dan controleert u voord at u gaat wer ken de eenheden, de norm (Eng: Stand ard) en de bibliotheken. Doe dit direct na de installatie. Voor een systeembeheerder is het zeer ergerlijk als u dagen later zegt dat de installatie niet goed is gegaan, want dan moet hij opnieuw in de materie dui ken. Voor de contro le gebruikt u Inven tor. Start deze. Eenheden (mm) Als Inven tor gestart is opent u het bestand stand ard.ipt. Dit doet u door te klikken op het pijltje naast het icoon Open in het menu Snel Toegang, en te kiezen voor een Part. Daarna acti veert u het tabblad Tools [Options > Docu ment settings] en kiest u het tabblad Units. Op dit blad kunt u de eenhe den uitle zen. Staat hier mm dan zijn de eenhe den goed gekozen. Staat hier Inches, dan moet de instal la tie opnieuw. Norm (ISO) Voor het contro le ren van de normen opent u het bestand Stand ard.idw. Dit doet u door te klikken op het pijltje naast het icoon Open, en te kiezen voor een Drawing. Daarna acti veert u het tabblad Manage [ Manage > Style Editor]. In de dialoog box die verschijnt staat links bo ven de norm. Staat hier Default Stand ard (ISO) dan is de norm goed gekozen. Staat hier Default Stand ard (ANSI) of in plaats van ANSI; DIN, BSI, JIS of een andere norm, dan moet de instal la tie opnieuw.

9 Inventor 49.4 Controle 519 Bibliotheek (DIN) De bibliotheken van normdelen bevatten meer dan honderd dui zend on der delen. Als u de norm de len van alle normen heeft gein stal leerd dan zijn dit er zelfs miljoe nen. In dat geval wordt de bibli o theek zeer traag. Contro leer daarom of er geen over bo di ge bibli o the ken zijn gein stal - leerd. Start met een on der deel of samen stel ling. Acti veer [Manage > Editor]. Er verschijnt een dialoog box. Klik op de keuze lijst waarin Merged View staat. Er verschijnt een lijst met de verschillende bibliotheken. In deze lijst moeten in ieder geval de norm de len Inven - tor DIN voor ko men en het is goed als ook Inven tor ISO voor komt. Dit zijn name lijk de delen die wij gebrui ken in Neder land en België. Als er teveel bibli o the - ken zijn gese lec teerd is dat niet zo n ramp. U moet er dan bij ieder project aan denken om die bibli o the ken los te koppe len, anders gaat het zoeken van een on der deel erg langzaam. Als u werkt voor een buiten lands bedrijf dan wilt u norme - de len uit dat land gebrui ken. Als u bijvoor beeld werkt voor een Ameri kaans bedrijf dan dient u ook de normde len uit de ANSI norm gein stal leerd te zijn.

10 520

Installatie Inventor

Installatie Inventor Diversen 1655 52.1 Installatie Inventor Eenheden Norm Standaarddelen Serienummer Voorgaande versies De be lang rijk ste keu zes die u moet ma ken tij dens de in - stal la tie zijn de bi bli o the ken.

Nadere informatie

Inventor 1545. 49 Installatie

Inventor 1545. 49 Installatie Inventor 1545 49 Installatie 1546 Inventor 49.1 Vooraf 1547 49.1 Vooraf Overwegingen Vaak wordt inventor verkeerd geinstalleerd, bijvoorbeeld met de instelling inches in plaats van mil li me ters of een

Nadere informatie

Inventor Installatie

Inventor Installatie Inventor 1403 45 Installatie 1404 Inventor 45.1 Vooraf 1405 45.1 Vooraf Overwegingen Vaak wordt inventor verkeerd geinstalleerd, bijvoorbeeld met de instelling inches in plaats van mil li me ters of een

Nadere informatie

Inventor 1263. 41 Installatie

Inventor 1263. 41 Installatie Inventor 1263 41 Installatie 1264 Inventor 41.1 Vooraf 1265 41.1 Vooraf Overwegingen Voorgaande versies Vaak wordt inventor verkeerd geinstalleerd, bijvoorbeeld met de instelling inches in plaats van millimeters.

Nadere informatie

Installatie Inventor

Installatie Inventor 1679 52 Installatie 1680 Diversen Diversen 52.1 Installatie Inventor 1681 52.1 Installatie Inventor Eenheden Norm Standaarddelen Serienummer Voorgaande versies De be lang rijk ste keu zes die u moet ma

Nadere informatie

Inventor Skeletmodeleren

Inventor Skeletmodeleren Inventor 717 21 Skeletmodeleren 718 Inventor 21.1 Inleiding 719 21.1 Inleiding Ontwerpen vanuit de samenstelling De meeste constructeurs ontwerpen vanuit de samenstelling. Als een onderdeel getekend is,

Nadere informatie

Inventor 897. 28 Variantenontwerp

Inventor 897. 28 Variantenontwerp Inventor 897 28 Variantenontwerp 898 Inventor 28.1 Inleiding 899 28.1 Inleiding Theorie Ie de re sa men stel ling die u maakt met Inven tor kan ach ter af gebruikt worden voor een variant. Als bepaalde

Nadere informatie

Inventor 825. 26 Buigen plaatwerk

Inventor 825. 26 Buigen plaatwerk Inventor 825 26 Buigen plaatwerk 826 Inventor 26.1 Inleiding 827 26.1 Inleiding Theorie Uitslag De plaatwerkfuncties van Inventor zijn vooral gericht op de zetbank. Het model dat gemaakt wordt met die

Nadere informatie

AutoCAD (LT) Symbolen CD 5e druk

AutoCAD (LT) Symbolen CD 5e druk i AutoCAD (LT) Symbolen CD 5e druk 25 november 2009 ii Inhoud 1 Installatie...3 1.1 Inleiding...................... 4 1.2 Stap 1: Setup.................... 8 1.3 Stap 2: Instellen map symbolen..........

Nadere informatie

Fidura Enterprise. Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1

Fidura Enterprise. Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1 Fidura Enterprise Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. RANDVOORWAARDEN... 3 3. INSTALLATIE VAN DE SERVER... 3 3.1 INLEIDING... 3 3.2 GEGEVENS

Nadere informatie

Installeren en configureren Océ printers in AutoCAD 2000

Installeren en configureren Océ printers in AutoCAD 2000 Installeren en configureren Océ printers in AutoCAD 2000 Met de komst van AutoCAD 2000 is het installeren en configureren van een Océ printer binnen AutoCAD drastisch veranderd. Om de driver juist te installeren

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Inhoudsopgave - Inleiding Pagina 3 - Server installatie Pagina 4 - Server installatie Update Pagina 9 - Administrator installatie/update Pagina 10 - Cliënt

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8

Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8 Bijlage Solid Modeling met Autodesk Inventor Release 8 De bijlage is bestemd voor gebruikers van Inventor 10 en bevat wijzigingen om het Inventor 8 boek ook geschikt te maken voor Inventor 10. Jan Bootsma

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST6

1.1 Installatie Solid Edge ST6 1.1 Installatie Solid Edge ST6 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Snel op weg met Solid Edge ST5

Snel op weg met Solid Edge ST5 Snel op weg met Solid Edge ST5 Dit document helpt u, om na installatie van Solid Edge ST5, snel aan de slag te kunnen met de software. Beschreven staat welke instellingen u kunt aanpassen om een betere

Nadere informatie

Installatiehandleiding Symbolen

Installatiehandleiding Symbolen i Installatiehandleiding Symbolen Voor AutoCAD Versie 7.0 juli, 2018 Laatste versie handleiding en film ii Inhoud 1 Installatie...3 1.1 Inleiding...................... 4 1.2 Stap 1: Setup....................

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2020 Solid Edge 2020 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

MEE Utrecht, Gooi en Vecht

MEE Utrecht, Gooi en Vecht Inhoudsopgave. MEE Utrecht, Gooi en Vecht toegang gekregen worden tot de eigen mailbox én de public folders. bericht dan kan gekozen worden voor de optie Outiook Web Access (Webmail). Via deze optie kan

Nadere informatie

Stappenplan bij het gebruik van SQL Express 2005 Versie 2.0, 08-04-2010

Stappenplan bij het gebruik van SQL Express 2005 Versie 2.0, 08-04-2010 Stappenplan bij het gebruik van SQL Express 2005 Versie 2.0, 08-04-2010 In dit document vindt u een stappenplan voor het installeren en het gebruik van SQL Express. SQL Express is de gratis (light)versie

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u de King Task Centre moet installeren. King Task Centre is de nieuwe naam van de King MaatwerkBox. In alle documentatie en communicatie

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Update van de XDMS-client.

Update van de XDMS-client. XDMS Update van de XDMS-client. Toleindestraat 7/0101 B-9080 Beervelde T +32 9 353 90 20 F +32 9 353 90 29 info@xpower.be www.xpower.be VAT BE 0451.526.090 IBAN: BE51 4182 0548 6162 BIC: KREDBEBB Inhoudstafel

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Installatie uitleg van de update van DK7

Installatie uitleg van de update van DK7 Installatie uitleg van de update van DK7 U kunt uw versie van DesignaKnit updaten via http://www.designaknit.nl. Figuur 1 1. Als u de muis aanwijzer boven DK7 update plaatst, kun u zien wat de laatste

Nadere informatie

Installatiehandleiding Software KOA

Installatiehandleiding Software KOA Installatiehandleiding Software KOA 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Software voorwaarden controleren... 3 2.1 Controle tool...3 2.2 Download pakketten...3 3 Applicatie FloraHolland KOA installeren...

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST3

1.1 Installatie Solid Edge ST3 1.1 Installatie Solid Edge ST3 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE NIEUWE EURO BILJETTEN!

GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE NIEUWE EURO BILJETTEN! Wanneer een nieuw bankbiljet wordt uitgegeven, is het noodzakelijk dat u een update van de AT100 uitvoert. Gelieve de volgende instructies stap voor stap te volgen. GETEST EN WERKEND BEVONDEN VOOR ALLE

Nadere informatie

Stappenplan bij het gebruik van SQL 2008 Versie 2.0, 17-09-2010

Stappenplan bij het gebruik van SQL 2008 Versie 2.0, 17-09-2010 Stappenplan bij het gebruik van SQL 2008 Versie 2.0, 17-09-2010 Installatie stappen Microsoft SQL Server 2008 Express: Het is raadzaam om de volledige installatie met een gebruiker zonder beperkingen uit

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden:

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: Summa Cutter Tools 1 Cutter tools Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: 1. Plug-in voor Corel (vanaf versie 11) en Adobe Illustrator (vanaf versie CS). De plug-in voor Corel installeert

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Inleiding Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Doel Het doel van deze instructie is inzicht te geven in

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING akiosk-lite software (basis level)

GEBRUIKSAANWIJZING akiosk-lite software (basis level) GEBRUIKSAANWIJZING akiosk-lite software (basis level) Verwijderen van de folies: De device is met 2 folies lagen beschermd. Verwijder de beide folies. Inschakelen van de device: Plaats de voedingsconnector

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u het King Task Centre moet installeren. Deze handleiding geldt voor zowel een nieuwe installatie, als voor een upgrade van een bestaande

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING SKELLET Kompellaan 11, 3600 Genk, België Inhoudsopgave 1 Software downloaden... 2 2 Software installeren... 3 3 SketchUp instellen voor Skellet... 5 3.1 Template instellen... 5

Nadere informatie

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders)

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) De persoonlijke inloggegevens die u via het gastouderbureau heeft ontvangen geven toegang tot alle leermodules van de Gastouderacademie. Het

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor de update. Golfpakket versie 2.12

Installatie Handleiding voor de update. Golfpakket versie 2.12 Installatie Handleiding voor de update Golfpakket versie 2.12 Laatste wijzigingen: 11-11-2008 Pagina 2 van 25 Nationaal Golfpakket Versie 2.12 Inhoudsopgave 1. Belangrijke informatie voor we beginnen...

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Update Procedure Standard Parts Solid Edge 2019

Update Procedure Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

WAT ALS U MERKT DAT UW DATABASE ERG TRAAG WORDT BIJ HET VERWERKEN VAN DE GEGEVENS VAN DE DATA LOGGER?

WAT ALS U MERKT DAT UW DATABASE ERG TRAAG WORDT BIJ HET VERWERKEN VAN DE GEGEVENS VAN DE DATA LOGGER? WAT ALS U MERKT DAT UW DATABASE ERG TRAAG WORDT BIJ HET VERWERKEN VAN DE GEGEVENS VAN DE DATA LOGGER? Om de snelheid van verwerking terug op een aanvaardbaar niveau te brengen, voert u best de volgende

Nadere informatie

1. HOE KOPPEL IK EXCEL AAN MEN PART?

1. HOE KOPPEL IK EXCEL AAN MEN PART? 1. HOE KOPPEL IK EXCEL AAN MEN PART? Zoals u waarschijnlijk al zal weten kan u parameters aan een part of assembly koppelen. Nu, deze parameters kan u ook uit Excel halen. Deze Excel lijst kunt u dan meerdere

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden.

Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. 1 Installatie van SecureW2 Om gebruik te maken van het draadloze netwerk Eduroam, zal het programma SecureW2 geïnstalleerd moeten worden. Het is natuurlijk mogelijk dat de Secure W2 Client reeds op uw

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten)

Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Installatie nieuwe build van Alure (alle componenten) Versie 1.1 (5 september 2014) Copyright 2014 INNOLAN B.V. Alle rechten zijn gereserveerd. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke

Nadere informatie

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop.

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Cursus DropBox Installeren Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Installatie Open het bestand Dropbox.exe Klik op Ja of Uitvoeren Klik op Install Ik ga er vanuit

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

Vereniging. NFV Skandinavië Statuten en reglementen 2009

Vereniging. NFV Skandinavië Statuten en reglementen 2009 NF ë vi V Skandina Vereniging NFV Skandinavië Statuten en reglementen 2009 Vei ling re gle ment Skandinavië NFV Vereniging Arti kel 1 Inzend voor waar den a. Ma te ri aal kan, des ge wenst na voor over

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10

Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Installatiehandleiding release ADOMI 2014.1 ASD 6.10 Heeft u vragen over deze tekst, dan kunt u e-mailen naar support@tweesnoeken.nl. Algemeen Zorg ervoor dat u als beheerder (administrator) van de pc

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 7 Engels

Pagina 1 van 6. Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 7 Engels Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 7 Engels Inleiding Voor de juiste werking van ZorgDomein is het noodzakelijk dat de browserinstellingen van Internet Explorer op de juiste wijze

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.1 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Werkt u op dit moment nog met Factuur2King

Nadere informatie

Inventor 921. 29 Design Accelerator

Inventor 921. 29 Design Accelerator Inventor 921 29 Design Accelerator 922 Inventor 29.1 Inleiding 923 29.1 Inleiding Theorie Vanaf Inventor 10 is een module opgenomen die u helpt met het ontwerpen. U kunt onder andere op basis van een functie

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13 (xfce)

Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Installatie van Linux Mint 13 (xfce) Als u eenmaal bent opgestart via een cd/dvd of een USB stick, dan heeft u het volgende scherm voor u. U kunt nu op uw gemak Linux Mint verkennen en start gerust een

Nadere informatie

CADCollege series 5.2. De regels van de technische tekening

CADCollege series 5.2. De regels van de technische tekening i CADCollege series 5.2 De regels van de technische tekening ii TEC, Twente Engineering Consultancy, is een CAD centrum dat zich bezig houdt met kennisoverdracht op het gebied van CAD. Hiervoor heeft TEC

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Het installeren van deze MicroSoft SQL server 2012 Express dient te gebeuren door iemand met volledige rechten op het systeem. Wij adviseren dit door een systeembeheerder

Nadere informatie

Technische Referentie - V&A TSD-QA (2012/02)

Technische Referentie - V&A TSD-QA (2012/02) Technische Referentie - V&A TSD-QA (2012/02) 1. V: Ondersteunt mijn ASRock Intel 6-serie moederbord Intel Ivy Bridge CPUs? A: Voor ondersteuning van Intel s next-gen 22nm CPU is een corresponderende BIOS

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Installatie van Sprinter2000 Installatie van Sprinter2000 1. Vóór de installatie Voordat we met de installatie kunnen

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIE VOOR ESAM APPLICATIE

INSTALLATIE INSTRUCTIE VOOR ESAM APPLICATIE HARDWARE VEREISTEN VOOR PC (LAPTOP EN DESKTOP PC) Pentium 4 of hoger USB 2.0, min. 2 poorten beschikbaar (naast elkaar) Internet verbinding beschikbaar Windows versie: Windows XP Pro of Home met SP3 (Service

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap boeken lenen en lezen op je Sony e-reader

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Instalatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Instalatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 Indeling Trader Workstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 Instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Samenvoegen bestanden via gedcom

Samenvoegen bestanden via gedcom Begin met vast te stellen met welke versie die bestanden gemaakt zijn. Zie http://www.deruiter.ch/aldfaer/helpdesk/aldfaer%20versie.pdf Je hebt nu alle bestanden op een gelijk versie niveau en nu kunnen

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010

Gebruiksaanwijzing. Versie 1.0. Michiel Bouman - 2010 Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 Michiel Bouman - 2010 Content 1. Installatie... 3 2. Programma overzicht... 6 3. Gebruik... 7 Printers instellen... 7 3.1. Drawing... 8 3.2. Part... 9 3.3. Assembly... 10

Nadere informatie

Installeren van Solid Edge ST3

Installeren van Solid Edge ST3 Installeren van Solid Edge ST3 Let op!!! Neem dit door voordat u Solid Edge ST3 gaat installeren! De-installeren van een oude versie van Solid Edge Organisatie van belangrijke bestanden Zoals misschien

Nadere informatie

Het downloaden, de installatie

Het downloaden, de installatie Het downloaden, de installatie en de activatie! WAARSCHUWING!! U dient de SAA-Animaties direct te installeren op de computer die u ervoor wilt gebruiken. De animaties zijn daarna slechts met veel moeite

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Installatie SolidWorks.

Installatie SolidWorks. Installatie SolidWorks. Bij de Installatie DVD zijn 2 DVD s beschikbaar.( 32-bit en 64-bit ) Allereerst moet u controleren of uw besturingssysteem 32-bit of 64-bit is. Als dat laatste het geval is moet

Nadere informatie

Installatiehandleiding Mailwasher Free.

Installatiehandleiding Mailwasher Free. Installatiehandleiding Mailwasher Free. Mailwasher Free is een programma dat zich tussen uw e mail programma en uw e mail provider (degene die uw e mail adres verzorgd, bijvoorbeeld zeelandnet of gmail

Nadere informatie

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik)

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik) Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player (voor intern gebruik) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 BIOS instellen... 4 Windows 7 installatie... 5 Windows 7 configureren... 11 Tweak

Nadere informatie

ROMEDIC B.V. human systems. PikoNet Handleiding

ROMEDIC B.V. human systems. PikoNet Handleiding ROMEDIC B.V. human systems PikoNet Handleiding Installeren van de PikoNET software 1. Plaats de CD-rom in de CD-rom speler van uw computer. 2. Start de CD-rom op. Onderstaand scherm verschijnt. 3. Klik

Nadere informatie

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2

THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 THUISWERKEN INSTELLEN VERSIE 1.2 Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek via

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie