HUISHOUDELIJK REGLEMENT HONK EN SOFTBAL VERENIGING THE BLUE HITTERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT HONK EN SOFTBAL VERENIGING THE BLUE HITTERS"

Transcriptie

1 0 HUISHOUDELIJK REGLEMENT HONK EN SOFTBAL VERENIGING THE BLUE HITTERS

2 1 INHOUDSOPGAVE. Algemeen. 2 a. Artikel 1 Huishoudelijk reglement. 2 b. Artikel 2 Verenigingssporten. 2 Lidmaatschap. 2 a. Artikel 3 Aanvraag. 2 b. Artikel 4 Ingang. 3 c. Artikel 5 Beëindiging. 3 Organisatie. 4 a. Artikel 6 Algemene vergadering. 4 b. Artikel 7 Samenstelling en functie. 4 c. Artikel 8 Takenpakket voorzitter. 5 d. Artikel 9 Takenpakket vice-voorzitter. 5 e. Artikel 10 Takenpakket secretaris. 5 f. Artikel 11 Takenpakket penningmeester. 6 Financiën. a. Artikel 13 Geldmiddelen. 6 b. Artikel 14 Niet nakomen geldelijke verplichtingen. 6 Wedstrijden. 7 a. Artikel 15 Verenigingstenue. 7 b. Artikel 16 Deelname. 8 c. Artikel 17 Teamverantwoordelijke. 8 Disciplinaire maatregelen. 9 a. Artikel 18 Straffen. 9 b. Artikel 19 Protocol misstanden. 9/10 Slotbepalingen. 11 a. Artikel 20 Statutenwijziging. 11 b. Artikel 21 Algemeen. 11

3 2 ALGEMEEN. Artikel 1. 1 De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn een aanvulling op de statuten van de vereniging, zoals die zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam. 2 Tevens vermeldt dit huishoudelijk reglement de nadere inrichting en werkzaamheden binnen de vereniging. 3 Bij eventuele twijfel of het ontbreken in het huishoudelijk reglement van een regeling ter zake, is hetgeen in de statuten is opgenomen (voor zover daarin vermeld) bepalend. 4 De algemene ledenvergadering is alleen toegankelijk voor leden van de vereniging. (bij minderjarigen kunnen ouders/ verzorgers de plaats innemen van het jeugdige lid) 5 Op het sportcomplex van de vereniging wordt de Nederlandse taal gesproken Artikel 2. 1 De verenigingssporten zijn Honk- en Softbal. 2 De vereniging is ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer KvK.V zhzh. Lidmaatschap. Artikel 3. Aanvraag. 1 Het lidmaatschap wordt aangevraagd door middel van een daartoe bestemd aanmeldingsformulier, dat na invulling bij het secretariaat moet worden ingeleverd. 2 Het bestuur kan eisen dat de in het formulier vermelde gegevens door deugdelijke bewijzen worden gestaafd. 3 Het aanmeldingsformulier moet door de aanvrager(ster) worden ondertekend. Minderjarigen dienen het mede te laten ondertekenen door een ouder/verzorger. 4 Door ondertekenen van het aanmeldingsformulier verplicht het kandidaat-lid zich,bij toelating als lid, tot inachtneming van alle bepalingen uit de statuten en de reglementen van de vereniging.

4 3 Artikel 4.Ingang. 1 Het lidmaatschap wordt verkregen door een besluit tot toelating genomen door het bestuur op grond van een schriftelijke aanmelding. 2 Dit besluit zal in het clubblad (nieuwsbrief) gepubliceerd worden. Artikel 5. Beëindiging. 1 Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te geschieden bij de secretaris. Opzegging door het bestuur geschiedt door de voorzitter. 2 Het lidmaatschap eindigt, met inachtneming van de in de statuten gestelde opzegtermijn, op de laatste dag van het boekjaar waarin de opzegging plaatsvindt. Voortijdige beëindiging van het lidmaatschap is desgewenst mogelijk, maar ontslaat het lid niet van zijn verplichtingen. 3 Een lid, niet zijnde een sportlid kan opzeggen bij het einde van het boekjaar, met inachtneming van een opzeggingstermijn van tenminste een kalendermaand. 4 Een lid, niet zijnde een sportlid kan voortijdig opzeggen, met een opzegtermijn van minimaal een kalendermaand. a. Dit schept als extra verplichting het betalen van een bedrag, gelijk aan de voor het lid van toepassing zijnde contributie voor niet-spelende leden voor drie maanden. 5 Een sportlid kan zijn deelname aan de honk- en softbalsport opzeggen per 31 december, met inachtneming van een opzegtermijn van minimaal een kalendermaand. 6 Een sportlid kan zijn deelname aan de honk- en softbalsport voortijdig opzeggen, met een opzegtermijn van minimaal een kalendermaand. a. Dit schept als extra verplichting het betalen van een bedrag, gelijk aan de voor het lid van toepassing zijnde contributie en afdracht werkbijdrage voor de rest van het betreffende sportjaar. 7 Indien een sportlid opzegt, zonder nadere specificatie, wordt verondersteld dat hij opzegt voor deelname aan de honk- en softbalsport en dat hij opzegt als lid. 8 In geval van overmacht, dit ter beoordeling aan het bestuur, kan een lid een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur om een afwijkende regeling te treffen. Totdat het bestuur een beslissing heeft genomen, blijven de regels onveranderd van kracht.

5 4 ORGANISATIE. Artikel 6. Algemene ledenvergadering. 1 De algemene ledenvergadering is het belangrijkste orgaan binnen de vereniging en komt ten minste eenmaal (1) per jaar bijeen. De algemene ledenvergadering kiest de bestuursleden voor een periode van twee jaar in functie en keurt het beleid van de vereniging goed of brengt hierop zo nodig wijzigingen aan. 2 De algemene ledenvergadering wordt bijgestaan door een beleid- en financiële controlegroep bestaande uit minimaal twee (2) leden, waarvan de leden geen andere bestuursfunctie binnen de vereniging mogen vervullen. 3 De algemene ledenvergadering is verantwoordelijk voor benoeming van de controlegroep en zal eventueel een extra vergadering doen uitschrijven onder voorzitterschap van de voorzitter van de controlegroep, indien niet aan de benoeming van de leden van de controlegroep kan worden voldaan. HET BESTUUR. Artikel 7. Samenstelling en functie. 1 De leiding van de vereniging berust bij het dagelijks bestuur en de leden hiervan zijn gekozen in deze functie door de algemene ledenvergadering. Het dagelijkse bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en bestaat uit de volgende personen; a. de Voorzitter b. de Secretaris (tevens Vice-Voorzitter) c. de Penningmeester 2 Het dagelijks bestuur wordt in vergaderingen ( en bij het nemen van besluiten) bijgestaan door de volgende personen; a. de Voorzitter Technische Commissie b. de Voorzitter Materiaalcommissie c. de Voorzitter Wedstrijdsecretariaat 3 Door het bestuur wordt een beleidsplan ter goedkeuring aan de algemene ledenvergadering voorgelegd. 4 Het bestuur beheert de gelden en de bezittingen van de vereniging en zorgt voor een correcte naleving van de statuten, het huishoudelijk reglement en de uitvoering van de genomen besluiten. 5 De bestuurders zijn bevoegd te allen tijde zelf ontslag te nemen, mits dit schriftelijk geschiedt.

6 5 6 Aftredende bestuursleden zijn terstond herkiesbaar. Wie in een tussentijdse vacature wordt benoemd, neemt op het rooster de plaats van zijn voorganger in. Artikel 8. Takenpakket Voorzitter. 1 Maakt deel uit van het bestuur. 2 Leidt de algemene ledenvergadering en de bestuursvergaderingen. 3 Is de officiële woordvoerder van de vereniging. 4 Geeft leiding aan en houdt toezicht op het verenigingsleven. Artikel 9. Takenpakket Vice- Voorzitter. 1 Maakt deel uit van het bestuur en woont derhalve de bestuursvergaderingen bij. 2 Vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid. Artikel 10. Takenpakket Secretaris. 1 Maakt deel uit van het bestuur en woont derhalve de bestuursvergaderingen bij. 2 Heeft de algehele verantwoordelijkheid voor de juiste verwerking en goede vastlegging van alle administratieve gegevens, behoudens de boekhouding. 3 Geeft leiding aan en coördineert de uitvoering van de ledenadministratie. 4 Is verantwoordelijk voor de verdeling van de ingekomen stukken en ziet toe op de juiste afhandeling daarvan. 5 Is de verantwoordelijke voor alle uitgaande post namens de vereniging. 6 Is verantwoordelijk voor de opstelling van het jaarverslag van de vereniging ten behoeven van de algemene ledenvergadering. 7 Coördineert, organiseert en notuleert de algemene ledenvergadering en de bestuursvergaderingen en zorgt voor uitwerking en distributie van de notulen. 8 Is het officiële contact voor de vereniging. 9 Is verantwoordelijk voor het verenigingsarchief. 10 Kan zich laten bijstaan bij de uitvoering van de onder lid 2, lid 3, lid 6 en lid 7 van dit artikel genoemde taken.

7 6 Artikel 11. Takenpakket Penningmeester. 1 Maakt deel uit van het bestuur en woont derhalve de bestuursvergaderingen bij. 2 Is verantwoordelijk voor de juiste verwerking en vastlegging van de financiële gegevens van de vereniging. 3 Adviseert het bestuur m.b.t. de financiële aangelegenheden van de vereniging. 4 Bewaakt het financiële beleid van de vereniging. 5 Is verantwoordelijk voor de verwerking van inkomsten en uitgaven. 6 Is verantwoordelijk voor de opstelling van het financiële jaarverslag van de vereniging ten behoeve van de algemene ledenvergadering. 7 Brengt periodiek verslag uit aan het bestuur m.b.t. de financiële situatie van de vereniging. FINANCIȄN. Artikel 13. Geldmiddelen. 1 De contributie voor de leden wordt per categorie door de algemene ledenvergadering vastgesteld. 2 De contributie dient door de leden bij vooruitbetaling te worden voldaan per incasso, er kan in drie categorieën betaald worden; a. 1 Termijn incasso maand Januari b. 2 Termijnen incasso maanden Januari en April (verhoogt met 1,00 per termijn). c. 5 Termijnen incasso in de maanden Januari, Februari, Maart, April en Mei (verhoogt met 1,00 per termijn). 3 De incasso van de contributie vindt plaats rond de 25 e van de maand. 4 Indien nodig kan het dagelijks bestuur een incasso bureau inschakelen.

8 7 Artikel 14. Niet nakomen geldelijke verplichtingen. 1 Indien een lid niet aan zijn geldelijke verplichtingen voldoet zal als volgt gehandeld worden; a. Indien er een betalingsachterstand van tenminste dertig (30) dagen is volgt er een aanschrijving. b. Indien na deze aanschrijving termijn nog niet is gereageerd zal het bestuur over gaan tot het inschakelen van een incassobureau. c. Indien hierna nog niet is voldaan aan de verplichtingen zal het bestuur over gaan tot een schorsing van het lid. d. Indien een lid na een schorsing van tenminste vijf (5) weken nog niet gereageerd heeft gaat het bestuur over tot royement van het betreffende lid. WEDSTRIJDEN. Artikel 15. Verenigingstenue. 1 Het verplichte verenigingstenue bij wedstrijden bestaat uit; a. Een broek(wit met blauwe strepen) zoals bij de vereniging aangeschaft kan worden. b. Sokken kleur blauw. c. Een wit of blauw ondershirt. d. Een overshirt blauw met aan de voorzijde het officiële vastgestelde embleem van de vereniging. e. Een broekriem. f. Een pet of cap met embleem van de vereniging (verplicht voor heren) g. Veldschoenen (senioren mogen spikes dragen) h. Een tok voor de mannelijke spelers. 2 Het shirt dient in de broek gedragen te worden. 3 Het bestuur kan (voor een deel van) de hoogst spelende teams een ander tenue vaststellen, zoveel mogelijk naar het originele tenue. 4 Het bestuur kan, bij sponsoring en zolang deze sponsoring duurt voor elk team tenuewijzigingen goedkeuren, mits dit gewijzigde tenue het originele tenue zoveel mogelijk benadert. 5 Het bestuur heeft het recht maatregelen te treffen indien het tenue van de leden niet aan de gestelde eisen voldoet.

9 8 Artikel 16. Deelname. 1 Leden die verhinderd zijn gevolg te geven aan een uitnodiging voor deelname aan een wedstrijd of wedstrijden, dienen de betreffende coach / trainer of teamverantwoordelijke minstens 2 x 24 uur voor de aanvang voor de wedstrijd of wedstrijden hiervan in kennis te stellen. 2 Indien een lid regelmatig hierbij in gebreke blijft dient de coach / trainer of teamverantwoordelijke dit te melden aan de voorzitter TC. De voorzitter TC neemt hiertoe zijn maatregelen en kan in overleg met het bestuur over gaan tot een disciplinaire straf. 3 Bij iedere wedstrijd dient de coach / trainer of teamverantwoordelijke aanwezig te zijn, die namens het bestuur optreedt. Hij dient lid te zijn van de vereniging. Artikel 17. Teamverantwoordelijke. 1 Voor het begin van de competitie wordt er voor elk team een teamverantwoordelijke gekozen of door het bestuur indien nodig aangewezen 2 Een teamverantwoordelijke kan zijn de coach / trainer of begeleider van een team. 3 Bij hogere teams is automatisch de coach / trainer de teamverantwoordelijke. 4 De teamverantwoordelijke vertegenwoordigt het team in het tijdvak vallende tussen twee (2) uur voor en na de wedstrijd. Hij houdt contact met de toegewezen leider en alleen de teamverantwoordelijke (coach/trainer) heeft het recht protesten bij de scheidsrechter in te dienen. 5 De teamverantwoordelijke (coach/trainer) draagt zorg voor een hoffelijke bejegening van de tegenstanders en de scheidsrechter; bij thuiswedstrijden heeft hij tevens de zorg voor de ontvangst van de tegenstanders. 6 De teamverantwoordelijke (coach/trainer) zorgt voor het aanwezig zijn van het wedstrijdformulier en dient er tevens voor te zorgen dat deze bescheiden dezelfde dag of zo spoedig mogelijk weer in het bezit zijn van het wedstrijdsecretariaat. (deponeren in brievenbus bij vereniging).

10 9 DISCIPLINAIRE MAATREGELEN. Artikel 18. Straffen. 1 Het bestuur is gerechtigd ten aanzien van een lid met onmiddellijke ingang disciplinaire maatregelen toe te passen, indien dit lid; a. Handelt in strijd met de statuten of het huishoudelijk reglement. b. De belangen van de vereniging schaadt. c. Zich in verenigingsverband onwelvoeglijk gedraagt. Artikel 19. Protocol misstanden. 1 Misstanden tijdens een wedstrijd; a. Bestuur ontvangt signaal van een lid of team b. Bestuur vraagt nadere mondeling en / of schriftelijke toelichting. c. Bestuur hoort betrokkene(n). (indien jeugdleden betreft worden ouders / verzorgers op de hoogte gesteld en worden zij in de gelegenheid gesteld bij het gesprek aanwezig te zijn). d. Bestuur stelt van te voren de te stellen vragen vast. e. Het gesprek wordt door twee bestuursleden gevoerd, één van de leden zorgt voor verslagleggen. Dit verslag wordt ook aan de betrokkene toegezonden. f. Indien nodig kan het bestuur ook de voorzitter TC uitnodigen om gesprek bij te wonen. g. Bestuur trekt tijdens het gesprek geen conclusie. h. Bestuur hoort zo nodig andere betrokkenen. i. Als alle partijen zijn gehoord trekt het bestuur zijn conclusie. j. Bestuur zorgt voor terugkoppeling naar de betrokkene en eventuele disciplinaire maatregel wordt schriftelijk aan de betrokkene medegedeeld. k. Het bestuur mag de hoorprocedure door de commissies van diverse sporttakken laten verrichten. Alleen het bestuur is gerechtigd disciplinaire maatregelen te nemen. l. Indien er sprake is van een directe (eerste lijn) familierelatie zal een bestuurslid niet in deze procedure participeren. m. Indien er duidelijke twijfel bestaat over de neutraliteit van de uitvoerende van de hoorprocedure, zal deze vervangen worden. n. Strafmaatregelen worden het lid binnen een week ter kennis gebracht. o. De volgende strafmaatregelen kunnen worden toegepast; a. Berisping. b. Boetes. c. Schorsing voor ten hoogste een jaar in de uitoefening van zijn rechten. d. Ontzetting uit het lidmaatschap (royement).

11 10 2. Misstanden in een team; a. Bestuur ontvangt signaal van een lid of team. b. Bestuur vraagt nadere mondeling en / of schriftelijke toelichting. c. De voorzitter TC hoort betrokkene. d. Indien er sprake is van een directe (eerste lijn) familierelatie zal de voorzitter TC vervangen worden door een bestuurslid. e. De voorzitter TC zal dan niet in deze procedure participeren. f. De voorzitter TC of bestuurslid brengt verslag uit aan het bestuur. g. Indien een lid het hele team benadeelt (intimideert) zal het bestuur dit lid verzoeken om zijn lidmaatschap op te zeggen. h. Indien dit niet wordt geaccepteerd en daarbij de rest van het team zou kunnen opstappen neemt het bestuur zijn maatregelen en kan overgaan tot; a. Schorsing van het lid. b. Ontzetting uit het lidmaatschap (royement). 3. Alle boetes, die de vereniging opgelegd worden en die veroorzaakt zijn door nalatigheid van een lid of meer leden, zullen op dit lid / deze leden verhaald worden. 4. Een lid kan worden geroyeerd; a. Door het bestuur. b. Tijdens de algemene ledenvergadering door het bestuur, op schriftelijke voordracht van tenminste eenderde van het aantal stemgerechtigde leden. Het desbetreffende lid kan tot uiterlijk een maand na ontvangst van de kennisgeving schriftelijk in beroep gaan. Het verweer tegen royement dient als eerste agenda punt op de eerstvolgende algemene ledenvergadering te worden behandeld. Gedurende de behandeling van het verweer is betrokkene geschorst.

12 11 SLOTBEPALINGEN. Artikel 20. Statutenwijzigingen. 1 De algemene ledenvergadering, zijn niet tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd (ouders/ verzorger), dan wordt de vergadering gesloten en terstond een tweede vergadering gehouden, waarin over het voorstel zoals dat in de vorige vergadering aan de orde is geweest, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde (ouders/verzorger) leden. 2 Statuten wijzigingen of wijzigingen in het huishoudelijk reglement dienen te woorden vastgelegd door de algemene ledenvergadering en dienen binnen 12 maanden te zijn doorgevoerd. Artikel 21. Algemeen. 1 In alle reglementen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur. 2 Ieder lid wordt geacht de bepalingen van de statuten en het huishoudelijk reglement alsmede alle verdere wettig vastgestelde en behoorlijk bekend gemaakte regels en bepalingen te kennen. 3. Een voorstel tot wijziging van het huishoudelijk reglement kan slecht worden behandeld in een algemene ledenvergadering. het behoeft, om te worden aangenomen, een meerderheid van de stemmen van het aantal uitgebrachte geldige stemmen. Aldus vastgesteld in de algemene ledenvergadering van 7 maart 2013 om 21:40 uur. Namens het dagelijks bestuur, Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, R. Stok mevr. A. Reedijk M.J. Oosthoek

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

Nederlands Handbal Verbond

Nederlands Handbal Verbond HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING V.A.K.O. te Vries Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV V.A.K.O. Sinds 20 oktober 1994 afdeling van Sportfederatie

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien.

Artikel 3 Alle leden kunnen op   het huishoudelijk reglement inzien. Huishoudelijk Reglement ONZE PERSONEELSVERENIGING ALGEMEEN Artikel 1 Onze Personeelsvereniging, is opgericht op 1 november 2006 en is gevestigd te Velp, gemeente Arnhem. Artikel 2 De vereniging heeft ten

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE TILBURGSE WIELERCLUB PIJNENBURG. Versie 2003

STATUTEN VAN DE TILBURGSE WIELERCLUB PIJNENBURG. Versie 2003 STATUTEN VAN DE TILBURGSE WIELERCLUB PIJNENBURG Versie 2003 STATUTEN van de "TILBURGSE WIELERCLUB PIJNENBURG" v.a. januari 2004. Artikel 1: NAAM EN ZETEL. 1. De vereniging is genaamd: "Tilburgse Wielerclub

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek

Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Huishoudelijk Reglement Voetbal Vereniging Schoonebeek Nieuw Schoonebeek, 23 augustus 2004 Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam Schoonebeek. Zij is gevestigd te Nieuw Schoonebeek. De verenigingskleuren

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008.

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Sportvereniging

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV)

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) Huishoudelijk reglement van de afdeling volleybal Den Helder MarineBedrijf Sport- en OntspanningsVereniging MBSOV Den Helder Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

STATUTEN CYCLING 4 CARE

STATUTEN CYCLING 4 CARE STATUTEN CYCLING 4 CARE Naam en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De vereniging is genaamd Cycling 4 Care. Verkorte naam C4C. Hierna te noemen: de vereniging. De vereniging komt voort uit een bedrijfsgerelateerde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging DAVO '77. Zij is gevestigd te Dalem (gemeente Gorinchem).

De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging DAVO '77. Zij is gevestigd te Dalem (gemeente Gorinchem). pagina 1 Statuten Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging DAVO '77. Zij is gevestigd te Dalem (gemeente Gorinchem). Artikel 2. De vereniging heeft ten doel: Het doen beoefenen

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Hoofdstuk 1 LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING Aanvullend op de statuten artikel 6.1 t/m 6.4 Artikel 6.1.1 : Zij, die lid van de vereniging willen worden geven zich op doormiddel van het daartoe bestemde (website)

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Volleybalvereniging Taurus

Huishoudelijk Reglement. Volleybalvereniging Taurus Volleybalvereniging Taurus Algemene bepalingen Artikel 1 Het is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de Statuten van de vereniging, zoals deze laatstelijk zijn gewijzigd en geheel opnieuw vastgesteld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBALVERENIGING BRUMMEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Handbalvereniging Brummen. Zij werd opgericht op 5 februari 1946 en is gevestigd te Brummen. De kleuren

Nadere informatie

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA 1 OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie: 16 september 2013) DOEL EN TAAK Artikel 1. Het doel van de vereniging is: 1. het bevorderen van de betrokkenheid van de ouders

Nadere informatie

H.V. The Flyers - Wijchen HUISHOUDELIJK REGLEMENT. zoals vastgesteld op algemene ledenvergadering van 17 maart 2011.

H.V. The Flyers - Wijchen HUISHOUDELIJK REGLEMENT. zoals vastgesteld op algemene ledenvergadering van 17 maart 2011. H.V. The Flyers - Wijchen HUISHOUDELIJK REGLEMENT zoals vastgesteld op algemene ledenvergadering van 17 maart 2011. 1 Algemeen Artikel 1.1 Huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Art. 1. Naam, doel en zetel De vereniging draagt de naam v.v. EENDRACHT ARNHEM Zij heeft haar zetel te Arnhem. Het doel van de vereniging en de middelen daartoe

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CONTACTGROEP BEDRIJFSHULPVERLENING VELUWEZOOM Maart 2012 Pagina 1 / 5 NAAM Artikel 1 De contactgroep draagt de naam: Contactgroep Bedrijfshulpverlening Veluwezoom DOEL Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING SEC

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING SEC HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING SEC Artikel 1 - Naam, zetel en rechtsbevoegdheid 1. De vereniging is genaamd vv Soest Esvac Combinatie, hierna te noemen: de vereniging. Zij heeft haar

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog.

Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog. Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog. Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de oudervereniging: de in artikel 2 genoemde oudervereniging; b. leden: de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS I. Algemene bepalingen Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam HLB Van Daal/DS, verder te noemen HLB Van Daal/DS, zij is gevestigd te Den

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Algemeen Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten, als geformuleerd in artikel 23 hiervan. Dit reglement is laatstelijk vastgesteld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT NAAM EN ZETEL De vereniging draagt de naam : Rotterdamse Christelijke Sport Vereniging ZESTIENHOVEN. Zij is gevestigd te Rotterdam. Artikel 2 TENUE De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

Statuten van de vereniging UVV-voetbal

Statuten van de vereniging UVV-voetbal Statuten van de vereniging UVV-voetbal Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam UVV - Voetbal. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op tien september

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Spivo

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Spivo Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Spivo Artikel 1 Leden 1.1. Aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging door de in artikel 5 van de statuten bedoelde natuurlijke personen geschiedt door

Nadere informatie

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders &

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Artikel 1. Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam Genkse vereniging van boekbinders & en wordt in de statuten en het huishoudelijk reglement nader

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement 2013

Huishoudelijk reglement 2013 Datum : 01 maart 2013 Document : 20130301 Huishoudelijk reglement Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 ALGEMENE BEPALINGEN... 4 2.1 Normen & waarden... 4 3 VERENIGINGSSAMENSTELLING... 5 3.1 Clubkleuren & tenue...

Nadere informatie