In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld."

Transcriptie

1 Overzicht wijzigingen concept-apv m.b.t. de huidige APV In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Artikel 1.7 Op basis van dit artikel worden vergunningen en ontheffingen voor onbepaalde tijd verleend, tenzij in de vergunning of ontheffing anders is bepaald of de aard van de vergunning of ontheffing zich hiertegen verzet. Dit artikel is ingevoegd in het kader van deregulering en bespaart kosten en tijd. Daarnaast kan door de invoering van de Europese Dienstenrichtlijn (artikel 11) een vergunning voor bepaalde tijd worden verleend aan de volgende eisen wordt voldaan: a. de vergunning automatisch wordt verlengd of alleen afhankelijk is van de voortdurende vervulling van de voorwaarden; b. het aantal beschikbare vergunningen beperkt is door een dwingende reden van algemeen belang; c. een beperkte duur gerechtvaardigd is om een dwingende reden van algemeen belang. Door een vergunning o.g.v. de APV in beginsel voor onbepaalde tijd te verlenen, wordt aan deze richtlijn voldaan. Het artikel in de huidige APV kan vervallen, omdat dit artikel slechts van toepassing was bij artikel Dit is nu ook toegevoegd aan dit artikel (artikel 2.3). Artikel 1.8 Dit artikel is toegevoegd. In de huidige APV worden op verschillende plaatsen weigeringsgronden genoemd. Deze weigeringsgronden gelden voor verschillende vergunningenstelsels. Gelet op de duidelijkheid is er voor gekozen om de weigeringsgronden te formuleren in een algemeen artikel. Wanneer er meer weigeringsgronden voor een vergunningenstelsel gelden, staan deze nog steeds opgenomen bij het desbetreffende artikel. Artikel 2.6 (huidige APV artikel ) Op basis van dit artikel is het verboden om gedrukte of geschreven stukken dan wel afbeeldingen onder publiek te verspreiden dan wel openlijk aan te bieden, aan te bevelen of bekend te maken op aangewezen gebieden. In Menterwolde is tot op heden nooit gebruik gemaakt van dit artikel. In het kader van deregulering en lastenverlichting kan ons inziens dit artikel worden geschrapt uit de APV. Artikel 2.8 (huidige APV artikel ) Dit artikel gaf aan dat het verboden is zonder vergunning van het college op of aan de weg op te treden als dienstverlener of zijn diensten als zodanig aan te bieden. Dit artikel is vervallen, omdat een dergelijke vergunningstelsel in strijd is met de Europese Dienstenrichtlijn. Artikel 2:13 (huidige APV artikel ) In dit artikel stond dat het verboden was bij vorst of dreigende vorst water op de weg te werpen, uit te storen of te laten lopen. Voorgesteld wordt dit artikel te schrappen, omdat op basis van het Wetboek van Strafrecht en de Wegenverkeerswet kan worden opgetreden.

2 Artikel 2:17 (huidige APV artikel ) Dit artikel vermeldt dat kelderingangen en andere lager dan de aangrenzende weg gelegen betreedbare delen van een bouwwerk geen gevaar voor de veiligheid van de weggebruikers mogen opleveren. Aangezien dit probleem niet binnen de gemeente Menterwolde speelt, wordt geadviseerd dit artikel te schrappen. Artikel 2:18 (huidige APV artikel ) Op basis van dit artikel mag niet gerookt worden in bossen of binnen afstand van 30 meter daarvan gedurende een aangewezen periode. Dit artikel wordt uitgebreid, met dien verstande dat het verbod ook op veengronden geldt. Tevens wordt voorgesteld direct een periode te noemen, te weten van 1 maart tot 1 november. Artikel 2:20 (huidige APV artikel ) Op grond van dit artikel is het verboden aan een weg of enig deel van een bouwwerk een voorwerp te hebben dan niet deugdelijk is beveiligd tegen het neervallen op de weg. Dit artikel voegde weinig toe aan privaatrechtelijke bevoegdheden om tegen gevaarzettende situaties op te treden. Artikel 2:28 (huidige APV artikel ) De exploitatievergunning voor een horecabedrijf blijft gehandhaafd. Wel wordt deze vergunningsplicht uitgesloten voor horeca-inrichtingen waar geen alcoholhoudende drank wordt verkocht voor gebruik elders of voor gebruik ter plaatse. Dit omdat hier zich geen problemen voordoen en ook niet wordt verwacht. Artikel 2:29 (huidige APV artikel ) Het verbod om een horecabedrijf geopend te hebben vanaf uur wordt opgeschoven naar uur. Artikel 2:37 (huidige APV artikel ) Op basis van dit artikel was het verplicht een nachtregister bij te houden volgens een door de burgemeester vastgesteld model. Aangezien hiervoor geen model is vastgesteld en ook voor de politie dit geen toegevoegde waarde heeft, wordt voorgesteld dit artikel te schrappen. Wel blijft de verplichting bestaan om bij gebruikmaken van een nachtverblijf gegevens aan de houder van dit verblijf te verstrekken. Artikel 2:46 (huidige APV artikel 2.4.6) Dit artikel geeft aan dat het verboden is met voertuigen die niet zijn voorzien van rubberbanden te rijden over de berm, de glooiing of de zijkant van de weg, tenzij dat rijden door omstandigheden redelijkerwijs gebillijkt kan worden. Dit verbod geldt niet indien de omstandigheden dit rijden in de berm billijken. Om die reden heeft dit artikel weinig nut. De kans is klein dat een dergelijk voertuig grote afstanden door de berm aflegt wanneer de omstandigheden dit niet billijken. In het kader van deregulering en lastenverlichting wordt voorgesteld om dit artikel te schrappen. Artikel 2:48 (huidige APV artikel 2.4.8) In de huidige APV staat dat het college een gebied kan aanwijzen waar op de weg geen alcoholhoudende drank genuttigd mag worden. Het college heeft in het verleden de gemeente Menterwolde aangewezen. Het aanwijzingsbesluit is nu direct opgenomen in het artikel. Hiermee wordt voor een ieder duidelijkheid geschept.

3 Artikel 2:53 (huidige APV artikel ) Hierin staat vermeld dat het verboden is een persoon te bespieden. Aangezien er nog nooit klachten op dit gebied bij de gemeente zijn binnengekomen, wordt geadviseerd dit artikel te schrappen.l Daar komt bij dat het Wetboek van Strafrecht nog een handvat biedt om hiertegen op te treden. Artikel 2:54 (huidige APV artikel ) Dit artikel (over bewakingsapparatuur) is opgenomen in het Wetboek van Strafrecht. Het is dan ook niet nodig dit artikel te handhaven. Artikel 2.56 (huidige APV artikel ) Op grond van dit artikel is het verboden zonder vergunning van het college alarminstallaties op een onroerende zaak te installeren. Aangezien nieuwe alarmsystemen aan allerlei eisen op basis van andere regelgeving moet voldoen, wordt geadviseerd om dit artikel te schrappen. Artikel 2:60a Op verzoek van de raad is dit artikel toegevoegd aan de APV. Artikel 2:65 Het is niet meer verboden om te bedelen o.g.v. het Wetboek van Strafrecht. Door dit artikel op te nemen in de APV kan hiertegen opgetreden worden. Artikel 2:72 (huidige APV artikel 2.6.2) Op grond van dit artikel is het verboden zonder vergunning van het college in de uitoefening van een bedrijf of nevenbedrijf consumentenvuurwerk ter beschikking te stellen. Aangezien in onze gemeente slechts 1 verkooppunt aanwezig is en met dit artikel de verkooppunten kunnen worden gereguleerd, heeft dit artikel geen toegevoegde waarde. Voorgesteld wordt dit artikel te schrappen. Het reguleren van de verkooppunten kan overigens ook via het bestemmingsplan worden geregeld. Artikel 2:75 t/m 2.77 Dit zijn nieuwe artikelen op basis waarvan de burgemeester bepaalde groepen voor een periode van maximaal 12 uur op een bepaalde plaats kan weren, een bepaald gebied als veiligheidsrisicogebied kan aanwijzen en op een openbare plaats camera s kan plaatsen. Artikel 4.4 (huidige APV artikel 4.1.4) De burgemeester heeft deze (autonome) bevoegdheid op grond van artikel 174 van de Gemeentewet. Hierin is bepaald dat de burgemeester is belast met de uitvoering van verordeningen voorzover deze betrekking hebben op het toezicht op de voor publiek openstaande gebouwen en andere openbare vermakelijkheden. Artikel 4:5 Dit artikel sluit aan op de artikelen 2.17 en 2.18 van het Activiteitenbesluit. In dit besluit is onversterkte muziek uitgezonderd van de algemene geluidsniveaus.

4 Artikel 4:6b en 4:6c Deze artikelen zijn opgenomen om op te treden tegen geluidshinder van bromfietsers/motoren en dieren. Huidige APV - Afdeling 2 Afvalstoffen Deze afdeling is ondergebracht in een aparte afvalstoffenverordening. Gelijktijdig met de vaststelling van de APV wordt ook een voorstel voor vaststelling van de afvalstoffenverordening in de raad gebracht. Artikel 4.7 (huidige APV artikel 4.4.5) Dit artikel geeft aan dat het verboden is op een aangewezen weggedeelte een voertuig te parkeren of enig ander voorwerp te laten staan in verband met o.a. straatvegen. Tot op heden heeft het college geen gebruik gemaakt van dit artikel. Dit artikel kan dan ook worden geschrapt. Afdeling 3 Het bewaren van houtopstanden (huidige APV- afdeling 5) Dit artikel geeft aan dat het verboden is zonder vergunning houtopstand te vellen of te doen vellen. Gelet op het voorgestelde kapbeleid (gemeenteraad van 11 september 2008) wordt dit artikel dusdanig aangepast, dat het verboden is bomen, die op de bomenlijst staan te vellen of te doen vellen. Verder is het verboden om zonder vergunning houtopstand te vellen of te doen vellen buiten de bebouwde kom. Huidige APV Afdeling 6 Bescherming van flora en fauna Deze afdeling kan komen te vervallen door de invoering van de Flora- en Faunawet. Artikel 4:14 (huidige APV artikel 4.7.1a) Vanuit dereguleringsoogpunt is dit artikel geschrapt. Via het Meststoffenbesluit wordt een en ander geregeld. Artikel 4:15 en 4:16 (huidige APV artikelen en 4.7.3) In het kader van deregulering en lastenverlichting wordt voorgesteld om de vergunningplicht voor reclame af te schaffen. Op grond van de bouwvergunning kan reclame van enig omvang of betekenis aan de welstand worden getoetst. Reclame waardoor het verkeer in gevaar wordt gebracht of hinder/overlast van de reclame ondervindt komt maar weinig voor en is eigenlijk geen rechtvaardiging om een vergunningplicht voor alle reclame in stand te houden. Afdeling 5 Kamperen buiten kampeerterreinen Deze afdeling is toegevoegd, omdat de Wet op de Openluchtrecreatie is afgeschaft met ingang van 1 januari Om ongewenste situaties te voorkomen, wordt voorgesteld deze afdeling toe te voegen. Artikel 5:2 (huidige APV artikel 5.1.2) De afstand binnen een cirkel waar het verboden is voor degene die er zijn bedrijf, nevenbedrijf dan wel gewoonte van maakt drie of meer voertuigen op de weg te parkeren wordt vergroot naar 50 meter.

5 Artikel 5.3 (huidige APV artikel 5.1.2a) Op grond van dit artikel kon het college weggedeelten aanwijzen waar het verboden is een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen. Voorgesteld wordt dit artikel aan te passen met dien verstande dat het verbod voor meer dan twee voertuigen op de weg binnen de gemeente geldt. Artikel 5:6 (huidige APV artikel 5.1.5) In de huidige APV dient het college gebieden aan te wijzen waar het verbod om een caravan e.d. langer dan 3 dagen op de weg te plaatsen. Aangezien gedurende de zomerperiode veel klachten hierover binnenkomen wordt voorgesteld dit artikel aan te passen, zodat direct kan worden opgetreden. Artikel 5: (huidige APV artikel 5.2.2) In het kader van deregulering wordt voorgesteld voor het venten (in de uitoefening van ambulante handel te koop aan te bieden, te verkopen of af te leveren van goederen dan wel diensten) geen vergunning meer te vereisen. Wel is het verboden op zondagen en van maandag t/m zaterdag tussen en uur te venten. Artikel 5:24 (huidige APV artikel 5.3.1) Ook in het kader van deregulering wordt voorgesteld zonder vergunning voorwerpen op, in of boven openbaar water te plaatsen mits er aan een aantal eisen wordt voldaan. Alleen wanneer het voorwerp een permanent karakter heeft, wordt een melding verplicht gesteld, zodat er eventueel van tevoren getoetst en overlegd kan worden.

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen en/of mogelijke risico s van de artikelen die niet worden opgenomen of zijn aangepast Artikel 2:6 Artikel 2:7 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel 2:9 Artikel 2:10 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel

Nadere informatie

vervallen ongeregeldheden

vervallen ongeregeldheden Oude artikelnummer en titel Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1.2 Beslistermijn Artikel 1.3 Indiening aanvraag Artikel 1.4 Voorschriften en beperkingen Artikel

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 Inleiding In 2011 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien. Dit jaar zijn veel artikelen in de model

Nadere informatie

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening.

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Artikel 6:6 Citeertitel Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Transponeringstabellen De nummering van dit model wijkt op enkele plaatsen sterk af van de nummering van

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen Inhoud Hoofdstuk 1 Artikel 1:1 Artikel 1:2 Artikel 1:3 Artikel 1:4 Artikel 1:5 Artikel 1:6 Artikel 1:7 Artikel 1:8 Artikel 1:9 Hoofdstuk 2 Artikel 2:1 Algemene bepalingen Beslistermijn Indiening aanvraag

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 25 mei 2011 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 Programma en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, portefeuillehouder:

Nadere informatie

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1.1 Begripsomschrijvingen 1.2 Beslistermijn 1.3 Indiening aanvraag 1.4 Voorschriften en beperkingen 1.5 Persoonlijk karakter van vergunning of ontheffing 1.6 Intrekking

Nadere informatie

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Gemeentebladnummer: Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Concept Besluit tot wijziging van de Algemene

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; gelet op de artikelen 149 en 151c, eerste lid, van de Gemeentewet; besluit vast

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 Inleiding In 2005 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien, tussentijds zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

Nadere informatie

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 Artikel Helmond Artikel VNG Conform laatste model VNG Tekstueel, inhoudelijk of beide Argumentatie / Opmerking 1.1 1:1 Ja Beide Vereenvoudiging en verplaatsing

Nadere informatie

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd]

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd] Algemene Plaatselijke Verordening Montferland Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsbepalingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften

Nadere informatie

vergunning of ontheffing

vergunning of ontheffing Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 6 Artikel 1:1 Begripsbepalingen 6 Artikel 1:2 Beslissingstermijn 6 Artikel 1:3 Indiening aanvraag 6 Artikel 1:4 Voorschriften en 6 beperkingen Artikel 1:5

Nadere informatie

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid.

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid. Overzicht wijzigen APV Algemeen Er zijn geen algemene wijzigingen doorgevoerd. Artikelsgewijs A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 VERBETERDE EXPEDITIE besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet

Nadere informatie

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 februari 2010 Bundelnr. 12 Onderwerp : Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Voorgestelde beslissing: 1. De raad voorstellen

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet (implementatie

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen en afwijkingen modelverordening

Overzicht wijzigingen en afwijkingen modelverordening Overzicht wijzigingen Overzicht wijzigingen en afwijkingen Artikel Wijziging Toelichting 1:1 Definitie bevoegd gezag gewijzigd Definitie college toegevoegd 1:3 Verwijderd dat een aanvraag om een evenementenvergunning,

Nadere informatie

Herziening ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Herziening ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING vastgesteld door de gemeenteraad op basis van art. 149 Gemeentewet de raad maakt verordeningen die hij in het belang van de gemeente nodig acht autonome regelgeving regelen van de gemeentelijke huishouding

Nadere informatie

Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016

Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016 Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016 Terugblik themabijeenkomst 13 april Inzichten Kansen voor deregulering waar de gemeenschap beter van wordt Waar staan we nu?

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan. Veiligheid. G&W/BMO-JZ ANE/KME/EKL P.J. Möhlmann

Raadsvoorstel. Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan. Veiligheid. G&W/BMO-JZ ANE/KME/EKL P.J. Möhlmann Titel Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan Nummer 11 / 37 Datum 13 mei 2011 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan 2011 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Vrijgestelde evenementen

Vrijgestelde evenementen Vrijgestelde evenementen Bronckhorst, 2013 Pagina 1 van 6 1. Vrijgestelde evenementen Evenementen bestaan er in vele soorten en maten. Bij een aantal evenementen is het zeer onwaarschijnlijk dat het evenement

Nadere informatie

e. Rechthebbende Zoals uit de omschrijving duidelijk wordt, hebben wij hier te maken met de rechthebbende naar burgerlijk recht.

e. Rechthebbende Zoals uit de omschrijving duidelijk wordt, hebben wij hier te maken met de rechthebbende naar burgerlijk recht. Bijlage bij de APV gemeente Rijssen-Holten 2010 Toelichting Met het oog op efficiëntie voor de burgers, voor de overheid en voor een effectieve handhaving van deze verordening is ervoor gekozen om zoveel

Nadere informatie

Beleidsplan gemeente Staphorst

Beleidsplan gemeente Staphorst Beleidsplan gemeente Staphorst Ventmeldingen en standplaatsvergunningen 04-07-2017 Inhoudsopgave 1. Ventmeldingen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Ventmelding... 3 1.2.1. Commerciële ventmelding:... 4 1.2.2.

Nadere informatie

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast:

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Bijlage bij raadsbesluit d.d. 22 mei 2012 De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Aanhef Wijzigen van de titel in Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

*Z00FBE7EDC1* documentnr.: INT/G/15/18100 zaaknr.: Z/G/15/22441

*Z00FBE7EDC1* documentnr.: INT/G/15/18100 zaaknr.: Z/G/15/22441 *Z00FBE7EDC1* documentnr.: INT/G/15/18100 zaaknr.: Z/G/15/22441 De raad van de gemeente Grave gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015. gelet op artikel 174 Gemeentewet ;

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8 december 2009 Nummer voorstel: 2009/140 Voor raadsvergadering d.d.: 22-12-2009 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften en beperkingen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2 RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2 Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: Beoordeling of positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen (Lex Silencio Positivo) van toepassing is op een aantal

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen

Nadere informatie

S. van Dongen/A.S. Wedzinga raad

S. van Dongen/A.S. Wedzinga raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen/A.S. Wedzinga 040 2083 573 swe@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Actualisatie APV incl. regels paracommercie.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 25 januari 2010 Voorstel: Zaaknummer:

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 25 januari 2010 Voorstel: Zaaknummer: RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 25 januari 2010 Voorstel: Zaaknummer: Onderwerp: Wijziging van de Huisvestingsverordening, de Afvalstoffenverordening en de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras)

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) BIJLAGE 1D Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) Exploitatievergunning ex artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke verordening van de gemeente Sittard-Geleen De burgemeester van Sittard-Geleen;

Nadere informatie

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ;

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ; Gemeenteraad V.R. nummer: 2010/89 Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies Ede, De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk 636692;

Nadere informatie

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Z.11236 INT.15464 APV Nuth 2016 (oud) Artikel 1:3 1. Indien een aanvraag voor een vergunning of ontheffing wordt ingediend minder dan drie weken vóór het

Nadere informatie

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast Deze bijlage maakt integraal deel uit van de verordening tot wijziging van de APV 2012, vastgesteld door de raad op 28-11-2013 Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken

Nadere informatie

Overzicht voorgestelde wijzingen

Overzicht voorgestelde wijzingen Overzicht voorgestelde wijzingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel Omschrijving Handhaven Reden Reacties / nee / n.v.t. / Wijzigen 1:1 Begripsbepalingen Dit is een algemene en noodzakelijke procesbepaling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2.

Raadsvoorstel. Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2. Raadsvoorstel Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr. 5643323 Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2 Classificatie Openbaar Geheim Vertrouwelijk Portefeuillehouder Peter den

Nadere informatie

Het najaarsoffensief Deregulering APV

Het najaarsoffensief Deregulering APV Het najaarsoffensief Deregulering APV DIA 1 De titel van deze presentatie is het Najaarsoffensief APV We zijn bezig met de integrale herziening van onze Bergense APV, een herziening van a tot z, geen herziening

Nadere informatie

Wijzigingsverordening model-algemene Plaatselijke Verordening

Wijzigingsverordening model-algemene Plaatselijke Verordening Nr. 2010-046 De Raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 september 2010, nr. BWV10.0433 gelezen en besluit, gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 In de bestaande tekst zijn de woorden en leestekens waaraan iets verandert, cursief gezet. In de nieuwe tekst zijn de nieuwe woorden en leestekens

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 verordening tot tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 Status In werking Algemene informatie Met deze verordening wordt de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen.

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen. gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer 10R4049 Inboeknummer 10BST01104 Beslisdatum B&W 26 oktober 2010 Dossiernummer 043.252 Raadsvoorsteltot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening Urk 2008 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; gelet op de artikelen 149 en 151c, eerste lid, van de Gemeentewet; besluit vast

Nadere informatie

BESLUIT. Koningsdagverordening 2016. Voor de toepassing van het bij of krachtens deze verordening bepaalde wordt verstaan onder:

BESLUIT. Koningsdagverordening 2016. Voor de toepassing van het bij of krachtens deze verordening bepaalde wordt verstaan onder: Koningsdagverordening DE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE ZWOLLE Overwegende - dat de Koninklijke familie op 27 april 2016 in het kader van Koningsdag een bezoek brengt aan de gemeente Zwolle; - dat er een

Nadere informatie

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012)

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) ORGANISATIEINDE A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 egripsbepalingen Artikel 1:2 eslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0009992* 16.0009992 Raadsvergadering: 15-9-2016 Voorstel: 6.42 Agendapunt: 9 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Opmeer 2016 Datum 6 september

Nadere informatie

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG.

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG. Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 15 december 2009 Agendapunt: Reg.nr: BJZ/2009/16533 RTG: 2 december 2009 AAN DE RAAD Onderwerp: Voorstel tot het wijzigen van de Afvalstoffenverordening en de Algemene

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET

BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET Artikel I De Verordening kwaliteitsregels Peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving:

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving: Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00110 15R.00110 ' F gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 maart 2015 Portefeuillehouder(s): V. Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke

Nadere informatie

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op artikel

Nadere informatie

vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Woerden 2011

vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Woerden 2011 RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00080 O^ J^v gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - burgemeester Contactpersoon: Mark Leeuwen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039825 Datum: Behandeld door: 4 Juli 2012 Elles Lankhof Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Verordening

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten De raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 maart nr. BWV14.018 gelezen en besluit; overwegende dat het wenselijk is de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

OVERZICHT WIJZIGINGEN APV

OVERZICHT WIJZIGINGEN APV Onderwerp : Toelichting APV 2013 (artikelsgewijs) Zaaknummer : 69407 OVERZICHT WIJZIGINGEN APV Nieuwe artikelen (toegevoegd) Artikel 2:9 Straatartiest e.d. * Artikel 2:60 Houden van hinderlijke of schadelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 29 januari 2008 Registratienummer: 2008/1 Agendapunt nummer: 8. Onderwerp Algemene plaatselijke verordening

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 29 januari 2008 Registratienummer: 2008/1 Agendapunt nummer: 8. Onderwerp Algemene plaatselijke verordening Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 januari 2008 Registratienummer: 2008/1 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Algemene plaatselijke verordening Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente lingewaard

Aan de raad van de gemeente lingewaard Aan de raad van de gemeente lingewaard Onderwerp Voorstel inzake Lex silencio positivo 1. Samenvatting De Lex silencio positivo (Lsp) houdt in dat een vergunning wordt geacht te zijn verleend bij het uitblijven

Nadere informatie

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee.

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV11.0468 Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Voorstel Algemene plaatselijke verordening (Apv)

Nadere informatie

S. van Dongen raad00691

S. van Dongen raad00691 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen 040 2083 573 Stephan.van.dongen@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 11raad00691 Wijzigen APV / implementatie

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Vaststelling APV voor de gemeente Boxmeer 2007 Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer,

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Vaststelling APV voor de gemeente Boxmeer 2007 Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, Gemeente Boxmeer Onderwerp: Vaststelling APV voor de gemeente Boxmeer 2007 Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, Aanleiding Deregulering en een terugtrekkende overheid zijn geluiden die

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN

UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN Indiening aanvraag APV -artikel 1:3, lid 2 Verlenging van de termijn van aanvraag van een vergunning of

Nadere informatie

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV Inleiding Zoals hiervoor in de ledenbrief opgemerkt is de opzet van de model APV gewijzigd voor wat betreft

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG Uittreksel uit de algemene plaatselijke verordening v.d. Gemeente Tilburg.

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG Uittreksel uit de algemene plaatselijke verordening v.d. Gemeente Tilburg. Datum vaststelling: 13 februari 2006 Datum inwerkingtreding: 24 februari 2006 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze verordening wordt verstaan dan wel mede verstaan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer Registratienummer raad 6755 Behorend bij het Burgemeester-advies met registratienummer 6087 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen Raadsbesluit Jaar./../.. Zaaknummer:Z18-006564 Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 30c, tweede lid, van de Wet op de kansspelen;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 30c, tweede lid, van de Wet op de kansspelen; Raadsbesluit De raad van de gemeente Rheden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 30c, tweede lid, van de Wet op de

Nadere informatie

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49 ALFABETISCH REGISTER A. Aanbieden (van geschreven of gedrukte stukken)... 2:6 Aanbrengen van voorwerpen enz. op de weg.... 2:10 Aanhanger (verbod tot parkeren).... 5:6 Aanleggen van een weg...... 2:11

Nadere informatie

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gescand archief datum ^ 13 JAN. 2014' Raadsvoorstel Steller : B. Hobbelink tel.nr. : 1871 e-mail : bhobbelink@delft.nl Cluster/Afdeling : Veiligheid/Advies Registratienr. : 1355354 Stuk : #*Wordt ingevuld

Nadere informatie

Integrale tekst van de artikelen APV behorende bij voorgestelde wijziging APV

Integrale tekst van de artikelen APV behorende bij voorgestelde wijziging APV Integrale tekst van de artikelen APV behorende bij voorgestelde wijziging APV (wijzigingen ten opzichte van geldende tekst zijn grijs gemarkeerd) Artikel 1:3 Indiening aanvraag Vervallen Artikel 2:1 Samenscholing

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, nummer ,

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, nummer , RAADSVOORSTEL Agendapunt : 9 Aan de gemeenteraad. Datum : 6 december 2012 Onderwerp Vaststelling Algemene Plaatselijke Verordening case 12.001479 raadsvoorstel 12.031149 programma/paragraaf verlenen vergunningen

Nadere informatie

Besluit raad verordening

Besluit raad verordening Besluit raad verordening Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1863 B.17.1863 Landgraaf, 7 november 2017 ONDERWERP: Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Landgraaf 2008

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 29 september 2016 Agendapuntnummer : XI, punt 8 Besluitnummer : 2123 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Algemene

Nadere informatie

Toelichting op de model APV

Toelichting op de model APV Toelichting op de model APV Transponeringstabellen De nummering van de nieuwe model APV wijkt op enkele plaatsen sterk af van de nummering van de vorige versie. Om de aansluiting tussen de versies gemakkelijker

Nadere informatie

ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 ONTWERP 34 e Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 De raad van de gemeente Groningen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gelet op

Nadere informatie

Lijst met te schrappen artikelen APV. Ondernemers:

Lijst met te schrappen artikelen APV. Ondernemers: Lijst met te schrappen artikelen APV Deze lijst bestaat uit de artikelen waarvan het voornemen is deze uit de APV te schrappen. Het betreffende artikel wordt cursief weergegeven, met daaronder de motivatie

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad RAADSBESLUIT Besluit van de gemeenteraad Postregistratienummer *13.0013694* 13.0013694 De raad van de gemeente Opmeer, Besluit, gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders van 9-12-2013, en

Nadere informatie

Onderwerp: Integrale herziening APV Bergen 2001 en vaststellen APV Bergen 2009

Onderwerp: Integrale herziening APV Bergen 2001 en vaststellen APV Bergen 2009 Agendapunt : 11. Voorstelnummer : 02-14 Raadsvergadering : 24 februari 2009 Naam opsteller : G.M. Pellenkoft Informatie op te vragen bij : G.M. Pellenkoft Portefeuillehouders : H. Hafkamp Onderwerp: Integrale

Nadere informatie

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf Transponeringstabel behorende bij APV 2010 - APV 2012 S.R. Boelens, afdeling Staf Oud Nieuw Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1.1 Begripsomschrijving Art. 1:1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

IIP Heerhugowaard Stad van kansen

IIP Heerhugowaard Stad van kansen IIP Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering 15 FEB ĨM1 Besluit: Voorstelnummef: 54Ü ^ r/ Agendanr. Voorstel nr. Onderwerp 11. RB2011008 1ste wijziging Algemene plaatselijke verordening (Apv) Aan

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen 2010 Status In werking Algemene informatie Deze verordening stelt regels ten aanzien

Nadere informatie

Mandatenregister gemeente Venray

Mandatenregister gemeente Venray Mandatenregister gemeente Venray Afdeling Wonen, werken, leven, team VTH Omschrijving bevoegdheid: estuursorgaan Mandaat aan: Veiligheid VTH 1 Het besluiten op aanvragen om vergunning voor tijdelijk gebruik

Nadere informatie

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO)

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Datum voorstel : 30 augustus 2010 Raadsvergadering d.d. : 5 oktober 2010 Volgnummer : 2010R0044, agendanummer 8 Taakveld : VROM Portefeuillehouder

Nadere informatie

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 besluit d.d. 6-7-2011, datum bekendmaking 19-7-2011, datum inwerkingtreding 1-8-2011, gewijzigd 7 augustus 2017 1 Nadere regels

Nadere informatie

Bijlage 3 VTH-Uitvoeringsprogramma Pagina 1

Bijlage 3 VTH-Uitvoeringsprogramma Pagina 1 Capaciteitsraming 2016, toezicht en handhaving Apv, brandveiligheid (juridisch) en bijzondere wetten A. TOEZICHT ALGEMEEN TOEZICHT (SURVEILLANCE) (bij dit onderdeel is tevens opgenomen de afhandeling van

Nadere informatie

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer:

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Gemeentebladnummer: 2012 27-34 Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: 1 maart 2012 Verordening tot wijziging van diverse GR 11.2886508 verordeningen in verband met de Lex Silencio

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013; )110 gemeentestms Gemeente Sluis De raad van de gemeente Sluis gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal redactionele wijzigingen door te voeren.

Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal redactionele wijzigingen door te voeren. rv 161 Dienst Stadsbeheer DSB/2011.709 RIS 181781_111213 Gemeente Den Haag Voorstel van het college inzake wijzigen van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag, Straathandelsverordening

Nadere informatie

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening BIJLAGE A Artikel 2.1.5.1 Artikel 2.4.2 Artikel 4.4.2 Artikel 5.1.6 Artikel 2.1.5.1 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg 1. Het is verboden zonder vergunning van het college de weg of een weggedeelte

Nadere informatie

Notitie uitstallingen bij winkels in de gemeente Hellevoetsluis. Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d.

Notitie uitstallingen bij winkels in de gemeente Hellevoetsluis. Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d. Notitie uitstallingen bij winkels in de gemeente Hellevoetsluis Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders d.d. 1 Inleiding Ingevolge artikel 2.1.5.1 voorwerpen of stoffen op, aan of boven

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR616638_1 VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2019

CVDR. Nr. CVDR616638_1 VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2019 CVDR Officiële uitgave van Waalwijk. Nr. CVDR18_1 18 december 018 VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 019 De raad van de gemeente Waalwijk heeft het voorstel over de belastingverordeningen 019 van het college

Nadere informatie

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994;

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994; besluit van de gemeenteraad voorstelnummer onderwerp Parkeerregulering en parkeertarieven div-nummer 676764 de raad van de gemeente gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10 mei

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Tekst van de regeling Wijzigingsverordening APV Ede 2012 De raad van de gemeente Ede; gelet op artikel 2:15, eerste lid, en 2:16 van de Algemene wet bestuursrecht; besluit: vast te stellen de volgende

Nadere informatie

Samenvatting overzicht wijzigingen APV

Samenvatting overzicht wijzigingen APV Samenvatting overzicht wijzigingen APV Zwart = Belangrijkste wijzigingen van onze APV waarbij model-apv (grotendeels) is overgenomen. Groen = (Gedeeltelijke) handhaving van bepalingen uit huidige APV Rood

Nadere informatie

Wijziging Algemene plaatselijke verordening

Wijziging Algemene plaatselijke verordening Raadsvoorstel Datum raadsvergadering: 20 december 2007 Agenda nr.: 5.a Portefeuillehouder: M. Marijnen/S. Adriaansen Registratiecode: AO/2007-84 Onderwerp: Wijziging Algemene plaatselijke verordening Aan

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake wijziging artikelnummering van de APV.

Voorstel van het college inzake wijziging artikelnummering van de APV. rv 218 Dienst Stadsbeheer DSB/2008.868 RIS 158617_081118 Gemeente Den Haag RIS158617_19-NOV-2008 Voorstel van het college inzake wijziging artikelnummering van de APV. Voorstel Hierbij stelt het college

Nadere informatie